Új privát üzeneted érkezett!

Cseniko: az utolsó mensesed első napjától szokták számolni a terhességi heteket, vannak jó kis terhességi kalkulátorok a neten. Ez persze változhat is, a doki megmondja majd az uh-n a méretek alapján is. Sztem már kérhetsz is időpontot a dokihoz, én is megyek hétfőn, elvileg 6 hetes leszek. Csak megnyugtatásképp, h minden rendben, jó helyen van, stb.

Lilypie First Birthday tickers
bubidini

Dalma!

Meggondoltad magad? Hol vagy?

Lilypie Pregnancy tickers
caroline4

http://naptarak.com/naptarak_terhesseg#
Itt több mindent ki tudsz számolni.

bubidini

Kinyitottam egy könyvet és elkezdtem olvasni, ez állt benne:

"Néha annyira arra törekszünk, hogy életet adjunk valami következő dolognak, hogy nem élvezzk azt, amint van, és nem is viselünk rá gondot. 
Tanulj meg örülni annak, ahol éppen tartasz, amíg várod, hogy eljuss oda, ahol lenni szeretnél. Az életben több időt töltünk várakozással, mint amennyit azzal, hogy megkapunk valamit. Ső, amikor megkapod majd, amire most vársz, rögtön valami másra kezdesz vmajd várni. Ilyen az élet. Ha nem tanulsz meg jól várni, örök frusztrációban fogsz élni. 
Istennek kijelölt időpontjai vannak arra, hogy bizonyos dolgokat elvégezzen életedben, ezért akár meg is nyugodhatsz és várakozhatsz türelmesen, mert csak akkor fognak megtörténni, nem hamarabb. "

caroline4

@maminti73:

ezt úgy fogom fel, mint egy nekem szánt üzenetet, előtte mondtam el egy imát, és aztán kezdtem el olvasni és bumm, éppen ezt. Olyan mint egy nekem szánt gondolat. Mintha nekem mondta volna a Jó Isten. 

Nem jól imádkoztam eddig, mert úgy kértem ebben a ciklusban sikerüljön. Nem így kell! úgy kellett volna, hogy amikor ő úgy gondolja... nem lett volna szabad időhöz kötnöm, mikor teljesüljön a vágyam. Majd tudja, mikor szánja nekem. És ha ezt elengedem és megtanulok jól várni, akkor jönni fog. És addig élvezem, amim van. 

mindenkinek ajánlom, hogy addig is amíg várakozik, tegye azt úgy, hogy élvezi az életet teljes mértékben a párjával, vagy ha vannak gyerekei,akkor velük is. Én is próbálom ezt tenni és nem csak a jövőbeni vágyam beteljesülésén rágódni, hanem élvezni ezt a csodálatos színes őszt a gyermekeimmel és a kedvesemmel, majd pedig a karácsonyra készülni.... imádom :)

Ez történhet azokkal a nőkkel is, akik teljesen elfoglalják magukat valami mással, például terasz építéssel, vagy esküvővel... nekik akkor ott sikerül is... de miért? mert élvezik az életet, a gondolataik az adott napok megélésén járnak, és nem pedig a babán. Ezt kell megértenünk és ezt hívják idegesítő néven "nem rágörcsölésnek". Akármilyen oldalról közelítjük meg lányok, a figyelem elterelése az életben talált apró örömök felfedezése, megélése lesz a titok nyitja. 

Emlékeztek littlebiscuitra? amikor szusszanásnyi ideje nem volt, a vendégeit vitte városnézésre több nap és jött-ment és nem azon rágódott, akkor neki is összejött. 

caroline4

Ezek nagyon jó gondolatok!!!! :-)

dinyus

Jucus! Megnèzte doki a melledből a szivàrgàst?
adele666

@caroline4:
Tökèletesen egyetèrtek a soraiddal!! Mèg ha ez nagyon nehèz is, főleg egy olyan embernek, mint pl èn, aki nagyon tervszerűen èl.. Előre lebontva a nap, hèt, hónap, mikor kivel hova.. ès ez a bizonytalansàg, hogy nem làtok előre, akkor èpp lesz e màr babàm vagy nem..ez idegőrlő.. Főleg a munkahelyem miatt, az esküvő óta szàmoltam a hónapokat mennyit kell mèg kibìrnom itt, vàltani nem merek, mert nem akarom azzal kezdeni, hogy heló amúgy bàrmikor lelèphetek a babaprojekt miatt. Itt viszont biztonsàgban vagyok.. :/ Csak a baba utàn dobbantanèk.
Addig próbàlok az èlet aprósàgait èlvezni!! :oops:
adele666

Sziasztok!

Több napja gondolkodom, hogy írok ide. Olyan jó mindig visszajönni a kezdetekhez és beleolvasni ebbe a fórumba. Nagyon jó látni a pozitív hozzáállásotokat, hogy egymást támogatjátok a nehéz időkben. Nekem is egy éve sokat segített ez a fórum. Mind praktikákban, mind abban hogy egy sikertelen ciklus után előre nézzek. :) Büszke vagyok rátok csajok, hogy ennyire kitartóak vagytok.

A pozitív tesztelőknek gratulálok. :) jó egészséget és gondtalan babavárást kívánok. :)

Cseniko gratulálok az esküvőtökhöz. Nekünk is most volt szeptember 10.-én. :)

További szép napot nektek és mielőbbi két csíkos teszteket kívánok nektek. :)

ritus922

@caroline4: Teljesen egyetértek! Mostanában én is elengedtem picit a témát.
Bár a dokihoz járok, szedem a vitamint, meg mostmár a gyógyszert is, de nem görcsölök se a hőn, se hogy mikor jön meg.
Próbálom a lehetőségekhez képest a legjobban élvezni az életet, borozgatok, kávézok.
Én minden tőlem telhetőt megteszek, de nem adom fel az egész életem.
Mi most tartunk Pécsre, ez volt a 3. Házassági évfordulós ajándékom a férjemnek.
Úgyhogy itt vár egy csodás hétvége, sok programmal és szerelemmel ;-)
Mindenkinek csodás hétvégét kívánok!

krystin
Budapest XXI. kerület

@krystin:

Jó hétvégét Nektek is. Lazuljatok, pihenjetek és élvezzétek az egész szépségét!

caroline4

@cseniko: Először is gratulálok Neked, nagyon örültem a tesztednek! Én használtam clearblue digitális tesztet, és kb a fogantantatástól számol. Ezt a tesztet április 20-án csináltam, a baba pedig április 3-5 között fogant valamikor:

Csendes társként mindenkiért szorítok, régiekért, újakért egyaránt. Tényleg nagyon jó ez a kis fórum és mindenki segít mindenkinek, sok pozitív energiát lehet kapni!

Lilypie Premature Baby tickers
molyocska
Nagykanizsa

@cseniko:
Csak szeretném leírni Neked a tapasztalatomat, mivel nekem is hosszabb ciklusom volt, amikor babás lettem. Abban a hónapban voltam a 21. nap kornyeken vérvételen (késobb kellett volna mennem... )azalapján nem volt peteérésem.. Mivel hőmérőztem, tudtam hogy rá egy- két napra volt, de hiába mondtam ezt a dokiknak, a mensitől számolják a terhességet. Csak akkor modositanak ezen, ha a méretek alapján kb két hét eltérés minimum van. Legalabbis nekem ezt mondták. Igy nem foglalkoztam ezzel, de a végén picit szívtam miatta: Az utolsó héten nálunk naponta be kellett járni vizsgálatra, hiaba volt minden rendben. Nekem kozel van a kórház, igy nem volt olyan nagy gond, de ha messzebbről kellett volna menni úgy hogy tudom hogy csak az elején elszamolták kb másfél két héttel, akkor nagyon nem örültem volna neki.
csopi8

Adele! Köszönöm az érdeklődést, Hát az aznapi ügyeletesnek inkább mégsem mutattam meg, de másnapra tisztára olyan lett, mint az előtej, sőt aztán elkezdtem pecsételgetni, ami még eddig sohasem volt, és hát ugye a magasabb prolaktin a tejszivárgáson kívül a menses megkavarására is képes, többek között, tehát igencsak úgy néz ki, hogy ez lesz a gond. Szóval megbeszéltük a doktornőmmel, hogy levesszük rá hátfőn a vért és ha magas, akkor visszamegyek az endokrinológushoz és kezeljük. Őszintén szólva volt emiatt egy-két nehezebb órám, összezuhantam. Kiakadtam azon, hogy amire zöld utat kapunk, minden eredmény a kezemben van, és ugye itt volt ez a dolog, hogy legalább a teherbeesés könnyen megy, addigra meg jön ez...na de van nekem egy drága férjecském, aki ügyesen visszaterel a helyes útra, megmutatja, hogy más szemszögből is nézhetem a tényeket. Szóval örülök, hogy ez még most kiderült, és nem pedig egy sikertelen év után például, örülök, hogy ha már valaminek lennie kell, akkor olyan gond van, amire van megoldás, és könnyen kezelhető. És még valami...lehet, hogy ez hülyén hangzik, de az a tudat, hogy valószínűleg pár hónapig tuti nem esek teherbe kicsit segít elengedni, oldani a feszültséget, a sokszor emlegetett rágörcsölést. Most egy kicsit közelebb érzem magam a belső harmóniához.

Bsophiana! Kitartás! Mint minden kapcsolatban, nálunk is voltak hullámvölgyek, a fellegekből a mélybe zuhantunk, nagyon sok mindenen mentünk már keresztül egymás mellett...sokszor álltunk a szakadék szélén, sokszor azt gondoltam, már nincs tovább, nincs több erőm, az egyetlen megoldás, ha vége. Állj meg egy pillanatra, ne gondolj semmi másra, se arra, hogy hová mennél, se a babaprojektre, se a pénzre, se válásra, se arra, hogy ki mit fog gondolni rólad,...
Szereted? El tudod képzelni nélküle az életed, a jövőd? Ha szereted, biztos van kiút, csak néha tovább kell keresni a megoldást, tovább mint gondolnánk, saját határainkat feszegetve. Ha viszont nincs tovább, lépned kell, egyik sem könnyű, sőt dönteni sem. Az emberek változnak, ez így van rendjén, persze férj és feleség alakítják egymást, sőt... De szeretni azt, akibe beleszerettél és szeretni azt, akivé ez a férfi évekkel később vált melletted nem biztos, hogy ugyanaz. Bárhogy is döntesz, légy erős, és maradj higgadt, hirtelen haragból ne cselekedj, és még valami...egy óriási ölelést küldök, mert tudom, hogy ez most nagyon nehéz! Ha bármikor szükséged lesz valakire, aki meghallgat, én itt leszek, így ismeretlenül is! Puszi

Mindenkinek nagyon-nagyon boldog babavárást, a próbálkozóknak pedig megy a drukk!!! Remélem hamarosabb újabb kétcsíkos teszteket láthatunk!

2.cn

sjucus13

Sziasztok Csajok!

Képzeljétek el, olyan dolog van, amit nem tudok hova tenni.

Szerdán ugye voltam nődokinál, kértem rákszűrést, levették a kenetet.
Este volt egy kicsit sötétebb folyásom, de azt betudtam a levételnek.
Pénteken (tegnap este) volt a tisztaságin 2 nagyobb rózsaszín foltocska, ami előtt értetlenül álltam, hiszen beágyazódásnak korai lenne (18. nap), gondoltam, voltam a barátnőmnél a gyerekeket biztos megemeltem....
Erre most du meg megyek wcre, és a tisztaságin megint egy kisebb/nagyobb sötét sárgás/ enyhe világos barnás folt.

A gyomrom összeugrott, hiszen anno ugyanígy volt, mondjuk ott a mensi után elkezdődött a barnázás pár nappal, de tt is az volt, hogy barnáztam, (majdnem 6 héten keresztül), és most bepánikoltam, hogy mi van akkor, ha most sikerülne, de a szervezetem megint megakadályozza a dolgokat?
Most mi megint ez az enyhe sárgás/barnázás????
Remélem, holnapra emúlik....
bocsi, csak ki kellett írnom magamból.

dinyus

Dinyus, hogy alakult a pecsételés? Elmúlt? Maminti, veled mizujs? Nekem is ez volt az előző ciklusban, görcsöltem ovukor egy hetet, aztán pár napot nem aztán megint elkezdtem. Egy két napot kivéve végig fájt a hasam egész ciklusban.

sjucus13

@sjucus13:

Helyzetjelentès :-)
Ma nem volt színes folyás, viszont, hihetetlen módon fájnak a cicijeim, meg néha görcsölget a hasam, és este meg éjjel többször voltam kint, hogy úristen, tuti vérzek :-O
De semmi.... Ez a tipikus "mindjárt megjön érzés", ami azért furi, mert még csak a 20. napon vagyok...
Szóval most egyrészről próbálom nem figyelni a "jeleket", másrészről meg minden rezdülésre összpontosítok. :-)

dinyus

@dinyus:
Olyan babás tüneteknek tűnik, amiket írtál. Szorítok! Ha mondjuk a 12-13. Napon volt ovud akkor a 18-20 cnon már lehet beágyazódástól pecsètke. Jaaaaj de izgi. Mikor volt ovud?

caroline4

Jó reggelt!

Kéne kezdeni a hőmérőzést, de egyelőre még nem tettem. Úgy tervezem, hogy kb. 15 ciklusnyi hőgörbe után már szakértem annyira, hogy az ovu meghatározásához elég a mensi elmúlása után kezdeni a mérést és a teljes hőemelkedésig mérni. 

Ezt tervezem, mert ha nem tolódik ki nagyon az ovum, akkor csak pár napig kell így mérnem ahhoz, hogy tudjam, melyik napon volt ovum. 

6. cn

caroline4

Sziasztok!

Először is köszönöm szépen mindenkinek a bíztató szavakat, nagyon jó,hogy vagytok! Sjucus nagyon elgondolkodtató volt ,amit írtál és utána kicsit rosszul is éreztem magam, mert a dühömben olyanokat vágtam a fejéhez, amiket igazából nem is gondolok komolyan. Persze a problémák valósak, de közel sem kellene ,hogy megkérdőjelezze az érzéseimet iránta. Igazából nekem is olyan kusza az egész. A hétvégén leültünk beszélni, beláttuk,hogy mindkettőnknek voltak hülyeségei és valószínűleg az egymással töltött idő hiánya okozza ezt a mérhetetlen feszültséget köztünk. Tegnap volt a 4. évfordulónk, kirándultunk, piknikeztünk, beszélgettünk, sőt október végére egy 4 napos wellness-t is lefoglaltunk, ha már úgysem voltunk nyaralni. A vitamint szedem tovább, de emiatt is bűntudatom van, hogy a sok munka mellett még azt a terhet is ráraktam,hogy a sikertelenségek stresszét ráhárítottam sokszor, vártam,hogy majd megynyugtat stb. Úgyhogy bár nem tettünk le a babaprojektről, a következő pár hónapban ez másodlagos, inkább a kapcsolatunkat igyekszem visszazökkenteni oda, ahonnan elindultunk decemberben. 

Dinyus, izgatottan várom a fejleményeket. Olyan kíváncsi vagyok, ki hozza a következő pozi tesztet. Egyébként ezt a PCOS dolgot, teljes mértékben így gondolom. Ezért is próbálom húzni az orvosi vizsgálatokat még, mert lehet,hogy egyébként valóban mindössze a "rágörcsölés" a baj sok esetben, de az orvos rögtön felír már egy kis eltérésre (ami akár lehet,csak abban a hónapban van a szervezetben) olyan gyógyszert,ami több kárt csinál mint hasznot. És azért elgondolkodtató,hogy valóban minden 2. nőnek ilyen komoly baja lenne, vagy már csak úgy puszira osztogatják a diagnózist.. nagyon érdekes.

Ki hol jár? Milyen tüneteitek vannak? Bevetettek valami újat ebben a ciklusban?

14.cn

bsophiana

@caroline4: Bocsánat hogy eltüntem, csak az évfordulónkat ünnepeltük egy hosszú hétvégével Pécsett.
Most én is kimaradtam a mérésből, nemes egyszerűséggel azért mert tényleg semmi értelme már erre a pár napra.
Nekem viszont muszáj mérnem végig mert a doki megnézi minden Uhnál.
Meg kellett volna már jönnie (abban a hónapban mikor nincs ovum ált max 23 napra megjön) most viszont a 27.napon vagyok és még semmi.
Viszont a jobb oldalon szurkál és feszít mintha érne a tüsző.
Én ezen nem tudok kiigazodni...
Félek nehogy ciszta legyen!
Örülnék ha mostmár megjönne, már ki is váltottam a következő adag Clostit is...

27.cn

krystin
Budapest XXI. kerület

@krystin:

jaj, kyrstin! Teljesen esélytelen, hogy esetleg baba miatt késik? Az élet művel csodákat. Mi lenne ha lőnél egy hcg-t! 

Olyan jó lenne...... naaaaa... :)

caroline4

@bsophiana:

de jó olvasni a soraidat. Kívánom, hogy minden teljesen rendeződjön. Ez most kívülállóként épp a hullámvölgy fogalmát meríti ki, ami nálatok volt. Ez szokott lenni máshol is, nyugi. Csak okosan! 

caroline4

@maminti73:
Èn benne vagyok!
adele666

@maminti73:

én is jobban díjjaznám, ha zárt lenne a csopi, már többször gondoltam én is rá, hogy mennyivel jobb lenne, úgyhogy egy plusz szavazat a zártra tőle is!!!!

@caroline4:

13. napon voltunk együtt, 14. napon volt a legerősebb az ovu teszt, utána már negatív.
Ma vagyok a 21. napon, normál esetben mához 1 hétre (nem) kéne megjönnie, de az elmúlt 2 hónapban 24-26 napra jött meg, ez a nyár bekavart.
Ma semmi extra "fájdalom" vagy "érzetem" nincs, úgyhogy.... a fene se tudja, hogy msot ez megint mi volt.
De max 1 héten belül kiderül :)

dinyus

*tőlem is :)

dinyus

Sokan olvassuk régiek közül a topicot, ha zárt lesz nem fogunk tudni beleolvasni drukkolni...:( Páran vannak még a régiek közül itt. Mindenkinek drukkolok nagyon :)

szandra0408

Sziasztok,
Egyetértek Szandraval sokan olvasunk Titeket régiek is. Lett egy új topik szintén az "újak" keresere, hogy a babások ne itt beszélgessenek, hiába vagyunk itt a kezdetektől. Nekünk nem volt gond a nyitott fórum sokan csatlakoztatok folyamatosan még így 1 év elteltével is. A lényeg, hogy RÉGIEK Caroline, Krystin szurkolok, hogy minél előbb pozitívat teszteljetek és várunk Titeket is a másik topicba.
Csebiko

kiscsillag201
Dunaújváros

Cseniko: Szívből gratulálok az esküvőhöz és a babához is :)

kiscsillag201
Dunaújváros

@kiscsillag201:

minden szavaddal egyet értek. Anno nekünk nem volt gond, hogy látták amikről beszélgetünk.de valóban a többség dönt

szandra0408

Én is teljesen egyetértek @szandra0408 @kiscsillag201 minden szavával. Anno azért nyitottuk meg a másik topikot hogy mi babásak ott beszélgessünk és ne a próbálkozók szívét fájdítsuk. Azt se tettük zárt csoporttá, mert hogy az itt maradt régiek benézhessenek hozzánk és szerintem ott sokkal intimebb dolgokat osztunk meg mivel uh képeket is felteszünk. Nekem soha nem volt azzal bajom, hogy nem zárt mivel nem a teljes nevemen vagyok így a kutya se tud beazonosítani. De persze ha úgy dönt a többség, akkor elfogadjuk. :) Sok sikert mindenkinek. :)

ritus922

@kiscsillag201:

Amint megjártam az orvost és minden tuti lesz csatlakozom hozzátok.. :) 
Köszönöm a gratulációt. :)

Nekem mindegy hogy nyitott vagy zárt csoport lesz. Ha zárt lesz akkor is beléphet és elolvashatja bárki a beszélgetést és nem biztos hogy hozzá fog szólni...

cseniko

Az ígèretem szerint az aloe, amiről beszèltem. Tènyleg nem csak folsav, de elvileg ez nagyon jó, nem hízlal stb. A dokival most sikerült csak beszèlni, úgyhogy màtól szedem..
adele666

adele666

Csajok szerintem nekem most van/lesz ovum...
Egész nap feszegető érzés volt jobb oldalt, most meg elkezdett enyhén nyilalgatni!
Nagyon èrdekes, kíváncsi leszek hogy mikor jön meg ezek után!
Szombaton voltunk együtt utoljára az még akár jó is lehet, de azért reggel próbálom megfűznk apát ;)

krystin
Budapest XXI. kerület

@maminti73:

szerintem nem bántottál meg senkit, feldobtál egy "igényt" részedről, amivel nincs semmi gond.

Én támoigatnám, de ha a többség a nyitottra szavaz, attól függetlenül továbbra is fogok írni, mint ahogy eddig is tettem, a topic állapotától függetlenül.

@krystin:

hajrá, menjen az a hódítás ;)

dinyus

Köszi, de sajnos ez most nem fog menni :(
Elég csalódott vagyok, pedig mindig megfogadom hogy nem kell muszájból szexelnünk.
Mindegy majd meglátjuk a szombati katonák kitartanak-e.
Mondjuk elötte volt egy majd egy hetes szünetünk.
Sajnos a délután se jó, mert pont elkerüljük egymást.
Hát ez van ha megjön legalább kezdhetem újra a gyógyszert.

28.cn

krystin
Budapest XXI. kerület

@krystin: ne szomorkodj. Ebben a hónapban az "ideális" időpontban mi is mindössze egyszer tudtunk együtt lenni, még az ovu előtt. De tudod, olyan sokszor volt az, hogy "a lehető legjobb időpontban" voltunk együtt, ovu előtti nap, ovu nap, utána nap..... és mégsem lett belőle semmi.... Hátha most ez az 1 alkalom is elég mindkettőnknél :):):):):)

dinyus

Jó reggelt!

Látom arról folyt a beszélgetés legyen-e zárt, vagy maradjon nyitott a topicunk. 

Nekem jó volt így, hogy nyitott volt, valószínűleg már kihalt volna, ha bezárjuk. Nyáron nagy a pangás, sokan 

folyt....

caroline4

@caroline4:

szóval nyáron nagy a pangás, alig volt valaki, úgy kellett biztatni a lányokat, hogy írjanak, és zugolvasókat is, hogy merjenek jelentkezni.

Ha zárt lesz nem fognak újak jönni, hiszen egy zárt topic-ba,aminek a címe is régi (2015), senki nem akar majd jelentkezni, attól félnének, hogy nem tudnának beilleszkedni, friss topicot keresnének.

A zárt előnye, ami nekem tetszene, hogy nem lenne ott a veszély, hogy valaki ránk ismer. De ez kivédhető, ha kerüljük, azokat az írásokat, amik sokat árulnak el rólunk. Ennyi. 

A nyitott előnye, hogy sok olyan nőnek segítünk az írásainkkal, akik nem olyan írosgatósak, mint mi. Bátran mernek csatlakozni, mert látják, hogy erre biztatjuk őket. 

Most is:  LÁnyok! akik olvastok! írjatok bátran, be lesztek fogadva, örülünk, minden új tagnak, mert velük együtt izgulunk, reménykedünk. 

caroline4

@krystin:

miért nem csinálsz egy ovutesztet? nincs? Lehet még ma sem lenne késő együttlenni. Azért a petesejt is él asszem 24 órát. Szorítok.

caroline4

Ez a 3. napi vèrvètelem eredmènye. Valaki èrt hozzá?

caroline4

caroline4

@caroline4:

én nem látok csatolt képet, de pont akartam én is kérdezni csajok, hogy a 3. és 21. napi vérvételre éhgyomorra kell menni?

dinyus

Na, mostmár látok :)
Én nem értek hozzá, de a referencia tartomány szerint itt minden ok.

Viszont találtam pont egy oldalt, még csak megnyitottam, nem néztem át, de hátha hasznos:

http://www.infertility.hu/hormontabla.htm

dinyus

Vagy még:

attachments/1291793302.8078.pdf

http://meddovagyokanyaleszek.cafeblog.h ... vizsgalat/

de nyilván milliónyi oldal van fent, én csak kicsit rákerestem, de nem volt időm még belemélyedni :)

dinyus

Női hormontábla 

Női hormonszintek
Vizsgálandó hormon

Vizsgálat ideje

Normál-
értékek
Mit jelent ez?

Follicle Stimulating Hormone (FSH)3. nap3-20 mIU/mlAz FSH az ovarium stimuláhatóságát mutaja.Általában 6 alatt kiváló, 6-9 jó, 9-10 még megfelelő, 10-13 nehezen stimulálható, 13+ nagyon nehezen stimulálható. A PCO-sbetegek kivizsgálásakor az FSH/LH arányt is nézik. Ez az arány normálisan kb. 1:1, ha az LH értéke magasabb, a PCO diagnozisa valószínű.
Estradiol (E2)3. nap25-75 pg/mlAz alsó értékek jobb stimulálhatóságot jeleznek. Abnormálisan magas szintek a 3. napon funkcionális cystára, vagy kimerülő petefészekre utalnak.
Estradiol (E2)A peteérésre adott gyógy- szerelés 4.- 5. napja100+ pg/ml vagy 2x a 3. napiAz E2 szintet indokolt a stimuláció alatt vizsgálni. Értéke attól függ, hány tüsző van, ill. azok mekkorák. Ez betegenként változó. A legtöbb orvos bármilyen E2 növekedést jó jelnek tart, mások szerint a 4. napon 100 pg/ml feletti érték, vagy a 3. napi érték kétszerese lenne ideális.
Estradiol (E2)A hCG beadás napja200 + pg/mlÉrett (18 mm) tüszőnkként 200+ pg/ml.Túlsúlyos nőkben néha kisebb értékek mérhetőek.
Luteinizáló Hormon (LH)3. nap< 7 mIU/mlA normális LH szint nagyjáből azonos az FSH-val. Ha az LH magasabb, mint az FSH, az PCO-ra utalhat.
Luteinizáló Hormon (LH)LH csúcs
(középidő)
> 20 mIU/mlAz LH csúcs 48 órán belül ovulációt vált ki.
Prolactin3. nap< 24 ng/mlEmelkedett prolaktin szint gátolja az ovulációt. A magas prolaktin szint hipofizis tumor veszélye miatt további kivizsgálást igényel. A PCO-s betegek egy részében is észlelhető hyperprolactinaemia.
Progesterone (P4)3. nap< 1.5 ng/ml

A "tüszőérés fázisának" szintje. Emelkedett érték esetén a teherbeesés valószínűsége csökken.
(Fakultatív jell. vizsgálat)

Progesterone (P4)

ovuláció után 7 nappal

ciklus 21-24. napja

> 15 ng/mlA progeszteron-vizsgálat az ovuláció meglétét bizonyítja. Amikor a tüszőből kiszabadul a petesejt, "sárgatestté" alakul, és progeszteront kezd termelni. 5 fölötti érték már jelez valamilyen ovulációt, de a legtöbb orvos 10 fölöttit vár el természetes ciklusban és 15 fölöttit stimuláltban. Egyesek szerint a tesztet érdemes reggel, éhgyomorra végezni.
Thyroid Stimulating Hormone (TSH) (Pajzsmirigy Serkentő Hormon)3. nap.4-4 uIU/mlA normális középérték a legtöbb laborban 1,7. Magas TSH alacsony vagy normális T4 szinttel kombinálva pajzsmirigy alulműködésre utal, ami befolyásolja a fertilitást.
Szabad Triiodothyronine (T3)3. nap1.4-4.4 pg/mlNéha a beteg pajzsmirigy nagyon sok T3-at termel, de normális mennyiségű T4-et. Éppen ezért a pajzsmirigy működésének alapos vizsgálatához hozzátartozik mindkét hormon szintjének mérése.
Szabad Thyroxine (T4)3. nap.8-2 ng/dlAlacsony szintje pajzsmirigy-betegségre utal vagy az agyalapi mirigy betegségére, amennyiben az nem termel elég TSH-t a megfelelő T4 szint eléréséhez.
Össztesztoszteron3. nap6-86 ng/dlA tesztoszteront a mellékvesék és a petefészkek termelik. 50 fölötti értéket a legtöbben már emelkedettnek tartanak.
Szabad tesztoszteron3. nap.7-3.6 pg/ml 
Dehydroepiandrosterone Sulfate (DHEAS)3. nap35-430 ug/dl 
Androstenedione3. nap.7-3.1 ng/ml 
Sex Hormone Binding Globulin (SHBG)3. nap18-114 nmol/lSzexhormon-kötő fehérje. Emelkedett szintje a férfi nemi hormonok emelkedésére utalhat.
17 Hydroxyprogesterone3. nap20-100 ng/dlA ciklus közepén a csúcs 100-250 ng/dl, lutealis fázisban 100-500 ng/dl
Éhgyomri Insulin8-16 óra éhezés< 30 mIU/mlA normális szint önmagában nem informatív A 10-13közötti érték enyhe inzulin-rezisztencia jele, 13 fölött súlyosabb inzulin rezisztenciára utal. (PCO-s betegek!!!)

caroline4

látjátok a táblázatot? 

A hormontáblázat szerint, nem jó, ha a 3. napon levett vér szerinti lh magasabb mint az fsh, mert akkor az PCO-ra utal. 

Na ne már, hogy én is PCO-s lettem.  Most sírjak vagy nevessek? Már mindenki PCOs????

caroline4

az lh szintem : 7,92 
az Fsh : 5,62. 

Na akkor mi van? ez törvényszerű vajon? hogy ha valakinek így van, hogy magasabb az lh-ja, akkor pco-s? 

Fura. Nyilván majd a doki megmondja, de szerintetek? Aki PCO-s annak így van? 

Amúgy progeszteron szintet nem is néztek, az nem tartozik az alaphormonok közé? 

caroline4

@caroline4:

Nézd meg a 3. linket, ott ír az FSH-LH kapcsolatáról, aszerint messzemenően nem vagy PCO-s :)

dinyus

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?