Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Hu, latom, van, aki bulizott. Mi evek ota eloszor most csak igy magunk, igaz, mostmar babaval, itthon. Es mostmar evekig ugyanigy? Kép Orulok, hogy ilyen jol sikerultek a bulijaitok! Ja, en viszont konyhatunderkedtem: volt parmai sonka spargaval eloetelnek, szopit es furdetest kovetoen mexikoi tortilla masodik eloetel gyanant, majd egy kicsit kesobb lazac ugyancsak spargaval, repaval. A suti mar csak Corabol keszen vasarolt volt, na, az olyan is volt.

Snoopy, mi ez a depi??? Az biztos, hogy en sem ilyennek ismerlek. Tessek az uj evet boldogabban inditani! Jobb mar a derekad? Megkaptam az udvozletet, koszi es viszont BUEK, de kep NELKULKép. Legyszi probald megegyszer a kepet elkuldeni!

Iboly, Aniko, Erika, koszonom a szopis tanacsaitokat, probalom persze nem kenyszeriteni az evesre Davidot, nem akarom, hogy rossz szajize legyen a szopival kapcsolatban. De nem ertem, hogy miert sir ilyenkor. Ugyanis amikor nem nezelodik vagy nevetgel, akkor sirva hagyja abba. Neha azt hiszem, azert sir, mert kiejtette a szajabol. Meglatjuk, hatha nalunk is csak egy darabig tart a dolog.
Iboly, nagyon kedvesek es talaloak az ujevi kivansagaid!!

Ancsa, jo fej Tomi, edes ez az adi tcitci, olyan omagyarul hangzik.

Evi, milyen ugyi kisfiad van, hogy ilyen jol viselte a tavolleteteket. Egyem a pici szivet, hogy orulhetett, amikor ujra meglett a papa, mama. A mi pici fiunk kb most kezd kulonbseget tenni a szulok es az idegenek kozott, rank azonnal mosolyog, de karacsonykor amikor levittem bemutatni a ferjem testvereinek, sirva fakadt a kis angyal es ket hete a doki neninel is csak ugy elsirta magat, amikor engem nem latott. (Most 4 honapos).

E+K! Koszi a nevnapi udvozletet! Sajnos es sosem tartok lepest a nevnapokkal, sot, kovezzetek meg, azt is csak onnan tudom, hogy most volt David nevnapja, hogy nagymamam koszontotte. Na de most mar tudom.

En is sok boldogsagot kivanok a nevnaposoknak!

Na sziasztok,

Cili2
Cili2
 


Sziasztok!

Boldog új évet mindenkinek!!!!

Nekünk jó kis pakolós szilveszterünk volt VáckisújfalunKép Amikor elõször kinyitottuk az ajtót, nagyon elkeseredtem, hogy mikorra lesz ebbõl emberi hajlékra emlékeztetõ valami, de aztán ahogy nekiestünk a kupinak (persze 2 kis hátráltató tényezõvel a sarkunkbanKépKépKép), és egyre jobban kezdtek kialakulni a dolgok, akkor már nagyon klassz volt! És lányok, csodálatos érzés volt életemben elõször a SAJÁT konyhaszekrényembe elpakolni a cuccokat!!!!!!
Mindenesetre most a párommal mindkettõnknek jó kis izomlázunk vanKép
Képzeljétek, Hannus annyira édes a karácsonyra kapott Kitti babájával! Sétálni viszi, ringatja, eteti, sõt, megszagolja a pelusát, aztán közli, hogy "ninc kaki"!!!

Cili!
Én is csak csatlakozni tudok a fentebb szólókhoz: Hannus kb. 2-3 percig szopizik, de van, hogy addig sem. Érdekli a világ!
Hû, micsoda kaják! Tényleg konyhatündér vagy! Egyébként ne szomorkodj, lehet, hogy jövõre már ti is bulizni fogtok! Látod, más babások is eljutottak azért zülleniKép

Iboly!
Ez a kívánságlista gyönyörû volt! Köszönjük!

Ildi!
Tök jó, hogy lett modemetek! Ha mindenkinek csomagot vásárolsz, akkor még a telszámla miatt sem kell aggódnod.

Évi!
Nagyon ügyi babád van!

Ancsa!
Ez az "adi tcitci" nagyon-nagyon tetszett!!!!Kép

Erika!
Ti is ügyik vagytok!

Snoopy!
Jobbulást! És egy nagy ölelést küldök neked!!!!!!

Evey, Kati!
Örülök, hogy jó a buli, és hogy tudtátok használni a bébiõrt! Írjatok majd, hogy mi volt!!!!

Emese!
Neked is egy nagy ölelés!!!!

Sok puszi: Pele
Pele
 


Sziasztok!

Egyenlõre csak pár sor, vár a konyha.

Cili, neked írnám, hogy Csongi is csinált ilyet, ha jól emlékszem 4,5, 5 hónapos kora körül. Gõzöm nem volt miért csinálhatja, szopizott de valami Forma-1-es sebességgel, aztán hátravágta magát, és üvöltött. Azóta sem tudom miért volt. A dokinéni a fogára fogta.
Szerintem ne erõltesd neki semmiképpen. Ha éhes úgy is kér, az meg normális, hogy minél nagyobbak lesznek, annál gyorsabban végeznek vele. Amíg kiegyensúlyozott a kis kölök, addig tuti nincs baj. És örülj neki, hogy érdeklõdõ, nyitott kisfiú!

Évi
Évi (Évi)
 

 
 

Sziasztok!
GeriAnikó:Nem a szoptatással volt probléma ha nem azzal,hogy ez álltal nem ihattam semmit csak gyerekpezsgõ!!!!Szoptatok még rendületlenül!!!Remélem most már érted!!!!!!)))))
Képzeljétek a Dórim hason fekvö lett le teszem hanyatt és 5 perc múlva átfordúl és alszik de ha már vissza kell fordúlnia akkor visít!!!!Amúgy már gagyarászik egyfolytában:mamamam,bababab,vavava ja és apa,vagy apu hát nem különös,hogy velem van egésznap és az aput mond!?

Cili:Csatlakoznám Évihez ha éhes úgy is enni fog,nálunk most a kanálall vannak ezek a problémák,ahogy az inyéhez ér rögtön visítás van!!Ja meg ha valaki van abban a helységben ahol vagyunk akkor már one cici csak figyelés!Most már minden érdekli!!!!Kép)

Iboly:Köszönöm én is a jó kívánságaidat,nagyon szuper ötlet voltKép

Ancsa:A cicis dolog nekem is nagyon tetszet,nekem ha meglátja a Dórika a cicit akkor örömében jár a keze lába amint elmegyek lemosni égtelen sírás azt hiszi,hogy elviszik,vagy nem kap!!!

Emes:Képzeld el szilveszterkor voltunk a Lörinc centerben boowlingozni és gondoltam is rád,hogy melyik házban lakhattok?

TVica:Hívjál mikor talizhatunk,ja és ne haragudj,hogy nem hívtalak be ma de még pizsibe voltam!!!A mi házunk az ahol egy kék lada áll,ha még emlékszel rá 33-ban lakunk!!

Küldöm most már a karácsonyi képeket nagyon jól sikérültek,csak még igazítani kell az outloockon.
Sziasztok,MINDENKINEK SZUPER ÉVET KÍVÁNOK!!!!
barika_andi (barika_andi)
 


Sziasztok!

Túléltük Pankamamáék látogatását, de csak mostanra hevertük ki... KépKépKép

Örülök, hogy jót buliztatok, mi csak olyan öregesen, de a szomszéd lakodalmas zenéjén még hajnali 5-ig anyáztunk. Tévét néztünk és ettünk, ittunk. Na nem sprágát és lazacot (Kép), de Evey isteni tzatziki salátája nagy sikert aratott. Azért jó lett volna végre egy nagyot ropni.

Évi! nagy gratula Csonginak!!! Miben nyilvánul meg az akaratossága?

Képzeljétek ma sikerült egy csomó sárgarépa fõzeléket Lilibe raknom. Tízóraira ettünk egy Petite Danone joghurtot, ebédre fõzeléket és a mi kajánkból egy kis lencselevest, uzsira megint egy Petite-t. mert a banános túrót nem fogadta el. Cici viszont egyre ritkább KépKépKép Már csak napi 5-6. Remélem ez a mennyiség megmarad. Adok vizet kaja után és gyakrabban megkínálom napközben is. De lehet, hogy ez az evés most napokig csak mutatóban lesz. Majd meglátjuk. Lili álldogál egyedül nagyon ügyesen már 5-6 másodpercig, de még nagyon bizonytalan magában, így leül gyorsan.

Evey, Kati! Örülök, hogy jól mulattatok! Mizújs az éjszakákkal? Jól kidumáltatok minket is??? Biztos vagyok benne... Csak jót, ugye?

Pele! Olyan jó, hogy már ott vagytok... Akkor ott ünnepeltétek az újévet is? Hogy van a pocaklakó? Már csak 4 hónap. Pont tegnap számoltam. Apropó, mi van MADÁRKÁVAL?????

Cili! ügyes kis konyhatündér vagy. A szopi miatt pedig ne görcsölj. Az is ragadós.

Barika! Kössz az üzit!!

Emese! Az én szülinapom a tied elõtt van egy nappal. A rák nõk nagyon tutik!!!! KépKépKép

Aussi Eri! Mi van veletek? Annyit gondolod rátok. Jelentkezz!!!

Snoopy! KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Pusz:

Anikó
Gerianikó
 


Sziasztok!

Boldog új évet kívánok mindenkinek!KépKépKép

Katica
Katica
 


Sziasztok!
Boldog új évet Mindenkinek!
Pankamama, Gerianikó, Dia! Hátha tudtok nekem segíteni. A Kismama novemberi számában van egy cikk: Mekkorára nõ a gyerek?
Ha esetleg megvan valamelyikõtöknek, el tudnátok küldeni nekem?
Elõre is köszönöm: Judó
judó
 
 


Sziasztok Lányok!

Az Anikóéknál tett látogatást csak mostanra sikerült kihevernünk....KépKépKépNo meg az ebéd....Kép

Persze a szilveszterünk is jó volt, csak azért nem nagyon mert a zene nem a mi ízlésvilágunk volt. Egykikötött hajón voltunk, nagyon hangulatos volt a faborítású belseje, szupi a kaja, nagyon sok finom koktél volt, persze én vezettem, meg a szoptatás miatt is csak kicsit ihattam. de az asztalszomszédaink biztosan valamelyik maffiózó csapathoz tartozhattak. Éjfélkor kimentünk a fedélzetre és ott pezsgõztünk és néztük a várban lévõ tüzijátékot. 4-re értünk hazaKép Idén házibulit rendezek.

Evey, Kati! Örülök, hopgy jó volt, zülljetek csak helyettem isKépVároma beszámolót.

Cili2! Végre, hogy írtál. Te is kis konyhamanó vagyKép Meglátod fogtok még bulizni.

Iboly! Tök jó volt akívánságlista, de tök úgy nézett ki, hogy lusti háziasszony vagyokKép Az is vagyok ha fõzésrõl van szó. Vizsga?

Ancsa! Nekem is tetszik Tomi szövege!

Barika! Tisztán mondja a Dórika ezeket a szavakat? Tök ügyes.

Pele! gratulálok új és SAJÁT otthonotokhoz! Ügyik vagytok!

Snoopy! azon gondolkodtam, hogy ha nekem is itthon kellett volna lennem szilveszterkor én is depis lettem volna. Tudom ez nem vigasz, de legalább nem ködösítek. Jobb már? Jók a képek.

Judó! Én el tudom neked faxolni ha adsz egy számot vagy lefénymásolva elpostázni. Írj az emilre. B.U.É.K.

Katica! Nektek is!

Anikó! Azt a válogatós hétszentségit. Hát nem jó neked a lakodalmas csújjogatós?KépKépKép

Évi! örülök, hogy jót buliztatok végre. Rátok fért.

Lányok, akkor próbálom szervezni a Marcellóba a kajálást, jó?

No megyek itt a szopi ideje, többiek merre jártok?

Puszi:Pankamama
PM
 


Sziasztok!
Eloszor is BUEK mindenkinek!
Nem tuntem el, csak semmi idom nincs azota, amiota atkoltoztunk az uj lakasba. rengeteg dolog hianyzik meg, hiaba nagyobb a lakas, de meg a beepitett butorok nincsenek meg, igy alig ferunk el, egyik helyrol pakolok a masikra...
Nem tudom mikor tudok mindennapos lenni ismet, igyekszem. Azert neha bekukucskalok, es megnezem mi ujsag. A leveleimet azert surubben olvasom, ugyhogy johetnek a szebbnel szebb kepek, majd en is kuldok, mert mar van skennerunk is, igy nemcsak a kamerarol tudok feltenni kepeket.
Most ennyire futotta.
Moni
Moni
 


Sziasztok!

Kezdem én is azzal, hogy mindenkinek minden jót kívánok erre az évre is! Köszönöm a képeslapokat és üdvözleteket.

Tõmondatokban az ünnepekrõl: karácsony elõtt naponta vittük Vilit az orvoshoz, mert nem akart antibiotikumot adni és azt mondta, jobb, ha minden nap látja, hová fejlõdik a láz... Szerencsére elmúlt minden beavatkozás nélkül.
Karácsony napján anyósomhoz utaztunk, másnapján a szüleimhez. Ugye mondanom sem kell, az autó... Hortobágynál már melegünk volt, ezért leálltunk, levettük a kabátokat, beültünk és ... onnantól nem mûködött a fûtés. Persze nem volt hideg, de nem mertünk megállni, mert ki tudja elindul-e még az autó.
Két ünnep között két disznóvágás, plusz egy vadászat a férjemnek, mindegyik hajnal négykor... A szilveszter már kész pihenés volt idehaza. Kép Azért annyi haszna volt az egésznek, hogy tele a fagyasztó hússal.

Zsóka!
Most már én is nagyon kíváncsi vagyok a "beijesztésre".

PM!
Hogy Te milyen szuper vagy! Kép

Pele!
Nekünk a nagymamám csinált ilyen óriás-paplant. (Késõbb szétszedhetõ kettõ különre - mindenre gondol) Én nagyon szeretem, bár Vilinek nincs köze hozzá. Kép Tudom mit érzel a saját lakással kapcsolatban. Két éve én el sem hittem, hogy a beépített szekrény felében nem a fõbérlõ cuccai vannak. Nagyon jóóóó érzés. Kép Kép

Bigacsiga!
Jó volt ez a kis félreértés! Kép

Iboly!
Köszönöm a havat, mint kívánságot, de sajnos úgy jártunk, mint Mohamed a heggyel. Haza kellett utaznunk egy kis hóért. De kipróbáltuk a szánkót! Mi ültünk Vilivel, a férjem és apukám húzta.

Utólag is mindenkinek boldog névnapot, aki az ünnepek alatt ünnepelte! Kép

Üdv: Juca

[color=#476969:dc42bdeafd] Üdv: Juca
[/color:dc42bdeafd]
juca
Budapest XI. kerület
 
 


Sziasztok!

Megjöttünk tegnap, de lelkieröm nem volt írni, aztán este meg Évi kedvenc filmjét néztem, pedig megfogadtam már egy párszor, hogy nem nézem meg, mert állandóan sírnom kell rajta.Kép
A buli nagyon jó volt, csak sajna a lovasszánozás maradt el, mert az esö elverte a havat. Azért volt nagy levegözés kint az erdöben, még özikéket is lehetett látni, de föleg fehér madarakat (KatiKép). Ö tudja miröl van szó. Volt tüzijáték, hazárdjáték. És föleg buli már 30-án este. Aztán 31-én folytatódott. Sokat táncoltunk. Ami a legérdekesebb, hogy szilveszter éjjel a Kitti és az Adrián egy szobában aludtak és nagyon jól viselkedtek! Adrián csak 6-kor kelt szopizni elöször. Pedig általában sajnos 1-2 fele fel szokott ébredniKép Nálunk az a rossz, hogy én nem tudom, hogyan kivitelezzem azt, hogy ne vegyem fel, mert ö hason alszik és úgy sír, hogy közben hol emelgeti a fejét, hol beletúrja a lepedöbe, ami tiszta nyál lesz hamar. Muszáj felvennem, vagy tudtok valami más megoldást is!
Egyébként nekem senki nem segít?Kép Kérdeztem, hogy hogyan lehet törölni hozzászólást?

Bigacsiga! Köszi az sms-t! Egyébként szeretnétek harmadik babát? Nálunk úgy áll a helyzet, hogy én szeretnék, a párom is szeretne, csak még nem tudja, hogy szeretne. Kép

Cili2! Nekem is csinált ilyet Adrián, hogy 5-7 perc után nézelödni kezdett, vártam egy kicsit, aztán újra megkínáltam. Néha elfogadta, néha csak fél óra múlva fogadta el. Én arra gondoltam, hogy jobban érdekli a körülötte levö világ, mint a cici. Elmúlt ez az idöszak. Most egy ciciztetés kb. 5-10 perc (az estit kivéve, mikor majdnem egy óra, de akkor szunnyadozik is rajta egy keveset.). Szerintem, ha látszólag vidám és a súlya sem csökken, akkor maradhat csak a szopi. Ez az én véleményem.Kép

Iboly! Szenzációsak az újévi kívánságaid!Kép

Ildi! Örülök, hogy van már modemed! Eredetileg a munkahelyedre akartam küldeni neked a karácsonyi lapot, gondoltam elküldöm most az újévben, mire mész dolgozni, ott fog várni. De akkor már felesleges, így utólag kívánok minden jót külön neked és családodnak!Kép

Snoopy! Kár, hogy így sikerült az év utolsó hete nálatok! Jobbulást! Kép A legközelebbi züllésen, majd jól kizülljük magunkat!KépKép Köszi a fotót! Most már ne hívd Dagi Malinak, hanem Ari Malinak!Kép

Anikó! Jól kidumáltunk mindenkit, föleg téged!KépKépKép Ez most vicc volt. Képzeljétek szó sem nagyon esett a babanetröl! Egész nap el voltunk foglalva.Kép

Ancsa! Megnéztem azt a bizonyos nagyfejü képed! Hát persze, hogy nagy, amikor közeli! Ezt mindenki látja, hogy azért.Kép

Lehet, hogy Kati majd többet ír. Megyek felteszem a züllö képeket. Még csak annyit, hogy felteszem mind, szerintem lehet, nem?


Puszi, Evey
evey
 
 


Sziasztok Lányok!

Evey!
Régen amikor (ifju) lány voltam akkor mindig azt hangoztattam, hogy három gyereket szeretnék. Amióta babnettezek azóta megint él bennem a vágy, de most kétéves a kicsi és olyan égetni való kölyök, hogy már magam is megkérdõjelezem kell nekem még egy harmadik (égetni való)?
Egyébként a párom nem akar harmadikat nélküle meg nem megyek bele.

Jók a züllõs képek.

Ezek szerint átment az sms? A netrõl küldtem és ott nem láttam, hogy átment-e vagy nem, mindig azt írta ki folyamatba van.
Más is megkapta?

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Sziasztok!

Én már megint kérdéssel, kérdésekkel zargatlak benneteket!Kép

1. Csongi gyönyörûen szopizott az elmúlt hetekben, öröm volt nézni, hogy veti magát a cicire. De most már 3. napja, hogy szinte abszolúte nem kell neki. Még hajnalban is csak ma fogadta el. Pedig akkor eddig tutira kiszopizott két cicit. Próbáltam neki tápszert adni (Beba 2) ezt ette amikor 1 hétig esténként nem kellett neki cici, de most megérzi az elsõ kortyot és löki el magától. Igen tanácstalan vagyok, mert így szinte az a tejmennyisége, amit egyszer tejpépbõl megeszik. Segítsetek, SOS!

2. Már kb. 1 hete minden éjjel sír. A vége az, hogy hajnalban rájövök, hogy teljesen eláztatta a pisi, így át kell öltöztetni. Lehet, hogy nem is a foga kínozta, csak én jöttem rá késõ, hogy pisis? (Tegnap már Panadolt adtam neki, mert annyira kialvatlan voltam, hátha segít). Eddig már a maxi Pampers használtunk, gondoltam, lehet, hogy nagy még egy kicsit, azért folyik ki. De tegnap midit tettem alá, az is kifolyt. Mi a fenét adjak rá, hogy ne öntse el a pisi?

Na, sok bajom van, mi?!

Evey, én most nem néztem végig a filmet, mivel így is holdkóros vagyok, inkább 10-kor lefeküdtemKép
Klassz lehetett ez a szilveszter!Kép

Geri, Csongi akarata abban nyilvánul meg, hogy elkezd szó szerint hisztizni, ha nem az van amit õ akar. Pl. fogom a kezét, sétálunk, és leültetem, akkor vágja elõre a fejét, és ordít. Vagy ha pelenkázom, és nem engedem elmenni. Meg ilyenek. Kicsit korán kezdi a kölyök!

Juca, lehet hogy autót kellene cserélnetek?Kép

Szép napot!

Évi
Évi (Évi)
 


Kedves Pankamama!
Azért a Babanet tényleg egy szuper hely, bármi gond van, azonnal jön a segítség! Köszönöm, hogy felajánlottad, hogy elküldöd a cikket, de közben Móni megelõzött! (Köszi Móni!). Plusz a chatrõl is küldte Marcsi, szinte egyszerre jött át a két fax. Olyanok vagytok, mint Aladdin csodalámpájából a szellem, de remélem háromnál többet is kívánhatok! Kép Kép Kép Kép Kép Mégegyszer köszönöm!
Ja, egyébként kiszámoltam, és a fiam kb. 180-183 cm magas lesz a számítások szerint, meg fõleg akkor, ha jobb lesz az étvágya, mert most nagyon cingár. Hiába van tél, nem szed fel semmit. Kép Bezzeg én! Kép Kép
Láttam a züllõs képeket, örülök, hogy ilyen jó hangulatban voltatok!
Puszi: Judó
judó
 
 


Sziasztok!

Elõször is BÚÉK mindenkinek!

Evey!
Megnéztem a züllõs képeket, csak egy a baj: nem tudom, hogy ki kicsoda rajta. Azt hiszem, Téged felismertelek, de a többieket nem. És megesz a kíváncsiság Kép.
Úgy tudom, a szerkesztõ Gabinak kell írni, hogy törölje a hozzászólásodat. Egyébként mostmár én is jól beijedtem, bár hogy pontosan mitõl, azt nem tudom.

Pankamama!
Nagyon-nagyon igyekszem, hogy eljussak a következõ züllésre, hátha sikerül. A helyszín jól hangzik és hátha sikerül beszerveznem egy bébiszittert (=barátnõmet).

Edóka!
Írtam Neked egy emailt, megkaptad?

Pele!
Gratulálok, hogy túléltétek a költözést, legyen sok örömötek az új házatokban!

Anikó!
Köszi a képet. És gratula az ügyes Lilihez, meglásd, ebbõl nemsokára járás lesz Kép!

Évi!
Ha tényleg a pisi a sírás oka, az már félsiker, mert legalább tudod, mi a baj. Mi Libero Baby Comfort-ot használunk. Egész pici korában többször átázott éjjel, de mostanában csak ritkán. Ez persze nem jelenti azt, hogy Nektek is beválik.

És akkor most magunkról:
Végre tölthettem pár napot Debrecenben (férjem persze nem volt velünk) és olyan luxusokat engedhettem meg magamnak, mint például úszás, mozi (Harry Potter), barátnõkkel találkozás. A Szilvesztert már itthon töltöttük, csendben, álmosan (részemrõl kicsit depisen Kép).

Bálint mostanában mindenhová felmászik, úgyhogy nagyon résen kell lenni. Debrecenben például egy percig nem figyeltünk oda, és máris fent volt egy létrán (csak akkor raktuk ki hogy valamit leszedjünk), a szívbajt hozta ránk. Napról napra okosabb, ügyesebb, nagyon jófej kiskölyök, imádom. Az öltözködés-pelenkázás viszont továbbra is nagy tortúra, sõt talán egyre nagyobb.
És van egy gondom/kérdésem. Mostanában elég gyakran (azért nem naponta, de majdnem) este, 1-2 órával azután hogy elaludt, felsír és úgy sír, mintha nyúznák. Nagyon nehezen tudom megnyugtatni, de ha abbahagyta a sírást, tovább alszik. Nem tudom, mi lehet: a foga? Már 10-11 kint van (azért nem tudom pontosan, mert nem hagyja, hogy megnézzemKép), és úgy hallottam, az elsõ 8 után már jobban bírják. Esetleg rosszat álmodik? (Pele?) Mindig jó alvó volt, 3 hónapos kora óta végigalussza az éjszakát és (sajnos) 7 hónapos kora óta nem szopizik. Ötletek?

Puszi Mindenkinek!

Ági
Ági
 
 


Sziasztok lányok'

Átszerénykedek hozzátok az "Elsõ napok, hetek"-bõl, mert most tapasztalt anyákra van szükségem.

Maja (3,5 hónapos) náthája bronchitissé (hörgõgyulladás) fejlõdött. Láza nincs, de nagyon hurutos. Kapott rá Theofilin kúpot, de attól úgy felébred, hogy egész éjjel nem alszik. Közben meg hörög szegénykém, mert nem tudja rendesen felköhögni a váladékot. Nagyon rossz hallgatni, meg amúgy is ez az elsõ betegsége, úgyhogy elég pánikban vagyunk, már 2x hívtuk az ügyeletet. Õk is csak azt mondják, amit a dokinéni, hogy kúp, meg hideg párás levegõ. Fõleg este kezdõdik a hörgés, és kb hajnali 4-5 kor tud elaludni. Ha valakinek volt hasonló betegsége, írjon egy-pár bíztató szót, mert tudom hogy a pánik nem jó tanácsadó, de egyenlõre csak az van.

Zsuzsa
zsuzsa73
 
 


Sziasztok Lányok!

Itthon van a párom szabin, úgyhogy most ki vagyok túrva a gép mellõl egész nap. Most elment a haverjához, úgyhogy kihasználom az alkalmat. Kép 1-én kirándulást tettünk a Tropicariumba, nagyon jól éreztük magunkat, Timinek nagyon tetszettek a cápák, meg a kígyók. Terápiás hatása is volt a dolognak, mert eddig fétl a kígyóktól, viszont most mintha megbarátkozott volna velük. Kép

Iboly!
Köszi az újévi jókivánságokat! Nagyon szépen csokorba szedted. Kép

Snoopy!
Remélem depi nyomtalanul elmúlt, Mazsavári nagyon helyes a képen.

Bigacsiga!
A malacka nagyon jópofa! Kép

Pele!
Akkor nektek nagyon jó szilveszteretek volt! Hannus nagyon aranyos lehet a babájával. Kép

Anikó!
Már "csak" 5-6 alkalommal szopik Lili? Kép Eddig mennyiszer cicizett? Tominál 4 a maximum.

Evey!
Ti aztán jól kiszórakoztátok magatokat. KépKép Adrián is érezte, hogy az anya bulizni szeretne. Kép Kikkó is ilyen jól aludt?
Mikor Tomi hason emelgette magát én mindig megfordíto(tta)m a hátára (persze Õ egybõl visszafordul(t)) és addig simogattam, amíg vissza nem alszik. Nem mindig, de legtöbbször bejön. Most már elég jól megszokta, így egyre kevesebb idõt töltünk ezzel, hamar el(vissza)alszik. Viszont éjjel csak cicivel visszaaltatni. Kép Kicsit felemás megoldás, de majd mire 3 éves lesz... Kép
Züllös képek szuperek, várjuk a folytatást. Kép

Évi!
Egyéb folyadékot kap Csongi? Gondolom igen, tehát szomjan halni nem fog. Ha meg a kalcium ellátása miatt aggódsz, szerintem (lehet, hogy mások megköveznek érte) megpróbálkozhatsz most már a tejtermékekkel (túró, sajt, joghurt). Igy ki lehet váltani a tejfogyasztást. Esetleg valami 3-as tápszert, mert azok már ízesítve vannak, hátha jobban ízlik neki.
Pelus ügyben nincs ötletem, nekünk csak a Pampers jött be éjjelre, más pelenkákkal úgy jártunk mi te. De ha már az is kevés...

Ági!
Nem biztos, hogy minden babának, könnyebben jönnek a fogai az elsõ 8 után. Lányomnak pont az egyik rágófoga jött nagyon nehezen. Volt vele minden, nyügösség, láz, de a doktornéni is azt mondta, hogy egyértelmüen a foga. Ugyanakkor volt olyan idõszaka is, amit írsz, felébredt, sírt, megnyugtattuk, visszaaludt, a mai napig nem tudjuk mi volt az oka. Kép Nem sokat segítettem, ugye? Kép

Zsuzsa!
Régebben írtam, hogy nekem a lányom volt többször hörghurutos. Nekünk is a Theofilin kúpot adták elsõ alkalommal (6 hónapos volt). Késõbb viszont a Spiropent nevû kanalas gyógyszert kaptuk. Ez nagyon jó volt rá, szuperul oldotta a lerakódást. Persze tudom nem mondhatod az orvosnak, hogy írja fel ezt, de azt is figyelembe kell venni, hogy mire teljesen helyrejön legalább 1 hét eltelik. És bizony addig sípolva veszi a levegõt, köhög, hörög. Mi is sokszor frászt kaptunk tõle, de elmúlik. KépKép A hideg levegõ egyébként tényleg jó, nekünk azt mondták, hogy 17-18 foknál ne legyen több mikor alszik. Ja és Timi azt csinálta, hogy miután elaludt mindig akkor köhögött, hörgött álmában, és nem tudtam mikor fog rá felébredni. Kitartás! KépKép Ha segíteni nem is tudtam, remélem egy kicsit megnyugtattalak. Kép

Sziasztok
Ancsa

Kép
Kép
Kép
anyanyanya
 
 


Sziamiasztok!

Evey ezekszerint megelõztélKép!
Elárulom lányok (nehogy nagyon furdaljon a kiváncsiságKép) a "fehér madarak" egyszerû, hétköznapi tyúkok voltak. Csak én mint városi jány, "messzirõl" nem ismertem fel õketKép
A szilveszter éjszakáról már írta Evey, hogy a csöppek milyen rendesen viselkedtek, azért én még csámcsognék a témán! MEGDÖBBENTÕEN JÓL VISELKEDTEK! A tûzijátékot úgy néztem végig, hogy a fülemre szorítottam a bébiõrt, ami bekapcsolt a hangtól, és így azt is hallottam a bébiõrõn keresztül, amit 3 méterrel tõlem beszéltek. A gyerkõcök meg még csak nem is szusszantak egy nagyot. Aztán éjfélkor tulképp a mellettük lévõ szobában volt a pezsgõbontás, másodpercek visszaszámlálása után nagy (jó hangos) ováció, Eveyvel már felkészültünk, hogy mindjárt mehetünk visszaaltatni... DE SEMMI REAKCIÓJUK nem volt a srácoknak. Valószínûleg, ha minden nap lenne tûzijáték az ablakunk alatt, nem is kellene alvásra nevelgetni KittitKép
Na, szóval nagyon jól éreztük magunkat. A gyerekek is, és mi is, mivel hagytak minket jól érezniKép (Ezt megasszondtam!)

Kitti meg az éjszakai alvás egyre nagyobb barátságban vannak egymással. Most éjszaka pl. 8 órát aludt egyhuzamban!!!! Ez írtó nagy szó ám! Csak sajna egy kissé szerencsétlen elosztásban, mivel 8-kor aludt el (pár kanál tejpéppel, és egy fél "cicivel" a gyomrábanKép), és így 4-kor kelt elõször, de akkor még visszaaludt egy simogatással, viszont 5-kor megint szólt, hogy most már nem tud tovább várni, tényleg éhes, így kapott cicit, ami után fél kilencig még aludtunk.
Nagyon örülök, hogy belefogtam a "nevelésbe", egyáltalán nem bántam meg! Sõt! Mondjuk, ha Kitti nem így reagál, akkor tuti nem tudtam volna megcsinálni. Nem is nevezném ezért ezt bekeményítésnek, tök puha vagyok továbbra isKép Csak ugye nem tudhatja az ember elõre, hogy hogy fog reagálni a gyermek, ha ki sem próbálja! Utológak könnyû okoskodni, jó nehéz volt rávenni magam, hogy kipróbáljamKépKépKépKépKép

Iboly! KépKépKépKépKépKépFantasztikus vagy!KépKépKépKépKépKép

Evey! A férjedtõl végül nem sikerült elköszönniKép Valószínûleg elkerülhettük egymást, mert mire mi kiértünk, már nem volt a kocsinál. Írd be a lányoknak a szobaárakat a nyaralástervezgetéshez!

Ildi! Örülök, hogy van modemed!!! De mi ez a szûkszavúság? A mindenkinek csomaggal valóban kordában lehet tartani valamennyire a telefonszámlát.

Snoopy, Emese! Remélem vége a depinek!!!! Egyikõtöket sem depizõs fából faragták!!!! Tessék újra a szokásos vidám hangulatot hozó stílusban irogatni nekünk! Mosolyogjatok! Nézzétek, így kell: KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
Mazsavári tündéri, köszönöm a fotót!

Anikó! Lili is tündéri, meg írtó bájos a szép ruhájában, neked is köszi a fotót. Kérdezted mi van Madárkával. Õ tulképp jól van, "csak" Petra baba beteg nagyon. Szilveszter óta. Hasmenés, hányás, ilyenek. Azért néha szokott olvasgatni, majd ha lesz rá szusszanása, biztos ír is. Ugye MadárkaKép?

Mennem kell, apa percenként nyit be rám, hogy mikor vesszük már ki a gyerekeket a vízbõl...

Puszi
Kati
cskati
 
 


Sziasztok Lányok!

Pele, csak nem Teletubbies-t szoktatok (ti isKép) nézni? Nagy öleléééésKép ez ott szok (á la Kari) elhangzani..Szerintem tök édi duma, nem? Gratula a szép, vadiúj lakásotokhoz!!!

Emese, bocsi, hogy 28.-a óta nem jöttem és nem tudtam válaszolni: szilveszterkor Colbert-szüzet csináltunk sült krumplival, pácolt s.combot jóasszonyos besamell mártással, párolt vöröskápival és rizzsel. Voltak saláták és sonkatekercs. Csináltam bólét és egy tök jó koktél receptet is kipróbáltam. Szóval nagy zaba volt, meg duma, meg buliííí.. A gyerekek nagyon élvezték a pörgést, bár 10-nél tovább egyikük sem maradt fent. Jancsi is éjfél után kelt csak fel elöször, aztán 7-kor és utána már nem is akart visszaludni..Kép Szóval az elseje kicsit kómában telt el...(Remélem, hogy ez nem jelenti azt, hogy az egész évem ilyen lesz.)

Kari nevében köszi a gratulákatKép Olyan cuki, ahogy mondja, hogy már 4 éves, és nekem meg úgy tünik, mintha tegnap született volna..
Tavaly karácsonykor, amikor Jancsit vártuk, kapott egy kisfiú babát (micsoda véletlen: öt is Jancsinak hívják), most Neki kért "egy páj jucit"Kép
JAncsi teljesen biztosan áll, és már nagyon édesen leereszkedik a popsijára. Söt, amit imádok:az az, ahogyan térdel!! Meg kell zabálniKépKép
Foga továbbra is csak 2.., szopizás nálunk is lecsökkent 5-6 alkalomra, mert rákapott a tesói kajájára. Eszik rizst, gyümiszósszal; krumplit, de csak akkor, ha darabos; mindenféle rágcsálható dolgot: kiflit, babapiskótát..; petit danone-t, túrókrémet, gyümölcsrizst..(az utóbbi 2 á la anya) Szóval ö is lassan ö is nagy fiú lesz.
Hannus karácsonyra kapott többek közt egy korongozó készletet: minden nap fülig agyagosKép Már csinált nekem és az apjának is egy-egy "kávéscsészét". Én is kipróbáltam, nagyon jó.Kép(Én egy mécsestartót csináltam, már csak ki kéne festeni..)
Tomi pedig a kiskutyi nyúzza..(Zadír lett a neve,) ö pedig állandóan lohol utána, nem hagyják egymást békénKép
Velem annyi változás történt, hogy karácsonyra levágtam a hajamat (igen én, a sajátomat!!) és -szerintem és Zali szerint is- állati jó színüre sikerült befesteni. (intenzív vörös..) Persze azért van nekem is jó májú rokonom, aki rögtön Pumuklinak kezdett hívni, de hát arra én nagy ívben teszek. A lényeg, hogy én jól érezzem magam a börömben.. Van már karácsonyi kép, de elég vacakul sikerültek. Holnap szeretném öket beszkennelni és rögtön utána küldök belöle Nektek.

CsKAti, köszi a lapot, remélem Ti is megkaptátok az enyémet..

Bocs, ha túl hosszúra sikeredtem, most még elolvasom az eddig írtakat és még lehet, hogy ma este ismét jövök.

Puszi mindenkinek és így utólag is BUÉK!

Verus

Kép
verus
 
 


Sziasztok!

Bocsi, hogy csak most írok, de 3 napja van ADSL-ünk, azóta a férjem le se száll a géprõl, alig látom. Most viszont már kitúrtam, mondtam, hogy nekem feltétlen randim van Veletek!!!
A szilveszterünk csendesen, itthon telt, mivel Anyu is elutaztt, nem tudtam kire bízni a gyrekeket! Kettesben, (tévé szerintem vacak volt), de azért nem volt rossz..... Kép

Ma voltunk apám nyaralójánál (Délegyháza, de nem a nudis tó, bár most úgyis mindegy) korizni, csúszkálni, jegezni. Nagyon klassz, sima jég volt, és csak néhol volt havas. 6-8 éve nem volt a lábamon kori, ahhoz képest elég jól ment. Fiúk fakutyáztak, ami egy idõ után abból állkt, hogy Gergõ mindenkit leparancsolt a székrõl, és õ egyedül toligálta a jégen. Jót aludtak utána délután.

Pele! Gratula az új lakáshoz!!!! Remélem, hamarosan már élvezni is fogjátok a dolgot, nemcsak bosszankodni a folytonos pakolás miatt!

Juca! Sajnálom, hogy orvososdival teltek az ünnepek! Legközelebb már tudjátok, ugye, hogy mit szeretnétek kapni karácsonyra?? Na, súgok egy picit: egy jól fûthetõ, megbízható, mindig elinduló… Kép

Évi! Nem akarlak elkeseríteni, de nálam Dani úgy szokott le a szopizásról, hogy szinte egyik pillanatról a másikra eltolta magától, és soha többet nem kellett neki. Én meg még hetekig úgy járkáltam, mintha két dinnyét hordanék, de sehogy nem lehetett rávenni, hogy újra megpróbálja. Üvöltött, ha csak megpróbáltam szopizós pózban tartani. 8 hónapos volt. Pedig nem is voltam terhes, úgyhogy nem azért ment el tõlem a kedve. remélem, Ti nem így jártok!

Ancsa! Nálunk Anyu vitte el a "cápáriumba" a fiúkat. Legnagyobb élményük az volt, hogy letojta õket egy madár. Kép Azt napokig mesélték, cápákról meg egy szót se. Én még nem láttam, de érdekelne.

Evey! Klassz, hogy jól sikerült a buli!!!! Nem csoda, hogy agyerekek is jól aludtak, ha már szépen egymás mellé fektettétek õket! Nem lehet elég korán kezdeni! Kép
És köszi a züllõs fotókat!!! Bár így utólag lehet, hogy mégis cenzúráznom kellett volna…

Snoopy! Én miért nem kaptam képeket?????

Bigacsiga! Én is megkaptam az SMS-t, köszi. Meg kaptam még valakitõl, akinek nem írtam fel (okosan) a számát, aláírás semmi, így nem tudom, kinek, de köszönöm!!!
Ja, az elsõ után következõ gyerekek egyre égetnivalóbbak, számuk növekedésével ez a kedves tulajdonságuk is fokozódik! Kép
Elküldenéd nekem is a Mekkorára nõ a gyereket??? Köszi nagyon!

Kati! De jó, hogy Te is elõjöttél! Biztos hattyúk voltak azok, csak Evey rosszul látta! Kép Igyekszem nem depizni, de mondani könnyebb… Azért baj nics, és nagyon köszi a mosolyokat!!!!

Anikó! Köszi Lilirõl a képet, nagyon kis nõcis ebben a csini ruhában!

Zsóka! Írd már le, mi ez a beijesztés, mert megesz a fene! Meg a Macilacis dolog is, akit nem szabad felhívni! Mi van?????

Millió puszi mindenkinek, jövök, amikor a páromat ki tudom tuszkolni a gép elõl!
Emese
Emese
 


Sziasztok,
offline írok, majd utólag a reagálásokat.
Nem akartam senkit megijszeteni azzal, hogy a táblázatbeli adatokat (az enyémeket) le akarom vetetni. A férjem konkértumot nem mondott, de sikerült alapoan megijesztenie. Ráadásul úgy néz ki, felbukkant a babaneten vki, aki nem biztos, hogy jó szándékkal nézegeti a fényképeket. Akit érdekel, magánban errõl bõvebben. Ma írtam Gabinak, hogy törölje a fényképalbumomat. Aki meg szeretné nézni a gyerekeket, annak szívesen küldök.
Karácsony: szép volt, jó volt, lassan el is felejtjük... Estére kipurcantam rendesen. Ábel nagyon örült az ajándékoknak, azt sem tudta, melyikez kapjon. Emese pedig inkább ÁBel ajándékaival bvolt elfoglalva, mint a sajátjaival... Kép
A szilveszter is nagyon jól telt, itthon buliztunk egy baráti házaspárral, amúgy öregesen. És ha minden bejön, kimenõm van holnap! KépKépKép A barátnõmmel holnap moziba megyünk (Bridget Jones), du. egytõl este fél kilencig szabad vagyok. Alig várom!!
Iboly, nagyon kedvesek az újévi kívánságaid! Komolyan meghatódtam rajta, hogy gondoltál mindenkire. Kép

Na megyek, sok nézegetnivalóm van még,
puszi és BÚÉK mindenkinek
Zsóka

ui: Köszönöm mindenkinek a jókívánságokat, képeslapokat!

Zsóka
zsóka
 
 


Verus!
Közben Te is írtál, így csak most tudok válaszolni Neked!
Nem semmi menüt fõztetek!!! Komolyan gratulálok hozzá! (Csak halkan jegyzem meg, hogy én is egy nagyon exrtát akartam csinálni, de nem épp extrára sikerült.)
A fodrászkodásért meg nagyon irigyellek! Én a srácoknak os csak géppel merem levágni a hajukat, a sajátomat meg még megszárítani is nehezem tudom, nemhogy levágni.
Mindig is ilyen kis kreatív voltál, vagy a friss vidéki levegõ teszi???? Kép és Kép
Sokpuszi:
Emese
Emese
 


Sziasztok Lányok!
Megkerültem, el se vesztem.
MA végre eljutottam oda, hogy elmentem a Születésházba és átadtam a z aláírt Petíciót, meg mindenféle jókazt mondtam hozzá Geréb Áginak a Ti nevetekben is. Ugye nem baj?
Bocsi, hogy lazulok, de sokat voltunk vidéken, és itthon még mindig nem sikerült visszazökkenni a normál kerékvágásba.
Az az ötletem támadt, hogy azok a bizonyos táblázatok, amiben mindenféle adatok vannak a gyerkõcökrõl meg rólunk, kerüljenek ki a topikból, és csak emilben küldözgessük el idõnként frissítve.
Ok: a pedofilgyanús Macilaci megjelenése a babaneten.
Eddig se szívesen írtam meg az emilcímemet stb. nyilvánosan, mostantól végképp nem.
Ha nem értetek vele egyet, akkor legalább a legutóbbit szeretném töröltetni Gabival, amiben az én adataim is vannak már.
Pusszantás:
Edóka
Edóka
 


Sziasztok Lányok!

Emese!
Szintén zenész?
Nekünk is egy ADSL volt a kari ajándék na mag egy DVD a számgépbe. Ahhoz meg uj hangfalak is kelletek. Most éjszaka azt hallgatom ahogy teszteli. Eg kedves nõi hang mint amikor a korcsolyversenyen mondaja a tizedesszámokat angolul csak itt a left és righ szó hangzik el. Kép Jó munkához idõ kell. Azért kiváncsi leszek húsvétra megtudom-e nézni a Baljós Árnyakat DVD kiadásban. Kép
Az Adsl különben tök szuper. Most aztán lehet képeket nézegetni. Nem kell várni, hogy letölti vagy sem. Egy pillant alatt lejön.

A táblázatot nem én küldtem. Csak azért szólók mert az én nevem alá írtad. Kép

Na ha ezt írod a harmadikról én nem is akarok annyira. Kép
Már a másodikat is a szekrénytetejérõl kell levakarni csak fordulja félre egy pillanatra.


A fodrászkodásért én is irigylem Verust! Anyámmal volt lánykoromba mindig vitám, neki nagyon ügyes keze van és saját maga dajerolja, csinálja a haját. Egyszer megkért, hogy fáj a keze csavargassam már be neki. Hát ne tudjátok meg én mit szenvedetem, a vége az is lett, hogy félbehagytam. Na ezért hordok én is rövidhajat.

A fiaim haját én is magam vágom. Itthon cirkuszolhat, de a fodrásznál nem tudnék a lelkére beszélni eleget.

Nálunk csak hagyományõrzõ kaja volt. De az mind nagyon finom. Ponty, káposzta, malacsült.
Én még ilyen jó ízû halat nem ettem mint most karácsonykor.
Szilveszteri malachoz meg hajába sült krumpli volt (isteni illata volt amikor sült) meg pároltkáposzta.

Karácsony másnapján anyáméknál ettünk. Na akkor sikerült jó sokat ennem és megülte a gyomromat. Este otthon kovályogtam a lakásba mit ihatnék meg, hogy könnyebben érezzem magam, mígnem ráleletem a hütõben egy fél üveg konyakra. Már egy féléve tologatjuk a hütõbe (nem is tudom akkor minek volt ott), egyszer kibontotttuk valakinek, de mi nem nagyon vagyunk konyakosak. Nézegettem, aztán mondom a páromnak, hogy nekem most fáj a hasam ha innék egy konyakot jobb lenne. És ittam, és jó lett! Másnap este jön a férjem befelé "anya nekem úgy fáj a hasam", de ekkor már röhögtünk mind a ketten. Ja és megszabadultunk a kobor konyaktól.

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Sziasztok!

Úgy tûnik, most rajtunk a sor betegségek terénKép Tegnap éjjel semmit sem aludtunk, mert pici Áron hangosan zokogott, hogy fáj a füleKépKép Végül reggel 7 körül sikerült csak elaludnia, így viszont átaludtuk sajnos a fülészeti rendeléseketKép Mondjuk reggelre jobban volt, bár be is lázasodott. Nem tudom, ma milyen éjszakánk lesz, remélem, jobb, mint tegnap!

Egyébként még nem vagyunk túl teljesen a költözésen, de az utolsókat csomagoljuk, és vasárnap megyünk ki végleg. Sajnos akkor el is fogok tûnni egy idõre (HOGY FOGOM KIBÍRNI NÉLKÜLETEK????!!!!), mert a telefont ugyan megrendeltük, de azt mondták, kb. 1 hónap, míg bekötikKépKép És egyelõre sajnos mobilunk sincs, se más efféle kommunikációs alkalmatosságunk. Azért ahányszor Pesten leszünk, mindenképp megpróbálok jelentkezni az öcsém gépérõl, meg remélem, hogy mobilunk is lesz mielõbb.

Pankamama!
Azért számítsatok rám a züllésben!!!Kép Ki nem hagynám!!!KépKép

Evey!
Örülök, hogy jól éreztétek magatokat!!!
Nálunk a 4.-5. gyerekkel ez a helyzet...KépKép

Évi!
Fõzibe nem lehet neki tenni az anyatejet? Akkor talán több lenne a napi adagja. Vagy esetleg tényleg a tejtermék a megoldás.
Áronnal egyébként ugyanezt a kálváriát jártuk meg pelusügyben. Olyan sokat pisilt éjjel, hogy mindenbõl kifolyt. Ami nekünk végül bejött egy csomó márka végigpróbálása után, az a Libero Up and Go volt. Nem olcsó sajnos, de kifejezetten csak éjjelre vettem. Na, abban nem ázott el, csak nagyon-nagyon ritkán, ha extrém sokat ivott este.
Egyébként meg Hannus is így eldobja magát, ha vmi nem tetszik nekiKép És ez még csak nem is a dackorszak...!!!Kép

Ági!
Lehet a foga, igazából nekem az a tapasztalatom, hogy bármelyik fog kibújása lehet zavaró, gyereke válogatja. De az alapján, amit leírtál, valószínûbb, hogy éjszakai pánikrohamszerûségrõl van szó. Ezt az idegrendszer érése, átállása okozza, át kell vészelni, majd elmúlik. Tudom, ez kevéssé vigasztaló, de egyszer vége lesz.

Ancsa!
A Tropicarium nekünk is nagy élmény volt, Áron azóta emlegeti, pedig már jó régen jártunk ott.

Kati!
Ez igen, Kitti nagyon gyorsan átállt az alvásra! Tök jó! Menjünk hozzátok tüzijátékozni?Kép
Végül is Hannussal is így voltunk, hogy egyszer csak kiderült, hogy elég neki egy kis simi is, aztán most már sokszor ennyi sem kell.
Madárkáéknak jobbulást!

Verus!
Na ná, hogy nálunk is kedvenc a TeletubbiesKépKép Hanna is úgy kacag rajta, hogy majd' feldõlKép
Micsoda konyhatündér vagy! És nagyon klassz lehet az új hajad, kíváncsi vagyok rá.

Emese!
Írtam neked!

Zsóka!
Azért ez tényleg ijesztõ...Kép
Tök jó, hogy el tudsz menni moziba! Zoli lesz a lurkókkal? Mi legyen a cuccokkal? Hétfõn megpróbállak felhívni, jó?

Puszi mindenkinek, holnap még mindenképp jövök!

Pele
Pele
 


Bigacsiga, ez a konyakos sztori nagyon tetszett, átveszem a szövegetKépKépKép

Pele
Pele
 


Na, újra itt:

Snoopy, remélem mára már jobb lett a közérzeted, én tegnap voltam totál a béka feneke alatt lelkileg. Az újévhez lehet köze? Ha Ladánybene felé jártok, tényleg gyertek be, szívesen látunk.Kép Telcsiszámot, majd privátba megírom.
VISZONT: igencsak meg vagyok sértödve, én nem kaptam semmiféle édes, aranyos fotót Mazsaváriról!!

Anikó, töled igenKép Lili kész hölgy ebben a kisruhábanKép

Bigacsiga Kata, az újévi sms-t külön köszi, annyira aranyos vagyKép Nagyon jól esett!! Tomi, amikor 2 éves volt azt mondtam, hogy én nekem nem kell több gyerek: és tessék! Mostanra egy szuper jó fej, persze csintalan nagy kölök lett és már rég elfelejtettem, hogy milyen kis komisz gyerek volt hajdanán..Szóval lehet, hogy Ti is úgy lesztek, mint Eveyék. Te szeretenél, a papa meg nem tudja, hogy szeretne!!

Most már nagyon álmos vagyok, sziasztok:

Verus

Kép
verus
 
 


Lyányok!

Mi ez a depis évkezdés? Ne vacakoljatok má! Lehet, hogy mindenkinek jó hangulatot kellett volna kívánnom, hátha bejött volna, mint Ildinek a modem! Kép
Amúgy csuda aranyosan reagáltatok a kívánságaimra, köszi szépen! És nagyon köszönöm én is a jókívánságokat, e-maileket.

Évi! Te szegény, meg Csongi! Figyelj, ahogy azt írtam neked a múltkor, ha továbbra sem szopizik Csongi akkor muszáj tápszert adni neki, mert a tej ill. tápszer létfontosságú az elsõ évben! Esetleg próbáljatok ki egy másikat, ha ez a mostani nem izlik neki. De lehet, hogy ez megint csak átmeneti sztrájk, fõ, hogy te nyugodj meg, ne idegeskedj. Próbáld megtalálni azt az idõszakot, amikor õ is a legnyugodtabb, esetleg közvetlenül ébredés után, hátha akkor elfogadja akár a cicit, akár a tápszert. És a félálomban szopit is kipróbálhatjátok.
Naaa, fel a fejjel!

Próbáltál már a pelusba eldobható betétet tenni? Hátha... Nálunk, ha ilyen nagyon sírós éjszakák voltak, pár nappal késõbb mindig elõtört egy fogacska. Én felváltva adtam Gergõnek egyik éjjelre Panadolt, másik éjjelre Antipiretikus kúpot, ebben enyhe nyugtató is van. Nem mindennap, nehogy hozzászokjon. Kérdezd meg a doki néniteket!
És utólag kívánok jó pár átaludt éjszakát nektek!

Ildi! Nahát, hogy én ezt honnan tudtam?! Kép De jó!

Bigacsiga Kata! Kép Kép Kép Köszi! Milyen sms?

Ancsa! De jókat mond Tomi!

Erika! Köszönöm a jókívánságokat!
Ez a fõzelékdolog engem is mindig felbosszantott, fõleg amikor azt kérdezték, miért nem adok már valami "rendes" (!) kaját is ennek a gyereknek!

Snoopy! Gyere közénk (talizni is) és ígérem legközelebb te gyõzedelmeskedsz a depi fölött! Ha rosszkedvû vagy nézd meg Mazsavári tappancsát! Nekem ez mindig bejön! Kép

Pele! Jaj, de jó, hogy ott vagytok már! Legyetek nagyon boldogok az elsõ saját otthonotokban!
Ötlet a dobozok elviseléséhez: Amikor mi költöztünk a férjem a megüresedett (vagy még üres) dobozokból labirintust épített a gyerekeknek. Klasszul egymásba lehet dugni õket, felfelé is egyet-kettõt, vagy vágni rá ablakot. Az összes szomszéd gyerek nálunk mászott a járatokban. Addig te nyugodtan pakolhatsz...
Tényleg, mi van pénztárca, iratok ügyében?
Pocaklakó hogy viselte a költözést?

Anikó! No, igen. (rák nõk) Kép és szerények!

Katica! Boldog új évet nektek is!

Pankamama! Igazán nem állt szándékomban rossz színben feltüntetni egy olyan háziasszonyt, aki ilyen szuper kajákat fõzött! Szóval most jöhet a rántotta. Vagy azt nem tudsz??? Kép Kép Kép
Vizsgát még nem tudom, mikor lesz, de már zabszem van a hátsómban.

Móni! Jó, hogy bekukkantottál! Ne szomorkodj, majd csak vége lesz ennek a sziszifuszi pakolgatásnak is!

Juca! A hó az hó, akárhová kellett is menni érte! Na.

Evey! Ti aztán úgy töltöttétek a szilvesztert, ahogy azt kell! Tényleg, megírhatnád, hol voltatok!

Ági! Én legalábbis mindig a fogukra fogtam, ha megmagyarázhatatlan volt a nyügi. Nem tudsz a kisujjaddal benyúlni a szájába a szája sarkánál, és kitapogatni?

Zsuzsa! Esetleg kérdezd meg a dokit, hogy kaphat-e Maja estére Sinecod cseppeket, az köhögés csillapító, nekünk általában bevált.
Jó még, ha megemeled az ágy lábát (mire valók a lexikonok) a fejrésznél, akkor talán kevesebbet is köhög, ha magasabban fekszik. Vagy tehetsz az ágy alá forró kakukkfû teát gõzölögni. Jobbulást a csöppségnek!

Kati! Tyúkok Kép Annyira jó, hogy így bejött nektek az alvás és nem is kellett kínozni érte Kittit!

Verus! Neked nem mennek át az emilek! Az új címedre küldtem. Kérek pumuklis képet! Kép Imádnivalók némely rokonok!

Bajban vagyok! Andris kijelentette, hogy nem akar iskolába menni, mert ott csupa idegen között lenne és eltévedne abban a nagy iskolában. Inkább itthon tanulna velünk. Még sírt is hozzá. (Közben már tud olvasni, nyomtatott betûvel írni, ezres számkörben számol, akár ötszázasával is.) Tanító nénik! SEGÍTSÉG!

Iboly
iboly
 
 


Emese, örülök az adsl-nek, látom a párod is. Azért túrd ki gyakran!

Pele! Hiányozni fogsz! Micsoda hülyeség ez az 1 hónap bekötési idõ itt a 21. században!

Zsóka! de jó, hogy végre idetaláltál! Egyébként, én errõl már írtam egyszer, hogy nem teszek fel adatokat (képeket se) a világhálóra, Evey rémüldözött is. Sok a visszaélési lehetõség. Õszintén szólva kár!

Kata! Konyak Kép

Sziasztok!
iboly
 
 


Sziasztok!

Zsóka, ezzel a Macilacival jól rám ijjesztettél! Szerintem mindenképpen vegyük le azt a táblázatot! Az emilcímeket már így is tudjuk, majd elküldjük magánba!

Pele, jobbulást! Melyik körzethez tartoztok? Tesóm a Matávcom-nál van, ha tudok valamit segíteni, szólj!
Csongi ébredéseinél én is gondoltam arra, hogy valami idegrendszeri háttere lehet a dolognak, mert most nagyon rajta van a járás tanulásán, talán ezt dolgozza fel éjszaka?
Pelenkaügyben pont ma gondoltam az Up&Go-ra. Majd meglátjuk.

Kati, ez a tyukos sztoriKép Naggyon jóó! De jó, hogy Kitti ilyen ügyesen alszik! Végre a férjed is visszakaphatKép

Bigacsiga, aztán nehogy rendszerré váljon ez a hasfájásKép

Ági, neked is hétördög lehet a fiadKép Én úgy látom Csonginak 3 foga is meg van duzzadva, de hogy mikor bújik elõ? Ki tudja? Amúgy amit Pele írt, az elgondolkodtató! Majd kinövik...

Akkor most magunkról. Tegnap délután tápszerharcot vívtunk Csongival. A cicit meglátva, már fordult is el. Próbáltunk neki cumisüvegbõl tápszert adni, pohárból, megcukrozva, kistányérból kanállal. De olyan kis okostojás, hogy mindenre rájött.Kép Aztán este taktikát váltottam. Rátettem a cumisüvegre a teásüveg fogóját, kicseréltem nagyobb lyukúra a cumit. Este megkínáltam cicivel, nem kellett. Beraktam a kiságyba és szájába dugtam a cumisüveget. 3X kilökte, aztán negyedjére megivott 1 decit, mivel ennyi volt benne. Aztán éjjel csak ébredt kb. 2 óránként, de nem volt nagy sírás. Nem ázott át a ruhája, és hajnalban megint elfogadta a cicit, napok óta elõször. Ki tud ezen a kölkön elmenni?!
Sajtot, túrót már elég régóta eszik, persze nem naponta.
Fõzelékbe nem tudok anyajtejet tenni, mert próbáltam fejni, de 10 ml-nél több nem sikerült. Tényleg, abba lehet tápszert tenni?
Hétfõn azért veszek neki valami másfajta tápszert.
Az étvágya viszont visszatért, lényeg, hogy jó nagy darabok legyenek, jöhet neki minden. Sõt, eddig nem igen ette a fõzelékeimet, inkább a bébikaját. Most meg rákapott a fõzelékre, pedig tele a spájz bébiétellelKép

Megyek, mert lassan ebédidõ...

Köszi a tanácsokat, angyalok vagytokKépKépKép

Évi
Évi (Évi)
 


Sziasztok!

Azt még nem is írtam, hogy volt egy kis ijedtség is szilveszterkor. Adriánt megkínáltuk Kitti babapiskotájából és azt láttuk, hogy vörösödik a feje. Megakadt egy darab a torkán! Gyorsan elkaptam és hason fekve kiütögettem belöle a falatot. Sikerült hála istennek, de nekem nem kellett vérnyomásnövelöt bevennem, az biztos. A többiek is jól megijedtek.Kép

Bigacsiga! Ha a párom belemegy, akkor akarok én is csak harmadik babát, de feltétlenül lányt. Ha mégis bejön az 5%, hogy fiú, akkor fiú. De remélem a 95%-ba esünk bele.Kép

Évi! Nem reklámból mondom, de nekem minden átázott, csak a mosható nadrágpelus nem. Ki kellene próbálnod, hátha bejön.Kép Nem lehet, hogy babád lesz (szoptatás)?Kép

Ági! Köszi a tanácsot (törlés)! Leírom a képek alá, hogy ki kicsoda.Kép

Zsuzsa73! Mi épp most estünk át pont ezen a betegségen! Adrián is felkelt állandóan, amíg a teofillin kúpot kapta, de akkor is adni kell. Viszont mellé kellett adjak még Bronchicum szirupot és kálciumot is! Szerintem nagyon sokat segít a disznózsírral bekenés is! Kívánok mielöbbi jobbulást Majának!Kép

Anikó! Köszi a képet, nagyon csinibaba volt Lili!Kép

Verus! Karinak utólag is boldog szülinapot! (8 nap)Kép Biztos tök jó a színe a hajadnak! Jól áll neked a vörös!Kép

Emese! Cenzúra: Ne má!Kép

Pele! Hiányozni fogsz!KépKép

PM! Mikor züllünk megint? Én is szerveznék züllést, de kijönnétek Szentendrére is?

Komolyan: Mi lenne, ha kivetetnénk az összes táblázatot? Szerintem már mindenki lementette magának, aki nem annak elküldhetjük email-ben.

Nyaralás: Lassan el kell kezdeni szervezni. Kérdések: Kit érdekelne? Ki mennyit szán rá max.? Én most megkérdeztem Dobozon, hogy mi mennyibe kerülne: Kétágyas szoba: 4500 Ft, Két szobás, 3 ágyas, illetve van néhány pótágy is: 5000 Ft, tavasszal emelni fogják ezeket az összegeket, elöreláthatóan 500 Ft-al. Lehet kérni menüt: reggeli, ebéd, vacsora. Ár megegyezés szerint. Környék: Gyula (strand) 10 km. Körösparti strand (Szanazug) 3 km. A ház körül erdö. Nagy füves tisztás, no autó, gyerekek szabadon rohangálhatnak. Lehet szalonnát sütni, asztaliteniszezni, tollasozni. Lehet lovaskocsikázni.
Ha valaki tud még ilyen konkrét helyeket, írja le. Én táblázatba teszem. Barátnöméknek utazási irodájuk van, márciusra lesz új prosi, még ott is nézelödhetünk.

Puszi, Evey
evey
 
 


Helló Mindenki!

Rövid leszek. Lili 3. napja lázas tegnap óta 38 fok felett van. A lázon kívül semmi. A dokink minden nap jön és nézi, nem akar antibiotikumot adni feleslegesen. Nagyon nyügi kicsikénk, és Apuci párti. Bújik bele ezerrel, de nem baj. A cicin kívül mást nem fogad el, már fájnak a mellbimbóim. De nem baj. Velünk alszik a szobánkba vittük a kiságyát. Persze ez az alvás azért durva kifejezés, mert rájöttünk, hogy Lili nagyon felületesen alszik és, ha esetleg egy nem mély fázisban van éjjel azonnal felébred, ha forgolódunk. és aakor addig sír, míg ki nem veszem. Szóval az éjjelek nem leányálmok... De nem érdekel, mert nappal pihenünk. Ma 2,5 órát aludt Lili összesen, ebbõl 1,5-t én is. Egyébként fogalmam sincs, hogy honnan van még ennyi tejem és tud-e még egyáltalán kipréselni vmit a ciciimbõl. De biztosan. Iboly????

Most megyek.

Puszi:

Anikó
Gerianikó
 


Halihó,

Anikó,
KépKépKép Szegény Lili, küldök neki sok-sok puszit, nektek meg erõt és energiát, remélem hamar túllesztek a betegségen.
Még a múltkor akartam írni neked, hogy az én szemem is kikerekedett, mikor olvastam, hogy lecsökkent a szopik száma 5-6-ra nálatok és szomorú vagy. Csak azért néztem nagyot, mert nálunk Tomi 3 hónapos kora óta csak 5 szopi van naponta ez csak akkor módosul, ha beteg vagy nyûgös. De ezt már írtam, hogy nem én alakítottam így, hanem az én kis katonám, aki ragaszkodik az idõpontokhoz. Persze nagy elõnye a dolognak, hogy így nagyon kiszámítható a kiskrapek. Hihetetlen amúgy, én sem hinném el, ha nem az én fiam produkálná ezt a napirendet.

Évi,
szegény Te Kép soraidat olvasva arra gondoltam, hogy mi várhat még rám.... Remélem, már javult a helyzet, kitartás!!!!

Iboly,
írtad Évinek, hogy 1 éves korig feltétlenül szükséges a tej vagy a tápszer. Tegnap nálunk járt egy 11,5 hónapos baba, 11 hónapos koráig szoptatta a mamája, kérdeztem, hogy akkor most mivel "pótol"? Azt mondta, hogy semmivel, mert már nem kell. Most hogy van ez? Ne haragudj, ha hülyeséget kérdeztem, de érdekel a dolog.

Pele,
nektek is sok puszi meg KépKépKép az új házban rögtön betegséggel indítani.... Babszemrõl olyan régen írtál.

Lányok,
én is megnéztem a züllõs képeket, irígykedtem is rendesen, szeretnék én is ott lenni a következõn, bár február végén újabb vizsga... brrrrr...

Snoopy,
tessék mosolyogni!!! KépKépKépKép Akinek ilyen édes Malaca (ugye nem haragszol?) van!

Lányok,
nálatok mikor kezdtek a gyerkõcök "helyet változtatni"?
Mert Tomi nem hajlandó semmit csinálni. Ülni szépen ül, sokáig és biztosan, ha van mibe kapaszkodni, próbálkozik a felállással, de a kúszás, mászás, tolatás, na az nem... inkább sír, hogy fordítsam meg vagy ültessem fel vagy vegyem fel. ???

Bocsi, hogy ilyen hosszúra sikeredtem, puszi mindenkinek: Erika
Erika
 


Ja még valami, az eltûnt finn nénénktõl kérdezném, remélem felbukkan a hóból, hogy a Leevi vacsija az zabpehelybõl készített kása szokott lenni vagy nem jól emlékszem, és mikortól lehet adni a babusnak?
Adri!! Tessék írni nekünk!!!! KépKép

Erika
Erika
 


Sziasztok Lányok!

Anikó! Hát ez igazán nem jó hír. Puszihegyek a Lili babának és gyógyítsátok meg gyorsan. Foga vagy fertõzés? De tudja, hogy a tejcsi segít most neki a legtöbbet.

Évi! Neked az az ötletem van, hogy akár saját tejedbõl /elég 10 ml is / akár tápból készíts tejberizst és cukorral, kakaóporral turmixold össze. Meglátod meg fogja enni vagy kanálból vagy pohárból. Sok sikert! Tényleg nem lehetsz babás? KépMi éjjelre amióta Anikó tanácsára Rossmann pelust használunk nagyon ritka a pisis ruci. És nem utolsósorban olcsóbb is.

Evey! Örülök, hohy jól szórakoztatok Dobozon. Rátok fért. Nálunk is Panka szilveszter éjjel csak 6-kor klet elõször, valamit tudhatnak a lurkók. Ilyen fulladás nálunk is volt múlt héten. Almába harapott és megakadt a torkán. Kikaptam az etetõbõl és a rekeszizom alatt fogva kiütögettem belõle. Utána percekig remegett mindenem. Soha többet darabosat. Én szivesen kimegyek Szentendrére, a köv. talit február elejére tervezem.

Kati! Nektek is kellett már a szórakozás. Látod milyen ügyi nagylányotok van? Ugyan nem mászik, de remekül alszik. Nálunk Panka minden éjjel 8-4 ig alszik, akkor cixi és utána 8-ig tovább. Szerintem ez teljesen bírható.

Verus! Nagyon ügyi konyhatündér vagy átadom a Schumacher megszólítást is. Jó, hogy sokat gyakorolsz. Én már úgy várom, hogy Panka akkora legyen, hogy tudjunk kirándulni, társasozni stb. bár tudom hamar eljön aztán meg visszasírnám. Züllésen megnézem a hajad.

Emese!Akkor ugye ti is eljöttök a napokban valamelyik délelõtt velünk a mÛlyégre korizni?Legalább támogatsz.

Juca! Köszi. Hát nem semmi kalandjaitok vannak az autótokkal.

Zsuzsi73! Megkérdezem anyósomat aki gyerek tüdõgyógyász, hogy mit javasol. Nekem népi gógymódként a majdnem forró ecetes vizesruha, rá 2 száraz ruhás dunsztolás segített ezt kell 8-10x cserélni, közben takarni a gyereket, hogy meg ne fázzon.

Judó! Kívánhatsz akár 2x3-at is. Kép

Pele! Áronnak jobbulást, sok puszi neki is, Babszem hogy van?

Madárka! Petrának is megy a sok gyógypuszi!!!!!!!

Kata, Kata! A citromos víz ugyanolyan jó a hasfájásra, persze a konyak lehet hogy finomabb.....KépKép

Móni! Gratula az új lakásotokhoz. Mostmár nekünk is kellene költözni lassanKép

Ági! Szupi, várunk is feltétlen.

Iboly! KépKépKépKép

Snoopy! KépKépKépKépKépKép

Nálunk Panka napról napra új dolgokat produkál. Próbálkozik a mászással, persze csak a lábát akarja rakni, a kezét nem így leginkább pofára esés van -eddig. Próbál felállni belénk kapaszkodva, és ha segítünk neki és megkapaszkodik a szekrény sarkába el is álldogál hosszú percekig és ma elõször önállóan üllt fel!!!!!!!!!!Olyan büszke vagyok rá. Olyan kis okos, értelmes, zabálnivaló. Nagyon szeretjük.


Na elég az ömlengésbõl, meg hagyom apáromat is dolgozni.

Mindenkinek a legjobbakat! szervezem a züllést. Ja a táblicskut tényleg töröltessük!!!!!!


Üdv:Pankamama
PM
 


Sziasztok! Sikerült géphez jutnom végre.Kép Eddig két gépünk volt, de a páromé nem élte meg a új évet. Persze most úgy kell birkóznom a sajátomért. Ráadásul a levelezõmmel is gond volt. Karácsonykor nagyon jó dolgom volt, mert a párom fõzött, hal volt a menü, és anyukám hozta a sütiket. Én csak fát díszítettem a gyerekekkel. Az ajándékok teli találatok voltak. Kaptak többek között õk is parkolóházat, Legot, autókat. Szilvesztert itthon töltöttük, csendesen. Már egy pár hete megállás nélkül melózok éjjelente, szóval nem hiányzott az éjszakázás.
Köszönöm mindenkinek a képeslapokat, és az sms-eket.
Züllésben bármikor benne vagyok. Evey, nekem Szentendre is jó, tõlünk ugyanannyira van mint Pest.
Bigacsiga Kata, tettszett a "gyógykonyak", jót nevettem rajta. Kép
Anikó, jut ám nekik tej, még ha te úgy is érzed, hogy nem. Én is reggelre úgy érzem, hogy már üres. Erre valamelyik nap véletlenülKép átaludta az éjszakát a kis kakukk, erre reggelre olyan menyecskés lettem, meg még csöpögött is.Kép Nagy cuppogással elfogyasztotta reggelire az éjszakai adagját. Kép
Persze, most megint mennem kell. Még utoljára, Diát régen láttam. Hahó merre jársz?
Üdv,
Liesel
Liesel
 


Sziasztok lányok,

nem tudom, emlékszik-e még rám valaki...... Kép
Azért "tüntem" el, mert dec. elején vírusos lett a gépem, de nagyon komolyan. teljes összeomlás, bekapcsolás után csak a " REndszer leállt" felirat volt olvasható... aztán mire megcsinálták, aztán karácsony, aztán meg rokonjárás stb. és ehhez még hozzáteszem, hogy Pötyi mostanábn iszonyatosan rosszul alszik, mint soha életében, most is egy órás sírás után aludt el, persze két percenként berohangáltam hozzá, de nem panaszkodni akarok, és azt is leírom, hogy nagyon hiányoztak a babanetes jó tanácsok.

Egyébként nov. 16-óta - akkor jött ki az elsõ- már hat fogunk van, de mostanában inkább a "hiszti" az ami miatt nem alszik.. szóval, látom, hogy semmi baj.

Örülök, hogy megvagytok és ha jól látom, megint lesz züllés? Most már mindenképpen el akarok menni!!!!
Köszönöm utólag is azoknak, akik küldtek karácsonyi lapokat, bár csak nemrég tudtam az emailjeimet is lehívni, képzelhetitek, egyszerre vagy 87-t.....Kép

Ígérem ,hogy most már jövök többet, mert visszaállt minden, úgyhogy mindnekinek puszi!

KRiszta
Kriszta
 


Sziasztok!

Ma jó kis mozgalmas napunk volt. Kétszer jártuk meg a Dél-Pesti Kórház fülészetét. (Már rutinosabb vagyok, megint a Rózsadombon volt az ügyelet, de egy ismerõs tanácsára csak ide, a szomszédba mentünk, és simán fogadtak.) Szóval, reggel Gergõvel mentünk, mert egész éjjel sírt, hogy fáj a füle, kétoldali középfülgyulladás, antibiotikum. Este meg Lilivel mentem, mert a drágám bedugott egy darab legót az orrába. Tiszta dili ez a kiscsaj, egyik fiúnak se juott eszébe ilyesmi soha. Olyan kis aranyos, piercing formájú darabocska volt, annnnyira jó, hogy már nemcsak a hagyományos szögletes kockák vannak a legóban! A doki simán kiszedte, szerencsére. Megnyugtatott, hogy õ hétfõ reggelig bent van, menjek nyugodtan, én meg megnyugtattam, hogy már csak egy hasonló õrült gyerekem van, akit ma még nem látott.
Egyébként minden rendben! Depi elszállt! Kép

Pele! Válasz ment, de PERSZE!!! Fülecskének jobbulást!

Bigacsiga! Igazad van, visszakerestem, tényleg nem Te voltál, Pankamamát kértem, hogy küldje el. Remélem, most nem tévedek! Nálatok is ilyen nagy áldás az ADSL? Az én férjem állítólag az én kedvemért rendelte meg, de most egy kicsit kételkedem... Kép

Anikó! Lilinek jobbulást, vigyázzataok Magatokra nagyon!!!
Ja, igen, a rák nõk. Kép A névnapom meg pont elõtted van, úgyhogy jól „körbeveszlek”!

Iboly! Hááááát, nem túl rózsás a helyzet a fiaddal. Bár Danival nálunk ugyanígy volt az ovival, aztán nyáron nem sokat beszéltünk a dologról, hagytam gondolkodni, õsszel meg alig várta, hogy mehessen. Talán próbáld néha bevinni az iskolába ismerkedni, meg hátha be lehet kukkolni egy-egy órára is, megismer néhány gyereket, tanító nénit, hátha megjön a kedve. Vagy Te szeretnéd mégis otthon tanítani?

Evey! Köszi az újabb züllõs képeket! A szilveszteri buli tényleg jó lehetett, Kitti is nagyon kis csini! Babapiskóta: Kép!!!!
A nyaraláson én is gondolkodom, megpróbálok Bogácsnak utánanézni, ott voltunk 2 éve, nagyon jó kis hely.

Puszi mindenkinek, írjatok sokat-sokat!
Emese

Dia úgy eltûnt, nem tudjátok, mi lehet vele??? Hiányzik a napló. Kép
Emese
 


Sziasztok!

Gyorsan, gyorsan egy pár sort!

Erika, régen voltál erre! Na, azért nem olyan elszomorító a helyzet! Csak próbára teszi ez a kis tökös (bocsiKép) az embert!

Geri, nagyon gondolok rátok! Remélem holnapra már jobban lesz Lili. Lehet, hogy õ is azt a 3 napos láz+ 4. napra kiütés betegséget kapta el? Jobbulást!

Emese, a soraidból is eltûnt a depi! A fiadnak jobbulást! De ez a kis csajszi elég kreatívKép

Kriszta, én már nagyon hiányoltalak! Dehogy felejtettünk el!

Azt még nem írtam, hogy Csongi jó indulattal mondva, de ELINDULT. Kapaszkodott az asztalba, egyszer csak gondolt egyet, és odajött hozzám!!! Na, jó, csak pár lépés volt, de akkor is!
És nem tudom ki, hogy van vele, de nekem nagyon tetszik most ez az idõszaka. Annyira kis huncut, okos, egész nap karattyol, mászik, mint a kiskutya, lépeget, egyszerûen imádnivaló! Olyan büszke vagyok rá!

Évi
Évi (Évi)
 


Sziasztok!

Pele! Elfelejtettem az éjjel írni, hogy sok-sok gyógypuszit küldök Áronnak! Remélem, már jobban van!

Anikó! Lilinek is gyógypuszi-özön! Természetes, hogy folyton szopizik a csöppség, kell neki a folyadék. A gyakori szopival, különösen ha rövid ideig szopik egyszerre, hozzájut a hígabb elsõtejhez, ami nagyszerû folyadékbevitelt eredményez. Persze, hogy van elég tejcsid, de még mennyi lesz pár nap múlva! Majd visszarendezõdik, ha Lili rendbejön. A fájó mellbimbókért Kép ha lehet, inkább gyakran szopizzon Lili, de rövideket. És vigyázz, hogy ne lógjon a melleden, kapja be rendesen, nehogy kirepedjen.
Lehet, hogy Roseolája (3-napos láz) van? Ha elmúlik a láz és kiütéses lesz, akkor az.
Szóval jobbulást és jobb éjszakákat!

Erika! Ez valahogy úgy van, hogy a babák emésztõrendszere nem érett még a tehéntejre (meg a gabonafélékre, paradicsomra, halra, stb.) kb. 1 éves koruk elõtt. De ez egy körülbelüli dátum, mivel nincs ráírva a babákra, hogy náluk pontosan mikor is jön el az idõ, így 1 évben határozták azt meg. De az a helyzet, hogy ha az egyéves szülinapja elõtt 1-2 héttel abbahagyná a csemetém a szopit, lehet, hogy én is megpróbálnám a tejet. 1 hónappal elõtte még nem valószínû. Persze, tehéntejallergia késõbb is kialakulhat.
A tehéntejalapú tápszerekben a tejfehérje állítólag módosítva van, könnyebben emészthetõ, de nem csak a fehérje okozhat bajt, hanem a tejcukor is. Azt nem módosítják. Egyébként gõzöm sincs, mennyire igaz ez az egész módosításos történet, már gondoltam rá, hogy utánanézek valahol.

Na, eltûnök aludni, mert Gergõ nagyon nyûgös, ezt a pár sort hatszáz részletben írtam meg, mindig felsír, forgolódik. Ma már nem bírom tovább a lépcsõzést le-föl.

Sziasztok
Iboly
iboly
 
 


Jamina, hol vagy?
iboly
 
 


Sziasztok csajok,
Úgylátom, többen egyetértenek velem abban, hogy jobb lenne a táblázatot levetetni és csak magánban terjeszteni. Nem tudom, sok munkát adunk-e ezzel Gabinak, mert elég sok táblázat fent van már. Végül islehet, hogy semmib aj nem lenne belõle, de talán jobb félni mint megijedni.

Ma voltunk moziban, a barátnõm azt mondta, szerinte nem kell telefonon jegyet foglaltatni, úgysem nézik már annyian... Na persze, hogy nem volt egy db jegy sem... Elmentünk a Corvinba a Harry Potterre. Szvsz nagyon jó, szuper képek, csuda trükkök. De az a sok marha szülõ!!!! Rengeteg túl kicsi gyerek volt a moziban! Mellettem ült egy apuka (bár - apa az ilyen?!) a kb. 5-6 éves kisdlányával. A kicsi lány szó szerint a filmet végig sírta, és bújt az apjához, hogy apu félek. Már azon gondolkodtam, hogy szólok neki, hogy ugyan vigye már ki a gyereket, hisz látni, nem neki való. Téynleg sok olyan jelenet van benne, amin néhol még én is megijedtem, és a történet sok helyen nem való ilyen kicsinek. Szvsz korhatáros lehetne úgy 10 évtõl. (mármint 10 év alatt).
Bigacsiga, egy rád nagyon hasonló lány ült kettõvel mellettem (a barátnõm mellett), de a félhomályban nem láttam jól. Nem te voltál? A du. 4-es elõadáson voltunk.

Pele, de jó nektek!!!! KépKép A telefont várom, jó lenne talizni.

Emese egyébként eygre többször jár kapaszkodva, egyre jobban áll kapaszkodva, szvsz nem kell neki sok, hogy elinduljon magától. NAgyon édes, nagyon élvezi, amikor fogjuk a kezét és vezetjük. Olyankor fülig érõ szájjal mosolyog, úgy megy Kép.
Ábel is fantasztikus, szokta sétáltatni, és énekel neki: Jár a baba, jár... Meg emelgeti. Emese különben több mint az õ súlyának a fele, szóval ÁÉbel hihetetlenül erõs!
pussz mindenkinek
Zsóka

Zsóka
zsóka
 
 


Hát én jöttem újból, de elég csendbenKép

Mikor is lesz a köv. züllés? Vagy még nincs fix idõpont?
Nekem Szentendre elég messze van, nagyon nagy szervezést igényelne. Pláne ebben a jó téli idõszakbanKép
Meséltem a nagy eseményt karácsonykor? Igaz, már nem túl "babanetes". Juló most menstruált elõszörKép Kép Öregedtem egy sort megint.....
Még jó, hogy elõre készültem és vettem betétet, különben 26-án reggel jó kis bajban lettünk volna, minden zárva, nekem csak nagyméretû tampon itthon stb.
Lányos anyukák, ez is eljön elõbb-utóbb!
És mellette ott van Eszter, akit mostam ki a sz..-ból, közben Julóval tárgyaltuk, hogy hogy kell berakni a betétet, hogy ne mozduljon el stb.
A sokgyerekes lét örömeiKép

Ági: leveledet megkaptam, csak még nem jutottam a válaszoláshoz, bár talán már összeszedted innen-onnan a választ.

No most csak ennyi.

Edóka
Edóka
 


Sziasztok Lányok!

Lehet még csatlakozni hozzátok? Látom elég sokan vagytok már. Olvasgatlak benneteket egy ideje, de sajnos megjegyezni nem tudom, hogy ki-kivel van. Vagyis kinek mekkora a csemetéje. Küldenétek nekem egy táblázatot?
E-mail címem: medit@hu.inter.net
Én már nem félek Macilacitól, felteszem ide a címemet.
Már volt alkalmam telefonon beszélni vele (voltam olyan okos, hogy felhívtam), tényleg óvakodjatok tõle és a hasonlóktól!

Más:
Az én kisfiam Dávidka, most 16 hónapos kisördög, de azért imádnivaló. Mindig dolgozik: mosogat, felmos, rámol stb.

Irigyellek benneteket, hogy tudtok talizni, nálam erre nincs sok esély. Ugyanis vidéki vagyok, ráadásul idõhiányban szenvedek. (Gyerek mellett dolgozom.)
Sebaj, majd irogatok...

Üdv. mindenkinek!

Feksi
Feksi
 


Sziasztok!

Akkor most fájó szívvel elbúcsúzom egy idõreKép
Fú, de utálom már a dobozolást!!!! Na mindegy, már csak a hûtõ kiürítése maradt holnap reggelre. Sõt, inkább ma van már az a reggel...
Háát, az éjszakánk tegnap sem volt jobb, csak tegnap nem a füle fájt Áronnak, hanem hánytKép De aztán ez teljesen elmúlt, többször nem ismétlõdött. Persze azért diétáztattuk ma. Hétfõn meg majd a fülészeten kezdünk. Hannusnak meg elképesztõ hasmenése van, teljesen folyékony. Pedig nem evett semmi szokatlant.Kép Hát ez a költözés úgy látszik, mindenkit kiakaszt.

Verus!
Köszi a képeket, bomba jó a hajad!!!

Iboly!
Ez a labirintusos tipp nagyon jóóóó!Kép Muszáj lesz kipróbálnunk!!!
Iratokat sikerült elintézni, de a TAJ az nem volt semmi. Sajna ott nem engedtek elõre, hát én már sírtam, mire az ügyintézõ ablakhoz jutottunk. Még jó, hogy a gyerkõcök viszonylag jól viselték a hercehurcát.
Babszem viszont nagyon aktív! Fõleg mikor a tesók is ugrálnak. Meg olyan szeretettel tudják simogatniKép Hétfõn megyek dokihoz, megnézi, hogy zárt-e a méhszáj. Nagyon remélem, mert azért igyekeztem pihenni.
Suliügyben én is azt gondolom, hogy addig még sokat változhat a véleménye. Meg tényleg próbáljatok meg bemenni szétnézni. Egyébként nem lehet, hogy - akár csak fél füllel - hallott valami félreérthetõt, amit õ így értelmezett, és megijedt?

Évi!
Köszi a felajánlást, de sajnos ez Vfon.
Jaj, nagyon drukkolok nektek, hogy maradjon a cicizés!!! De a fõzibe is tehetsz tápszert, talán úgy elfogadja. Ha meg eszik tejterméket, akkor szerintem nem lehet gond a kalciumutánpótlással.
Gratula a járáshoz!

Anikó!
Ne félj, csinál magának Lili tejcsitKép Jobbulást nektek, nekünk ugyanilyen volt az a bizonyos 3napos láz. De az legalább semmi komoly.


Evey!
Én is szívesen kimegyek Szentendrére!!!

Emese!
Itt is KÖSZI! Akkor ti sem unatkoztatokKép Egyébként nálunk is Hanna a "dugdosós", szerintem a véletlen mûve csak, hogy még nem kellett idegentest-ügyeletre rohannunk.
Jobbulást!

Zsóka!
Szerintem is elég félelmetes kisgyereknek a film. Aztán majd az illetõ apuka fogja kicserélni a pisis ágynemût, ringatni a síró gyereket éjszaka?????? Legalább tényleg kivihette volna!
Akkor telefon megy!

Edóka!
Nahát, hogy neked micsoda nagy lányod van már! Még jó, hogy tényleg elõrelátó voltál.

Feksi!
Üdv itt nálunk!

Puszi mindenkinek és ne felejtsetek ám el!!!! Az öcsém gépérõl addig is igyekszem majd jelentkezni.

Pele
Pele
 


Halihó,

Anikó,
remélem már jobban vagytok, még több puszi nektek!!

Pankamama,
gratula az ügyi kislányhoz, elõbb-utóbb jár a baba jár... és még most volt, hogy született, nem? Úgy telik az idõ?
Hétvégére vagy hét közbenre tervezed a züllést? Hol van a kiszemelt hely pontosan?

Kriszta,
te tényleg jól eltûntél, de érthetõ.. Kép Gratula a fogacskékhoz, szenvedett velük Pötyi?

Emese,
nálatok aztán zajlik az élet. Jó, hogy minden rendben van Lilivel és Gergõ?? Javul?

Évi,
nem is úgy gondoltam.... csak pont a múltkor gondolkoztam el azon, hogy tulképp nálunk minden simán ment (eddig) szopival, alvással, szurikkal, és belegondoltam, hogy én hogyan reagálnám le a dolgokat, hát... Ügyes Csongi KépKép

Feksi,
üdv nálunk!!

Iboly,
nagyon köszi!!

Szegény Pele,
ti jól kifogtátok! Kép Sok-sok gyógypuszi mindkét gyerkõcnek, no és a legkisebbnek is!

Rólunk annyit, hogy bújik a 3. fogacska, ma délben éreztem jobb felül a recét. Nem nagyon volt "kínlódás" vele, szerencsére.
Jaj, Evey, mindig elfelejtem írni, hogy megsütöttem a kókosz kockát a recepted szerint, nagy sikert aratott!!

Pusszancs mindenkinek:
Erika
Erika
 


Sziasztok!
Megvagyunk, most eppen mellgyulladassal kuzdok, remelem nem lesz belole korhaz. Lazam nincs, csak a cicim faj. Probalom magam minel elobb helyrehozni. Fenykepeket scanneltem be, kuldok mindenkinek akinek megvan a cime. Nem a legfrissebbek, novemberiek. Kuldok magamrol es a gyerkocokrol.
Most ennyi. Moni
Moni
 


Sziasztok!
Ismet en. Kitoltottem a profilomat en is.
Moni
Moni
 


Sziasztok!
Hogy tudom megnezni innen a sajat profilom? Sehogy sem sikerul.
Moni
Moni
 


Moni mig nem hasznalod a jelszod az uzenet elkuldesehez addig sehogy

Kiscica
Kiscica
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?