Új privát üzeneted érkezett!

@maminti73:

tényleg, írtad is anno. Az amhd meg csodás. Úgyhogy gyorsan rendbe kéne tenni az fsht. De lehet a maca rendezi, bár nem tudom mennyire "erős". Simán lehet elég.

Marcsika megkérdeztem a barátnőimet, egyik tényleg kapott Clostyt, de naponta ultrahangozták. Egy lány kapott metformint?! (nem tudom így írják - e) és másik kettő semmit. Lehet hogy doki és egyéb értékek függő is.
bikbok

@bikbok:

@maminti73:

Sok helyen olvastam, hogy PCOS mellett Clostyt kaptak, volt akinél ikrek lettek (én ennek örülnék). De ha rá van írva a dobozra, hogy tilos, akkor ez így elég érdekes. Ittam Inofolicot, most Inositolt iszok napi kétszer (ennyit ajánlott a doki). A Mensmentis nekem sajnos drága, de lehet előbb-utóbb ott fogok kikötni.
Kacérkodtam már az avivával. Nézegettem betanító tanfolyamot, de hétköznap nem biztos, hogy el tudnék menni, ez kb. mindig aznap dőlne el, a hétvégék meg elég telítettek nálunk. De úgy látszik muszáj lesz időt szakítanom erre.

Lilypie Pregnancy tickers
marcsika86

@marcsika86:

Fülöp doktort írjak sok helyen még a Honvéd kórházban. Hátha nem olyan drága és ő nagy szaktekintély.
Túlsúlyod van?
bikbok

@bikbok:

Rákeresek majd a dokira, köszi!
Sajnos van túlsúlyom, nem is kicsi. Fénykoromhoz képest 20 kg. Próbálom leadni, de nem igazán akar menni (sajnos nem vagyok elég kitartó).

marcsika86

@marcsika86:

próbáld meg a 160gr diétát. 2 hete csinálom, lement 2.5 kiló. Lassan, de biztosan segít és nem nehéz betartani.
bikbok

@bikbok:

Mintaétrendet tudsz küldeni? Nekem a diétákkal az a bajom, hogy túl egyhangúak, úgy érzem, hogy nagyon be van korlátozva, hogy mit ehetek.

marcsika86

@marcsika86:

ez azért jó, mert hamar erzed magad jobban tőle. Könnyebbnek vagy nem is tudom... Tehermentesíti a szervezetet kicsit.
160gr szénhidrátot ehetsz egy nap. Vannak lassúak és vannak gyorsak. Felszívódását tekintve. Küldök holnap linket. De igazából google kidobja, én is onnan lesek. Étrend nincs kimondottan.
Holnap összeszedem neked, amit eddig tudok. :)
bikbok

@bikbok:

Előre is köszönöm!

marcsika86

Marcsika nagyon egy cipoben jarunk sajnos, nekem is irt clostyt a kovi ciklus elejere... na meg metformint is kaptam. Vegul ugy dontottem belefogok, de nagyon rosszul voltam megint az elso napokban, ugyhogy 2x1 helyett 2xfelet szedek... igy turheto, nincs szornyu hasmenes es hanyinger legalabb csak haspuff es gazok. En is sokat olvasgattam a napokban, es az inzulinos temak hatottak inkabb ram. De meggyozodesem, hogy valami elkeruli a figyelmet az orvosaimnak. 28.cn es meg semmi jele ovunak, leirhatatlan hogy erzem magam... mas az a csalodottsag mikor lezajlik egy ciklus nega hcgteszttel es mas mikor meg egy peteeresre sem kepes a testem. Amugy az utolso ket ciklusomban a pozi lhteszten kivul nem ereztem semmit szerintem tuszerepedes nem volt. A dietakkal is hadilabon allok, bar 10 kg feleslegem van, 3 ev alatt 3szor probalkoztam konditeremmel es helyes etkezessel, de egy deka sem olvadt le rolam. Tudom nem sokat irok mostansag, viszont a magammal szembeni negativitasom nem befolyasolja a szurkolast, mindenkinek nagyon szoritok, itgatottan varom a fejlemenyeket :)
Pusszancs
7andrea7
Görögország

Jó reggelt csajok!

először is, engem is érdekelnek a lombikos emg inszemes történetek, úgyhogy írjatok róla bátran :)

Másodszor:
ne haragudjatok, meg ne vegyétek okoskodásnak, de pár dolgot írok Nektek edzéssel és kajával kapcsolatban, amit én tudok.
Sajnos, én is nem kevés felesleggel rendelkezem, de elméletben nagyon jó vagyok :D
Erre szokátk mondani, hogy még nem fáj eléggé :( :):):):)

Szóval: maga a diéta lényege, hogy ez egy életmód, és nem csak időszakos dolog.
Nem hiszik el sokan, de valóban, napi 5-6x-i étkezés az, ami szükséges.
nekem anno párom ezt úgy magyarázta el (ő kicsit foglalkozik ezzel is, ezért vagyok ennyire jó elméletben XD), hogy amikor folyamatosan kapja a "raktárad" (szervezeted) a dolgokat, akkor érzi, hogy nincs szüksége raktározásra. De ha éhezteted magadat, akkor a szervezet nagyon okos, és amint kap kaát, cukrot, CH-t, akármit, azt egyből elraktározza, mintegy tartalékol a "nehezebb" időkre.
Tehát, kajábal a lényeg, hogy tényleg napi 5-6x egyen az ember, sokszor keveset.

@bikbok:

Írtad a 160g CH diétát, az egy nagyon jó kiindulási alap :)

Edzés:
sokan nem hisznek abban, de valóban szükséges a súlyzós edzés (nyilván nem eszetlenül) ahhoz, hogy szép, tónusos legyél, és ne vékony, de semmi izomzat.

AZ elmúlt években eléggé belemélyedtem én is a témába, és ajánlok Nektek egy oldalt (szerintem amúgy tuti, hogy van, aki ismeri): ez a lifetilt.hu (hangsúlyozom, semmi érdekem nicns hozzá, nem fűz hozzá semmi, tényleg csak a jószándék vezérel).
És, aki fent van FB-n, különböző csoportokba tud bekapcsolódni ezzel a címmel (vannak a vércsoport csopik, annak megfelelően, h melyik vércsoportba tartozol, van a lifetilt narancsbőr , lifetilit kockahas, lifetilt fenékformálás, meg a bakker belefogyok csopik). Meg maga a  nagy, Lifetilt csoport.
Szóval, itt nagyon jó, és hasznos dolgok vannak leírva, nyilván lehet rendelni midnenféle táplálékkiegészítőt, meg egyéb termékeket, de maga szimpla információs forrásként tökéletesen működik.

Nagyon nagy igazság, amit pl sokáig nem tudtam: 70% a kaja, és 30% az edzés.

hiába edzel eszement módon, ha közben meg össze vissza viszed be a szénhidrátokat.

A másik, hogy a szervezetedet nem szavad semmitől megvonni, értsd, kell a szervezetnek CH is, csak nem mindegy, hogy mikor, és menniy :)

Na, ne haragudjatok, hogy hosszú lett, és ne vegyétek okoskodásnak, tényleg csak szeretném átadni a tapasztalataimat, és amiket én is tanultama  férjemtől az évek alatt :)

dinyus

@dinyus:

köszi az infókat dinyus, minden segít!!

Én ezt tartom be szigorúan:

Reggeli: 30 gramm szénhidrát - a teljes lassú felszívódású.
Tízórai: 20 gramm szénhidrát - amiből 10 gramm lehet gyors felszívódású.
Ebéd: 40-50 gramm szénhidrát - aminek a fele lehet gyors felszívódású.
Uzsonna: 20 gramm szénhidrát - amiből 10 gramm lehet gyors felszívódású.
Vacsora: 30-40 gramm szénhidrát - a teljes lassú felszívódású.

bikbok

@dinyus:

@bikbok:

Köszönöm az infókat, és a linkeket! Estére belevetem magam a feldolgozásukba. Addig is: teszek, veszek, orvost látogatok, agyalok.

marcsika86

@7andrea7:

Ne legyél elkeseredve! Te legalább már meg is kaptad a gyógyszert, és bármikor meglehet a hatása. Én jó esetben csak március végefelé kezdhetem el a gyógyszer szedését. Addig jó pár kilótól meg tudok szabadulni (remélem), és akkor csinosan kezdhetem majd a terhességet. Bátorítsatok majd néha légyszi!!!

@dinyus:

A 70-30%-kal megmondom őszintén nem értek egyet. Régebben, 20 kg-mal könnyebben, amikor középiskolában és egyetemen kötelező volt a tesi, bármit ehettem, egy dekát sem híztam. Egyetem után elmaradt a sport, és szépen jöttek a kilók. De mivel lusta vagyok, így muszáj lesz a hangsúlyt az étkezésre fektetnem.

A "nem fáj eléggé" elvet én is vallom. Tudom, hogy le kellene fogynom a saját érdekemben. De amíg úgymond nem vagyok rákényszerítve, addig halogatom a dolgokat. Most már úgy néz ki, hogy nem csak magam miatt kell megtennem, így kénytelen leszek belevágni.

marcsika86

@maminti73:

Akkor lehet, hogy csak ámítom magam ezzel a dologgal. Mindenesetre változtatnom kell! Ez biztos.

marcsika86

@dinyus:

Hogy vagy? Hamarosan kezdhetitek a próbálkozást, ugye?
ecsibe

@ecsibe:

nagyságrendileg a jövő hét vége felé fog megjönni, utána visszamegyek a dokihoz, és ha áment mondd rá, akkor mehet :):):):):)

@marcsika86:

nem ámítás :)
Csak korosabban már jobban meg kell érte küzdeni :)
Világ életemben 60-63kg voltam, 65nél már sápadoztam magamon, 69nél meg teljesen kiborultam.
MEgváltozott az életem, korosodtam én is, bizony, az anyagcsere nem olyan, mint régen, úgyhogy én is ütöm a 80at jelenleg.....

De nincs lehetetlen, és meg lehet csinálni ;)
Nem 1, és nem 2 csajszi van a környezetemben, túl a 40en, vagy nagyon közel hozzá, akik odafigyeléssel nem kevés súlyt adtak le :)

dinyus

Csajok, tudom, hogy az AMH nem ciklusfüggő, de mégis, van amikor érdemesebb csináltatni?
Mintha valaki írt volna róla itt, csak nem találom :( :)

dinyus

@dinyus:

én írtam, hogy jobb peteérés előtt, mert akkor aktívak a petefészkek. De nagyjából egyforma értékek lesznek, csak kicsit jobb lehet a korai időpont.
bikbok

@bikbok:

köszi a választ.

Ennek most nem örülök, mert PE-n tuti túl vagyok, és gondoltam, jövő héten egyik reggel elszaladok, és mire megyek vissza a dokihoz, talán meglesz az eredémény is, mert ilye 7-9 munkanap között írnak :(

Na, még megálmodom :)

dinyus

JAj, még 1 kérdés, azt olvastam, hogy ezt 35 felett szokták kérni.

én még nem vagyok annyi (csak 34 XD), de attól függetlenül érdemes, nem? :)

dinyus

@maminti73:

nagyon köszönöm :)

dinyus

Bejelentkeztem jövő hét keddre, most nézem, hogy az a 28. napom lesz.

Amennyiben esetelg ott megjön, vagy csak barnázgatok, az már gáz, vagy esetleg még akkor is leveszik? :)

Bocsi, hogy ennyi kérdésem van :D:D:D:D

dinyus

@dinyus:

hát kortól függetlenül érdemes tudni az értéket. Mert 20 évesen is lehet menopauza közeli értéket mutató, de az is lehet hogy 40 évesen olyan a petefészek állapota mint egy 20 évesnek. Ugye maminti? :D

ne aggódj, menj amikor sikerül, nem lesz lényeges különbség'
bikbok

@maminti73:

bizony! hát nőként véges a készletünk, nem úgy mint a fiúknak.
Azt mondják hogy ha az AMH 0,1 akkor 5 éven belül jön a klimax.

A Te esetedben a magas FSH a necces. De arra egy gyógyszer elég elvileg. Tesztoszteront néztek nálad?
bikbok

@maminti73:

az is tökéletes.
Akkor Neked érdemes lenne utána nézni a DHEAnak...
Prolactinod? :D
bikbok

@maminti73: elvileg FSH-t csökkent, csak akkor nem szabad szedni ha magas a tesztoszteron. De erről is inkább endokrinológus döntsön :)
bikbok

caroline, hogy vagy? hogy áll a ház projekt?
többiek?

bikbok

@maminti73:

Hétfő már nincs olyan messz. Várakozás és türelem. Ez a kettő elengedhetetlen.

Sajnálom, hogy megjött. De új ciklus, új remény.
Én nagyon várom, hogy megjöjjön végre. Általában utro abbahagyása után 2 napra megjön, de a ma reggeli mensis görcsön kívül semmi jele. Ha febr.1-ig megjön, akkor még pont jó vagyok a 20-ai dokilátogatáshoz.

Caroline, tényleg nagyon eltűntél! Mi újság veled?
ecsibe

@maminti73:

De akkor is. Hiába tudod, hogy ez a hónap sem sikerült, mert minden jel arra mutat, meg nem is jókor és keveset is voltatok együtt, de mégis benned van, hogy hátha azért, éppen, véletlen. És ilyenkor is hatalmas csalódás végül a mensi.
Mi augusztusban tervezzük a költözést, én is izgultam, hogy húú, hát az majdnem a vége már, de ez van. Karácsonyra már új ház, egy vagy kettő angyali kis babával :) 

Nagyon bizakodó vagyok a lomibbal kapcsolatban! Máshogy nem is tudnám csinálni!

ecsibe

Jó reggelt!

Jelentem, megjött. Hétfőn vérvétel. Nagyon várom már a február 20-át.

Többiek, ki hogy van?
ecsibe

@ecsibe:

Én kedden megyek a vérvételre, aztán jövő hét folyamán várom, hogy megjöjjön (közepe/vége fele), és akkor utána kb a középidőtájt elszaladok a dokihoz, és ha zöld utat ad, akkor hajrá :)

Közben tervezgetek, próbálom rávenni a férjemet a nyaralásra, úgyhogy most arra készítek pontos terveket :D:D:D:D

A héten nagyon büszke vagyok magamra, már 3x voltam tornázni, igyekszem lekötni magam, hogy ne minden gondolatom a baba legyen (nyilván, amikor már szabad utunk lesz, akkor ugyanúgy fogom számolgatni a napokat.)
Megmondom őszintén, így, hogy nem is volt esélyünk sem, sokszor fogalmam sem volt, hogy mikor hányadik napon tartok :D

dinyus

@maminti73: múltkor már Bikbok írta, hogy érdemes lenne utána járnod a DHEA kezelésnek, én is egyetértek, ha érdekel a téma, ezt érdemes elolvasnod:
http://ezustmacko.blogspot.sk/2012/04/d ... a.html?m=1
A maca mellett még a búzacsíráról írják többen, hogy csökkenti az FSH szintet!
Lányok, mindenkinek kitartást, minden nap olvaslak benneteket és nagyon szorítok!
Bikbok, a lombikos topicban is követem a történéseket, neked most extrán megy a drukk! Ja és a Clexane-nal kapcsolatban, én vállba szeretem leginkább, nekem ott fáj a legkevésbbé. Ma este szúrjuk be a 93. szurit, és még a felénél sem tartok! :lol: Nem beszélve a gyerekágyas időszakról! Másik oldalról viszont megnyugtat, hogy szúrom, volt róla szó az elején, hogy csak a 12.hétig fogom, aztán úgy döntött a hematológus, hogy inkább folytassuk. Én örültem neki. :oops:

Le a kalappal mindenki előtt, aki becsületesen tartja a diétát és/vagy tornázik! Hajrá csajok, ügyesek vagytok, csak idő kérdése, biztosan jönni fog a bébi oda, ahol ennyit küzdenek érte! :-D

sjucus13

@sjucus13:

drága vagy, köszönöm :*
ezek szerint ezzel nem nagyon lehet majd leállni? de igazából ha már kell, akkor inkább ezt szúrom mint pl a Gonalt :) a Clexane simán megy magamnak :)
bikbok

..
bikbok

Lányok!
Köszi az érdeklődést. El voltam foglalva, a fiammal korházba kerültünk mert megüthette a golyóját és nagyon fájt neki. Egy éjszakát bent is maradtunk. Most meg lázas.

Amúgy hőt nem mértem eddig. Az ovuteszteket 2 napja csak elkezdtem, és a mai már pozi is.

Szerintem úgy vasárnap körül lesz ovum.

Úgy volt hogy nem leszek itthon 7végén de így hogy a fiam beteg.... maradtam.

caroline4

@caroline4: Jobbulást a fiadnak! Végül megvolt az ovu tegnap?

Bikbok nagyon szorítok, majd írj, hogy mi volt uh-n! :-D

sjucus13

@sjucus13:

meg volt az uh, 5 szépséges tüszőcske a bal oldalon, 3 még növöget a jobb odlalon. Azt mondta a doki, hogy az 5öt tervezi majd leszívni, de még meglátjuk hogy alakulnak a többiek :)
Pénteken leszívás!! :)
bikbok

@bikbok: juhúúú!!! Szuper hírek! :-D Akkor valamikor jövő hét folyamán beülti? Nagyon drukkolok!

sjucus13

@sjucus13:

bizony :) csak az lesz a kérdés hogy 3 vagy 5 naposan kapom-e vissza őket. Jó lenne 5 naposan!
bikbok

@bikbok:
Miért jó ha 5 naposan kapod visszaőket?

Igen szerintem tegnap éjjel lehetett meg az ovum. Bár fura hogy most egyik oldalon sem szúrkált. Lehet nem nőtt nagyra, lehet meg sem érett rendesen egy sem.

Vagy lehet olyan, hogy nem nő akkorára a tüsző hogy feszítsen, de attól még volt ovu?

A kisfiam már jól van. Köszönöm az érdeklődést.

caroline4

@caroline4:

mert akkor 1-2 nap mulva beágyazódás következik és nem kell sokat várakoznia, hanem befúrhat rögtön. A harmadik nap az vízválasztó, akkor aktiválódnak az apai gének meg sok minden történik és lehet hogy egyszerűen nincs is negyedik napja már... Ha eljut az 5ig, akkor erősebb és jól teljesít :)
bikbok

@maminti73:

jajj, hát gyógyuljatok hamar!
bikbok

@caroline4: Spontán megtermékenyülés esetén az 5. napon ér a zigóta a méh üregébe, és megkezdi a beágyazódást, így szinkronban van a természetes folyamattal, ekkora a nyálkahártya is jó lesz, nagyobb százalékban jön létre terhesség. Ha jól tudom az alapján döntik el, hogy a leszivás utáni napon mennyi petécskéből lesz zigóta. De Bikbok javíts ki, ha tévedek, te már biztosan tudsz mindent a lombikról a-z-ig. :-D

sjucus13

Na csak most látom, hogy már leírtad, nem töltötte be a telefonom az újabb hozzászólásokat. :oops:

sjucus13

@sjucus13:

tökéletesen leírtad, sőt én nem is tudtam, hogy ez alapján döntik el. De addig is nyomom az E vitamint, meg a gránátalmát, hogy jó legyen a helyük meg ők is szépen nőhessenek még :)
bikbok

@maminti73: Mihamarabbi felépülést! Jó kis kombináció, durva lehet egyszerre a fej meg az epegörcs plusz még a hányinger! Hű...Kitartást!

sjucus13

Maminti 73
Bizony hogy vedd komolyan az epe problémát és fordulj vele dokihoz! Nem játék, ha elzáródás alakul ki hasnyálmirigy gyulladást okoz ami nagyon veszélyes! Föleg hogy babát szeretnétek ,sajnos egy epegörcs vetélést vagy koraszülést okozhat!
Nekem két és fél éve derült ki hogy epekövem van egy hasi uhn! Soha semmi bajom nem volt vele, bármit ehettem-ihattam! 3 hét múlva a műtőasztalon voltam! A nőgyógyászom mondta hogy amíg nem műtenek meg addig ne is próbálkoztunk a babával, a műtét után pedig fél évet ajánlanak hogy ne alakuljon ki sérv! De érdemes utána érdeklődni.

Móni
moncsika79
Szentendre

Maminti nalunk is a csaladban anyumnak volt meg nagyon reg gondja epevel, nem sok elojele volt, csak mikor mar nagy volt a gaz, ki is vettek az epeholyagat, 45 volt ha jol emlekszem. Vigyazz magadra, a cickafark amugy nagyon jo migrenre, fejfajasra. Miota eloszor ittam, nem is hasznalok fejfajasra fajdalomcsillapitot. Nem okoskodni akarok am, csak egy otlet hatha segit.
Nagyon erdekes amiket irtok a lombikrol, nem is tudtam igazan a folyamatat, de ti mar profik vagytok. Bikbok nagyon szoritok a kis "zigotadnak" majd, remelem minden rendben lesz.
Nalam rovid helyzetjelentes: ma volt 34.cn es 3 napja elfogytak az ovutesztjeim... ma viszont picit nyalkas folyasom volt, tegnap egyutt is voltunk szerencsere, de nincs hasszurka vagy mellfeszules, mar nem tudok a testemen kiigazodni, a hogorbem meg ennel girbegurbabb nem is lehetne... a metforminnal egyre jobban kijovunk, emelem az adagot lassan, tartom a dietat es ma elrangatott ujra konditerembe a parom, azt hiszem megteszek minden tolem telhetot, nem tudom, hogy eleg lesz-e :(
7andrea7
Görögország

@7andrea7:

jó hosszú ciklusod van. Csak kéne a peteérésnek egy kis gyógyszeres rásegítés. 

@maminti73:

nekem meg vesekövem van, vagyis vagy 3 éve azt mondták, egy hasi uh után, de azóta nem nézettem, gondom sem volt vele. Hogy most elporladt, vagy tovább nőtt, nem tudom. Anyukám is 40 körül volt, mikor epeműtétje volt. De azok a görcsök, amiket átélt. Még mindig emlékszem rá, akkor azt mondta, hogy legalább olyan mint a szülés. 

@bikbok:

Szorítok nagyon és picit irígykedem, hogy már ilyen jól beindultatok és nagyon közel vagytok egy pozitív teszthez. 

Mi az elmúlt napokban minden nap együtt voltunk, hol reggel, hol este. Erős szúrkálást egyik nap sem éreztem, talán tegnap és tegnapelőtt volt valami jobb oldalon, de nem olyan erősen. Tudom, hogy jobb lett volna kihagyni egy-egy napot de úgy voltam vele, hogy lehet éppen akkor jár ott pete, hogy megtudna termékenyülni. Ezért nem hagytam ki egy napot sem. Amit még nem próbáltam, az a gyertyázás volt. Na most kipróbáltam tegnapelőtt éjjel. Eddig csak a fenék alá nagypárna az, amit kipróbáltam. De igazi gyertyaállást még soha. Kb. 20-30 percig bírtam, aztán azt hittem eltörik a derekam. 

Kb 10 nap és kiderül, hogy a férjem valentin napra kap-e pozitív tesztet. 

Február 9-én megy férjem vissza kontrollra, kíváncsi vagyok mit ért a profertil. 

caroline4

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?