Új privát üzeneted érkezett!

LányokKép
Végre MEGJÖTT, amit vártam Kép! Pont ahogy számoltam!
Jövő szerdán megyek a dokihoz és megbeszéljük a fagyibabákat!
Remélem most már tényleg nem jön közbe semmi!!!!

Kép
stella9
 
 


Nóri,
hát akkor ott tényleg elkél a segítség, 45-60 ember már tömeg Kép De minél többen vagytok, annál jobb lesz a buli. A szertartást és az ebédet egy rendezvényszervező céggel csináltattuk. Gondolom Ti is, hiszen az ilyen szép helyekre csak úgy nem lehet bejutni. A ruhádról nincs képed? Már a monitort is leveri az orrom az asztalról, annyira kíváncsi vagyok Kép

Stella,
éljen, éljen Kép Kép Már alig kell várni és indul az akció!

És Manó holnap tesztelni fog!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lara

Lara

KépKép
lara77
 
 


Reno!
Már mennek a szurik? Biztos furcsa megint itt tartani! Kép

Stella!
Előre akkor a fagyibabákért! Kíváncsi leszek mikor ébrednek fel!

Manó!
Nagyon nagyon nagyon szorítok! Kép

Nóri!
Szerintem a punkció napján döl véglegesen el hogy ICSI-t csinálnak amikor is látják, hogy milyen a sperma, mert lehet, hogy az addigi eredmények alapján ICSI van előírva, de mondjuk aznap nagyon jó akkor lehet, hogy nem kell ICSI, illetve fordítva is lehet ez.
Nekünk volt vőfély és nagyon bejött annyira pörgette az eseményeket, ha egy kicsit "leült" a társaság akkor rögtön ott volt és csinálta a hagnulatot. Kép
Most akkor ti az esküvő előtt már elkezditek a stimut?

Anna!
Azért ne gondolj a legrosszabbra (donor) biztos valahogy át tudják hidalni a problémát!

Évi!
???????????

Lara!
Olyan jó hogy mostanában ilyen sokat itt vagy! Kép Kép Kép
Zsebi

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 

 
 

A ruhámról sajna nincs kép, hiszen varrják. A Nők Lapja Esküvő 2005 174.oldal Golden Rose fazon. Ha esetleg egy újságosnál leszel.

Zsebi, én úgy tudom, hiába látják milyen a sperma, ha jónak látják is, ha ott tolakodnak de nem tudnak behatolni, mert kemény a petesejt burka vagy a katonák fejéből hiányzik a bejuttató enzim, akkor ott kell azonnal lépni. Szerintem mindig vannak meglepetések. Számra-minőségre-küllemre most sem volt gond, ez a vicces. Most azt gondolom, minden petimet meg fogják szúrni, a múltkoriból okulva.

Tulajdonképpen igen, én úgy tervezem, hogy már az esküvő előtt, azaz az ápr 18-ai héten elkezdjük a szurikat. Ez a része nem lesz gond, a párom nagyon belejött a múltkor.
snori
 
 


Sziasztok lányok,

Manó, nagyon drukkolok a holnapra, remélem meghozod az év első jó hírét KépKép

Anna,
Sajnálom, hogy igy elkeserített a dokid, de remélem nem is olyan nagy a baj, és a genetikai vizsgálat csak megnyugtatni fog KépKép

Lara,
Ugy irigyellek a gömbölyödésért, én már azt sem bánnám ha a 6. héten is látszana hogy terhes vagyok csak ott tartanék....

Nori,
Az esküvői előkészületek nagyon izginek tűnnek, ne hagyd elrontani a következő akció miatti aggódással Kép Másodszorra az ifú párnál már biztos a babó is úgy fogja gondolni, hogy érdemes kapaszkodni és megszületni Kép

Stella,

Hurrá, megjött, és mindjárt jönnek a fagyibabókKép Mi meg szorítunk ezerrel++++++++++++++++

Évike, köszönöm a dupla inszem tanácsot, majd rákérdezek a doktornőnél. Bár sajnos az is lehet, hogy az aktuális időpontban nem is leszek itthon, mivel pont egy tréningre kellene mennem. Megpróbálom elhalasztani, ha tudom.
A párom már hazajött, de még 3*1 hét van neki hátra, kéthetente, igy nem könnyű a napok kiszámolása. Közben pedig én is elvállaltam egy új pozíciót a munkahelyemen, igy a következő 1 évben sokkal többet fogok utazni. Ugy éreztem hogy ezt most muszály bevállalnom, hátha a másra koncentrálás meghozza a sikert. Most eléggé hullámzó a kedélyem, egyik nap tudom hogy hamarosan úgyis sikerül, másnap meg úgy döntök hogy nem is érdekel, és legyen ahogy lennie kell.... Remélem hamarosan újra nagyon fogok bízni magamban. A következő lépés attól függ, mikor fog megjönni a jövő héten.
Bocsánat hogy kicsit hosszúra sikerültemKép

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Jó reggelt !
Manóó, remélem jó hírrel jössz ! Kép

Kriszta, én is ugyanígy érzek, nagyon hullámzó az ember kedélyállapota ilyenkor, de talán ez természetes. A párom hősiesen mellettem áll, néha nagyon nehéz lehet velem Kép
Lehet, hogy pont egy ilyen változás hiányzott az életedből, ahhoz, hogy a babóca sikerüljön.

Stella ! Szorítok, hogy minden úgy alakuljon, ahogy szeretnétek, szerdáig hipp hopp eltelik az idő !

Nóri : a vőfély nagyon jó dolog, nekünk iszonyú sokat segített, szinte az összes szervezési gondot levette a vállunkról és az sem volt mellékes, hogy jó beszélőkéje igazi "falusi" hangulatot teremtett.

mniki
 
 


ManóKép
NAgyon szorítok!
Remélem újra beindítod a zebraesőt!!!
Stella

Kép
stella9
 
 


Manóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lara

KépKép
lara77
 
 


Frissítettem a táblát, sajnos megint elszaporodtak a nagy piros kérdőjelek?

Lányok, akik eltűntetek néha jelentkezzetek! Várunk Titeket!

Fea,
ha esetleg olvasol minket: nagyon remélem, hogy úgy alakultak a dolgok, ahogy szeretted volna. Ha esetleg szeretnél velünk beszélgetni, mi itt leszünk!

Kép

Lara

KépKép
lara77
 
 


Frissítettem a táblát, sajnos megint elszaporodtak a nagy piros kérdőjelek!!!

Lányok, akik eltűntetek, néha jelentkezzetek! Várunk Titeket!

Fea,
ha esetleg olvasol minket: nagyon remélem, hogy úgy alakultak a dolgok, ahogy szeretted volna. Ha esetleg szeretnél velünk beszélgetni, mi itt leszünk!

Kép

Lara

KépKép
lara77
 
 


Manó!
???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? ????,
Türelmetlenül izgulok érted!!!!!!

Lara!
Fú már megint ennyire magasra kerültem a táblában! Nagyon be vagyok tojva! Kép

Zsebi

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Sziasztok Lányok!

Kép((( Nagyon sajnálom, hogy nem tudok jó hírt közölni Veletek, de ez van. Még a tesztet sem kellett elpazarolnom, mert már este fájdogált a hasam és jelentkezett egy kis vérzés is. Éjfélkor már rendes vérzés lepett meg a vc-re menetelkor. Nem tudom, mit mondhatnék még.

KépNektek, mindannyiótoknak nagyon köszönöm, hogy velem voltatok a várakozásban és, hogy ilyen kedvesen szurkoltatok. Vajon mi lehet az oka annak, hogy még ez a hatalmas közös erő sem hozza meg a sikert, hiszen valahányszor valaki tesztelés előtt áll, milyen sokan szurkolunk itt érte. És mégsem. Csak ritkán. De miért? Ezt már soha nem fogom megérteni.
És bármilyen módszert is választok, úgy látszik az is teljesen mindegy. Ha pozitívan gondolkodom,és nem fekszem végig, teszek-veszek, de simizem a hasam, és beszélek hozzájuk, vagy ha alig gondolok rá, de fekszem végig öt napon át, tényleg csak a vc-re kelek fel és fürdeni, és lefoglalom az agyam, hogy ne forogjanak a végkifejlet körül...semmi...mégsem, már nem tudom legközelebb mit kell tennem, és hogy legyen-e egyáltalán legközelebb, de ha nem akkor meg hogyan éljek tovább? Kép Kép Kép
Miért ad a sors annak gyereket aki lökdösi az utcán és ordít vele és láthatóan semmi türelme a gyermekéhez. Miért ad gond nélkül az etnikumnak hatot-hetet? Vagy miért ad annak aki megfojtja és kukába dobja vagy jobb esetben kiteszi valami forgalmas épület elé? És miért nem ad nekünk, akik alig várjuk, hogy szeretetben, békében felnevelhessük, törődhessünk vele, megtanítsuk mindenre amitől szerintünk különleges emberré válhat?! Miért nem ad? Hol a probléma? Hol?

Szerintetek mit kellene még tenni? Vannak még vizsgálatok amelyek nálam eddig kimaradtak. Nem csináltak még lapart, hiszterot, genetikai vizsgálatot sem, van még valami? De ha újra megkínoztatom magam és ott is csak az derül ki, hogy minden rendben, azt hiszem falnak mennék. Van még valami amit meg kellene nézetni? Van ötletetek?
Most megyek. Köszi még egyszer, hogy velem voltatok és, hogy kiönthettem a szívem. Mi lenne velem, ha még ezt sem tudnám kinek megtenni?

Manó

Kép
potykamanó
 
 


Manókám!
Nagyon nagyon sajnálom, bár tudom most minden szó "fölösleges".
Most annyira rossz és hidegzuhanyként érint ez téged, de csak azt tudom mondani össze kell szedni az erődet, energiádat és menni kell ezen a nagyon nehéz úton tovább. Meglátod neked is lesz kisbabád, csak kérlek kérlek ne add fel.
Itt mindannyian a poklot jártuk már meg ki egyszer ki többször, de hiszem és tudom eljön a mi babánk ideje is csak sajnos türelemmel kell lenni, ami azt hiszem itt már mindanyiunknak nagyon fogytán van.

Nekem is megcsinálták a hiszterot és a lapart, el voltam valahol kendődve, hogy minden rendben, de legalább ezt is tudom. És állítólag jó hogy ott megmozgatnak ezt azt a hasunkba.

Abban meg teljesen egyetértek, hogy ahol nem szeretik, nem várják csősztöl jön a gyerek.

Remélem azért találsz majd vigaszt és jobb kedved lesz!

Mégegyszer tiszta szívemből sajnálom!
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Zsebi

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


ManóKép
Borzasztóan sajnálom.
Sajnos nincs tuti recept és nem tudjuk kinek miért sikerül, miért nem!
De azt tudom, hogy bízni kell és menni tovább, amíg lehet!
Azon ne rágd magad, hogy mit tettél meg a két hét alatt és mit nem, mert nincs értelme.
Most nagyon nehéz, de idővel jobb lesz és kívánom, hogy minél előbb fel tudj állni és tovább tudj menni.
Sokszor én is kiakadok, hogy egyeseknek miért lehet (nem is egy) gyereke, mikor egyáltalán nem tudja értékelni, másoknak meg miért ilyen nehéz.
De lassan rájövök, hogy ezzel is csak saját idegeimet őrlöm fel, de nem jutok előrébb!
Nem tudjuk miért mérnek ránk ennyit, de azt tudom, hogy van remény és tovább kell menni és BÍZNI kell a sokadik csalódás ellenére is!
Nem vagyunk mi rosszak, vagy kevesebbek másoknál! Nekünk "csak" nehezebb.
Remélem, hogy mielőbb újra tudod kezdeni a küzdelmet!
Stella

Kép
stella9
 
 


Manó Kép
Lara
köszi
byby
 
 


Manó drága ! Kép
Sajnos én is csak az előttem szólókat tudnám ismételni. Kívánom, hogy mihamarabb testileg, lelkileg megerősödve újra belevágj a következő próbálkozásba ! Puszillak !!

mniki
 
 


Manó,
nagyon sajnálom!

Lara

KépKép
lara77
 
 


Manó,
Igazán szomorú, hogy nem sikerült. Nagyon is átérezzük amit írtál, és mi sem értjük. De meg kell próbálni nem megérteni, csak elfogadni, és újra meg újra felállni és továbbmenni...Sajnos nekünk ez jutott, de majd később biztos lesz sok örömünk is, és akkor visszatekintve eltörpül ez a sok szenvedés. Most egy kicsit sird ki magad, de nemsokára jön a tavasz és neked is meghozza az újult optimizmust KépKép

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Köszi Zsebi, hogy hiányolsz, itt vagyok és olvaslak titeket, de nem tudok írni. Kapom a szurikat, kicsit depis vagyok, kismamák kíméljenek. PERSZE MEGINT MINDENKI terhes a környezetemben, az is aki soha többé nem akart gyereket... Szóval, kivagyok. Az Elevittől olyan étvágyam van, mint a farkasnak, ennyit arról, hogy kicsit lefogyok. Manó, nagyon sajnálom, hogy nem sikerült, hidd el, hogy össze fog jönni, csak át kell esnünk ezeken a kíméletlen megpróbáltatásokon. Sajnos most én is befordultam, így védekezem. Jó ideig nem tudok jönni, nem leszek itthon, azért gondoljatok néha rám. Zsebi majd jövök!
reno
reno
 
 


Szia Reno

Azt hittem, hogy az elevittől csak nekem van ilyen nagy étvágyam...Én is próbálok fogyozni, de mindig éhes vagyok, ennyire hatásos ez a gyógyszer? Neked lombikod lesz? Mikorra várható? Hányadik lesz?

"Minden nap megszünik valami
Amiért az ember szomorkodik,
De mindig születik valami,
Amiért érdemes élni és küzdeni"
kagyló
 
 


Szia Kagyló!
2.lombikom lesz, e hónap végén, március elején. Úgy döntöttem, hogy csak kétnaponta szedem az elevitet, mert az mégsem lehet, hogy egész nap egyek...
Szépen esik a hó, megyek szánkózni!
reno
reno
 
 


Sziasztok Lányok!
Lehet, hogy furi a kérdésem (már az, hogy nem tudom), de mi az a PCO? és mi a jele?
Zsebi
A második véreredményemből is az derült ki, hogy dupla a prolaktinom mint lehetne.
Jövőhét MR, addig amíg ez nem derül ki nem is szedhetek bromot. Te jól vagy?
byby
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a vígasztaló szavakat mindannyiótoknak, igyekszem én túllépni és tovább menni, persze, csak szomorkodom egy kicsit, ez törvényszerű, hiába nem volt akkora a csalódás, mint a múltkor, mert nem éltem bele magam annyira a sikerbe, de azért mégis úgy fájt, hogy most sem lesz babánk!!! Kép

Zsebike - Részleteznéd, hogy pontosan mivel is jár a hisztero és a lapar? Hogyan csinálják? Mennyire fáj? Altatnak? Érzéstelenítenek? Be kell feküdni vagy haza lehet menni? Az intézetben csinálják meg vajon vagy a sajtát nőgyógyászomhoz kell menni? Persze ha nem hozzák fel a Kaáliban én biztos nem fogom kérni, nem volt még róla szó, csak mintha a 2. vagy 3. lombik környékén már szokták volna kérni, úgy tudom.

Jövök majd szurkolni, látom sokan vannak soron! Végre mutassa meg Valamelyikőtök, hogyan kell ezt csinálni, mert úgy látszik példa nélkül nem akaródzik! Hajrá Kép Stella, KépNiki,Kép Kriszta, Kép Reno KépZsebike

Puszi Nektek! Manó

Kép
potykamanó
 
 


Manó!
Örülök hogy egy iciri-picirit jobb a hangulatod!

Szóval szépen sorba a válaszokkal:
A lapart és a hiszterót általában egyszerre csinálják befekszel egyik nap a kórházba másnap műtét és harmadnap mehetsz haza. Altatásban csinálják így kvázi nem fáj semmi, de azért utána a hasad egy pár napig fájdogál. Nekem annyira fájt a hasam mint a punkció után.
A műtét alatt két csövet vezetnek a hasadba egyet a köldöködnél egyet pedig a szeméremcsont felett kb. ahol a szőr kezd nőni, illetve a hüvelyen keresztül is bevezetnek valamit, de akkor már az igazak álmát alszod, szóval ezeket is csak elmondásból tudom (illetve az első két csönek van maradandó helye) Egy egy öltéssel varják és egy hét múlva varatszedés.
Az intézetben sajnos nem csinálják, nekem a dokim ajánlott és hozzá mentem.
Előkészületnek nekem nem lehetett enni két nappal előtte szilárdat és még a műtét előtti este kapsz egy beöntést, kellemetlen inkább mint fájdalmas. Amikor felébredtem viszont volt katéter azt amint fel tudsz kellni (ha nem szédülsz, ami az altatástól lehet) akkor azonnal kiveszik ez is csak kellemetlen utána egy kicsit rossz pisilni először, de aztán minden a régi.
A gáztól amivel felfújják a hasadat a vállad fájhat nekem fájt, de ez is pár nap alatt elmúlik.
Így leírva lehet durván hangzik, de hidd el ki lehet bírni. És legalább kiderül, ha valami olyan baj van amitől eddig nem tudott megtapadni a babó azt akkor most gyorsan orvosolni tudják! Kép

Byby!
Köszi jól vagyok. Ez a véreredmény neked a 3. napi? PCO ügyben én nem vagyok otthon,de Nóri igen biztos ír majd.

Reno!
Ne keseredj el, minden jól fog alakulni majd meglátod! Csak belülről is jöjjön az a pozitív hozzállás, mert ez így nem jó. Kép
Elevit ügyben biztos igaz, hogy ezek a bocsok olyan étvágyat csinálnak. Az első lombik alatt én is felhíztam 3 kilót ami azóta is nagyon nehezen mászott le pedig tornázgatok, lépcsőzök és valahogy mégis.

Kagyló!
Te hol tartasz?

Woodi!
Jól vagy?

Zsebi

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


ByBy, ha részletesebben érdekel a PCO, a Fogamzás topikban az Inszemináció utáni görcsölés-ben a legutolsó oldalon a nevem alatt beszúrtam egy hosszú cikket róla. Ez az egyik legalaposabb iromány most, és érdekes.

A lényeg az, hogy anyagcsere zavarai miatt (legtöbbször szénhidrát és inzulin, nehezen kimutatható) felborul a hormonháztartás és leáll a peteérés, nagyon rendszertelen. A 3.napi hormonképben az LH szint magasabb mint az FSH, de egyéb hormonok is magasak lehetnek (prolaktin). A petefészkek teli vannak apróbb cisztákkal, amelyek ki nem fejlődött, visszarekedt tüszők. De én pl 1 hónapja szedem már a metformint, és 1-2 hete lett is peteérésem. Kép
snori
 
 


Zseboroszlán

Én most kezdtem el szedni a fogamzásgátlót, és majd márciusban lesz a 2. lombikom. Napi 1 szem elevitet szedek. Már most úgy látom, hogy híztam, de szerintem erősnek kell lenni a szervezetnek, hogy sikerüljön.Hát az a pár kiló nem hinném, hogy próblémát okozna.
Nem tudjátok, hogy a fagyi babánál mikor helyezik vissza őket, és van-e előtte valamilyen gyógyszerezes kezelés?

"Minden nap megszünik valami
Amiért az ember szomorkodik,
De mindig születik valami,
Amiért érdemes élni és küzdeni"
kagyló
 
 


Anna
Kariotipizálás - a kromoszómák vizsgálata

Szerző: Kónya Márton, biológus
e-mail: konya@gendiagnosztika.hu
Magyarországon jelenleg 120 ezer meddő házaspár van. Az esetek körülbelül 90 %-ában a napjainkban használatos módszerekkel megtalálják az infertilitás okát, illetve azt kezelni is tudják. Ezek az okok: egyrészt működési zavar (pl. hormonrendszer működésének zavara), másrészt szervi rendellenesség. A fennmaradó 10 %-ban vagy nem ismerik, vagy nem tudják kezelni a rendellenességet. Ilyen rejtett ok lehet a genetikai rendellenesség.
A hazai IVF centrumokban ma még csak elvétve alkalmazzák a molekuláris diagnosztikai módszereket, pedig azzal tovább lehetne növelni a sikeres megtermékenyítések számát. Az egyik ilyen vizsgálat a "kariotipizálás", amely a kromoszómahibák felderítésére alkalmas módszer.
A kariotipizálásról:
A DNS molekulák sejtosztódáskor összetömörödnek, és kromoszómákat alkotnak. A kromoszómák száma egy adott faj minden egyedének minden sejtjében azonos (kivétel az ivarsejtek): az embernek 22 pár testi (1-22) és két ivari (XX v. XY) kromoszómája van.
Ritkán előfordul, hogy az osztódás során hibás sejtek képződnek, és ezeket a javító mechanizmusok sem tudják kijavítani. A kromoszóma-vizsgálattal az ilyen rendellenességeket lehet kimutatni. A vizsgálat lényege, hogy a levett vér sejtjeiből kivonva speciális festéssel láthatóvá és megkülönböztethetővé tesszük a kromoszómákat. A kromoszóma-rendellenességek nem minden esetben okoznak tüneteket. Vannak emberek, akik úgynevezett kiegyensúlyozott transzlokációt hordoznak, vagyis két kromoszómaszakasz kicserélődik. Amennyiben a transzlokációval nem képződnek fals gének, ez a hiba semmilyen tünetet nem okoz, azonban hibás ivarsejtek, és ennek következtében a megtermékenyítés során beteg embriók jöhetnek létre. Ezért ezeknek az embereknek 50 % körüli esélye van arra, hogy a magzat elhal, vagy komoly rendellenességekkel jön a világra, és ezt az arányt a mesterséges megtermékenyítés sem javítja. Amennyiben a gyerek egészséges, 50 %, hogy ő is hordozza a szülőre jellemző transzlokációt. Ez a rendellenesség egyaránt előfordulhat a férfiaknál és a nőknél.
A kromoszómavizsgálatot vérből végezzük, egyszerre mind a két szülőnél. Ezzel a vizsgálattal eddigi tapasztalataink szerint az IVF-re vállalkozó párok 5-10 %-ánál olyan elváltozásokat lehet kimutatni, melyek miatt, mesterségesen sem, vagy csak kis eséllyel alakul ki normális terhesség.
A vizsgálat egyszerű, és nem jár nagy beavatkozással, ezért ajánljuk minden IVF-re jelentkező párnak, illetve olyanoknak, akiknél spontán vetélés történt.
Van e megoldás azok számára, akik ilyen rendellenességet hordoznak?
Magyarországon reményeink szerint még a 2002-es évben elérhetővé válik a preimplantációs genetikai vizsgálat, amely - többek között - ezeken az embereken is segíthet. A vizsgálat lényege, hogy a visszaültetésre alkalmas, 6-8 sejtes embriókból elveszünk egy vagy két sejtet, és ezeken genetikai vizsgálatot végzünk. Az eredmény alapján jó eséllyel ki tudjuk választani azokat az embriókat, amelyek egészségesek, és csak ezeket ültetjük vissza. Nemzetközi irodalmak alapján kijelenthető, hogy az ilyen korai stádiumú embrióból, annak károsodása nélkül el lehet távolítani egy-két sejtet.

"Minden nap megszünik valami
Amiért az ember szomorkodik,
De mindig születik valami,
Amiért érdemes élni és küzdeni"
kagyló
 
 


Hello Mniki!

Megvolt a "tüsző nézés" az uh-n, megint szép nagyok lettek. Viszont sajnos most derült ki, hogy a párom eredményei nem a legjobbak és csak inszemmel lehet próbálkoznunk. Állitólag deformáltak a spermái! vOLT már valamelyikőtök párjának ilyen gondja?

Üdv
Évi
evike1975
 
 


Sziasztok!

Látom, hogy egyenlőre nem indul valami fényasen ez az év sem.. ManoKép

Nam tudom, hogy mi van, de azt gondoltam, hogy a ja. 1-je választóvonal lesz, és kiszabadul a zrbracsorda.. Aztán semmi..

Köszönöm, hogy időnként még eszetekbe jutokKép
Jó érzés ámKép
Nem tudom, hogy mi lesz velünk, de mostanában sokat beszéltünk. Mindkettőnknek engedni kell... Majd meglátjuk..

Lara: Mivel nem lakom otthon, egyenlőre ritkán vagyok internet közelben. De igyekszem jönni, ahogy tudok!

De történt jó dolog is velem mostanábanKép
Egy hét múlva új munkahelyen kezdek, és alig váromKép

Na hirtelen ennyi. Még ha ritkán jövök is, de sokat gondolok rátok. Csak kitartás!!

Babásodást mindenkinekKép
fea
 
 


Sziasztok LányokKép

Én se tűntem el, de mostanában nem lesz időm a babatémával foglalatoskodni, merthogy kezdődik az építkezés és a párom cukra is kissé kiborított, de már nincs kórházban...Kicsit lelkileg is fel kell épülni ( nekem is ), de azért lélekben veletek leszek.

Mindenkit szeretettel ölel:

Pildiko
pildiko
 
 


Anna
Van már valami híred a krómoszoma vizsgálattal kapcsolatban?
Lehet, hogy nem is kéne aggodnod, hiszen elég sokan vannak akiknek 4-5-re sikerül a lombik, és nincsen semmi bajuk.Írj

"Minden nap megszünik valami
Amiért az ember szomorkodik,
De mindig születik valami,
Amiért érdemes élni és küzdeni"
kagyló
 
 


KagylóKép
Szerda után remélem reészletesen el tudom mesélni, hogy hogyan megy a fagyibabás felkészítés és mikor van a transzfer!
Már nagyon izgulok! Remélem minden rendben lesz és nem jön közbe semmi!
Stella

Kép
stella9
 
 


SziaSZTOK lÁNYOK

mEG TUDNÁ most hirtelen adni valaki a Kaáli tel. számát?
Meg ha valakinek a párjánál volt már olyan, hogy deformáltak a spermái, az is jó lenne ha írna, hogy ilyenkor mik a lehetőségek, teendők?

Előre is köszi
Évi
evike1975
 
 


Kép Kedves Zsebi!!! Köszönöm ezt a kielégítő tájékoztatást, hát igen egy kicsit rosszul hangzik, de ha meg kell csináltatni, úgysem lesz mit tenni, és jó hogy ,megírtad, mert annál rosszabbat nem tudok elképzelni, hogy ne tudjam mi fog történni velem és azon kelljen majréznom. Már utálom néha a korházi környezetet, lassan többet vagyok ott, mint itthon.

Puszi Mindenkinek. Manó

Kép
potykamanó
 
 


Kép Evike -
Budapest:

Kaáli Intézet Ambuláns Nőgyógyászat
1125 Budapest , Istenhegyi út 54/a.
Telefon: 202-28-02, 202-23-88, 202-22-96
Fax: 214-60-50
E-Mail: kaali@mail.matav.hu

Pusza. Manó

Kép
potykamanó
 
 


Köszi szépen Manó. Most gyorsan fel is hivom Őket, mikor tudnék menni HSG-re!

Üdv
Évi
evike1975
 
 


Sziasztok Csajok!

Boldog Valentin-napot mindenkinek!

Kép

Lara

KépKép
lara77
 
 


Evike ! Gratulálok a szép tüszőidhez, ha csak egy kis deformitás van a spermiumokban, az áthidalható az inszeminációval.

Pildikó : örülök, hogy párod nincsen már kórházban, most az a legfontosabb, hogy a cukra rendben legyen ! Köszönjük a lelki támogatást Kép,
neked is minden jót és kívánom, hogy mihamarabb újra aktív résztvevője legyél a topicnak !

Fea, az új munkahelyhez gratula, a többi pedig biztosan alakulni fog ! Vigyázz magadra !

Kagyló ! Nagyon jó a cikk, amit bemásoltál, köszönjük ! Most kezdted a fogigátlót ? Én holnap fejezem be... kb. 2 hetes eltolódással fogunk (remélem) kétcsíkosat tesztelni KépKép

ByBy : én is PCO-s vagyok, ez nagyjából annyit jelent (nálam), hogy nincsen peteérésem, mensim is csak ritkán, illetve a petefészkeim tele vannak cisztákkal. Ja, és nekem jó a vércukor szintem és az inzulinom is + az FSH/LH arány is kiváló. NÁlam csak az UH igazolta a PCO-t.
Az oviklub.hu-n bővebben olvashatsz erről.

mniki
 
 


Manó,
örülök, hogy már jobban van a kis lelked!

Stella,
akkor szerdán lesz a transzfer?

Evike,
nem emlékszem, hogy lett volna valaki itt közöttünk, akinek az a problémája, mint Nektek. Inkább a spermaszámmal van gond a legtöbb esetben.

Fea, Pildikó
örülök, hogy jelentkeztetek.
Fea: remélem, hogy ha lassan is, de biztosan haladtok a megoldás felé. Sokat gondolok Rád!
Pildikó: örülök, hogy már jobban van a párod és nem kell kórházban lennie. Jobbulást neki (és persze a lelkednek is).

Woodi,
Te is nagyon eltűntél mostanában. Ejnye-bejnye Kép

Lara

Lara

KépKép
lara77
 
 


LaraKép
Nem lesz transzfer szerdán. Akkor még csak megbeszéljük, hogy egyáltalán lehet-e és ha igen, akkor mikor!
De azért így is elég izgalmas lesz a szerdám!
Stella

Kép
stella9
 
 


Stella,
most hogy írod, már emlékszem. Remélem minden simán fog menni, szerdán akkor nagyon szorítok, hogy minél hamarabb költözhessenek a fagyibabák.
Lara

Lara

KépKép
lara77
 
 


Sziasztok Lányok!

2 hét múlva megyek a HSG-re. Utána hogy volt nálatok? Rögtön indulthatott az inszem? Én már 3 hónapja szedem a Clostit meg a Bromot, kell még mellé majd mást is szednem?

Köszi
Üdv
Évi
evike1975
 
 


Stella9
Nagyon meg köszönném ha leírnád, hogy mi hogyan megy a fagyibabáknál. Bízom benne, hogy most nekem is lesz, ha véletlenül nem sikerülne akkor jobb ha tudom, hogy mire számítsak. Nagyon szórítok, hogy sikerüljön szerdán, minden ahogyan te szeretnéd.
Mniki
Most én is tolodtam pár napot, de nagyon szeretnék már kétcsíkos lenni. Én is a kromoszoma próblémától félek, mert sajnos elég sűrűn fordul elő az ilyesmi ahogyan olvastam, nekem a férjem biztosan nem egyezne bele a donorba.Hát mi még nem tartunk itt,de jó ha minnél többet tudunk és talán valahogyan ki lehet kerülni az ilyesmit.
Neked is lombik lesz? Hányadik? Mikor lesz?

"Minden nap megszünik valami
Amiért az ember szomorkodik,
De mindig születik valami,
Amiért érdemes élni és küzdeni"
kagyló
 
 


Évi!
HSG után nem kell várni szerintem azonnal mehetnek a dolgok. Legalábbis emiatt nekem nem csúszott a lombik! De jönnek az inszemesek és elmondják annál mi a helyzet!


Kagyló!
A fagyibabák akkor lesznek, ha a beültetteteken felül marad olyan szépe embrió ami elvileg kibírja majd a fagyasztást és szerkezetileg is megfelelnek az előírásoknak és legalább kettőnek kell lenni. Elvileg ha nem sikerül a lombik akkor akár a köv. hónapban figyelik uh-vl a hasadban lévő eseményeket és ennek függvényében helyezik vissza őket.
Azt tudom még róla ami szerintem elég fontos, ha kifizeted a fagyasztás és a "felolvasztás" költségét akkor nem számít bele az 5 tb támogatott lehetőségekbe. A fagyasztás azt hiszem 35000 forint körül van, de ezt csak emlékezetből mondom, mert nekem sajnos nem voltak fagyibabáim.

Ildikó!
Örülök, hogy alakulnak a dolgok. Meglátod az építkezésnél mikor már lesz egy kicsi szoba amit a babótok ott fennt valahol látni fog tudni fogja már nagyon várjátok és már csak ő hiányzik! Párodnak jobbulást!

Manó!
Ezek tényleg a tények amiket leírtam és bár így olvasva lehet,hogy nagyon rossznak tűnik annyira n em vészes a műtét napja és utána kb. 3-4 nap rossz de utána hamar felépül az ember és már nem látja olyan rossznak a dolgokat!
Örülök hogy már előre nézel így is kell.


Puszi

Zsebi

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Köszi Zsebi az infót. Akkor még várom az inszemes lányokat, hogy hogyan folyt a stimuláció!

üdv
Évi
evike1975
 
 


Évi,
Szerintem sem kell várni a HSG után, rögtön mehetsz inszemre, bár nekem orvosváltás miatt eltelt a kettő között pár hónap. A HSG-t mindig a ciklus elején csinálják, hogy kizárt legyen egy esetleges terhesség. Az inszemhez én csak clostit szedtem és uh-val figyelték a tüszők érését. Csak akkor írnak fel más stimuláló szert, ha a clostinak nincs meg a megfelelő hatása. Amikor már kellő méretűek voltak a tüszők, tüszőrepesztő szurit kaptam este 8-kor és két nappal utána délelőtt volt az inszem. Maga a beavatkozás kb. annyi, mint egy sima vizsgálat, nem érzel semmit. Utána fél órát kell még feküdni az őrzőben és mehetsz is haza. Szóval dióhéjban ennyi.
Lara

Lara

KépKép
lara77
 
 


Sziasztok lányok!

Csak most tudtam visszaolvasni!
Manó ! Nagyon sajnálom! Örülök hogy előre tekintgetsz! Ez már csak jót jelenthet!KépÉn is voltam laparon meg hiszteron és még élekKép!
Azért nem ismételném meg! Engem 3 beöntéssel is megjutalmaztak!Kép Kitartás!

Zsu!

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 


Zsebi
2 vérvétel is volt, 3. napon, meg 1 héttel később.
De a nyírőbe is rossz eredmény jött ki.
Snori
Megkeresem, amit írtál.
köszi
byby
 
 


Zseboroszlán
Köszönöm szépen az infokat. Arra én is gondoltam, hogy azért egynél többnek kell lennie ha le akarom fagyasztatni. Ezt a 35 000-t úgy érted, hogy kettőért vagy háromért kérnek el annyit, vagy mindegy, hogy mennyi összesen annyi?

"Minden nap megszünik valami
Amiért az ember szomorkodik,
De mindig születik valami,
Amiért érdemes élni és küzdeni"
kagyló
 
 


Sziasztok lányok,

Évike, nekem volt HSG-m, de sajnos ott kimutatták, hogy mindkét petevezetőm el van záródva, igy utána következett a lapar. A mutetem augusztusban volt, es utana szeptemberben indult az elso inszem. Biztos hogy a HSG utáni hónapban mehet az inszem. Én is clostit es bromot szedek, mast nem kaptam stimulációként, bár a legutóbbi alkalommal már igy is csak 1 petém érett. Elsőre viszont 4 ! Drukkolunk nektek az elsőhöz KépKép

Stella,
Szerdán neked is drukkolok, hogy hamar jöjjenek a fagyibabák, és persze hogy tökéletesek legyenek felolvasztás után is és jó erősen kapaszkodjanak Kép

Pildikó,
Örülök hogy jobban van a párod, az építkezés pedig nagyon izgi dolog, hátha ezalatt spontán is megfogan a baba Kép

Fea,
Jó az új munkahely, eltereli a gondolatokat. Remélem hamarosan a pároddal is újra egyenesbe jöttök és újult erővel vágtok bele a projektbe Kép

Zsebi,
Neked mikor is indul a stimu ? Hamarosan nem ?

Én a héten várom hogy megjöjjön. Minél később, annál jobb lenne, hogy az inszem ideje ne ütközzön az elutazásommal. Persze a legjobb lenne, ha egyáltalán meg sem jönne, de erre kevés esély vanKép

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?