Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

A hőm még mindig fennt ezért,
Megcsináltam a tesztet,teljesen negatív.
Úgyhogy már tuti nincs baba a dologban.
Ilyenkor már pozinak kéne lennie...
Viszont akkor jó lenne ha megjönne már...

Lilypie First Birthday tickers
krystin
Budapest XXI. kerület
 
 



Lilypie First Birthday tickers
krystin
Budapest XXI. kerület
 
 


uh....
"Az EU országaiban ajánlott napi E-vitamin bevitel 20 mg. Azonban a rotterdami Erasmus University Medical Centre munkatársai arra mutatnak rá kutatásuk alapján: azoknak a nőknek, akik naponta több mint 14,9 mg E-vitamint juttattak be szervezetükbe a terhesség első két hónapjában, kilencszer nagyobb valószínűséggel született szívrendellenességgel a kisbabájuk, mint azoknak, akik ennél kevesebb mennyiséggel is beérték."

http://www.delmagyar.hu/szorakozas/art_ ... k/2094462/

azt hiszem tényleg STOP az E vitaminnal ovu után ....

Lilypie Pregnancy tickers
littlebiscuit
 
 

 
 

Krystin van neked egy kis remény keltőm .....

Lilypie Pregnancy tickers
littlebiscuit
 
 


@krystin: szerintem még várj egy két napot. Hány tesztet vettél? És milyen erősségűt?

bikbok
 
 



Lilypie Pregnancy tickers
littlebiscuit
 
 


@littlebiscuit: angolul találtam még ehhez kapcsolódót, itt ugyan azt mondják nem állapítottak meg rendellenességeket, de alacsonyabb a születési súly az E vitaminos csoportban. Minden esetre tényleg stop E vitamin ovu után nálam is.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15808790

bikbok
 
 


@bikbok: bár bennem felmerült a kérdés, hogy nem csak akkor érdemes-e leállni vele, amikor már terhes az ember. Mert beágyazódásig meg méhnyálkahártya felépülésig aranyat ér.

bikbok
 
 


25ös xepilest,de már szerintem anak is kéne mutatnia...

Lilypie First Birthday tickers
krystin
Budapest XXI. kerület
 
 


Annak*

Lilypie First Birthday tickers
krystin
Budapest XXI. kerület
 
 


Hat en inkabb leallok. A ciklus elsö felèben se minden nap szedem mert a 400 mg rengeteg.. a fèrfiaknak nagyon hasznos de szerintem akinek normalis a nyalkahartyaja annak lehet hogy akár feleslegesen is tulvastagithatja mintha olvastam volna valahol azt is hogy a tùl vastag is okozhat gondot...

Lilypie Pregnancy tickers
littlebiscuit
 
 


http://glutenmentesen-egeszsegesen.com/ ... 1i-ciklus/

Itt a vègèn le van irva hogy kell hogy alakuljon a mèhnyalkahartya vastagsága - èpp a napokban volt tèma.

Lilypie Pregnancy tickers
littlebiscuit
 
 


@krystin: Azert meg ne add fel. A hod magas, az ovu elott pont voltatok egyutt a kedveseddel, szoval ebbol meg akarmi lehet. Komolyan!!!

E vitaminnal kapcs szerintem fontos felhivni a figyelnet h a jobol is megart a sok ;) Koszi Littlebiscuit ;) En epp ezert szedem a D-es E vitamint felvaltva. D bol csak felet 800 mg plusz a gravida, masnap 500 mg os E vitamin. Szerintem is nagyon sok lenne ha minden nap enne valaki.

(ღ˘⌣˘ღ)
latkafr
Isère
 
 


*800 NE

(ღ˘⌣˘ღ)
latkafr
Isère
 
 


Én az E-t szedtem eddig minden nap, de valszeg ezen változtatni fogok. D-ből én a D3at szedem, napi 2000IU, ez ugye attól is függ hogy hol lakik az ember stb. Emellé folsav minden nap 800. C vitamint csak mensi alatt és közvetlen utána, meg a többit amit korábban írtam, a doki ajánlásának megfelelően. Szerintem ahogy javul majd az idő, jönnek a rendes gyümölcsök stb, majd változtatok megint. Terhesen tuti csak a terhes vitamin - szerintem Gravida, az tűnik a legjobbnak - marad.
bikbok
 
 


@bikbok: Irtad h D3 attol is fugg h ki hol lakik. Mire gondoltal? Nekem meg otthonrol van D vitaminom ( beres 1600 NE) .
Terhesvitaminnal kapcs en is a gravidat preferalom. A folsavval hogy szeded? Az nem tiszta nekem. En tablattat vettem 3 mg, ami gravida melle szerintem sok, igy csak felet szoktam bevenni ami, 1,5 mg.

(ღ˘⌣˘ღ)
latkafr
Isère
 
 


@latkafr: Arra gondoltam, hogy attól függ ki hol lakik, hogy kit mennyi napsütés ér. Attól függően alakul a D vitamin szükségletének egy része. Én kértem rá vérvizsgálatot anno, mert nehezíti a teherbeesést ha alacsony a szintje és nekem nagyon nagyon alacsony volt,így ezért a 2000. A D3 a D vitamin egyik fajtája, ezt a verziót ajánlják babatervezéshez általában. Én még nem szedek terhes vitamint, mert úgy láttuk a dokival, hogy amellé kellene mindenféle kiegészítés, így inkább összeállított nekem egy listát, amiket javasol szedni külön külön. Terhes vitamint pozi teszttől kezdek szedni majd, akkor már elegendő lesz mindenből annyi, amennyit az tartalmaz. Annyi még, hogy folsavból folátot javasolt, azt szedem, mert az jobban hasznosul. De az is ugyanúgy 800as.

bikbok
 
 


azt hiszem amikor 400 meg 800-as értéket emlitünk az mikrogram nem miligram a folsavból..

D-ből nekem is 2000-esem van.
Én hiéba élek a napos Itáliában, mivel otthon dolgozom, sokszor napokig nem teszem ki a lábam, vagy ha igen, csak késődélután munka után, amikor már a téli hónapokban sötét van, szóval a hétvégén kivül semmi nap nem ér.. Tuti hogy nagy hiányom volt most január óta minden nap szedem a 2000-et szóval reméljük jó lesz.
Amugy a durva hiányt nagyon nehéz helyrehozni. Olvastam valahol egy blogban hogy egy lánynak az orvos valami 3 havi kurát irt fel, az első hetekben valami 15 ezer ! IE-t szedett, aztán csökkent szépen lassan és a 3. hónap végére érte el a normális alsó ! határát... 
Érdemes lenne vérből megnézni a szintet mindenkinek de én a multkor elfelejtettem hozzáadni..

Régen az a tévhit terjengett hogy napi pár perc nap már elegendő. De az a pár perc igazából egy óra lett az ujabb kutatások után, és az is a 'csúcs' órákban kell, amikor erősen és függőlegesen süt a nap, a lemenő nap már nem ugyanaz..
Namost egy irodai dolgozó ezt hogy éri el?? sehogy. Pláne a téli hónapokban.. Szóval tuti brutális hiányok lehetnek D-ből ...
És valóban terméketlenséget okozhat és vetéléseket meg rengeteg sok csunya dolgot még...

Lilypie Pregnancy tickers
littlebiscuit
 
 


Sziasztok! Hát lehet hogy kéne nekem is az az E vitamin. Én is D3-mat szedek az (3000 Ne) két naponta, és ugye az inofolic ami folsav (folsav 200 µg) inozit (2000 mg)..


Ti hogy számoljátok a mensit, az első teljesen véres naptól? Én úgy tudom onnan kell. Reggel sok vér volt a betéten, azért is írtam nektek, hogy meg jött, viszont egész nap megint csak barna volt egy nagyon kicsi pirossal. Szerintetek akkor ma kezdődött az új ciklusom, tegnap vagy még később kezdődik a mensi? 


Lilypie First Birthday tickers
cseniko
 
 


@bikbok:Aham, ertem a lokalis vonatkozasat a dolognak, bar euban edes mindegy hisz a tel mindenhol tel, csak van ahol enyhebb mint nalunk mert viszonylag delen vagyunk, van ahol kemenyebb mondjuk eszak nemetorszagban, de mondjuk kozulunk a csopibol littlebiscuit jart a legjobban ;)

Az a baj, h ezekkel a mertekegysegekkel nagyon konnyu megkavarodni ;) 1 g= 1000 mg es 1mg= 1000 µg ( mikrogram)
Az NE =IU tehat az a nemzetkozi standardnak megfelelo dózis, ami vitaminok hatoanyaga szerint egyedi. :)
http://www.oeti.hu/?m1id=8&m2id=167&m3id=67

Cseniko, a ciklust a mensid elso napjatol kell szamolni, attol a naptol mikor piros a szine en ugy tudom.

(ღ˘⌣˘ღ)
latkafr
Isère
 
 


@latkafr: igen, csak hát ez ugye nem tél-nem tél kérdése, hanem a napos órák számé és ebbe beleszámít minden évszak. És ahol nyáron is keveset süt a nap, vagy nem erősen, akkor ez bizony EUn belül is nagyon változó tud lenni.

bikbok
 
 


@krystin:


azért én még nagyon drukkolok Neked, ilyen gyönyörű hővel. Hogy érzed magad amúgy?
bikbok
 
 


@caroline4:


Te akkor minden nap tervezel tesztelni vagy 2 naponta?
bikbok
 
 


@bikbok: Szerintem is van elteres, ahogy irtam pl eszak nemetorszag vs olaszorszag ;) De edes mindegy a napsuteses orak szama/ ev ha bent ulsz a lakasban ;) btw kozep eu ban 1800-2000 ora kozott van a napsuteses orak szama tehat 200 ora difi nem szamottevo ;) A lokalis viadal helyett lenyegesebb a szervezet igenye :)

(ღ˘⌣˘ღ)
latkafr
Isère
 
 


@latkafr:


egy évet éltem Svédországban, nagyon más az eloszlás, nagyon sokat számít. Ahol most élek szintén nagyon kevés a napsütés, nekem innen ered a hiány. De szerencsére ha észre veszik és intenzív pótlás kezdődik, hamar rendbe jön a szintje csak figyelni kell a fenntartásra is.
bikbok
 
 


@bikbok: Az unokatesom is Svedorszagban szuletett. Ok Lundban elnek. Gyonyoruek azert ott a nyarak :) De az biztos h Svedorszag eseteben nem mindegy eszakon vagy delen van szerencsed elni ;) En 3 evig eltem az egyesult kiralysagban azelott es ott is kielveztem minden elonyet del anglianak ;) Itt is delre hozott a sors minket :) kell az a D vitamin :)

(ღ˘⌣˘ღ)
latkafr
Isère
 
 


@bikbok:
Igen, minden nap tesztelek innentől kezdve.

A mai egèsz biztosan negatív. Tudom milyen a halvány pozi. Ez csak fèlszáraz állapotában volt látható. Az igazi pozi száradás után is látszik.

Lilypie Pregnancy tickers
caroline4
 
 
 
 
 


@caroline4:


okés, majd tudósíts, én is ilyen tesztelést kedvelő típus vagyok :) most még LHval nyomulok, ami negatív ma is, úgyhogy vagy később lesz ovum, vagy ebben a hónapban nem lesz. Mondjuk még van 1-2nap rá, de újabban nekem korán volt.

9.cn
bikbok
 
 


@krystin:
En is igyekeztem keresni neked gorbeket ;) itt a csajszinak nezd csak mikor volt pozi teszte:


(ღ˘⌣˘ღ)
latkafr
Isère
 
 



(ღ˘⌣˘ღ)
latkafr
Isère
 
 


@bikbok: Este tesztelsz csak LH-t? Ha igen akkor lehet h lemaradsz az ovudrol :( ha latod h erosodik, de halvany, akkor erdemes reggel is tesztelni, mert lehet h estete megint csak halvanyat tesztelsz, mert a csucs az reggel volt.

(ღ˘⌣˘ღ)
latkafr
Isère
 
 


@latkafr:


úgy szoktam, hogy mensi utántól esténként aztán 8-9-10-11-12 napokon reggel és este. Így el szoktam csípni. Valamiért biztosra vettem, hogy most korán lesz és valszeg csak türelmetlen vagyok :) bár gyakoribb az anovulációs ciklus, mint gondolnánk. Adok magamnak még 2 napot azért.
bikbok
 
 


@bikbok:
Nekem az elmúlt ciklusokban előbb volt ovum. Általában ha barátcserjèt szedek előbbre jön, de a mostani ciklusban mègis kitolódott kicsit a barátcs. ellenère.

Lilypie Pregnancy tickers
caroline4
 
 
 
 
 


@caroline4:


nem tudom, nálam hogy lesz, ez a második barátcserje hónapom. Eddig rövid ciklusaim voltak mindig.
bikbok
 
 


Köszönöm kérdéseteket,elég szarul.
Sokszor rám tör enyhe hányinger, a cicim még mindig fáj hol jobban hol kevésbé.
Én szedem a gravidát,mellé c vitamint meg két naponta D vitamint.
Köszike a görbéket,most elég pesszimista vagyok,de mélyen azért reménykedek.

Lilypie First Birthday tickers
krystin
Budapest XXI. kerület
 
 


@bikbok:


Én is ugyanígy vagyok,elözö két ciklusom 18 nap volt ez a második barátcserjés hónapom a kimenetele majd kiderül még.

Lilypie First Birthday tickers
krystin
Budapest XXI. kerület
 
 


fölvittem az adataimat a fertilityfriend-re és ott egész magas alaphőt húzott be, így az ovumat pár napra későbbre tette. Eszerint csak a 6. dpo-n vagyok ma.  fura lett volna egy pozi teszt 







bemásolom,  remélem látjátok

Lilypie Pregnancy tickers
caroline4
 
 
 
 
 


a ciklus.hu szerint két nappal korábban volt ovum. MOst én is bizonytalan vagyok. :(

Lilypie Pregnancy tickers
caroline4
 
 
 
 
 


@caroline4:


és LHt csináltál?
bikbok
 
 


@bikbok:
Köszi a kèrdèst! :-) Lassan a teljes kivizsgálás vègère èrek, a 10. helyett a 18. Cn-en volt ovum, de legalább rendben volt, ès a mèhnyálkahártya is vaskosabb volt (8mm), amire kaptam az akupunkturástól valami vietnámi csodaszert, azt mondta, hogy azzal feltornászhatom az ideális 10-11 mm-re. Mèg nem kezdtem el szedni, mert nem akrtam, hogy befolyásolja a vizsgálatok eredmènyeit. Vissza van mèg a progeszteron ellenôrzèse, ès a fiúkat vizsgálják meg, remèlem az is rendben lesz. Mielôtt vissza utazunk ápr. 2-án, minden eredmènyünk megjön, ès megyünk a dokihoz egy nagy szummára. Ha valaki kíváncsi mibôl áll egy full kivizsgálás, szóljon, leírom, nagyon patent lettem a tèmában. :-P

Nagy gratula a pozitív tesztekhez, Caroline nagyon drukkolok, hogy tènyleg igazi pozi legyen neked is!!! :-)
Viszont sajnálom is, hogy nem lett több pozi tesztünk, de kitartás lányok, ami kèsik, sosem jön idôben! :-D ... de nem múlik! :-)
mrshope
Budapest
 
 


@mrshope:


engem érdekelne a kivizsgálás, ha nem gond hogy sokat kell írnod. :)

Lilypie First Birthday tickers
cseniko
 
 


@caroline:
Előző hónapomban a ciklus.hu nekem is 2 nappal korábbra húzta az ovumat,mint ahogy ténylegesen volt, emiatt reménykedtem, hogy ababa miatt késik, de sajnos nem.
Bármikor is volt ovud,remélem tesztelsz egy pozit hamarosan! ;) A görbéidet nekem nem mutatja a gép...

Littlebiscuit:
Nem tudom te is erre tornázol-e, de ha nemakkorisküldömnekedés atöbbieknek is ezt a számot:
https://www.youtube.com/watch?v=wvUQcnf ... -s&index=7

csak mert olyan vidám :)

Szép estét lányok!

kolibri25
 
 


@mrshope:


ez nagyon jó, örülök, hogy jól haladsz. Minden részlet érdekelne engem is!! Még a vietnami csoda is :)
bikbok
 
 


Aki AVIVA tornázik, az mondja már meg hogy mennyibe kerül a tanfolyam és hány órás? Köszönöm

Lilypie First Birthday tickers
cseniko
 
 


@cseniko


@bikbok:
Na, ehhez akkor már bejelentkezem számítógépről :)


Leirom a menetét folyamatában:

 

1. LÉPÉS:

2.-3. cn -en vérvétel

Ebben kérni: AMH, TSH, FSH, LH, ÖsztrodiolD vitamin, egyéb pajzsmirigy hormonok (t3, t4), Vércsoport

 

2. LÉPÉS: Ciklus elején, vagy előző ciklusban: Hüvely váladék tenyésztés, és rákszűrés (ha rég volt) Ez az átjárhatósági (4.LÉPÉS) miatt kell, hogy ne kerüljün a vizsgálat alatt feljebb egy esetleges fertőzés, gomba.

 

3. LÉPÉS: Bármikor: Terheléses cukor (inzulin rezisztencia check)

 

4. LÉPÉS: Ciklus közepe, ovu előtt: Átjárhatósági vizsgálat (ez ultrahang, szóval kapsz egy értéket a tüsződről, és a méhnyálkahártyádról is) - Nem egy leányálom, és csak magán dokinál végeztetném, és szigorúan ultrahangosat! - HyCoSy (Nekem 65e FT volt)

 

5. LÉPÉS: Ovuláció napján: ovuláció ellenőrzés UH-val, ill. méhnyálkahártya mérete. Ezzel egy időben: egyeztetni a dokival a "21. napi' vérvétel időpontját.

 

6. LÉPÉS: "21. napi" vérvétel: Prolaktin, Progeszteron, Tesztoszteron

 

A párodnak / férjednek: 1 LÉPÉS: Sperma analizis, ondótenzésztés, STD (CHL, UPL, MPL, NEI) labor - ehhez csak mintát kell adnia egyszer. 

 

Én ebben a hónapban végeztettem el ezt a vizsgálat sorozatot, hátra van még a 6. Lépés, és a férjemnek az 1-es.

Ha magán orvosnál akarja valaki megjárni ezt a kört, előre szólok, hogy nagyon nagyon költséges mulatság.

 

Remélem segitettem a listával! :)

Küldöm a vietnámi csodaszerről is a fotót, egy pill. :)

 
mrshope
Budapest
 
 


mrshope
Budapest
 
 


@mrshope:


szuper vagy, hálásan köszi érte. Nekem is ezek voltak, átjárhatósági nélkül, helyette méh tükrözéssel. Dokival elégedett voltál, ajánlanád őt ezek után?
bikbok
 
 



@bikbok:
Nagyon jó a dokim. Ô meddôsègi specialista is, bár èn nem emiatt mentem hozzá, hanem mert nagyon jó, egyenes, gyors, èrthetô, ès kedves. :-)
mrshope
Budapest
 
 


@mrshope:


ha esetleg elküldöd privátban az elérhetőségét, megköszönöm. Keresek egy jó dokit otthon.
bikbok
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?