Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,
nagyon rég írtam erre, a gépünk is elromlott közben, de ügyes párom megjavította. Szóval már 31. hétben vagyunk, február 18-án voltunk utoljára orvosnál, akkor Boglárka mindene szépen látszódott az ultrahangon, külön kaptam kinyomtatott képet az arcáról is, pufók, kerekded pofija van neki is. Minden rendben, ő 28 cm és kb 1200 gramm volt akkor (az uh nagyobbnak mérte sokkal a súlyát, de a doki szerint ennyi biztos van). Akkor volt az én derékbőségem 104 cm, úgyhogy szépen gömbölyödök.
Moncsi, nagyon szépek a keresztelői képek. Ez külön keresztelős ruha Dorkán? Kik lettek a keresztszülei? Utána volt dínom-dánom?
Mesi, sokat gondolok rátok. Nagyon szép Csongor. Gondolom mostanában azért nem írsz, mert már egyedül vagy napközben otthon a gyerekekkel. Nem lehet könnyű. Én meg bőszen olvasgatom Ingeborg Stadelmann: A bába válaszol c. könyvét, hogy felkészítsem magam.
Bori, örülök, hogy hallok felőled. Börzén egyszer voltam én is, olcsón lehet eladni és venni, csak iszonyú a tömeg. Ja, meg az is lehet, hogy úgy jobban megéri kimenned, hogy valakivel együtt veszel asztaljegyet és felezitek az asztalt...De az sem rossz ötlet, amit Márti írt, a babaszobán én is rendeltem, de már egy éve. Három dolgot három különböző embertől, hát, őszültem mire mindet megkaptam...Amúgy nekem is tetszik, úgy érné meg jobban, hogy egy helyről többet venni v. egynek többet eladni.
Márti, akkor már nemcsak Bioptron hanem Tupper forgalmazó lettél?
Sango, Oxigén, V-Kapocs üdv nektek. Vácról más már írt, én most is Pesten fogok szülni, párommal is beszéltük, nekünk azt hiszem jobb így.
Sango, sajnálom ahogy élsz és érzed magad. A dokiról annyit, hogy vagy egy fogadott orvoshoz jársz végig és bizonyos összeget adsz neki, vagy ahogy leírtad, telnek a terhességed alatti vizsgálatok, szerintem.

Irénke, hátha jársz erre még, angolpólyát is lehet nálad venni??? Várom válaszod.

Mi jól vagyunk, Béla rengeteget fejlődik, megnyúlt (már megint), és igazi nagyfiú.

Üdv mindenkinek,
Tündi
tunde_n
 
 


Sango! Ne légy ilyen keserű,nem jó ez a babának a pociban! Nem egyszerű az élet másnak sem,de most le kell tojni a problemákat,más a fontos! A váci kórház...hát igen,ha nem jársz magánrendelésre,hajlamosak elfeledni,hogy emberből vagy.Sajnos ez a nagy helyzet. A pároddal meg miért nem költöztök albérletbe,amíg nem jön össze valami lehetőség?Ha ennyire megőrüsz anyóséktól,miért maradsz velük???Persze nem látok bele a dolgok mélyébe,nem is akarlak kioktatni.Nehezebb lenne,de százszor jobb. Más:Segítsen már valaki,hogy kell nem ilyen"egybeleveleket"írni,nem tudom megszerkeszteni a dolgokat!!!Jó éjt mindenkinek!!

Kép
Bori
mbori
 
 


Sziasztok!Kép

12.hetes várandós vagyok és szeretnék megismerkedni más várandós kismamákkal.

Verőcén lakom, 26 éves vagyok és szept.12-re várjuk a babánkatKép

Mea
mea
 
 

 
 

Sziasztok!
Üdv mindenkinek.
nem is tudom kivel kezdjem.
Mariann:igen függö lettem most msn mániám van.Apjuk tegnap mondta hogy ö már alig tud a géphez jönni.

Bori:persze a számom változatlan csak add meg nyugodtan úgyis rég hallottam a hangját a tesódnak.Hát még milyen rég nem láttam.Most hol laktok?Már nem a Csillag u-ban?
Mariann ritkán jön többnyire átfutóban ,felrohan valamivel amit kértem és huss.Gyereknek nyomát sem láttam ösz ótaKép

Sango:nagyon elkeseredett vagy.nem tudok igazán mit tanácsolni.Fontos a baba és a te nyugalmad.Én úgy látom hogy ezt egy tetötér beépítés sem nagyon fogja tudni megoldani.
Más lehetöség nincs?Várandósan az ember hajlamos a problémákat felnagyítani.Én abból is gondot csináltam ha megkértem a párom hozzon 1 kiló kenyeret és nem ugrott azonnal.kitaláltam hogy mi lesz ha megszülök és akkor sem segít.na ilyen hülyeségeken bögtem a wc-n bezárkózva.ma már nevetséges a dolog.
Az otthoni problémákat merta zér azok vannak úgy látom beszéld át a pároddal ,keressete megoldást.
A kórházra ,orvosi dolgokra meg annyit ,keress más védönöt Én azt is magam választottam.A hölgyikével akivel problémád van beszéld meg szintén mi baja.
Egyenlöre ennyi.Beszéld ki a dolgokat ne fojtsd magadba.

Tündikém:de jó,mindjárt finis.Irénkének van valahol tefonja is hívd fel.Vigyázz magatokra.

Akiknek most nem írtam is minden jót.

Linda eltüntél te is.

Pussssssssssz:Márti
pkismarti
 
 


Pkismarti:
Az tény, hogy a védőnő hozzáállása enyhén szólva is... De!
A védőnő nem választható, ott a területi elv érvényesül. Az is tény, hogy ahány védőnő, annyiféle szakértelem és hozzáállás. Aki "elvállalt" téged, etikátlanul és a hatályos rendelkezésekkel szemben járt el.
Persze a lényeg, hogy adott esetben a baba-mama párosnál minden rendben legyen! De ne hirdess olyat, ami "szabályellenes"! A területi védőnőnél van a felelősség, más csak "fusiban" vállalhat el. És ha véletlenül valami gond adódik, akkor a területi védőnőt veszik/vehetik elő, a fusizó meg hallgat.
cocas
 
 


Cocas!
Nem vitatkozni akarok veled már pedig ha szabad orvos választás létezik akkor én bizony a védönömet is magam választom,mégha etikátlan is a dolog,mert ugyan bizony ha olyan az illetö akkor mért kell az anyukának egy vele szemben bizalmatlan emberhez járni.Mindehhez persze az orvost is megnéztem és a párosítás bejött.
A munkájához nem értö ,vagy mogorva.embereket nem tudom mért pártfogolja a törvény?
De gondolom ha az orvost választom és jó a védönöje azt már lehet nem??

A fusizót meg kikérem magamnak.



Sóval kedves Sangó!
Akkor járj utána nehogy etikátlan legyél.
pkismarti
 
 


Fölösleges is lenne vitatkozni, hidd el. A védőnőválasztás nem etikátlan, hanem "szabályellenes". Ott területi elv érvényesül! CSAK az orvosválasztás szabad, hidd el, ez így van törvénybe vésve. Az más kérdés, hogy ha valakinek mufurc a védőnője, de sok más esetben meg a kismama az. Nagyon sok olyan eset van, hogy egy "telipénzzel de IQ nélküli" (ez most nem konkrét valakire vonatkozik hanem csak úgy általánosan írom) kismama az ő és a születendő gyermeke érdekében szükséges dolgokat fölösleges macerának tartja, nem megy el (kötelező és/vagy ajánlott) vizsgálatokra, stb...És emellett szapulja a védőnőt, hogy mindig macerálja őt.

Egy védőnő pedig "nem vállalhat el" nem az ő körzetébe tartozó kismamát. (A gyakorlatban persze vannak kivételek, mint te is.)

Az orvosnak pedig nincs védőnője. Egymástól független a kettő. (Munkában persze össze kell hogy dolgozzanak, és hidd el, nagyon sok olyan eset van, hogy az orvos az akit ki kellene rúgni mert csak a pénzre hajt és a védőnő az, aki adott esetben a lelkiismeretességével észrevesz olyan dolgokat, amiket az orvosnak kellene. Általában nem köszöni meg az orvos, hogy a bakijait esetleg egy "csak egy védőnő" helyrehozza.

A fusizó meg nem rád, hanem a "bevállalós" védőnőre értendő, mert ő az, aki szabályellenesen "vállal munkát".

Egy dolog biztos: a terhesség alatt az a jó, ha egy optimális "munka" és emberi kapcsolat van a kismama-orvos-védőnő háromszögben. A háromból bármelyik kilóg a sorból, akkor ott problémák lehetnek.
cocas
 
 


Pkismarti :
Tudom, hogy a nyugalom lenne az utolsó hónapokban a legfontosabb. Törekednék is rá, de nem mindig jön össze.
Én is sajnos attól tartok, és egyre jobban úgy látom, hogy a tetőtér már nem oldja meg a gondjaimat.
A páromnak észrevettem,hogy csak kellemetlen, de nem probléma.
Vannak reakciói amik miatt én is azonnal a szülés utánni nemtörődömségétől félek.
Az otthoni dolgokat ezerszer megbeszéltük, ezerszer végigsírtam neki minden bánatomat, hogy ha nem lép sürgősen beleőrülök a helyzetbe. Úgy vettem észre,hogy nem vesz komolyan.

A védőnőkkel kapcsolatban nem tudom mi a helyzet, de az otthoni(nem az itteni) azt mondta nagyon szívesen elvállalna. Ha ezt mondta akkor csak lehetséges a dolog nem?

Mbori:
Már az albérlet dolog is felvetődött kettőnk között minden egyes alkalommal, s a válasz minden alkalommal az volt,hogy a drága albérlet mellett nem tudunk félretenni egy saját házra.
Neki nem felelne meg panel, nekem bármi jó lenne ami távol van innen. Vagyis az ő igényei nyernek.

Ma voltam nőgyógyásznál,szerencsére a párom el tudott kísérni.Gyurkovicsnál voltam érdekes élmény volt. Valahogy olyan erősen tapogatott,hogy órákig fájt. Kérdéseim is voltak,de mintha ott se lennék bámult ki az ablakon.
Akkor most a nővérhez megyek vagy az orvoshoz?
Kinek kell válaszolnia a kérdéseimre?

Ma volt kispapás szülésoktatás is de az nem jött össze mert délutánra szaladt dolgozni.Szerintetek baj az ha csak kettőn jelenünk meg, végülis kizavarni biztos nem fogják.
Tudja valaki a következő oktatás idejét?
Köszi.

Sango.
sango
 
 


Sango:
A bejelentett lakhelyed szerinti védőnőd az illetékes.
Higyjétek el, ez a hivatalos. Aztán hogy valamelyik védőnő bevállalja-e a dolgot, az már más kérdés, de ha nem ő a körzeti védőnőd, akkor igen rendesen ki tud cseszni a körzetivel, esetleg veled is.
Hogy jó vagy nem ez a rendszer abba kár belemenni, de a védőnői szolgálat az terület-alapú. Higyjétek el, a nejem védőnő. Szenvedett már ő is egy-két "barátnőm, elvállalom" stílusban zajló "védőnő-választás" miatt. Meg jópár nőgyógyász is megéri a pénzét. Volt már eset, hogyha a védőnő - aki történetesen a feleségem - nem zavarja a kismamát azonnal a kórházba, az orvosától már régen sem ő, sem pedig a babája nem örülnének egymásnak. Egyértelmű toxémiás jelekkel az orvos még otthon aszalta volna őket két hétig. Miután bement a kórházba és az ügyeletes orvos sürgősséggel mentővel átküldte őket a megfelelő helyre,( a szülés után a baba inkubátorba, a mama meg az intenzívre került), így megúszták. Ha a nejem nem figyel oda, ma már nem élnének. És lehetne még sorolni a baklövéseket.
Lehet hogy meglepődtök, de jópár orvos pl. nem tud mit kezdeni a toxoplazma eredményekkel. Ha a nejem nem erősködik náluk, inkább az asztal alá söprik a problémát. De mi van, ha valakinél egy ilyet nem vesz észre a védőnő, az orvos nem kezd vele semmit és beüt a gikszer?

Kicsit elkanyarodtam az erdeti kérdéstől, de talán nem hiába.
Lányok! Becsüljétek meg a védőnőket is!
Ezt nagyon halkan írom, de leírom: sok esetben egy jó védőnő meg egy jó szülésznő sokkal többet ér (és sokkal "olcsóbb" :-) ) mint egy nőgyógyász, aki esetleg csak a pénzre hajt! (És nem is kevésre ugye!)
cocas
 
 


Az utóbbi mondataidra , még így szülési tapasztalat nélkül is csak bólintani tudok.
Elvégre ha választanék is orvost (amit nem hiszem hogy fogok) nem igazán az orvos az aki ellátja a beteget hanem a szülésznő meg az ápolók...
Orvos csak a komplikációkhoz kell... vagy nem?
Mindenesetre anyit tudok mondani,hogy a "hálapénz" mint a nevében is foglaltatik a hálát jelzi.
Ha olyan bánásmódban részesülök mint a kivizsgálásokon akkor ne várják el azt hogy nagyon "hálás" legyek.
sango
 
 


Tündinek üzenem, hogy van egy nagyon klassz ujszerű pólyám, amit takarónak is lehet használni később.
Hivj és megbeszéljük.
Sőt a bodykat és a rugikat nagyon jó áron adom.
body 640 - től, rugik 1100-tól.kis sapik 400.-
Most akciók póló vásár van, 1000.- /db kismamáknak is .
keressetek ha valami baba és mama ügyben kell.
30-501-45-27
Üdv: Mindenkinek Irénke
irénke
 
 


Gödön baba börze lesz Március 12 .-én a Művelődési központban.
Ha tudtok gyertek el, én is viszek baba cuccokat.
Irénke
irénke
 
 


Sziasztok,
Bori, "szerkeszteni" annyit tudsz, hogy entereket nyomkodsz és akkor szellősebb amit írsz. Egyébként mindegy. Ja, babaklubba nem járunk, majd tavasszal megyünk amikor lehet kint lenni. Annak nem látom sok értelmét, hogy lemegyünk és abban a kis zárt térben összeszedünk valamit. Most albérletben laktok?
Márti, sajnos az igaz, hogy védőnő területileg adatik. Igen, nemsokára finisbe érek én is, ez már a 31. hét. Tényleg, babaszobán melyik topikban szoktatok lenni?
Mea, örülök, hogy hallani felőled, emlékszem rád a nagymarosi topikból. Hol fogsz végülis szülni?
Cocas, örülök, hogy vannak olyan lelkiismeretes és gondos védőnők, mint a feleséged.
Viszont Sango, szerintem a nőgyógyász is legalább olyan fontos. Biztonságban érezheted magad, ha lelkiismeretesen végigkíséri a terhességed. Én most a második szülésemre készülve megérettem rá, hogy a szülésznőt is megfogadtam.
Irénke, köszi, hogy üzentél. Igazából nekem nem pólyára lenne szükségem, hanem majd angolpólyára. Tudom, hogy nagyon hasonlít a sima hálózsákra, de ennél a babavárásnál ez lett a hóbortom. KisBélát a kórházban volt, hogy angolpólyában hozták (annak idején augusztusban már neki is melege volt a nagy hőségben) és annyira aranyos volt, hogy gubbasztott benne.
Moncsi, Mesi veletek és a babákkal mi újság?

Képzeljétek én meg náthás lettem és szörnyen viselem, olyan vagyok, mint egy boszorka.

Befejezem.
Üdv mindenkinek,
Tündi
tunde_n
 
 


Szia Tünde!Kép

Örülök, hogy felismertélKép
Szerintem a II.női klinikán fogok szülni, igaz kicsit messze van, de remélem időben beérünk majd.
Mikorra vagy kiírva?

Mea
mea
 
 


Sziasztok!

Hogy beindultunk!Abszolúte vitafórum jellege lett a dolognak,de nem baj!Okosodunk.
Tündi!

Köszi!!!Végre átlátni az irományom!!Hogy viseled egyébként a terhességet?Már az aktuális náthán kívül...Igen,még albérletezünk,bőszen tanulmányozzuk a Fészekrakó programot,egyenlőre még csak mulattunk rajta.Majd ha visszamegyek dolgozni,akkor talán.Egy ideig nagyon erős lelki válságban voltam emiatt,mostmár ott tartok,hogy nem érdekel/egyenlőre/.Ti a párodéknál laktok?

Sango!
Saját orvosom nekem is csak azért lett,mert a gyomrom forgott az sztk-s bánásmódtól.Amikor megállapították a terhességem nem azt mondták:"Gratulálunk,kismama!" hanem "Megtartja?!" Nahát köszönöm,ebből nem kértem többet.Sokat jelentett azért az,hogyha valamiért paráztam,akkor fel lehetett hívni a dokit akármikor is és megnyugtatott.Engem sokat kellett.Volt,hogy a nyaralása alatt zokogva hívtam fel,mert a védőnőm megijesztett,mégsem küldött el a .....! Jó éjt mindenkinek! Bori

Kép
Bori
mbori
 
 


Sziasztok!

Sango,
ha valahogyan ki tudjátok gazdálkodni (9-11e ft) akkor menjetek el egy 4dimenziós ultrahangvizsgálatra budapestre (http://www.4dultrahang.hu/) majd meglátod micsoda különbség van kórházas UH vizsgálat és magánrendelős között! a kicsikétek is már gyönyörű emberke formájú, megható élmény! A párodnak is segítene hogy szívében méginkább megérezze tényleg egy kis ember apukája lesz sőt már most is az és talán jobban át is érzi hogy neked most még több figyelemre és nyugalomra van szükséged és képviseli a baba és a te érdekeidet a szüleivel szemben.

Méga 4D-s ultrahangra visszatérve, mivel rendes orvosi leletet is adnak akár az sztk-s UH-t ki is hagyhatod ha úgyse egy nagy élmény.
Ha orvost nem akarsz fogadni de azért szívesen vennél egy kedves segítőtársat a szülőszobán akkor fogadhatsz szülésznőt, én tudok ajánlani.

Sajnos ma Magyarországon a kórházi ellátás során nem vagy más mint egy darab hús, nincs idő a lelkeddel és a kérdéseiddel bíbelődniük. (De ez a Bp-i klinikák esetében sincs másként! Ugye, lányok? Ti sem "csak úgy" beestek a bp-i rendelésekre hanem van mindnyájótoknak "orvosa"!) Ha ilyen igényeid vannak akkor magánrendelésre kell járnod, sajnos. Ha vannak megválaszolatlan kérdéseid akkor a babanetes rendelőt is olvasgathatod, vagy feltehetsz kérdést, vagy velünk is megbeszélheted, akár magánban is (pl az én emailcímemet megtalálod a profilomban.)

Na nekem menni kell vissza aludni a babám mellé!
Jóéjszakát!
Moncsi
palinta
 
 


Még mielőtt valaki félreértene, én nem az orvosok ellen "agitálok". Egyszerűen a sok éves "tiszteletbeli védőnői" ( :-) ) tapasztalataimra hagyatkozom.
Meglepődnétek, hogy gyakran az agyonsztárolt intézmények agyonsztárolt orvosai mi mindent hagynak figyelmen kívül.
Nem egyszer előfordult pl., hogy a doki nem tudott mit kezdeni egy toxoplazma eredménnyel, stb...
Sajna sok olyan doki (és persze védőnő is) van, akinek csak a foglalkozása az ami, nem pedig a hivatása. Az utóbbi nélkül (hivatástudat) szvsz. érezhetitek azokat, amikről itt más jópárszor volt szó, és gondolom lesz is még sokaknak (sanos).
No de én kivonok innen! Nem akarok itt a sok ány között - női témák kitárgyalása közben - fiúként "kukkolni" ! :-)
Ha valaki akar, azért a profile-ban lévő címre tud írni!
cocas
 
 


kivonok = kivonulok
cocas
 
 


Palinta:
Már mi is gondoolkodtunk a dolgon és el akarunk menni, nagyon remélem, hogy igazad lesz és tényleg megerősödik benne a felelősségtudat.
És az apai érzések.
Tudtommal néhány helyen megszokták szabni mikor lehet menni. pl. nekem a 30.hét esik a legközelebbi turnusba.
Más rendelőknél viszont nem láttam megszabást, csak két-háromnál.

Cocas:
Ha ez megnyugtat, engem nem zavar a jelenléted, sőt.
Nagyon örülök neki kimondottan,hogy egy férfi is megosztja velünk/ velem a gondolatait.
így kicsit még reménykedhetek,hogy az én párom sem olyan rossz mint amilyennek most (hisztisen9 látom.

^_^
sango
 
 


Moncsi,
végre hallani felőled!Hogy van az,hogy hajnalban itt vagy a gépnél??Amikor Eszter még mini volt,állva el tudtam volna aludni bárhol.Meghát éjjel alig aludtam valamit...Mekkora is most a Dorka?És milyen baba?
A Lindáról tudtok valamit?Ő nagyon eltűnt.Mindenki a babaszobán van??

A 4D-s ultrahang tényleg nagy élmény,sírtunk-nevettünk.Hát egy nagy csoda,az biztos...

Mit szóltok a "rémhírekhez"?A rákkeltő bébiétel no meg a higannyal"töltött" védőoltások?Már semmi ellen nem vagyunk védve?!Tudja legalább valaki,hogy melyik bébikaja a káros?

Sango,
Te dolgozol még?Mert talán az jótékonyan ki tudja kapcsolni néha az embert,nem filózik hülyeségeken.Vácon laktok egyébként?

Márti,
tesóm nagyon készül,h.felvegye veled a kapcsolatot,belefogott ő is mindenfélébe,jól is csinálja,csak sosincs ideje.Nagy "bizniszvumen" lett...

Mariann,
hol vagy??

Kép
Bori
mbori
 
 


Sziasztok,
bocsi de megint csak villamlatogatasKép
Martikam: ertettem am e burkolt lebaltazast, tenyleg mindig csak rohanok, gyereknek meg nyomat sem latod de nem lesz ez mindig igy! Most nem fenyegetni akarlak ;P ....majd ha jon a jobb ido atmegyunk.

Bori: rajtunk nem mulik, mint fentebb irtam, ha jon a jobb ido mi szivesen felmegyunk Vacra, itt nalunk ugyis csak fiuk vannak Kép

Moncsi: te sem sokat jossz erre mostansag,aztan ha a baba nagyobb lesz meg kevesebbet fogsz, most meg alszik azert gondolom sokat, aztan kesobb csak o lesz egesz nap. Viki mindjart 20 honapos es napkozben mar nem alszik. En meg egyre faradtabb vagyok.

Most lepek is,
ja az ujaknak es ujonnan visszaterteknek udv.
Es meg annyit: vedonot tenyleg nem lehet valasztani, azt kapsz, akit teruletileg "kidob a gep". Engem pl. passzolgattak de engem nem kulonosebben erdekelt, mert jo dokim volt es szamomra az volt az egyetlen megnyugvas.
Joccakat!
M
k_mariann
 
 


Mariann, Dorka nappal nem alszik csak amíg szopizik + negyed óra max... folyton szórakoztatnom kell őt vagy hurcolásznom mert nem tud mit kezdeni magában. most is itt nyügizik az ölemben.

Mbori, irigylem tesódat akármit is csinál, én is bizniszvumen akarok lenni, már most nincs kedvem visszamenni a munkahelyemre

Sango, 9000 ft-ért akkor mentek amikor akartok (akkor se küldenének el ha esetleg hetente mennétek) ha 28-30 hetesen mégy az eredményt összehasonlithatod az esedékes sztk-s UH-val vagy akár az utóbbit ki is hagyhatod. nézd meg azt a weblapot amit küldtem az elég könnyen megközelíthető. és orvosi leletet adnak, (és nem babamozinak hivják magukat mint a brendon áruház melletti rendelő.)
palinta
 
 


Moncsi,
nekem is tök ilyen volt az Eszter,senki nem akarta elhinni h.napközben nem aludt.Amellett,hogy imádom a gyerekem én az első 2 hónapban többet bömböltem,mint a baba.(Na,jó,ez azért túlzás....)Állandóan hurcolásztam én is és nem volt olyan könyv,szakirodalom,amit ne tudtam volna betéve.
Nade mostmár újból "normális" vagyok!A Kismamát azért még mindig olvasom.
Bár az alvás még mindig kényes téma nálunk,4-5* felkel még éjjel szopizni,de utána rögtön visszaalszik.Én is!!

Tesóm tényleg nagy varázsló,eddig amibe belefogott,mind összejött neki,van hozzá érzéke,na.És még magasabb is mint én,a kis szemét,minden jó neki jutott!!:-)))))(Imádom!)

Sango,
voltatok UH-n?Remélem megoldódtak a problémáitok.

Tündi,mikorra is várod a bébit? Olyan kellemes nyugodtság jön át a leveleidből,mindig ezt érzem.Irigylésre méltó tulajdonság!

Mariann!Mostmár csak eljön a tavasz,alig várom,h.kiszabaduljak a negyedikről,Eszti már futhat is a szabadba!Vikivel meg majd összeeresztik azt a nagy dumájukat!!
Jó éjt mindenkinek!
Bori

Kép
Bori
mbori
 
 


Sziasztok!
Én már csak röviden ,tömören fogok írni és akkor nem lesz vita.

BORI!
nem tudlak felhívni.Légyszi keress meg.
Márti
pkismarti
 
 


Hát még nem mentünk el, a párom ritkán ér rá.
Nem tudom az én hisztim, vagy tényleg odáz és halogat néhány dolgot.

Azt viszont tudom,hogy az apja megint cirkuszol és én beleőrülök... Már a hangját ha fentebb emeli görcsbe rándul a gyomrom és remegnek a kezeim.
Ugye nem szólhatok bele családi perpatvarba, mert jogosan kiabálnák rám ne szóljak bele nem az én házam.
De csendben lapulni talán még nagyobb önmarcangolás.
Az anyja meg csak azt mondja nem kell figyelni rá, nem kell meghallani. Ezt nem lehet nem meghallani....

Néha azt gondolom bárcsak történne már valami.Teljesen mindegy mi,de így nem akarok élni.
Akárhányszor kerülök ebbe a görcsös állapotba a párom meglölel, neki ennyit ér az egész.
Utánna elfelejt mindent. Nem érti,hogy én nem ezt az életet választom,nem akarom elhagyni de megőrülni sem akarok.
Nem érti hogy ez a helyzet a babának is árt.
sango
 
 


Sango,
mikorra vagy kiírva? Fentebb kérdeztem,h.dolgozol-e még,mert talán úgy kevesebbet hallanál az otthoni zűrökből.Régóta laktok így?Nem lehet könnyű....
Többiek,
merre vagytok???

Kép
Bori
mbori
 
 


Sziasztok,
tényleg lecsendesedett a topik.

Mea, május első hetére vagyok kiírva. A héten 32. hetes vagyok, jövő héten megyün megint orvoshoz.

Bori, a fészekrakó engem egyelőre dühít. Ez a párom+öccse háza, örökölték. Elvileg saját. De az én munkahelyem Pesten van, emiatt sokáig azt mondtam, hogy kell egy pesti lakás hétközbenre. Most ez az ügy tolódik kistesó miatt, aztán majd megint elgondolkodhatunk mi legyen. Munkahely nem rossz, majd meglátjuk mi lesz kb két év múlva...
A bébiételről hallottam, de konkrétat nem tudok. Még mindig szopik Eszter? De jó!

Moncsi, a munkahely meg az egész ilyenkor teljesen más fényt kap, hogy otthonvagy a babával. Az biztos, hogy ha belegondolok milyen lesz majd kisgyermekes anyaként dolgoznom mikor visszamegyek, nagyon komlikáltnak tűnik a dolog.
Amúgy hogy vagytok? Mekkora már Dorka?

Mesi veletek mi újság?

Mi megvagyunk, újabban birkóznom kell kisBéla dacosságával, satöbbijével, több-kevesebb sikerrel. Sajnos nem tartozom a legtürelmesebb emberek közé.

Befejezem, mert álmos vagyok, megyek aludni.
Jó éjt,
Tündi
tunde_n
 
 


Mbori!
December óta nem dolgozom,a negyedik hónapig bírtam kicsit ott is stresszes volt az életem.
Mindenféle korosztály, többféle érdekek, persze,hogy ment a rosszindulat.
Kezdve azzal,hogy a műv.-helyettes úgy lett kiválasztva,hogy albérletet adott a müv.-nek.Ezt elvileg tiltja az etikai szabályzat, de hol és ki nézi már az etikát?
a napjaim bent azzal teltek,hogy idegeskedtem és idegeskedtem.
Idővel minden reggel görcsökkel indult a napom, ezért nem is vettem észre két hónapig a terhességet.Nem közöltem senkivel,nehogy újabb rosszindulat tárgya legyek.
Júni 6.ra vagyok kiirva, és nagyon aggaszt,hogy a hasam nagyon lapos.
Félek,hogy a sok idegesség valami fejlődési gonddal jár.Hét hónaposan már illik gömbölyödni,de kevés változás állt be eddig.
Az elmult nap sikere volt,hogy végre a párom szülei aláirták a papirt,hogy a telket megosztjuk, innentől épitkezni kezdhetünk talán.
Nagyon reménykedek, de egy épitkezés rengeteg időbe telik és addig nekem el kell viselnem ezt a helyzetet.
Ide gyereket nem akarok hozni. Ha már most összerándul a gyomrom az apósom hangjára, ki tudja milyen reakciója lesz a babának ha elkezdődik a veszekedés?
Márpedig akkor szeretném anyatigrisként védeni.
Annyira nem tudom mit tehetek és még mit tehetnék. Mit lehet tenni ilyen helyzetben?
sango
 
 


Sziasztok!

Elég rég jártam erre de úgy láttam, fóti lakos nem jelentkezett be sajnos... Kép

Védőnő témában: Mivel én eddig pesti voltam, dunakeszi állandó alkcimmel, ki kell, hogy javitsak egy félreértést: nem a lakhely szerinti illetékes a védőnő, hanem a tényleges lakóhely szerinti. Nekem nagyon jó védőnőm volt eddig, most várom, hogy átkerüljenek a papirok.

Sango: Bizony az épitkezés nagyon hosszú idő, és pont annyira idegőrlő, mint a párod szüleivel, nem irigyellek, viszont, ha ennyire stresszeled magad, miért nem mész haza néha? Ha nem is alszol a saját szüleidnél, de ott jobb a hangulat, akkor napközben nyugodtan ellehetnél. Ráérsz akkor hazamenni, amikor a párod, ha jól veszem ki a szavaidból, úgy sem foglalkoznak veled a párod szülei. Nyári babád lesz, tehát vele sem nagyon leszel már bezárva, ha nem laknak messze a szüleid.

Egyébként sikerült a költözésünk, és még maradt is időm a babaszobát berendezni, 28 hetesen Kép
Csak a kórház lett nagyon messze innen Kép Én a Szent Imrében szülök, az nagyon messze van, főleg csúcsforgalomban, időben kell indulnunk majd Kép

Oxigen

KépKép
oxigen
Györköny
 
 
 
 


Helló,
sehol senki???????????????????????????

Kép
Bori
mbori
 
 


Szia Oxigen.

Sajnos a hazautazás dolog eléggé körülményes.A párommal levelezőtársak voltunk úgy találkoztunk, aztán így alakult. Ebből gondolhatod,hogy nagy a távolság.
Évekig működött a távszerelem, ezért nem értek egyet az ellene érvelőkkel, de most bizony szorult a helyzetem.
Minden fillérem pakolnám félre,hogy mindene meglegyen a babának mire itt lesz.
Kéthónapot voltam otthon,a párom hiánya miatt jöttem vissza.
A távolság 300km,s nem igazán volt ideális pesten keresztűlvergődni sem akkor pláne most.
A vonaton nem figyelnek az emberek, és a metróhálózatokban sem.Mindenki rohan a dolgára mit számít kit tapos el.
Egyik pályaudvarról a másikra metrózni rémálom volt csomaggal.
Amikor pedig veszekedtek velem a buszon miért nem adom át a helyet szegény öregeknek majdnem sirva fakadtam.
Kötelező lenne terhes vagyok feliratot hordani a homlokomon,hogy ne legyenek bunkók az emberek?
Én sem szövegelek a tömött buszon,hogy jajj adják át a helyet mert terhes vagyok. Nem tudhatom,hogy ki miért ül.Manapság már a fiatalok is a reumatológiára járnak.
Szégyen néhány ember felfogása,és mégis én nem merek helyet kérni a buszon.
sango
 
 


Sehol senki?
sango
 
 


Sziasztok!

Barátnöm élö Húsvéti nyuszkókat árul 1000,-/nyuszika.

Képek megtekinthetök:www.czinege.gportal.hu

Akit érdekel hívja Judittot:06-20/3630-202
Vácra be is tudja hozni.

Márti
pkismarti
 
 


Pkismarti!
Brühühühüüüü....
azok a szerencsétlenek...
húsvét után hogy végzik... a szerencsésebbje jó helyen, a többi döglötten, hanyagoltan, menhelyen, vagy fazékban.
Én egyszer kiskutyát kaptam húsvétra.
Egy aranyos zsemleszin tacsit.Örült is anyukám mikor apuval hazavittük.
mit lehetne tenni,hogy a családban a húsvét hagyomány maradjon....
Egyre több reklámot látok kiplakátolva. "Szólja anyuéknak,hogy a NYUSZI playstationt hozzon húsvétra"
Förtelem,hogy már ezt az ünnepet is anyagiasítani akarják,mint a karácsonyt.
Nálunk a húsvét abból állt,hogy meglátogattuk a nagyszülőket akik eldugtak tojásokat a kertben és meg kellett keresni.
Ünneplő,oroszkölni,sonkaillat,meleg sütő... nálunk ez volt a húsvét.
Nálatok?
sango
 
 


Sziasztok,
mindenki el van tűnve. Bár igaz, ami igaz, a babanet társalgója mostanában nem töltődött fel nekem mindig, mikor próbálkoztam volna.
Mi jól vagyunk, két hete hétvégén páromék rokonait látogattuk meg Pápa mellett, most hétvégén meg az én rokonaimat Debrecen mellett. Jó sok kilómétert tettünk magunkba meg a kocsiba, de jó volt, jól éreztük magunkat. Kép Na meg majd' egy évig nem tudunk menni. Múlt héten voltam orvosnál, Bogival és velem is minden rendben. Annyi a hír, hogy nagy babának látszik, három héttel nagyobb mindene a korához képest.

Oxygen, ti most költöztetek Fótra? Jól értem?
Sango, lehet jobb lenne egy kicsit mégis hazamenned, hogy rendezd a gondolataidat? Szerintem nem ártana neked egy kis kikapcsolódás.
Egyébként a húsvéti shopping-őrület engem is zavar, sajnos a boltok mindenféle módszerrel próbálják nyújtani a vásárlás dömpingjét, na meg növelni a forgalmukat. Mi tudatosan ügyelünk arra, hogy ne arról szóljon a dolog, hogy kisBéla mit kap, mert ez az ünnep nem ezt jelenti.
Többiekkel mi hír?

Üdv mindenkinek,
Tündi
tunde_n
 
 


Hali Tünde!
Kikapcsolódásként május elsejére terveznénk. Illetve többnyire csak én tervezem, elmenni Szántódra, ahol nyaralni voltunk.
Nyugodt környezet,kellemes társaság,a főnökúrnak a szívébe loptuk magunkat és nagyon segítőkész... szóval ideális hely lenne kikapcsolódni.
Most reklámozok egy kicsit ^^
www.balatonquest.hu - Szántód Rév hotel.
Egy hétvégi kikapcsolódás fejenkén 5000Ft-ért teljes ellátással.3nap 2éjszaka.
Tahát pénteken mész vasárnap indulsz.De a köztes időben lazulsz... Nem lesz még annyira jó idő de a szabadstrandra biztos elmegyek,gyönyörü hely.

Miskolcon laktam eddig,s oda is szivesen visszamennék,haza.De csak ha elmehetnék a barlangfürdőbe.
Eü okok miatt azonban mindenki tilt onnan,mint terhesanyát.
Pedig azt is csak ajánlani tudom,annyira varázslatosan felújították az egészet.Álomszerű,és kikapcsolódásként szinte csak azt tudom elképzelni.
A fertőzésveszély miatt kell kerülni a medencéket?
Hallottam valakiről aki uszodába járt terhesen.

Üdv. Sango.
sango
 
 


Sziasztok!

Tünde: Igen, most költöztünk Fótra, eddig Pesten laktunk a párommal. Ég és Föld... egyszerűen imádom, már nagyon hiányzott a nyugi.

Sango: A meleg víz, a nem megfelelő higiénia miatt és a gyógyvíz összetétele miatt sem ajánlják azt a fürdőt. Uszodába lehet járni, ott más a vízcsere és hidegebb is.

A húsvétot én sem szeretem, így, ahogy most van, mindig kimaradtam belőle, nálunk ez "kirándulóünnep". Minden húsvét hétvégét valamelyik itthoni hegységben töltöttük, a mostanit is így fogjuk. Teszek én a csokinyúlra. Kép Hiszen tavaszköszöntő ünnep és mivel lehetne jobban ünnepelni, mint hogy az ember végigcsodálja a rügyeket, kis leveleket, hóvirágot...

Oxigen

KépKép
oxigen
Györköny
 
 
 
 


Sziasztok!
Az én hugi 25 éves,a Dorkája 8 hónapos,és a Zöldfa utcában laknak,a stadin mellett,Vác elején.A baja,hogy nem találkozik anyukákkal,és megőrül,mert egyedül tolja a babakocsit,a párja egész nap dolgozik,ő meg nyüzsögne néha kicsit más babás anyukákkal.Ha tudtok valakit,írjatok!!!!
Köszi,Kitti(címem a profilomban)

Dorcsi,Domcsi,Kriszti
doktorkitti
 
 


Oxigen!
OOOOOooott az igazság!!!
nincs jobb mint a friss levegőn tölteni a húsvétot,s este kifáradtan esni az ágyba.

Én sajna nem Váci vagyok,de meg tudom érteni kitti hugát.Vác mellett lakok második falu.
Hiába vagyunk rekordterhesek a faluban több mint huszan,nem találkozok senkivel nem beszélgetek...
Nam vagyok az a fajta aki megnyílik,a felszínes társalkodást pedig nem kedvelem.
Viszont nagyon hiányzik,hogy kibeszéljem magam.
Érdekes helyzet....

Üdv. : S
sango
 
 


Sango: Pedig muszáj kicsit elviselni a felszínes társalgást, különben sosem fognak megismerni, az nem megy olyan hamar. Én sem szeretem, de nem nagyon tudok mit tenni.
Egyébként mi ennek a falunak a neve?

Oxigen

KépKép
oxigen
Györköny
 
 
 
 


Oxigen.
Van akivel nagyon könnyű a felszínes társalgás,de mikor akadozik az nagyon kellemetlen.
Olyankor inkább meg se szólalok próbálok odébbállni.
De egy rendelőben nehéz az ilyen.
Pencen lakok.Amolyan egyedül nincs kedvem kimozdulni
felfogással, így négy évi itt lakás után néha a szomszédokat se ismerem meg Vácon.
S csak a párom legjobb barátjához járunk le beszélgetni néha.
sango
 
 


Sango: Az pedig baj szerintem. Mondjuk nekem most nem sok időm van ismerkedni, még nagyon sok a munka a szülésig, meg van régi, jól bevált baráti köröm, de így csak a depid lesz nagyobb szerintem, ami sem Neked, sem a babának nem jó. Legalább sétálni menj el kicsit, ha nincs is társaságod.
Tudom, hogy egy faluban nahéz ismerkedni, én is laktam 3 évig egy sváb faluban, és sokkal zártabb a közösség, de Vácon is biztos van valami babaklub, vagy mamaklub... Védőnőddel mennyire vagy jóban, ők szokták tudni, hol mi van.

Oxigen

KépKép
oxigen
Györköny
 
 
 
 


Hali mindenki!

Oxigen: a mozgással szerencsére most,hogy jön a jóidő nincs gondom.
Fogok lelkesen kertet gondozni meg ilyenek. Epret szeretnék ültetni és rengeteg törökszegfűt. ^^
Imádom az epret és alig várom már a ropogós májusi cseresznyét. :P
Vác... Lusta lennék bebuszozni elvileg,de talán az zavar,hogy tömeg szokott lenni a buszon és nehéz végig állni azt a 20 percet.
Lassan nyolc hónaposan sincs akkora hasam,hogy kismamának nézzenek,vagy a tipikus emberi elfordulásokkal állok szemben.
Mindenesetre ma voltam a párommal rendelésen ^^
Az első pillanattól fogva sejtettem,hogy lány s annyira örülök,hogy igazam volt.
Megkönnyebbültem,hogy soha nem voltam anyatipus,s nem játszott fontos szerepet az életemben az anya,meg a babázás,meg a kisbabák sem érdekeltek.
Szóval örülök,,hogy ez nem típusfüggő,hanem az anyaság ilyenkor belülről fakad,és lassan felébred.
Sőt,a hétvégén fürdéskor olyan érdekesen keresztbe állt a hasam olyan szokatlanul széles volt.Könnyebbbnek éreztem magam,és egész éjjel alig aludtam.(mint amikor tudod,hogy másnap megjön)
Semmit nem tudunk a terhességről ilyentéren,de arra jutottunk,hogy a picur teszi a dolgát,és megfordult.
Az orvos megerősítette a gyanunkat,ami szintén jó érzés volt,merthogy valamicske ösztön csak szorult belénk. Szóval kicsit megkönnyebültem,hogy mégsem lesz annyira vészes a dolog...remélem kitart a jóremény ^_^
Jó volt látni amikor párom meghatottan nézte a készüléken a "mi Zsófinkat",ezért megérte.
Én is belepityeredtem.
Valamikor jövőhétre tervezünk egy 4D ultrahangot.
Már eltökéltem,hogy a megérkeztem képeslapokat nem megveszem,hanem megszerkesztem azokból a képekből amit akkor fogok kapni,és majd rajzolok mellé valami kis aranyosat,felkasirozom vastag papirra.
Örömmel tervezgettem milyen frappáns szöveget találjak ki mellé. ^^

Egyszóval a mai napom a fellegekben zajlott.
Boldog voltam,hogy a rendelésen végre kedvesen bántak velem, bízom benne nem csak az "apuka" látványa miatt volt.
Nőgyógyászati vizsgálatra csak később kell mennem,de mikor bent voltam ott is nagyon megértően mondták el mi miatt kell máskor visszajönnöm.
Eddig mindig kioktatóak és enyhén gúnyosak voltak,de erre nem is akarok gondolni.
Utólag felidézve a rendelések legrosszabb pillanata az amikor rádnéznek és kétkedően megkérdezik: Megtartja? (mindhárom rendelésen ezzel kezdik,nőgyógy/védőnő/UH)

Üdv mindenkinek: Sango
sango
 
 


sango! úgy örülök hogy jobb kedved van, tartson is ki! nagyon kívánom neked, hogy amikor bosszantó, idegesítő dolog történik veled, akkor vedd elő ezeknek az örömteli pillanatoknak az élményét, emlékét és szálljon el a keserűség belőled! nagyon megértem hogy jól esne kibeszélni magadat de mégsem ismerkedsz szívesen a váróteremben.kár hogy más ürüggyel nem lehet összejönni (kismamaklub, kismamatorna, babaruhabörze). én városban lakom de mégsem tudok róla hogy lenne itt ilyesmi. talán majd ha babakocsiztok megbeszélhetitek hogy együtt mentek! bár tőlünk 100 méterre lakik egy család, 3 héttel fiatalabb a kisfiuk mint dorka és még egyszer sem találkoztunk, nem tudom talán rejegetik a gyereket? de még sosem sétáltak. én minden nap elmegyek a házuk előtt 2×

én is amondó vagyok, hogy a felszínes társalgásból egy kis nyitottság, kedvesség és empátia hozzáadásával lehet jó ismeretség, és ha a személyiségek passzolnak akkor szerencsés esetben barátság is!

gratulálok az ébredező ösztönökhöz és a kicsi lánykához a pocidban! ha a sima uh miatt is meghatódtatok, a 4d uh miatt sírni is fogtok. ne a brendon babamoziba menjetek. a barátnőmnek jól elmérték a babát és nem is volt olyan éles a kép mint a 4d ultrahang rendelőben. aminek a web címét elküldtem neked a korábbi üzenetemben. és rendes orvosi leletet is adnak itt!

mi jól vagyunk, dorka 14 hetes, 6,73 kg, tegnap is kapott szurit és most sem sírt. a bezártságtól én is szenvedek kicsit, ahol én lakom mégcsak nem is falu, a városon kívül egy szép természeti nyaraló-övezet, tavakkal, erdőkkel. csakhogy tájrendezés-építés folyik és a feltúrt földutakon nem tudok menni babakocsival, csak a műúton ami már unalmas. van néhány szomszéd is, velük beszélgethetek, vagy ha jön látogatóba családtag, vagy barátok. imádnék a városban csámborogni, de csak busszal tudnék bemenni, a kocsival a párom jár, a babakocsi amúgy sem fér be az autóba.

én még nem csináltam babaszületés alkalmából képeslapokat, de szeretnék. bár a dorcsi lassan 4 hónapos lesz. talán már nem is "megérkeztem", hanem "első képeslap dorkától" lesz a címe Kép

ja még a lapos hasikód miatt is aggódtál. említsd meg majd a 4d ultrahang vizsgálaton, de ott majd úgyis minden "alkatrészét" lemérik zsófinak, és megnyugodhatsz. el fogsz ájulni hogy mennyire más egy ilyen rendelő mint a tb-s szakrendelő (pedig ugye azokat is a mi tb-nkből tartja el az állam.) ésa párod ha csak teheti menken veled minden vizsgálatra, lehet hogy őmiatta bántak barátságosabban veled! nekem anno genetikus mondott olyanokat, majd leestem a székről, ha a férjem nincs velem még bőgtem is volna.

ha a babaholmik ára miatt aggódsz, és van elég jó internet hozzáférésed, akkor nagyon tudom neked javasolni a www.babaszoba.hu-t, ahol a csevegőben és az apróhirdetésekben mindenféle holmit fél-harmad áron be lehet szerezni! én minden ruhát innét veszek, tegnap jöttek meg a nyárra rendelt ruhácskák, 12 db meg egy pár kiscipő csak 10000 ft volt. a mellszívómat, sterilizálómat, a zenélő körforgót ésa bébitornázó állványt is innét vettem. ez nagyon jó szórakozás is, olyan minthaegész nap butikolnék Kép Kép Kép
valamint a kismama szakirodalom (internetes és nyomtatott) olvasgatása is nagyon jó időtöltés, kikapcsolja a külvilágot és szerintem nagyon hasznos dolog felkészülni a szülésre, a szoptatásra, megismerni, hogy hogyan fejlődik a magzat, mit tud, hogyan viselkedik egy kisbaba, milyen mozgás és értelmi fejlődésre számíthatunk, mit játsszunk egy babával, stb. nem nagyon értem azokat akik azzal kérkednek hogy ők bizony semmit se olvastak a szülésről! ez nem rád vonatkozott csak te is írtad hogy nem tudtok semmit terhességről "ilyentéren". ha újság, akkor csakis a Kismama.

na felébredt a főnököm, elköszönök!

a többieknek is sok jót, gömbölyödést!
Moncsi
Kép
palinta
 
 


Sziasztok!

Sango: Örülök, hogy jó napod volt Kép

Palinta: Tüneményes ez a "főnök" Kép

Oxigen
31+4

KépKép
oxigen
Györköny
 
 
 
 


Sziasztok.

Palinta,Oxigen a jövő hétre tervezzük a vizsgálatot.
Palinta nagyon édes a babád.Így olyan mint egy jóllakott sárgarigó Kép)
Babamozi.Amit mondtál távolabb van tőlünk,de inkább a távolabbiba fogok menni,de jobba mint a közelebbibe de kevésbé jó minőségűbe.
Ha már ugyis kiadjuk érte azt a pénzt,akkor kapjunk jó minőséget érte. ^^

A cuccokért kevésbé aggódok, a szomszédom örömmel adott mindent amit csak tudott.
Olyan boldogan mosta és vasalta át az összes kisinget meg mindent, közben nosztalgiázott két méretes fia egykori méretein Kép
A fenti címet is megnézem, ugyan sikerült összehoznunk a javát a dolgoknak, azért még van mit venni...körbeböngészem a fórumot.
A bababútor és a ruhák mármegvannak.
Mellette 1-2 apróság. fésű,lázmérő,textil pelenkák,fürdető,üveg cumisüvegek...
Már csak néhány mindennapi dolog kellene, mellszívó,sterilizáló meg ilyenek... bár a sterilizlásként a kifőzés is megfelel szerintem.

Hát ennyi... készülgetek lassan.
S az önbizalmam is már kevesebbet inog meg,mint eddig.
Bevallom tényleg semmit nem tudok a szülésről...
vagyis napjainkig.
Szerintem a legtöbb állapotos kismama ilyenkor falja a "terhes irodalmat",hogy minél tájékozottabb legyen.
Én legalábbis így voltam vele.s mikor megelégeltem,hogy csak én parázok attól, vajon mindent tudok-e becsempésztem a párom melóstáskájába is egy könyvet.Nagy nehezen beleolvasott pár oldalt,de nem neki való.
Pedig a születéskor hónapos szabit tervez,hogy segíthessen nekünk.
Kérdésemre miszerint hogy akar majd segíteni, azt válaszolta majd én megmondom neki.

A tietiek is ilyenek voltak?
Férfiak nélkül nem lehetne valahogy gyereket vállalni^^
Néha úgy érzem hogy gyereknek már itt van nekem ő. Neveljem,dorgáljam,vigyázzak rá.

Üdv:Sango.
sango
 
 


Sango: Hány hetes vagy, mikor szülsz?
A 3D-s UH-t mi Budán ejtettük meg a Praxis rendelőben, ti hová mentek?
Én sterilizálásként vettem Chicco hideg sterilizáló folyadékot (1l, kevés kell belőle, tehát sokáig elég)
Az én párom nagyon édes, olvassa, amit kikészítek neki, de nem jegyzi meg Kép Mondjuk nem is tervezem, hogy itthon maradjon velem, nem azért szerettem belé, mert olyan házias Kép De nevelődik ő is most, hogy már nehezebben mozgok.
Nélküle is lehetett volna gyereket vállalni, de mi értelme lett volna? Kép Így sokkal izgalmasabb.

Oxigen

KépKép
oxigen
Györköny
 
 
 
 


Bodyk , rugik és babaruhák olcsó áron.
Minden termék uj, készitői áron!56-104 es méretig.
Body : 700.- Rugi : 1200.- Sapka 300.-
kocsi garnitura : 1500.-
30-501-45-27KépKép
irénke
 
 


az én férjem is itthon volt velünk egy hónapig, és nagyon jó volt az az idő, bár csak 2× mosogatott el összesen és pelenkát még egyszer sem cserélt és nem is fog Kép
ő sem olvasott el soha semmi "terhes-szakirodalmat" de mindig megkérdezte hogy éppen most hol tart, mit csinál a magzatkánk, a szülésről hallani sem akart és abszolút nem akart bejönni, csakis a vajúdásra volt hajlandó ( a császárműtőbe sem jött be de azért egyszer bekukkantott az ablakon amikor már behozták a pólyás babámat egy puszira) mostanában is mindig megnézegetjük hogy ilyen idős babának mit kell tudnia, és hogyan kell vele játszani, fejleszteni. és a kis reklámfüzetekben nagyon rövid összefoglalók vannak a fejlődési fokozatokról, azokat magától is elolvasta. bár elég sok hülyeség is van bennük (pl. johnson&johnson reklámfüzetben hosszú festettkörmű női kéz mutatja be a babamasszázs fogásokat, a pampers reklámfüzet pedig tele van cumizó kisbabák képeivel és azt javasolja hagyjuk a pár hetes babát egy kissé bömbizni mert "szüksége van arra a sikerélményre hogy magától is megnyugszik" és éberen tegyük le a kiságyba hogy "Magától el tudjon aludni" ... ÉRDEKES a néhány éves gyereknek jár az esti mese, a néhány hetes meg aludjon el magától (vagy sírja magát álomba)

erről jut eszembe a rokonlátogatások megkezdődtek és mindenki meglepődik hogy nem hagyom sírni a babát, hogy felveszem, ha igényli és járkálok vele, pedig "majd jól el lesz kapatva", hogy megszoptatom amikor csak kéri, éjjel is, és vele alszom, és hogy nincs cumija "pedig az arra való hogy ne kelljen neki mellet adni" és hogy szopja az ujját, pedig "arról sokkal nehezebb lesz leszoktatni mint a cumiról". de szerencsére senkivel sem kell vitatkozni, csak megbeszéljük hogy nálunk ez a rendszer és kész.

Sango, nyomtatott fénykép helyett kérjetek cd-re írt képeket, én a 4D Ultrahang rendelőben vagy 10-16 képet kaptam CD-re írva a videó felvétel mellett. és a legjobbat kérjük ide feltenni!!!!!!

sziasztok, Moncsi
palinta
 
 


Hali!

Oxigen:
most 31.héten járok,és nekem is kezd eléggé körülményes lennia mozgás.
Nem is értettem eddig,hogy mire mondják,hogy nehéz lesz mozogni.
Mi az,hogy nehéz? Bírom én azt, nesze ide nekem a sportuszodát.
Aztán rájöttem,hogy kicsit labdagömböly hassal nehéz forgolódni éjjel, felugrani, hogy pisilni kell,egyáltalán aludni-megtalálni a legkényelmesebb pózt,ami rendszerint egyenlő a lehetetlennel.
Érdekességként megemlítem,hogy Zsófibaba tudja a dolgát és már megfordulva várja az idő eljövetelét.Az orvos említette,hogy nem szoktak ilyen korán behelyezkedni, de előfordult már.

Palinta:
Meglehetősen az a fajta vagyok akinek ha nem tudnak segíteni,ne álljanak az utamba. tehát ha a párom egy havi szabit kér és a számítógépét fogja nyúzni(ahogy azt én előre sejtem),biztos lehet benne,hogy megjegyzem neki.
Nem roszindulatból,csak nem lesz nyugtató azt hallani,hogy a játékban valami visító gombát püföl.

Nekem is égnek mered minden szálam az olyan képek láttán,ahol álszent bájvigyorral a "mama" hatalmas karmokkal öleli a kicsinyét.Valahol irónikus és tasztító a dolog.
itt jön az óvatos vagyok és vigyázok szöveg helye, de nem hiszem el,hogy egyetlenszer sem karmolta meg az ilyen a babáját.
Nekem is nagy a körmöm(de nem szöszi meg plázacica hosszú mű,hanem csak félcentis natúr)és tisztában vagyok vele,hogy ha csak egy vétlen mozdulatot is teszek a bőrét felsérthetem.
Megoldás.... egy jó darabig kénytelen leszek vakarófát keresni,és levágni a jó öreg gyógyírt.

Kép.
Természetesen próbáljuk a legjobb megoldást megkeresni.cd/dvd jöhet,megoldott a nézése.
képeket nem kell feltétlenül kivágniuk, csak pénzpocsékolás, mert gépen kivághatjuk ami nekünk tetszik,s a párom a melóhelyen kinyomtatni is tudja.
Jobb fénymásolóknál megoldott a fotopapirra nyomtatás is, és alacsonyabb áron, mint amit a rendelő elkér érte.
Mindenki ott spórol ahol tud, és ezt másoknak is ajánlani tudom. ^_^
Aki mindenképpen kézben akarja tudni,nemárt utánanézni,hogy a közelben lévő fotósbolt a lemezen hozott képet mennyiért nyomtatja fényképminőségben.

A legjobbal természetesen megajándékozlak titeket is. ^_~
sango
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: