Új privát üzeneted érkezett!

Topstar!
Gratulálok, ha van időd, írj és küldj fotót is, hogy milyen volt!!!

M.Eszter!
Remélem, ma minden rendben volt!

Áfonya!
Nagyon aranyos az új táblázat, pont most gondoltam, hogy jó lenne látni. De mi lányok már idősebbek vagyunk, én sajnos egy évvel, Száva meg egy hónappal, de ez őt még nem izgatja annyira, mint az anyját.
marengo
 
 


Kamilla!

Gyönyörűek a gyerekek a profilodban, most csodáltam meg őket.
Benettnek jön a foga???? Ajjaj, ez biztos? Két hét van a gyerekeink közt...
Tényleg, hogy megy a kis korkülönbség, még mindig oké? A dokinkat is kérdeztem, mi erről a véleménye, ős is a viszonylag minél kisebb különbséget ajánlotta, a saját tapasztalata szerint.
marengo
 
 


Áfonya!

Oké! Kép
Amúgy én is egy évvel öregebb lettem pár hete Kép

Egyébként lányok!
Tényleg nem tudom, hogy a szokásos emberi panaszkon pl. ogy lehetne segíteni. A Tescoban pl. vannak tréningek, pl. Első osztályú kiszolgálás tréning, ahol elmondják, hogy kellene viselkedni a vásárlókkal. De én soha semmiféle változást nem tapasztaltam egy ilyen tréning után. Lehet, hogy egy-két napig van eredmény, aztán jön egy "hülye" vásárló, aki úgy szól az eladóhoz, és vége.
Végülis érthető, ő is ember, gondolja magában, hogy mi a fenének vágjak jópofát hozzá, ha éppen szapul valaki, aki lehet, hogy fele annyit tud mint én.
Szóval nem tudom hogy lehetne ezt megoldani, hiszen a kórháznak még pénze sincs ilyen tréningekre.

Anyaszülésznő!
Feltétlenül írj nekem kérlek e-mailt. Egy fontos dologra akarom felhívni a figyelmedet a babanettel kapcsolatban!

Puszi mindenkinek: Bogi

ui.: Áfonya! Bocs, hogy rajtad csattant az ostor. Nem is olyannak ismertelek meg, aki csak úgy beszól másoknak. Én továbbra is szeretlek Kép Kép

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 

 
 

Szia Marengo!

Köszi. Kép
Igen, biztos. De te ne izgasd magad! Kép Minden gyerek máskor kezdi. Ez nálunk sem azt jelenti, hogy már holnap ki is bújik, csak a fogcsírái dolgoznak és kitapinthatók a dudorok. Fiona is ilyenkor kezdte, de nála az egész fogzási procedúra viszonylag simán lement. Most Benettet nézve legalábbis úgy tűnik. És egyébként pedig ez úgy működik, hogy egyik nap jobban fáj, másik nap pihen, kevésbé fáj. Hullámzó. A nyál mennyisége is ennek megfelelően változik. Persze én nem értek hozzá, ez csak a saját megfigyelésem. Azért túlélhető, főleg ha CSAK a fogzásról van szó.
A kis korkülönbségnek, ha lehet még inkább híve vagyok! Nagyon jól működik. Ha a betegségeket leveszem, akkor minden működik flottul. Főleg most, hogy már azért Benettnek is kezd kialakulni egy egyre kiszámíthatóbb napirendje. Nem mondom, hogy nem fárasztó, de hihetetlen jó érzés amikor látom mennyire rajonganak egymásért és Fiona már kezd kis gondoskodó is lenni. Sokszor hamarabb észrevesz és jelez dolgokat, mint én. És most már Benett is tele szájjal nevet Fionára, mikor odabújik hozzá. Bármelyik pillanatban megszülném a következőt!

De most rohannom kell, felébredtek.
fióka
 
 


Sziasztok!

Tegnap írtam, de eltűntKép!

Mindenkinek köszönöm a fogmosással kapcsolatos tanácsokat!

Áfonya,
sajnos a korom már nem stimmel a táblázatban: tegnap óta 29 vagyok, és a jövő héten a gyerekek is 1 évesek lesznek.

Szerintem is a kis korkülönbség sokkal jobb, mint a nagy. A túl nagy korkülönbség hátrányait a saját bőrömön tapasztaltam: a nővérem 9 évvel idősebb, soha nem tudtunk együtt játszani, és ha vigyáznia kellett rám csak nyűg voltam neki. Kamaszkoromban lett igazából jó a kapcsolatunk addig szinte nem is volt.
Mindezek ellenére valószínű, hogy 1-2 éven belül nem válalunk újra gyereket, mert most nagyon meg vagyunk terhelve anyagilag, épp elég az ikrekre is keresni, bizonytalanra pedig nem építhetünk.

üdv: Márti

Márti
Kép
hideyoshi
 
 


Héééééééé! Hol vannak a tegnapi beszélgetéseink??? Mi van ezzel a rohadt babanettel? Kezd elegem lenni, mindig szar!
marengo
 
 


Sziasztok!
Sajnos tegnaptól szerda délelőttig volt egy teljes szerverleállás. Korábban, ha volt adatvesztés, azt sikerült korrigálni. Most is megtesszük, ha csak egy mód van rá. Jelenleg leginkább azt szeretnénk elérni, hogy megszünjenek az állandó leállások. Remélem most már túljutunk ezen horroridőszakon!
Köszönöm a türelmeteket!
apa
apa
 
 


Köszönjük a magyarázatot és reméljük sikerül úrrá lenni a problémákon. Lehetne, hogy ha már arra jár valaki szakember, öszetömörítse az archív anyagainkat? Sajnos nem tudom mi a hivatalos szolgálati út az adminisztrátor eléréséhez.

Előre is kösz.

Piros

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!
Életem 2. üzenete elveszett Kép Most mindenesetre megint kérdeznék. Mi a jobb megoldás. Két és fél hónapos babát ha elviszünk autóval valahova az adott helyen nézeget, figyel de ahogy hazaérünk órákig tartó üvöltésbe kezd. Semmivel nem lehet lecsillapítani. Vigyük magunkkal vagy ne?? A baj okozója valószínüleg az, hogy nagyon nyugis és csendes környéken lakunk.

Üdv, Pici
pici9081
 
 


Sziasztok!

A leallas miatt 4!! uzenetem szallt elKép
Zanzasitva:
Pici,
ne aggodj, ha kitamaszkodik a gyerkocod, az mar nagyon szep eredmeny ennyi idosen. Ulesbe meg nem neki kell huzodzkodnia, hanem Neked kellfelhuzni s neki emelnie hozza a fejet, nem hagyva hatralogni /szep magyarosan/.
utazas: nem irtad, milyen messzire, mennyi idore mentek. Sok babat kizokkent barmilyen valtozas, ha tobbszor is ezt tapasztalod, en nem vinnem magammal. Kerdes persze, hogy szopik-e, mert akkor Te sem tudsz menni, ha o nemKép

Megirtam korhazi eszmefuttatasom, hosszu is lett, zagyva is, csak az olvassa, akinek van turelme hozza.
<!--attachment: korhaz-219234.unk*attachment_icon.gif*application/octet-stream*31.2**korhaz%2edoc --><center><pre>
Kép
korhaz.doc (31.2 k)</pre></center><!--/attachment-->

OreglanyokKép,
kovetkezo tablaban mar javitott korotok leszKép

Bogi,
en tobbek kozt szoktam gipszkepeket csinalni ajandekba szobadekornak, ilyet szivesen adok a korhaznak is. Most epp csak a hibasak vannak itthon, de megmutatom azert, ilyemik:
Alvós maci
kiscipők
Lányszobába
Macik

Ezek mondjuk gyerekes temajuak, de barmilyen mas kepet is ra lehet tenni, pl. Anne Geddes-eket, otlet, elkepzeles kerdese.

Marengo,
olvastam még aznap este a reagalasod, a korhazasat es a kepekre szolot, nagyon koszi mindkettotKép

-Afonya
afonya
 
 


Áfonya!
Hu, akkor, jó, ha olvastad, ezennel megbocsátok a babanetnek, azt hittem nem jutott el hozzád, és ezért lettem nagyon mérges.
marengo
 
 


Sziasztok!

Köszi Áfonya a tanácsokat. Bizony még szopizik, tehát csak együtt megyünk (ha megyünk). A max. házon kívül töltött idő 2 óra volt és nem is voltak ezren körülötte....majd belejön egyszerKép
A kórházas írásodat nagyon tanulságosnak találtam. Az én babámat is elvitték szülés után mondván hogy kap egy kis gyógyszert a korai burokrepedés miatt. (kérésem ellenére sem mehettem vele) Amikor visszahozták, mindkét kiskeze be volt lilulva és a fejéből állt ki egy óriási kanül. A magyarázat az volt hogy 5 napig gyógyszert kap mert "az sok mindenre jó lesz". Persze latinul nem értettem volna meg azt a "sok mindent" de azért nem tartom magam annyira debilnek hogy egy 2 mondatos magyarázattal ne bírtam volna el. Mindezek mellett nekem is pozitívak a tapasztalataim, de egy kétségbeesett első babás kismamának AKKOR IS minden egyértelműnek látszó dolgot el kellene magyarázni.

Üdv, Pici
pici9081
 
 


Sziasztok!

Hétfőn egyátalán nem tudtam feljönni a babanetre.Tegnap meg mire lett volna időm írni, nem engedett be.
Azért örülök,hogy nem megint nálun van a hiba. Ugyanis miután beszerelték az ADSL-t (kéthónap várakozás után) egy napig élt,majd 2 napig semmi.
Na mindegy, de azért nagyon bosszantó.

Köszi a heverőre érkező válaszokat. Jövő hónapban megkapja KisManó a heverőt, kíváncsi leszek mit szól hozzá.

Nászajándék ügyben még mindig fennáll a kérdés. A legjobb barátnőm megy férjhez,nekik kellenne valami. Most építkeznek, úgyhogy aztgondoltuk a menyasszony-táncba rakunk nekik kicsit többet. De azért kellenne valami ami megmarad. Talán valami dísztárgy??? Várom a további ötleteket. Előre isköszi. Ja május 7-én lesz a nagy nap,ezért elég sürgős.

Korkülönbség:
A bátyám és köztem 2 és fél év van, szerintem ez ideális. Mi hamarabb szerettünk volna kistesót Bandika mellé,de a betegsége miatt ez elmaradt. Már rajta vagyunk a kistesó projekten, remélem hamarosan jó hírekkel szolgálhatok. Kicsit félek, nehogy kifussunk az időből, mert nem szeretnék visszamenni dolgozni a második gyerek előtt.
Minden tiszteletem azoké, akik hamar bevállalták az újabb gyereket (netán ikrei vannak), hiszen sokszor nekem még ezzel az egy ördögfiókával is nehéz.

A végére egy jó hír:
hétfőn voltunk Pesten kontrollon,megint jók lettek az eredményei. Már több,mint 5 hete nem kellett injekció!!!

Üdv. Eszter

Ui.: Az unokatesóm feltett a galériába képeket a kislányáról és Bandikáról, Csimpasz és Bandika néven.

Ui2.: Két napja őrízgetem ezt az üzenetet, remélem most befut.
ppont
 
 


Sziasztok!

Talán most nem száll el a szerver... remélem mielőbb megoldják ezt a problémát!!!
Nekem olyan üzenetem szállt el 2-szer, hogy tejdiétáról hallott-e már valaki? Nálunk most tombol, de igen feladja a leckét ez a téma.
Őszintén remélem, hogy személyesen nem érint senkit, és örömmel fogom olvasni, ha mindenki azt írja, hogy "bocs, de soha nem hallottam róla", de ha véletlen esetleg mégis, akkor szívesen beszélgetnék a témáról.

Végigolvastam Áfonya eszmefuttatását a kórházról. Azt kell mondanom, hogy - már nem először - egyet kell értenem a meglátásaival. (Csak én nem tudnám így megfogalmazni.) Nekem is vannak hasonló tapasztalataim.
Csak egy : első reggel mikor jött a gyerekorvos, közölte az őt követő nővérekkel (!!!!!!) hogy a fiam magzatvize mekóniumos volt, ezért vért kell venni tőle, a kezembe nyomott egy mindkét oldalán sűrűn teleírt A4-es papírt, hogy írjam alá és kilibegett. Lelkiismeretesen végigolvastam és ezek után egy "Nem írom alá!" felkiáltással visszaadtam a nővérkének. Ő értetlenül meredt rám, majd pár szó után kiderült, hogy valójában az egészből mindössze 3 sor vonatkozik ránk. (Akivel szintén irattak alá ilyen papírt tudja mi van rajta, aki nem, annak röviden: gyakorlatilag hozzájárulok, hogy minden felelősséget lerázhatnak magukról, ha valami nem úgy sül el, ahogy kéne, valamint elismerem, hogy kielégítő felvilágosítást kaptam, stb.) Szóval gondosan aláhúztam az engem érintő pontokat, át a többit és az aláírásom előtt még szövegesen is megerősítettem, hogy csak az aláhúzott részeket vettem tudomásul. Hozzáteszem, velem semmit nem közöltek, nemhogy a kérdéseimre kielégítő választ kaptam volna!!! Az hogy mekóniumos magzatvíz, kínai volt számomra. Mikor visszavittem a dokinőnek a papírt, elmondtam, hogy másnap megyünk haza és kértem némi magyarázatot, elhajtott, hogy neki erre nincs ideje, majd holnap, és ne álmodozzak arról, hogy másnap hazamegyek. Nem részletezem a csatát, a lényeg, hogy még külön könyörgésre sem kaptam semmiféle magyarázatot, a háziorvosunk nevének elhangzásáig csak elhajtott - volna. Utána annyit sikerült megtudnom, hogy ez valójában annyit tesz, hogy szurkos volt a magzatvize, tehát belekakilt, és ettől fertőződhetett. Addig én erről semmit nem tudtam, ezt senki nem közölte velem.
Szóval tényleg tragikus a tájékoztatás. Pedig jogunk is van hozzá. Tényleg vehetnének emberszámba és inkább magyarázhatnának fölöslegesen, mint hogy egyáltalán nem.
Szívem szerint tennék ide egy nagyon drasztikus indítványt, de még szülnék egy pár gyereket és nem vágnám magam alatt a fát. (Ha már annyira figyelik ezt a topikot.) De az biztos, hogy minden komplikációmentes szülés után 48 órán belül elhagyom a kórházat. A SZÜLÉS NEM BETEGSÉG!!!!! Tudom, a rendszer rossz, nem ők tehenek róla, hogy benn kell tartaniuk, de változtassák meg a rendszert. Itt az ideje, nem?! Remélem egyre több kismama él majd a jogaival, és ezzel ösztönzi a reformot!

(Jól látom, hogy mindenki csak a szülés utáni/ gyerekágyi részre panaszkodik? És a szülésekkel, szülészekkel mindenki elégedett?)

Na jó dugulok...
fióka
 
 


Ppont Eszter!

Nektek gratula!!! Ez igazán jó hír!!!
fióka
 
 


Sziasztok!

nekem is elszállt egy írásom, így most rövid leszek.

Még néhány nappal ezelőtti témához: orrszívás ügyben eladó egy Pesztonka orrszívó, kb. 10-szr használtam, egyszer garanciálisan javított, de tökéletes! Őszintén megmondom, a pár hetes babának leszívatni az orrát tökéletes, de egy heveny nátha esetén nudli! Nem tudom, hogy ki írta, de vele szemben Áfonyával értek egyet, annyiszor kell leszívatni az orrát a gyerkőcnek, amennyiszer csak kell, nemcsak a szopis babának, mert a "megkímélés" az orrszívótól arcüreggyulladást eredményezhet! (saját tapasztalat!!!)


Megvan a hatásos módszer arra, hogy a kisfiam ne jöjjön ki az ágyból, legalábbis este-éjszaka ne: hálózsák! Vettem nyárit, könnyű pamutot, így nem tudja 90 fokban felemelni a lábát... Kép Áfonya, a hitvesi éjszakák így nincsenek veszélyben..Kép
Áfonya, amúgy csinálod a 90 napos diétát? Ja, nagyon aranyosak a képeid, én is csináltam, még terhesség előtt és alatt, a gyerekekkel is az iskolában, bár a kedvenc a gipszfigurák készítése volt, az egész családot elláttam hűtőmágnesekkel. Benjamin óta nem volt ecset a kezemben...

*Dirtha
dirtha
 
 


Sziasztok!

Áfonya!
Nagyon köszönöm a felajánlásokat, és természetesen jöhetnek a képek. Szerintem az, hogy le van törve egy picit a sarka, nem számít.

Pici!
Én már telefonon elmondtam a véleményem. Annyit fűznék még hozzá, hogy esetleg várjatok még pár hetet, de utána gyakrabban vigyétek. Sőt, vigyétek magatokkal, ahová csak lehet. A bevásárlóközpontoktól sem kell félni. Véleményem szerint ott sincs nagyobb esélye, hogy elkap valamit, mint a kórházban a kötelező vizsgálatok alatti várakozás idején.
Meg szerintem most jön a jóidő, többet lesztek kint a levegőn is, jobban el fogja nyomni, és majd aludni fog nagyokat.

Lili sajnos elég beteg lett. Mandulagyuszi, csak folyamatos láza van, nem tudom levinni neki,és ettől nagyon nyomi szegény, és nyűgös.
A gyógyszert sehogy nem tudom beletukmálni. Minden trükköt kiismer a kis galád, és nem nyeli le, azonnal köpi ki, pedig finom ízesített gyógyszert kap. Bezzeg a Panadol Baby után még a kanalat is kinyalja Kép

Eszter!
Hú ez jó hír! Ügyik vagytok!

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!

Frissítettem a honlapot. A kórházas oldalt is.

Egyenlőre elég általános, és nem speciálisan a győri kórházra vonatkozik, de amint kapok anyagot, az is fent lesz.
Most a szüléselőkészítő tanfolyam "anyaga" van fent.

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!

Ppont! Mi rengeteg használhatatlan nászajándékot kaptunk, de volt egy ami ötletes is volt meg jól is jött. Egy közeli rokonunktól kaptunk 10 és 20 forintosokban 20.000Ft-ot.Jó nagy zsákban volt Kép Egészen addig díjaztam az ötletet amíg be nem kellett rolnizni a banknak.....

Bogi!
Jobbulást a lányom osztálytársának a növérének! Találtál használhatót a papírok között?

Pici
pici9081
 
 


Szia Nyunnyom! (Opp, bocsi :-) Pici)

Hát perrsze. Nézd meg a honlapot.

Nem is tudtam, hogy ennyit kaszáltatok az esküvővel Kép

Ppont!
Amúgy kaptak még egy szép és hasznos ajándékot Kép Az új házukba egy szép állólámpát, olvasólámpával. Kép


Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Anyaszülésznő!

Ha tudsz jelentkezz, oké?

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!

Áfonya:
ha javítod a táblit, akkor légyszives az én adataimat is javítsd.
szülés várható ideje: 2005.06.07
gyermek neve: Marcell
orvos: Papp Zsolt
Köszi. Kép

Hajni
Vendég
 


Sziasztok!

Kösz a nászajándék tippeket. Végül már vettem egy szép vázát egy tállal,de a zsákos ötletet azt hiszem megvalósítom.

Bogi!
Győrújbaráton van valahol egy jó játszótér? Én Nyúlon csak egyet tudok, de oda nem szívesen viszem a gyereket. Biciklivel pedig bármikor át tudok menni Győrújbarátra, ha érdemes.

Köszi még egyszer.

Üdv. Eszter
ppont
 
 


Csajok,
nem jon holnap delutan valaki Monostorapatiba?

-Afonya
afonya
 
 


Sziasztok!

Áfonya!
Ment valaki? Mi Pannonhalmán voltunk az Arborétumban, és annyira szuper volt.
Minden évben többször elmegyünk, de Lilivel most voltunk úgy először, hogy ő is élvezte, felfogta mi történik vele.

Eszter!
Hát nem nagyon van játszótér. Ill. egy van a Faluháznál (hinta, homokozó, mászóka, libikóka). Mi nem szoktunk oda járni, mert messze van, csak nagyon ritkán nyáron. Amíg Lili kicsi volt és babakocsival mentünk sétálni, még nem tudott játszani. Bár van bébihinta is feltéve, azt néha használtuk. De amióta itthon is van hinta, csúszda, azóta hozzánk jön mindenki játszani Kép

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok Lányok/Asszonyok!


Én még csak most csatlakozok a kis "baráti" körötökhöz.

Tetszenek nagyon a hozzászólásotok, véleményetek, már most egy pár új dolgot is olvastam. Nekem 1 kisfiam van, decemberben volt 2 éves. Jelenleg bölcsödébe jár, én pedig visszamentem dolgozni.
Szívesen olvasnám a véleményetek pl. a babaúszásról. Viszi a babáját valaki? Szerintem eszméletlen jó dolog, csak ajánlani tudom.
Sajnos most, hogy bölcsődés kevesebbet járunk, mert néha elég beteges időszakokat élünk.

A szülészeti osztályra visszagondolva számomra csak mint egy rémálom jut eszembe. Ma is áldom a jó Istent, hogy egészen véletlenül futottam össze egy védőnővel az osztályon aki elkísért a mellszívó géphez és megmutatta 3 nappal a szülés után, hogy hogyan kell kezelni. Képzeljétek a totál belövellt mellemet az egyik nő hideg vízzel akarta, hogy zuhanyoztassam, a másik szerint meleg vizes ruhát kell rá tenni, a harmadik szerint elég ha megmasszírozom. Az egyiknek sem jutott eszébe, hogy szegény szerencsétlen első szülő nőt, ha már magától nem olyan okos és tájékozott elkísérjenek és segítség lefejni a mellemet valaki, mert semmi másra nem volt szükségem.
A gyermek egyedül hagyásáról a szobában témához meg csak annyit, hogy mikor egyik alkalommal vissza jöttem zuhanyozásból, abból vettem csak észre, hogy valami nincs rendben a gyerekkel, hogy a takarójába szoktam még tenni egy otthonról hozott SAJÁT pelenkát ami nem volt a gyerek feje alatt. Aztán másnap reggel a fürdetésnél láttam, hogy: ja a gyerek oltást kapott valószínűleg. Egyébként ezt senkinek nem volt fontos, hogy közölje velem. A pelenkát természetesen azóta sem láttam.
Ja, egyébként én is a győri kórházban dolgozom.

Az ELMEX fogkrémet én is csak ajánlani tudom.

Most búcsúzom. Én hétvégén nem vagyok net közelében, hétfőtől figyellek benneteket.

Sok puszi: Mártus
mártus
 
 


Sziasztok,

Most tudtunk csak jönni, mert elôbb a net nem volt jó, aztán meg a gép. Na meg ebben a szép idôben valószínu˝leg amúgy is ritkán leszünk, megyünk levegôzni!
Szerencsére a szemészeten minden oké volt, leszámítva a több, mint másfél órás várakozást, mert a dokinéni menye éppen szült, ezért fél órára eltu˝nt, és amúgy is sok embert hívott be 10-re (szokás szerint mindenkit egyszerre hív, volt, aki 4 hetes kisbabával várta ki a több, mint egy óráját).
Nem volt egyszeru˝ egy egyéves gyerekkel, aki éppen a járást gyakorolja, és fél pillanatra nem marad meg nyugton, de ez legyen a legnagyobb gondunk!

Babaúszásra mi is jártunk, de sajnos nem sokáig, mert decemberben beteg volt Máté, két hétig nem tudtam vinni, aztán meg már nem volt értelme, mert egy hétvége és jöttek az ünnepek, szóval sok lett a kihagyás. Gondoltam, januártól folytatjuk, csak akkorra meg a napirend változott úgy, hogy nem tudtam vinni. Egyébként szerintem is jó dolog, bár nem egy ismerôsöm gyermeke elég sokat kínlódik a fülével, de ehhez alapvetôen hajlam is kell. Végül 4 hónapot jártunk, talán ez már legyôzi a víztôl való félelmet.

Egyébként nálunk az esti fürdésnél nem a pancsolás a sláger, hanem a csap nyitogatása. Keverôs csapunk van, és mindig félek, hogy leforrázza magát. Hiába fogom a csapot, hisztizik, hogy ô azt akarja. Ha nagy nehezen elterelem a figyelmét, fél perc múlva akkor is visszatér. De hát majd lecseng ez is, csak kitartónak kell lenni, és nem engedni neki, aztán egy idô után majd megunja a harcot.

Na megyek, mindjárt felébred (az is csoda, hogy még alszik, de reggel fent volt már egy órát, és akkor aludt vissza, amikor a KOMSZOL elkezdte fu˝kaszával nyírni a füvet az ablak alatt 7-kor. Én "nagyon boldog" voltam, de ôt egy idô után elaltatta a monoton hang).
Egyébként nem tudom, miért nem lehet úgy beosztani ezeket a munkákat, hogy elôször a szabad területeken nyírják, és csak 8 körül kezdjék a házak között, nem?

Na sziasztok!
Eszter
máté
 
 


Sziasztok!

Máté/Eszter,
örülök, hogy minden rendben volt a szemészeten, mi csütörtökön megyünk.Remélem, hamar végzünk, bár az eddigi tapasztalatom nekem is a másfél óra várakozás voltKép. Felkészülök és viszem magunkkal az ebédet a törpéknek, 11-re kaptunk időpontot, tutira ott vagy az autóban kell kajálnunk.

Mártus,
ÜDV köztünkKép!

Nem tudom másnál hogy van, de az én gyerekeim azonnal felállnak a fürdőkádban és nem hajlandóak leülni, kapaszkodva fél kézzel csapják a vizet, de úgy, hogy fürdés után mindig fel kell mosnom, és apa is kénytelen alsógatyában fürdetniKép!
Jankóm ma reggel fél 6-kor elkezdett kukorékolni, de úgy hogy kénytelen voltam áthozni hozzánk, mert már a Zsófi is elkezdett mocorogni (egyébként mindig fél 8 körül szokott kelni), randalírozott köztünk egy órát aztán visszavittem aludni! Remélem ebből nem csinál rendszert! Két napja Zsófi is nyikkanás nélkül átalussza az éjszakátKép!

Bogi,
megnézném a honlapod,mi a címe?

Üdv, mindenkinek:

Márti

Márti
Kép
hideyoshi
 
 


Sziasztok!

Örülök hogy tetszett a "zsákos" ötlet!
Bogica, hogy van a Lili? Mandulagyuszkó? Nelli babát alávetettem egy kis kiképzésnek. Próbálom tudatni vele hogy a világ nem csak hármunkból áll. Voltunk már KÉT (!)rövid kiránduláson, és csodálatos módon elég jól bírta és sírás sem volt itthon. Most az aktuális izgalmam a 3 hónapos dupla oltás a jövő 7en...

Jó kirándulást a szép időben mindenkinek!!
Pici

U.i. Örülök hogy így megtáltosodott a babanet... szupergyors! Kép
pici9081
 
 


Sziasztok!

Köszönöm az üdvözlést.

Én láttam valahol talán IKEA vagy valami ilyen újságban, hogy lehet kapni vízcsapra húzható védőt (pl. állatfejes) ami egyszer megvédi a gyereket nehogy beverje a fejét a csapba, meg ne nyitogassa a egyfolytában. Próbáljatok meg valami ilyesmit kitalálni.

Képzeljétek, a kisfiam a hétvégén megtanulta, hogyan kell kinyitni a gyerekülés biztonsági csatját. Úgy hogy most azaz új játék autóban utazás alatt, hogy a csatot nyitogatja. Valószínűleg hátra kell ülnöm mellé mert így nem lehet vele utazni, vagy veszünk neki egy másikat aminek agyafúrtabb megoldású a csatja.

Olvasom, hogy mennyit jártok sétálni meg játszótérre. Mi most költöztünk át Adyvárosból Gyárvárosba. Hát nem igazán vagyok elragadtatva az ottani játszóterektől (már mint abból a pár hintából meg 1-2 mászókából álló építménytől). Igaz Adyvárosra lehet mondani, hogy betonrengeteg de azért elég jól ki van építve benne mindenféle téren. Tényleg azt sem tudtam jó dolgomba, hogy melyik játszótérre vigyem a Kislegényt még tavaly nyáron.

Írjátok néhányan, hogy korán kelők a gyerkőcök. Hát mi is rendszeresen olyan időszakot éltünk, hogy a férjem mikor reggel ment dolgozni mi már ruhában felöltözve, megmosakodva együtt reggeliztünk vele &frac14; 7- &frac12; 7 körül. Isteni élmény volt. Én már reggel 8-ra összeraktam az ágyakat, elmosogattam, mosógépet elindítottam, stb.
De azért annyi előnye van/lett ennek a koránkelésnek, hogy most mikor tényleg -viszonylag -korán megyünk el otthonról kb. &frac12; 8 körül viszont nem kell fájó szívvel esetleg keltegetni, meg könyörögni neki.
Van egy ismerősöm aki szintén szeretné beadni a Kisfiát bölcsödébe de nem tudja mert a gyerek rendszeresen &frac12; 10-10 körül kel fel és nincs szíve felkelteni. Hát ez a másik véglet.
Lehet választani!

Sok puszi Mindenkinek: Mártus
mártus
 
 


Sziasztok,

Benéztem kicsit, míg alszik a gyermek.
Mártus, a Brendonban lehet kapni olyan elefántfejes, csapra húzható csodát. Hát mi vettünk, hogy megakadályozzuk a csap nyitogatását.
Szóval ne vegyetek, a gyerek még be sem ér a kádba, de már le is dobja a csapról, és nyitogatja. Gyanítom, hogy az hívta fel a figyelmét rá, mert amíg nem volt, nem is foglalkozott a csappal. Vettünk, hogy ne üsse be a fejét, mert mi hülyék középre tetettük a csapot, nem oldara (igazából így volt logikus a beosztás miatt), de már nagyon megbántuk.

Egyébként játszótérre mi sem nagyon járunk, ugyanis Csanakon mindennek lehet nevezni azt a kis helyet, csak játszótérnek nem. De remélhetôleg hamarosan elkészül az udvaron a hinta és a homokozó, és tud ott játszani. Most meg a mamáékhoz járunk, mert ott van csúszda is, hinta is és nagy homokozó (meg másik két gyerek, csak sajnos nagy a korkülönbség, már 5 és 8 évesek, így nagyon nem tud még velük játszani).

Nem tudom, írtam-e, Máté múlt héten elesett. Szegényem, most már mindig járni akar, tud is már egész ügyesen, körbejárja a lakást, csak még bizonytalan. Na, elcsúszott, nem tudtam idôben elkapni, lefejelte az asztalt. Abban a másodpercben belilult neki, pont a szeme alatt, mintha behúztam volna egyet. Hétfôn megyünk utógondozásra, remélem, nem hiszik, hogy brutalizálok a gyerekkel!

Eszter
máté
 
 


Sziasztok!

Mártus üdvözlet a csapatban. Mi is jártunk úszni, és nagyon szerettük. Sajnos amíg KisManó teljesen meg nem gyógyul nem mehetünk, de remélem egy év múlva újrakezdhetjük.
Olyan családoknál, ahol egyik vagy mindkét szülő fülgyulladásos volt, érdemes megnézetni a gyereket egy fül-orr-gégésszel mielőtt elkezdenek járni babaúszásra. Most hallottam, hogy a fülész akkor is meg tudja állapítani, hogy hajlamos-e a gyerek a fülgyulladásra, ha nincs semmi baja.

Csap nyitogatáshoz nekünk is volt szerencsénk. Bandika legújabb mániája viszont most az, hogy felváltva locsol le bennünket. Így a fürdés végére a kád mellett több a víz, mint benne. Remélem ez is elmúlik majd, mert ezt a hobbiját nem túlzottan kedvelem.

Már említettem, hogy sokat járunk Győrbe. Általában olyankor elmegyünk a Battyhányi ligetbe, mert ott van egy tök szuper játszótér. Igaz hogy hétvégén nem lehet bemenni, mert olyan sokan vannak, de hétközben -főleg délelőtt- nyugis.

Otthon Nyúlon az a baj, hogy nincs hintánk. Már több helyen is körülnéztünk állvány ügyben, de borzasztóan drága. Szerencsére apukám ezermester, úgyhogy megígérte, hogy csinál egyet.
A baj az otthoni játszással inkább az, hogy egyedül vagyunk. Sajnos nincs a környékünkön (vagy legalábbis nem ismerünk) kisgyerek.

Valamelyik nap a játszótéren mondta egy anyuka, hogy van egy készítmény, amit antibiotikum kúra esetén érdemes adni a gyereknek. Ez arra szolgál, hogy a bélflóra ne menjen teljesen tönkre, hiszen az antibiotikumoknak ez nagyon nagy hátránya. Persze nem írtam fel a nevét, mondván, hogy megjegyzem, de mire oda jutottam elfelejtettem (ez sajnos jellemző rám). Ha valaki tudja miről van szó leírhatná.

Eszter

Ui.: E heti mottónk: KI A SZABADBA!!!

Puszi mindenkinek.
ppont
 
 


Sziasztok!

Mártus!
Üdvözlet! Örülünk, hogy jönnek új mamik. Kép
Pici fiad nagyon leleményes lehet Kép A mi ülésünk zárját elég nehéz kinyitni, mert már elég régi modell. Bár én amúgy is hátul ülök Lilivel. Valahogy így maradt.

Nyunny!
Na ugye, hogy Nelli is bele fog jönni!
Az oltás miatt ne izgulj. Észre sem fogja venni. Mi is jövő héten megyünk a 15 hós oltásra. Na Lilivel már tuti nehezebb lesz. Kép
Amúgy ma voltunk dokinál, és Lili magától meggyógyult. Na ezt kapd ki Kép
Azért magától, mert a gyógyszert nem tudtam sehogy beadni neki. Valószínűleg a folyamatos láz segített a gyógyulásban.

Titeket is megleptek a gyapjaslepke hernyók? Minket nagyon. Utálatos dögök!

Máté/Eszter!
Hát vered ezt a szegény gyereket? Kép
Na ez csak vicc volt! Lili is olyan, mint akit orrba nyomtak. Leesett a lépcsőn, és lenyúzta az orra alatt, de majdnem az orra belsejét. Hogy hogy csinálta? Kép

PPont!
Én még nem hallottam erről a készítményről, de ahogy a lányom hozzáállását nézem, nem lesz rá szükségünk Kép

Mártus!
Mi is jártunk úszni Lilivel. Ti hova jártok? Mi a Gézengúzhoz jártunk a Gyáév usziba. Aztán Lili beteg lett, és mi is abbahagytuk.
Nem hiszem, hogy a picivel majd fogunk tudni járni, mert ahhoz két ember kellene. Lilihez egy, meg a picihez.

Márti!
http://jaksy.different.hu
Jó nézegetést Kép

Puszi mindenkinek: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Holly!

Merre vagy? Remélem nem miattam nem jössz mostanában!
Hidd el, bennem semmi rossz érzés nincs.
Más a véleményünk, leírtuk, megrágtuk, kész. Én lezártnak tekintem a dolgot!

Azért kíváncsi lennék, hogy mi van veletek!

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Pici!
MIféle dupla oltás? MI ma kaptuk és csak egy volt. szerencsére nem duzzadt meg és piros se lett, nem is találtam estére a helyét, délben kapta. Biztos ami biztos, hazajőve beadtam egy fél lázcsill kúpot, de, ahogy elnézem, az oltás nem okozott semmit.

Bababúszásról kérek szépen infót!!!!!!!!!!! Száva most múlt 3 hónapos és én vinném, de nagyon.

Üdv mindenkinek
marengo
 
 


Sziasztok!

Jó reggelt Mindenkinek.

Én ma éjjel kb. 3 órát voltam fent Andráskával (ja, így hívják az én manócskámat). Leírhatatlan érzés sétálni vele fel és alá szobában közben talán a Magyarországon élő összes állatfajtát átbeszéltünk, hogy már mindenki alszik az autók is meg a motor is, és utána közli velem, hogy az eső az nem alszik!!!!! Esze ágában sem volt aludni, az óromat csavargatta a számba nyúkált meg csókolózni akar velem (ez az új sláger nálunk). Szóval rendesen álmos vagyok. Kiváncsi lennék más babát megviselte ez az éjszakai nagy eső meg ez a párás levegő?

Marengo

Mi a volt Balázs Béla Iskolába(most a PÁGISZ-ba) járunk. Kulcsár Ottónak hívják az oktatót.
Tel:06-20-3328945 Ha jól emlékszem 1 óra 850 Ft, csak a babának kell fizetni mindegy, hogy hányan mentek be vele a vízbe.
Minden szombaton 9-től 2-ig vannak óránkénti foglalkozások. Be van osztva nála melyik időpontra milyen korú babákat vár. A ti korosztályotoknak ha jól emlékszem 11-re és 12-re van jelenésük.
Az elején van egy kis babtorna, hogy az izmok lazuljanak stb., aztán van egy kis szabad foglalkozás a vízben majd utána Õ is be jön a vízbe és mondja, hogy milyen gyakorlatokat kell csinálni. A pici babáknál mindenkinél külön megmutatja a gyakorlatokat(nem kell nagy dolgokra gondolni) nehogy a Szülő féljen vagy valamit rosszul csináljon. Persze ez a baba kedvétől is függ, mert hiszen nem Te mész úszásra hanem Õ. Majd a végén van egy kis közös labdázás majd megint szabad foglalkozás. Az öltözőben vannak pelenkázó asztalok, szivacsok ahol -ha nem vagyunk túl sokan- kényelmesen fel lehet öltöztetni a csemetéket.
Mi imádunk oda járni, teljesen beremeg a gyerek ha este közlöm vele, hogy holnap megyünk Ottó bácsihoz. Annyira bátor és magabiztos a vízben, hogy tavaly mikor lent voltunk a Balatonon másfél évesen már a vízibicigli csúszdájáról csúszott le. Nyugi, teljesen normális vagyok, én is féltettem nagyon de nem akartam megakadályozni mert az Õ döntése volt és nem akartam benne a tiltásommal felesleges félelmet kelteni, nagyon vigyáztunk rá.
Ha még valamire kíváncsi vagy kérdezzél nyugodtan, de azért ahogy olvasom a Többiek is járatosak a témában.

Lányok!
Lehetne egy olyan kérésem, írhatnátok Magatokról egy-két sort, hogy ki hol dolgozik, foglalkozása, hogy egy kicsit többet tudjak rólatok.
Köszönöm.

Figyellek benneteket.

Puszi Mindenkinek: Mártus
mártus
 
 


Sziasztok!

Marengo!
Én Lilit 4 hónapos korában vittem először. A Gézengúznál is ennyibe kerül, ott is korcsoportonként van, de heti két alkalommal, igaz hétköznap. Ott egy gyógytornász csajszi tartja, a menete is ugyanaz, mint a Págiszban.
A különbség az, hogy én oda jártam iskolába, meg a húgom is, és hát nekem fenntartásaim vannak azzal az uszodával kapcsolatban. Ez persze nem jelenti azt, hogy koszos a víz, vagy nem fertőtlenítik rendesen, vagy ilyesmi, egyszerűen csak viszolygok a helytől Kép

Mártus!
Szegény Babó, és szegény Te. Nekem eddig Lilivel még nem volt ilyen élményem amióta megszületett, így elképzelni sem tudom milyen.
Persze lehet, hogy a picivel majd lesz. Ki tudhassa előre Kép Kép (Tudok helyesen írni, ez direkt volt Kép )

Írjunk magunkról? Kép
Én úgy érzem itt rólam már mindenki tud mindent, és unja is kellőképp, de a kedvedért írok Kép

28 éves lettem én valamikor mostanában Kép
A baba a pocakomban 31 hetes
Kislányom Lili 15 hónapos
Én a Kisalföld Volánnál dolgozom távmunkában, teljes munkaidőben (vagyis nem vagyok Gyesen vagy min)
Röviden és tömören ennyi.

Pici!
Mi is kettőt kaptunk 3 hósan, de mint írtam nem vészes. Bár a mi dokink combba adja, hogy ha fekszik a baba, és esetleg becsomósodik, ne fájjon neki, de Lilin semmit nem vettem észre. Kicsit borogatni kell neki, ha hazaértek, és semmi baj nem lesz.
Vagy magtától az aktustól félsz, hogy megbökik Nellit? Kép

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok,

Ppont/Eszter: nekünk az antibiotikum mellé a Normaflora (vagy Normaflore) nevu˝ cseppet adták, általában annyi napig kell szedni, mint az antibio-t. Nem tudom, erre gondoltál-e. De egyébként akinek a gyereke már eszik kefírt vagy natúr joghurtot, a probiotikus változat ugyanolyan jó rá.

Bogi,
Ha még tudnád, hogy azóta már leesett a lépcsôn is, mert eddig tök ügyesen letolatott, de most mindig állva akar lemenni, és persze mire elkaptam, már lent volt. Most a másik oldala is kék.... Na jó, az csak épphogy látszik.
Gyapjaslepke hernyóból nálunk is rengeteg van....

Babaúszás: mi is a Págiszba jártunk, én is szerettem, csak sajnos nekünk most az idôpontok nem jók.

Magamról.... 29 éves vagyok, kisfiam, Máté szombaton lesz egy éves. Gyeden vagyok az egyik legnagyobb üdítôs cégtôl, szakfordítással foglalkozom mellette (ha van, de sajnos nem sok).

Na megyek, elveszem Mátétól az apja övét, mert éppen kiszedte a szekrénybôl (tolóajtós....)

Sziasztok,
Eszter
máté
 
 


Szia Marengo!
Valami 'kombinált csoda' az oltás. A combiba ahogy a Bogi is írta (DPT+IPV). (irigyellek hogy már túlvagytok rajt)
A Dpt-szamárköhögés, diftéria tetanusz, az IPV- gyermekbénulás. Ezek szerint lehet hogy egyben (is) lehet... majd rákérdezek a dokinéninél. Én úgy emlékeztem hogy 2db, de ha csak egy, az SZUPER!
Nellit még a BCG is megviselte (hasmenés egy napig) a 2 hónapos után meg 2 napig nyügi volt és sírt. Szóval most sem várok nagy csodát. Azt hiszem hogy Õ amúgy is elég érzékeny természetű lesz....

Bogi!
Mindentől félek!!! Kép Nem volt kullancs P.halmán? Most hallottam hogy a kiszedett dögöket meg lehet vizsgáltatni hogy fertőzött volt-e...

Üdv, Pici
pici9081
 
 


Pici!
Nem volt. Legalábbis bennünk nem. de vittünk kullancs és szúnyogriasztót. Elég jól működött.

Ennek ellenére itthon, mikor a kertet rendeztem, elég rendesen megettek a szúnyogok Kép

Már én sem emlékszem, hogy egyben kaptuk-e meg a két oltást. De lehet Kép

Nelli érzékeny lesz? Azt mondod? Hát edzeni kell kicsit Kép
Lili talán azért is olyan strapabíró, mert nem féltem annyira. Persze aggódni tudok érte, de nem óvom mindentől. És ez születésétől fogva be is vált. Pl. annak ellenére, hogy téli baba, soha nem bugyoláltam be nyakig. Fűtöttünk, tudtam, hogy kellemes a hőmérséklet, és kész. Body, rugi, és talán a kiságyban egy pléddel betakartam.
Lili pedig nagyon imádta a meleget. Na mára ez oda fajult, hogy egész éjjel takaró nélkül alszik, és utálja, ha be van takarva Kép

Pici! Nemírtál magadról pár sort!
Kép

Máté/Eszter!
Ezeket szerintem nem lehet kivédeni. Úgysem lehet elég óvatos az ember. Nagyon agyafúrtak ezek a gyerekek Kép

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Lányok!
Editnek hétfőn megszülettek az ikrei!
Olivér-Ábel ~1700gr, Marcell-Ádám ~1800gr, Benjamin-Máté ~1900 gr,
Úgy tudom mindenki jól van.
ráhel
 
 


Edit! Gratulálok!!!!!!!!! Minden jót kívánok Nektek!

*Dirtha
dirtha
 
 


Sziasztok!

Úszás: én annak idején a "Kishiltonba" jártam a lányommal. Nagyon szerettük, de azt hiszem számunkra már végleg vége. Péntek du. van és szombat de. 5 alkalom 5000 Ft volt annak idején.
Hernyó itt is van bőven, még a virágbokraimat is permetezni kell. De a ruhát se túl célszerű kiteregetni.
Most olvastam a neten, hogy CSÖKKENTIK a GYESt és GYEDet. Normálisak ezek????????? Hol kell reklamálni?????? Asszem kéne egy jó kis forradalom végre!!!!!!!!!!!!!

A párás idő minket nagyon megviselt. (Nem tudom kikérdezte.) Beni kruppból asztmatikus rohamokba ment át... Kezdek összeomlani.

Na mindenjót mindenkinek!

Kamilla

Ui: Ja! Magunkról: GYÁS-on vagyok itthon a majd' 4 hónapos Benett fiammal és a 21 hónapos Fiona lányommal. És szeretnék is itthon maradni, nem szeretném, ha kényszerítenének a munkára ekkora pici és beteg gyerekekkel!!!!!

Ui2: Nagy-nagy gratula Editnek! Kíváncsian várom a híreket.
fióka
 
 


Sziasztok!

Totál látszik a rossz idő, hogy meg jött a kedve mindenkinek az írogatáshoz. Mármint a tegnapi naphoz képest.

Ahogy olvasom néhányan kertes házban laktok. Van az ANTSZ-nél olyanra lehetőség, hogy be lehet vizsgáltatni pl. a kerti kútból nyert vizet. Ha valaki ezzel öntözi a terményeit vagy Szülőknek van kertjük. Mi bevizsgáltattuk mikor András fél éves lett mert Apósomék kertjéből sok mindent kaptunk. Persze csak titokban nehogy megsértődjenek. Szerencsénkre minden rendben volt a minőségével. Ja és az anyatejet is be lehet vizsgáltatni, hogy milyen a minősége./cukor, zsír, stb./

Az oltásokhoz annyit szólnék hozzá, hogy a mi doktor nénink mindig farba adta az oltásokat.
Egyik alkalommal mikor mentünk helyettesítette a szomszéd doktor nő aki viszont combba szokta adni. Hát egész hazáig nem is volt semmi gond, de mikor hazaértünk szegény gyerek úgy el kezdett ordítani ahogy a kis torkán kifért. Húzkodta a lábacskáját ha csak hozzá értem, hogy borogatást tegyek rá neki. Estig bírtuk valahogy a párommal, aztán felhívtuk a védőnőnket aki nagyon sajnálta, hogy nem tudott szólni, inkább ne menjünk be a rendelésre mert a combba adott injekció sokkal fájdalmasabb. Ti, hogy látjátok ezt, kíváncsi lennék rá.

Gondolom, hogy Ti már mindent tudtok egymásról. Csak néhány dolgot kérnék rólatok, nem kell lányregényt írni.

Magamról annyit írnék, hogy a győri kórházban dolgozom, középvezetői szinten, nem egészségügyi dolgozóként. 33. évemben vagyok. Szeretnénk majd még egy babát, de most egyenlőre kicsit dolgozom, hogy anyagilag felkészüljek kicsit a következő GYES-re, meg a helyem is megmaradjon.

Szisztok: Mártus
mártus
 
 


Sziasztok!

Ez a GYES csökkentés remélem csak kacsa....lassan már nincs is miből csökkenteni Kép
Nagyon sajnálom Benit, nálunk a férjemnek szoktak ilyenjei lenni (szerencsére nem túl gyakran de ez még egy felnőttet is kikészít.) Van itt győrben egy ukrán "doki" aki egy számítógépes programmal felméri a szervezet állapotát és javasol gyógymódot. Én már voltam nála, és akkor mondta hogy nagyon sok asztmás kisgyereknek segíett. Egy hiba van a dologban, hogy nagyon drága. (25e./ de állítólag van v.ki más is aki barátságosabb áron csinálja)
és az elmaradt pár sor...
28 éves vagyok, kislányom, Nelli, holnap tölti be a 3. hónapot, egy győri nyelviskolában dolgozom és szintén nemrég csatlakoztam (bár a Bogi révén már februárban is szerepeltek a problémáim).

Üdv mindenkinek, Pici
pici9081
 
 


Sziasztok!

Kicsit lemaradtam és a szerver kiesés miatt is elvesztek üzeneteim, így lehet, hogy valamire nem reagálok, de nincs most időm visszaolvasni. Elkezdtem megint dolgozni és elkapott a gépszíj. Ennek következtében Dávid úgy ünnepelte 5. hónapos voltát, hogy vonatozott Budapestről Győrig és utána velemjött egy konferenciára Balatonfüredre. Amíg anya előadott és pofavizitelt a szakmával, addig ő a ammával hesszelt a Balcsi partján. Tegnap este jöttünk meg és azóta próbálom utolérni magam a háztartással és az egyéb teendőkkel.

Az újaknak szia és bemutatkozás: (most már) 35 éves vagyok, humánpolitikai tanácsadóként dolgozom. Ezt zömmel itthonról lehet elkövetni, csak héha van tárgyalás vagy konferencia, stb., amire menni kell. Jelenleg harmadik babámmal vagyok GYED-en.

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!

Magamról: 28 éves vagyok, jelenleg GYED-en, és szeretnék is itthon maradni. A kisfiam 20 hónapos. A győri gázszolgáltatónál dolgoztam, mint kontroller.

Kamilla!
Remélem Beni hamarosan jobban lesz. Mit mondanak az orvosok? A bátyám is asztmás volt kicsi korában, de mire oviba ment kinőtte.

Mártus!
A mi orvosunk is comba adja az oltásokat. Nekünk amellett, hogy bepirosodott a helye, nagyon magas (39 feletti) lázzal is jártak az oltások. Bár a védőnőnk azt mondta, hopgy ez csak egyedi eset, általában láz nélkül megússzák a gyerekek.
Azt hiszem, ez is szokás kérdése. Általában megfigyeltem, hogy az orvosoknál is! sok az ellentét bizonyos kérdésekben. Sok függ attól, hogy mikor tanultak, éppen akkor mi volt a trend.
Kívülállóként nehéz megítélni, hogy mi a legjobb a gyereknek. Az anyukáknak rengeteget utána kell olvasniuk, ha azt szeretnék, hogy a gyereküknek jobb legyen. Példa erre az antibiotikum mellett adható cseppek.
Na mindegy, csak kicsit kifakadtam.

Editnek és a kicsiknek sok puszi!!!

Bogi!
Ti is a Gyáévba jártatok úszni? Akkor lehet, hogy találkoztunk. Bár mi utoljára tavaly nyáron voltunk.

Nálunk szerencsére hernyók nincsenek, de rengeteg cserebogarunk van. A gyerek imádja nézegetni őket, mi már kevésbé.

Mára ennyit!

Üdv. Eszter
ppont
 
 


Félbeszakítottak mielőtt leírtam volna a legfontosabbat: Editnek hatalmas gratula! nagyon szép, méretes babácskákat nevelgetett fel magában. Ügyes voltál! Közel 5 és fél kiló összgyermektömeg! Szurkolok, hogy a továbbiakhoz is legyen kitartás és erő. Dávid biztosan örül, hogy egyszerre három játszótársa is lesz!

piros

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Haho,

nem tudom, ki írta, de a GYES-t nem csökkenthetik, hiszen az a mindenkori öregkori nyugdíj, ami a minimum!!!! Ezt félreértette, aki írta, az tuti, de GYED-nél is max. annál lehet kevesebb, aki a maximumot kapja, de szerintem ezt sem fogják elfogadni. (legalábbis nagyon-nagyon remélem!)

A kormány elé terjesztendő azonban a köv. javaslat: GYES mellett lehessen teljes munkaidőben dolgozni, tehát ne csak 8 órában.

Dirtha
dirtha
 
 


Sziasztok!

EDIT!
Gratulálunk a sok gyönyörű fiacskádhoz!
A férjem, mikor meghallotta, hogy fiú és három Kép Szóval sárga volt az irigységtől Kép

Dirtha!
Attól tartok, nem értette félre, mert úgy van a hírekben, hogy a GYED és GYES összegét csökkenti a kormány, hogy ösztönözzék az anyukák munkába állását.

Ppont!
Mi nem is tudom mikor kezdtünk járni. Várj csak...
Nyáron, olyan június vége felé kezdtünk járni, és azt hiszem két-három hónapig jártunk a kicsik csoportjába. Lili 4 hónapos korától.
Lehet, hogy találkoztunk.

Piros!
Titeket megkerestek már az úttal kapcsolatban? Nálunk jövő héten kezdik a munkát, ha minden jól megy, és az időjárás is engedi.
Sajnos a Gézában majdnem 100 ezret kéne fizetniük a sok üres telek miatt, így ott lehet, hogy nem vállalják, de a tiétekről nem tudok semmit.

Eszter! (Ppont)
Oltással kapcsolatban csak annyit, hogy a mi dokinénink nem éppen mai csirke (de nem is ÖREG) Kép. Szóval a 14 éves húgomnak is ő a dokinénije, és születése óta ő volt. A húgomnak annak idején minden oltást popsiba adott. Azóta elvégzett egy csomó továbbképzést, meg minden konferenciára elmegy amire tud, tehát gondolom ez a combba adás egy újabb keletű dolog lehet, mert Lilinek már mindent combba adott.

Na puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?