Új privát üzeneted érkezett!

@caroline4:

köszönöm szépen.
Emlékszem, hogy anno Te feltetted a Tiedet, de nem tlaáltam már meg.

Igen, én is sokallom az FSH-t, meg a TSH-t is, úgyhogy rettentően várom, hogy a doki mit fog mondani majd 2 hét múlva.
Bízom abban, hogy fog adni valamit, amitől ezek a hormonértékek beállnak, ha nem megfelelőek.

Lilypie Pregnancy tickers
dinyus

@dinyus:
Nekem is kb ilyen értékeim voltak - bár nincs előttem az eredmény - fsh volt magasabb és a dokim szerint nem kell rá semmi, jó. Pedig én is azt olvastam, hogy 1:1 arány az ideális.. Szoval nagyon kíváncsi vagyok, a Te dokid mit mond!
Illetve nekem 2 körüli tsh- ra is szednem kell gyógyszert a babaprojekt miatt. De ezt folyamatosan ellenőrzik, volt olyan időszak, amikor teljesen jó volt gyógyszer nélkül is. (szülés után)
csopi8

Még annyi, hogy amikor terhes lettem, 3folotti volt a tsh-m. Szoval biztos ideális ha 1 körüli az értéke, ha valaki babát szeretne, de azért egy magasabb érték sem zárja ki a terhességet.
csopi8

@csopi8:

nekem anno 4,2 volt, modnták, hogy nem kell semmit csinálni vele, majd fél év múlva egy kontrol.
Aztán, áprilisban megfogant a baba (gondolom, hogy nem ugrott le 1 körülre nekem sem), aztán mikor elment, júniusban volt egy ismételt vérvétek, akkor volt 2,6 körüli vagy hogy.

Szóval nekem így ingadozik.
Nyilván nem normális, és igen, én is elengedtem magamat az utóbbi időben, valószínűleg, némi kis tornával jobban kordában tudnám tartani...

Én is olvastam, hogy 1 -2 közötti az "ajánlott" érték a babát tervezőknek, úgyhogy most rettentően kiváncsian várom, hogy mit mondd erre a doki.

Ettől függetlenül össze kell vakarni magamat, hogy nekiálljak tornázni, mert ez minden, csak nem állapot, ami van....

dinyus

@dinyus:
3. napi

23. napi

caroline4

szuper, ez nem jött be, a másik topicból mentettem le és töltöttem fel ide, de olyan minőségű, hogy nem látni semmit.

caroline4

caroline4

Ja és még valami! Csajok, tapasztalt már valaki olyat "korai tünetként" hogy szétszórt, feledékeny lett? Mert én olyanokat csináltam, hogy már megijedtem magamtól!
Krystin: az aggódási hullámot leginkább egy cunamihoz hasonlítanám! A két napot már lealkudtam magammal holnap reggeli ismétlése. :-P :oops:

sjucus13

Dinyus!

na a link ugyanazt az oldalt takarja, ott van mindkét vérvételem eredménye. Ott megnézheted.

@sjucus13:

cuki vagy, ahogy előrébb hoztad a tesztelés napját. Így voltam ezzel én is. Holnap is pozitív lesz és ha nem sokkal erősebb, attól még ne ijjedj meg. Volt nekem is olyan hog két nap egymás után szinte egyformát teszteltem de másnap már csak erősebbnek tűnt. És egyre-egyre erősebb lett. Így lesz neked is.

caroline4

@caroline4:

köszönöm :)
Így már látom tökéletesen :)

a 21. napira sajna nekem 2 hetet kell várni :(
nem is értem amúgy... másnak is 2 hét volt az eredmény, vagy itt csak azért ennyi, mert SZTK alapon mentem? :(

dinyus

@dinyus:
Nekem is hosszú idő volt, de talán nem ennyire. Szintén tb alapon.

A tornát én pár hónapja elkezdtem, de pont most gondoltam, hogy nem csinálom ovu után. Lehet túl intenzív volt. Nem tudom. Lehet csak próbálok mindenféle magyarázatot találni a sikertelenségre...
csopi8

Lányok szeretném a tanácsotokat kérni. Anyukám gyógyszerész, és most javasolta nekem a Trimeszter nevezetű vitamint. Azt mondja sok kismama dícséri. Nektek van tapasztalatotok ezzel a készítménnyel kapcsolatban? Szedi/szedte valaki?

mano900

@mano900: Én nem szedtem, viszont van ismerosom aki igen.
Hallottam jót is rosszat is!
Facebookon van egy csoport tapasztalatok a Trimeszter vitaminról nézz bele, mert a tulaj a Trimeszter oldalan csak a jo dllgokat jelenteti meg csomoszor volt hogy kommentet torolt akinek nem valt be.
Nekem nagyon nem szimpatikus az ilyen uzletpolitika azert leptem be a masik csoportba h mindenkit meghalgassak/lassam ne csak a szepet.
Van akinek kitolta meg osszezavarta a ciklusat, van akinek a TSH jat vitte fel, van akinek meg tok jo.
En nem mertem kockaztatnk ha ez lett volna az utolso eselyem biztos kiprobaltam volna,de igy hogy cikluskovetes alatt alltma nem mertem.

Lilypie First Birthday tickers
krystin
Budapest XXI. kerület

Köszönöm! Nekem is az a bajom a Facebook oldalával hogy túlságosan marketing szagú. Meg tipikusan a túl szép hogy igaz legyen kategória. Egyébként a gravidát szedem, és most összehasonlítottam az összetételét, de a gravida sokkal-sokkal többet tud mint a trimeszter. Legalábbis így laikusként összehasonlítva.

mano900

Köszönöm szépen, @caroline. Viszont sajnos úgy látszik, nagyon nagy port kavartam a másik csoportban, mert scolo azt hiszi teljes mértékben, hogy valaki más vagyok. Nagyon rossz, mert én tényleg csak kedvet kaptam a fórumozáshoz, teljesen új élmény nekem... nem tudom, most mit csináljak.  

zsofiko92

Köszönöm, Panda, ez kedves tőled!

zsofiko92

Nem tudok elaludni, mert úgy izgulok a reggeli tesztelés miatt! :roll: Na jó, az is közrejátszhat, hogy hellyel-közzel végigaludtam a napot.
Mano, megy a drukk! Ecsibe persze neked is, csak nem tudom te mikor tesztelsz!

sjucus13

@sjucus13:
Szombaton, kivárom a doki által mondott határidőt. De nem reménykedek. Már egyáltalán nem fájnak a cicieim. Viszont a hasam egyre többet.
Teszteltél ma is? :-) Töltsd majd fel mindenképpen!
ecsibe

Igen, de majd csak később tudok fényképet felrakni. :-)

sjucus13

Jucus? Helyzet?

Zsofikó!
Maradj nyugodtan. Ez nem is kèrdès.

Lányok, ami velem tegnap tőrtènt a híres magándokinál, akihez receptekèrt mentem, az a szívemnek mèg mindig nagyon fáj. Alig aludtam. Mèg mindig fáj a fejem a sok sírástól. Mindjárt leírom.

caroline4

A felso a mai, szabad szemmel szerintem erősödött.

sjucus13

Fèl 9- re volt időpontom. Az átjárhatóságihoz szüksèges receptekèrt mentünk. Az egèsz család jött velem. Úgy voltunk vele hogy habár nálunk 8- kor fekvès van minden este a gyerekeknek, egyszer csak kibírják, hisz csak recepteket veszek át, ideadja váltunk kèt szót ès sietünk haza.
Fèl 9 előtt èrkeztunk 10 perccel. Voltak bent nála. Ès a váróban is voltak előttünk. Egyszercsak mondja a kis 4 èvesem, hogy fáj a pocakja. De utána már hányt is. Egy kb tenyèrnyi helyen olyan lett a váró szőnyege a többi a járólapra. Gyorsan takarította. Felfele, segítettek szalvètát adni az előttunk várakozók. Megèrtőek voltak. A doki viszont kijött a rendelőből kikísèrte azt akit vizsgált. Meglátta mi folyik ott. Bement az előttem várakozóval. Addig nyomtalanul feltakarítottam a járólapról az összes hányást. Mire kijött a doki hogy èn jövök, már a fèrjem kivitte a kocsihoz a gyerekeket. Bementem a rendelőbe ő meg utánam. Mèg mielőtt bármit szólhattam volna, elkezdte mondani, hogy : "Ezzel lehet megbántom hölgyem, de olyan hogy valaki gyerekkel jött volna az èjjeli rendelèsre mèg nem volt pèlda. Itt fogom baszni az időt hogy a szőnyegből a hányást kitakarítsam, mert holnap reggel itt rendelès lesz." Mondtam neki, szörnyen sajnálom. Többször elmondtam. De mikor váltott vègre ès a receptírás jött szóba, èn már elsírtam magam. Vègig sírtam az egèszet. Próbált már utána vicceskedni, hogy vizsgálat napján csak levest egyek de nehogy valami babgulyást... De nem volt kedvem nevetni. Kèrdezgezett mèg a korábbi terhessègeimről, megnèzte a vèreredmènyemet, de mi den kèrdèsre zokogva adtam választ.

Kifelè menet adott egy fèl ölelèst, meg segített a kabátom felvètelèben... De szerintem csak azèrt hogy elmenjek arra a pènzes vizsgálatra szerdán.

Èn tenyleg azt hittem 10 percet leszek ott. De fèl kilenc helyett fèl 10- kor hívott be. Ha tudom el se viszem a gyerekeket. Annyira bántott a dolog. Èn az ilyet csak nehezen tudom feldolgozni.

caroline4

Volt egy pillanat ott, akkor, hogy úgy èreztem felállok ès elmegyek. De kell ez a vizsgálat.
Elmegyek a vizsgálatra szerdán.

caroline4

Nagyon nagyon kellemetlen voltt. Szègyelltem magam. Meg sem tudtam vèdeni magam. Csak annyi jött ki a számon, hogy elbèzèst kèrek, sajnálom.

Most mit tehetek arról hogy hányt a gyerek.?Aki amúgy kèsőbb egèsz èjjel hányt ugyhogy egy mosott kakinak èrzem magam. Nem mentem dolgozni. Dèlután van gyerekorvos, addig pihengèlünk.

caroline4

De az oviban mèg semmi baja nem volt. Ha rosszul lett volna nem viszem. Pechemre pont ott lett rosszul.

caroline4

@caroline4:

sajnálom, hogy negatív tapasztalatod volt a magánrendelésen :(

Én akkor hagytam ott az előző magándokimat, amikor többedjére úgy jártam, hogy ÓRÁKAT vártam a magánrendelésen, az időpont ellenére.
Volt olyan, hogy 6ra volt időpontom, és 1/4 10-kor hívott be (úgy, hogy normálisan 8ig van rendelés....).

És, a cérna ott pattant el, amikor 6ra volt időpoontom, már 1/2 6kor ott voltam, türelmesen ültem, majd jött egy Hölgyike (mindez 1/2 8kor), és belobbent előttünk. Mikor ennek hangot adtam, közölte a csaj férje, hogy ja, neki időpontja volt 6ra, csak hát elkéstek.
Bementem a dokihoz, és mondtma neki, hogy ez így nem járja, és miért nem lehet értesíteni a pácienseket, hogy csúszás van... Mert az aszisztenseknek nincs erre ideje... mondom igne? Én meg a munkahelyemről korábban eljövök, hogy ideérjek.... majd itt ülök +2 órát... mindezt 15e Ftért....
Na, én utána váltottam dokit....
A mostani dokimhoz 1 időpontra 1 embert hívnak oda, max 10 percet kell várni, de inkább előbb jutsz be, mint később.... mindezt max 10e-ért (amikor minden vizsgáaltot kérek).

dinyus

@caroline4: sajnálom, ami veled történt, mondanám, hogy ne foglalkozz vele, mert nem érdemes, de sajnos én se az a típus vagyok, aki tud az ilyen dolgokkal nem foglalkozni. Sajnos én is gyakran vagyok a fültanúja hasonló beszólásoknak a kolléganőim, orvosok részéről...Van, hogy csak rossz napja van az embernek, és egy valakin egyszer csak élvezeti a feszültséget.

sjucus13

Meg nem akartam elküldeni...És van hogy az illető egy bunkó és ettől jobban érzi magát, hogy beszólhat, ítélkezhet, attól teljesen függetlenül, hogy jogosan vagy jogtalanul.

sjucus13

És nem élvezeti, hanem levezeti a feszültséget. :oops:

sjucus13

@caroline4:

Ne is törődj vele. Nem tehetsz a korlátolt, bunkó emberek ellen. Szerdán ez csak egy vizsgálat lesz, aztán soha többet nem kell látnod a dokit.
Jobbulást a picurkádnak!
ecsibe

Èrtettem jucus!
Olyan drágák vagytok. Köszönöm szèpen. Most újságoltam el anyukámnak is. Nagyon szeretem. Ő mindig jól meg tud vígasztalni. Már jobban vagyok.

Jucus! Ez a teszt jobban látható. Olyan de olyan öröm hogy vègre neked is sikerült. Leírtad már a korai tüneteidet?

caroline4

Ecsibe, köszi. Èn is így gondolom, hogy elmegyek a vizsgálatra ès többet bem megyek oda.

Már a körzetes fogdokimhoz se tudok menni, mert ott meg az volt 2010- ben hogy a 2 èves fiam a váróban a gyönyörű beneylonozott szèkre állt fel a cipőjèvel ( nem volt sár ). Èpp hívást kaotam munkaügyben, felvettem, beszèltem, kijött a dokinő es azt látta hogy èn telefonon cseverèszek míg a fiam áll a szèken. Mert szerencsètlensègemre èppen akkor lèpett rá mikor a doktornő látta. Erre elkezdett kiabálni, hogy ezt lehet otthon megengedem de itt nem lehet ilyet. Ès hogy a kutyák után is a gazdája takarít. Hogy kèpzelem ezt. Nem tudom megnevelni a gyerekemet?

Olyan rosszul esett hogy eljöttem onnan. Soha többet nem mentem oda. Ja ès akkor mèg velem volt a kislányom is aki akkor 5 èves volt ès az ő kis tejfogát mentem volna tömetni.

Hogy jön egy doki ahhoz hogy egy kutyához hasonlítsa a gyerekemet. Amúgy látni kellett volna a jelenetet, ahogy pattantam fel ès sepertem le a szèkről a láthatatlan piszkot... :D csúcs volt.

caroline4

Úgyhogy lányok ha gyerek van semmi sem olyan mit règen.

Èn mindenhol illemtudóan viselkedek. Tudom mit illik es mit nem. Sose jutna eszembe lazaságból akármilyen illetlen viselkedèsre. De a gyerekek akaratodon kívül is sodorhatnak olyan szituba, ami miatt megszidnak. Ezek ellenère egyiket sem adnám a világ összes kincsèèrt sem.

Amúgy a pici lányom jobban van, nem hányt hajnal 4 óta. Pihengèl itt mellettem.

caroline4

@maminti73:

Nekem még soh nem volt pozi tesztem, még extra halvány sem. De volt már itt a topikban olyan, akinek 8-9. dpo-n látszott már valami.
Csak nem teszteltél? Hányadik napon vagy?
ecsibe

@maminti73:

Akkor még szerintem korai! Én is türelmetlen vagyok mindig 
Tarts még ki! A 6. dpo-n még csak éppen elkezdődik a beágyazódás.
ecsibe

@maminti73:

Én szombaton tesztelek, de már csak egy biztonsági teszt. Nem reménykedek, szerintem nem lesz második csík. Aztán akkor abba hagyom az utrot, hogy megjöhessen.
De Neked nagyon-nagyon szorítok!!!
ecsibe

CSajok, írtam egy oldalra az eredményekkel kapcsoaltban, és ezt kaptam vissza:

Laboratóriumunk referencia-tartományai alapján (ez ugyanis nem minden mérőhelyen egységes) a szabad T4 pajzsmirigy-hormon alacsony és a TSH is megközelíti a felső határértéket, így kizárandó pajzsmirigy-alulműködés lehetősége. Emellett az FSH magas, az ösztradiol alacsony a megadott ciklusnapon.
Mivel azonban a megfelelő értékelés csak személyre szabottan történhet, a páciens kórelőzményének, esetleges panaszainak, tüneteinek teljes ismeretében, így azt javaslom, keressen fel endokrinológus szakorvost a kapott lelettel, aki az ön vizsgálata után pontosabb válaszokat adhat.

Ugye ez a 3. napi vérvétel eredménye.

Kiváncsi vagyok, majd a doki hova küld tovább.

dinyus

@dinyus:

Mikor mész dokihoz? Lesz 21 vagy 23. napi vérvétel is?
Sajnos én elemzésben nem vagyok jó, úgyhogy segíteni nem tudok. Meg igaz, amit írtak, hogy ezt doki és személyesen, ismerve a kortörténeteted jobban meg tudja ítélni.
ecsibe

@ecsibe:

nov 9-re kértem időpontot.
TEgnap voltam a 21. napi vérvételen, 2 hét az eredmény, és akkor utána szerdán

dinyus

@dinyus:

2 hét? Nekem aznap este kiküldték emailben. Az igen. Ilyen, ha TB alapon megy az ember. Két hét alatt vagy elpatkol az ember vagy meggyógyul...kivárásra játszanak. 
Mondjuk jó, egy horomon vizsgálat nem ennyire drámai, de mindenhol ez van.

Biztos mond valamit a doki, lehet már kapsz is valami bogyót, aztán még karácsony előtt jössz a két csíkos teszttel :D
ecsibe

@ecsibe:

A próféta szóljon Belőled :)

Én is kiakadtam, mikor 2 hetet mondtak, de úgy voltam vele, hogy a dokinál a magánrendelésére se kapok időpontot, meg akkor kb megint pont PE előtt leszek, legalább megnézi, úgyhogy már rászánom :)

Én is bízok benne, hogy mondd valami biztatót.

dinyus

Caroline, a tüneteket leírtam tegnap, a hányinger és a farkaséhség váltakozása a legfeltűnőbb, fáradtság, lehet a szaglásom is erősebb lett, élénk álmok, pár napig fájt mindenem, izületek, izmok, de ma már nem, nem biztos, hogy az attól. A hasám néha fájdogál, de kétoldalt és ovu féle inkább, azért a magnéziumot szedegetem. Holnap megkapom a receptet a vérhígítóra, apa kezdhet szurkodni. :-D

sjucus13

Kicsit még van ijedve. :-D :lol:
Mano! Teszteltél ma?
Caroline, szurkolok nagyon! Már várom a beszámolót! Remélem nem fog fájni.
Ecsibe, ne add fel! Tünetek nélkül is lehet siker!

Csajok! Én úgy félek, hogy ilyen halványka, kb. 16.dpo lehetek, habár a ref. tartomány is elég tág, és egy pár hete szült egy anyuka, aki mondta, hogy nem mutatták ki a tesztek a bébit. Remélem minden rendben lesz.

sjucus13

@sjucus13:
Aspirin Protectet kapsz jól emlékszem? Az recept nélküli és tabi nem szuri :) Nyugi minden rendben. Szedj mg (béres mg+b6 a legjobb az első pár hétben utána magnosolv vagy magnerot) de ez csak saját tapasztalat, illetve folsav vagy terhes vitamin :)

kiscsillag201
Dunaújváros

Sziasztok!!!!
Egy kis segítségre lenne szükségem, mert "picit" kétségbeestem ma reggel. Normalis, hogy a 13-14 dpo-s tesztem ilyen erősségű, és semmi különbség a kettő között????? Az egyik fotón a 10-es, a masikon a 25-os tesztjeim vannak.
Kérlek segítsetek!!!!

mrshope
Budapest

@mrshope:

lehet tudni, hogy kb mikor volt a PE-d?
Simán lehet, hogy egy kései/későbbi PE volt, és még a folyamat nem fejeződött be :)

dinyus

@mrshope:
14. DPO 25ös teszt látszik azért az nem mindegy, ne izgulj. Ilyenkor 2 naponta látható még csak erősödés. A lényeg hogy van csík :)

kiscsillag201
Dunaújváros

@dinyus:
Október 12 èjjel - 13 hajnalban volt az ovu, kb 100%.
Remèlem nincs gond?!?!.... erôsebbnek kellene már lennie? :-(
mrshope
Budapest

@kiscsillag201:
Köszönöm, nagyon bíztató amit írsz!!! Nagyon izgulok èrte, elsô babánk, elsô pozitív tesztjeim, eddig a babacsinálás tèmában voltam elmerülve, ezekrôl nem olvasgattam. :-(
mrshope
Budapest

kiscsillag201
Dunaújváros

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?