Új privát üzeneted érkezett!

Vanda!

Nagyon sok BOLDOGSÁGOT kívánok Nektek!

green{MINDENKINEK KELLEMES HÚSVÉTOT, JÓÓÓÓÓÓÓÓÓ PIHENÉST, BOLDOG BABAVÁRÁST KÍVÁNOK!}

Remélem azért lesz erre valaki!

Puszi Kriszta

mohácska

Vanda!

Jó hogy újra írtál. Gratulálok az esküvőhöz Kép és én is várom a képeket.

Lányok!
Mindenkinek Kellemes Húsvéti ünnepeket kívánok!

Nicol

Kép
nicol

Tundi, Stella!
Koszi a pocak dicseretet.
Hat a kis Atti ujra beindult hala Istennek. Mar nagyon izgultam miatta. Most mar ket ejszaka is felkelt velem egyutt Kép Nagyon rosszul alszom mostanaban. A betegseg elmult, csak a kohoges maradt vissza, az is csak neha, de akkor fulladok Kép

Vanda!
Gratulalok az eskuvohoz.

Mindenkinek Kellemes Husveti Unnepeket Kivanok!

Judyt!
Lesz akkor fuggony? Fiuk, hogy vannak?

Babus!
Mi ujsag Kristoffal? Megnyugodtal mar? Nem lesz semmi baj, ilyen mindenkivel elofordul. ?Megegyszer koszi, hogy megirtad a cukorterhelesem jo.

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Lányok!

Tettem fel pocis képet és a kutyuskáimról is van kép fenn. Kép

Nicol

Kép
nicol

Nicol!
szep nagy pocakod van mar! hat Te semmit nem hiztal, csak a pocakodra ment. Nagyon irigyellek!!!!!!!!!!!!
A kutyusok nagyon edesek!
Nem semmi, hogy mar a 30.heten vagy.

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Sziasztok!

Megpróbálkozom újra:
MINDENKINEK KELLEMES HÚSVÉTOT, JÓÓÓÓÓÓÓÓÓ PIHENÉST, BOLDOG BABAVÁRÁST KÍVÁNOK!}

Nicol!
Szép pocid van!

Judit!
Szerintem Te sem híztál! Nem panaszkodhatsz! A te pocid is szép nagy! Nagyon jó lesz az a kép a babaszoba falára. Van már diavetítő?

Nemsokára mi is növesztünk ilyen pocikat, ugye csajok?
Elképzelem magam újra nagy pocakkal... Megint szép látvány leszek, a magam 158 cm-jével, meg az induló 58 kg-mal KépKépKép. Bár a fiamnál is megálltam 66,80-nál, igaz, ott 56 indulóval, 11, lassan 12 évvel fiatalabban Kép)))))). Na nem baj, az sem lenne baj, ha híznék akár 20 kg-ot is, csak már ott tartanék.KépKépKépKép

Vanda!
A memóriámmal baj van: én is Gratulálok a házasságkötésetek alkalmából és sok BOLDOGSÁGOT kívánok ! - ha eddíg nem tettem volna.

<!--attachment: Nyuszibaba-201874.unk*attachment_icon.gif*image/bmp*202.6**Nyuszibaba%2ebmp --><center><pre>
Kép
Nyuszibaba.bmp (202.6 k)</pre></center><!--/attachment-->

Puszi Kriszta

mohácska

Kriszta!
Koszi a dicseretet, de engem a terhesseg elott telenyomtak hormonokkal, szteroidokkal igy +15kg kezdtem. Most szerintem olyan 5kg tartok, de egyre jobban jon fel. Tenyleg igaz, hogy az utolso harmadba lehet a legtobbet felszedni. Mahoz 3honapra irt ki a doki. Hihetetlen, hogy mulik az ido lanyok.
Elvileg a sogornomnek van diavetitoje, de meg nem probaltuk ki, hogy mukodik-e. Jovohet penteken levizsgazom, es akkor utana nekiallok. En mar most elkezdenem.

Judyt!
Bocsi, milyen festeket is kell venni ehhez? Elfelejtettem.

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

JányokKép
Mindenkinek kellemes húsvéti ünnepeket kívánok!

<!--attachment: Nyuszk_-201933.unk*attachment_icon.gif*image/bmp*198.0*Nyuszk%f3*Nyuszk%f3%2ebmp --><center><pre>
KépNyuszkó
Nyuszkó.bmp (198.0 k)</pre></center><!--/attachment-->
henci

Helló mindenkinek!
Mi is babaprojekt előtt állunk a párommal,és már nagyon sok mindent elolvastam,hogy mit kell tennem annak érdekében,hogy egészséges aranyos pici babám legyen.Titeket is sokat olvaslak,hőmérőzök PG53-t is nyalogatom,szerintetek mennyire biztos,hogy mikor igazán páfrányos,akkor teherbe esem? A gyógyszer abbahagyásról miket hallottatok?
Mennyi időnek kell eltelnie?
Várom válaszaitokat
zita
ebba

Ebba!
Ha a PG53 páfrányos, akkor van esély a teherbeesésre, de persze ez még nem sokat jelent. Nekem már 4-5 hónapja mindig páfrányos középidőben, de babó még sehol.

Én most voltam éppen nőgyógyásznál, aki kérdezte, hogy mikor hagytam abba a gyógyszert, mondtam hogy kb. 1 éve, mire ő: De ugye tudom hogy abbahagyás utáni első 3 hónapban volt legnagyobb esélye a teherbeesésnek? - mostmár persze mindegy... Egyébként én eddig úgy tudtam, hogy gyógyszer után még jó kihagyni pár hónapot (én is ezért hagytam abba), és csak utána próbálkozni. Ezek szerint ezt nem kellett volna?

Hőmérőzést én még nem próbáltam, nagyon sok ember szerint, csak idegesíti az embert, minden nap azon agyalni, hogy akkor most lemegy, felmegy, merre jár. Véleményem szerint ez arra jó, hogy pár hónapot megnézel vele, és ha valami nem stimmel, akkor esetleg a doki lát róla valamit. Viszont ez azt jelenti, hogy minden reggel a "gyerek gondolatával" kell kellned, ami lehet hogy nyomasztó tud lenni.

Ezek szerint ti még nem is próbálkoztok? Mikor szeretnétek belevágni?
Viszont ha még gyógyszert szedsz, akkor nem tudom mennyi értelme van hőmérőzni és PG53-at nézni. A gyógyszer befolyásolja az egész hormonháztartásodat, és így az eredményeket is.

Dorka

Kép
szdorka

Dorka!
A gyógyszert február elején hagytam abba,de abban igazad van,hogy a hőmérőzés idegesítő.legalább is nekem,minden regel arra ébredezek,hogy na gyorsan be,mert ha nem rögtön mérem,lemegy a hőm.
A férjem..furi így hívni,mert egy hosszú diákszerelem után mentem hozzá a nyáron..szóval eddig azt mondta,hogy ő még csak 25,korai,de most meg szeretne. Szóval próbálkozni fogunk.csak nem tudtam pontosan a gyógyszeres dolgot,mindenki mást mond...
A dokim azt mondta,hogy ő még nem tapasztalt rosszat,de majd hó múlva (februárban mondta)kivizsgál,és jöhet a projekt.
zita
ebba

SziasztokKép

Mi is megvagyunk még, csak a hétvégén apuci bitorolta a gépet, ha pedig véletlenül épp szabad volt a gép, akkor vagy nem értem rá vagy nem volt már energiám írniKép

Most nagyon végigolvasni nincs időm, talán majd holnapKép

Ja, szombaton MEGJÖTT!!!Kép
Végre másfél-két év után nem akadok ki ettőlKépsőt, örülök, hogy magától megjött, nem úgy mint a babaprojekt idejénKép
De ez olyan 2-3 emberes mensi, remélem nem kóros, csak amolyan szülés utáni első. Mindenesetre valamelyikőtök mensijét tuti magamravállaltam, úgyhogy 1 zebrásunk már tuti lesz ebben a hónapbanKép

Babus+a tegnap 2 hónapos KristófKép

Kép
babus2005

SZiasztok!

HOgy telt a húsvétotok? Kép Nekem jobban mint gondoltam, és tiudtam jókat pihizni is Kép

Nicol
Hát tényleg csak a pocid nőtt, és nagyon szép kerek KépA kutyusok meg imádnivalóak Kép

Ebba
Gyógyszer után 2-3 hónapot szoktak ajánlani kihagyni a dokik, én még sosem hallottam azt hogy épp akkor lenne a legnagyobb esély a terhességre. Hőmérőzni is csak ezután érdemes,és ha idővel tényleg teher lehet, arra mindenképpen jó, hogy megismered hogy működsz, szerzel egy kis tapasztalatot. A PG nem igazán megbízható sokak szerint, bár teljesen a hőmérőzés sem. De néhány embernek bejön a PG, egyik barátnőm annak segítségével esett teherbe, de ki tudja hogy enélkül nem esett-e volan épp abban a hónapban. Sok sikert! Kép

Szép napot mindenkinek!

Tündi
Vendég

Sziasztok Kép
Tündi Kép
Nekem nagyon gyorsan el telt ez a pár nap. A biológiai órám még nem állt át, még mindig egy órával hátrébb vagyok Kép

Babus Kép
Nem akarlak megrémíteni, de a mensi megjövetele nem túl jó hír. Akkor jön meg mikor már nem termelődik sok tej. Én egy kicsit sajnálom Kép

Mindekinek nagyon szép napot Kép

Annácska

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Sziasztok!

Remélem mindenkinek szépen teltek az ünnepek.Csak olyan gyorsan eltelt ez a pár nap!És most is milyen szépen süt a Nap.

Tündi,
úgy örülök, hogy csupa Kép van az üzenetedben! Látod, már mindjárt megint a ciklus közepén leszel!Kép Ráadásul közeledik a wellness hétvégétek ami tuti szuper lesz!Kép

Babások,
hogy vagytok?

Én ma vagyok a 30.cn-n. Amióta szedem a clostyt, 30-31 napra meg szokott jönni. Már 4-5 napja fáj a hasam, szinte állandóan.Ma reggel már feszült a mellem, de nőni nem látom, hogy nőtt-e.Szóval ezek nyugodtan lehetnek a mensi előjelei is.Most nem mértem a hőmet, bár tegnap este nem bírtam ki,és megmértem.37,6 volt, bár tudom az esti hő nem jelent semmit. Ha ma nem jön meg, holnap reggel megmérem.Egyre jobban másra sem bírok gondolni, próbálom magamba szuggerálni, hogy HINNI KELL BENNE HOGY SIKERÜLT, de ennyi hónap után már óvatos az ember....

egy kis drukkot kaphatnék??Kép

Szép napot!
Jófi
jófi

Sziasztok Jányok!
Újra itt vagyok!Kép
Gyönyörű Húsvétunk volt, olyan jól esett az ünneplés,a készülődés,a tojásfestés, a templom, az éneklés, a Feltámadási körmenet...Kép!

És itt a tavasz!!!!Kép
Olyan bizakodó lettem!A kertünkben már bújnak a tulipánok, krókuszok, rügyeznek az orgonabokrok...lehet, hogy nemsokára ez a topic is "kivirágzik"Kép!!!Ezt kívánom mindenkinek!!!

Babus!
Hűha, milyen furcsa lehet, hogy másfél év után megjöttKép!Kristóf hogy van?Mesélsz Róla?Milyen volt az első Húsvét vele?

Tündi!
Hogy érzed magad?Úgy drukkolok Neked!Ez most a második gyógyszeres hónapod, ugye?Örülök, hogy Neked is jól teltek az ünnepek!Kép

Annácska!
Még én sem tudtam igazán átállni a nyári időszámításra, de pár nap alatt megszokjuk!Veled mi újság?

Mindenkit puszilok!!!

Kinga
Kinga79

Vanda!
Örülök, hogy jelentkeztél és minden rendben.Kép
Gratulálok az esküvőtükhöz.Kép
Márt Én is kíváncsian várom a képeket.Kép
Máté már tényleg jó súlyban van.Kép

Tündi!
Minden rendben, csak nem voltunk itthon 4 napig, mert elutaztunk a családdal Mezőkövesdre.Kép
Nagyon jó volt.Végre kimozdulhattam itthonról.Kép

Nicol!
Nagyon csini kismami vagy.Kép

Judit!
Én akrill festékkel festettem.Próbáld meg hobby boltban megnézni, mert elég csak 100 ml venni az egyes színekből.
A fiúk jól vannak, szerencsére nagyon mozgékonyak.Kép

Annácska!
Engem is megviselt ez az óra állítás.Kép

Babus!
Gratulálok nektek a 2. hónaphoz.Kép
Nagyon gyorsan tellik az idő.Kép

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

Köszi az infot! Akkor tényleg várunk áprilisig.
Olyan jó,hogy itt a tavasz!!!!Megyek gereblyézni a kertbe.
sziasztok
ebba

Köszi az infot!Akkor csak ápr-ban próbálkozunk. De jó,hogy itt a tavasz!
Sziasztok
ebba

bocsi Kép
ebba

Annácska Kép
Nekem az egész ciklus eddig nagyon gyorsan telik, így még sosem éreztem Kép

Jófi
Már javában a ciklus közepén vagyok, ez a 18. nap Kép Jövő vasárnap már megint a 30. lesz és lehet paráznom Kép De addig is wellness, ahogy írtad is, és ez sokat fog dobni az amúgy sem rossz kedvemen, az biztos Kép
Drukkolok ám neked hogy a hőd fent legyen holnap reggel! Kép Meg még sokáig! Kép

Kinga
Én is nagyon örülök a tavasznak, a múlt héten 2 nap is gyalog mentem haza a munkából, olyan jólesett a 20 perc séta, ezen kívül sajnos úgysem mozgok semmit Kép
Hát már nem szedek gyógyit, de mondjuk úgy hogy ez a 2. esélyes hónap a jó prolaktinnal (ha még jó!), de legyek bizakodó és higyjem hogy nem ment vissza, igaz? Kép
Hát amelyik misén én voltam ott a feltámadási körmenet és az egész szertartás oylan volt mintha gyászmisén lettünk volna, így kértem a férjemet hoyg emlékeztessen, legközelebb kizárólag római katolikusra menjek Kép Ott legalább tudják mi a feltámadás Kép

Judyt
De jó, ti is kirándultatok! Kép Örülök hogy jól vagy és jól érezted magad! Kép Meghogy boxbajnokok a kiscsávók a pocidban Kép

Tündi
Vendég

Sziasztok!

Nicol
megnéztelek, tényleg nem híztál, de a pocid már szép nagy. Kép

Jófi
Drukkolok, hogy amit érzel, baba legyen. Kép

Én ma vagyok a 28. napon és reggel 37,1-t mértem. Aztán holnap vagy megjön, vagy nem. Különben győzött a lustaság Kép Kép és nem mértem egész hónapban a hőmet. Pont abban a három napban nem mértem, amikor a tüsszőrepinek kellett lennie, mert amikor utána mértem akkor már 37 volt. Ekkor mértem még 3 napig aztán hagytam a fenébe és csak most szedtem elő a hőmérőt három napja, gondolván megnézem mensi előtt mennyivel esik le.

Majcsi

Majcsi
majcsi

Majcsi Kép
Én is hasonlót tervezek, csak jövő héten mérek majd valamikortól, nehogy váratlanul érjen a menzi pl. itt melóhelyen Kép

Lányok
Jó lenne felébreszteni a topikot, olyan kis hallgatagok vagytok sokan Kép Remélem lesz néhány újabb zebrás és akkor felbojdul a nép Kép

Tündi
Vendég

Biztos mindenki szabin van.

Évivel mi van? Ugye ma kéne UH-ra mennie megint? Szorítok neki, remélem végre jó híreket kap.

Majcsi

Majcsi
majcsi

Tündi Kép
Már nekem is feltünt, hogy nem nagyon él mostanában a topik Kép Sajnos erre még én is ráteszek.
Nekem is nagyon gyorsan telnek a napok Kép
Bár szerintem ebben a hónapban nem lesz szerencsénk, a hőm sajna nagyon nem jó Kép

Annácska

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
annácska

Sziasztooooook lányok!

Olyan jó újra itthon!!!!! Nagyon hiányzik minden és mindenki!!!!!!!!

Nincs most időm visszaolvasni az eseményeket, de hála Tündinek azért nagyjából képben vagyokKép
Nem írok most senkinek névre szóló szép üzenetetKép, ne haragudjatok érte! Mennem kéne már haza, de nem tudtam nem benézni hozzátok!Kép

Hétfőn megyek dokihoz a hormon eredményekkel, remélem nincs nagy gubanc. 2 hete nagyon fáj a bal és érzékeny a jobb cicim, a pocim görcsölget. Tegnap nagyon megijedtem. Le voltam guggolva és hirtelen áltam fel, akkorát bele nyilalt a pocimba (bal-jobb oldalon a petefészek magasságában), hogy 1/2 percig ki sem bírtam egyenesedni. Utána meg sokat görcsölt a pocim.

Tündi
Holnap reggel indul a postagalambKép

Mennem is kell, holnap bővebben írok!
Puszi mindenkinek!

Sziasztok!

Kép
Kép
tacsifül

Szia Vali!!!!! Kép
De jó, hogy jelentkeztél Kép
Remélem minden rendben. Holnap nagyon várlak!

Lányok!
Mára elköszönök, holnap megpróbálok többet jönni Kép

Annácska

annácska

Tacsifül!
De jó, hogy itt vagy megint!Remélem a doki csupa szép dolgot fog mondaniKép!!
Várjuk a hosszú beszámolódat!Kép

Majcsi!
Remélem ilyen szép magas marad a hőd!!!Drukkolok!

Tündi!
Biztos jó lett a prolaktinod és így is marad!!!KépÍgy telik az idő?Nemsokára megint a ciklusod végén vagy?Hihetetlen!

Szomorú volt a feltámadási ünnepség???ez elég fura!Kép Én énekkarban éneklek,így minden misén ott voltam húsvétkor, nekünk gyönyörű volt! (római katolikus)Kép

Nicol!
Én is megnéztem a képeidet, nagyon csini kismami vagy és a kutyusok is édesek, mi a nevük?Kép

Jányok!
Majdnem elfelejtettem írni, hogy voltam dokinál, mert megvannak a hormon eredmények, MINDEN TÖKÉLETES!Annyira örülök!

Mindenkinek további szép napot!
Kinga79

Sziasztok,
újként jelentkezem közétek :-) Röviden: másfél hónapja hagytam abba a gyógyszert, pénteken voltam nődokinál, és mondta, hogy már nyugodtan akciózhatunk :-)

Ebba!
Nekem a nőgyógyász most pénteken azt mondta, hogy az 1 hónap bőven elég ahhoz, hogy a nyálkahártya annyira megerősödjön, hogy befogadja a babót. Szóval 1 hónap után nyugodtan lehet akciózni :-)

Korábban én is olvastam, amit Szdorka írt, hogy a gyogyi elhagyása utáni első 3 hónap a legesélyesebb a fogantatásra. Aztán hogy ez igaz vagy sem...passz.

Amit még megtudtam dokitól, netről stb.:
- az apuka jelöltek egyenek sok C-vitamint, mert az elősegíti a spermiumok munkáját :-)
- a cickafark tea elősegítheti a termékenységet

Hiretelen ennyi voltam:

Titati
titati

Kinga,
szuper, hogy minden eredményed jó!Meglátod, a tavasz Neked is babásodást hoz!Kép A körmenet nálunk is gyönyörű volt, meg az egész mise.Kép

Majcsi,
mennek a hőfenntartódrukkok++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ +++++++++++++++++++
Drukkolok, hogy holnap NE jöjjön meg, meg utána se jó sokáig!!KépKép

Vali,
de jó, hogy írtál!Drukkolok, hogy minden rendben legyen a hormoneredményekkel!

Titati,
üdv itt!Új tagok rázzák fel a mostanában álmoskás topicot!Kép No meg egy két zebra is besegítene az tuti..Kép

Évi,
mi volt a dokinál???Úgy drukkolok!!!!!!!!!!!!!!

Wish,
ugye sokat pihensz?Mi a helyzet??Ha tudsz jelentkezz, léccci!Kép

próbálok én is gyakrabban jönni. Tényleg rég volt zebrásunk, a gólyák hozhatnának ebbe a topicba egy két babát!!Kép

Judyt,
táblát valamior fel tudnál tenni?Köszi!

Jófi
jófi

Kinga!
Ez nagyon jó hír.Kép
Gratulálok az ereményekhez.Kép

Jófi!
Persze, máris teszek egy táblát.Kép
Drukkok mennek!!!!Kép

Tündi!
Sajnos mostanában Én is kevesebbet írokKép, mert nem tudok a gép előtt ülni sokat.Kép
De naponta min. kétszer mindig benézek.Kép

Edinka!
Egyben vagytok még??????

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

Itt van egy tábli.Ha valami nem stimmelne, akkor nyugodtan jelezzétek.

Kép
Kép

Judyt
KépKép
judyt

Titati!és mindenkinek!
Akkor most szerintetek mehet az akció? Vagy mi legyen?most1.5 hónapja,hogy nem szedem a gyógyszert,és épp most van mensim,úgyhogy mondjatok okos dolgokat!! Köszike
zita
ebba

Annácska
HOgyhogy nem jó a hőd? Pedig jók lettek az eredményeid, ugye nem emlékszem rosszul?

Vali
Nagyon kíváncsi vagyok mit mond a dokid az eredményekre! Kép Drukkolok!!!!!!!! Örülök hogy itt vagy Kép
Várom a postagalambot nagyon, de drága vagy Kép

Kinga Kép
Bizony, repül az idő most Kép
Én görög katolikus misén voltam, és sajnos az énekes idős hölgy egyre rosszabbul énekel Kép Agyvérzés után van Kép Nagyon szép hangod lehet ha kórusban énekelsz Kép

Titati
Nem biztos hogy Ebbának elég az 1 hónap, hisz ez attól függ, ki milyen fogigátlót szedett, kisebb vagy nagyobb hormontartalmút.
Nagyon szép a kislányod Kép Kis huncut Kép

Judyt Kép
Te csak pihenjél! Nem szemrehányás akart lenni hogy kevesebb az üzi, csak hiányoztok Kép

Mokuci, Mohácska, Dorka Kép
Veletek mizujs ott a tábla tetején?????? Kép

Tündi
Vendég

Zita
Hallgass a dokidra, ő tudja hogy a gyógyszer után amit szedtél mennyi időt tanácsol kihagyni!

Tündi
Vendég

Tündi30
Igazad van a gyogyi kapcsán.
Köszi a lányom nevében :-)

Ebba
Szerintem csörgesd meg a dokidat, hogy a Te gogyid után mennyi kihagyást javasol. Én a Minuletet szedtem.

Titati
titati

Sziasztok!

Köszönöm a sok pocidicséretet. Kép

Kinga!
Gratula a jó eredményekhez. Kép A kutyusokat Doni-nak és Csiki-nek hívjuk. A nagyobbik a fiú (Doni) a kisebbik a lány (Csiki). Kép

Vali!
Üdv újra itt. Kép

Titati, Ebba!
Üdv itt. Kép Nekem a dokim annak idején 3 hónapot mondott, pedig alacsony hormontartalmú fogigátlót szedtem. Szerintem ezt orvosa válogatja.

Ma elkészült a pelenkázónk is, úgyhogy hamarosan lesz kép is róla. Kép Voltam ma dokinál is, de sajnos az Uh-t eltolta egy héttel későbbre, pedig már nagyon vártam Kép Na sebaj, úgy is olyan gyorsan röpül a idő.

Babus!
Hogy teltek az ünnepek? Megnyugodott már a lelked a koki miatt?

Nicol

Kép
nicol

Vali
Az eredményedre másik topikba ezt írta Berni:

Az LH szint baromi magas a ciklus második felében 0.8-12.6UI/l között kéne lenni.
Valószinü hogy most lesz ovulácio mert a normál érték 11.3-20UI/l között van.
A tesztoszteron :normál értéke 0.35-2.1nml/l.
Progreszteron: ciklus első felében 0.5-4.5 nmol/l a ciklus második felében 6-60 nmol/l,terhesség
esetén az első harmadban 35-180 nmol/l
Öszradiol: ciklus első fele 27-166 pg/ml
ovuláció idején 155-440 pg/ml
ciklus második fele 54-198 pg/ml
FSH: ciklus első fele 3-10 UI/l
ovuláció idején 10-30 UI/l
ciklus második fele 2-10 UI/l
T3:normál értéke 1.4-4.4 pg/ml
T4: normál értéke 0.8-2 ng/dl
TSH:normál értéke 0.35-5.5 uUI/ml
DHEAS: normál érték 35-430 ug/dl
Remélem tudok neked segíteni.Engem megtalálsz a clostilbegyt topikban.Csak unatkoztam és belestem ide is.Írj myugottan .Én PCOS vagyok ugyhogy ismerem a hormonokat.

Tündi
Vendég

Sziasztok Kép
Jófi Kép Köszönöm az érdeklődést alapvetően jól vagyok.

Néha picit görcsölget, fájogat a hasam, időnként meg olyan érzésem van mintha belül csiklandoznák. A cicijeim eléggé feszülnek, de ez simám lehet a gyógyszerektől. Mivel mindeféle tünetekkel szokott születni mindenféle eredmény, próbálok nem foglalkozni a sajátjaimmal. A babákkal sokat beszélgetünk és már a fél világot odaigértem nekik Kép Nem is lesznek ám elkényeztetve Kép

Nem írok most külön mindenkinek, mert a sok ücsörgés azért nem esik jól. De olvaslak benneteket, azt fekve is lehet Kép, és szorítok mindenkinek, aki éppen soros Kép

wish

Sziasztok!

Velem annyi a helyzet, hogy mostmár vagy 5. napja barnázgatok, egyébként semmi.

Egyébként ti már jártatok úgy, hogy a teszt elöször + lett, majd aztán nem mutatott semmit? Vasárnap reggel (a 27. napon), gondoltam egy merészet, és teszteltem egyet. Rögtön megjelent a kis csík, kezdtem is örülni, vagyis nem is tudom hogy milyen érzés volt, aztán még kimentem, tettem vettem, visszamentem, és még mindig ott volt a halvány csík. Aztán be páromhoz, kezdtem neki elmondani hogy mi van, vinni akartam a bizonyítékot, ezek után eltűnt a csík.... Pedig kb. 4-5 perc után még ott volt, aztán meg semmi... Párom persze jót nevetett rajtam :-)))

Ezek után kb. fél órával volt egy kis piros (gondoltam is, hogy ezt produkálhattam volna fél órával korábban is), aztán azóta is csak kis barna pötyögés van.

Tünet persze szinte semmi (azért irom a szintét, mert ha nagyon figyelek magamra, akkor érzek dolgokat, de ez amolyan bebeszélős megérzés is lehet), meg egyébként is alig voltunk együtt, igy aztán eszembe sem jutott volna reménykedni, de ezek után nem tudom mit gondoljak. Szar dolog, hogy pont most szivat engem a szervezetem...

Aztán ma délután is teszteltem egyet (mert ugye most sikerült végre vennem tesztet, a reggelt meg nem tudtam megvárni), de az csont negativ.
29 napos sosem volt a ciklusom miota a bogyit abbahagytam, igy ez azért furcsa egy kicst.
Viszont félek attól is, hogy esetleg odabent van valami gond, mert kb. 2 hete voltam nőgyogyinál (ezt akkor vajon írtam?), és azt mondta, hogy a kenetem pont olyan mint egy terhes nőé. Ennek viszont valami oka lehet, csak az a kérdés, hogy mi...

Na jó, inkább be is fejezem, mert túl hosszú vagyok. Holnap jelentkezem a fejleményekkel.

Dorka

Kép
szdorka

SziasztokKép

Vali
Örülök, hogy újra itt vagyKép

Annácska
Nem csökkent tovább a tejcsimennyiségKép
Éjszakára ugyanúgy megvan a 140-150gr, reggelre a 100gr, nappal pedig a 70-80gr tejcsiKép Persze ez nem valami sok, de legalább vanKép

Wish
Nagyon drukkolokKép

Mi ma voltunk gyerekdokinál, lemázsálták a nagyfiút, már 4800grKép, és kapott oltást isKép, ami nagyon megviselte szegénykétKép Csak akkor nyugodott meg, amikor toltam hazafelé a babakocsival. Amint megálltunk egy pillanatra vagy hazaértünk, keservesen sírt.
Szopizni azért szopizott, de cumiból már nem akarta elfogadni a tejcsit, csak zokogott keservesen. Iszonyúan sajnáltam. Déltől egészen fél 4-ig tartott ez, utána nagy nehezen bealudtKép, meg én isKép
Remélem mire felébred, kiheveriKép

A húsvétunk jól telt, illetve semmi különös nem történtKép Apuci imád locsolkodni, reggeltől estig járta az ismerősöket (szerintem lassan már ő lesz az egyetlen, aki locsolkodikKép), mi pedig Kristófkával átmentünk anyukámékhoz.
Ja, és Kristófka is meglocsolta anyut, kapott is érte egy óriás tojást és egy nyuszitKép

És a buksikokit már kihevertükKép tényleg nem lett semmi bajaKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!

Koszonom meg egyszer a gratulaciokat, nagyon aranyosak vagytok!

Judyt,
en ma meg "csak" 28 hetes es 1 napos vagyok. Nem nagy kulonbseg, csak gondoltam szolok.
Mikor kell legkozelebb dokihoz menned? Akkor majd megmondja, hogy be kell-e fekudnod vagy mostantol keydve rad van bizva, mert o mar javasolta a befekvest...

A babaszobank nagyon jol alakul, a festes csodas lett es ma megerkezett a butor is.
Penteken elhozzuk a padloszonyeget, utana mar az aprosagok maradnak, de nem lesz egyszeru pl. fuggonyt talalnunk a halacskas-polipos-tengericsikos tapetacsikunkhoz. Sebaj.

Nicol,
en is megneztelek, tenyleg nagyon ugyes vagy, hogy csak a pocakodra jottek fel a kilok, azok is csak a babuci miatt. Mennyit "hiztal"?

Jofi,
en is drukkolok nagyon!

Edinka,
ugye minden rendben? Persze ha mar akcio lenne Babus tudositott volna gondolom...

Vanda
vanda72

Sziasztok!

Nagyon szűkszavúan: én még nem nyilatkozhatom...

Puszi Kriszta

mohácska

Na végre működik!Kép

Ma reggel megmértem a hőmet.36,6.Remélem ma megjön -még nem tette meg - és akkor indulhat az új hónap, és akkor nem lenne sok időm azon agyalni, miért is nem jött össze ebben a hónapban a baba.De az tuti, hogy köv. hóban sem fogom mérni a hőmet.annyira jó volt ebben a ciklusban, hogy elmúlt a görcsölés miatta.

Egyik ismerősünknek kisbabája lesz, 2.5 év után.mindenfelé jártak (orvos, term.gyógyász, akupunktúra), de semmi,. és akkor azt mondták elegük van, félreteszik a babaprojektet.És lám, összejött a baba!!

Lehet, hogy ez lenne a recept?NEM akarni a kisbabát, hanem élni az életet normálisan, persze semmit se tenni az ellen,hogy jöjjön a baba, hanem természetes dologként felfogni, hogy jönni fog.DEHÁT EZ A LEGNEHEZEBB SOKKAL NEHEZEBB MINT BÁRMILYEN VIZSGÁLAT!!Szerintetek???

Dorka,
várom a fejleményeket!Drukk, hogy minden rendben legyen!

Wish,
küldöm a babatapasztókat++++++++++++++++++++++++

Mohácska,
Neked is megy a drukk!!

Majcsi,
mi a helyzet??????

ÉVA!!!
nagyon drukkolok, mi volt tegnap a dokinál?

bocs, hogy kicsit hosszú voltam.

Jófi
jófi

Jófi
Lehet hoyg ez a recept, de tényleg ez a legnehezebb is Kép Én sem mértem már hőt, és jó így, de ez nem garancia a sikerre sajnos Kép Ez csak azt jelenti hoyg képesek vagyunk egyre inkább a projectet az életünkben a helyén kezelni. Ahogy írtad, tenni a mindennapos dolgunkat, nem tenni ellene semmit, de az akciózásokat azért belőni azokra a napokra.
Hát a hőd....... sajnálom Kép

Babus
Örülök hogy van még tejcsid, ha nem is elég Kristófnak a semminél több és ez is fontos! Milyen oltást kapott most?

Dorka
Ma is tesztelsz vagy ma mész dokihoz? Szerintem a teszt nem mutatott volna második csíkot ha nem lenne baba, olyat meg már hallottam hogy a tesz később elhalványodott és el is tűnt a csík. Szóval reménykedjünk és drukkolok!

Jófi
Neked is nagyon drukkolok! Kép

Mohácska
Azért lehet neked szorítani, ugye? Kép

Vanda Kép
JÓl haladtok a babaszobával, biztos szép lesz, és az a függöny kérdés nem is lesz ám olyan nehéz Kép

Wish
Kitartás, amíg mész a dokihoz a világ másik felét is odaígérheted nekik, és ellenállhatatlan vágyat fognak érezni hogy a mamiban maradjanak Kép Mennek a babatapasztók ++++++++++++++++++++++++++++++++ Kép

Tündi
Vendég

Jófi
Bocs, az üzit még reggel megírtam és elmentettem, most meg nem olvastam vissza mielőtt elküldtem. De a drukkot raktározd el a következő hónapra Kép

Tündi
Vendég

Sziasztok!

Végre működik ez a vacak!

Még nem jött meg. Ma reggel viszont 36,95 volt a hőm, ami a tegnapihoz képest csökkenés (37,1-ről), mondjuk az is igaz, hogy hajnali 2-kor feküdtem le és most olyan vagyok mint akin átment az úthenger. Amikor a hónap elején még a mensi alatt mértem akkor 36,8 és 36,7 közt változott. Szóval a következtetés: szerintem meg fog jönni Kép. Viszont, ezt most annyira nem is bánom. Jó lesz a baba akár jövő márciusban is Kép és akkor most még önző módon tudnék bringázni, meg nem a hideg télben lenne pici és sokkal előbb ki lehetne vinni stb.

Évivel mi van? Remélem nem kapott rossz híreket és nincs kórházban.

Majcsi

Majcsi
majcsi

Majcsi Kép

már kezdtem volna elszontyolodni, amikor elolvastam az üzenetedet: és igen!Én se bánom annyira,hogy nem most jött össze (bár még nem jött meg):rájöttem, így majd fogok tudni készülődni a karácsonyra (amit imádok)Kép Akármikor is jön, én olyan boldog leszek, de addig is élvezni az élet minden percét és örülni azoknak a dolgokank amiket baba nélkül csinál az ember. Utána már úgyis ők lesznek az elsők és legfontosabbak és sokmindenről le fogunk mondani.Kép

Szóval elő a bringákkal, futócipőkkel,(kinek mi tetszik Kép ) és élvezzük a tavaszt, örüljünk a napsütésnek melegnek, ami majd ontja belénk a babatapasztó energiákat!!!Kép

ez kicsit "hurráoptimizmusos" lett, de tényleg Majcsi szavai erre sarkaltak.Köszönöm! KépKépKép

ÉVA
mi van Veletek????

Jófi
jófi

Sziasztok... egy kérdés...

Szerintetek, van-e valamilyen káros hatással a fejlődő magzatra a fogorvosnál kapott érzéstelenítő?

Előre is köszi a válaszokat...
titati
titati

Most találtam ezt a cikket.Szerintem sokunknak hasznos!Kép

Gyermek után vágyom

Ideál - Reforméletmód magazin 2005;17(4):14-15 Celsus Kft.

Sok párnak előbb- utóbb legfőbb vágya egy gyermek. Ám a hiábavaló próbálkozások és a várakozás egy idő után megkeserítheti a mindennapokat. Mit tehetünk ez ellen?

"Amióta gyermeket szeretnénk, életünk átmeneti állapottá vált. Egyfolytában arra várunk, hogy új életünk elkezdődjön. Nekem már csak ez jár az eszemben. Sajnos, mivel a gyermekáldás késik, egyre gyakrabban érzem úgy, mintha igazi életünk egyre későbbre tolódna" - mondja Éva.

"Túl vagyunk az első mesterséges megtermékenyítésen, s a várakozással számomra új dimenziók nyíltak. Nem csak a laboreredményekre várok, hanem arra is, hogy várakozásomnak egyszer végre eredménye legyen. A türelmetlenség lassan fölemészt. A várakozás pedig kínná válik" - panaszkodik Anna.

Példáink a gyermekáldásra váró párok életének keserű realitását tükrözik.

A baba nem rendelésre jön

A várakozás a gyermektelen párok életének szerves része. Kezdetben még elviselhető. Kivárjuk, sikerülni fog - mondják sokan, amikor a fogamzásgátló tabletta szedésének felfüggesztését követően a terhességi tesztek sorra negatívak.

TUDJA- E? A rendszeres szexuális életet élő, egészséges párok esetében is havonta csupán 20- 25% a megtermékenyülés esélye. Ez az arány a nő életkorának növekedésével egyre csökken, tíz nőből - húsz- és harmincéves kora között - átlagosan 8 esik teherbe egy éven belül. Harmincöt év felett 10 közül csupán 3 örülhet gyermekáldásnak. Tehát semmiféle problémára nem utal az, ha egy harminchat éves nő két évet vár egy gyermekre.

Az idő csapdájában

A gyermekvárás időszaka felosztható több hosszabb- rövidebb szakaszra.
Először ki kell várni a megtermékenyítés legoptimálisabb napját. (Vezessen hőmérsékleti görbét, hogy megállapíthassa a legkedvezőbb napot!)
Az együttlétet követően folytatódik a várakozás: vajon sikerült? Mit jelenthet ez a furcsa feszülés a mellemben és a hasamban, miért kívánom egyszerre a csokoládét?
A legtöbben ilyenkor nem képesek kivárni a következő menstruáció napját, már előtte elvégzik a terhességi tesztet. Ennek azonban nem sok értelme van, hiszen az eredmény ilyenkor még erősen vitatható!
A várakozás addig folytatódik, míg meg nem jön a következő menstruáció - s ezzel a nagy csalódás...
A legtöbb pár ezért egyszer csak úgy dönt, hogy ez így nem mehet tovább. Nem akarnak tovább várni, s ekkor mennek először orvoshoz.

Szarvashibák

Sok nő kedvezőbb állásajánlatot sem fogad el, mert attól fél, hogy a váltással kapcsolatos stressz negatív hatással lesz termékenységére.

A partnerkapcsolat ellaposodhat, ha a pároknak szinte nincs is más témájuk, mint a gyermek és az ezzel kapcsolatos orvosi teendők.

Konstruktív várakozás!

Azok a párok, akik nem tanulják meg a várakozást konstruktív módon kezelni, akkor sem lesznek képesek megszabadulni a belső nyomástól, ha a kicsi valóban megfogan. Várni fognak ezt követően is, míg az első, legveszélyesebb hónapok el nem múlnak, várni fognak a magzatvízvizsgálat eredményeire. Ez a jövőre nézve senkinek sem jó!

Derült égből villámcsapás

A kelezés kezdeti szakaszában a legtöbb pár optimista, jókedvű, hiszen végre történik valami. Megvizsgálják őket, rendszeresen találkoznak orvosukkal, a tehetetlenség, a kiszolgáltatottság, a belső üresség érzése átmenetileg gyengül.

Amikor azonban egy vagy több próbálkozás is eredménytelen, az érintettek türelmét ismét kemény próbára teszik elsősorban a mesterséges megtermékenyítés olyan komplikáltabb eljárásai, mint az in vitro fertilisatio (IVF) és a mikroinjekció (ICSI).

A petesejt megtermékenyítését követően a pár arra vár, hogy megcsörrenjen a telefon, s megtudja, sikeres volt- e a reagensüvegben a megtermékenyítés. Pozitív eredmény esetében akár két- három megtermékenyített petesejtet is visszaültetnek az anyaméhbe. Ezt követően megint két idegőrlő hét következik, míg kiderül, vajon eredményes volt- e e művelet.

Ám ilyenkor - derült égből villámcsapásként - bekövetkezhet, hogy egyszer csak megjön a következő menstruáció... Minden kezdődik elölről.

Azok a párok, akik több sikertelen próbálkozáson túl vannak, egy idő után teljesen görcsössé válnak - ami szintén hátráltathatja a baba megfoganását, s ezért az életük egyéb fontos területeit háttérbe szorítják: a szexualitást, a lelki kapcsolatot, a kreativitást, a közös élmények gyűjtését.

Ha a várakozás sokáig tart, és végül hiábavalónak bizonyul, sok pár megdöbbenve tapasztalja, hogy élete legszebb éveiben futni hagyta a jelen, a pillanat szépségeit!

Ki az ördögi körből!

Nagyon fontos, hogy az érintetteknek legyen erejük ahhoz, hogy életük más területein is aktívvá váljanak, legyenek terveik! Az új célok megállapításával kapcsolatban az orvos is segíthet, ha felteszi a következő kérdést: Amennyiben a következő hónapban mégis teherbe esne, gyermeke születéséig mit változtatna meg az életében? Mihez szeretne és tudna már most hozzáfogni? Ekkor derül ki, csalóka az a hit, hogy az esetleges gyermekáldással minden egyéb dolog az életben automatikusan jóra fordul!

FONTOS! A várakozást arra is fel lehet használni, hogy mindenki újra felülvizsgálja életét, és a sürgető változtatásokat végbevigye anélkül, hogy közben feladná a reményt.

Egy minden szempontból kielégítő kapcsolathoz hozzátartozik az egészséges szexualitás is, amelyet gyakran pont az zavar meg, hogy a vágyott gyermek - képletesen szólva - még együttlét közben is jelen van, mivel minden a naptár szerint történik. Ám ezáltal elvész a varázslatos spontaneitás.

JÓ TUDNI! A szülők jó közérzete alapvető feltétele a gyermekáldásnak.

Az IVF vagy az ICSI során történő embrióbe ültetést követően minden pár feszülten várakozik. Fontos tehát, hogy az érintettek ne tegyék ki magukat túl gyakran ennek a sokszor idegtépő időszaknak! Az esetleges újabb próbálkozás előtt érdemes átgondolni, elég érettek és higgadtak- e a következő "kísérlethez". Esetleg nem kellene- e egy kis szünetet beiktatni, amikor nem kell végre orvoshoz menni, a laboreredményeket figyelni, és a gondolatok is kitisztulhatnak, szabadabbá válhatnak.

IVF vagy ICSI előtt

A kezelés ciklusának legnehezebb időszaka az a két hét, mely az embrió beültetését követi.
Beszéljék meg egymással, hogy mi segíthet ebben a stresszhelyzetben!
Tervezzenek olyan kellemes programokat, amelyek elterelik a figyelmüket!
Kerüljék az üresjáratokat, amikor az otthoni egyedüllét során újra csak a baba kerül a gondolatok középpontjába!
Avassanak be olyan barátot vagy barátnőt, akit a kezelés folyamán bármikor felhívhatnak, és akit valóban érdekelnek a problémáik!
Kerüljék a fárasztó, kellemetlen embereket, és azokat a szociális kötelezettségeket, ahol elvárják, hogy barátságos képet vágjanak, ahol "viselkedni" kell!
Ha önöknek stresszhelyzetben jót tesz a mozgás, beszéljék meg orvosukkal, hogy mi az, ami ilyenkor megengedett: például az úszás, bizonyos jógagyakorlatok.
Meglepően sokat segíthetnek a különböző relaxációs technikák is, érdemes ezek közül is elsajátítani és rendszeresen gyakorolni egyet- kettőt.
Kínzó vágy

A várakozás lelkileg igen megterhelő. Általában legkésőbb egy év után a "laza" várakozás átalakul kínzó vágyakozássá, és egyre inkább összekapcsolódik a tehetetlenség, a kiszolgáltatottság érzésével s a kudarctól való félelemmel.
jófi

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?