Sziasztok! Mindenkinek nagyon köszönöm a gratulákat meg a jókívánságokat!
Ines, attól tartok, két császár után már nincs orvos, aki spontán szülni hagyna, sajnos, mert igen veszélyes. De azt hiszem, a császár az én esetemben abszolút az árengedményes megoldás volt: ha nekem meg kellett volna szülni a gyerekeimet, hát szerintem kettéesek. Tudom, hogy a mielőbbi és minél több óvatos mozgás a legjobb gyógyszer a császár után, de az előző helyeken (Kútvölgyi, ill. Szabolcs u.) csak fertőtelenített kézzel volt szabad a saját gyerekemet megfogni, tilos volt felállni, pláne sétálni a böfiztetéshez, nemhogy ad abszurdum a folyosóra kivinni. És persze szóba sem jött a rooming-in, szépen három óránként kiosztották a babákat, aztán beszedték őket. ("Magának nagy hasi műtétje volt, össze fog esni, vagy elejti a gyereket!" - ez így elhangzott.) Ja és tilos volt az ágyunkba fektetni a babákat, mert a) fertőzésveszélyes, b)rájuk hengeredünk álmunkban és agyonnyomjuk. Komolyan, ezek szó szerint elhangzottak. Ezek után inkább csak meglepő volt, semmint rossz, hogy az Istvánban egészen másképp van.
Julie, az előző gyerekeim 4150, ill. 4800 grammal születtek, 61 és 60 centisen, úgyhogy Kodaj dr előre megmondta, hogy ez a harmadik akár öt kiló felett is lehet. Az utolsó uh a 38. héten, három nappal a születése előtt 4650 grammosnak saccolta és 43.(!)hetes magzatnak, de mondta a doki, hogy maga a program a gépben csak öt kilóig tud számolni egyáltalán... Fogalmunk sincs, mitől ekkorák a gyerekeink, hál'Istennek cukorbetegségnek vagy elefantiázisnak nyoma sincs egyikünk családjában sem, a gyerekeink szerencsére egészségesen születtek, egyszerűen ekkorák és kész. Kb. 1-1,5 évesen már pont átlagos méretűek, viszont babakorukban tudnak annyit zabálni, hogy rendszerint már egy hónaposan 5-6 órát alszanak éjjel. És ez JÓÓÓ!
Zsuzsi, a látogatás rendjére egyetlen dolog jellemző: reggel 7-től este 9-ig bármikor bárki bármeddig bent lehet a kórtermekben, csak vizitnél, kötéscserekor meg egyéb ilyen alkalmakkor zavarják ki a folyosóra a civileket. A szobatársam férje gyakorlatilag reggeltől estig bent volt, egyáltalán nem volt zavaró, nekünk is segített egy csomót. Még nekem volt a legtöbb látogatóm (nálunk is 12-13 ember a szűk család), de hozzám szerencsére elosztva jöttek.
Toy, szerintem tök felesleges szülésznőt választani a császárhoz, mert csak a műtéti előkészítésnél találkozol vele (borotválás, infúzió bekötés), aztán annyi, tehát nincs olyan személyes jelentősége, mint egy sima szülésnél.
Zsana, én is gratulálok neked a kisfiadhoz! Biztosan találkoztunk, ha máshol nem, a fürdetésnél. Én egyébként rendszerint a hátsó folyosó elején ültem a ronda műanyag székeken, mert csak ott lehetett leülni és /vagy olvasni rendesen.
Linato, kösz a gratulát! Két hete vasárnap azt gondoltam, írok neked mailt, mert tudom, hogy több közös dolgunk van
, és lett volna pár kérdésem, de aztán elálmosodtam, és azt gondoltam, ráérek majd hétfőn. Hát nem értem rá!
Viszont a kérdéseimre megkaptam a válaszokat.
Bocs a terjedelmes válaszért, de Isten tudja, miért, mostanában nincs időm gyakran ideülni a gép elé...
Sziasztok!
Kr.