Új privát üzeneted érkezett!

@vjudit35:


Köszönöm, hogy írtál! Neked hány hétre jött meg előszőr a műtét óta és hány próbálkozós hónapon vagytok túl?
milla88
 
 


@milla88:


nekem március 3-án volt a műtét, és április 1-én jött meg...
borso87
Budapest XVIII. kerület
 
 


@borso87:


Nekem Rád két hónapra május 3-án volt a műtét, én nagyon örülnék ha június 1-jén megjönne, mert akkor legalább érezném, hogy van még esély, hogy újra átélhessem a kismamaságot...


Szerintetek a menstruáció újra megjövetelénél, mennyire szól bele, hogy mennyi idős volt a terhesség mert ugye nálam már a 20.hét volt, valamint az is közbejátszik-e, hogy vetélés volt-e vagy konkrétan szülés fájáskeltővel? Nekem még sajnos a tejelválasztásom is beindult és félek ezek a dolgok miatt elfog húzódni ez a következő menstruáció...Bár szerencsére már nem feszít úgy a mellem de még mindig van tejem...Nem kaptam rá gyógyszert, remélem hamar elapad magától!
milla88
 
 

 
 

@milla88:


ha nem jön meg pont 4 hétre, akkor sem kell aggódni! meg addig gondolom úgyis menned kell kontrollra is, és akkor majd a doki megnyugtat hogy minden rendben van! biztos, hogy újra leszel még kismama, emiatt egy cseppet se félj!
borso87
Budapest XVIII. kerület
 
 


Jaj Milla...nem könnyű.
Én is ezt éreztem hogy ez egy rémálom, tuti nem történik meg, nemsokára felébredek. De sajnos nem így történt.
Nálunk pont december eleje volt, mentünk volna a céges miki bulira, kislányom nagyon várta. Elmentek ketten a férjemmel, mivel én éppen a kórházban voltam, épp hogy túl a szülésen :(
Mondtam hogy ha érez magában annyi erőt, vigye el a gyereket mert addig se otthon "depiznek", talán kicsit kizökkennek. Persze a munkatársaim (barátnőim) a nyakába borultak sírva hogy sajnálják a történteket, hát páromnak se volt könnyű :(
A gyerek is nagyon rosszul volt, hetekig felkelt éjjel, sírt, remegett, érezte hogy valami rossz dolog történt.
Aztán teltek a hetek, és olyan furi, de annyira távolinak tűnt a december...mintha évek teltek volna el (pedig csak január volt).
Most is ha visszagondolok, mindenre emlékszem, mi hogy történt a kórházban, stb. de mégis mintha pár év eltelt volna. Valószínű ez egy védekezés a szervezetemtől.
Ahogy írtam is sokat beszéltem róla, szerintem ez is segített és mondtam hogy nem adjuk fel, lesz tesója a kislányomnak!
A várakozás alatt eltöltöttem az időt, fogorvoshoz jártam, programokat csináltunk a gyerekkel, elterveztem hogy lesz a gyerekszoba, mert még nem volt meg teljesen. Pikk-pakk eltelt ez a pár hónap.
Amúgy nálam úgy volt, hogy mindig ilyen 28-29 napos ciklusok voltak, kislányom születése után is szépen visszaállt. A vetélés dec.4-én volt, úgy másfél hét vérzés volt utána. Aztán Jan. 3-án meg is jött rendesen. Aztán febr.1-én, és utána márc. 14-én, nem tudom miért késett 2 hetet. Akkor még nem is próbálkoztunk. Utána megjött rendesen ápr. 11-én, és sajnos május 7-án is..Első próbálkozós hónap volt, ugye mondják hogy lehet még nem készült fel a szervezet, szóval lehet próbálkozni, ha nem állsz készen, nem jön majd a baba. Hát köszi...nagyon várjuk a kövi hónapot, 5 hónapja volt a műtét..
Ja és azt hallottam hogy ha sokat várunk, nehezebben jön össze a baba. Tehát érdemes próbálkozni ahogy lehet, mert a szervezet még emlékszik hogy terhesek voltunk és könnyebben jön a baba. Hát elsőre nem úgy tűnik, aztán az is lehet hogy kicsit rágörcsöltünk a dologra. De nem tudok nem rágörcsölni..próbálok de nem könnyű...

Kép
ildike1984
Veresegyház
 
 


@milla88:
Úgy gondolnám, hogy egy félidős vetélés/szülés esetén több idő kell míg regenerálódik a szervezet, rendeződnek a hormonok. Nekem korai vetélésem volt mégis nagyon hosszú volt az első ciklusom. A műszeres befejezés utáni 3 ciklus nekem 53, 22, 27 napos volt.

Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
gabelila
 
 
 


Nekem a műtét után először 7hétre jött meg.. Milla nagyon sok erőt neked!

Nálam hiába korábban történt borzasztó volt utána...
Már jobb, de elfelejteni nem fogjuk..

8.-án volt 7hónapja a műtétem, még kb egy hónap mire újrapróbálkozunk (fentebb írtam miért) de remélem ez nem befolyásolja majd h mennyire sikerül hamar a baba :)

Barátnőm ajánlott egy nagyon jó dokit, lehet hozzá fogok járni mert aki a műtétet csinálta nagyon nehezen elérhető...tartok tőle h megint hetekbe telne h kapjak egy időpontot :/

Kép
gmoncsy1991
Tatabánya
 
 


Igen, több idő kell általában. Bár nekem azt mondták a kórházban a kontrollon, hogy úgy látják minden ok, és ha 3x megjön rendesen, akkor lehet próbálkozni, ha akar a baba, úgyis jön majd.
Reméljük akar :)

Kép
ildike1984
Veresegyház
 
 


@ildike1984:
Nekem is azt mondta a dokim, hogy szerinte nem is kellene védekeznünk ha valami nem stimmel úgysem fogan meg. Mi azért kivártuk a 3 hónapot.

Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
gabelila
 
 
 


Persze, mi is vártunk, többet mint amennyit mondtak. Az a doki mondta, hogy próbálkozhatunk, aki ott volt a szülésnél és a műtétnél...
Tehát képben volt és meg is vizsgált.
De az biztos hogy nem lehet siettetni..
Na és inkább később jöjjön, de legyen minden rendben, még egy ilyet vagy hasonlót nem bírnék ki
ildike1984
Veresegyház
 
 


milla88 Szívből sajnálom ami veled történt! Nem hiszem hogy lehetne olyat mondanitől jobban éreznéd magad. Közhely de igaz hogy az idő segít. Szerintem most csak próbálj "túlélni". Reggel mikor felébredsz arra koncentrálj hogy azt a napot átvészeld. Próbáld meg elterelni a gondolataidat és minnél kevesebbet gondoloni a történtekre csinálj olyan dolgokat amiket szeretsz. Ilyen idős terhességnél szerintem bármikor előfordulhat hogy nem jön meg pont 4 hétre a ciklusod. Pláne ha még egy kis tejed is van. Sokan addig nem is menstruálnak amíg szoptatnak. De ha nem jön meg időre akkor se kell elkeseredni, idő kell a szervezetednek míg minden helyreáll odabent és neked is kell idő hogy lelkileg helyregyere. A korod miatt pedig ne aggódj, ha kutakodsz kicsit a neten látni fogod hogy rengeteg olyan anyuka van akinek 40 éves kora felett lett babája. Még bőven időben vagytok :)
zsu87
 
 


ildike1984  sokat gondoltam rád mert egy ideje eltűntél, azt hittem mikor újra jelentkezel már jóhírekkel jössz. Drukkolok nektek hogy mihamarabb összejöjjön a baba, most mondanám hogy ne görcsölj rá de ez ilyen szoros határidővel nem olyan egyszerű. Nekem áprrilisban kezdte a fiam az ovit, május 20-án kezdem a munkát. (Éppen akkörülre nem várom) Szerencsére engem nem fenyeget a kirúgás veszélye, viszont az időbeosztás nem az igazi a helyzet az hogy a terv az volt hogy jön a kistesó és utána kicsit családbarátabb munkahelyet keresek. De hát nem úgy jöttek össze a dolgok... Ezért én is szeretném ha mihamarabb összejönne a baba és nem lenne állandó probléma hogyan oldjuk meg az oviba járást. A másik oldalról meg nem bárnom ha pár hónapot várat magára a dolog. Most elég hülyén venné ki magát ha az első munkanapom után már táppénzre mennék ezen kívűl én úgy érzem hogy még kell pár hónap hogy lelkileg teljesen rendbejöjjek. Ha nem lenne már egy gyerekem biztos várnék még jópár hónapot viszont nem akarok túl nagy korkülömbséget közöttük ezért örülnék ha mielőbb sikerülne.
Annyi infom van az ellátásokkal kapcsolatban aminek érdemes utána járnod hátha oldaná a streszt, hogy ugye akkor járnak az alap ellátások TGYÁS meg ezek (csak a régi nevét ismerem) ha a szülés napján biztosított vagy. Na már most elméletileg a munkanélküli segély alatt is bizotsítottnak vagy tehát kicsit olyan mintha munkaviszonyod lenne, így ha netán elküldenek a munkahelyedről és nem azonnal mész el munkanélkülire hanem úgy hogy a szülés időpontja tutira beleessen. (Azt hiszem 3 hónap a munkanélküli így ezt azért elég jól be leeht lőni) Akkor elméletileg tudod igényleni a TGYÁSt meg a többit. De ennek nézz utána mert nem vagyok benne 100%ig biztos. Meg régen volt valami ilyemi hogy ha elveszted a munkahelyed és 40 napon belül lebetegszel akkor jár a táppénz. Azt hiszem ezt hívták passzív táppénznek nem tudom létezik e még illetve ez terhesség miatti táppénzre is érvényes e de járj utána mert az akkor még + 40 napot jelentene nektek.
zsu87
 
 


gmoncsy1991 nem vagyok szakértő de az ha munkahelyet váltsz szerintem nem változtat semmin. igaz 3 éves a tudásom, mostanában nem olvasgattam a témában de elméletileg csak az ellátások neve változott a számolása nem. Szóval a lényeg az hogy akkor jár az ellátás ha szülés előtti 2 évben van legalább  1 év biztosítási jogviszonyod, tehát volt munkahelyed. És akkor kapod a maximum ideig tehát 2 évit ha legalább 1,5 év jogviszonyod volt. Nekem pl. nem volt annyi 2 hónappal kevesebb volt így és nem 2 éves koráig kaptam a GYEDet hanem csak 22 hónapos koráig utánna meg már a GYESt.  És ebbe az időbe beleszámít a táppéénz is. Tehát ha mikor terhes leszel egyből táppénzre mész akkor ott már eleve van 8 hónap jogviszonyod + ami előtte volt. Ahogy írtad hogy decembertől februárig voltál munkanélküli az is még csak 3 hónap szóval simán meglesz a 1,5 év ami szükséges. (táppénzből nem számolnak TGYÁSt meg GYEDet szóval emiatt nem kell aggódni ha végig táppénzen vayg sincsen gond mert akkor a táppénzt megelőző időszakból neéznek nem tudom hány hónapot és az alapján számolják majd ki hogy menniy pénz jár)

ildike1984 neked még annyit hogy amit borso87 mond sajnos az már nem játszik mert pár éve megváltozott a dolog és mostmár táppénz alatt is bárkit kirúghatnak sajnos :(
zsu87
 
 


vjudit35 mióta is próbálkoztok pontosan? Azt írtad januárban volt a műtét, nekem is igaz nekem a legvégén 29-én. Ha kivártátok a 3 hónap szünetet akkor azért nem olyan gáz hogy május van mert ugye annak is inkább az eleje mint vége... Nálunk így a január 29-ével a május a legelső próbálkozós hónap. Szerintem nem kell csalódottnak lenned főleg ha napra pontos a ciklusod biztosan néhyán hónapon belül pozitív lesz az a teszt :)
zsu87
 
 


Köszönöm a segítséget Zsu! :)

Kép
gmoncsy1991
Tatabánya
 
 


borso87 én kicsit butaságnak tartom amit az orvosod mondott. Én a falra tudok mászni attól mikor azt hallom hogy a terhesvitamintól elhízik az ember meg óriás baba születik meg ilyenek. A sima multivitamintól sem hízik az ember a terhesvitamin is egy multivitamin csak többet tartalmaz azokból a dolgokból amire majd a babának szüksége lesz. Én a kisfiammal már 3 hónappal a próbálkozás előtt szedtem a Gravidát, első próbálkozós hónapban teherbe is estem. A terhesség legvégéig szedtem a gravidát és összesen 13 kgmot hítam amiből szülés alatt lement 5 kg. A fiam 3710 grammal született. Most szintén próbálkozás előtt 3 hónappal már szedtem a gravidát, a 2. hónapban jött össze a baba ugye 8 hetsen műtöttek és most a 3 hónap szünet alatt is végig szedtem tehát már akárhogy is számolom 9 hónapja szedem folyamatosan a Gravidát és egy dekát nem híztam... Persze nem mondom lehet hogy van aki hajlamos rá de nem ez az általános. Arra meg hogy te c vitamint is szedsz az orvosod meg azt mondta elég a folsav meg a d3 amik tényleg nagyon fontosak is ezt a cikket ajánlom : http://www.kismamablog.hu/terhesseg/mit-lehet-mit-nem/vitamin-terhesseg Itt kiemelném ami a c vitaminról szól :

C-vitamin normál állapotban is nagyon fontos, de a terhesség alatt annál inkább, hiszen csökkenti a vetélés, vérzések kockázatát, az orrvérzést és a fogszuvasodás esélyét is. Legjobb forrásai a narancs, citrom, zöldpaprika, de meglehetősen nehéz csupán az étkezéssel fedezni a szükségletet, ezért fontos a tabletta formájában történő utánpótlás is.

Én a kisfiammal 2szer is pecsélteltem és első alkalommal az orvos aki vizsgált C vitamint szedetett velem. Előszőr furának tűnt de aztán utánna olvastam.

Az étrendkiegészítőt amit ajánlott nem ismerem arról nem tudok nyilatkozni de a vitaminok ha nem is használnak ártani biztosan nem ártanak. Szerintem a megérzésedre halgass ne az orvosra. Ha te szedni akarod szedd nyugodtan.
zsu87
 
 


@gmoncsy1991:


Igazán nincs mit :)
zsu87
 
 


sziasztok!Zsu igazából a jövő héten lesz a nem várt ideje,tehát kb második hónapja..remélem minden oké lesz,most még folsavat is szedek pluszban,hátha..Ez a Tps dolog meg szerintem úgy van ha ma még itt dolgozol,holnap meg már ott akkor az nem is számít megszakításnak.Majd nyomozok ha megtudok vmit jelzek...Kitartás lányok
vjudit35
 
 


@zsu87:


nekem igazából még az első terhesség előtt (olyan fura ezt még mindig leírni, hisz nincs is babám...) is azt mondta a doki, hogy ha akarod szedjek terhesvitamint, de az első időszakban a legtöbb amit a babáért tehetek, az az, hogy folsavat szedek. Most is azt mondta hogy ha hiszek benne akkor szedjek terhesvitamint, valamint odaadta annak az inofolicnak a papírját, hogy olvassak utána. (Egyébként ma megrendeltem, jövő héttől pedig szedni fogom, úgyhogy beszámolok az esetleges tapasztalataimról.) De mellette ugyanúgy fogom még a folsavat is szedni, meg a D vitamint, meg akkor már a C-től sem lesz bajom. Egyébként ezen kívül még B-komplexet és E-t szedtem, és valóban híztam az elmúlt 2 hónap alatt kb 4 kg-t, pedig az egyáltalán nem eszek többet és "hízósabb" dolgokat mint ezelőtt... úgy látszik én még alkatilag sem vagyok szerencsés  Viszont amint megtudom h babás vagyok, áttérek abban a pillanatban a Czeizel vitaminokra, nem érdekel az sem ha akkora leszek mint egy bálna 
borso87
Budapest XVIII. kerület
 
 


Nekem a védőnőm mondta, hogy magne B6 helyett szedjek sima magnéziumot, mert a b6 vitamin étvágyat csinál. Szóval nem magától a vitamintól hízik az ember, hanem attól, hogy a nagyobb étvágy miatt többet eszik.

Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
gabelila
 
 
 


@vjudit35:


Szia! Akkor azért még nem kell annyira letörtnek lenned. Persze tudom ilyenkor az ember nagyon akarja már hogy újra terhes legyen, de én a statisztikákkal nyugtatom magam: azt szokták mondani hogy az első hónapban 25%, a másodikban 50% és így tovább de hat hónapon belüla párok nagyrészének sikerül egy kis százalékuk van akinek 6-12 hónap között jön össze. Meg hát vannak akiknek több mint egy év de ott legtöbbször valami van a háttérben. De ugye mi már mindannyian voltunk kismamák szóval ilyen 6 hó 1 év az itt szóba sem kerülhet remélhetőleg :) Nekem kisfiam elsőre sikerült a második terhességem meg másodikra. Én reálisan azt mondom magamnak hogy majd ha 3-4 hónapon belül nem jön össze akkor majd elkezdek aggódni. Persze a lelkem mélyén bízom benne hogy most is mihamarabb összejön főleg hogy azt mondják egy vetélés után könnyebb teherbe esni. Egyébként én is pont jövő7re nem várom :) Szorítok neked :)
zsu87
 
 


@borso87:


Lehet hogy nincs babád, de attól még voltál terhes. Nekem egy gyerekem van és két terhességem volt. Én mindíg így gondolok már mert azért én ott a 8. hét körül nekem már voltak terhességi tüneteim meg ilyenek. És mikor valaki ilyenről beszél mindíg az jut eszembe hogy igen kisfiamnál ez meg az nem is volt a második terhességemnél meg iszonyatosan fáradékony voltam meg ilyenek. Teljesen más volt mint először. Nem hiába mondják hogy minden terhesség más... Lehet hogy neked még nem votak tünetek vagy ilyemsik és még nem érezted ténylegesen terhesnek magad azért furcsa így leírnod.
És miket olvastál erről az inofolicról? Segíti a teherbeesést vagy egyfajta modern terhesvitamin? Én a trimesztert ismerem, mindig feldobja a facebook és ott nagyon sok sikersztorit olvani hogy 5-6 év sikertelen próbálkozás után ennek a gyógyszernek köszönhetően stek teherba meg lombkikban végre lett érett tüsző ilyesmik. De hát én nem gondolkodok ilyenbe mert szerencsére nincs ilyen problémánk. Plusz azért valjuk be mindegy milyen csodavitamint szed valaki ha azért történik vetélés mert mondjuk rossz helyen tapadt meg a baba vagy valami genetikai gond van azellen a vitaminok sem érnek semmit sajnos :( Én a magam részéről úgy vagyok vele, hogy nagyon kevés zöldséget és gyümölcsöt eszem így mindneképp kell a pótlás. És msot megfigyeltem hogy tényleg használ valmait amúgy is. Mert régen is próbálkoztam ilyen olyan multivitaminokkal és nem vettem észre változás. Viszon kisfiam áprilisban született tehát egy egész telet átvészeltem vele a gravida mellett úgy egyáltalán de egyáltalán nem voltam beteg. Pedig mielőtt született volt a látogatási tilalom a kórházban infulenza járvány miatt. Jártam az orvosi rendelőkbe, buszoztam mégsem kaptam el semmit. Most télen is ugye végig szedtem hát így április végén sikerült összeszednem egy kis torokfájást ami egy napos lázzal járt és az is csak 38,1 volt és magától elmúlt reggelre. Semilyen gyógyszert nem szedtem be. Szóval mondtam is páromnak hogy szerintem a húzós téli hónapokban mindíg fogom szedni a gravidát mert nekem úgy látszik nagyon használ. Terhesség elején tényleg a folsav a legfontosabb mert a fejlődési rendellenességek egy részét pl. nyitott gerinc segít megelőzni. És ezek a terhesség nagyon korai szakaszában alakulnak ki amikor még nem is tudod hogy terhes vagy. Tehát mkor te pozitívat tesztelt hiába kezded már el akkor enni a folsavat mert ezekena  a dolgokon már nem segít. Gondolom ezért is javasolják hogy a terhesvitamint is 3 hónappal előtte érdemes szedni. ert abban mindíg van folsav is és az a legfontosabb...Szerintem ha odafigyelsz amjd egy kicsit a táplálkozásodra biztosan nem leszel akkora mint egy bálna :)
zsu87
 
 


@gabelila:


Én úgy olvastam hogy a magne b6nál azért van a magnézium mellett b6 vitamin mert az elősegíti hogy a magnézium jobban betudjon épülni a szervezetbe. Plusz ugye hányáscsillapító is szóval gondolom az első trimeszterben akinek ilyen tünetei vanna azon is segít valamennyit. Persze ha az ember hízik tőle akkor inkább a sima magnézium. De ez valmai olyami lehet hogy a vasat is c vitaminnal együtt hatásosabb szedni mert a c vitmain segítit a vas felszívódását.
zsu87
 
 


@zsu87:


a tájékoztatójában az van, hogy elősegíti a spontán teherbeesést (úrsten, de hülye szó ez...) javítja a tüszőérési folyamatokat. Pozitív hatással van a petesejtek fejlődésére, érésére, több érett petesejt, és nagyobb átmérőjű tüszők keletkeznek az Inofolic hatására.
Ezek az összetevők vannak benne: Az Inofolic 2000 mg mio-inozitolt és 200 mcg folsavat tartalmaz.
A folsav a B-vitaminok csoportjához tartozik és a sejtek növekedését serkenti. A mio-inozitol egy olyan természetes anyag, amely az emberi szervezetben glükózból képződik, és a B-vitamin komplex része.
borso87
Budapest XVIII. kerület
 
 


@borso87:


Tehát lényegében B vitamint és folsvat veszel 12.000 Ftért  Na de viccet félretéve remélem hatásos lesz. A trimeszternél én azt olvastam volt akinek összezavarta a ciklusát, meg volt olyan is akinek 2 peteérése volt egy hónapban. Mondjuk az kimondott terhesvitamin csak természetes szerves anyagokból amik jobban hasznosulnak. Egyébként neked sokára sikerült teherbe esni először vagy most nagyon türelmetlen vagy és azért kezded el használni?
zsu87
 
 


@zsu87:


igazándiból az első próbálkozós hónapunk az júniusban volt, de onnantól kezdve azt játszottuk, hogy minden csalódás után volt egy (vagy kettő) hónap szünet :D és mint utólag kiderült, rosszul is számolgattam plusz keveset is voltunk együtt... úgyhogy ezek tudatában azt kell mondjam, hogy nem kellett sokat várni. Januárban többször bújtunk össze és utána sikerült is pozitívat tesztelnem. Amúgy ha januárban nem jön össze, akkor abban a hónapban mentem volna mindenféle vizsgálatra, mert meg voltam róla győzödve hogy valami bajom van. 
Most pedig iszonyat türelmetlen vagyok, mert 8 baba van úton az ismerőseim körében és nem túl könnyű elviselni a helyzetet.
borso87
Budapest XVIII. kerület
 
 


@zsu87:


Nekem nem nagyon használt hányinger ellen, úgyhogy Czeizel, Magnézium citrici kombinációt szedem.


Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
gabelila
 
 
 


@gabelila:


Tudsz képet vagy linket küldeni erről a Magnézium citrici-ről? Amúgy használ? Emlékszem régebben mondtad hogy görcsölt a vádlid . Ilyesmik megszűntek tőle?
zsu87
 
 


@zsu87:Nekem bevált. Eddig napi 1-et szedtem, ha éreztem, hogy kelleni fog akkor kettőt. Most ráállok fixen a napi kettőre, mert újra visszatért a lábgöcsölés éjszakánként. Doki azt mondta napi 3*1 is mehet, egyelőre megpróbálom a kettőt, mert a magzatvédőben is van valamennyi. http://www.pirulapatika.hu/search?keres ... ii+citrici


Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
gabelila
 
 
 


@gabelila:


Köszön szépen. Ha lesz rá alkalmam kipróbálom. Szerintem a napi 3*1 is simán mehet. Én a duphaston melllé napi 3*2 magne b6ot szedtem. Igaz csak a 12 hétig de elméletileg ez olyan mint a c vitamin a többletet kipisili az ember. Pont a napokban olvastam hogy nincs is tudományos bizonyíték arra hogy a magnézium segít a vetélés ellen, de a korházban is fenyegető vetélésnél infúzióban is adják és nagyon nagyon sokat kell enni belőle hogy túladagoljuk akkor is olyan tünetek jelentkezhetnek mint pl. hányinger.  Mindenesetre az biztos hogy a magneb6nak van egy bizonyos nyugtató hatása. Szóval én ha szükségét érzem hozzáteszem ez ritkán van de ha érzem hogy türelmetlenebb vagyok a kisfiammal akkor egyszerre kettőt beveszek és tényleg használ. :)
zsu87
 
 


@borso87:


Értelek : Hát akkor sűrítsétek kicsit az együttléteket és meglátod hamarosan jön az a két csík a teszten :) Hát ha nyolc baba van úton akkor elhiszem hogy kicsit türelmetlen vagy. De ne görcsölj rá mert attól csak rosszabb lesz. (Tudom könnyű azt mondani). Gondolj arra hogy először is könnyen összejött most is így lesz csak hagyj egy kis időt magatoknak :) MOndjuk én is úgy vagyok hogy most hozta a postás a 10 db terhességi tesztemet ugyanazt a fajtát mint amit ovu tesztből használtam. Ez a legérzékenyebb 10es érzékenységű teszt. Még én sem bírtam ki azt olvasgatom nemvárt előtt hány nappal mutathaja ki. Remélem azért ki fogom bírni addig és nem kezdek el ész nélkül tesztelgetni :)
zsu87
 
 


Lányok! Mindenkinek köszönöm szépen aki írt pár bíztató sort! Azt szeretném még megkérdezni Tőletek, hogy kinek mikor kellett visszamenni műtét után kontrollra? Nekem a doki 6 hetet mondott viszont a zárójelentésemen 3 hét van. Nem tudom melyik a reálisabb... Szerintetek?
milla88
 
 


hali Lányok,Milla fogsz kapni egy levelet szerintem a napokban én legalább is így voltam,elkell menned vérvételre bár a te eseted sajna más...Nekem kelett egy vérvétel hogy már nincs e hcg a szervezetemben...Neked szerintem ilyen nem lesz de a hat hetes kontroll az biztos lesz,minden ilyen és szülés után is ez van,tehát neked arra kell menned...Képzeljétek tegnap este mi jutott eszembe tavaly nyáron volt egy olyan betegségem idézőjelben betegség mert fájni nem fájt semmim aminek az volt a neve hogy rózsahámlás.ez egy fenyőfa alaku piros pöttycsoportot jelent a törzsön,valamikor nyár vége felé volt viszkedett mint a fene mondták is hogy kerüljem a terheseket,mert fertőzni nem fertőz viszont terheseknél vetéléssel fenyeget,kb 5hónap is lehet mire teljesen elmúlik.Mikor már eltüntek a pöttyök gondoltam elis múlt...Nem tudom hogy ez is okozhatta e a bajt,de hát összeraktam a fejemben...Ajó a rosszban hogy ilyen betegség egy életben egyszer alakul ki,nincs ellenszere és nem tudni mitől jön elő.Gondoltam leírom nektek
vjudit35
 
 


@milla88:


6 hét. Szülés után is és a missed ab műtét után is annyi. 6 hét alatt rendesen összezáródik a méhszáj és elméletileg túl vagy már egy menstruáción is így UHn is megtudják nézni rendben kitisztultál e. Nem tudom azt mondták e de ebben a 6 hétben tilos a házasélet és az ülőfürdő mert nagy a felszálló fertőzés veszélye a nyitott méhszáj miatt.
zsu87
 
 


@vjudit35:


Nem ismerem a rózsahámlást viszont rákerestem és sehol nem írják hogy vetélést okozna. meg ha jobban belegondolsz ha nem fertőző (mert tényleg nem az) akkor mindek kerülni a kismamákat hisz úgysem kaphatják el tőled. Ez egy sima bőrbetegség a babára nincs semilyen hatással. Találtam egy orvos válaszol fórumot ahol valalki kérdezte hogy 4-5 hetes terhes és rózsahámlása van lehet e baja a babának. És az orvos is azt írta hogy a rózsahámlás nem keverendő össze a rózsahimlővel aminek valóban magzatkárosító hatása van. Szóval ha rózsaHÁMLÁSA van az a babára nézve semilyen veszélyt nem jelent. Szóval én nem hiszem hogy ez okozhatta  a bajt.
zsu87
 
 


Sziasztok! Ági vagyok, néhány napja már olvasgatlak titeket, gondoltam be is köszönök nektek.
30 éves vagyok, néhány hónapos próbálkozás után febr.06-án pozitívat teszteltem. Nagyon örültünk, első baba lett volna. Amikor először voltam dokinál (5+6), még nem volt szívhang, de ez rendben is volt, korának megfelelő volt. A 9. héten kellett visszamennem ultrahangra. Már alig vártam. Teljesen jól éreztem magam, attól függetlenül, hogy reggeltől estig hányingerem volt. Igaz, hányni csak a 7. héten hánytam minden nap, én balga meg még örültem is utána, hogy legalább már nem hányok. Gondoltam attól a baba még jól van. Utólag már valószínűleg ez a hormon csökkenését jelezte... Szóval a 9. heti ultrahangon kiderült, hogy nem fejlődik kb. a 6. héttől, nincs szívhang. Hát egy világ dőlt bennem/bennünk össze. A dokival megbeszéltek szerint vártunk, hogy természetes úton történjen meg a vetélés. Nagyon nagy görcsök közepette ez meg is történt, sikerült teljesen kitisztulnom. 31 napra rá meg is jött rendesen az első menzesz. Mostantól szabad az út, lehet próbálkozni. Nagy reményekkel és hatalmas félelemmel állok elébe. Jó olvasni titeket, ilyenkor tudatosul, hogy ezzel nem vagyok egyedül. A pozitív történetek pedig hatalmas erős adnak :)
agi111
 
 


hali.Kedves Zsú drnál voltam a rózsahámlással aki kb 40óve bőrgyógyász,sima házidr csak nézett mi van rajtam...Ő javasolta hogy kerüljem a kismamákat...Mind1 mostmár vagy sosemlesz mind1de ez volt...Ági üdv a fórumon beszélj velünk írd ki magadból.Nektek már mehet is?nem kell várni 3hót?sok sikert.Milla hogy vagy?
vjudit35
 
 


@milla88: Nekem azt mondták akkor menjek ha kész a szövettan kb 3 hét. Na 5-6 hét alatt se készült el meguntam és elmentem kontrollra... Kb a kontroll után 2-3 nappal lett kész a szövettan, persze semmi nem derült ki belőle bementem a leletért külön.
@agi111: Együttérzésem! Remélem mielőbb jön a gólya hozzátok is! Nekem a félelmeken az segített, hogy mindig próbáltam az aktuális jó hírnek örülni. Arra koncentráltam, hogy pozitív lett a teszt, aztán arra, hogy van szívhang, utána, hogy jó lett a 12. heti vizsgálat eredménye stb. Persze vizsgálat előtt mindig görcsbe van a gyomrom de a vizsgálatok között igyekszem a jó hírekre fókuszálni és elnyomni azokat a gondolatokat, hogy jaj mi lesz, ha...

Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
gabelila
 
 
 


@zsu87:


Igen, én is így gondolom, hogy 6 hét után fogok kontrollra menni, mert ez tűnik logikusabbnak, csak mint írtam a zárójelentésen 3 hét van...

@gabelila:


Hát igen, nekem is 3 hét van írva a szövettanra de a doki ennek az eredményére is 6 hetet mondott, hogy ezután érdeklődjünk telefonon, hogy kész lett-e.

@vjudit35:


Köszönöm az érdeklődésedet. Nem vagyok túl jól, próbálom túlélni a napokat. Kedden lesz 2 hete, hogy szültem de még mindig vérzek. Ha megnyomom a cicimet még mindig van tejem. Persze ezek a testi dolgok semmiségek a lelki fájdalomhoz képest. Az első héten elég rendesen elindult a súlyom lefelé pedig alapból elég vékony vagyok, úgy éreztem semmi étvágyam sincs, semmi sem finom. A kórházból hazahozott táskámból még képtelen voltam kipakolni nem szeretném látni a szüléssel kapcsolatos dolgaimat. Képtelen vagyok például arra is, hogy azzal a tusfürdővel zuhanyozzak le amit kismamaként 5 hónapig használtam. Egyszerűen nem szeretném megérezni az illatát, mert úgy érzem összeomlanék tőle. Szörnyű volt először csinálni mindent pocak nélkül, vásárolni, óvodába menni mert folyton az jut eszembe, hogy utoljára még pocakosan jártam itt...Nagyon fájt elpakolni a pár hete vásárolt nyári kismamruhákat, tudva, hogy erre egy darabig nem lesz szükségem sajnos...
Közben azért próbálok építő jellegű dolgokat is csinálni, ha letellik a 6 hét elmegyek egy Kriston intimtorna tanfolyamra, már foglaltam időpontot. Megterveztem a vitamin szedési stratégiámat stb... Készülök azért egy következő kismamaságra, csak nagyon fáj ez a veszteség és a leginkább rajtam eluralkodó fájdalom a kisbabám iránti sajnálat. Folyton azon jár az eszem mit kellett átélnie. Nagyon fáj a szívem...

Volt valaki már Kriston tornázni???


milla88
 
 


@milla88: Jaj megszakad a szívem értetek! Természetes, hogy így érzel, hagyj időt magadnak a gyászolásra. Nagyon sok erőt és kitartást kívánok!
Kriston tornában nincs tapasztalatom.

Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
gabelila
 
 
 


hát Milla elhiszem hogy nem könnyű,sőt tudom az első(!)Terhességem 22.héten ért véget,régen volt de szörnyű emlék a mai napig..Most télen pedig boldogan sütkéreztem karácsonyra kismamaként január 4én pedig dobhattam ki a sütiket,mert fiúknak sem kelett pedig ők itthon voltak.Ezeket a dolgokat senki nem érti csak aki túlélte,meríts erőt,annak idején nekem is szörnyű volt de talán vigyasztalhat hogy a Kisfiam hamar össszejött az első veszteség után...csak jönne már a jó idő és nem kéne begubozva lenni.Kriston tornáról én sem hallottam.

vjudit35
 
 


@gabelila:


Köszönöm szépen az együttérzésed! Csak telne már az idő, hogy jobb legyen!

@vjudit35:


Neked ezek szerint már 2 borzalmat is át kellett élned? Elmeséled őket, mi volt a gond? Persze csak ha nem kavar fel nagyon. 3 terhességből egy kisfiad van? Hány éves vagy? Bocsánat a sok kérdésért...


milla88
 
 


@milla88:
Milla,nehéz erre szavakat találni, mélységes együtt érzésem. En a 10.es16.heten veszítettem terhességet,utóbbi esetben elfolyt a magzatviz, miközben a babám szíve szabályosan vert, es minden mérete tokeletes volt. Igy kellett döntenem a sorsáról, máig nem nyugodt a lelkiismeretem,hogy jol döntöttem. Most áprilisban lett volna egy éves, amikor a masik babám született.
En is kaptam tejapasztot,nem tudtam,hogy lesz ilyen,kisebb sokkot kaptam,mikor behoztak. Es bizony nyugtatoval aludtam első par ejszaka.
A fájdalom majd bizonyára tompul, de ugy van, hogy aki elment, az egy masik emberke volt, es nem fogom elfelejteni.
Kívánom,hogy enyhuljon a gyötrelem, es hamarosan örömet találj egy egészséges kis testvérben.
En jártam Kriston tornára (Vig Monit nagyon ajánlom) terhesség elott is, sokat segített. Most szules utan is tervezem.
menthe
 
 


@menthe:


A 16 hetes babácskánál milyen döntést kellett meghoznod?
Kriston torna után miben vettél észre javulást? Erősebbnek érezted magad "odalent"? Nekem méhsüllyedésem van az első szülésem után alakult ki és ebben remélek javulást a tornától.
Egy kisfiad van aki áprilisban született ha jól látom. Gratulálok!!! Biztos nagyon nagy öröm így a tragédiák után!

milla88
 
 


@milla88:
Igen,erősebbnek,nem szelelt utána (bocs) es kád fürdő utan nem dőlt belőle a víz. Meg a párom is érezte a különbséget...
Azt kellett döntenem,hogy megvárom,míg lassan meghal (akar 1 hónapig) vagy elveszik akkor. Miközben akkor meg mindene rendben volt. Azt hittem belezavarodom. Egyet aludtam ra,aztan megkérdeztem a dokit,van-e 1% esély, hogy helyre jon. Azt mondta,sose hallott ilyenről. Igy döntöttem. Három napig próbáltak negszuleszteni (pálcika,ballon,oxitocin), mindezt a szuloszoban, miközben születtek a gyerekek. De azt hiszem, annyira rettegtem, hogy kijön, hogy megvartam a műtétet tudatalatt. Tudod, nem tudtam, mikor halt meg, es azóta persze találtam a neten olyan sztorit, hogy visszatoltodott a magzatviz... Ezert gyotor olykor a lelkiismeret, hogy miert nem hittem es vártam. De akkor csak azt akartam, hogy be szenvedjen.
Sokszor eszembe jut a pillanat, ahogy az ultrahangon közlik a rossz hírt, elfolyt a magzatviz es a magzat kényszer tartásában van - miközben hallom a fiam tokeletes szivhangjat. Most is folynak a konnyeim - a masik kisfiam fejére, aki itt alszik a mellkasomon.
Igen, o április 25-en született, csak meg nem tudtam beállítani a vonalzot. Ket nappal a 41.szuletesnapom utan es első baba, szoval, igen, nagy az öröm!
Koszonom a kedves szavakat.
Különben azóta gondolom, hogy nagyon kene olyan személy oda, aki a kismamák lelkével törődik. Persze minden korhazba, de oda is.
menthe
 
 


Visszaolvastam a bejegyzéeket, nekem nincs tapasztalatom a Kriston tornáról, de jó volt olvasni hogy mik a ti tapasztalatitok :) Nem tudom hogy itt nálunk van e ilyen egyáltalán.

Rávagyok nagyon összpontosítva már arra azthiszem, hogy pár hét és végre olyan munkahelyem lesz ismét amit szeretek csinálni. S perze az sem mindegy, hogy 3 szak helyett 2-be kell dolgoznom, szerintem sokat számít ez is. Sajnos mostanában ilyen munkarend mellett nagyon kevés időnk van egymásra párommal. Persze ami van azt kihasználjuk, sokat kirándulunk most a kutyusokkal, biciklizni járunk amikor olyan az idő, tegnap vettem edzőcipőt szeretnék végre újra terembe is menni, hogy formálódjak. A méregtelenítéssel már ledobtam 12kg-ot, aminek nagyon örülök, sokkal jbban érzem magamat. Még egy hónap a kúra, akkor lesz az okj-s vizsgám is pont, megünnepeljük utána az tuti :) Júni 30.-án évforduló.... :)
Vannak tervek, egyre pozitívabban látom a világot és a dolgokat... csak a ciklusom aggaszt egy kissé mert eléggé rendszertelen.

Pontosabban így néz most ki a műtét óta: A műtét október 7.-én volt... azután először november 27.-én jött meg tehát a műtéthez viszonyítva 50.napra... a következő a 32.napon, majd 59.napon aztán 32.napon és most a legutóbbi vérzés május 5.-én jelentkezett azaz 41.napon. 

A barátnőm nemrég járt egy nődokinál Dr Deli Balogh Ildikónál pcos gyanúval... a hölgy elküldte ilyen-olyan vizsgálatokra részletekbe nem megyek bele, még nincs meg az eredménye h végül pcos -e a probléma vagy más, de ajánlott neki egy tea keveréket amit ő fejlesztett ki és cikluszavarra is ajánlotta, érdekelne halltotatok e róla, van e tapasztalata esetleg valamelyikőtöknek?

Lady Ciklus Tea (Herbária) a neve.

Kép
gmoncsy1991
Tatabánya
 
 


Ági, sajnálom a veled történteket. Látom ti már próbákozhattok is, sok sikert és csak előre ;)

Milla, szörnyű ez az egész... sajnos tanáccsal nem tudlak ellátni, de azthiszem fentebb a lányok már mindent leírtak amit én is írtam volna. Kitartás, szorítok hogy mielőtt erőre kapj és jobban érezd magad! 

Kép
gmoncsy1991
Tatabánya
 
 


@menthe:


Örülök nagyon, hogy ilyen pozitív dolgokat írtál a tornáról, mert így én is még jobban hiszek benne!
A babácskával kapcsolatban arra mondtak valamit mitől folyhatott el a magzatvíz? Nekünk is nagyon nehéz döntés volt, elengedjük-e őt, de kész tények elé állítottak, hogy életképtelen lenne és szinte biztos, hogy nem tudna önállóan lélegezni. Persze izgulok a vizsgálat miatt, mert még vagy 4 hét mire kiderül mi is volt a pontos baja, nagyon félek nehogy az derüljön ki, hogy lett volna esélye az életre, mert azt nem élném túl...
Gondolom, hogy nagyon rossz lehet Neked is, hogy gyötör a lelkiismeret, én is ezt érzem de nekünk is ezt sulykolták, hogy így a jobb neki, így szenved kevesebbet. Én éreztem sajnos a pocakomban mikor az utolsókat rúgta és szörnyű ezzel az érzéssel együtt élni...
Én is tágítót kaptam majd fájáskeltőt de mivel nem vagyok egy hangosan szenvedő típus át sem vittek a szülőszobára, azt hitték még nem tart ott a dolog. Én a nőgyógyászati osztályon szültem meg, úgy hogy bent volt még 2 beteg rajtam kívül és a férjem. Majd szóltam a páromnak, hogy szóljon a nővérnek, mert úgy érzem kijött a baba (Persze előtte már szinte a falat kapartam a fájáskeltő miatt keltett görcsöktől amik már annyira összeértek, hogy nem volt köztük szünet). Doki sehol sem volt se közben se utána...A műszeres befejezésre is várnom kellett, mert éppen műtöttek a dokik, közben tovább folyt a fájáskeltő mert a nővér nem merte addig kikötni amíg a dokitól nem kérdezi meg. Nagyon szervezetlen volt az egész...
Gratulálok nagyon a kisfiadhoz! Akkor ő egy igazi csoda baba a 2 veszteség után, megérte küzdeni, nem feladni érte! Esetleg gondolkodtok még kistesóban is?
milla88
 
 


@gmoncsy1991:


Köszönöm szépen az együttérzésed, kedves szavaidat! Én is ettől félek, hogy olyan sokára fog megjönni, vagy rendszertelen lesz, eddig minden rendben volt a ciklusommal, de nekem ez az első ilyen műtéti beavatkozás és félek nem lesz utána már minden olyan mint "régen"!
milla88
 
 


@milla88:
Igen,en eredetileg nagy családot szerettem volna (4-et biztos), de nem ugy alakult az életem. Örülnek,ha jövő év vége fele jöhetne a teso, aztan meglátjuk.
Ezt eleg rossz volt olvasni, amit írtál. Bocs,ha vajkalos,de megnezted a babát?
menthe
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?