Új privát üzeneted érkezett!

Ez a mostani gorbem:


(ღ˘⌣˘ღ)
latkafr
Isère
 
 



(ღ˘⌣˘ღ)
latkafr
Isère
 
 



(ღ˘⌣˘ღ)
latkafr
Isère
 
 

 
 

Gorzi, neked mennyire mutatta pontosan a beagyazodast a teszt? Illetve hanyadik dpo-n csinaltad a tesztet? Koszonom a valaszt;)

(ღ˘⌣˘ღ)
latkafr
Isère
 
 


Little: Ti hogyan mondjátok el a szülőknek egyszerre vagy külön-külön? És mikor ( már mint hétben)? Hogy tervezitek, adjatok valamilyen tippet erre légyszí!!

Kép
gorzi
Keszthely
 
 


A baratnomek az uh kepbol csinaltak puzzle-t a szuloknek. Az egyik cimbim, hore valtozo bogret adott amin egyik oldalt az uh volt a masik oldalt a legjobb nagy mama felirat volt ;) Persze nem ertettek mert mikor kibontottak akkor csak egy feher bogret lattak ;) Nekem nagyon tetszik ez az otlet ;)

(ღ˘⌣˘ღ)
latkafr
Isère
 
 


Hát Lányok, nem tudom nálam mi lesz, hő még mindig magasan, mindenem feszülget, de nem görcsöl, viszont a teszt negatív, ami 13.dpon nem jelent jót....

Ez a bögrés ötlet nagyon tetszik :)
bikbok
 
 


@bikbok: a fertility-n 15/16 dpon sem ritka sz elso pozi teszt. :) Remeljuk 18 napig szepen fent marad a hod, aztan a teszt is pozi lesz ;)

(ღ˘⌣˘ღ)
latkafr
Isère
 
 


Latkafr,
Most szerintem jön a lecseszès sorozat a fel liter folyadèk miatt legalabbis tölem biztos :-) nagyon nem jo.. megèrtelek amugy mert èn is ilyen tipus vagyok.. règen simán eltelt nap mar a munkaidö vège volt mikor rájöttem gyakorlatilag semmit nem ittam.. aztan voltak durva fejfájásaim olyan napokon amikor tènyleg teljesen elfelejtettem inni. Amikor egyedül laktam egyszer este olyan fejfájás gyötört hogy a földön feküdtem nem volt otthon fàjdalomcsillapitom,taxit hivtam hogy vigyen el az ügyeletes patikába.. na onnantól kezdve nem felejtek el inni ès át is állt a szervezetem erre a multkor nem ittam pár òrán át ès nagyon rosszul lettem ugy hozták a vizet oda hozzám az irodában mert felkelni se tudtam.
A vizhiány nagyon rossz a börünknek is.. èn olyan napokon amelyeken kevesebbet ittam este a tükörben erösebbnek látom a kis miniráncocskáimat.
Szoval probalj meg kicsit többet inni èn azt mondom! Eleinte nehèz tudom de meg lehet szokni..

Gorzi èn ha nem is a teljes elsö trimesztert de egy 8/10 hetet szeretnèk kivárni a bejelentèssel..
Mivel kèt külön országban vannak a leendö nagyszülök kicsi az esèly hogy együtt legyen a bejelentès de klassz lenne. Mondjuk most itt az ötlet hogy mivel mi nem mentünk haza kihivom szüleim április vège/május elejèn ès akkor bejelentenènk :)

Lilypie Pregnancy tickers
littlebiscuit
 
 


Bikbok szerintem nekem is mèg 13 dpon negativ lett volna.. van akinek lassabban megy a hormonok növekedèse - azaz növekedik csak kèsöbb kezdödött alacsonyabb èrtèkkel igy idö kell mire pozitiv lesz a teszt. Nameg hogy hogyan választodik ki a vizelettel. Lehet köze van ahhoz is hogy mennyit iszunk. Ha kevesebb bent a folyadèk a vesèkben eröteljesebben jön a koncentrácio talán. Várd ki a kèsèst èn azt mondom 15 dpon pedig hajrá :) drukkolok!

Lilypie Pregnancy tickers
littlebiscuit
 
 


Nalunk lehet nem lesz ilyen bejelentö ajándèk..de van egy ötletem talán csinálok valami sütit/kis tortát ès keresek/csinalok rá egy gòlya bábu szerü valamit.
Ha együtt a kèt család eset lesz akkor keresztbe jelentjük be szerintem, páromnak megtanitom a mondatot magyarul èn pedig az ö szüleiknek mondom ugyanezt olaszul :)

Lilypie Pregnancy tickers
littlebiscuit
 
 


@littlebiscuit: Megkérdezhetem milyen nyelven beszélgettek egymással a pároddal? Én nagyon nem tudom elképzelni magamról, hogy két nyelvet beszéljek anyanyelvi szinten. Nyelvvizsgáztam németből, de már 5 éve, és mivel nem használom, rendesen megkopott :)


Lilypie Premature Baby tickers
molyocska
Nagykanizsa
 
 


@littlebiscuit:


ne csináááld már, megbőgetsz megint :) :) ez irtó cuki, hogy mindenki a másik nyelvén mondja el!!!
Köszi a drukkokat Lányok, még nem adtam fel teljesen :)
bikbok
 
 


Molyocska, elejètől fogva olaszul. Magyarul sajnos csak pàr szòt tud párom, angolul tud valamennyire de azèrt nem az erössège.. igy jött hogy akkor persze olasz. Habár már beszèltem akkor amikor megismerkedtünk mèg nem volt tul profi az olaszom.. sokat fejlödtem, ès folyamatosan fejlödöm vele.
Ami nagyon meglepö, senkivel (exxel) nem volt ilyen jo a kommunikácio mint vele - ezt ugy èrtem nekem persze voltak/söt mèg nèha akadnak is kisebb gondok hogy jól megfogalmazzam a mondandòm - hanem maga párkapcsolati szinten a kommunikácio, hogy kimondom ha bajom van vagy valamiröl beszèlni akarok. Meglepö hogy pont vele ès számomra idegen nyelven jobb ez az egèsz mint korábban bárkivel..

Lilypie Pregnancy tickers
littlebiscuit
 
 


@littlebiscuit:
Örülj neki, hogy nincs tüneted szerintem :) Nekem hányinger,hányás is csak a 6-8. hét között volt, utána teljesen elmúlt. Fáradság volt 13. hétig még a mell érzékenység, semmi más. Mi 5. héten (szilveszterkor) elmondtuk családnak, szuvenírek mellé kaptak kiskesztyűt a csomagba. Volt ám meglepetés :D

Lilypie First Birthday tickers
kiscsillag201
Dunaújváros
 
 


Kiscsillag köszi a megnyugtatást..
A mellfeszülès olyan kis enyhe alig èrzem.. de mindig nagyjabol egyforman feszül ugy egy szük hete kb szovak ez igy okes. A rosszul vègzödö eseteimnèl 1-1 napra jott egy ilyen extrèm cicifeszülès ami tènyleg nagyon durva volt - aztán egyszer csak lecsillapodott es nem folytatom..
Most olyan nyugis a helyzet remèlem jòt jelent :)

Lilypie Pregnancy tickers
littlebiscuit
 
 


Hát Csajok, ez bizony megjött :(:(
Ma indul a mentes ciklus. Nagy drukkok a várakozóknak :)
bikbok
 
 


@littlebiscuit: Értem, ez szuper jó! Arra voltam kiváncsi igazán, hogy az érzelmeidet ki tudod e fejezni ugyan úgy, mint más nyelven. Vagy ha épp indulatos az ember, akkor nem igazán tud gondolkodni a megfelelő szavakon.

Én ma vettem femibion 800as tablettát, igaz elég borsos ára van a többihez képest. A gravidától émelyegtem, nem volt nekem jó. 


@bikbok: sajnálom, hogy megjött! remélem nem keseredtél el nagyon!


 


Lilypie Premature Baby tickers
molyocska
Nagykanizsa
 
 


@molyocska:
Én is a 12. hétig azt szedtem, a 400 még drágább. 6000Ft/hó azt érdemes netről rendelni. Ezért is váltottam Gravidára, este veszem be így semmi bajom tőle.

Lilypie First Birthday tickers
kiscsillag201
Dunaújváros
 
 


@bikbok:
sajnálom :/
de fel a fejjel majd a kövi ciklus sikerül!!!! :)
bunny88
 
 


@latkafr:



Csatlakozom Littlehez!!! Csak én egy kicsit más megvilágításba teszem most a dolgokat.
"Sajnos tudni kell rolam h iszonyat keves a folyadekbevitelem :( Egy nap max 0,5 liter :( Egyszeruen nem kivanom es nem is vagyok szomjas "

Nem szeretnélek megbánani, ijesztgetni, vagy megsérteni!
A helyzet az, hogy ez a folyadékbevitel finoman szólva is rettenetesen kevés bámulatos és csodálatos amit a veséid művelnek, hogy ilyen szépebn dolgoznak, DE ezt nem fogják sokáig tudni csinállni. Igen, rámehetnek a veséid is akár.
Arra világítanék rá neked, hogy a szervezetben lezajló szinte minden biokémiai folyamatban jeletős szerepet játszik a víz, valamint a sejteken belüli reakciok esetében is elengedhetetlen. Nem ragozom tovább szerintem tudod mit akarok ezzel mondani. 
Ha másént nem megy akkor próbáld meg azt, hogy teszel egy 1,5 literes üvegbe vizet/ásványvizet/"akármit", és folyamatosan ott tartod magadnál, és óránként belekortyolsz. (Sok embernek javasoltam már és általában beválik.) Ha szereted a levest akkor azt is lehetne minden nap, illetve tea, tej, stb.
Nekem 4 litert kell meginnom naponta, így pontosan tudom milyen az, mikor nem kívánja az ember a folyadékot, vagy már úgy érzi a fülén folyik ki amit épp megiszik, de pontsan ezért tudom nem lehetetlen feladat. Ha meg már rááll a szervezeted akkor a természetes szintet követelni is fogja.
Nem okoskodásból írom, segíteni szeretnék!


@bikbok:


Sajnálom 

Mi az első timeszeter végéig tervezzük titokba tartani.
csillapszik a görbém kilengése, ma végre ugyanazt mértem, mint tegnap. Lehet nem jelent semmit, de engem mindenesetre megnyugtat.


Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Third Birthday tickers
scolo
 
 


@bunny88: hát egy picit bánkódom, de nincs nagy baj. Hó végén elmegyünk3 hétre egy jó kis nyaralásra, nem lesz próbálkozós ciklus, csak mentes mindentől, még a rá figyeléstől is :) aztán meglátjuk hogyan tovább
bikbok
 
 


Bikbok,
Annyira sajnalom :-( dehát ez akkor most az uj ciklusod kezdete uj szèp remènyekkel..

Scolo,
Az irodaban en fel literes üveggel "mèrtem". Vagy hárommal vagy kettövel ittam meg - amikor kettövel, akkor este mèg igyekeztem sokat potolni.
Most itthon poharral nagyjabol szamon tartom hogy mennyit iszok - ahhoz ugye hogy a minimalis 1,5 liter meglegyen az 7-8 pohar.. aki nem èrzi a szomjuságot annak oda kell figyelni.
Egy baratnöm letöltött valami alkalmazast a telefonjara ahova beirod mindig amikor iszol a mennyiseget. Ha sokaig nem irsz be semmit vizcsobogas hanggal jelez. Mondjuk ez szerintem tulzas es idegesito :lol:

Lilypie Pregnancy tickers
littlebiscuit
 
 


@littlebiscuit:


Az alkalmazásról én is hallottam, van akinek kell, az egyik ismerősöm is ilyen, neki szólni kell, mert nem iszik.
Nekem a veséim jeleznek ha nem iszom, és azt igazából még az ellenségemben se kívánom, hiszen a vesegörcs állítólag rosszabb mnt a szülés. Szülni még nem szültem, de vesegörcsnél már repült ki a branul a könyökhajlatomból az előttem térdelő mentős feje fölött (én széken ültem, a mentős meg lefagyott hogy ő ilyet még nem látott).
Alapesetben 2 litert kell bevinni a szervezetbe naponta ez a minimum. Szóval fontos inni!


Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Third Birthday tickers
scolo
 
 


@littlebiscuit:


Örülj, hogy nincs tünet.Nekem a 8. héten kezdődött a gyomorégés, de azon és a fáradtságon kívül semmi:) Szerintem fogod még visszasírnia tünetmentességet :)

szandra0408
 
 


@bikbok:
jujj a nyaralás nagyon szupi :) meg lehet kérdezni hogy hova mentek?
bunny88
 
 


@latkafr:
én is ilyen kevés vizet ittam, de miután párszor rosszul lettem és majdnem elájultam, muszáj volt rávenni magam, az első 2-3 hét rossz volt mert mindig emlékeztetnem kellett magam, hogy fél óránként óránként igyak legalább pár kortyot,most már követeli a szervezetem ha elfelejteném :) apukámnak emiatt lett nagyon sok vesékköve+vesecisztája, szóval érdemes odafigyelni.
bunny88
 
 


@bikbok:
Nagyon sajnálom hogy megjött, de új hónap új esély. Válaszolva kérdésedre teljesen pontosan jelezte a peteérést ( amit én is gondoltam) vagyis 20.-n volt a kilőködés ami vasárnap lesz 3 hete.

Kép
gorzi
Keszthely
 
 


Èn is igyekszem többet inni,nekem is a magam elé kirakós módszert használom!
Sajnos én migrénes vagyok,úgyhogy muszáj.

Bikbok sajnálom hogy megjött,indulhat az új ciklus!

Nekem leesett mára a hőm,úgyhogy ma tuti lesz összebújás!
Meg jó lenne holnap is.
Kicsit tartok tőle hogy csak a tegnapi sok meló,kevés alvás miatt esett így le,most mondjuk 7 órát aludtam.
Tegnap 6 ot.
Már kitakarítottam a lakást,mostmár pihi van :)

14.cn

Lilypie First Birthday tickers
krystin
Budapest XXI. kerület
 
 



Lilypie First Birthday tickers
krystin
Budapest XXI. kerület
 
 


@bunny88: Amerikában csinálunk egy körutazást, amit régóta tervezünk, meg gyűjtöttünk rá és eddig mindig tologattuk, hogy jajj terhesen nem lesz jó stb. És most itt az idő, lesz ami lesz, nekivágunk. Jót fog tenni egy kis kikapcs úgy az egész világból kb :) Úgyhogy megigényeltük a szabikat, megadták érdekes módon mindkettőnknek,így már nincs akadály.
bikbok
 
 


http://www.ciklus.hu/images/diagramok/a ... 60000_.png

Persze nem jot linkeltem be...
Itt tartok most.

Lilypie First Birthday tickers
krystin
Budapest XXI. kerület
 
 


én az ivós applikációval tanultam meg inni kb 2 éve, azóta megy napi 3 liter. Eleinte nagyon idegesítő, ez tény, viszont sokat segít. Mondjuk ennek köszönhetően 40 percenként kb pisilés. Délutánra már teljesen áttetszőt pisilek :)
bikbok
 
 


@bikbok:
huhhh ez nagyon izgalmas :) jót fog tenni nektek egy kis kikapcsolódás, megfeledkezni mindenről és csak élvezni az életet :) nagyon szuper, majd kérünk egy kis beszámolót :)
bunny88
 
 


@bunny88: ígérem beszámolok :) és remélem sok sok pozi tesztre jövök majd vissza!
De addig is míg vagyok,van dolog, úgy emlékszem csenikő listája 14-15-én folytatódik. Úgy drukkolok már most mindenkinek, mintha az én teszt napom jönne :) jó csoport ez nagyon!

bikbok
 
 


@bikbok:
hát nagyon remélem hogy lesz pár darab pozi teszt :) én a magam részéről esélytelennek érzem ezt a ciklust, ugyanis a 16cn.-tól pecsételek, bár ez azért erős kifejezés rá mert ha elmegyek vécére akkor törlését lehet látni valami nagyon halvány barnás krémes valamit.azon gondolkodom hogy lehet barátcserjét kellene megpróbálni....:/
bunny88
 
 


@bunny88: nekem az tökéletes ciklust csinált, 27-28 nap, szépséges ovu. Én ajánlom.

bikbok
 
 


@scolo: igen sajnos tisztaban vagyok vele, hogy gond. Edesanyam nephrologus ;) es o is vizsgalt, mikor megtudta, hogy mi a helyzet, de szerencsere minden okes velem. Ez a csobogos app nekem is megvolt az apple store-bol, 3 honapig hasznaltam. Az elejen vicces volt, aztan elkezdett idegesiteni. :( Ameddig versenyeztem nem volt gond, mert a folyadek bevitel az edzes reszet kepezte a szunetekben, mara szinte csak a kajalasok kiseroje csak ;(
Megprobalok jobban odafigyelni majd ha baboca uton lesz, de hidd el sok modszert kiprobaltam mar, de egyszeruen elfelejek inni :(

Apropo, csajszik a beagyazodast es a megtapadast, tehat az elso 14 dpo-n a vart/kivant terhessegnek okozhat problemat a wellness? Ma este csobbantunk, a 36• os medenceben 5-8 percet voltam, a 34• os ban max 10 percet.

(ღ˘⌣˘ღ)
latkafr
Isère
 
 


Latkafr szerintem nem nagy gond. Nekem egy baratnöm egeszen kb a 7 -8.hètig szaunazni meg uszni jart nem lett semmi baja..
Ha egeszseges es jol agyazodik be nem lehet szerintem ilyesmivel ártani.. persze a hosszas nagyon forro dolgokat kerülni kell.

Lilypie Pregnancy tickers
littlebiscuit
 
 


@bikbok: Sajnalom, hogy most igy alakult, de ahogy a tobbiek is mondtak, uj ciklus uj esely ;) Nem szabad szomorkodni ;) Kitartast!

(ღ˘⌣˘ღ)
latkafr
Isère
 
 


@littlebiscuit: Koszonom a megnyugtato valaszt ;) <3 Mert kicsit pufibbnak erzem a pockom, es izgagabbnak. Ma ettunk, ittunk, nasiztunk, vadaroltunk, babaztunk ;) Szoval lehet csak az emesztesem miatt gurgulazik a pocakom ;) de vicces

(ღ˘⌣˘ღ)
latkafr
Isère
 
 


@latkafr:
Érezni fogod ha kényelmetlen, nekem kb a 14. hétig nem esett jól a forró fürdő de azóta megint heti 1-2 alkalommal befekszem a kb 38 fokos vízbe 10-15 percre is. :) De szerintem ilyenkor még semmit nem lehet érezni max pszichés alapú.

Lilypie First Birthday tickers
kiscsillag201
Dunaújváros
 
 


Nekem folytatódott a tegnapi fehérezés. Bocsi kicsit gusztustalan leszek, de törlésnél "pupos" volt annyi jött. Teljesen bizonytalan vagyok emiatt...
A cicim meg a Kedvesem szerint "felfújódott".

Kedvesem ma délután hihetetlen volt.
Megkérdezte milyen az amit most ugye érzek, hogy fájdogál a hasam alsó része. Erre gondolkodás nélkül mondtam neki, hogy olyan mint egy kissebb menseses fájdogálás, majd ránéztem és értetlenül nézett vissza rám. Erre leesett, hogy neki ez nem sokat jelent (nekem természetesnek tűnt a válasz, és bele se gondoltam, hogy így semmi információ tartalma nincs számára ). Ezkezdtem körülírni, hogy kicsit fáj, de nem nagyon, és, hogy olyan diszkonfort érzés szerű meg ilyenek. Erre mosolyogva rámnézett, és azt mondta, hogy "akkor olyan mint amikor az embernek szélgörcse van és nem tudja kiengedni, így már értem". Elképedtem, majd csak bólogatni tudtam, hogy igen valami olyan,  és elgedett volt, hogy már sejti milyen.

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Third Birthday tickers
scolo
 
 


@kiscsillag201: Hmm... Nem hiszem h psziches, mert nem volt semmilyen teoriam, tehat nem volt mit behallucinalnom ;) Azt tudtam csak, hogy terhesen nagy pocakkal mar ne menjen az ember termalvizbe. Amugy is kivagyok mikor 14 ev alatti gyerekeket latok termalban. Amugy nagyon vizes csalad vagyunk ;) En 12 evig szinkronusztam, a parom meg uszott ;) a welnesst meg hozza tartozik az eletvitelunkhoz, mikor van lehetosegunk ;) Mikor itthon vagyunk rendszeresen wellnessezunk, hetkozben a Ramadaban IV ker., vagy a Spiritben hosszu7 vegenkent, de eddig ilyet nem tapasztaltam. :( ezert is kerdeztem ra ;)

(ღ˘⌣˘ღ)
latkafr
Isère
 
 


A termal/wellness szerintem a fertözesveszely miatt nem ajanlott. Otthon szabad fürdözni csak az elejèn nem szabad nagyon forroban mert vetèlèst okozhat èn ezt olvastam..

Lilypie Pregnancy tickers
littlebiscuit
 
 


@littlebiscuit: nuh ez teljesen uj info :( Koszonom! Remelem nem kavartam ezzel bele a dolgokba. Jo ejt Mindenkinek!

(ღ˘⌣˘ღ)
latkafr
Isère
 
 


Latkafr nem hiszem.. annyi minden okozHAT bajt de ha ezek mind valòs nagy veszèlyekkel járnának már kihalóban lenne az emberisèg :D

Lilypie Pregnancy tickers
littlebiscuit
 
 



(ღ˘⌣˘ღ)
latkafr
Isère
 
 


@latkafr:
Terhesség alatt egyáltalán nem ajánlott a wellness a fertőzés veszély miatt. Tenger, szabad víz (Balcsi pl) igen.

Lilypie First Birthday tickers
kiscsillag201
Dunaújváros
 
 


Mikrobiológiailag, és immunológiailag ha a terhes nőt nézzük, akkor egy természetes úton végbemenő ideiglenes immunszupressziv állapotban van. Így mind a mesterséges, mind a természetes vízben fokozottabban van kitéve fertőzésveszélynek. Olyan kórokozók is megtámadhatják a szervezetét okozhatnak betegséget, amik az egészséges emberekben nem. Ugyan ilyen veszélyes lehet minden olyan hely ahol sokan vannak, pl nyilvános WC.
Mindenki maga dönti el...

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Third Birthday tickers
scolo
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?