Új privát üzeneted érkezett!

@maminti73:

mi is nyomjuk a macát, szerintem turbósít rendesen :)
bikbok

@maminti73:

imádom a kommentjeidet :) :)
ne aggódj, van ott még nyüzsgés :)
bikbok

Honnan veszitek a maca port? Vmi megbízható "márka" esetleg? Kipróbálnám. A barátcserjét fogom elkezdeni szedni, hátha segít. A maca pasiknál is jó ugye?

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
kicsititi
Budapest

@maminti73:
:-)
Köszi.

kicsititi
Budapest

@kicsititi: a barátcserjét csak ajánlani tudom, a magasabb prolaktinra és az alacsonyabb progira is jó, nekem mondjuk csak egy kicsit volt emelkedett a prolaktin szintem, de egy havi barátcserje kapszula szedése meg is hozta a gyümölcsét. ;-)

sjucus13

@maminti73:
Nem ismerem, de megnézem, és kipróbálom, ha tudom. Szerencsére az IR vizsgálat tökéletes eredménnyel zárult. Ez az enyhe Pcos nálam nem jár együtt IR vagy/és pajzsmirigy problémával.

@sjucus13
Mindenképp szedni fogom.
:-)

Köszi, köszi, köszi csajok! :-)

kicsititi
Budapest

@maminti73:

érdekes, most hogy mondod, lehet hogy nekem is attól fájt. Nem vagyok szerencsére egy fejfájós típus, de jó 3 napig fájdogált. Eddig nem kötöttem össze.
Ami viszont szintén ettől lehet, az az hogy 2 nappal hamarabb megjött, mint gondoltam. Úgyhogy meglátjuk mikor lesz lombik kezdés.
bikbok

@maminti73:

hát szerintem pont tolódik inkább, bár nem tudom milyen ütemezések vannak. De kedden megyek, akkor már a 4.nap lesz. Lehet, hogy az késő.
bikbok

@maminti73:

köszönöm, írok majd, hogy mi lett a döntés :)
bikbok

:cry:
Megjött...
Februárban bejelentkezünk a Bmc-be. Ha mákunk van és javul a párom andrológiai lelete addigra, hátha inszemmel "megússzuk".
Addig mindent megteszünk, hogy csoda történjen, és spontán megfoganjon a baby.

kicsititi
Budapest

@kicsititi:

sajnálom. De az inszem tényleg sokak lehetősége. Tényleg sokaknak nem kell a lombikig elmenni. De azért jó tudni, hogy még az is egy újabb lehetőség a babára.

Szerintem nekem is inszemmel fog sikerülni, csak még nem járunk ott. Még két és fél hét múlva megy vissza kontrollra a férjem. Addig még egy spontán próbálkozós hónapunk lesz. Utána pedig gondolom inszem, ha legalább egy picivel is több kiskatona termelődött nála. 

Peteérésemet most vasárnapra várom, vagy inkább jöjjön egy-két nappal később, ne előbb. Mert péntek-szombat nem leszünk egy városban a férjemmel. Péntek 12. cn, szomban 13. és így a vasárnapi a 14. Hát remélem tényleg nem jön előbb most sem az ovu, inkább a 16. nap körül szokott. De voltam már olyan, hogy a 11. volt 

De ha összejönne, most spontán, akkor valentin napra a férjem tőlem pozitesztet kaphatna. Istenem de jó lenne!!! :)

8. cn

caroline4

ecsibe!!!

nagyon izgulok érted! 

Biztosan nem csinálsz már ma egy tesztet?

caroline4

@maminti73:

jaaj, nagy tragédia. Sajnálom a szülőket és mindenkit, akit érint a veszteség. Borzasztó!

Igazán jó anya vagy :)

Kívánom, hogy baba legyen. Sokaknak a zavaros álom babát jelzett. Szorítok!

caroline4

Gyújtsunk egy száll gyertyát mi is:

caroline4

@caroline4:

Szörnyű, felfoghatatlan tragédia!

marcsika86

Lányok, légyszi segítsetek megint! Lenne 1-2 kérdésem, ami másnak biztosan teljesen egyértelmű, én azért kérnék egy kis megerősítést.
1. Pozitív ovuteszt után biztosan van tüszőrepedés?
2. Tüszőrepesztőt csak a hormonvizsgálatok után adnak?
Köszönöm előre is a válaszokat!

Ma vagyok a 23. ciklusnapon, és pozitív az ovutesztem. Nagyon boldog vagyok, ugyanis előző hónapban a 26-27. napon volt pozitív. Ezek szerint elvileg 3 nappal rövidül a ciklusom (remélem tényleg így is lesz).

marcsika86

Hogy vagy ecsibe?? Őrülten drukkolok Neked holnapra!!
bikbok

@maminti73:

Köszönöm a választ! Én is úgy gondolom, hogy nem 100%. A 21-22. napon (is) kell mennem vérvételre, de a jelen állapotot alapul véve azt fogják megállapítani, hogy nem volt tüszőrepedés. De bízom benne, hogy következő hónapban is rövidül a ciklusom, és akkor tényleg meg tudják állapítani, hogy van vagy nincs tüszőrepi.

marcsika86

@maminti73:

bizony :) és a lombikos topicban is holnap derül ki az egyik Leányzónak. Jajj mindenkiért úgy izgulok :)

Te meg le ne állj a Macaval :) :)
bikbok

Sziasztok!
Az én rövid történetem:
3 éve próbálkozunk kistesóval, már túl vagyunk a vizsgálatokon, gyógyszereken és egy laparoszkópós méhtükrözésen/átjárhatóságin. Bal oldali petevezeték teljesen el van záródva. Igazából más gond nincs. Peteérésem van szépen.
Ebben a hónapban 01.09-én volt ovum, olyan 16-án éreztem először a megjön érzést, azóta is tart, fel van puffadva a hasam alja kicsit,szúr mind két oldalon, és a csúcs hogy annyira fáj a derekam, hogy ma már el kellett mennem a háziorvoshoz, aki azt mondta hogy nincs gyulladásba semmi és felfázva sem vagyok, ő terhességre gondol inkább,kiírt táppenzre. Szerdán lenne a nemvárt napja ami minden hónapban pontos. Kipróbáltam... Teszt negatív...
Elnézést hogy hosszú lett!!
Volt valaki hasonló cipőben???
Kezdek aggódni.
sabyna1989

Jó reggelt!
Lányok, nagyon köszönöm a sok szorítást, pozitív energiát és drukkot. Nagyon jól esett! Hatalmas ölelés mindenkinek.
Én viszont csalódást okozok Nektek, még nem testesült meg a csodám. :(
De nem adom fel. Remélem hamar megjön és mehetünk a vérvételekre, aztán 20-án remélem a doki bácsi zöld utat ad a lombikra!

Többieknek nagyon szurkolok, hogy a mai nap megvalósítsa az álmukat!
Bibok, jelentkezz, ha végeztetek!
ecsibe

Lányok, a start pisztoly eldördült, bent az első szuri, ma kezdtünk :) :)

Ecsibe, nem tudom mit mondjak. De kemény nő vagy, irány tovább a cél felé. Sajnálom, és légy erős!!
bikbok

@ecsibe:

sajnálom. Jól teszed, hogy nem adod fel, hiszen már nagyon közel a cél. JÖnni fog a kis drága, még ha kell is neki egy kis orvosi segítség. 

Valahogy nem hiszen azt, hogy nem azért nem sikerül a baba, mert már nem akar adni a jó Isten. Inkább, mert ilyen módon, küzdve kell elérnünk. Másképpen érkezik mint sokan mások. Minden ember más, miért ne különbözhetnének már az érkezésükben is. Rendben van, hogy minden okkal történik, de szerintem nem az a szándéka, az égnek, hogy ne legyen gyermekünk, hanem az, hogy tanuljunk egy kis türelmet, tanuljunk meg várni és hogy tanuljam meg, hogy nem minden pottyan könnyen az ölembe.

Én már vettem az adást, értem a leckét, jöhet a baba 

9.cn

caroline4

zavarosan fogalmaztam az elején, de azért tudom, hogy értitek.

caroline4

@caroline4

Én is megtanultam már a leckét, már nem hadakozok. 

@bikbok:
Ez nagyon izgi! Csak ügyesen :)

@maminti73:

Veled most mi a helyzet, mikor lesznek ereményeid? Mikor mész dokihoz?

ecsibe

@bikbok:

de jó nektek, hogy már itt jártok!

caroline4

@maminti73:

Még bármi lehet. Lehet már csak azért kell menni a dokihoz, hogy megerősítse a pozitív tesztet :)
Megértelek. Én már kb. 3 napja tudom, hogy ez sem sikerült. Nem azért, mert teszteltem, hanem mert minden pontosan úgyanúgy zajlott, mint eddig. 7. dpo erős mellfájdalom, majd 10. dpo-ra már semmi, és attól kezdve elkezdődik a görcsölgetés. De azért ma reggel ilyen fényben, olyan szögben, ilyen-olyan háttérrel jól megnéztem, kiguvvadt szemekkel, hátha van rajta egy haloványka bármi...

Szerintetek, most iszom az inofolicot, ne hagyjam abba a vérvételek miatt? Nem kavarhat be?
ecsibe

@bikbok:

Milyen protokoll szerint lesz a lombik? Mesélsz egy kicsit róla?
Remélem a többieket nem zavarja.
ecsibe

@maminti73:

A dokim szabin volt, úgyhogy a 4. inszemet nem is Ő csinálta. Február 20-án megyünk hozzá. Addigra meglesznek az eredmények. Akkor majd rákérdezek, hogy szerinte mi lehet a gond.

Uh-n jókat szokott mérni, 10-11 mm szokott lenne peteérés környékén, szerintem az már elég.

Hidd el másnak is jól jönne egy reset :D
ecsibe

@maminti73:

Lányok, menjen itt a lombik sztorizás vagy inkább írjak ecsibének privátban? nem akarom szét trollkodni a topicot :)
bikbok

Bikbok!

Dehogy írj privátot, mikor itt már szinte csak olyanok maradtak, akiknek valami hasonló lesz az esélyük, mint nektek. (a néhány kivételt persze)

De most komolyan! nyugodtan írd, mert engem is érdekel. Reménykedem, hogy még sikerülhet spontán, vagy inszemmel, de szeretném tudni milyen a lombik, mert azért nincs kizárva, hogy olyan kevés a számunk, hogy nekünk is ez marad mint utolsó esély. 

Úgyhogy légyszi légyszi :)

caroline4

okés, akkor megírom Nektek is, hogy mi zajlik :)

Eddigi vizsgálatok konzultáció előtt és után: teljes vérkép, genetika, hormonsorok, vírus és bakterológiai vizsgálatok mindkettőnknek. Cukor és inzulin, AMH, TSH, méhtükrözés nekem, teljes spermiogram a férjemnek.
Aztán döntenünk kellett, hogy fizetős vagy állami projekt, mivel ugye állami novemberben van, a magánt választottuk. 
Ma van a második ciklusnapom, így ma reggeli UH után bele is vágtunk. Ahogy írtam is Gonal és Clexane szurik reggelente, hétfőn ultrahang, ha ott jól állunk akkor pénteken leszívás. Ja és kaptam Clostit is, 5 napig kell szedni 2x1-et.
bikbok

@bikbok:

a Gonal büdös de nem fáj, a Clexane nem büdös de fáj :D Eddig ennyit érzek csak. most olvasgatom, hogy miket egyek igyak, hogy minden jól alakuljon
bikbok

@bikbok:

Csak egyszer kell menni UH-ra? Amikor én voltam inszemen, akkor volt egy csajszi, aki lombikos volt. Neki minden másnap kellett mennie ultrahangra, hogy lássák hogyan alakulnak a tüszők.

Ezeket a vizsgálatokat már a meddőségiben csinálták Nektek? Én attól tartok, hogy hiába vagyunk benne március óta a meddőségi kezelésbe, közlik majd, hogy csak decemberben mehetek TB-s lombikra. 
Bár tegnap azt mondta a férjem, hogy akkor kifizetjük a magánt. Ami gondolom nem kis pénz.
ecsibe

@ecsibe:

a meddőségiben csak a trombózis és vírus vizsgálatot csinálták, a többit a Mensmentisben és a Synlabban magán úton csináltattam.
Szerintem az UH egyén függő, az első héten, ovuig sok minden nem történhet. A hétfői ultrahangon kiderül, hogy eleget nőttek-e. Ha esetleg nem akkor kitolják a szurikat addig ameddig kell, olyankor elképzelhetőnek tartom, hogy naponta is ellenőrzik akár. De addig még nincs mit nézniük.

Nem tudom, hogy számít-e hogy benne vagytok már a folyamatban, lehetséges, hogy vmit segít ám.
Mi is úgy voltunk vele, hogy persze, és novemberig malmozzunk... Így be vagyunk írva arra is, de biztos hogy az már nem lesz szükséges :D
bikbok

@bikbok:

Ez jó hír! Eddig nekem szépen értek az inszemhez is tüszőim. Remélem a lombikhoz is szépek lesznek, és elég lesz csak egyszer menni UH-ra. Kicsit macera 1 órát oda is vissza is utazgatni. De persze a cél érdekében mindent :)

Novemberre pont meg is születik a babátok :)
ecsibe

@ecsibe:

de drága vagy :) én is ezt remélem :)
bikbok

De jó hogy inszemes, lombikos tapasztalatokat is írtok!
Azt gondoltam hogy államiban nem kell ennyire sok időt várni, hogy lombikra kerüljön az ember lánya... Úgy gondoltam hogy ha most konzultáció megvan (pl.február) és a vizsgálatok zömén túl vagyunk (AMH, átjáratóság, spermiogram, IR vizsgálat, pajzsmirigy eredmények, egy jópár hormon kép eredmény) akkor nyár elején már elinulhat a dolog, mondván hogy "csak" 1-2vérvétel, friss spermiogram és uccu neki. A nem állami lombik költségvetése azért szép dolog. Sanszos, hogy mi is bevállaljuk a magánt, ha nem javul az androógiai eredmény, és az inszem se jöhet emiatt szóba.

kicsititi
Budapest

@kicsititi:

én is nyárra tippeltem mikor január elején konzin voltunk. Aztán kiderült, hogy novemberre is csak 1 hely volt már, decemberre meg nem nagyon adnak... Úgyhogy egyértelmű volt.
Azt kell mondjam sokan vagyunk... Sajnos. De a végeredmény a lényeg, az meg egy saját kisbaba. :)
bikbok

@ecsibe:
Nehéz bármit is mondani. De ne add fel, fel a fejjel, hamarosan jönni fog a babóca. Csak egy kis segítség kell még. Napról napra közelebb vagy a célhoz!

marcsika86

@bikbok:

Várunk minden fejleményt, veled együtt izgulunk és drukkolunk!

marcsika86

Mára negatív lett az ovutesztem. De ahogy egyre többet próbálok olvasni a pcos-es peteéréssel kapcsolatban (már ha van ilyen), egyre távolabbinak érzem a pozitív hcg tesztet. Próbálok pozitívan hozzáállni az Inofolic utánzathoz, illetve a gyógyteákhoz, de minél többet olvasok, annál inkább azt látom, hogy itt csak a gyógyszeres kezelés fog használni. Hiába volt pozitív az ovuteszt, abszolút nem éreztem most szurkálódást, mint az előző ciklusban. Ez jelentheti vajon azt, hogy előző hónapban volt és most nem?
Holnap délutánra van időpontom a barátnőm dokijához. Nem tudom mi újat fog tudni mondani, pláne úgy, hogy még nincs meg a hormon és IR vizsgálat.
Próbálok az egész dologhoz pozitívan állni: szeptemberben esküvőre megyünk, ha már most összejönne a babóca, akkor hogy ropnám a táncot a lazgin?

marcsika86

@marcsika86:

nem egy barátnőm lett pcos mellett spontán terhes, amikor már kb feladta. Sőt, itt is volt egy lány aki simán terhes lett, pont az esküvőjére készült :) szóval ez jó omen. Ha meg mégis gyógyszer kellene, az semmiség és gyorsan segít.
Addig meg jó összebújást :)
bikbok

@bikbok:

Nem a saját esküvőnk lesz, azon már túl vagyunk. Nem a gyógyszerrel van bajom, mert ha ez kell, elfogadom. Az a bajom, hogy hosszúak a ciklusaim, így sokat kell várni még a hormonvizsgálatra, majd utána arra, hogy a ciklus első napjaiban elkezdhessem a Clostyt (a dokim szerint ez kell majd, de csak a hormonvizsgálat eredménye után írja fel), ez számításaim szerint legkorábban március végefelé lesz. A legdühítőbb az egészben a tehetetlenség, hogy én valójában jelenleg személy szerint nem tehetek semmit. Csak várni. De ezt pont Nektek nem kell mondani, hiszen ti sokkal régebb óta vártok mint mi...

marcsika86

@maminti73:

Az értékről nem tudok írni, viszont érdeklődnék. Ezt a vizsgálatot a ciklus bármelyik napján el lehet végezni?

marcsika86

@marcsika86:

esküvő az esküvő :) :) ugyanaz a hatás remélem :)
És tényleg Clostyt akar adni Pcos mellé?! Az igencsak érdekes
bikbok

@maminti73:

pedig babám ez egy 20 éves petefészek kondíció!! Nagy gratula!! Az amhnál figyelembe kell venni a kort és olyan skálán nézni. Ez gyönyörű eredmény!
bikbok

@bikbok:

Mesélj, mesélj, és mesélj! Én tudatlan vagyok, de ezek szerint te tudsz valamit, ami nekem hasznos lehet. PCOS mellé nem jó a Closty? Szerinted mit kellene kapnom?

marcsika86

@marcsika86:

mindegy mikor csinálják, kicsit jobb eredmény jön ki peteérés előtt, mert luteálisban pihennek a petefészkek, de nagyjából hasonló az érték bármikor is vegyék le. Viszont nagyon érdekes, mert nagyon hamar romlik ha a hormon értékek rosszak mellette. Ha az fsh 10 vagy afeletti, akkor csökkent érték várható.
bikbok

@marcsika86:

hát azt nem tudom mit kéne adnia, de ugye a pcos az soksok cisztás petefészek. A Closty meg petefészek serkentő. És sajnos nagyon komoly ciszta növekedést idézhet elő. Itt van mellettem a doboza, ott is le van irva, hogy tilos pcos esetén. Dd nem vagyok doki, így ez nem 100%.
Az inositolt, inofolicot vagy bármi ilyet én innám ezerrel, aztán ha budapesti vagy akkor irány a Mensmentis.
bikbok

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?