Új privát üzeneted érkezett!

lÁNYOK !
Lenne egy eladó Brevi Royal járókánk.
Ár:8000,-
Érdekel valakit?
Kép

pussssz:Márti
pkismarti
 
 


Üdv mindenkinek!!!

Nagyon régen jártam már "nálatok", de mostanában nem bírom magam utolérni, és a gépem is sokszor rosszalkodik, az internetem meg olyan tetű, hogy nem bírom kivárni (28,8 Kbps), ha ez mond vmit.
Most azért írok, mert láttam egy hirdetést kismamaruhákról.

Gólyahír Kollekció Baby és kismama ruházat kiárusítás

cím Puskás Lászlóné
Vác, Fekete u. 53

Tel.: 30-501-4527

Most nincs többre időm, mindnyájatokat puszilom, az apróságokat duplán!!!!!!!!

Mona
vinnÉ
 
 


Sziasztok,
Mesi, örülök, hogy hozzávetőleg jól érzed magad. A háznál meg akkor valamennyire kompenzál titeket a vállalkozó. Kiváncsi vagyok mikor szültök, meg Botiöcsi nevére is.
Ja, mi ma voltunk orvosnál, úgy néz ki, Boglárka lesz kistesó. (Szombaton már vettem neki egy kis kockás 74-es ruhácskát Kép ) Már 750 gramm és 24 cm, úgyhogy rendesen van már hasam. Nem tudom mennyit fogok még hízni.
Márti, nekünk még megvan kisBéla járókája végszükség esetére, de azért köszi.
Mona, jó, hogy írod te is, de tömegközlekedéssel elég körülményes oda eljutnunk. Amúgy jól vagy?
Mindenkinek üdv,
Tündi
tunde_n
 
 

 
 

Sziasztok!

Tünde! Gratulálok Boglárkához! Ti így is szerettétek volna ugye, hogy kislány legyen a Tesó?

Mi tegnap voltunk dokinál. Hát úgy tűnik így a végére csak nem úszom meg probléma nélkül. Felment a vérnyomásom. 150/90-et mért. Rögtön adott is gyógyszert, amit szülésig szednem kell. Bár ma felhívtam a védőnőt, lehet, hogy ad egy mérőt kölcsön, hogy pár napig tudjam mérni egész nap, mert olyan furcsa ez nekem, hogy 2 hete még 118/85 volt a védőnőnél és ilyen hirtelen ilyen magasra képes felugrani? Úgy nincs hangulatom most ehhez a gyógyszerhez! Persze, ha a Baba érdeke így kívánja mindenképpen szedem, csak valahogy ez az egyszeri tegnap esti magas érték nekem nem elegendő bizonyíték ahhoz, hogy gyógyszerre állítson a doki. Különösen, hogy tegnap pont fájt a fejem, szerintem front miatt és úgy gondolom ez okozta a magasabb vérnyomást. Na mindegy, ezt a két hetet kibírom gyógyszerrel is!
Amúgy a doki szerint még nem szülünk a közeljövőben, kibírjuk a végéig!

Mindenkinek kellemes napot kívánok!

Üdv: Meskete

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán
 
 


olyan jó napunk volt ma, Dorcsi szopik és alszik vagy csak nézelődik, mosolyog, hangocskákat ad. az infacolt adom minden etetés előtt, igy nincs pocifájás, illetve egy kis masszázzsal is rá szoktam segíteni a trottyokra. továbra is éjszaka fejek vagy ha nappal túl sokáig alszik és túlcsordulok. szopi végén én sem tudok mert nem marad semmi. egy mellből még nem tudok szoptatni, mert még nem elég neki. a rövid cumizgatásoktól meg ivásoktól eltekintve most 4 óránként eszik. ma én is aludtam vele egy csomót, illetve nem is olyan sokat, de felüdülés volt. a bukás már nem zavar, annyira.... csak amiatt hogy szegény nem elég hogy fuldoklik, megijed és csuklik de még át is kell öltöztetnem (hiába az előke, a pelus, az oldalt fektetés, a felültetés) karban tartani szopi után 1 órán keresztül nincs erőm. Amúgy már 4050 gramm, 4 hetesen. 4 hét alatt 750 gramm hízás. A doki kiröhögne ha tápszert akarnék íratni, igaz? Ma nem volt szükség pótlásra, se tejre se teára Kép Kép Kép csak el ne kiabáljam!

Mesi a magas vérnyomás nem vicc, vedd be a gyógyszert, bár téged már nem fenyeget koraszülés de akkor is súlyos komplikációt okozhat. jó hogy nálad lesz a mérő, majd ne felejtsd el használni is Kép

Tünde, szóval ott is kiscsajszi lesz! és de szép nevet választottatok! remélem KisBélánál azóta minden rendbejött.

Márti, nahát már csak árulni jössz felénk. nekem fa keretes járóka kellene. mostanában mindenfélét veszek a babaszobán. ma éppen zenélő körforgót és babatornáztatót, a tesóm veszi át és hozza haza Pestről. tökjó úgy örülök mert mindig ilyet akartam és olyan drágák, mint ahogyan a ruhácskák is. most kezdünk váltani 62-esre!!!

olyan édesen alszik itt a karomban de sajnos lemerült az elem a fényképezőben.... nem tudom veletek megosztani. én meg nyakamba felhúzott pizsamafölsőben ülök félpucéran Kép mert kicsit szopizott itt félálomban.

mindjárt jön Apája is, elköszönök
majd jövünk hamarosan, puszi
Moncsi
palinta
 
 


Sziasztok!

Mesi,
vigyázz magadra nagyon! Mérjed szerintem is, valószínűleg csak egyszeri volt az a magasabb érték.

Moncsi,
hát igen, valahol mélyen azt hiszem így szerettük volna...Örülök, hogy neked is könnyebben mennek a dolgok.

Üdv,
Tündi
tunde_n
 
 


Sziasztok!

Palinta,
amig tudsz annyi pótlást fejni, hogy Dorcsi ne "éhezzen", addig az anyatej a legjobb megoldás. Persze lehet kérni a dokitól egy doboz tápszert, hogy legyen otthon, de az hipoallergén legyen. Valóban megnyugtató, ha nem azon kell izgulnod, mi van ha épp egy nap fáradtabb vagyok és nincs annyi tejcsi, amennyire szükség lenne.

Márti,
köszi nekünk is van járókánk, bár nem ilyen modern, csak az a régi monstrum, amiben minket is tároltak. Szerencsére nem kell minden nap nyitogatnom, hanem benn van a konyhában a sarokban és kész. Csak eleinte voltak vele problémáim, mivel nem fért át az ajtófélfákon és igen nehéz volt kinyitni, becsukni, ahogy közlekedtünk a szoba és konyha között.

Meskete,
remélem jól vagy. Használd a vérnyomásmérőt! Jó lenne hirt hallani felőled.

Mi jól vagyunk. 1,6 MOM lett az AFP-m, igy emiatt megnyugodhatok. Hétfőn megyünk ultrahangra, már nagyon várom.
Máté továbbra is szopizik, csak kb. 1 hete már nagyon fáj. Én úgy olvastam, hogy ez az első harmadban szokott előfordulni és nem félidő táján. Mennyiségre már nem elég neki a tejcsi, ezért éjszaka csalok és felolvasztok neki cumisüvegbe is kb. 150-200 ml-t. Még 4x, 5x ébred és igényli a szopit, de szerencsére a kezdeti ellenkezése csökkent és már zokszó nélkül elfogadja a cumisüveget. Rájött, hogy azzal jobban jár. Nem tudom mi lesz, ha elfogy a tartalék. A tápszert múltkor próbáltuk, de nem izlett neki. Éjszaka mégsem adhatok neki főzeléket, ha felébred. Próbáltam este jóllakatni, de nem vált be. Még kb.1-2 hónapra van anyatejünk, utána nem tudom mi lesz. Kép

Üdv.:
Andi
andi18
 
 


Sziasztok,
huha, mar jo reg jartam megint feletek, jo sokat vegig kellett olvasnom de feludules volt, komolyan ! Kép
Moncsi: Nagyon nagy orommel es bevallom mosolygassal olvastam a soraidat Kép AMiket leirtal azok szerintem teljesen termeszetes gondolatok ennyi idovel a szules utan. Nekem - nekunk voltak gondjaink a szoptatassal, nekem sajnos kezdettol fogva nem volt elegendo tejem es a lanyom a korhazban egyaltalan nem kapott tapszeres potlast - mondvan hatha megindul a tejem. Igy szegeny borzaszto sokat fogyott, meg a PKU szureset is meg kellett ismetelni, mert alultaplalt volt. Szoval Neked nem kell aggodni, ha gyarapszik a sulya, minden rendben van ott ! Kép
Marti: Azert latom ide is felnezel neha napjan. A babaszoban nem hirdetted meg a jarokat? Vagy meg a babaapron probald meg ! Timike jol van? Mit szolt a hohoz?

Mesi: nekem is az utolso hetekben kisse magasabb lett a vernyomasom, mondhatni az optimalis ertek felso hatarat suroltam. Figyelnem kellett a vizesedesre, a megfelelo taplalkozasra, pihenesre. Vigyazz Magatokra Te is!

Tunde: Kislany lesz? Jaj de jo ! Mar itt az ido erositeni a leany frontot !

Mona: Te sem vagy mostansag suru vendeg errefele, nincs azert baj, ugye?

Mi kozben 18 honaposak lettunk. Huuu de megy az ido. Voltunk kotelezo vedonoi tanacsadason, van 16 fogunk de meg mindig nyalzunk es harapjuk a butorokat, ugyhogy meg nincs vege ! Onagysaga 12.2 kg es kb. 87-88 centi de a hossz meresevel volt nemi gond - nem marad meg egyhelyben. Viszont jol elszorakoztatta a vedonoket es a doktornot, mert "nagy dumas" es "leszevaszozta" oket, majd a eloadta magat. Na csak addig, amig a hideg sztetoszkoppal el nem kezdtek vizsgalni, akkor kozolte a doktornovel, hogy "nem szereti, nem tetszik" Kép Hat ennyit a gyermeki oszintesegrol.


Puszi Mindenkinek, jo hogolyozast es szankozast,
sziasztok!
Mariann
Kép
Kép
k_mariann
 
 


Mariann, egy tündér ez a kislány!
Az enyém egy kis majom, csügg rajtam egész nap vagy sír. Most is Kép Úgyhogy ennyi voltam!
(Rengeteget eszik, sokkal jobban gyarapodik mint ahogy "kell" és ezért nem győzöm követni)
palinta
 
 


Ez egy jó kis szombat délutáni családi program, nagyobbacskáknak!
Kép
Kép
foltvarró_cili
 
 


Ez egy jó kis szombat délutáni családi program, nagyobbacskáknak!
Kép
Kép
foltvarró_cili
 
 


Sziasztok! Még új vagyok itt, szintén váci, és egy csomó kérdésem lenne felétek, ha lehet.
Jár erre valaki?
vacila
 
 


Szia Vacila!

Mik a kérdéseid? Én csak 1 éve élek Vácon, de ha tudok, akkor segitek.
andi18
 
 


Sziasztok!
Bocsánat a zavarásért, Mesketével szeretném felvenni a kapcsolatot, mert úgy tűnik ugyanannál a dokinál szültünk, ami nem túl gyakoriKép Nem tudom lehet-e üzenetet küldeni valahogy, még új vagyok itt! De látom utoljára itt írt.

Pussz: Pocak
pocakpacni
 
 


Szia Andi!
Hááát, nagyon sok minden!
De a legégetőbb az lenne, hogy most készülünk a gyerek projektre, márcsak egy jó nőgyógyi hiányzik hozzá... Többekről hallottam már jót és rosszat, érdekelne a ti tapasztalatok is. (2006ra tervezzük a születését, reméljük addigra befejezik a kórházat). Miylen amúgy a váci kórház? Én sajnos csak rosszat hallottam róla... (sosem voltam még ott, csak látogatóban).
vacila
 
 


Szia Vacila!
A kórházról annyit tudok, hogy március végére a szülőszobák felújitását befejezik.
Nőgyógyászt én sem igazán tudok ajánlani. Én most terhes vagyok, félidőben járok. A háziorvosom által ajánlott dokit választottam, de én is próbálnék róla infót szerezni. Ő dr. Gyurkovics Iván. Eddig nekem csak ultrahangot csinált, manuális vizsgálatot nem, amit kicsit furcsának tartok. Magánrendelésre járok hozzá. Különben eddig nagyon kedves volt, nem tudnék rá rosszat mondani. Te hallottál róla valamit?
andi18
 
 


Szia Andi!
Én eddig csak jót hallottam, azt leszámítva, hogy tudomásom szerint "szabott" és kiugróan magas pízt kér a szülésért...
Engem mondjuk az is felháborít, hogy a doki bejelenti mennyit szeretne kapni. Miért nem bízza ezt ránk? :-(
vacila
 
 


Sziasztok!

Pocakpacni! Erre a mail címre nyugodtan írhatsz, ha tudok segítek doki ügyben! hunyadyemese@freemail.hu

Üdv: Meskete

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán
 
 


Szia Vacila!

Tudnál konkrétumokat is irni. Fontos lenne, mert még a konkrét összeget nem sikerült megtudnunk és ettől tettük függővé maradunk-e nála.
Most bizony megijesztettél, igy a 22. héten. Kép
Ird meg priviben, amit tudsz róla!
Köszi
andrea.tatrai@invitel.hu
andi18
 
 


Szia Meskete!
ÍrtamKép Köszi!

Pussz: Pocak
pocakpacni
 
 


Andi, írtam mailt!
vacila
 
 


Sziasztok Váci lányok!
Én vagyok a Baba és kismama ruhás, de időnként szeretek nálatok olvasgatni és tanácsot is adni, hiszen 2 és fél unokám van, a fél az a harmadik és juliusban születik.
Réka baba 2 éves múlt január 23.án, Patrik most lesz 9 hónapos.
A lányos menyem a Gyurkovicsnál szült, császárral, és most is ahhoz jár. Róla csak jót tudok mondani, mindenben segitőkész volt, még az apás szülést is megengedte, holott az a császárosoknál nem szokványos.Alkalmas időben benn volt a fiam.
A másik menyem fiut szült ,ő a Kondér Bélánál szült, de ő is egy segitőkész orvos, nagyon sok hasznos dolgot tanitott a menyemnek, mig felkészült a szülésre és a szülés alatt is nagyon sokat segitett, és elég könnyen meg is lett a baba.
Az anyagi helyzetek, az olyan orvoshoz, aki élből mond egy x összeget a szülésért el kell kerülni.
Ez mióta világ a világ mindenkinek magánügye, hogy mennyit ad, vagy mennyit tud adni az orvosnak a szolgálataiért.
Persze vannak divatok, hogy ez vagy az mennyit adott, de senkinek sincs egyformán tömve a pénztárcája.
A magán rendelőben a vizsgálatokért úgy is fizetni kell, de ha lehet ezt ki kell kerülni.
Ez is egy elég tetemes összeg.
Nem beszélve az egyéb költségekről és akkor még a baba kelengyét meg sem vetted.
Az ugynevezett hálapénzt mindenki a saját lehetőségei szerint adja.

MÉg tart az akciós kismama ruha vásár, és a baba ruhákat is készitői áron adom.
Baba kelengyét is összeállitok, van nálam a pólyától kezdve, paplan, fejvédő kisruhák sokminden.
Sőt most már a nagyobb gyerekek számára is készitünk nadrágot, felsőket, .
pamut kordbársony nadrág: 74-98 ig ...1600.-
polár overál. 68-92 ig 2400.-
pólók 56-80 ig ..450- 750 -ig
kislány ünnepi ruhák: 68-86 -ig.. 2200.-
telefonos bejelentkezés :30-501-45-27
Üdv. mindenkinek és várom a jelentkezést: IrénkeKépKépKép
irénke
 
 


Sziasztok Váci lányok!
Én vagyok a Baba és kismama ruhás, de időnként szeretek nálatok olvasgatni és tanácsot is adni, hiszen 2 és fél unokám van, a fél az a harmadik és juliusban születik.
Réka baba 2 éves múlt január 23.án, Patrik most lesz 9 hónapos.
A lányos menyem a Gyurkovicsnál szült, császárral, és most is ahhoz jár. Róla csak jót tudok mondani, mindenben segitőkész volt, még az apás szülést is megengedte, holott az a császárosoknál nem szokványos.Alkalmas időben benn volt a fiam.
A másik menyem fiut szült ,ő a Kondér Bélánál szült, de ő is egy segitőkész orvos, nagyon sok hasznos dolgot tanitott a menyemnek, mig felkészült a szülésre és a szülés alatt is nagyon sokat segitett, és elég könnyen meg is lett a baba.
Az anyagi helyzetek, az olyan orvoshoz, aki élből mond egy x összeget a szülésért el kell kerülni.
Ez mióta világ a világ mindenkinek magánügye, hogy mennyit ad, vagy mennyit tud adni az orvosnak a szolgálataiért.
Persze vannak divatok, hogy ez vagy az mennyit adott, de senkinek sincs egyformán tömve a pénztárcája.
A magán rendelőben a vizsgálatokért úgy is fizetni kell, de ha lehet ezt ki kell kerülni.
Ez is egy elég tetemes összeg.
Nem beszélve az egyéb költségekről és akkor még a baba kelengyét meg sem vetted.
Az ugynevezett hálapénzt mindenki a saját lehetőségei szerint adja.

MÉg tart az akciós kismama ruha vásár, és a baba ruhákat is készitői áron adom.
Baba kelengyét is összeállitok, van nálam a pólyától kezdve, paplan, fejvédő kisruhák sokminden.
Sőt most már a nagyobb gyerekek számára is készitünk nadrágot, felsőket, .
pamut kordbársony nadrág: 74-98 ig ...1600.-
polár overál. 68-92 ig 2400.-
pólók 56-80 ig ..450- 750 -ig
kislány ünnepi ruhák: 68-86 -ig.. 2200.-
telefonos bejelentkezés :30-501-45-27
Üdv. mindenkinek és várom a jelentkezést: Irénke
irénke
 
 


SZia Irénke, a legjobbkor írtál!
Kollégámnak hamarosan gyermeke születik, és felvállaltam az a megtisztelő feladatot, hogy én vegyem meg neki a meglepi-ajándékot!
Kb. 8ezer ft-ot szeretnénk rá költeni. Nem tudni, hogy fiú lesz-e, vagy kislány.
Kb. áprilisban születik meg, úgy terveztük, akkor oda is adnánk neki egyből.
Mit tudsz javasolni, mit vegyünk neki? Olyat szeretnénk, ami hasznos, de mégis tartós (szóval céges ajándékfélének nem annyira lenne jó pelenkát meg ilyesmit adni). :-)
Az unokákhoz pedig gratula! Kép
vacila
 
 


Én a következőt javaslom.
Vegyetek neki egy ágynemű garnitúrát, ami áll egy különleges pólyából, amit később nyári takarónak is lehet használni, hozzá van egy kispaplan, egy fejvédő a babaágyba.Ez mind egyforma babás huzattal van, lehet szint és mintát választani, kerül összesen 7900.- ft-ba .
Ha csak paplant és fejvédőt vesztek, ahhoz viszont a babának kell néhány kis ruha ajándékként,kapucnis himzett kétrészes, kiscipővel, sapival ,össz: 6300.-
Ki lehet egésziteni még valamivel, ez már részlet kérdés.
Várom a jelentkezést.
Üdv: Irénke
/Kössz a gratulációt az unokákhoz./
irénke
 
 


Sziasztok,
latom nem sokan jartatok erre elmenybeszamolokkal, viszont vannak fent hirdetesek. Akkor en is hirdetek Kép
A sogornom Dunakeszin varrono. Gyermek ruhakat, jatekokat keszit es tervez is. Aranyos jatektartok, jatszoszonyegek, hempergok vannak nala a Brendonos ar feleert, harmadaert. Bodyk, totyogok, kezes-labasok, pizsik, belelt halozsakok, kontosok, rugik es tavasszal jonnek a napozok is.
Ha valakit erdekel irok reszleteketKépKépKép
k_mariann
 
 


Szia Mariann, engem érdekelne ennek a vizilónak az ára, nagyon édi!
Irénke, köszi szépen, körbekérdezem a többieket, mi a véleményük! Jelentkezni fogok!
vacila
 
 


Szia Vacila
Ar fugg a merettol, anyagtol.
Van egy leirasom, ide masolom:
"Meretei: 135 cm x 100 cm
Csorog, zsizseg fule, szaja.
Legkissebbeknek kapaszkodokkal, nagyobbaknak a fel/le hajthato arc parnakent is szolgalhat. Anyaga pamutvaszon, toltet friz.
Rendelesre keszul, ara 6.750,- Ft.

Meret, szin, anyag, toltet eseteben egyedi kereseket is figyelembe vesz.Termeszetesen a meret elteres az ar valtozasat vonja maga utan "

M
k_mariann
 
 


Vacila,
a vizilovas jatek/pelenka tarto
az babypluss, 3.490,- csorgo nelkul, 3.590,- csorgovel, zsizsgovel. Vannak mas fazonok is, pl. maci, elefant, oroszlan.
A fenti uzimben a vizilovas hempergoz irtam.

M
k_mariann
 
 


Sziasztok!

HUnyady Csongor megérkezett!!!!
2005 február 3-án, 12 óra 40 perckor, 3850 grammal és 55 cm-rel született. Azóta már itthon is vagyunk.
A szülés simán ment. Hajnalban, fél 4-kor elfolyt a magzatvíz, de fájások még nem jelentkeztek. Vártunk egy-két órát és kb 7 körül bementünk a kórházba. Kb 9 felé elkezdődtek a fájások, 3-5 percenként. Ekkor még kb 1-2 ujjnyi között volt a tágulás. Majd innen rohamos gyorsasággal tágult a méhszáj tovább, mert nem sokkal fél 12 után el is kezdődött a kitolás, ami megint nem ment egyszerűen, mert babácska feje elég nagy volt, nehezen jött át a medencén. Viszont ami sokkal jobb volt most, hogy az orvosom fiatalabb generáció révén inkább alternatív megoldásokahoz folyamodott. Majdnem végig állva kellett nyomnom, csak az utolsü két tolófájásnál fektettek vissza, hogy a gátmetszést stb kényelmesebben megcsinálhassák. Nekem ez így sokkal jobb volt, mitn fekve Botival, különösen, hogy akkor a doki könyékig a hasamban volt és úgy nyomta ki belőlem a gyereket. Hát a süzlésről röviden, tömören ennyit. A kórházi napokat nagyon nehezen viseltem, inkább lelkileg, nagyon hiányzott Boti. Nem jöhettünk el két nap után, mert meg kellett várni, hogy Csongi besárgul-e, mert Boti annak idején nagyon sárga volt, így nagy volt az esély most is a dologra. De Csongi mégsem sárgult be, köszönhetően annak, hogy időre született és nagy súllyal.
Csongi egyenlőre jó baba, eszik, alszik rendesen. Tejem is van bőven, már a kórházban 3 naposan 60at szopott az uraság, aztán itthon meg mértem már 120-at is. Ennek következtében jó nagyokat alszik, így egyenlőre nincs sok gond a két gyerek ellátásával. Egyenlőre jut időm Botira is.

Remélem mindenki jól van. Olyan ritkán jelentkeztek mostanában!!!!

Mindenkinek üdv: Meskete
KépKépKép

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán
 
 


Szia Mesi,
úgy örülök, és nagyon-nagyon gratulálok Neked, Nektek!
És szép nevet választottál. Ez a listátokon nem is szerepelt.
Akkor két nap után hazaengedtek titeket, vagy mennyi időt töltöttél pontosan bent Csongorral?

Mi jól vagyunk, pocak növekszik. Terheléses vércukor jó lett, pontos értéket még nem tudok, mert a vérvételt követő nap be kellett csörögnöm a kórházba és mondták, hogy okés.

Puszi mindenkinek,
Tündi
tunde_n
 
 


Body vásár!!
100% pamut bodyk kaphatók, 56-86 os méretig!
Elöl vagy vállon patentolt, hosszú ujjal, fehér, vagy kék, világos zöld szegéllyel,elején maci, zsiráf, egérkék, elefánt stb. mintával.
Ára: 640-700.- /db
Rugik!!
Kaphatók 100% pamut, 56-62-68 as méret!
Vállon patentolt, lábfejes vagy anélküli fazonban, fehér, kék, sárga, rózsaszin, elején azonos szinű, aranyos, baba mintás himzéssel.
Ára: 1150-1200.-/db
Váci műhely.
30-501-45-27
ikepuskas@dunaweb.huKép
irénke
 
 


Szia Mesi!
Rettentö régen nem jártam erre.
Nagyon,nagyon sok boldogságot kívánok és gratulálok Csongorhoz.
édes kisbaba.
puszi:Márti
pkismarti
 
 


Szia Mesi! Isten éltesse sokáig Csongort! Sok boldogságot kívánok és szívből gratulálok!
Nagyon ritkaság amit a függőleges kitolási helyzetről írsz, bárcsak így szülhetne mindenki!
Jól választottál orvost Kép Örülök hogy jó élmény volt a szülésed.
Nagyon aranyos kisfiú Csongi! Gordiuszi módon megoldottátok a Levente/Szilárd dilemmát Kép Kép Kép Botinak tetszik a kistesó? Mekkora haja van!!!!

Dorcsinak most már majdnem minden babahaja kihullott, az új haja meg még csak fél centis (se) , alig várom hogy megnőjön. Már 5200 gramm pedig még csak holnap lesz 8 hetes, és már a 68-as bodykat adom rá mert a 62-es is rövid... a rengeteg megmaradt (bontatlan csomagban virító)kinőtt pelenkáról nem is beszélek...
Február 5-én volt a keresztelő. Rakok fel képeket! A kocsiülésesek tegnap készültek, tegnap voltunk a születése óta először anyukáméknál.
KépKépKépKépKép

Az új tagoknak üdvözlet, nem igazán pezseg most a fórum, a régiek el vannak tűnve. Én annyit tudok hozzászólni hogy én meg Balassagyarmat helyett választottam a váci kórházat az orvos miatt (Kondér Béla). A szülőszobát felújítják és nagyon szép lesz, de a dolgozók a régiek, tehát amennyiben jó kezekben van az ember most is minden remekül alakulhat ami a szülést illeti. A gyermekágyas osztályt is remélem felújítják vagy átköltöztetik a már elkészült nőgyógyászati szárnyba, mert a zsúfoltság miatt nekem most decemberben nagyon nem tetszett hogy esélyünk sincs gondozni a babát a szoptatáson kívül mert még meleg víz sem volt, nemhogy pelenkázó, és a kiságyak nem fértek el az ágyunk mellett... Az is feltűnt hogy se a császárosok se a simán szültek nem voltak együtt apa-anya-baba a szülés után 2 órát, hiába mondják a tanfolyamon!!! Én császárral szültem és a szülésznőnk kihozta a csecsemőszobából Dorkát, és így hármasban tölthettünk néhány percet míg az apuka is ott volt. Csodálatos volt Kép Alig vártam hogy újra hozzák bár meg se bírtam mozdulni és csak másnap reggel kezdhettem el járni. Én azt javaslom hogy járjatok szülésfelkészítőre akár pici pocakkal is (minden hó első szerdája, 5 órakor a nővérszállón) és válasszatok szülésznőt is mert ezt már Vácon is ajánlják, és így egy kedves ismerős támogat majd elejétől-végéig.
jó pocakosodást! Moncsi
palinta
 
 


Tündi, neked is jó gömbölyödést! Mekkora már? ilyenkor már centivel kell mérni és gondosan feljegyezni, sőt fotózni, hogy majd szép emlékként beleírhas/rakhasd a babanaplóba Kép
Én is gondosan irkálok a hugomtól kapott Micimackós babanaplóba. Amíg csak pocakos voltam, ki se mertem nyitni mert rögtön elbőgtem magam úgy meghatódtam... Most meg már alig várom hogy újra írhassak bele valamit.
Babakelengyét készíted már?
puszi, Moncsi
palinta
 
 


Meskete!
Nagyon szép Csongi baba. Kivánom, hogy sok örömötök teljék benne!

Moncsi!
Aranyos Dorcsi lányod. Különösen a mosolygós kép tetszik. Mi is próbáltuk Máténál elcsipni a pillanatot, de eleinte sohasem sikerült.
Köszönjük a kórházról irtakat. Remélem amire már mi megyünk minden szép, tiszta, nyugodt lesz. Olvastam, hogy amikor te szültél még igencsak a felújitás közepén voltak.
Szülésfelkészitő tanfolyamon már jártunk, be is pecsételték a kiskönyvbe. Mondjuk nem igazán hallottunk semmi újat. Két kiemelt dolog volt. 1. A kispapa csak a saját gyermeke születésére legyen kiváncsi és ne kacsintgasson a másik ágyon fekvő kismama felé.
2. Az apukák nem jöhetnek be a gyermekágyas szobába, csak ablakon keresztül lehet a babát megmutatni. Ez mondjuk nagyon nem tetszett, mert igényelném a párom segitségét, támogatását, jelenlétét.
Szülésznőt tudnál ajánlani?

K_Mariann!
Meg tudnád adni a sógornőd elérhetőségét?
Nagyon tetszik a vizilovas hempergő!

Puszi mindenkinek: Andi
andi18
 
 


Sziasztok,
pocakosok es kisbabasok Kép
Moncsi beszamolit akkora orommel olvasom mindig es folyamatosan mosolygok, mert olyan, mintha az en korabbi gondolataimat irna le. Kép
Fura de en a vaci ismeroseimtol sosem hallottam egy jo szot sem a korhazrol, egy nagyon kedves ismerosom apolono volt ott, o egyenesen javasolta, hogy ne ott szuljek es ami a legfurabb, a vedonom is ajanlotta, hogy nezzek inkabb szet.
Ti meg csupa jokat irtok rola. AZert orulok, hogy mindenkiben ilyen szep emlekek maradtak a szulesrol.
En az ujpestibe szultem de annak nagyon szep baba-mama szobaja van, sajat pelenkazonk, kisagyaink, furdoszobank, tv-nk volt.
En a 2.-at is ott szulnem de megnyugtato, hogy ha beutne a krakk es vacra kerulnek akkor is jo kezekben lennek. Persze ez meg egyelore csak tervbe van veve....egyelore meg Viki is kicsi, legalabbis nekem.
Andi, a varrono a sogornom, Edina.
Marciustol vallal ujabb rendeleseket, mert most total el van havazva, a szama: 06.30.472.2449. Hivd batran, egyeni keresket is figyelembe vesz.
De csinal minden fele dögös babarucit, totyogokat, rugikat, bodykat, kontosoket, napozokat, szabadidoket, mindent es eleg sok szinbol, anyagbol lehet valasztani.
Marti: hozzad nem szolok, majd tali a babaszoban!
Sziasztok,
M.
k_mariann
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a gratulákat Csongi nevében is!
A Csongor nevet végülis az egyik legjobb barátnőm vetette fel szülés előtt pár héttel. Rögtön megtetszett az egész családnak. Ritka, ugyanakkor régi magyar-török eredtű és szép jelentése van: sólyom, vadászmadár. Szerintem passzol a bátyja neve, Botond, mellé is.
Egyébként jól vagyunk. Csongi továbbra is szépen szopik, jókat alszik. Egyenlőre a héten még itthon van Apa velünk, aztán indulhat a nagyüzem egyedül a két gyerekkel. Kicsit be vagyok rezelve tőle, de ilyenkor mindig eszembe jut, akinek még több gyerkőce van, pl. Mona, hogy, ha 4 gyerekkel egyszerre el lehet bírni, akkor csak tán elbírok a kettővel!


Moncsi! Nagyon édes Dorka! Nekem is a mosolygós kép tetszik a legjobban!

Pocakosoknak további kellmes babavárást. A többieknek jó babázást!

Üdv: Meskete

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán
 
 


Sziasztok!

Beleolvastam ebbe a topicba, de úgy látom itt mindenki váci.

Mi most költözünk Fótra, 25 hetes állapotos vagyok, nincs véletlenül valaki, aki arrafelé lakik?

Oxigen

KépKép
oxigen
Györköny
 
 
 
 


Sziasztok!

Sajnos már 2 éve nem igazán mondhatom magam vácinak, de a szívem "nagyobb" része ott maradt ezért örömmel tölt el, hogy hallok valami infót a váci kismamákról és anyukákról.Az én kisfiam 6 hónapos volt február 11-én, és mi a MÁV kórházban voltunk.Ha valaki szeretne bármit tudni róla, szívesen leírom a tapasztalataimat.A dokim egyébként váci(Tahiban lakunk), biztos sokan ismeritek: Dr. Kardos Zoltán. Aki jó orvost keres,annak csak ajánlani tudom. Hirtelen ennyi, most egy kicsit még örömködöm, hogy itt vagyok.. Kép
v_kapocs
 
 


Sziasztok!

Oxigen, V-kapocs! Üdv közöttünk.

Oxigen! Én sem vagyok váci, jelenleg Dunakeszin lakunk albérletben, de 2 héten belül költözünk végre a saját házikónkba, Őrbottyánba, ami elég közel van Fóthoz! Nekem van egy mindjárt 3 éves nagyfiam, Botond és egy két hetes kisebbik, Csongor.
A környékkel egyébként én is még inkább csak ismerkedem, mert másfél éve költöztünk mi is ki Pestről.
Hol fogsz szülni? Tudtok már valamit Pocaklakóról, kisfiú, kislány?

V-kapocs! Én most szültem két hete a MÁV-ban. Nekem pozitív tapasztalataim vannak a kórházzal kapcsolatban. Jókat hallottam róla ezelőtt is, azért mertem oda menni a második gyerkőccel, de mégis volt bennem egy kis tartás. Az első babócámat egy másik kórházban szültem, ahol szintén nagyon jó volt minden, de a költözés miatt muszáj volt váltanom, és ez eleinte nehezemre esett. De nem ért csalódás, úgyhogy a MÁV-ot én is csak ajánlani tudom mindenkinek! :-))


Üdv: Meskete

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán
 
 


Sziasztok,Bori vagyok!Én már régebben jártam felétek,még pocakosan,ahogy látom,azóta jó sokat változott a társaság.Eddig nem volt itthon net,de mostmár van,így aktív leszek én is.Azóta Eszter lányom már 16 hónapos múlt(atyavilág....),be nem áll a szája,"tökszuper" kiscsaj. Tündi!Gratulálok az újabb pocilakóhoz!Működik még Maroson a babaklub?Remélem jól vagytok! A Mártiról meg a Lindáról tudtok vmit,mostanában nem járnak erre. Mentek ki a börzére??Én még sosem voltam,idén nagyon szeretnék elmenni.Ha asztalárusítós jegyet vesz az ember,akkor tényleg le lehet passzolni a kinőtt cuccokat?Mármint gyakorlatilag is... Kiváncsi lennék,kinek hogy jött be a vásár!Jó éjt! Üdv:Bori U.i.:Még egy kérdés:szerintetek az normális dolog,hogy még egyetlenegy éjszakát sem aludtunk át lassan másfél éve???

Kép
Bori
mbori
 
 


Sziasztok!
Üdv mindenkinek,köztük az új tagoknak is.
Tényleg rég nem jártam erre.A babaszoba teljesen megörjit.Elöször csak nézegettem most már aktív résztveveöje vagyok az ott történteknak.

"Borikám "drága.Hát a börzén ha akarsz nyomorogni akkor ajánlom.Az elárúsító jegy pénzbe kerül és nem biztos hogy vesznek töled,vagy a sárga földig lealkudnák.Én kint voltam az elözön ,de csak végig rohantam és az elöbb említett forumon megismert anyukákkal folytattam személyes találkozást.Erre szuper volt,illetve bevittem a már elöre eladott cuccaimat.megvolt beszélve kit melyik asztalnál találok meg és célirányosan egy-kettöre lefolytattuk a cserét.Szóval inkább add el a babaszobán az adok-veszek rovatban.Kell segítség akkor írj.Esetleg fotózni kell akkor is mert csak akkor veszik meg ha látják.Olyan árakat szabj hogy ha postázol akkor is megérje megvenni másnak.javaslom meleinte ismerkedj az ott folyó topikokkal.

Lányok valaki szeretne tupper edényt akkor szívesen várom jelentkezését akár vevöként,akár háziasszonyként ugyanis 2 hete én is tanácsadó lettem.

pusssssssssssssz:Márti
pkismarti
 
 


Sziasztok !
latom nem nyuzsog itt a topicon az elet Kép
Azert udv. az ujaknak is.
Bori! Teged kulon Isten hozott, erositendo a leany-baba frontot Kép!
Nekem is leanykam van, igaz o mindjart 20 honapos Kép

Martikam draga! Kép Babaszoba beszervezo lettel ? Kép
Ez mar valami fele fuggoseg lenne? Nalunk lassan valook ;oP
Viccet felreteve en is csak ajanlani tudom, olyan dolgokat lehet beszerezni, amit itthon kishazankban vagy egyaltalan nem vagy meregdragan lehetne csak megvenni illetve lehetoseg van arra is, hogy a mar megunt, kinott cuccaitokat eladvan ujakra tegyetek szert ;) Nagyon jopofa forum es meg baratokra is lelhettek Kép
Sziasztok,
M
k_mariann
 
 


Helló-helló!Márti!Lehet,hogy tesómat érdeklik az edényeid,mert pont ma hívott,hogy nem ismerek-e Tupperos asszonkákat!A tel.számod még ugyanaz?Megadhatom neki?Hogy van Timi bébi?Most itt lakunk a Kresz parkhoz közel,már alig várom a tavaszt,hogy ott nyüzsögjünk Mariann!Köszi az üdvözlést,az én Eszterem úgy látom sokban hasonlít a Vikihez.Nem lehet megállítani,jön-megy,dalol,kicsit túl van pörögve mostanában.Ma például lenyomott egy olyan hisztit...!Viszont beszédügyileg meg nagyon ott van,rengeteg mondókát,éneket elejétől a végéig nyom,kerek mondatokban kérdez és válaszol,ügyi nagyon.Egy aggaszt most vele kapcsolatban,születése óta van a köldöke körül egy halvány májfolt.A régi dr.nénije szerint nem kell vele foglalkozni,hát nem tudom.Lehet,hogy el kéne vinnem bőrgyógyászhoz? No,megyek,mert ébredezik...!Jó éjt!Bori

Kép
Bori
mbori
 
 


Sziasztok!
Én új vagyok itt, és nem is lány. (Palinta már tudja, hogy kicsoda. :-) )
Bár Váci a topik, de ha már Bgyarmatról, stb... is vannak itt mamák, akkor Dunakesziről is beírok egy kis "reklámot", hátha kesziek is megfordulnak itt. (De persze nincs diszkrimináció, ha valaki akar, bárhonnan mehet/jöhet.)
Szóval Decemberben indult egy baba-mama klub Dunakeszin. Egyelőre úgy néz ki, hogy működik a dolog, nem is rosszul.
Infók róla: www.dunakeszi.hu/babamama.html
Ha kontakt kellene valakinek, magánban megadom.
cocas
 
 


Sziasztok,
szia Bori!
Igen! Kép Kép A lanyink akkor sokban hasolnitanak Kép Vikim 9-10 honapoan kezdte el mondogatni az elso szavakat, mara tomondatokban beszel, enekel, verseket mond (persze max 5-6 sosort Kép ) es ki tudja fejezni magat. Szomjas vagyok, faj a fogam, hideg van es stb..stb a lenyeg, hogy megertesse magat mar ne csak velem Képugy 1 honapja elkezdett picit ragozni, most kezdte el beszedben nem azt mondani, hogy tetszik a babanak, hanem tetszik nekem kerem a labdaT, maciT, poharaT.....
Nagyon elvezetes ezt figyelni Kép
Hiszti temaban inkabb nem is mondok semmit :o) egy kis hisztigep de ez nemileg csokken amikor ipeg nem jon valamelyik ragofoga. Viszont olvasom, hogy Ti nem alusszatok at az ejszakat Kép Na ez viszont rank nagyon nem volt jellenzo, szo szerint korhazbol hazajottunk, mikor megszuletett es a kisagyaban, a sajat szobajaban reggel 6-ig aludt. Mostanaban 7-9 fele ebred de mar nem alszunk racsosagyban, hisz mi mar nagylanyok vagyunk Kép
sajna az ido viszont nagyon rohan Kép
Azert is orultem annyira nektek, mert nalunk itt Szodligeten korunk beli csemetek csak kisfiuk vannak, beloluk viszont mindjar tobb ikerpar is de lanyok itt nem teremtek rajtunk kivul Kép igy nem igazan van baratnonk, na jo, tisztelet a kivetelne, hiszen Marti Timikejeval mar baratkozunk egy par honapja Kép
na pusza, sziasztok,
Mariann

Ui: ha valaki kerteshazban lakik es szeretne kulteri muanyag Chicco jatekokat (kucko, csuszda, maszoka, homokozo, hinta, libikoka, jarganyok) es draganak talalja a jatekbolti arakat, az szoljon, lehet, hogy osszeszervezodunk annyian a babaszoban, hogy realis aron tudjak szerezni.
k_mariann
 
 


Sziasztok!

Először írok a fórumra, és sok helyen nézelődtem eddig,hogy informálódjak,és kitöltsem a tudásomon tátongó hézagokat.
El tudom képzelni mennyire prüd, és informálatlan lennék ha nem lenne itthon internet.
Pár éve lakok csak Vác környékén, a páromhoz költöztem, aki a szüleinél lakik.
Nem tudom van e valaki hasonló helyzetben, de pokolnak érzem az életemet.
Tudatában vagyok annak,hogy bármikor hazaköltözhetnék, de a párom mellett szeretnék lenni, ugyanakkor otthon más problémák elé néznék.
Annyi mindent tudnék írni, de nem akarom sem "sajnáltatom magam" sem fecsegő félének feltüntetni.
Hogy tudnám megértetni a párommal hogy :
- az apja kikészít azzal,hogy iszik és állandóan cirkuszol. Tudom,hogy nem velem, de ha csak a hangját meghallom görcsbe áll a gyomrom.
- nem bírom elviselni az anyjától az olyan (általa kedveskedésből elhintett) megjegyzéseke,hogy mit hogyan csináljak.
Hogy söpörjek,mossak fel, mit hova pakoljak (mikor én minden olyan dologgal tisztában vagyok amire épp megjegyzést tesz.)
- idegileg ki vagyok készülve attól,hogy ezekhez az emberekhez kell egy gyereket egyszer hazahoznom az állandóan dohányfüstös lakásba. Apósom már azért cirkuszol ha télen ki merem nyitni az ablakot a "saját" szobánkban.
Belevágtunk,hogy berendezkedünk a padlástérben, de mindig odázza a dolgot, mondván nincs ideje, pénze stb.
Sokat ül a számítógép előtt, és a fizetése is 100fölött van, legutóbb felajánlottam neki ha kell hitelt veszek fel.
Mire minden papirt elintéztem más kifogással jött.
Már annyi mindent mondtam neki, többek között amiket fent leírtam.
Sírva olvasom másokon fészekrakási láz van, én meg itt ülök a semmin tehetetlenül.
Naphosszat csak azon rágódok milyen élete lesz a babámnak egy ilyen környezetben.
A szobából ki se mozdulok, inkább nem akarom látni a szüleit, még a pisilést is addig tartom vissza ameddig lehet.
De nem lehet állandó gyomorgörcs, kétség, és sírás között élni.
Nem bírom, de a páromnak hiába mondom, talán azt hiszi majdcsak megnyugszom.

Valaki mondjon valamit.
Sango(25.hét)
sango
 
 


Megint én.
A váci kórházról sajnos nem találtam sok leírást,de azért elmesélem mit tapasztaltam eddig:

Nőgyógyászat.
Első rendelésen azonnal megkérdezte az osztályvezető főorvos,hogy szeretném e a fogadott orvosnak.
Nem tudtam mit mondjak, ilyenről életemben nem hallottam, igent mondtam.
Valószínüleg ezért kaptam pecsétet a könyvembe.
Utánna két másik orvosnál voltam a következő rendeléseken, tőlük semilyen pecsétet nem kaptam, és egy darab fának éreztem magam nem csak az unott vizsgálat hanem a durva vizsgálat miatt is.
Nem hiszem,hogy muszály annyira flegmán csinálni mintha csak a sütik között válogatna a fogóval a sarki pékségben.

Ultrahang.
Talán kétféle orvos ultrahangozott.Az egyik Kondér Béla, pár huzogatással elintézte a dolgot, és mehettem is.
Másik alkalommal ugyanez, harmadik alkalommal szándékosan Gyurkovicshoz mentem, mert nagyon ajánlották. Percekig mozgatta az érzékelőt, közben sorolta az adatokat az asszisztenseknek.
Az utóbbi nekem szimpatikusabb volt, bár lehet, hogy csak a terheség előrehaladtával több mindent tudott mondani. A babám nemét sajnos a helyezkedése miatt nem.

Ami igazán kiborított az minden alkalommal az ajtónak háttal ülő nő volt.
Mikor többedszer is pofákat vágott, és kiváltotta belőlem a mit keresek én itt érzést, elgondolkodtam mi lehet velem a baj?
Mikor az adóigazolásért mentem külön kivártam mindkét sort az ultrahang és a nőgyógyász részlegen.
A nőgyógyász a betegállományba vételt megírta, de rámförmedt,hogy az igazolást miért nem kértem az előbb a szomszédban? (épp benyitott mikor ott voltam)
Akkor átszólt a nőnek aki szintén "beszólt" hogy miért nem nyitottam ki a számat amikor nála voltam?
Végül megkaptam mindent, de keserűen mentem haza, mert nem értettem honnan kellene tudnom ilyeneket?
Miért nem lehet ezt szépen közölni velem?
Mi a problémájuk, hiszen én voltam az aki órákig várt,hogy sorra kerüljön mindkét helyen.

Utolsó alkalommal a védőnőm aki szókincse(mint azt keserűen megtapasztaltam) nem áll másból csak "igen" és "aha".
Mondom neki a csütörtöki rendelésen,hogy akkor elmegyek kedden Gyurkovicshoz ultrahangra.
Válasz heves bólogatás. - Aha, aha, igen.
ultrahangon az említett sor kivárása után az említett háttal ülő hölgy letorkoll,hogy mit keresek itt, a könyvemben az van írva,hogy a 30 adik héten menjek, nem tudok olvasni?
és ki lettem küldve.
Pedig már annyira vártam,hogy megtudjam a babám nemét. Érzem,hogy lány az első perctől, de addig nem merek venni néhány dolgot.
Szóval bementem a (szörnyű állapotban lévő) WC-be és kisírtam magam.
Mivel provokálom ki,hogy így bánjanak velem.
Miért kell minden nap regéket elsírnom, és órákat görcsölnöm otthon is.
Egyetlen kifogást találtam rá, amire foghattam a dolgot.

A kreol árnyalatú bőröm miatt lenne?

A családom felmenői között egyetlen roma sincs, mégis az etnikai "ítélet" célpontja lennék?
hát úgy nézek én ki, mint aki 12 éves korában szétrakja a lábát és a tizedik gyerekével rohangál hozzájuk?
22 éves leszek maholnap. Még fiatalnak is érzem magam az anyasághoz.
Megvannak a céljaim, három különféle iskolám, két szakmám van, és megítélnek egy segélyeken tengődő léhűtőnek?
Mit tehetnék az ilyen megaláztatások ellen?

Bocsánat,hogy ilyen sokat írtam.
Sango.
sango
 
 


Sziasztok!Már megint nem bírok aludni! Mariann!Szoktatok bejárni a Mártiékhoz?Mert akkor összeereszthetnénk mi is a gyerekeket valamikor!Neked ő az első bébid?Sajnos Eszti nem sokat van vele egykorú babákkal,bár eddig kétszer voltunk a Manófalva játszóházban barátkozni,de állandóan kifutott a konyhába.Szóval le se tojta a pajtikat.(Nem enged a gép írni!!Miért??Un?!)

Kép
Bori
mbori
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: