@caroline4: Drága caroline4! Nagyon szomorúan olvastam a soraidat, hiszen pontosan tudom, hogy mit élsz át (mint ahogy itt mindenki). A "kedvenc" mondatom nekem is a "ne görcsölj rá"... aki nem próbálkozik hónapok óta, aki nem tudja, hogy milyen hónapról hónapra szembesülni azzal, hogy újra s újra megjön, újra és újra sikertelen volt a hónap, annak folgalma sincs arról, hogy a "ne görcsölj rá", a "majd jön, amikor jönni akar" mondatok mit okoznak bennünk. DE.... a saját, és több közvetlen barátnőm (saját szememmel látott tapasztalatok), hogy amikor tényleg úgy telt el 1-2 hónap, hogy tényleg nem foglalkoztak a dologgal (mi teraszt építettünk, az egyik bnőm állásinterjúkra járt, a másik képzésekre, a harmadik elkezdett a sportolásra koncentrálni), és nem volt senkinél semmi oylan, hogy "na, most akkor ovu, PE, hőmérő, vitamin stb stb stb), na, ott és akkor jött össze. pl nálunk a terasz előtt már tényleg egy görcs volt maga az együttlét is. Én középidő táján kezdtem stresszelni, hogy jaj, ovu, a párom szintúgy, hogy jaj, MUSZÁJ együtt lenni, és így minden, de minden meghittségét elvesztette a dolog. És most, hogy letelt a várakozási idő, kb jövő héten lesz a PE-m, magamban már megint kezdek picit stresszelni, de próbálom nagyon tudatosan kitörölni a gondolatomból, és most a betonozásra koncentrálni
Én csak annyit tudok tanácsolni Neked, ha megfogadod, hogy próbáld lekötni magad, élvezd ki a közös programokat a gyerekekkel, a pároddal, keress egy új hobbyt, ami teljesen elveszi most minden gondolatodat. Tűzd ki, hogy a nyarat így töltöd, lazulással, elengedéssel, és hidd el, pont amikor nem fogsz rá számítani, akkor fog megfoganni a baba
Ne haragudj, semmiképp nem sablont akarok írni, csak én ezt tapasztaltam és láttam a közvetlen környezetemben. Nekem a dokim is azt mondta, hogy most engedjek el mindent, ne stresszeljek semmin, és majd ősszel fáradjak vissza, ha nem sikerült a baba. Erra próbálok törekedni én is! Fel a fejjel, és mindenkinek!