Új privát üzeneted érkezett!

Bogi, tökéletesen egyetértek veled és Hideyoshival, sőt én azt állítom, hogy a győri szülészet igenis jó hely. Sok Bp-en szült lánnyal vagyok kapcsolatban (net) és pl. a császárosok 2-3 naig csak szoptatni kapnak babát, ha besárgul a gyerek elviszik és nem az ágyad mellett van, stb.
Nekem a személyzet valamennyi tagja kezét-lábát törte, hogy segítsen, igaz én sem voltam hisztis és az első naptól közlekedtem a cszászáros sebbel, igaz akkor még kicsit lassan, de hát istenem. Valóban nem mindegy, hogy állsz a másikhoz, a takarító nénikkel én is így voltam, meg is lepődtek, szegények, hogy emberként kezeltük őket!
Holly!
Én világ életben naív voltam, és rendkívül boldog vagyok ezért, azt hiszem már így is fogok meghalni, minden esetre elég egyoldalúan szemléled a dolgokat: javítsanak ők a helyzeten, keressék kutassák ki ők, hogy ki vagy (gyanítom, ha ezt megtennék, vérig lennél sértve, hogy nyomoztak utánad, azért, hogy a negatív véleményed miatt bosszút álljanak.) Próbálj kicsit pozitívabban állni a világhoz, mert nagyon keserűnek tűnsz.
marengo
 
 


Bogi!
Asszem ápr. 4-én volt a Kisalföldben az olvasói levelek közt egy kórházi élmény, azt én írtam, nem tudom, az újságíró barátunk miért nem merte betenni, hogy ki írta, de végül is mindegy, biztos így gondolta jónak. Hívd fel rá a Gardó prof. figyelmét, biztos örülne, hogy nem csak panasz van az osztályára.
Nagyon becsüllek a hozzáállásodért és a munkáért, amiből neked semmi hasznod nem származik, csak egyszerűen jót akarsz tenni. Ez manapság, tudod, fura, sőt, szinte gyanús. Ha elfogadod, nagyon szívesen felajánlom a segítségem, én is szívesen vennék részt ebben. (és ez nem csak szóvirág)
marengo
 
 


Szia Kriszti!

Jó hallanai felőled.

Kicsit furcsa érzésem van. Egyre több olyan hozzászólás érkezik, hogy mégsem förtelem a kórház. Ez számomra bíztató jel, hogy talán mégis érdemes lesz egy kicsit együttműködni.

Én a szakmai dolgokhoz nem értek, csakis emberileg tudom megközelíteni a témát, és úgy tudok segíteni a kórház dolgozóinak.

Meg kell mondanom, a személyes véleményem az, hogy roppant nehéz lehet egyszerre ennyi kismamának megfelelni, amikor valóban mindenkinek más elvárásai vannak.

Holly szerint (az én olvasatomban) én igénytelen vagyok, csak azért mert egy-egy kritikus helyzetben megbízom a nálam nagyobb gyakorlattal rendelkezők véleményében, döntésében.
Igénytelen vagyok, mert az eszemmel felfogom, és tudom, hogy a WC-k állapota pl. nagy mértékben a betegeken múlik. (Amikor én bent voltam, talán egyszer mentem be úgy, hogy nem volt lehúzva a WC. Fél óra múlva "ragyogott" az egész mosdó. Nem hiszem, hogy az a beteg takarította ki, aki otthagyta a piszkát!)
Holly!
Annyira sajnálom, hogy Neked ilyen rossz tapasztalataid voltak ott. Lehet, hogy tényleg jobb lenne (Neked is), ha velük beszélhetnéd meg ezt, és nem egymást fricskáznánk itt a babaneten, ahová elvileg azért járunk, hogy barátok közt legyünk. Kép Kép Kép
Ez úgy hangzott mint a sorozat szlogenje Kép

Szóval Holly! Remélem nincs harag!

Egyébként a 4D-re sikerült időpontot kapni?

Puszi: BOgi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 

 
 

Edit!

Sok sikert és kitartást a kórházhoz. Ha már nagyon unod, gondolj majd arra, hogy lesz még idő, amikor nem alhatsz vagy fekhetsz ennyit :-)) Várunk vissza a babás élményekkel is!




A vitába nem hiszem, hogy tudok újat mondani. Elég sokat írtam már arról, hogy mit tapasztaltam vagy mit javasolnék jobbítani. A szülésélményemet is szívesen felvállalom a kórház előtt is a profilomban olvasható nevemmel együtt. Csak tudnám hova küldjem?! Úgy gondolom, hogy mindkét félnek tanulnia kell még a partneri viszonyt és együttműködést. Ez egy szolgáltatás, aminek sajátossága, hogy a szolgáltatást igénybe vevő kiszolgáltatott a szolgáltatónak. De ezzel senkinek sem szabadna visszaélnie. Sem az ott dolgozóknak, sem a betegeknek. Sok-sok apróságon múlhat a közérzetünk és ez nem pénzkérdés. Ha egyszer a kórház tényleg érdeklődik (pl. ad egy email címet), szívesen megírom mitől lennék sokkal lelkesebb páciensük.

Ide illik, hogy a koraszülött utógondozáson kellemesen meglepett, hogy a folyosón van egy csuszdás játszó a várakozó gyerekeknek, sőt állítólag megörző is, de ezt nem láttam személyesen. A doki is (dr. Horváth I.) abszolút korrekt volt. Nem kellett várnunk rá, körültekintő volt és alapos. És ami a legfőbb kommunikatív! Mindig elmondta mit csinál éppen és minek csinálja ezt a gyerekemmel. A hallásvizsgálaton is ezt tapasztaltam (sajnos itt a hölgy nevére nem emlékszem), pedig csak az én fülem hallatára másik három gyereknek ill. szüleiknek is bemutatta a műszert és a vizsgálatot. ő már biztosan unta, de nekem nagyon megnyugtató volt. Talán valahol itt kellene elkezdeni. Na és a köszönömöt is gyakrabban kellene használnunk. Nem csak a takarítóknál jöhet be.

Fióka!

Kitartás! Ha megismeritek a rohamot és sikeresen túlestek rajta, mint most is, akkor már nem lesz annyira ijesztő Nem jó dolog, de kezelhető És igenis ki fogja nőni. A doki sem tudhatja előre mire képesek ezek a kis csodalények.

Piros

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Marengo,
nem vagyok cseppet sem keseru, csak a korhazi elmenyeim azok. Ezt leszamitva nagyon is boldog, teljes eletet elek, azok koze tartozom, akiknek az elet egyetlen teruleten sem lehet oka panaszra.
Azert a korhaztol varom, h lepjenek, ha szerintuk nem kapnak visszajelzest, mert visszajelzesek igenis vannak, csak csukott fulekre talalnak. En ott sem csinaltam titkot a velemenyembol.

Bogi,
direkt odairtam, h ne ertsd felre, h nem rossz ertelemben nem lehetsz igenyes a kornyezetedre. Vannak befele fordulo emberek, mint pl egy muvesz baratom, akiket nem zavar, mi van korulottuk. O kepes olyan korulmenyek kozt elni, szerintem lepukkant, berelt lakasban, ahol en eleg nyomorusagosan ereznem magam. Engem nagyon erdekel a kornyezetem, szeretem, ha szep dolgok vesznek korul. De ennek ellenere nem tettem meg soha, h a wcben kiuritettem a kukakat, ez valahogy nem az en feladatom. Egyebkent ha mar a tisztasag, meg hogy magunk utan, stb szoba kerult, azert azt ne feledjetek el, h frissen szult anyukak hasznaljak a mellekhelyisegeket, akik nem biztos, h kepesek ra, h uralkodjanak a testuk felett ugy, mint szules elott. Sokan szerintem orulnek, ha ajulas nelkul eljutnak a wcig, es nincs energiajuk maguk utan rendet rakni. Van koztunk olyan, aki a hashajtok utan az agyrol nem tudott leszallni... Ezzel egy ilyen osztalyon tisztaban kene lenni, es gyakrabban takaritani! Foleg ha alig par wc van, es egy wct igy sokan hasznalnak.

Egyebkent nem hiszem, h megsertodtem volna, ha kikeresve az adataimat szules utan 1-2 honappal kaptam volna postan egy kerdoivet a korhaztol. Ezt torvenyesen is megtehetik, ha szandekukban all. De akar ott is a kezembe nyomhattak volna egyet.
holly
 
 


Sziasztok,
Már régóta olvasgatlak titeket, de eddig még soha nem írtam (hiányos internet-ismereteim miatt). Most összeszedtem magam, és szeretnék csatlakozni hozzátok. Ami a végsô lökést adta ehhez, az a szülészetrôl kialakult vita, úgy gondoltam, hozzájárulok még egy véleménnyel az eddigiekhez, mert talán ez is érdekes - kettôs tapasztalatom van ugyanis.
Kisfiam, Máté május 7-én lesz egy éves. Szép, egészséges kisfiúnak tu˝nt születésekor, azonban sajnos 8 órás korában kiderült, hogy egy fertôzést kapott szülés közben, ezért átkerült a koraszülöttre (Hideyosi, a te gyermekeiddel együtt, én emlékszem is rád).
A szülés körülményeirôl csak jót tudok mondani, mind az orvosommal, mind a szülésznôkkel maximálisan meg voltam / vagyok elégedve - rengeteget segítettek már a szülés elôtt is, ez utána is így volt a teljes kórházi tartózkodás alatt.
A csecsemôsökrôl sajnos sokat nem tudok - mivel elvitték a babát, de amíg ott volt, addig segítôkészek voltak - bár csak kérésre. Szerintem ez is érthetô, valakiben esetleg az kelthet visszatetszést, ha folyton a nyakára járnak.
Máté pénteken született, este már infúziót kapott - hajnalban pedig szólt a csecsemôsnôvér, hogy reggel ne izguljak, de a baba átkerült a koraszülöttre, ahol van állandó orvos.
Reggel természetesen elsô dolgom volt kideríteni, mi van a kisfiammal. Na, ez nem volt egy egyszeru˝ menet, a koraszülött osztályt nem tudtam, hol van, a telefont pedig nem vették fel (késôbb ezt meg is értettem). Ekkor az osztályos nôvérek még nem tu˝ntek túl segítôkésznek, de utálatosnak sem. Késôbb kiderült, mivel hétvége van, ketten vannak az egész osztályra, ezerfelé kell szakadniuk. Ugyanez igaz a koraszülöttre is, ahol mindig maximális segítséget kaptam (bár volt olyan nôvér, aki inkább a tápszerezést forszírozta volna, mert az neki egyszeru˝bb, de végsô soron ô is rendkívül megértô volt). Azt elmondhatom, hogy a kisfiam, aki még most is napi 4x szopik, azért tud ilyen jól enni, mert volt egy nôvér, aki rengeteg segítséget adott ebben.
Összegezve: elôször ugyan nem tu˝ntek túl segítôkésznek az ottaniak, de rengeteg munkájuk mellett ez érthetô. Amint megtudták, milyen helyzetben vagyunk, maximálisan mellém álltak mindenben - mind a szülészeten, mind a koraszülött osztályon.
A fürdô és wc helyiség tisztaságával kapcsolatban én is csak azt tudom mondani, hogy ez fôként a betegek felelôssége - bár a takarításról túl sok jót én sem tudok. Nem bántom a takarítónôket, de én is úgy gondolom, hogy az, hogy reggel 6-kor tiszta erôbôl és hangerôvel kivágják az ajtót ott, ahol újszülöttek vannak, nem anyagi kérdés - bár én ezért soha nem szóltam, sôt, mindig udvariasan köszöntem nekik (volt olyan, aki soha nem köszönt vissza). Az eltörött higanyos hômérô feltakarítása is 2 órát vett igénybe, mert "ennyibôl nem lehet gond" (barátnôm 3-szor vetélt el, mire kiderült, hogy a higany okozza - még ha két helyiséggel odébb is van).
Amint mindenképpen megjegyeznék még: tökéletesen egyetértek azzal, hogy a koraszülött osztályra eljutni szülés utáni napon - kalandtúra, a rosszabb fajtából. És a liftes néni sincs a helyzet magaslatán udvariasság és segítôkészség tekintetében.
A lényeg: kisfiam a segítô és szakértô hozzáállásnak köszönhetôen meggyógyult, igaz, 5 helyett 10 napot kellett bent töltenie.
És még valami: nagyon jó dolognak tartom, hogy valaki felvállalja, és megpróbál a saját lehetôségei szerint javítani a helyzeten - még ha "naiv" is. Szerintem ezért nem kellene bántani senkit, hiszen jót akar - és remélhetôleg el is éri azt.
Na, jó hosszú lettem, remélem, azért nem utáltok ki.
mate
 
 


Szia Mate!

Én örülök, hogy összességében még egy pozitív vélemény találtatott a győri szülészetről.
Üdv a topikban!!!

Piros!
Asszem, van emilcím a honlapon, ahová az észrevételeket várják, de a kórházi zárójelentés fejlécén is emlékszem egyre, az talán magáé az osztályvezető főorvosé, a Gardó profé, de nem vagyok ezer százalék biztos, majd utánanézek.
marengo
 
 


Mate,

azt hiszem én is emlékszem rád, ugye te beköltöztél az anyaszállóba a C-be?Ha igen akkor képben vagyok!
Jól vagytok?Már biztos nagy baba Máté, hiszen a újszülöttnek is nagy volt,(legelábbis a mi picikéink mellett)
Örülök, hogy hallok rólatok és annak is hogy hasonlóak a tapasztalataink.Miután írtam sokat gondolkodtam hogy vajon nem csak az idő szépített e az élményeimen,...de azt hiszem mindig is reálisan láttam a világot.
Örülnék ha hallanék még rólatok, esetlg tehetnél fel képet is!

Piros,
a koraszülött utógondozáson minket is ugyanilyen pozitív élmények értek!

üdv:Márti

Márti
Kép
hideyoshi
 
 


Hideyoshi,

Igen, mi vagyunk azok! Szerencsére már minden rendben, hétfôn megyünk szemészeti kontrollra (mert volt még egy ijedtség, mielôtt hazajöhettünk volna, kiderült, Máté mindkét szemében, az éleslátás helyéhez nagyon közel van bevérzés, azt mondták, lehet, hogy nem is fog látni), május 9-én pedig az utógondozásra - amirôl szintén csak jókat tudok mondani, attól eltekintve, hogy Máté üvölt, amint meglátja a fôorvost. Persze errôl nem ô tehet, mert ô kedves vele, csak valahogy a szakállas, a bajszos és a fehér hajú férfiaktól tart.
Szívesen tennék fel fényképet, csak sajnos nem tudom, hogyan kell! Még soha nem írtam, mindig csak olvasgatok különféle fórumokat, de most elszántam magam a tanulásra.
Veletek mi van, ahogy olvastam, már ti is sokat nôttetek! Mintha a fiadról írtál volna valamit a múltkor (sajnos nem találom), vele mi van? És hogy bírtad az ikrekkel?
mate
 
 


Mate,

Mi is megyünk szemészetre a Bedő Kornéliához, de csak kontroll, és utógondozásra is.
Szerencsére nem volt semmi gond.
Jankón barna foltocskák jelentek meg és szövettani mintát akartak venni, de közben kaptunk egy krémet és elkezdtek halványodni, bár még nem múltak el egészen, a bőrgyógyász sem tudta mi ez.
Én a babanetes fotoalbumunkból tettem fel a képet.
Chatelni nem szoktál?Én délutáni alvás alatt kb 1-től 3-ig a chaten lógok, ott MÁRTI néven vagyok, lépj be te is, tudnánk többet dumálni.
A profilomban ha rákattintasz megnézheted a képeinket.
Az első 2és fél hónap nagyon kemény volt, bíztam benne hogy az anyósom segít, de azóta sem csinált még semmit(együtt lakunk), de már sokkal könnyebb, nem kell éjszakázni.Kapaszkodva lépegetnek és úgy másznak mint a villám, szerencsére leggyakrabban egymást követik ugyhogy nem kell kétfelé futnom(egyenlőre), és egyre többet magyaráznak, de sajnos még senki sem érti!

üdv:Márti

Márti
Kép
hideyoshi
 
 


Sziasztok Lányok!

Végre itthonról is tudok netezni, úgyhogy a továbbiakban rendszeres látogató leszek.

Látom elszabadultak az indulatok a szülészet kapcsán. Én több,mint két hetet voltam bent és összeségében nincsenek túl rossz tapasztalataim. Persze azért azt kell, hogy mondjam, hogy nagyon örültem, mikor végre hazajöhettünk.
Abban egyetértek, hogy érdemes lenne egy kérdőívet csinálni,ahol a kismamák leírhatnák az ötleteiket.

Más!

Legutóbb pénteken voltunk kontroll vérvételen, és jók lettek az eredmények. Már 4 HETE nem kapott szurit a KisManó!!!
Hétfőn (25.-én) Pestre megyünk,kíváncsi vagyok mit mond majd erre az orvosunk.

Bogi!
Megnéztem a honlapodat.Szerintem tök jó. Teljesen el vagyok képedve, hogy jut ennyi időd és energiád erre.
Ha segítégre van szükséged, szóljál,tőlem telhetően segítek.

Üdv. Eszter
ppont
 
 


Sziasztok,

Márti,

Idôközben megnéztem a képeidet, nagyon aranyosak a gyerkôcök! És minden tiszteletem a tied (és mindenkié, aki ikreket nevel), én egy gyerek után is alig tudok futni. Máté is lépeget, ha fogjuk a kezét, és mindenhova eljut, fôként a kutya után megy. A védônônk is ördögfiókának jellemezte, azt hiszem, ez mindent elmond. Megpróbálok majd a chat-re is benézni, de sajnos túl sok idôm nincs.

Lányok, lenne egy kérdésem. Nálatok volt olyan, hogy semmi fôtt ételt nem akar megenni a gyermeketek? Nálunk ez most kb. 2 hete tart, semmit nem eszik meg (amit eddig imádott, azt sem). Már nem tudom, mit csináljak vele. A gyümölccsel, többi dologgal nincs gond, de fôtt ételt nem eszik. Mondjuk fejlôdik rendesen, meg még 4x szopik, de azért idegesít, hisz most kéne kialakítanom a helyes táplálkozást, de így nem megy.
Van valakinek valami tanácsa? Elôre is köszi!
Eszter
máté
 
 


Sziasztok!

Máté/Eszter!
Szerintem az evés dolgon ne aggódj. Lili is rettentő rapszodikusan evett.
Sőt. Ugye nekünk 14 hónaposan alig több mint egy hete bújt ki az első fogacskánk. Lili viszont már előtte két hónappal sem volt hajlandó pépeset enni, csakis darabosat. Szóval ne aggódj még ezen, majd később, olyan mésfél éves korától. Most még a rendszeresség számít, adj neki olyat, amit szeret.

Ppont/Eszter!
Hát úgy jut időm minderre, hogy mivel én dolgozom, Lili csecsemő kora óta arra van szoktatva, hogy délelőtt egyedül játszik zömmel. Általában itt talál mellettem valami játékot, és közben figyelek rá, beszélgetek vele. Utána az övé a napom, és este, mikor elalszik, akkor jövök újra.
Az ilyen győri ügyeimet pedig összevárom, és úgy intézem el egyben, mert ilyenkor bent kell maradnunk egész nap. Anyósom már nyugdíjas, hozzá szoktunk menni, ott bevárjuk a férjemet, és jövünk haza.
Lilit max. 2-3 órára hagyom ott anyósomnál, mert neki meg a többszörös agyvérzéses magatehetetlen apósomat kell ápolni, ami elég strapás dolog.
Én mindig ilyen nyüzsi voltam.

Pláne ha tudnád, hogy két és fél éve szerveztem egy csillagász klubot Győrben, szakkörrel, ami működik két hetente, és folyamatosan szervezünk mindenféle rendezvényeket, és én vagyok a médiafelelős... Azt is csinálni kell, mert másképp nem megy.
De azt hiszem ahhoz, hogy ne gubózzak be a gyerekkel, és ne legyek elvágva a külvilágtól, ez mindenképpen kell.
A szomszédasszonyom (zenész a filharmonikus zenekarban) már menne vissza dolgozni, decemberben lesz csak 3 éves a kislánya, de már nem bírja itthon.

Érdekes, mert Győrújbarát nem a világ vége, mégis nagyon be lehet zárkózni, nagyon kiesünk a nyüzsgésből.

Piros!
Van fejlemény itt az úttal kapcsolatban.
Most saját szervezésben a mi utcánk le lesz aszfaltozva, házanként 60 ezer Ft-ot kell beleadni, a másik felét az önkormányzat állja.
Nem tudom, hogy a Ti utcátokban is indul-e ilyen kezdeményezés, de szerintem ez a 60 ezer kifizethető. Az önkormányzat a következő pár évben tuti nem csinál nekünk utat.

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Holly!

Bocsi, nem ragáltam. Az a lényeg, hogy nincs harag. Nekem ez számít igazán.

Puszi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!
Üdv Máténak is köztünk!

Köszi mindenkinek a bátorítást. Rámfér. Én is így voltam vele, Bogi. Majd le is fordultam az ágyról mikor a mentős közölte velünk, hogy ez krupp.

Igaza van Pirosnak, még meg kell ismernünk a rohamokat, addig meg az ismeretlentől való félelem uralkodik rajtam mint mindig. Amúgy nagyon bizakodó vagyok. Tudom, hogy kezelhető, meg lehet tanulni együtt élni vele, de ez idő kérdése. Lehet, hogy a tendencia igaz, és papírforma szerint ez a korai kitörés hátrányt jelent a kinövésben, de megint csak Pirosnak van igaza: ezek a csöppek csodákra képesek. Remélem a csodák nálunk is megtörténnek.
Egyébként ha már Benettről van szó: kezd igazi kis zsarnok lenni: majd eladja a házat, úgy ordít, hihetetlen erőből, de nincs egy csepp könnye sem. És jobb esetben abban a pillanatban vigyorog, ahogy felveszem, rosszabb resetben úgy bevágja a durcát, hogy még percek múlva is ordít hiába csitítgatom. Eddig ritkák voltak az ilyen ordítások, de mintha sűrűsödnének. Rettenetesen sokat kommunikál. Megállás nélkül gőgicsél és vigyorog. Főleg mikor a Fiona puszilgatja. Ő is jól van egyébként. De nekünk is evési gondjaink vannak. Kicsinek nem volt vele gond. Mindent megevett. Ősszel már húzott ki a listáról, ma meg vár alig van valami a listán. Szintén úgy járok, hogy megfőzőm, hogy ezt tutti megeszi, kedvence, éd a következő pillanatban csak fintorokat látok. Ha eszik is valamit, nagyon keveset, az aktuális kedvencekből is. Aztán éjjel-nappal csak a tejet kéri. A min., amit tejből megiszik az a 6 dl naponta. Őszintén szólva tanácstalan vagyok, bár némi határozott fellépésre a mennyiséget tudom növelni, de arról nem sikerül meggyőzni, hogy kóstoljon meg dolgokat. Én is szívesen vennék okos tanácsokat!

Üdv mindenkinek

Kamilla
fióka
 
 


Sziasztok,

Kamilla, az evéssel kapcsolatban nálunk dettó ez van. Amit eddig szívesen evett, az is megy a kutyának. Csak a gyümölcs, a joghurt, kefír és kifli, ami megy. Már eléggé el vagyok keseredve, fôleg, hogy eddig semmi ilyen gond nem volt. De hát majd csak lesz valahogy, végülis a lényeg, hogy szépen fejlôdjön.
Ja, sajnos elég hülye az azonosítóm (kisfiam neve), de már nem tudtam mit kitalálni, minden le volt foglalva.

Bogi,
Mi Csanakon lakunk, ami ugyan hivatalosan Gyôr része, és közel is van, mégis sokszor úgy érzem, mintha a világ vége lenne (mondjuk bentrôl költöztünk ki, nem sok embert ismerek itt, az is igaz).

Eszter
máté
 
 


Sziasztok!

Úgy látom evés problémákkal mindenki küzd.
Nálunk gyakorlatilag 1 éves koráig szinte csak szopott Bandika. Emiatt persze a súlya hónapokig nem gyarapodott. Amikor bekerültünk először a kórházba, akkor derült ki, hogy súlyosan vérszegény. Nálunk vért is kellett kapnia, de kevésbé vészes helyzetben elegendő a vas-utánpótlás. Ha valamelyikőtök úgy látja, hogy a gyerek nagyon sápadt és étvágytalan, azt tanácsolom beszéljen a gyerekorvossal. Senkit sem akarok megrémíteni, általában vas cseppekkel kezelhető a dolog, és az én ismereteim szerint a legtöbb 6-12 hónapos gyerek hasonló gondokkal küzd. Erőltetni kell a sötét húsokat, májat (ha már ehet), a spenót is jó vasforrás.
Nálunk szinte azonnal érzékelni lehetett a változást, amint megkapta a vért. Persze most is vannak ingadozások, de általában elmondhatom, hogy KisManó jól eszik.

Azt hiszem bennem is megvan egy kicsit az elszigeteltség-érzés. Emiatt járunk a kicsivel hetente egyszer - kétszer csoportos tornára.
Mi is gyakran bemegyünk Győrbe, mert a szüleim ott laknak.

Most rohannom kell, majd még jelentkezem.

Üdv. Eszter
ppont
 
 


Sziasztok! Érdeklődéssel olvasom leveleiteket,mert amellett.hogy két fiú édesanyja vagyok,szülésznőként dolgozom.Érdekes, tanulságos dolgokat találtam. Holly! Te nagyon keserűnek tűnsz,kiváncsi lennék milyen benyomások értek! Sok olyan dolog van amivel egyetértek veletek/tisztasá,csecsemősök.../
anyaszülésznõ
 
 


Sziasztok!
A sok kórházi élmény után én is el szeretném mondani a véleményemet.Biztos, hogy mindenki másképp látja a dolgokat,mások az elvárásai.Azzal azért szerintem mindenki egyetért, hogy van még mit javulnia a győri kórháznak is.Ezért biztos jó az a kezdeményezés, amit Bogi elkezdett, hogy legalább kommunikálni kezdjen el az orvos és a beteg egymással,anélkül biztos nem lehet javítani a dolgokon.
Nem mondom,hogy nem vártam már, mikor jöhetünk haza a kórházból,de azért ki lehetett bírni.Az első gyerekkel azért sokkal rosszabb volt benn,mert az ember tényleg mindenért aggódott.Pl.:ne találják sárgának és ezért ne kelljen még 2-3 napot bennt maradnunk,ne essen annyit a súlya, hogy ne mehessünk haza (mert azért, ha nem megfelelő a súlygyarapodás,akkor bizony ment a méregetés,ami elég kiborító,ha nem eszik eleget a pici,de igazából konkrét segítséget nem nagyon kaptam,legalábbis én nem,bár nem vagyok egy nyuszi, szólok, ha valami problémám van,és még azt hiszem megfelelően kedves is voltam.Bár azt hiszem a nem megfelelő létszám az ilyen hosszabb időt igénylő foglalkozást elég nehézzé teszi.)Szóval a 2. gyerekkel már azért sokkal pozitívabb volt a dolog.Rutinosabb voltam,a baba szépen evett,felújították a WC-t (igaz az első 2 napban,a zuhany átmenetileg nem működött),elég tisztaság volt.
Amúgy a nővérek az én tapasztalatom szerint kedvesek voltak.Igaz, ha kell valami az embernek, akkor merjen szólni,menjen utánuk, ne hagyja magát,mert csak így megy a dolog.
A takarítónők kivágják az ajtót?Én megkértem őket, hogy legyenek szívesek kicsit halkabban lenni,mert a pici éppen alszik.És megcsinálták.
Azt viszont tényleg hiányolom,hogy sokszor azoknál a kismamáknál,ahol valami probléma van,nem segítenek eleget lelkileg.Pl.:ha nem gyarapodik a baba,mérlegelni kell,és elmondják csak akkor jöhetnek haza, ha pozitív változás lesz.Erre a kismama begörcsöl,persze ettől teje nem lesz több,és lehet,hogy ő lesz az első,aki tápszert kér,csak hogy mielőbb mehessenek.
A kórház meg sajnos nagyon csóró.Gondolok itt a kisbabákra adható ruhákra,ami hétvégén szinte nulla,mert akkor nincs mosoda.Röhej.A ruhák kinyúltak,agyonhasználtak.De legalább már lehet bevinni saját ruhát,2002-ben még nem lehetett.
Talán megkérdezhetnéd Bogi,hogy nem szerveznének e gyűjtést ilyen pici babaruhákból,biztos sokan adnának.É mindenesetre szívesen.
Ja és kíváncsian várom a véleményeteket,milyen az új szülészeti belépőrendszer.Amikor én voltam bent,még mindenki bemehetett.Ez biztos nem jó,főleg az első gyerekes kismamáknál,amikor így őt is agyon látogatják,meg a szomszéd rokonai is zavarják.Bár én főleg első alkalommal nem tudom mit csináltam volna,ha a férjem nem jöhetett volna be bármikor.Igaz nem zavartuk a szobatársamat,mert ha szoptatni akart kimetünk pl..Azt halottam a szobába nem is lehet a látogatónak most bemenni.Ez igaz?Azért ez egy frissen szült kismamának nem lehet olyan kellemes dolog.És a baba addig marad egyedül bent?(főleg ha még szobatárs sincs)
Na egyenlőre ennyi.Majd a nagyobbik lányom evési szokásairól még legközelebb írok.
Valamelyikőtök szokott itt chatelni a neten.Mikor vagytok fenn szívesen beszélnék veletek.
Puszi
pocoknsz
 
 


Sziasztok!

Anyaszülésznő! Kép
Üdv köztünk mint illetékes. A győri kórházban dolgozol? Ha igen, természetesen nem várjuk el, hogy felfedd a kilétedet Kép
Viszont ötleteket szívesen várunk, én személy szerint is pl. a honlapomra.

Mennyi idősek a fiacskáid? Bár ha ebből rájönnek ki vagy, akkor majd privátban is levelezhetünk.

Pocok!
Azért nem eszik olyan forrón a kását az új látogatási rendben sem.
Az időpontokat be kell tartani, de a szobába a hozzátartozók bemehetnek, persze nem 100-an. Illik is, hogy egyszerre max 1-2 ember legyen benn, ha szobatárs van, akkor egy kismamánál egy ember. Nem szólnak érte.
Ha meg a kismama amúgy el akar intézni bármit (WC, fürdés, stb.) nyugodtan kiviheti a babát a csecsemősökhöz.
Mikor én bent voltam, 4 napig nem aludtam semmit, és a szomszéd férje még éjfélkor is ott volt sokszor. Fárasztó volt. Aztán kiborultam, halálfélelmem lett a nem alvástól, és megelégeltem a dolgot. A nővérek pedig hiába szóltak neki, úgy pofázott vissza a srác, mintha ő feküdne a szobában frissen műtve, nem mi.

Na dugulok. Szóval szerintem nem rossz az új rendszer.
Puszi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Pocoknsz,

én elég gyakran chatelek, főleg ebéd utáni alvás idején (ott MÁRTI vagyok).

Máté/Eszter,
az evéssel nálunk is sok a gond, főleg Jankónál, szinte mindíg menet közben akar enni, és ha nem engedem akkor elkezd hisztizni, néha nagyon kiakaszt!
Ja, és amióta elkezdtünk szilárdat enni nem akarja elfogadni az anyatejet, mindig úgy kellett beleküzdeni, most néhány napja újra rákapott.
Volt egy időszak amikor nem akarta megenni az én főztömet csak az üveges kaját, azt meg anyagilag nem lehetett bírni, néhány hétig szenvedtünk, alig evett de nem adtam neki mást ugyhogy kénytelen volt megenni amit én főztem. Most a legszívesebben a mi kajánkból eszik. Zsófinak teljesen mindegy volt csak kapjon valamit, ez most is így van csak már a saját kezéből akarja enni, ha én akarom a falatot a szájába dugni rázza a fejét és a pici ujjával megpróbálja megfogni, ügyesen eszik egyedül(kézzel).

Nagyon kíváncsi vagyok én is milyen az új szülészet, várom az élménybeszámolókat.

üdv:Márti

Márti
Kép
hideyoshi
 
 


Sziasztok lányok!

Én 2 hónapja szültem, és nekem is jók a tapasztalataim a szülészettel kapcsolatban. A csecsemős nővérek hihetetlenül rendesek és készségesek. (egy dolog negatív...amikor én láttam...a pótlást egyetlen üvegből kapta az egész osztály. Lehet hogy ez csak egy nővér figyelmetlensége volt és csak akkor egyszer fordult elő..... A másik dolog, hogy ez nem egy luxushotel és nem is kell azt a szolgáltatást várni. Így aztán nem éri az embert csalódás, vagy esetleg kellemes.
Üdv, Pici

Farkasbogi!
Megvannak a kért cuccok. Bármikor átvehető.
pici9081
 
 


Sziasztok,

Köszi a kajálással kapcsolatos megjegyzéseket, ezek szerint ez máshol is probléma. Én úgy veszem észre, hogy Máté a mi kajánkat még nem igazán akarja elfogadni, az övét meg már nem. Viszont szívesen szopizik, szerencsére. Így végülis jól gyarapszik, szóval nem aggódok.
Egyébként nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nálunk már most, nem egész egy évesen megy a hiszti ezerrel. Úgy csapkodja magát a földhöz, meg elhemperedik, hogy "öröm" nézni.
Bogi, a kórháznak a ruhagyu˝jtést írta valaki, szerintem is jó ötlet. Sokan nem tudják hova tenni, maximum a ruhagyu˝jtô konténerbe vagy a kukába. Talán ez segíthetne.

Egyébként egyetértek azzal, hogy a kórház nem szálloda, ugyanakkor szerintem pont az újszülöttosztály az, ahol elvárható némi tapintat a takarítónôktôl. Én is megkértem ôket, hogy ne vágják ki az ajtót, és ráadásul általában tök kedvesen el is beszélgettünk - ennek ellenére másnap újra ismétlôdött minden. Gondolom, nem rossz szándékból, csak figyelmetlenségbôl.
Ja, az új látogatási rend szerintem is jó ötlet - bár megmondom ôszintén, engem nagyon megviselt a kórházi tartózkodás, fôleg, hogy baba nélkül kellett lennem, és ha nem lehet bent a férjem, szerintem meg is hülyülök. De a dologhoz hozzátartozik, hogy egyszemélyes szobában voltam, és a férjem este 7-kor legkésôbb elment.
máté
 
 


Sziasztok!

Pici (tök fura, hogy én is így szólítsalak Kép )!
Köszi, majd valamikor átmegyek érte.

Lili itt alszik a hasamon, Julcsi meg bentről rugdalja szegényt Kép
Épp reggel beszéltünk Atival, hogy Lili majd milyen hülyeségekre fogja tanítani Julit Kép.

Ja, és képzeld már fogkefével az egész család fogát megmossa. Persze mindenkiét ugyanazzal. Tegnap majdnem lenyomta Ati torkán a fogkefét Kép

Máté!
Hiszti!
Hát igen. Sokszor úgy érzem, hogy ez veleszületett tulajdonság a gyerekeknél, ami valószínűleg igaz is, mert tőlem ilyet nem lát. Lili is akaratos nagyon, és mivel beszéddel nem tudja kifejezni mit akar, ezért általában sikoltozik, de azt fülsértően. Persze mutogat hozzá, így hamar megértem, de amikor csak akaratoskodik, akkor általában ha úgy érzem, nem engedek neki. A vicc az, hogy kb. fél pillanat alatt begurul, és akkor már nem is kell neki, amit akar, és elfelejti a hisztit.

Ruhagyűjtés!
A prof most szabin van, de felveszem vele a kapcsolatot, és felvetem neki a kérdést.
Lehet, hogy van valami higiéniai akadálya a dolognak, vagy csak egyszerűbb angolpólyából ki-be csomagolni a babákat.

Amúgy ha van ilyen problémátok, szívesen megszervezek egy gyűjtést mondjuk olyan kismamák részére, akár az országban, akár erdélyieknek, akik nem igazán vannak ellátva ilyesmivel.
Persze első a kórház kérdése.

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Bogi,

Ez a hiszti biztos, hogy valamilyen szinten veleszületett, mert én sem szoktam a földön fetrengeni ordítva (hihi). Viszont ô már ebben profi.
Kicsit irigyellek az újabb baba miatt, bár én ha ôszinte akarok lenni, igazából még legalább 2 évet várnék. Ugyanakkor meg jó is lenne.... (határozatlan vagyok. Vagy mégse?)
Ruhaproblémám nekem nincs, mert sok a családban a kisebb, de gondolom, van, ahol ez nem gond. Viszont most jut eszembe, hogy ha ez nem mu˝ködik, a védônéniket is megkérdezhetitek, mert amikor terhes voltam, tartottak egy bemutatót, hogy mit kell csinálni a babával (fürdetés, öltöztetés, stb), és akkor említette, hogy nem sok ruhájuk van. Persze erre a célra csak pár darab kell, de biztos szívesen fogadják.

Márti,
Ti mikor mentek utógondozásra az ikrekkel? Egyébként te hogy oldod meg az etetést (sikerült a szimultán szoptatás, amit terveztél)? Ezeket én sosem tudtam elképzelni, hogy ikrekkel hogy lehet megszervezni.
Szerintetek mikortól érdemes egy gyereket játszóházba vinni, és hova? Máté annyira igényelné a gyerektársaságot, de nem nagyon van olyan korosztály, akivel tudna "játszani". Az unokatesók most fél évesek (három is), velük majd kb fél év múlva tud mit kezdeni, most még rájuk mászik.

Eszter
máté
 
 


Eszter!

Épp most írtam egy kismama barátnőmnek, aki siettetni akarja egy kicsit az időt, hogy lassítson, mert alighogy megszüli a babát, majd újra terhes akar lenni Kép
Hát igazam volt, hogy nemcsak én éreztem így.
Aztán amikor terhes lettem, már nem is akartam annyira... Kép
Most is úgy vagyok vele, hogy ez már egész más, és nem tudom átadni magam úgy a terhességnek, mint Lilivel, amikor egyedül voltam, és csak erre figyeltem. Most Lili van a középpontban, és szegény pocaklakóra sokszor még gondolni sincs időm.

Most is kétségbe estem egy csöppet, mikor eszembe jutott, hogy csak 10 hét van hátra, és el kellene kezdeni kimosni a kisruhákat, összepakolni a szekrényekben, összekészíteni a cuccot.

Ruha ötleteket várok azért, hogy mit kezdhetünk vele, vagy akár felajánlásokat is!

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


FarkasBogi!

Ez a kórházi rend engem is érdekelne.. Hogy van most pontosan?? A szobába senki nem jöhet be? Vagy azért az apuka igen?? ( Mert ha nem az szívás)..
Én kaptampapírt, main az volt h senki.. csk a látogatési időbe a társalgóba lehet. Kép(
Leírnád ez h van a gyakorlatban??

Köszi:

Hajni
Vendég
 


Bogi, de fura, hogy már csak 10 hét, hiszen nemrég mondtad, hogy lehet, hogy ....
Én is így voltam, annyira akartam már szülni, utána meg annyira jó lenne megint pocakkal rohangászni.
marengo
 
 


Szia, Mindenkinek!

hiszti: nem veleszületett dolog, hanem az kis öntudat ébredezése, ez az első jele az éntudatuk alakulásánakKép. Egyébként Jankónál is van, olyankor leborul a földre(óvatosan , nehogy megüsse magát)és ordít, közben se lát se hall és el is felejti, hogy miért kezdte.Többnyire akkor csinálja ha korlátozom a közlekedésben(becsukom a gyerekszoba ajtaján a rácsot vagy evés közben nem engedem mászkálni).

ruhák: nálunk be lehet vinni a már szükségtelen holmikat a védőnőhöz és ő továbbítja a rászorulóknak.Ez lehet ruhanemű, kiscipő vagy akár játék is.Jó ötletnek tartom a kórház ellátását is ilyesmivel, pl. játékot lehetne vinni az egyéb gyremekosztályokra is.

Eszter/MÁté,
május 9-én megyünk 11-re utógondozásra, szemészetre még nem kértem időpontot, ti mikor mentek?
Sajnos a szimultán szopi csak terv maradt, a drágáim itthon sem szopiztakKép, a mai napig fejek nekik épp úgy ahogy a koránKép.Sem én, sem ők nem tudták hogyan kell, és itthon egyáltalán nem volt segítségem. Külön kölön próbáltam velük megtanulni, de addig a másik mindíg sírt. Nem bírtam hallgatni és inkább a fejést választottam, kicsit bánt,de még most is tudok nekik elegendő anyatejet adni, és ez vígasztal!
A gyerekeink szerintem tök jól eljátszanának együttKép!

Bogi,
mikor kezdtétek Lilivel a fogmosást és mivel?Ja és a hogyan is érdekel! Szeretném az ikreknél is szokássá alakítani, de nem tudom mennyire korán érdemes elkezdeni.

A kórházi bentlét alatt bennem az tartotta a lelket, hogy tudtam a férjem munka után biztosan jön, egyébként gyakran bejött napközben is a gyerekekhez amikor etetés volt(persze csak ha tehette)!Tuti, hogy depresszióba süllyedtem volna ha nem lehetek vele!Ellenben a család többi része gyakran teher volt, főleg a távolabbiak, akik nem kérdezték hogy jöhetnek -e csak megjelentek, és persze meg voltak sértődve, ha én éppen a másik épületben voltamn a gyerekeknél és nem velük foglalkoztam hanem mondjuk fejtem!
Szóval, a szabályozás biztosan jó lesz!

Üdv:Márti

Márti
Kép
hideyoshi
 
 


Sziasztok!

Múlt szerdán megszületett Blanka Emma, 2920 grammal és 50 cm-rel, nagyon könnyű szülés volt. (szerintem)

A látogatási időt be kell tartani, de be lehet jönni a szobákba, ha sokan vagytok jobb kinn, mert nagyon nincs levegő.

Élmények általában pozitívak, sokkal rosszabbat vártam, de velem meg a szobatársammal mindenki kedves volt.

Majd még írok, most fürdetés jön.
topstar
 
 


Sziasztok!

Topstar!
Gratulálok a kicsihez! Reméljük hamarosan képet is felteszel róla.

Ruha/játék:
Ha legközelebb megyünk Bandikával a csecsemőosztályra megkérdezem a ruhaügyet. Szerintem szívesen vennének felajánlásokat. Kis apró játékokat pedig az ambulanciára lehet vinni, hiszen minden vizsgálat után fájdalom díjként kapnak a gyerekek vmi apróságot. Mi Pestre is vittünk már egy szatyor apróságot.

Fogmosás
Bandikának 5 hónaposan bújt ki az első foga. Nekem azt mondta a fogorvosom,hogy az első fog után el kell!!! kezdeni a fogmosást. Először csak gézzel,majd puha fogkefével. Mi kb. 1 éves kora óta használunk fogkefét. A három főétkezés után mindenképpen fogat mosunk, de akkor is ha közben csokit eszik (imádja a túrórudit).

A kórházban nekem is nagy segítség volt a férjem és az édesanyám. Felváltva jöttek be hozzánk, én még egy kis időre sem szívesen hagytam ott a kicsit,így mindent akkor intéztem el (WC,fürdés) amikor ott volt vki. Nekünk is sok látogatónk volt, de ha kettőnél többen jöttek inkább kimentünk a folyosóra. Bár ennek annyi hátránya volt, hogy gyakran huzatos volt a folyosó.

Még vmi: KisManó kívülről tudja a "Kés, villa, olló..."-t. Mikor először elmondta teljesen lehidaltam,ilyenkor sajnálom leginkább, hogy nincs egy kamera mindig a kezemben.

Most mennem kell.

Üdv. Eszter
ppont
 
 


Sziasztok!

Márti, fogmosás téma:

érdemes már a legelső fogak megjelenésekor rászoktatni a gyerekeket a fogmosásra, persze csak a megfelelő fogkefével (kezdetben csak azzal), majd fogkrémmel!Fogorvossal konzultáltam ez ügyben.

A fogkrémek közül sem mindegy, melyik, (legtöbb gyermekfogkrémre a fluoridtartalma miatt az van ráírva, hogy "három éves kortól"). Kifejezetten a tejfogak tisztítására és a kezdetektől használható fogkrém az Elmex, amit gyógyszertárakban lehet kapni, de nagyobb szupermarketekben is, láttam már a Tesco hiperben is. Napi egyszer kell mosni a fogát vele, egyelőre én mosom a kisfiam fogát, ő még csak rágcsálná a fogkefét. A fő attrakció számára az, hogy után ÖBLÍTHET, megtanultuk ugyanis nem lenyelni a vizet. Kép A szokás hatalma azonban nagy: három nap alatt megszokta a fogmosást, ma már követeli! (egyéves korában kezdtünk ismerkedni a fogkefével, akkor még csak vizesen), akkorra bújtak ki az első fogacskák.


Topstar, gratulálok a kislányodhoz! Jó olvasni ilyen pozitív élményt!

Áfonya, lehet, hogy Téged és Rékát láttalak a Praktiker előtt? Épp a Tele2-s lányokkal beszélgettetek? A kocsiban gondolkodtam, honnan ismerlek, és már itthon esett le, hogy honnan is. (feltéve, ha tényleg Ti voltatok) (apropó, nyertél valamit a kerék megpörgetésével? Kép)

*Dirtha
dirtha
 
 


Farkasbogi! A győri kórházban dolgozom. Nem szívesen fedném fel magam,mert nagy téma most ottbenn a honlap. Ha megadsz egy email címet szívesen írok neked. A honlapodat még nem láttam/nem tudom behozni/
anyaszülésznõ
 
 


nem akar beengedi 3 napja!

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


ez az! Íme a korábbi irományom:

Sziasztok!

De jó, hogy megint megélénkült a levelezés! Remélem Holly kedve sem ment el tőlünk. Attól, hogy nem mindenről gondoljuk ugyanazt még beszélgethetünk.

Marengó, kösz a tippet az email cím hozzáférhetőségéről. Igazság szerint miután nekem ez volt az utolsó szülésem (ha minden igaz :-)) én már nem nagyon törtem magam, hogy megmondjam a tutit a kórháznak. Örültem Bogi kezdeményezésének és szívesen megosztom a tapasztalataimat. Ha lesz a dolognak folytatása a kórházzal, számukra is hozzáférhető. De lehet, hogy elég lenne visszaolvasgatniuk ezen a fórumon.

Fióka!

Nagyon szurkolok, hogy ne legyen már sok alkalmatok kitapasztalni a rohamot! A barátaink példáján tanultam meg én is milyen ijesztő dolog ez. Talán biztató, hogy náluk csak egyszer volt ilyen roham (elég súlyos, kórházban végezték) és azóta se. Pedig már 8 éves a lányuk. Ahogy olvasom Benett nem az a típus aki megadná magát egy ilyen kellemetlenségnek!

Az ordítás nálunk is bevett gyakorlattá vált az elmúlt 3 napban. Sajnos újra dühöng nálunk a bacilushad. ezúttal egy köhögős-torokfájós változat. A középső hozta a bölcsiből. Ő 10 napig itthon volt vele, mert lázas is volt, de most már jár újra. Csak éppen reggel sorba állnak a gyógyszerükért. Hárman háromfélét esznek. Plusz az apjuk a maga vérnyomáscsökkentőjével. Néha a Hairben érzem magam, ahogy fehér tablettákat osztogatok a szállni vágyóknak...

Dávid állandóan szörcsög és folyik az orra. Az előző kettőnél nem használtunk, de most elküldtem a párom orrszívóért, mert annyira üvölt, hogy félek esetleg arcüreggyulladása lesz. Van valakinek tapasztalata??

Evés: na igen, válogatásban elég jók az enyémek is. Mi ragaszkodtunk hozzá, hogy nem muszáj megenni az ételt, de megkóstolni (3 kanállal)kell és nincs más helyette. akkor az az étkezés kimaradt. Miután napi 5x ettünk és elég jó húsban is vannak, éhenhalásról szó nem volt. Egyébként ah tejet iszik és ilyen sokat, akkor nem kell aggódni, mert abból minden szükséges tápanyagot megkap. Nálunk a kölyköknek korszakai voltak: sajtkorszak, joghurt-korszak, stb. Akkor csak azt ették meg, azután meg hónapokig rá sem tudtak nézni. Sára most a kolbász korszakánál tart...

Bogi!

Jó tudni az útról. Ha (végre)kiköltözünk, majd úgyis végijárom a szomszédokat bemutatkozni és rákérdezek. 60 eFt tényleg nem pénz azért, hogy ne menjenek tönkre a kocsik, babakocsik. Tényleg, a tieddel lett valami?

Üdv,

Piros

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


segítség!

Dávid a héten minden éjjel hajnali 3 és 5 között ébrenléti szeánszot tart. Először azt hittem csak a váladékok miatt nem tud aludni, de 2 napja klasszikus "felébredtem és játszani akarok" tüneteket produkál. Próbálgatja a hangját, sikoltozik, gurgulázik. Miután egy szobában alszik az iskolás nővérével, így nem tudom ráhagyni a dolgot és kivárni, amíg elaltatja magát a kiságyban. Ezért a nappaliban hesszelünk kettesben. Igyekszem nem villanyt gyújtani, hogy érzékelje, most este van, de nem zavartatja magát. Forgatja a fejét, nézelődik.
Viszont így nem nagyon tudom kialudni magam, mert a lányok meg 5,30-kor kellnek és 11, éjfél előtt nem szoktunk lefeküdni. Ráadásul úgy érzem a hormonok segítő hatása is múlófélben van. Kezdetben semmi gondot nem okozott éjjelente 3-4x felkelni a babához, de most egészen zombi vagyok a nemalvástól.

Van ötletetek?

P.

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok lányok!

Topstar, gratulálok a kicsihez, és örülök, hogy pozitív élményként maradt meg a szülés!

Piros,
Az orrszívó szerintem jó dolog, bár Máté folyamatosan üvölt tôle, és alig lehet lefogni. Akkor a legjobb, ha elôtte használsz orrspay-t, mondjuk a Sterimart, az sima tengervizes. Én egyszer ugyan azt hallottam, legalább 10 percig kell szívni, hogy használjon, de én 2-3 percnél tovább még sosem bírtam. Egyébként tényleg gyorsabban gyógyul a nátha így. Jobbulást Dávidnak.
Az ébredésekre sajnos nincs így ötletem, Máté mindig jól aludt, de az elmúlt idôszakban ô is felkel fél öt felé. Viszont mivel egyedül van a szobában, én tudom hagyni, és így szépen visszaalszik. Amint hallottam, sajnos túl sok mindent nem tudsz csinálni vele, ez bizonyos fejlôdési szakaszoknál elôjön.

Márti,
Akkor lehet, hogy összefutunk utógondozáson, mi is 9-én megyünk, 10,30-ra! Szemészetre meg most hétfôn, de oda már 3 héttel ezelôtt kértünk idôpontot.
Szerintem is tök jól ellennének a gyermekeink, valamikor találkozhatnánk! Egyébként az én fiam tényleg nagyon öntudatos, és már rég megvan a saját akarata. Nálunk most a hu˝tô és a fagyasztó a sláger, odamegy, kivágja, és röhög, mert tudja, hogy megyek és elhozom. Azt hiszi, játék. Viszont amikor becsukom a hu˝tôt és nem engedem vissza, na, akkor indul a hiszti. Egyébként nálunk is akkor van, ha korlátozom valamiben (pl. nem engedem a sütôhöz, vagy elveszem tôle a mobiltelefont, nem engedem a konnektornál piszkálódni, stb).

Eszter
máté
 
 


Dirtha,
kösz a fogmosás infót. Hol tudnék 1 évesnek való fogkefét venni? Milyen kell hogy legyen? Ha hülyeségeket kérdezek nyugodtan szóljatok rám!

Eszter,
tuti összefutunk az utógondozóban!Megbeszélhetnénk egy találkozót! Ugye jól tudom, hogy Csanakon laktok? Mi Likócson, nincs túl közel a kettő egymáshoz, de ha mi megyünk vhova akkor mindig autóval, persze csak akkor, ha apának nem kell az autó.

Zsófi nálam is gyakran felébred, de egy kis hozzámbújással megnyugszik, megkapja az alvós játékát és nincs több gond, Jánosnak általában csak egyszer ébred, akkor is csak a cumijára van szüksége (szinte nincs is ébren, csak nyöszörög mert nem találja).

Üdv:Márti

Márti
Kép
hideyoshi
 
 


Topstar!

Nagy-nagy gratula a babához! Várom a fotókat!

Kösz lányok a biztatást. Néha hajlamos vagyok elfelejteni, hogy bizony-bizony vannak "túl kell élni" időszakok. Csak mindig bedőlök az azt megelőző "tökéletes baba" heteknek. felpörgök, hogy milyen klassz gyerekek és milyen jól szoktatjuk őket és aztán jön a pofára esés. Sajnos közénk nem vehetjük még Dávidot, mert foglalt a hely: Sára éjfélkor menetrendszerűen felébred és átkéredzkedik. Azzal biztatom magam, hogy Anna 7 évesen már a saját ágyában alussza át az éjszakát megbízhatóan. Így rossz esetben is csak max. 6,5 évet kell még kibírni.

Képzeljétek nekem is jött egy távirat, hogy ne 25-én, hanem május 9-én menjünk koraszülött utógondozásra! Mondjuk nekünk du. 1-re kell menni, addigra gondolom már végeztek, de ki tudja. Lehet, hoyg a behívók olvassák a fórumot ? :-)))


Piros

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


"Atoltoztem", mert az eredeti regisztraciommal nem enged be.

Piros,
igen, van otletem: hivj fel telefonon, csevegunk egy jot, ugyanis en is virrasztok olyankor ujabbanKép Mate raadasul hangosan sikongat, visong, jele sincs az almossaganak hajnalban. De nekem szerencsem van, ok csak 6-kor kelnek reggelKép

Dirtha,
de igen, mi voltunkKép Porgetes: hat elsore egy golyostollas sikerultKép Aztan megszavaztuk, hogy lökünk egy kicsit azon a kereken, igy lett 30 perc ingyenbeszed, majd felvetettem, mi lenne, ha még löknenk rajta egyet, igy ujabb porgetessel 90 percre feltornaztam. /tornasztam? nem, ez igy nem jo./ Remelem, nem kamuKép

Korhaz: mar napok ota szedem ossze az en negativumaimat, csak olyan nehez normalisan megfogalmazni. De nem adom felKép
Egyebkent en erzem/ertem, Holly mit akart mondani soraival -mégha kicsit nyersre is sikeredett nehol, de lehet, csak a net miatt erzodott annak-, s inkabb fele hajlok, mint a Bogi-fele rozsaszin vilaghoz.

Topstar,
gratula a lanykadhoz! Jo egeszseget, sok boldogsagot kivanok az egesz csaladnak!

-Afonya
blueberry
 
 


Haliho!

Márti, a lényeg, hogy puhasörtés legyen a fogkefe és kicsi, de ált. minden gyerekfogkefe ilyen, hiszen ügyelnek rá. Én a Tesco hiperben vettem, de szerintem gyógyszertárban is biztosan lehet kapni.

Afonya, nem semmi a 90 perc ingyenbeszéd! Kép Azt elfelejtettem mondani, hogy Réka egy tünemény! (először amúgy őt figyeltem, hogy milyen helyes, aztán, hogy milyen ismerős, aztán, hogy az anyukája is az ... Kép)

Jelentem, a fiam tegnap óta önállóan dönt arról, mikor akar kijönni a kiságyból! Kimászik... el tudjátok képzelni hajnali két órakor kinyitom a szememet és a kisfiam ott áll az ágy mellett... AZT HITTEM, SZÍVINFARKTUST KAPOK!!! Kép

*Dirtha
dirtha
 
 


Sziasztok!

Eszter egyetértek veled az orrszívó ügyében. Egy kissé macerás, de ajánlom,hogy a szíváshoz tekerjétek be a gyereket egy törölközőbe (a kezét leszorítani), így bár kényelmetlenebb neki, de sokkal gyorsabban végeztek. Ajánlom még orrszívás után a Nasivin orrcseppet,nekünk sokat segített.

Nálunk is volt egy időszak, amikor Bandika éjjel 1 körül felébredt, és amikor átmentem már adta a párnáját és állatait, hogy közénk költözik. Egy hétig bírtam, majd egy éjszaka otthagytam a helyén, fél órát ordított, majd elaludt. Azóta ha fel is riad, visszaalszik magától.

KÉRDÉS
Bandika 20 hónapos lesz,szerintetek át lehetne már szoktatni heverőre és hogyan?

Márti
Általában a gyerekfogkefékre rá van írva, hogy mikortól ajánlott. Próbáljál 1-est venni, az a legkisebb és legpuhább.

Üdv.
Eszter
ppont
 
 


Lányok!

Sürgősen nászajándék tippekre lenne szükségünk. Nem drágára,csak vmi szerényebb dologra (5-10 eFt között).

Előre is köszi!

Eszter
ppont
 
 


Sziasztok,

Márti, lehet kapni olyan fogkefét is, amiben három típus van, a elsô egy gumibuzogány, a második már rendes, de még gumisörtés, a harmadik pedig puhasörtés. Azt hiszem, drogériákban is van. Nálunk ez jó, mert szerette rágni, hamar megszokta. Egyébként pont most fut a Spektrumon egy sorozat, Apró tippek szülôknek a címe. Ausztráliai, ezért vannak bent elég eltérô dolgok, de volt egy fogorvos, aki azt mondta, mindig mosni kell, miután az elsô fog kijön, viszont nem szabad erôltetni, ha a gyerek nem akarja. Fogkrémmel csak majd 2-3 éves kor körül kell.
Tök jó lenne összefutni az utógondozásnál! Meg amúgy is, mi is kocsival járunk mindenhova, szóval a távolság nem akadály!

Ppont Eszter,
Nekem van ismerôsöm, aki a másfél éves gyerekét szoktatta heverôre, mert kellett a kiságy a kistesónak. Szerette a gyerkôc, mert az olyan felnôttes, csak ôk olyan heverôt vettek, aminek van egy kis pereme (azt hiszem, Ikeában, de sok helyen lehet kapni), így nem esik le róla. Egyébként szerintem biztonságosabb is, mintha kimászna a kiságyból, mint ahogy Dirtha írta (én is frászt kapnék).

Nászajándék - hát sajnos nem vagyok egy túl sok ötlettel megáldott ember. Viszont ha esetleg pénzre van szükségük inkább, akkor szerintem már 5,000 Ft-ot is nagyon ötletesen lehet átadni - virágba köttetve. A virág nagykerben megcsinálják (Mészáros Lôrinc utcában) olcsón, és ha mondjuk 500 Ft-ként köttetitek bele, akkor azért mennyiségnek is tu˝nik.
Vagy esetleg egy szép fotóalbum a képeknek....


Lányok, holnap megyünk szemészetre, szorítsatok nekünk! (Bár én úgy látom, nem lehet gond, de sosem lehet tudni...)

Eszter
máté
 
 


Sziasztok!

Nem akartam jönni panaszkodni, de miután hétfőn egészségesnek minősített minket a doktor néni, szerda délben Fiona orrából ömleni kezdett a víz. 2 nappal később már sűrű zöld trutymó lett belőle. Igaz nálunk is köhögés-torokfájással kezdődött kedd éjjel. Az már a sokadik éjszaka volt, amikor képtelenség volt pihenni, hol egyikhez, hol másikhoz keltem: etetés, pelenkacsere, fog/ínykezelés (Benett veszettül fogzik), tejcsi melegítés, ágyhúzás - merthogy a köhögéstől mindent összehányt (természetesen a mi ágyunkat) és sorolhatnám. Úgyhogy szerdán már a végső kimerülés és kétségbeesés versenyzett, hogy melyik dönt le előbb a lábamról. De ha azt hittem rosszabb nem lehet, hát a péntek rácáfolt. De már nem folytatom. Nem mondom, hogy örülök, hogy nem vagyok egyedül, de azért egy kicsit megnyugtat, hogy nem vagyunk kivételek.
Fionánál most már kínomban bevetettem a jó öreg "hájjal kenegetem" módszert, és működik!!! A köhögés elmaradt, és a trutymó mennyisége is rohamosan csökken.
Remélem Benetten nem kell használnom a módszert.
Ennek kapcsán persze nálunk is újra előkerült a porszívó. Én is akkor vettem porszívós orrszívót, amikor Benett 3 hetesen taknyos lett. Addig nem volt rá szükségünk. A praktikus ötleteken túl annyit tennék hozzá, hogy azért csak mértékkel ajánlatos használni. A húsvét előtti kórházlátogatásban benne lehet sajnos a porszívónk "keze" is. Ui. erősen szárítja az orrnyálkahártyát. Ami pedig akadályozza a rendes levegővételt. Főleg amíg csak az orrán tud levegőt venni. Hogy nálunk mi történt valójában, ma sem tudom, de sajnos nem zárható ki, hogy a napi 4-5 orrszívás sok volt nekünk. Nem baj ha kicsit szörcsög, de ma sem szívom az orrukat 3-nál többször. Fionát inkább már tanítom orrot fújni, és egész ügyes már benne.
Nem tudom a 10 percet ki írta, de örüljön, hogy még sosem bírta 2-3 percnél tovább!!!! 10 perc alatt még az agyát is leszívná. (Elég bosszantó egy marhaság. Sajna nekem az elmúlt 3 hónapom másról se szólt mint orrszívásról, kicsit érzékenyen érint a téma.)
És még egy: én nemrég vettem egy újat, mert eltört a másik. Ez törhetetlen, műanyag, és 2 fej van hozzá. Sőt elég ügyes, mert a porszívótól függetlenül önmaga szabályozza a szívóerőt. Ez elég jól bevált most. Arianna a neve és a Tomában vettem 1800 körüli összegért.
Ja! És fertőtleníteni kell. Én Neomagnolos vízben tartom 2 orrszívás között. (Az állandó forralást nem bírom és nem is tanácsos ennél a műanyagnál.) Különben visszafertőzi a gyereket vagy körbe a gyerekeket.
Evés: ezt a korszakosdit már én is megfigyeltem, bár nem ilyen egyértelműen. Most azt hiszem a krumplistészta-korszakból futunk ki. Csak tudnám mi jön helyette! Aggódni csak azért aggódom, mert én is nagyon rossz evő vagyok, és nem szeretném, ha a lányom is az lenne. De a jelek szerint hajlama van rá. Szeretném megállítani. És tanácstalan vagyok, hogyan. Elméletben én is úgy csinálom a dolgokat, ahogy Piros. Csakhogy hiába ragaszkodom a kóstoláshoz, van hogy ő nem hajlandó, erőszakkal megtömni meg nem akarom. Azt a módszert túl közelről ismerem, meg a következményeit is. Mást akkor sem kap, de nem hatja meg. Inkább éhezik, aztán meg én viselem a következményeket: ha éhes rendkívül nyűgös, sőt agresszív tud lenni. A hisztiről nem is beszélve. Egyébként nálunk ha hiszti van, beteszem az ágyába (még nem mászik ki belőle), ettől rögtön észhez tér. Sőt elég csak emlegetni, hogy ágyikó lesz a vége.

Piros! Nektek jobbulást! Az éjszakára nincs tippem. Nálunk csak okkal kelnek fel éjjel a lurkók. Remélem később nem kell nekem jönnöm tanácsért ezügyben. :-)

Anyaszülésznő! Egy halk tanács: Ha nem akarod felfedni a kiléted, akkor inkább módosítsd a profilodat...

Üdv mindenkinek

Kamilla
fióka
 
 


Sziasztok!

megvan az esti felkelés ellenszere! Mióta "bemószeroltam" nálatok a kiscsávót, úgy elszégyellte magát, hogy végigaludta az éjszakát! Pontosabban felkelt ugyan enni fél 1 körül, de azután csak 5,30-kor! Igaz, ez még csak egy éjszaka volt, de reménykedem.

Orrszívóból mi egy Pesztonka fantázianevűt vettünk. Elég húzós volt (8800,- Ft) viszont saját szivattyúja van, ami elemről és hálózatról is működik, két fej van hozzá. Szerintem nem tud többet, mint a Tomás, de ezek szerint nem néztünk eléggé körül. Viszont Dávid szereti! Először fektetve próbáltuk és annak üvöltött, de azután megpróbáltuk ülve és ezt hagyja, sőt már mosolygott is neki! Kicsit kapkod utána, de inkább csak érdeklődés szintjén, mint minden után, ami mostanában elé kerül. Nagyon megnyugtató nekem. Napjában csak kb. 3x csináljuk, főleg lefekvés előtt és még sosem próbáltam tovább, mint két perc. Először a hosszabb, keskeny csővel próbáltuk, de az nem jött be. A tompábbal körkörösen mozgatva keressük azt a pontot, ahol a vákuum hat és egész hatékonynak tűnik. Orrcseppet pár perccel előtte adok, hogy kicsit lazább legyen. Mi csak Sterimart használtunk.

A kóstolás azért nálunk sem mindig jön össze. Megtömni én sem szoktam, mert csak hiszti lenne belőle. Persze nincs két egyforma gyerek. A két lányomat sem egyformán lehet motiválni. Annával "üzletelni" szoktunk (választhat ő játszóteret a sétához, stb.), Sára még "zsarolható" érzelmileg is (anya kedvéért).

Nekünk is Ikeás peremes, 3 fokozatban állítható méretű ágyunk van a legnagyobbnak. Ő kb. két és fél éves volt,amikor pont a kiságyból való kimászás miatt átszoktattuk. Pontosabban meglepetésként megkapta és nagylányosan aludhatott. Nagyon élvezte és semmi törést nem okozott. Neki. Nekünk nehezebb volt, mert addig a kiságyában játszhatott fürdés és mese után elalvásig, viszont így elkezdett kimászkálni hozzánk a szokásos kifogásokkal (pisi, kaki, vizecske). Néha olyan kreatív kifogásai voltak, hogy az elnyelt röhögéstől nehéz volt elég szigorúnak maradni és visszazavarni. Sára most az új házba költözéssel egyidejűleg kapja majd meg az Anna ágyát. Már alig várja.

Üdv,

Piros

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!

Orrszivas: gyerekfuggo ez is, nagylanyom jol turte, sot, szerintem a porszivo hangjara még tan el is aludtKép A kicsifiam viszont ordit, ha orrszivas van, bar szerintem a lefogas ellen tiltakozik. En natha eseten 2-3 orankent porszivoztam Sterimarral /muszaj volt, eldugult orru gyerek nem tud szopni rendesen/, nem lett bajuk tole, kopp-kopp.

Kajalas: na arrol regenyt tudnek irni, Reka lanyom /aki egy napon szuletett Pocoknsz Kata lanyavalKép/ kriminalisan rossz evo. Roviden: nem erdemes nagy ugyet csinalni belole, mert hamar harcca fajulhat es a gyereknek van annyi esze, hogy eszrevegye, ez mennyire fontos nekunk es siman hatalmi jatszma lesz belole, zsarolassal megspekelve. Ahogy a mondas tartja, gyerek még teritett asztal mellett nem halt ehenKép Ha vekony, de nem beteges, akkor semmi gond. Nalunk nincs kajak kozti nassolgatas, max. gyumolcs, ha nem fogyott a foetel; edesseg minimalis, Turo Rudi, esetleg kremturo formajaban; inni nem cukros, hastelito, fogronto lotty van, hanem viz. Nagyjabol tudom, mi a nemszeretem kaja nala, olyat nem fozok neki, egyebkent nincs valogatas, hogy inkabb ezt kérek meg azt kérek, haromfele menu.
Nem mondom, hogy konnyu volt az eleje, meg beletorodni a sovanysagaba, de utolag azt mondom, jo ez igy, nyugalom, beke van legalabb ebben. Ugyis van ezeregy mas dolog, ami miatt bir hisztizniKép

Fogkefe: nekunk is olyan gumibuckas volt elsore. Ha nem engedte a fogmosast, akkor tudtam, hogy jon nekiKép

Ágy: nalunk olyan 20 honapos kor korul volt az ágycsere, a teso erkezese miatt. De mar elotte kivettunk par racsot a kisagybol, a kimaszast megelozendo. Mi Gyorujbaraton vettuk a fenyo gyerekagyat, ezen is van perem oldalt, agynemutarto fiok, stb.

Dirtha,
kosziKép De biztos csak fel percig figyeltel minket, 5 perc utan mar tuti nem ezt mondanadKép
Fiad produkciojahoz gratula, nyugodt hitvesi ejszakakat kivanokKép

Ppont,
kinek lesz az eskuvoje? Rokon, barat, kollega? Es mennyire surgos?

Kép

Kép

-Afonya
afonya
 
 


Hiszti:
az nálunk is megy ezerrel.Én még viszonylag jól kezelem,de az apjánál hamarabb elszakad a cérna,és akkor mind a ketten üvöltenek.Ha begurul el szoktam vinni egy külön helyre, hogy a többiek ne halják és leteremtem (nem túl durván,de azért szigorúan),addig hallgatnia kell és rám
figyelni.Utána megmondom neki kedvesen,hogy tudom,hogy ő okos kislány és,máskor nem fog így viselkedni és szeretem.Ilyenkor általában azt mondja,hogy ő meg nem,és menjek el.Erre én befejezettnek tekintem a dolgot,megölelgetem,és ha még mindig dühös otthagyom.Fél perc múlva jön és ő ölelget meg,hogy szeret.Szóval nálunk ez így működik.Nem tökéletes,de legalább kiszámítható.
Porszívó:
mi is használjuk,főleg a kicsinél,de a Katának is szoktuk,pedig ő már ki tudja fújni az orrát,de ő akarja,megcsinálja saját magának.A legegyszerűbb porszívóhoz csatlakoztatósunk van.Én is használok előtte tengervizes sprayt (pár perccel előtte),ami fellazítja a váladékot.Porszívózni felváltva szoktam az orrlyukakat,nem túl hosszú ideig egy oldalt,de többször visszatérve.Ülve szoktuk csinálni, mert úgy könnyebben kijön,viszont nehezebb lefogni a kicsit.Régebben,ha egyedül voltam otthon inkább fektettem,mert úgy meg tudtam csinálni egyedül.Utána használunk homeopátiás orrsprayt (Euphorbium) állítólag az nem teszi tönkre az orr nyálkahártyáját.
Fogmosás:
kicsi csak megkapja a fogkefét ismerkedni egyenlőre olyankor, amikor én is fogat mosok,és látom,hogy próbál utánozni.A nagy mossa is maga,de utána csinálunk egy ellenőrző fogmosást is.(még egyedül nem tudná tökéletesre mosni)Mi reggel este mossuk,szerintem ez elég neki,és így nem érzi kötelességnek sem,viszont megszokja.
Ágy:
16-17 hónapos volt Kata,amikor váltottunk,mert jött a tesó és nem akartuk közvetlenül előtte átszoktatni.Apjával rakták össze az új ágyat,a kiságyat ideiglenesen levittük a pincébe (amíg a tesó meg nem született),és este már az új ágyban aludt.Van neki pereme még most is,mert ő annyit forog álmában,hogy simán leesne.Viszont ha fent van simán ki is tud szállni belőle.Először mondjuk csak én vettem ki belőle,annyira megszokta a rácsos ágyat,hogy nem is gondolt rá,hogy ebből ki tud jönni.Egyébként nagyon tetszett neki,hogy a nagy ágyba sokkal nagyobb helye van.
Pocoknsz(Viki)
pocoknsz
 
 


Sziasztok!

Anyaszülésznő!
E-mailt várom:
a profilomban van az e-mail.
Csak rá kell kattintani itt a nevemre, és feljön a profil.

Áfonya!
Én sem rózsaszín képet szeretnék festeni a kórházról. Szerintem nem is tettem.
De a hozzáálláson nagyon nagyon sok múlik, ahogy a többiek is mondták. És abból a mondatodból, hogy megpróbáltad összeírni a negatív élményeidet, már nagyban látszik a Te hozzáállásod is.
A rószaszín képről csak annyit, hogy a tények között, vagyis a jelenlegi "szokások" és "gyakorlat" között rengeteg negatív is van biztosan! Majd Anyaszülésznő talán segít nekem a honlapom szerkesztésében.
Mindenkinek lehet pozitív és negatív véleménye is, és a kórháznak mindegyikre szüksége van. A jókra azért, hogy táplálkozhassanak belőle, és nagyobb energiával dolgozhassanak (Neked is biztos nagyon jól esett, ha dícsértek a munkahelyeden!), a negatívra pedig azért, hogy építkezhessenek belőle!

CSAK EGYET KÉREK TŐLETEK!
NE SZEMÉLYESKEDJÜNK! Vagyis ne legyenek ilyen megjegyzések, amit most Áfonya is tett rám. Írjátok le a véleményeteket a kórházról, és kész!

Mostmár én sem vagyok hajlandó az engem ért sértegetéseket lenyelni ezek után, ha kell, én is "beszólok".
Nagyon elegem van abból, hogyha segíteni akar az ember, egyből valaki lehurrogja! Hogy megy így előbbre a Világ? Nem is értem!

Piros!
Úgy néz ki, hogy 55200 Ft lesz az út Kép Május 8-a után ketdik, mert 8-án még lesz egy lomtalanítás. Titeket már megkerestek? Most úgy néz ki, hogy a Gézában is szervezik a dolgot. Jó lenne, ha az egész telep egységesen belemenne.
Bár vannak kétségeim (az önkormányzat honnan szedi össze hirtelen a másik 50%-ot, ha eddig nem volt pénz az útra? ).

Fogmosás
Lili még nem mos igazán fogat, mert jön mellette a másik, és nem akarom fogkefével csiszálni neki. Egyszerűen látta egyszer, hogy mi hogy csináljuk, és megőrült a fogkeféért. Még nincs is sajátja, de hamarosan veszek neki. Kép

Topstar!!!!!

GRATULÁLUNK Blankához! Nagyon szép nevet találtatok neki. Van egy szomszéd kislány, akit Blankának hívnak, és Lili imádja. 10 éves már, és jól el tud játszani Lilivel.

Piros! Kép
El isfelejtettem mondani, hogy férjuram tisztára ki van akadva, mert a renoméját eléggé lerontottam előtted. Azt mondja, most hogy fog a szemedbe nézni, ha kiköltöztök, és mi jóban leszünk? Kép Mondtam neki, hogy hülyeség, ráadásul a Te meglátásaid "tetszettek" neki a leginkább az ügyben, mikor beleolvasott. Bár szerintem az első találkozás után biztosan megváltozik a véleménye Kép

Puszi: Bogi

ui.: Pici! Meg is untad a babanetet?

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Bogi,
ne haragudj, nem pejorativan ertettem s megbantani sem akartalak. Szemelyeskedesnek pedig nem ezt hivjak, ha azt csinalnam, tuti eszrevennedKép Ha mégis szemelyesen neked van cimezve valami, az azert van, mert Te szelektalod, ill. felulbiralod a velemenyeket, esetenkent nem egeszen korrekt modon sugallva dolgokat.

Negativumok: anno, még juliusban a szuleszetrol elismeroen irtam, viszont a gyerekagyi resz /nem tudom a hivatalos nevet/ nem adott semmi olyat, amit ki kellene emelnem, merthogy a feladatukon, az elvarhato szinten felul mivelték volna. Valtozast pedig jelen allapotban ugy lehet elerni szerintem, ha igenis felsorolja az ember a negativumokat. Mert abbol a vegkicsengesbol, amit Ti sugalltok, azaz hogy azert nem olyan rossz a helyzet, nem luxushotelt kell varni, stb., abbol nem lesz elorelepes.
S még valami, ami mar eddig is marta a csoromet, s most Te ujra elohoztad: nalam udvariasabb modoru embert nehezen talalnal /azt mar talpnyalonak hivjakKép/, a takaritonoket, csecsemosoket is mindig maximalis tisztelettel kertem, szolitottam meg, elore koszontem /mert ugye azt nem szoktak pl. a takaritonok, ha belepnek egy korterembe, khm, khm/, ugyhogy nekem ne takarozzatok /ill. a korhazi dolgozok/ azzal, hogy ezen mulik. Az en problemaim nem is ilyen jelleguek a korhazzal, vagyis voltak ilyenek is, de ezek lenyegtelenek. Inkabb a szolgaltatasszemleletet /valami ilyesmit irt mar valaki, tan Piros?/, a tajekoztatas, felvilagositas, az emberkent kezeles hianyat veseznem ki, szemelyes peldakkal alatamasztva. Ha majd lesz ra idom, meg is fogom tenniKép

Egyebkent meg az a velemenyem, hogy egy topicban siman le lehet irni a kulonbozo, netan egymasnak ellentmondo es ertelemszeruen szubjektiv velemenyeket, mindezt kulturalt formaban. S ha valaki mas ember tapasztalata nem egyezik az enyemmel, az nem azt jelenti, hogy hazudik, hogy megkeseredett, hogy bunko modoru, vagy hogy szemelyeskedes, stb. Attol fuggetlenul, hogy ez a babanet, nem csak a pelenkak minosegerol avagy a legjobb babakocsi markarol lehet beszelgetni. A korhaz, mint tema, amugysem off.

De pont emiatt nem irtam eddig a temarol reszletesen, mert mar ez a hozzaszolas is olyan morgos hangvetelu lett. Mindegy, mar nem torlom ki, ha ennyit irtam. De nem adom fel, a korhazrol akkor is megirom a magamet. Termeszetesen a jobbito szandektol vezerelveKép

-Afonya
afonya
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?