Új privát üzeneted érkezett!

Drága Noémi
Hosszú lesz a 2 hét, de figyeld a terhességi tüneteidet, amíg azok megvannak, nem lehet semmmi gond a babával!!
Okvetlen kérdezd meg a másik dokitól hogyan lehet segíteni azon hogy több legyen a magzatvíz. Valahogy csak lehet!?
Reménykedjünk hogy a szervezeted megoldja a problémát! Kicsi fel a fejjel!Kép
Vendég
 


NoémiKép
Elővettem az én eredményeimet. A 6. héten 2 db 9,5 mm-es petezsák volt, a 7. héten a 46.cn-en pedig 2 db 18mm-es petezsák látszódott. A 8. héten az 52.cn-en pedig 2 db 12mm-es embrió, erős szívhangokkal.

HCG és progeszteron szintet nem nézett a Koncz? Az érdekelne még, mert a progi sokat elárul. Remélem semmi gond nem lesz, csak le van maradva a picur.
Én a helyedben nem mennék el betegácsiba, mert az ülőmunka nem árthat neki, nem ezen múlik. Én végig dolgoztam a transzfer után, a 14. hétig. A kollégáknak is rossz lenne magyarázkodni.
Nagyon drukkolok, hogy semmi baj ne legyen!!!KépKép

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye
 
 


Cat Kép olyan drága vagy! Köszönöm szépen, hogy ilyen gyorsan utána néztél. Én ma vagyok az 53. cn.on. Kép akkor a mi babánk tényleg nagyon pinduri. De azért remélem nőni fog még. Az UH nem tévedhetett, ugye?
Sajnos HCG és progeszteront nem nézett, gonodolom ezt csak lombiknál figyeli, inszeminációnál nem. Menjek be esetleg egy vérvételre? Kit tudom játszani a recin?

Mit javasolsz?

Köszönöm mégegyszer.

Noémi
Vendég
 

 
 

NoémiKép
Sajnos a bmc-ben nem tudod kijátszani a vérvételt. Egyszer én is próbáltam, de nem sikerült.Kép Esetleg ha van más orvosi kapcsolatod, oda érdemes lenne elmenni vérvételre, és UH-ra. Egyébként nem hiszem, hogy tévedett a Koncz, mert az Ő UH-juk elég profi, pont azért, mert nagyon kell figyelniük, méricskélniük a tüszőket stb.

Az az igazság, hogy ha elmész vérvételre, és az alacsony progi alátámasztja a Konczot, akkor sem tudnak segíteni, mert azért alacsony a progi, mert nem fejlődik az embrió.Kép Vagy nincs megtapadva jól, és a petefészek nem termel elég progit, vagy nem egészséges az embrió. De ne gondoljunk rögtön rosszra. lehet, hogy csak le van lassulva a növekedése. Dorisnál is ez volt Lilcsikével, és most meg már igazi huncut kiscsaj.Kép
Remélem csak az utóbbi van.Kép

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye
 
 


Köszönöm Cat Kép !
Igazad van, sajna én is tudom. Reméljük, hogy tényleg az utóbbi. Mondom ám neki, hogy erősödjön Kép remélem minden egyes betöltött nappal csak egyre erősebb lesz.

Pusz

Noémi
Vendég
 


Noémi nagyon nagyon szorítok nektek...

Lányok Kép Nekem is van egy kérdésem, egy nem túl vidám dologgal kapcsolatban.
Barátnőm 29 hetes terhes és most voltak a Praxisban, ahol megállapították, hogy a baba csak olyan 1 kg körüli, ami azt jelenti, hogy kb 40 dkg-mal le van maradva a súlyától, plusz ráadásul nagyon meszesedik a méhlepény, ami normális körülmények között csak a 34. héten kellene hogy elkezdődjön.
Az anyuci negyon el van kenődve, az orvosával még nem beszélt.
Volt valakinek hasonló tapasztalata illetve tudjátok-e, hogy ilyenkor mit szoktak, mi a jó, mit mondjak neki. Úgy szeretnék segíteni. Pozitív kimenetelű történetek is nagy erőt adnának neki.
Előre is köszi, ha valaki megosztja velem.
Köszi
E dit

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


Noémi Kép
Közben gyorsan megnéztem a jegyzeteimet.
A petezsák méretét nem tudom, de 7. héten 8 mm-es ülőmagasságú volt a kis embrióm, aki most itt garázdálkodik mellettem a szőnyegen.
Úgyhogy tessék csak bízni és hinni!!!! Kép

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


Edit Kép épp a barátnőmnek voltak hasonló tünetei, ma egy 2,5 hónapos kislány boldog mamája. Neki a 16. hétig két vérzése volt, otthon feküdt szinte végig. Talán ez a legfontosabb amit tehet. A babája 2,13 kg-mal született, a méhlepénye olyan meszes volt, hogy az orvos külön elküldte szövettanra, mert olyan még nem látott. Állítólag olyan volt, mintha 50 éves anya lett volna és végigdohányozta volna a terhességét. 27 évesen szült és nagyon figyelt a táplálkozására. A köldökzsinórban ráadásul csak egy ér volt. Ennek ellenére a baba 10/10 apgarral született. Mára elérte a "normál" születési súlyt, 3,6-3,7 kg.
A barátnőm különben a Margit kórházban szült január végén.
Az orvosa azt mondta neki, hogy egy nagyon rossz terhessége volt, de egy nagyon erős babája. A terhessége elején és végén - tehát szinte végig -feküdt és kímélte magát.

Remélem segített. Tapasztalatból sajnos még nem beszélhetek. Kép

Pusz
Noémi
Vendég
 


Edit Kép nagyon köszönöm! Egy hajszál is remény! Drága vagy!
Vendég
 


Cat Kép
Köszi jól vagyunk, leszámítva a munkámat, ami miatt nem igazán van időm magamra és babucira. Pont ma volt a mélypont, be is jelentettem, hogy nem erről volt szó (febr. végéig akartam, aztán lett belőle március vége, most meg már javában árpilis), úgyhogy jövőhét pénteken megyek utoljára. Nincs arany középút, sok a teher és felelősség rajtam, pótlásom nincs, ezt ki is használják az utolsó pillanatig Kép.
Köszönöm a meghívást a talira, nagyon kedves volt tőled! Nem érzem magam "érettnek" Kép ennyi anyuka között, tényleg köszönöm kedvességed, de most ezt a talit kihagyom, maradok itthon pihizgetni meg ilyesmi.
Petivel ma akartam UH-ra menni, de csütörtök lesz belőle Kép. Néha az az érzésem, sőt... hogy keresztbe fordult, ugyanis a köldökömtől jobbra rendszeres erős (lábacska) rúgásokat érzek, balra pedig kis kaparásokat, néha dudrosabb is ott a hasam, mintha a kis feje lenne. Nem is tudom, elvileg fejvégű volt a 19. héten, de azóta átficánkolhatott harántba Kép Lehet hogy ezért is fáj ilyen borzasztóan a csípőm, medencém, mert a keresztirány miatt nagyobb a súly mindenfelé?
És Ti hogy vagytok? Legénykéid mekkorák már (súly)? És mekkora rucikat hordanak? Tündériek KépKép!

Noémi Kép
Látom itt is írtál, én is válaszoltam neked a 2005. nyári babások topikjába Kép. Nyugi!!!!

Reditke Kép
Barátnőd Kép nem hangzik vmi jól.. Sok drukk neki!


Minyuról tudtok valamit?

És Hóvirágról?

Gittáról is olyan régen hallottam... tudtok valamit Róla?

Tettem fel friss pocis képet az albumomba, valahol itt járunk mostanság Kép.
Vanda
25+4

Vanda

Kép
vanda
 
 


VandaKép
Nagyon szép kismami vagy!Kép Sajnálom, hogy nem jösz a talira, de talán majd a babával bevállalod.
Bár már nekem most is igazi Anyuka vagy.Kép

Az én fiaim már nagyokKép, éppen holnap leszünk 6 hónaposak. Samu 7700 gr, Oli 7500 gr. 74-es ruhákat hordunk már, bár néhány 68-as naci jó ránk. Hihetetlen gyorsan elmegy az idő, majd meglátod!

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye
 
 


Noémi
Utánanéztem itthon a UH felvételeknek, nekem 6.hétben 7,1mm volt a petezsák, a 9. héten pedig
19,... valamennyi, most elfelejtettem. Úgyhogy nekem sem volt túl nagy.
Vendég
 


Alina Kép köszönöm.
Vendég
 


SziasztokKép
Éreztem, hogy be kell néznem...
NoémiKép
Nem szabad feladniKép Nálunk az volt a helyzet, hogy a 6. héten egyetlen 10 mm-es petezsákot láttak ill. egy halott magzatnak vélt "valamit"Kép Le sem lett mérveKép Aztán a 7. héten két élő magzat látszódott, de az egyik annyira pici volt, hogy azt mondták ne számitsunk Rá...fel fog szivódni, annyira kicsi, hogy esélye sincsKép Aztán a 12. héttől végig-végig két élő magzatot láttak, de egyetlen nyugodt, kellemes hangvételű UH-om sem volt mert mindig kilátásba helyzeték a B magzat halálátKép Biztos ismered a részleteket...végül a 31. héten megszülettek és igaz le volt maradva Lilcsike, de most már két Rosszkutyabetyár babám vanKépKép Fel a fejjel, a legtöbb amit tehetsz és én meg is tenném, hogy azonnal betegácsiba mész és fekszel, pihensz lazitasz és sokat-sokat beszélgetsza babávalKép Hidd el megéri,szerintem Lilcsikének sokat számitott nagyon, hogy én végig Vele voltam bármit is mondtakKépKép Ne mond meg a munkahelyeden, ha még nem akarsz szólni...fostos-hánysó virus van, akár azt is elkaphatnád...(persze csak képletesen!!!).DrukkolokKépKép

Lányok, ne haragudjatok, hogy igy eltüntem, de furdalna a lelkiismeret, ha nem szólnék mindenkihez név szerint vagy nem dicsérném meg mindenki nagyon szép babáját, de egyszerűen nem tudom követni a topikot ezért nem irok... A fotókban mindig szoktam gyönyörködni és ha minden jól megy a talin is ott leszünkKép Köszönjük az érdeklődéstKép További jó egészséget kivánok mindenkinek meg mindenki gyerkőcének isKép

Puszi:Doris
doris
 
 


Doris Kép te egy angyal vagy! A földre szállva!
Cat Kép már említette nekem, hogy Lilcsikét is "leírták" UH-on és milyen gyönyörű hölgy lett belőle. Meg emlékeztem is a történetedből, de most már meg is értem. Azt hiszem. Küzdök a babáért és igenis meg fog születni egészségesen. Rajtam tényleg ne múljon. NAgyon köszönöm Doris a bíztatást! Azt hiszem már felém is jár ez a fosós-hányós vírus. Bár ezt 4 hete már kijátszottam, de nagyon találékony tudok ám lenni, ha munkaundorról van szó Kép vagy otthonmaradásról.

Én is nézlek ám titeket sokszor az ikres topikban és gyönyörűek vagytok!

Cat Kép gratula a 6. hónaphoz!

Orsi Kép ti is nemsokára Kép

Puszi
Noémi
Vendég
 


Sziasztok Lanyok!

Eltuntem egy idore,mert lakasfelujitunk, ugyhogy meg nem tudtam visszaolvasni,de biztosan izgultok Minyuek miatt.

Minyu Hirado:
Oooooooooooooooooriasi drukkokat ker Minyu!!!!!!Tegnap lemertek Nandi babat,most 2250 grammra becslik,1 het alatt csak 50 grammot hizott.Meg penteken lesz egy UH,es ha akkorra sem fejlodik jobban a baba,akkor penteken vagy a hetvegen megcsaszarozzak Minyut.Szoval nagyon SZORIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIITSATOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kapott mar tudoerlelot is,meg napnta 2 Ctg-je van.

CAT!!!!
Hozzad kulon kerese lenne Editnek.Irj mar neki legyszi egy emailt,amiben leirod,hogy Neked hogy zajlott a csaszi,meg az utana kovetkezo napok.
Cime:

nyaff@vipmail.hu

Koszonom.

Megyek,mert a lakas meg romokban,de este visszaolvasok es holnap bovebb leszek.

Puszi
Kriszta es Akos
34+6

Kép
Kép
Kép
bkriszta
 
 


NoémiKép
Nagyon-nagyon szorítok a picurnak! Kicsi a bors de erős.KépKép Beszélj hozzá sokat, hogy milyen jó szülei lesztek, és jól kapaszkodjon!Kép

KrisztaKép
Este írok Minyunak mailt.

Cat

Cat
Kép
cateye
 
 


NoémiKép
Hidd el a fostos-hányós virus miatt még csak füllentened sem kell... Többen is átestünk rajta kétszer egymás után...Kép Most Húsvétkor keveredtek bele a gyerkőcök másodjára. Nagyon jól teszed, hogy pozitivan állsz a babához. Feküdj, pihenj, lazits, ha akarod nézesd meg mással is, hogy több vélemény legyen a kezedben. Én anno a 12. héten elmentem a Praxisba is kizárólag azért, hogy véleményt mondjanak a B magzatról no meg persze mindkettőről de kifejezetten genetikai szempontból kértem, hogy nézzék, vajon lehet-e esélye és látnak-e valami rendellenességet. Lemaradottnak látták ott is, de az ottani orvos volt az első aki azt mondta, szerinte nem reménytelenKépKép Neki lett igazaKép Drukkolok és ird meg légyszi amint lesz friss hiredKép Vigyázz MagatokraKép
KrisztaKép
Minyunak én is nagyon-nagyon drukkolok, de nyugtasd meg kérlek, hogy szép nagy súlya van Nándi babának és mivel a tüdőérlelő is ki tudja fejteni a hatását (24 óra kell hozzá) igy biztos nem lesz semmi bajKép Vele vagyunk lélekbenKép

Puszi:Doris
doris
 
 


Sziasztok!

Noémi!
Előszedtem a mostani terhesség elején készült papirokat. Épp 7 hét 4 naposan voltam én is Uh-n. Akkor a CRL 13 mm volt, aztán 8 hét 2 naposan már 18 mm.
De azért...ezt most nem kellene írnom, de én ugyanezt az aggodalmat többször éltem át, amit te most; sajnos akkor mindig negatív végkifejlettel. Ami segített az a napi 1 szem gyerek Aspirin (a 100 mg-os Bayer Aspirin recept nélkül kapható). Azóta már a 2. babó lakik a pocimban, ugyanezzel a "módszerrel". Itthon nem igazán alkalmazzák, de nyugaton sok orvos rutinszerűen adja a kismamáknak az elején. Szóval én a helyedben, minél előbb elmennék máshova is megnézetni és ha nem nőnek jelentősen a méretek, akkor sűrgősen elkezdeném szedni az Aspirint. Olyan kis dózis, hogy tutira nem árt a babának, de ha gond van a méhlepény kialakulás során és ezért nem fejlődik rendesen a babó (hiszen nem jut elég tápanyaghoz) nos akkor segíthet. Minél előbb kezdi el a kismama szedni, annál inkább növeli az esélyt. Biztos nem lesz semmi baj, bízz a babódban!!!Kép

Minyu,
Megy a drukkkkkk!!!!

Puszi,
Humi
humi
 
 


Noemi, meg a regi topic-odat figyeltem, de rad talaltam:-)

most latom csak...
Megneztem, nekem a zaropapiromon 7. heten CRL 10 mm volt mindegyik baba (140-es szivhanggal). Utana UH-eredmenyem a 12. hetrol van, ott mar 65 mm volt mindegyik.
Szoval a 7. heten nem voltak valami oriasiak, es igaz hogy ok 3an voltak/vannak, de azert nalunk fel sem merult dr Z-nel, hogy BARMI gond lenne!!!!
Fel a fejjel!!! Es tessek pihenni!!!

Kép
nettke
 
 


Nettke
Tudod már a babáid nemét?
Képzeld egy barátnőmnek szintén 3-mas ikrei vannak (természetes útonKép).És az utolsó UH egyikén mondták hogy 2 biztos kilány, a 3. még nem mutatja magát, de kisebb mint a többi, úgyhogy biztos fiú. Képzelheted apuka hogy örült, aki egyértelműen fiú párti volt. Namost 2 éve júniusban, császárral született 3 gyögyörű kislány. KépKépKép
Apukának kellet egy kis idő, de szerintem már biztos nem bánja. Édesek nagyon.

AlinaKép
Vendég
 


Humi!

Miért jó a kismamáknak az elején az aspi
Katie
katie
 
 


Bocsánat:

..............az Aspirin?
katie
 
 


KatieKép
Több helyen lombiknál is javasolnak Aspirint. Azt hiszem, hogy a méhnyálkahártya és a méhlepény vérellátását is javítja, ezért ajánlják.

Cat

Cat
Kép
cateye
 
 


CatKép

Köszi! Kép

Katie
katie
 
 


Noemi!

Drukkolok, hogy minden rendben legyen a kicsivel, tudod vannak kisebb babak, meg vannak kisebb felnottek, en is csak 160 cm vagyok, aztan megis itt vagyok!
Megno majd a kicsike is odabent, csak ugy latszik keson ero tipusKép

Doris!

Mindig egy oriasi csodakent olvasom a tortenetedet a kicsikkel, mar sokszor elolvastam sok topicban, de mindig elerzekenyulok, es olyan boldog vagyok.... Kepzeld amikor majusban fekudtem a korhazban amikor elment a babam, akkor ott volt egy kismama, akinek ez mar a 4. terhessege volt, az 5. babaval, mert az egyik ikrek volt, es mindegyiket a 30. het korul megszulte, de nem maradtak eletben az elozoek sajnos. Na, ennek ellenere hihetetlen volt a no, mosolygott, beszelgetett, vigyorgott, en meg ugye ott sirdogaltam az 5 heten hogy elment a babam. Na, aztan belegondoltam a helyzetebe es rogton elszegyelltem magam, mit vinnyogok en. Na, de azert jo lett a tortenet vege, mert pont akkor indult meg megint a szulese amikor en is bent fekudtem, megint a 30. vagy a 31. heten, es eletben maradt a kisbabaja, azt hallottam a folyoson a tobbi lanytol!!!!!! Szoval ez is egy oriasi csoda, ugy orultem neki!!!!!

Lanyok, tudnatok abban segiteni nekem, hogy mikor erdemes elmenni a 4D UH-ra, mert igazabol ez az UH a Sote II-n eleg halovany, most a 7. heten szinte semmit nem lattunk, csak egy kis maszatot, meg hogy ott pulzalt a kicsi szive de azt is olyan tavolrol, meg semmi emberforma meg ilyenek, es uuuugy szeretnem mar latni, mindig csak konyvekben olvasom, hogy most eppen mije van, es hogy nez ki. Szoval jo lenne latni a kicsikét, meg hat csak a 12. heten hivott vissza megint UH-ra a korhazba, de lehet hogy akkor sem fogunk semmit latni, mert olyan szar a gep, meg sietni kell. Csak azt mondta minden rendben 16 mm petezsak, oruljek, szep elo terhesseg.Szoval mikor lenne erdemes elmenni a Praxisba, amikor mar latunk is valamit, rugkapalast vagy ilyeneket, es hogy ne legyen tul surun sem az UH, gondolom az sem jo nagyon...

pusz

dodo

KépKép
Kép
dodo32
 
 


Sziasztok!

Dodo,
Én olvastalak már a SoteII topikban, és a 2005téliben.
Én most tartok a 18.héten, én is a SOte-ra járok. Mi voltunk 4d-n a 10.héten, akkor már egész jól látszott a babaKép Egyébként szerintem addig mindenképp érdemes várni, sőt esetleg a 11.-ig, mert akkor már a nyakiredőt is meg tudják nézni.

Szép napot!

Edina

nedinabp
 
 


Koszi, Edina, akkor a 11 heten lehet hogy elmegyunk oda. Edes a kisfiad a kepen!!!!!

dodo

KépKép
Kép
dodo32
 
 


DodoKép
KösziKép Egyébként meg nem nyavajgás, hisz Neked az 5. heti magzatelhalás pont akkora trauma mint másnak a saját babája...
Szerintem a 12. héten menjetek a Praxisba. Azért érdemes addig várnod, mert a 12. héttől már genetikai rendellenességeket is tudnak szürni. Én azért mentem, mert a 12. heti normál UH-omon is azt mondták Lilcsike nagyon retardált meg fog halni és szerettem volna mástól is hallani más véleményét. Felhivtam a Praxist és elmondtam kifejezetten rendellenességek szűrése lenne a célom érdemes-e mennem és akkor már bátran hivtakKép A nyaki redőt, gerincet is látják már akkor szóval érdemes lenne addig kibirdKép

Puszi:Doris
doris
 
 


Ok, koszi, Doris, kibirom, mar annyi mindent kibirtunk... Addig majd imadkozom, hogy minden rendben legyen, annal jobb ugy sincs...

KépKép
Kép
dodo32
 
 


Orsi, Reditke!

Ha jol emlekszem ti jartatok erre a Lelki koldokzsinor c. konyv iroja altal tartott tanfolyamra vagy micsodara, ahol a babaval valo kapcsolat kialakitasaban segitenek. Irnatok rola par szot, milyen volt, megerte-e, mennyibe kerult, hogy zajlott, mikortol erdemes menni, es kispapa is johet-e?

Persze ha mas jart, azt is szivesen veszem, ha leirja, csak ugy emlekszem Orsiek voltak ilyenen.

koszi

dodo

KépKép
Kép
dodo32
 
 


Sziasztok!!

MINYU HIREK:
Holnap 9kor UH,es ha Nandi nem nott,talan meg reggel megcsaszarozzak.Ejfeltol mar nem ehet.
SZORIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIITSATOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Amint tudok valamit,irok.

Nekem tudnatok abban segiteni,hogy hol kell intezni az Apasagi nyilatkozatot es mi kell hozza??7 kerben lakunk.

Puszi
Kriszta es Akos
35+0!!

Kép
Kép
Kép
bkriszta
 
 


Szia Alina,

igen, elvileg a 20.heten a SOTE-n es a Praxisban is 1 fiu 2 lanyt mondtak, de azota akkora a kavar, hogy nem tudjak, szoval lehet, hogy meglepi lesz:-)))
En az "ikresben" irogatok altalaban, csak Noemi miatt jottem at most, mert emailre sem reagalt, es latom ma sem jott fel, de remelem jol van!!!
Hetfon korhazba vonulok (31.hetet tapossuk), es jo lenne meg tudni rola elotte..
szasztok:-)

Kép
nettke
 
 


Katie, Cat,
Aspirin hatása túlképp tényleg ez. A lényege, hogy vérhígitó hatású, ezért jóval szülés előtt abba is kell hagyni a szedését. Nálam pl. az okozta a vetéléseket, hogy a méhlepény épphogy kialakuló vékonyka kis erei elzáródtak, és a babó szép fokozatosan egyre kevesebb tápanyaghoz jutott. Csak az tünt fel az Uh-n, hogy lassul a fejlődése. Ez a probléma pedig egyáltalán nem ritka, csak sajna nálunk mintha nem foglalkoznának eléggé vele. Tudnék mesélni róla, de inkább nem teszem.Kép
Szóval ha ilyen "gyanú" merül fel, érdemes elkezdeni szedni, de csak a gyerek verziót!

Puszi,
Humi
humi
 
 


HumiKép
Hihetetlem, hogy ilyen dolgokra nem jöttek rá korábban. Remélem Noémi olvasta a hozzászólást, és elkezdi gyorsan szedni az aszpirint.

KrisztaKép
Minyunak drukk!!!!!! Várjuk a híreket.

Cat

Cat
Kép
cateye
 
 


CatKép
Benéznél egy topikkal feljebb. Van egy kérdésem és hátha te tudsz nekem segíteniKép
KösziKép

Kép

Kép
pkagi
 
 


Sziasztok!

MINYU HIREK:
KépKépKépKépKépKép
Szuperul szoritottatok!!!! Nandi baba mar 2400 gramm, ugyhogy a csaszar elmaradKépKépKép 3 nap alatt 150 grammot hizottKép
Viszont szoritasotokra meg mindig nagy szukseg van,mert jelenleg 7-8 perces eros kemenyedesei(75-os) vannak Minyunak. A mehszaj szerencsere meg mindig zart,igy akar meg egy hetig is kihuzhatjakKépKépKép

Kriszta es Akos
35+1

Kép
Kép
Kép
bkriszta
 
 


Sziasztok!

Egyelőre nem tudok belépni a régi azonosítómmal, úgyhogy újat csináltam Kép

Nincs otthon gépem, (ezek szerint még mai is bejöttem dolgozni Kép). Nem bírok addig otthon maradni, amig nem tudom pontosan, hogy az tutira segít!

Humi Kép nekünk a CRL csak 7 mm és a petezsák a 12. Ez aggasztotta a dokit. Ezt találtam a neten most:
Lányok Kép esetleg elolvasnátok? Nekem semmi, de semmi tünetem nincsen, a cicifeszülés és hasszúrkálás is enyhül. Ha tényleg az a baj, amit itt írnak, akkor a 3*3 utro vajon segít? Jövő héten szerda este megyek egy másik dokihoz, addig nem tudok mit csinálni.
"Az első 10-11 héten a progeszteron elégtelenségét okozhatja az, hogy a trophoblast nem termel elég HCG hormont, vagy az, hogy a sárgatest nem válaszol elegendő progeszteronnal a HCG jelenlétére. Ennek az lehet a tünete, hogy az anyának nincs reggeli émelygése, hányingere. Ebből azonban nem lehet egyértelműen progeszteronhiányt megállapítani, mert mindegyik nő más mértékben érzékenx a HCG-szintre. A HCG alacsony szintjét vérzés is kísérheti (nekem semmilyen vérzésem se volt 56 napja Kép). Az első trimeszter végére a méhlepény elég fejlett lesz ahhoz, hogy átvehesse a progeszteron termelését. Ekkor a sárgatest elhal, s nem termel többé progeszteront. Ha azonban ez a két esemény nincs szinkronban, akkor csökken a progeszteronszint, a méh összehúzódik, s kilöki a babát. A vetélés kockázata csökken a terhesség előrehaladtával, azonban az első trimeszter végén egy kissé megnő. Ha a hormonszinttel van a gond, akkor a magzat hiába egészséges, a méh kilöki őt."
Úgyhogy elkezdem szedni ezt a gyerekaszpirint, hátha ez segít.

Nettke Kép Nagyon köszönöm az aggódó szavaidat. Ma reggel a férjem megkérdezte, hogy jól vagyok-e. Túl jól. Válaszoltam. Nagyon drukkolok nektek hétfőre! Még írok priviben később.

Dodo Kép köszi neked is. A téli topikot nem akartam ezzel zavarni Kép Én is viszem a babát a 12. héten a Praxisba Kép (Magától még úgysem tudna elmenni Kép)

Minyu Kép Nagyon szorítunk nektek, hogy minden rendben legyen Nándival!

Lányok Kép előre is nagyon köszönöm a válaszaitokat.

Noémi
8+0
noémicsibe
 
 


Megvan a régi nevem, újra kellett regisztrálni ugyanazzal az azonosítóval és jelszóval. Így minden visszaállt a régire, csak az üzenetek száma tűnt el Kép

Ha esetleg ti sem tudtok bejelentkezni, regisztráljátok magatokat újra a régi azonosítóval és jelszóval.

Pusz
Noémi
Vendég
 


NoémiKép
Szerintem ha alacsony lenne a progid, akkor vérezgetnél, de szerencsére nem. A 3*2 utronak elégnek kell lennie, és a 12. héten még ne hagyd abba, csak utánna fokozatosan. Az, hogy nem vagy rosszul nem jelent semmit, sokan egyáltalán nem éreznek hányingert (pl. Orsi sem érzett)

Én nagyon arra gyanakszom, ami Huminak is korábban gondja volt, hogy a vérellátás elégtelensége miatt fejlődik lassabban a picur. Az aszpirin segíteni fog!

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye
 
 


Cat Kép köszönöm szépen! Ma beszerzem a patikában.

Jó hétvégét!

Noémi
Vendég
 


Sziasztok!
Bocs, hogy csak így idepofátlankodom, de olvasgattalak Benneteket, hogy bébiaszpirint ajánlotok a vérkeringés elősegítésére....
Jelenleg nagyon fiatal, 5 hetes terhes vagyok, még dokinál se voltam, de szeretném, ha a babámmal minden rendben lenne, amíg eljutok a dokihoz. szerintetek nem veszélyes ez az aszpirin????? Nem árthat? Mi van, ha elkezdem szedni? Mit tanácsoltok???
shaloya
 
 


CatKép
Köszönöm a segítséget. Igen hétfőn megyünk inszemre, de most sok reményt nem fűzök hozzá, mert nekem a PCT tesztem rossz lett, de hátha vannak még csodák.

Kép

Kép
pkagi
 
 


Sziasztok!

Shaloya,
Nem ismerem az előzményeid, de ha nincs semmi a háttérben, akkor felesleges elkezdened szedni. Előzmény pl: megelőző vetélés(ek) az első harmadban, izületi problémák vagy trombózisra való hajlam (azaz trombózis vagy infarktus) nálad vagy közeli hozzátartozónál. Ha egyik sem áll fenn, ne szedd, mert mégiscsak gyógyszer. Én magamtól kezdtem el szedni, de aztán orvosi felügyelet mellett folytattam mikor kiderült, hogy valóban ez a baj. Ez annyira kis dózis, hogy semmiféle problémát nem okoz a babánál.

Noémi,
Fejlődésbeli lemaradást sajnos genetikai probléma vagy az okozhat amit írtam. Az elsőn nem tudsz segíteni, mert ilyenkor még mindent vagy semmit elven működik a szervezet, de másodikon igen és minden nap számít. Szóval kezd el az Aspirint minél előbb. Csak napi 1 szem az adag. Én sem hiszem, hogy progeszteron elégtelenség állna háttérben, mert annak azért más tünetei is vannak. A 3*2 Utronak pedig elégnek kell lenni, ha mégis.
100 mg-os Aspirint vagy Aspirin Protect-et vegyél (ez utóbbi lehet, hogy receptköteles)! A felnőtt Aspirin túl nagy dózis és árt a picinek!
Ha elkezded szedni az Aspirint és úgy néz ki, hogy használ, menj el egy hozzáértő dokihoz és nézesd meg a véralvadási faktorokat, mert ha ez a baj mást is adnak még mellé. A sima általános vérképből semmi nem látszik!!!
Szorítok neked, hogy semmi gond ne legyen!!!

Humi
humi
 
 


Noémi Kép
csak személyesen tudom megerősíteni, amit Cat is írt. Nekem komolyan semmi tünetem nem volt, de semmi. Szóval az semmit nem jelent.
Drukkolunk!

Orsi
vkorsi
 
 


Sziasztok!

Jöttem bejelentkezni! Velünk minden rendben (mármint úgy érzem)
Hétfőn megyek orvoshoz! Úgy nézem, hogy nálam a melegfrontok okozzák a görcsöket. Már csak 3 és fél hetet kell kihúznom a 36. hétig!!!

Minyunak még több drukk, tényleg szép súlya van már Nándi babónak.

Noémi,
neked is nagyon drukkolok, tanácsot sajnos nem tudok adni!

Pusza
Hóvirág
Hovirág
 


Képzeljétek tegnap megszűnt a profilom...ma meg újra vagyok. Mi történik ezen a babaneten?
Na sziasztok!!!
hűűű mennyi új név...ilyen rég jártam itt?
Gratula a sok kismamának hogy ide jutottak. Kép
szeretnék visszaolvasni de nem megy, ha kiteszem a szobából a lábam jön a kis kúszómászó utánam, meglátja a szg-t és juj de érdekes világít rajta a lámpa és kicsit zúg is hű de jó kis nyomógomb puff és kikapcsolja. Bali tündéri értelmes imádnivaló nagyfiú lett. 2 foga van és felkapaszkodik, áll-ezen csodálkozom mert azt a 11 kg-t fel is kell ám emelni, annyit nevet hogy csuda, bebebe mondja mindenre, ha meg nem rá figyelek akkor hangosabban mondja hogy bebebe hé itt vagyok rám figyelj. Kissé lelkifurdalok is amiért ilyen ritkán jövök, pedig tudom milyne jó amikor za embernek kérdése van és több forrás is megerősíti, hogy ne izguljon. Gratulálok az összes gyönyörű gyerekhez. A tali még mindig május 7 ugyi? Kép
pusz Erika
tennék fel képet de nem engedi a rendszer ez a babanet meghibbant?
hurki
 
 


Humi Kép elkezdtem szedni az aszpirint, de egylőre csak másnaponta. Szerdán megyek nőgyógyászhoz, hogy más is lássa a babát. 100 mg-os Aspirint kaptam recept nélkül. Ezen a héten táppénzre mentem egy hétre. A véralvadási faktorokat milyen orvos tudja megnézetni? Akár a terhesgondozáson is be tudnak utalni?

Köszönöm

Noémi
Vendég
 


Sziasztok!

MINYU HIREK!!!
KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Nandi baba gyonyoruen novekedik,mar 2460 gramm,2 nap alatt 60 grammot hizott-ez szerintem nagyon szuper!!!
A csaszar mar szoba sem kerulKépKépKépKép
Es ha Nandi eleri a 2600 grammot,akkor haza engedik oket a korhazbolKépKépKép
Ugyhogy meg kerjuk-kerjuk a drukkokatKépKépKép

Puszi
Kriszta es Akos
35+4

Kép
Kép
Kép
bkriszta
 
 


KrisztaKép
Szuper hírek!!!KépKépKép További drukk Minyunak, és kitartás.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?