Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nekem ugye vasárnap volt (10. nap körül) egy barna foltom, mint azt írtam, tegnap és ma nem igazán van jelen, inkább csak "sárgás barna" 1-2 foltocska, úgyhogy én még teljes izgalomban vagyok, hogy most milyen irányba megy a dolog...

@sjucus13:

nagyon drukkolok, hogy rendben legyen minden, és utána élesbe nyomassátok Ti is :)

@anniel:

mi a helyzet, engem is érdekel ám :)

Lilypie Pregnancy tickers
dinyus

@sjucus13:

A 20. cnon járok ès mèg mibdig lebt a höm. Nibcs tojcsis nyák, nincs szúrkálás. Mióta babával próbálkozunk mèg nem volt velem ilyen.
Szerintem kimaradt az ovum. De az inozitol áállítólag mèg annak is meghozza az ovut akinek addig nem volt.

20. Cn

caroline4

Sziasztok! Szandra gratulálok, szép baba, legyetek boldogok! :)

Én holnapra várom, a cickóim fájdolgálnak, viszont nem görcsölgetek, pedig mensi előtt szokott hasogatni. Hétvégén átvészeltem egy enyhe kis felfázást, már most csak viszketek, nem tudom ez mitől van fura, nem olyan mintha gombásodás lenne vagy valami hasonló dolog. 

Lilypie First Birthday tickers
cseniko

@caroline4:

Nagyon durva, mióta "tudatosan" figyelem a ciklusokat, nekem is egy csomó hülye dolog van, ami eddig nem :)
Tiszta röhej :)

dinyus

Sziasztok!

Először is Szandra én is teljes szívből gratulálok!! Gyönyörű baba!
Dinyus, nagyon drukkolok!
Én a múlt héten a poklot jártam még, bementünk kedden a klinikára, mert elég erősek lettek a fájdalmak. Azt mondták lehet méhen kívüli, de még annyira kicsi, hogy nem tudják, menjek szerdán, pénteken bhcg vérvételre. Szerdán mentem, pénteken mentem, azt mondta a dokinő, hogy túl magas, méhen kívüli lesz, de csináljunk ultrahangot. Nehezen behívnak. Mindenféle adat, aztán kiderült, hogy méhen belül 2.1 mm-es a crl, de még nagyon kicsi szívhang még nem látható. Én már annak örültem, hogy van mérete a petezsákon belül. Tegnapra volt időpontm a saját dokimhoz. Mondtam, hogy pánik volt, mondta jól tettem, hogy bementem. Ultrahang 3.7 mm, szívhang sejthető. Láttunk valami pulzálást. Veszélyeztetett terhességgel kiírattam táppénzre. Mondta még nem biztos, de reménykeltő. És én reménykedem, mert eddig egyáltalán még szívhangfélexsem volt.
Bocsánat, hosszúra sikerült, de olyan jó leírni :)
anniel

Sziasztok!

Először is Szandra én is teljes szívből gratulálok!! Gyönyörű baba!
Dinyus, nagyon drukkolok!
Én a múlt héten a poklot jártam még, bementünk kedden a klinikára, mert elég erősek lettek a fájdalmak. Azt mondták lehet méhen kívüli, de még annyira kicsi, hogy nem tudják, menjek szerdán, pénteken bhcg vérvételre. Szerdán mentem, pénteken mentem, azt mondta a dokinő, hogy túl magas, méhen kívüli lesz, de csináljunk ultrahangot. Nehezen behívnak. Mindenféle adat, aztán kiderült, hogy méhen belül 2.1 mm-es a crl, de még nagyon kicsi szívhang még nem látható. Én már annak örültem, hogy van mérete a petezsákon belül. Tegnapra volt időpontm a saját dokimhoz. Mondtam, hogy pánik volt, mondta jól tettem, hogy bementem. Ultrahang 3.7 mm, szívhang sejthető. Láttunk valami pulzálást. Veszélyeztetett terhességgel kiírattak táppénzre. Mondta még nem biztos, de reménykeltő. És én reménykedem, mert eddig egyáltalán még szívhangféle sem volt.
Bocsánat, hosszúra sikerült, de olyan jó leírni :)
anniel

@anniel:

nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen!!!!

Én ma nem bírtam ki, csináltam reggel egy 10es tesztet, sajnos negatív, de egyelőre még nagyon a "barnázásnak" sincs jele, úgyhogy azért még egy pici remény van bennem, ha nem, haladunk tovább :)

dinyus

@anniel: Drukkolok neked! Olyan rossz mikor így megijesztik az embert!

@dinyus: A próbálkozás kezdetén és elején mindig van valami, az ember épp tanulja a ciklusát, nem nagyon tudja mire vélni a dolgokat.Engem párszor jól megtréfált, gondolkozhattam énis ez miért, hogyan

@cseniko: Neked is megy a drukk! Esetleg próbáld meg a tőzegáfonyát  több féle kivitelben is van egy c vitamin kombóval!

Nekem ma van az utolsó clostis nap, jövőhét kedden doki.Eddig nem érzek sem feszülést sem szurkálást sehol,de még korai is lenne.

7.cn

krystin
Budapest XXI. kerület

@anniel:
Pihenj nagyon sokat! Minden rendben lesz! Csak pozitívan!!! Megy a drukk!!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
lolo8280
2315 Szigethalom

@anniel: De jó hírek! Mikor kell menned legközelebb? Nagyon-nagyon vigyázz magadra, semmi, de semmi ne érdekeljen jobban, mint az, hogy jól érezd magad, mármint, hogy ne görcsölj...tényleg sokat pihenj! Úgy örülök neked, meg persze irigykedek is kicsit, remélem hamarosan követem a példád, és harmadszorra nincs más opció, csak a siker! Így kell hozzáállnunk. ;-)
Dinyus, neked megy a drukk! És még kinek mostanában?

sjucus13

@sjucus13:

sajnos én is elkezdtem ma barnázni, "menetrendszerint" :(
kértem időpontot dokihoz, szept végére, elvileg férjemnél minden ok, elvileg szervileg nálam is, PE-m van az ovuteszt szerint, rendszeresen 28 naposak a menseseim, "időben" is megfelelően vagyunk együtt, úgyhogy akkor passz....

dinyus

@dinyus: Sajnálom! Nálad már nézték a hormonokat? Lehet, hogy abban van valami probléma, ha a menses előtti pecsételgetést és a vetélést nézzük.

@cseniko:Mikor tesztelsz?

Én már lassan bekattanok a várakozástól, pedig már csak kb. két hét van hátra. Ha nem nézem meg 15ször a naptárat naponta, akkor egyszer sem. Hiába minden program, hiába a meló minden nap, mindig csak ezen töröm az agyam, ha a nem-rágörcsölést valahol tanítanák én beiratkoznék!

sjucus13

@sjucus13: Teljesen megértelek, én is beiratkoznék, most hogy szedtem a gyógyszert állandóan figyelgetem mikor feszül és szurkál már a petefészkem pedig tudom hogy még túl korai!

Multkor mikor a védőnővel találkoztam a program keretében, volt vele egy számomra nagyon megnyugtató beszélgetésem!
Elmondtam neki, hogy félek hogy rágörcsölök, és hogy ez mennyire normális.
Ő azt mondta, hogy egy nőnek aki igazán vágyik a babára lehetetlen nem gondolni erre, ezért ne aggódjak, az se baj ha mensi megjövetelénél pár napig szomorú vagyok vagy netán dühös.
Azt mondta onnantól kell komolyabban venni hogyha ez a szomorúság,depizés nem múlik el pár nap alatt hanem egész ciklusban tart.
Elmondta hogy ne aggódjak amit átélek természetes és egyátalán nem jelenti hogy gond van velem,elengedni se fogom tudni a dolgot, nem baj az ha harcolok érte!
Engem borzasztóan megnyugtatott az egész beszélgetésünk, mellé még ő is mondta hogy jó az Ördög Nóra könyve, szakmailag is helyes.

@dinyus:Sajnálom, tényleg érdemes ha tudsz mindent megnézetni az a tuti!
Az elöbb említett védőnős beszélgetésen a havi csalódással kapcsolatban arról is szó esett, hogy nem értem mi történt multkor volt peteérés(láttuk az ultrahangon, volt pozi ovuteszt meg a szúrkálás is), jó időben is voltunk együtt és mégse sikerült!
Mondta hogy gondoljak arra hogy egy teljesen passzoló hónapban amikor minden rendben is csak 25% esélyünk van a sikerre!
Ez kicsit megnyugtatott, remélem hamarosan eljön a mi 25%-unk is!

Én alig várom az ultrahangot, holnaptól elkezdek ovutesztelni meg elkapom párszor a férjem 
Csak pozitívan csajok, sose szabad feladni!
Az ismerősöm 10 év próbálkozás és 3 lombik után sem adta fel, ott az eredmény sikerült a 4. lombik!

8.cn

krystin
Budapest XXI. kerület

Sjucus13

Köszönöm szépen neked is a drukkolást. Szerencsére kiírt a doki veszélyeztetettnek, így itthon lehetek. Igyekszem pozitívan gondolkodni, néha vannak a fájások, de ilyenkor igyekszem nyugtatni magam. Két hét múlva 25-én megyek újra. Addig kapaszkodik abba, hogy most láttunk pulzálást és előrébb jutottunk, mint eddig.
Szerintem egyébként tök normális, hogy kicsit irigy vagy. Én az egyik barátnőmmel kb egy nap eszünk teherbe, és miután nekem meghalt, nem tudtam nem irigy lenni, és végignézni a baba fejlődését a pocakban.
De én teljes szívvel hiszek abban, hogy akik teljes szívből szeretnének babát még fogják kapni, csak magadról nehéz elhinni. Én még nem hittem el, de igyekszem
anniel

@krystin:

Nagyon jól estek a szavaid, és igen, én is hiszem, hogy hamarosan eljön a mi 25%unk :)

@anniel:

pihenj, amennyit csak lehet, próbálj meg nem "túlaggódni" magadat, minden rendben lesz :)

dinyus

@sjucus13:

Méh nem néztek hormonokat, augban telik le az 1 éves próbálkozás, gondolom, most jön az, hogy megnézik a hormonokat. szept. 21-re kaptam időpontot a ndokimtól, és most nem hagyom lepattintani magamat!!!

dinyus

@dinyus: Jól teszed! Vizsgáljanak csak ki szépen!
Pont szeptember 21.-én van a házassági évfordulónk :-D
Nekem azt mondták hogy az egy évnél a doki csináltat majd átjáhatóságit, meg megyünk majd tovább a vizsgálatokkal.

krystin
Budapest XXI. kerület

@sjucus13:

koszi a kérdést, csináltam teszteket, de negatív. 3 napja késik a melleim fájnak de ennyi semmi más.  1 tesztem van még nem tudom mikor csináljam meg. Barátnőmnek a 8. napon lett csak pozi a 7.-en més negatív volt.

cseniko

Jaj de jó! Ez olyan izgalmas! :-D Nagyon drukkolok, hogy a harmadik pozitív legyen!

sjucus13

@cseniko:Na mizujs? Mikor tesztelsz?

Én a 11. napon vagyok,még nem érzek semmit, tűkön ülve várom az ultrahangot.
Mivel eddig kb semmi kezdek aggódni hogy mégse hozta meg a várt eredményt,de ezt az ultreahangig nem valószínű hogy megtudom.
Azért ovutesztelek egyelőre még harmatgyenge a második csík,kíváncsi leszek lesz-e változás.

CSajok veletek mizujs? Nyáriszünet?

krystin
Budapest XXI. kerület

Szorítok mindenkinek, hogy vègre sikerüljön.

Nekem a 22. Cnig semmi, aztán leesett a hőm, majd lassan elkezdett emelkedni. Ma a 25. Cnon vagyok, ès hajnal óta jobb oldalon nagyon èrzèkeny lett èrintèsre. Elèg kèsői ovu de ovunak tűnik. Ma reggel együtt is voltunk. A hőm is 36,9. Szóval innentől kb kèt hèt mèg hogy kiderüljön.

De hogy lehetett előbb a hőemelkedès ès rá három napra az ovufájdalom? Szerintetek?

caroline4

Csatlakozom a kérdéshez, hogy kivel mi újság. Kár, hogy már a babások nem nagyon járnak vissza, remélem ez csak a nyár végéig lesz így. Bár, hogy őszinte legyek néha belesek az ő topikjukba is, de akkor is sajnálom, hogy külön váltunk, mert náluk és nálunk is gyakran nagy a csend...

Caroline, veled mizujs? Végül jött egy megkésett ovu? Vagy kényszerpihenős hónap volt?
Mrshope, te hol tartasz,mikorra nem várod?
Krystin ne aggódj, még van idő, 11. napon szerintem abszolút rendben van, hogy semmi jele, legalábbis nekem csak az ovu előtti és az ovu napján szokott lenni egy kis hasszurka. Neked eddig hogy volt?

Én most a 21. cn-on vagyok, ha minden igaz 22-23-ára várom, úgyhogy nemsokára már én is csatlakozok hozzátok, úgy teljesen.

sjucus13

Caroline, bocsi, már látom, hogy írtál...csak elkezdtem írni még mielőtt elküldted, aztán félbe hagytam, és kicsit később folytattam.

sjucus13

@krystin:

köszi a kérdést, nem tudom mikor teszteljek hogy tutira biztos eredmény legyen. barátnőmnek a mensi után a 8. napon lett pozi. 1 db tesztem van csak.... lehet megvárom a 8 napot, ha addig nem jön meg tesztelek, ma egy picit éreztem minhha hasított volna remélem nem a mensit jelezte...

cseniko

@sjucus13: Visszajárunk ám, csak csendes megfigyelőként általában, és megy a drukk innen is :) Abban igazad van, hogy nagy a csend a babás topikban, valahogy nem az igazi így külön :) Én személy szerint minden nap elolvasom ezt a topikot is, visszahúz a szívem. :)

Lilypie Premature Baby tickers
molyocska
Nagykanizsa

Örülök azért hogy ennyién ittvagytok!

Cseniko szerintem is várj még, utána úgyis fudni fogod hogy te mindent megtettél!
Esetleg változtattál valamit ebben a ciklusban?
Új vitamin vagy valami?

Caroline: Sajnos nem tudok segíteni, magamnál is olyan bizonytalan vagyok és ez olyan rossz!

Sjucus13: Nem túl nyerő ez az állandó várakozás(először az ovura, aztan a mensire).
Igyekeztem most elengedni magam nem ezzel foglalkozni állandóan, de azért izgulok mit lát majd a doki a holnap ultrahangon.
Iszom az Inofolicot is ezerrel mint a kisangyal.

12.cn

krystin
Budapest XXI. kerület

@krystin: semmit nem szedek és nem figyelek semmire, amennyire csak lehet próbáltam "elengedni" a dolgot és az esküvőre koncentrálni.... de valahogy nem érzem sikeresnek, bennem hogy pcoval nem egyszerű spontán teherbe esni, ezért nem is tudok bízni benne.

cseniko

@cseniko:Én is így vagyok bár én szedem az Inofolicot az orvos javaslatára, plusz szedtem a clostit .
Holnap utrahang kiderül hogy sikerült-e a petesejt termelés.
De nem érzek semmit, bár annyira nem is monitorozom magam,de nincs szurkálás, úgy sejtem nem lett egy tüszőm sem.
Bár ne legyen igazam, de általában bejön a megérzésem.
Igyekszem én is elengedni a dolgokat, nincs őrült stresszelés meg semmi 
Bár az kicsit idegesít hogy még nem volt teljes kivizsgálás, mármint komplett 3. és 21. napi vérvétel,AMH, átjárhatósági de idővel oda is eljutunk :)

12.cn

krystin
Budapest XXI. kerület

@krystin:
Nekem a dokim azt mondta hogy előbb legyen az átjárhatósági és utána a gyógyszer ha minden oké, mert ha a petevezetékben bj van akkor fölösleges a gyógyszer amíg az a probléma még nem oldódik. Szurkolok neked hogy minden jól alakuljon.

Még mindig nem jött meg, fájnak a melleim, és néha érzek kis hasogatást. Nem tudom mire vélni.

cseniko

@krystin:

mi lett az eredmény a dokinál?

Én is pont azon gondolkodtam, hogy mit fognak nézni nekem szeptemberben?
merthogy ugye letelt az 1 év, de pl még én sem voltam sosem teljesn (3.-21. napi) hormonvizsgálaton.
AZ én gondolatom az lenne, hogy azzal kezdik, emg az átjárhatóságivla. Nem?

@cseniko:

VEled miújság?

dinyus

Sziasztok!

Cseniko nagyon drukkolok! Én találkoztam olyan emberrel, aki miután megmozdult a baba derült ki, hogy várandós. Bár ez fura, de ne add fel!!
Én minden nap olvaslak titeket, és a babásat is, és drukkolok, csak nem tudom eldönteni hova való vagyok, mert bár kisbabát várok, de még a 12 hét előtt, így nem érzem magam sehova valónak.
anniel

@dinyus: Nemrég értem haza. 15:20as idöpontommal 16:40re jutottam be.
Képzeljétek aztmondta a doki hogy a legjobbkor jöttem, 8,8 mm a nyálkahártya és 20 mm a tüsző.
Írt egy tüszőrepesztőt,ki kellett váltani és minnél hamarabb beadni magamnak, csak mint kiderült nem nagyon van a patikákban.
A mi sztknkban mondta a patikusnő, hogy próbáljam meg kórházakban lévő patikákban vagy a nőgyógyászati klinika mellett lévő nagyváradtériben.
Még jó hogy nem autókáztunk végig a városon hanem felhivogattam őket amig találtam egyet ahol van.
A férjem be is adta nekem, azt mondta a doki hogy holnap délután/este kell együttlennünk.
Még vacillálok hogy ma este is elcsábítsam-e.
Összességében boldog vagyok,legalább van valami eredmény.
Azt mondta ha nem sikerül, akkor szedjem be a maradék 5 szem Clostit úgy mint az előzőt.

13.cn

krystin
Budapest XXI. kerület

Krystin, gratula a jó hírekhez! Nálunk az orvosok jobban inkább a 2-3 naponta történő együttlétet preferálják, szóval...de hát ez is olyan, hogy ahány orvos, anyi szakvélemény. Mindenesetre megy a drukk!

Anniel, részemről nyugottan maradj, szeretettel várom a fejleményeket, amíg nem akarsz/mersz még átpártolni máshová, én mondjuk mindenkiről szivesen olvasok, és amúgyis ezek a kivizsgálások/megoldandó kérdések várnak bennünket is nemsokára.

Cseniko, hogy vagy? melyik nap is tesztelsz? Csütörtökön, vagy már holnap?

Caroline, veled mizu? Egyébként kicsit megkésve válaszolok a kérdésedre, hogy nem tudom, hogy mi lehetett, nálam is hasonló volt a helyzet, pont úgy szurkált, mint ovukor szokott, mindig be szokott jönni, aszerint ül is a 30+/-1 napos ciklusom, de rá három napra megint éreztem a másik oldalon. Lehet, mindkét oldalról érett egy-egy tüsző? Nem tudom mire gondoljak.

Dinyus, legalább nálatok is előrelépés lesz vizsgálatügyben.

Többiek mizujs? (Bocsi, hogy nem írok neveket, de nem tudom ki jár errefelé mostanság.)

23.cn

sjucus13

@sjucus13: Lehet hogy csak holnap ugrunk neki ma valahogy semmi kedvem sincs.
Holnap meg délután-este csak lesz alkalmunk valamikor összebújni.
Meglepett hogy írt a doki tüszőrepesztőt is, de örülök neki legalább nem cicózunk.
Érdekes hogy van egy érett tüszőm de megse volt semmi tünetem pedig szinte biztosra vettem hogy nem sikerült a stimuláció.

krystin
Budapest XXI. kerület

Krystin: Máskor mennyivel előtte szoktad érezni, hogy ovu lesz? Én csak előtte egy nappal és ovu napján, ami nálam 14.-17. cn-ot jelent.

sjucus13

Hát nemtudom multkor 2 napig szurkált, csak azért lep meg hogy nem érzek semmit mert már elég jó méretű a tüszöm.
Most nézem a papíromat ott holnapot és csütörtököt jelölte meg a doki együttlétnek.
Csak én parázom hogy az már késő?
Nemtudom mennyi idő múlva repeszti meg a szuri, bár sejtem hogy érezni fogom

krystin
Budapest XXI. kerület

Azt írja egy dokinő hogy statisztikailag  kb 36 órára tehető a tüszőrepedés, a pete 72 órát a spermium 48-at él. Ezek alapján a holnap, holnapután elég jó terv, szerintem.

sjucus13

@krystin:
A legújabb kutatàsok szerint èn úgy tudom a petesejt èlettartama 12-24 óra, de bizonyìtott, hogy az öregedès jelei màr 6 óra utàn kimutathatóak. Szerintem ma legyetek együtt mindenkèpp, ès ha úgy alakul holnap is. Inkàbb ott vàrakozzanak màr a kiskatonàk! ;) Hisz ha minden igaz, a maiaknak pèntek szombatig è
adele666

@krystin:
A legújabb kutatàsok szerint èn úgy tudom a petesejt èlettartama 12-24 óra, de bizonyìtott, hogy az öregedès jelei màr 6 óra utàn kimutathatóak. Szerintem ma legyetek együtt mindenkèpp, ès ha úgy alakul holnap is. Inkàbb ott vàrakozzanak màr a kiskatonàk! ;) Hisz ha minden igaz, a maiaknak pèntek szombatig èlniük kell, addigra pedig meglesz a tüszőrepedès. De nehogy a holnapival lekèssetek. Ez csak az èn meglàtàsom. :)
adele666

Bocsi, az elsőt először törölte.. a 2.-t nèzd! :)
adele666

Jaj, tényleg mindenhol máshol így van írva, hogy max. 24 óra amíg megtermékenyíthető...de a lényegen nem változtat, ma és holnap a nyerő. :-)

sjucus13

Adele, veled mi újság?

sjucus13

Sziasztok Csajok,
Tegnap 12:04 perckor sürgősségi császárral megszületett Beni :) Sajnos átvitték Fehérvárra PIC-re de holnap engem is kiengednek hozzá.

kiscsillag201
Dunaújváros

sjucus13 (#p5003780):
Köszi kèrdèsed! ;) Ez a 3. próbàlkozós hónapunk, egyben a 3. ovu teszttel követett hónapunk. Első kettőben 15.nap szèp pozitiv teszt, Jónàs naptàr szerint is akkor volt tökèletes az idő, de semmi.. :) A tegnapi csìk màr hasonló erőssègű volt mint a kontroll, szerintem ma lesz pozitiv (17.ciklusnap). A baràtcserjèt szedtem vègig, màs egyebet nem. Szerencsère nem voltam most nyàron ràpörögve a dologra, mindig volt valami program, de nem segìtett a jelek szerint..Feladtam, hogy a műtèt utàn könnyebb lesz. Sajnos az èn esetemre sem ez lesz jellemző. :/ Szeptemberben majd eldöntöm a tovàbbiakat, mit kène szedni stb.. Egyèbkènt olvaslak benneteket csendben! ;) Ès gratulàlok a friss édesanyàknak!!
adele666

@sjucus13: Hát a mai már megvan, de szerintem holnap is behuzzuk :D
Az a tuti, nekem aztmondta a védőnő hogy a 80millió/ml-re akár naponta 3x is csinálhatnánk.
Azért az sok, elég lesz még holnap
MÉg nem érzek semmit, vagy most ilyen inkognító módban van a petefészkem vagy még nem történt semmi

@kiscsillag201: Gratulálok! Gyönyörű nagyfiú!REmélem őt is megvizsgálják és kiengedik majd veled!

14.cn

krystin
Budapest XXI. kerület

@krystin:
Köszi :) Elméletileg 1 hétig lesz ott de minden nap megyek hozzá be.
Hajrá csajok mindenkinek megy a drukk. Érdemes azért folsavat +B6 vitamint szedni ha mást nem is.

kiscsillag201
Dunaújváros

@kiscsillag201: gratulálok a kis vasgyúró bébitekhez! Nagyon cuki kislegény. Nagyon sok boldogságot, és mindenek előtt jó egészséget kívánok az egész családnak! :-D ;-) :-)

sjucus13

Kiscsillag! Nagyon nagy gratula! Nagyon szèp a babád. Mièrt vittèk át oda? Hogy tudod így szoptatni? Annyira szèp időszak következik, ami nagyon fárasztó is egyben. Jó egèszsèget!

caroline4

Nálam csendes várakozás van. Jövőhèt szombatra nem várom. Kedd-szerda körül tesztelek majd.

Szerintem 4. Dpo

caroline4

Sziasztok. Köszönöm a sok érdeklődést, de ma reggelre megjött az 7 nap késés után. Sajnos.

Kiscsillag gratulálok a picihez.

cseniko

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?