Új privát üzeneted érkezett!

Tisztára azt látom magamba, hogy olyan leszek, mint Myra! Ez nem rosszindulat, de mennyi minden merülhet fel? Kép És olyan jó tippeket adtok! Kép

Mindig azt mondom holnap jövök utojára dolgozni, de ez folyamatosan csúszik. Otthon megszakad a külvilág! Fent a hegyen többnyire nyanyák laknak, lejönni még OK, de haza már nem. Tehát akkor inkább maradok otthon. De nincs net, én pedig elég társasági lény vagyok! Munkába körülöttem emberek, hallgatók, net, otthon pedig SEMMI!
De talán hétvégén valamit mahinálunk és lesz net, csak nem korlátlan, de a semminél már az is több!
Na én is befejezem a nyafogást!

Cas
Tisztára át tudom érezni! Anyámék anyagiak miatt szerencsére nem járnak fel hozzánk, de ugyan ilyen okosságokat mondana tuti. Helyette anyós szokott okoskodni, de őt jóval könnyebb "kezelni". Elmondja, nem reagálok semmit és kész! Tudja, hogy elég erős természetem van... (1,5 évig egy mh.-en voltunk, egy szobába Kép)
nikcsi

Pont ezért kérdeztem Myrától, hogy ez a sok felmerülő probléma, (ami igazából nem nagy dolog) nem teszi e Őt feszültté, bizonytalanná. Mert ezt megérzik a babák, és sokan lesznek ettől sírósak.
Persze nem akarok ezzel senkit meg bántani...
De az ilyen kis dolgok miatti fölösleges idegeskedést, hogy tej van az orrában stb. meg lehet előzni, ha előre már babás könyvekből tájékozódik az ember és felkészül az újszülöttre!

Nem akarom az észt osztani, mert mindenki úgy csinálja, ahogy jónak látja. Ez egy tipp volt, és a még pocakosok időben vannak ahhoz, hogy felkészüljenek.

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Sziasztok!

Jelenleg gyermektelen vagyok (nagyok nagyiknál, kicsi alvásban:-), így kicsit ide is beletopikolnék:-)
Olvastam az első babások kínjait,aggodalmait és tényleg könnyű legyintenei meg mosolyogni pár gyerekkel a hátam mögött:-) De mindenki átesik ezeken az első nagy parákon, dilemmákon, mindenkit a saját babája "tanít meg" józanul gondolkodni. Mert vannak általánosan alkalmazható jó tanácsok altatásra,hasfájásra meg hisztire, de minden gyerek más és csak akkor lehet a problémákat végérvényesen megszűntetni, ha kicsit megnyugszik az ember és megpróbálja meg/-kiismerni a babát. persze, engem eddig meg tudott mindegyik apróság lepni valamivel, amin "profin is amatőr" módon aggódhattam:-)
Az első nagy butaságot, hogy hagyjuk ordítani kapásból el kell felejteni és helyette babusgatni, szeretgetni és figyelni kell a babára.
Számomra 3 babával legalábbis ez az egyetlen örökérvényű igazság.
Szóba jött a trutyi az orrban téma. Myra írt a kicsi rossz kórházi élményeiről orrszívással kapcsolatban. Szegény baba:-( De nem szabad azt hinni, hogy neki az otthoni orrszívás fáj, viszont nagyon fontos eltávolítani a váladékot az orrából. Mert amellett, hogy csúnyűán felülfertőződhet, még szopizni meg aludni se tud nyugodtan és egy picinek csak ebből áll még az élet. A Sterimar az jól fellazítja a trutyit.
Na, babóm felébredt, majd benézek még "okoskodni":-)

Viki
ccviki

Cas,
jót röhögtem a 4 verzión! A 4. volt a legjobb!

Myra,
ha megkapod Hmmc-tôl az újszülött homeopátiás füzetet, akkor oké. Ha bármi közbejön, csak szólj és átviszem.

Laga 28+1
laga

Nikcsi
Igen, csak sajnos anyámat nem tudom megállni szó nélkül egy idő után... Kép (1,5 év anyóssal?! Én jól kijövök az enyémmel, de azért ezt be nem vállalnám...)

Mucus
Utánaolvasás: az a baj, hogy nem tudok olyan könyvről, amit ha végigolvasnék á-tól z-ig, akkor elmondhatnám magamról, hogy felkészültem. (Esetleg ha van vmi jó könyvötleted, akkor oszd meg velünk légyszi! Jól jönne!)
Neten böngészés: annyi cikket olvashatunk ugyanarról a témáról, sokszor homlok egyenest ellenkezőeket, hogy kezdő anyukaként melyiknek higgyünk?
Illetve sokszor jobban hiszünk más anyukáknak, akiknek tudjuk, hogy már van tapasztalata az ügyben, mint fellengzős könyveknek vagy netes anyagoknak. (Ennek persze megvan az a hátulütője is, hogy azt is készpénznek vessszük, ha egy anyuka hülyeségeket beszél.)
Szóval éppen azért jó ez a topic, mert itt több gyakorló anyuka véleményét vethetjük össze, és okulhatunk belőle.

Laga
Ugye?! Kép Azért az jó, hogy mostmár tudok rajta röhögni, de akkor ott annyira fel tud húzni, hogy az agyam elpattan...

Ccviki
Igenis gyere gyakran "okoskodni"! Nekünk első babásoknak nagy szükségünk van rátok! (Érveket ld.a Mucusnak írtakban.)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Hát hazaértünk a dokibácsitól. Még tegnap este felhívtam. Azt hiszem a tegnapi nappal sikerült negatív rekordot döntenünk. Reggel 8- éjjel 2-ig sírt egyfolytában összesen 1,5 óra alvással. Végül aztán csak a hasamon volt hajlandó elaludni, de amikor 1 óra után megpróbáltam magam mellé letenni (mert elég kényelmetlen ám teljesen háton feküdni, egy sózsákkal) újra kezdte, ezért gyorsan vissza raktam. Így ő legalább aludt, én nem.
A dokibácsi szerint is túl érzékeny gyerkőc. Remélhetőleg kinövi, addig is van még egy két dolog amivel próbálkozhatunk. Ő így elsőre úgy gondolja alapvetően nem a levegőnyeléssel van a gond, hanem az emésztőrendszere működik rosszul. Most kaptunk egy emésztésrásegítő lötyit, és figyeljük változik-e valami 1 hét alatt. 1 hét múlva pedig újra beszélünk. A kiütéseivel pedig utána foglalkozunk. Szerinte nem kell csodálkozni ha egy allergiás anyukának ennyire allergiás a gyereke. Nem örül neki, hogy ez is van a picinek, de majd próbáljuk kiszűrni elsősorban mi okozza. Hosszú és nehéz menet lesz.

Most teljes kómában alszik, nem is mertem kiszedni a bundazsákjából mert attól csak felébredne.
myra

Myra
Reméljük minden rendben lesz. Sem neked sem Lillának nem jó, hogy nem tudtok pihenni.
Tegnap rossz volt nézni szegény picit, ahogy nem hisztizik, hanem tényleg szenved.
hmmc

Myra
Végül az új dokinál voltál, vagy a réginél? Lötyit kiváltottad már? Nem csodálom, hogy beájult, szerintem akkor gyorsan pihenjél Te is! Kép
nikcsi

Cas
Túlzottam én sem merültem bele, hogy mindenféle könyvet elolvassak a babával kapcsolatban.
A legtöbb terheseknek szóló könyveben van egy pár oldal ami már arra az időre vonatkozik, amikor haza viszi az ember a babát. Ezt néztem csak át, és szerencsére nem is volt többre szükségem.

Valóban jó, hogy elindult ez a babás topik is, mert itt lehet tanácsot, tapasztalatot cserélni, de azt gondolom, hogy vannak bizonyos helyzetek, amikor az anyukának a saját ösztöneire kell hagyatkoznia.
Persze lehet, ha már én is kész lettem volna és teljesen tanácstalan, akkor elkeseredésemben már itt kértem volna segítséget.
Éppen ezért Neked is és a többi első babásnak is azt kívánom, hogy ide dicskedeni járjál fel, ne pedig a gondokkal.

Myra
túl érzékeny? és ki fogja ezt nőni belátható időn belül, vagy meddig fog még szegény Lilla kínlódni?

mucus
Tm

Nikcsi,
az új dokinál voltunk. A lötyit keverik, csak du. 4-kor lesz kész, és sajnos felébredt a leányzó. Evett és most tart a hepaj, kínlódik rendesen... Kép
myra

Myra
Jó kis tortúrának tűnhet kikísérletezni, mire is érzékeny ennyire, de nem olyan szörnyű, mi végigcsináltuk öcsémmel... túl lehetett élni.
Szóval az új doki úgy tűnik beválik?
Szurkolok Nektek, hogy végre javuljon a helyzet!

Mucus
Én is úgy gondolom, hogy először az ember úgyis a saját józan eszére és megérzéseire hallgat. Ráadásul én irtó nagy önbizalommal futok neki az anyaságnak, mert nagyon jól előjönnek az öcsémmel megtapasztalt dolgok (aztán 1 hónap múlva lehet, hogy itt fogok rinyálni, hogy semmi sem megy olyan jól Kép)...
Csak pl. Myra helyzetében én már biztos megőrültem voln a tanácstalanságtól, és ilyenkor nagyon jó "sorstársaktól" ötleteket gyűjteni.

Kép
Kép
Kép
cas

Mucus,
sajnos nem tudják változni fog-e a helyzet. Mindenki kivárásra játszik. Talán egyszer kinövi, csak azt az anyja nem fogja megérni... Kép
myra

Myra
dehogy nem! olyan sokat és gyorsan változnak..

Cas
mi volt az öcséddel?

mucus
Tm

Mucus
Fehérje allergia volt az öcsikém baja, amit nem ismertek fel időben (akkoriban még nem nagyon volt elterjedt az allergia létezése még orvosok között sem, hát igen ez 14 éve volt). Ja és tápszeres baba volt, no meg persze 6 hetes kortól alma, krumpli, stb... ahogy akkoriban divat volt.
Így asszem olyan 4-5 hónapos kora körül a rengeteg kiütés mellett már fulladásos rohamokat is produkált, ami miatt be akarták utalni kórházba, asztma gyanú és nemtom mi még (krupp?), kicsi voltam, nem értettem pontosan...
Na akkor anyám azt mondta, hogy eddig és ne tovább!
Talált szerencsére egy tündéri allergológus-tüdőgyógyász-gyermekorvost (én is hozzá fogom vinni Zsebit már az elején tanácsadásra), aki azonnal gyanút fogott, és spec. tápszert írt fel, illetve letiltott minden nem növényi eredetű hozzátáplálást.
Utána nap mint nap naplót kellett vezetnünk, hogy mit és mennyit evett a gyerek és milyen tünetei vannak - hónapokon át.
Asszem volt egy rövid pihenő időszak az elején, és utána egyesével próbálgattuk, hogy mik a tünetek, ha sajtot kap, ha húst kap, stb... Amelyikre voltak tünetei, azt azonnal teljesen kizárni a táplálásából.
Így derült ki, hogy állati-fehérje allergiás, a legrosszabb időszakban olyan tápszert kapott, ami tengeri algából készült (na az már tényleg ihatatlan volt, megkóstoltam, és ő is utálta), de aztán "javult" a helyzet: gyakorlatilag tejtermékeket, tojást egyáltalán nem ehetett, illetve húst is csak keveset. Ja, és 6 (!!!) éves koráig csak spec. tápszert ihatott tej helyett.
Mára szerencsére többé-kevésbé kinőtte, az olajos magvakat nem tudja megenni, de egyébként mindent eszik már.
A hajlam a családban egyébként megvan (anyai ágról örököltük - én is), így valszeg nem volt olyan szerencsés, hogy olyan korán kapott sajtot/húst stb. Csak hát akkoriban ki figyelt még erre?
Nálam eleve úgy kezdte a védőnő, hogy hát akkor 1 éves koráig jobb lenne nem adni neki húst, tejet, tejterméket majd. Pl. tojást meg csak 2 éves kora után. Hátha így megúszhatjuk...

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
Ha jól hallottam a kicsi babáknak egy éves korig teljesen hipoallergén dolgokat lehet adni, és tejet nem... Szóval talán ma már jobb a helyzet! Kép
nikcsi

Cas
nem lehetett könnyű az biztos...

Nikcsi
hipoallergen tápszert azoknak ír fel a doki, akiknél, úgy mint Cas-éknál valamelyik szülő, vagy közeli hozzátarozó szenved allergiában.
Egyébként a normál tápszer mehet.
Egy éves korig egyébként sem árt mellőzni pl. a glutént tartalamzó ételeket, a tejet.

mucus
Tm

Hát igen, ma már ez egy teljesen elfogadott és elismert dolog, gondolom éppen az ilyen példákon okulva kezdtek komolyan odafigyelni rá, mint az öcsémé.

Kép
Kép
Kép
cas

Én úgy tudom, hogy fél éves korig mindenkinek HA-s tápszert írnak fel mindenképpen. De van egy jó leírás a hozzátáplálásról, ami ezekre az allergén dolgokra is figyel: http://www.iboly.hu/faq_first_solids.htm

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Cory
Na te se aludtál sokáig! Kép
Nagyon jók ezek a linkek, amiket küldesz! Már szépen vastagszik a bookmarkom Zsebi feliratú fiókja! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Myra,
Hát van baja szegény picurnak elég:-(( Írtad, hogy a bundazsákban jól beájult. Talán jól esik a pocakjának a meleg... akkor lehetne valamit melegíteni és textilpelussal rákötni a hasára. Vagy bundazsákban hidegben elaltatni. De gondolom, már sok mindent kipróbáltatok.
Allergológusnál (vagy kicsoda?) voltatok vele? Neked is valami ételallergiád van?

Viki
ccviki

Myra
Tényleg, ha az új gyerekorvos sem tud mit mondani, és nem javul a helyzet, akkor előkereshetem a mi allergológus-gyerekgyógyászunk elérhetőségét! (Mondjuk ő alapban magánban rendel a világ végén, de asszem a Szabi-hegyen is, na majd kiderítem ha kell.)

Kép
Kép
Kép
cas

Cory
Nem feltétlenül, csak ha indokolt.
De lehet, hogy ez is orvos függő!

mucus
Tm

Sziasztok!

javulást a babusnak.
már épp írni akartam, hogy nekünk is volt olyan néhány hónapunk, amikor este 5-től 7-8-ig menetrendszerűen üvöltés volt, mindegy mit csináltunk. Kinőtte.
De azt hiszem itt nem ez lehet a gond.
Ezt (szerencsére) nem ismerem, csak drukkolni tudok, hogy javuljon a helyzet és boldog baba-mama legyetek!!!
Hajrá! Kép

Szilvi
szilvamag

Sziasztok,
Myra,
Hát nem irigyellek.. Kép
Sajnos semmi építő ötletem nincsen. Neked már le se merem írni, hogy az én babóm milyen kis rendes gyerkőc. Tegnap este 8-kor szopott utoljára, s reggel hétig aludt. Igaz, a cicimmel építkezni lehetett volna, mert keményebb volt, mint a beton. Szóval kaja után is volt mit fejni. Azóta mostanáig volt fent, s már megint alukázik.
Tesók elmentek a hegyre szánkózni, vitték Zsombit is, szóval éppen gyermektelen vagyok.
Főzni sem kell, mert ebédre megyünk anyuékhoz. (Névnap, szülinap, Valentin-nap)
Szóval, végre volt egy kis időm magamra.Kép
Mint pl. levágni a körmömet, meg elolvasni benneteket.
Myra,
kitartás, bár sajna segíteni nem tudok.
Sok puszi mindenkinek,
Zsuzsa
zsuzsa99

Myra,
szerintem számotokra a tavasz megváltás lesz. Szépen süt a nap, enyhe meleg, babakocsi, aztán haza se akartok menni. Lillus is el fog rázódni a babakocsiban, te is kimozdulsz.
Jól hangzik mi?

Laga
laga

Ccviki,
az ételallergia az egyetlen amim nincs. Kép Ellenben van fém, pollen, gyógyszer, és a bőröm extra reakcióérzékeny. A seborreas foltjaimtól meg se tudnak szabadítani. Kép Ha szegény gyerek ezt mind örökölte...

Cas,
azt hiszem majd jól fog jönni az az allergológus.

Zsuzsa99,
irigykedek is rendesen. Kép Olyan jó lenne élvezni ezt az időszakot amíg ilyen pici, mert annyira hamar megnőnek, de sajnos nekünk csak a szenvedés, és a gyötrődés jutott. Kép A legrosszabb, hogy még csak enyhíteni se tudom a kínjait, és én is teljesen kikészülök fizikálisan, és idővel idegileg is.

Laga,
Remélem igazad lesz. Jó lenne, ha lenne még sétáltató ismerős a környéken, mert most elég unalmas a hidegben napi 1 órát róni a környező utcákat...
myra

Myra
tényleg nem pihensz valami sokat, ha még ilyen későn is írsz.
Sajnálom, hogy nem tudod ezt az időszakot élvezni, mert ahogy írtad is, nagyon gyorsan nőnek. És most lehetne őket igazán babusgatni, szertgetni, mert később már olyan kis akaratosak és nem engedik.
Kitartás! Nem sokára tavasz lesz!

mucus
Tm

Sziasztok!

Myra,
Hát kijutott a sok rosszból Neked, sajnálom, meg a babódat is:-((
Írtam a másik topikba is, de ide is, hogy keressetek fel egy gyerek-gasztroenterológust meg allergológust, ha eddig nem tettétek.Ők biztos többet tudnak erről a témáról meg a szerekről.

Viki
ccviki

Myra,
Szilvamag a Mátyás király út felé lakik és keddenként nagy sétát teszi a kutyussal. Írj neki priviben és hozzatok össze egy találkozót.

Ha megszültem, akkor rám is számíthatsz sétapartnernek!

Laga
laga

Laga,
rendben már alig várom Kép

Ccviki,
pont most próbálunk találni egy jó gasztroenteorológust.

Mucus,
az az időpont még semmi, tegnap éjjel 3-kor akartam válaszolni nektek, de nem volt erőm hozzá.
myra

Myra
Próbálj meg pihenni, mert teljesen ki fogsz merülni. Vagy már nem???
Ha Lillus baba nálad sem nyugodt, akkor mindegy hogy kinél sírdogál. Az alatt pihenj egy kicsit.
Úristen! de könnyen beszélek.
Én sem voltam nyugton, ha tudtam, hogy a gyerekemnek éppen baja van.
Egész nap egyedül vagy vele??

mucus
Tm

Segítsetek, állítom össze a kórházi csomagom. Ott kezdődik, hogy a táska, amibe gondoltam pakolok büdös. Kimostam, de még mindig pince szaga van.Kép Szóval marad a nagy szatyor - sebaj. Viszont kell valami ruhát összekészíteni, amibe én jövök haza. Na az milyen nadrág legyen? A hasamból azért biztos megy le, ha a terhesnacit viszem lehet, hogy útközben elhagynám (mint a csaj a reklámba), ha régit akkor nem férek bele... A hőmérséklet se túl jó - nyári ruhával nem lenne gond, de így a fagypont környékén?! Kép Szóval mi a tapasztalat?
nikcsi

Mucus,
már most az idegösszeomlás, és a végkimerültség szélén állok. 2 napja bőgök itthon magamban, kettős látásom van, és szédülök. Ez már a vég???
Most jutott el oda a gyerek, hogy már tudatos nála az ölbenlét. Ha éppen nem fáj a hasa akkor se hajlandó a kiságyában aludni. Reggel óta játszuk a "kegyetlen anyuka" effektust, hagyom sírni, és csak a hátát simogatom, beszélek hozzá, de nem veszem fel. Nem tudom jutunk-e valamire.
És igen egyedül vagyok vele. A párom csak annyi időre tud tehermentesíteni amíg fürdöm, és legalább egyszer egy nap eszek valamit. Sajnos a munkája mellett rá marad a teljes háztartás, az Anyukája kutyája, a mi macskánk, és az Anyukája, aki most olyan állapotban van mintha 2 gyerekünk lenne... De már kimerültségben ő is a végét járja.

Nikcsi,
valami lazább gumis derekú szabadidőruci???
Egyébként annak ellenére, hogy rám simán rámjöttek a régi ruháim, én abban jöttem haza, amiben bementem. Állítható gumis derekú terhesnaciban. A kocsiig az is jó volt.
myra

Nikcsi!

A terhes gatyódat nyugodtan beviheted, nem fog le esni rólad. Változó, hogy kinek mennyire megy vissza a hasa, de ha nagyon, akkor is kinézel majd vagy 5-6 hónapos terhesnek.Akkor meg már gondolom hordtad is.
Tesóm márc. elején szült és ő is abba jött haza. Meg van még! Nem hagyta el!

mucus
Tm

Nikcsi! Nekem tutin visszament a hasam, mégsem jött rám egyik régi nadrágom sem, pedig beredeltem a legnagyobbat! A szélesség megmarad, még mindig tart! Szerintem válassz olyan nacit, aminek állítható gumis a dereka, az tökéletes lesz hazafelé is.

Myra! Nem irigyellek. Hordozókendőt próbáltad már?
aranyhold

Köszönöm szépen, igen ezt a terhesnacit hordom x ideje!
nikcsi

Aranyhold,
már Cory is javasolta, de egyenlőre képtelen vagyok normálisan megkötni, pedig próbálkoztam már párszor... Kép
myra

Myra: ha a fickóm megszereli végre a gépem, akkor holnap küldök kép sorozatot a megkötésről. Előre megkötöttről van már, de az nem elég szoros Lillához.
cory

cory
Budapest

Myra
Lillának boldog névnapot kívánok!
Lehet, hogy hülyeségnek tartod, de tegnap este eszembe jutott valami. Írtad, hogy sok féle homeos szert szedtél a szülés előtt ill. alatt.
Nemtom, de amikor nem segít már semmi, akkor én úgy vagyok vele, hogy mindent végig gondolok, hogy mi árthat. És arra gondolotam, hogy ezeknek a homeós szereknek nem lehetett e valamilyen hatása a babára. Azon kívül, hogy meg gyorsította a szülést, nem biztos, hogy Lilla is jól fogadta ezt a villám születést.
Ha pl. egyébkét is érzékenyebb egy kicsit, akkor ez a hirtelen kipottyanás megviselhette.
Most olvastam arról, hogy van "születési trauma" a babáknál, és az ilyen babkák az átlagtól sokkal többet sírnak, akár 6 óránál is többet.
Semmi más tünet nincs, a gyerekorvos is többnyire egészségesnek találja.
Ha a gasztroent.-us sem talál semmit, akkor lehet, hogy valami hasonló állhat a háttérben.
vagy nemtom...
Hülyeségnek tartod?

mucus
Tm

Sziasztok!

Egy gyors segítségre lenne szükségem.

A kollegám árul egy 3 kerekű babakocsit, ami felfújható kerekes. A mózeskosár és sportrész 2 irányba felszerelhető és tolható. Sportrészhez lábzsák. Háttámla 4 fokozatban dönthető vízszintesig. Összecsukható. Kéziféke és külön rögzítő féke is van.
Felszereltsége: téli tető, lábzsák, kivehető karfa, esernyőtartó és
ad hozzá egy pelenkázótáskát is.
40.000 Ft-ért adja.

Mi a véleményetek róla? Jó a 3 kerekű?

Boglarka 26+6
boglarka

Boglárka!
Nagyjából tudom, hogy milyen kocsiról van szó.
Mi is néztünk ilyesmit anno, csak azért nem vettük meg, mert ennek a kocsinak elég nagy a váza, és kényelmetlen lett volna a BKV-s közlekedés. Valamint nekem a bolygósítható kerék szimpibb volt, ez meg ha jól tudom nem olyan. Nekem könnyebb volt tolni a PC-t.
Egyébként az ár ennyi felszereltséggel együtt korrekt.

mucus
Tm

Boglárka: a háromkerekű babakocsik elég nehezek. Úgyhogy ha lépcsőznöd kell rendszeresen, az gáz, meg újszülött babánál a bkv-záshoz is muszáj megemelni (egy ismerősöm a nagyobb gyerekkel már fellépteti a járművekre). A másik, ami miatt nehézkes lehet, hogy nincs bolygókereke. A kis boltokban esély nincs anélkül a fordulásra.
cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Myra
Nagyon sajnálom, hogy nem tudod kellően kiélvezni a babádat. Teljesen át tudom érezni a helyzetedet, mert nekünk is elég hasfájós a törpike. Ez van, hogy azt jelenti, hogy 10-12 órát is fent van folyamatosan. Persze kapja minden szopi előtt az Infacolt, de nem tudom, mennyit ér. Aztán, ha fáj a hasa, akkor a dokink által felírt görcsoldót is megkapja. Szerintem, az egész jól hat neki. Viszont most (ezt lekopogom)már három napja egész jól bírja magát, és jó sokat alszik, meg, ha nem alszik, akkor is csak nézelődik, és vigyorog. Mondjuk már ideje, mert lassan 10 hetes. Remélem már vége lesz ennek a hasfájós rémálomnak. Nagyon-nagyon szorítok, hogy ti is találjatok valami ellenszert, és ő is boldog, mosolygós baba legyen.

Küldök nektek egy képet, ha sikerül...olyan édi!

Puszi mindenkinek!
ZsófiKép
mzsx

Sziasztok!

Mzsx,
Ilyen fotókkal nem lehet betellni, hiába is van/volt babából az embernek több is otthon:-))
Olivér is barnat hajú, de ő barna szemű is.Így vigyorgott 2 hónaposan:
http://babanet.hu/album/main.php?album=3845&page=3&image=95925
És már 4 és fél hónapos eleven, huncutka. Már puszit is ad! Meg bemérged, ha vmi nem tetszik neki és morogva rázza az öklét:-)

Mucus,
Biztos lehet igazság abban, amit írtál.Szerintem az se jó nekik, ha túl gyorsan, meg az se, ha nagyon lassan történik a szülés. Plusz befolyásolhatja őket az a sok hormon, főleg stresszhormon, amit kapnak még a pocakban véren vagy később az anyatejen át.

Myra,
Jutottatok valamire gasztroenterológus kereséssel?
Lehet, majd nekünk is meg kéne mutatnunk Olivért, mert elég furcsa emészrési szokásokat vett fel.Eddig is 3-4 naponta kakilt, de látszólag gond egy szál se volt miatta. Persze a "nagy nap előtt néha nyügisebb volt, de ennyi, nem viselte meg komolyabban. Nemrég azonban áttért 5 napos kakilásra és először nagyon megijesztett minket.Látszott, hogy zavarta, hogy nem tud kakilni, nyomta, de semmi, puk sehol. Elaludt, de visítva, rekedt üvöltéssel ébredt fel és nem igazán tudtuk, csak átmenetileg megvígasztalni. Minden eszébe jut ilyenkor az embernek, hogy egy addig nem hasfájós baba miért produkál ilyen visítást 4 hónaposan.Nem segített se a masszázs, se lötyik, semmi. Egyből valami bélelzáródásra gondoltunk és kihívtuk az ügyelees dokit (este 11-kor). Arra persze lenyugodott és mosolyogva gagyorászta végig, amíg a doki nyomkodta a pocakját. Nem talált nála semmit, mondta dugjunk be neki kupot, majd attól gyorsan összekakilja magát. Megakpa a kúpot, aztán elaludt éjfélkor.Másnap reggel 6-ig:-) Akkor jjó adag masszát produkált a pelusba, 2-szer is. Azóta jól van:-)De már megint 5 napig tartott a kaja útja a beleiben, igaz vonyítás nélkül. De ez nem megnyugtató azért, szóval ha így marad, akkor visszük mi is gasztros dokihoz.
ccviki

Mucus,
a homeós szerek egyáltalán nincsenek hatással a babára azért is engedik őket terhesség alatt szedni.
A gyorsan születés lehet, hogy megviselte. Hormont azt kaphatott bőven. Nekem is elég erős reakcióim voltak tőle. Szegényre mindenképpen ez az élmény várt homeós szerek nélkül is. Már a 19. hét óta annyira hihetetlenül lent volt a feje, hogy mindig mondták, ha elindul gyors lesz. Ezért nem is tornázhattam. Kérdezzétek csak meg Cast. Ő látott alul hordott pocakkal. Kép

Mzsx,
az utoljára kapott lötyi egy nagyon picit használ neki. Nem tudom mi van benne. Remélem nem árt neki, és nem lesz függő tőle. Nagy ritkán már vannak nyugodtabb időszakai is. Az a baj csak napi 3 szopinál kaphatja.
A büfi pedig továbbra is rémálom. Ritkán tudom kicsikarni belőle, és még ha véletlenül el is akarna aludni ezzel a tortúrával teljesen felébresztem.

Ccviki,
aki ígért gasztroenteorológust, még nem tudta elérni. Ha meg lesz szólok.
Nekem kakilás-pukizás elősegítésére már többen is ajánlották (védőnéni is), hogy a reggeli szopi elött itassak meg vele 1 dl erős, kamillavirágzatból (nem filteres) főzött teát, amibe 1,5 teáskanál cukor van. Már másik topikban is olvastam róla, és állítólag hatásos.
myra

Mucus,
jaj kihagytam az előző hozzászólásból. Köszönjük a névnapi jókívánságot!
Képes voltam átmenni a Sübába venni neki ajándékot. Kép Igaz, hogy csak fél éves korától ajánlják, és még fel se tudja fogni, de a lelkemnek jót tett. Végül is ez az első névnapja. Kép

Mzsx, Ccviki,
a picúrok tündériek! Kép
myra

Köszi mindenkinek a babakocsis tanácsokat. Még nem tudom mi tévő legyek. A férjemnek is megmutatom a fotókat róla.

Boglarka
boglarka

Boglarka!
én csak dícsérni tudom a háromkerekűt. DE csak terepen!
Ez azt jelenti, hogy sétálni, kirándulni, bevásárolni isteni vele!!!!! A BKV más tészta. Kocsi függő, az enyém felfér és nem is nehezebb mint a másik (Carena a 3-as, Graco a normál) csak hosszabb, ezért nem mindenütt kényelmes fele a felszállás. Ezért nekünk 3 babakocsink van, az első volt a Graco, aztán vettük a háromkerekűt, mert a környéken nem lehet mást tolni, aztán anyu vett magának egy esernyőkocsit, amit ő is könnyen tud emelni. Szerintem két kocsival már minden helyzetben lehet megoldást találni.
A bolygókerék pedig csak 4kerekesnél van, tudomásom szerint 3kerekűt nem gyártanak vele, teljesen felesleges is lenne, mert így is nagyon jól fordul. Felteszek egy képet a mienkről kedvcsinálónak.
Én a mai tapasztalatom szerint megvenném.
Szilvi

Kép
szilvamag

Boglárka!
csak annyi jutott még eszembe, hogy próbáld ki feltétlenül, hogy kényelmesen tudod-e tolni, ne lépj rá a hátsó tengelyre. (ez minden babakocsinál fontos!)
A 3kerekűek többsége ilyen szempontból jó, de sajnos van kivétel.
Szilvi
szilvamag

Szilvi: van bolygókerekes 3 kerekű. A márkáját nem tudom, de a Kikában mindig ki kell próbálnom, mert nagyon tetszik Kép Csak megemelni nem tudom Kép
cory

cory
Budapest

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?