Új privát üzeneted érkezett!

Ritus ott már tuti h baba van. Tesztelj másfajtával is. Tárazz be párat az ünnepekre, nehogy ne legyen otthon :-D

Lilypie Pregnancy tickers
caroline4
 
 
 
 
 


Ritus, a teszt szuper pozi es szepen erosodik is szerintem, biztató ;)
Caroline, nalad is ott vannak a tuti jelek ;)
Krystin, szoritok a tesztedhez ;)
7.cn

(ღ˘⌣˘ღ)
latkafr
Isère
 
 


Hát most2

Lilypie First Birthday tickers
krystin
Budapest XXI. kerület
 
 

 
 

Szóval most jobban görcsölök,kíváncsi leszek milyen hőm lesz,mert ez a görcsölés eléggé megerősödött.
Már mensi elötti érzésem van.

Ritus szupi a teszted,egyre jobb :)

Lilypie First Birthday tickers
krystin
Budapest XXI. kerület
 
 


Köszönöm szépen csajok.
Én azért kicsit megijedtem mert erősebbre számítottam, de az hogy szinte majdnem rögtön látszott a második csik nem úgy mint a keddin hogy kb 10 perc kellett hozzá azért az egy kicsit jobb kedvre derített. Meg visszagondolva tavaly januárban a 16. dpo-on ennél kicsit halványabb volt a tesztem. Plusz az is biztató hogy ma is rohannom kellett a wc-re igaz nem volt róka móka csak öklendezés. Ma 5 óra után hívom a nőgyógyászom és kérek tőle időpontott szerintem április 8.ára. A párom nagyon sűrgeti, mert szeretné ha táppénzre mennék és nem emelgetném a gyerekeket a munkahelyemen.


@krystin:


Hétfőn én is azt hittem hogy meg fog jönni még ide is írtam, hogy olyan görcseim vannak mint mensinél szokott és ennek ellenére kedden pozitívat teszteltem. Mikor görcsölsz jobban ha sokat mozogsz vagy akkor is ha éppen pihensz, fekszel? Mert én akkor görcsöltem jobban amikor sokat mozogtam.

@caroline4:


Nem akarok sokat tesztelni, bár lehet bemegyek ma a patikába és veszek másfajtát még nem tudom. De az biztos hogy jövőhéten szeretnék egy digitális tesztet is megcsinálni, mert kíváncsi vagyok hogy hanyadik hétben lehetek. Mert ugye a peteérésem is egy hetet csúszott. :)


Lilypie First Birthday tickers
ritus922
 
 


Bunny: köszönöm a választ, remélem nem ez történik nálam, mivel ez még csak az első eset. Ha a következő is ilyen lesz, vagy ha nem múlik el pár napon belül akkor felkeresem az orvosomat, hátha mond valami okosat.

Lilypie First Birthday tickers
cseniko
 
 


@cseniko:


Te azért csináltál tesztet mikor vagy mielőtt megjött?
bikbok
 
 


Nálunk is változott azért picit a szeretkezés, mióta van tétje is, de szerintem ez természetes. Persze nem folyamatosan arra gondol az ember, de előtte, utánna azért eszébe jut. Párom is mindig kérdezi teszteltél e, meg milyen lett az eredmény. Ő is lelkes még és végülis ez még csak a második teljesen aktív hónapunk volt a decemberit belevéve. Ebbe a hónapban igyekszem nem annyira rákoncentrálni, ovutesztet azért egyet tervezek csinálni március 31-én. Kedden szeretnék rákszűrésre meg egy általános vizsgálatra menni, ha a munka nem szól közbe.

Lányok, akik még várnak a teszelésre, azoknak megy a drukk!

7. CN

Lilypie Premature Baby tickers
molyocska
Nagykanizsa
 
 


Sziasztok!


Kissé félve merek ide írni, hiszen én (mi) még nagyon kezdő vagyok.
Csak most volt az első próbálkozós ciklus, de valószínűleg nem jött össze.
Már egy ideje olvasgatlak titeket 
Tetszik, hogy mindig van valami téma a központi kérdés mellett, szeretnék csatllakozni ha lehet...


Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Third Birthday tickers
scolo
 
 


@scolo: Szia! Nagyon örülünk Neked! mesélj egy kicsit magatokról :)

bikbok
 
 


Nem is tudom igazából mit is meséljek...
November elején megbeszéltük, szeretnénk egy kisbabát, kivártuk a 3 hónapot a fogamzásgátló szüneteltetésével, kivizsgáltattam magam.
7.-én volt peteérésem belevetettük magunkat, és nem várt fordulatként, már rá pár napra be is következett 1-2 változás. Éjszakánként ki kellett járnom WC-re, szagérzékenység, puffadás, egyebek. Bizakodtam, de 21.-én "megjött". Nem olyan volt mint szokott, gyengébb, és nem tartott csak 1,5 napig. Ma reggel csináltam tesztet neg. lett.
Kedvesem elég jól vette a neg tesztet, és nagyon mellettem van, de tudom még nagyon az elején vagyunk.....


Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Third Birthday tickers
scolo
 
 


Szia Scolo,

Üdv itt.
Aranyos az első hónapos elkeseredés, én ugyanigy voltam.
Az ember ilyenkor hajlamos keresni a jeleket de én már igyekszem tudatositani a tényeket, a feltételezett megtermékenyitás után -7-8-9 napig nincsen semmi a normélistól eltérő dolog, hormon, ami tüneteket okozhatna. Én máig emlékszem, hogy listát irtam szeptemberben (nekünk az volt az első hónap) hogy mennyi tünetem van, és aztán volt kopp mikor megjött ráadásul a várt előtt egy picivel.
Hát ide türelem kell elsősorban.
Aztán lehet sokféleképpen csinálni, kedv, beállitottság szerint. Van aki minden módszert bevet hőmérő ovuteszt aztűn jóstesztelés meg sok sok tesztelés. Én ezt eleinte rágörcsölésnek éreztem, de azóta ez a fórum sokat változtatott..
Épp nemrég volt téma hogy ki mióta próbálkozik milyen ponton van, tegnap pedig, hogy a párkapcsolatban hozott-e változást a baba téma.
Jó dolog megismerni a testünket meg tudni hogy épp mi történik, hogyan halad a ciklusunk. Ki aktivabban ki kevésbé van ezen a témán rajta, de egy dolog az arany: nem szabad túlságosan beleélni, aztán elkeseredni meg bánkolódni. Egy hónap nem hónap.
Mára ez a baba kérdés az emberek többségénél ilyen programozott lett, eldöntjük hogy akarjuk és akkor azt várjuk hogy jön azonnal. Pedig gyakran sok idő kellhet mire összejön.
Rengeteget csevegünk itt praktikákról, vitaminokról de minden másról is, és azt hiszem bátran állíthatom, jó helyre jöttél :)
Csak pozitivan a második hónapban!!!!

Lilypie Pregnancy tickers
littlebiscuit
 
 


@scolo:Halihó :) Üdv a csipet-csapatban :) Nuh fel a fejjel, hisz ez csak az első hónapotok volt. :)  

Amit megtanultam a csopiból 2 teljes ciklus alatt, azt most dióhájban összeszedem neked, hátha segít és időt nyerünk neked :)

1, preventív jelleggel elvégzett alapos kivizsgálás fontos nagyon (nálad: labor (+ pajzsmirigy, inzulinrezisztencia), citológia, rákszűrés, uh + spermiogram is )
2, Vitaminkúra is elengedhetetlen :) Plusz segíthet a cickafark tea /vagy Caroline ajánlásával málna levél tea is. 
3, Hasznos hőmérőzni, reggel rögtön ébredés után, lehetőleg ugyan abban az időben. :)
4, 28 napos ciklus esetében a 9-10. naptól LH tesztelni és figyelni az erosodést, ha erosodik, akkor reggel is tesztelni, hogy nehogy lemardjatok a peteérésről :)
5, és természetesen "akciózni" :)
6, Palástfű teá is növeli az esélyeket az ovu után :)

Az uncsitesómnak viszont erre nem volt ideje a 14 hónapos unokaöcsim mellett és így az 1 és 2 lépést betartották és két naponta voltak együtt a mensi elmúlásától, és így lépett be most az 5. hétbe  :)


(ღ˘⌣˘ღ)
latkafr
Isère
 
 


@bikbok:
Igen kedden csináltam, az volt a 15.dpo, negatív lett. De ma meg már barnázás is alig van, nagyon fura ez nekem.

Lilypie First Birthday tickers
cseniko
 
 


Ritus,
Jó az a teszt! nem olyan csúcsminőségűek ezek hogy pl 40-ről 80-ra emelkedett hcg-t kimutasson a vonal erősségével.. Az jó jel hogy gyorsabban jelent meg az eredmény.
Szerintme nyugudj meg! én a helyedben csak 4 nap mulva csinálnék újabb tesztet akkorra lenne egy dupla duplázódás, szóval tuti hogy jó határozott pozitivat fogsz kapni.
Jajj de nagyon ismerem ezt az érzést (hogy erősödik, miért nem erösödik jobban stb).
Ilyenkor arra kell gondolni hogy rengetegen kezdték nem túl erős teszttel. Emlékszem Kiscsillag is a 3. tesztje lett talán szép határozott pozitiv már jóóóval a késés után. Lolo-nak is, az első tesztje 14 vagy 15 dpon csinálta olyasmi volt mint  atiéd az első ráadásul ikreket vár.
Szóval felesleges stressz a vonal erősségén aggódni, próbálj sokat pihenni a gyaerekek pedig maradjanak a földön :D (ne emelgesd őket)

Caroline, mondjuk ez becsapós hogy akkor hol is jársz 8 vagy 10 dpo..
Én sem vagyok egészen biztos benne, de én vszem a legkésőbbi esetleges dátumot, ez alapján 8 dpo .. Nagyon nem érzek semmit, bár ez még normális is.. Csak rosszul alszom egy pár napja, de nem hiszem hogy ennek bármi köze lenne..

Krystin izgatottan várjuk a délutánt!!!

Latkafr,
klassz volt a tegnapi vitaminos szines összeállítás.
Most vaol a napokban 2 nap hogy szinte semmi gyümölcsünk nem volt itthon és szinte rosszul voltam mentálisan :D Tegnap végre voltam vásárolni meg holnap megyünk nagy shoppingra, igyekszem minden szinből bezserezni :)

Lányok mi a program a húsvéti hosszúhétvégén?
Nekünk még kialakulóban.

Lilypie Pregnancy tickers
littlebiscuit
 
 


@scolo:
Én is köszöntelek a csoportban, nagyon jó helyre kerültél, ha van időd és vissza olvasol, mindenkiről megtudsz mindent. Ne aggódj az első negatív hónap miatt. Biztos fog sikerülni a baba. Hány évesek vagytok? Mióta vagytok együtt? Merre laktok? Ne görcsölj rá, keresd fel a nőgyógyászt, és beszélj vele mond el hogy babát szeretnétek és szeretnél egy alap vizsgálatot ( cytológia stb., hormontükör, uh.), és indulhat is a nagy huncutkodást, ovu tesztelni sem árt, a biztos peteérés belövéséhez. Sok sikert.

Lilypie First Birthday tickers
cseniko
 
 


Köszönöm a kedves szavakat. 


@littlebiscuit:


Igazad lehet, túlreagálhattam, de szerintem ebbe szinte mindenki beleesik... 



@latkafr:



Rendszeresen kell orvoshoz járnom, és pont sikerült úgy időzítenem a kontrollomat, hogy februárban legyen.
Így teljes vérkép, + extrák, vizelet vizsgálat, vizelettenyésztés, hasi UH utána meg jöttek a nőgyógyászati dolgok, hüvej UH, kenet, rákszűrés. Megkaptam a dokiktól az "Áment". Így bele is vágtunk.
Általános vitamin"mixet" szedek én is meg Kedvesem is.
Mivel elég aktívak vagyunk, a többit csak a későbbiekben próbálnám meg 

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Third Birthday tickers
scolo
 
 


@cseniko:


Időm az sajnálatos módon van...  és nem leszek rest végig fogom olvasni az egész topikot.
Hááát nem vagyunk már mai csirkék.... én 37 Kedvesem 41... valamivel több mint 1 éve vagyunk együtt, és a Velencei-tónál lakunk.
Igen, eleve dokikkal kezdtem, és csak utána vágtunk bele... 

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Third Birthday tickers
scolo
 
 


@littlebiscuit:


Köszönöm szépen! Én is úgy terveztem hogy majd húsvét után tesztelek még egyett. Úgy se lesz nagyon időm mert végig kell járni a rokonságot töviről hegyire. Nem hiszem hogy sokat fogok pihenni sajnos. Mivel a család majd csak később fogja megtudni kb a 12. hét körül ezért nem tudják, hogy most nekem extra pihenés lesz. A gyerekek nem emelgetését sajnos nem mindig tudom elkerülni, de igyekszem hogy ne én hanem a kolleganőm csinálja. Beavattam őket hogy babát várok és nem nagyon szeretném emelgetni a gyerekeket. Szerencsére meg is értik.
Meg szerencsére holnap nem dolgozom így az egész napot pihenéssel tölthetem. :)


@scolo:


Üdv itt a csapatban. :) Hidd el jó helyen jársz, mert itt mindenki kedves és segítőkész. A tűrelem pedig babát terem. :)


Lilypie First Birthday tickers
ritus922
 
 


Scolo: Üdv köztünk!

Csajok ebből most nem lesz teszt,felébredtem hogy el kell mennem pisilni,és el is mentem :roll:
Mire leesett hogy mi van már ķéső volt...

Lilypie First Birthday tickers
krystin
Budapest XXI. kerület
 
 


@krystin:


Sajnálom! De ne csüggedj, új hónap új remény. :)

Lilypie First Birthday tickers
cseniko
 
 


@krystin:


de legalább szép ciklusod lett. Ne keseredj el! Én azóta is ovut várok, egyelőre a kanyarban sincs :)
bikbok
 
 


Szerintem nem jött meg neki csak kipisilte magát mire észbe kapott hogy neki tesztelnie kellene. :) Ezért nem tud ma tesztelni. :)

Lilypie First Birthday tickers
ritus922
 
 


@bikbok:


ja és 11.cn
bikbok
 
 


@ritus922:


ooo tényleg, lehet :) krystiiiiin, mi az igazság? :)
bikbok
 
 


@scolo:


ha nem indiszkrét, miért kell orvoshoz járnod és miért szomorkás, hogy ráérsz?
bikbok
 
 


Én is inkább arra szavazok, hogy csak kipisilte magát Krystin...

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Third Birthday tickers
scolo
 
 


Csajok ti mit tudtok akinek bajok vannak a gerincével (nekem nyitott gerincem van) szülhet természetes módon vagy csak császárral? Mert már mondták nekem hogy esélyes hogy csak császárral szülhetek. De az biztos hogy majd ha megyek a dokihoz kifaggatom mindenről.

Lilypie First Birthday tickers
ritus922
 
 


@bikbok:


Nincs benne semmi titok 
Veséimmel vannak problémák, ezért már egy ideje kontrollra járok velük, de a dokim szerint nem akadályozza a terhességet, kicsit oda kell figyelni csak ennyi.
Munkahelyi balesetem volt, aminek következtében a bal kezemben (remélhetőleg átmeneti) idegsérülés van. Ez meg a veséim miatt rehabos vagyok.

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Third Birthday tickers
scolo
 
 


@ritus922:


Én úgy tudom ez függ a nyitott gerinc "fokától".

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Third Birthday tickers
scolo
 
 


Sziasztok!
Én is bejelntekezem, sajnos nagyon sok munkám volt hétfőn és a többi napokon így csak lassan tudtalak követni titeket nagyon aktívak voltatok. Na hát nekem a vasárnapi teszten kívül (LH) ami elég erős volt sajnos a többi napon bár minden nap csináltam reggel jóstesztett nem lett erősebb sőt gyengébb és majd szerdára már hómező. De a kis szúrkálások meg vannak, tegnap volt egy 200 ft-os nagyságú barna folt a tisztaságin, ma meg hibá teszteltem HCG-t semmi. Teljesen lemondtam a babáról. (bár még nem jött meg) Még mindig csak kisebb görcseim vannak, de fura mert ilyenkor a mellem szokott fájni ami nincs és sok patanásom szokott lenni főleg az arcomon ami szint úgy nincs.

Akkor felvéve a fonalat meg amiről eddig beszéltetek. Én Keszthelyen lakunk férjemmel én 28 éves, férjem 33 éves lesz. Budapestről költöztünk le és Marcaliba járunk dolgozni (egy munkahelyen egy irodában). Már Pesten megismerkedtünk és mikor én éretségi után Keszthelyre jöttem Ő követet.
Így már mi ebben az évben leszünk 10 éve hogy együtt vagyunk 8 éve élünk együtt.

Mi már nagyon régóta beszélünk hogy baba legyen, de az anyagi helyzett eddig nem tette lehetővé, férjemnek váltania kellet munkahelyet mert ő is "home office"-ben dolgozott, de két diplomával már nem érte meg ott dolgozni. Meg már elmondása szerint beleunt a munkába 5 évet csinálta (annyiban volt nagyon jó hogy bár Pesten kezdte a munkát a főnökök simán engedték hogy Keszthelyre le hozza "hozzám a munkát). De ténylegesen ebben az év januárától kezdtük el a baba projektett (december már elkezdtelek olvasni titeket így sokat tanultam magamról a szervezetemről stb. így már tudtam hogy kell számolgatni a napokat stb.).

Mi is sokat gondolkodtunk (főleg mikor a próbaídömben nekem felmondtak és nem találtam munkahelyet), hogy kimegyünk külföldre. Párom nagyon szinte anyanyelvi módon beszéli az angolt és kb. alap-közép szinten a német nyelvet. Szóval lehetett volna elmenni vele bár merre, de sajnos én a diszlexiám miatt nem tudtam (nagyon sokszor próbáltam, több százerzekért) megtanulni az angolt (némettel nem is próbálkoztam), így én azt mondtam hogy mehetünk, de csak olyan helyre ahol az én szakterületemben tudok elhelyezkedni hogy félszavakból is megértsem a tulajt/betanított (állattenyésztő mérnök vagyok és fejőnek szeretem volna elmenni). Még talán lett is volna ilyen hely, de már a végén a férjem viszakozott mondjuk mindig azt mondtam hogy 5 év max. és akkor addig baba nem lesz, csak itthon szeretnék szűlni mégha az anyosóm és anyukám Pesten is van akkor is.

Anyósommal számomra nagyon nehéz, mert az egyetlen fiát vettem el tőle és ezt nehezen viselte. Késői gyerek volt férjem közben édesapja meghalt így eggyedül maradtak és mikor férjem azt mondta eljön utána Keszthelyre ....... na hogy is mondjam nem szépen nézett rám és végig azt mondta hogy majd biztos elküldöm a fiát és akkor ő hozzá bármikor jöhet. Csak közben 3 évvesl ezelőtt kitaltuk hogy bíz esküvőt szeretnénk amitől teljes paffff lett. Így mindig van köztünk egy feszültség. És sajnos nagyon erős egyéniség és nagyon makacs ami nem is lenne baj ha én nem lennék ugyan ilyen amit egyikünk sem tűr jól. Ő már régóta nyugdijjas és mégsem jön el hozzánk Keszthelyre (talán így jobb is), bár ha baba lesz azt nem tudom hogy fogom bírni. Az én anyukám is nagyon erős egyéniség így majd ha jön a baba akkor bíz lesz harc. Nálunk egy kicsit jó ezáltal hogy távol vagyunk (mindegyik szülő próbál beleszólni az életünkbe).

Ritus: NAGYON GRATULÁLOK!!!!! SZORÍTOK HOGY MINDEN RENDBEN MENJEN!!
Caroline: Érted is nagyon izgulok, remélem meg lesz az a + teszt!!! :-)

Bocsi picit hosszú lett, de mint fent említettem most értem be titeket (szerintem simán kihagytam valamit) :-)

Kép
gorzi
Keszthely
 
 


@ritus922:


úgy van ahogy scolo mondja, illetve függ az orvostól, hogy bevállalja-e a természetest. Mert kockázat van benne és dokiknak ilyenkor egyszerűbb a császár. Viszont akkor edd a folsavat ezerrel, vagy ha tudsz szerezz folátot. A Te javasolt adagot az internet szerint duplája is lehet az alap 800nak. Szóval ha tudod ki a dokid, vele le tudod egyeztetni mit szeretnél szüléskor. Meg ahogy nő majd a pocakod azt is meglátod, hogy bírja a gerinced a súlyt stb. A lényeg most a folsav. :)
bikbok
 
 


@scolo:


Nekem is gondok vannak a vesémmel. Nekem sajnos ez a probléma meg van születésem óta, csak nem vették időben észre hanem 5 éves voltam amikor kiderült. Így 6 és fél évesen meg is műtöttek rá. Sajnos a mai napig nem érzem hogy felfázok és ezért sűrűn kell laborba járnom. A gerincemet nem tudom milyen mértékű mert 16 évesen diagnoztizálták és azóta nagyon nem lett vele foglalkozva, mert gondot nem okoz csak néha csípődik be amikor nem figyelek oda.

@gorzi:


Ne add fel te se amíg nincs mensi van remény. :) Köszönöm szépen a gratulációt. :)


Lilypie First Birthday tickers
ritus922
 
 


@bikbok:


Igen a folsavat szedem dupla mennyiséget is, hogy ne legyen az én babámnak is ez a baja, mert lehet vele együtt élni, de azért néha nem kellemes. :) Meg mondta az az orvos aki diagnoztizált hogy van akinek ezt csak 40 pár évesen veszik észre mert addig nem okozott gondot.

Lilypie First Birthday tickers
ritus922
 
 


Sziasztok,

en is rendszeres olvaso vagyok itt, de mivel kulfoldon elek es nagy az idoeltolodas igy mire felebredek, vagy munka utan hazaerek mar mindig lemaradok a jo temakrol 
Mi oktoberben kezdtunk el probalkozni, a december vegen lett is par pozitiv tesztem, de nem erosodott vegul egy het kesessel meg is jott.
Sajnos azota az eselytelenek nyugalmaval telik minden honap, mert nagyon erosen barnazni kezdtem minden mensi elott, igy biztos nincs baba. Viszont vegre felhivtam az orvost es aprilis elejen kaptam idopontot, ugyhogy mar nagyon izgatott vagyok, hogy mit fog mondani. 


 


@ritus922:


Gratulalok, szerintem szuper a teszted! :)


@krystin@littlebiscuit@caroline4: ha minden igaz ti vagytok a nagy eselyesek a kozeljovoben, ugyhogy hajra! :)















Lilypie Pregnancy tickers
fanni8809
 
 


@ritus922:


Az jó ha csak akkor diagnosztizálták, és "különösebb gondot" nem okoz.
Minden esetre nagyon oda kell figyelni, és szerintem az ezzel kapcsolatos papírjaidat hasznos lenne megmutatnod a nődokidnak, akárcsak a vesével kapcsolatos leleteket is.
Nephrológiai kontrollra kell járnod, vagy mondtak ezzel kapcsolatban neked valamit?


Csak, mert nekem a dokim letisztázta velem előre mi a teendőm, és a nődokimmal összhangban együtt fogják végigkísérni a terhességemet.


Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Third Birthday tickers
scolo
 
 


@ritus922: Ritus, két ismerősőm van geric problémával, akiknek a császárral szültek. Az egyiknek az 5-6 os csigolya roncsolódott és sajnos szét is vannak igen erősen csúszva. (12 év profi balett karrier után) Neki csak császár jöhetett szóba, amit utólag nem is bánt. Állítása szerint nyugodtabb a babója, kevésbé sírós és neki is jobb volt egészségügyileg is és esztétikailag is a császár. Oh ez lehetne egy másik jó téma is :) Császár vs természtetes szülés :) Nah de addig is... a másik ismerősőmnek "csak" javasolt volt, neki volt egy autóbaleste régenm ahol annó sérült a gerince és a buksija is, így az erőlködés, agyinfarktus veszélye és a vérnyomás rizikója miatt inkább a császár mellett döntöttek.



scolo: A Velencei-tavat imádom én is :) Gyönyörű minden évszakban :) Szerencsés vagy nagyon! :) Az meg, hogy dokival kezdtétek a baba projectet, igen is dícséretes dolog mindentől függetlenül. :) A kor miatt meg nem szabad aggódni, vagy kattogni :) a csak egy szám, semmit nem jelen <3
Ha nem vagyok indiszkrát, akkor esetleg szabad megkérdezni, hogy esetleg dializát vagy?

7.cn

(ღ˘⌣˘ღ)
latkafr
Isère
 
 


@gorzi: Köszi, hogy ilyen őszintén leírtad a szitut nálatok. Az anyósos dolgot megértem. Az én férjem is egy szál legény a gáton :) Nekem nagyon jól indult a kapcsolat a Mamájával, addig mig be nem jelentette az egy szem kicsi fia az eljegyzést :) Nah onnan, mint a hőm a luteális fázisban, amikor negatívat tesztelek úgy zuhant a kedvesség és az összhang köztünk :) Aztán kiprovokált egy nagy vitát, amiből hála Istennek pozitívan én jöttem ki, ő meg sajnos alul maradt :) Mikro megértette, hogy nem vagyok az ellensége és egy rokon felvilágosította, hogy ha a fia jól házasodik, akkor nem elveszíti a fiát, hanem ajándékba kap egy lányt, akkor rendeződött minden, de ehhez idő kell. Ennek 4 éve már kb :) Szóval kitartást kívánok! És tanácsolni csak annyit tudok, hogy próbálj mindig higgadt és nőies maradni, mint egy jól nevelt kis hercegnő :) és a legfontosabb szerintem, hogy ne állítsd választás elé a kedvesed, hogy választania kell közted és a Mamája között, próbáld a racionalitás mezejére terelni a vitát :)

fanni8809: Fanni, te merre is vagy? Ha jól emlékszem nálatok 2 óra plusz van ugye most ? :) Mi itt ugyan abba a zónába vagyunk ELVILEG mint otthon, de érezhető azért a különbség :)

(ღ˘⌣˘ღ)
latkafr
Isère
 
 


@latkafr:


Nem, nem vagyok dializált, bár tudom, hogy úgy is lehet szépen "kivitelezni" egy terhességet, de abban az esetben csak "saját felelősségre" lehet belevágni, legalábbis ezt beszélgettük a dokimmal.
Februárba amikor elmondtam neki mit is szeretnénk, rámutatott a számítógépe melett egy fotóra, amin egy csecsemő volt, és azt mondta, hogy az anyának nálam sokkal rosszabbak voltak a paraméterei, és ennek ellenére belevágtak, és ez lett a gyümölcse.  Utána azt mondta, szeretné a kép mellé tenni az én babám fotóját is.

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Third Birthday tickers
scolo
 
 


@scolo: <3 <3 <3 Nagyon kedves doki :) Nah ez nagyon jó ... Jó energiák vannak itt kérm szépen! :) Szorítok nagyon!!!!


(ღ˘⌣˘ღ)
latkafr
Isère
 
 


Én is faggatam kicsit a kivizsgálásomnál a dokimat (egy pár oldalal írtam hogy kardiológián voltam és kivizsgáltak) ott nekem is azt mondta hogy mível magas a vérnyomásom így javasolt lesz a császár. Plusz a szemem -6 dioptiárs (nem tudom így kell-e írni) így ott is javasolt lesz a császár. Fülemet a tavaly műtöték, de ott a doki azt mondta a csontok amit betetek azok már megkötöttek az erőltetéssel nem lenne baj.  Én jobban örülnék a császárnak szerintem egy kicsit nyugisabb, könnyeb és talán nem fáj annyira (bár elég sok műtétem volt -csak kisebbek- amik miatt magasabb a fájdalom küszöböm.)

Bocsi hosszú hozzászólásomnál nem írtam oda hogy 14 dpo. És ma várom a nem vártatt.

Kép
gorzi
Keszthely
 
 


@gorzi: Fájdalom úgyan úgy jelen lesz én úgy tudom a barátnőim beszámolói alapján, csak más formában, illetve sajnos, más fogja okozni. :) A katéter, a beöntés, a lumbálás a gerincbe, az ébredés kellemetlenségei, fejfájás, a belső és külső varratok, utána a felépülés sokkal hosszabb, mintha természetesen szült volna valaki. Szóval szeirntem nem igaz, az, hogy akik császárt választják, azok félnek a fájdalomtól és császárba "menekülnek" :( Ez élettani dolog. Ha van, akinek biztonságosabb, a császár akkor szerintem semmi szégyelni való nincs benne, sőt :) Vágni meg otthon sajnos így is úgy is vágnak. Sajnos rutin művelet a gátmetszés. Én is azon a párton vagyok, hogy ha mindeképp vágnak (mert a gátat átfogják vágni, "biztonsági okokból" tuti, hogy ne repedj meg,) akkor az inkább az egy esztétikus császár legyen. :)


(ღ˘⌣˘ღ)
latkafr
Isère
 
 


@latkafr:


Én ezt csak onnan vettem mert nekem is a barátnőmet nagyon megkínozták mert bár indokolt lett volna még sem császározták meg és utána a gát metszés és a többi tágulás miatt az együtt szűlök már vígan járkálta és a babájukkal voltak neki annyira fájt minden mozdulat, de senki nem törödött vele (jó ez az orvosa cserben hagyta-pedig fogadott doki volt). És 6 hét után is még nagyon nehezen tudott ülni és még mindig fájt!
Különben mondják hogy a gát metszés azért is szörnyű mert bár adnak érzéstelenítőt nem oda hat hanem a görcsökre és így végig érzel mindent. (ha adnak érzéstelenítőt- állítólag nem mindenhol adnak)

Kép
gorzi
Keszthely
 
 


Csak a pisilésre szólt,mensi azóta sincsen,hőm fennt

A témákhoz hozzászólva nekem nagyon nagy szerencsém volt az anyósommal egyből befogadott,bár neki is az egyetlen fiú,a férjemnek egy nővére van én egyke vagyok.
Az esküvőnél is ott segített ahol tudott,a gyűrűinket is ő csinálta ajándékba 
Mondjuk biztos,hogy azért jobb neki hogy egy helyen lakunk,de akkor se mászik ránk sose.

A szülés témával kapcsolatban,nekem elvileg a cukron kívűl(édesanyám cukros,nagyapám is az volt) más nincsen,én természetes úton szeretnék szülni,de sose lehet tudni hogy lesz,elég ha nem fordul be a pici.



Lilypie First Birthday tickers
krystin
Budapest XXI. kerület
 
 


igen, ez a császár vs hüvelyi szülés téma tökjó, talán Caroline tud majd nekünk a legautentikusabban beszámolni :) Én úgy látom, hogy az ember tervez, a természet meg végez. Kb arra kell felkészülni, hogy megszületik a baba így vagy úgy és akkor nem lesz csalódottság meg rossz érzés. Vannak nagyon mázlis emberek, akiknek sikerül a háborítatlan szülés, de azt gondolom, hogy ahhoz aztán mindennek együtt kell állnia. Inkább előre kell felkészülni mélyizom tornával stb-vel, hogy a regenerálódás gyors lehessen. Nekem egyetlen dolog nem fér el ebben a témában (és ha valakinek nagyon belenyúlok a lelkébe akkor bocsi előre is) az az otthon szülés.
bikbok
 
 


@krystin: én tuti nem bírnám ki és ellőném most :) Te mit tervezel?

bikbok
 
 


Engem tuti császározni fognak, ez már eldőlt.
Ugyanakkor az én meglátásom a gát meccés vagy repedés kérdésben az, hogyha az ujját elvágja az ember, és az gyógyul az gyorsabban tud összeforrni, mintha mondjuk egy szabálytalan szélű seb van, mit tudom én mondjuk egy harapás. De lehet, hogy rosszul logikázom... meg találkoztam olyan dokival is, aki megkérdezte a "betegét" varratszedéskor, hogy jó-e a hüvejméret...
A császárnál szerencsére már nem az izmokra merőlegesen vágnak és ez szerintem jó.
Mindkettő fáj, de nemsokára mindegyikőnk megtapasztalja... 

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Third Birthday tickers
scolo
 
 


@gorzi:a tesóm felesége nem kapott :) Pontosabban mondta a dokija, hogy úgy se vette észre a szülés fájdalmai között, hogy itt csinált egy bemetszést, szóval szerinte "fölösleges pazarlás lett volna " csak az érzéstelenítő a gátmetszéshez :)


(ღ˘⌣˘ღ)
latkafr
Isère
 
 


Oh èn most olyan rossz kedvű vagyok. Szerintem megint nem jött össze. Lehet jobb lenne, a bevett antibiotikumok és apranaxk miatt. De ha nem ártottak, akkor meg annyira szetetnèm ha összejött volna.


Amúgy eddig olyan ciklusom nem is volt amelyikben nem tudtam melyik dpo- n járok. Ez egy olyan bizonytalan ciklus. Telnènek gyorsabban a napok....

Little! Hogy vagy?

Lilypie Pregnancy tickers
caroline4
 
 
 
 
 


@scolo:Sőt, egy ismerősnek sehogy nem vágtag :) Pontosabban a hasizmot egyáltalán nem vágtak csak arrébb húzták :) Ilyen is van már állítólag :)


(ღ˘⌣˘ღ)
latkafr
Isère
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?