Új privát üzeneted érkezett!

Na holnap reggel "bedugom" a hőmérőt.KépKép

Megsúgom ti beszéltetek le, hogy ne méregessem magam mert rá lehet zizzenni.Mondjuk nálam ez a reggeli felkelés is elég rázós.Kb.6 szor nyomom le az órát mielött kiszállnék, addig félálomba vagyok.Mikor mérjem, ha megszólal az óra vagy mielött kikelek.Hétvégén ez az egész tolódik, mert nics óra hála Istennek.Kép

Norikám, akkor csendben drukkolok, így jó lesz?Kép
martibaba

Nana, Márti Kép
Hőmérőzni valóban tilos, de annak leellenőrzésére, hogy volt-e peteérés, van-e benned progitermelődés, arra még javasolt. Ez nem mindennapi mániákus dugdosást meg görbe-vezetést jelent Excel táblában (régi szép emlékek Kép), hanem hogy egyszer-kétszer megnézed, mi újság. Én is így szoktam.

Nyugodtan tedd be valamikor, amikor már felkelt a nap, szundítsd egyet, vedd ki, aludj tovább, majd megnézed ha felkeltél (adj hozzá 1 tizedet, mert levegőn lejjebb megy picit a higany). Ennyi.

A csendes drukkot köszönöm Kép
snori

SnoriKép
Lehet, hogy félre vagyok informálva, ha igen, akkor ne haragudj, de úgy tudom Neked már volt méhen kívüli terhességed.
Nekedm kb. 34 napos a ciklusom, ma a 31.cn-on vagyok és tegnap és ma pozitívat teszteltem. Tegnap este óta egy kicsi barnás folyásom van és fájdogál a pocim, ezért elmentem ma dokihoz. Megnézett UH-on és nem talált méhen belül semmit, viszont a jobb petevezetékemnél van valami képlet, meg ömleny ha jól értettem és most méhen kívüli terhességre gyanakszik. Nagyon el vagyok keseredve. 5 nap múlva kell megint UH-ra mennem. Leírnád, hogy Neked mik voltak a tüneteid?

Előre is köszönöm:

Szilvi
szilvi26

Szia Szilvi.

Ha neked 34 napos ciklusaid vannak, és még mensizned sem kellene, akkor kb. 2 hetes a terhességed, azaz annyira borzasztó korai, hogy semmit nem lehet látni még uh-n. Nekem beültetés után 23 nappal (!) lehetett először menni uh-ra a Kaáliba, és ehhez még adj hozzá 3 napot, azaz 26 nap, csaknem 4 hét telt el a petesejtleszívás óta, azaz ami a peteérésnek felel meg. Előtte nem lehet látni semmit, leghamarabb csak 22-24 nappal utána.
Egyébként nekem későn vették észre, és nekem lombik volt, meg közben belül is megtapadt egy, és az is elment, úgyhogy nem mernék itt tüneteket összehasonlítgatni... 4 hétig folyamatosan véreztem, és komoly baloldali görcseim voltak, de az már a 6-7.hétben volt. Ilyenkor még nem is érezhetsz semmit.

Bízzál, a dokid nem értem, mit keresett még ott! Az ömleny mástól is lehet! Kép
snori

Snori

Köszi, hogy válaszoltál! Megpróbálok bízni.

Szilvi
szilvi26

Sziasztok,

Nagy érdeklődéssel olvatam a topikot. Én március 14-én voltam életem első inszem.-én. A Kaali-ba járok a Krizsa dokihoz. Nekem minden leletem jó volt eredetileg is. A hormonok renben, a HSG vizsgálat is negativ lett. A ciklusaim is 28 naposak, mint ahogyan a nagykönyvben meg van irva...de mégsem esek teherbe már 3 éve. A cilus 2. napjától clostillbegyt-et kellet szednem 5 napig. Aztán kaptam Coragon injekciót repesztésre..3 tüsszőm volt..Furcsa volt, hogy az inszem előtt közvetlen nem néztek uH-t. Annyira biztos a t.repedés? Na mindegy..Inszem másnapjától pedig 3x1 Duphastint kell szednem...Március 28-án tesztelhetek, még sok idő. Viszont már másnaptól kezdve veszül a hasam, mintha meg akarna jönni, érzett már valaki ilyen hasonlót? Arra gondoltam a gyógyszertől lehet.Kapott valaki Duphaston-t inszem után?

Fruzsi

fruzsina32

Sziasztok!

Fruzsina, én is Duphastont szedtem az inszemek után, nekem is hasonló tüneteim voltak.Nem tudom mitől van.Ahány ház annyi szokás.Van, ahol nézik a tüszőrepedést van ahol nem.Nálam sem nézték, állítólag az esetek 99 %-ban megreped az érett tüsző a Choragontól.Olyan mintha egy lufi már jó nagy lenne de még nem durran ki.A Choragon adja meg azt az utolsó levegő mennyiséget, ami a durranáshoz kell.Remélem nem nézel hülyének a hasonlatom miatt de ezt így képzelem el.KépKép
Sok erőt és türelmet kívánok neked, ehhez a hosszú időszakhoz.Remélem sikerülni fog.

Szivi, szorítok neked, hogy minden rendben legyen veled.

Snorikám, azthiszem a reggeli "hőmérőszexem" elmarad.KépMost jöttem a talpmasszőrtől és azt mondja már nem érzi a méhemnél, amit a múlt héten.Szerinte valami gond lehetett a beágyazódásnál.Tudom te nem annyira hiszel ebben a dologban, de lehet benne valami.Aztán lehet, hogy kiváncsiságból mégis "elkapom" a lázmérőt.Kép
martibaba

No de Márti... ezt azért már mégse... ha elkezdett beágyazódni, akkor a teszt kimutatta volna Kép Én a helyedben azért megkérdezném a higanyt is.

Fruzsi, a Duphaston egy lórúgás koncentrált progeszteron, ne csodálkozz a tüneteken. Csinál szép kis hasit meg cicit Kép és megágyaz a babónak. semmi gond nincs.
snori

Akkor reggel randizok Mr. Higannyal.Kép
És ha még vasárnap se jön meg, akkor tesztelek.
martibaba

Sziasztok Lányok!

Köszönöm, hogy máris válaszoltatok.(Martibaba, Snori)Kicsit megnyugodtam, már a dokit akartam hivni, hogy mi ez a hasfájósdi. Olvastam, már hogy mi mindenen mentetek keresztül. Nem tudom, hogy lesz -e elég erőm ehhez. Tudom, hogy az inszem csak 5-10% esély.Ezért nem is nagyon szeretnék járkálni inszemre. Viszont , úgy tudom, hogy 6 x kell menni, utána lehet csak lombik baby. Mivel nálam nem találtak semmi gondot, biztos végig kell járnom ezt a hosszú utat. Nem tudom,hogy az lehetséges-e, hogy a doki esetleg "kitalál" valami indokot, arra, hogy jogosult legyek a Lombik programra. Már hallottam, hogy létezik ilyen, nem a Kaali-ba, hanem más intézetekben.

Üdv.
Fruzsi

fruzsina32

Fruzsi, az a 10% úgy jön ki, hogy lehúzzák a statisztikát azok, akiknek eleve csak lombikkal lehetne, de akkor az még nem derül ki. Egyébként meg nyugodtan számolj 25%-kal. Legyen több hited!
A Kaáliban sem szokták végignyomatni mind a 6 inszemet, Krizsa biztosan nem... Kép De erre most még ne gondolj, a lombik nagy macera.
Sokkal erősebbek vagyunk mindannyian, mint eleinte gondoljuk, te is!
snori

Fruzsi, azért ezzel vigyázz, mert a lombik sem 100% (mint a fentiekből láthatod), és iszonyatosan megviseli a szervezetet, nem véletlen az hogy ha minden teljesen ok, akkor is csak 3 havonta ismételhető a lombik.
Ez tényleg a végső megoldás.
Én is hasonló cipőben járok, mint Te, most már nálunk is minden rendben van ( a férjemet meg kellett műteni), ami miatt a mi dokink (Dévai dr) nem is az inszeminációt csinálja első lépésként, hanem csak figyeli a ciklusomat, kicsit segít gyógyszerrel és szurival. Én egyet értek vele, hogyha nem muszály, nem szabad fejjel a falnak rohanni.
A Te pároddal mi újság, őt vizsgálták?
Az uh-kra járkálások alkalmával rengeteg lombikos leányt láttam (szinte csak ők vettek körül), beszélgettem velük, és bizony amit meséltek, egyáltalán nem fenékig tejfel.

szia, LKTimi
lkt

Márti, nem lehet kellemes a csípős...:-) Holnap remélem, élvezetes randid lesz Mr. Higannyal, és jó magasra feltornászod a higanyát...

Fruzsi, lehet, hogy a 3. után elkezdhetsz lombikolni, azt hallottam Krizsáról, hogy belemegy. De Nóri jobban tudja, ő sokat levelezik Kaális lányokkal.

Szilvi, ilyenkor még nem látszik semmi az uh-n, csak legfeljebb a jó vastag nyhártya.
Viszont támadt egy ötletem, nem tudom, mennyire használható: Nóri azt írta egyszer, hogy ingadozó hcg szint jellemzi a méhen kívülit, ez nem tudom, hogyan mérhető vagy mikortól aktuális, és milyen periódusokban van a hullámzás, és mekkora. De ha Kaális vagy, rákérdezhetsz, hogy érdemes-e méregetni 1-2 naponta vérből, hogy legalább kizárhassátok. Talán ez megnyugtathat, de mást nem tudsz tenni most, csak várni, pihenni, feküdni. Barnázás, vérzés előfordulhat normál terhességnél is, amikor éppen aktuális lenne a mensi, és nem 100%, hogy vetélést jelent. (egyébként, ha Isten ne adja, de most megy el a babád, az sokkal 'jobb', mint ha később történne- sokmindent megúszol vele, a 3 hónapos várakozást is a következőig.)

Nagyon drukkolok, hogy minden jóra forduljon. Nem hiányzik az a méhenkívüli.

Nóri, elfelejtettem válaszolni a hőmérőre- nem csináltam, mert tuti volt a pé, és a mensit is tutira vártam az utolsó 4-5 napban a sok negatív teszt után. A "befejezetlen történés" nekem is megfordult a fejemben- késett, meg az a halovány árnyék a teszten- valószínűleg jött, látott, és visszafordult. Aztán nem hagyta, hogy mensizzek, de előtte még jól megfájdította 2 hétre a cickókat, hadd reménykedjek. Az álmaim sem lehettek tök véletlenül, nem szokásom ilyeneket álmodni. Csak amikor tényleg terhes voltam. Ja, a progim 14 volt a 22. napon. Az milyen?
kisegér

Sziasztok!
Tegnap elhoztam az eredményeket, a következők lettek:
A vérvételből két érték volt megjelölve, hogy magas:
Koleszterin 10,3
Triglicerid 2,44
A terheléses cukor:
Éhomi vércukor5,3
30 perces vércukor 8,93 +
60 perces vércukor 6,55 +
90 perces vércukor 6,84 +
120 perces vércukor 6,08
Ahogy írtátok, ezek még nem olyan egetrengetően magas eredmények, (mármint a cukor) de magasabbak a normálisnál. A koleszterin viszont durva. Van egy olyan érzésem, hogy a szédülést ez okozza. Ugyanis mióta nem zabálom az édességet, elmúlt a hányingerem, de a szédülés megmaradt. Az meg simán lehet a koleszterin miatt. Nem?
Szerintetek mit fog hozzá szólni Kovács doki?
Mi a véleményetek?
Különben nagyon egyetértek azzal, hogy borzasztóan megterheli mindegyik macerás kezelés a szervezetet, mert én még ilyen sokáig ilyen rosszul nem éreztem magam. Nem is bánom, hogy Kovács doki nem ragaszkodik Puregonhoz és társaihoz. Kell egy kis pihenés. Én például a Duphastonnal úgy jártam, hogy az előző dokim csak annyit mondott, hogy most jó a tüszőm, próbálkozzunk, ha vérezgetnék, szedjem be. Ja! Beszedtem, de csak a mensim volt az a 20. napon.
Szóval mi a véleményetek az eredményről?
Vera

Kép
Kép
verona

Egérke, gondolom az a 14-es progi ng/ml-ben van megadva. Ez elég jó, bár 15 fölött az igazán jó. Azt szokták mondani, ha terhesség kezd kialakulni, akkor fel szokott menni 20 körülre. Nem tudom pontosan az átváltási arányokat, azt hiszem 3-szoros, de az én mértékegységem más volt, és terhességben 110, majd 75, majd 190 (!)-es progit mértünk a HCG mérések alkalmával (ezért gyanakodott Krizsa arra, hogy nemcsak méhenkívülim volt).

Na, Márti, randiztál? Vagy inkább aludtál egy jót? Kép

Vera, én annyira a cukorértékekhez nem értek, a 30 perces elég magaska, de inkább a koleszterinedet tartom brutálisnak, és szerintem ez is összefüggésben van az anyagcsere-problémával. (PCOS-nál szokták mondani, hogy rossz lehet a vérzsír-százalék.)
snori

Sziasztok!

Snori,örülök annak amit irtál, hogy nem valószínű, hogy végig kell járnom a 6 inszemet.Tudom, hogy nagy macera a lombik.Egy közvetlen kolléganőm, végigcsinált 5 sikertelen lombikot, teljesen támogattam lelkiekben.Ennek ellenére mégis nagyobb esélynek tartom.
Nem figyeltem amikor mondta a doki, ha pozitiv lenne a tesztem, akkor abba kell hagyni a Duphastint? Az inszem csinálható egymás után is, vagy várni kell hónapokat?

Lkt Timi,
Igen a páromat is megvizsgálták, teljesen jók a leletei, az enyémek is jók, minden vizsgálatot megcsináltattam. 32 éves vagyok, 3 éve szeretnénk a babát, de nem sikerül.
Nagyon szorítok nektek.

Fruzsi

fruzsina32

Fruzsi, inszemek mehetnek egymás után,mind. Ennyiből jó. A Duphastont nehogy abbahagyd ha + a teszt, kismamák is szedik első harmadban, az egy biztonsági kötél. Inszem után 14-15 nappal teszt, és ha -, akkor lehet abbahagyni.
Egyébként Krizsa, ha ismeretlen eredetű meddőség áll fenn, és 3 alkalom alatt nem esik teherbe a lány, javasolni is szokta a lombikot, mert ilyenkor könnyebben kiderül, mi a gubanc (ICSI kell, vagy genetikai-beágyazódás jellegű probléma). De remélem, nálatok erre nem kerül sor.
snori

Szia Snori,
Az ICSI mit jelent? Én attól félek, hogy valami összeférhetetlenségi problémánk lehet, 11 éve vagyunk együtt.

Fruzsi

fruzsina32

Szia Snori,

Az ICSI mit jelent? Én attól félek, hogy nekünk valamilyen összeférhetetlenségi problémánk van, ugyanis 11 éve vagyunk együtt, és csak 3 évig szedtem gyógyszert..."vigyáztunk", de az ugye nem biztos, sosem voltam terhes.
üdv.

Fruzsi

fruzsina32

Az ICSI az olyan, ami nekem is kell: nem tud a kiskatona behatolni a petesejtbe, ezért rá kell segíteni, kiválasztanak egyet a sokmillió közül, és azt tűvel besegítik a petesejtbe. Ez is gyakran egyfajta összeférhetetlenség, vagy a katona fejéből hiányzik egy spéci enzim, vagy a petesejt burka túl kemény. Az ICSI-vel remekül kiküszöbölhető a probléma, és szépen fejlődő embrióink lettek nekünk is most elsőre.
De az is lehet, hogy olyan sima immunológiai problémátok van, amikor a méhnyakban termelődő ellenanyag kiirtja a katonákat, és az inszemmel ezt le fogjátok győzni, és nem kell lombik. Kiderül, bízzál, van megoldás! Kép
snori

Sziasztok!

Vera, a 8.93 cukor nem olyan gáz, bár nem is jó. Ha lemegy 2-3 kg, máris lejjebb megy az is, semmi baj nem lesz vele. Örülök, hogy a szhidr. diéta máris hozott valamilyen eredményt. A szédülést továbbra sem tudom semmihez sem kapcsolni. Az ingadozó cukor is csinálhat olyat. (8.93-6.55 fél órán belül...)
Egyébként, ha neked már hosszabb ideje áll fenn átlagosan magasabb cukor, meg még ingadozik is, 10-15 év alatt okozhat vérzsír problémákat, de van, akinél előbb is. (((Egyébként van vmi "védő koleszterin", asszem a HDL, annak jó, ha magas a terhesség előtt és alatt, meg általában. Ennek a mértékét növelheti a gyakori mozgás- ezt egy diabetológus mondta.)))
De ezt a koleszterin-dolgot nem ártana szakemberrel megvitatni. Meg vigyázz a zsírokkal, olajokkal, tojással, hússal, magvakkal. Van, akinek a sima diéta is lenyomja.

Nemtom, milyen mértékegységben volt megadva a progi, a Sz.-ban lett levéve.
Ma bementem Egyedhez, augusztus óta először. Gondoltam, ha egyszer ő az orvosom, el kéne mesélnem a történéseket végre, és most végre rászántam magam a találkozásra. Vallomást tettem neki a Kaális akcióról. Attól tartottam, hogy hülyének fog nézni, de pont nem.
Nagyon helyeselte, sőt, mint egyszer írtam, hogy támogatná a lombikot, most is rögtön abban bízott, hogy lombikolunk. Krizsával kutya baja sincs, annak ellenére, hogy Krizsa nem örült az Egyednek.
Azt egyértelműen nem tartja helyesnek, hogy üres ciklusaim legyenek, mindenképpen monitorozna és rásegítene a pé-re már most.
A metforminnal kis fenntartásai vannak, miszerint az nem C vitamin, és időszakonként abba kéne hagyni- legalábbis van ilyen stratégia is. Amúgy abszolút jónak tartja, hogy felírták, pco-sokra mindig jól hat.
A progit alacsonynak találta, szerinte 20 felett kellene lennie. Hm... most már nem tudom, mi van.
Az átjárhatóságit megcsinálja majd altatásban, de még várni akar vele pár hónapot.
Ha jól értem, 2 féle kontrasztanyagos vizsg. van, az egyik kevésbé megbízható, de rövid, és ambulánsan megoldható altatás nélkül, 18.000 ft. A másik az, amit ő mondott, vmi kék anyag, amit vissza is szívnak, és altatásos.
Figyelmeztetett, hogy a Kaáli elsősorban lombikos hely, kvázi az én problémámra nem biztos, hogy a megfelelő intézmény.

Krizsa nincs jövő héten, ugrik ez a ciklus
:-((((((
kisegér

Hova tűntetek?
kisegér

Sziasztok Lányok!

Nekem nem jött be idáig a Babanet.Kép Most vissza kell olvasnom még.
Holnap megyünk a Kaáliba, nagyon izgatott vagyok!Kép

Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429

Kisegér Kép gyere át a megint megjöttes topikba is Kép

Inszemet nekem a BMC-ben csináltak. És TB támogatott, bár van Hálapénz. A magánrendelők (dévai, kaáli) nem fogadnak el hálát, de a vizsgálatokért külön kell fizetni.

Szorítok neked nagyon.
Vendég

Na végre. Nekem sem jött be 2 napig, aztán nem írtatok.
A progi 20 felett jó, és 14.8nmol/l volt. Most kaptam meg.

Pirus, drukkolok, hogy minden jól menjen holnap.
Noémi, voltál uh-n? Mi van? Köszi az invitálást, beleolvasok majd abba a topikba is. A Kaálist nézegettem egyszer, de olyan rengetegen tolongtak, hogy nem tudtam követni az eseményeket.
Márti, megjött már? Vagy sikerült egy pozitív tesztet venni? Mi volt a hőmérővel?

Napsugár, eltűntél, mint szürke szamár a ködben. Gondolunk rád, és szeretnénk tudni, hogyan növekszik a pocaklakód és te hogy viseled. Nagyon drukkolunk nektek, ugye tudod?
Andi, te is megírhatnád, milyen volt az első rúgás, meg az összes rosszcsontkodást... mostanra már megtörténhetett, nem? A nemét tudod már?

Dodo, mi újság? Boldogság a négyzeten? vagy a köbön? Remélem, még hatványozódik a továbbiakban.
kisegér

Sziasztok,

hát Egérke, ha nmol-ban van, az sajna nem túl király, bár azt számolom, ha úgy mégis, 17-18.napon volt a peteérésed, a 22.napig nem telt el 1 hét, tehát ez a progimérés nem volt pontos, valószínűleg az még feljebb ment kicsit. De az tény, készülődő terhességet az szokott jelezni, ha pé után 7-8 nappal nmol-ban kifejezve 36-38 nmol körül vagy afelett van a szint, tehát így nemigen történhetett ilyesmi. Kép

Márti, nagyon hallgatsz. Megjött már? Vagy mi van? el vagy szontyolodva?

Pirus, beszámolót kérek. Vera, Kovács doki mit mondott, voltál már nála azóta?

Velem semmi különös, szedem a fogigátlót, az esküvőig pontosan egy hónap van. Olyan mélázgatósan, tavaszi fáradtságban vagyok, jól jön már ez a kis húsvéti szünet.
snori

Valószínűleg nem vélelenül adják meg a 21. napra a progi mérést. Én mindig azt hittem, hogy azért pont akkor nézik, mert arra az időpontra már bármilyen hosszúságú ciklusban elkezdődött a progi-termelődés. De ha tényleg számítanak a napok is, és azt vesszük, hogy az átlag a 14-15. napon reped meg, akkor nekem 2-3 nappal kevesebb időm volt valóban a jó eredmény produkálására. Az sok- majdnem fele annyi idő, mint másnál. De azért jobban örülnék, ha tényleg magasabb lett volna, és nem kéne mentségeket keresni.
Szerinted érdemes egyszer kiszámítani a 7. napot a repedés után, és megismételni? Hogy működik ez az egész?

Nagyon szép időszak most ez a márciusi, nagy öröm lehet ilyenkor esküvőt tervezgetni... Már nem kell semmit intézned? Mi van a sminkeddel? Láttad már, milyen jól fogsz kinézni?
kisegér

Egérke, az úgy működik, hogy UH-val nézik, mikor oké akkor repesztő, és rá 8 nappal kell menni progimérésre. Vagy pozitív Lh teszt után 8 nappal. Csak a 28-29 napos tökéletes ciklusokban van értelme 21.napon progit nézni, különben nem mérvadó. Különben, ha meg mondjuk valakinek 20.napon van peteérése, hogy a csudába lenne másnapra értékelhető progija?? A sárgatest akkorra még nem aktivizálja magát.

Most éppen nem sok kedvem van semmihez, valószínű el vagyok fáradva, nem tudom. A smink már megvolt, nekem kissé erősre sikeredett a szem kivételével (az gyönyörű lett), majd mondom hogy vegyenek visszább. A ruha gyönyörű, de nem szabadna híznom most valahogy, passzos felül mint az állat. Kép
snori

Akkor mi lesz a sok injekcióval? Attól aztán jól megpuffdadsz, a cicid is megnő...
A smink érdekes kérdés, azért szokták erősre az esküvőn, hogy a fotó jól sikerüljön. De mondjuk ez sem kötelezően igaz, természetes sminkkel is lehet jó képet készíteni. (((A sógorom fotós, ha érdekel.)))

De jó, hogy így működik ez a progi mérés! Akkor lehet, hogy érdemes újra szúratni magam? Mit gondolsz? A nyolc nap úgy jön ki, hogy az ovuláció napja az első? (LH + teszt utáni első naptól)
Amúgy én arra alapoztam amit írtam, hogy általában a 20. napig mindenképpen megreped a tüsző, és extra ritka az olyan, akinél annyira későn, hogy a progi sem mérhető jól. De neked már ezt elmagyarázták nyilván. Nekem még nem :-(

Gondolkodtál a dokin, akiről írtam?
kisegér

Fenébe a fotókkal (köszi, már van fotós Kép ), én nem akarok mumifikált Cher-képpel járkálni egész nap.
Nekem a cicim meg a hasam csak a Choragonoktól nőtt meg anno, az még odébb van, mert számításaim szerint 19-én vagy 20-án kezdem a Gonalt, 4 napi adagtól még nem puffadok fel, max. a petefészkemet fogom érezni, ha sokat ugrálok. Ja amúgy cici jöhet a dekoltázshoz Kép

Brr, nagyon benned van az, hogy 5 hetes ciklus már nem ciklus, pedig hát tényleg nem kevesen vannak, akiknek csak a 3.hétben van pé-jük... (normális ciklus 22-36 napos lehet a könyvek szerint, ha ez rendszeres!). Nekem, míg szuperáltam, rendesen kb.32-33 napos ciklusaim voltak (7 évig, míg tablettát nem kezdtem szedni). Igen, LH teszt utáni nap az 1.nap. De amúgy nem sok értelme van progit nézni, mert ha rászánod magad a projektreKép, úgyis kapsz progipótlást.

Hajdú Krisztát nehéz elkapni, áll.csak kórházi telefonon lehet és nagyon nem szívesen vállal új betegeket Kép Majd még meglátom.
snori

Nem nagyon értem ezt a Cher-múmia dolgot... :-)))

Félreértesz, én csak azt írtam, hogy a legtöbb nőnek 20 napnál hamarabb érik meg a petéje. Attól még a 40 napos ciklus is lehet normális, főleg, ha rendszeres. De ezt a legjobban egy tapasztalt nőgyógyász tudja.
Az a 22 napos nem lehet egy leányálom... Legalább olyan rossz lehet, mint a 3 hónapos.
:-)))

Figyelj, Nóri, vmit nem értek- már megint. Szedem ugye ezt a metformint már nov. vége óta. Úgy tűnik, hogy az idő függvényében egyre jobb ciklusokat produkálok és egyre érzékenyebb vagyok minden változásra.
Viszont most semmi okom figyelgetni magamat, úgyhogy hipochondria kizárva: sajog a bal oldalam már kb. 5-6 napja. Folyamatosan vmi nyomást érzek. Ez jöhet bárhonnan, de olyanokat is érzek, ami inkább nőgyógyászati dologra utal.
A mamim erre azt mondta, hogy ne aggódjak, ez lehet attól, hogy most végre normálisan működök, és minden apró változást megérzek, pl. most a tüszőnövekedést. Azt hiszem, ez a feltételezés megállja a helyét. De akkor a normális nők így csinálnak végig minden ciklust? És akkor én is mindig tudni fogom, hogy mi van? (lehet, hogy uh-ra sem lesz szükség...?)
Ne nevess ki, holt komoly. :-)))
Te nem érzel ilyeneket?
kisegér

Sziasztok lanyok!

Na, csak idekeveredtem megint!!!!!

Kepzeljetek ma reggel voltam UH-n, es van egy pottyom, jelentem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Allitolag azt meg nem lehet tudni, hogy egy vagy ketto, mert ugye az is lehet, hogy ketto
Persze eleg lenne egy is most igy hirtelen, de ha ketto, az sem baj...
Szoval nagyon izgultam, meg minden, de hala Istennek nem kellett sokat varni a dokira, hamar jott. Persze meg eletjelnseget nem latott, mert meg csak a 38. nap van, tehat 5-6 het, de azt mondta jovo penteken menjunk vissza es akkor mar latjuk majd a szivecskejet. Na, szoval addig meg pihengetek, nem eroltetem magam, vigyazok magamra. Na, persze rogotn ki is irt, ugyhogy ez is megvan. Kerdeztem is, hogy akkor most mit ne csinaljak, de olyan aranyos volt, mondta, hogy nyugodjak meg, ne aggodjak, terhes vagyok, szabaduljak fel, mert latta rajtam hogy eleg gorcs vagyok Szoval lanyok most fel vagyok szabadulva, csak hogy tudjatok.
Na, ennek oromere vettem hazafele egy Kismama ujsagot, merthogy eddig ezeket a dolgokat tavol tartottam magamtol, de most vegre vettem egyet, majd olvasgatom, merthogy meg nem tudom felfogni a dolgot. Hihetetlen. Ja, a progim most 25.5 lett, hogy sikerult a dolog, azt mondtak ez jo, persze azert szedem az utrot.

Kiseger!

Hat amint latod boldogsag a kobon, de meg nem nagyon tudom felfogni. Majd ha latom mar a szivet, meg hogy rugkapal, meg ilyenek, akkor azert valahogy mas. Most meg nezegetem a pozitiv tesztemet, ugysem lattam meg ilyetKép))

na, pusz

dodo

KépKép
Kép
dodo32

Dodo, örülök veled együtt, tudom jól, nagyon régi motoros vagy... Kép

Egérke, ne foglalkozz ezzel. Én nem érzek semmi ilyet, nem is szoktam, nem hinném hogy a tüszőrepedést megelőző pár napon kívül a nők éreznének tüszőt. Meg még korán lenne ehhez, ha jól számolom. Kép Nyugi, felejtsd most el ezt az egészet, jó lenne most egy "öntudatlan" ciklus, nem? Ha már úgysincs Krizsa egy darabig.
snori

Dodo, gratulálok a pöttyödhöz! Nemsokára egy kis pulzáló-villogó pötty is lesz a mostani pöttyödben, ami egy kis kukaccá válik addigra! Jaj de klassz lesz! :-))) Csak így tovább! KAptál stimuláló gyogyikat is? Tényleg lehetséges a 2 bébi? Volt két érett tüsződ?

Nóri, köszi a választ. Igen, jó lenne egy laza ciklus, ezért nem is hiányzik most éppen ez a fájogatás. De egyre erősebben érzem. Holnap megyek úgyis Baranyihoz, megkérem, nézzen meg, és talán M.-hoz is felmegyek egy uh.-ra. Nem hagy nyugodni, és van, hogy érintésre is érzékeny. Ez már így nem oké.

Visszatérve a Hajdú K.-ra, próbáld meg talán a Krizsán keresztül. Akkor ő beajánl, és talán nem utasít vissza.
kisegér

Tegnap egy csomót agyaltam. Kiépítettem egy új hozzáállást ehhez az egészhez- görcstelenítés végett. Szóval azt gondolom, hogy önmagában nem az a cél, és a nagy esemény, hogy terhes lesz az ember és szül. Az csak egy esemény, egy átmeneti állapot, és nem életünk legnagyobb célja. Hanem amikor majd a gyerek elkezd megtanulni mindenfélét, bizalommal lesz a szülei iránt, szereti őket, és aztán később sikeres emberré lesz. Akkor eléri ez az egész a célját. A cél és a nagy esemény az, ha sikerül jól felnevelni egy gyereket. A többi csak tartozék, de nem életcél.
Ahogy az esküvő sem. Az a cél, hogy szeretetben éljünk a párunkkal egy életen át. Hm?
kisegér

Az esküvő valóban nem cél, nem is annak fogom fel, 6.évünkben járunk és 5 éve élünk együtt, csak megálltunk kicsit megünnepelni egymást. Nem ettől vagyunk boldogok. Örömmel állok hozzá, nem görcsösen.

Miért agyalsz ennyit? Megértem, hogy leküzdeni valód van, de ez a sok gondolkozás meg morfondírozás kezd egy kicsit túlmenni a határokon. Szerintem az segítene a legtöbbet, ha belefognál olyan dologba, ami a nap 12 órájában lefáraszt. Ne haragudj, hogy ez kijött belőlem.Kép

Hajdú dokinővel kapcsolatban köszi a tippet, ez jó ötlet.
snori

Biztos, hogy sokat agyalok, és lehet, hogy feleslegesen. Ne vedd magadra az esküvős megjegyzést!!!!
Azt hiszem, most elértem a célomat azzal,amit kitaláltam magamnak- eddig borzasztóan görcsösen álltam ehhez az egészhez, de ebben a megfogalamzásban már rögtön más színben látom a dolgokat. Eddig életem nagy eseményének tekintettem, most más helyet foglal el a fejemben. Szerettem volna ezt megosztani veled. Saját magamat próbálom helyre tenni a görcsölés helyett, és jó úton vagyok.
Tényleg jó lenne vmivel foglalkozni, de ha egyszer még egy visszajelzést sem kapok, hogy sikerült-e az interjú vmelyik cégnél... Csak keresgélhetek addig is. És már tök elegem van.
kisegér

Nyelv magánóra-adás, alapítványos munka, pénzes gyermekvigyázás-babysitterkedés, valamilyen izgalmas új sport, annyi minden van... amikor nekem nem volt munkám (a sikertelen 3.inszem után, amikor ki is rúgtak) elmentem ingyen kutatómunkába asszisztálni. Jó volt, mert lekötött, és túljutottam a mélyponton.
No, ha már elérted a célodat az átkeretezéssel, akkor végy nagy levegőt, és lépj tovább. Kép Csak biztatni akarlak. Nem feltétlenül céges visszajelzésre kell várni, az majd jön, mikor nem is várod.
snori

Kiseger, Nori!

Koszonom, es hat lehet vegulis 2 baba is, mert volt ket tuszom, igaz egy 24-es meg egy 31-es, ami mar eleg nagy, dehat ki tudja. Ebben a honapban egyebkent sem remenykedtem, gondoltam lesz belole egy jo kis ciszta vagy ilyesmi. De olyanom hala Istennek nem lett. Szoval ki tudja. Csak clostit kaptam egyebkent, 3x1et, repesztoszurit sem, ugyhogy egesz spontan volt a dolog!!!!

dodo

KépKép
Kép
dodo32

Sziasztok!

Itt lennék én is.nem nagyon jelentkeztem mert tele vagyok kétségbeeséssel.Nagymamám kórházban van és az orvosok nem kecsegtetnek minket reménnyel.83 éves, ami szép kor csak rossz átélni ismét a halál közelségét.

ma vagyok a 41.napon Mr.Higannyal a randink elmaradt mert annyira elfoglalt a mami, hogy eszembe sem jutott.Ma veszek egy tesztet és délután megcsinálom.ha van baba, amit sajnos nem hiszek, akkor ki fogja mutatni.Nem értem mi ez a késlekedés.Múlt hónapban már 40 napos ciklust produkáltam, reméltem, hogy most jobb lesz ha nincs baba.

Snorikám, Egérkém mi ez a csatározás köztetek?Kép

Dodo32,Noémi 22 nagyon gratulálok nektek.Jó hallani, hogy valakinek sikerül.Vigyázzatok nagyon magatokra.
martibaba

Martibaba Kép Remélem rosszul érzed Kép és a tesz mást fog mutatni Kép
Vendég

Sziasztok Lányok!

Ne haragudjatok, de mostanában elég rapszódikusan tudok csak jönni. Nem gondoltuk, hogy 1 hét alatt eladjuk a házunkat, rengeteg most az intéznivaló, és nekünk is új ház után kell néznünk, vagyis egy új építésű után megint. Férjem cége Budaörsre költözik, ezért adtuk el a házat Veresen és Érd környékére készülünk költözni.
Szerdán voltunk a Kaáliban. Kovács doki teljesen szimpi volt és tényleg csillag szeme vanKép
Kb. ugyanazt mondta el, mint Verának is, és amit már Tőletek is megtudhattam. Ahogy megjön a mensim egy teljeskörű vérkép és hormonvizsgálatot kért. Ebben a ciklusban nem lesz semmilyen stimuláció, és a 10. napon UH-val megnézi mi a helyzet. A vizsgálati eredmények tudatában 2 féle lehetőséget vázolt fel első körben (3 hónap próbálkozás). 1. Closty+ valami injekció és ha összejön a baba progeszteron 2. metformin (+ esetlegesen Closty mellé), ha összejön a baba metformin a 8. hétig. Tehát a következő ciklus ugrik, de utána már próbálkozhatunk. Most azért izgulok, hogy jöjjön már meg. Ma vagyok a 31. napon és semmi, pedig ez egy clostys hónap volt. Ja, a bromot abbahagyatta velem.
A régebbi leleteim és a klinikai tünetek alapján valószinűsíthető a PCOS. De ha megjön, akkor a ciklus eleji hormonvizsgálat adja majd a legadekvátabb képet. Jövő hétre talán kész lesz a múltkori 3 napos hormoneredményem is. Tehát kb. 2 hét múlva újra megyek Kovács dokihoz és eldől merre tovább.

Most pedig visszaolvasokKép

Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429

Lányok! Lehet, hogy nektek nem lesz újdonság, de azt tudtam meg a metforminról, hogy minden pozitív tapasztalat ellenére, egy vitatott dolog. Egyéni elbírálás alapján írják fel pco-soknak, mivel mindenki más. És a vitatottsága miatt van az, hogy csak a Kaáliban meg még 1-2 orvos írja csak fel.
A másik, amit akartam mondani: olvastam egy interjút Krizsával egy magazinban. 25%-os a lombikolás eredményessége, amit tudtunk, de ami új volt, az az, hogy ehhez K. hozzáfűzte, hogy előbb-utóbb mindenkit babához tudnak juttatni. (gondolom, ez egy egészen picit túlzás, biztos van olyan is, akit hiába kezelnek, csak az ilyen eset nagyon kevés).
Ami még megragadta a figyelmemet, hogy egy párral is volt interjú. Nekik az első lombik azért nem sikerült, mert a sejtek nem voltak eléggé érettek. Tehát nem mérnek mindenféle Lh-kiugrásokat? Inszemnél sem? És ezek szerint a Choragon nem adja meg az utolsó lökést az érett állapothoz?
Hogy van ez?
kisegér

Szép estét!

Márti, a hallgatásod nem sok jót ígér... Kép Remélem csak én tévedek, de ha mégsem, akkor se szontyolodj el!
Pirus, örülök hogy nálad is beindulnak a dolgok.

Visszaolvasva, tényleg picit csatározás ízű a dolog, ezért elnézést. De elmondom, mi van. Nem tesz jót nekem, ha folyamatosan a görcsökről és kételyekről olvasgatok. A januári eset óta nagyon igyekszem vigyázni a lelkivilágomra mint egy porcelánra, de túlérzékeny vagyok, s például Egérke gyötrődéseit veszem, mint a radar. Ezt úgy igyekeztem ellensúlyozni, hogy próbálnám őt is rábírni arra, hogy ne foglalkozzon a témával ennyit, de nem megy.
Így lombik előtt pár héttel pláne nem esik jól hogy pl.éretlen sejtekről olvasgassak, bármily erősnek látszom is, szükségem van arra, hogy töretlen hittel csináljam, és bízzak. Nem tudok mit kezdeni ezzel a filózgatással, bocsássatok meg nekem, te is, Egérkém. Nem hiszem, hogy a fogantatás körüli dolgokkal ennyire alaposan kellene foglalkozni - én is ezt csináltam, de tudatosan letérítettem magam erről. Nem akarok erre visszaszokni. Talán nem értetek meg, de nem baj, mindenesetre inkább én húzódom félre, mert nem akarom hogy tényleg olyat írjak vagy mondok, amit megbánok később.
Most kicsit félrevonulok pihizni Kép

Mindenkit ölelek és sok húsvéti locsolkodót kívánok! Ne felejtsétek el, a húsvét reggeli víz, amivel lelocsolnak titeket, termékenységet hoz - úgyhogy hagyjátok magatokat! Kép
snori

Nóriám, örülök annak, amit írtál. Már sokat töprengtem, miért vagy olyan karcos, de így megértettem.
Én is elnézést kérek a sok felesleges kérdésért.
Megpróbálom az egész helyzetet elfogadni és rábízni a választott orvosomra. Töretlen bizalommal és hittel.
Ma a Baranyi azt mondta: "szeretem az olyan aggódós embereket mint maga, de tegye meg azt a szívességet, hogy nem aggódik."
Én ilyen vagyok, még a diabetológus is észrevette. Biztosan idegesítő lehet. Szeretnék mindent érteni, látni, tudni, és emellett még bízni és biztosnak lenni. Túlzásba viszem, tudom.
Nóri, ne húzódj félre, szükség van itt rád. Rengetegszer segítettél a tudásoddal és biztatásaiddal a legtöbbünkön.
Nekem meg nem árt leszállni erről a témáról, az tuti. Igyekezlek ezentúl megkímélni benneteket a hülyeségektől.

Ne haragudj, hogy ezt írtam a lombikról, nem is gondoltam bele, hogy ez neked rossz lesz.
De a legjobb szakembernél vagy, ennél jobbat nem is kívánhatsz. És már egyszer ügyesen járt el, láthattad. Benne bízhatsz. Minden rendben lesz.

Márti, sajnálom. Sok erőt kívánok neked, és a nagyidnak is. És zebrákat...

Piroska, nagyon jó, örülök a fejlményeknek!

Mi most lemegyünk anyósomhoz pár napra. Addig is mindenkinek nagyon boldog Húsvétot kívánok sok nyuszival.
kisegér

Sziasztok!

Krizsa telefonon rábólintott, hogy belegyorsítsunk, nemsokára mehetek is hozzá megbeszélni a részleteket.

Úgy örülök és izgulok!

Dodo, voltál újra uh-n? Szerintem az 1 baba, nem hiszem, hogy a 31-es megtermékenyült... de ezt majd úgyis látjátok.
kisegér

Sziasztok!

Mi ez a pangás lányok?KépKép
Snorikám, én megértem, hogy vigyázol magadra és a lelkedre de jó lenne hallani felőled.
Nagyon szeretném tudni, hogy állsz a z esküvővel és mi történik nálad baba ügyileg.
Nekem nagyon hiányzol!
martibaba

Szia Márti, jó hogy jelentkezel.
Ha nem írsz róla, az azt jelenti, hogy nem volt + a teszt? Hogy van a nagyid?
Én is várom már a Nórit, dehát jól teszi, hogy kikapcsolódik egy kicsit a témától. Úgyis izgis időszak lesz a mostani. Remélem, hogy teljes gőzzel az esküvőre koncentrál.
Amit mesélni akartam- nem tudom, hasonló cipőben jár-e vki közületek-rettentően kellemetlen dolog-, leszereltem a sógornőm féltékenységét baba-ügyben. Ugyanis a férjem bátyjának a felesége nagyon fél, hogy nekünk lesz előbb gyerekünk. Hát most jól kitárgyaltuk az ügyet, és azt hiszem, ez jót tett. Volt vki ilyen helyzetben?
kisegér

Sziasztok csajok!

Már jó régen jelentkeztem, de most egy jó storim van nektek. Mindenkinek tessék belőle erőt meríteni.

Szóval a barátnőmről van szó, aki 27 éves és PCO-s.
Tegnap előtt jött és mutatott egy 2 csíkos tesztet.
Mindez 6 inszem és egy sikertelen lombik után. Február elején kezdték volna a felkészülést a fagyibabák visszaültetésére, de közben talált munkahelyet és úgy döntött most nem lesz mégsem lombik. Aztán szépen dolgozgatott, nem is gondolt a babára, egy éves szerződést írt alá. Semmi tünete nem volt, de már 41. napon járt, hát gondolta vesz egy tesztet, és hála Istennek pozítív lett.

Szóval lányok! Mindenkinek van esélye és lesz babája csak ki kell várni a megfelelő időpontot, és nem szabad görcsösen akarni.

Puszi mindenkinek!

Andi /20+6/
andi71

Sziasztok!
Szeretem az ilyen híreket, a siker mindig feldobja az ember lányát, hogy talán nekem is minél előbb.... Jó volt olvasni.
Kisegér!Én is hasonló cipőben járok a sógornőmmel, de én nem tudok vele erről beszélni, mert nem bízom benne. Ráadásul ő valószínűleg már terhes két hónap próbálkozás után, és eléggé kimutatja, hogy én sehol sem vagyok, mert tudták, hogy már több mint egy éve próbálkozunk. Persze a dokit nem, de biztos gondolja. Szóval te hogyan szerelted le?
Pirus! Gratula, hogy te is haladsz előre. Nekem csak az Adimetet írta fel Kovács doki, stimu csak akkor lesz, ha 1-2 hónap után nem lesz valamilyen változás. Ha jól emlékszem neked már voltak műtéteid is??? Kíváncsi vagyok a vérképedre. Terheléses cukorra küldött?
Én igazából úgy gondolom, hogy ha az Adimet rendbehozná a ciklusomat, és nem jönne a baba, akkor sem kérném a hormonokat, hanem megyek átjárhatóságira. De előbb legyen jó a mensi. Most is épp hogy mutatta magát, én meg gyorsan elkezdtem a gyógyszert, aztán lehet, hogy nem is az volt. (bocsi)
Nekem nagyon bejött a Kaáli. Tényleg aranyosak a dokik és a nővérkék is. Nem érzem kínosan magam a pénz miatt, és tényleg odafigyelnek mindenkire. Egyébként azóta volt egy UH-m vizsgálattal, és egy vérvétel tesztoszteronhoz, ez utóbbinak még nem tudom az eredményét, remélem nem lesz nagy gond.
Négy óra van, itt a vége a melónak, sziasztok!
Vera

Kép
Kép
verona

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?