Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt Lányok!
 
@mimkosz: Igértem, hogy a mikroszkóppal majd csekkolom neked az ovu utáni tapasztalataimat. Nos a gond az az, hogy nem tudom tisztára törölni, és kicsit foltos maradt, igy nem tudom mennyire lesz megbizható az eredmény. Valósznű, hogy mikor visszajöttünk előtte otthon teszteltem és elfelejtettem letörölni :(
Eddig minden esti mérés alkalmával szigetecskés volt. Illetve tegnap is szigetecskés, amikben most exrán kicsit, de nagyon picuri páfrényos minta jelent meg 3-5 kis szigetecskében. Próbálom azért nézni rendszeresen.

Azonban, ha jól tudom ez az ovus mikroszkóp a terhességet is kimutatja, mikor már tutira beágyazódott a babóca, akkor végig páfrányosnak kell/ene lennie majd. Háát azért bizom abban, hogy most 23.-án nem fog megjönni, annak ellenére, hogy most szigetecskéket látok. Még van ideje osztódni és beágyazódni. Majd 23 után tesztelek ovus mikroszkópppal is és terhességi tesztelek is és igyekszem feltölteni. 

Szép hetet Nektek!   ʕ•ᴥ•ʔ


(ღ˘⌣˘ღ)
latkafr
Isère
 
 


Sziasztok lányok!

Ó Szandra, most vagy 12 hetes wow.. Tökjó :) Olyan aranyos vagy hogy még mindig visszajársz érdeklődsz :)

Manyinya neked naaagy gratula!!

Hát látom lányok hogy sokaknak megjött az elmúlt napokban :( Sajnálom de már itt is a következő lehetőség közelgőben, mindenkinek eljön az ideje előbb vagy utóbb :)

Aki még vár DPO környékén van, nagyon szurkolok :)
Én is ott vagyok dehát a pihenős ciklus most meglehetős nyugalmat ad amit már jó rég nem éreztem :D
Amugy most lehet az ösztrognes leesésem (erről olvastam már a mult ciklusban), hogy az ovuláció után 5-8 napra van egy egy napos leesés mert egy 'pillanatra' az ösztrrogén veszi át a vezetést. Ilyenkor jön a sűrű fehér hüvelyváladékos rész (és mivel most is igy van igy már tudom hogy nem kell jelnek venni következő hónapban :D). Amugy az ovuláció óta szépen kúszott fel a höm ma vagyok a 23. ciklusnapon most egy két tizedett esett vissza.

A hőmérőzésről hát szerintem az a lényeg hogy ezt se vegyük végletesnek mivel irják is hogy annyi minden befolyásolja és ha egy két tizedet nem úgy mutat ahogy kellene hú most leesett hú most mért nem ugrik többet, ez is csak felesleges para. Én nem is akartam elkezdeni pont emiatt de végül a nőgyógyász ajánlotta és már most örülök, mert szépen előre jelzi az ovulációt, - nekem pont egy nappal előtte volt a legalacsonyabb és egy napra rá éreztem az ovulációt egyértelműen. Igy kövekező hónapban tudom majd hogy az a 'fontos nap' :)

Beszéltetek fentebb a sportról én azt mondom jó dolog és jobb csinálni ettől elmenni nem fog baba ha elmegy amugy is elment volna. Persze mindenki a saját edzettségéhez mérten csinálja aki nem nagyon sportos eleve elég ha sétál egyet lépcsőzik lift helyett. Én is buta voltam hogy összel a babaprojectre hivatkozva nem futottam többet. Most kezdtem újra valahogy másfél hete (tegnap óriás szélben épp hogy pár fokban isteni volt :D).

Az alkoholról nekem az a véleményem (vagyishogy olvastam és hiszek ebben) hogy az első hetekben mivel nincs is igazán kapcsolat még a magzat és anya közt (6 hétig kb) egy pohár bort vagy pezsgőt teljesen nyugodtan meg lehet inni. Az ezen való stresszelés hogy most megihatom vagy nem és ha megiszom jaj mi lesz, szerintem sokkal többet árt mint maga az a pár korty ital..

Hát ennyi. Közeleg a csütörtök (vérvétel, kromoszóma mappához meg genetikai konzultáció), izgi nagyon..

na szép napot mindenkinek!

Lilypie Pregnancy tickers
littlebiscuit
 
 


@littlebiscuit:


Aranyos vagy. napi szinten olvaslak Titeket! :) Csütörtökön megyek uh-ra . :)

szandra0408
 
 

 
 

@latkafr:
Koszi szepen,hogy nezed!Es olyat tapasztaltal mar,hogy csak mintha a szelen lenne pafrany?En is olvastam h lehet terhessegre gyanakodni,de volt olyan aki azt irta h a nemvart elott par nappal pafranyos lesz mert vmi hormomszint miatt.En is nezegetem,de nekem csak krumplik vannak.Delutan nem szoktam nezni,mert nem birok ki annyit viz nelkul.

Koszonom lanyok a biztatast a mehszajjal kapcsolatban.Az az igazsag,hogy ilyenkor mar amikor igazan benne van a lehetoseg,hogy megis baba van a dologban,akkor probalok minden jelet figyelni,es amikor megjelenik a mensire utalo,ugy el tudok keseredni.Ilyenkor mindig azt gondolom,hogy akkor jojjon minel hamarabb meg,higy haladjunk.A hetveget is vegigasszisztaltam a bnomnek(tudjatok aki egy alkalom utan...),hogy mit figyeljen a babakocsivasarlasnal,hogy kell megfogadni a dokit...stb....gondolhatjatok :-(
Littleviscuit en is ezert ittam egy pohar pezsgot,mert rajottem h nem lehet ugy elni,hogy mindent igy megvonok magamtol(nem.nintha nem birnam ki pezsgo nelkul :lol: )

Ha maganorvoshoz mennek,de o is abba a korhazban dolgozik,ahova tartozom,akkor szerintetek,ha mondom h szeretnek vervetelt,akkor fog adni beutalot?Vagy menjek inkabb sztk-s rendelesre?Ezen gondolkodtam a hetvegen,ha megjonne akkor csinaltatnek hormonra meg ultrahang,hogy tudjam azzal.nincsen gond.


30.cn

mimkosz
Budapest
 
 


Bocsi a negativ gondolatok miatt,de ugy bele tudom magam lovalni ilyenekbe.Hogy még meg sem tortent,de en mar azon gondolkodom mi lesz ha... :oops:

30.cn

mimkosz
Budapest
 
 


Sziasztok! Nem tudom emlekeztek e meg ram. :) bocsi, hogy eltuntem, de az oktoberi eset ota meg a probalkozassal is felhagytam :) volt otthon is egy kis balhe, aztan sokaig meg a gondolattol is sikithatnekom lett. Vissza visza olvasgattam, latom idovel tobben lettunk! :)

Olvastam a szomoru hireket is. Ne adjatok fel, lam mar sikerult, menni fog!

Legyen szep napotok!
oreosmilka
 
 


Szió Mimkosz :) Szerintem mindenkinek vannak ilyen napjai, és teljesen normális, hogy néha depisebben látjuk a világot, mert mondjuk nem akkor és nem úgy jönnek össze a dolgaink, ahogy terveztük ( És ez lehet bármi más is, nem csak a hőn áhitott babóca) Az is igaz, hogy kivülről nagyon sokan okosak és mondják, hogy ne stresszelj rá, és ne idegeskedj annyira, és ne figylejd minden tünetedre, mert sokszor félre vezet és megtréfál. Nekem is ezt mondják sokan, de hidd el én is sokszor vagyok őgy, hogy kiváncsi vagyok és korábban tesztelek, és persze, hogy negativ :) De valóban be tudja húzni magát az ember. DE PONTOSAN EZ AZ AMIT NEM SZABAD :D Van egy úgynevezett Phügmalion hatás a pszichológiában, ami lényegében egy önbeteljesitzó jóslatot takar. Igy tehát csak jó dolgokra kell gondolni, felteteleznmi a jót, és nem feladni és igy a nagy számok türvénye alapján be is fogod vonzzani a jót :) Tudom, hogy sokszor elkeseredett az ember, de tényleg muszáj pozitivan hozzá állni a dolgokhoz, pláne a babócához :) Szerintem te is mint mindenki, aki tényleg babócát szeretne a csopoba minden tőle telhetőt megtesz az ügy érdekében, igy neked is ahogy nekünk is most már csak a TÜRELEMRE kell törekednünk. :) Jaj hát igen ez nagyon nehéz, de az eszemmel én is tudom, hogy ez az egyetlen sikeres út. Akár csak az élet többi területén, legyen az katrrier, tanulás, vagy bármi. Munka, rendszeresség és TÜRELEM. Plusz erőt merithetsz az izgalomból, ami ott van minden új hónapban, hogy lehet most szeretne éppen jönni a baba, mert elég naivak lennénk, ha azt hisszük, hogy akkor jön a baba, amikor mi szeretnénk! :D Nagy fityiszt, majd ha ő szeretne :) Igy tehát egy egy negativ teszt miatt elkeseredni nem szabad, Csak a kövi hónapnak is a tudásunk legjava szerint megtenni mindnet ( mérni, tesztelni ovut, vitaminozni, tornázni stb), hogy ha a kis trónörökös éppen a kövi hónapban szeretne jönni, bizony minden megfelelő legyen neki. :)
Szóval fel a fejjel és csak pozitivan 
(ノ◕ヮ◕)ノ*:・゚✧ ✧゚・: *ヽ(◕ヮ◕ヽ)

(ღ˘⌣˘ღ)
latkafr
Isère
 
 


Bocsi az elírásokért telótól voltam :( Sziasztok

(ღ˘⌣˘ღ)
latkafr
Isère
 
 


Hello, Oreosmilka, én emlékszem Rád! Azóta viszont ujra próbálkoztok?

Mimkosz, Latkafr
Én is csak csatlakozhatok a biztatással.
És a megértéssel, Mimkosz, tudom milyen nehéz ha a környzetedben kismama(k) van/vannak. Én is így vagyok. Plusz egy barátnőmmel párhúzamosan próbálkozunk, most pl decemberben egy hét csúszással 'együtt vetéltünk..' (és meggyőződésem hogy ennek volt egy kis mentális háttere is....).
Ha olyan napod van és nehezedre esik, azt mondom, nyugodtan kerüld el az együttlétet. Aztán viszonts gyűjts erőt, jöjj rá, az ő sikere nem akadályozza a tiéd sőt. Osztozz az örömében. Képzeld el hogy pár hónap mulva te leszel az ő helyzetében (és akkor már mennyi mindent tudni fogsz :)).
A türelem valóban nagyon fontos ahogy irja Latkafr. Én is beleestem abba a hibába hogy elterveztem hogy júniusi baba lesz azért keztdünk szeptemberben, aztán egyik kidarc után jött a másik. Nem szabad a gólyára várást úgy kezelni hogy annak igenis jönnie kell az első hónapokban. Sokaknak idő kell, ezt el kell fogadni. A szeptemberi hónap után én még mindig görcsös maradtam és azt mondogattam magamban 'októberben összejön és kész' meg hasonló túl eröltetett gondolatok. Számoltam a peteérős napokat gondosan figyelve hogy még csak esti programot se szervezzünk akkortájt az együttlétek miatt, szóval az abszurd volt.. Ezt a stresszt el kell engedni.. Azzal nyugtatni magunkat hogy egy két vagy három hónap is mit számít, majd jön egyszer csak, úgyis.
Én a rossz tapasztalatok miatt minimum egy hetet fogok várni a teszteléssel ha késik ezt már megfogadtam..

Lilypie Pregnancy tickers
littlebiscuit
 
 


@littlebiscuit: Szia! Mostanaban probalunk nekifutni ujra a dolognak. Januar masodikan jott meg, aztan mivel nekem eleve 33-35 napos ciklusom van, igy meg a kovi ovum is varat magara par napot. Ha jol szamolok. Bar ugy dontottem, hogy nem hajszolom magam bele megint szamolgatasokba es orult tesztelesekbe. Ja jonni akar a kinder, akkor jonni is fog!

Veletek mi ujsag? Olyan regen voltam itt, hogy csak ugy kapkodom a fejem.
oreosmilka
 
 


Értem, hát helyes :)
Nálunk volt egysmás. November elején halvány pozit teszteltem de nem erősödött a csik és rá egy hétre megjött.
Decemberben szintén, de az már igéretesebbnek tűnt, 2 naponta teszteltem és mindig erősebb volt. Mégis aztán ennek is rossz vége lett csak itt a nem várt után 2 hét telt el (tehát a 6. hétig jutottam).
Rengeteget olvastam utána több mindenre gyanakszom. Persze nem csak didakta mód keressük a megoldást, voltunk nőgyógyásznál aki beultalt pár vizsgálatra, a kromoszóma mappát csinálják majd most (csütörtökön megyünk).
Most pihenős ciklus van majd jövő héten megjön aztán ujra megy majd a próbálkozás.. Hát ez a helyzet felénk.. nem volt szép 3 hónap de ettől még ugyanugy előre nézünk és hiszünk benne hogy minden jóra fordul :)

Lilypie Pregnancy tickers
littlebiscuit
 
 


Sziasztok!!
Mimkosz kitartás! Tudom nagyon nehéz, de erős vagy!


Ma voltam dokinál, s csinált uh! Szívhang még korai lett volna, de tökre megnyugodtam hogy méhen belüli és jó helyen van! Jah, s egyenlőre ketten vannak! 12 hétig ha igy marad akkor ikreink lesznek szeptemberben!

5+4

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
lolo8280
2315 Szigethalom
 
 
 


Sajnalom, biztos hogy nem lehetett konnyu. De azert van pozitivum is a dologban, legalabb tudjatok, hogy lehet es hogy milyen iranyban induljatok el. :)
oreosmilka
 
 


@lolo8280: Nagy gratula :) Nekem iker hugaim vannak. Igaz ők kétpetéjüek, de akkor is nagyon csodás :) Állitólag nem egy aktudbol lettek. Anyu azt mondta, hogy az ovus idoszak elejen es az vegen is egyutt voltak apuval. Ezért lett valószinű két petéjűek a hugaim. :) Hajráááá :)

littlebiscuit: Inzulinrezisztenciát néztetek nálad? Nem lehet, hogy az neheziti meg nálatok a pályát? Most én is próbáltam jobban utána olvasni és leegyszerűsive nem úgy van, hogy az ösztogán megtermeli a petesejtet, a luteinizáló hormon (LH) az ovuért felelős, a progeszteron meg megtartja a terhességet? Ha neked korábban halványka is volt, de volt pozitiv terhességi teszted nem lehet, hogy a progeszteronnal (sárgatest hormon) van a baj, ami a beágyazódásért, később a baba megtartásért felel? Ne haragujd, nem tudtam most visszaolvasni az eddigi posztjaidat, csak egy gyors ötlet volt. Az biztos, hogy nem szabad feladni :)

Kitartást Nekünk! :)

A babásoknak meg hááát sok sok örömöt és további sikereket!


(ღ˘⌣˘ღ)
latkafr
Isère
 
 


Jujjjj Lolo ez óriási hir!!! látod sokat vártatok de lehet hogy dupla örömötök lesz :) :)

Köszi Oreosmilka! Igen adott egy kis 'pofont' ez a dolog mert nagyon rástresszeltem hiába mondogattam magamnak hogy nem, dehogynem. Innentől nyugalom. Én ujra kezdtem mozogni. Párom csökkenti a dohényzást (már nagyjából negyedannyit fogyaszt mint előtte), és tömöm magunkat vitaminokkal.. :)

Lilypie Pregnancy tickers
littlebiscuit
 
 


latkafr,
köszönöm a tippeket.
IR-em nem hinném hogy lenne, mindig jó vércukorszintet találnak..
A progeszteron már nálam is felmerült de valahogy az orvosok nem foglalkoznak vele. Két nőgyógyász közül egyik sem feltételezte hogy hormon probléma lenne azt fel se irták most hogy megnézzék pedig nekem is gyanus, főleg hogy menzeszek előtt barnáztam 2-3 napot.... (mondjuk alig emlékszem már milyen az mert már 3 hónapja hogy csak korai vetélek :S). Lehet hogy azért mert az alacsony progeszteron miatti vetélés barnázással kezdődik és menthető. Az enyémek egyik pillanatról a másikra rendes vérzéssel jöttek. Ha viszont annyira alacsony lenne a progeszteron teherbe se esnék - szerintem ez lehet az mögött hogy az orvosok erre nem gyanakszanak..

Lilypie Pregnancy tickers
littlebiscuit
 
 


@oreosmilka:
Szia! Mi még nem találkoztunk, de nekem is 2016.01.02-án jött meg. Nekem rövid, rendszertelen a ciklusom kB.23-24 napos
andrenoci
 
 


Nagyon szepen koszonom lanyok a biztato szavakat!Nagyom aranyosak vagytok! :-)
Ha holnap reggel sem jon meg es nem esik a hom,akkor holnap delutan veszek tesztet es szerdan ellovom.Mert egy csutortoki naptol merem a homet,amikor mar 36,9 volt,valoszinuleg ovu utan voltam mert ezt azota is tartom,es akkor szerdan lejar a 14 nap.
LOLO!!!Ez fantasztikus!Kepzeld egyszer meg eszembe is volt h rakerdezzek,hogy nem lesznek-e majd ikrek,vagy nem gondolkodsz ilyenen,mert ha jol emlekszem,akkor neked volt stimulacio elotte honapokban ugye?Es ugy tudom attol lehet h nem egy petesejt erik meg hanem akar tobb is.
Littlebiscuit:Most "csak" vervetel lesz?

mimkosz
Budapest
 
 


A vitamin fontos. En mostanaban jovok ra, hogy mennyire. A vashianyos verszegenyseg majd minden tunete kiutkozott rajtam meg tavaly nyar vegen, azota is nyomom magamba a biovanne-t. Probaltam vas-folsav kapszulat is, de attol meg verzett az orrom, ugyhogy hanyagolni kellett.

Lolo! Fantasztikus hirek! Veled orulok :)

Tudom, nem helyes meg babonasak mar regen pokokat kopnenek ram kozak tancjaras kozepette, de vegre megtalaltam a tokeletes neveket is :D
oreosmilka
 
 


Rengeteg helyen olvastam hogy az ennyire korai vetélések 2/3-a azért történik mert életképtelen a magzat, ami pedig az abnormális vagy károsodott DNS miatt lehet. Kor előrehaladtával plusz a dohnyzással jóval növekszik a kromoszomarendellenességek lehetősége. Talán ezért kezdik a genetikai vizsgálatokkal ez magyarázat erre.
Pár hete pedig találtam egy cikket hogy a C és E vitamin magas bevitelével a DNS torzulások jól kiküszöblhetők nameg persze a dohányzás csökkentése/abbahagyásával..
Itt kezdtem el kicsit utánanézni hogy mennyi is az annyi mennyi a normál szükséglet és hogy rémesen kevés olyan ételt eszünk amiben ezek vannak. pl E vitamin - magvak eddig zeró.. Már most tele a polc dióval mogyoróval. Mandulát kell még vennem az is főnyeremény az E vitaminban. Ja elkezdett szedni párom egy multivitamint is. Szóval én mélyen hiszek benne hogy ezek az apróságok segiteni fognak.. :)

Lilypie Pregnancy tickers
littlebiscuit
 
 


Hello Mimkosz,
Szurkolok hogy maradjon a hő és aztán jöjjön a várva várt teszt :)
Igen most vérvétel lesz. Szervi bajom elméletileg nincs 2x vizsgáltak UH-al mostanság és mind2 nőgyógyász azt mondta minden szép és rendben odabent. Szóval már most jön a szurkálás ajjj de imádom

Lilypie Pregnancy tickers
littlebiscuit
 
 


@littlebiscuit:Szió, ha lehetek őszinte, akkor szerintem mindenképp menj el egy hormon vizsgálatra. Ha nem is minden indikátort, de a progeszteront mindenépp nézetsd meg. Muszáj, mert én úgy tudom, hogy az kell, ahhoz, hogy valóban rendesen megtapadjon a babóca, és később meg is maradjon. Tehát, ha nálad minden más rendben van, tehát van mensid, van,  ovud, a hercegeddel is minden okés, akkor mindenkéép ennek utána kell járni. Sőt. Ha barnázgatsz mensi előtt, akkor pláne indokolt lehet. Nem tudom, hogy hova vagy valósi, de itt lenne néhány infó, amit egy barátnőm mondott, akinek volt sajnos egy méhen kivülije, egy vetélése, és mikor végre tesztelt halvány pozitivat, egyből "nyomta" a progeszteron kúpot, amit fusiban iratott fel egy ismerős dokival, mert a sajátja drágállotta, és állitása szerint szükségtelen volt ilyen kórtörténet után is. Nevetségesek komolyan. Szóval én amondó vagyok, ha lesz időd és energiád a kövi ciklusodban a meghatározott napokon menj el hormonvizsgálatra. 

Károly Róbert Magánklinika: "Az alaphormon vizsgálatok során-a ciklus 3. napján: FSH, LH, Ösztradiol, Prolaktin, Progesteron, Tesztoszteron, TSH, -a ciklus 21. napján: Progesteron, Prolaktin teszteket végzünk..Szükség esetén további hormon tesztek is végezhetők: DHEA-S, FT3, FT4, aTPO, AMH (Anti Müller Hormon), Inhibin, Inzulin rezisztencia vizsgálatok."

Synlab, pedig az ország több területén is van, itt az ENDOKRINOLÓGIA résznél találod az árakat. Tudom, hoyg húzósak, de én hiszek a preventiv lehetőségekben. Inkább derüljön az ki, hogy minden rendben van a progeszteron szinteddel, és akkor lehet tovább nyomozni, hogy hol lehet a baj, mint tényleg ez a kis dolog álljon a babód és közéd.  

http://www.laboratoriumkft.hu/dokumentu ... 151109.pdf
http://www.laboratoriumkft.hu/szolgaltatasok/vervetel/

Kitartást!!!!!!  
¯\_(ツ)_/¯


(ღ˘⌣˘ღ)
latkafr
Isère
 
 


@littlebiscuit: Azt hiszem ez az a kúp, de én sajnos nem használhatom, mert korábban volt egy autóbalesetem ahol többekközt egy agyödémát is összeszedtem, ami azóta természetesen felszivódott, de nem javasolja senki egyenlore nekem eppe ezért. Azonban a barátnőmnek bevált, igy megosztottam a tapasztalatokat. 
Bizom benne azért, hogy most 23-én minden nyugis lesz és ha nem jön meg a betolakodó mensi, akkor hétfőn tesztelek. :) Szoritsatok! :)
Ez a kúp: http://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/utrogestan_100_mg_huvelykapszula/6676
Itt meg elég jól irnak a progeszteronról:  http://gendiagnosztika.hu/progeszteron/  



 


(ღ˘⌣˘ღ)
latkafr
Isère
 
 


latkafr,
jajj nagyon köszönöm ezt a sok infót.
Az a helyzet hogy mi külföldön élünk, de magyar munkahelyem van, gyakran járok/járunk haza. Nem is a TB-n keresztül hanem a munkahelyem klinikájára megyek olyankor ha bármi vizsgálat kell.
Namost éppen akkor leszek otthon amikor a 3. vagy 4. ciklusnapom lesz és csinálnak is hormonvizsgálatot.. Talán tényleg érdemes lenne felhivnom őket és megcsináltatni ezt az első kört.. Már gondoltam erre de elvetettem, hogy hát most itt kint külföldön elkezdenek kivizsgálni.. Otthon igy a munkahelyem által még ingyen is van legalább :)
Köszönöm az ösztönzést!

Lilypie Pregnancy tickers
littlebiscuit
 
 


Ah a hires Utro ! hallottam már róla.. Köszi!!
És szurkolok neked a napokban :)

Lilypie Pregnancy tickers
littlebiscuit
 
 


littlebiscuit: Mi sem vagyunk otthon :) Épp ezért nem tudtam én sem megcsináltatni ezeket a hormonvizsgálatokat otthon, mert a 3. cm-i még okés lett volna, de haza kellett jönnünk már ide. Amúgy meg sajnos lassan 3 év után sem nagyon vagyok jártas a helyi EÜ ellátásban - pláne mert itt minden elég körülményes. Azonban remélem h nem is lesz rá szükség. Meglátjuk, hogy akar e jönni most a babzor vagy sem. :) Viszont tényleg csak támogatni tudlak ebben a küldetésedben, mert legalább elébe mész a dolgoknak. Csak nyerhetsz a tesztekkel. Vagy minden okésés akkor máshol kell tovább kutakodni, vagy kiderül, hogy egy kis kúp helyre hoz mindent! :) Olyan ez valahol mint egy logikai fejtörő :) Amúgy, meg tényleg jó dolog megismerni a saját tested és annak folyamatait. :) Hajrááá babócára fel! Közben meg "ismerd meg önmagad" :D :D :D


(ღ˘⌣˘ღ)
latkafr
Isère
 
 


Sziasztok!

Megcsináltam a tesztet totál negatív,nem meglepetés.
De mostmár érzem is hogy tényleg nemsoká meg fog jönni.
Remélem még ma.
Én is gondolkozom a vérvételen,háziorvos mostmár ugyis kérhet mindenféle vérvételt.
Csak azért akarok várni mert 3 hét mulva a cégnél is lesz orvosi vizsgálat vér és vizelettel.Ott néznek TSH-t meg egyebeket is.
Azt megvárom,milyen eredmények lesznek.

Ez a rágörcsöléses dolog totál igaz.
A kedvencem mikor mondják,hogy ne görcsölj rá utána meg megkérdezi hogy mivan nincs még baba?...
Meg ráér majd jönni fog stb...Ami igaz is csak akkor ne stresszelnék az embert állandóan....

Lilypie First Birthday tickers
krystin
Budapest XXI. kerület
 
 


Jaja, de ezeket a rossz es negativ gondolatokat ki kell zarni csak ugy mint az ilyen embereket es akkor irany tovabb elore! ;)

(ღ˘⌣˘ღ)
latkafr
Isère
 
 


Sziasztok csajok!
én ma a házi orvosnál inditottam a napot, megnèzte az előző leleteimet, és irt beutalót vérvételre, pajzsmirigy problèmára gyanakszik, és ajánlot egy csucsi-szupi endos nőgyógyászt, mert ismeri a mostani dokimat és szerinte az én problémámhoz "kevés" lesz. úgyhogy szerdán megyek vérvételre, holnap pedig kèrek időpontot az új dokihoz. remélem most már hamar kiderül hogy mi a probléma :)
közben szoritok mindenkinek :)

5. cn
bunny88
 
 


@bunny88:
Szia Bunny!Nagyon rendes a haziorvosod akkor,hogy igy tamogat!Hogy erthette azt h neked az keves lesz?

A mai hom 37,1 viszont haromnegyed oraval elobb keltem,igy nem tudom ez ervenyes-e? :roll: :shock:
Delutanig ha nem.jon meg,veszek egy tesztet es holnap ellovom az eselytelenek nyugalmaval es a babara varok izgalmaval :lol:

31.cn

mimkosz
Budapest
 
 


Ja meg egy!
Az lehet h a baratcserje kitolja a ciklust?Es amennyiben mar megemelkedett hot merek ket hete akkor az ovu utani idoszakot nem.tudja kitolni ugye?

31.cn

mimkosz
Budapest
 
 


Nekem ma jött meg.Úgyhogy új kezdet.Ezért kár volt ellőnöm a tesztet.
Képzeljétek az egyik férfi kollégáméknak nemrég derült ki hogy ikrei lesznek.
Elsöre összejött nekik egy buli után a feleségével.
Irigylem öket,de nem irigykedem rájuk mert jó emberek.


Lilypie First Birthday tickers
krystin
Budapest XXI. kerület
 
 


@mimkosz:


igen, én úgy tudom, saját tapasztalatból, hogy kitolhatja a barátcserje a ciklust, sőt az összes gyógynövény, mint a cickafarkfű és a palástfű is. 

Nekem ma már feljebb ment a hőm: 36,9. Tuti megvolt az ovum tegnap, tegnapelőtt. Együtt is voltunk a férjemmel, lehet összejött. Pár nap és kiderül. Elég hamar teherbe szoktam esni. A legkisebb lányomra vártunk 4 hónapot, de az összes többi terhességem első próbálkozásra összejött. Ez a következő lenne a 6. terhességem és a 4. gyermekem. 


2. dpo

Lilypie Pregnancy tickers
caroline4
 
 
 
 
 


viszont egyáltalán nem vagyok biztos a mostani ciklusban. Nem volt a szokásos tojásfehérjenyák és az ovus szúrkálás sem volt meg. Csak ovuteszt és a nehezen felemelkedő hőm. Ennyi. Missed ab után lehet sokminden összekuszálódik és idő míg visszaáll. Úgyhogy egyáltalán nem élem bele magam, hogy most baba lesz belőle. 



Lilypie Pregnancy tickers
caroline4
 
 
 
 
 


@krystin:


sajnálom, hogy megjött. A hőgörbéd végül hogy alakult? Megmutatod?

Lilypie Pregnancy tickers
caroline4
 
 
 
 
 


Persze! De múlthéten meg mostis éjszakás vagyok ráadásul szombat éjjel is dolgoztam! A beirogatással( Szex,nyák,tesztek) le vagyok maradva hol eszembe jut hol nem inkább a hőt jegyzem 
http://www.ciklus.hu/images/diagramok/a ... 61600_.png

1.cn

Lilypie First Birthday tickers
krystin
Budapest XXI. kerület
 
 


@krystin:
Sajnálom! Tudom milyen nehéz ilyen munka mellett összehozni! Én is rengeteget éjszakáztam! S emiatt nem is ástam bele magam a hőmérőzésbe! Esélytelen lett volna a szabályok betartásával!

Mimkosz: drukkolok! A ciklus a teák miatt kitolódhat, de az biztos, hogy az ovu után 14 napra jön a nem várt! Ezért visszamenőleg mindig megtudják mondani!

5+6

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
lolo8280
2315 Szigethalom
 
 
 


Sziasztok!

Én itt nézelődtem sokat:
http://www.countdowntopregnancy.com/
De az a helyzet hogy rá kellett jönnöm, nálam nincs két egyforma terhesség...


@krystin nálunk is voltak ilyen szerencsések, sőt a 2. gyerkőccel nekem is így történt, de most 9 hónapot adtam magunknak. Fel a fejjel!
Egyébként még én sem élem bele magam, mert az első terhességem 10 hetesen vesztettem el. Igaz aztán született kettő, de ez örök trauma maradt... Majd ha túl vagyok a 12. héten. Akkor megnyugszom.

16. dpo






Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
manyinya
Miskolc
 
 
 
 
 


@mimkosz:


úgy érti, hogy a nődokinak észre kellett volna vennie hogy a Tsh értékem nem a legjobb, és hogy kórosan vashiányos vagyok, igaz arra irt gyógyszert de csak napi egy szemet, és a házidoki szerint a dupláját de inkább a tripláját kellene szednem hogy érjen valamit. és a nődokinál régi elavult ultrahangos gép van és az hogy azzal nem talált cisztát vagy bármit, az nem jelenti azt hogy nincs semmi. a házi dokinéni nagyon jó fej, segitőkész viccesen azt mondta hogy ha babát szeretnénk olyan orvoshoz menyjek "aki tud csinálni" tehát aki ilyen esetekkel foglalkozik mindennap
bunny88
 
 


Joreggelt!
Aterzem a homerozes kinjat, egesz heten 5kor kelek, hetvegen eszembe nem jut felkelni hajnalban. Egyebkent egy kerdes. A napokban beszereztem a Steiner Aviva konyvet. Tovabba iss nalunk van egy studio, ahol oktatjak is, illetve tartanak csopis foglalkozasokat. Allitolag nagyon jol beallitja a ciklust es fokozza a termekenyseget. Meg pcososok is jeleztek h 2-3 honap utan lett baboca. Van valakunek valami tapasztalata ezzel kapcsolatban? :)
oreosmilka
 
 


@krystin:


Szerintem a 9. ciklusnapon volt ovud. De se előtte se aznap nem voltatok együtt. Utána meg valószínűleg már elöregedett a petesejted. 

Nagyobb eséllyel indultok, ha ovu előtt vagytok együtt és aznap, mint utána. :(

Lilypie Pregnancy tickers
caroline4
 
 
 
 
 


oreosmilka:

Én vasárnap voltam avivás magánórán. Nekem van egy nagy cisztám, amiatt is mentem. (Amióta abbahagytam a fogi gátlót-6 hónapja-, már legalább 5 cisztám volt...) Sok hasznos dolgot mondott a mozdulatok mellett. Például, hogy ne aludjak hason, meg oldalt, amíg cisztám van. Én eddig pont azon az oldalamon aludtam mindig, ahol a cisztám van...
Majd ha bármi változás lesz, azt megírom :)
kolibri25
 
 


@lolo8280:


Gratulálok! :)
kolibri25
 
 


Oreosmilka,
Én megyek jövő hét szombaton a négy órás foglalkozásra az Eötvös utcába! Alig várom, nagyon hiszek benne. Nincs nagy problémám a ciklusommal de a progeszteronomat épp tegnap témáztuk hogy lehet hogy kicsit alacsony és azt olvasni hogy a hormonszinteket is ideálisra állítja meg igazából mindent.. Kész csoda

Lilypie Pregnancy tickers
littlebiscuit
 
 


Caroline igen erről épp nemrég olvastam hogy már ovuláció után kb 12 órával  'elöregszik' a petesejt és ha igy mégis megtermékenyül abból lesznek az életképtelen magzatok :( Van egy sanda gyanum hogy igy jártam én is.. (este éreztem az ovulációt majd reggel voltunk együtt, onnan még plusz pár óra mire felérnek a katonák.. Na ezért érdemes kiismerni a ciklust..

Lilypie Pregnancy tickers
littlebiscuit
 
 


Sziasztok!

Látom többen érdeklődtök az Aviváról, így mondanék 1-2 dolgot.
Pár éve én is megcsináltam a 4 órás tanfolyamot Tóth Julinál (avivastudio.hu), csak kíváncsiságból, akkor még nem akartunk családot alapítani.

Nagyon hasznos dolgokat lehet megtudni a különböző problémákról, lehet kérdezni is, bátran átbeszélni a saját gondjainkat is.
Ami a gyakorlatokat illeti, tudni kell, hogy nem elég az az egy 4 órás alkalom (aminek a fele elmélet) arra, hogy rögzüljön minden mozdulat (helyesen!), mert rengeteg van, és sok dologra oda kell figyelni, csak így van értelme. Meg lehet venni a könyvet hozzá, én is megvettem, de ahhoz, hogy magabiztosan magadévá tedd a gyakorlatokat és később önállóan is bármikor el tudd végezni, kellenek a közös gyakorló órák.

Mindezt csak azért mondom, mert önmagában az a 4 órás alkalom kevés a csodához. Plusz az egyéb dolgok, amik nem egyszerűek, torna után nincs fürdés (!), takarózni kell, stb. Szóval aki belevág, annak tudnia kell, hogy ez egy komoly módszer, komoly eredményekkel, de ezt is tanulni kell és nem megy egyik napról a másikra.
De ez ne vegye el senki kedvét, érdemes belevágni, csak úgy, mint minden másba, 100%-os odaadással. Vigyor
babyfever2016
 
 


Illetve még annyi, hogy Juli a tanfolyam elvégzése után sem engedi el senki kezét, bármikor lehet őt keresni, bármilyen témában. És egy rendkívül pozitív személyiség, aki képes feltölteni az embereket pozitív energiával. Vigyor
babyfever2016
 
 


Ha ezutan sem sikerul, akkor mindenkepp megprobalom. Bizom benne, hogy orvosi segitseg nelkul is menni fog a dolog. Viszont most ellkezdett szurkalni a bal oldalam, szoval ma rohanok haza munkabol :)
oreosmilka
 
 


Sziasztok,
Szia Babyfever,
Köszi az infókat az AVIVA-ról. Utánaolvastam már elég jól és én is megtaláltam ezekez az infókat a nem fürdésről pl (nekem ez jól megoldható lesz mert itthon dolgozom, reggel letusolok, utána vagy legkésőbb ebédidőben megcsinálom a tornát, atán következő nap pedig este zuhanyzom már ezt is kitaláltam :D).
Mivel nálam nincs nagy baj azt hiszem, nem is kell nagy csodára várnom,de legalább megdolgoztatom egy picit az állandó ülésben elgémberedett altetem :D), bizom benne hogy jó lesz, hogy ráérzek majd és menni fog mert nem fogok tudni gyakorlóórára menni (a 3 napos jazalátogatásunkra szurtam be a tanfolyamot). Itt Olaszországban nem nagyon ismert (havonta vagy egy pár kurzus összesen az egész országban...)

Mimkosz,
Ma én vagyok abban a bizonyos rossz passzban ami a 'kismama-féltékenységet illeti'. Az egyik barátnőm - aki most töltötte az első trimesztert annyira társalogna velem én meg csak arra gondolok 'ő a 12. heti ultrahangra készül én meg a poliabortuszos kromoszomavizsgálatra'..  Szinte szégyellem magam miatta de nem tudok vele úgy csevegni hogy ne ez lebegne a gondolataimban pedig tudom hogy az ő várandósságának nincs köze ahhoz ami velem történt, mégis ahh olyan nehéz..

Lilypie Pregnancy tickers
littlebiscuit
 
 


Ez miatt szerintem ne erezzetek magatokat rosszul. En is azert jarok ide, mert ez az egyetlen egy olyan hely, ahol arctalanul lehet őszinten beszelni. Es nagyon sok okos dolgot lehet megtanulni. Sokszor csak mosolygok a na es neked mikor lesz gyereked kerdesen. Melylevego. MAJD! Oszinten, nekem jobb az, ja elitelnek, mintha sajnalkozva neznek a sikertelenseg hallatan. Bocsanat, hogy ez igy elojott.
oreosmilka
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?