Új privát üzeneted érkezett!

Szia Popoka,Sika, és persze mindenki!
Én már többszörösen túl vagyok a babavárás időszakán, sajnos így csak irigyelni tudlak benneteket.
A Hotel Konferenciában tartanak Aqunatal tanfolyamot azaz szülésfelkészítést vízben.
Aki tartja egy védőnő, a neve Józsa Erika.
Tel. sz. 06/20/ 416-49-34.
Úgy tudom egy foglalkozás 1500 ft.
Ezen kívül ami nagyon hasznos az az intim torna kismamáknak. Ezt Győrben Pintérné Molnár Erzsébet tarja. Ő a "hivatalos" Kriston-féle intim torna oktató. Weblapja is van www.intimfit.com ill. 06/20/ 555-6565.
Az intimtornát minden nem szült és már megszült ill. császárral szült nőnek meg kellene tanulni megelőzendő a vizelettartási, sexuális és egyéb problémákat. Összesen 10 órás a tanfolyam és utána otthon folyamatosan lehet végezni.
Nagyon alkalmas arra, hogy hogyan is lehet a gátat lazítani, ill szülés után helyrehozni.
ráhel
 
 


Sziasztok!

Bogi!

Ne hidd,hogy a vadászmezőkön van!Gondolj arra,hogy nekem is 5évembe került,mire újra bízni tudtam benne!Neked is megvan még,csak jól eltemetted!Ami nem baj.Egy ilyen traumát nem lehet 2hét alatt feldolgozni.Légy türelmes magadhoz!És hozzá is!
Mégegyszer mondom:ha van kedved,nyugodtan írj!


Évi!
Gratulálok a picihez!
Normális,hogy nem nőtt a hasad.Most olyan 6-7cm körüli lehet a babód.Így még bőven elfér.Alkat kérdése is,de kb. a 20.hét környékén lehet látni a pocakot.
Lehet,hogy tudatlan vagyok,de mi az az utró?Görcsökre jó a magnézium.Nem írt fel a dokid?Nem mondtad neki a görcsöket?Magne B6-ot recept nélkül lehet venni.

Áfonya!

Igen,igen!Nagyon jó az ötlet!Úgy örülnék neki,ha megcsinálnád!Írd meg,milyen adatok kellenek hozzá és megadjuk!

Edit

Kép

Kép
edit73
 
 


Sziasztok!

Hihetetlen hogy megy az idő! Tegnap 3 hónapos volt a kisfiam. Egyre többet gögyüg és vigyorog és alapjábanvéve kiegyensúlyozott, nyugodt baba, bár nem valami türelmes, ha kívánsága van. Mostanában elég sokat folyik a nyála és gyakran felüvölt amikor a cicire kap. Ha nem lenne ilyen kis fiatalka azt mondanám, hogy jön a foga. Sajnos a bőrproblémáink vissza-vissza térnek (anyatej-ekcéma ha minden igaz) és a köldöksérve is tartja magát. Ez utóbbi miatt viszont titeket olvasva már nem aggódom anynira. Igaz a koraszülött utógondozáson a doki megint a leragasztás mellett érvelt, így most 2-2 a szakvélemények aránya. A kedves anyuka meg csináljon amit akar...

A hóforduló tiszteletére tegnap "üzletasszony-napot" tartottunk és kirándultunk Pestre. Édesanyám jött velem és vigyázott a nagybátyám lakásán a bébire, amíg én a kerületben szaladgáltam konferenciára, közjegyzőhöz, könyvelőhöz, ügyvédhez. Mindezt két-három órás visszacsatlakozással a szopi miatt. Hol anyu sétáltatta oda a szállodához, hol én ugrottam fel két program között etetni. Nem semmi logisztikai feladat volt, de határtalanul élveztem a kiszabadulást a mama imidzsből. De legalább iylen jó volt vacsira hazaérni és kihámozni a lányok párhuzamos elbeszéléseiből, hogy kivel mi történt a suliban-bölcsiben.

Egyszóval nem értem a munkáltatókat miért nem alkalmaznak részmunkaidőben kisgyerekes anyákat: határtalanul jó az alkalmazkodóképességük, hatékonyak, a project menedzsment mindennapos dolog náluk és nagyon hálásak a lehetőségért, hogy felfrissülhetnek.Persze némi többletszervezést biztosan igényelne a vezetők részéről, de szerintem ez eltörpül a motiváltság előnyei mellett. Azt hiszem írok is erről egy cikket, úgyis kell a PhD kutatásomhoz publikáció. Kíváncsi lennék Nektek mi a véleményetek a gyerek melletti munkáról?

autó: nálunk is kettő van: egy Audi kombi és egy ősöreg Renault Laguna.

Jaj, bőg. Majd később befejezem.

P.

Kép

Kép

Kép
piros
 
 

 
 

Sziasztok! Nem akarok közétek furakodni, de minél többet olvasgatlak benneteket, annál jobban tetszik a társaságotok!!! Úgy veszem észre, az újakat is jól fogadjátok! (remélem engem is).
Örülök, hogy találtam egy győri társaságot, én is itt lakom.
Gratulálok minden újdonsült kismamának! Boldog időszak vár rátok!
Nekem két örökmozgó 10 hónapos babám van: Zsófi és János. 2004.05.05-én születtek. Egy nappal előtte fejeződött be a szüléselőkészítő tanfolyam.Nem jártam együtt valakivel közületek?
Sika; ne várd a rosszullétet, lehet, hogy nem is lesz! Az ikrekkel nekem egyáltalán nem volt, pedig azt mondják, az ikerterhességnél felerősödhetnek a tünetek. Engem csak az álomkór gyötört!

Márti
Kép
hideyoshi
 
 


Kép

Márti
Kép
hideyoshi
 
 


Hello!
Rájöttem, hogy a férjem már régebben írt nektek (2004 június), aztán rám hagyta, de én annyira el foltam foglalva magammal és leginkább az ikrekkel, hogy nem tudtam kibújni a csigaházamból! Pelenkázás-etetés-fejés; csak erről szólt az életem! Ja, és a férjemet is időnként be kellett paszírozni a sorba, nehogy elhanyagoltnak érezze magát!
A mai napig fejek a Törpéknek, reggelire és vacsorára még tejci van!!

Márti
Kép
hideyoshi
 
 


Sziasztok!
Holly!
Leesett ám, csak úgy látszik nagyon lelassítanak ezek a terhességi hormonok. Kép)))))

Ráhel!
Köszi szépen az infokat, fel fogom hívni. Április 1-től nem dolgozom, így lesz időm eljárogatni mindenhova. Remélem pénzem is...

Edit!
Köszönöm a gratulációt! Az Utro egy progeszteron tartalmú hüvelykúp, a 12. hétig adják, hogy ne legyen barnázgatás, ill. semmilyen gond. kis rásegítés.
Az elejétől szedtem magnéziumot, igaz csak napi egyet. Most felemeltem az adagot 2x2-re, úgy néz ki, javult is a helyzet. Lehet, már pszichésen is többet foglalkozom a görcsökkel, mint kellene, és persze ha figyeli magát az ember, annál rosszabb. Csak nagyon félek az előzmények miatt, nem bírnám ki, ha megint elveszteném a babókát. Na, de nem is gondolok ilyenre.

Bogi!
Bocs, hogy beleszólok, de autókkal foglalkozom lassan tíz éve. Peugeot 306-os kombin nem gondolkoztatok? Szerintem szuper kényelmes, elfér benne a család, és árban is egész jó. És megbízható, kiforrt széria, az alkatrész sem drága hozzá.

Hideyoshi!
Gratulálok a babákhoz. Gyönyörűek. Nem lehet könnyű velük, főleg az elején..
Aluszékonyság nálam is volt, most kezd múlni. képes voltam 12-13 órákat aludni. Legalább előre kialszom magam, szeptembertől úgysem nagyon lehet majd!
Évi
popoka
 
 


HAJNI20,
Ma délután cheteltünk együtt!! Márti vagyok! Azért más az azonosítóm, mert ide még a férjem jelent kezett be.Ha szükséged van infóra
szívesen segítek!

Bogi!
Nekünk CITOEN BERLINGONK van, és családi autónak, hosszabb nyaralásra is szuper!Bátran merem ajánlani, mellesleg apa munkához is tudja használni!

Márti
Kép
hideyoshi
 
 


No akkor folyt. köv.: egyszóval autóból nálunk a párom választ a megbeszélt keretig (na meg egy kicsit mindig többért, valahogy pont annyiért éppen sosem árulnak autót :-)). Két gyerekig nagyon jól bejött nekünk a Renault Scenic, mert a hátsó középső ülés kivettük és közelebb raktuk a két szélső ülést és így nagyon tágas és biztonságos volt. Azután, amikor a harmadikra vártunk kiderült, hogy a három ülést nem lehet kényelmesen bekötni. Valójában egy nagy egyterűt szerettünk volna helyette (Espace-t elsősorban) 7 üléssel, hogy esetleg az ügyeletes nagyi is beférjen. Csak erre nem futotta...:-(
A második autónál leginkább az volt a szempont, hogy nagy legyen és lehetőleg az anyósülésnél ne legyen légzsák vagy kikapcsolható legyen, hogy a legkisebb gyerek mellém ülhessen be, ha egyedül viszem őket..

Bogi!
Nem muszáj pont most mennünk vagy pont ide, de tartsd fejben a lehetőséget.

Hideyoshi!

Nagyon édesek az ikrek és ügyes vagy, hogy iylen sokáig tudod szoptatni őket. Ez igazán biztató a jövőre nézve :-)

Piros

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!

Köszi az autós infókat. Az a helyzet, hogy apám autószerelő (több mint 30 éve), és minden francia autó "tabu". Nem tudom miért, lehet, hogy rossz beidegződés, de tény, hogy az autószerelők nem szeretik a francia autókat. Így minden márka, amit eddig felsoroltatok, nem jön be Kép

A férjemnek eddig egy Trabija, egy Opel Corsája és most egy VW Poloja volt (utóbbi van). De már a Polo is 7 éves lesz, le akarja cserélni egy újabbra.
Aztán hogy mi lesz belőle? Még nagyon fontolóra kell venni. Neki sincs pénze rá Kép.

Hideyoshi!
De jó, hogy megint jöttél. Az ikrek gyönyörűek.
És milyen az élet velük? Bár óvónőként gondolom van rutinod a gyerekekkel. Én egyenlőre kicsit kétségbe vagyok esve, hogy mi lesz velem a két gyerekkel. De ha látom, hogy mások is boldogulnak, az egy kicsit erőt ad.

Piros!
Egyenlőre sajnos nincs erőm hozzá, hogy elmenjek bárhová is. Még kicsit korainak érzem a társaságot. Nem akarok begubózni, talán a tavasszal a kedvem is megjön Kép.
Úgy látszik mostmár nekem is elegem van a télből.

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Piros, három gyerekkel PhD-ét csinálsz??? Miből? Minden tiszteletem! Akkor talán nekem is menni fog befejezni Óvárt.
Lányok, olyan sokan lettünk, hogy tényleg jó lenne a táblázat, hogy kicsit átlássam, ki kicsoda. Ötlet: lehetne bővíteni olyan oszloppal, hogy kezelőorvos? Legalább ez is egyfajta statisztikát jelentene.
És üdv minden újnak és réginek.
Mit szóltok, milyen szépen kezdődik a tavasz? Pont olyan most az idő, mint mikor bementem a kórházba és három napig esett, akkor született Száva. Ennek ellenére én nagyon unom, pedig imádom a havat, de már nem most. Tavaszt akarok, nyarat és csavarogni a lyánykámmal.
marengo
 
 


Sziasztok!

Bogi!

semmi baj, ismerem az érzést. Csak hívj vagy írj, ha megjött a kedved.

Marengo!

Igen, beneveztem a PhD-re a Széchényi Egyetemen. 2003 februárban indult a Doktori Iskola, pont amikor Sára 1 éves lett. Most persze éppen halasztok, de a kutatás végülis nem időhöz kötött. Sajnos nem is annyira az iskolábajárós résztnehéz megszervezni, inkább a publikációs feladatokat, olvasást, kutatói részt. Lógok még a jogi szakokleveles diplomához is egy szakdolival. A témám egyébként az esélyegyenlőség az EU-ban. Ezen belül is a csatlakozó országok munkavállalóinak és a törzstagok munkavállalói közötti eltéréseket/azonosságokat vzsgálom/vizsgálnám. Jogi szakdoliként ennek a törvényi szabályozását akarom feldolgozni beleértve a vonatkozó EU direktívákat és hazai megvalósulásukat.
Nagyon izgat a téma márcsak a többszörös érintettségem miatt is (magyar, nő, anya, és lassan öregecske :-)).
Jó dolog egyébként a GYED/GYES alatti tanulás, ha a gyerkőcöt el tudod kicsit szerválni, márcsak a tandíjmentesség okán is. Nem biztos, hogy teljes áron is megengedhetném magamnak ezt a hobbit.

P.

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Kismamak,
akkor ezek az adatok kellenenek: eletkorotokKép, utolso menses napja, testverek szama /ha van, a szuletesuk napja ill. a nevuk is kellene/, szuletendo gyerkoc neve es a Marengo -szerintem jo - otlete nyoman a kezeloorvos neve, persze ha senkinek nincs ellenvetese.

-Afonya
afonya
 
 


Piros!

Oké!

Puszi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Köszi mindenkinek a dícséretet!!!
Bogi,
mindenki azt gondolja, hogy aki gyerekcsoporttal foglalkozik, annak az ikrek meg sem kottyannak! Ez nem egészen így van, de nem is olyan vészes, mint amilyennek hangzik! Én nem tudom milyen az, ha csak egy gyerekem van! Azt hiszem nem tudnék mit kezdeni a rengeteg szabadidővel!!!
Persze gyereke válogatja. Az enyémek megszokták fokozatosan a napi rendszert: anya evés után soha nem ér rá mert, fej! Így most, hogy már nem fejek minden kaja után, több lett az időm másra. Nekem az a fontos, hogy a napi menetrendet a lehetőségekhez képest betartsam; persze minden a törpéktől függ!
Ez a hóesés nem hiányzott: megcsúszott egy szembejövő és frontálisan ütközött a férjemmel! "szerencsére" csak a kocsi tört össze!!
Afonya,
én is siívesen beszállnék a táblázatba! Ideírjam meg a kért adatokat?
ÜDV MINDENKINEK: MÁRTI

Márti
Kép
hideyoshi
 
 


Bogi, néztema kórházi körképet, nem tudom, rám való tekintettel vetted ki a doki ill. szülésznő neveket? Nem kell, sőt, nyugodtan hagyd benn. A sztorim folytatását nem teszed be? Vagy nem is folytattam?
Csajok, mindenki, tessék adatokat prezentálni a táblázathoz, kiváncsi vagyok a gárdára, sokasodunk!!!
marengo
 
 


Áfonya!

Akkor én kezdeném az adatokkal:
32év, utolsó mens:2004. 09. 06.,testvér:Dávid Tamás 1997.02.25.,születendó gyermekek: Benjamin Máté, Marcell Ádám, Olivér Ábel , orvos:Dr. Papp Zsolt

Mégegyszer kösz és nagyon várom a táblázatot!
Edit

Kép

Kép
edit73
 
 


Sziasztok! Üdv az újaknak! Gratulálok a picikhez és a kismamáknak! Jó, hogy újra van sok várandósunk. Kép
Mostanában nem nagyon van időm géphez ülni. A gyerekek betegek voltak, a férjem meg azóta már másodszor dőlt ki, pedig soha nem szokott beteg lenni. Fiona allergiás köhögése is álmatlan éjszakákat okozott hetekig, sőt még most is, bár már nem annyira. Benett 3 hétig volt hurutos. Most meg éhezik a lelkem. Úgy fest újra végig kell járni a Fionával már egyszer végig járt utat. Nem lakik jól bármennyit eszik is, de ma már nem is volt elég a tej. És bukik is nagyon csúnyán. Ma adtam be az ÁNTSZ-hez a tejet bevizsgálásra.
Fionával pontosan így zajlott minden. Így nem lepett meg különösebben, de nehéz feldolgozni. Remélem csak ideiglenes ez a helyzet.

Piros! Gratula! Le a kalappal!
Munka gyerek mellett: jöhet, amennyiben a mukaadó kellően rugalmas és nem megy a gyerekek kárára. Töltsön fel és ne lemerítsen. Ideális helyzetben az anyukáknak szerintem csak hobbiból kéne dolgozniuk és nem azért, mert másként nem él meg a család.

Autó: időközben végre mi is megvettük a második autót. Kép Egy 17 éves Toyota Corollát. Nagyon elégedett vagyok vele. Abszolút pöccre indul a legnagyobb hidegben is és teljesítménye vetekszik a férjem másfél éves autójával. És nem utolsó sorban megfizethető!
De tény, hogy nem könnyű autót választani. Mi is sokat vaciláltunk, de a konkrét lehetőségek közül egyértelmű volt a választás. Nálunk német autó soha!!! Inkább francia, bár azzal is vannak fenntartásaink (az öregebb példányokra gondolok, mi csak olyanban gondolkodhattunk), ezért nem olyat vettünk végül.

Piros, még egy kérdés: Nikiékkel talákoztál már? Hogy vannak? Berendezkedtek?

Üdv mindenkinek

Kamilla
fióka
 
 


Márti!
Egy gyerekkel sem kell unatkozni. Kép
Sőt szabadidő sem igen jut az embernek. Nekem legalábbis nem volt.
De majd más megcáfol, akinek egy babája van, és sok szabadideje. Kép
Mindazonáltal minden tiszteletem az ikres anyukáké. Régen ikrekre vágytam, ma már el sem tudom képzelni, hogy boldogulnék.

Szia

Kamilla
fióka
 
 


Kamilla!
Elhiszem, hogy az egy babásoknak sincs sok szabadideje, és nem akarok magamból mártírt csinálni, de szerinten ha mindent szimplán kéne csinálnom,(ha feleannyi idő alatt nem is) hamarabb végeznék!Egyébként igaz, hogy több a munka, de ketten nagyon szépen eljátszanak és ez nagy könnyebbség!
Üdv: Márti

Márti
Kép
hideyoshi
 
 


Sziasztok mindenki!
Május 23-29-ig kerül megrendezésre a Születés Hete rendezvény. Győrben is lesznek előadások, előreláthatólag 26-27-28-án. Sokféle programot szeretnénk pld. várandósúszás, babaúszás, babamasszázs, intimtorna, babahordozókendő bemutató, homeopatia, szoptatás, győri szülészet bemutatása, beszélgetés a szülésznőkkel, várandósság és szülés lelki oldala, otthonszülés, dúlák, filmvetítés és császármetszés.
Ehhez szeretném a segítségeteket kérni, ha nem túl hajmeresztő az ötlet.Olyan két - császárral szült mamát- szeretnénk találni akik szívesen beszélnének az "élményeikről", tapasztalataikról. Jó lenne ,megszólaltani olyant, akinél váratlanul jött a császár és nehezen tudta elfogadni, feldolgozni ill. azt aki ennek az ellenkezője.
A szoptatásos előadást is nyitottan szeretnénk és várjuk azokat akik az előadás után szívesen megosztanák másokkal a tapasztalataikat. Akár negatív, akár pozitív. Ez vonatkozik a győri kórházban szerzett tapasztalatokra is. Az pedig- úgy olvastam - van bőven.
Ide is írhattok, de lehet a profilomban található mailre is.
Köszönöm mindenkinek, és ahogy alakulnak a programok, majd írok mindenről
ráhel
 
 


Sziasztok!

Unalom: igy ketgyerekeskent nem ertem, hogy nem volt idom semmire egygyerekeskent, akkoris meg akartam halni a faradtsagtol a nap vegenKép Valoszinuleg sokat szamit, hogy masodiknal az ember mar sokkal lazabban veszi az akadalyokat. Matenal pl. mar nem hiszem, hogy ehen fog halni, ha nem adok neki 1 percen belul kajat, vagy hogy komoly lelki serulest fog szenvedni, ha nelkule megyek pisilniKép

Rahel,
bar en talaltam Rolad infot, de ettol fuggetlenul ugy gondolom, kicsit meselned kene magadrol. Nem vesszuk onreklamnakKép
En a masodikat csaszarral szultem, de még magamban sem tisztaztam le a dolgokat felev elteltevel sem, az esz kuzd az erzelemmel, igy nem hiszem, hogy tudnek segiteni.

Es akkor a pocakosok, terhessegi kor szerint:
Kép

Es a babasok, nick abc-sorrendje szerint. En szamar eloreKép, de eletkor szerint nem tudtam rendezni a tobbgyermekesek miatt.

Kép

-Afonya
afonya
 
 


Bogi,
bocs az oregitesertKép
Hideyoshi,
neked meg megy az i betuKép
Ha mast is elirtam, szoljatok.
afonya
 
 


Áfonya!
Mesélek magamról, ha megírod, hogy mit szeretnél tudni. A kérdés jellegétől függően, itt v. priviben. Priviben is megírom bármelyikőtöknek, akik ide írogattok.
ráhel
 
 


Ráhel, te dúla vagy és bábatanonc? Ez utóbbi mit jelent? Mármint, hogy tanonc? Én szívesen vállalom a "szupernek éltem meg a császárom"-szerepet, ha érdekel, és a kórházi élményeket is.
Pont ezen töröm a fejem hetek óta, hogy szívesen csinálnék bármi "társadalmi" munkát ezen a téren, úgyhogy nagyon szívesen segítenék szervezésben is, ha elvállalsz.
Áfonya, Száva jan. 27-én született, és én sajna idén már 30 vagyok ill. leszek nemsoká.
marengo
 
 


Marengo, hát... mondjuk, azt, hogy a bábaságot nem csak kórházi keretek között tanulom. A többit priviben bárkinek, akit érdekel.
Örülök, hogy felkeltette érdeklődésedet a téma.
Pontosan milyen területen , melyik témában gondoltál a "társadalmi" munkára?
ráhel
 
 


Ráhel, születés, szülészet téma, most nagyon megfogott. Szívesen dolgoznék a témán, ha pl. a rendezvényekkel kapcsolatban tudok segíteni.
marengo
 
 


Még egy kismama adatait hozzátehetitek, ha akarjátok:
Icet: 28 év, utolsó menszesz: 2004.07.31.
szülés várható időpontja 2005.05.07.
testvér nincs
Minden jót: Eszti
icet
 
 


Ráhel, hogyan priviben? Nem találom az emiled.
marengo
 
 


Afonya,

áprilisban leszek 29 éves.

üdv:Márti

Márti
Kép
hideyoshi
 
 


Sziasztok!
Ráhel!

Én szívesen jelentkezem az előadásra.
Nekem császár - hirtelen jött.

És maga a rendezvény is érdekel.
Szerintem szuper ötlet.

Áfonya Drága!
Semmi gáz. Néha még 50-nek is érzem magam Kép
Amúgy is nemsokára (1 hónap) 28 leszek Kép

A dokim Likár Zsolt, és nem tudjuk mi lesz a neve. Majd utsó pillanatban gondolkozunk rajta.
Április 13-án megyünk mégegy 4D-re, talán akkor kiderül, hogy tökös-e.

Eddig mindenkinek fia van? És Editnek egyszerre 3? Most fogtam csak fel.

Márti!
Igazából azért írtam, hogy félek, mert nem vagyok túl jó lelki állapotban.
Biztos olvastad a történteket, már nem akarom ecsetelni többet, a férjem úgyis kiakadt, hogy felpakoltam ide a dolgot Kép

Marengo!
Azt hiszem csak akartad folytatni, de ha folytatod, beteszem.

Valamikor megyek majd a kórházba, és bővebb infókat is szerzek a szülésznőmtől, meg dokiktól.

Ráhel!
Szívesen felteszem a rendezvény részleteit a honlapomra majd, ha már kiforrt.
Oké? (Ingyen természetesen Kép )

Puszi mindenkinek: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Marengo, bocs valamiért eltűnt, de már visszatettem.

Bogi!
Köszi előre is mindent, biztos élni fogunk a lehetőséggel. Örülök, hogy jelentkeztél, bár még mindig nem tudom, megkaptad-e a levelem.

Az UH-al azért legyél óvatos, olvastam, hogy az előző alkalommal is milyen sokáig vizsgálták a picit. Nem igazán értékelik a babák. Védekeznek.

Pirosnak igaza van abban, hogy elmehetnétek együtt a babaklubba. A faluban nagyon sok kisgyerekes család él, hiszen évente átlagosan 50-60 gyerek születik. Két éve már mi sem járunk mert "kinőttünk" belőle, sajnos. Nálam maradt egy fotóalbum, amiben a klf.rendezvényekről vannak képek. Valakinek azt is folytatni kellene.
Puszi
ráhel
 
 


Áfonya!

Azt hiszem elfelejtettem megköszönni a táblázatot!
Kösz!Kösz!Kösz!
Tök jó lett!Remélem többen is leszünk bennem.

Edit

Kép

Kép
edit73
 
 


Áfonya!
Annyira sajnálom, hogy kimaradtam a táblázatból, azért nem írtam meg az adataimat, mert hétvégén nem voltam itthon. Megírom a paramétereimet, ha esetleg hirtelen szerkesztenél egy másik ábrát.
29 éves vagyok, 8 hetes terhes, első baba,orvos: dr. Parányi J.
A héten megyek orvoshoz, a terhesség kora változhat.
Üdv mindenkinek!
sika
 
 


Sziasztok!

Sika! Még mindig nem gratula, majd 4 hét múlva, de jó úton haladsz Kép

Ráhel!
Nem kaptam meg a leveledet, csak egyet, amire válaszoltam is.
Azóta írtál?

Hogy őszinte legyek, igazából a társaság nem tetszik annyira. Előfordult sokszor, hogy arra sétáltunk nyáron a szomszédasszonyommal babakocsival, kint az udvaron voltak a babaklubbosok, köszöntünk nagyot, meg leselkedtünk be, de nem hívtak soha. Mindig csak a védőnő mondja, hogy menjünk.
Meg aztán megállapítottuk a jól öltözött, autóval külön-külön érkező anyukákról, hogy egyenlőre nem vagyunk közéjük valók.

Mit szóltok a bébiátel mizériához? hogy rákkeltő?
Csúcs mi? Most majd ezrével tombolnak a kétségbe esett kismamák, akik biztos, hogy a zárófedelet etették meg a gyerekkel, hogy mi lesz most velük.

Ráhel!
Az UH-t Lili sem szerette, és mostani Pocaklakó sincs oda érte, de a kíváncsiságom erősebb. Mivel tudom, hogy ártani nem árt neki, ezért vállalom be. Múltkor sem egyfolytában tartott addig a vizsgálat, hanem megszakítások voltak, csak annyi időt töltöttünk bent. Meg megbeszéltük még a honlapot, meg ilyesmik. Szóval azért nem fogom kínozni szegényt. Kép

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!

Bogi!

Mióta felajánlottam a klubot azóta minden szerdán van valami. Ugyanakkor én nagyon szeretnék kapcsolódási pontot a faluközösséghez, mert az egyik legnagyobb előnyének tartom a falunlakásnak, hogy törődnek az emberek egymással. Jó, persze a belebeszélés, okoskodás is benne van a csomagban ilyenkor, de szerintem ez elfogadható ár. Egy próbát mindenképpen megér. Vagy lehet, hogy elindíthatnánk a "Győrújbarátiak, ide" topikot kezdetnek?!

Ráhel!
Nekem három császárom volt a szemem miatt tervezetten. Szívesen beszélek is róla, de előrebocsátom, hogy én nem tartom a születés módját az egyetlen és kizárólag meghatározó tényezőnek az anya-gyermek kapcsolatban, így lehet, hogy nézeteim nem elég korszerűek. Fontold meg, elérhető vagyok, ha gondolod.

bébiétel:
két dolog ugrott be: 1. az életbe eddig még mindenki belehalt, 2. de jó, hogy nem volt pénzünk a drága Hippre csak a mezei Kecskemétire... Sajnos a saját főzési cuccok sem nyújtanak igazi védelmet, hacsak nem te termelted meg az alapanyagot. A bébiételt még így is többet vizsgálták, mint a Tesco sárgarépát.

Piros

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Bogi!
Megpróbálom újra elküldeni, nem hiszem, hogy aktualitását vesztette volna.
ráhel
 
 


Sziasztok! Olvaslak ám benneteket lelkesen, csak emellett ismét az energikusabb korszakomat élem, ezért mosok-vasalok a babának ezerrel, jövök megyek. Két hete megerősítették a 32. heti uh-n, hogy tényleg pici lányom lesz. Ma meg elkezdtem a 35. hetet!
Azért küldöm az adatokat: 30 éves vagyok, 2005. 04.18-ra várom a babát, testvére nincs, név: Blanka Emma, orvos Dúcz René.
Az láttam, hogy Retimamával szinte egyidőben szülünk!

Ráhel! Ez a szüléses előadássorozat nagyon érdekelne, hol lesz??

Üdv mindenkinek: Klári
topstar
 
 


Most láttam, májusban lesz a szülés hete.

Már nem tudom pontosan ki kérdezte az Aquanatalt, én járok, nekem nagyon tetszik, például én ott éreztem a vízben először, hogy mocorog a baba. A hátamnak meg nagyon jót tesz!!
topstar
 
 


Sziasztok!

Ráhel!

Várom a levelet!

Piros!
Az a gyanúm, hogy az összes bébiételgyártó ezzel a technológiával zárta az üvegeit, csak rövid ideje van az új technológia.
Amúgy sejtettem, hogy van valami bibi a béviételek körül is, hiszen mi van ma a világban amiben teljesen meg lehet bízni? A halál Kép

Azért nem gondolom, hogy bárki is olyan mennyiségben adott volna bébiételt a gyerekének, hogy az belebetegedett.
A TV-ben nyilatkozó kismama is azt mondta, hogy a sok tartósítószer, amit megettek, stb.
De most megsütök egy süteményt, itthon saját kis kezemmel, teszek bele sütőport, szódabikarbónát, mindenféle vegyi anyagot, pudingot, az sem egészséges.

Sőt jobbat mondok.
Egy belgyógyász orvos barátunkhoz jártam akupunktúrára, mikor lebénult az arcom. A kórházba hívott be, mikor ügyelt. Egyszer nagy sürgés-forgás, várni kellett.
Aztán elmondta, hogy most hoztak be egy testvérpárt, mindegyiket eszméletlen, életveszélyes állapotban. Azt tudták kideríteni, hogy valami mérgezés.

Aztán később elmesélte, hogy az egyik nővér ment a másikhoz látogatóba valahonnan messziről, és főztek mirelit vajbabból babfőzeléket. Csak éppen amit a boltba vettek bab, tele volt permetszerrel, méreggel, és egy-egy tányér babfőzelék elég volt nekik.
És érdekes módon erről egy szó sem esett akkoriban. Ez két éve volt.

Topstar!
Én is nézegettem ezt az Aquanatalt. MEnnyibe kerül? Nekem sajnos most elég fontos ez a kérdés Kép
Lilit még csak tudnám tenni valahová.

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Bogi,
Természetesen olvastam és nagyon sajnálom!!!Tudom, hogy ez édes kevés(különösen egy idegentől)!!! véleményem szertint jobb, hogy kipakoltál, mintha magadban őrlődnél!!!Remélem, minden rendbe jön!!!

bébiétel:én nem parázok, pedig gyakran adok az ikreknek bébiételt(Kecskemétit), hetente legalább 4-szer.Nincs időm minden nap főzni, a hétvégémet pedig így könnyítem meg.
Azt hiszem ennél sokkal több káros anyagot megeszünk életünk során, és a boltban vásárolt alapanyag...na, az sem jobb!!!

Ma voltunk bőrgyógyásznál a fiammal. Azthiszem egy kicsit megijedtem!Apró barna foltok vannak a törpe testén, popsiján, buksiján.A doktornő elküld szövettani vizsgálatra a Heim Pál Gyermekkórházba!Félek!!!pedig a doktornő megnyugtatott(próbált), hogy biztos nem rosszindulatú, de én FÉLEK!!!
Várom a telefonját, hogy mikor menjünk!

Sziasztok:
Márti

Márti
Kép
hideyoshi
 
 


Hideyoshi!

Biztosan nem lesz nagyobb gond. ma már annyi minden lehet és a legfontosabb, hoyg idejekorán kivizsgálják. Tudósíts majd minket!

Bogi!

Csak reméltem, hoyg esetleg a kecskemétieknek nem jutott ilyen drága technológiára és maradtak a hagyományos pl. gőzölős tartósításnál :-). Na jó, csak viccelek. Egyébként teljesek egyetértek: az életbe eddig mindenki belehalt.

Lányok!

Hol marad már a tavasz! Tud valaki valami tavaszcsalogató varázslatot? Szívesen beszállnék.

Piros

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Bogi!

Az Aquanatal 6000.-Ft négy alkalom. Kb. egy és negyed óra plusz szaunázás, ha van kedved utána még úszkálhatsz. Lehet óránként is fizetni, úgy nem tudom drágább-e. Pénteken megyek, de már csak egy-egy alkalmat fizetek, végül is a 35. héten már nem veszek négy alkalmas bérletet, úgyhogy azt is meg tudom mondani majd.

Doktor bácsi azt mondta, teljesen zárt a méhszáj, két hetet még beszéljek meg a gyerekkel, hogy maradjon. Én is így gondoltam. Súlyomat is megdícsérte, ennek örömére vettem sok-sok finomságot. Egyébként az nem ér, hogy az én babaváró időmben van egy Mikulás, egy karácsony, egy húsvét, mind evős-csokiajándékozós ünnep....

Tényleg, aki tud tavaszhívó táncot, lendítse már meg a lábát!
topstar
 
 


Topstar!

Én lendítgetném, ha tudnám Kép
Na ez vicc volt, de táncot nem tudok. Nincs valakinek egy indián ismerőse?

Azt hiszem ez nekem egy kicsit drága. Biztos szuper, meg időben is jó, hogy nem félórás, de max. egy-két alkalomra lennék jó, annak meg nem sok értelme van.


Márti!
Ne izgulj (könnyű mondani). De egyáltalán mit mondtak, mi lehet még?

A Hipp adott ki egy sajtótájékoztatót, nézzétek meg. hipp.hu oldalon azonnal felugrik az ablak.

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Köszi mindenkinek az aggodást!

Bogi,
nem mondtak még semmit, várom a telefonhívást, hogy egyeztessünk, szeretném ,ha itt vennék le Győrben a mintát, mert altatásban csinálják, így nem kéne Zsófit sem egyedül hagynom!
Talán megoldható, hogy a levett mintát vigyék Pestre és ne a gyerekekkel kelljen bummlizni!

Márti

Márti
Kép
hideyoshi
 
 


Sziasztok!

Márti!
Mindenképpen értesíts majd minket, ha már tudsz valamit.
Aggódunk!

Puszi

ui.: Nyertem 2 mozijegyet szombatra a Lloydba Kép
Jó mi?

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Bogi!

Nemsokára megírom rendes, összeszedett formában a kórházi sztorit, és akkor átküldöm neked. a neveket szándékosan törölted?
marengo
 
 


Sziasztok!
Áfonya, köszi a táblát!
Topstar!
Bármikor be lehet kapcsolódni az Aquanatalba? Szerinted így a 15. hét felé nem korai még? Engem nagyon érdekelne...
Szauna? Én úgy tudtam, terhesség alatt nem igazán javasolt. Mégis szabad? Ennek rettenetesen tudnék örülni!!!!
Győrújbarátiak segítsetek!
A tanácsotokat szeretném kérni. Főleg, ha valamelyikőtök úgy költözött ki Győrből. Megint felmerült, mi lenne, ha építkeznénk.Évről évre felmerül.... Van egy telkünk fenn a hegyben. Én mennék is, meg nem is. Meg lehet szokni? Tulajdonképpen nem távolság, tavasztól őszig el is lennék, de télen... A csúszós, síkos úton feljárni a horgason.. Meg ha beteg a gyerek beszaladgálni Győrbe, iskolába, edzésre hurcolni stb... A sok előny mellett ezektől félek. MEg tudja szokni egy panellakó??
Meg eleve. Megéri a nyugodt, gondtalan házasságunkat kockára tenni?Építkezés, gyerk..... Mennyire próbálja meg a kapcsolatot? Ettől is tartok....
Persze a babócának meg jobb lenne a zöld, a kert, meg minden. Így is ki tudunk menni hétvégére, de az kevés....
popoka
 
 


Popoka! Én a 16. héten kezdtem járni, gyakorlatilag betöltött 12 után lehet. Mindig van új kismamánk, sajnos a 35 hetemmel én már veteránnak számítok. Szóval nyugodtan jöhetsz, próbáld ki és ha jólesik járj.
Szauna: Én úgy olvastam, hogy ha eddig is voltál egypárszor, mehetsz nyugodtan, szintén a 12. hét után, amikor a meleg már nem okoz gondot. Én csak 5-8 percre ülök be, de nagyon jólesik, főleg a nagy hidegekben volt jó.
Már négy óra, én lassan kezdek is készülődni, összepakolni, én megyek ma is! Általában korábban ott is vagyok, úgy fél hat felé, imádom nézni az előttünk lévő bébiúszókat, valami elképesztően aranyosak.

Holnap jön a bababútor és ezzel minden megvan a gyerkőcnek! Megnyugtató nagyon. Azt hiszem ha rend lesz, a kórházi táskámat is összerakom, eddig nem mertem, nehogy bíztatásnak vegye és elinduljon!

Topstar
topstar
 
 


Sziasztok!

Popoka!

Nos azt hiszem én már értekeztem róla ezeken a lapokon, hogy érzelmileg és párkapcsolatilag nagyon megterhelő és konfliktus-dús dolog egy építkezés. Mi éppen benne vagyunk a sűrűjében, bár talán-talán már a finisben. Ugyanakkor a családi ház előnyeit a baba és a mamája számára hosszasan lehetne sorolni. Mi is Győrújbaráton építkezünk, igaz a "laposon", a Csanak felé eső telepen (Farkasbogiék szomszédos utcájában). Őszintén szólva mi nem mertük bevállalni a hegyet. Bár így is két autós életforma, de legalább a gyerek iskolába gyalog mehet. Utána derült ki, hogy az önkormányzat is közel költözik és így a babasétáltatás az új faluközpontba is egy lehetséges program. Van alternatíva.
Mi körülnéztünk a Győr környéki településeken és úgy találtuk, hogy Újbaráton nagyon jó a suli szemléletében és felszereltségében is és a fellelhető pluszlehetőségek pl. néptánc, stb. nem kell sokat bejárni a városba. De ez számunkra még csak elmélet hiszen még nem lakunk kint. Bogi biztosan többet tud a mindennapokról.

Persze én hazabeszélek, hiszen minél több ismerős a faluban, annál jobb...

P.

Kép

Kép

Kép
piros
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?