Új privát üzeneted érkezett!

Edina, még én sem hallottam ezt a feta-tilalmat, de utánanézek...Ildi, azért köszi!Kép
p
penna

Sziasztok! Most segítsetek, ha tudtok, olyan iszonyatos migrénem van, mint még talán sose. Eddig a meleg frontra voltam érzékeny, amióta terhes vagyok azóta meg a szeles időre. De nem vehetek be semmitKép Én ebbe bele fogok zavarodni, annyira szenvedek tőle. Próbáltam aludni de nem megy, hányingerem van és szétrobban a fejem. Régebben 1-2 Cataflam segített, de ez most ugye szóba se jöhet. Az akupunktúra se segített. Valami jó ötlet???

Kép
Kép
hari

Hello,

én is csak a márvány meg egyéb penészes sajtokról hallottam gázosat, ennek ellenére amíg nem hallottam néha ettem camambert meg brie sajtotKép meg fetát isKép remélem nem lesz gáz!

most viszont örülök a zöldségeknek, reteknek parinak, paprikáknak, ubinakKépKépKép vééégre van!

juuj...hihetetlen ez az anyósútálat ami itt fortyog bennemKépKép olyan idegesítő!
Kérdezget minket dolgokról, ha odamegyünk, pedig tudja, hogymi lesz a párom válasza, olyan, ami nem tetszik neki, és olyankor játssza a nagyon megbántott szegény anyát vagy nőt...amúgy meg állandóan velem akar versenyezni, pedig minimum 35év van köztünk, vagy több!!!akár hányszor teheti, mindíg virul, hogy híztam, de hát csoda lenne ha 21hetesen is 53kiló lennék 170cm-hez...én inkább akkor aggódnék! most meg kölcsön kell neki adnom a bukósisakomatKépKép grrrr...tiszta korpás leszKépKép brühühűűűű

Aki már volt terheleséses vércukorvizsgálaton, az kérem szépen írja le nekem, hogy hogy volt, hogy hányszor vették a vért és hány órát kellett várni miután megitta a cukros lötyit!?!

hízós sorstárs-kismamáimKép
Már előre mosolygok, ha megszültünk, majd itt dumáljuk meg a fogyókúra ötleteinket!
én is kivagyok, de már egy ideje nem álltam a mérlegre!direkt, hogy ne akadjak ki!
19hetesen 68kiló voltam ruhástul-csizmástul a védőnőknélKép 170cm-hez...hát azóta eltelt 3hét és biztos nem ugyanannyi vagyok, hát, gondolom el fogok ájulni 24hetesen, mikor újra a mérlegre kényszerítenek, de addig is igyekszem egészségesen enni és nem túl sokat.
az meg, hogy anyós folyton legelteti rajtam a szemét, ha teheti( a kiszélesedett csípőmön& megnőtt hátsómonKépKép..), csak külön motiváció lesz majd a szülés utáni lefogyáshoz!!!de már most tervezgetem néha, hogy ha már a szoptatást is befejeztem, akkor miket fogok majd csinálni.

amíg szopi van, addig állítólag tilos a keményebb testedzés mert az izommunka miatt esetleg felhalmozódó tejsav megsavanyítja a tejcsit és nem fogadja el a baba.

üdv: Zsó
zsófy

Hari,

Quarelint asszem szabad terhesen szedni, az direkt fejfájásra van. bár én ennek ellenére sem szedtem még be semmit amikor fájt a fejem, de meg tudlak érteni, nekem is frontra jön a migrén és moccanni sem tudok olyankor tőle, csak fekszem meleg borogatással a fejemen és nyöszörgökKép tudom, nagyon rossz!!!
semmi ötletem! a quarelin is nekem anno terhesség előtt csak a kezdődő migrénen segített, de ha beütött, akkor semmi nem segített márKép
zsófy

Sziasztok!

Hari! Köszönöm a megértésedet, legalább te biztatsz, hogy ne legyen lelkiismeret-furdalásom amiatt, hogy kiírattam magam.

Elmentünk ma a párommal az Országos Gyermekegészségügyi Intézet szülésfelkészítő tanfolyamának első alkalmára. Egész jó volt, a szakemberek nagy tapasztalatúak, és elég meggyőző volt, amit mondtak. 12 héten keresztül fog tartani, hát, kíváncsian várjuk a folytatást, majd beszámolok nektek róla.

Bodza 16+5

Kép

Kép

Kép
bodza

Sziasztok,
Végre sikerült visszatérnem....

AnikoKép
én csak és kizárólag annak köszönhetem, hogy még csak 3 kg-t híztam, hogy rengeteg stressz ér, mióta megtudtuk, hogy megint babánk lesz, ezért ne írigyelj.
Lakáseladás, vétel, hitel felvétel, és mindennek még csak az elején járunk. Ráadásul örök anyagi gondokkal küzdünk, így elég nehéz, és nem is akarok belegondolni, hogy minderre van 4 hónapunk.
Én azokat írigyelem, akik már babaáruházakba járnak, és kelengyét vásárolgatnak, nézelődnek. Olyan boldog tud lenni a babavárás, de mi még fényévnyire vagyunk attól, hogy egyátalán tudjuk, hogy hova fogjuk hazavinni a kórházból...Kép
Inkább lennék +6 kg-val több és a próblémák felével kevesebbKép!

Érzékenyeknek,
lányok, biztos vagyok benne, hogy pár hónap múlva jókat röhögtök azon, ami most ennyire kiakasztott.
Mint már régebben írtam, az első terhességemnél minden annyira megríkatott. A mélypont az volt, amikor az Elnök különgépén annyira sírtam, mint egy újévi malac. A párom meg annyira röhögött rajtam, hogy a könnye is kicsordult. Erre én mégjobban bőgtem... alig bírtuk abbahagyni!
Ma már csak "vemhes nő"-nek szólít, ha rámtőr a hiszti. Ezen mindig röhögnöm kell, olyan hülyén hangzik.

Hari,
a kezdet kezdetén nekem borzalmas fejgörcseim voltak. A doki azt mondta, hogy ezeket a recept nélküli fájdalomcsillapítókat szedhetem (Algopirin, Nurofen), pedig rájuk van írva, hogy terhesen....Kép
Pedig akkor még csak pár hetes voltam. Te mennyi vagy most????

Pusz mindenkinek
Kati
20+2
Vendég

Bodza,
ugyan miért van lelki-furid? Azért, mert jobban akarod érezni magad??? Hülyeség!!!
Bár nem tudom, hogy mivel foglalkozol, de nyílván nem áll meg az élet, ha ezt a pár hónapot a babavárással töltöd! Én pártolnám, hogy ez mindenkinek kijárjon... bár tudom van, aki nem szivesen szakadna el a hétköznapoktól, és tényleg nem beteg az ember, hogy otthon üljön. De azért a nők java(leszámítva Terry Black gyerekeinek anyját) csak párszor terhes életében, miért ne foglalkozhatna ilyenkor magával egy kicsit? Nem???Kép
Kati
Vendég

Sziasztok!
Köszzönöm mindenkinek a bítatást.
Nekem a gyümikúra nem igazán jön be, de majd italálok valamit.
Ja, most épp egy joghurtot eszemKép
Még sokat kell visszaolvasnom.
Mostanában alig van időm.
Remélem engem enged írni.
Puszi!
Angelani

Kép
angelani

Zsófy,
én úgy emlékszem a terhelésesen először vért vesznek, utána megiszod azt az iszonyatot, aztán 1/2 óra múlva, majd rá 1 órára, és utána még 1 óra múlva vesznek vért. Összesen 4x, 2 órán át nem ehetsz semmit, csak az a borzalom van a gyomrodban.
Ha valamire nem jól emlékszem, javítsatok ki...
Kati
Vendég

Bodza,
kell fizetni ezért a tanfolyásért? mikor van?

Megann,
aranyos vagy, h. hiányolsz. Kép

Lányok,
kéne vmi talit összehozni, nem? a nyári topikosok pl. holnap taliznak másodszorra. mondjuk én konkrétan pár hét múlva tudnék csak menni (talán) a fekvés miatt.

Falina
20+0
falina

Na én is jöttem még egy kis sirámra!
Mostanában nekem is maraha rossz a kedvem, azaz a kedvem nem, de folyton aggódok, hogy hogy engedjem a férjemet egyedül utazni júniusban, hogy nem fog e lezuhanni a gépKép, hogy anyukám meghalKép és ezen az álmaim még csak rontanak, hol a tesóm öngyilkosságát álmodom meg, hol a halott nagyim sírját rendezgetem miközben ő ott ül a sírkövön és épp velem beszélgetKép, hol attól szenvedek álmomban, hogy nem tudom szoptatni a picitKép

Én nem tudom ez meddig tart még, de már kezek telejsen beleőrülni, belefáradni!
Az éjszakák után már hajnalban fent vagyok, persze hulla fáradtan, aztán meg jönnek a rossz gondolatokKép

Azt hittem csak én vagyok ilyen hiperérzelgős szentimentális...stb..nő...

Kép

Kép
megann

Angelani,
nekem nem tudták megmondani a 18 hetes uh-on a nemét, és ezért nagyon el is szomorodtam. Ha szerencsés pózban mutatkozik, akkor elvileg már látniKép Sok sikert!!!
Ha hétfőn töltöd a 18-at, szerintem ráérsz a hét második felében menni. Nekem 18-19. hetet javasoltak anno...
Azért nem semmi, amit a kilókról leírtál...
Én azzal bíztatom magam, hogy nagyim korában nemhogy magzatvédő vitamin nem volt, de még enni sem nagyon volt mit, mégis egészséges ikreket szült (II. világháború alatt a lengyel gettóban).
Én elvi megfontolásból nem szedek semmilyen vitamin- készítményt, inkább nagyon sok gyümit és zöldséget eszem, és próbálok tényleg odafigyelni, elsősorban arra, hogy változatosan étkezzek.
Kati
Vendég

Zsófy, Nemesek!

Nekem már volt terhelésesem annak ellenére hogy még csak 13-14. hétben voltam akkor!(Ez a házidokim heppje)
Nekem éhgyomorra volt egy vérvétel!Utána lötyi!
Majd 2 óra múlva megint egy vérvétel!
A lötyivel ültem a rendelőbe 20 percet, nehogy kihányjam!Borzasztó voltKép pedig én édesszájú(isKép) vagyok!
Viszont az eredmény jó lettKépKép 3, valamennyi volt mind a kettő!

Kép

Kép
megann

Megann,
és fogsz még menni terhelésesre?
Mert ha jól tudom azt is egy bizonyos időpontban (24-25-26 héten) kell levenni, se túl korán, se túl későn nem jó...
Lehet, hogy megismételteti majd Veled???
Öszinte részvétem akkorKép!
Kati
Vendég

Csajok,
ma én is felkényszerültem a BKV-ra. HihetetlenKép!
Szinte sosem járok vele, így a gyereknek kész élmény egy-egy ilyen utazás.
Hát mondanom sem kell, hogy persze álltam. Mivel volt valaki olyan rendes, hogy átadta a helyet, de oda inkább Trisztánt ültettem le, nehogy eltaknyoljon (és egyébként se fogja a kapaszkodót, amit előtte ki tudja milyen fazonok, milyen kézzel fogtak már meg). Na mindegy, a nő aki mellette ült rámszólt, hogy miért nem veszem az ölembe. Úgy látszik, még tényleg nem elég nagy a bendőm... nem látszott!
Valóban ölbe vehettem volna, de annyira nyomja a pocakomat, hogyha az ölembe ül, hogy egyszerűen nem jó érzés.
A lényeg, hogy mindkét gyerek nagyon élvezte a buszozást. Úgy rugdosott a kis hangya is, hogy nem igaz. Alig tudtam megállni nevetés nélkül!!!

Tényleg, már nem tudom, ki írta, de nekem is az a problémám, hogy amikor megvettük az autót, nem gondolkodtunk előre, és nem szereltettük bele az anyósülés légzsákjának kikapcsolóját. Így mindkét lurkó hátul fog ülni. Fogalmam sincs, hogy kezdetben, hogy fog ez alakulni, de nem igazán vagyok nyugodt...
Ti hogy oldjátok meg, ha van ilyen gondotok????
Kati
Vendég

Névválasztás:
Tud vki olyan site-ot ajánlani, ahol az utóbbi években adott leggyakoribb neveket feltüntetik?
Próbáltam rákeresni, de nem sikerült, csak '97-es adatokat találni. Úgy emlékszem itt volt vki, aki anno be is írta ezt az url-t, de nem mentettem el anno vagy nem találom a gépemen.
Segítsetek, please! Kép
Nem szeretnék divatnevet adni a lányomnak.

Hízás:
én még nem híztam semmit! :D
jobban mondva a kezdő súlyomhoz képest. ;) 79-el kezdtem, lefogytam 76-77-re. Ez így is volt a 18. hétig és ma értem el (betöltött 20. hét)újra a kezdő 79 kg-omat. mostanság jött meg az étvágyam. ne irigyeljetek, bőven van még időm behozni a lemaradást. Kép

F.
falina

Nemesek

Kérlek, kérlek, ne fesd az ördögöt a falraKépKépKép
Nem akarok még egy olyan lötyis-terheléses-vérvételestKépKépBrü-hü-hü!

Egyébként a nővérke azt mondta, hogy lesz még de az olyan terhelés lesz, ahol zsömi+tejcsi lesz az eledel!
Ennek nagyon örülök, mert imádom mind a kettőt, nevetgéltünk már anyukámmal, hogyha a világon nem lenne más csak tej meg kenyér, mi akkor is boldogan ennénk!Azt hiszem ez is családi vonás!Friss ropis kenyér vagy zsömi vagy fikli(alias:kifli)+ hideg tejcsiKépKépKépNyami-nyami, ez isteni!
Na megvan a holnapi reggeliKépKépKép
Jó éjt lányok!

Kép

Kép
megann

Terry ügyről ezt találtam:
http://www.tv2.hu/cikk.php?cikk=100000101281
F.
falina

na visszajöttem,
voltam kismamajógán!!!!hát csajok,ez tök jó volt!én régen mindig akartam jógázni,úgylátszik ő kellett hozzáKép!jól megmozgatott és a sok relaxációs-légzéses gyakorlat hihetetlenül újjá varázsol!én mostanában este 8-9körül már hulla vagyok és simán elalszom,de tegnap éjjel 1-ig csücsültünk a teraszon és dumcsiztunk a párommal és én olyan,de olyan energiával teli voltam!
ajánlom mindenkinek!és jó ennyi nyugodtt kismamával találkozni,a babákról nem is beszélve,mert a másik órán ezalatt baba-mama jóga van.....hihetelen,hogy egyszerre ennyi kacagó baba van egy helyen,és mindegyik tök happy!
nagy élmény volt!
a köv.héten kipróbálom a kismama-táncot és a kimama-fitnest!ÁLLATKépKépKép!
Aniko,neked is ajánlom!nem tudom,hogy fogyok-e ,vagy esetleg nem-e hízok majd annyit,a lényeg,hogy jól érezd magad!
szerintem is inkább a szülés után kell majd erősen és könyörtelenül rákoncentrálnunk a kilókra.
Nyúlné,14+5

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Uxi!

Én is pszichológus vagyok!!! Csak még sose dolgoztam a szakmában. Most végzem a VIKOTE pszichoterapeuta képzését, mert nekem már az angoltanárkodásból van elegem. Miért mondod, hogy a pszichológia nem jó foglalkozás? Megkérdezhetném, hol dolgozol? Ha nem akarod nyilvánosan, akkor a profilomban van email!

De én nem akarok a mostani munkahelyemre visszamenni dolgozni, illetve nem akarok egyáltalán mint angoltanár dolgozni, hanem mig otthon vagyok a gyerekkel, befejezem a képzést, és szupervizióval dolgozom is egy kicsit otthonról, hogy belejöjjek. A következő munkahelyem már remélem olyan lesz, ahonnan bele tudok vágni a klinikai szakpszichológus képzésbe, mert én forditva csinálom a dolgokat. Bár azzal kecsegtetnek, lehet mire befejezem a VIKOTE-t, addigra már nem kell kétfajta képzés, elfogadják azt is. Jó lenne!

Ideálisan lenne egy részidős munkahelyem, hogy legyen társaság, és mellette otthon egy praxisom, amiből pénzt is keresnék. Én angolul szeretnék terápiát tartani, szerintem azért több pénzt tudnék elkérni.

Szal aggaszt, hogy azt mondod, nem jó szakma, kiváncsi vagyok, miért mondod ezt?

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Nyúlné! Jövő héten én is megyek kismamajógára. Hova jársz? Én a Padmát néztem meg a Női Egészségműhelyt. Még nem választottam ki véglegesen.

Falina! A tanfolyam ingyenes, és pénteken délután van 3-tól a mamáknak kismamatornával kezdődik, 4-re jönnek a kispapák, és együtt folytatjuk. Minden alkalom egy-egy téma köré csoportosul, plusz itt is tanulunk légzést ill. ún. érintéses relaxációt.

Bodza 16+6

Kép

Kép

Kép
bodza

Most hallottam, hogy búzacsíra olajjal már mostantól lehet masszírozni a gátat (nem kell megvárni a 32-34. hetet), és ezzel is elő lehet készülni a gátvédelemre. Tud erről valaki valamit?

Bodza 16+6

Kép

Kép

Kép
bodza

Gátmasszir ide vagy oda, mikor a doki nekem a legutóbbi viziten megtapogatta a méhszájamat, igenis megugrottam. Mindig is elég "szűk" voltam, nagyon-nagyon remélem hogy a hormonok szépen kitágitják vagy legalábbis rugalmassá teszik a hüvelyemet mire szülök, különben nagy gáz lesz.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

sziasztok!

Nemesek,
köszi az infot! hát nem várom repesve ezt a vizsgálatot!!! elég nehezen fogom bírni szerintem...
én akár terhesen akár egyébként nagyon utálom a tömegközlekedést! néha vonatra kényszerülök, de akkor is csak IC-re, IP-re szállok, ahol van helyjegy és némileg szelektált az utazóközönségKép

Falina,
hány cm magas vagy?

Megann,
Neked is köszi az infot!
Azokra a dolgokra amiktől félni kezdesz, próbálj nem is gondolni, ha eszedbe jutnak, hesegesd el a gondolatokat!
én is sokszor féltem, hogy a párom mikor motorversenyre ment, elesik, valaki belemegy, átesik valakin és kitöri a nyakát (szegényt láttam már bukni, és mindíg sírtam, pedig csak a motornak lett baja) vagy attól félek, történhet vele valami mikor utazik, és egyedül maradok, stb...de tisztára depressziós lettem a sok ilyen gondolattól!Nem ajánlom senkinek! Azóta ha úgy érzem rámtörnek az ilyen félelmek, egyből igyekszem szép és jó dolgokra koncentrálni. NE hagyd, hogy rádtelepedjenek az ilyen gondolatok! Tudom, nehéz nem félniKép de egy idő után elmúlik a félelem, ha nem hagysz neki teret.

szép hétvégét nektek!

üdv: Zsófi
21+3
zsófy

Zsófi,
167 cm vagyok. Erős a testalkatom, így nálam a 65 kg mondható normál súlynak, ergo 14 kg plusszal kezdtem most, amit az első 2 korai vetéléssel végződő terhességem alatt, után szedtem fel.
F.
20+1
falina

Zsofy, Nemesek, köszi gyógyszer tippeket, de én is úgy vagyok vele mint ti, hogy nem akarom bevenni. Nekem azt mondta a doki, mikor rákérdeztem, hogy bármit bevehetek 1-et 1-et, valószínűleg nem lesz tőle semmi baja a babának, de ha ő lenne terhes, ő inkább belepusztulna a fájdalomba de nem venne be semmit. Hát ezek után szerintetek bemerek én venni bármit is?Kép Mára kicsit jobb, bár azért még mindig érzem a fejem, de remélem hamarosan véget ér ez a szeles idő, és akkor a migrénem is.
Nemesek, amúgy pont ma vagyunk 14 hetesek!! Az elején úgy irigyeltem aki odaírta alulra, hogy 12 hetes! Azt hittem én sose leszek annyi, most meg már 14. Tök jóKép

Bodza, örülök, hogy jól esett amit írtam, ahogy Nemesek is írta, ennyi kijár nekünk. Én már nagyon az elején kiirattam magam, egyrészt mert nem vagyok már olyan fiatal, nagyon féltettem a babát, mert bár nem volt semmi bajunk, de fájt a pocakom, másrészt meg nem igazán szerettem sose a munkámat (könyvelés) meg a kolléganőket sem, tehát nem volt semmi ami ott tartson. Az is hozzá tartozik mondjuk, hogy ugyan annyi a fizum így is, mintha dolgoznék, szerencsére. Minden esetre ne legyen egy percig se lelkiismeret furdalásod, mert most Te vagy a legfontosabb és a baba (vagy fordítvaKép minden más másodrangú.

Falina, senki nem reagált az ötletedre, hogy találkozni kéne, vagy csak én nem láttam, minden esetre szerintem jó ötlet. Ha már nem kell feküdnöd, akkor már még jobb idő is lesz, és tök jó lenne ha összefutnánk, legalább aki tud.

Nemesek, autótéma: eddig nem is gondoltam rá, hogy mekkora szerencse, hogy nekünk nem járt légzsák az anyósüléshez.Eddig sajnáltam, hogy nekem nem jutott, de úgy látszik minden rosszban van valami jóKép
Hari 14Kép

Kép
Kép
hari

sziasztok!

http://www.babanet.hu/faq/tergon05.php

Mea, és akit még érdekel,

Ezt a cikket azoknak tettem ide, akik az AFP miatt aggódnak!

üdv, Zsófy
zsófy

Sziasztok!
Hát, megint jól lemaradtam. Nehéz követni az eseményeketKép

Nedina!
Nagyon köszi! Én az Istvánba járok. Remélem ott is rendesek lesznek.

Penna!
Sajnos nálam nem jön be a gyümölcskúraKép.
Sok gyümit nem is ehetek az allergia miatt.
A zöldségeket viszont szeretem. Az megy isKép
Mostanában sok salit eszem.
Viszont te meg figyelj oda jól az étkezésre!
Reggelire szinte "bármit" ehetsz, mert azt napközben ledolgozod. Az alma és a narancs fokozza a savtermelést és későbbiekben éghet tőle a gyomrod. A savikáposzta nagyon egészséges. Azt jó ha minden mellé tudod enni. Nekem sajna egy kicsit marja a gyomrom, de ha rendesen eszem mellé, akkor nem annyira. Így csak módjával ehetemKép

Rokica!
Én is így vagyok a kajálással.
Szinte kétóránként éhes vagyok.
Mostmár azért vissza tudom fogni magam, de elég nehéz néha. Főleg az elején.

Bkrisztina!
Még mindig nevetek a jó storynKép

Mea!
Igazuk van a lányoknak!
Az orvosnak kötelessége tájékoztatni az eredményről.
Az egyik ismerősömnek nagyon magas volt az eredménye. Sőt! Annyira, hogy felhívta a doki és berendelte sürgősen egy UH-ra. Na mit ne mondjak, már lassan 10 hónapos és egészséges. Az UH-on sem találtak semmi kórosat. Ne idegeskedj! Azzal többet ártassz a babának.

Bodza!
De jóKép
Engem is érdekelne a szülésfelkészítő tanfolyam.
Majd mesélj el minél többetKép

Nemesek!
Köszönöm a választ!
Nagyon szeretnénk tudni, hogy "ki" lakik a pocimbanKép

Falina!
Meg sem "hallottuk", hogy nem híztálKép

Nyúlné!
A kismama jógára én is szerettem volna járni.
Szerinted aki terhestornára nem járhat az jógára mehet?
Úgy tudom, hogy az nem annyira megterhelő.
Ha nem sértelek meg, megkérdezném, hogy mennyibe kerül?

Lányok! Mindenki!
Sajt és egyébb kaja ügyben:
Ne izguljatok!
HA valóban mindent bevizsgálnának, akkor szinte semmi sem mardna a "polcokon".
A pirospaprika botrány után jött az étolaj. Az rögtön le is csendesedett. Később a Tv paprika, most meg a sajt. Jajj! Bocsánat még nemrég volt a bébiétel is! Szóval lassan már levegőt sem lehet venni, mert az is ártalmas ( mondjuk elég szmogos is). De a lényeg, hogy kár ezen félni, mert a legtöbb dologról nem tudunk semmit. A sok génmanipulált zöldség és gyümölcs társaik. Lehet már kapni szép nagy epret (szamóca néven). Azt melegágyakban termesztik és bepermetezik. Attól lesz piros ( és tök zöld íze vanKép ).

Bocsánat a regény miatt.
Ritkán írok, de akkror behozom a lemaradástKép
Mindenkinek kellemes délutánt!
Újpesten már esikKép
Sziasztok!
Angelani
17+5

Kép
angelani

Hari,
én is úgy vettem észre, h. csak mi ketten kaptuk fel a fejünket a talira! ;)
Pedig nem is magam miatt dobtam fel a témát Kép, hisz nem ártana még jópár hetet feküdnöm/pihennem. Kép
F.
falina

Sziasztok!

SEGÍTSÉG, SZÉTMEGY A FEJEMKép
MÁR TEGNAP IS FÁJT, DE MÁRA TELJESEN KIBORULTAMKép
Bevettem egy fél szem Algopirint, de még nem hatottKép
Remélem nem kell már soká várnom, mert elpatkolok!Kép
Na lányok ezért fogok kérni epidurálistKépKép, egy fejfájástól a falnak megyekKép

Falina, Hari!
Én nagyon szívesen benne lennék a taliba, de épp a mai terepszemlén konstatáltuk a férjemmel, hogyha nem tudunk napi kb 30 órát foglalkozni az épülő házunkkal, akkor szegény picurkánkat nemigen tudjuk még oda hazavinni, tehát akkor pár hónapos csöppséggel kellene majd költözködni, uj helyet megszokni stb. ezt viszont nem nagyon akarjuk..úgyhogy a következő 4-5 hónapban gyakorlatilag nekem semmire sem lesz időmKép
De azért remélem majd más is reagál még a felvetésre!

Megann 17+6

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Ha engem is bevesztek a "Party-ba"Kép , én szívesen elmennék a talira.
De én nem is gondoltam erre, mert elég új vagyok ittKép
Pussz!
Angelani
17+5

Kép
angelani

Sziasztok,

Megann,
tudom, hogy fura, de pont a kisbabákat nem viseli meg annyira a hercehurca(pl költözés). Neki egy nyugodt sarok kell, ahol aludhat, meg anya cicije, és már boldog isKép Nagyobbacskákkal már nehezebb, már helyhez is ragaszkodnak, ha megszokták.
Úgyhogy emiatt ne idegeskedj.Kép

Algot be lehet venni fejfájásra, ha széttöröd két kiskanál közt és por alakban veszed be kicsit gyorsabban hat.

Taliban elvileg én is benne lennék, bár időponttól függ, Kevint nem szívesen cígölném, nem lenne egy nyugodt percem sem... (De nektek sem!!Kép)

Na, megyek, sziasztok
Penna (15+4)
penna

Sziasztok!

Köszönöm a tegnapi pár jó szót, rám fért. Bár ma már csak mosolyogtam az egészen, hisz tudom, hogy nem komolyan mondta életem értelme, amit mondott. Valóban érzékenyebb lettem ezexerint. Bár ezt csak most tapasztaltam először. Ma viszont jókat mosolyogtam magamban, amikor azt láttam, hogy Őt még mindig bántja a dolog és pedálozik ezerrel, hagytam egy had főjön egy kicsit a saját levében Kép Máskor legalább nem mond meggondolatlanul höyeségeket.

Nedina, Penna!
A feta sajtról egy könyvben olvastam, mármint hogy nem ajánlott terhesen fetát enni. A.Rogers, T. Williams: Táplálkozási tanácsadó a címe. Egy fejezet kifejezetten kismamáknak szól. Hozzáteszem, én csak fenntartásokkal fogadom a szakirodalmat, mert ha mindent betartanánk, akkor gyakorlatilag semmit sem ehetnénk, ezzel egyetértek Angelanival.

Hari! Nekem a migrénre az orvosom a Béres antifront cseppet ajánlotta, mivel az teljesen természetes alapanyagokból készül. Sajnos semmit sem ért... Viszont egy valami bevált, a borsmentás illóolaj. Be kell vele kenni a halántékot, illetve inhalálni. Nem mondom, hogy elmúlasztja teljesen a fájdalmat, de nagymértékben csökkenti.

Ildi 20+2

Kép
vrucsincá

Ildi,
ja, igen, rákérdeztem a másik "topicomban" a frissbabáknál, ahol most jön a "2. kör" baba, a "nagyok" ált 2 év körül vannak, és ahol még nem volt ált. útban a tesó, vagy picibaba van. Szóval mindenki túl van 1-2 terhességen.
A válaszok nagyrészt a következők : "igen, én is hallottam a lágy és zöldpenészes sajtokról, hogy nem ajánlott, de ettem fetát, is, camabert is..."
Tehát mindenki hallott "valamit valahol" aztán mindenki a saját feje után megy.Kép Mértékkel fogyasztva sztem nem lehet baj. Sokan ettek tatárbifszteket is.Kép
De persze az infó mindig fontos, nem mindenkinek a 2.-3. terhességeKép
üdv
p
penna

Halihó!
Bodza és érdeklődök,
én az "Aranytíz aktív szülésprogram" jógáján vettem részt,ez az AranyJános u.10-ben van(Kép,nagyon találékonyak),nem olcsó sajna,én egy 6órás bérletet vettem 5000-ért,ez még így jól is hangzik,de ha az óra másfeles másfél rubrikát húznak be,így a jógát 6 helyett 3alkalomból lejárod és a kismamatánc2és fél órás...hát azt még meggondolom.
a Padmán én is gondolkozom!milyenek az árak?

SZAR AZ IDŐ!!!!!!!!!
Nyúlné,14+6

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Na,ÉBRESZTŐ!
azt úgyse veszem be,hogy elmentetek kirándulni!Kép

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Tyűűű de jó dolgod van neked Davallia Kép Én épp most lódítom magam a konyhába, hogy ebédet rittyentsek. Utálok főzni... Nekem is kellene egy ilyen konyhatündér, aki idevarázsolja a fincsi ebédet Kép

Kép
vrucsincá

Helló!

Én sem kirándulokKép, mert pocsékos az időKép
Viszont megint megyünk az épülő házunkhoz, az meg felér egy kirándulássalKép
A baj csak az hogy visszük kedves anyóspajtást is, aki folyton ellát minket mindenféle jótanáccsal(magyarul fárasztKép), csak azért mert ő már igen tapasztalt szakértő, mivel felépített a családdal egy nyaralót.Az cseppet sem zavarja hogy a férjem kb 5 éve az ingatlan és építőiparban dolgozik!
Szóval kívánjatok sok türelmet, lehet hogy viszek füldugótKépKépKépKép

Lányok!
Ti mivel is kenegetitek a hasatokat???
És azt miért, hogy ne csíkozódjon, ne viszkessen???
Csak azért kérdem, mert szinte egyik napról a másikra megnőtt a pocimKép végreKépKépKép
És gondoltam ha van valami csodaszeretek, ajánlhatnátok nekem!

Ebéd!Szerencsére nálunk is "élősködés" lesz a mai programKépKépKép anyósnál eszünk!Jól főz(szerencsére) nem úgy mint szegény talán Zsófy-anyós!KépBoccs, ha tévedtem, szita-agyKépKép)

Penna!
Köszi a tanácsot, szerencsére miután írtam nektek, egy fél óra múlva alább hagyott a hasogatásKépKépKép

Bkriszta!
Mi ujság felétek?Gondolom van elég bajotok és intéznivalótok, de azért ha tudsz, gyere felénk, esetleg panaszkodd ki magad...

Prüntyit továbbra is hiányolom!Kép

Megann 18+0

Kép

Kép
megann

helloKép

Nálunk is lepra az időKép

Megann,
jaja! anyós újabban olyan mérgezően főz, hogy a legutóbbi alkalommal megfogadtam, soha többé nem eszem a főztjéből!!!

fúúú, mit nem adnék anyum főztjéért ma !!!

Davallia, irígykedek isKép

Megann, én a Milupa terhességi krémét használom és tök jó!
a Vichy-nek is jó a stria elleni krémje, de az 5000- Ft, ami nekem kicsit sokKép
a Milupa van a DM-ben és kb. 999-ft.

sziasztok!

Zsófy
21+4
zsófy

Megann! Én a babyfun diszkontban vettem egy krémet, az a neve, hogy Schwangerschaftscrem, 590,- Ft-ért.

Nyúlné! A Padmában egy alkalom 1400 Ft, egy 4
alk. bérlet 4200 Ft, 8 alk. bérlet 7800 Ft, 12 alk. bérlet 10 800 Ft. Ezek másfél órás alkalmak, és a bérletből csak egyet használsz fel egy alkalomra.

Én csak egy egyszerű ebédet dobtam össze mára, paradicsomleves rántott sajttal.
Kép Jó étvágyat mindenkinek!

Bodza 17+0 (de jó!) Kép

Kép

Kép

Kép
bodza

Próbálok visszakerülni a BABANETREKépKép:
csillam

SziasztokKép

Kép
Nekem is újra kellett regisztráltatnom magamKép
De mostmár legalább elküldi amit írokKép

Már többször próbáltam feltenni ezt a legutóbbi uh-képet: Remélem most sikerül
A képen 2-comb látható - közötte egy méretes zacsiKép-és fölötte egy pici kuki:Kép( a kéz jelzi)
"Reszkessetek lányokKép Még növesztemKép,,
Kép

MeaKép

Én együtt izgulok veled az AFP miattKép
Csak nekem kicsit alacsonyabbKép
Majd kedden kiderül

A sómentes diéta nem igazán jön beKép
De szerencsére a védőnőm annyit könnyített a dolgon ,hogy azt mondta ,hogy tengeri sóval azért sózhatok egy kicsit.
Vettem Natur Vega Mixet is - tényleg jó!
Köszönöm a tanácsotKépKép

Csilla
csillam

Falina!

Korábbi kérdésedre (ha jól emlékszem, te kérdezted), hogy mik voltak a gyakran adott nevek:
nézd meg a 2005 február 28 hétfő - 12h 56 -kor küldött hozzászólásomat. Két linket tettem be, az egyik a 2004-es év leggyakrabban adott keresztneveit tartalmazza.

Uxi
11+4

KépKépKépKépKép
uxi

Rókica!

Szerettem volna emailt írni, de nem találom a profilodban a címetKép.
Uxi

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok!
A tali szerintem is jó ötlet, de jó lenne, ha mindenki hozná a nagyobbakat is, mert én spéci biztos nem tudok elszakadni, hogy nélküle menjek bárhova...

Csilla,
gratulálok a kukacoshoz.
Ne haragudj, de hogy is kell nézni? GuvadokKép, de szerintem nem azt, amit kéne...
Kép
Kati
20+4, ami ugye azt jelenti, hogy túlvagyok a felén...KépKépKépKépKép
Vendég

Csilla!

Ez fantasztikusan jólsikerült képKépKép
Én látom ám a kukijátKépKépKépSemmi kétség, ez egy pasiKép, pont olyan szemérmetlen isKép
Azt hiszem hogy én nagyon királyul tudom értelmezni az uhképeket!Már alig várom hogy megint menjek uh-ra!

Köszi a kérémtippeket!
Anyóspajtást megúsztam, de így is meg kellett hallgatnom az okosságaitKép ugyanazokat az elcsépelt hülyeségeket, amiket minden alaklommalKép
Na mindegy, ez van, csak nagyon fárasztKép

Kép

Kép
megann

A találkozóban én is benne vagyok, csak eddig elfelejtettem ezt írni.

Csilla! Grat a kis kukishoz! Ez az UH kép szerintem is viszonylag könnyen értelmezhető. Kép

Holnap végre kipróbálom a kismamajógát! Majd beszámolok, hogy milyen volt.

Bodza 17+0

Kép

Kép

Kép
bodza

KöszönömKép KöszönömKép

Most értünk haza a moziból.Nagyon jókat nevettem ,a kukis meg végig rugdosottKép
(A Randigurut néztük)
Már most tanítom csajozniKépKépKép

A találkozó tényleg jó ötlet , kár hogy én vidéki vagyok ,és nembiztos hogy eltudnék menniKép

Aki rajtam kívül még vizesedik:
Anyósomtól kaptam az ötletet ,hogy turmixoljak össze petrezselyem levelet-és azt igyam megKép
Vett is nekem egy szatyornyitKép
Csak az a bibi, hogy képtelenség leimátkozni a torkomonKép
Megpróbáltam belekeverni a husilevesembe is,de a kutyám ette meg,mert én majdnem kihánytamKép
Kép

Csilla 21+2
csillam

Jó reggeltKép

Este elírtam a receptet: Nem ptrezselyem levél hanem ZELLERKépKép PFÚJJJ!!!

Ismét nagyon rosszul aludtam!
3-4 x is felkelek éjszaka. Mert nagyon elzsibbad a kezem és baromira fájKép
Már arra gyanakszom ,hogy nem a vizaesedéstől van ,hanem a gerincem miatt.-Gerincferdülés+ gerincsérvKép
Néha tudok úgy feküdni,hogy nem zsibbad ,de ahogy elalszom -mindíg elfordulok ,és arra ébredek ,hogy fáááájKép
Pedig már az ágyunkat is kicseréltük: vettünk Vákumcsomagolt Wellness ágybetétet 70,000ft-ért.
Tényleg jobb mint az előző ágyunk ,csak ugyanúgy zsibbad a kezemKép
Valami tartásjavító torna lehet ,hogy segítene.
Az én kicsi melleim ,úgy megnőttek ,hogy rendesen súlya van. Lehet ,hogy azt nem bírja a gerincem.

Amit még akartam írni:

Nagyon jó kismamaruhákat vettem .itt:
www.kismamaruha.hu
A nadrágok kb. 9000ft
A felsők kb. 3000-4000ft
Én vettem 2 nadrágot és 2 pólót.
Igaz 25.000ft- fizettem,de rögtön törzsvásárló lettemKép
18,000ft-felett mindenből elengednek 5% ot.
Ha legközelebb megyek ,akkor már az összesből elengedik az 5% ot.
Szerintem nagyon jó minőségű és fazonú ruhák vannak ott!
Pl: van tök jó koptatású kismamafarmer is !-.Több színben!!
Kismama melltartó stb...
Én a Körútiban voltam , és ott nagyon aranyos volt az eladó isKép

Csilla
csillam

Uxi! Kép

Mostmár megfixáltam. Mikor újraregisztráltam, akkor nem rakta be automatikusan az email cimemet a profilomba. Amúgy rokica kukac yahoo pont com

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?