2014.04.05 12:05
2017.02.13 13:11
2017.02.13 13:14
2017.03.25 15:37
2017.04.04 00:53
2017.04.04 00:55
2017.04.07 12:02
2017.04.07 16:24
Szia!
Egy hét telt el és hál' Istennek azt mondhatom, hogy mára már nyoma sincs az egésznek. Ez valószínűleg a 800 mg-os Zovirax tablettának köszönhető, amiből hármat szedtem naponta... Mint egy lórúgás.
Nagyon remélem, hogy legközelebb (ami lehetőleg minél később legyen!) már sokkal enyhébb lesz, mert ez minden szempontból megviselte a szervezetemet és a lelkemet is. Legalább 5 kilót fogytam és még mindig eléggé gyengének érzem magam. De ezen igyekszek javítani. Itt Norvégiában most gyönyörű az idő, igyekszek élvezni a természetes D-vitamint
Köszönöm a tippet, de még ki kell találjam, hogy oldjam meg az ülőfürdőt, mivel itt Norvégiában nem igazán jellemző, hogy lenne fürdőkáduk az embereknek... Nekünk és a barátainknak sincs... Ez nevetséges
2017.05.09 11:38
2017.09.03 19:17
Sziasztok!
Már órák óta olvaom a fórumot a legelejétől, bevallom már jojózik a szemem, úgyhogy próbáltam kiszűrni azokat a hozzászólásokat, amik arról szólnak, hogy terhesség alatt jött elő valakinek (már nem először) a herpesze, hogy választ kapjak a kérdésemre, de úgy gondoltam, hogy egyszerűbb ha inkább egyenesen rákérdezek
Nekem az 8 éve jelentkezett először, nem is ecsetelem az elsőt, elég annyi, hogy borzalmas volt.. Az orvosom majdnem jól kezelt vele, csak azt nem mondta, hogy mit mennyi ideig használjak, egy katasztrófa lett a vége, mert a zink-oxidos rázókeverékkel egyfolytában kentem, ami aztán szétmarta az összes sebemet... aztán ahogy teltek múltak a napok rájöttem lassan, hogy nekem mi válik be.... Azóta is ha előjön, egy-egy darab, akkor mát tudom, hogy mit kell csinálni és pár nap alatt elmúlik. Én soha nem szedtem rá semmi gyógyszert, mert tényleg gyorsan elmúlik. Amíg még nem fakad ki sudocerammel kenem, abban van zink-oxid, ami ugye vírusölő, aztán aztán kb a 2 napon használom a betadin oldatot, mert az jól leszárítja, és fertőtleníti. Tudom, hogy csak jódos, de rá van írva, hogy baktericid, és virucid is, szóval baktérium- és vírusölő is. Majd a 3-4 napon, amikor már csak sebes, akkor jön megint a sudocrem, és már el is múlt. Próbálkoztam és is zovirax-al meg telvirán kenőccsel, meg mit tudom én még hog ymivel, de azoktól csak rosszabb lett, mert ugye ezektől a krémetől csak felpuhul, és nem levegőzik, és nem is szárad le... na mindegy, nekem ez a betadin a legjobb amit használtam rá. Amúgy nagyon ritkén jön elő, évente 1-2x. Volt olyan év is, hogy semmi. Akkor mondjuk nagyon jó kondiban voltam, tornáztam sokat, meg minden egyes nap szedtem a foghagymakivonatot, és majd kicsattantam az egészségtől...
na mindegy, látom kicsit bő lére eresztettem a dolgot, és a kérdésemet még mindig nem tettem fel... Szóval most 31 hetes kismama vagyok, és 2 napja kijött a herpeszem.. Mondanom sem kell, hogy bepánikoltam, mert eddig csak rólam volt szó, de itt most a kisbabám egészségéről... Egyből hívtam is a nődokit, hogy most szedjek gyógyszert vagy ne? többet ártok a baának azzal, ha szedem vagy nem szedem?? hogy most mi legyen??? megvizsgált, azt mondta, hogy nem is biztos abban hogy az, mert nem hólyagos és stb... most kenjem amivel szoktam, ez annyira kevés mennyiség és csak a nagyajkakon van, hogy szerinte nem kell gyógyszer. De ha rosszabbodik , akkor menjek vissza. Akkor meg is nyugodtam, hogy minden ok, hiszen, pikk-pakk elmúlik. Na erre ma előjött a másik oldalon még egy.... a 2 nappal ezelőtti 3 db már gyógyul.. Ez más súlyosabbnak számít szerintetek? azt jelenti, hogy terjed, és rögtön gyógyszer kell rá?Mi számít súlyos esetnek? a hüvelyemben a doki szerint szép tiszta, semmi sincs, és amúgy is ha zárt a máhszáj, semmi gond, no meg hát már 8 éves van ez a kórságom és a szervezetem már termelt elléenanyagot, és a babát is védi.
A nagy kérdésem az lenne, hogy akinek volt terhesen ,szedett rá gyógyszert??? vagy csak kente?? és ha nem szedett gyógyszert, akkor minden rendben volt a babával utána mikor megszületett??? Nem szívesen vennék be gyógyert terhesen őszíntén szólva....
Bocsi, hogy ilyen hosszú voltam, csak kibukott belőlem, mert nem sok mindenkivel tudom ezt megvitatni, olyannal meg végképp nem , aki szintén átesett ilyenen... a válaszokat előre is köszönöm!!
üdv: Magzsu
2017.09.05 08:32
2017.09.07 06:49
Kedves evapalma!
Köszönöm, hogy megnyugtattál!!
Hiába múlt el nekem is gyorsan, már a 4. nap nem volt semmi, azért csak bennem volt, hogy akkor most még izgulhatok, amíg meg nem születik a picúr. Meg persze annak ellenére, hogy nem volna szabad ennyit böngészni a neten, azért az ember, mikor ilyen helyzetben van, mindenfélére ráharap és olvas mindenféle aggasztó dolgokat, amiknek igen kicsi a százalékaránya...
Na mindegy, kezdek megnyugodni, és nem is gondolni erre. Csak szedem a vitaminjaimat, meg erősítem az immunrendszeremet ezerrel!
Amúgy valószínű, hogy az antibiotikumtól jött ki, mert előtte sajnos erős vérzéssel, és valami gyulladással kerültem be a kórházba itt Ausztriába. És ott kaptam infúziót, meg antibiotikumot. Amit szintén kétkedve vettem be, de megnyugtattak, hogy ez kifejezettem terheseknek van kitaláltva, nem károsítja a babát, az viszont kifejezetten, ha a gyulladás jobban kiterjed a szervezetemben..
Szóval köszönöm a megnyugtató szavaidat, örülök, hogy ilyen gyorsan válaszolt valaki, és nem kell végig stresszelnem a maradék heteket!
2017.09.22 23:18
2017.09.23 07:40
2017.09.25 12:52
2019.03.03 09:35