Új privát üzeneted érkezett!

@mano900: Jaj, semmi gond, szülésznő vagyok. :-)

Lilypie Pregnancy tickers
sjucus13

Lányok amúgy van valaki más is Debrecenből?

caroline4

@sjucus13:
Csodálatos munkád van :) Akkor te aztán otthon vagy a témában. Nem lehet hogy azért is sok a félelmed mert ez "szakmai ártalom"? Gondolom láttál már jót és rosszat is.

mano900

@mano900: férjemnek is ezt mondom, hogy azért laikusként könnyebb pozitívan gondolkodni.
Caroline, én felvidéki vagyok, Győrhöz közel lakom.

sjucus13

Lányok! Itt már több mindenki szedett progeszteront valamilyen formában (utrogestan,duphaston), aki szedte, de közben nem volt babás, annak fájtak és megduzzadtak a mellei tőle?

sjucus13

Én utrot használtam, de nem fájt tőle jobban a cicim, mint egyébként szokott.
Ha fájnak a melleid az jót jelent, szerintem :-)
ecsibe

@ecsibe: ma úgy fájt, mint az előző terhességeimnél, pedig eddig csak nagyon enyhén, viszont a magasabb progeszteron-szint miatt fáj, és én tegnap kezdtem el szedni. De most örülök a válaszodnak. :-D

sjucus13

@sjucus13:
Èn duphastont szedtem, nem lettem terhes, ès kicsit sem fájt jobban a cicim tőle.

caroline4

Én utrogestant használtam a pozi teszt után de nem fájt jobban!

Móni
moncsika79
Szentendre

Köszönöm lányok! Bár végül megnéztem, és ott van a lehetséges mellékhatások között, valamiért mégis úgy érzem, hogy ez nem mellékhatás. Már nem tudom, hogy mit gondoljak, de ma már valamiért sokkal reménytelibben ébredtem. :-)

sjucus13

@sjucus13:
Biztos a baba üzeni ezzel a tünettel, hogy: "Ne aggódj Anyuci!"

Örülök hogy picit jobban vagy.

caroline4

@sjucus13: Nem vagyok biztos benne hogy az ultro hatása, egy ideig nekem is nagyon fájt főleg a mellbimbóm, de mostanra mérséklődött.
A férjem szerint meg is nőtt! :-D

Lilypie First Birthday tickers
krystin
Budapest XXI. kerület

Nekem ma elég sokat fájdogált a hasim, remélem csak azért, mert növekszik a méhem és a pici babám is. Puffadásra valami jól bevált trükk? Alig ettem valamit, de mindentől fáj a gyomrom és felfújódok.

sjucus13

@sjucus13:

Ezek szerint hibátlanul produkálod a "kötelező" tüneteket! :) Szuper!! Nagyon örülök neki! :)
Bár én sajnos nem vagyok kismama, de nekem a köménytea puffadásra be szokott válni, vagy az espumisan. Nem tudom, azt kismamaként lehet-e enni.

mano900

Egy kis helyzetjelentés: 48. ciklusnap, mensinek se híre se hamva. Viszont szerintem nekem már elmentek otthonról a kis fejemben. Ma délután hirtelen felment, utána leesett a vérnyomásom. Mindenféle szagokat éreztem amikről elképzelni se tudom honnan jöttek. Valamint azóta fekszem, mert olyan fáradt vagyok mintha kb egész nap nagytakarítottam volna. Ééésss a csúúcsookk csúúcsaa: szurkál picit alul a hasam. Szerintem jövő héten megmondom a dokinak hogy utaljon be inkább a pszichiátriára, mert tutifix hogy nem vagyok normális. 

mano900

@maminti73:
Csütörtök reggel teszteltem, negativ. Úgyhogy ezért is gondolom hogy egy kerekem hiányzik :-)

mano900

Mano átérzem,mi zajlik le benned, én már 5 nap késés után tüneteket produkáltam, tele nega tesztekkel. Mikor tervezes meglátogatni az orvosd? Nagyon érdekes,hogy ennyit késik,kíváncsi vayok,mi lehet,remélem,semmi komoly.

Sjucus,Krystin olyan jókat mindig azon,amiket írtok :) előre látom,hogy én is pont ugyanilyen aggódós é agyalós leszek,bár kívánom nektek is,hogy csak a jóra tudjatok fókuszálni! :)

Caroline, ígéretes hónapod van, nayon szorítok. Persze a többieknek is!

Engem ma meglepett a férjem. Hétfő reggel 7re van időpontja az urulógushoz (vag andrológus vagy mit tudom én :D). Ismerős ajánlotta, őt műteni is kellett herevisszérrel, de csodával határos módon előtte összejött nekik a 2. hónapban, Profeltilt szedett,most a férjem is azt akarja a vizsgálat után szedni,ha minden rendben. Én meg szerzek ovutesztet. Már érzem a mensis fájdalmakat, de lehet nem bírom ki és a férjem holnapi szülinapján reggel ellövök egy tesztet az esélytelenek nyugalmával, de szerintem megjön..

27.cn
bsophiana

Bocsi , telefonról nem egyszerű írni, de remélem kisilabizáljátok a lényeget.
bsophiana

Szerdán megyek dokihoz. Kiderítjük mi a bibi :)

mano900

Köszönöm a tegnapi tippeket!
Bsophiana, teszteltél ma reggel?

sjucus13

Mi újság lányok? Hogy telik a hétvége? Nekem lassan, főleg a mai nap, férjem dolgozik a hétvégén. :-( Ma reggel egész másképp keltem, végre nem voltak rémálmaim, sőt, de többet nem írok, hogy valóra váljon. :-D ma eddig egyáltalán nem fájt a hasam, pedig reggel nem is vettem be magnéziumot. De ki tudja, hogy ez mit jelent. Legyen már szerda! :roll:

sjucus13

@maminti73: Azért ha volna kedved leírni, én szívesen elolvasnám. ;-)

sjucus13

@maminti73:
Én is szivesen olvasnám a gondolataidat1 :) Mi a baj??

mano900

@maminti73:
Huu hát igen ez nem egyszerű :-( valószínűleg az sem sokat segít az ügyön hogy ennyire minden idegszáladdal rá vagy görcsölve. Persze, tudom én... hogy a pics*ba ne lennél rágörcsölve. De az hogy számolod a napokat a saját magad szabott határidődig... ez önkínzás. Brutál nehéz lehet. Hallottam már ilyet. Ott elérték a határidőt az ismerőseink, magukba roskadtak, tiszta depisek voltak, mire feldolgozták és elengedték bummm megérkezett a baba. Nem tudom hogyan lehetne ezt a határidőt kiiktatni, de ez lelkileg iszonyatos lehet nektek. Így az a baj hogy nem azzal kelsz fel reggel, hogy hurrá új nap, vagy új hét a babaprojekthez hanem hogy úristen 1 nappal vagy 1 héttel közelebb van a határidő. :( minden elismerésem, én ehhez kevés lennék!! Kitartás!! Próbáld meg valahogy más irányba terelni picit a gondolataidat!! :)

mano900

Sziasztok!

Teszteltem ma reggel, persze full hómező, viszont nem jött meg, pedig túl lennék rajta szívesen. Nagy megfigyelést végeztem, számoltam , agyaltam és amikor a jobb petefészkem nyilalgat, tehát ott lehet az ovu, akár napokat késik ellenben a másik oldallal,ami 28. tökéletesen pontosan megy.. Jelenthet ez valamt? Egyikőjük selejt.. Így ha ez az oldal a havi soros,hiába csináljuk a dolgunk,mégsem lesz siker, a masik oldal( a szerintem befuto), pedig mindig olyan hónapra esik,amikor lehetetlen jó időben együtt lenni.. Ahh kivagyok.
Jól beboroztunk, családoztunk,barátoztunk és a barátnőm ma felkért,hogy legyek tanúja a júniusi esküvőjén. Hatalmas öröm,ugyanakkor elszomorít,hogy akár szülhettem is volna addigra és könyörgöm a sorsnak,hogy pocakosan lehessek mellette az ő nagy napján ,aztán nekem is életem legboldogabb napja következhessen. :(
Nagyon izgulok a holnap reggeli vizsgálat miatt, a férjem egyedül megy,onnan tovább dolgozni.. Imádkozom akármilyen kegyetlenül hangzik,hogy legyen valami..valami ,ami kézzel fogható,amit tudunk orvosolni és utána végre anya és apa lehessünk. Bármit megadnék érte! Bocsi,ha érzelgős lettem,biztos a bor ..

Ki mikor tesztel? Hogy vagytok?

28.cn
bsophiana

@maminti73:
Persze, ez a ti döntésetek, megértem, hogy valahol meghúztátok a határt, de ne feledd, hogy ez nincs kőbe vésve, ha úgy érzed elértétek a kijelölt dátumot és még nem vagy képes feladni, elengedni, akkor ne tartson vissza a korod, mert miért is lenne rosszabb pl. 44 és fél évesen szülni, mint 44 évesen. Ugye, jól emlékszem, hogy most 43 voltál?! Na de persze ez csak az én véleményem... Lehet tényleg pont ez a határidő a ti blokkotok, ahogy mano írta, van benne ráció, én azt hiszem nem is lennék képes határt húzni.
Bsophiana, könnyen lehet, hogy nem egyformán működik a két petefészked, az, hogy az egyiknél hosszabbak a ciklusok még korántsem jelent gondot, csak akkor számolni kell vele, hogy az ovu is később van.

sjucus13

@sjucus13:
Neked nem most volt a szülinapod a napokban?

caroline4

De igen, 31-én. :-)

sjucus13

Nekem sem ez lett a legjobb napom...délután elfogyott az optimizmusom, de azért igyekszem visszanyerni. ;-)

sjucus13

@maminti73: Köszönöm! :-) Kitartást és erőt kívánok neked, az biztos, hogy nehéz döntést kell meghoznod.

sjucus13

@maminti73:

Nem akartam okoskodni, vagy ilyesmi. Remélem nem vetted úgy. :) Csak magamból indultam ki, én nem lennék képes meghúzni a vonalat, csak akkor ha a lelkem azt diktálja. Szerintem azt úgyis érezni fogod, hogy mikor jön el ez a pont. Szurkolok nektek, hogy ne legyen ilyen pont!!! :)

mano900

@maminti73:

Biztosan nem lesz könnyű. De talán tényleg az a legjobb ha adtok időt magatoknak, egymásnak.

Velem semmi nincs azóta se, még mindig nem jött meg, és a mai már a 49.cn. Szerdán megyek a dokihoz, remélem mostmár addig nem jön meg. Tegnap este rámtört az éhség, benéztem a hűtőbe de semmit nem kívántam úgy igazán. Viszont megláttam a befőttet, és megettem fél üveggel   Azzal meg is nyugodott a lelkem utána szurkált a hasam és majd leszakadt a derekam. Lehet hogy ovu volt. Majd szerdán meglátjuk mi a helyzet :)

mano900

@maminti73:

Aranyos vagy, de abszolút nincsenek olyan reményeim, hogy esetleg terhes lennék. 
Viszont ha ovu miatt voltak a tegnapi furcsaságok, már az is valami. :) El is kapom ma az embört   Nehogymár elszalasszuk a lehetőséget

mano900

Mano nem gondolkodtál még az ovuteszten? Ilyen esetekben pont jól jöhetne. Most én is rendelek pár darabot, ma szerencsére megjött. Mondjuk elég suta vagyok az ilyenekhez, de mostmár nagyon kívánsi vagyok, mi a helyzet. Bár, ha mész orvoshoz szerdán, úgyis kiderül,volt e valami ovulációféleség :D délelőtt vagy délután mész?

Maminti én is egyetértek manoval, de talán kell ez az időszak,hogy elengedjétek, aztán ,ahogy sokaknál, akkor sikerül.. de ez szerintem benned is meglesz/lenne.

A férjem 7-re ment időpontra, fél9kor hívtam, még mindig ott ült , sík ideg, nem pisilhetett ma, nem ihatott, ehetett, és a munkájából is elkésik.. Azóta nem keresett, én sem mertem felhívni, de azt mondta 9kor otthagy mindent, neki se ideje, se türelme ,se kitartása, mert majd behuggyol :D Próbáltam jelezni felé,hogy ha új időpontot kér is ugyanez lesz, ha már hajnal 4kor felkelt emiatt, várja ki, max késik a meetingről.. ahh nem bírom már ezt a bizonytalanságot, nem akarok megint hetekig várni , hogy majd időpontja legyen megint meg aztán spermavizsgálat, most a mensi alatt pont minden kiderülhetne és akkor úgy indulna a következő ciklus. :/

1. cn

bsophiana

Pont megérezte,hogy nagyon rágondoltam, most hívott,hogy 3/4 10kor végleg megunt a várakozást, 2 óra késéssel ér be az irodába így is, és még csak meg se vizsgálták, a doki ki van kapcsolva, a vén trottyokat hívták be. Mondtam,hogy ennyi erővel akár sztk-ba is mehetett volna és ehhez a dokihoz én többet nem is mennék,mert ennek semmi értelme, most megint heteket csúszunk a vizsgálatokkal.. annyira kiábrándító ez a magyar egészségügy, most olyan szomorú lettem :(
bsophiana

@sjucus13:

Utólag is:

Boldog Születésnapot!

caroline4

@bsophiana:

Nem akarok ovutesztelni. Gondoltam már rá, de akkor begolyóznék, mert a ciklus közepén azt pisilném éjjel nappal, a végén meg a terhességi tesztet. Magamat ismerve ettől tiszta ideggörcs lennék. Inkább manuálisan vizsgálom a méhszájam, amikor úgy érzem, hogy esetleg ovu lehet. (Lehet hogy van olyan, akinekez most kicsit durva) 

Szerda este megyek dokihoz. Nagyon kíváncsi vagyok mit mondd.

Jaaa csajok most hallottam egy sztorit, hátha mi is tanulhatunk belőle. Van egy ismerősünk, összevissza volt a ciklusa, hol volt mensi hol nem. Mindemellett egyfolytában hízott, hiába fogyózott, nem tudott fogyni. Éllandóan fáradt volt és gyenge. 
Elment egy nagyon neves orvoshoz (itt Kecskeméten neves) Aki mindenféle vizsgálatre elküldte. Nagyjából azt mondta neki hogy mindene egy nagy kalap sz*r. Vércukor, pajzsmirigy stb stb. Mindenféle hormon gyógyszert felírt neki ez a nagy doki, persze nem javult semmit az állapota, max annyit hogy nem pontosan, de megjött neki minden hónapban.
Elment egy másik dohoz aki mondta neki hogy az összes gyógyszert dobja ki a kukába amit eddig szedett. Megállapították hogy a mája és a veséje is ki volt a sok gyógyszertől. Annyit kérdezett tőle a doki, hogy hajlandó-e életmódot váltani. Nyilván a nő mindenre hajlandó volt. Életmódot váltott, kiiktatta a szénhidrátok 90%-át, illetve néha nap sportolt valamit. 3 hónap után teljesen rendbe jött. Sokat fogyott, sokkal energikusabb, és pontosan jön meg a havija is.

Engem ez elgondolkodtatott, mert ugye nekem is összevissza vana  ciklusom. Kíváncsi vagyok mit mondd szerdán a doki, de talán nekem is meg kellene próbálkoznom egy életmódváltással mielőtt bekapkodom a gyógyszereket. (persze csak ha nincs valami nagyon nagy baj )

Bocsi, lehet picit hosszú lett, csak el akartam nektek mesélni :)

mano900

Azt még elfelejtettem leírni hogy az életmódváltás mellett halolaj kapszulát kellett szednie.....

mano900

@maminti73:

Ez nagyon jóó Nekem múltkor a bankban gratuláltak a babához 158 cm vagyok és 68 Kg., Minimum 59-re szeretnék fogyni. Én múlthét szerdán álltam neki a fogyónak, mert egyáltalán nem érzem jól magam a bőrömben.

mano900

@maminti73:

Szuperrr!!! Leírnád kb. mit szoktál enni egy nap? Mert én nagyjából mindig ugyanazokat eszem és picit unom, hátha tudunk egymásnak ötletet adni.

Csajok beszáll még valaki a buliba?? Persze kismamik kizárva!!

mano900

@maminti73:

de jó, hogy ilyen formában is segítetek egymásnak! Olyan jó, hogy hogy tenni akartok és tesztek is valamit. Ez az lányok! csak így tovább.

Én amúgy sose értettem ezt az életmódváltás témát. Aki tud picit írhatna róla mit takar. Ha pl. elhagyom a péksüteményeket, és a minimálisra csökkentem a lisztes, tésztás ételeket, akkor az már életmódváltás? 

caroline4

@maminti73:

Vacsira ajánlom a csirkemell sonkát, sajtot, zöldségeket, tojást. Én ha nagyon éhes vagyok ezeket szoktam enni.

mano900

@caroline4:

Szerintem az sajnos még nem. Azt mondják az életmód váltás fontos része a sport, ha eddig nem sportoltál. Sajnos az én lustaságom határtalan és  a sport nagyjából a bevásárlásban ki is merül.  Ülőmmunkát végzek, így ezen nagyon sürgősen változtatnom kell (mármint a sport részén, nem a munkán :) )

mano900

Maminti igazad van! Minden kicsi lépés fontos. :)

mano900

@maminti73:

De jóóó!!
Legalább te megmozdulsz. Én még ott nem tartok :) De már próbálok rá hangolódni

mano900

Caroline, köszönöm! :-)
Maminti,Mano hajrá, kitartást kívánok a diétához, én is most akartam nekiállni, egy kis méregtelenítéssel összekötve, de még időben teszteltem, úgyhogy végül el sem kezdtem. :-D
Hű, lányok, mindjárt itt van az a szerda! :roll: nagyon izgulok!

sjucus13

@sjucus13:

Az a "rossz" hírem van számodra, hogy minimum 8 hónapig nem tudsz újra nekiállni Nyugiiii minden rendben lesz. Mindjárt itt a szerda, és megkapod a jó híreket!! Tüneteid hogy állnak?

mano900

@mano900: változó...Egyik nap émelygek, a következőn nem, tegnap előtt egész nap olyanok voltak a melleim, mint a lufik, tegnap reggelre eltűnt, estére aztán megint felfújódtak. A puffadás szinte állandósult, hasfájás nagyon ritka és nem erős, még ritkábban érzem a méhemnél. Szóval nagyon kusza. Ma megkaptam a pajzsmirigyre a gyógyszert, 62.5-ös Euthyroxot. Sokat beszélek a picikémhez, kérem, hogy nőjön, mert nagyon szeretjük és mindent megtennénk érte. Apa azt mondja, nincs is más opció, egészen biztos, hogy minden rendben. Így sokkal jobb, ha itt van velem. :-D

sjucus13

@sjucus13:

De jó, hogy apa ennyire pozitív :) Teljesen igaza van! Nincs más választás, mint hogy rendben legyen minden.  Az nem biztos hogy baj hogy nem fáj a hasad sűrűn és erősen. Ha fájna akkor meg azért kellene aggódnod. :) A puffadáson nem segített semmi?

mano900

Na lányok én mindjárt befonom a hajam. Kibírta 49 napig hogy nem jött meg, most meg olyan mindjárt megjön érzésem van. Nem hiszem el hogy nem bírja már ki csütörtökig, hogy szerdán el tudjak menni a dokihoz.

mano900

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?