Új privát üzeneted érkezett!

Szijasztok!

Pocok! Ahaaaaan, igy már értem. Hanga eddig csak az ágy végéig rugdossa magát a lábával a hátán fekve. Keresztbe még nem fordult.

Helga! Dehogy gond, hogy még nem tud fogni a kisfiad!(Hanga egyébként holnap lesz 13 hetes)Általában késöbb szoktak fogni a babák, igaza van Norcsinak. Semmi jelentösége, hogy melyik baba mit tud hamarabb vagy késöbb, elöbb utóbb ugyis megtanulja mindegyik gyerek ugyanazt, 20 év múlva meg már kit érdekel, hogy mit tudott 3 hónaposan?
Mi egyébként nem adogattunk semmit a kezébe, hanem elé tartottuk a játékait és ö próbált utánanyúlni. Eccer aztán sikerült, azóta egyre ügyesebben és gyorsabban tudja csinálni.

Zsuzsi! Nekem még mindig ugyanannyi a súlyom, mint szülés utánKépDe nem merek fogyózni a tejcsi miatt..

Nyuszimano! Mi Liberot használunk. Én maximálisan meg vagyok vele elégedve. Semmi nem folyik ki, sosem ázott még át. Az elsö hónapban Pampers volt, de abból tényleg kifolyik a kaki a hátán a babának.

Ha D.Enikö szoptat, akkor hogy csinálja hogy fogyókúrázni tud és mellette napi 2-3 órát edz? plusz ott vannak a próbák az is edzés...Ilyen nagy fizikai megterhelés mellett képzödhet tej?

Cory! Gratulálok Balunak, nagyon ügyike!Kép

Lányok! A kislányom naponta kb.450-500g-ot eszik. Szerintem ez kevés. Ti méritek a szopizott tejmennyiséget? A ti babáitok mennyit esznek egy nap?

Szijasztok, Lara
lara

Sziasztok,
D. Enikore visszaterve, epp nemreg volt vele egy cikk valahol: elso gyerekevel szules utani depresszioja lett, tobbek kozott mert annyira akart szoptatni. De most a picinel nagyon figyeltek ra, depi nem jott elo. A baba allandoan a mellen logna es minden alkalommal 1-1.5 orakig tart naluk a szopi D.E. nagy boldogsagara. Lagalabbis ezt irta az ujsag. Ugy olvastam, hogy a mellplasztika kulonben nem akadalya a szoptatasnak.
A visszafogyas szerintem alkati kerdes is, en is szerencses voltam, szules utan 1 hettel mar csak 1.5kg maradt a 9-bol, azota mar az is lement. Arra gondolok, hogy talan majd a 2.-nal mar nem megy ilyen konnyen?
Pocok, latod, minden rendben van. Orulok!

Cili2
Cili2

Sziasztok Lányok!

Képzeljétek el, tegnap borzasztó napunk volt. Kép Romi egész nap nyûgös volt, és olyan tüneteket produkált, hogy hirtelen felnyögött, elsírta magát (mind álmában, mind pedig ébren) aztán mintha mi sem történt volna, hirtelen megnyugodott. Hasfájásra gyanakodtunk, de nem volt hozzá az a jellegzetes "lábmunka". Végül is kihívtuk éjjel az ügyeletet, aki hosszas vizsgálódás után (hála Istennek) nem talált rajta semmi "meghibásodást". Azt mondta a doki, hogy valószínûleg bal lábbal kelt fel, a frontok miatt egyszerûen rossz napja van. Végül is éjjel 3-ig ébren voltunk, és már egyfolytában sírt, amikor a párom kitalálta, hogy rakjam bele a hordozóba, és ott azonnal megnyugodott és elaludt. Tudtam én, hogy a kisbabák nagyon frontérzékenyek, de hogy ennyire??? Ma persze egész nap aludt szegénykém...

Lara! Az én kislányom naponta 500-600 gr-ot eszik, 7 hetes múlt pénteken. Ebbõl kiindulva kevésnek tûnik a te kislányod fogyasztása, de szerintem nem más babákét, hanem a saját igényeit kellene alapul venni. Ha szépen fejlõdik, akkor lehet, hogy õ jobban tudja hasznosítani a táplálékot, és ennyire van igénye. Mekkora súllyal született? Csak azért kérdezem, mert állítólag a nagyobb súllyal született babák kint kicsit lelassulnak a fejlõdéssel, az én kislányomhoz hasonlóan kis súllyal születettek /2370 gr./ pedig kint hozzák be a lemaradást. Lehet, hogy ez áll a háttérben.
Én még mérem a szopizott tejmennyiséget, éjjel-nappal (bár tudom, hogy éjjel nem kellene). Néha már kicsit unom, de végeredményben nagyon jó leírva látni, hogy mikor mennyit evett.
Ki tudja, mennyi idõs koráig kell méregetni?

Fogyás: én a 6 hetes vizsgálat után elkezdtem tornázni, de csak módjával. És diétázom is tegnap óta, de azt is csak nagyon óvatosan. Inkább azt mondhatom, hogy nagyon odafigyelek arra, mit eszem. Sok folyadékot iszom, és a hízlaló finomságok kizárva. Kíváncsi vagyok, lesz-e valami eredménye, de most a szoptatás a legfontosabb.

Sziasztok: Laura
Laura

Sziasztok!

Köszönöm válaszaitokat az éjszakával kapcsolatban. Már elkezdtem a kísérletezést, remélem fel fogja ismerni a kicsike, hogy milyen napszak van.

Nyuszimanó! Nálunk most került sorra a Libero, eddig az akciós Pamperst használtuk és nekem a Libero sokkal szimpatikusabb. A Pampers is jó volt, de ez jobban tetszik.

Azt mondják, hogy a babák 6 hetes korukban megváltoznak és beáll a saját kis rendszere. Ti tapasztaltatok ilyet? Abból amit Zsu26 ír, az valami ilyesmi lehet, nem?

Ma voltunk másodszor sétálni és nagyon szupi volt. Meg is bolondultam volna, ha ebben a szép napsütésben benn kell maradnom. Az baj, ha a 6 hét letelte elõtt emelgetek? Mert a babakocsit a másodikról kell lecipelnem.

Üdv minden mamának és babának,
Zafi
zafi

Kedves Laura!
Szerintem, ha kiegyensúlyozott amúgy a babád, és látod rajta, hogy jól érzi magát, el is hagyhatod a méricskélést. Ha téged megnyugtat, akkor is csak naponta 1x, majd csak hatente mérd. Különben nekünk a védõnénink úgymond "megtiltotta", hogy mérjük a kicsit, indoka az volt, teljesen feleslegesen idegesítenénk magunkat. Mióta (kb. 2 hete) csak szopizik Gabó, eleinte egy kicsit furi volt, hogy nem tudtam mennyit eszik, de most már nem zavar. Látom, hogy jól van, egyre többet mosolyog, el van a kiságyában, a napirendje nem borult fel, biztos eleget eszik...

1-2x már minket is "megtréfált" a front, mindig, ha mondják a tv-ben, eléggé pánikolok a következõ naptól. Szerencsére azért ilyen nem volt nálunk, reméljük nálatok sem lesz többKép!
Ágci

Kép
Ágci

Kedves Norcsi!
Csak most találtam meg az üzenetedet, válaszoltam a freemail-es címedre.
Üdv,
anillaférj.
Bocs az offért!
anillaférj

Kedves Kisanyukák!!!Egy kis segitséget kérek Töletek!! A "Frisss kismamákban ...." már próbálkoztam nem sok sikerrel, söt....Kép
2. babámat várom, már van egy 20 hónapos tüneményes lányom, a mostani fiú lesz. Február 2-re vagyok kiirva, de az az én születésnapom, és én akkorra már szeretnék a picivel otthon lenni. Tudtok-e esetleg olyan trükköt, módszert, amivel be lehet inditani a szülést??? Eddig hármat hallottam: lépcsözés (ezt már elavultnak mondják), a mellbimó-dörzsölgetést naponta háromszor, és a szeretkezést. Ez utóbbit a dokim is javasolta, és nem viccbölKép
Szóval, ha valaki tud segiteni, tegye meg!!
mudry@nextramail.hu (Ide is irhat, ha esetleg nem vállalja nyiltan)

Köszönöm!!!
KépTmóniKép
tmóni (tmón

Sziasztok!

Úgy látszik én vagyok az egyetlen, aki a terhesség alatt csupán 20 kg-t hizott? A szülés után szerencsére lement 13 kg, igy most 56-57 kg vagyok, a pocakomon jó kis háj van és a csipõm elég széles lett, na és a fenekem elég amorf lett, hát persze, hogy nem jön rám régi cucc. Nem eszem egyáltalán sokat, mégsem fogyok, egyszerûen nem értem, miért nem akar lemenni ez a nagy úszógumi.
A mellem és a hasam tele van csikokkal, egyszerûen borzasztóan nézek ki, ráadásul elég fehér bõrõm van és ezek a csikok szép pirosak vagy barnák... :-( Egyedül a mellem mérete vigasztal :-)))) végre egyszer Marylin Monroe lehetek :-))) csak kár, hogy csikosan. Engem is érdekelne, ha van valami megoldás erre a csikokra.

na megyek tanulni, különben kivágnak :-(

Sziasztok: Zsu26
zsu26

Tmoni!

szerintem beszéld meg a kisbabáddal! Ezt komolyan mondom! Az én lányom nov.30-ra volt kiirva. Az apja külföldön dolgozott, csak péntekenként volt itthon (este érkezett), Megbeszéltem a lányommal, hogy csak péntek este érkezhet és apát megvárjuk, természetesen pénteken született és este. :-))) Biztosan van pár gyógynövény ami beindithatja a szülést, kérdezz meg egy természetgyógyászt. De szerintem, inkább a baba határozza meg az érkezését, ne te. Mindennek megvan a maga ideje és a kisbabád tudni fogja, mikor szülessen.
Sok szerencsét!
Zsu26
zsu26

Sziasztok!

Nyuszimanó!
Gedusnak becézzük Kép
Oké, megnyugszunk! Kép
Végülis mindegy, milyenek a gyermekeink, akkor is nagyon szeretjük õket! Kép

Cory!
Hajrá, csak igy tovább!

Pocok!
Remek! Kép
Örülök, hogy minden rendben. ..éljenek a laborok... Kép

Lara!
Szerintem nem kell aggódnod. Ma volt itt a védõnõ és én is mondtam neki, hogy kevesebbet eszik a pici, azt mondta, hogy ez természetes, hiszen sokat gyarapodott a súlya. (Õ már 12. hétre megduplázta a születési súlyát)
Nem lehet, hogy nálatok is ez a helyzet?

Lányok!
Ma megérkezett a hordókendõ és ki is próbltam. Eléggé el vagyok keseredve, mert a picinek nem tetszik. Fesziti magát és ideges. Pedig akkor tettem bele, amikor jó kedvû volt és teli pocis.
Most mit csináljak? Kép
helga

Tmoni!

Én is egyetértek zsu26-tal, de nálunk a harmadik verzió bejött annak idején az elsõ lányomnál, beindította fél órán belül a szülést, repedt a burok és csak úgy ömlött a magzatvizem. És néhány óra múlva már meg is volt a babám.A harmadik szülésemet viszont tuti hogy a gombásodásra adott hüvelytabletta indította meg, amit úgy látszik olyan sikeresen tudtam feltenni, hogy néhány perc múlva már szintén a burokrepedéssel megindult a szülés.KépKépKép

Szia, és mielõbbi babázást kívánok neked: Norcsi.
norcsi
Lenti

Nekem egy anyajagy eltavolitas utan maradt hegre irta fel az orvos.Semmit nem ert...
Mgabi

Sziasztok!

Nyuszimanó,
mi Libero Baby Comfortot használunk. Azt adtak a kórházban is. Mondjuk, mikor hazajöttünk Baby Love Newbor-t használtunk, de azt Hanga kinõtte. Apuci ment pelenkát vásárolni és a piszkos anyagiak figyelembevételével a Libero mellett döntött. (Amúgy ugyanannyi, mint a Baby Love, de több van benne.) Jó a pelenka, bár elõfordult már, hogy kipisilt, kikakilt belõle. De ez szinte biztos, hogy minden pelenkával elõfordul.

Lara,
nálunk Hanga nagyjából 720 grammokat eszik egy nap. (Egyszer evett 810-et, na volt is utána egy kis hasfájás.) Azt mondta nekem a védõnõ, hogy a súlyát (grammban) kell elosztani 6-tal, annyi a napi adagja.

Laura,
mi is éjjel-nappal mérjük a jányunkat (és írjuk is), és tényleg jó látni, hogy gyarapodik napról napra. A férjem pedig mindenféle kimutatásokat csinál az adatok alapján. Kép
Egyébként ma nálunk is lehetett valami, mert Hanga olyan sírást rendezett le a 7 órás kaja után, hogy ihaj! Annyira sírt, hogy beleremegett az egész gyerek. Hogy mi volt a baja, azt most sem tudjuk. Most alszik szépen a kiságyában. Én nem merem magunk közé venni, mert félek, hogy este véletlenül ráfexünk. Meg különben is van neki saját kiságya. Így legalább nem lesz gond azzal, hogy a saját ágyikójába szoktassuk.

TMóni,
igyál málnalevél teát, a tágulást segíti elõ. Gyógynövényesnél, patikában lehet kapni. Asszem 10 dkg kb. 150 Ft.

csíkok a cicin: sajnos nekem is vannak, olyan sugár alakban körbe.Amúgy meg óriásiak. KépKépKépKép A férjem csak Pamela Andersonnak hív. KépKépKép

A mellplasztikáról valahol találtam egy oldalt, a korrekciós mûtét (felvarrás) kb. 200-300e Ft-ba kerül.

Szila
szila

Sziasztok!

Ma este úgy látszik mindenkinek a babája nyûgös? Dorka is pityereg, alig lehet megnyugtatni és elég nyugtalanul alszik, fel-fel sir aztán abbahagyja. Úgy látszik ez a jó idõ ilyen fura fronttal jár és a babák nem birják?

Pocok: szerinted ha lefogyunk nyárra, a bombázó alakhoz megmarad a bombázó mell méret is :-) ?

Na üdv, még mindig csak 1 tételt tudtam átnézni :-(

jó éjt!
zau26
zsu26

Sziasztok! Mar regen nem jartam erre, az utobbi idoben meg kevesebb idom van. Dani sajnos eleg sokat nyugoskodik es en teljesen el vagyok keseredve, hogy nem tudom kitalalni, mi okozza. Sajnos az ejszakai alvasok inkabb rosszabbodnak mind javulnanak. 2-3 hetes koraban ejszakai szopik utan bufi, majd letettuk az agyaba es szepen elaludt. Egy ido opta ez nem mukodik, igy raszoktunk arra, hogy szopinal elalszik a cicin, bufi kimarad es gyors mozdulattal atemeljuk a kisagyba. Ez is mukodott egy darabit. 2 napja rendszerint felebred es nyuszog, majd sirva fakad egyre erosebben. Igy mellem tesszuk, ott meg ugy ahogy elalszik (van amikor az sem jon be). En ezt nem szeretnem rendszeresiteni, egyreszt mert ott a legzesfigyelo a kisagyaban es biztonsagosabbnak ereznem, masreszt elzsibbadok par ora alatt. (bar azt imadoma mikor mellettem szuszog). Szoval egyre faradtabbak vagyunk...
Sajnos nap kozpen is eleg nyugos, sokkal nyugosebb mint korabban. Valoszinuleg a hasa is fajhat, huzogatja a kis labat es nagyokat puzik. Lehet, hogy tul moho. Hiszen egyre tobbet eszik es egyre gyakrabban koveteli. Mult heten voltunk doktorneninel es meg lettunk dicserve milyen szepen gyarapszik. Kép Lehet, hogy ez okozza a hasfajast, hogy nem tud a kis pocija megbirkozni a nagyobb mennyiseggel? O meg ha faj a hasa akkor ismet szopizni akar, ugy erzi, az megoldja a problemat... de nem tudom nem inkabb rosszabba teszi a hasfajasok erosodese miatt?!?!

Nyuszimano! Nagyon orulok, hogy itt latlak! Talan emlekszel ram a friss kismamakbol, Picur vagyok. Nagyon izgultam en is ertetek! Orulok, hogy Donat ilyen ugyi kis baba! Tudod mar, hogy pontosan mikor vihetitek haza?

Cili2! koszi kerdesedet. Sajnos meg nem oldodtak meg a szoptatasi problemaim. Meg egy honap tavlatabol is nagyon fajdalmas...

Pocok! Orulok, hogy minden rendben a lanyoddal. El tudom kepzelni, min mentel at amig az eredmenyre vartal!

Helga! Szerintem se hasonlitsd Gedust mas babakhoz. Mindegyik mas es mas. O egy kicsit lazabbra veszi a dolgokat es ugy erzi, raer meg! Kép Es igaza van! Kép

Beja! Azt olvastam valahol, hogy ha allando stimulalasnak van kiteve a mell a baba altal akkor igenis beindulhat a tejtermeles. (allitolag noverek is szoptattak igy az arvakat...???)Allitolag tapszert is erdemes ugy adni, hogy kis csovon keresztul a mellbimbohoz erositve szivja - egyutt a tapszert es a bimbot... (lehet, hogy Nyuszimano is ezt emlitette).

Mennem kell. Dani felsirt. Sziasztok, Danimama
danimama

Cory!
Gratula Balunak! Kép Mennyi idos most? Mennyi ideig kellet alkalmazni az anyai szigort? Kép

Szia, Danimama
danimama

Sziasztok!

Képzeljétek mozgalmas hajnalunk volt. Hanga 1/2 hétkor keltett minket, hogy kajás. Veszem ki a kiságyból, hát érzem, hogy tiszta víz a gyerek háta. Megszagoltam, még büdös is volt. Na mondom van itt kaki. (Tegnap meg tegnapelõtt nem kakilt.) Erre mikor felemeltem, látom ám, hogy a háta meg a kiságy is alatta (pelenka, matrac, lepedõ meg minden) tiszta egy merõ kaki+pisi. Mikor kibontottam a pelenkából, a háta közepétõl a köldökéig kakis volt, úgyhogy reggel fél hétkor nekiálltunk fürdetni.KépKépKép

Tegnap valószínûleg ezért volt a nyûgösség este.

Most fejeztem be a mosást, a lány meg édesen szuszog apuka helyén a nagyágyban (a kiságyba nem tudom belerakni még).Kép

Szila
Szila

Sziasztok Lányok!

nem voltam lassan egy hete, mert nem volt internet, hála a kábelnetnek. Na mindegy. Nekünk szerencsénk volt a pelenkákkal, eddig ajándék pelenkákon éltünk, volt libero pampers meg huggies is. Bevallom nekem a huggies nagyon tetszett, hogy olyan széles ragasztócsík van rajta és jól fogja, de a libero ugyanolyan jó volt. apamperst nem szerettem.Nem tudom igazából miért.
Zsuzsi!Én szintén 20 kilot híztam és még van rajtam 4-5 kilo, ami szerintem marad is amíg szoptatok. Addig nem tudsz fogyókúrázni maximum erõsíteni az izmokat, hogy ne nyúljanak tovább. Én biciklizek, meg felüléseket csinálok, nem annyira látványos még, de türelmes vagyok.Kép))Ja, és mellméret szoptatás végéig marad.Kép)

Valóban beállt egy napirend Hanna életében is 8 hetes korra, de ebben én is közremûködtem, különben nem volt egy nyugodt óránk.Így most már ébred játszik, eszik játszik, majd irány a kiságy ott sirdogál mert álmos, majd elalszik egy órácskára és kezdõdik elõrõl. Neki a nyûgösködése du. 4 és 5 között van, azt végigsírja, aztán vagy elszundít vagy játszunk tovább. Õ kezdettõl fogva a kiságyában alszik ügyesen, így szoktattuk. Most már este 7-8 órát is alszik egyben.

Mindenkinek kellemes napot!

Tikk
tikk

Sziasztok!

Danimama: Balu 4,5 hónapos, és úgy sikerült, hogy evés után beraktam a kiságyba, és simogattam a hasát, és beszéltem hozzá. 20 perc sírás majd 10 perc csend, aztán bealudt. Utáltam magam érte, de tarthatalan volt már az állapot.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Lara:nekem azt mondta a doki, hogy meg kell szorozni a testsúly kg-ot 150-el, és ennyit "kell" ennie egy nap. De ez nagyon változó, mert van olyan gyerek aki a kevesebbtõl is hízik, és van aki többet eszik mégis csak fogy. Szerintem ha gyarapszik a babád mindegy mennyit eszik.
Zsu 26: Ha ez vigasztal én is 20 kg-ot híztm, és még csak 10 ment le. Szõrnyen nézek ki, és én is televagyok csíkokal. Az én melleim elötte is nagyok voltak, úgyhogy most már látszik, hogy a szoptatás befejeztével lógni fognak.:-(((((

Képzeljétek pelenkát váltottunk, és végre! nem kellett átöltöztetnem Hannát éjjel! Köszi mindenkinek a pelus hozzászólásokat.

Sziasztok: Via
via

Sziasztok!
Ti beadatjátok (beadattátok)az agyhártyagyulladás elleni oltást?

Pocok, 2 perce ugyanez volt nálunk is. Kivittem a pelenkázóra (mi csak boncasztalnak hívjuk), teljes csönd. Most kinn szundizik az erkélyen.

Via, épp hogy leírtam neked, hogy az ágyon vigéckedik, már kezdte is a bömbit.

A fogyózás a tejtermelõdés rovására is mehet, vigyázzatok vele. Viszont az ételek minõségére, azért jó figyelni. Bár a kórházban ért a nagy megdöbbenés, mikor a védõnõ mondta, hogy egészségesen kell táplálkozni, sok gyümölcs+zöldség, aztán, mikor a szoptatáshoz értünk, elsorolta, mit nem jó enni. Gyakorlatilag maradt az alma, krumpli, sárgarépa. Nesze, neked táplálkozás. Azért mostmár egyre több minden. amit meg tudok enni, és nem fáj tõle Gabó pocija. Úgy látszik erõsödik a kicsi gyomra.Kép
Ágci

Kép
Ágci

Ágci!

Én a fiamnak beadattam, amikor betöltötte az egy évet. A lányomnak is be fogom.

Gabi
bgabi

Agci,
mi beadatjuk a kisfiamnak- ket honapos koratol 3x kell megismetelni. Angliaban nehany eve volt egy jelentosebb jarvany azota ott kotelezo is... Greta
Greta

Sziasztok Kedves gyakorlott Anyukák!

Egy kis segítséget szeretnék kérni Tõletek!
Én még ugyan nem tartozom ebbe a topicba, de remélem kb. 10 hét múlva én is itt cseverészek Veletek.
Szóval, lassan megkezdjük a babaholmik beszerzését, és ehhez szeretnék egy-két ötletet kérni.
- Újszülöttnek mennyire érdemes hálózsákot venni? Ti mibe altatj(t)átok a Piciket? A takaró nem tekeredik rájuk?
- Érdemes elõre megvenni a mellszívót? Egyáltalán minden esetben szükség van rá? Ha igen, melyiket ajánljátok?
- Mi a helyzet a bimbókiemelõvel, szükség van rá? - ha már csak a tejcsi felfogására is.
Még biztos eszembe jut valami, de most ezek a legfontosabbak, nagyon várom a tapasztalatokat, elõre is köszi
Heni
heni

Sziasztok!

Az agyhártyagyulladás ellenit Balu megkapta automatikusan. Nem is tudtam, hogy nem kötelezõ, de ha tudtam volna, akkor is beadatom.

Ma, éppen altattam Balut, mikor csöngettek. Kimentem, hátha az ebédemet hozták, erre két Krisnás áll az ajtóban, hogy õk a vallásról szeretnének velem beszélgetni. És megdöbbentek, mikor elküldtem õket melegebb éghajlatra.

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Heni: Balu újszülöttként rugdalózóban aludt, és volt rajta takaró, de lényegében meg sem mozdult, tehát nem tekerdett volna rá. Mióta mozog, az elsõ dolga, hogy lerúgja magáról a takarót.
Mellszívót utólag vettem, mert az elején annyira feszült aa mellem, hogy Balu nem bírt ráharapni. Nekem Avent Isis van. Dm-ben 13-14000.
Tejgyûjtõkagylónk nem volt, de a következõnél lesz, mert az elején szoptatáskor elindult a másikból is a tej.

cory

cory
Budapest

Szia Heni!

Ajánlom a babakelengye topicot, érdemes átböngészni.
Én szeretem a hálózsákot, nekem még a 6.5 éveseim is abban alszanak ( nagy is most hagyta el idén ). Nem kell azon aggódni, hogy lerúgta-e a takarót stb.
Mellszívó: legjobb, ha tudsz valakitõl kölcösnkérni. A ma legelfogadottabb elképzelések szerint nem szükséges fejni, amennyiben megvalósul az igény szerinti szoptatás. Elõfordulhat, hogy a baba nem szopja ki teljesen a tejet, ami mellgyulladáshoz vezethet, és ennek elkerülésére szoktak fejni. Igaziból ez inkább csak a legelején gond, ha beáll a kereslet-kínálat, akkor nem szokott ilyen probléma lenni. Ha olyan van, hogy rendszeresen egy-egy evést ki kell hagynod vele, aminél lefejt tejet kapna, akkor viszont praktikus dolog a fejõgép. Én tudom javasolni az elektromosakat (nekem Medela volt), amik ugyan drágák, de gyorsan lehet velük dolgozni, és valamennyire követik az élettani ritmust.
Bimbókiemelõ:érdemes dokiddal ellenõriztetni a jelen állapotot, és akkor õ javasolhatja. Nekem mondjuk pendítette, nem volt, és mégse volt gondom..., szóval nem szükségszerû. Tejcsi felfogásról többen mesélték, hogy jelentõs mennyiséget begyûjtöttek így...

Ildi

Ildi
pildi

Sziasztok Lányok!! Köszönöm a tanácsokat és a drukkolást!

Zsu26: Amióta a hivatalos kiírást tudom, folyamatosan szuggerálom a tökit, hogy mikor jöjjön. A lányomnál bejött, mert ö Pünkösd-vasárnapra volt kiirva, aztán megbeszéltük, hogy ünnepnapon mégsem illik születni, így 1 héttel elöbb érkezett. Éppenhogy meg tudtam venni a szoptatós melltartótKép Egyébként az elsõnél én sem tettem semmit a szülés érdekében, de szerintem egy második babánál már sokmindent figyelembe kell venni. Pl. ki vigyáz a nagyobbra

Szila: A málnalevélteáról már olvastam, de sajnos a környékünkön nem lehet kapni. A patikában, ahol mint gyógyszerész dolgoztam, nem tudják megrendelni.

Egyébként tegnap voltam CTG-n és vizsgálaton: egyelöre semmi jel nem utal arra, hogy szülnénk a héten, de a lányommal is így volt, aztán mégis megszületett 3 nap mulva.

Még egyszer köszönöm, hogy "foglalkoztatok" velünk!!
Mindenkinek jó egészséget: KépTMóniKép
tmóni (tmón

Nyuszimanó! Hogyan csináljátok, hogy nem egyenes az alvófelület? Valamit tegyek a kiságy lába alá? Napközben a kanapén van (elég nagy L alakú) nem hiszem, hogy ott ez megvalósítható. Ha valamit teszek a feje alá nem káros a gerincének??

Szia: Via
via

Kedves Heni!
Éjszakára mi vettünk vastag hálózsákot is, és lehet kapni (Kenguru Gold) olyan hálózsákot, ami vékonyabb anyagból van. Ezt még nappalra is használtuk, mert kényelmes volt neki, jól tudja benne mozgatni a lábát, és nem húzta ki mint a rugiból. Most már rugiban van nappal, hálózsákban éjszaka. 62-es volt, mai napig használjuk. A takaró különben 1x sem tekeredett rá. Ja, az elsõ két hétben mi pólyában altattuk, ezt nagyon szerette.
A mellszívóval kapcsolatban: érdemes körbenézni. Mi Aventot vettünk, aztán mivel nem szopizott a kisfiam ez volt az egyedüli módja, hogy a saját tejemet kapja. Mivel azonban nagyon sok volt, volt olyan, hogy másfél-2 óráig tartott a fejés. Elegem lett (mellgyuszival találkoztam) és vettünk egy elektromos Medelát. Ez aztán megváltás volt, szerintem ennek a hatására jött aztán könnyebben a tejem, és tudtam aztán rászoktatni Gabót a szopizásra.

Via, pl. 2 vastag szótárt, vagy téglát szoktak az ágy lába alá tenni.
Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok!

Lenne egy pár kérdésem:
-Ti hogy álltok a TV-nézéssel? Nekünk a védõnõ azt mondta, hogy Zolika ne legyen abban a helyiségben ahol megy a TV. Tehát nemcsak hogy ne nézze, de be se legyen kapcsolva.
-Hány órakkor fürdetitek a babákat és ehhez képest mikor alszanak el?

Pocok, örülök, hogy semmi baja a kislányodnakKép Az orvosok és védõnõk hajlamosak egy kicsit ráijeszteni az anyukákra.

Tmóni, nekem semmi nem jött be, Zolika késett egy hetet, de azért csak nem maradt benn.KépMinden jót NekedKép

Zsu26, én annyi kg-ról indultam, amennyi most Te vagy. Nem voltál Te nagyon vékony a terhesség elõtt? Lehet, hogy most a szervezetednek szüksége van ezekre a kg-okra. Én össz. 14kg-ot híztam, ebbõl a kórházban 5 ment le, aztán itthon két hét alatt még 5 és a 2. hónap végéig a maradék 4 és még egy kicsi.
Úgy látszik én vagyok az egyetlen, aki sokat eszik. Egyfolytában éhes vagyok és még édességet is eszem jócskán.

Cory, ügyesek vagytok.Kép

Lara, ne aggódj, minden babának más az igénye.Kép Nálunk pont az ellenkezõje van, Zolika rengeteget eszik, dehát nem fogyókúráztathatom.Kép

Norcsi, a kisfiam okt.9-én született, azaz most már 3,5 hónapos.Kép

Pelus: mi Pamperst használtunk eddig, most Liberot, de mind a kettõnél elõfordult a "nyakig kaki".Kép

Heni: mi alváshoz egy kis plédet használunk.
Mellszívó az elején tényleg praktikus, én kb. két hétig fejtem, aztán beállt a kereslet-kínálat, amirõl Ildi is írt.
Bimbókiemelõ: annak ajánlják, akinek kicsi a mellbimbója és az újszülött esetleg nem tudja megfelelõen bekapni. Kisebesedett mellbimbónál is jó lehet.

Sziasztok: Katica
Katica

Sziasztok!

Az agyhártyagyulladás elleni védõoltással kapcsolatban nekem nem javasolta senki az egy éves kor elõtti beadatást. A másik két gyereknél beadattam, persze õk már akkor jóval idõsebbek voltak mint egy évesek, a picinél is be szeretném majd adatni ha betölti az elsõ évét.

Cory. Amit ti is kaptatok, az csak a Pedvax, ami az agyhártyagyulladásnak csak az egyik esetével szemben ad védelmet (plusz a gégefõ-gyulladással szemben véd), nem az a kétféle, ami súlyos pénzekért vásárolható meg és a vírusos agyhártyagyulladás két esete ellen véd.A Pedvaxot még az Anna lányomnál külön kellett megvenni, jó sok pénzért, mára ez már kötelezõ és ingyenes oltássá vált.

Katica.
A tévének sem, mint más sugárzó tárgynak nincs jó hatása a babára, de akkor ilyen alapon ide sorolható a mobil-telefon, a számítógép, mikro, stb. is. Ahol nem oldható meg, ott muszáj a gyereknek a tévével egy helyiségben lennie. Nálunk például mivel velünk alszik a baba, így egy helyiségben van a tévével is.Nem mondom hogy ez a jó, és a követendõ, de egyenlõre nincs más megoldás, mert a két nõvéréhez még nagyon korai lenne õt áttenni.
A fürdetéssel kapcsolatban. Nálunk a baba fürdik elsõnek, úgy 6 óra körül, utána a két nagy. Fürdés után szopizik, és utána még egy jó darabig nem alszik, hanem nézelõdik, beszélget, maga a fürdés is feldobja kicsit. Elaludni általában úgy 1/2 8-8 körül szokott, de ez nagyon változó. És utána persze felébred még számos alkalommal az éjszaka folyamán és akkor szopizik.

Hálózsák-téma.Én a picit is hálózsákban altatom már kéthetes korától, persze csak vékonyabban, így be is takarom. A takarót rendszeresen le szokta rugdosni, de a hálózsákban kényelmesen elfér, tud benne rugdosódni.
A kisebbik lányom, aki 3 éves, még mindig hálózsákban alszik, õ vastagban, ami takaró-vastagságú, így õt be sem kell takarni. Nagyon szereti, persze õ már ki tud belõle mászni,de ez más téma.

Sziasztok: Norcsi.
norcsi
Lenti

Sziasztok!

Katica:

A védõnõtõl mi is kérdeztük a tv-t, õ sem ajánlotta, azt mondta a babál imádják, nagyon leköti õket, de ha engedjük, hogy nézze, akkor hamar szemüveges lesz. Mi egy szobában lakunk, igy van mikor Dorka akkor van fent, mikor nézzük a tv-t, hatalmas szemekkel nézte a tv-t, nagyon élvezte. Szóval vigyázni kell, mert ezek a babák nagyon tv-õrültek lesznek, ha hagyjuk...

Mi is hálózsákban és takaróval alszunk, ha melege van csak hálózsák.

Nagyon jó módszert olvastam a kaki kicsalogatásáról, ki is próbáltam és nálunk nagyon jól mõködik!!! A kisbaba pocakját az óramutató járásával megegyezõ irányban kell masszirozni finoman. Én addig massziroztam, amig éreztem a görcsöt a hasában, ahogy abbahagytam, rögtön jött a kaki, de még mennyi!!!! Eddig ahányszor sirt a kaki miatt, ezt csináltam 2 perc múlva jött a kaki és már nevetett is újra! Próbáljátok ki!

Pelenkaügy: eddig Pamperst használtunk, se nem rossz se nem jó, az ára magas. Liberonak az ára is jó és eddig jól mõködött. Most vettünk Tesco gazdaságos pelenkát, kiváncsi vagyok rá, mivel nem légáteresztõs, gyakrabban kell cserélnem, gondolom én...
na megyek fürdetni!
sziasztok: Zsuzsi
zsu26

Sziasztok!

Most láttam a Fókuszban Zámbó Jimmy volt nõjét, akinek 16 hónapos a gyereke, 8 hónapig szoptatta és utána fogyózott. 84kg-val ment szülni és most 57 kg.
Én 16kg-t híztam, az indulósúlyomnál még 5-tel több vagyok, a számomra ideálisnál 10-el. A melleim meg a csípõm nekem is csíkos, a hasam szerencsére nem. De eggem jobban aggaszt a mellbimbóm, az sokkal szörnyûbb látvány, mint a csíkok!Kép

Szerintetek egy 5hetes baba tud hisztizni? El lehet kényeztetni? Mindenhol azt olvasom, hogy nem, de Réka egyre inkább rákapott arra, hogy csak valamelyikünk ölében vagy hasán alszik el. Ma elkezdtük azt, hogy hagyjük sírni, majd megnyugszik. Ez nem korai nála? Nagyon félek az elkényeztetéstõl!
Mi elég késõn fürdetjük, van hogy 11-re jön ki a lépés, utána egy hosszú szopi után több-kevesebb sikerrel elalszik kb. 4-5 óra hosszára.

Zafi
zafi

Zafi,
szerintem egy ilyen kis babat nem lehet elkenyeztetni...A mi Marcink (5 ho)is pont ilyeneket csinalt annyi idosen-most pedig szepen eljatszik egyedul is. A siras meg a nyugoskodes szerintem ebben a korban meg mindig jelent valami diszkomfort erzetet...Szoval fel a fejjel fog ez meg valtozni...Greta
Greta

Sziasztok!

Zafi, amikor Zolika ennyi idõs volt, pontosan ezt a kérdést tettem fel én is. Most már meggyõzõdésem, hogy egy ilyen pici babát nem lehet elkényeztetni.KépÕ is nagyon szeretett hason aludni és mivel még a pocija is elég sokat fájt csak így nyugodott meg. Sokszor még éjszaka is úgy aludtam el vele, hogy én ültem õ meg a hasamon aludt. Ez pár hét alatt elmúlik és utána már nem fogja igényelni. Neki most az a legjobb, ha egészen közel érzi magát hozzátok.Kép

A TV-vel kapcsolatban. Én is észrevettem, hogy Zolika nézné a TV-t ha hagynánk. Biztos nagyon érdekes neki a színes mozgó kép. Egyedül körömvágásnál hagyom neki, mert egyébként képtelenség levágni a kis körmét.Kép

Sziasztok, Katica
Katica

Szia Zafi!
Nekem is ezen a heten 5 hetes a babam es engem is ezek a kerdesek foglalkoztatnak! Teljesen tanacstalan vagyok, mert egyreszt en is azt olvasom tobb helyen, hogy nem lehet elrontani ilyen kis korban. Viszont valoban nagyon nehez ez az idoszak es neha megis ugy erzem maris elrontottuk, mert mig az elso idoszakban elaludt a kis agyaban, ma mar szinte csak mellettem hajlando aludni (ezt megelozoen minden sirasnal felvettuk).
Vannak ismeroseim akik eskusznek ra, hogy mar most drakoi szigorral es kovetkezetesseggel elve ra lehet es kell nevelni arra, hogy aludjon a sajat helyen es hiaba sir; de egyszeruen erre keptelen vagyok!
Ma tobbszor aludt a kisagyaban, de ugy, hogy en ott ultem egy szeken az agya mellett es a kis kezet fogtam. Amint kimentem a szobabol egybol el kezdett sirni... Felriad valamitol ("karmester" poz- ahogy itt nagyon talaloan olvastam Kép - es ha nem vagyok mellette egybol elkezd sirni...
Mult ejszaka ugy tudtunk aludni, hogy mellettem aludt. Viszont! Igy 5 orankent keltett a szokasos 3 helyett! Nagyon imadom!
Na, mennem kell!
Sziasztok, Danimama
danimama

Sziasztok!
Zafi, nemsokára valóban jobban el lesz egyedül is a babátok, nálunk ugyanez volt, mikor ennyi idõs volt Gabó (ami ugye nem is volt olyan régen). Figyusz, hogy érted azt, hogy "ha úgy jön ki a lépés"?

Lányok, nekem a tévézésrõl az a véleményem, valóban nem használ a babáknak, de biztos, hogy nem ettõl lesz tv-függõ. Leginkább ez késõbb alakulhat ki, mikor a szülõnek kényelmesebb benyomni a gombot és odaültetni a gyereket, "nézd fiam", ahelyett, hogy egy fél órára leülne vele játszani, vagy kimenne focizni, futkározni. Tanítóként sok gyerekkel találkoztam már, és az a tapasztalatom, hogy egy gyermek inkább választja az udvaron rohangálást, játékot (ha van kivel) mint a tv-t, még ha nagyon-nagyon függõ is. -10 fokban is.

Katica, a körömvágás ilyen formáját én is kipróbálom.Kép

Képzeljétek, tegnap fürdés után vacsora, aztán 8-tól reggel 5-ig aludt Gabó.Kép Remélem ez már így marad! Eddig sem volt gond az éjszakai alvásokkal, de most engem is meglepett a kisfiam.
Ágci és 7,5 hetes Gabómanó

Kép
Ágci

Sziasztok!

A nyûgösködés az teljesen normális abban a korban és igazábol nekünk 7 hetes korában abbamaradt úgy, hogy most már csak délután 4 és 5 között jön elõ. Az is azért mert besötétedik és nem tudja, hogy most aludni kell vagy nem, de ha igen miért nem kap enni, miért nem fürödhet.Kép)
Addig amíg nem alakul ki neki egy rend az életében sokat fog sírni meg hisztizni. Én 7 hetesen kezdtem hagyni sírni a kiságyában,amikor tudtam, hogy álmos és most aludnia kell és 5-10 perc alatt elaludt. De csak akkor hagyom, ha meggyõzõdtem nincs más baja.
Hanna is hálózsákban alszik, kezdettõl fogva, úgy gondoltam ez is egy jel neki, hogy most másmilyen alvás jön mint nappal, mert ezt mindig fürdés után veszi fel.
Zafi szerintem határozzátok meg a fürdés idejét, hogy tudjon mihez igazodni. A babának biztonságot ad a rendszeresség.

Amúgy mi is túlvagyunk a 2 hónapos oltáson. Délutánig azt hittem minden ok, de aztán jött a nagy sírás, hõemelkedés, de mára kipihente magát.

Sziasztok

Tikk
tikk

Sziasztok!
Meg egy kerdes! Ti mindennap furdettetek a babatokat 5 hetes koraban? Mi eddig csak 3 naponta furdettuk (ezt ajanlottak a korhazban is) de nem igazan tudom, mikortol kell atterni a napontai furdetesre.

Megnyugtatassal olvastam, hogy van remeny arra, hogy kinovi ezt a nyugos idoszakot! Kép Kép

Danimama
danimama

Danimama!

Mi a kezdetektõl fogva mindennap fürdetjük. Neki is kellemesebb, ha a napi izzadást meg piszkot lemossuk róla vagy csak jó lesz a közérzete tõle. Amúgy meg így hamar megtanulta, hogy játék, pancsi, evés és nagy alvás.Kép

Tikk
tikk

Sziasztok!

Mi most kezdünk el rászokni a hálózsákra (Maja 4.5 hónapos), mert kezdi lerúgni a takarót. De takarót is adok rá, mert éjjelre lekapcsoljuk nála a fûtést, a dokinéni szerint ez nagyon egészséges. Igy kb. 22 fok van nála éjjel. Szerintetek ez nem hûvös?

Képzeljétek, tegnap éjjel eltörtem a lábujjamat, úgyhogy most hadirokkant vagyok. Sírt a kismanó, szaladtam hozzá, és belerúgtam a galéria aljába. Na olyan csillagokat láttam, mint a szüléskor, úgyogy jöttek a szülés emlékei Kép Telefon, anyós jött, mi mentünk a baleseti sebészetre, röntgen, törés, de mivel ujjat nem gipszelnek, csak egymáshoz ragaszották két ujjamat, és fapapucsban kell járnom. Egyébként jó fejek voltak, mert mondtam, hogy szoptatok, és soron kívül vizsgáltak. Most erõsen sántikálok. Mondanom se kell, pont ez hiányzott egy 6.5 kilós Maja cipelése mellé. Kép

Úgyhogy mindenki vigyázzon magára!!!

Zsu
zsuzsa73

Sziasztok, most csak gyors leszek:

IX. KERÜLETI, EGÉSZEN FRISS KISMAMÁK, FIGYELEM!!!

Most tudtam meg:
2002. jan. 1-jével a Ferencvárosi Önkormányzat a gyermekjóléti és szociális ellátásokról szóló 23/2002. (IX.26.) sz. rendeletét adta ki, melynek 11. § (6) bekezdésében arról szól, hogy 20.000,- Ft támogatást nyújt az önkormányzat a 2002. jan. 1. után született újszülötteknek. További feltétel, hogy az anyának vagy az apának min. 5 éve IX. kerületi lakosnak kell lennie. A támogatást a Bakáts téren kell kérelmezni a Szociális Osztályon.
Még vmi: Ez NEM az egyszeri anyasági segély, ez azon felül jár, kizárólag a ferencvárosiaknak.

Ja, és még egy rövid hencegés: Bálint most éjjel fél 10-tõl hajnali 5-ig aludtKépKépKép Õ akarta így, én csak ámultamKép

Cupp,
Beja
Beja

Danimama!

Mi is minden nap fürdetjük, ahogy Tikk mondja, kell a rendszeresség. És gondolj bele, hogy Te is szeretsz minden nap lefürdeni, akkor neki is biztosan jól esik.
Nálunk a kórházban is minden nap megfürdették.

Megkaptuk ma az oltást, most izgulok, hogy minden rendben legyen!

Gabi
bgabi

Szia Danimama!
Én is csatlakozom Gabihoz és Tikkhez. Nálunk is mindennap fürdették a piciket a kórházban (na, abban nem volt köszönet!), és itthon is minden este visszük. Nagyon imádja! Lassan kirúgja a kád oldalát. Nem is csak tisztálkodás, hanem lubickolás és jó móka is nálunk.
Amúgy szereti vagy sír a fürdetés közben?
Ágci

Kép
Ágci

SZijasztok!

Szila! Hát a te kislányod akkor tényleg többet eszik...az enyém fogyózik biztosKép Egykbént a te védönöd számitás alapján mégtöbbet kéne, hogy egyen, mint ahogy az én védönöm kiszámolta..hajjaj..

Via! Végülis igazad van, gyarapodni gyarapszik. Többet beletömni meg ugysem tudok.

Heni! Mi hálózsákban altatjuk a babát. Van egy vékony pamut és egy frotir hálózsákunk, erre jön rá a takaró. Szerintem szuper, ha éjjel szoptatni kell és gyanús, hogy kaki van a dologban, könnyen bele tucc kukkantani a pelusba, nem kell a rugiból kivetköztetni, mert úgy tuti felébred.
Ha nem kézzel akarsz fejni, akkor szerintem érdemes megvenni a mellszivót. Bár ahol én szültem ott árusitottak is mellszivót, de az is egy megoldás lehet, hogy szülés után a párod veszi meg és viszi be neked a kórházba, ha mégis szükséged lenne rá(csak akkor elötte döntsd el, hogy milyet szeretnél, és hol lehet kapni) Az AVENT-ról hallottam, hogy szuper, csak kicsit drága(12000Ft), a Medela is jó(3500-4000Ft) nekem BabyNova van, én nagyon szeretem (3000Ft).
Bimbóvédöre nem biztos, hogy szükséged lesz. Igazából ezt is megveheti a párod utólag, ha mégis kell.

Katica! Az én kislányom imádja a TV-t, képes egy órán keresztül is figyelni, ahogy villog, közben beszél neki és mosolyogKép Nem értem a védönödet...mivel indokolta a TV-s dolgot?
Hanga kb.fél8 és 9 között valamikor fürdik, innestöl számitva 3-4 óra múlva alszik el...De akkor reggel 9-10-ig húzzaKép
Jól értem, hogy te totál leadtad a terhesség során felszedett kilóidat??? Hogycsináltad???

Zsuzsi! Szerinted elronthatja a baba szemét a TV? Mi pedig a kis rugós székében még elé is szoktuk ültetni...akkor nem kéne...? Azt azért nem hinném, hogy ettöl rászokna a TV-re, mert még nem tudja, hogy mi az, hiszen csak azért figyeli, mert villog és szines.
A masszázst ma kipróbálom!
Gyógyulást a lábujjadnak!

Pocok! A pléd szélének begyürése a matrac alá nagyon jó 5let, úgy nemtudja magáról lerúgni. Na ezt is kipróbálom:-)))))))

Szijasztok, Lara
lara

SZijasztok!

Most olvastam vissza az arcivumot.

Laura! Akkor tényleg keveset eszik Hanga...3480g-al született

Pocok! Éjjel alszik 10 órát egybe, nappal pedig kb.4-szer eszik. Arra is gondoltam, hogy enne ö, csak kevés lenne neki a tej? De ha kevés lenne, akkor igényelné a több evést, nem? Mert szopik után elégedett, és sir, ha próbálom még etetni...

Helga! Nem duplázta meg a súlyát, most 5400g, szóval eddig 2kg-ot hizott.Kép
Hát nemtudom...

SZijasztok, Lara
lara

Sziasztok!

Ágci, van amikor úgy jön ki a lépés - vagyis heti két nap a férjem 9-kor ér haza, és ilyenkor van, hogy késõbb fürdetünk, de már próbálkozunk beállítani egy félórás intervllumba a fürcsit. Egyébként úgy tûnik, Réka szereti a vizet. Nem sír fürdés közben, de egyelõre még nem is mosolyog.

Nem tudom mi van ma vele, de rengeteget alszik és csak 4 óránként jut eszébe, hogy enni is kéne. Mondjuk most sokkal több mindenre jutott idõm, de furcsa, hogy a sok nyûgös délután után most ennyire nyugton van.

Zafi
zafi

Sziasztok!

Zafi! A melleden történõ elalvásról: a kislányom (2 hónapos) is nagyon szeret úgy elaludni, hogy a mellkasomon van a kis feje, pont úgy, hogy tudja hallgatni a szívhangokat. Ez nagyon megnyugtató számukra, hiszen a babák 1 éves korukig saját magukat az anyukájuk részének tekintik, és múltkor azt hallottam, hogy fél éves korukig van gondjuk azzal, hogy megszokják a külvilágot.
Ebbõl nálunk nagy családi viták voltak (én ösztönösen a mellkasomon altattam/altatom el, és ezt nem helyeselték), aztán a barátaink mondták a fenti az okosságokat, azóta szent a béke.

Danimama! Nekünk is azt mondta a védõnéni, hogy 2-3 naponta fürdessük ("hiszen õ még nem játszik a homokozóban" - védõnéni szavai). A fürdésnek viszont van egy olyan szerepe is, hogy jelzi: este van, lassan menni kell aludni. Szóval nagy szerepe van a napirend kialakításában. Mi egyébként kétnaponta fürdetünk.

Zsuzsa73! Elõször is jobbulást kívánok neked! A hõmérséklet: nekünk a dokinéni 21 fokot javasolt, de több szokott lenni nálunk, úgy 23 körül. Én is úgy tudom, hogy a hûvösebb levegõ egészségesebb, melegben nyûgösebbek, bágyadtabbak lesznek.

Sziasztok: Laura
Laura

Sziasztok!

Köszi a válaszokat!Kép

Ágci, a Tv-nézés nem amiatt érdekelt, hogy esetleg rászokik,arra nincs esélye Zolikának, hanem, hogy mennyire rontja a szemét és mennyire káros a sugárzása.
Lara, a fentiek miatt érdekelt a dolog, kíváncsi voltam, hogy Nektek mit mondanak.
Hogy hogy sikerült lefogynom azt én sem tudom, de szerintem közrejátszik, hogy Zolika sokat eszik, mert én semmit nem teszek ennek érdekében. Sõt, eddig ha csak ránéztem a kajára már híztam, most meg tényleg sokat eszem és nem hízok. Tornázni sincs energiám, mert estére hulla vagyok. Bár a kisfiam súlyzónak is megfelel, 7,5 kiló.
Egyébként ne aggódj Hanga súlya miatt, átlag hízásnál a babák fél éves korukra duplázzák a súlyukat.
Danimama, mi is mindennap fürcsizünk.

Nagyon irigykedem azokra, akiknek a babája végigalussza az éjszakát. Zolika még mindig kétszer kel és 7-kor már fenn van.

Fiús anyukák, Nektek mit mondott a dokinõ, fel kell húzni a bõrt a kis kukacukon?

Most mennem kell, mert a kicsi fiam éhesKép

Sziasztok, Katica
Katica

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?