Új privát üzeneted érkezett!

Hézagosan olvasgatokKép
Védőnő ügyben: nem az számít, hova vagy bejelentve, hanem hogy hol laksz igazábólKép Abból a kerületből jön a védőnő, sőt, azon belül is körzetek vannak, nálunk a rendelő ajtajára van kiírva. És gyerekdokit is ott célszerű választani, ahol igaziból laksz, hogy odaérjen gyorsan, ha baj van.
üdv
p
penna

KAti,
látom a te dokid sok vizet javasolt vizesedés ellen...? Ez megint olyan, hogy igazodjon ki az ember. Nekem nyáron 8-9. hónapban, amikor vizesedtem, napi max 1,5 litert szabadott innomKép
amikor meg kórházban feküdtem szülés előtt 10 napot, írnom kellett a be-és kimenő vizeket. (Klassz volt majd 2 hétig űrmértékes edénykébe pisilni, akkora hassal, mint egy dinnye, nem is láttam, mi merre megyKép)
Mondjuk abban is van logika, amit a tied mond...

Ez nem igaz, létezik egyáltalán olyan orvosi tanács, aminek nem mondja egy másik doki épp az ELLENKEZŐJÉT?
Kép Kép Kép

üdv
p
penna

KAti,
látom a te dokid sok vizet javasolt vizesedés ellen...? Ez megint olyan, hogy igazodjon ki az ember. Nekem nyáron 8-9. hónapban, amikor vizesedtem, napi max 1,5 litert szabadott innomKép
amikor meg kórházban feküdtem szülés előtt 10 napot, írnom kellett a be-és kimenő vizeket. (Klassz volt majd 2 hétig űrmértékes edénykébe pisilni, akkora hassal, mint egy dinnye, nem is láttam, mi merre megyKép)
Mondjuk abban is van logika, amit a tied mond...

Ez nem igaz, létezik egyáltalán olyan orvosi tanács, aminek nem mondja egy másik doki épp az ELLENKEZŐJÉT?

üdv
p
penna

bocs a 2x-értKép
penna

Lányok!

Nagyon örülök!
Elértem az egyik dokijelöltet!
Holnap a kórházi ügyletbe behívott egy uh-ra(ismerkedés gyanánt)!Kép
Holnap láthatom prüntyőkémetKépKépKép
És ami a legjobb, hogy mérhetetlenül szimpatikusnak tünt a doki!Kedves volt nagyonKép
Már alig várom a holnapot!

Majd mesélek!KépKép

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Hú, mennyit tudtok írni egy nap alatt!

Tegnap voltam UH-n, hál'Istennek minden rendben van. Babó lusti volt, komótosan, de azért mocorgott, 72 mm, a tarkóredő 1,8 mm.

Védőnővel kapcsolatban nekem is lenne egy kérdésem. Nekem a dokim meg se említette, hogy keressem fel, még a múltkor kérdeztem rá, akkor azt mondta, még ráér. Tegnap meg valahogy elfelejtődött ez a kérdés. Odamehetek anélkül a védőnőhöz, hogy a doki bármit is írt volna neki?

Köszi!

Bodza 13+4

Kép

Kép

Kép
bodza

Bodza!

Persze hogy mehetsz védőnőhöz!
Vidd a leleteidet, (uh-t), de előtte ugye telefonon kell időpontot egyeztetni avval a védőnénivel aki a lakóhelyed szerit illetékes!

Egyébként neked a 14. hétben csinálták az NT szűrést???Furi!

Kép

Kép
megann

Megann! Köszi az infót!

Igen, azért csinálták most, mert külföldön voltam eddig.

Kép

Kép

Kép
bodza

Köszi az infókatKép
Ezt a vizesedés kérdést feltettem egy másik topikban is, és egy doktorbácsi ezt válaszolta rá:
"Csilla!
Vizesedés = ődéma (oedema) normális terhességi jel, általában. Néha, főleg a terhesség későbbi időszakában azt is jelenti, hogy gyakrabban kell mérni a vérnyomást, mert terhességi magas vérnyomás (toxémia) jele is lehet. ,,

Már alig várom a keddet,hogy a saját dokimnak is elmondjam mi a bajomKép

Csilla
csillam

Csilla,
tőled kérdeztem anno a babád méreteit? ha nem, megírnád, h. mikor mekkorának mérték a 12. hét után (ha mérték)!
többiek is küldhetnek adatot, akinek 1 héttel kisebbnek mondták a babát anno.
én nagyon paráztatom magam emiatt... alapból nem érdekelni, de az a sok baj és gyógyszer ne lett volna...

Falina
17+0
(doki szerint a 16. hét...)
falina

Sziasztok!Kép

Még mindig teljes a káosz nálunk, de holnap már végeznek a festőkKép
JUHÉ!Kép
Aztán jöhet a vissza pakolás és takarításKép

Megann!Kép

Amúgy én is szept.11-re vagyok kiírva de 12. írtak mindenhováKép
De engem nem érdekel, hogy mikor csak egészségesen szülessenKép

Lányok!Kép

Úgy rohannak a hetek!!!
Nektek nem?

Alig vártam, hogy babóm leygen és már 1 hét múlva 4 hónapos, hihetetlenKép

Jövő héten kell mennem dokimhoz nőgy.vizsgálatra, már ideje mert már vagy 2 hete folyásom van(sárgásKép )
és adja a beutalót vérvételre AFP-re meg a többireKépUTÁLOMKép

Még UH-ig várnom kell, olyan rossz mert érezni mér nem érzem, és mindig attól félek, vajjon minden ok ott bent?!?Kép

Hát nadrágaim közül egy sem jó már.
Fel is vagyok mindig puffadva, pedig még mindig 55 kg vagyok.

Vettem ma egy nagyobb farmert magamnak, nem terhes, de nagyon kellett.
Az az igazság, a terhesben még kicsi a belevalóKép

Gyönyörű felsőket is vettem a CORÁBAN.
Olyan édes gyűrt blúzok, szellős, volt fehérbe, meg virágmintásokba.

És a felsők kb. 3000 Ft-osak.
Szerintem az nem sok.
Én csak ajánlani tudom a kismama boltokkal szemben amik drágák szerintem.

Mindenkinek szép hétvégét!

Puszika

Mea(14+5)

Mea
mea

Falina Kép

11.heti( doki szerint 10)
CLR:31mm
BPD:15mm
NT: 1mm

a 12.-heti adatok(4-ds)
CLR:5,66cm
BPD:2,11cm
NT: 0,86mm

14.-heti(Doki szerint 13)
CLR:72mm
BPD:23mm
NT: 2mm

Remélem segítettemKép
Te is leírod nekem ,hogy mikor mennyit mértek??Kép?):?

Csilla
csillam

FalinaKép

A következő adattal kedden szolgálhatokKép
Akkor leszek 18+4 ( a doki szerint pedig ?????)Kép
csillam

Először is: Pgsuska, Megann és Nemesek, nagyon köszönöm, hogy reagáltatok arra a mondatomra. Talán tudat alatt "csúszott ki", nem tartozik ebbe a topicbaKép Csak nagyon magam alatt voltam és kijött. Amúgy inkább a babára koncentrálok, nagyon boldog vagyok hogy jön, és csak remélem, hogy ha megszületik, akkor a párom is örülni fog neki. Egyenlőre tudomást sem nagyon akar venni róla. Mikor titeket olvaslak, akkor mindig olyan érzésem van, hogy mindenki kettesben várja a babát, kivéve akik többen mert már tesó is van. Ilyenkor sokkal inkább úgy érzem, hogy én csak egyedül váromKép De lehet az is, hogy én várok túl sokat egy férfitőlKép Minden esetre sokan mondják, hogy ha majd már a kezében foghatja, akkor nagyon fogja szeretni. De igazából nem olyan rossz a helyzet, csak akkor épp magam alatt voltam, köszönöm a hozzászólásokat, jól esett!

Noémi, Isten hozott közöttünk, tök jó, hogy összejött a baba!

Viki neked is csak gratulálok a babához, szép a képenKép Bár nem tudom mennyi idősek vagytok, csak remélem, hogy a legközelebbi UH-on már én is hasonlót fogok látni. Amit eddig láttam az még bármi lehetKép

Falina az miért baj, ha a doki szerint kissebb a baba? Nekem is kissebbet írt a gép az UH-ra, de eddig én nem is gondolkoztam ezen. Az valami bajt jelenthet? Nem elég fejlett, vagy csak a sok egyéb galiba miatt figyelsz Te rá? A kérdés lényege, hogy akkor most aggódjak, vagy nem kell? Mert én ám mindenen képes vagyok aggódni, csak hallanom kell rólaKép

Gmano, tök jó, hogy írtad a kínait, remélem találok én is kertészgatyót, bár itt a Kispestiekben nem voltKép

Penna, én is szeretnék a táblán lenni, ha lehetKép
Adatok
Utolsó menzi: jan. 1.
Kórház: István
Várható születés: október 12.
Lakhely: Budapest (XIX.ker.)
Kor: 29 év, a baba 10+6
Azt hiszem mindent leírtamKép
Zsófi

Kép
Kép
hari

Csilla,
köszi, sokat segítettél!

10.heti
CLR: 25mm
BPD: nem mérték
NT: ez mi? ilyet abszolút nem mértek nekem még

12. heti (Doki szerint 11.)
CLR:4,7cm
BPD:nem mérték
nyaki redő: 1 mm

14.-heti(Doki szerint 13)
CLR:68 mm
BPD:26mm

köv. adat 2 hét múlva

Neked mondott arra vmit, h. miért kisebb ill. h. emiatt kell-e aggódni?
én sajnos már 6 hete ezen aggódom... remélem nem ártottam ezzel babócának!

F.
18+0
doki szerint 16. hét
falina

hari,
normál terhességnél tuti nem kell ezen aggódni!
remélem nekem sem (veszélyeztetett terhesség, vérzés, kórház stb. volt eddig sajnos)!
falina

Falina, köszönöm a megnyugtatást, szívem szerint én is nyugtatnálak, de mivel nem vagyok szakértő így hülyeségeket nem írok, csak hogy drukkolok, hogy ne legyen veletek már semmi baj a továbbiakban! Az biztos amúgy, hogy az aggódás jót nem tesz a babának, de nem hiszem, hogy ezen egy kismama változtatni tudna, annyi minden van amiért aggódni lehet, hogy hiába tudjuk, hogy nem kéne, akkor is azt tesszükKép

Kép
Kép
hari

aggódás teszt Falina megnyugtatására Kép

ki mennyire aggódik, parázik a baba miatt 1-től 5-ig minősítve.

1 egyáltalán nem
2 kicsit
3 közepesen
4 eléggé
5 nagyon

légyszi vegyetek részt a közvéleménykutatásban, ha gyerekes is elsőre! Kép ha látom, h. mások is sokat filóznak a terhesség miatt, talán lenyugszom, mert az azt jelentené, h. normális jelenség. Kép
(tudjátok a sok fekvés lassan az agyamra megy, néha be is kattanok és nincs lehetőség kikapcsolni...)

Falina
falina

Szia Hari!

Sokat gondoltam rád mostanában. Biztos nagyon rossz érzés lehet, így gyermeket várni, de biztos vagyok benne, hogyha a párod esetleg most még nem vesz tudomást róla, amikor megszületik a baba annál boldogabb lesz. Tudom, hogy egy terhes nő igen érzékeny, néha talán többet is várunk a kelleténél, de nyugi a férfiak más lények, ők mindent másképp reagálnak le. Idővel minden rendbe jön, csak bízz benne.

Sok kitartást, és jó Babavárást!

Üdv Zsuzska

Kép
pgsuska

Falina!

Megkaptam a mealt, köszi!
Én is izgulok, hol kevésbé hol jobban, pedig tudom, hogy rendben kell lenni mindennek./3/
Bár a férjem szerint túlaggódok mindent, de azt is mondja, hogy legalább valaki nagyobb hangsúlyt fektet a dolgokra.
Ma éjjel pl. alig aludtam, mert állandóan az a dolog ugrott be, hogy el kell mennem genetikai vizsgálatra/méhlepényből mintlavétel/, mert betöltöttem a 35-öt igaz, hogy januárban, de ez nem vigasztal. Tudom az eszemmel, hogy nem bocsátanám meg magamnak ha valami gáz lenne és nem csináltattam meg, holott volt rá lehetőség.
Csak bennem van a frász az 1%-os vetélési kockázat miatt.

A nagy fszültség levezetésére, megettem egy szelet puncstortát/jó sok rum volt a töltelékben szegény gyerek lehet, hogy szédülni fog a hasamban/én csináltam a férjem névnapjára.
Ma korán reggel már csináltam mackósajtos pogit,meg csokiskekszet, mert azt vitt a munkahelyére. Bezárom mára a házi cukrásztermelőt.

Vigyázz Magatokra!

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Hari,
ha ez megnyugtat, nálunk a nagy fiamnál ue volt, mint nálatok. Párom nem akart belefolyni semmibe, csak aggódott, hogy most mi lesz. Még fiatalok vagyunk, nem vagyunk régóta együtt, nem való nekünk egy gyerek, bla-bla-bla...KépKépKép
Azt kell mondanom, hogy jobb apa kevés van nála, és soha nem hittem volna, hogy így lesz. Imádja a fiát, kényeszteti, folyton foglalkozik vele, mindenre tanítgatja, és imád vele lenni. Napjában vagy 50x elmondja, hogy nem is hiszi el, hogy ilyen szuper kis ember a fia. (pedig már 5 éve az). Most mégis, hogy a másodikat várjuk ugyanaz van, mint anno. Parázás mindenért. Betegség, pénz, éjszakai felkelések, mindent előlről kezdés, stb.... ugyhogy van baj. De csak bíztatni tudlak, minden rendben lesz!!!!KépKép
Üdv, Kati
Vendég

Falina,
nekem is egy héttel kisebbnek látszik a babóm. Mivel azonban pontosan tudom, mikor készült (dec. 1-jén), maradok a hivatalos számításnál.
Így a 13+5-ös uh-on még csak 12+6-nak látszott.
CRL: 66mm
NT: 1,8
legközelebb csak 29-én megyek, kiváncsi vagyok, akkor mennyinek mondják majd...

A parázás nálam 4-es volt, de mivel az utóbbi 3-4 napban többször is érzem naponta, hogy mozog, így visszaveszek a skálán 3-asra.
Vald be, Te hányasra értékeled magad????

Kati
Vendég

Hari!

Hadd mondjak én is valami vígasztalót!
Mi akartuk a babát közösen, örülünk is mind a ketten, mégis úgy érzem néha, hogy a férjem sokkal "nemtörődömebbül" "lazábban" veszi a dolgokat!
A baráti párnál (szintén babavárók), azt látom hogy a fiú lesi minden kívánságát a feleségének, még a házimunkát is kezdi átvenni(teregetés, porszívózás), nehogy megerőltesse magát a feleség!
Tudom nem lehet kívánni mindenkitől ezt, de néha egy kis kényeztetés nekem is jól esne, vagy hogy legalább megkérdezze, hogy na hogy vagy ma?, nem fáj semmid?, nem éreztél már valami mozgást?stb...
De nem, minden zajlik ugyanúgy mint régen, csak éppen ha mejövök az orvostól(ahova akar ugyan jönni, de nem mindig van ideje a 2-3 órás különprogramra), akkor megkérdezi, hogy mi volt...Kép
És még arra se tudom rávenni, hogy tartsa tiszteletben az én ágyrészemet, és ne másszon rám (pakolja rám a lábait, karját stb), mert ez számomra nagyon terhes mióta baba van...Kép
Kb ennyi, ja és büszkén fogadja a gratulációkatKép
Azt hiszem a férfiaknak még nehezebb felfogni ezt a terhesség dolgot....mondogatom is, hogy az én férjemből akkor lesz majd apa, ha a kezében lesz a gyereke, és lehetőleg már tud kommunkiálniKépKépKép
Tudom a te eseted más, de talán mégis ad egy kis megnyugvást, hiszen ők "csak" férfiakKép
Te csak örülj a babánakKép, ő ezt nagyon fogja értékelniKép

Falina!
Aggódási szint változó, de legtöbbször 6-osra taksálnámKép, ha nem is mondom ki, folyton rettegek valamitőlKép

NT=nyaki redő, ugye lányok???

Az én babóm 12+4 napon 68,7 CRL, fejkörfogat 23mm, NT 1,8 volt, a doki nekem erre betöltött 13. hetet mondott!(ma a terhesgondozó is)
Egyébként most hogy nézegetem, lehet valami abban amit a dokid mond, szerintem jól fejlődik a babád, csak éppen egy héttel fiatalabbKép
Nekem a 11+4 en volt 53 mm a babám!

Bkriszta!
Ezt a puncstortát kihagyhattad volna a sztoribólKépKépKép
Most esete 11 után hova szaladjak érte???KépKépKép

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Az én aggódásom 2-es, de lehet, hogy csak azért, mert a lányom mellett nincsen rá időm.Kép

Képzeljétek, olyan fogínygyulladásom van, hogy csak na!Kép Nincsen valami jó tippetek, hogy mit lehetne vele csinálni? Nem akarok gyógyszert szedni, valami népi gyógymódra gondoltam...

Kóbor
kóbor

Sziasztok!

Na, végre fölengedett a babanet.

Aggódásom: 2-3, azt hiszem nem vagyok egy parázós alkat. De azért én is szeretek utánajárni dolgoknak.

Képzeljétek, micsoda szerencse ért! Leveleztem egy kismamával az internetről, aki feltett néhány eladó kismamaruhát a babaszobára, még kb. 3 héttel ezelőtt. Aztán mivel külföldön voltunk, már nem volt időm kimenni hozzá, végül csak tegnap jutottam ki megnézni a ruhákat. Egy-két kismamánál már voltam és senkinél nem találtam semmit, így nem sok reményt fűztem ehhez a kismamához se. A lánynak komplett kismamaruhatára volt, pont olyan méretekkel és ízléssel, mint az enyém, így az egész (!) ruhatárra azt mondtam, hogy megvenném, mert minden jó rám. Így tettem szert 9 db nadrágra, 7 rövid ujjú pólóra, 3 hosszú ujjú pólóra, 3 kardigánra, 1 blúzra, és egy tunikára 20 e Ft-ért. Szuperek! Mindegyik H&M Mama vagy Benetton. Úgy örülök!

Mindenkinek hasonló szerencsét a vásárláshoz!

Na, megyek, férjemuram elvisz a Brendonba nézelődni.

Bodza 13+5

Kép

Kép

Kép
bodza

Kóbor! Vegyél Corsodyl nevű öblögetőt, nekem nagyon be szokott válni! Azt mondják jó még a cserszömörcés szájvíz is, de azt nem ismerem annyira.

Kép

Kép

Kép
bodza

kóbor, bodza,
én korábban azt hallottam (de nem jártam utána!), h. a corsidol nem ajánlott terhességben!

aggódás nálam 4-5 körül, de tegnap óta 3, h. látom másnak is mondják fiatalabbnak a kort, pedig a fogamzás ideje tuti.

f.
falina

Megann!

Még egyszer csinálhatok is neked.Szavamon foghatsz! Te is pesti vagy ugye? Tehát ha igen, akkor nem kivitelezhetetlen a dolog.

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Lányok!

Csodás nap a maiKép
Találtam magamnak orvost az Istvánban!Akivel tegnap megbeszéltem a randit, avval találkoztam ma és nagyon meg vagyok elégedve!
Lényegretörő, nem mézes-mázas, de mégis nagyon kedves, korrekt és egyenes!
Ezt én így szeretem, megbeszéltünk minden árkérdést, így nincs kellemetlen nyűglődés, mindenkinek minden világos!
És képzeljétek még 3D-sKép képet is kaptam a babómról, aki 15 hetet betöltötte, 96 mm, feje 30mm, NT1,5 mm, és nagyon jó bőrben van!KépKép
Csak úgy kalimpált a kis kezeivel meg lábaivalKép, és most kapaszkodjatok meg, megkukucskálta a lába között és azt mondta szerinte KISLÁNY!!!!!!! a drágám(kis Tamarácska, Grétácska, LénácskaKépKépKép)
Tudom ez még nem 100% de azért mégis nagyon örülökKépKépKép

Úgyhogy nekem csodás nap a mai, remélem mindenkinek hasonló!Kép

Bodza!
Szerintem nagyon jó vásárt csináltálKépIrigyke is vagyok ám rendesenKépKépKép
Ezek szerint érdemes a Benettonba menni??Ott is van mamaruha??Ezt nem is tudtam...(de hát biztos egy fél vagyon egy új ruci)
Nagyon ügyi vagyKép

Bkriszta!
Igen pesti vagyok, és most faltam be egy tavalyi milka mikulástKép, úgyhogy szerintem nagyon le kell mondanom mindenről, mert újdonsült orvosom közölte, hogy bizony bizony felszedtem az ajánlott kilók felét a 15. hétre, úgyhogy megfogadtam, hogy oda fogok figyelni a jövő héttőlKép(tudod, ez mindig a következő héttől értendőKépKépKép)

Kóbor!
A Corsodylt én is olvastam valahol, majdnem biztos hogy ajánlják, mivel valamelyik kismamás újságban vagy cikkben olvastam!Kép

Kép

Kép
megann

Ismét csak megköszönni tudom, hogy foglalkoztatok a lelki problémámmal! Gondolom, hogy túl sokat várok, csak hát attól még rossz. Igazából a leginkább magamra vagyok mérges, mert ez már egy 8 éves kapcsolat, ami nem igazán működött és én balga azt hittem, a babától változik majd a helyzet. Hát nem változott eddig, most meg már félek felelőtlen voltam, hogy így vállaltam a babát. De azért nagyon örülök neki, ez eddig a legszebb dolog, ami történt velem az életben, illetve az lesz, akár így akár úgy. Nem bánom, hogy így alakult, csak nem tudom jó lesz-e a babának ilyen családban. Viszont mivel mindenki azt mondja, hogy mikor megszületik akkor a férfi is változik, így csak remélem, hogy az én párom is büszke lesz a gyermekére, és nagyon fogja imádni. Néha úgy gondolom, hogy ő lesz a világ legjobb apukája, de azért néha vannak kétségeimKép
Minden esetre én megpróbálok majd nagyon jó anyukája lenni, mert nekem biztos, hogy ő lesz a mindenem.

Bodza!
Én is csak gratulálni tudok a vásárlásodhoz, kicsit talán irigykedek isKép Bár nekem még kicsi a pocakom, úgyhogy igazából még nincs is olyan nagy szükségem kismama ruhára, de azért már néztem az árakat és hát megdöbbentőek. Meg igazából nem is nagyon tetszenek. Azért igazságtalan, hogy egy terhes nőből ennyi pénzt akarnak kiszedni. Bár azért biztos lehet találni jópofa és olcsóbb ruhákat is, csak utána kell járni.

Kóbor!
Nekem is be van gyulladva az ínyem, meg vérzik is fogmosásnál és én is használom a Corsodylt. Nem öblögetek vele olyan sokáig, max. 15 másodpercig bár több van ráírva, de nekem így is bevált.

Falina!
A közvéleménykutatásodhoz:változó, átlagban 3-as, de ha írtok valamit amitől aggódni lehet akkor rögtön felugrik 10-esreKépA nővérem szerint, -jól meg is bántott vele- nem foglalom le magam eléggé, túl sok az időm, azért jár ennyi hülyeség az eszembe. Neki 2 gyereke van, és ő állítólag nem aggódott semmiért. Hát bár a saját tesóm, de nem hiszek neki, szerintem minden egészséges nő aggódik a gyermekéért, hiszen fontos neki. Csak túlzásba nem szabad vinni, de ember legyen a talpán aki megmondja meddig egészséges az aggódás és mikortól nemKép

Szép estét mindenkinek!
Zsófi 11 kerekenKép

Kép
Kép
hari

Sziasztok,

Falina
2-es.Én szinte egyáltalán nem aggódom, minden rendben lesz. Miért is lenne baj?Kép
Valahogy én az elsővel sem paráztam. Vizsgálatok megvannak, minden okés...én amúgy alapból is nagyon optimista vagyok, mindig a naposabb oldalt látom, és soha nem csinálok magamnak több gondot, mint amennyi úgyis jutKép
Bocs, hogy "rontom az átlagot"Kép

Hari
BBeteszlek a táblábaKép
Totál nem akarlak elkeseríteni, de van egy mondásom (nem tudom hol olvastam...?)
Azt mondják, hogy a gyerek a kapcsolat MEGKORONÁZÁSA, BETELJESÜLÉSE.Hát, egy fenét. Leginkább PRÓBATÉTELE.KépLegendásan jó kapcsolatok inognak meg, ha egy újszülött beteszi a lábát a családba.KépMINDEN megváltozik. Lehet ügyeskedni, hogy minél kevesebb dologról kelljen lemondani, de alapjában véve ez van.
Másrészt: azt ne is várd (várjátok) hogy apa majd tyúkanyót játszik a kisbabával. Enyémférj nagyon jó férj és apa, DE: terhesrendelésen 1x se volt velem, 1 éves koráig nem nyúlt kakihozKép, és igazán nyár óta (1 éves volt Kevin) tud "mit kezdeni" a gyerekkel. Előtte ugye szopi,és mindig csak anya kell. A gyerek nem mászik, nem gagyog... talán amióta mondja hogy "Apa", na azóta ő az ÚrKépMindig is apa fürdette, abból nem engedtem, ennyi kontaktus kell, meg jókat aludt apa hasán, mikor picike voltKép. Amióta nem szopik, ő is kimegy hozzá éjjel, szóval tényleg jó apuci, de amíg kicsi volt Kevin,inkább a házimunkát végezte elKép
Van 1-2 pasas, aki képes már icipici babával is gügyögni, hozzá mer nyúlni, dajkálja, de ahogy tapasztaltam, nem ez a jellemző. Kb 1 év, és nagy haverok lesznek, főleg a kiscsajok csavarják secperc ujjuk köré apátKép

Ez csak tapasztalat, szóval ne keseredj el, ha nem változik meg egyik pillanatról a másikra minden...a pasikban másképp zajlik ez, végül is mi 9 hónapig készülünk a babára, és ezt érezzük is fizikailag. Legalább ennyi időt nekik is kell adni, ha már itt a baba...

bocs a litániáértKép
üdv
p
penna

hello mindenkinekKép !

még hármat kell aludnom az UH-igKépKép
na jóKépszóval kedd este mehetek végre!
már nagyon meg szeretném nézni a picurt,aki már nem is olyan picurka, mert alig ad jelt magáról, ritkán érzem, hogy mocizik, de párszor már úgy éreztem, ő az! olyan jó azoknak, akik már a többedik babót várják és mindíg felismerik a babamozgást!
bár más szempontból az elsőü babavárás a legkülönlegesebbKép mindent úgy várok a babával kapcsolatban, mint a gyerekek a Mikulást meg a nyuszitKépKép

ami kínosabb, hogy ahogy nő a pocim és idősödik a baba, annál ellenségesebb érzések támadnak bennem az anyósom iránt...úgy érzem, csak a saját anyukámnak van köze a babámhoz, pedig hát ő is ugyanúgy a nagymamája leszKép tiszta gáz vagyok néha...van aki tapasztal ilyesmit?
igazán nem akarok bunkó lenni vele, de falra tudnék mászni, mikor jön nekem itt a "jobbnál-jobb" (=hülyébbnél-hülyébb)ötleteivel meg gondolataival...szerencsére egyenlőre nem sűrűn, mert sok a dolga.

FalinaKép
aggódás teszt nálam 5 Kép
csak akkor csökken 3-ra, amikor épp megnyugtat UH és leletek nézegetése után a dokim, hogy minden szép és jóKép
de általában minden miatt aggódom, ha rámjön, pl.ha a tv-ben a higanytartalmú oltásokról, 6 féle influenzavírusról meg ilyesmiről van szó... én akkor fogok megnyugodni, ha megszületett és minden vizsgálat egészségesnek mutatjaKép
aztán jönnek a másmilyen anyai aggódásokKép

azért nehogy úgy képzeljetek el, hogy egész nap ülök a szobában, és rágom a körmeim, hogy jól van-e a pocilakóm!
egészségesen várom a babót, sokat sétálok, pihenek, igyekszem mindent megtenni, hogy jó legyen a hangulatom, csak úgy vagyok parás, hogy nagyon ügyelek, hogy minden UH időben történjen, minden leletemet jól megnézzék, minden vizsgálatot elvégeztessek ami szükséges, hogy nyugodt legyekKép

mindenkinek nyugis és szép babavárást és jó időt!!!
drukkoljatok nekem ha keddig nem jönnék, az 4D-sUH-hoz!
üdv: Zsófy
18+3
zsófy

ja, az új tábla, akinél valami nem oké, sikítsonKép
Kép
üdv
p
penna

szia Penna,
szuper a tábla, én Gyulán a Pándy Kálmán Kórházban szülök,és Békéscsabán lakom,

jó vasárnapot!én persze hátralévő szombatot!
Zsófy
zsófy

De jó, már én is benne vagyokKép Köszi Penna! A hozzászólásodat is, ne izgulj, engem már nehéz elkeseríteni, viszont jól esik, hogy nektek írhattam a "bajomról". A családnak meg a barátoknak már nem mondom, mert ők nem tartották jó ötletnek már azt sem, hogy még együtt vagyunk, nem hogy a babát. Most már nem panaszkodhatok, mert akkor jön az "én megmondtam már akkor" szöveg, ami nem sokat javít a dolgokon. Úgyhogy szívesen veszek minden tapasztalatot, legyen az rossz vagy jó, egyik sem garancia, hogy nálunk is úgy lesz, de jobb felkészülni a dolgokra.

Zsofy!
Drukkolok, hogy minden rendben legyen az UH-n, bár szerintem annélkül is rendben lesz, aztán majd mesélj. Én is úgy várom, hogy már láthassam az én kis pocaklakómat, de az még soká lesz, úgyhogy most akkor egyenlőre a tiéd miatt izgulok egy kicsit ha megengededKép Irigyellek is ám, hogy neked már csak 3-at kell aludnod! Olyan jó ez az egész. Néha úgy érzem, hogy nagyon lassan múlnak a napok, máskor meg megrémülök, hogy már alig lesz a pocakombanKép Tiszta hülye vagyok.

Szép álmokat minden pocakosnak és csak egészséges izgulástKép

Kép
Kép
hari

hú, most elolvastam még 1x, totál félreérthetőKépszóval úgy értem, amíg egész pici volt Kevin, Apa nem pelenkázta egyáltalán, mert piciKép Kb 1 évesen tette tisztába először, de a kakát ma sem szívesen szagolja. Azóta persze rájött, hogy amíg picurka, legalább nyugton van, ha nagyobb, már rúg-tekeregKép, meg az anyatejes kaka tök szagtalan, most meg hogy mindent eszi...hááát...durva!KépKép
p
penna

Sziasztok,
Gyorsan irok mielott kitur a csalad.

Penna,
De jo, koszi, hogy betettel a tablazatba.Kép Meaval es Megannal nagyon egyutt vagyunk.Kép

Hari,
Remelem megvaltozik a parod, ha mar meglesz a baba. De azert arra szamits, hogy sok pasinak eleinte uncsi a babo, amig nem igazan kommunikal.

Megann,
Pici gratu a valszeg kislanyhoz.Kép Nekem meg egy honapot kell varnom a kovetkezo UH-ra.Kép Az is nagyon jo, hogy tetszik a doki es mindent megbeszeltetek.

Zsofy,
Ahogy Anyukam mondta, amikortol teherbeesel nem lesz egy igazan nyugodt ejszakad, mert mindig van miert aggodni.Kép

Az en parom aranyos, mert nagyon vigyaz ram. Bar ugyanugy ezerrel dolgoznom kell itthon, mert o rendmanias. Ami azt jelenti, hogy nekem kell tokeletes rendet tartanom. Azt mar szerencsere elertem, hogy ket hetente jojjon egy takineni 2 orara, mert nem birom a takaritast, iskolat es munkat egyszerre.

Bodza,
Nem semmi, ennyi cucc 20 ezerert.Kép Juj, de jo neked.Kép

Aludjatok jol.Kép
minimi

Hari,
hagy nyugtassalak már egy picit, mert úgy érzem, pont abban a cipőben jársz, mint én öt éve.
Nem értek Pennával egyet, igenis vannak "tyúkanyó" apukák. Ügyesnek kell majd lenned, mert hidd el a nő írányít mindig mindent!!! KépKépKép Még jó, hogy mi okosabbak vagyunk, mint a palik.
Az én párom az első terhességemnél kijelentette, hogy ő nem hajlandó semmiről lemondani, ugyanúgy fog járni a haverokkal, sportolni, sörözni stb. Mondanom sem kell, hogy sehova nem megy a fia nélkül, és mivel ezeknek a régi haveroknak nincs még gyerekük, szépen el is maradoztak (pedig én nem elleneztem). Egész komolyan mondja, hogy a fia a legjobb barátja, és ez tényleg így is van (mennek polómeccsre, motoros találkozóra egész pici kora óta), úgyhogy nem csak a lányoktól olvadnak el a férfiak...
A lényeg, hogy szerintem a legtöbb palit kisfiúként kell kezelni, persze nem úgy, hogy észrevegye. Ha érdekel, tudok pár gyakorlati jótanácsot adni ezzel kapcsolatban...
A párom nem volt bent a szülésnél, de miután túlvoltam mindenen és Trisztánt megfürdették, visszahozták, addigra beért a szülőszobába. Teljesen akaratlanul mondtam, hogy inkább fogja meg ő a gyereket, mert olyan gyengének érzem magam, hogy biztos elejteném. Sose felejtem el, hogy mennyire remegett a keze (persze ellenkezni nem akart), és úgy sírt mint egy kisgyerek.Kép Olyan megható volt!
Azért azt gondold át, hogy bevállalod-e az apás szülést. Szerintem elég kétesélyes. Kinek mi a véleménye erről?
Szép hétvégét mindenkinek,
Kati
Vendég

Falina,
Ne izgulj! Ha folyamatosan kb. ugyanannyival kisebb a babó az nem gáz, max. egy kicsit kisebb súllyal születik. Az a gond, ha egyre nő a lemaradása. Nekem a kicsi fiamnál volt ugyanez az 1 hetes lemaradás és ugyanúgy végigizgultam a terhességet, mint te. Aztán megszületett a mindössze 2,55kg-os, 48 cm-es gyönyörű, formás, makkegészséges Kismanónk, aki 2 hónap alatt megduplázta a súlyát és simán utolérte a korosztályát. Gondolj arra mennyivel könnyebb megszülni egy kisebb súlyú babát. Úgyis megnő idekint.Kép
Ja és mértek nálad NT-t, mert az a nyaki redőt jelenti.

Félek a holnapi naptól; megyünk 4D-s Uh-ra, genetikushoz. Remélem minden rendben lesz.

Humi
(13+0)
humi

Kati,
Nekünk nagyon bevált az apás szülés. A nagyfiam születésekor még nem engedték be az apukát és sokkal nehezebb volt. Kristófnál viszont végig velem volt a férjem és nekem ez nagyon sokat számított. Saját bevallása szerint, neki meg olyan maradandó élményt jelentett, hogy semmi pénzért ki nem hagyná. Pedig előtte nagyon félt tőle. Ráadásul kínomban úgy szorongattam a derekára fűzött mobiltelefon tokot, hogy majdnem nadrágostól téptem le róla (azóta sem mükszik pár gombja annak a mobilnakKép).

Humi
humi

Humi,
aranyos vagy, h. nyugtatsz! köszi! Kép
NT-nek is már utánanéztem ma, az egyik 4D-s honlapon írták. én 2 hét múlva megyek a praxisba genetikai uh-ra a 20. héten.
csak a magad megnyugtatására mész el 4D-re ilyen idős terhesen, ugye?
F.
falina

Falina!
Írtam neked priviben.

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

SziasztokKép

Hulla vagyok, egész nap pörgés volt, befejezték a festét de nem tudunk még rendesen visszapakolni, ugyanis a parketta csak jövő szombaton lesz meg és addig káosz továbbra isKép

Annyira elfáradtam.....

Már annyira kiváncsi vagyok én is a babóra, lehet h elmegyünk mostanában egy 3D-reKép
Mert olyan izgi, h mi lehet a nemeKép

Én kislányra tippelek, valahogy olyan érzésem van, pedig eredetileg mindig is kisfiúról álmodoztamKép

Zsófi!Kép

De jó mész UH-ra!
Jó lenne, ha kiderülne mia nemeKép (tudod kislányt jósoltam nekünk a kínaivalKép )

Megann!Kép

De jó, hogy láttad a picurodat Kép

Jóéjszakát mindenkinek!

Mea
mea

sziasztokKép

Hari,
de aranyos vagy, köszi a drukkot! én is alig bírom már ki, a 12.héten láttam utoljára a babót, már nagyon hiányzik! néha ad jelt magáról, azt hiszem, de ez az 1. terhességem és nem merek még biztos lenni azokban a kicsi mozgásaiban, de úgy érzem ő azKép
mesélek majd és ha lesz, teszek fel képeket!
én is drukkolok neked, hogy boldog legyél és minden jó legyen nektek! nekem is gyakran okoz szomorúságot a párom, de igyekszik változni, már sokat javult ezért bizakodom, hogy jó család lehetünk majdKép
Kép

Mea!Kép
helloKép én is kíváncsi leszek nagyon, megmutatja-e a picur, mi van a lábacskái közöttKép
de ha biztosra akartok menni, szerintem legalább a 17.hetet várjátok ki, tudod, a gyermek születik könyvben is a 17-18.hetet írja a nem-megállapításra UH-val. na persze én legszívesebben most rohannékKép megértem, ha hamarabb akarsz menni!drukkolok 10000rel!
én mielőtt teherbe estem, már akkor is álmodoztam, hogy jó lenne, ha fiam lenne, -PERSZE AZ EGÉSZSÉG A LEGES-LEGFONTOSABB -
de aztán arra gondoltam, a kislány is ugyanannyira szuper, mert egy anya a lányával mégiscsak bennsőségesebb kapcsolatban marad élete végéig, mint a fiával, úgy értem ezt, hogy én anyát még most is megölelem meg hozzábújok, a fiúk meg egy idő után keménykednek és nem mutatják ki már úgy a szeretetüket és ez nekem később hiányozna, mikor már nagyobb a gyerekem!
meg hát gondolj csak bele, "anyós-nagymamának" nem olyan jó lenni, mint anyai nagyinak!

vagy ez butaság?

mindenkinek jó éjt! postázom a babás álmokat, amitől reggel boldogan és várakozva ébrednek a kismamikKépKép

Zsófy
zsófy

Sziaszok Lányok!

Látom a mai nap folyamán a férfiak voltak a toppon akik nagyon nehezen érzik át a terhes nők gondolkodását, érzéseit és azt ami a igazából a lelkükben van. Elmesélek nektek valamit.

A párommal 4 éve vagyunk együtt. Amúgy 20 éve ismerjük egymást. Még az én osztályom ballagtatta az övékét, anno. Szóval a mi kapcsolatunk úgy kezdődött, hogy menedékek voltunk az elején egymás számára, menekültünk az elmúlt kapcsolatunk sérelmeiből a fájdalmakból és közben szép lassan de egymásba szerettünk.Múltak az évek, rengeteg családi tragédia volt az életemben amiben ő próbált helyt állni, és mellettem állni persze nem volt könnyű mert és nagyon sokat sérültem és már soxor sajnos én sem voltam önmagam.
Aztán az évek alatt kiderült rólunk,hogy mi vagyunk a világ két legellentétesebb embere. Azonkívül, hogy a kávét nem szeretjük semmi másban nem hasonlítunk. Múltak az évek vele rengeteg harc, küzdés, de a szerelem az maradt a régi. Az végig lángolt. Aztán tavaly márciusban végleg szakítottunk. És az élet mégis úgy hozta, hogy áprilist már együtt töltöttük és azóta is együtt vagyunk. Boldogan éltünk együtt, de mindig volt az a pici közöttünk, az az ellentét dolog. Aztán terhes lettem. 10 hónap után. Meglepetés volt. A terhességem alatt kicsit elhidegültünk egymástól,nem sokat foglalkoztam vele mert annyira akartam a babát, annyira vágytam rá, mint még soha semmi másra aztán úgy hozta az élet hogy elment közülünk. És maradtunk egymásnak úgy mint régen. Végigcsinálta velem az összes orvosi vizsgálatot, a kórházat, mindent.Fogta a kezem végig, mellettem volt minden pillanatban. Akkor jöttem rá amikor elveszítettük a babánkat, hogy kinek is akartam én gyermeket szülni. Ott ült az ágyamon a leendő férjem, a hihetetlenül lelkizős zenész aki sokkal közelebb volt hozzám mint valaha egész életünkben. Nekem elkellett veszítenem egy babát ahhoz, hogy tudjam, ki is igazán a leendő férjem mennyire emberi és érző lélek, azóta olyan harmóniában élek vele mint még soha életemben. Az esküvőig 2 hónap van, de soha nem voltam ennyire biztos abban hogy jól választottam, ő már bizonyított nekem minden téren. Elvesztettem a kisbabámat de van egy olyan fantasztikus férfi az életemben aki átvisz minden problémán és akivel újra tervezhetek. És már felkészülve mindenre, új reményekkel vágunk bele a nyári terhességbe.

Bocsi lányok, de picit érzelgős lett, csak azt akartam ezzel leírni Hari, hogy ha majd a kezedben lesz a baba és a párod ott áll melletted minden megváltozik, hidd el.

Kitartás Hari!

Sok puszi Nektek Lányok

Sajna nem bírok aludni
Zsuzska

Kép
pgsuska

Örülök,hogy tetszett a kép tegnap be se jött a társalgó így nem tutdam megnézni a hozzászólásokat.

Penna!
HA lehet belevennél a táblázatba? Adatok:
GViki
Első baba
Utolsó mensi 12.10
Kórház SZt István
Lakhely XVII.ker
Baba várható 09.15.
Kor 28 év
Most 14+5 UH alapján

Köszi előre is!

Nálam az aggódási szint 3-4 annyi év után, már asszem ez érthető.
gviki

Ja a méretek

13+3 volt UH szerint (szerintem 12+1)
CRL: 72 mm
Bpd: 23mm
Fl: 9mm
nyaki redő 1,9 mm vastag.
gviki

SziasztokKép

ZsuzskaKép

Hát könnybe lábadt a szemem.Tényleg semmi kétség,hogy fantasztikus férjed leszKép
Kívánom,hogy ez a harmónia -szeretet nagyon nagyon sokáig tartsonKép

ZsófyKép

Ugyanazt tudom mondani amit teKép
Nagyon várom a keddet ,az uh-miattKép
Már én is egy hónapja láttam utoljáraKép

Én sem tudom,hogy a babát érzem-e mocorogniKép
Szinte mindennap érzek valamit,amit régebben soha,de nemtudom ,hogy az -eKép

Aggódás teszt: 5-10 közöttKép
UH-előtt inkább 10.
Tisztára meghülyülök mindíg mire uh-ra kerül a sorKép
Annyira aggódok ,hogy valami nincs rendben....KépKépKép
Napok óta rosszat álmodom,most sem bírtam már az ágyban maradniKép
Ha túl leszek rajta ,és minden ok.,akkor megint lenyugszok....-egy darabigKép
Nemtudok parancsolni magamnakKép

HariKép

Szerintem ,nincs olyan férfi akit a saját kis jövevénye ne venne le a lábárólKép
Biztos nagyon jó apa lesz a te párod is.
Lehet ,hogy ilyesztő még neki a dologKép
Majd beleszokik az apuka szerepbeKép

Csilla
csillam

Sziasztok!

Zsuzska! Tök jó, hogy így rátaláltok egymásra a pároddal! Én meg képzeljétek állandóan veszekszem tök pitiáner dolgok miatt a férjemmel, és szegény nem érti, hogy az ő elfogadó, türelmes feleségével mi van mostanában. Tegnap este is jól öszevesztünk, pedig lehet, hogy nem kellett volna szóvá tennem, hogy később ért haza munkából, mint előzőleg mondta, mert még rásóztak gyorsan egy feladatot. Kép

Egyébként először azt mondta, hogy szeretne bejönni szülésre, de néhány rémtörténet után (szerintem kirívó esetek) még gondolkodik.

A mostanában UH-ra menőknek (Csillámnak, Zsófynak) szorítok, hogy minden rendben legyen!

Falina! Ne izgulj a méretek miatt, szerintem ha szépen egyenletesen fejlődik, akkor nincs baj.

Hari! Próbálj meg türelmes lenni a pároddal (tudom, bagoly mondja verébnek), és szerintem ki fog alakulni az ő érzelmi kötődése is a babóhoz.

Egyébként nekem sincs még pocakom, éppen hogy csak elkezdett nőni, még épp beleférek egy-két régi nadrágomba, de egy ilyen alkalmi vételt nem hagyhattam ki! 24 db ruha 20e-ért - még tegnap is egész nap ezen ujjongtam. Kép

Bodza 13+6

Kép

Kép

Kép
bodza

Nemesek/Kati,
jaj, kicsit félreérthető voltam talán...Kép
Én úgy értettem hogy ritka a "tyúkanyó apuka", hogy az újszülötekkel nehezen tudnak mit kezdeni. Persze, a 4-5 évessel már nagyon nagy haverok, tuti viszik magukkal büszkén, de amíg icipici csecsemő volt, ugye nem ez volt a helyzet?KépKép
Már egy 1,5 évessel is tutijót lehet szánkózni télen (férjem is vitte Kevint)
Sőt, tudom, hogy van pár pasas, aki már az újszülöttet is szívesen dédelgeti, de a körülöttük való "mit kezdjek vele?"-típusú téblábolás azért gyakoribb, nem?Kép
Csak azt akartam mondani az első babásoknak, hogy nem elkeseredni, ha az 5 napos baba nem apuci szeme fénye, és igen, tessék terelgetni a baba felé: fürdetni, büfiztetni, altatni-ringatni ők is tudják. Nem erőszakosan, csak amennyit ő is szeretne.
Abban is igazad van, hogy nem kell tiltani a haveroktól (nálunk pl esti foci volt, meg heti 1 sörözés) itt meg azért maradtak el ezek a dolgok, mert a többi család is babázik, pedig én sem tiltottam, sőt, biztattam, hogy menjen. Még egy ilyen nyugis pasasnak is, mint az enyém, valahogy "stressz" az új családtag, nem találok jobb szót, nagy változás az életében. Az enyémet pl. eleinte nyomasztotta a felelősség is, csak arra bírt gondolni, hogy ő már felelős ezért a törpe-emberért, és mi lesz ha mégsem csinál jól valamit, anyagiak előteremtése stb...
Most, hogy a többi családban is nagyobbacskák a gyerekek (Kevin a legkisebb) megint próbálkoznak heti 1x focival, de már korábban, hogy mindenki hazaérjen fürdetésreKép
Ezek a dolgok olyan természetesen tudnak alakulni, csiszolódik össze a család.
Na, remélem sikerült jobban összefoglalni, mit gondolok ezekről a dolgokról, még véletlenül sem azt akartam mondani, hogy ritka az olyan apuka, aki büszkén hozza-visszi a gyerekét akárhova.Kép
Ez nagyon is gyakori ám!!!Kép

Kevin 5kor kelt, persze f9kor visszaájult, nekem meg már rotyog a marhahúsleves, legalább 3 óra, mire kész lesz. Viszont megéri, mert "marha" finomKép

üdv
p
penna

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?