Új privát üzeneted érkezett!

Szóval, bénázom:
Eszterre azt mondta a doki néni, hogy nem nem tud, hanem nem akar mászni. Szerinte vmi negatív hatás miatt hagyta abba, mi ugyan nem tudunk semmilyen traumáról, de ki tudja, ő mit élt meg annak. Szóval szerinte szervileg, idegrendszerileg minden ok, és hagyjuk, aztán majd hátha egyszer elfelejti a dolgot. Egyébként szerinte sokkal nehezeb mozgás formát választott, mintha mászna, ezzel a fenéken csúszkálással!
Egyébként Ádám is előbb mászott, aztán rájött, hogy abból vissza tud ülni, fekvésből csak később ült fel!
Kaja: az enyémek is szopiznak vagy 4x naponta, plussz éjjel is, amivel azért felhagyhatnának. Ádámnál ahogy egyre több mást kezdett enni, fokozatosan megszűnt a bukás. Most általában reggeli és uzsi gyümi, ebéd és vacsi főzi. És rágcsálnak kekszet, kenyeret. (Mindkettőnek 8 foga van). Szerencsére elég rendesen megsznek mindent, amit adok nekik, tejet, tojás fehérjét nem kapnak, mert a családban sok az allergia. Inni gyakorlatilag csak az anyatej játszik, de azért múltkor anyám megitatta Esztert teával, mert nem voltam ott, és szomjas volt. Elég furán tette rá a száját, de pohárból ivott. Talán próbálkozz csőrös pohárral, nálam a nagyoknál az játszott, pedig a cumisüveg nekik sem ment.
Zöldségpép kínálatot nem bővíted? Szerintem már nyugodtan kaphat egy csomó féle zöldséget. Sajna van ilyen gyerek, aki nem eszi a gyümit, majd figyelni, kell a vitamin pótlásra!
Claire
claire
 
 


Sziasztok!

Majd megpróbálom bővíteni a zöldségkínálatot, de egyelőre ezt a kettőt szereti (most együtt kapja őket), és ez a székletét is teljesen rendben tartja (minden reggel van kaki a pellusban).

Később majd csináltatni fogunk neki egy vérvizsgálatot allergénekre, és akkor majd látjuk, hogy mit kaphat és mit nem. Remélem azért előbb-utóbb majdcsak kinövi valahogy ezt a fránya allergiát... Addig meg majd esetleg kaphat rízstejet meg ilyesmiket. Én egyébként tömöm magamba az Elevitet, a C-vitamint, a kalciumot, a vasat stb. úgyhogy azért remélem ezeket ő is megkapja az anyatejjel!!! Eddig szerencsére még a téli betegségeket is megúsztuk mindketten! Kop-kop Kép

Na jó hétvégét, Hello
hello
 
 


Lehet, hogy nem vagyok képben, de milyen allergiája van? C
claire
 
 

 
 

Szia Claire!

Tehéntejfehérje-allergiája van. Úgy derült ki, hogy 8 hónapos korában egyszer - amikor azt hittem, már nincs elég tejem és emiatt eléggé el voltam keseredve - feles tejet adtam neki. (Tudom, hogy a mai trend szerint nem kéne, de nekem már van egy 13 éves fiam és anno ez még nem volt "bűn", ő már 6 hetes korában is ezt kapta, és nem lett tőle semmi baja.) No de ezúttal nem így történt: azután nem sokkal, hogy megitta, úgy elkezdett fulladni tőle, hogy ijedtünkben még a mentőket is kihívtuk Kép Szerencsére mire kiértek (kb. 10 perc) addigra szépen lecsendesedett a rohama, aztán meg teljesen el is múlt. (Egyébként én arra gondoltam amikor adtam neki a felestejet, hogy ha nem bírja, akkor majd legfeljebb lesz rajta 1-2 kiütés, vagy hasmenése lesz, vagy ilyesmi, de ilyen reakcióra egyáltalán nem számítottam!)

Aztán erre rá kb. 3 hétre adtam neki egy icipici kis morzsányi trappista sajtot (kb. 1 grammot), amitől meg kb. 2 óra múlva hasonló rohama lett, csak kissé kevésbé súlyos formában. Ebből már tudtuk, hogy többet ezzel nem szabad viccelnünk, semmi de semmi tehéntejjel kapcsolatos dolgot nem kaphat.

Hát röviden ennyi, Hello

Aztán
hello
 
 


Szia! Hú, ez elég heves reakció tényleg. És mivel bíztatnak, kinövi? Én nagyon ki vagyok erre hegyezve, mert elég sok allergia van a családba, és a 4ből 2 kölyök úgy tűnik hajlamos is rá, de azért komolyabbat még nem produkáltak, a 4 éves kicsinek ekcémás volt. Remélem az ikrek is megússzák. Nálam ilyen okokból a nagyok sem kaptak tejes doolgokat úgy 1,5 éves korukig, és a kicsik sem fognak. Persze így jól jött (jön) a sokáig szopizás.
Szeretném, ha ezt olvasnák néhányan a 2004es tavaszi babás topicról, mert ott azt hiszem sokan túl aggódósnak tartottak, amikor azt mondtam, óvatosan a tejjel. Persze én is kaptam gyerekkoromban, soha semmi gondom nem volt, de a ti példátokból látszik, hogy erre nincs biztosíték!
Ha érdekel, megnézem neked, hogy aloésok mit ajánlanak tejallergiás gyereknek!
Még az a szívás ebben, hogy csomó olyan dologba tesznek pl tejport, amire nem is gondolsz, szóval nem könnyű résen lenni! Drukkolok, hogy átmeneti legyen a dolog!
Üdv: Claire
claire
 
 


Szia Claire!

Nem bíztatnak semmivel, mivel 6 hónapos korunk óta nem láttunk sem gyerekorvost, sem védőnőt, úgyhogy majd a köv. találkozásnál említjük meg! De remélem, azért 1-2 éven belül kinövi majd. Köszi, ha utánanézel 1-2 dolognak! Addig meg megpróbálom jó sokáig kihúzni a szoptatással. Egyelőre még van tejci, de hát a bébi is már lassan 10 kiló, ki tudja, mikor lesz már szüksége pótlásra.... A tápszert meg nagyon nem szeretném Kép Te hallottál már egy bizonyos rízstejről? Állítólag még azt lehet adni ilyenkor.

Többiek???? ZSUH???

Sziasztok, Hello
hello
 
 


Szia!
Igen, mindenféle magőrleményből csinálnak "tejet". Megveheted őrleményként, vagy elkészített tejként. Pl. Kaisersekben lehet kapni. Az ára elég húzós. Általában külön polcon, az ilyen "bios" cuccoknál van. Talán DMben is találsz. Van mandula és szójatej is. A mandula finom, azt régen a tesóm adta az ővének, aki nem szopott elég ideig. A szójával viszont állítólag uúgy vigyázni kell!
az enyémek is 10 kg körüliek, szopi van, tápi nincs, tej nincs, husi meg tojássárgája van! A két nagynál működött, remélem most is fog. A nagyoknak felírt ugyan a dokinéni tápit, több félét is, ekkora korukban, de eszük ágában sem volt meginni Kép!
Tej allergia esetén az aloés ajánlat a következő:
aloegél (bél nyálkahártya rendben tartása, vitaminok,immunrendszer erősítés, stb)
Ásványi anyag (kálcium és egyebek pótlására)
Gyerek vitamin
Pollen tabletta
Méhpempő tabletta
A-bétakarotin-E vitamin
Nem kérdeztem a gyorvost, hogy ebből mi vonatkozik csecsemőkre, de ha gondolog megkérdezem. Meg nem is tud mindent beadni nekik az ember. Az enyémek gélt gyakorlatilag születésük óta kapnak, ásv. anyagot összetörve gyümibe keverve mostanában. Egyelőre nem napi rendszerességgel, de lehet, hogy majd az lesz. Ismered amúgy ezeket? Már nagyon off vagyok, de mailben szívesen küldök róla ezt-azt, ha érdekel!
Bocs, most elaludt Ádám a kezemben, erre felsírt Eszter! Az ikres anya örömeiKép, szia! Claire
claire
 
 


Sziasztok!

Hello,
mivel Máté már nem anyatejezik, ezért elrendelték a tápszer adását. Ő viszont csak gyümölccsel összetrutyizva, kanállal volt hajlandó eszegetni belőle. Csakhogy a táp után a pisi és a kaki is annyira szétmarta az alsó régiókat, hogy még fürdés közben is sírt, mert fájt neki. Ezek után mégsem kap tápszert, hanem eszi a tejpépet. Azt mondta a védőnő, hogy ezek szerint az már fölösleg volt, ezért reagált így, most már nem eröltetik.

Claire,
Most új Aloe-t próbáltunk ki. Ez sárga kannaszerű flakonban van. Ez az amit ajánlottál?
Ennek sokkal jobb az íze, mint a Bioneté.

Üdv: Linamina
linamina
 
 


Sziasztok!

Claire, köszi az infokat. Majd utánanézek ezeknek a "mű-tejeknek" Kép Az aloés cuccok elég vadul hangzanak, azokat inkább hanyagolnám egyelőre. Egyébként én nem nagyon vagyok híve az ilyen "különleges" étrend-kiegészítőknek. Max. vitaminkészítmények, más nem. De azért lehet, hogy ez esetben majd ki kell próbálnom őket, hiszen most a gyerek egészsége a tét.

Linamina, igen, már írtad ezeket korábban is, sajnálom szegény csemetédet. Szerencse, hogy hamar rájöttetek az okára, és azóta meg is szűnt neki. Ő most hány kiló?

Amúgy képzeljétek, ma volt a kisfiúnk keresztelője!!! Jobb később, mint soha... Kép Nektek volt valamikor?

Üdv, Hello
hello
 
 


Linamina! Igen, azt hiszem! Milyen áron jutsz hozzá, kitől? Mert én diszkont áron kapom, szívesen segítek! Biztos hazsnálni fog , szegény szenvedett már eleget! Az, hogy jó az íze, azért talán túlzás,Kép de fogyasztható. Az ízesítettek egészen finomak!
Hello! Én a gyógynövényekben jobban bízom, mint a kémikusok által kutyult gyógyszerekben (mégiscsak bioszt végeztem :-O). Pont az aloéra én is akkor csaptam le, amikor a gyerek egészsége volt a tét, a nagy akkor ment oviba. Miata nem is aggódtam, mert ő állati szívós kis kölök, de a kicsi kissé allergiára ,kruppra, asztmára hajlamos alkat. Akkor a dokinéni ajánlotta ezt, akiben nagyon megbízom, mert sosem ront ajtóstul a házba, és neknük nagyom bejött. most már ő is ovis, és alig hiányzott. Nem fulladós, nem ronda az ekcémája. Persze az is sokat számított, hogy nyáron kivették az orrmanduláját!
A mieinknek is volt keresztelője, az viszont elég "korán", mert tavaly Pünkösd hétfőn, azaz kb 2 hósak voltak. Csak szerettük volna vmi ünnephez kötni, ha már a nagyoké Húsvétkor volt.
Üdv: Claire
claire
 
 


Sziasztok!

Hello,
nem tudom, hány kiló, szerdán megyünk méretni. 1 hónappal ezelőtt saccperkábé (borzasztóan dobálta magát) 9200 grammot mértek. Elég jó a súlya, szerintem gond nincsen.

Claire,
A Duna Plazaban a gyógyszertár melletti bioboltban 7840 Ft, a Váci úti Tescoban lévő bioboltban 7800 Ft. Köszi a felajánlást, viszont nem fogy olyan gyorsan, hogy sűrűn kelljen venni.
Elég jó az ára, mert a Bionetest most jól felemelték (8-9000 körül van). Annak borzasztó íze volt. Ez a mostani még natúran is jó.


2 héttel ezelőtt azt hittem, lever az influenza, de gyorsan két kanállal kezdtem lapátolni a gélt és nincs semmi bajom.
Ráadásul kiszámoltuk, hogy az 1 liternyi gélt 4 hónapig tartott elfogyasztani (kettőnknek) és az 5600 Ft volt, míg 1 havi adag vitaminkomplexum 4000 Ft körül van. Szóval még mindig megéri a gélt megvenni, mint a tablettát.


Nálunk nincs/nem lesz keresztelő.

Üdv: Linamina
linamina
 
 


Szia!
A diszkont ára ennek is 5 és 6000 között van, a bioboltos már ráteszi a maga hasznát. (Bár elvileg ez nem mehet bolti forgalomba!)
Amúgy szólj, ha kell, szívesen megrendelem az enyémmel együtt, és átpasszolom diszkont áron, csak össze kell futni:
Igen, én is megemelem a család adagját, ilyen nyavalyás időszakban, és bár idén benyeltük a z influt, azért nem panaszkodhatok. Tulképpen most hiányoztak először az oviból úgy rendesen, pedig az csúcs, hogy egy oviban mi minden terjeng :-O!
A méricskélésre már én is tök kiváncsi vagyok, az itthoni mérleget újra kéne tárázni, íyg marad a rendelő addig. Legutóbb már 80 dekával elhúzott Eszter, most viszont Ádám nagyon eszik, Eszter meg kezd végre sokat mozogni, és nem eszik annyit, mint Ádi. Persze nem lóverseny, csak azért izgat.
Üdv: Claire
claire
 
 


Sziasztok!

Claire,
szerintem privátban megrendelik azt a 2-3 flakont és továbbadják. Nincs belőle raktári készlet.
Tegnap voltunk a NAGY MÉRÉSen. Hát, Máté megint nem bírta a feszültséget. Legszívesebben visszabújt volna oda, ahonnan 9 hónappal ezelőtt kijött. Úgy vetette rám magát, hogy még a használt pelenkát sem tudtam leszedni róla. Érdekes volt.
68 centit mértek (bár összehúzta magát és üvöltött a félelemtől) és 9150 grammot. 50 grammal kevesebbet, mint 1 hónappal ezelőtt, bár lehet, hogy az a mérés volt nagyvonalú. Valamint állandóan mozog. Még alvás közben is. Akkor nagyon dobálta magát a mérlegen, meg sem lehetett fogni.
Ránézésre viszont azt mondták, hogy teljesen oké, kis húsos mindenütt. Meg a ténykedésbeli fejlődéssel is előrébb van, így nem kell aggódnom. Csak a félelmét kell leküzdeni. Amint levonul a takonykór, viszem zenebölcsibe, hátha akkor jobban viseli a más környezetet a sok ismeretlennel.

Az nem jó, ha bekaptátok az influenzát. Én nagyon szeretném elkerülni.

Üdv: Linamina
linamina
 
 


Szia! Túl vagyunk az influenzán, sőt Eszterrel voltam neurológián, és ott is minden OK, bár ezt lehet hogy írtam már. Most viszont, vszinűleg a neurológián az órás várakozásban begyűjtötték a bárányhimlőt. A doki néni megcsodálta, mert anyatejesek. Nem viselte meg őket nagyon, lázuk nem volt, szép pöttyösek, de már szárad be. Kicsit nyügik és nyugtalanok voltak, volt 1-2 rossz éjszakánk tőle. A legnagyobb is elkapta, a következő nem, lehet, hogy ő már nem is fogja. Bár neki 1x kisebb korában volt néhány gyanús pöttye, nem volt biztos,hogy az. Most már elég vszínű.
Tücsök zenére mi is járunk, nagyon bírják, bár az enyémek olyan sok ember között vannak, hogy ez talán kevésbé szokatlan nekik. Egyébként 9 hónaposan tök normális, hogy "félős", mostmár meg tudja különböztetni a sajátjait az idegenektől.
Igyekezz az influt elkerülni, mert elég agresszív válfaj.
Ha vmi aloés cuccra szükséged van, vagy infóra, szólj nyugodtan.
Üdv: Claire és a pöttyösök
claire
 
 


Sziasztok!

Claire,
igyekszünk kerülni. Tudom, hogy normális a félősség, csak Máté kicsit túl félős. Bár abban bízom, amint járni kezd, a kíváncsisága legyőzi a félénkséget.


Most be vagyok tojva, mert lehet, hogy idén szülök megint. Ráálltam az Elevitre, ha már megesett a baleset.
Hogyan győzi az ember a kicsi gyerekkel a terhességet?

Üdv: Linamina
linamina
 
 


Sziasztok!

Linamina, gratulálok!!! Kép Bár még csak azt írod, hogy "lehet"... A kérdésedre én azonban nem tudok válaszolni, mivel ilyen cipőben még nem jártam... persze még járhatok én is.... Kép

Amúgy mi is elkaptunk valami csúnya kórságot, köhögés, takonykór, hőemelkedés stb... Csodálkozom, mert végig kihúztuk az egész telet, hideget, havazást betegség nélkül, erre amikor bejött a 20 fok, (meg az a rohadt szél hozzá), szerintem akkor kapott el valamit kicsi fiam... Szegénykémnél ráadásul csúnya nehéz légzéssel is párosul a dolog, meg sípoló tüdővel (asszem ezt tőlem örökölte sajna, én is asztmás voltam végig kiskoromban) Kép

No, most ennyi, majd még jövök, pusszantás Nektek!

Hello
hello
 
 


Sziasztok!
Persze a lanyha időben szeretnek a bacik meg a virnyákok terjedni! Nekem is a 4ből 2 ilyen asztmatikus tipus, a nagyobbnak már kutya baja, remélem a kicsi is kinövi majd. Nálunk az apjuktól van ez a remek örökség.
Linamina!
Mennyi lesz így a két gyerek között? Amúgy húzós, de vannal előnyei, ugyanis előbb-utóbb úgy összenőnek, jól elvannak együtt, tudod őket uarra a programra vinni, stb.Nekem pont 2 év van a két nagyob között, és nem mondom, hogy nem volt húzós az első év, mégis azt mondom, jó korkülönbség az a két év. De van olyan ismerősöm, aki a 15-18 hónapra mondta ugyanezt! Amikor az ikrek születtek, egy szobában voltam egy lánnyal, volt egy 7 éves, és egy 11 hónapos fia, és akkor született a kislánya. Mondtam is neki, hogy nem hiszem, hogy ilyen kis korkülönbséggel könnyebb, mint ikrekkel. De egész jól bírja!
Lesz aki besegítsen? Apjuk mit szól?
Igyekezz testi-lelki értelemben feltölteni magad, meg majd értelmének megfelelően felkészíteni a "nagyot" a tesóra!
Nem okoskodom tovább! Claire
claire
 
 


Sziasztok!

Ha igaz a dolog, akkor pont 18 hónap lesz kettőjük között. Apukán kívül sajnos nincs segítségem, ő viszont nagyon boldog lenne, ha igaz a hír.
Igazából az emelgetéstől félek (Mátéval is veszélyeztetett voltam), meg attól, hogy hogyan fogok vizsgálatokra járni, meg ilyen apróságok.
Máté még nem tudja felfogni, hogy milyen az, ha rajta kívül is vannak, lehet, hogy majd mire odaérünk, rájön a dologra.
Most úgy tűnik, eléggé irigy hajlamú.

Tényleg kíváncsi vagyok a teszteredményre, mert tegnap óta ismét vannak tejcseppjeim, pedig már másfél hónapja nincs szoptatás és a szivárgás is elmúlt 5 hete. Valamint bizseregnek a melleim, ami azért furcsa, mert az elmúlt három menzesz előtt és alatt egyszer sem voltak érzékenyek, semmi mellfeszülés nem volt. Persze a szülés előtti időszakban majd' megőrültem, annyira kellemetlen volt.

Üdv: Linamina
linamina
 
 


Szia! Hát ez izgi! De nem biztos, hogy újra veszélyeztetett leszel! Nem?
Amúgy minden gyerek egoista, és bármennyi a korkülönbség, van testvér féltékenység, de szerintem normális hozzáállással kezelhető, és sokkal több a +, mint a -, a tesóval kapcsolatban!
És Te miért drukkolsz, igen vagy még ne?
Claire
claire
 
 


Szia Claire!

Őszintén, nem tudom. Már kezdtem örülni, hogy kicsit felszabadulok. Viszont nagyon jó volt látni a férjem arcát, amint elképzelte, hogy lesz egy másik babánk is.

Akár lesz, akár nem, jó lesz úgy. Teszt már van, csak még egy kis türelem.

Üdv: Linamina

Ui.: KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK!
linamina
 
 


Sziasztok!

Mostanában én is állandóan azon gondolkodom, hogy szeretnék-e még egy kistesót a babámnak, vagy nem. Állandóan rakom egymás mellé az érveket és ellenérveket, az előnyöket meg a hátrányokat. Az a baj, hogy olyan sok szempont van, amit meg kell vizsgálni, mielőtt az ember újból bevállal egy lurkót! (Már ha az Anyatermészet/Sors?/ nem előzi meg eme döntés meghozatalában... Kép) Végülis már nem vagyok olyan fiatal sem (34 Kép), eléggé lefáraszt ez az egy bébi is (a nagy fiamról most itt nem beszélek), a dolog anyagi része meg a mai világban szintén elég húzós és hosszú távon sajnos szinte kiszámíthatatlan... Kép Viszont mégiscsak olyan jó lenne újra babát várni, "élvezni" a pocakosodást, izgulni, hogy milyen lesz, fiú-e vagy lány stb. stb... És a kistesó valószínűleg hosszú távon jó lenne a másik babának is. Szóval, nem könnyű a döntés. Viszont mindenkit irígylek, aki már benne van a dologban! Kép

Na, nem untatlak Titeket tovább, csak olyan jó volt kiadni ezt magamból. (Ha tudtok és akartok, adjatok tanácsot! Kép)

Üdv, Hello
hello
 
 


Sziasztok!

Remélem, jól vagytok és mindenki kipihente a locsolkodást!Kép

Új rendszer van a nyári időszámítással, minden csúszik másfél órával. Hosszabb a nap, még kevesebb időm van.

Kép Máté üvölt fürdetéskor. Kép Ez már a második nap, hogy retteg a kádban. Kép Eddig imádott pancsolni, most meg alig lehet lemosdatni. Kép

HELP!

Üdv: Linamina
linamina
 
 


Linamina! Kép Nálunk nincs/eddig nem volt ilyen, úgyhogy nem tudok neked sajnos segíteni. Kép Nem érte valami rossz élmény a kádban? Mert olyankor szokott ilyesmi előfordulni. De arról meg nyilván tudnál Te is. Szóval nincs sok ötletem. Pedig valahogy muszály tisztálkodni... Próbáljátok ki, hogy valamelyikőtökkel együtt fürödjön! Egyik volt kollégám (ffi) együtt fürdött a kisfiával pici kora óta, és állítólag imádják mindketten, azóta is! Hátha ezesetben ez beválik Nálatok is, és akkor nem félne.

Üdv, Hello
hello
 
 


Szia!
Ha az együtt fürdés nem jön be, néhány napig csak mosdasd, vay tedd lavórba, csapba, tök mindegy. Lehet, hogy érte vmi, túl fogja tenni magát rajta. Esetleg hagyd, hogy megúsztasson vmit ő a kádban. Nálunk a fürdéssel nem volt gond, a nagyfiam az usziban volt időszakonként félelmetesen passzív, kapaszkodós, aztán varázs ütésre oldódott, most ki se lehet szedni a vízből, még nem tudott úszni, de simán beugrott bármilyen mély vízbe. Aztán persze megtanult a maga módján úszni, most meg már jár ovis úszásra. Nálunk apa jelenléte sokat jelentett, ezért lehet, hgy a kádnál is bejön!
Hello!
Épp a 34. szülinapom előtt 1 hónappal születtek az ikrek. Szerintem többedik gyerekhez nem késő.
Igen, az anyagi része húzós. Viszont szerintem annál többet nem tudsz nyújtani egy gyereknek, hogy van tesója, aki akkor is lesz, amikor rád már nem számíthat. Persze ott a nagy fiad, de gondolom elég nagy a korkülönbség, ami persze idővel veszít a jelentőségéből, de most lényeges.
Egy gyerek is le tud foglalni 24 órában, viszont kettőre is csak annyi van Kép. Ha nem nagy a korkülönbség, akkor elég jól összenőnek, és egymást is elszórakoztatják, nem kell mindig a főpapi segédlet. (Nálunk most pont a másod szülött szórakoztatja az ikreket. Már kiszedtem a mosást, de amíg nincs nagy bőgés, addig nem avatkozom bele Kép.)
Claire
claire
 
 


Sziasztok!

Úgy tűnik, a víz a gond. Attól fél. A kád már mellékes. Ma kipróbáltuk, hogy zenéltettük a zenélőforgóját fürdés közben. Ma már nem nagyon sírt és a haját is megmostuk. Egy kicsit a hátára is tudtuk fektetni.

Nem szülök idén decemberben. Ma elpirultam. Végülis jó ez így.

Üdv: Linamina
linamina
 
 


Linamina Kép
Szegény Párod, ő most biztos szomorú egy kicsit... Kép
hello
 
 


Sziasztok!

Elég régen írtam,már az arhívumba találtam csak meg az egyik hozzászólásomat.
Látom zajlanak az események,mindenkivel történik valami.Ez jó.
Nálunk minden ok. Nem tudom, emlékeztek e, régen írtam már,de azóta az unokatesóm ügye is megoldódott.Bár mindig van valami,de már legalább áll az Ő babája is.
Hogy telt a Húsvét?Mi kint voltunk Erdélybe anyukámékkal,meg a tesóimmal.Blanka egész jól viselte a 12 órás utat.
Linamina!Fürdetés ügyben én sem tudok sok okosat mondani,mert nálunk csak a megmosdatásnál borul ki a lányzó,a pancsolás részét imádja.Az egyik barátosném is kipróbálta a babával fürdést,azt mondja,olyan érzés,mint amikor elöszőr rádteszik a bébit.Próbáld ki.
Na majd holnap még jelentkezem.Megyek aludni.Még nem rázódtunk vissza a rélgi kerékvágásba,úh.kb.5ször keltünk tegnap éjféltől.Ebből következoik,hogy már elég fáradt az egész család,persze a gyereken ez meg se látszik...
na jó éjt.
zsuzsi
zsuh
 
 


Sziasztok!

Ne haragudjatok,hogy így ismeretlenül "betörök"hozzátok,mentségemre szójon,hogy Hello invitálására teszem!Kép
A 2005.téli babák topicból jöttem, harminc éves vagyok és első kisbabámat várom november 13-ra,és a Budai Honvédban szülök majd!
A orvosom Dr.Vértes András,akiben annyira megbízom,hogy a világ végén is szülnék veleKépKépKép! Ti hallottatok róla vmit?Kép
A kórházról nem sokat tudok,eddig még a földszintnél és az alagsornál nem jutottam tovább(ott van a terhes rendelésKép,jó mi???)
Majd igyekszem visszaolvasni a topicot,de azért nagyon kíváncsi vagyok a mostani véleményetetekre is!Kép
Most még nagyon az elején vagyok a dolgoknak,de mióta tudom,hogy lakik valaki a pocimban egész más szemmel nézem az egész világot!KépKépKép
Mindenkinek szép napot kívánok!

annamami
7+5
annamami
 
 


Szia Annamami!

Örülök, hogy éltél a meghívásommal, és itt vagy! Kép
Az én szülésem sajnos eléggé rosszra sikeredett, de ettől eltekintve kellemes emlékeim maradtak a kórházról. Én azt szeret(t)em legjobban a Honvédban, hogy ez egy kis kórház, mindössze 15 ágyas a szülészeti osztály is és ettől az egész olyan barátságos, családias, nem pedig nagyüzemi jellegű, mint néhány más kórházban.
Én főleg jót tudnék mondani az ott töltött 4 napomról, kisebb szépséghibák persze voltak, de szerencsére engem nem ezek érdekeltek (fürdőszoba, wc állapota, vagy a kaja hőmérséklete stb.). Szerintem a személyzet viszonylag kedves és segítőkész volt, kivételek persze mindenhol vannak, itt is.
Én egyébként dr. Vértest nem ismerem, de talán a többiek... Terhesgondozásra pedig a Sportkórházba jártam (az én dokim ott rendelt), így az alagsorról én nem is tudok!
1 szó mint 100, én szívesen szülnék itt még egyszer (egy másik dokinál), szerintem Neked is tetszeni fog a hely!

Még egyszer gratula a babához, üdv, Hello
hello
 
 


Sziasztok!

Üdv, Annamami!

Alagsor? Ez új!
linamina
 
 


Sziasztok!

Claire, BOLDOG SZÜLINAPOT az Ikreknek, Isten éltesse sokáig Esztert és Ádámot!

Jó hétvégét mindenkinek, Hello
hello
 
 


Rémes milyen gyorsan megy az idő.Valamelyik nap elkezdtem visszaolvasgatni a tavalyi hozzászólásokat.Hú,rég volt már...

Claire!
Csatlakoznék Hello hozzászólásához:én is minden jót kívánok at ikreknek és nektek!
Kép

zs
zsuh
 
 


Kéne egy táblázatot csinálni,ki mikor szült és,hogy mennyi idősek a babák,így mindenki képben lenne,mert spec én,nem nagyon tudom...de lehet hogy hülye ötlet.
zsuh
 
 


Sziasztok!

Én a magam részéről nem szeretnék táblázatba kerülni Kép
De Ti nyugodtan csináljatok, ha akartok Kép

Claire babáinak születésnapját azért jegyeztem meg, merthogy ikrek és mint ilyen elég ritkaság Kép

Üdv, Hello
hello
 
 


ok.A táblázat hülye ötlet.Felejtsétek el.Máshool semmi negatív nem volt ezzel kapcsolatban.Na mindegy.Szép vasárnapot mindenkinek.
zs
zsuh
 
 


Sziasztok!

Tegnap csoda történt. Igaz, csak kisebb, de valami oltári: Máté ismét imád fürdeni. Tegnap beletettük a kádba, aztán fél perc múlva gondolt egyet és leült és kergetni kezdte a játékhalakat és kacsákat. Igaz, közben szólt a zenélőforgó, de egy nyikk sem volt. Sőt, amikor felborult és bekoccantotta a fejét, meg sem rebbent a szeme és játszott tovább.

Újabb fejlemény: péntek óta egyre gyakrabban áll a két lábán kapaszkodás és támasz nélkül. Csak megáll és mindkét kezével szorongatja az éppen aktuális érdekességet, ezért elengedi a kapaszkodóul választott valamit és szabályosan áll. Ma már cipőben sétált is egy kicsit.

Mindenkinek szép estét!

üdv: Linamina
linamina
 
 


Sziasztok!
Köszönöm a gratulációkat! Amit írtam, képpel együtt elszállt. Majd pótolom, de most dühöngök rajta!
Claire
claire
 
 


Sziasztok!

Jártok még erre néha tapasztalt mamik?Kép
A 2005.téli topicból jöttem és mivel van egy másik kismama is még rajtam kívül,aki valószínűleg a Budaiban fog szülni vele beszélgettünk a helyről és a lehetőségekről és most szöget ütött a fejembe,hogy miért nem lehet szülésznőt fogadni???
Eddig tényként elfogadtam,csak most gondolkodtam el rajta,hogy ennek vajon mi az akadálya???
tudtok nekem segíteni ez ügyben?

KösziKép
annamami
9+2
annamami
 
 


Szia!

Miért is kellene szülésznőt fogadni?

Mindegyik teljesen korrekt és kedves. A CTG-vizsgálatok alkalmával úgyis megismered őket.

Máté újabban hisztizik. Evéskor: rugdos és úgy sír, hogy még a lélegzete is elakad. Semmi különös nem történik vele, csak úgy, mint máskor, a kanállal a szája mellé kenődött kaját összeszedem. Vagy belenyúl az ételbe és ettől akad ki - máskor imádott benne kotorászni. Most meg annyira dühös, hogy le kell feküdnie, pedig minden a megszokott rendben zajlik. Kivagyok.

Üdv: Linamina
linamina
 
 


Szia LinaminaKép

háááát,tudod én az első babámat várom de már mind az 5 terheskönyvet kiolvastam,amit eddig kaptam vagy vettemKép
és mind azt írja,hogy a szülésznő szinte fontosabb mint az orvos,mert hát ő végig ott van veled és segít és támogat és mittudomén.....Kép
Persze megoszlanak a vélemények erről is.
De ha mindenki szép,aranyos,okos kedves és képzett akkor erre valóban nem lehet szükség!Kép
Pussz: annamami
annamami
 
 


Szia Annamami!

Nekem is az első volt. A szülésznő pedig végig ott volt, ráadásul mi hárman szültünk egyszerre és mindhármunkkal elboldogult.

Ne vedd szentírásnak ezeket a "szakirodalmakat". Eléggé szélsőséges nézeteket vallanak, nem pedig a magától értetődőt. Gondolom nem magyar szerzőktől származnak ezek a művek.

Majd később jönnek a szoptatással, pelenkázással, játszással, etetéssel kapcsolatos ultraszélsőséges megnyilvánulások is. A saját tapasztalataid alapján majd észreveszed, hogy mi az, amit érdemes felhasználni ezekből a forrásokból és mi az, ami ostobaság.

Az én fiam rettentően bukós volt. Erre az összes könyv azt írta, hogy jobb lenne gasztroenterológiára vinni, mert biztos baj van a gyomorszájával. A csudát. Amint pépet kapott elmúlt ez a probléma. Csak sokat evett egyszerre és a felesleg távozott. Mégpedig úgy, mint más babáknál a betegség okozta hányás (mennyiségre).

Majd a baba kialakítja a saját redszerét, amit beillesztetek az életetekbe és nem lesz gond.

Szóval: fenntartással fogadd a Kismama újságot, a babás könyveket, terhességgel foglalkozó könyveket, mert sajnos sok a demagóg és reklámcucc belőle. Ha mindent ennyire komolyan veszel, tiszta paramama leszel.

Engem a védőnő piszkált a szoptatással. 2 hónapos volt Máté, amikortól rendesen ment, mert folyton elpattantak az erek a mellemben. Aztán elkezdtem kenni az Avent bimbóvédő krémjével. Ez volt az egyetlen, ami segített. Addig fejtem és üvegből kellett etetni. A védőnő meg állandóan szívta a vérem, hogy tápszeres lesz a gyerek, meg ő még ilyen érelpattanást nem hallott.
Szerintem egyszerűen nem hitte el, mert ritka egy dolog. Mint a tejkő. Szerinte legenda, én azt is megtapasztaltam.


Nyugi, jó kezekbe kerülsz, bárki is lesz akkor ügyeletben a szülésznők közül.

Kérdezz, ha valamiben bizonytalan vagy, vagy érdekel. Mi nem a kisujjunkból szopjuk a témát.

Üdv: Linamina
linamina
 
 


Sziasztok!
Még megvagyok, csak nem jutotam ide!
Tényleg jók a szülésznők, én többet is kipróbáltam. Amúgy azért nem lehet választani, mert képtelenség lenne úgy beosztani őket! Ha vkivel nagyon szimpatizálsz, és megkéred, lehet, hogy bejön a kedvedért, ha riasztod.
Mennem kell: Claire
claire
 
 


Sziasztok!
Már régóta olvasgatom a Babanetet, de most jött el a pillanat, hogy írjak is. A 13. héten járunk, és a Budai Honvédben fog születni a manó Unk doktornál.
A segítségeteket/tanácsotokat szeretném kérni AFP-vel kapcsolatban. Mindenhol azt olvasom, hogy ezt a vizsgálatot a betöltött 16. hét után végzik el, ehhez képest engem máj. 2-re hívtak be, amikor még csak 14 és fél hetesek leszünk (az UH-n mért méretek szerint). Azt mondták, az utolsó vérzés első napjától számolják. Nektek is így volt? Ebben a kórházban így szokás?
Azért aggódom, mert ha alacsony érték jön ki, akkor Dawn szindróma gyanús a baba, és korábban levett AFP-nél nyilván alacsonyabb szám jön ki.
Szóval nektek melyik héten vették le az AFP-t?
Üdv,
KJuli
kjuli
 
 


Szia Kjuli!

Az utolsó vérzéstől számított időt veszik alapul, mivel az biztos, a fogantatás ideje viszont nem ismert, kivéve a lombikot.

Akkor menj, amikorra hívtak úgyis kérdezik, hogy mennyi idős terhes vagy, ráírják a papírra. Az uh-n mért életkor nem igazán mérvadó. Pl. az én fiam már 38 hetes volt, és a combcsontja alapján 35 hetes, a buksija alapján 40 hetes volt. Na, akkor mikor is született???? A 41. héten, indítással.

Ha nem megfelelő értéket állapítanak meg, akkor újbóli AFP-vizsgálat lesz, ha az sem jó, akkor gen. uh. és magzatvízvizsgálat. Szóval ne ess pánikba, mert nem azonnal jön a drasztikus vizsgálat.
Amellett azzal se nagyon törődj, hogy máshol milyen iránymutató számokat, intervallumokat találsz, mert a kórház laborprofilja kicsit eltér a többi sztk-étól, kórházétól. Az irányadó tartományok fel lesznek tüntetve a leleteiden azzal foglalkozz.
A BH Kórháznál a normál tartomány: 0,5-1,3-ig terjed. Ha mégis utánanézel, láthatod, hogy ez eltérhet más normál tartományoktól.

Én a 16. héten voltam és akkor a testúlyomat is elkérték. Tehát eléggé páciensfüggő az érték. NO PARA!

Üdv: Linamina
linamina
 
 


Köszönöm Linamina a nyugtató sorokat, eloszlattad az összes kétségemet a dologgal kapcsolatban. Kép
És utólag bocsánat, hogy csak így idecsöppentem közétek.
Kellemes tavaszt és mosolygós babákat kívánok,
KJuli
kjuli
 
 


Gyere máskor is!Kép És kérdezz nyugodtan, próbálunk válaszolni.Kép
linamina
 
 


Köszönöm, ki fogom használni a kedves invitálást és ha felmerül valami, megkérdezem.
Üdv,
KJuli
kjuli
 
 


Sziasztok!

CLAIRE! (Ha még jársz erre Kép)

Ti hogy csináljátok az éjszakákat? Csak mert emlékszem sokszor mondtad, hogy a gyerekeidre nem igazán (volt) jellemző az éjszaka átalvása. Az ikrek ha felébrednek, megszoptatod őket? És utána? Hogyan alszanak vissza? És mindez hányszor zajlik le éjszakánként? Egyedül csinálod, vagy a férjed is besegít olyankor? Azért kérdezem, mert nálunk mióta felállt a gyerek (kb. 1 hete), iszonyúak az éjszakák. Sokszor felébred, és nem lehet visszatenni az ágyába, mert rögtön feláll, meg felül, (még úgy is, hogy hálózsák van rajta) és így persze lehetetlenség visszaaludni. Mi ilyenkor tologatni szoktuk a kocsijában. Csak most már abban sem lehet benne hagyni ha elaludt, mert ki tud esni belőle (tegnap ez történt Kép) (de szerencsére nem lett semmi baja). Na szóval, légyszi írd le, nálatok hogyan működnek ezek a dolgok!

Köszi, üdv, Hello

Többiek is írhatnak ebben a témában, ha van valakinek hasonló gondja, vagy ötlete! KÖSZI!
hello
 
 


Szia Hello!

Mi lenne, ha hagynátok? Ne reagáljatok a nyüzsgésre. Ha felveszitek, rágerjed arra, hogy most játék van és annál jobban felébred.
Máté is többször felkel éjszaka. Onnan tudjuk, hogy reggel már a másik irányban fekszik. Ráadásul ültéből dől el játék közben. Ő is feláll hálózsákban és kidobálja a játékait.
Mi ilyenkor hagyjuk, hadd nyüzsögjön. Ha sírdogál, kap vizet inni és otthagyjuk. Hamar visszaalszik.

Üdv: Linamina
linamina
 
 


Linamina!

Miből adjátok a vizet? Nálunk ő (mivel még szopik) csak kiskanálból iszik, sem pohár, sem cumisüveg nem játszik. Kezdjek el neki éjszaka vizet kanalazgatni? Az éjszakai szopiról most 2 napja kezdjük leszoktatni, és eddig sikerült!! Amúgy nem hiszi, hogy játék van, csak tologatnunk kell, hogy elaludjon, mert magától nem hajlandó (ezt lehet, hogy mi rontottuk el persze Kép) Na szóval, azért a helyzet javulni látszik. Köszi! Jó hétvégét!
hello
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?