Új privát üzeneted érkezett!

Marengo!

Hát nekünk ez elég hosszú történet.. 2004. okt. 6-án rendeltük meg először a vivanetnél az internetet.. de ott elírták a férjem nevét... így vártunk-vártunk, de hiába.. aztán meguntuk és decemberben megrendeltük a matávnál.. ott se történt semmi. mire kiderítettük, hogy azért mert a vivanetnél be van már adva 1 megrendelés... csak ugye nem kötik be mert más a vonalelőfizető , mint a megrendelő neve. ( elírás miatt)...
na ebbe beleuntunk..és fogtuk megrendeltük az én nevemre és új vonallal, hogy bizti ne legyen gubanc.. a régi vonalat meg lemondtuk.. ez kb febr. legelején történt. és március 20. felé kötötték be...


Edit:
Akkor nektek is hajrá.Kép)
én papír szerint a 31. hét végén járok ( 30+5) uh szerint meg 33. hét végén.. de mivel én tudom mikor fogant.. ezért a 31. hét vége a jó. Kép))
Én tüdőérlelőt nem kaptam, remélem nem is lesz rá szükség. és manócska még marda pár hetet. Kép)
Látom Te is Papp Zsolthoz jársz.. én is. Kép
Minden jót Nektek. Megy a drukk.Kép

Hajni
Vendég
 


Sziasztok, lányok!
Mi is itt vagyunk csak kivettünk 1 hét szabadságot: az anyukámnál pihentünk, nagyon jó volt egy kis kikapcsolódás és apa is egy kicsit agglegénynek érezhette magátKép
Kezd megoldódni János pötty-problémája,úgy tünik használ a Kék-krém, de nem akarom elkiabálni, mindenesetre kezdenek halványodni, úgyhogy a sebészetet egy ideig hanyagoljuk!

Afonya! Gondold át, hogy milyen elvárásaid vannak az óvodával szemben és az alapján nézz körül, fontos szempont, hogy milyen az óvónéni, menjetek el nyílt napokra ha tudtok, a mi ovinkban szokott lenni babaváró a leendő óvodásoknak(a munkahelyem a péri óvoda).
Szerintem jobb a vegyes csoport, mint a sima és az amúgy is bölcsis lányod könnyen megszokja az új közösséget, az a tapasztalat, hogy a bölcsiből oviba került gyerekek szociálisan fejlettebbek, könnyebben alkalmazkodnak a csoport szokásaihoz és önállóbbak mindenben mint az otthonról jött kiscsoportosok.
Az is lehet szempont hogy melyik ovi van hozzátok közel esetleg melyik esik utba munkába menet.

Képzeljétek felállt Zsófi is! Egy nappal később pedig felült egyedül!Mostantól tényleg kétirányba futhatok!

Üdv:Márti

Márti
Kép
hideyoshi
 
 


Sziasztok!
Szeretnék csatlakozni hozzátok,ha lehet. Én 28 éves vagyok, 2 lányom van: Kata (2002.06.06.), Anna (2004.02.20.).Egy Győr környéki faluban lakunk (Tárnokréti, ha mond valamit a neve).
Áfonyának szeretném üzenni, hogy az én lányom sincs még 3 éves, november óta jár oviba. A bölcsit kihagytuk, mert nem vették be egész napra, mivel a második gyerekkel otthon vagyok, és a bölcsik telítettek. Oviba elvileg csak 3 éves kortól mehetett volna (állami), de találtunk Szabadhegyen egy magánovit (Csigabiga Palota9, ahova bevették. Szobatiszta volt, de alváshoz még pelus kellett. Egy nap beszoktatás nélkül simán ottmaradt, pelenkát 1 hónap alatt teljesen elhagyta. Hétvégén is azt kérdezi, mikor megy oviba. Szóval ő szereti. Járnak úszni hetente, meg korizni, most tavasztól a kori helyett lovagolni. Sokat mennek bábszínházba, gyerekprogramokra. Vannak szülő-gyerek játszóházak, mennek majd kirándulni többször is. Mindig csinmálnak valami kézműves dolgot is. Szóval nem unatkoznak. Mondjuk, nem olcsó mulatság, de mi inkább másról lemondtunk az ovi miatt, mert nekünk megéri ez.Egy ismerősöm is most keres ovit Szabadhegyen, ha valamit megtudok tőle ezekről, azti is leírhatom, ha érdekel. Egyenlőre ennyi.
pocoknsz
 
 

 
 

Pocoknsz!
Szia, én szabadhegyi vagyok ismerem is az ovit, de csak kívülről. Megírnád a költségeit, meg mikortól lehet odavinni (életkor, naponta), ha akarod inkább, akkor emilben.
Látom, nincs sok idő a lányok közt. Mi a tapasztalatod, ez a jobb vagy jobb lett volna, ha nagyobb a korkülönbség? Most ezen filózok.

Hajni, hogy milyen a győri kórház? Olvasd el a mai Kisalföldben, én ilyennek láttam.
marengo
 
 


Fióka, neked mi a tapasztalatod ezzel a kis korkülönbséggel?
marengo
 
 


Sziasztok!

Ppont!
Nekünk ADSL van itthon, és nekünk is céges, de meg nem mondom mennyit kellett rá várni.
Az volt sok idő, amíg a helyi hálózatot kiépítették, de utána hamar bekötötték. Mondjuk azt hiszem ehhez kellett, hogy ne mint magánember, hanem mint cég sürgessük egy kicsit az Axelerót.
De ha valami technikai megoldásra kell várni, akkor az tényleg beleteleik egy kis időbe, míg a Matáv rászánja magát.

Retimama!

Gratulálunk! Reméljük hamarosan képet is láthatunk Róla!

Bocs lányok, de most annyira nem fog az agyam, hogy majd holnap írok mindenkinek :-)

Puszi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Marengo,
orulok, h jo volt neked a korhazban. Szerencses vagy, h a szuleszeti osztalyon mar nem volt semmi komplikacio, igy gondolom nem is sokat zavartak a noverek. Sajnos problema eseten a helyzet nem ilyen rozsas.
Pussz
holly
 
 


Szia Marengo!
Nem találtam az email címed, írd meg majd légyszi.Kata még nem volt egész 2 és fél éves,mikor elkezdte az ovit,de elvileg 2 és fél éves kortól lehet menni.Szobatisztaság valamennyire azért kell hozzá, bár még ő is pelenkában aludt,és volt olyan kicsi akin még napközben is volt pelus,úgyhogy ezt nem veszik túl szigorúan.Meg azt nézik meg mennyire van el a szülő nélkül.
A korkülönbségről annyit, nem bántam meg,mert a lányoknak biztos jó lesz nagyobb korukban,meg már most is egész jól el tudnak lenni, ha akarnak.De azt hiszem ez minden gyereknél más. Kata elég féltékeny volt az elején, meg ha ideges valamiért sokszor a picinek csap oda,de ismerősnél ugyanekkora korkülönbséggel született gyerekek vannak, ahol a nagy egyáltalán nem bántja a picit.Azért a harmadikat biztos nem szeretném ekkora korkülönbséggel, most egy kis levegőhöz szeretnék jutni én is. Egyébként az elején volt húzósabb, amikor még szopott a kicsi, mert a nagy nehezen bírta kivárni.Egyébként talán a korkülönbség miatt is,a pici sokkal nyugodtabb,jobban elvan egyedül,nem sok gond van vele,evésnél sincs semmi hiszti stb.Igaz amióta oviba jár a nagy azóta megszokta, hogy sokat vagyunk kettesben, és pl. ha hazajön a nagy az oviból és megölelget látom rajta, hogy már féltékeny.
Remélem tudtam valamit segíteni ezzel kapcsolatban.De nálatok még pici az első baba ugye? Még ráérsz.
Hello
pocoknsz
 
 


Hajni!
Bogi honlapján is van kórházi körkép és egyéb hasznos tanácsok!
Pocoknsz!
chalice@axelero.hu
marengo
 
 


Krisztike!
Kösz a reklámot Kép Tök jól esik, hogy figyelitek a honlapot.
A kórházi körkép majd akkor lesz teljes, ha megyek szülni.

Bár ha gondoljátok, akkor csinálhatunk egy olyat, hogy a tapasztalataitokat pontokba szedjük, és felteszünk egy statisztikát.

Szerintetek?

Puszi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!
Idejét sem tudom már mikor jártam erre!!! Nem jutok géphez mostanában.
Az előbb gyorsan átfutottam a lemaradást, de már alig emlékszem valamire.
Retimama! Gratulálok!!! Szép nagy fiad van! Örülök hogy bejött a Maár doki.
Üdv Pocoknsznak és Ppontnak! És minden újnak!
Minket nem csak a tavasz döntött le a lábunkról (bár nagyon sok a tavaszi feladat, a férjem a héten "parasztszabit" vett ki, hogy haladjunk egy kicsit), hanem egy jó kis vírus is. Remélem nem válik szokásunkká, de ezúttal húsvétra engedtek ki bennünket a kórházból. (Legutóbb karácsonyra.) Ezúttal Benettel kerültem be, mert annyira megduzzadt az orrnyálkahártyája, hogy nem kapott levegőt. Tele van huruttal 3 hetes kora óta, és ez a vírus most még rátett. Teljesen kiütött mindnyájunkat sorban. Hozta a férjem, feküdt vele 3 napot, aztán én egy napot, majd Beni, végül Fiona. Benett állapota egyik pillanatról a másikra lett ijesztő, úgyhogy csütörtök éjjel az ügyelet küldött be. Vasárnap már hozták utánam Fionát is. Egy hétig voltunk benn. Ezúttal kellemesebb tapasztalataim voltak, de azért volt egy pár dolog, amiről inkább no comment.
Benettet igazából benn sem tudták meggyógyítani, egy hét alatt sem. A hörghurutját kikezelték, de húsvét kedden a kontrolon azt mondták, hogy újra hörghurutos. A fejéből viszont alig sikerült némi beszáradt váladékot kivarázsolni. Egy nővérke volt, aki egyáltalán betalált az orrába a szondával, hogy leszedjen valamit. Túlzás nélkül. Még fül-orr-gégésszel is megnézették, hogy nem valami anatómiai elváltozása van-e. Olyat nem találtak, de hazaengedés előtti napra már a fülére is ráhúzódott. De hazaadtak bennünket. Persze a saját orvosunkkal állandó kapcsolatban voltam, és ő aztán adott egy nagyon erős orrsprayt, amitől most megindult tisztulásnak kicsi drága buksija. Már időnként magától folyik az orra. Ez így 3 hét után óriási haladás. Már nem szürcsög megállás nélkül, talán időnként végre vehet egy-egy jóízű levegőt is. Olyannyira jobban van, hogy az elmúlt 3 éjszakát egy az egyben átaludta. Azért holnap elviszem egy vérvételre, hogy megnézzék miért náthás állandóan, mert ez nem normális egy ekkora gyereknél. Lehet hogy allergiás is. Fiona az. Egyre több mindenről derül ki, hogy Fiona nem bírja.
A tejem sajnos teljesen elment a kórházban. Minimális mennyiséget tudok fejni, amit tápszerbe keverve adok neki. Ha néha már nem bírom tovább és mellre teszem, rögtön kibukik mindent. Emiatt nem is nagyon erőlködöm. Igaz a tápszertől meg nagyon szeles, és nehezen van széklete. Kamilla teába csinálom a tápszert, de ez se igazán hatékony.
Marengo! Kérdezted a korkülönbséget. Nekünk abszolút bejött ez a kis korkülönbség. Fiona nagyon szereti a Benit, órákat mesélhetnék róluk miket művelnek. Benett pedig második gyerekhez illő módon, nagyon jó, nyugodt és hihetelen vidám gyerek. Igaz nagyon anyás, igényli hogy foglalkozzak vele sokat, ezt kifejezésre is juttatja, de általában ez összeegyeztethető a Fionával való foglalkozással is. Ritka, hogy ne boldoguljak egyszerre kettejükkel. Akkor bizony az egyiket kicsit hagynom kell sírni vagy hisztizni, de csak a legszükségesebb ideig. A sok betegség ellenére, ami sok nyűgösséggel is jár, elég jól boldogulunk. Fiona sem féltékeny, igaz ha dührohamot kap, akkor Benettet éppúgy megüti, mint engem. (Tán 2szer fordult elő.) Ez is ritka hál istennek és kezelhető. Olyan még nem volt hogy elszabadult volna a hiszti. Bár a kórházban és utána itthon még vagy 3 napig nagyon nehezen bírtam vele. Gondolom több okból is. De mára visszaálltunk a normális kerékvágásba.
Egyébként olyan összfüggő mondatokban beszél már, hogy sokszor le kell ülnöm egy-egy közlendőjétől. Azt hiszem lassan hordanom kell zsebben a füzetet és ceruzát, jegyzetelni.
Tegnap nagyon meghatódtam. Indultunk el itthonról, de őt már korábban kiengedtem az udvarra. Mentem ki utána és az akácfa törzsének támaszkodva találtam: összetett kézzel, becsukott szemmel imádkozott a Mamikáért, meg Benikéért. Nem tudom mi mindent hallhattam volna még, ha nem szakítom félbe...
Egyébként Piros írásai engem is mindig megmosolyogtatnak vagy épp bátorítanak. Szerintem kész regényt írhatna a gyerekeiről, de van egy érzésem hogy mi is haladunk ebbe az irányba.
Na most azt hiszem pótoltam bőven!
Szép tavaszt mindenkinek!

Kamilla

Ui: a profilomban kicseréltem a fotót, kettejükről van most. Ezen megnézheted, hogy szeretik egymást.
fióka
 
 


Sziasztok!

Most SOS kellene a segítségetek.

Lilinek elfogyott a tápszere, és már nem írhat fel az orvos receptre.
Humana Babyfitet evett eddig.

Több megoldás is érdekel:
1.) Ha valakinek maradt otthon tápszere, amit nem használt fel, de már nem kell, szívesen megvenném

2.) Ha valakinek rendes háziorvosa van, és a gyerkőc nem töltötte még be az egy évet, akkor írathatna a nevére tápszert. Már csak 3 hónapig kell kihúznunk, mert ha megszületik nálunk a kicsi, az ő nevére tudok felíratni.

Itt Győrújbaráton a háziorvos néni nem volt jó fej, mert nem volt hajlandó a barátnőmnek felírni a tápszert, pedig nem halt volna bele.

Légyszi ha tudtok valami megoldást, akkor jelentkezzetek!

Köszi, puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!

Koszi az ovis valaszokat. A szabadhegyis en is neztem, a kis letszam miatt szimpatikus, csak pont a masik iranyban van, mint amerre jarok majd, ha dolgozom. Felteve, ha addig nem koltozunk elKép

Pocoknsz,
udv itt. A nagyobbjaink egy napon szulettekKép

Retimamanak meg hatalmas gratula Balinthoz, jo egeszseget az egesz csaladnak, sok oromet a picibenKép

Kép

Kép
afonya
 
 


Sziasztok! Egypár napig nem jövök és mindenki azonnal ír rengeteget! Én még 2in1 állapotban, így a 39. héten, de már kezdek elég nyűgös lenni. Fizikailag semmi gondom, de ez a várakozás,bizonytalanság és nem történik semmi érzés... 2003. novembere óta várok erre a babára és az utolsó tíz napban hülyülök meg?

Retimama gratulálok Bálinthoz! Szép méretekkel bír! Hogy telnek a mindennapok? Bár te második babával rutinosabb vagy, mint én leszek az elsővel.

Most megyek és olvasok kórházi körképet, lassan talán szükségem lesz rá.
topstar
 
 


Sziasztok!
Áfonya, köszönöm szépen, hogy bevettél a táblázatba nagyon örülök neki. Kiegészítem a hiányosságaimat, 11 hetes vagyok, a szülés várható időpontja október 29. Jövőhéten pénteken megyek az első ultrahangra amit már nagyon várunk. Most még olyan fontos dolgokat kell eldöntenünk, hogy fotót vagy videot kérünk-e a babáról.
Topstar, neked minden jót kivánok, légyszi mihamarabb értesíts minket a fejleményekről, mindenre kiterjedő részletességgel várjuk a szülésed történetét!
Üdv
sika
 
 


Retimama!

Gratula a babához! Bízom benne, hogy nemsokára majd személyesen is megkuksolhatom az utcában sétáltatás közben.

Farkasbogi!

Jövő csütörtökön megyünk a 4 hónapos oltásra Dáviddal, megkérdezem majd a dokinkat, hátha.

Most rohannom kell , de nagyon jól esett, hogy olvastok és , hogy sikerült megfertőznöm benneteket a többgyermekes lét iránti lelkesedésemmel. Kösz, Fióka. A regény nem is rossz ötlet... de legalábbis egy blog biztosan kijönne belőle és talán a jövőben a ygerkőcök is szívesen olvasnák. Csak sajna úszom az idővel.Bogi kitartóbb.

Üdv,

Piros

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!

Piros!
Köszi szépen, aranyos vagy, hogy megkérdezed!
Már arra is gondoltam, hogy a saját orvosomat zsarolom meg, hogyha nem próbál kitalálni valamit, akkor rendes tejet adok Lilinek. Arról meg le vagyunk tiltva.
Nem tudom nézegettétek-e az árakat, de eddig a gyógyszertári Humana tápszerért 900 Ft körül fizettem, amiben két csomag van, a boltban pedig 2700-3200 Ft között mozog egy csomag ára. Nem vagyok hajlandó ennyit kifizetni a tápszerért. Egy az, hogy nincs rá egyáltalán pénzünk, kettő, hogy ez kimondott rablás.

Na kibosszankodtam magam :-)

Piros!
Neked volt olyan, hogy valamelyik gyerkőc állandóan rajtad lógott? Lili most nagyon olyan napokat él meg, hogy ha a lakásban vagyunk, állandóan csimpaszkodik belém, fél méterre nem mehetek el mellőle.
Szerinted érzi, hogy jön egy új emberke, aki majd kicsit elszakít tőle?
Az a baj, hogy nem tudom eldönteni mit tegyek.
Vegyem ölbe, amikor kéri, és babusgassam amíg csak ő van nekem, vagy ne szoktassam hozzá ahhoz, hogy állandóan kézben legyen, mert később nem bírok vele.
Nagyon nehéz így bármit is csinálni mellette. Kimondottan allergiás pl. a konyhára. Ha főzni próbálok, akkor teljesen ki van akadva.

Szóval nem tudom. Adjatok tanácsot légysziiiiiiii.
Ráhel!
Ha olvasol még minket, akkor Tőled is kérdezem ezt, elvégre Te is elég gyakorlott vagy már ebben a kérdésben.

Köszi!

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Topstar!
Kitartás!Már mindjárt itt a vége!Lehet,hogy a hétvégi hidegfront meghozza a babát?

Pocoknsz!
Üdv a csapatban és gratulálok!

Hajni!
Neked is kitartás!Ha a kórházban leszel és van kedved és időd,keress meg.Nekem ápr. 19-én be kell feküdnöm.Ha nem szülsz meg a kiírt időpont előtt,akkor az enyémek már meglesznek addigra.Legoptimálisabb esetben május közepén.


Csütörtökön voltam dokinál.Minden rendben: méhszáj zárt,még mindig 3000-es.Vérnyomás,súly,vizelet is oké.A babák szépen fejlődnek és mindhárman egyformák.
A "korunkra" és a távolságra való tekintettel azonban 19-én be kell feküdnöm.Addig még gépközeleben vagyok.

Edit
30+4

Kép

Kép
edit73
 
 


Sziasztok!

Sajnos egyre rosszabb minden. Kép Szerdán elkezdtem vérezni, felhívtam a dokit, azonnal berendelt.. megnézett. a máhszájam elkezdett nyílni... és még egy gombát is sikerült összeszednem..
Szigorú fekvés.. ha nem múlt volna el péntekig akkor be kellett volna feküdnöm a szülésig. Kép(
De szerencsére minden ok. Már nem vérzek...
Remélem nem nyílok tovább... Kép
Szorítsatok nekünk...

Áfonya:
Köszi h bevettél a táblázatba. az adatokon pontosítanék.
A szülés várható időpontja jún. 7 (uh szerint máj 24-- de maradjunk az eredetinél. Kép
Az orvosom pedig Papp Zsolt.

Edit:
remélem a kórházat megúszom, én negyon nem szeretnék befeküdni.. hisz még olyan sok idő van júniusig.. persze h a babámnak az a jó, akkor megyek.. de remélem minden ok lesz.
Neked minden jót.Kép

Hajni 31+5
Vendég
 


Hajni, nagyon sajnállak, és szorítok neked, de hidd el, ha kell, akkor jobb, ha bent vagy. Én két napot voltam a szülőszobán, ill. másfelet, de volt ott egy lány, aki már nem is tudom mióta bent volt és még csak a 26. héten járt. Nem irigyeltem, de az volt a fontos, hogy állandó felügyelet alatt volt. A msiknak is így mentették meg a babát, mert nagyon hirtelen lett valami gond ott bent, de aztán hamar kikapták és minden rendben volt. Félre ne érts, nem ijesztegetni akarlak, épp ellenkezőleg, ott biztonságban vagytok. De szorítok, hogy mégse kelljen bemenni!
marengo
 
 


Áfonya:
még a táblázathoz: fiam lesz és Marcell lesz a neve.
Köszi:

Hajni
Vendég
 


Sziasztok!

Megint betegek vagyunk, így nem sok időm van írni. Sára szerda óta lázas. előbb csak estére, de péntek óta nappal is belázasodik. Szombaton az ügyeleten írtak neki antibiotikumot, de eddig nem sok javulást látok. Anna a fülét fájlalta és a dobhártyája volt véreres, így ő is gyógyszert szed. Dávid még bírja. Remélem beigazolódik az anyatej védőhatásáról szóló hozsanna és ő kihagyja. Elég fárasztó az éjszakai műszak. Ráadásul a párom a jövő héten Pesten lesz, íyg egyedül leszek a három csimotára.

Farkasbogi!

Sajnos nem tudlak nagyon biztatni. Sárán is kitört a féltékenység.Pedig azt hittem az elején, hogy megússzuk. De mostanában csak az én ölemben jó ülnie. Kitúrja a Dávidot, sőt simán belemarkol a hajába és megtépi. Annát is üti-vágja. Agresszív és felettébb hisztériás. Seperc alatt eltörik a mécses. Közben pedig szeretgeti is őket. Talán most tudatosult, hogy most már mindig lesz kistesó. Nekem nincs biztos receptem. Igyekszem mindegyikre egyformán figyelni és bevonni őket a segítésbe a másik körül: pl. Sára "példát mutat" a Dávidnak öltözködésből, Anna cipelheti is, stb. Vannak viszont szigorú korlátok. Ilyen a tűzhely. Annak a közelébe sem szabad jönni. Amíg kisebb volt főzéskor Sárát az etetőszékében behúztam a konyha sarkába és ő is kapott edényt, amiben kevergethetett. Most a panírozás a kedvenc, de "tésztázni" is szoktunk együtt. Úszik a konyha a lisztfelhőben, de élvezik a lányok. Na és gyakran meg is únják idő előtt és akkor végre haladok is. :-)

Topstar, szurkolok!

Edit és Hajni, kitartás! Edit igazán minden tiszteletem a tied, nagyon ügyes vagy az ikrekkel. Bele se merek gondolni milyen elsz velük az elején...Napi 6 pelus fejenként, egymásba érő etetések...Ezt nevezem kihívásnak!

Piros

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!

Hajni!
Kitartás!Pihnej,amennyit lehet és szorítok,hogy ne legyen gond!Ha más megoldás nincs,akkor jobb -szerintem is - a kórház.
Na pont én mondom ezt,aki irtózik tőle.De azzal nyugtatom magam,hogy ott vigyáznak ránk.A doki szerint is bármi van,kéznél vagyok és azonnal lehet cselekedni!

Piros!
Majd mesélek erről a "kihívásról" egy pár hónap múlva!
Úgy bízom ( bíztam) benne,hogy bennünket elkerül ez a testvérféltékenység!De úgy látom előbb vagy utóbb mindenkinél jelentkezik.Na akkor mi sem leszünk kivételek!Kíváncsi vagyok,hogyan jelentkezik ez egy fiúnál!

Edit
31!!!

Kép

Kép
edit73
 
 


Sziasztok!

Áfonya!
Köszönöm, hogy belekerültem a táblázatba.
Nagyon remélem, hogy nemsokára a várandós táblában is benne leszek. Már beindítottuk a "kistesó projektet".

Bogi!
Ne aggódj, ez a rajtad lógás is meg fog szűnni. Bandika hónapokig ezt csinálta, akárhányszor kimentem a konyhába (pedig egybenyitott konyha-étkező-nappalink van). Azóta jobb a helyzet, mióta kipakoltam egy alsószekrényt, és egy fiókot, amiben nyugodtan rámolhat. Igaz, hogy azóta egy ebéd készítés után, fél órába telik, míg mindent helyrerakunk, de megérte. Szerencsére ahogy egyre nagyobb, egyre többet segít mindenben. Ő viszi ki az asztalra az evőeszközöket, a tányérját, előveszi az előkéjét stb. Én azt vettem észre, hogy nálunk a kisfiamat úgy lehet a legjobban lekötni, ha hagyom, hogy segítsen. Például most, hogy már ki lehet menni az udvarra 20 percet is elsöprögeti a teraszt, anélkül, hogy foglalkozni kellenne vele.
Kistestvér ügyben még nincs tapasztalatom, de a barátainknál a nagyfiút szintén a lehető legtöbb dologba bevonják a kicsi körüli tennivalókba, így ő is nagyon fontosnak érzi magát.

Kamilla!
Látom ti is nagy kórházba járósok vagytok. Sajnos nekünk is éppen elégszer kijutott.
Mi hetente járunk vérvételre fel a 6. emeletre, így az osztályon az összes nővér és doki ismer minket. Talán ennek is köszönhetjük, hogy velünk nagyon rendesen bánnak.
Remélem Lányok, titeket nem fognak úgy ismerni ott, mint minket.

Képzeljétek el, hogy a 19 hónapos kisfiam beárult az apjánál! Az történt ugyanis, hogy kint locsoltuk az árvácska palántákat. Mondtam a Kismanónak, hogy kerülje ki őket, ne lépjen rájuk. Erre természetesen rám nevetett, majd egyenesen rásétált az egyik virágra. Beismerem, gogy kettőt ráütöttem a pelenkájára (tuti nem is érezte), de vette a lapot. Este mikor megjött a férjem még mindig kinn voltunk. A gyerek fogta az apja kezét, odavitte a palántákhoz, majd elmagyarázta az apjának, hogy mi történt. Teljesen lehidaltam, és persze nagyon örültem. Nem tudom nektek ennyi idősen mennyit beszélt a gyereke(i)tek, de az enyém olyanokat mond, hogy sokszor csak ámulunk.

ADSL ügyben előrelépés történt (persze csak úgy, hogy egy ismerős rájuk szólt), előreláthatólag ápr.19-én bekötik. Onnantól rendszeresen ide tudok nézni. Addig is mindenkinek minden jót.

Ppont alias Eszter
ppont
 
 


Sziasztok!

Köszi a tanácsokat, és megnyugtató szavakat kistestvér ügyben Kép Remélem én is, hogy minden rendben lesz.
Egyébként nekünk is egyterű a lakás, és Lili nagyon szépen eljátszik egyedül, csak bizonyos dolgok irritálják. Persze ez megszokható, csak amikor az emberen rajt van a kényszer, hogy mire apa hazajön csillivilli legyen a lakás, meg legyen minden rendben, akkor egy idő után kihívás, hogy ha elrakodok a nappaliban minden játékot, odafigyeljek arra, hogyha apa hazaér, arra az öt percre ne legyen elöl játék.
Utána már azt pakol amit akar, csak a vizit meglegyen Kép

Képzeljétek ma elviszik a nagy távcsövünket.
Ráadásul a férjem teljesen ki van akadva magára, mert rosszul emlékezett, hogy mennyiért vette, és bukott 150 ezret rajta, mert túl alacsony árat mondott. Közben ő azt hitte, hogy csak 50-et engedett. Nem is aludt egész éjjel, de mivel Debrecenből jön érte a vevő, nem mondhatta, hogy bocsi, de mégsem annyi amennyi.

Eszter!
Ez jó Kép Édes lehetett a kisfiad.

Van egy hírem.
A kórház honlapját újítják, és lesz a szülészetnek is külön honlapja. Írtam a főorvosnak, hogy én is szerkesztek egy honlapot, ahol részletesen be szeretném mutatni a szülészetet, és bővíteni olyan infókkal, amik hasznosak a kismamáknak. Erre holnap személyesen fogunk találkozni, és beszélgetni erről, és még szülésznővel és nővérrel is beszélgethetek.

Mit szóltok? Lehet, hogy elindul valami jó változás a szülészet körül?

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!
Röviden: ma jöttünk haza ismét a kórházból. Vasárnap éjjel rohamkocsi vitt be Benettel. Kruppos. Ha valaki ismeri, van tapasztalata ezzel, kérem segítsen. Még mindig nem tudok sokat, csak annyit hogy az én fiam igen korán kezdte. Ezt senki nem felejtette el megemlíteni. Párásítót már megrendeltem, pénteken érkezik. Addig csak kibekkeljük valahogy. Legjobb tudásom szerint igyekszem a dolgok elébe nézni, de úgy érzem, hogy ez nagyon kevés. Mindemellett a hörghurutja is kiújult, megint állandóan szörcsög, szóval halmozzuk az élvezteket. Én meg a végkimerülés határán vagyok. Csoda hogy épségben hazaértünk...
Akkor, hogy lehet, hogy már láttalak is, Eszter??? Miért kell ilyen sűrűn vért venni a kisfiadtól? Nem tudod, Angéla nővér hova lett? Múltkor benn volt, de úgy tűnik csak látogatóban.
Az én 20 hónapos lányom is sokat beszél, majd legközelebb mesélek. De a legszebb az, amikor azt mondja: "Fiona okos." :-)))
Piros: blogot elkezdtem írni, de bevallom mindne elhatározásom ellenére képtelen vagyok tisztességesen írni. Pedig bőven lenne miről.
Most megyek keresek valami kruppos fórumot, hátha okosodom.
Üdv
Kamilla
fióka
 
 


Sziasztok!

Kamilla, nagyon sajnálom, hogy ez a betegség érint benneteket! És tényleg korán kezdte, van az ismeretségi körömben kruppos kisfiú, neki kétévesen kezdődött azt hiszem. Majd érdeklődöm, ha találkozunk! Hogy kezdődött, ha nem vagyok indiszkrét? Gondolom, nagyon megijedtetek! Olvastál-hallottál erről a dologról, mielőtt Benettnél megjelent?

Szóval, minden jót kívánok nektek, és tudom, hogy nem vigasztal, de legalább biztos lehetsz benne, hogy kinövi.

*Dirtha

UI. Bogi, már kérdeztem Tőled: az első terhességednél te is cukorbeteg voltál, és ahogy olvastam, nem csináltak nálad cukorterheléses tesztet a 12. héten a mostani terhességednél, pedig úgy olvastam és nekem a nőgyógyász is mondta, hogy szoktak. Hogy hogy nem csinálták meg nálad? Örülök, hogy most jók lettek az eredmények! (fura, hogy az elsőnél meg magas volt az érték, nem? Olyan furcsa az emberi szervezet, néha megütközöm rajta) Jó babavárást.

*Dirtha
dirtha
 
 


Sziasztok!

Bogi!
Már többször is említettétek a honlapodat, Mi a címe?

Kamilla!
Mikor legutóbb (március 12 körül) bent feküdtünk a kisfiammal, még dolgozott Angéla nővér.
Bandikának kevés egy fehérvérsejtje, ezért kell mindig ellenőrízni. Amikor egy bizonyos szint alá süllyed, kapnia kell egy un. sejtnövelő injekciót. Ezután pár hétig jók az eredményei (először csak 2 napig bírta!)
Van egy jó hírem is, most először kissé növekedett az érték egy hét elteltével. Az orvosok szerint kinövi, hát reméljük, mindenesetre jó a tendencia.
Milyen párásítóra van szükségetek? Nekünk van egy hideg párásítónk, de jelenleg nem használjuk. Ha szükségetek van rá nyugodtan szóljál.

A profilomra feltettünk egy képet Bandikáról.

Üdv. Eszter
ppont
 
 


Eszter! Remélem jársz erre!
Sajna nem érkezik meg a gép holnap mégsem. Talán hétfőn. Ha addig kölcsön tudnátok adni nagyon hálásak lennénk!!!!!!!!!
Ha megküldöd a telefonszámod a kamilla.horak@gmail.com-ra felhívnálak és elszaladnék érte.

Kamilla
fióka
 
 


Sziasztok!

Nem ért valaki az archív üzenetek tömörítéséhez? elég hosszú már a bevezetőnk.

Ma megkaptuk a 4 hónapos oltásokat. Kicsit elcsúszott a programunk a betegségek miatt. Ezúttal 7680 grammnak mérték a fiatalurat. Nem is üvöltött sokat. Preventíven megkapta a kúpot amint hazaértünk, így szinte egész délután aludt. Ügyes volt a Sabin cseppekkel is.

De a legnagyobb hír, hogy tegnap átfordult magától a hátáról a hasára. Ezt ugyan a lányaim már három hónaposan tudták, így ő rendesen lemaradt, de legalább igaz, hogy ami késik, az nem múlik. Szívesen fordul a jobb oldalára és hosszú percekig vigyorog magára a játékállvány tükrében. A járóka rácsába is szívesen kapaszkodik és azzal húzza fel magát közel ülő pozícióba. Elkezdtük az alma kóstolgatását is, de azért a cicit jobban kedveli. Igazi kis micimachó!

Eszter!

Bandi nagyon édes azzal a joghurttal! Olyan mintha nem döntötte volna el, hogy testfestéknek használja vagy kajának. Jutott azért a szájába is?
Igazán jó hír, hogy javulnak az eredményei. Csak így tovább! Egyébként Ti tudtok bármit tenni az ügy érdekében vagy csak a szervezetének kell kidolgoznia magából?

Kamilla!

Nem csodálom, hogy feladtad a blogot. nekem a hagyományos napló vezetése sem akar menni. Az elsőnél még napi bejegyzések voltak, a másodiknál már inkább scak haviak, a Dávidéba meg inkább csak címszavak kerülnek. Majd bemásolom neki amit ide a fórumra írok róla.

Piros

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


sziasztok
abban szeretnek segitseget kerni, h tud-e vki gyorben v kornyeken 4D UH rendelot a babits utcain kivul. hugom jon a jovo heten, de a babits full tele van. aug 20-ra van kiirva, mar jol latszana a baba neme, szivesen elmenne.
koszi
h_
holly
 
 


Sziasztok!

Kamilla
Elküldtem a számomat,remélem megkapod. Ha mégsem jelezd!

Piros
Az a kép KisManóról pár hónapja készült, még csak akkor kezdtük el a joghurtot. Azóta nagyon vigyáz,hogy nehogy egy csepp is kárba menjen.
Sajnos a betegségét gyógyítani nem lehet, csak a saját szervezetére van bízva, hogy legyőzze.
Holnap ismétkontrollra megyünk, reméljük a legjobbakat. (Már túl vagyunk a 3 héten, azóta nem kapott szurit.)
Egyébként Bandika igazi lustaság volt, 5 hónaposan fordult át először, majd hónapokig csak kúszva közlekedett. Ennek ellenére hamar elkezdett járni, 11 hónaposan már csetlett - botlott.

Mi a cicit csak egy hónapja hagytuk abba, és én mindenkinek ajánlom, hogy aki tudja minél tovább szoptasson! Nálunk a cumi és a cumisüveg teljesen kimaradt, soha nem is fogadta el őket (legalább ezekről sem kell leszoktatni).

Mára ennyit!

Üdv. Eszter
ppont
 
 


Sziasztok!

Holly!
Nincs más Győr környékén, csak a Babits utcai.
Most hány hetes?
Ha gondolod megpróbálhatok beszélni a tulajjal, van egy kis protekcióm Kép

Amúgy én tegnap voltam.

KISLÁNY lesz.

Apuci nagyon nagyon el van keseredve, amitől nekem sincs túl jó kedvem, de ez van.
Nekem mindegy volt, hogy mi lesz.

Eszter

http://jaksy.different.hu

Piros!
Még egyszer köszönöm a receptet. Nagyon aranyos tőled, hogy nem felejtetted el.
Kár, hogy nem voltunk itthon mikor jöttetek, de ha máskor erre jártok, akkor azért kopogjatok be nyugodtan.

Dirtha!
Nekem csináltak terhelést, csak nem a 12. hanem a 16. héten.
Annyira korán még nem nagyon érdemes, minél később, annál biztosabb az eredmény. Bár most megnyugtattak, hogy a 24. heti sem mérvadó, mert van akinek az rendben volt, és a 33. héten derült ki, hogy mégis gond van.
Szóval nekem kettőt csináltak.
Az első 4,8 a másik 6,7 lett terhelés után.
Úgyhogy eddig minden oké.

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Bogi,
koszonom a lehetoseget, idokozben kiderult, h rendesek voltak a telefonban, mert amikor kiderult, h hugom nem a kornyekrol van, azt mondtak neki, egyik este meg talan befer, majd pontositanak!
gratulalok a kislanyhoz, nagyon szep lanynevek vannak, konnyu dolgod lesz.
arra szeretnelek kerni, h a honlapodon a sztorimban koni nevet ird at legyszi babamra vagy kisbabamra, mert mint kiderult, nem egy gyakori keresztnev, es nem szeretnem, ha hatranya szarmazhatna anyukaja rossz tapasztalatai miatt, foleg, h a korhaz is erdeklodik a honlapod irant.
puszi
h_
holly
 
 


Holly!
Levettem az összes kórházas élményt.
Úgy döntöttem, hogy inkább objektív tanácsokkal szeretnék szolgálni a kismamáknak, mint szubjektív véleményekkel.

Amúgy voltam bent a kórházban, a főorvos úr nagyon de nagyon rendes volt. Úgy éreztem tényleg érdekli őket a kismamák véleménye, csak sajnos nagyon ritkán kerül visszajelzés hozzájuk.
Beszéltem a szülész főorvossal is, és a csecsemős és szülésznő osztályok vezetőivel is. Szóval úgy érzem termékeny kapcsolatnak nézünk elébe.
Bennük teljesen megvan a jobbító szándék, úgy mint bennünk.
Sajnos korlátaik vannak, de azt hiszem nem lesz gond.

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Bogi,
kar h levetted, vegul is rajottem, h tokmindegy, tobbet Koni oda ugysem kerul, en meg mar ott sem csinaltam titkot abbol, mi a velemenyem a szuleszetrol (pontositsunk, a szuloszobarol pozitiv volt, ahogy emlekezhettek, csak kint az osztalyrol volt nagyon sz*r). Nekem meg tokmindegy, bar meg szeretnenk babat, de ha nagyon rossz lesz, majd mas megoldast keresunk.

Kicsit meglep, h azt irtad "sajnos nagyon ritkan kerul visszajelzes hozzajuk", mert osszesen csak ki kellene nyitni a fuluket mikozben az osztalyon jarnak-kelnek, es nem kene mindent arra fogniuk, h az anyukak tudatlanok, meg hisztisek. Mellesleg, ha akarnanak, szerezhetnenek visszajelzest akar innen az internetrol is, de az a helyzet, h sztem eszukbe sem jut. Remelhetoleg igy, h jartal ott, legalabb kivancsisagbol beleolvasnak ebbe a forumba is, ha eddig meg nem hivtad fel ra a figyelmuket, akkor a kovetkezo randi alkalmaval tedd meg. Bar elore megjosolom, h leginkabb anyazas lesz a kezdeti reakcio... Azert megneznem egy-ket ember arcat :-)))
Ami pedig az emlegetett korlataikat illeti, nem tudom, mire gondoltal. A pozitiv hozzaallas, ember- es leginkabb bababarat szemlelet, vagy az, h nem nezunk le masokat csak azert, mert az adott szituacioban nagyobb rutinnal rendelkezunk, nos, ezeknek kizarolag a belso korlatoltsag szabhat hatart, es nem barmifele anyagi indok. Mindannyian tudjuk, h keves a penz a korhazakban, es biztos vagyok benne, h nincsenek jol megfizetve. De ez meg senkit sem jogosit fel arra, hogy a munkajat ne a tole elvarhato legnagyobb hivatastudattal vegezze. A keves penzrol nem az anyak, es nem a csecsemok tehetnek. Ha megnezed a panaszokat, amik a szulestortenetekben elobukkannak, azok nem penzzel lennenek orvosolhatok. Na, en ezert nem hiszem azt, h termekeny lesz a kapcsolatotok. (Maximum neked lesz jobb a kovetkezo szulesnel, mert ha addig megismernek, VIP vendeg leszel, es megkapod a megfelelo banasmodot. Ha ez nem lenne, azt mondanam, naiv vagy.)

Egyebkent, tovabbgondolva a dolgot, ha jartal bent, es beszeltetek errol a temarol, akkor az is lehet, h mar meg is talaltak ezt a forumot. Egyetlen gond van, h a nickek ellenere a tablazatainkbol siman vissza lehet keresni, h ki kicsoda, eleg ritka nevek vannak itt. Mondjuk ez nekem nem gaz, mert ott se csinaltam titkot a bajaimbol, de elkepzelheto, h ir olyan ide a forumra, aki ezt megsem szeretne. Ugyhogy azert egyeztetni kene a tobbiekkel. Felolem mehet. Bar ha eppen tele az osztaly, ugysincs idejuk internetezni. Hmmm... Pontositok, akkor is szakitanak ra idot valahogy :-)))

Ja, es megegy dolog. Elinteznel a csecsemosoknek egy tovabbkepzest? Talan nem lenne akkora hizasverseny, cukrosviz ivaszat, ejjel titokban cumisuveggel tomes, stb stb... :-)))
holly
 
 


Bogi!

Bár én nem jártam mostanában Győrbena szülészeten (majd most fogok),csak a nőgyógyászaton,de voltam más kórházban.Ami nekem nagyon tetszett,hogy egy kis ládikában kérdőív volt kitéve.Ezt név nélkül ki lehet tölteni,a gyűjtődobozba bedobni.Így az érintettek ( és főképp a hatáskörrel rendelkezők!)tudomást szerezhettek az osztályon történtekről.És nem csak akkor,ha panasszal fordult valaki az igazgatósághoz.
Van ilyen Győrben?

Edit

Kép

Kép
edit73
 
 


Sziasztok!

Remélem nem indítpk el lavinát ezzel a témával Kép

Holly!
Én Lilivel (mivel császáros voltam) nem 5, hanem 6 napot töltöttem a gyermekágyas részen.
Akkor még nem ismertek engem egyáltalán, mégis úgy érzem maximálisan mindent megtettek azért, hogy jól érezzük magunkat.
Lehet, hogy véletlenül abban az egy hétben volt mindenkinek jó kedve? Lehet, hogy abban az egy hétben függesztették fel a súlygyarapodási versenyt? Nem hinném.
Én a mostani kezdeményezést is csak azért indítottam el, hogy nekik is segítsek, de első sorban a kismamáknak.

Én nagyon nem vagyok ugyanis híve annak, hogy riogassuk egymást.
Az országban szinte elsőként vezették itt be a rooming-in rendszert. És akár hiszitek, akár nem, hatalmas ellenérzés fogadta, és nemcsak a szakmában, de a kismamák körében is, mondván: Hogy fogunk így pihenni a kórházban, ha 24 órán át ott van a csecsemő.
Nagy utat jártak be, míg a szemlélet megváltozott, és még ma is vannak olyan kórházak Mo-n, ahol nincs is ez bevezetve, vagy nem ilyen formában.

Vannak emberi elvárásaink, ami természetes. Csakhogy a nővérek is emberek, ők is joggal várják el ugyanezt tőlünk, kismamáktól.

Én pl. azt vallom, hogy viselkedj úgy, ahogy azt másoktól magaddal szemben elvárod. Én ezt tettem ott is, és azt hiszem ennek meg is volt a hatása.
Bármikor kimehettem a bajommal, még éjszaka is a nővérhez, zokszó nélkül, KEDVESEN segített. Mert én is úgy szóltam hozzá.
A takarítónénik pl. a mi szobánkba csöndesen nyitottak be, miután első nap megköszöntem a munkájukat. Csodálkoztak, még azt sem mondták ijedtükben, hogy szívesen, annyira meglepődtek ezen. Én meg azon, hogy miért nem tudják mások is ezt tenni? Szebb lenne az élet.

Edit!
Itt is rendszeresen végeznek elégedettségi felméréseket, nem tudom milyen időközönként, de amúgy ezt jó ötletnek tartom, ha gondolod, akár fel is hozhatom a témát. Nem hinném, hogy ellenükre lenne.
Mondjuk egy hónapig gyűjteni a véleményeket.

Ja, HOlly!
Nézik ezt a honlapot, és tudtak minden egyes kritikáról, és az összes amit nehezményeztek, az az, hogy miért nem őket keresték meg ezekkel a problémákkal, miért a "nyilvánosságot".
És amúgy pozitívan álltak a kérdéshez.

Na most ennyit, dugulok, mert már jön az ebéd illata Kép

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Bogi!

Én ezt a fajta felmérést jó ötletnek tartom.Ha ki van téve a kérdőív,bátran lehet belőle venni.Aki akarja,kitölti,aki meg nem,hát nem.Névtelenül még az a veszély sem fenyeget senkit,hogy esetleg hátrányos megkülönböztetésben lesz része.
Sőt!Azt is el tudom képzelni,hogy rá lehessen írni a nevet,ha valaki a véleményét névvel együtt is hajlandó vállalni.
Ha te is jó ötletnek találod,akkor vesd föl!

Edit

Kép

Kép
edit73
 
 


Bogi,
naiv vagy. pont.
holly
 
 


Holly!

Lehet Kép De ugye nem sértésnek szántad?

Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


na de hogy ne csak a levegobe beszeljek, vegyuk sorra, mit irtal.
sulygyarapodasi versennyel kapcsolatban teny, h rengeteg anyukanak ki volt adva, h merni kell minden szoptataskor. tudom, abban a szobaban voltam, ahol a merleg volt, es a szomszedok eleg gyakran becsortettek, aggodtak, h a baba nem hizik eleget, holott az sem lehet gond, ha a baba ket het alatt nyeri vissza a szuletesi sulyat, es ha az ember normal esetben negy-ot napig van korhazban, lehet, h leginkabb fogy. ehelyett a helyes mellretetelt kene mindenkinek megtanitani, mert akkor indul be a tej is, meg a baba gyarapodasa is, ha jol szopik. de ilyet nem csinalnak. ha keri az ember, max mellre TESZIK, de ez gyakran nem elegendo. ikres anyuka a szomszed szobaban amiatt volt boldog, h Marika neni ejjel cumisuvegbol jol megtomte tappal a babat, es igy remelhetoleg vegre hazamehet... na ennyit arrol, h nincs sulyverseny, meg arrol is, milyen jo hatassal van a korhazi legkor a szoptatasra.

Az, h neked valami megfelel, meg nem azt jelenti, hogy az masnak is jo. Aki kevesbe igenyes arra, mi van korulotte (nem rossz ertelemben irom), az konnyebben alkalmazkodik. De azert furcsa, h neked nem tunt fel, milyen higieniai viszonyok vannak a mellekhelyisegekben. Nekem speciel egy labgombat is sikerult beszereznem emlekeztetonek, pedig megtettem a szukseges ovintezkedeseket.

En sem vagyok hive annak, h riogassuk egymast. A beszamolokkal nem is az volt a cel. Megiscsak segit felkeszulni a nehezsegekre, ha latjuk, masnak milyen tapasztalatai voltak. Meseld el egy baratnodnek, akivarandos elso babaval, milyen szuper hely a korhaz. Konnyen lehet, h a masodik nap sirogorcsot kap, de legkesobb a harmadikon, a csalodastol, h vele meg miert bannak maskepp. En nem vagyok annak a hive, h kozmetikazott beszamolokkal amitsuk egymast.

Az szep, h bevezettek a rooming-in rendszert. Ezt azota olyan tokelyre fejlesztettek, h ha gond van, csecsemost, vagy novert csak elvetve latni. Nekem azt mondtak, amikor eloszor wc-re kell mennem, csak kiserettel, szoljak novernek. Hat szoltam egynek, kiderult, h az csecsemos, de azt mondta, szol egy novernek. Husz percet vartam, vegul egyedul kimentem, mert nem akartam ott az agyban elintezni. Otthon nagyobb biztonsagban lettem volna, ahol figyelnek ram.

Egyebkent a szuleszet bababarat is, csak az a baj, h a cim elnyerese ota alighanem semmi felulvizsgalat nem volt, mert hogyan fordulhat elo, h ejjel cumiztatas van, h ha ellenkezek, nagy nehezsegek aran tudnak nekem poharat es kanalat keriteni, h dugo hianyaban nem lehet fejni... Ezek tenyek, nem szubjektiv velemenyek!

A takaritonokkel nem az a gond, h hangosak, azzal nem volt baj. De nyitvahagyjak az ajtot maguk utan (hogy szaradjon a padlo?) a babak meg ott fekszenek a huzatban, mig egyik anyuka sajgo tagokkal odabenazik az ajtohoz es becsukja. Vagy pl nekem az is furcsa volt, h mivel olyan szobaban voltam, ahol reggel furdetes volt, es egy hatalmas nyitott kukaba kerultek a hasznalt pelusok, h mikor megkertem a takaritonoket, h legyenek szivesek (tenyleg illedelmesen!) kivinni a pelusokat, mert a jo forro szobaban elegge rossz szaguk kezdett lenni, akkor elsore azt mondtak, majd reggel viszik(!!!), vegul azert kivittek a furdoszobai betetek koze. Mert ugy van kitalalva, h a takaritok reggel szedik az ilyesmi szemetet, aztan mar nem, viszont a furdetes meg ezutan van... Megintcsak tenyek!

En egy hetig voltam bent, tolem senki sem kert velemenyt. Kicsit azt vettem ki a vedonok szavaibol (de ezt igy konkretan ok nem mondtak), h szajat befogni, kibirni, ugy hamarabb lehet szabadulni. (hangsulyozom, ezt ok igy nem mondtak)

Azt gondolom, Bogi, ilyen idealista hozzaallassal nem tehetsz semmit a kismamakert. Azzal, h elkendozni segitesz a problemakat (ld a frissen kikozmetikazott weboldalad), attol meg senkinek sem lesz jobb. De a weboldaladon azt csinalsz, amit akarsz, termeszetesen. Csak ne probald magad a kismamak harcosakent beallitani. Attol meg, h neked megfeleltek az ottani korulmenyek, nem varhatod el, h masnak is jo legyen, es persze azt sem gondolhatod komolyan, h mindenki szuperul erezte magat a szuleszeten, csak ide irtak ilyen szornyusegeket. Attol meg, h te leszel a korhaz szoszoloja, h milyen szuper a szuleszet, nos, attol meg a kismamaknak nem lesz jobb.
holly
 
 


Holly!

Azért,hogy jobb legyen,tenni kell!Például segíteni a Boginak!Légy ott,menj vele és mond el,amikor ő ezt teszi!
Nem baj,hogy más a véleményed,mint neki.Sokan vannak ezzel így!
Ha mindenki felvállalná a véleményét,a következő babánkat már nem ilyen (olyan?) körülmények között kellene megszülnünk!
És persze mielőtt valamiről végleges véleményt alkotsz,hallgasd meg a másik felet!Ott is vannak szempontok (anyagi,egészségügyi,törvényi stb)!

Lányok!
Egy időre búcsúzom mindenkitől!Holnap be kell feküdnöm a kórházba.Ma kezdtük a 33.hetet,így éppen ideje a kórházi megfigyelésnek.Bár minden rendben,de az orvosom ragaszkodott hozzá,hogy most már ott legyek.

Pocakosoknak :kitartást kívánok és élvezzétek,amíg lehet!
Kisbabáknak: sok tejcit és nagy szopizásokat!
Nagybabáknak: meg szép időt a világ felfedezéséhez!

Edit

Kép

Kép
edit73
 
 


Edit, a feleves gyerekem mellol nem fogok a korhazba szaladgalni, foleg egy ilyen meddo vita ugyeben. Ha, ahogy Bogi irta, olvassak ezt a topikont, kb haromnegyed eve, miota ide irogatok, olvasgatok, talalkozhattak mar jopar negativ velemennyel. Nem valtozottsokminden. Jo, az ajto elkeszult, de feltetelezem, nem csak a kortermekbol loptak, hanem a noverszobakbol, kint hagyott cuccokbol is... Es attol, h Bogi bemegy, es beszamol rola, milyen jol erezte ott magat, meg nem indul be egy folyamat. Tessek, ott a velemenyem ket hozzaszolassal elobb, meg meg nehanyszor joval elobb, ha komolyan veszik a visszajelzeseket, tessek, itt van.
Ami a masik fel szempotjait illeti, irtam en errol par hozzaszolassal korabban. Roviden: a mi problemaink nem anyagi, torvenyi problemahoz kothetoek. Az nem vilagos, mit ertettel egeszsegugyi probleman.

Mindenesetre vigyazz magadra igy a finisben, minden jot kivanok, es majd varom a beszamolot a korhazi elmenyekrol, szulesrol! Pussz.
holly
 
 


Látom, kezd komoly lenni a vita a kórházról!
Ha megengeditek, én is beleszólnék!Nem mint döntőbíró, de a véleményem és tapasztalatom megosztanám veletek.
Lehet hogy egy kicsit hosszú leszek, ezért ha vki nem kiváncsi rá nyugodtan ugorja át!

Én 2 hetet töltöttem a nőgyógyászaton, a gyerekeim pedig a koraszülött osztályon.
Mindenképpen a pozitív hozzállás híve vagyok.Az orvosokkal és nővérekkel úgy viselkedtem ahogyan én is elvártam azt tőlük, így nem csalódtam: ők is kedvesek és barátságosak voltak velem, mindemellet maximálisan segítőkészek a nap bármely szakában.(nem voltam protekciós!!!)
A mellékhelységek állapota viszont iszonyatos!Még a nemrégiben felújított fürdő is romokban hever, a régibe meg sem próbáltam bejutni.Erről viszont nem a kórházi személyzet, hanem a betegek tehetnek!!!Nem a nővér vagy a takarítónő töri össze a fajanszot, és a WC-t mindenkinek saját maga után rendben kellene otthagyni, az elhasznált betétet a tulajdonosának kellene a szemétbe dobni!A takarítónőnek sem az a dolga hogy ott álljon és minden egyes beteg után takarítson!Feltételezem hogy otthon mindenki figyel erre.Ha vki véletlenül piszkít és nem tudja eltakarítani az állapota miatt akkor pedig szóljon!(kutúráltság kérdése)
Az szomorú tény hoy a takarítónők ugyanazzal a ronggyal törölgettik és ugyanazzal a felmosóvízzel mossák fel az egész osztályt.Így a folyosó végén már olyan mintha nem is takarítanának.Erről ők tehetnek!
A koraszülöttön szintén minden nővér és orvos barátságos és segítőkész volt. Minden kérdésünkre választ kaptunk, és kérdés az volt bőven, hiszen idegen és ijesztő volt számunkra a sok cső és műszer ami a gyerekeinket körülvette.Néha biztosan butaságokat is kérdeztünk, mégsem volt velünk senki türelmetlen!(pedig a nővéreknek volt elég dolguk nélkülünk is:1 nővérnek 10 babát kellet ellátnia ami nem kis feladat, nem minden szülő tudott bejárni 3 óránként etetni ahogy én)Minden elismerésem az övék!Megmutatták, hogy kell használni a fejőgépet és a mellretételben is segítettek, hozzáteszem hogy mindent én kértem hogy segítsenek, és soha nem utasítottak el. A nőgyógyászaton sem kaptam soha elutasítást.
Egy nehézség azonban komolyan érintett minket a többi kismamával: A koraszülött osztály a C épületben van a 7. emeleten és a lift is gyakran nem müködött! 7 emeletet megmászni még sebek nélkül sem semmi, az első napokban mire odaértem előfordult, hogy rosszul lettem!
Megkérdeztem, hogy ez miért van így. Azt a választ kaptam hogy technikailag így praktikus, hogy minden gyermekosztály 1 épületben van.Ezt elfogadom, de a szülészet is lehetne ugyanott vagy legalábbis közelebb.(ez anyagi probléma)

A negatívumok ellenére megpróbálok mindent a jó oldaláról nézni és az ismerős kismamáknak is ezt javaslom, de elmesélem azt is ami nem tetszett.
A szülésélményem teljesen pozitív volt, a szülésznők, orvosok és nővérek hozzáállása is. Ők sem szeretnek rossz körülmények között dolgozni, és nekem is van néha rossz napom mert ember vagyok.
A jó és a rossz közül mindig a jót kell előre helyezni, de a rosszat sem szabad a szőnyeg alá söpörni!

Edit,
továbbra is szurkolok neked, hogy minden rendben legyen veletekR!!!A kórházban vigyázni fognak rátok!

Márti

Márti
Kép
hideyoshi
 
 


Sziasztok!

Dirtha! Kérdezted, hogy kezdődött. Bevallom, hogy fogalmam sincs. Az utóbbi időben a végkimerülés határán vagyok és aznap este is nagyon kivoltam. (aznap volt a keresztelője. Gondolhatod...)
Semmire nem emlékszem, csak arra, hogy a férjem üvöltözik velem, meg próbál helyettem tenni valamit. Mert amúgy még egy pelenkát se cserél ki. Még egy hányás is pánikba ejti. Végül arra tértem magamhoz, úgyahogy, hogy Beni sírni próbál, de nem jön ki hang a torkán, csak valami rekedt károgás féle. Emlékeztem, hogy a védőnő figyelmeztetett, ha hang nélkül sír a gyerek, azonnal hívjam a mentőt. Tán ekkor volt az első épkézláb gondolatom, és mondtam a férjemnek, hogy tárcsázzon.
Azóta sok mindennek utána néztem, de okosabb nem igazán lettem. És félek, hogy nem ismerem fel ha jön legközelebb. (Igaz a doki néni ma bemutatta, hogy köhög egy kruppos.) Tudom, kúp mindig legyen kéznél, ki a hideg levegőre, és pl. ilyen párás időben mindig menjen a hidegpárásító. Mert a pára okozza, de az is javítja. Nem értem, de ma voltunk a dokinknál, ő mondta. Meg azt is hogy ne reménykedjek túlságosan, hogy ez volt az első és az utolsó is, mert aki ilyen korán kezdi, az nehezen növi ki. bumm. Boldog vagyok. Most már attól rettegek, hogy esetleg még a lányomon is kijöhet.
Na ennyi. Azóta még kimerültebb vagyok ha lehet, mert nem merek aludni... a legapróbb köhintésére, nyögésére fönn vagyok. Pedig simán átalussza az éjszakát.

Mindenesetre ha valaki tud használható, tömör infót, vagy van tapasztalata (bár inkább ne legyen!!!) erről a betegségről, hálásan veszem, mert a létező fórumokat átnéztem ugyan, de képtelenség elovasni minden bejegyzést. És amúgy is, ahogy látom sok az ellentmondás és bizonytalanság. Lehet hogy ez olyan dolog, amit csak a saját "kárán" tanulhat meg az ember???

Üdv mindenkinek és jó vitázást! Remélem gyümölcsöző lesz!
(Én inkább hallgatok.)

Kamilla
fióka
 
 


Sziasztok!

Holly!
Én teljesen tiszteletben tartom a véleményed. Amit rólam kialakítottál, azt is. Valóban idealista vagyok, és naív, főleg azért, mert még hiszek az emberekben ennyi csalódás után is.
De én még mindig azt gondolom, hogy megéri.

Egy valamit azonban szeretnék leszögezni, és ha lehet, kikérni magamnak. Remélem ebben a többiek is mellém állnak, mert egy kicsit elkeserített egy mondatod:

"Csak ne probald magad a kismamak harcosakent beallitani."

Nekem ez soha nem hangzott el a számból, és soha nem is gondoltam így magamra.

Valóban az én dolgom, hogy mit teszek fel a honlapomra, és nem hiszem, hogy kozmetikázott lenne, csak azért, mert levettem róla a szubjektív véleményeket, és én helyettük objektív tanácsokat szeretnék adni, ha már így fogalmazol, akár a kórházi túléléssel kapcsolatban is.

A többi dologra nem kívánok reagálni, mert nem szeretnék senkivel sem vitatkozni, főleg nem ismeretlenül.

Vagyis mégegy. Én nem azért mentem be, hogy beszámoljak arról, hogy én milyen jól éreztem ott magam. Kimondottan a Te hozzászólásod került szóba, amiről egyébként Veled is szívesen elbeszélgetnének (és ezt így konkrétan kijelentették), ha tudnák, hogy ki vagy. És a többi dolog, ami szóba került, szintén a problémák kijavítását szorgalmazta. Amúgy úgy tudom, hogy már ezalatt a pár nap alatt is volt értelme, hogy bent jártam!!!!

Edit, Márti!
Valóban örülnék, ha sok kismama mellém állna az ügyben, akár csak erkölcsileg is.
Annak szintén örülök (és nem magam miatt), hogy tényleg nem csak szörnyen rossz tapasztalatok vannak, hanem vannak olyanok is, hogy a kórház tűrhető, és elviselhető, ha nem is jó hely Kép

Kamilla!
Nagyon sajnálom, hogy ilyen dolgokon kell szegény gyerkőcnek, és nektek keresztül menni.
Magát a betegség nevét már hallottam, de halvány fogalmam nem volt róla, hogy ez mit takar. Láttam itt a babaneten is ilyen topicot, gondolom már töviről hegyire átolvastad.
Csak reménykedni lehet ebben a helyzetben, hogy Beni átvészeli a dolgot minél hamarabb.

Puszi mindenkinek: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok lányok!

Rég írtam, de olvasgatlak ám benneteket. Kép)
Jól vagyunk, szerencsére nem nyíltam tovább,úgy tűnik Marci jól érzi magát még odabennt. Kép)

Edit:
kitartás és minden jót Nektek.

Bogi:
én még soha nem jártam a szülészeten Győrben, így egyenlőre nem tudok véleményt mondani..
de pár hét múlva mindenképp. Kép
Remélem hasonló jó (vagy talán a türhető a megfelelő kifejezés) élményeim lesznek, bár én a babámért mindent kibírok. Kép))
Helyzetemet nehezíti, h én még soha nem voltam kórházban, így nekem az is új lesz. De akkor már Ő ott lesz velem, ami kárpótolni fog mindenért. Kép)

Jó éjt Mindenkinek!

Hajni
Vendég
 


Hajni!

Túl lehet élni Kép !
Előtte én sem voltam kórházban, csak azt a részét ismerem a kórháznak (nőgyógyászat és szülészet).
(Lilivel a terhesség elején kerültem be először fenyegető vetéléssel a nőgyógyira, de ott szinte önkívületi állapotban voltam az aggódalomtól, úgyhogy nem is emlékszem milyen volt Kép ).

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Bogi,
tudjak, hogy ki vagyok, ha a nickbol nem is derul ki, a tablazatbol a gyerek neve es szuletesi datuma alapjan ezt nekik nem ordongosseg kitalalni. Ki tudjak keresni a nevemet, cimemet, tajszamomat, a korhazi esemenyeket, mindent. Ha annyira beszelgetni akarnanak, meg tudnanak talalni kb 3 perc keresgeles utan. De csak azert ennyi utan, mert lehet, h lassu a gep... Es ugyanez vonatkozik a tobbiekre is.
holly
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?