Új privát üzeneted érkezett!

Mzsx,
Bencus nagyon édi.

Laga
laga

Sziasztok!

Ugye milyen édi a pici fiú! Imádom. Sajnos ma megint fájdogál a pocakja. Ilyenkor sokat simogatom a pocakját, hogy megindítsam a bélműködést. Hááát mit mondjak, jó nagy trotyik jöttek...az egyiktől a hátáig kakis lett. Kép Kép De legalább megnyugodott utána.

Viki
Tündéri a babád, és mekkora haja van! Kép

Myra
A büfi az nálunk is elég nehezen jön. Ha nem jön, én a hátára fektetem, és körkörösen simogatom a pociját, aztán megint a vállamra teszem...és ezt addig csinálom, amig valami nem jön ki. Bár gondolom te is ezt csinálod, bocs. Nem akarok okos tojáskodni. Kép Én az elején azzal rontottam el, hogy valamelyik könyvben azt olvastam, ha fél percig nem büfizik, akkor hagyjam. Hát ez na hiba volt. Ja, és amikor le akarom tenni aludni, mert elaludt a vállamon, és nem jön a büfi, akkor nem pakolgatom föl-le, csak egyszerűen leteszem a hasára, és úgy alszik. Ilyenkor mindig hallom is, hogy pár perc múlva jön a büfi...és ez az alvását sem zavarja meg. Próbáld meg (ha még nem próbáltad). Nekünk a doki is, és a védőnő is azt mondta, hogy jó a hasfájós babáknak, ha hason vannak. Így az én pici fiam, rengeteget van hason, és tök könnyen jönnek így belőle a pukik.

Zsófi
mzsx

Sziasztok!

Képzeljétek. Ma kaptunk oltást. Jaj, olyan rossz volt, a végén már együtt sírtunk. Úgy sajnáltam szegényt. Főleg, mert olyan jó kedve volt, ott mosolygott a kiságyba, mikor megjött a doki, akkor sem szólt egy szót sem, csak nézelődött. És ez volt a hála. Kép Kép Ráadásul még kettőt is kapott belőle, mert kértünk neki agyhártya gyulladás elleni oltást is. Nekem kellett a kis lábát lefogni, annyira rossz volt. Utána fölvettem, és még a kis szája is remegett. Kép Apája meg nem volt itt, inkább lement a kuttyokkal sétálni, mert mondta, hogy ő ezt nem bírja végig nézni, annyira sajnálja szegényt. Nagyon kis anya szívű a drágám! Kép Imádom! Kép Így muszáj volt, hogy kitartsak, jól nézett volna ki, ha mind a ketten elhúztunk volna itthonról. Kép

Egyébként mi van veletek?

Puszi,
Zsófi
mzsx

Fúúú Mzsx!
Sajnálom a babót!!
Mi jövő hét csütörtökön kapjuk ezt a dupla oltást. Nem is tudom mi lesz. Már így is állandóan sír...
Apjuk nálunk is bejelentette, soha nem akarja látni amikor szurit kap, mert még ő bántaná a doki nénit amiért "kínozza" a gyereket. Kép Ilyenek ezek az Apák. Kép
myra

Szegény babus! Kép Az embör szerintem nálunk is el fog zarándokolni az ilyen alkalmakkor... Azt nem bírta nézni, hogy a kanül a karomban volt. Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Lányok, higgyétek el, én is nagyon sajnáltam a fiamat minden egyes oltásnál.
De amikor kicsit nagyobb lesz, pont mi leszünk a támasza bármilyen fájdalom éri. Ilyenkor pedig azt kell, hogy érezze számíthat ránk, nem pedig azt, hogy annyira bevagyunk tojva mint Ő.
Pici szurit Ők sokkal hamarabb elfelejtik mint gondolnátok!!
Ha meg már előre idegeskedtek, hogy oltást fog kapni, rá is átragad.

Az fiamtól most nem rég vettek vért, és két nyikkanáson kívül hangja sem volt....
Tény, hogy nem minden baba ilyen, de éppen ezért nekünk szülőknek (apáknak is) kell nyugodtak és higgadtak maradni.

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Sziasztok!

Tudom, tudom, hogy erősnek kell lenni. Közben az is voltam, és nem is voltam betojva, és beszéltem hozzá, hogy nem lesz semmi baj. Csak amikor már ott volt a kezemben, és láttam, hogy mennyire sír, és még a szája is remeg...úgy megsajnáltam. Kép Remélem legközelebb már jobban bírom. Egyébként ilyen téren szerintem max. vészhelyzetben számíthatok majd a férjemre, mert szerintem ő olyan, mint az apukája. Amikor vitték a kutyusukat dokihoz, és megkatéterezték, ő is rosszul lett. Kép És ő is mesélte, hogy soha nem ő vitte a gyerekeket orvoshoz.

Most olvastam a másikon, hogy Niki bent van a kórházba. Nagyon izgi! Remélem minden Ok lesz velük, és hamar túl lesz rajta, és babázhat. Lehet, hogy már babázik is?

Zsófi
mzsx

Zsófi
pedig az a ritkább, amikor a férj (apuka) a gyengébb. Mondjuk a tű látványát az én férjem sem szereti. Egyik oltásunknál pont itthon volt amikor jött a doki néni. Nem kellett felmosni szerencsére!
Én akkor sokkal jobban meg tudok ilyedni, amikor pl. nyáron kint a betonon elesett, vérzett a szája, az orra is sebes lett stb.
De azért tartom magam, csak ilyenkor a szívem tud megszakadni.
Mi vár még ránk.....?!?

mucus
Tm

Azon gondolkoztam, a babák a levegőbuborékosodást is kinövik 3 hónaposan??? Mert szegény Lillusnak a szélcsővel kiszedett kakija olyan mintha habfürdő lenne. Nem is csodálkozom, hogy üvölt amikor megpróbálja kinyomni. De levegőt idősebb korában is nyel. Akkor ez hogyan múlik el? Örök életre sírós marad?
Tudja valaki?
myra

Nem marad sírós!
Ahogy nő úgy erősödik az emősztőrendszere is.
Van olyan, aki akár egy évesen már babot ehetne (nem ajánlott) és semmi baja nem lesz tőle, meg sajnos van a másik véglet is.
Lehet, hogy Lillus egyik napról a másikra kinövi, és észre sem veszed.
Minden esetre én egészen addig amíg szoptattam, nem ettem a puffasztós kajákat..

mucus
Tm

Babapoci
A kéményseprő volt itt a minap. Kérdezte, hogy kisbabát várok-e. Aztán elmesélte, hogy neki 1 éves az unokája, nagyon szereti, de a múltkor szólt inkább a baba anyjának, hogy ő tegye tisztába, mert olyan büdöset alkotott.
- Hát igen... - mondom. - amikor elkezdenek pépeset enni, akkor tudnak büdöseket csinálni...
- Pépeset?! - válaszolta. - Adtam neki egy kis pacalt!
KépKépKép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

A tűket én sem bírom. Baluval minden oltásra az apja ment be, és az elsőről ki is szöktem, és sírtam kint (nem vagyok egyébként sírós). Zsománál megedződtem. Egy kis oltás semmi sem volt az infúzióhoz képest.
De ez magamra is igaz. Mikor vérvételre mentem, jött velem Laci, fogta a kezem... Rettegtem tőle. Az első terhességnél végig attól paráztam, nehogy császár legyen, mert akkor tutira nem úszom meg az infúziót. Mikor Zsoma születésénél bekötötték, akkor ez volt a legkisebb bajom Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!
Amíg bent voltam a szobatársnőm mesélte, hogy az unokatesójáék csinálnak tök jó babaruhákat nagyon jó áron. A hipermarketeknek is szállítanak, de inkább a Fáy utcai meg a Józsefvárosi piacon árulnak még jobb áron.
Anyósomat megkértem hogy nézzen el a Fáy utcaira, és szuper dolgokat vett!
Olyan orkános kapucnis-kezes-lábast, aminek kesztyűje meg mamusza is van, de ha a mamuszokat leveszed akkor át lehet alakítani zsákká az alját. 3600 volt ha jól emlékszem, és I. o. minőség.
Aztán rövidujjú bodyt 600-ért és hosszú ujjút 900-ért nagyon finom puha igényes pamutból, igényesen megvarrva, szintén I.o.
Szóval szerintem érdemes kinézni...
(Amiket a múltkor a Corában vettünk a baba-mama heteken ilyesmi árban, na annál sokkál jobb minőség.)

Kép
Kép
Kép
cas

Képzeljétek Lillus tegnap este 9-ig megmutatta, milyen is lenne az életünk egy nyugodt babával. Kép Aztán fürcsi után minden visszazökkent a régi kerékvágásba.
Persze ez annak is volt köszönhető, hogy vendégségbe mentünk és jó sokat rázta az autó. Kép Kép
myra

Myra
Akkor asszem mielőbb kénytelenek lesztek kocsit venni, és napjában megjárni párszor a Budapest-Győr útvonalat! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

A babák pihenéséről nekem is lenne mit mesélnem. Ez a kis törpefi, nappal szinte semmit nem alszik, végig szórakoztatni kell. Hol csörgővel, hol mesekönyv-el (amiben nagy képek vannak), és nagyon élvezi. Persze azért nem bírja 1-2 óránál tovább, és ilyenkor elkezd sírni, mert fáradt. De, hogy mennyi energiába tellik elaltattni, miközben ő azon van, hogy fent tudjon maradni. Kép Kép Hát nem semmi. Sokszor csak a vállunkon alszik el, aztán amikor már azt hisszük, hogy minden ok, gyerünk a kiságy... Egyből kipattan a szeme. Kép Még az a szerencse, hogy legalább éjjel alszik. (9 körül letesszük, és reggel hétig szunyál) Kép Olyan büszke vagyok rá!!!! Kép Pedig csak 10 hetes, de már legalább 5 hete átalussza az éjszakákat. Nagyon kis ügyes fiú! Kép
Na, most jól eldicsekedtem. Kép Kép

Puszi,
Zsófi
mzsx

Zsófi
Jó olvasni amit írsz! Olyan jó babaillatú-hétköznapok hangulata van! Kép Már nagyon várom én is...
Főleg az éjszakai alvásról jó volt olvasni! Zsebi mióta pocakban van nem hagyott ennyit aludni egyhuzamban! KépKépKép

Kép
Kép
Kép
cas

Kibontottam két kül. csomag "cseh tetra" pelenkát, és hát azért igencsak van különbség...
A Baby Bruin márkájú sokkal sprődebb, mint a Matti (ez lengyel, mint kiderült). Szóval én ez utóbbit ajánlom, aki még nem vett (asszem a Kenguruban vettem).

Kép
Kép
Kép
cas

Cas,
a durvább tapintású pelus 1-2 mosás vasalás után nagyon puha lesz!
Ha a kiinduló helyzet szerinti pelus túl puha, akkor mosás- vasalás után van esélye, hogy szétmálik. Ezért voltak régen annyira rosszak a kínai pelusok. Azok eredetileg nagyon puhák voltak.

Laga
laga

Nekünk az a lengyel Matti pelus van, és nagyon jó! Nem jön szét! Én a Corában vettem! A Baby Bruinnak viszont a kifogója szuper!
aranyhold

Laga
1 mosás után tényleg puhult a sprődebb is... Most száradnak, majd meglátjuk vasalás után milyen lesz...

Aranyhold
Akkor lehet, hogy én is a Corában vettem, és a Baby Bruint a Kenguruban...
A kifogónknak meg már nem is tudom mi volt márkája, de inkább a Baby Bruinosra hasonlít...

Gyakorló Anyukák!
Amikor a baba alszik, akkor mennyire tűri a zajokat? Hozzá tud szokni ahhoz, hogy csak teljes csendben tudjon aludni, vagy baba függő, melyiküket mennyire zavarják a zajok?
(Jajj, Zsebi mindjárt a gyomrom magasságában fogja kidugni a fenekét a világra! Majd kipukkan a pocim... Kép HIába cirógatom, nem hajlandó arrébb menni...)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas: az elején még elég jól szoktathatók a zajokhoz, de később ragaszkodik a csendhez, ha ahhoz szokott hozzá.
Bár láttad, nálunk Zsoma az érzékenyebb, de azért lábujjhegyen mellette sem kell járni.
cory

cory
Budapest

Cas! Csatlakozom Coryhoz! Eleinte ágyút is lehetett volna Matyi mellett durrogtatni, most meg már kisebb zajokra is felébred. De hát egyedül voltunk itthon nem porszívózhattam minden alkalommal amikor elaludt, csak hogy ne szokja meg, hogy csendben alszik.
aranyhold

Cas

Nálunk a mütyi leginkább a hálóban alszik, ott teljesen csend van, de nappal elég sokszor a nappaliban, mert a kiságyban, mint korábban említettem nem hajlandó aludni. Kép Ilyenkor szól a TV, de nem zavarja...bár az is biztos, hogy nem alszik ilyenkor valami mélyen. De pl. Szilveszterkor iszonyú petárdázás volt itt nálunk, azt hittem néha, hogy tüzérségi ágyuval lőnek...Bence meg mint a bunda, úgy aludt. Kép Szóval változó, de igazából szerintem a csöndben tudnak pihenni. Ezért is vittük ki a hálóból a TV-t.

A pelusokról
Nekünk is két féle pelusunk van...talán az egyik egy kicsit sprődebb, de nem vészes. Az az igazság, hogy mivel csak a buksija alatt, és a pelenkázón használjuk...szerintem jó ez is. Még soha nem volt az arcocskája kipirosodva tőle, és én nem is vasalom.

Zsófi
mzsx

Cas,
a szakirodalom szerint 3-4 hónapos korukig ágyút is el lehet sütni a fülük mellett alvásidőben. A gyakorlat azért ennél árnyaltabb: van olyan baba, aki tényleg mélyebben alszik, van aki kevésbé.
Egyébként ez az egész tuti, hogy a szoktatástól is függ. (Állítólag a 4-5. gyerek, már annyira edzett, hogy simán alszik, míg a többi randalírozik. Lehet, hogy erről Zsuzsa99 többet tudna mondani...)

Laga
laga

Alvás
Hát ugye mi is kettecskén leszünk itthon, pláne ha én is lefekszem vele aludni az elején, akkor tök csöndben alszunk majd. Ha fent vagyok, akkor mindig szól vmi, zene vagy tévé, így remélem sikerül hozzászoktatni egy alap zajszinthez, ami nem zavarja.
Saját példámon tudom, hogy én csak teljes csendben és tök sötétben tudtam aludni sokáig. Aztán mikor összeköltöztünk a férjemmel, megszoktam a zajokat és a fényt is, de néhány perpatvar keveredett előtte belőle... ("Nem igaz, hogy pont most kell még bütykölnöd a gépen, amikor végre aludhatnék!" Kép)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!
Én is pont alvásos kérdést akartam ma feltenni.
Szerintetek tényleg meghatározó a késöbbiekben a gyereknek, hogy amíg a pocakban volt az anyukája mikor aludt?

Cory,
tudsz nekem kendős képeket küldeni?
myra

Myra! Én semmi ilyesmit nem tapasztaltam, és amikor erről beszéltünk a dokinénivel, ő is azt állította, hogy nincs összefüggés!
aranyhold

Myra: én sem tapasztaltam összefüggést!
Képek holnap lesznek.
cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Alvás témához van néhány gondolatom:-)

Laga,
Ne gondold, hogy a többedik gyerek már fúrógépre alszik csak el:-)) Vagy magyarázd meg a kisfiamnak, lécci:-)))
Az biztos, hogy nem érdekli, hogy ő most a többedik, neki már kéne aludni harsona mellett is:-) Legalábbis az én gyerkőceim nem tudnak ilyenről és nem is szándékoztak eddig megérteni:-)
Nekem egy gyerekem se volt nagy alvó nappal, pedig az elsőt senki nem zavarta, alhatott volna egész napa nagy csendtől, de nem tette:-). Egyszerűen nem igényelte a sok pihit. Igaz, akkor sem szoktattuk a teljes csendhez, halk neszezés ment a háttérben, és ha álmos volt, akkor tényleg az ágyú durrogtatás sem zavarta volna.
Viszont ezt a beájulást ált. 3-4 hónapos korban elhagyják, akkortól már csak nyugodt körülmények között alszanak el.
A kicsiket viszont már zavarta a nagyobb(ak) hirtelen zajongása, esély se volt/sincs a nyugodt elalvásra.
Egy biztos, nagyon fontos, hogy az altatásnak/ főleg esti elalvásnak legyen valami rituáléja, ami megnyugtatja a gyereket és hozzászokik, hogy akkor alvás jön és kész. De a nappali alvás monoton neszezés mellett azért megy.

Viki
ccviki

Sziasztok!
szerintem nem korfüggő az alvás mélysége. Kinga másfél éves múlt, és ha egyszer elaludt, és valami miatt fel kell ébresztenem, hát az komoly munka Kép
mi nem szoktattuk csendhez, de nem is zajongtung direkt, csak a normál mindenapos zajszint volt, mosogatás, rámolás, mert ugye ezeket főleg csak alvó gyerek mellett lehet Kép
Vikivel teljesen egyetértek, a rituálé, a szokott sorrend és tempó sokat segít, hogy el tudjon aludni (később egyedül is) a csöppség.
A sötéttel pedig szerintem ésszel kell bánni, mert mindjárt itt a nyár és akkor tovább lesz világos - esetleg neki már aludnia kellene és reggel meg majd kukorékol a napkeltekor Kép

Szilvi
szilvamag

Azt olvastam, hogy nyáron a világos miatt érdemes a téli szokottnál kicsit később lefektetni a manócskát.
aranyhold

Na hát nálunk 1,5 hete (amióta kapja az emésztéssegítőt) a következő menetrend érvényesül. Az éjféli és a reggeli szopi után ha hagyom a kiságyában 15 percet sírdogálni elalszik. (Ha nagyon nem akar elaludni jön mellém a nagy ágyba és ott tutira alszik.) 10-11-kor kelünk és onnantól megy a nyűgi-sírás estig. Innentől kezdve elaltatni már sehogy se tudom, addig alszik csak amíg tolom a babakocsiban (a húzogatás se elég neki). Aztán estefelé, de legkésöbb fürdés után teljesen elszabadul a pokol (kivétel nélkül!). Végnélküli ordítás az éjféli hamiig.
Tökre örülök neki, hogy végre legalább már alszunk!!! Kép De hogyan tudnám ezt egy evéssel előlrébb (fürdés utánra) hozni??? Azt hittem tőlem vette ezt a hülye éjféli bagoly szokást, mert én világ életemben így működtem, de neki nem kéne. Kép
myra

Myra
a babaáknál sokszor fel cserélődik a nappal az éjszakával, vagy elcsúszik egy kicsit a dolog. Próbáld meg mindennap egy kicsivel (5-10perc) eltolni vagy előrehozni az evés- alvás időszakot.
Pl. ha reggel nem hagyod 10-11-ig aludni, akkor sem lesz álmos napközben? A normális az lenne, ha reggel 7-8 között enne és így ha nem is délelőtt, de délutánra csak elálmosodna. nem?
És ha az éjjféli szopit előbbre hozod, akkor meg hamarabb elauldna így reggel nem lenne baj a korábbi ébredés.
Ezt persze nem egy hétbe tellik beállítani, de csak így tudsz valamit változtatni.

Én nyáron egy fél órával toltam el a fürdést-alvást a világosság miatt. De különben meg világos ide vagy oda, a fiam bevan állva a 8 óra körüli alvásra, úgyhogy Ő nyáron is igényelte, hogy kb. ekkor lefektessem.
Ez a fent említett rituálék megszokásának köszönhetően alakult így ki nála.

mucus
Tm

Tök jó, amiket írtok!!!
De leírnátok, hogy kinél kb. hogy néz ki a baba egy napja? (Persze kormegjelöléssel...)
És milyen elalvás előtti rituálék vannak?

Kép
Kép
Kép
cas

Rituálék?
A legfontosabb az időpont. Minden nap próbáld majd ugyanabban az időpontban fürdetni. Ezt az elején nem biztos, hogy könnyen tudod tartani, de 5-10 perces kis csalásokkal belehet állítani nála. Én újszülött korában 7-kor kezdtem a fürdetést, és fél 8-8 körül evett és utánna már aludt is. A füri előtt ha szereti (a legtöbb baba igen) 10 perccel vetkőztesd le, és meztelenül hagy kapálózzon egy kicsit. Nagyon élvezik. Az újszülötteknél oda kell figyelni, nehogy megfázzanak...
Ölöztetés (vetkőztetés) közben énekelj neki egy dalt, jó ha mindíg ugyanazt, és akkor már megfogja ismerni, ebből tudni fogja, hogy most mi fog kövtkezni.

egy nap: én elejétől fogva írtam egy naplóba, úgy hogy minden koráról tudom , hogy hogyan telt a napja. Alapjában véve nem nagyon változott a pici korához képest. Ritkultak az alvások,és az evések száma. Akkor nyolcszor evett, ma 5-ször.
Ma ugyanúgy 8-kor eszik és alszik...
Én az elejétől fogva délelőtt iktattam be a sétát vásárlással egybekötve. Általában akkor indultam otthonról, amikor a délelőtti első alvásának volt itt az ideje. Na ehhez jó hozzá is szokott, így később is igényelte a babakocsi rázkódását.

mucus
Tm

Mucus,
hát én hiába próbálkozom rituálékkal, nálunk nem válnak be. Lilla most 2 hónapos és még egyszer se volt két egyforma napunk.
Fürdés elött masszázst kap, és a fürcsi utáni evésre, már lekapcsolom a Tv-t, a fényeket, csak az éjszakai hangulatvilágítása marad. Ennek ellenére a következő evésig ordít. 11.30-éjfél között eszik, és utána ha hagyom sírni a kiságyba kb. 20 perc alatt elalszik. A következő evés időpontja attól függ kell-e kakilnia. Ha igen akkor a pocakmozgására 5.30-7.30 között felébred, ha nem alszik 9-ig. Még ennél az evésnél is el tudom játszani, hogy hagyom a kiságyába sírni és kb. 20 perc után elalszik. A harmadik evésre 4-5 óra alvás után ébred (de ennek az időpontja attól függ mikor volt a második), és inentől kezdve nincs többet alvás. A szokásos hagyom sírni a kiságyba módszer csak az első két evésénél működik. Jobb hijján a harmadik evés után szoktunk elmenni sétálni, de amint hazaérünk kipattannak a szemei. Ha esetleg a harmadik evés után sokat autókázik (hétvégén szüleimhez stb.) akkor képes még kb. 5-6 órát aludni egyhuzamban. (Az autó nagyon elrázza.)
Pár hetes kora óta csak 5-ször eszik egy nap. Hiába nyűgős, hiába ásítozik aludni nem hajlandó. Egy darabig le lehet kötni, de még nagyon hamar elfárad a koncentrálásba, és attól is nyűgős lesz.
Szerinted nekem kéne egy napirendet összeállítani, és állandóan ébreszteni a szerint? Eddig örültem annak, hogy legalább már éjszaka-délelött alszik.
myra

Sziasztok!

Nálunk igazából csak az esti fürdetés és altatás a "szent" időpont Olivérnek (25-én lesz 5 hónapos) meg a nagyoknak is. Ált. 3/4 8-kor levetkőztetem, kicsit hagyom én is a pelenkázón hemperegni, játszani, dögönyözöm finoman (nehogy feltuningolja magát és lőjjenek a gyorsabb elalvásnak:-), aztán fürdetés, öltöztetés és utána 70 W-ról 30-ra vált a lámpa, míg előkészítem a szoptatáshoz az ágyat:-) Én fekve szoptatom Olivért, addig legalább nekem is könnyebben megy a relaxáció. Miután Olivér mellé fekszem, akkor lőttek az utolsó halovány világító fénynek is a szobában, sötétben szívja magába a biotejterméket meg vele a kultúrát a gyermek:-)Közben halkan énekelgetek neki, de időnként szúros tekintettel "közli" cickóról leugorva, hogy örök hála, ha ezúttal befogom a szám:-))
Bár az első 2 hónapban néha 1 óráig is eltartott a szopi-böfi-ráadásszopi-ráadásböfi menet, mostmár 20 perc alatt lezavarjuk ezt a rituálét és elalszik. Ha nem ájulna be szopi közben, akkor is beteszem az ágyba és max. 15 perc méltatlankodó nyöszörgés és gurgulázás közben elaltaja magát.
Arról most nem beszélek, hogy éjszaka elég sokat mocorog, 2-szer még szopizik, mert ez egy nagyon csúnya szokás tőle:-)

Napközben általában változó, mikor tud pihenni, főleg mert a nagyobbak nem tudnak napirendre térni a hirtelen zajok kiváltása felett:-) Bár elmondhatom még, hogy a nagyobbak ebéd utáni pihenője is félig lefedi Olivérét, így az is valamennyire szokásos időben történik du. 2-4 között. De a délelőtti alvás az lutri, mikor van rá lehetőség.
Olivér kicsit másképpen működik, mint az előző kettő, mert a nagyobbak ilyen korban azért többet aludtak még bevásárlás közben is. Oli viszont képtelen az alvásra koncentrálni negyed óránál tovább, ha zaj van, főként idegen.

Myra,
Elhiszem, milyen megerőltető és fárasztó a nyűgös sok-sok óra Lillával, de azért elég szép teljesítmény tőle, hogy naponta 2-szer is alszik egyhuzamban 5-6 órát.
És szerintem fel ne keltsd semmi pénzért, hadd aludjon, amikor tud! Kicsi speciális eset a babádé, majd később fokozatosan, lehet lassabban, de rászoktatod valami napirendre. Ha már a pocakja nem sokat zavarja.

Viki
ccviki

Sziasztok,
Azt hiszem alvás ügyben az én prüntyim egy mintagyerkőc. Az estével kezdem, hétkor együtt megfürdünk, szopi a kádban. (Nagyon élvezi, gondolom kicsit újra az anyaméhben érzi magát.) Utána 8 körül elalszik, s reggel 6-ig durmol.
Szopi, kis játék és alszik megint, kb. 10-ig. Na ilyenkor van fennt hosszabban, sokat nézelődik, gőgicsél, persze sír is, ez a kisbabák velejárója (olvastam a használati utasításukban), néha cicin bealszik, cak le ne tegyem, mert vége a csöndnek. Szerencsére ilyenkor már itthon vannak a lányok, párom, szóval, van aki Zsombival (két éves tesó) játsszon. És már hipp-hopp itt az este...
Szóval nekem egy szavam nem lehet Zsófikára. Kép
Nikcsi,
Mizujs veled???? Már biztos otthon vagytok, látom a nagy netezési kedv (idő) is alábbhagyott. Jelentkezz, kíváncsi vagyok a békádra.
Sok puszi, mert Zsombi az emeleten nagy kussban van, biztos őrületes nagy marhaságot művel. Kép)

Zsuzsa
zsuzsa99

Zsuzsa
Nikcsiék még sajna a kórházban vannak, mert Korina besárgult... Kép
Ez a kádban közös fürcsi-szopi nagyon tetszik! Kép Nagyon szívesen megvalósítanám én is! (Csak sajnos nálunk nem alkalmas rá a fürdő. KépKépKép)

Kép
Kép
Kép
cas

Zsuzsa
tényleg írigyellni való a lurkód alvókája.

mucus
Tm

Zsuzsa,
egyik nap átküldhetnéd hozzánk a leányzót tanulmányútra. Megmutatnám Lillának hogyan kéne működnie. Kép Kép Kép
Az egyhuzamban 9 óra alvás már jól megy neki, csak a kezdési időpont... Kép
Ma kapott 2 szurit, és a doki néni azt mondta kicsit nehezzen és lassan adaptálódik. Kép
myra

Családon belüli megszólításokról készítek felmérést (magyar és norvég viszonylatban) és nagy segítség lenne számomra, ha kitöltenétek az alábbi oldalon található kérdőívet:

www.sammm.fw.hu

Nagyon szépen köszönöm!

- Adrien
ui: Remélem, senki nem veszi zokon, hogy beírtam ide, de az aktív témáknál nagyobb eséllyel találok válaszadókat. Köszönöm a megértést!
sadrien

Lányok
Mi a helyzet a köldökcsonkkal? Jól olvasom, hogy alkoholos vattával kell kezelni? Az a baj, hogy undorodom a vattának még a tapintásától is... (KOzmetikai korong?)

Kép
Kép
Kép
cas

Én a köldökcsonkot alkoholos fülcicával körbetörölgettem, és behintőporoztam. A vattát a hajlatok tisztítására használtam babaolajba mártva. Később meg az oltás helyének borogatásához volt jó.
aranyhold

Cas,
Ha fülpálcikát használsz köldökcsonkra titkold el. Miután leesett én is azzal törölgettem ki a mélyedésből a váladékot, de a védőnénik, és orvosok nem szeretik. Mindig rosszallóan néztek amikor itt voltak és átpelusoztam Lillát.
Ja és nem tudom a Hexachloropheniles hintőpor receptre kapható-e (nekünk volt itthon), de a védőnénink szerint a Margit kórház új szemlélete, hogy bármilyen hintőpor jó, ezért nem írják fel. Ha vényes, az orvosotokkal irasd majd fel.
myra

Cas
u.a. mint Aranyhold:-)))

Myra
Nálunk eccer a védőnő is azzal "piszkálta", úgy hogy szerintem ritka, hogy rosszalják..

A rávaló hintőpor vényes, de az otthini gyerekorvos is felír mindent amit a kórházba. Így én dupla adag receptet kaptam...

mucus
Tm

Köszi a tanácsokat!
Fülpucit úgyis veszünk, akkor asszem kipróbálom majd én is azt.

Viszont rájöttem, mikor elolvastam Aranyhold hozzászólását, hogy nem is tudom már, hogyan kell fürdetni a gyereket! Kép Meséljétek el! Vagy a kórházban tartanak "bemutatót"?
Aranyhold! Mikor törlöd át a hajlatokat olajjal és miért?

Kép
Kép
Kép
cas

Cas,
nekünk a védőnéni mondott el mindent, és megmutogatta, mikor hol és hogyan fogjuk meg a gyereket amíg még nyeklik-nyaklik.
Fürdésnél meg majd meglátjátok, Zsebi hogyan szereti (hason, háton stb). Lilla utálja ha fürcsinél hasra fordítjuk. Háton pedig úgy kell tartani, hogy az alkarod van a háta alatt és a markodat rákulcsolod az ő felkaljára. Érthető voltam???
myra

Myra
Ezt a hanyatt fogós technikát nemrég egy ismerős is elmagyarázta - ezek szerint nektek is bevált.
Hason fürdetés?! Olyankor hogy kell fogni?
Ja, és a fürdetést onnan kezd, hogy levetkőzteted a babát, mert már nem emlékszem, hogy mikor mivel kell bekenni, stb... Kép Pl. a haját minden fürdetésnél át kell dörzsölni? És utána az hogyan szárad meg?
A védőnő nálunk csak másnap jön, addig szegény gyerek nem maradhat "koszos"... KépKépKép

Kép
Kép
Kép
cas

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?