Új privát üzeneted érkezett!

@mano900: az egyik nagy különbség közöttetek a gyógyszer, a másik meg az, hogy te ha jól emlékszem nem ovu teszteltél, Andinak viszont a dokija mondta, hogy na most érett az a petesejt.
Én csak azt nem értem, hogy előbb miért nem kezelik a pcos-t, mert nem akarlak elkeseríteni, de hiába érik, ha nem lökődik ki a petesejt, ami ugye a pcos-ra jellemző, hogy helyette cisztává alakul a tüsző. Téged küldtek tovább endokrinológushoz és terheléses vércukorszint mérésre? Szerintem mindenek előtt ezzel kéne foglalkozni. 3.dpo-n úgy jöhetett meg szerintem, hogy nem voltál a 3.dpo-n, mivel elmaradt az ovuláció, hiába volt érett a petesejt, hiába volt magas az lh szinted és vastag a nyálkahártyád, mivel nem tudott kijutni a tüszőből, a nyálkahártya pár nap múlva levált. Ez így érthető is lenne szerintem.

Lilypie Pregnancy tickers
sjucus13

Ja még annyit, hogy mert a progeszteront ugye a sárgatest termeli, ami a megrepedt tüszőből alakul ki, és a progeszteron akadályozza meg a leválást. Ha viszont nem sargatestté, hanem cisztává alakul nincs progeszteron és jön a vérzés. :-(

sjucus13

Én valóban nem ovu teszteltem, és nem is számolgattam, csak kb. éreztem, és még PCO-m is van. Mégis terhes vagyok. Remélem így is marad. Sajnos állítólag ez a PCO manapság népbetegség.

mano900

@mano900: nyilván nem lehetetlen pcos mellett teherbe esni és gyereket szülni, pl. Cseniko is teherbe esett spontán, pedig neki azt mondta a doki, hogy nem fog soha...Én nem is ezt mondom, de amíg nem vizsgálnak tovább, addig nem is bizonyított a pcos, mert mint ahogy azt már sokszor sokan írtuk a pcos egy nagyon összetett betegség. Erről is volt már itt szó többször, hogy sokkal inkább azért ilyen "gyakori", mert rengeteg a félrediagnosztizált páciens, sajnos a nőgyógyászok nagyon könnyen rámondják a pcos-t az uh képre, pedig ez még korántsem elég hozzá. Te magad írtad, hogy nem is nagyon illenek rád a tünetek, plusz nálad a pcos okozta meddőség nem téma, az már a te dolgod, hogy utána jársz-e vagy sem. De, attól én még tanácsolhatom Andinak, hogy ha teherbe akár esni, szerintem járjon utána. Az ovu megérzéséről meg annyit, hogy én is azt hittem, hogy tudtam mikor volt, pedig nekem rendszeresek voltak a ciklusaim és pcos-m sincs, aztán mégis később volt ovum, mint gondoltam. És neked sem akkor volt, mint gondoltad, tekintve hogy sokkal később estél teherbe, mint ahogy azt számoltad. :-D

sjucus13

@sjucus13:

a jó múltkor én is leírtam a történetemet, hogy simán rám mondták, hogy PCOS-es vagyok, majd nagyon hamar kiderült, hogy ez csodálatosan a pénzlehúzásról szólt.
Azóta elég sok dokitól hallottam, amit írtál is, hogy pikk-pakk rámondják a páciensekre.

Nyilván van olyan, aki valóban az, csak sajnos elég sok olyan is van, aki valójában nem az, mert - mint ahogy írtad is - ez nagyon összetett "betegség", erre nem lehet 1 valami alapján rámondani.

Én azt mondom, hogyha @7andrea7 tudta, hogy mikor van a PE (ahogy kivettem, orvos által is igazolt), akkor onnan 14 napon belül már látszódnia kéne egy 10es tesztnek.
Nyilván, mindig vannak kivételek, mint pl @mano900, és ezek erősítik a szabályt :)

Én továbbra is azt mondom, hogyha pár napon belül nm jön meg, és a teszt (10es) is -, akkor azért látogasd meg az orvost :)
HOgy akkor minél előbb meghozzák, és lehessen tovább próbálkozni :)

dinyus

Koszonom holgyek mindenki velemenye es tapasztalata erdekel, meg nem estem at minden lehetseges vizsgalaton, de ha igy folytatom meglesznek, az orvosom orokke biztato hangnemu, mindig turelemre int, de annal inkabb turelmetlen vagyok. Ugy gondolta a legutobbi eredmenyeim alapjan (endokrinologus, hormonszintek), hogy nincs nagy gond, es mivel szeretnenk babat azt tanacsolta probalkozzunk, sajnos nem olyan egyszeru mint ahogy o elkepzelte, varok meg par napot, csinalok egy utolso tesztet ha nem jon meg es felhivom, mert utalom a tetlenseget. Ezt a sargatestelegtelenseget milyen vizsgalattal mutatjak ki?
7andrea7
Görögország

Ez tényleg így van, hogy rögtön rámondják az emberre hogy PCOS ha cisztát látnak a petefészken. Én PCO-snak gondolom magam, mert cisztám tényleg van. (úgy tudom ez a PCO) PCOS-em meg nem mondom hogy nincs, de mivel semmiféle vizsgálat nem volt erre vonatkozóan, így ezt nem veszem magamra :D

Múlt héten a doki azt mondta, mostmár hogy megfogant a baba, semmiféle hatással nincsen rá a PCO. Na meg azt is mondta, hogy ez a baba bizony nagyon akart jönni, ha így sikerült. :)

Én egyébként is hiszek ezekben a lelki dolgokban, úgyhogy már most büszke vagyok, hogy mindezek ellenére, jönni szeretne a Babónk. :)

Egyébként nekem 2 barátnőmre is rámondták hogy PCO-s, és előadták nekik hogy bizony nem lehet spontán babájuk, legalábbis nagyon kicsi az esély. Nekik is annyit javasoltak, hogy hagyják el a szénhidrátot. Egyébként egyik sem volt kövér, sőt! Semmi gyógyszert nem írtak nekik, nem voltak semmiféle vizsgálaton. Most az egyiknek van egy 2 éves kislánya, a másik 5 hónapos terhes.

Nem azt mondom hogy ezek a vizsgálatok nem fontosak, mert azok, és biztos hogy a gyógyszer is sokat tud segíteni a dolgon (ilyet is hallottam már).

De én úgy  gondolom, sokmindenre nincsen orvosi magyarázat.

mano900

@7andrea7:

szia! A sárgatestelégtelenséget egy a ciklus második felében (21 vagy 23. napon) vett vérből állapítják meg. Feltételezik, hogy ekkor már túl vagy a peteérésen. Az lenne a jó, ha kb peteérés után 5 nappal vennék le kb. Mert ekkor látni jól a progeszteron magas értékét. Ha mondjuk a 20. napon ovulálsz, akkor hiába nézik a progiszintet a 21. napon, még nem lesz elég magas, ha meg mondjuk a 11. napon volt ovud éa a 23. napon nézik, akkor meg már túl alacsony, mert ugye csökken a mértéke a mensi közeledtével. 

Nekem októberben 27,43 ug/L volt hét nappal az ovu után. A ref. tartomány: 4,7-27. Szóval picit még több is volt. Sokáig azt hittem azért pecsételek, mert progi hiányom van. De kiderült nem. A missed ab műtétnek több köze volt hozzá. Eleinte 4 napig, majd két napig pecsételtem, de most végül úgy néz ki, hogy már nem pecsételek egyáltalán. A pogi hiány ugyanis legtöbbször mensi előtti pár napos pecsételéssel kezdődik. A magasabb progeszteron szint tartja fönn a méhnyálkahártyát, ha nem elég magas, akkor szépen leválik, ez a mensi.

caroline4

Most pedig 11-re megyek a klinikára vissza. Igaz, hogy másik dokihoz, mert nem fogadtam meg az előzőt, így mindig ahhoz megyek, aki éppen rendel az kapott dátumon. De sebaj, mert így több doki véleményére és ötletére számíthatok.
Viszem a véreredményeimet (3. és 23. napi hormonok), az átjárhatósági eredményét, és a férjem eredményét. Szorítsatok, hogy ne nagyon keserítsen el. 

5. cn

caroline4

@caroline4:

Nagyon szorítok. Jelentkezz mindenképpen, hogy mit modnott a doki! Kíváncsi vagyok és izgulok érted!

Én ma hívom az én dokimat, hogy adjon receptet a 3 inszemhez. Szorítsatok, hogy még megcsinálják idén. A karácsony miatt necces, de úgy számoltam, hogy még éppen beleférnék!

Moncsika, veled mi újság? Lassan teszelhetsz :D
ecsibe

Hát csajok én ehhez a PCOS-hez kb semmit nem tudok hozzászólni, ezért vagyok ilyen csendben, ne haragudjatok.

Caroline, kíváncsian várom, mit mond majd az orvos. Részletes beszámolót kérünk :P

Ecsibe, neked is szurkolok, hogy még idén meglegyen a kis csoda :) De , ha esetleg idén mégsem sikerül, akkor kiélvezheted a karácsonyt meg a szilvesztert is izgulásmentesen. Nézzük a pozitív oldalát.. :D
bsophiana

@caroline4: szurkolok nagyon, hogy jó híreket kapjatok! Már olyan kíváncsi vagyok, hogy mit fognak mondani, hogyan tovább.
Ecsibe, azt is megtudod már ma, hogy kaptok-e időpontot decemberre? Szorítok neked is!
Moncsika, a legnagyobb drukk most neked megy, érzel egyébként már valamit? Persze, nem biztos, hogy egyáltalán lesznek tüneteid, valakinek épp az a tünet! :-)

sjucus13

Hat lányok vègeztem. Semmi előrelèpès. Azt javasolja, hogy várjuk meg a fèrjem eredmènyèt javult-e. Ehhez javasolta andrológussal irassunk fel clostybegitet!!?? A fèrjemnek javulhat a spermakèpe tőle. Na mit szóltok? De a profeltilt már megrendeltük. Ma elkezdi szedni. Azt mondta az nem gyógyszer, csak vitamin,a closti a gyógyszer. Aztán ha javul akkor inszem.

Elsirtam magam ott is mikor azt mondta ennyivel csak lombik jöhet szóba.

Hogy romolhat ennyit, mikor már van 3 gyermekem? Hazajöttem sírni. Kèsz vagyok teljesen. Most kèrjünk clostis receptèrt újabb andrológiai időponot, amikor ott olyan sokára kap mindenki? Legalább egy hónap. A fèrjemnek amúgy februárban lesz újabb kontrollja.

3 spontán gyerek után lombik? Ne! Nem fèr a fejembe. Fèrjem csak 37 èves.

caroline4

@caroline4:
Kitartas!
Szerintem az okokat kellene megkeresni amitol esetleg kevesebb lett!Pl.mondtad h sokszor van felfazos runeted?!Nem lehet h volt valamikor gyulladasa a ferjednek,ami miatt lett kevesebb?Csak olyan gyulladas ami tuneteket nem okoz?Vagyis okoz csak mondjuk ilyet h kevesebb lesz a spermaszam?Szoval h a tuneted neked is amiatt volt?Lehet erdemes lenne neki maganban feljeresni valakit!

mimkosz
Budapest

@caroline4:

Ne keseredj el! Lesz még babátok. És simán lehet, hogy februárban meg egy olyan tökéletes spermaképet produkál a férjed, hogy ihajjj!
Amúgy ez már én is hallottam, hogy férfiaknak is adnak closty-t a termékenység fokozására. Nem tudtok felíratni másik dokival? Tudom, hogy vannak olyan gyógyszerek, amiket csak szakorvos ír fel, de pl. a régi nőgyógyászoddal nem lehet azt megbeszélni, hogy írjon fel Neked, aztán férjed beszedi?

Egyébként azt gondolom, hogy az inszemmel és a lombikkal nincsen baj. A tudomány ezekkel a beavatkozásokkal esélyt ad olyan pároknak is, akiknek spontán nem lehetne babájuk. Ez szerintem nem a világ vége. Nem azt mondták, hogy 100%, hogy nem lehet még babátok, csak azt, hogy nehezebben, vagy segítséggel.
ecsibe

@ecsibe:
Köszi lányok. Akkor szerinted nincs nagy vèsz?

Mimkosz!

Afèrjemet átvizsgálták nincs semmije sem gyulladásban. Semmit nem találtak nála. Lehet megkèrjük a háziorvost vizsgálja meg a vizeletèt van-e benne baci. Azthiszem azt nem vizsgálták az andrológián. Köszi a tanacsot. Anúgy hál' istennek május óta egyszer sem voltam felfázva. Lehet csak a missed ab során került fel vmi.

caroline4

Arra tudok gondolni, hogy èpp egy ève a missed ab után munkahelyet kellett váltania, aztán fèl èv után nyár elejèn mègegyet. Ez sokkal kisebb fizut jelentett, csorbult a fèrfiassága, rosszul èlte meg mindezt. Most viszont második hete visszamehetett az egy èvvel ezelőtti munkahelyère, mèg magasabb pozicióba, így a fizu is nagyon jó. Lehet újra biztos talajon fogja èrezni magát, ès így a stressz is elmúlik. A spermakèpe is alakulhat újra jól. Szerintetek?

caroline4

Vagy nagyon hülyèn hangzik, amit írtam?

caroline4

@caroline4:

Egyáltalán nem. Nagyon is közrejátszhatott az eredményben ennyi változás és stressz.
Nincs vész! Kicsit megturbozzátok a dolgokat és nemsokára hiper-szuper eredményt fog produkálni.

Az jutott eszembe, hogy azt tudjátok, hogy régen, amikor a 3 gyerkőc spontán sikerült, milyenek voltak a férjed eredményei? Simán lehet, hogy akkor sem voltak fényesek, csak éppen tökéletes ahhoz, hogy összejöjjenek a babák. Most is csak annyira kell, hogy jó legyen, hogy összejöjjön a 4. baba :D És ezt nem lehetetlen kivitelezni.

Érdemes szerintem a háziorvosnál vizeletvizsgálatot kérni. Bár a sperma vizsgálat során is általában nézik, hogy van-e gyulladás. De ha csak baci van, azt abból nem tudják megállapítani.
ecsibe

@caroline4: pont ezt írtam pár napja neked, hogy sokan írják, hogy apa Clostyt kapott és segített! Szerintem valamilyen szinten szerepet játszik a lelki harmónia a szervezet normális működésében, de én a helyetekben Clostyval próbálkoznék. Még ha egy hónap múlvára is kap időpontot, az is jobb, mintha mondjuk csak a következő mintavételkor kapna Clostyt, nem?

sjucus13

En ugy hiszem hogy minden betegseg lelki eredetu, ezert utalom a gyogyszereket, teljesen logikus amit mondasz caroline, es koszonom a felvilagositast is, elnezest kerek, hogy ilyen hianyosak az ismereteim :(
Ma megjott nekem, lenyegeben orulok neki, hivhatom a dokit idopontert :)
7andrea7
Görögország

Jajj ez most ugy hangzott mintha betegnek titulalnam a ferjed, nem ez volt szandekom :oops:
7andrea7
Görögország

@7andrea7:

@sjucus13:

@ecsibe:

nem tudjuk milyen volt korábban a férjem spermaképe, még most volt előszö ilyen vizsgálaton. 

Lehet megpróbálok előbb hozzájutni a clostyhoz, asszem kristynnek van még, hátha átadja nekem, vagy lolo írta még. Remélem meg van még nekik és eladó. Így már ebben a ciklusban elkezdhetné ő is. Végülis a férfiaknál nincs közben uh-on nyomonkövetés. 

caroline4

@caroline4: férfiaknál 6 héten keresztül napi 1-et ír, ha sikerül is átvenned és hamarabb elkezdeni, szerintem érdemes lenne mihamarabb időpontot kérni, mert nem lesz elég.

sjucus13

@caroline4:
Nekem van egy üveggel, amit kiváltottam de nem kellett!
Szívesen elküldöm, viszont egy üvegben csak 10db van!

Lilypie First Birthday tickers
krystin
Budapest XXI. kerület

Caroline, az jutott most eszembe, hogy nem is emlékszem, volt a férjed urulógusnál vagy csak a spermavizsgálatot csináltattátok mert? Mert ugye ,amikor mi belevágtunk, mondtam a férjemnek,hogy felesleges spremavizsgálatra menni, mert ha keveset mutat, jól elkeseredünk, holott lehet, valami kis bibi van.. és az is lett (női megérzés). És most a héten járja végig a vérvételtől, vizeletig, fogorvos, fül-orr gégész. Mindenhol vesznek kenetet, hátha meglesz a gyulladás gócpontja. Rengeteg helyen olvastam,hogy akár egy rosszul kezelt fog is okozhat olyan dolgokat a szervezetben, ami kihatással van bármire. Ha még nem jártátok végig ezeket a köröket, én mindenképp javaslom , mert amúgy én sem támogatom ezeket a gyógyszeres mókákat. Bár valamilyen szinten a lelki okokkal is egyetértek, úgy gondolom, hogy pl. amit nekünk is mondott a doki, hogy sima felfázásból is lehet ilyen adok-kapok csúnya játékot játszani, ezt nem feltétlen fognám csak lelki okra, hiszen a férfiak szinte észre sem veszik..

Minden esetre ne keseredj el, lényeg,hogy megvan a bibi, vagy így vagy úgy, de minden rendbejön :) Mondom én ezt most, de lehet, hogy pénteken siralmas állapotban leszek a konzultáció után.. de én a helyetekben nem hagynám ennyiben, főleg már maga a tudat,hogy van 3 gyermeketek, a negyedik lombikot ,ahogy rajtad is érzékelem mindenképp el szertném kerülni hasonló helyzetben és bár kicsit lehet,tovább tart a helyreállítás, mint egy beültetés, azért mégsem mindegy..

bsophiana

Caroline, az jutott most eszembe, hogy nem is emlékszem, volt a férjed urulógusnál vagy csak a spermavizsgálatot csináltattátok mert? Mert ugye ,amikor mi belevágtunk, mondtam a férjemnek,hogy felesleges spremavizsgálatra menni, mert ha keveset mutat, jól elkeseredünk, holott lehet, valami kis bibi van.. és az is lett (női megérzés). És most a héten járja végig a vérvételtől, vizeletig, fogorvos, fül-orr gégész. Mindenhol vesznek kenetet, hátha meglesz a gyulladás gócpontja. Rengeteg helyen olvastam,hogy akár egy rosszul kezelt fog is okozhat olyan dolgokat a szervezetben, ami kihatással van bármire. Ha még nem jártátok végig ezeket a köröket, én mindenképp javaslom , mert amúgy én sem támogatom ezeket a gyógyszeres mókákat. Bár valamilyen szinten a lelki okokkal is egyetértek, úgy gondolom, hogy pl. amit nekünk is mondott a doki, hogy sima felfázásból is lehet ilyen adok-kapok csúnya játékot játszani, ezt nem feltétlen fognám csak lelki okra, hiszen a férfiak szinte észre sem veszik..

Minden esetre ne keseredj el, lényeg,hogy megvan a bibi, vagy így vagy úgy, de minden rendbejön :) Mondom én ezt most, de lehet, hogy pénteken siralmas állapotban leszek a konzultáció után.. de én a helyetekben nem hagynám ennyiben, főleg már maga a tudat,hogy van 3 gyermeketek, a negyedik lombikot ,ahogy rajtad is érzékelem mindenképp el szertném kerülni hasonló helyzetben és bár kicsit lehet,tovább tart a helyreállítás, mint egy beültetés, azért mégsem mindegy..

bsophiana

Lányok, nem akarok senkit megbántani... de én nem értem mi ez a lombik elleni mizéria? Mi baj van vele? A lombikos baba már nem baba?
Persze, mindenki jobban szeretne természetes úton teherbe esni, kb úgy, hogy ránéz a párja és hopp, már ott a baba. De hány olyan esetről hallani, hogy minden 100%-os, mégsem sikerül. Pedig mondjuk átestek minden vizsgálaton, kezeltek mindent, akár több hónapon, éven keresztül is. Kijelenthető, hogy teljesen egészségesek és semmi oka nincsen annak, hogy babájuk legyen, mégsem lesz. De ott van a lombik, megpróbálják és véletlen elsőre sikerül. Akkor az a baba már nem lesz rendes? Attól rossz ember lesz anya, mert bevállalta?
Én sem azt mondom, hogy a természetes helyett egyből válassza mindenki a lombikot. Csak nem tartom elítélendő dolognak, ha az ember mégis bevállalja, azért, hogy az első, második vagy akár az 5. gyereke megszülethessen.

ecsibe

Nem tudom, miből szűrted le. Részemről abszolút nem ítélem el, sőt a férjemmel többször is szóba került, ha úgy adódik, mindent bevállalunk. Viszont egészen addig ,amíg van remény (pl. Caroline esetében 3 egészséges baba természetes úton) , addig én személy szerint minden természetes módszert kipróbálnék, amit csak lehet, mielőtt a lombikra szavazok. Engem aggaszt a sok hormon, stb. Sem a gyerek, sem az anya nem lesz kevesebb akármilyen fogantatás lesz sikeres. Én amellett vagyok,hogy nem kell egy kis hibánál, amit orvosolni is lehetne esetleg rohanni a lombikra, egy kis türelemmel kivárni, változik-e a dolog bizonyos praktikák vagy gyógyszerek hatására, ha pedig nem ,akkor legalább ott a tudat,hogy mindent megtettetek.

Kis indulatot érzek a soraidból, abszolút nem szerettelek volna megbántani, ez az egyéni véleményem és én így állok a dolgokhoz mindenféle ítélkezés nélkül. Mindenki érzi,hogy mi a jó neki :)

bsophiana

Köszönöm az érdeklődést, csendes olvasó voltam az utolsó két hétben! Sajnos nekünk nem sikerült az inszem! :cry: Tegnap délután elkezdtem barnázni, este még beraktam az utrogestant de reggelre sajnos pirosra válltott! Decemberben lejárnak a vizsgálataink úgyhogy időpontott kell kétnem konzultációra! Ma egész nap hivogattam őket de nem vették fel! Holnap újra próbálkozom. Most majd spontán próbálkozunk addig míg nem lesznek meg a vizsgálatok.
Olyan jó olvasni hogy ilyen pozitívak vagytok és támogattok mindenkit! Én már sajnos nem tudok olyan pozitívan felhőtlenül hinni, biztatni! Persze vannak csodák bár ránk is ránk találhatna! Elég elkeserítő hogy nekünk is van két szép egészséges gyermekünkés nem tudunk öszehozni egy harmadikat! Mi lehet az oka? Vagy ennyi van megírva? Mi most az inszemet is megcsináltuk és ez sem garancia! A lombik sem mindenkinek sikerül elsőre, valakinek az 5.-6. sem sikerül! Meddig menjen az ember? A vágy az nagyon erős de sok a csalódás!

Móni
moncsika79
Szentendre

Krystin! Válaszoltam, köszönöm a segítsèget.

Kèrni fogunk időpontot újabb adagèrt. Bár picit azèrt soknak találom 6 hèten át szedni. Nem lesz vajon baja fèrjemnek? Èn úgy olvastam hogy 10-14 nap alatt megemeli a tesztoszteron szintet. Nem tudom. Meglátjuk mèg.

Ecsibe! Nekem a lombikos baba is olyan mint a spontán fogant. Csak 3 gyerek után a fèrjem előre leszögezte h lombikra azèrt nem megyünk ha nem sikerül a 4. Szóval ha csak azzal lehetne, akkor nekem nem lehet.

Szomorú. Bár lehet ha nagyon szenvedni látna, belemenne. 1.-2. babánál biztos nem lett volna ellene. Ismerem.

caroline4

Moncsika! Sajnálom hogy nem sikerült.. Hasonló helyzetben vagyunk. Nálatok mit derítettek ki vègül? Nálad is ès fèrjednèl is gobd van?

caroline4

Nekem Ir van amire gyógyszert szedek meg amennyire tudom lecsökkentettem, kiválltottam mással a cukrot és a Lisztes dolgokat! Fogytam 9 kg-t! A páromnál határérték alatti spermaszám a probléma!

Móni
moncsika79
Szentendre

Sziasztok, páran talán még emlékeztek rám, régi fórumos vagyok, csak volt itt anno vki, aki miatt elment a kedvem az írástól, de olvastalak Titeket végig.
Röviden rólunk : alacsony spermaszám, Icsi lombik javasolt. Egy év alatt óriásit nőtt a szám vitaminok miatt kizárólag. Most here visszér műtétre várunk, nem ígérnek nagy javulást, de sztem elég lesz.
A lényeg, amiért írok a Closty. Igen, növeli a számot, hq hormonális oka van. Ha nem, akkor viszont hosszú időre boríthat mindent. A Closty HORMON. és mielőtt adják, a férfiaknál is nézik pl az FSht ami nagyon fontos hormon. És követik míg kapja, ugyanúgy mint a nőknél.
Az én párom nem kapott, mert fizikai oka van, baráti körben volt aki kapott, nem egyszerű menet.
Szóval drága caroline, nézessétek hormont, vizsgálják meg rendesen, mert az ok megmondható és van hogy kezelhető, de a closty bajt is csinálhat.
Lombik témában szívesen súgok bárkinek, már körbe jártam alaposan :) :)
És simán lehet, hogy nincs rá szükség, csak kutatni kell, amellett, hogy a doki mit mond.
bikbok

@moncsika79:

a lisztet hogyan váltod ki? Mikkel lehet trükközni?
bikbok

@bsophiana:

Sajnálom, ha indulatosak voltak a szavaim. Nem akartalak megbántani. Csak teljesen úgy jött le nekem az írásaitokból, hogy akinek, csak lombikkal lehet gyereke az szégyelje magát és az mekkora tragédia. Nem tudhatjuk, hogy egyes emberek min mentek keresztül és hány vizsgálaton, kezelésen és hónapon, éven vannak túl. Azt gondolom, ha nincs más mód, akkor igen is érdemes, még akkor is, ahogy Moncsika mondja, nem biztos, hogy az első, vagy 5. beültetés sikerül.
Nyilván az ember előbb mindig arra törekszik, hogy kiderítse mi a baj, és orvosolja azt, ha lehet. Caroline-nak azért írtam, hogy ezek miatt az eredmények miatt nem kell elkeseredni. Nyilván jobban örülne az ember, ha minden rendben lenne. De még az sem garancia a sikerre. Viszont nem azt mondták, hogy egyáltalán nem lehet baba, csak, hogy nem lesz egyszerű. És ez szerintem jó. Mert ott a remény, hogy sikerülhet és sikerülni is fog!
Sajnálom Caroline, hogy a férjed így gondolja. Lehet változni fog az Ő véleménye is, és az is lehet, hogy a vitaminok hatására nem is kell fontolóra venni a lombikot! Kívánom, hogy így legyen!

@moncsika79:

Úgy sajnálom! Pedig valamiért azt érzetem, hogy Neked most sikerült!

Tegnap töröltem egy kis rózsaszínest, úgyhogy ma vagy holnap meg fog jönni. Remélem még ma megjön, mert akkor 1000%, hogy beleférünk az idén a 3. inszembe és akkor karácsonyra a Jézuska meghozza a kétcsíkos tesztemet. Szorítsatok, hogy ne most kezdjen megviccelni a sors, és ma vagy holnap rendessen jöjjön meg!

ecsibe

@panda01:

Gratula a méretekhez :), ha a doki azt mondta minden ok, akkor minden ok. Jó lenne akkor még egy uh a 12. hét előtt, mert ha mégis 9 hetes csak kisebb mép picit, akkor nehogy  a 12. heti uh-ról úgymond lemaradjatok, és csak a 14. héten nézzék még. Mert akkor már a tarkóredő sem lesz akkora és újabb okot ad az aggodalomra. Ha mondjuk 8. héten megnéznék mégegyszer, akkor biztosabban be lehetne lőni a 12. heti uh-ot. 

@bikbok:

nektek a vitaminoktól mennyiről nőtt óriásit? Engem most ez a téma érdekel a legjobban. A closty akkor veszélyes is lehet? Mindegy, átveszem krytintől és akkor nem kezdjük még ebben a ciklusban, hanem csak akkor amikor a doki is felírja és akkor előtte vért is vetetünk. Szerencsére legalább a vérvétel eredménye nálunk másnapr már kész is van. Szóval ha tényleg indokolt, akkor kövi hónapban ezt is elkezdheti. 
Köszönöm, hogy írtál.

@ecsibe:

nekem jöhetne a lombik. Nem örülök, a sok hormonnak, és egyebeknek. De ha csak és kizárólag így lehetne még egy babám, akkor lehet rávenném a páromat, hogy menjen bele. Szeret engem és fontos neki, hogy boldoggá tegyen, úgyhogy most még lehet elzárkózik előle, de szükség esetén szerintem belemenne. 

Azért szorítsatok, hogy történjen csoda és sikerüljön. Pozitív teszt karácsonyra, mekkor boldogság lenne!

caroline4

Nekünk egy millióból lett 12 kb 8 hónap alatt. És még csak most jön a műtét. Szóval bizakodom nagyon. Közben én is elkezdtem a teljes kivizsgálást újra, hogy minden rendben legyen.
bikbok

@bikbok:

de 12 milliótól már teherbe lehet esni spontán, nem? Én ebben bízom, mert nálam minden rendben van. Remélem teherbeesek a vitaminos kúra után, vagy közben.

caroline4

@caroline4:

igen, ezért mondom, hogy mindig van remény. Amíg a szám nem nulla, mindig van esély, csak kérdés hogy mekkora.
Ma már a lombik nem nagy hormon terhelés. Nem sokkal több, mint a closty tüszőrepesztővel. Plusz egy injekció, ha a nő amúgy egészséges és van spontán ciklusa. Csak a clostyra azt hiszik sokan, hogy egy tabletta aztán kész
bikbok

@bikbok:

áááá, a closty nem nekem kéne, én teljesen rendben vagyok, mindennel. Átjárható vagyok, hormonjaim is rendben. Ez csak a férjemnek javasolták, de nem andrológus, hanem nőgyógyász

caroline4

Sziasztok Csajok!

Tegnap elintéztem a kis műtéthez szükséges papírokat (EKG, röntgen, vér-, vizelet...)
Jövő héten megyek egyeztetni az altató  orvossal.
Szóltam röntgenen, hogy azért ezt a hónapot még próbálkoztuk, adjon ilyen köpenyt, remélem, ha úgy is van, nem okoz problémát :)

Képzeljétek el, tök furi módon húzodik az alhasam. Múlt szombat éjjel/vasárnap reggel lehetett az ovum (szombat éjjel erős ++++, vas du már -), tehát, most lehetek a 4-5. nap körül.
Mondtam is a férjemnek, hogy annyira, de annyira jó lenne, ha most sikerülne, akkor a műtétre sem kerülne sor, és 1,5 éves "szenvedés" érne véget....

Persze, abszolút nem élem bele magamat, igyekszem nem figyelni a "jeleket", vagy amiket épp annak vélek érezni, csak ez a folyamatos alhas húzódás kicsit furi. 

Még azért van idő a mensiig, bőven, de én lennék a legboldogabb, ha nem kellene megejteni ezt a kis feltárást, ahogy a doki mondta :)

@caroline4:

egyetértek a fenti véleményekkel, mindig van remény :)

@ecsibe:

én úgy vagyok vele, hogy minden baba baba, csak jöjjön már mindannyiunknak az áldás :)

dinyus

@caroline4:

igen, értem, csak azt próbáltam írni, hogy a clostynak majdbem olyan hatása van, mint a lombik miatti hormonoknak. Jó példa erre a kb azonalli vagy többes terhesség.
Ha az andrologus is felirja, akkor valószínűleg hormon áll a háttérben.
bikbok

@bikbok:

igen, értem, hogy ha andrológus felírja, akkor hormon porblémáról van szó. De nem értem, hogy miért kell 3 hónapig tesztelgetni egy vitamint, mikor 37 évesek vagyunk már? 3 hónap is sok idő a találgatáshoz. Nem értem miért nem egyből kivizsgálásokra küldte a férjemet az andrológus, aki egyben urulógus is. Komolyan nem értem. Nem voltam akkor vele, egyedül intézte, nem ajánlott neki semmi további kivizsgálást. úgy vannak vele, hogy hátha sikerül 3 hónap alatt a terhesség, aztán nem kell többet velünk foglalkozniuk. És ha nem, akkor gondolom hajlandóak lesznek elküldeni férjemet egy vérvételre, és egy vizeletvizsgálatra. Hát nem hiszem el... Most picit felhúztam magam, de az van, hogy ha az ember nem intézi magától a dolgokat, akkor azok nem haladnak. 

Például tőlem csak a véreredményemet és a férjem vizsgálati eredményét kérték vissza a meddőségibe. De én, hogy megelőzzem azt, hogy ezután még elküldjenek átjárhatóságira, így elintéztem magamnak.

caroline4

Lányok, csak gyorsan bejelentkezem. Szerintem egy darabig most eltűnök.
A férjem reggel volt a dokinál, leletek szerint annyi derült ki,hogy gyulladás van a szervezetében, arra kapott két gyógyszert. 5re ment a fogorvoshoz, ahol a röntgen során kiderült,hogy ki kell húzni a bölcsességfogát, mert egy nagy gennyzacskó van alatta. Már túl is van rajta, vésték ,faragták, beletört, 4x rosszul lett..volt minden, de túl van rajta, így remélhetőleg a prosztatagyulladás is hamar megszűnik.
Nekem eléggé felfázásos tüneteim vannak, bár még majdnem másfél hét van a mensiig, de most úgy érzem, ezek pihenősebb időszakok lesznek és érdemben nem biztos, hogy jó, ha itt bizakodok veletek, amikor az esélyeink nem túl rózsásak.

Kitartást  csajok! Mielőbbi babásodást és sok sok erőt kívánok!

Puszi

bsophiana

@bsophiana:

Szépen haladtok előre és meglátod, hamarabb itt lesz a gólya, mint gondolnád! :) Szorítok, kitartást!

@dinyus:

Kívánom, hogy ne kerüljön sor a "feltáró" műtétre egy csöpp kis pocaklakó miatt :D

Helyzetjelentés rólam. Ma kiváltottam a 3. inszemhez a gyógyszereket. Megbeszéltem az asszisztenssel, hogy dec. 8-ig kell megjönnie és akkor még idén beleférünk a "keretbe". Mára nemvártam. Szerdán volt egy kis rózsaszín, tegnap semmi, ma ismét kicsit rózsaszínes volt, de éppenhogy. Azóta semmi. Fájni nem fáj a hasam, semmi tünetem nincsen, se ilyen se olyan.
Nem merek tesztelni, mert nem akarok újabb hómezőt látni, de idegesít, hogy nem jön meg. Ha sokat késik, akkor az inszem napja egybeeshet az év végi szakmai napunkkal, amiről nem tudok ellógni.

ecsibe

@ecsibe:
Ha van otthon teszted, csinálj egyet. Kèszülj a mensire ès legfeljebb kellemesen csalódsz. Így hogy már megvannak a köv. Inszem gyógyszerei, úgyis ott a remèmy,az újabb lehetösèg.

Szoritok.

caroline4

Caroline, köszi :-)
Közben ma megjött! De most örülök. Így pont jó dátumra esik a 3. Inszem. És ez lesz az én hónapom. :-)

Többiek, ki hol tart? Dinyus, Te leszel a kövi tesztelő?
ecsibe

@ecsibe (#p5026331):
Nekem elvileg a jövő7 vége fele kellene (illetve nem....) megjönnie.
Csüti du megyek a dokihoz időpontèrt, gondolkodtam rajta, hogy esetleg ellövök egy tesztet 11-12. Ovu utáni Napon leszek.
Hátha halvànyan látszódna,, ha van valami :-)
De majd kitalálom.
Egyelőre semmi jel, a húzódás megszűnt, most a cicim kezdett fájni, de az mensi előtt is, úgyhogy ebből sokat nem lehet levonni :-(

dinyus

@ecsibe:
Sajnálom h megjött. Örulök h pozitív vagy. Hátha karira a tesuted is az lesz.

Dinyus! Nagyon várom mi lesz. Szorítok.

caroline4

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?