Új privát üzeneted érkezett!

Davallia,

Nekem is az ordogfej van. Megijedtem raadasul, azt hittem virust kaptam.Kép

Kati,
Igy "no comment".
Ez azert kicsit durva, valoban igazad van, ez felelotlenseg mar.
Panszkodj csak nyugodtan, mi legalabb meghallgatunk. Neha mar az is jo, ha kimondod.

Zsofy,
Detto uez. Nem eszem sokat, vigyazok, de a kilok csak jonnek. Mintha magamat hallottam volna.
A dokim azt mondta, hogy ne aggodjak. majd lemegyKép Hat nem jo fej?

Felpocoltam a labam, mert nagyon faj. nem tudok lepihenni, mert dolgoznom kell.Kép
Mar ket napja faj.Kép

Na eldocogok munkalkodni egy kicsit.

Aniko
21+2

KépKép
KépKép
aniko47

Sziasztok!

Most találtam csak rá a topikra, és éppen otthonosan érezhetem magam köztetek, október 9-re van kiírva a kis pöttöm Máté vagy Panna Kép! Egy évvel előbb a tervezettnél, de hát annál szebb lesz, mint ahogyan minden szerelemgyerek Kép

45 kg voltam alaphelyzetben, most 50 kg a 13. héten, de ehhez közrejátszik szerintem az is, hogy abban a pillanatban, hogy megtudtam, tettem le az amúgy sem sok cigarettát végleg Kép Nacit már vennem kellett, mert a régiekbe nem férek bele sehogysem :D

Nagyon nagy szerencsém volt, mert bár az összes szokásos tünetet produkáltam a pisitúráktól kezdve a mellfeszülésen és idegbajon keresztül a "na mindjárt megjön" érzésig, de egyszer sem hánytam! Émelygés persze volt, meg nem is jelen lévő szagok érzékelése. Szerintetek megúszom, vagy lehetek még rosszul?

Vitamint nem szedtem, azt mondta első doki, nem kell, mert kiváló a vérképem, meg tájékoztattam az étrendemről, ami szintén elég ésszerű. Bár azt nem nagyon értem, hogy mindenféle magos kenyeret imádtam, most meg legfeljebb a félbarnától nem leszek rosszul Kép

Múlt hét csütörtökön voltunk nyaki redő szűrésen, az jó lett, és ahogy én láttam, megvolt mindene, erről a szonográfus is biztosított, úgyhogy nyugodt vagyok Kép

Hál istennek, most kezd múlni az ingerültség, és úgy látszik, kinőttem a múlt héten vett cicifixet Kép

Tudjátok esetleg, hogy a keresztcsont fájdalmát mi okozhatja? Kb. olyan érzés, - hülyén fog hangzani - mintha ki akarna nőni a farkam Kép

Na, ez így elsőre jó hosszú lett, de majd írok még! Kép

Sziasztok!
Sisotris_x9

Sziasztok!

Most jöttem a dokitól, azt mondta szépen fejlődik Tádé.
Tegnap óta nem tudtam felmenni a lapra, mert szemét állatok feltörték. Nem tudom miért jó ez nekik.
Jó sok időbe tellik majd míg mindent elolvasok, amit írtatok.

Kriszta
16

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Megann!
Tuti el lehet képzelni az S-es nacit, én 162/50 vagyok most, és háromszor beleférek az S-esbe :D:D

Zsófy, Bodza!
Szerintem alap az álomkór, nekem az első hetek óta jelen van Kép. Nyúlné meglátása viszont nagyon jó ez ügyben, ezekre már én is gyanakodtam.

Csilla, Nedina, többi rántotthusirajongó!
Meg lettem átkozva! Kép A sülő olaj szagától égnek áll a gyomrom, pedig én is szívesen eszem ilyesmiket Kép Nem baj, majd szülőknél pótolom hétvégente. Kép

Rokica!
Izomláz-szerűség nálam is jelen, pedig hol vagyok még tőled... Kép Ja, és az én bébim is késhetne, mert akkor ő lenne a szülinapi ajándékom Kép

Szegény anyósparázók!
Hála az égnek, nekem egy nagyon szép, tiszta, aranyos, művelt, konyhatündérkedő anyósom van, aki ráadásul egy cseppet sem erőszakos semmiben, és ha átmegyünk, azt is megkérdi, mit ennék Kép De azért együtt tudok érezni veletek nagyon...

Anikó, enyémnek másik fiától van egy 14 éves lány, meg egy 4 éves fiú unokája, ha kell egész hétvégéket ott vannak, a lánnyal meg kettesben járnak színházba, kirándulni, tavaly Erdélyt is megjárták busszal Kép Nem panaszkodhatom.

Nemesek, szegénykém!

Veled meg aztán egy cipőben járunk, bár nem ilyen téren. Az enyémek simán éreztetik velem, hogy nélkülük aztán nem vinném semmire, érdekes módon mégis három éve külön élünk párommal, és semmi gondunk nincs... Csak éppen annyira büszkék a békés családi életükre, ami abból áll, hogy esténként anyám már fél kilenckor elvonul olvasni, apám meg besörözik és tévézik. Na nekem ez nem jó példa, köszönöm. Ja, és eddig egyszer voltak nálunk, mi meg kéthetenként utaztunk hozzájuk, pedig a telefont sem emelik fel soha. Biztosan a hormonális érzékenyég is ludas benne, de most jutottam el odáig, hogy majd ők jönnek, ha kíváncsiak az első unokájukra.. Kép

Bocsi a panaszkodásért, csak naaa.. nem jó érzés, tényleg.

Annamari, Zsófy!
Nekem is bevált a Milupa-féle kence, de sajna muszáj is, mert folyton viszket a cicim meg a pocim, olyan száraz a bőröm Kép

Nah, kicsit hosszas lett Kép

Sisotris

13+0
Sisotris_x9

Nemesek/Kati
Fenn hagyták a 9. emeleten egyedül...???? Ne haragudj, de ez nagyon durva!!!! Akkor se kellene csodálkozniuk, ha soha többé nem akarod rájuk bízni a kölköcöt. Ilyet! Bocs, de én totál elképedtem, elvégre ők is voltak szülők, a sajátjukkal is ezt csinálták?Kép
Mi 10. emeleten lakunk, de még a szemetet is úgy viszem ki itt az emeleten a ledobóba, hogy nyitva az ajtó, és rohanok...Amíg kicsi volt, ágyba tettem, ma már inkább ott tipeg mellettem, de egyedül hagyni...?

Zsófy
nekem aerobic-oktató barátnőm is mondta, hogy a Réka kazija túl erős.Nekem is megvan, és hát az első harmad az szinte sima óra, semmi extra nincs benne, talán csak hogy nincs has.Még jó.
Az étrendje pedig persze a férje update-je, de ez is átvágás, azt írják, hogy étrend van a kaziban, közben meg csak egy füzetke, amihez a köv. kaziban van a folytatásKép

Szülői segítség:
hát, mi spéci helyzetben vagyunk, anyuék az emeleten laknak, de dolgoznak, és 7végén húznak ki a wíkendházukba(télen is). Esténként játszik náluk K. fél-1 órát, de ennyi(Bár azért ez is szupi, leülni a férjemmel 2-3 nyugodt percreKép).Minden más már ugyanolyan szervezést igényel, mintha kilóméterekre laknának. Élik a maguk életét, anyukám hangoztatta is amikor terhes voltam először: "magadnak szülöd!" meg "én csak kényeztetem, nem nevelem, már hármat felneveltem, elég volt"...voltaképp megértem, de pl még egyszer sem merült fel, hogy Kevin náluk aludjon, akár itthon, akár a kisházban, pedig ott is van minden komfort...
De én boldogulok, szerencsére anyagilag belefér heti 1x egy takinéni meg heti 1x egy bébiszitty (pótnagyi) akit nagyon szeret, és így én is szusszanok (egyedül vásárolok, tökjó!!) és a közös hétvége sem azzal telik, hogy a férjemmel takarítjuk a 72 nm-t.
Anyós tavaly óta nem látta Kevint, elvált após egyedül szóba sem jön, úgyhogy ennyi.
Ja, azért még van 2 hugim, akik imádják K-t, és ha belefér, azért 1-1 órára elviszik játszani vagy mostanában sétálni. Csak hát ők is dolgoznak, tanulnak, pasik, barátnők...élik az életüket.Amilyen nekünk már sohase leszKép

Még egyet leírok (bocs a szómenésért).
A minap este 7kor elrohantam bevásárolni mert üres volt a hűtő az ünnepek után. Pakolok be a kocsiba a parkolóban, két magunkfajta fiatal sétálgat kézenfogva, viszik a cuccokat. Ránéztem az órámra: fél nyolc. És akkor, ott 2 év után először valamilyen nosztalgiám támadt a babamentes időkre gondolva: amikor 8-ra értünk haza (vagy 9-re, mindegy) még nyugodtan vacsiztunk, talán megnéztünk egy fimet, vagy moziba mentünk este 10-re...(az átaludt éjszakákról már ne is beszéljünkKép)
Szóval első pocisok: élvezzétek minden percét, soha nem lesz már ilyen, mint most!!!Kép
(Ez nem baj, csak mondomKép)
Fürdetés van, üdv
Penna
penna

Sisotris,
Isten hozott köztünk. Szépen gyűlik a társaság.

Délután annyira felbosszantottam még magam a szülő témán, hogy eleredt az orrom vére. Ez normális szerintetek? Az igaz, nekem egyébként is szokott egy-egy erősebb orrfújásnál, de ilyen még nem volt, hogy csak úgy magától...

Penna,
én is teljesen kiakadtam, gondolhatod, amikor odaértem a gyerekért. Csak ez volt az első eset, és hát nem voltam túl gyakorlott, anyám meg bebeszélte, hogy ő tudta, mit csinál.Kép Mai fejemmel már tudom, hogy ez hülyeség. Meggondolatlan és felelőtlen volt, és hülye leszek a másik babámat rá bízni akár egy percre is addig, amig nem elég nagy hozzá, hogy magára is tudjon vigyázni (illetve lesz neki egy szupi okos bátyja, aki már alig várja, hogy vigyázhasson rá). Kép
A lényeg, hogy én barom úgy gondoltam mindig, hogy adok még egy lehetőséget nekik, hogy bebízonyítsák, hogy tényleg jó nagyszülők... és így sok alkalom lett belőle, de ma már Trisztánt sem szivesen viszem hozzájuk, csak ha végszükség van.
Mindezzel együtt persze teljesen osztom azon nézetedet, hogy semmi sem ugyanaz, mint régen. 5 éve nem voltunk sehol kettesben, még egy moziban sem. Csak azóta járunk moziba, hogy Trisztán elég nagy a Walt Disney-hez.
Éppen ezért én is úgy vagyok vele, hogy büszke vagyok magamra, hogy szinte nulla segítséggel nevelgetem a fiamat, tanulok, háztartást vezetek (a főzést leszámítva - anyósomnak hála) és ha mindez 2 gyerekkel is mükődni fog (márpedig fogKép), akkor minden ősöm elmehet a sóhivatalba...Kép

Na megyek én is fürdetni,
Kati
Vendég

Nemesek!

Ha nem vagyok indiszkrét és nem zavar a kérdésem:
Téged is ilyen "lazán" neveltek, vagy rád több energia, aggódás és figyelem jutott???
Ezt csak azért kérdem, mert vannak sajnos nem pont szülőtípusú emberek, genetika vagy mi a fene van ebben...lsd pl tesóm, aki ugyan megszülte a két gyerekét, de jelenleg ha hazamegy munkából, akkor kulcsra zárja az a szobája ajtaját, hogy nyugta legyen a gyerekektőlKép, hétvégén meg csak a TV távirányítót nyomkodja, mondván hogy ő fáradt!
Mióta otthon lakik anyukámnál 2 éve, kb 3 szor vitte le a gyerekeket a játszótérreKép
Na szóval van ilyen géndolog is az ilyen viselkedésbe, nálunk apu volt "ilyen"(amig élt).
Tesóm viszi tovább a génjeit, én meg anyukámét(remélem), aki a világ legjobb anyukájaKépKépKép

Sisotris!
Szia!Üdv köztünk!
Fura ez a csípőfájdalom, de talán normális, hiszen a te súlyoddalKép nem lehetsz valami vastag csontozatú, így érthető, hogy már most feszíti a babó a csontjaidat széjjelebb, hogy elférjenKépKépKép
Na azt hiszem most mindenki irigykedik egy kicsit az anyósodraKépKépKép
Melyik piacon szerzted őkelmét?KépKépKépKép
Megyek lecserélem az enyémet is egy kevésbé erőszakosraKépKépKépKépKépKép

Kép

Kép
megann

Sziasztok! Valaki a régmúltban már írt valami hatásos kenőcsről aranyér ellen. Leírnátok a nevét újra? Köszi!

Kép

Kép

Kép
bodza

Bodza!

Az egyik az Aurobin remélem jól írtam, nekem ma írta fel a nőgyogyi. Említettem neki, hogy szoktam a 24 füves svédcseppet is használni, azt mondta, hogy csak nyugodtan. 3 éve annyira borzalmas volt, hogy sírtam ha el kellett menni wc-re illetve utána leülni. Ez teljesen rendbehozott. Most a terhesség hozta ki újra, én az első szülés után szereztem be.

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Megann,
szivesen veszem az érdeklődést, mert tényleg jó így kidumálni magamból ezt a sok keserűséget!
Tehát nekünk tesómmal szerencsénk volt, mert nekünk vannak a legszuperebb nagyszüleink! Minden egyes hétvégét ott töltöttünk, hol az egyiknél, hol a másiknál. És versengés ment, hogy kinél szilveszterezzünk, húsvétoljunk stb. Már pénteken az oviba jöttek értünk, és vasárnap estig ott voltunk. Ez főleg azért is alakult így, mert apu zenészként az éjszakai és főleg a hétvégi-éjszakai életben dolgozott... mi ebből a nagyiék által teljesen kimaradtunk, hál' IstennekKép.
Egyébként még a nyarakat is nagyiékkal töltöttük (pedig ők idősebbek voltak, mint anyuék most) a telkükön. Évzáró után lementünk és iskolakezdés előtt jöttünk föl Pestre. Persze, ha anyuék szabin voltak, akkor mentünk külföldre, de ők egyébként élték a maguk életét. Elég sokat éjszakáztak, buliztak stb...

Mindez a hozzáállás persze nem kellett volna, hogy meglepjen, és ez benne a röhej. Amikor kamaszok voltunk tesómmal, meg voltam róla győződve, hogy nekem vannak a legszuperebb szüleim. Mindenhova elengedtek, mindent meg lehetett beszélni velük, és a barátaink is állandóan nálunk lógtak, annyira bírták őket (ebben nyilván szerepe volt annak is, hogy sok hírességet ismerünk apu által...). Még a párom is imádta a szüleimet, amig ezek a gyerekkel kapcsolatos gondok ki nem rajzolódtak. Ez az egész mindkettőnknek nagy csalódásKép, de főleg persze nekem!
És komolyan, még ezt sem venném ennyire fel, ha anno nem azt állították volna (anyám és apám is bőgött, amikor bejelentettük az első unoka érkezését), hogy minden milyen klassz lesz, és ők csak az unokának fognak élni.
Szóval az egész úgy szar, ahogy vanKép már bocsi a kifejezésért.
A Te tesód sem lehet piskóta, de én magamról tudom, hogy az ember előtti negatív példa erősít meg abban, hogy jobban kell csinálni. Veled is tuti így lesz, akármilyen gének uralkodjanak benned!!! Úgyhogy csak hajrá!Kép
Mindenkinek jó éjszakát
Kati
Vendég

Helló lányok!
Volt pénteken afp utáni uh-m, de ma megyünk praxisba is. majd utána mesélek.

AFP utáni kismamik:
nektek a HebatitisB eredménye is megjött az AFP-vel együtt? Nekem nem szólt róla ma a doki, pedig az nagyon fontos, h. beírják a kiskönyvbe, azt olvastam. Mert ha nincs, akkor szülés után rögtön, ha kell, ha nem elkezdik kezelni a kicsit Hep.B ellen. (Persze gondolom azért kórháza válogatja ezt is.)

üdv: Falina
19+1
falina

Sziasztok!

Csak gyorsan, röviden, mert betegek vagyunk...

Falina,
Nekem most még nem jött meg a lelet, de a Bálintnál ez úgy volt(2003)hogy az AFP-t a dokim kapta a klinikán a Hepatitist pedig a védőnőnek küldték. Nekem a leletet kellett odadni szüléskor, minden más leletemmel együtt+ a kiskönyv.

Lányok együtt érzek mindenkivel anyós téma miatt. Borzasztó lehet. Volt egy kapcsolatom még régen amit az akkori majdnem anyós tett tönkre. Így utólag KÖSZÖNÖM! Kép Anyósom Ausztráliában él a férjével. Após vidéken, de rá amúgy sem tudnám a gyereket rábízni, nem az a típus.
A szüleimmel egy házban élünk, mi a tetőtérben. Mivel sokáig dolgoznak, ezért hétköznap teljesen egyedül vagyok. Hétvégén szoktak sokat vigyázni Bálintra, így egész jó.

Nekem anno a Milupa kenőcse nem használt, de nem csak az nem, hanem semmi. A hasam nőtt a legnagyobbra, de a combom és a mellem lett csíkos. Mára már elhalványult, de gondolom, majd erősödik. Sok helyen olvastam, és a kozmetikus is mondta, hogy nem igazán lehet velük mit kezdeni, ha csikosodni akar, akkor fog is.

Sisotris,
Üdv köztünk!Kép

Most megyek,szép napot!

Edina
17+2

nedinabp

Sziasztok!

Nemesek!
Persze, nyugodtan írd ki csak a fájdalamdat, azért vagyunk hogy meghallgassunk!
Gyanítottam, hogy a szülők veletek sem bántak különbbül.A viselkedésük gyakorlatilag tök egyforma, csak a te megítélésed változott, ami tiniként még trendi és "laza" volt, az mára már felelőtlen és önző.
Viszont tényleg nagy szerencséd van a nagyszülőkkelKépRemélem még élnekKép
Amig én kamasz voltam, rengeteget balhéztam anyuval, gyakran csúnyán isKép, hogy beleszól az életembe, hogy osztogatja a tanácsait stbKép
Mára már egész másképp látom a dolgokat, ő a legédesebb anyuka, persze hogy féltett, én is féltettem volna magam!De mára már teljes a béke köztünk, felnőttem, ma is van dolog amiben nem értünk egyet, de az már nem olyan mint kamasz koromban.
Én nem is félek, hogy nem leszek jó szülő, mert lehet hogy még tul jó és tul minden akarok majd lenni, jelenleg már most féltékeny vagyok minden másnak küldött mosolyára, arra is hogy más is fogja ringatni, dajkálni, nem csak az énKép
Attól félek, hogy soha nem adom majd oda senkinek megőrzésre, unokázni stb...
És biztos mindent el fogok követni hogy ő legyen a legszebb, a legkedvesebb, a legokosabb, a leg..., ami ugye sok időráfordítással és törődéssel jár, de nem baj, ezért vagyok én az anyukájaKépKépKépKépKép

Na mivel nálam már egy órája kész az ebéd, fogom magam és kimegyek az építkezésre a férjem után, megnézem mi történt az elmúlt 1 napbanKépKép
Aztán még miénk az egész hétvégeKép
Lehet hogy holnap lemegyünk a nyaralóba a Velencei-tóhoz,biciklizni egyet....

Megann 16+6

Kép

Kép
megann

Megann
csak óvatosan a bicajjal!!! Bármennyire is tudsz amúgy, ilyenkor eltolódik a súlypont (jó, tudom, picipoci, de az is poci!Kép)meg egy másik b*rom is beléd jöhet...(elvileg csak a szobabicikli javasolt, a terepen nem ajnlott.)

Már szinte kész a kaja: Tejfölös krumplileves (hú, nagyon fini savanykás lett!!), lecsós hús, rizs (ez utóbbi még nincs kész.) Mennyivel gyorsabban haladok, ha apa elviszi Kevint (a Szigeten motoroznak meg sétálnakKép)

jó 7végét
üdv
p
penna

Köszi az üdvözlégyet!! Kép

Kati!
Orrvérzés simánszki, nekem minden reggel, a 9. hét óta. Kép Coldastop orrcseppet kérdezd meg dokidtól, helyrehozza a nyálkahártyát mindenféle gyógynövénnyel.
Szülő témához még annyit, hogy nálunk ugyanez volt a helyzet, míg 14-15 évesen rá nem jöttem, hogy minden nap ugyanolyan otthon, és zsebpénzt ugyan kapok, de egy jót dumálni nem lehet... Ja, génekről csak annyit, hogy ugyanazt csinálják most, mint apám szülei, ahonnan ők szintén leléptek, mikor én két hetes baba voltam. De azért vagyunk emberből, hogy mi emberségesebb világot mutassunk majd a mieinknek! Kép

Megann!
Recept sajnos nincs anyóshoz, én is csak a fenekem verhetem a földhöz, hogy milyen szerencsém van Kép
Ja, súlytémához még annyit, hogy az "alap" 45 kg-hoz 162 cm vagyok, és soha nem bírtam 48-nál több lenni, pedig eszem rendesen, néha még a dupla ekkora férjecskémet is megszégyenítő adagokat Kép, szóval van benne valami, amit mondasz.

Nedina, jááháájj... Kép
Nekem már 15-16 éves korom óta csíkos a fenekem, ez úgylátszik, tényleg kötőszöveti alkat kérdése akkor... Mindegy, férjecske azt mondta, akkor is fogok neki tetszeni, ha olyan leszek, mint egy tigris. Vicces a drága, ghrrrrmmmhrrrrr Kép

Figyke, hepatitisz ügyben mi van akkor, ha én elkezdtem magam oltatni, és pont ebben az évben lenne esedékes az emlékeztető oltás? Dokit mindenképp megkérdem, de addig is hátha tudtok valamit. Kép

Penna, király kaja lesz Kép
Nálunk spenót, már a frissből, krumplival, tojcival Kép

Kellemes napot mindenkinek!

Sisotris
13+1
Sisotris_x9

SziasztokKép

SistorisKép

Üdv közöttünk!

Megjártam tegnap az orvost.
A babával minden renben-engem sómentes diétára fogottKépKép

Adatok 20-hetes

BPD: 45mm
FL: 32mm
HC: 148mm
AC: 166mm Fiu magzat

Az AFP -re is azt mondta ,hogy jó.

BHsAG -NEGATÍV
AFP: 22,1 ng/ml
wAFP: 23,5 ng/ml
MOM: 0,7

B-hcg : 78000 U/L
wb-hcg: 82787 U/L
MOM: 3,2

Genetikai uh-ra a Schöpf Mérei kórházba adott beutalót.
Meg mennem kell terheléses vércukorvizsgálatra is.

Ami plussz kiló rajtam az VÍZKép
Sómentes kaja??? HááááááátKép Lehet ,hogy éhen fogok halniKép

Csilla
csillam

sziasztokKép

Nemesek, Anikó
hát igen, a terhességben a hízás is kellemetlen, de fel a fejjelKép az a lényeg, hogy a babónak jó "kuckója" legyünk, a többi másodlagos!

Nemesek,
köszi amit írtál, megvigasztalt engem, mert tegnap már úgy nekikeseredtem amikor a sok plussz kiló az eszembe jutott!KösziKép
reménykedek én is, hogy a szülés után lemegy majd, vagyis majd ha abbahagyom a szoptatást.Állítólag a szopi is fenntart egy pár plussz kilót.
ami az orrvérzést illeti, hát szegényem, jól felmehetett a pumpa benned, de amiket írtál, az alapján nem is csoda, én is beidegesedtem!
Tényleg büszke is lehetsz magadra, hogy segítség nélkül is ilyen jól boldogulsz! nekem sem lesz sokáig segítségem, mert anya 300km-re lakik tőlünk a mostohaapámmal és az öcsémmel-sajnos. Szerencsére már képesek önellátóan működni ha anyának dolga van, viszont megeszi őket a kosz, ha anya túl sokáig ittmarad velemKép
azért remélem a szülés után legalább 2 hétre el tud majd jönni, mert tanár, és addig még el tud szabadulni remélem, amíg nincs suli.

Sistoris,
üdv ittKépnem tudom, talán a babó nyomja szét a medencét, de nekem is szokott a keresztcsontnál fájni!
olaj?-na igen...nekem is az olajban/vajban/zsírban sütés szaga volt, ami azonnal a wc-re kergetett, egyszer vendégségben isKép kínos volt, azután ügyesen elkerültem a veszélyforrástKép

Penna,
látom, neked is ezt mondták a Réka kaziról... valami olyat mond réka rajta, hogy egy szelet műzli a reggelije? vagy rosszul emlékszem, de szerintem a csaj tényleg eléggé veszélyeztette a babóját, bár az alakjára irígykedem, de 8 hónapra császárral szülte a kicsit, ami nem a legjobb, én is 8 hónapra születtem fejletlen tüdővel annoKép

Megann,
én is úgy állok anyumhoz, mint teKép én is rosszban voltam vele anno a szigoúsága miatt, de ma már örülök, hogy nem engedett már 13évesen éjszakázni meg ilyesmi, mert végül a hasznomra vált! nem állítom, hogy mindenben igaza volt, van amit nem úgy akarok csinálni, de azért sok dologban csak tőle kérnék tanácsot!
A tesóm nekem fiú és nem tudom hogy lehet, de anya őt viszont nem tartotta kordában, erről kár is kérdeznem anyát, hogy miért...de az öcsém nagyon gáz, teljesen kihasználja anyukámat és tök élhatatlen, miatta szarul érzem magam otthonKépanyuméknálKépKép és reményem sincs, hogy elköltözik valaha onnan, mert kényelmes neki ott élősködnie, és még életében nem volt valami épkézláb nő, aki szóbaállt volna vele.sokszor elgondolkozom, hogy anyáék anno vagy őt találták, vagy engem, de nem hiszem el, hogy ez a tesóm...

Meám!Kép
Voltál már megnézni a "kis Laót"? ha fotóztok, raktok fel képet majd a babantre!?! olyan kíváncsi vagyok a kis golyóra, biztosan tök aranyosKép
Tökjó nekik!Tényleg elég rövid a babaKép de majdcsak megnőKép /vagy lefogyKép- na jó viccelekKép

Falina,
a hepatitis B-t nekem az AFP-vel egyszerre vett vérből nézték, de az eredménye nekem is később jött csak meg!
negatív, szerencsére!

Lányok, mindenkinek viszont-részvétem az anyósok és már "kedves" családtagok miatt!!!
és ugyan ez nem a csládi bajok topicja, szerintem mindenki mondja el itt mindíg nyugodtan, ami a lelkét nyomja, nekem segít, hogy látom, mások hogyan állnak/ szállnak szembe a hasonló helyzetekkel!

kérdés: szerintetek nagyon káros, ha néhanapján pár deci( de 5 dl-né kevesebb) kólát megiszom?
nem gyekran, csak néhaKép olyan bűntudatom van tőle, mert ebédkor ittam már megint a pároméból egy kicsitKép

sziasztok! szép napot!!!

Zsófy
20+3
Kép
bocs akitől elloptam ezt a képet, de annyira aranyosKép
zsófy

Sziasztok!
Először is köszönöm mindenkinek a nyugtatást, és a kedvességet. Ígérem, nem fog elhatalmasodni rajtam túl gyakran ez az őrület.

Zsófy,
a kolával én is így vagyok. Anno azt mondta a dokim, hogy az alacson vérnyomás miatt - módjával ugyan - megengedhetek magamnak 1-1 pohárkával. (nem ártalmasabb, mint akár a kávé, akár a tea, bár egyiket sem ajánlott eltúlozni, időnként lecsúszik ez is az is) Én megnyugtattam magam, hogy ha elegendő más folyadékot illetve sok vitamint viszek be, akkor nem lesz baj.
Úgy tudom a kálciumot a cukor és a koffein keveréke bontja le (gondolom Te is attól félsz, hogy nem fejlődik a csontozata kellőképpen), én light colát iszom (abban nincs cukorKép).
De mondom, a mértéken van a hangsúly... megyek is és iszom egy fél pohárral, ha már így rábeszéltem magam.
Ja és itt a jóidő, a napon pótoljuk majd a D-vitamin hiányunkat!!!Kép
Remélem sikerült megnyugtatnom, nem vagy egyedül... én nem vagyok kívános, de a colától nem bírok elszakadni, sajnosKépKépKép.

Kati
19+3
Vendég

Megann,
tényleg lehet benne valami, hogy amelyik szülővel kamaszkorban nem lehet kijönni, azzal az idők során összeérik a gondolkodás.
Hál' Istennek mindkét nagyim él még (remélem jó sokáig fognak isKép). A 87 éves nagyim dömperrel húzza a 20 kilós fiamat a játszótérre. Mindig mondom, hogy ne csinálja, nehogy baja legyen, de lehurrog, hogy addig húzza úgyis csak, amig bírja Kép.... imádom őtKépKép!

A másik, ha megengedsz egy jótanácsot, egy gyakorló anyukától: úgyis a babád lesz a legszebb a világon a számodra. Próbáld ne túl sok elvárásnak kitenni.
Engem már mind az oviban, mind az usziban figyelmeztettek, hogy stresszelem a gyereketKép. Isten bizony nincs bennem rossz szándék, és próbálom tudatosan visszafogni magam.
Ne ítéljetek el, akinek van lurkója szerintem tudja, hogy miről beszélek, akinek meg ez lesz az első, érezni fogja előbb- utóbb...
Épp tegnap történt az uszodában (persze, apa pólós volt, így a génjeiben van a víz-imádat).
Versenyeztek háton, és nem ő lett az első, pedig 10-ből 8szor tuti ő nyer. Én meg, mintha olimpián látnám annyira drukkoltam, hogy a kezem végig görcsben volt, és idegesen kezdtem csapkodniKép, mert olyan hülyeségen úszott el a győzelem, hogy becsukta a szemét, és el kezdett kanyarodni.
Nem mintha ezeknek a házi versenyeknek lenne jelentősége, csak a gyerekek élvezik és ösztönzőleg hat rájuk. Én meg idiótaként viselkedtem. Éjjel meg alig tudtam elaludni a lelkiismeretfurdalástól.Kép
Nem tudom egyébként, hogy hogyan lehet ezt elkerülni... tényleg az ember úgy érzi, hogy az övé a legügyesebb, legszebb, legokosabb stb. stb.Kép
Vendég

Szia Kati!

Ez tényleg így van, hogy az ember a gyerekből a legjobbat akarja kihozni. Tudom, hogy én is beleestem már sokszor különböző hibákba/maximalista vagyok ez sokszor jó és sokszor nem/ amikor az ember még többet akar, mint amit teljesíteni tud. Ez nagyrészt köszönhető a mai teljesítményközpontú felfogásnak is. Baromi nagy harcok vannak a gyerekek között, ezt sokszor tapasztaltam. Nálunk a Ivi táncol már 2 éve és a párok között iszonyú ellentétek tudnak kialakulni. Van aki könnyebben túlteszi magát egy esetleges kudarcon van aki nehezebben.
Másik dolog, hogy a gyerekek is nagyon gonoszak tudnak lenni egymással. Lányomat évek óta csúfolták, mert elálltak a fülei ez őt nagyon bántotta és addig rágta a fülünket, hogy meg akarja csináltatni. Végül most februárban meg is műtötték és hál istennek nagyon jól sikerült. Én csodáltam, hogy végigcsinálta az egészet, mondtam is, hogy én nem mentem volna. Azóta nem csúfolják és sokkal magabiztosabb és kiegyensúlyozottabb.
Majd rakok fölképet róla.
Nem fárasztalak tovább.

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Csillám!

Hát...sejtettem hogy te is ilyen "koldussorsra" jutsz, hogy nem ehetsz sótKép
Annyira átérzemKép Ez borzasztó lehetKép
Nagyon erőt kell venned magadon, majd mi segítünk amiben tudunk, én pl máris tudok neked adni valami jó tanácsot, jön a tavasz a nyár, próbálj sok habart dolgot enni, (habart zöldbab, habart bab, habart saláta), amibe ugye min 7-8 dl tejföl kell hogy fini legyen. Lehet hogy ez tulzásnak hangzik, de ha só nélkül csinálod akkor a tejföl savanykás ízét kapod cserébe, és hűtőből előszedve jó hidegenKép nyáron nincs jobb eledel ettől!Ja és ráadásul olaj és zsíradékmentesKép
És fehérje+zöldség egybenKépEz nekünk most nagyon jóKépÉn már pl nagyon várom a saliszezontKépImádom anyukám habart salátájátKép

Egyébként nem értem miért van 2 db MOM értéked???

Nemesek, Bkriszina!
Hát teljesen igazatok van. Ebben a világban csak az érvényesül aki extra intelligens, már gyerekkorban beszél 1-2 nyelvet, megismerhet egy csomó sportot, űzhet bármilyen hobbit, és olyan széles a látóköre, mint amilyen anyáinknak soha sem volt.
És igaz telejesen teljesítményorientált a világ!
Főleg itthon!
Beszélgettünk is a férjemmel sokat erről, ugyanis elég sok szál fűz minket Amerikához, ahol azért még mindig arany élete van a diákoknak!A gyerek ott gyerek!
Beszélgettünk hogy mi lenne a jobb a gyerekeink számára, ha kint tanulnának, kezedenének iskolában, vagy itthon..
Nagy dilemma: Ha kiviszed, megtanul egy nyelvet, hozzászokik a kinti "laza" életmódhoz, az ottani életvitelhez. Ha itthon maradsz, a gyereked már általános iskolába 20 kg-os hátizsákkal megy és 3-4. osztálytól este hulla fáradtan dől be az ágyába miután a temérdek házit megcsinálta és minden egyéb elfoglaltságában helyt állt!
Ismerünk ilyeneket, tudjuk hogy így van.A szülők pénteken már nem tudnak mit kezdeni a 9-11 éves gyekerekkel olyan fáradtak.
Viszont ha nem küzdenek a gyerekek már ilyen kis korban, alulmaradnak a versenybenKép és ezt egyik szülő sem kívánja a gyerekénekKép
Na most legyen okos valaki!Kép

Penna!
Köszönöm az aggódásodat!
Nem tudom járt e már valaki közületek Agárd-Gárdony nyaralóövezetében!Kis földes utak, mindenhol szép kertek, fácskák, ilyenkor mindenki kint tüsténkedik, egyszerűen élvezet ilyenkor biciklizni a kis utcácskákban!
Nincs ralli, a főutakat mindig is elkerültük, úgyhogy nem lesz baj, már nagyon várom, remélem lejutunk holnapKépÁllítólag ilyen szép idő leszKép

Kép

Kép
megann

Megann,
annyira megkívántam a tejfölös dolgokat, hogy írtad, kénytelen leszek elmenni valahova vásárolni, ha felkelt a gyerek. És a salátaszezonKép... annyira várom márKép... zöldet akarok!!!!Kép
Szerencsés vagy szerintem, ha megteheted, hogy a lurkód kint járjon suliba. Én mindenképp élnék ezzel a lehetőséggel. Tök igazad van, a gyerekeket úgy leterhelik az iskolában, és ha mellette még különórára is jár, szegénynek semmi ideje nem marad gyereknek lenni.
És az anyanyelvi szintű angol szerintem még akkor is előny lesz, amikor ők lesznek nagyok. Nem?
Bicajozni mi is imádunk.Kép Ki kell használni a tavaszt, mert nyáron már nem hiszem, hogy fel tudunk ülniKép...

Kriszta,
mindenképp tegyél fel képet.

Csilla,
az a MOM: 3,2 borzalmasan soknak tünik. Biztos az????

Bodza,
aranyér ellen nekem a Sperti és a Reparon vált be. Utóbbiból kúp is van... próbáld ki!
Kati
19+3
Vendég

Csilla,
elfelejtettem gratulálni a fiúhoz!!! GRATULAKépKépKép!
Vendég

SziasztokKép

NemesekKép
megfogadtam a napozós tanácsodat, kiültem az udvarra a kis padra, -erre jött a szennyvízszippantó...bemenekültem! de aztán a párommal kimentünk a reptérre, ő repült csak, én sóvárogtam, de olvastam a kismamaújságot a napon, Lilla nagyokat ficánkolt odabenn, örültünk a fénynekKép

CSILLA,
Gratula a kisfiúhozKép
de a MOM: 0,7 az alsó határ, alatta már utalhat Down vagy Edwars- szindrómára,0,7 az még jó, de mi az a második MOM:3,2???? az nagyon magas! És hogyhogy kettő MOM érték van neked???
írj!

Na, az aranyérből nekem már 15évesen kijutottKépKép (testépítés-nehéz súlyok..) most még tünetmentes, de a szülés után biztosan, hogy meglepKép előre kivagyok! Legutóbb orálisan szedendő méregdrága gyógyszertől+kúptól+kenőcstől múlt csak el.

Most, hogy kisütött a nap, úgy mennék motorozni( bicajom itt még nincs, de párom ígérte, hogy ha tud már jól ülni a babánk és beültethetem a bicajos ülésbe, akkor kapok egy szuper bicajt! Mivel a motoromat eladjaKép na nem baj, úgysem használnám!-jó ideig...) de nem kockáztatok! ő most elment a chopperrel, nem tagadhatom meg tőle is, csak mert én nem mehetek!

min múlik, hogy mit játszanak a mozikban? itt Békéscsabán nagy semmit!!! olyan vacak filmeket adnak! véletlenül sem olyat, amit a tv-ben reklámoznak - KépKép felháborodásában Lilla rugdosni kezdettKépKép-, hogy új a mozikban! az nálunk biztosan jövőre lesz...a színházba meg a jó előadásokra 20évre előre el vannak adva a jegyek...talán már most meg kéne vennem pár jegyet, hogy majd a lányomat elvihessem előadásokra?Kép

Na de nem nyifogok itt továbbKép
hisz örülhetek, anyós még nem is került a szeme elé, mióta a "pocikázásos" ebédről eljöttünkKép
akkor közölte, hogy nem tud már a héten főzni, én meg nagy sebesen mondogattam, hogy nem baj!!!nem baj!!! nem is kell!!!
(majdnem azt mondtam, hogy hála istennekKép )
régebben jól főzött, mostanában meg - nem vagyok paranoiás, de - szerintem direkt vacakot gyárt! valamit tesz bele de komolyan, mert régebben rengeteget ettünk nála és ízlett és nem lett bajom tőle, mostanában meg az utóbbi összes alkalom után két napos hasmenés, a legutóbbi alkalom biztossá tett...remélem nem hashajtót tett a kajába! többé nem eszem nála!!!

Szép estét, én még nem tudom mihez kezdjek vele, párom száguldozik valahol, a mozinak lőttek a műsor miatt.:8
remélem ti jobban jártok!!!
puszka:
Zsófy
20+3Kép Ilyen néha a babám, ha egy kis kólát kapKép
igyekszem nem inni!Kép
zsófy

Sziasztok!

Szerintem sem árt ritkán a kóla, bár én nem szeretem, de pláne nem innék meg semmiféle szintetikus édesítőt, hiszen maradéktalanul átjuthatnak a lepényen, úgy tudom, és a hosszú távú hatásával senki sem számol...Kép
Mondjuk eddig is megrögzött műanyagellenes voltam Kép

Kati, Bkrisztina, Megann!
Igaz, ami igaz, én is igyekszem majd megkeresni az akkor leendő legközelebbi Waldorf-rendszerű sulit a porontynak, mert úgy tapasztalom sógorék lányán, hogy nagyon jót tesz neki, élvezi, mert elfárad bár, de csupa olyan dologban, ami az ő érdeklődési körének, képességének megfelel. Mi is gondolkodtunk régebben, csak mi keletebbre mentünk volna Kép, de most, hogy becsöppent babó, rájöttünk, ide születtünk, itt kell helytállnunk. Semmi sem véletlen Kép

Zsófy úristen KépKépKép Ez az anyós sztori nagyon komolyan hangzik, vagy tényleg meg akar mérgezni, vagy valóban üldözési mánia, mert annyira nem kívánod a jelenlétét. Én sem tudok máshol enni, amióta így vagyok, lehet, hogy csak a tudat miatt, hogy nem a saját kezem közül került ki. Kép

Váváváváá, holnap Margitsziget Kép

Jók legyetek, jel. kez.!

Sisotris
13+1
Sisotris_x9

Lányok!Kép

Nem bírtam aludni 7 nél tovább!
Hahó a hasatokra süt a napKépKépKépKép, ÉBRESZTŐ!!!!!
ITT A TAVASZ!!!!!!!KépKépKép

Akkor én elhúztam a csíkot biciklizni!!!!!!KépKépKép
Ti se maradjatok otthon!Kép

Megann 16+7 vagy 17+0

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Volna pár kérdésem... Elvileg mikortól lehet megállapítani a pocaklakó nemét UH-gal? Én most vagyok 19+2 de még nem látszik mivel zsinór van a lába között. Nagyon kíváncsiak vagyunk már Kép
És szerintetek az normális dolog, hogy annyira fáj a derekam vagy a csipőm,(egészen pontosan nem tudom behatárolni) hogy nem tudok aludni sem, ülni sem, és úgy megyek, mint egy százéves öreganyó.
Ja és mégvalami, itt jópáran aggódnak a súlyuk miatt, hogy mennyit híznak. Hát én amiatt aggódok, hogy már lassan félidőnél járok, de nemhogy híztam volna, hanem ahhoz képest, amikor megtudtam, hogy babát várok most 3 kilóval kevesebb vagyok. Az émelygés már rég elmúlt, és normálisan eszek, illetve a kismama vitamint is szedem.
Vrucsinca

Sziasztok, úgy látom mindenki a szabadban tölti ezt a szép napot, jól is teszitek! Én még csak most keltem, nekem mostanában jól megy a reggeli alvás. Éjszaka felébredek 1 körül, és kb 3-ig nem tudok elaludni, reggel viszont egyszerűen nem bírok kikelni az ágyból.

Sisotrix! Üdv itt nálunk. Érdekes a fájdalmad, azt hittem én hallucinálok. Eleinte arra gondoltam, hogy biztos rosszul ülök és elzsibbad a farokcsontomKép Mostanában viszon fekve, állva ülve olyan érzésem van mintha szét akarna repedni a medencém is. Azt gondoltam ez majd később jön, mert én is még csak 13+1 vagyok. De akkor ezek szerint ha te is érzel ilyet, akkor vagy ketten képzelődünk, vagy van benne valami.

Hízásról, én kb. 166 cm-el 52 kg-ról indultam, és most 56 kg vagyok, de már kb. 2 hete. Úgy látom most talán megálltam egy kicsit. Valószínűleg azért híztam ennyit, mert előtte alig ettem valamit, csak ha már szóltak, mert nekem eszembe se jutott, és nem is szerettem enni. Most viszont rengeteg szendvicset eszem, meg persze főtt kaját, meg amit egy normális ember enni szokottKép Gondolom kicsit furcsállta a szervezetem, nem tudott mit kezdeni ennyi kajávalKép Főleg, hogy előtte én már mondtam, hogy több mint egy doboz cigit szívtam, én mondhatni nagyon jó volt az emésztésem, naponta 4x is mentem WC-re. Most meg örülök ha 2 naponta sikerül valamit "produkálnom".

Vrucsinca! Te milyen magas vagy és milyen súllyal indultál? Én sajnos nem tudom, mikortól lehet megállapítani a baba nemét, de erre biztosan válaszolnak neked majd a többiek, mert itt már sokan vannak, akik tudják a babájuk nemét.

Csajok, nekem még mindig nagyon hasogat néha a pocakom.(a medence fájdalom melléKép
Ez még mindig természetes szerintetek? Holnap megyek UH-ra, viszek video kazettát is, állítólag fel tudja venni rá a doki, ahogy mocorog a babám. Feltéve, hogy mocorog majd, és nem alszik. Kicsit félek is azért, hogy minden rendben van-e. Furcsa, mert eddig nem izgultam, csak most hogy már ilyen közel van a holnapKép

Mindenkinek további szép napot, sőt hetet!! Azt mondják péntekig egyre jobb idő leszKép

Kép
Kép
hari

sziasztokKép

ma készülök megcsinálni életem első rakott krumplijátKép drukkoljatokKép

Sistoris,
hát igen, én is gondoltam már arra, hogy pszichés ez a fisi-fosiKépKépbocs a kifejezésért!
mindenesetre nem megyek hozzá("anyóshoz") többet enni!!!

Megann,
de friss vagy, én alig bírtam magamhoz térni reggelKépKép
párommal megnéztük a Némó nyomában mesét még az ágybanKép

Vrucsinca,
nekünk a doki 18hetes+6naposan mondta meg, hogy kislány, de a zsinór tényleg megtévesztő lehet!
elvileg a 18-19.héten már meg tudják jó UH-géppel állapítani, ha megmutatja, de van akinek már hamarabb is meglátjákKép

üdv: Zsófy
20+4
zsófy

Sziasztok!Kép

Gyönyörű az időKép és már ültettem egy pár muskátlit ma.
Úgy élvezem, hogy meleg van.
Most meg megyünk moziba Pestre.

A babót még nem érzem mozogni, ill. nem tudom milyen úgy hogy lehet h érzem csak nem tudom.

Zsófy!Kép
Nem voltunk még megnézni a kicsit és fényképünk sincsen még.
Majd jövő héten talán sikerül átmennünk.

Mindenkinek további szép napot!!!

Mea(ma 17 hetes)

Mea
mea

SziasztokKép

Tegnap sütöttem sótlan hústKép

Bepácoltam fokhagymás tejbe-alá almát karikáztam-megborsoztam-a tetejére hagymakarikákat tettem.
Egész jó lett -csak sótlanKép
Párolt zöldséget ettünk hozzá

Ma bevásároltunk egy csomó gyümölcsöt:-almát-körtét-barackot-szilvát-banánt-epret-mangót.

Az AFP eredmény miatt próbálom nem idegesíteni magam.
Direkt rákérdeztem a dokinál ,hogy biztos hogy jóóóó??????
A 0,7 -MOM az AFP
A 3,2 -MOM a béta hcg szint

Tegnap összehasonlítottam a nemrég szült rokonéval is.
Neki is majdnem ugyanezek az értékekKép
Semmi baja a picurkánakKép

Holnap megyek 4-D uh ra is.
Azt is orvos csinálja-majd nála is rákérdezek.

De akinek megvan az eredmény -feltehetné nekem ,összehasonlítani.
KösziKép

( a pénteki uh-n még alúrol az orrjukait is megnézte a doki,hogy szabájosak -e.= IGENKép
Az is kimutatná a rendellenességet.)

Csilla
csillam

Csilla,
tudod mit próbálj ki? a DM-ben lehet kapni Natúr Vega-mixet, ez sómentes ételízesítő, voltaképp szárított aprított zöldség. Én már a babaételeket is ezzel ízesítettem anno. Pl az ebben a lében főtt csirke(mell)husi nem is rosszKéplegalábbis a kölköc megetteKép, de rá lehet szórni husira is, és sütni. Én mindenhez ezt használom (pl húsok,levesek, rizs...) és amúgy is kevés sóval főzök.
Sajna valszeg szükségem lesz a sómentes kajákra, mert én is nagyon hajlamos vagyok vizesedni, még nem kezdődött el, de esténként néha érzem, hog gáz van a kezemben-lábamban.
Te honnan tudtad, hogy víz? Én csak onnan látom, hogy kicsit dagadtabb az alsó lábszáram, és ha benyomom ott a bokám felett, ott marad az ujjam nyoma kifehéredve egy rövid ideig.
Ez ma még ritka, de sztem jön a meleg, gáz leszKépKép
Úgyhogy minden együttérzésem.
üdv
Penna
penna

Ma fogom bejelenteni a munkahelyemen, hogy terhes vagyok. Nagyon izgulok, ráadásul fáj a torkom és köhögök, tehát a közérzetem sem a legjobb. Ma reggel is majdnem elpityeredtem mert összekaptunk a párommal valami hülyeségen.

A legjobban attól félek, megkérdik mikorra várom a babát, gyorsan kiszámolják hogy már mióta terhes vagyok, és akkor megvetőleg néznek rám, hogy micsoda egy alattomos nőszemély vagyok.

De lehet hogy csak para és mindenki örülni fog.

Reméljük.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Csillam,

Nem tudom, Magyarországon kapható-e, de talán érdemes utánanézni. Amerikában mikor diétáztam erőteljesen javasolták a csökkentett nátrium tartalmú asztali sót. Állitólag a nátrium az ami káros, a kálium amiből több kéne. Lehet hogy egészség vagy bioboltokban hallottak már ilyesmiről. Akkor sózhatsz, és mégsincs benne az a bajt okozó nátrium.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

PennaKép

Köszi ,a tippetKépEzt a vega mixet-már én is olvastam ,hogy jó csak nemtudtam ,hogy hol lehet kapni.
A vizesedés tünetei nálam is az ,amit leírtál+ feszítő fájó érzésKép Főleg éjszaka: elzsibbadnak a kezeimKép

RókicaKép

Neked is köszönöm.
Remélem jól sikerül a bejelentésKépés mindenki megértő lesz veledKép
Én szorítokKép

Csilla
csillam

Na puff, még jó hogy megkérdeztem, de alá kell irni egy új szerződést, mert az eddigi úgy látszik csak a próbaidőre szólt. Még jó hogy nem a bejelentéssel kezdtem, hanem azzal, hogy mit kell csinálni, ha lejárt a próbaidő...

Akkor még nincs vége a bujkálásnak Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

RókicaKép

Hát nem irigyellek.SzegénykémKép Akkor most mikorra tolod a bejelentést???
Tényleg jó ,hogy nem azzal kezdted.
csillam

Lányok!

Ért valaki az ilyesmihez? Az eredeti munkaszerződésemben ez áll:

"Jelen Munkaszerződés tartalmának és feltételeinek megfelelően Munkáltató alkalmazza a Munkavállalót 2005. január 1. napjától kezdődően meghatározatlan időre, a Munkavállaló pedig ezen alkalmazást a Munkáltatónál elfogadja.

A felek 3 hónap próbaidőben állapodnak meg. A próbaidő tartalma alatt a jelen szerződésben szabályozott munkaviszonyt mind a Munkáltató mind a Munkavállaló azonnali hatállyal megszüntetheti. A Munkavállalót ebben az esetben az azonnali hatályú megszüntetés napjáig illeti meg munkabér.

A szerződő felek kijelentik, hogy a szerződés feltételeinek rogzitése és aláirása során nem hallgattak el egymás elől olyan tényt, vagy körülményt, amely jelen szerződés érvényességét érintené."

Három kérdésem lenne.

1. Az első bekezdésben az áll, hogy határozatlan időre szól a szerződés, én erre azt hittem, ez már a végleges szerződésem, csak belefoglalták a 3 hónap munkaidőt. Akkor most miért kell újat aláirni? Akkor mégsem határozatlan időről szólt?

2. A 3 hónap próbaidőm márc végével lejárt. Most van érvényes munkaszerződésem vagy nincs?

3. A harmadik bekezdés alapján, ha még egy ilyet alá kell irnom, ebbe tartoz(na) az is hogy előre megmondom neki, hogy terhes vagyok?

Segitség!!! Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Napsugaras szép reggelt mindenkinek! Kép

Hari!
Hízásra ugyanaz a szisztéma, én 162/45-ről indultam, a második hónap feléig meghíztam 50 kg-ra, aztán azóta stop. Én is cigiztem előtte, mondjuk csak 4-5-6 szálat, mikor-hogy Kép. Derékfájás valós, fene egye meg; vagy megmacskásodtunk, és tényleg a farkunk nő Kép

Rókica!
Elég faramuci egy helyzet, én biztos sokkot kapnék az idegtől, hogy mit szólnak, ha megkötik velem a szerződést, aztán bejelentem Kép Viszont abból a szempontból irigyellek, hogy neked legalább lett helyed, mert nekem pont munkakeresés alatt csúszott be a drága, úgyhogy a párom béréből + gyesből kell megoldanunk a továbbiakat.

Segítség!
Mit is mondtatok haskeményedésről? Magnéziumot kell rá szedni? Főleg esténként, éjjel, ha felébredek, ill. kora reggel szokott, nem az egész hasam, inkább olyan tapintása van, mintha egy kis golyó lenne a pocimban, sokszor nem is középen... Elég fura, de nem okoz semmi fájdalmat, csak a kezemmel érzem.

Sisotris
13+3
Sisotris_x9

Rókica!

Ne hagyd magad!
Szerintem nem kell aláírnod új szerződést, hiszen munkaszerződést írtál alá, ami megmondja, hogy téged határozatlan időre alkalmaznak, benne három havi próbaidővel...

Miért akarnának változtatni rajta? Amennyiben lejárt a próbaidőd, érvénybe lép a határozatlan időtartam. És mikor aláírtad ezt a szerződést, nem tudtad, hogy várandós vagy, tehát nem hallgattál el semmit.

Nincs munkaügyis, vagy ügyvéd ismerősöd?
Sisotris_x9

Rokica! A terhesség nem érinti a szerződés érvényességét! Főleg, hogy az aláíráskor még nem is tudtad, hogy terhes vagy. Emiatt tehát ne aggódj!

A szerződésed él, hiszen határozatlan tartamra kötöttétek január 1-én. A próbaidő alatt nem mondtak fel, tehát ezáltal véglegesedett a szerződés.

Én sem értem, hogy miért kellene új szerződést aláírnod. Kérdezz rá, hogy mi a célja!

Kép

Kép

Kép
bodza

Sőt!

Mivel a próbaidőd lejárt, ezt a kezedben lévő szerződés bizonyítja, szerintem bejelentheted, hiszen már nem rúghat ki semmiféleképpen, mert a kismamák ugyebár védettséget élveznek. Nem érné meg neki egy per a munkaügyi bíróságon...

De ez csak az én meglátásom/eddigi tapasztalatom.
Azért inkább egy profit is kérdezz meg!

Pussz
Sisotris_x9

Rokica! Kép
1. Ez egy teljesen hagyományos megfogalmazású, határozatlan munkaidőre szóló szerződés. Ha újat akarnak veled aláíratni, azt valószínűleg azért teszik, mert valami konkrétumot módosítanak benne. Pl. munkakör vagy munkabér, stb...

2. Szóval ez alapján munkaviszonyban vagy, van érvényes szerződésed és lejárt a próbaidőd is.

3., Vigyázz az új szerződés aláírásával, mert azzal az előző, azaz ez érvényét veszti és bizony ha most aláírsz egy új szerződést - amiben ugyanez a kitétel szerepel - anélkül, hogy tudnának Pocibabóról az bizony feljogosítja a munkáltatót, hogy rendkivüli felmondással elküldjön, azaz érvénytelennek tekintse a szerződést. Én a helyedben nem írnék alá semmit, hanem megkérdezném, hogy miért akarnak új szerződést aláíratni, az mennyiben más. Aztán szépen bejelenteném a bébit.

De ez csak az én véleményem.
Üdv,
Humi
humi

Sziasztok!

Rókica!

Csak gyorsan!Ha nagyon akadékoskodnak, mondd azt hogy közben "megjött" mindig rendesen!Hiszen tényleg van ilyen!
Kár hogy ilyen cselekhez kell folyamodni!

Irj, hogy hogy alakulnak a dolgok!

Vrucsinca!

Szia!Igaz nem nagyon tudunk rólad semmit, de azért megpróbálok segíteni!
Nemmeghatározás: Általában 18-20 hét között már lehet látni, de csak akkor ha nem takarja a baba!
Nekem már 15 héten jósolt a doki, és más is tudja már 16-17. héten, de valaki nem tudja, csak sokkal később mert úgy fekszik a baba mint nálatokKépKis szemérmesKép
Csípő és csontfájásról itt épp most ketten is panaszkodtak, olvasgass nálunk mert sokmindenre választ kaphatsz!Kép
Hízás dolog! Van aki csak 1 kilót hízott erre az időpontra, de 3 kiló fogyás kicsit soknak tűnik, de ha eszel rendesen nem lehet baj, azért kérdezd meg a dokidatKép

Sisotris!
Igen haskeményedésre magnézium!Nekem is reggel szokott, néha este, szerintem a kinyújtózott vízszintes póz hozza kiKépEz most lehet hogy hülyeség, de nekem még csak fekve volt ilyenem!
Ha túl sokszor fordul elő, mindenképp szólj a dokinak!Ez fontos, mert veszélyessé is válhat!

megann17+1

Kép

Kép
megann

Köszönöm mindenkinek a hozzászólást, tök jó hogy vagytok, igy legalább nem (annyira) tépem a hajam.

Végül felhivtam az ügyvédünket és beolvastam neki a munkaszerződést, azt mondja, ez már a végleges munkaszerződés, és hogy letelt a 3 hónap munkaidő, védettséget élvezek, nem rúghatnak ki, HURRÁ, és nem is kell új szerződést aláirni.

Hogy miért mondta a csaj, hogy új kell, szerintem azért mert ő a titkárnő és nem emlékszik hogy milyen szerződést irtam anno alá. De kezemben van az aláirt határozatlan időre szóló szerződés, tehát nem kell új.

Ellenben kiderült, hogy a főnököm beteg, csak du lesz bent, úgyhogy csúszik a bejelentés, mert azért mégiscsak neki illene először megmondani.

Jaj. Tiszta ideg vagyok. Jó lenne már ha túl lennék az egészen...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Megann, köszi!

Úgy ahogy mondod, nekem is fekve érezni csak Kép Gyakorinak nem mondanám, legalábbis a heti-másfél heti egyszeri alkalom nem hinném, hogy sok Kép

Rókica!

Grat, és ne félj! Főnök max. nem fog örülni neki, az meg az egyéni problémája, és mindenkinek a saját ember(telen)ségén múlik, hogy örül-e egy új életnek, de ne vedd magadra, nem tesz jót neked sem, a babának sem, ő meg hadd főjön a levében, úgysem tehet semmit! Mosolyogj rá szépen Kép

Pussztok, megyek alukálni kicsit Kép

Sisotris
13+3
Sisotris_x9

Rokica,

Ket kezzel szoritok!!!! Ird meg mi lesz!

Udv az ujaknak.
Vrucsinca,
A 3 kilo fogyasrol. Rakerdeztel a dokidnal?
Tudod, mindenki maskepp eli at a terhesseget. Van aki normalis sulynovekedessel vagy jo sok hizassal( mint en isKép)van aki nem szed fol sok kilot. A baratnomnek meg ket hete van, 4 kilo van rajta. Ha a baba jol fejlodik a dokid szerint nincs semmi baj, inkabb szerencses vagy.
Egy dolog a fontos, hogy a dokid tudjon rola es ellenorizve legyen a fogyas, nehogy valami rejtett oka legyen.

Sisotris,
Derekfejdalmad szerintem az alkatod miatt van.
A mehnovekedes fesziti a csontokat.
En is magneziumot ajanlok a kemenyedesre, nekem is ez valt be.

Megann,
Biztosan nagyon jo anyuka leszel.

Csillam,
Kiprobaltam a kinai szoja szoszt. Helyettesiti a sot es jo izt ad az eteleknek. Nezz utana, biztosan lehet kapni nalunk is. Nekem allandoan faj a labam. Nalad is van ilyen tunet? Foleg delutanonkent.

Lanyok,
Hetfvegen disznot vagtunk baratokkal.1.5 kilot szedtem fel ket nap alattKépKép En mar nem is merek merlegre allni. Ez szornyu. Pedig vigyaztam. Csak kostolgattam dolgokatKép
Somentes etrendemre tekintve viszont kicsit kirugtam a hambol.Kép

Kolaval kapcsolatosan ne feljetek! Egy keves nem fog artani, akkor sem, ha valaki minden nap megiszik egy poharkaval.
Viszont akkor csokkentsetek a kave adagotokat.

Most mennem kell,
Udv,
Aniko
21+5

KépKép
KépKép
aniko47

Na puff neki, főnököm nem lesz bent egész nap, csak holnap jön, úgyhogy úszott a mai bejelentésem... nyaff.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Lányok, remélem mindenkinek szuper volt a hétvégéje.
Nálunk elkezdődött a kert tereprendezése, már kora reggeltől kint vagyok, a teherautó ami a kukás konténert hozta elásta magát a homokos talajunkban, órákba telt még kiásták, kisfiam persze nem akar bejönni a házba, csupa veszélyes dolgokkal játszik, (papáék egy régi tároló épületet bontanak), közben főztem is, szóval jól esik egy picit leülnöm a gép elé (alszik éppen Rolika). Már kezdett fájni a hasam.

Rókica, akkor majd holnap szorítunk újból. Kép

Most lefekszem pihenni...
Holnapután megyek a dokimhoz, majd akkor írok megint, hogy mi volt.
Cirmike
15+3

Kép
[KépKép
cirmike77

Jó reggelt Kép

Bizony, kedves sótlanok, lehet kapni szójaszószt, és ha igazi kínait akartok, akkor a Chimpex Kft. által importáltakat keressétek, ők hoznak be egyébként rizstésztát, üvegtésztát, és egyéb különlegességet is, ha valakit érdekel. Nem reklám KépKép, csak náluk dolgoztam pár éve, onnan tudom.

Sisotris
13+3
Sisotris_x9

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?