Új privát üzeneted érkezett!

@latkafr:
Elmèletileg a mèhpempô az a propolisz, mi ràgótabletta formàjàban szedjük (propolisz+C), ès nàlunk csodàkat tett. A fèrjem elôtte hetente volt torok ès fülfàjós, azóta pedig csak nagy ritkàn panaszkodik betegsègre mióta minden nap szedi. Nagyon jó immunerôsítô, de olvastam, hogy a katonàkat is erôsíti :-)
mrshope
Budapest
 
 


Nalam is kertek rogton vercsoportmeghatarozast!
Azt figyelik jobban ha az anyuka negativ,akkor tobbszor kell ellenanyagszuresre menni ugy tudom,mert ha valami miatt keveredne a veruk a babaval,az gond lehet,mert akor idegen anyagnak erzekelne a szervezete.Nem tudom biztosra,mert en 0 pozitiv vagyok,de a baratnom akinterhes o negativ es megy tobb vervetelre emiatt.

mimkosz
Budapest
 
 


Sajnos nem talàltam konkrèt vàlaszt a neten, tudnàtok segíteni?
Napközben mikor, hànyszor kell fogyasztani a palàstfû ès a cickafark teàkat? Azt tudom, hogy pè elôtt a cickafark, pè utàn a palàstfû kell, de jelenleg reggel iszom 1-et èhgyomorra, ès nem tudom, hogy ez e a leghatèkonyabb fogyasztàsi mód.
mrshope
Budapest
 
 

 
 

@mrshope:


szia, napi max 2*1 bögre, langyosan. A reggeli éhgyomros a legobb és ha akrasz akkor még este is. Én 1 hónapig ittam, abban a hónapban össze is jött a babóca :)

Mimkosz, Littlebiscuit: Mindenkinél néznek az első laborkor vércsoportot, pont ezért.  Szurkolok, hogy holnap megjöjjön a teszted :)

Lilypie First Birthday tickers
kiscsillag201
Dunaújváros
 
 


@bikbok: Nem irtam, hogy " Magában a fogantatásban és a terhesség alatt nem játszik szerepet" :). FYI irtam, mert én például nem is tudtam arról, hogy van ilyen. A fórum meg arra való, hogy megosztsuk az információkat, hátha valakinek jól jön. Egyébként nem a te, hanem az apuka vércsoportja a döntő élettanilag, tőled hiába kérdezi a nőgyógyász a tiéd :) Mert ha te negativ vagy és az apa pozitiv, akkor nincs információtartalma, annak az infónk egyedül, hogy a tiéd negatív, pláne első babónál. :) Ha azonos a férjed és a te vércsoportod, akkor nem szokott gond lenni, én úgy tudom.

Amógy meg szeretek tisztában lenni az okokkal, hogy milyen gyógyszert, szurit miért is kapok és mi van benne, mi a hatása, szerepe egyáltalán szükséges-e, vagy van alternativ módszer. 

@mrshope: Köszönöm az infót, nem ismertem ezt a nevét :) Most már képben leszek :) Igen a méhpempő nagyon hasznos. Emlékszem, hogy a nagyszüleim révén volt valami kis méhészet annó a családban és gyereknek mi is azt tettük. :) Palástfű és cickafark kombóból én múltkori ciklusban csak reggel ittam a cickafark teát ovuig, ovu+2 naptól meg este a palástfűteát.

Lehet én is duplázok majd, bár pont most nézegettük a naptárat és lehet ezt a ciklust skippeljük. Nagyon sok dolog van alakulóban nálunk is, munkaugyben is  és már most sok a teendő. Szóval nem épp ideális most az idő :) De a vitaminokat és az egészséges babaváró életvitelt folytatjuk :)

Apropó, LittleBiscuit, Bibok, meg ha más is van külhönban:
Én úgy tudom, hogy ha EU-s tagállamban születik a babóca, és a mamája magyar, akkor a babóca is magyar lesz,
abban az esetben, ha mind két szülő magyar, de még is külföldön vannak és van leigazolt munkaviszonyuk, meg bejelenetett tartózkodási címük, akkor is magyar lesz a babó.
Egy eset van úgy tudom mikor alanyi jogon lehet a babó külhoni állampolgár, mikor a férj az adott ország állampolgára.
Erről ti tudok valamit Lányok? Neketek kint hazai legény a párotok?


 :) :) :)

(ღ˘⌣˘ღ)
latkafr
Isère
 
 


Latkafr,
Nálunk apuka olasz. Így kettős állapolgársága lesz már megkérdeztem a konzulátust. Ők beszerzik majd a magyar papirokat nekünk :)

Lilypie Pregnancy tickers
littlebiscuit
 
 


@latkafr: így van, ezért is írtam meg a tapasztalatomat, mint érintett :) Amúgy azért fontos, hogy a kismama vércsoportja elsősorban, mert ha szülésnél pl vérre van szükség, akkor tudniuk kell előre mivel kell készülniük. És sajnos mi negatív 0 csoportúak csak negatív nullát kaphatunk.
Az állampolgárságos sztorit jól tudod, így van ahogy leírtad. Nekem a Férjem is magyar. A Te Párod?

bikbok
 
 


@kiscsillag201:
Köszönöm szèpen! Igen, emlèkszem, gratulàlok a babàhoz! :-)
Ti èpp hànyadik hónapban voltatok? Te hànyszor ittad? Èreztèl bàrmi "mellèkhatàst" tôlûk a "babàn" kívül? Pl èlènk àlmok, fokozott èhsèg, aluszèkonysàg, vagy hasonló? :-)
LATKAFR: Te? Tapasztaltàl bàrmit a teàktól?
Èn mellette iszom az Inofolicot is reggel/este. A baràtcserjèt nem javasolta a dokim.

6 dpo
mrshope
Budapest
 
 


@bikbok: Nekem is nullas a vércsopim :) Sokáig azt hittem mennyire ritka és különleges, de az igazság gaz :) A legritkább vércsoport az az AB +,



  • O-positive: 38 percent

  • O-negative: 7 percent

  • A-positive: 34 percent

  • A-negative: 6 percent

  • B-positive: 9 percent

  • B-negative: 2 percent

  • AB-positive: 3 percent

  • AB-negative: 1 percent


Mig otthon éltünk rendszeresen adtam vért, de mindig körülményes volt mert nem voltam soha 50 kg fölött és ment a dráma és dupla adag teát és csokit kellett megennem ott a szeme láttára a nővérkének, mert az orvos máskülönben nem engedte :( Nah de ott elmondták, hogy Magyarországon, mindenki a saját csoportját kapja. Nagyon ritka és igen nagy krízisnek kell lenni ahhoz, hogy az alternativ megoldáshoz nyúljanak, sőt elmondta azt is, hogy az ABs emebrek és B tipusu nok eseteben jelentősen nagyobb a valószínűse az agyérgörcsnek, mint nekünk nullásoknak :)


(ღ˘⌣˘ღ)
latkafr
Isère
 
 



(ღ˘⌣˘ღ)
latkafr
Isère
 
 



(ღ˘⌣˘ღ)
latkafr
Isère
 
 


és itt van, hogy elvileg ki kinek adhat és kaphat :)


(ღ˘⌣˘ღ)
latkafr
Isère
 
 


@mrshope:A teáktól... hmm nem is tudom, annyit észrevettem, hogy a ciklusom hosszabb let 1-2 nappal. Így már a megszokott és rendszeres 26 napos ciklusom, most 28 napos. A Peteérésem eddig is a 14-15. cn körül volt azt nem befolyásolta egyenlőre. Ami viszont más az az, hogy eddig 3 napon volt normális mensim, és 2-3 napot utána pötyiztem, most meg 2 nap volt a mensim és ma már pötyizem. Élettanileg nem tudom, kicsit rosszabbul alszom. Hajnalban meg megébredek olyan 5 fele, de nem tudom, hogy a meló miatt vagy a teától :) Munkaterén most jár az agyam, mert van lehetőség ugrani egy nagyot feljebb, de ahhoz költözni kell a fővárosba, amit életvitel szintjén nem preferálok, hiába intézne a cég mindent, de ugyan akkor itt is alakulnak a dolgok munka terén és egyáltalán nem panaszkodhatok... csak lassabban jut előre az ember.... és imádom ezt a régiót, a hegyeket, a tavakat, tényleg mindent. :( Szóval indul a kattogás, mérlegelés nálunk ezért is írtam, hogy a babzor projekt nálunk freezelve lesz szerintem. :( De neketek csajszik szoritok nagyon!!!! :)


(ღ˘⌣˘ღ)
latkafr
Isère
 
 


@latkafr: szuper kis táblázatok, köszi! Így van a nullás nem olyan extra, az AB ritkább. A nulla negatív meg kicsit szívás, csak ilyet kaphatunk, de alapvetően mindenkinek adhatunk :) Nálunk a férjem B+ és a pozitív RH faktor miatt kellett kapnom anno a szurit.

bikbok
 
 


@mrshope:


4. hónapunk volt, előtte nem akartam semmi ilyet bevetni, mellette LH tesztelte is. Volt amikor 2-őt ittam de nem rendszeresen, amikor olyanom volt csak akkor :D Nem volt semmi mellékhatása nekem.

Lilypie First Birthday tickers
kiscsillag201
Dunaújváros
 
 


bikbok: Oh most láttam a kérdésed a L'homme-ra vonatkozóan:) Mikor először voltam expatként külföldön (UK 3 év), akkor eljátszottam a gondolattal, hogy majd  beházasodom a Buckingham Palace-ba Vilmos által :) De neeeeeem. :) Már akkor tudtam, hogy csak magyar legénnyel "megyek nászra" :) Mikor lejárt a szerződésem hazajöttem és találkoztunk, szerelem első látásra és folytattuk utunk a nagybetűsben ... és ide már együtt jöttünk ki :) Lassan 6 éve vagyunk együtt és 3 éve házasodtunk :)

(ღ˘⌣˘ღ)
latkafr
Isère
 
 


@latkafr: ez tetszik :):) látod mennyivel jobban jártál, hogy nemet mondtál Vilmosnak :) Mi most vagyunk 4.éve Németországban, 5 éve együtt, 3 éve házasok. Ide tehát már együtt jöttünk mi is. De én elkezdtem erősen hazavágyni mostanra :)

bikbok
 
 


@latkafr:
Azt olvastam màsoknàl is, hogy összezavarta a mensit kicsit, a masik amit olvastam, hogy a teàs hònapban babus lett. Bízom a legjobbakban. :-)
Megkèrdezhetem hàny èves vagy? Èn mindig azon az àllàsponton voltam, hogy elsô amit a szíved diktàl, màsodik amit az agyad. Csak a munka döntèshez írom. Mindig azt mèrlegelem mit bànnèk meg jobban kèsôbb. Biztos jól fogtok dönteni!
KISCSILLAG: köszi a vàlaszt, a fèrjem azt mondja biztos terhes vagyok, mert annyit nyavajgok a napokban... :-D
Amùgy mi plusz egy módszert is bevetettünk ebben a hónapban, csak úgy èrdekessègkènt írom:
Sri Lankàn voltunk pàr napot a hónap elejèn (peteèrèskor) :-D, ès ott az egyik kiràndulàson, ahol a Madu folyó àllatvilàgàt fedeztük fel, megàllt a csónak egy pici szigeten, egy budhista kolostornàl. A fô szerzetes egy fehèr cèrnàt kötött a csuklónkra, ès megàldott minket, persze èn ezen alkalommal se tudtam csukva tartani a szàm, mondtam neki, hogy jól jön az àldàs, kisbabàt szeretnènk. Ebben a pillanatban felpattant, ès elvezetett minket egy kis kàpolnàhoz, amiben kèt isten szobra volt. Nem èrtettünk sokat az egèszbôl, de azt hiszem igazi àldàst kèrt nekünk az isteneitôl. A vègèn felènk fordult, ès azt mondta, 3 hónapon belül lesz baba hír! :-) Ha bejön, egyszer visszalàtogatunk hozzá a gyerekkel :-)
mrshope
Budapest
 
 


Lányok! Lett egy kis világosbarna foltom. Akkor most megjön? Akkor mi volt az a sok furi èrzès a mèhemnèl, nem èrtem. Görcsölget enyhèn aztán elmúlik. Terhessègeim sirán sose pecsèteltem. Mintha az előző ciklusban is a 11. dpo n kezdődött volna. Annyira szomorú vagyok.

Lilypie Pregnancy tickers
caroline4
 
 
 
 
 


@caroline4: még ne legyéééél! Tudod, mikor littlebiscuit írta, hogy lett folt, akkor is ezt mondtuk, amíg nem vérzel, nincs baj! Pihenj, és ne izgulj most.

bikbok
 
 


Nem kène tovább remènykednem. Nem pecsèteltem mèg soha babásan. Egyszerűen nem èrtem, hogy ha nem vagyok terhes akkor mi volt ez a sok tünet, amik a múlt ciklusokban nem.

Lilypie Pregnancy tickers
caroline4
 
 
 
 
 


Caroline nekem is volt tegnapelött azota semmi! ;-)

Lilypie Pregnancy tickers
littlebiscuit
 
 


Littlebiscuit!


Neked azóta se volt barna foltod?

Lilypie Pregnancy tickers
caroline4
 
 
 
 
 


Èrtem.

Lilypie Pregnancy tickers
caroline4
 
 
 
 
 


@bikbok: Bezony ;) Hisz Vili egy evvel oregebb es csak 3 nyelven beszel, mig az en lovagom 3 elo nyelven folyekonyan, ketton alap es egy holtnyelven alapszinten beszel. ;) Nem szereti a felhajtasokat, en vagytok a mindene es gyonyoru barna maci szeme van ;)

(ღ˘⌣˘ღ)
latkafr
Isère
 
 


@mrshope: 29 eves vagyok ;)

(ღ˘⌣˘ღ)
latkafr
Isère
 
 


:)
:) cuki vagy, akkor tökéletes választás. A munka dologra meg raérzel majd, így baba előtt még bőven azt tudod választani, ami NEKED a legjobb. Drukkolok!
bikbok
 
 


Caroline igen azota semmi. Ilyenkor már sötètbarna szokott lenni èn 3-4 napot szoktam pecsetelni mielött megjön. De abban bizok hogy az a tegnapelötti mas volt. Ès remèlem a tièd is. ;-)

Lilypie Pregnancy tickers
littlebiscuit
 
 


@latkafr:
Èn is :-) jó kor egy babushoz ;-)
mrshope
Budapest
 
 


Nah szèp.. nem tudom szolidaritasbol csinalom vagy mi ez, töröltem egy halvânybarnat megint. Pont olyan volt mint kèt napja nagyon vilagosbarna.
Vagy nagyon jol hat az aviva meg a progeszteronkrèm ès ilyen minimalis barnazassal megjön holnap. Vagy talán nincs köze menzeszhez. Hat nem tudom
:-(

Lilypie Pregnancy tickers
littlebiscuit
 
 


@littlebiscuit:


Nálad sem lesz semmi gond, kend a progit és pihenj!
Drukkolunk Nektek Lányok!!
bikbok
 
 


Lezuhanyoztam, enyhèn görcsölök. Esti teszt negatív, tiszta hülye vagyok, h megint ellőttem egyet. Na mindegy. Lehet megvárom a vasárnapot, h kimarad-e.

Littleb.! Ne fèlj! Akárhogyis lesz, úgy lesz ahogy lennie kell. Ha nem novemberi akar lenni, akkor nem. Csak jöjjön! De mèg ne adjuk fel. Te a babás ciklusaidban barnáztál?

Valaki írta h valami nagyon jó kis tojcsis nyákot csinál, de mi? Elfelejtette. Nekem egyedül ez a nyák hiányzott, minden más szuper jól alakult ebben a ciklusban.

Lilypie Pregnancy tickers
caroline4
 
 
 
 
 


Amúgy ha túladagoljuk a progit ( ha túl lehet) az nem járhat barnázással? Mert èn .èg mindig szedem a barátcserjèt, te meg kened a krèmed.

Lilypie Pregnancy tickers
caroline4
 
 
 
 
 


@caroline4:


a ligetszépe olaj csinálja a szuper nyákot. Még csap 3 napja szedem és már most látványos. Amúgy a progeszteront nem lehet túltolni, minél több, annál jobb.
bikbok
 
 


Caroline nem emlekszem semmi barnazasra a babas ciklusoknal. De ez most nem olyan menzeszes barnazas az nekem sötèt. Ez csak ilyen tejeskave szinü. Ès ugy tünik akkor jön amikor kicsit aktivabb vagyok kedden a torna most meg beraktam mosast leszedtem a szâradtat kiteregettem az uj mosast hajat mostam elpakoltam kicsit. Most a legutobbi pisilesnel mar nem volt semmi.
Hát nem tudom hogy a progeszteronnak hogyan lehet köze hozzá. De forditva gondolnam: ha terhessèg van èpp segit hogy ne legyen barnázás. Illetve a nem babás ciklusokban segit hogy ne legyen a menzesz elötti barnázás. Ha nekem menzesz közeleg akkor jol teszi a dolgat mert ez tènyleg semmi.. csak csoda hogy 5 nap alatt igy hat :roll:

Lilypie Pregnancy tickers
littlebiscuit
 
 


Èrtem. Ha nem jött össze most, akkor kipróbálom a ligetszèpèt v málnalevelet.

Amúgy nekem is nagyon kevès volt a bugyin, ès az tejeskávè színű volt.

Lilypie Pregnancy tickers
caroline4
 
 
 
 
 


Sziasztok! Olvaslak àm benneteket csajok! És megy a drukk mindenkinek aki a napokban tesztel!! ;)
A màlnalevelet én csak ajànlani tudom, 2 hónap teàzàs utàn az első mensi napos görcseim majdnem 0-ra redukàlódtak,pedig szenvedtem rendesen.. 14 nap màlnalevél,15 vagy több nap palàstfű. Évek óta szenvedtem,ugyhogy ez tuti volt.
adele666
 
 


@caroline4:
Ligetszepet mindenkepp, de a malnalevelet szerintem hagyd!!! Szuleshez hasznaljak, a baratnom is hasznalta, de csak a szuleshez, hogy gyorsabban menjen mert mehosszehuzodasra hat. A beagyazodasnak kifejezetten rossz!!!

(ღ˘⌣˘ღ)
latkafr
Isère
 
 


A màlnalevél erősìti a méh izomzatot, segìti a peteérést. A Györgyteàn kìvül rengeteg helyen javasoljàk baba tervezésnél. Én a ligetszépéről nem hallottam jókat. De kinek ez,kinek az..
adele666
 
 


Azert kell a beàgyazódàsig inni, utàna nem.
adele666
 
 


Jó reggelt Csajok. Kinél mi újság? Èn tegnaptól emeltem az inofolic adagomat...hátha :D

Kép
szakerto
 
 


@adele666:


nálad a málnaleveles ciklusban sikerült a baba? 
ó, azt is innom kellett volna a barátcserje mellett, mert anno a lányommal ittam ciklus első felében és a barátcserjével együtt sikerült is a pici lány. Hát most csak barátcserjéztem, de nem volt tojcsis jóminőségű nyákom, kár, hogy kihagytam a málnalevelet, segített volna. 


Amúgy most is olyan furán fájdogál a hasam. Nem egyértelműen mensis görcs. Néha meg semmit nem is érzek. Reggeli vaterás 10-es tesztem full nega. Olyan elszomorító. 


12 vagy 13 dpo.  / Síró smiley

Lilypie Pregnancy tickers
caroline4
 
 
 
 
 


Jo reggelt lányok! Nalam elèg jó a helyzet hö 37,1 már 7.napja ès nincs barnázás.
15 dpo ma van a nem várt..

Szakerto az inofolic itt olaszorszagban nagyon menö sogorunk is ezt isteniti.. biztos segit..

Caroline????várunk hirekkel

Lilypie Pregnancy tickers
littlebiscuit
 
 


nincs erőm visszakeresgélni, de aki olvassa és volt már vagy jelenleg kismama, megírná, hogy mikor tesztelt először pozitívat? Főleg az érdekelne, aki 11. dpo-tól minden nap tesztelt. 


még annyi, hogy reggelre nem volt semmi barnázásom, csak az az egy tegnapi, írom majd, ha van változás.

Littleb. nálad?

Lilypie Pregnancy tickers
caroline4
 
 
 
 
 


Caroline mindig egyszerre irunk reggel :-)
Nekem is furan fajdogal a hasam. Olyan vèrbösèg èrzet vagy hogy is mondjam (hát remèljük nem az....
Szerintem mèg mindkettönknek ott a remèny. Csak a türelmünket probalgatják ezek a bèbik :-)

Lilypie Pregnancy tickers
littlebiscuit
 
 


tök jó, mi mindig egyszerre indítjuk a napot :)

Lilypie Pregnancy tickers
caroline4
 
 
 
 
 


igen, a remény hal meg utoljára

Lilypie Pregnancy tickers
caroline4
 
 
 
 
 


Mindig jo ilyen jo hirekre jonni!
Littlebiscuit,ha ma nem jon meg a teszt,en vennek valahol a helyedbe,hogy holnap tesztelhessek!
Mikor mentek szombaton a vereredmenyekert?Vagy dokihoz mesz es o fogja megnezni?
Caroline es kb.a nemvart utan 2-3 nappal teszteltem eloszor,akkor mar jol lathato volt a csik,de ugye en nem vagyok mervado,mert nem teszteltem korabban.

mimkosz
Budapest
 
 


Mimkosz mar ma delutan meglesznek az eredmènyek.. el tudok mèg ugrani patikaba ha esetleg nem jönnènek a tesztek de bizom benne hogy fognak :oops:

Lilypie Pregnancy tickers
littlebiscuit
 
 


@caroline4:
Én 8. DPO-TÓL jóstesztet csináltam, 11. DPO lett a 10es Hcg tesztem halványan pozi, 13. napon már jóval erősebb volt. Én nem szedtem a barátcserjét, csak teát ittam abban a hónapban. Amíg nincs mensi van remény, még van 2-3 napod :)

Littlebiscuit: Reméljük holnap 2. csíkosat tesztelsz :)

Lilypie First Birthday tickers
kiscsillag201
Dunaújváros
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?