Új privát üzeneted érkezett!

Zsana,

gratulálok a kis legényhez, és sok tejet, meg nagy pihiket kívánok vele Kép!

Köszi, hogy válaszoltál, engem is érdekelne a szüléstörténeted, még ha esetleg nem is olyan 'pozitív'. Mi volt benne a negatív? a kórház? a személyzet? nagyon-nagyon fájt? Ki volt a dokid? hogy érted, hogy túl korán mentél be?
Bocsi, ha egyszerre túl sok a kérdés Kép Ez a 34. hetünk és most kezdek kicsit aggódni Kép

köszi:
Zsuzsi
zsisske

Zsana, Krtek!
Gratulalok az oriasbebikhez!

Harivera!
A sogornom szult Varnainal ketszer is es o nagyon elegedett volt vele. Sajnos sokat nem tudok rola, de allitolag nagyon jo a humora.
kapri

Krtek! Gratulálok Misi babához! Szépen megnövesztetted a pocidban.Kép
Kép
linato

Zsana,
Szerintem ne titkold a szüléstörténetedet (legalábbis miattunk), mert sokkal jobb felkészülni minden eshetőségre, mint megtapasztalni ugyanazt felkészületlenül. Ha pedig valami olyan dolog történt, ami valakire nézve sértő, hát azt hagyd ki esetleg, de már jól felcsigáztál. Kép Egy a lényeg, hogy jól vagytok!
Toy
toy

Sziasztok!

Én is az István kórházat választottam, Siklór doktorhoz járok a magánrendelésére. Azt szeretném megtudni a nálam tapasztaltabbaktól, hogy a laboros tortúrákra van-e valami jobb megoldás, mint amit én eddig csináltam. Eddig csak kétszer kellett a laborba mennem, de horror volt mind a kétszer. Első alkalommal legalább irt nekem beutalót az orvos, de a legutóbbi az idegtépő volt. Kedden voltam 16 hetes, tegnap mentem AFP-re, ahol majd megütött a guta, mert direkt odamentem 7-re az Istvánba hogy ne kelljen az irdatlan hosszú sorba beállni, ami már az alagsorból levő labortól a kijáratig kigyózik, persze 8:30kor bezár a bazár és mehet haza az ember lánya, ha sikerült az akció, ha nem. Szóval annak ellenére hogy ott voltam 7-kor, az orvosom azt az instrukciót adta, hogy azt a nővérkéktől kell kérni az irodájában, ahol persze nem sziveskedtek velünk foglalkozni 7:30ig... mire leértem a laborba, már én is szinte a bejárati ajtónál kezdtem a sorbaállást, és azon gondolkodtam, kit tudnék megfojtani. Szóval nagy élmény volt. Nem lehet ezeket a vérvételeket valami kulturáltabb módon megoldani? Muszáj nekem az István laborjába menni minden ilyenért?

Szüléskor is ilyen kavalkád lesz? Mert egyre vonzóbbnak tűnik az otthon szülés... (na jó, csak vicc volt.)

rokica

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Inez, én is hozzá járok, és maximálisan elégedett vagyok vele. Bár mi csak szeptemberre várjuk a babát.

Kép

Kép

Kép
bodza

Gratula minden új jövevénynek!

Kép

Kép

Kép
bodza

Sziasztok!
Rokica!

Én most vagyok 34.hétben, talán 3x voltam eddig a laborba vérvételen, s bár nekem mindig volt beutalom, legalább az után nem kellett mászkálni, de amikor én voltam a sor se volt túl hosszú. bár ott üldögélt mindenki, ugrásra készen a bejárat körül. mondjuk lehet csak mázli.
2 hét múlva megyek megint remélem megint megúszom a sorba állást Kép.
Egyébkeént meg nem tudom van-e lehetőség másik laborba járni. esetleg a körzeti rendelőhöz tartozóba, de az nálunk még rosszabb szokott lenni, meg akkor biztos egyeztetni kell a dokival is, és nem is biztos, hogy engedi.
Minden esetre akkor több szerncsét a kövi vérvételekhez Kép.

Zsuzsi
zsisske

Sziasztok! Mindenkinek nagyon köszönöm a gratulákat meg a jókívánságokat!

Ines, attól tartok, két császár után már nincs orvos, aki spontán szülni hagyna, sajnos, mert igen veszélyes. De azt hiszem, a császár az én esetemben abszolút az árengedményes megoldás volt: ha nekem meg kellett volna szülni a gyerekeimet, hát szerintem kettéesek. Tudom, hogy a mielőbbi és minél több óvatos mozgás a legjobb gyógyszer a császár után, de az előző helyeken (Kútvölgyi, ill. Szabolcs u.) csak fertőtelenített kézzel volt szabad a saját gyerekemet megfogni, tilos volt felállni, pláne sétálni a böfiztetéshez, nemhogy ad abszurdum a folyosóra kivinni. És persze szóba sem jött a rooming-in, szépen három óránként kiosztották a babákat, aztán beszedték őket. ("Magának nagy hasi műtétje volt, össze fog esni, vagy elejti a gyereket!" - ez így elhangzott.) Ja és tilos volt az ágyunkba fektetni a babákat, mert a) fertőzésveszélyes, b)rájuk hengeredünk álmunkban és agyonnyomjuk. Komolyan, ezek szó szerint elhangzottak. Ezek után inkább csak meglepő volt, semmint rossz, hogy az Istvánban egészen másképp van.

Julie, az előző gyerekeim 4150, ill. 4800 grammal születtek, 61 és 60 centisen, úgyhogy Kodaj dr előre megmondta, hogy ez a harmadik akár öt kiló felett is lehet. Az utolsó uh a 38. héten, három nappal a születése előtt 4650 grammosnak saccolta és 43.(!)hetes magzatnak, de mondta a doki, hogy maga a program a gépben csak öt kilóig tud számolni egyáltalán... Fogalmunk sincs, mitől ekkorák a gyerekeink, hál'Istennek cukorbetegségnek vagy elefantiázisnak nyoma sincs egyikünk családjában sem, a gyerekeink szerencsére egészségesen születtek, egyszerűen ekkorák és kész. Kb. 1-1,5 évesen már pont átlagos méretűek, viszont babakorukban tudnak annyit zabálni, hogy rendszerint már egy hónaposan 5-6 órát alszanak éjjel. És ez JÓÓÓ!

Zsuzsi, a látogatás rendjére egyetlen dolog jellemző: reggel 7-től este 9-ig bármikor bárki bármeddig bent lehet a kórtermekben, csak vizitnél, kötéscserekor meg egyéb ilyen alkalmakkor zavarják ki a folyosóra a civileket. A szobatársam férje gyakorlatilag reggeltől estig bent volt, egyáltalán nem volt zavaró, nekünk is segített egy csomót. Még nekem volt a legtöbb látogatóm (nálunk is 12-13 ember a szűk család), de hozzám szerencsére elosztva jöttek.

Toy, szerintem tök felesleges szülésznőt választani a császárhoz, mert csak a műtéti előkészítésnél találkozol vele (borotválás, infúzió bekötés), aztán annyi, tehát nincs olyan személyes jelentősége, mint egy sima szülésnél.

Zsana, én is gratulálok neked a kisfiadhoz! Biztosan találkoztunk, ha máshol nem, a fürdetésnél. Én egyébként rendszerint a hátsó folyosó elején ültem a ronda műanyag székeken, mert csak ott lehetett leülni és /vagy olvasni rendesen.

Linato, kösz a gratulát! Két hete vasárnap azt gondoltam, írok neked mailt, mert tudom, hogy több közös dolgunk van Kép, és lett volna pár kérdésem, de aztán elálmosodtam, és azt gondoltam, ráérek majd hétfőn. Hát nem értem rá!Kép Viszont a kérdéseimre megkaptam a válaszokat.

Bocs a terjedelmes válaszért, de Isten tudja, miért, mostanában nincs időm gyakran ideülni a gép elé...Kép

Sziasztok!

Kr.
krtek

Sziasztok!

Krtek!
Gratulálok a szép babádhoz!

Tegnap sikerült megismernem a kórház szülőszobai részlegét:

tegnap előtt voltam a drnő magánrendelésén, mindent rendben talált, fiunk gyönyörűen fejlődik, zárt a méhszáj stb.Említettem neki, hogy tegnap óta érdekes, fájdalommentes, de határozott méhösszehúzódásaim vannak.Mondta figyeljük és brmi van szóljak.
Estére szabályos 40 percenkénti keményedéseim voltak, reggelre 30-20, majd 10 percesek.
31. hétben járunk!
Azonnal hívtam a drnőt, mondta induljumk, ő mindent megszervez.1,5 óra alatt értünk fel, 5 percesek voltak a keményedések.Csűrös Erzsike várt minket, tájékoztatott, ha nyílik a méhszáj átszállítanak máshova, ahol van PIC.Gondolhatjátok hogy féltettem a picit!
Heényi dr. vizsgált meg, szimpatikus volt,azonnal ott termett. A méhszáj zárt!
Átvittek CTG-re , ami szerint nem igazi fájás, hanem keményedéseim vannak.
A doktor úr írt antibiotikumot, magnéziumot, pihennem kell pár napig.
Mindenki kedves volt, a környezet is tetszett. A sűrű összehúzódások oka nem derült ki.

A császárnál azt mondta a drnőm, hogy mindent vigyek be a babának, ruhácskákat, pelust adnak , általában a csaszisok 3 ágyas szobába kerülnek.

Rókica! szia, Zserbó vagyok.A labornál én határozottan előre mentem, mert terheléses cukrom volt, és az időre ment.

Lányok!
mellszívót vigyünk be?
inez

Inez, nagy megkönnyebbülés volt, hogy nincs baj, ugye? Azért szurkolunk! Pihenj sokat!
Ami a kérdésedet illeti, nekem nagyon jól jött, hogy bevittem egy sima, kézi pumpás mellszívót, mert amikor a harmadik éjjel elindult a tejem, nagyon nagy, csomós és mirigyes lett a mellem (ez mindig így szokott lenni), és így minden szoptatás után a "nem használt" mellet kifejtem. Ugyanezt meg lehet tenni a csecsemőosztályon is, de ott csak egyetlen ilyen szerkezet van, és azon rendszerint már lóg valaki; minthogy elektromos, helyhez kötött és szükséges hozzá a csecsemősök aktív közreműködése, ám nem mindegyikük segít ebben szívesen (egész pontosan ketten voltak, akik következetesen elhajtották a jelentkezőket...) Ezen kívül egy ilyen tehenészeti procedúra legalább egy óra, és ha a kórteremben bent fejsz, akkor legalább lehet közben olvasni vagy rádiót hallgatni. Szóval mindenképpen érdemes saját mellszívót vinni. A lefejt tejet szívesen elteszik neked egy napra frizsibe, de nem fagyasztják. (Én speciel kb. fél liter anyatejet öntöttem a mosdóba bentlétem alatt, vérző szívvel. Senkinek sem szabad odaadni, nekünk meg nem kellett.)

Kr.
krtek

Krtek!

köszönöm, akkor beviszem a kézi tejszívómat!
inez

Szia Vera!
Én kétszer szültem Várnainál.Nállunk Ő családi hagyomány,mert már engem sőt a nővéremet is ő segített világra.Én nagyon elégedett voltam vele.Mire vagy kíváncsi vele kapcsolatban?
timci

Sziasztok!

Ini, nem tűntem el, csak most van igaziból netünk és péntektől nemdolgozás (rövidült a méhnyak, sok pihenés javallott). A Ruttnerbácsinál már 2x jártam és a cukrom miatt diéta, most köv. héten megyek újra vérvételre, már a kétszeresre. 4D UH tuti jó volt, majd beszkennelek képeket, ahol bújócskázik a gyerek. Többnyire a nyári babás topikot tudom csak figyelemmel követni.

No igen, Ruttner doktor úr nekem sem adta még meg a mobilszámát, de a szülésről még nem is kérdeztem. 31. héten kell újra mennem hozzá, megkérdezem, hogy fog működni a dolog telefonilag, anyagilag. Amúgy eddig teljesen meg vagyok vele elégedve, de a puding próbája az evés és a szülés tök' ijesztő még. A Csűrös Erzsébetet szeretném szülésznőmnek a minden fórumon pozitív hozzászólás miatt.

pusza, Timmba (27+6)
timmba

Krtek!
Gratulálok a "nagyfiadhoz"! A mienk is gyorsan nőKép
timmba

Krtek!
Most olvastam vissza. Gratula a gyönyörű nagy babához! Most már biztos vagyok benne, hogy találkoztunk, szerintem még kora reggel is, amikor megérkeztetek a szülőszobába:mi pont ott álltunk a férjemmel a bejáratnál, akkor még vigyorogva, mert nem voltak még fájásaim.
Virág
villes

Timci.
Csak érdeklődtem, mert én a négy fiam közül 3-at szültem nála, és én is meg a nővérem is szintén nála születtünk. Csak kiváncsi vagyok mások véleményére, mert én bent furcsa dolgokat hallottam róla. Hogy egy szülés nála 70000 ft. meg ilyesmit. Én nem ezt tapasztaltam, mert én nem tudtam neki adni pénzt, és ezt meg is mondtam neki és ugyan úgy elvállalt mindegyikkel, csak nem a magánrendelőjébe jártam, hanem a kh.-ba. De mikor meglátott rögtön behívott. Pedig tök véletlenül kerültem hozzá. (ha érdekel leírom) A szüléseim alatt is nagyon aranyos volt. Minden nap bejött megnézni minket mikor már meg volt a baba. Te mikor szültél nála? Én 1999.12.13.;2002.04.26.;2004.03.02.;
Persze azért én igazodtam hozzá, szóval mikor mondta hogy megindíthatjuk, akkor nem ellenkeztem, mert nem akartam hogy éjjel szüljek és mivel nem adtam pénzt ezért nem várhatom el tőle hogy éjnek idején bejöjjön.

harivera
Budapest XXI. kerület

Szia Vera!
Én 1994-ben és 1998-ban szültem a lányokat ,tehát nem most.Az elsővel a kórházba jártam akkor még nem volt magánja,a másodikkal a magánrendelőjébe akkor 2000ft volt alkalmanként.Ha uh-t csinált vagy a végén a ctg-re mentünk az persze a kórházban volt.Nekem egyszer sem mondott tarifát a szülésre és mivel mi sem voltunk nagyon eleresztve anyagilag ezért pénztárcánkhoz mérten adtunk neki.Szülés után minden nap bejött,mindig volt hozzám és a babához is pár kedves szava pedig a borítékot már megkapta és láthatta,hogy nem sztárgázsi mégis nagyon aranyos volt.Szakmailag is abszolút profinak tartom,maximálisan gátvédelem és szoptatás párti.Bármi gondom lenne csak hozzá mennék.Nagyon érdekel a te sztorid is,sztem ,hogy elvállalt pénz nélkül is jelzi,hogy nagyon emberséges doki.Gratula a fiúkhoz.szia:
Timi
timci

Sziasztok!
Tudja valaki Surtya Zsuzsanna doktornő elérhetőségét? Úgy tudom, már csak az Istvánban vezet szüléseket.
Köszi,Zsuzsa
flzsuzsa

Inez! Mi újság van veled, olyan régen írtál! Mesélj majd!

Kép

Kép

Kép
bodza

Szia Vera!
Megnéztem a kisfiaidat a mamaneten,csodaszépek.
Biztos sok boldogságot okoznak nektek.Mindig sok gyereket terveztetek vagy így jött össze?Mindenesetre irigyellek.Mégegyszer gratula,szia:
Timi
timci

Szia Vera!
Én is szeretnék még legalább 1-et,a neme tök mindegy lenne,de a férjem anyagi okokra hivatkozva nem igazán szeretne.A te férjed ezek szerint jól állt hozzá.Szia:
Timi
timci

Sziasztok!

Tegnap voltunk kontrollon, 33 hetesen. A kisfiú szépen nő, mindene rendben van, a lepény és magzatvíz is.
Egy dolog viszont aggaszt, a gerincsérvem és szemműtétem miatt programozott csaszi lesz. A doktornő ezt a 40. hétre tervezi.
Mi vidékiek vagyunk, 2 óra az út + míg előkerítem a férjem, nem helyben dolgozik.
Ha előbb beindul a szülés 38-39. héten, időben felérünk-e, nem lesz baja a babónak?
inez

Ini!

Neked hanyadik héten volt a programozott csaszid?
inez

Akik már szültek az Istvánban!!!

Ugyanolyan kavalkádra lehet számitani a szülészeten mint a labor előtt vérvételen??? Vagy azért nem akkora a nyüzsgés. Mi az esélye annak, hogy az ember kifogja magának az alternativ szobát? Előre kell kérni? És ha nem sikerül, a többinek mi a "felszerelése?" Ágyra, magnóra, labdára, zuhanyra gondolok, a kád ha jól tudom csak az alternativban van.

Köszi előre is!!!

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Inez, a babának semmi baja nem lesz ha beindul a szülés, állitólag még jó is nekik, mert az összehúzódások serkentőleg hatnak a szervezetükre és felkészitik őket a megszületésre. Akkor van baj (de az is inkább neked), ha a baba olyan gyorsan jön, hogy mire kórházba érsz, már tolófájásaid vannak, úgy tudom, akkor már nem lehet császározni. De szerintem ne aggódj, állitólag az átlag vajúdás + szülés 12-16 óra.

Azért az figyeld, elmegy-e a nyákdugód, vérzel, hasmenésed van, összehúzódásaid vannak amik nem múlnak el ha pihensz, mert ezek mind a vajúdás előjelei. Tehát ne csak azt figyeld, mikor indulnak a kétperces fájásaid. :D

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rókica!

köszönöm, figyelni fogok!
inez

Rokica!

Én ugyan még nem szültem, de már nagyon készülök Kép (37+2), úgy tudom én is hogy kád, meg bordásfal, meg kötél, meg francia ágy csak az alternatív szobában van, de gondolom pl a labdát, meg a szülő zsámolyt biztos át lehet vinni máshova is.
A többi szobába állítható szülőágy van, elég modernnek néztek ki.
Azt tudom javasolni Neked, hogy a szerdánkénti felkészítés után mindig van szülőszoba látogatás. kb. 4, fél5-től, attól függően meddig húzzák a mondokájukat. Szerintem érdemes körülnézni, meg olyankor van ott egy szülésznő és ki tudod kérdezni.

Sok sikert:
Zsuzsi
zsisske

Sziasztok!
Az Istvánban fogok szülni júniusban (vagy májusban).
Tudtok valamit Böröndi Zsuzsa szülésznőről? Van köztetek valaki, aki nála szült?

Nagyon megköszönném, ha megosztanátok velem a tapasztalatokat. Most tűnődünk a szülésznő választás kérdésén.

Előre is köszi.

Üdv
Mackoo
mackooo

Inez!
Nekem a Hannánál volt programozott. a 40. héten csinált a doki még egy uh-t, akkor lett eldöntve, hogy csaszi téraránytalanság miatt. Olinál beindult.
De jobb több okból, ha beindul. 1.:jobb a babának állítólag
2.: a programozott császárra van, hogy 10 órát vagy akár többet kell várnod készenlétben. Magyarul semmi kaja, esetleg kevés folyadék vagy annyi sem.

Ines
ini

Ini!

igen, én nem is attól félek, hogy beindul, hanem, hogy felérünk-e Pestre időben. A babát féltem.
inez

Szia Mackooo:-)
Én pont egy hónapja szültem az Istvánban dr Koissnál és Böröndi Zsuzsi volt a szülésznőm.Szerintem nagyon jó választás volt, nekem már az utolsó két hétben a ctgket is ő csinálta, a szülésnél pedig jó volt, hogy mellettem volt, de nem állandóan, mert erre nem is lett volna igényem, hanem rendszeresen bejött , ránk nézett és ettől biztonságban éreztem magam-a doki csak a vajúdás vége felé ért be, így a szülésznő volt az egyetlen biztos támpont ebben a "félelmetes" szituban(első baba:-) Egy szó, mint száz, szerintem nem jársz rosszul, ha őt választod:-)
Te is Koiss doktornál fogsz szülni? Ő ajánlotta Neked Zsuzsit?
Virág
villes

Rokica,

én februárban szültem az Istvánban, és igen, olyan dömpingre lehet számítani, mint a labor előtt. Én az alternatív szobát nem is láttam, sőt annyian voltunk, hogy velem együtt még két másik csaj sem kapott első éjszaka szobát, úgyhogy a szülőágyon aludtunk...

Most beszéltem utólag a nőgyógyászom asszisztensével, aki szülésznő volt az Istvánban, és az a baj szerinte, hogy túl népszerű a kórház, de nem követi az infrastruktúra, meg a szeméyzet is baromira leterhelt. Szerencsére kaptam utána egy háromágyast. Alapítványi szoba még véletlenül sem volt üres...
delma

Sziasztok!

Villes:
Lenne egy nagy kérdésem!
Én elvileg szeptemberben fogok szülni az Istvánban.
Hogyan kell felkeresni egy szülésznőt? Csak odamegyek hozzá, hogy vállal-e?
A másik, hogy megmondja, hogy mennyit kér a szülésért?
Nálam sajnos ez is gond (az anyagi rész).
Mi van ha nem fogadok szülésznőt?
Akkor is rendesek?
Hallottál valamit Dr. Szappan Vilmosról?
Ő nemrég került át az uzsokiból az Istvánba. Ezért is fogok ott szülni.

Segítségedet előre is köszönöm!
Angelani

Kép
angelani

Szia Virág!
Igen, Koiss dokinál fogok szülni, ő ajánlotta Böröndi Zsuzsát.
Az előző babánál volt fogadott szülésznőnk (a Schöpf-Méreiben szültem) és jól is jártunk vele.
Most sem az a kérdés, hogy fogadjunk-e, hanem, hogy Böröndi Zsuzsa milyen.
(Olyan vacak ezt így leírni, olyan, mintha a piacon nézné az ember a felhozatalt, de hát nem tudom máshogy megfogalmazni).
Szóval hogy milyen a hozzáállása, kedveli-e az embereket úgy általában, kedves-e, mennyire jó gátvédelemben, hajlandó-e partnernek tekinteni és válaszolni kimerítően az esetleges kérdésekre, hány éves, mennyire tapasztalt, hogyan viszonyul az alternatív dolgokhoz, a homeopátiához.
Szóval ilyesmi.

Tudsz ebben segíteni egy kicsit?

Előre is köszi.

(Azért eléggé elrettentett, hogy ilyen tumultus várható a labornál és a szülésnél egyaránt. Csak reménykedhetünk, hogy nem lesz éppen babadömping, amikor szülünk.)

Mackooo
mackooo

Mackooo
Bocs,de eddig nem tudtam írni, mert nem engedett be a rendszer:-(
Megpróbálok válaszolni a kérdéseidre, bár az igazat megvallva, nem volt túl sok időm ennyire megismerni Böröndi Zsuzsit, de nekem pozitív tapasztalataim voltak vele kapcsolatban, mindenképp tudom Neked ajánlani. Fiatal, 30as lehet vagy késő 20as,nem mézes-mázos, de kedves és barátságos, nekem minden kérdésemre részletesen válaszolt, viszont semmit nem tudok arról, hogy hogy viszonyul az alternatív dolgokhoz, mert nekem nem volt igényem ilyesmire és gátvédelemről sem beszéltünk, mert én úgy mentem szülni, hogy lesz ami lesz, ők úgyis tudják, mit kell tenni.

Angelani
Én megkérdeztem a dokimat, hogy tud -e szülésznőt ajánlani, van -e olyan szülésznő, akivel együtt dolgozik és ő ajánlotta nekem Böröndi Zsuzsit. Szerintem Te is kérdezd meg a dokid vagy egy másik lehetőség, hogy minden szerdán a szülésfelkészítő után be lehet menni a szülőszobákat megnézni, így ott is találkozhatsz szülésznőkkel, felteheted a kérdéseidet és ha szimpatikus valamelyik, meg is kérheted, hoyg segédkezzen a szülésednél.
Nekem nem mondta meg, mennyit kér én pedig nem kérdeztem, gondoltam annyit adunk, amennyit tudunk. Én örülök, hogy volt fogadott szülésznőm, mert a dokim csak a szülés végefelé ért be ,a szülésznő volt a biztos pont, jó volt, hogy már a hely se volt ismeretlen és volt vki, akivel már találkoztam korábban, akihez segítségért fordulhattam.Viszont a többi Istvános szerint majdnem mindegyik szülésznő nagyon jó az Istvánban, így nem biztos, hogy érdemes fogadni. Nekem , mint írtam, azért volt jó, mert rettegtema szüléstől és megnyugtatott a tudat, hogy lesz vki, aki ott lesz, ha szükségem lesz rá.
Sajnos a dokidról nem hallottam,de talán akad majd vki, aki igen.
Virág
villes

Szia Virág!
De jó, hogy írtál! Már kezdtem elszontyolodni, hogy semmi válasz nem jött.

És hogyhogy a doki csak a végére ért be? Annyira villámszülés volt? Vagy későn szóltak neki?
Én abban bízom, hogy azért odaér időben és nem fog otthagyni azzal a felkiáltással, hogy "ó, ma itt még úgysem lesz baba!", aztán az ember kénytelen a tolófájásokat "visszatartani" valahogy, amíg a doki beöltözik.

És Böröndi Zsuzsát szabályosan megkérted, hogy segédkezzen a szülésednél? Tehát egyértelmű volt, hogy felkéred? Mégsem volt kellemetlen helyzet, hogy nem tisztáztátok előre az anyagiakat? És utána sem érezted úgy, hogy esetleg nem volt elégedett, vagy ilyesmi?

Mackooo
mackooo

Szia Mackooo!
Először egy Babanetes lányt kérdeztem meg, aki az Istvánban dúláskodik, hogy szerinte érdemes e szülésznőt fogadni, ő mondta,hogy mivel a dokikat nagyon gyakran cak a szülés háromnegyedénél értesítik, ő ajánlotta a szülésznő fogadást.Azon ne izgulj,hogy otthagy,szerintem nem az a típus,inkább az jöhet közbe,hogy nagyon elfoglalt.De erre ne is gondolj,én is elhessegettem a gondolatot, hogy esetleg nem lesz ott...
Igen, felhívtam a Zsuzsit a mobilján, mondtam neki,hogy a doki adta meg a számát és szeretnék vele találkozni,mert szeretném,ha ő lenne a szülésznőm.Mivel már a 37.hétben voltam,behívott ctgre,amit fent a szülőszobáknál csinált ctgt,így nem kellett többé lent sorbaállnom az alagsorban.
Hogy elégedett e a pénzzel?Nem tudom,mert miután odaadtuk,nem találkoztunk többet,a borítékot nem előttünk nyitotta ki, de majd a kistesó születésénél kiderül:-)ha nem akar majd a szülésznőm lenni,keveselte,amit adtunk,de szerintem még talán többet is adtunk,mint amennyiket itt írtak a lányok még régebben vmelyik topikban.Persze ki tudja?
Egyébként villámszülés volt:-),a másik Istvános topikban le is írtam valahol-a fiam március 7én született,valamikor 2-3 héttel később írtam ide.
Lehet hogy írtad már,de Te mikorra vagy kiírva?Jársz szülésfelkészítőre?Láttad már a szülőszobákat?
Virág
villes

Szia Virág!
Június 4-re vagyok kiírva.
Még sosem voltam szülésfelkészítőn az Istvánban, mert nemrég "igazoltam át" a Schöpf-Méreiből és a meglévő gyerkőc mellett egyszerűen nem tudom megszervezni.
Az első terhességem alatt persze szorgalmasan jártam a felkészítőre a Schöpfbe.
A szülőszobákat is csak a Szülőszoba c. műsor egyik internetről letölthető verziójában láttam.
Azt tudom, hogy most lettek felújítva és nagyon szépek és hogy nincs közös vajúdó, hanem egyszemélyesek a szobák, ha jól értettem a dokit.
Viszont itt azt olvastam, hogy az alternatív lehetőségek nem adottak minden szobában.
Tehát akkor lehet, hogy én lemaradok a fürdőkádról pl., mert éppen valaki más vajúdik benne?
Persze tudom én, hogy kicsit telhetetlen kívánság lenne minden egyes szülőszobától azt várni, hogy mindent tudjanak.

Mackooo
mackooo

Szia Mackooo:-)
Bizony sanszos sajnos, hogy nem jutsz be az alternatív szülőszobába, amikor én voltam bent szülni, a szülésznő sajnálkozott, hogy sajnos foglalt a kád, de én nem sajnáltam annyira, mert nem nagyon akartam kipróbálni.Ahol én vajúdtam, ott csak labda volt, de én csak az elején tudtam használni, és így utólag már nagyon vicces, de én az összes fájást vigyázállásban vészeltem át:-), semmi nem volt jó, csak ha álltam-a séta jó lett volna még, de hozzám volt kötve egy infúziós állvány, azzal meg elég nehéz volt közlekedni:-(Bár a férjem hősiesen tolta utánam, de így nem volt az igazi:-)
Talán, ha szerencséd van, nem lesz dömping június elején.
Már van egy gyerkőcöd? Mekkora? Fiú? Lány?
Virág
villes

De hülye vagyok!Persze hogy van gyereked, amikor a Schöpfiből igazoltál át ide:-))Tiszta agyi leépülést okoz nálam, hogy nem aludtam egyben többet 3 óránál most már 5 hete:-(( Szóval erre a kérdésemre már meg is válaszoltam, de a többi még érdekelne:-))
villes

Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni a következőkben: mennyi pénzt illik adni a fogadott szülésznőnek, illetve orvosnak? Mi a tapasztalatotok? Válaszaitokat várom e-mailben az akaracs@index.hu címre.
Előre is köszönöm a segítséget.
akaracs

A kislányunk 1,5 éves. Kíváncsian várjuk, hogy fog reagálni a kistesóra.

És még egy nyomoronc zuhanyzó sincs???
Az előző szülésemnél a zuhanyzó alatt vészeltem át a tágulási szakaszt. Nekem nagyon sokat segített a melegvíz. Meg gondolom, az is, hogy álltam.
Kicsit kezdek aggódni...

Mackooo
mackooo

Mackooo
A mi szülőszobánkban nem volt zuhanyzó, de biztos van valahol az emeleten, két szülőszoba között.Ha tovább tartott volna a vajúdás, biztos én is a zuhanyt választottam volna, mert a melegvíz áldásos hatásáról én is hallottam, de a kádba nem szívesen ültem volna bele.
Kérdezd meg a dokit, biztos tudja van -e zuhanyzó.
Remélem a kislányotok örülni fog a tesónak,állítólag a kislányok jobban fogadják a kistestvért-bár ez rám speciel nem volt igaz az elején,mert a húgomat jópárszor meggyepáltam, de aztán nagyon jó tesók lettünk.Szóval van remény:-)
Egyébként hogy bírod a terhességet egy kisgyerek mellett? Nagyon nehéz? Mi is szeretnénk nemsokára kistesót, de én már előre félek, ezzel a terhességemmel sokat lustálkodtam és jól esett, de egy nyüzsis kismanóval ez nem lesz lehetséges.Van segítséged és tudsz pihenni?
Virág
villes

Mackooo,
Zuhanyzó a szülőszobákban nincs. Közös van a folyosón.
Bezzeg a nemigen reklámozott kerepestarcsai kórházban három (!!!) kádas szülőszoba van.
Na, mindegy - én is az Istvánban szültem mindkétszer és nem bántam meg. Kép
Üdv,
J
julie

Sziasztok!
Ez a második terhességem valahogy nehezebb mint az előző volt.
Biztosan azért, mert nem tudok annyit pihenni.
Bori már 13 kiló és persze még pelenkás. Úgyhogy naponta többször föl kell emelnem a pelenkázóra pl., ami szintén nem tesz jót.
Túl sok segítségem nincsen, mert a szüleim még dolgoznak, anyósom ugyan nyugdíjas, de van még három másik unokája Szentendrén, és a sógornőm most egyetemre kezdett járni, úgyhogy ott is elkél a segítség. Én meg nem akarom szegényt "megrokkantani" azzal, hogy a szabad napjain pedig hozzánk rángatom el.
Azért mostanában már hetente egyszer el szokott jönni, hogy el tudjak menni orvoshoz, vagy ha Borit kell vinnem, akkor ne kelljen egyedül cipelnem a kölyköt, a pelenkázótáskát, kismackót és egyéb marhaságot. Az egész menetfelszerelés van vagy 20 kiló.

Mi is akarunk még gyereket, de eléggé elgondolkodtató, hogy a gyerek mellett vállalt terhesség ennyire lestrapálja az embert.

Az előző terhességem utolsó harmadában teljesen visszanyertem a régi energiámat. Időnként most is úgy érzem, hogy a "régi" vagyok, de ha élni akarok a hirtelen jött energiadömpinggel, utána megvan a böjtje: állandóan becsípődnek az idegek a derekamban, és nagyon fáj a szeméremcsontom valami rejtélyes okból kifolyólag. Úgyhogy ilyenkor alig tudok utána menni.

Persze azért élvezem a dolgot, szívem szerint szülnék még ameddig bírok, olyan nagy élmény a babavárás és a babázás.

Mackooo
mackooo

Sziasztok!

Bábinszki Ágota elérhetőségére lenne szükségem, ha valakinek van ilyen, kérem, ossza meg velem!
Egyáltalán van magánrendelése?
Köszi előre is
Timi
efamily

Mackooo,
csak egy ötlet:
az én lányom is még pelenkás (12,2 kg), de én nem nagyon merem már emelgetni (félidöben kinyílt a méhszáj), és a pelenkázást úgy oldottam meg, hogy leveszem a pelekázó alátétet a pelenkázóról, leülök elé, és így a földön pelekázom, mégis olyan körülmények között, mint a pelenkázón. Már egész megszokta, maga veszi le az alátétet. :-)

odi
odi

Bábinszki Ágotához az alábbi telefonszámon tudsz bejelentkezni magánrendelésre: 320-4268

Kép

Kép

Kép
bodza

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?