Új privát üzeneted érkezett!

Sajna nem találom amit eddig írttam ide

Kép

Kép
boszyka

Sziasztok,

Már régen írtam. Társulnék a Herczeghet követőek táborához (második,Gszilvi). Én kettőt a MÁV-ban szültem - Borka 4 és fél, Luca 2 és fél évesek, a kis kukis most jön június elején . Kicsit félek a függönyös szülőszobától, de remélem hamar tuúl leszek rajta!

Mzille,
Milyen volt a Herczegh harmadszorra? Valamelyik szülésznővel együtt szeret dolgozni? Válasszak valakit?

Csenge,
jó, hogy leírtad a szülésfelkészítő időpontjait. A programokról (előadáscímekről) van valami információd?

Előre is köszönöm a válaszokat,
Kata
kátyuska

Sziasztok!

Kátyuska!
Először is kívánok sok erőt és minden jót a harmadik babádhoz!
A Herczegh most is ugyanolyan szuper volt mint mindig, én már 10 éve járok hozzá és nagyon meg vagyok Vele elégedve.Nálunk 3 fiú van: 9,6 évesek és a picike 7és fél hetes.
A szülésznő dolgot én is megkérdeztem még a szülés előtt a Szabolcstól, de azt mondta, hogy ha egy problémás terhességen lennék túl és első baba lenne akkor javasolná, hogy fogadjak,ígyhát én nem fogadtam.A szülésnél Jolika nevű szülésznő volt ügyeletes, aki nagyon profi volt, és a Szabolcsal is összhangban voltak, de szerintem bárkit fogsz ki szakmailag jók, aranyosak.
Én is a hármas, függönyös szülőszobában szültem, de előtte a szülésznő egy egyes szobába irányított ahol a beöntéssel zavartalanul elszórakozhattam...ezután igen sűrű és erős fájásokkal "mentem" át a hármas szobába, ahol volt már egy lány, de akkorra már eléggé megszünt körülöttem a világ, úgyhogy nem volt zavaró nekem már semmi.A lényeg, hogy összvissz 2 órát töltöttem a szülőszobán, de ebbe benne volt az átöltözés,adatfelvétel stb.10.óra körül értünk be és 11.58-kor már megszületett a baba.
Így utólag visszagondolva semmi gondom nem volt ezzel a függönyös szobával, szerintem Te se izgulj ezen, az is lehet, hogy Te kifogod az egyszemélyes szobát.A Herczegh meg úgyis ott lesz végig úgyhogy ez a lényeg nem?
Remélem segítségedre voltam ha még eszedbe jut valami írj! Irjatok!
Puszi mindenkinek Mzille

Kép
KépKépKép
mzille

Kátyuska, én is csak kérdeztem, és Patri válaszolt. Talán ő tud neked most is segíteni.

Csenge
Vendég

Arnold dokiról valaki valamit tud mondani?

Kép

Kép
pkagi

Szia Pkagi!
Én tudok!Kép Nála szültem és NAGYON meg voltam Vele elégedve!
Mindig nagyon odafigyelt rám és minden "hülye" kérdésre kimerítően válaszolt!Kép
Te mióta jársz hozzá?
J.

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Végre Arnoldos kismamák! Kép
Judit, később majd beszélhetnél róla bővebben!
Sima szülés volt vagy császár?
Falina
falina

Sajna mi még csak a babagyártás folyamatánál tartunk. Ebben segít nekem. Ebben a hónapban megyek hozzá az első mesterséges megtermékenyítésre. Csak kíváncsi vagyok, hogy szülésznek is olyan jó, mint babagyártó dokinak?

Kép

Kép
pkagi

Sziasztok!

Tegnap voltam terheléses vércukor vizsálaton, remélem minden rendben lesz, mert tegnap eléggé megkínoztak. Az első vérvétel még isteni volt, bár már jelezték, hogy nagyon szépen bevannak párnázva a vénáim (előre leszögezem nem vagyok dundi)aztán megittam a löttyöt, szerintem nem volt rossz, talán az óvodai teához hasonlíthatnám amikor mondjuk kicsit meglendül a cukroskanál és kicsit édes lesz, sőt kaptunk bele egy kis citromlevet is. Szóval iható volt. Aztán két óra séta a tök hidegben, a férjemmel aki miattam nem is reggelizett szolidarításból amig én nem ettem nem is evett semmit. Utána vissza és a többi terheléses vércukros kismama már túl volt az egészen amikor jöttem én. Szerintem igazi kihívás voltam aznapra, mert a jól bevált vénámból csak nem tudtak egy csepp vért kicsiholni (nemhogy egy kémcsővel) aztán még kaptam szám szerint hat szúrást az egyik áldozat a kézfejem volt az nagyon fájt (főleg utána nagyon érzékeny volt) szóval olyan voltam mint a szita, de az én vénáim makacsul ellenálltak és akkor jött egy hölgy akit már végső esetben rámuszitottak, mert már annyira sajnáltak, na ő is tapogatta a karomat aztán talált egy alig lüktető vénát és hosszas maszirozás után nagyon nehezen összejött a várva várt kémcső. A férjem már nem tudta elképzelni, hogy mit csinálok fél óráig bent, (pedig már őt is felajánlottam nekik isteni vénái vannak). Úgyhogy nagyon remélem ha már ennyire összelettem szúrkálva nagyon jó lesz az eredményem. Ja és hozzáteszem nem a "vérvevő" hölgy volt a hibás, naponta ezt csinálja, csak én dugdostam a vénáimat. Senkit sem akarok elriasztani, mert egyébként türhető volt, ja és elszoktam ájulni már egy szúrás után, de most annyi cukor volt bennem, hogy semmi esélyem sem volt.

Na akkor irok egy kellemesebbet is, mégpediglen a felkészítő tanfolyamról:
február 24. Dr.Szőnyi György: Mitől alternatív az alternatív?
március 2. Dr. Fodor Mónika: A szülés folyamata
március 9. Dr. Sorbán Zoltán : Szülészeti fájdalomcsillapítás
március 16. Dr. Piskótay Ildikó: A fogorvos válaszol
március 23. Dr. Völgyessy Ibolya: Az újszülöttekről
március 30. Czombos Anikó: Otthon a babával
április 7. Dr. Vajna Zoltánné: Terhestorna, relaxatió
A dátumokat nézzétek, mert az első tényleg csütörtök, a többi pedig mindig szerdán lesz. Ja és fél öttöl kezdődnek.
Remélem jöttök, én megyek meg az bizti, férjeket is hozzatok magatokkal, hagy készüljenek fel ők is.
Patri
patri

Sziasztok kedves kismamák,

most lépek be elöször a fórumba, teljesen új vagyok,és csak a január közepétöl megjelent hozzászólásokat olvasgattam eddig át, így elöfordulhat, hogy majd ismétlödö kérdésekkel foglak bombázni titeket.
Én is az Arnold dokihoz járok (úgyhogy amint látom pont jókor csatlakozom be Kép és elöreláthatólag 3 hét múlva szülök. Így engem is érdekelnének Arnold által levezetett szülésbeszámolók.

Pkagi, én is csak azt tudom mondani egyelöre, hogy nagyon meg vagyok vele elégedve, rendkívül lelkiismeretes és alapos doki, igazán biztonságban éreztem magam "mellette" a terhességem alatt. A szülésröl meg remélhetöleg pár héten belül beszámolok.. Kép

Minyu,
ha áll még az ajánlat, hogy bárkinek átküldöd azt a bizonyos 3 dokumentumot, amiröl valamikor január közepén írtatok, megköszönném, ha nekem is átküldenéd. Címem: turaiorsi@hotmail.com

Orsi alias Fannimama (sajnos a nevemen már regisztráltak...)
fannimama

Érdekelne az is, hogy Arnold doktornál volt- e valaki olyan, aki nem természetes úton esett teherbe.
Én most megyek az első inszemre és szeretném tudni mi fog történni pontosa. Onnan, hogy annyit tudok most, hogy a menstruációm első napján fel kell hívnom őt.

Kép

Kép
pkagi

Pkagi,
nekem ugyan elég volt szerencsére a Clostilbegyt nevű bogyó a teherbeeséshez, tehát inszemre nem volt szükség, egyszer Arnira várva a mellettem ülő lány mesélt picit az inszemről. Előzményeket nem tudok, csak konkrétan magát az inszemet mesélte el, mert én arra voltam kíváncsi. Az úgy van, hogy te hozod kézben lezárt tégelyben apuci katonáit és ő helyben, a rendelőjében bejuttatja azokat a méhedbe. Aztán a mellette levő szobában lefektetnek fél-1 órára egy ágyba. Aznapra jár táppénz. A ciklus 24. napja körülre visszahív vérvételre, hogy sikerült-e teherbe esned.

Arninál szült anyukák beszámolóját nagyon várnám én is! Kicsit konzervatív a doki, de az alapossága miatt én is szeretek hozzá járni. Olyanok érdekelnének, hogy van-e gátvédelem, szülhetek-e olyan pózban, ahogy én akarok, de legalábbis szülés előtt lehetek-e a nekem megfelelő pozitúrában vagy kizárólag feküdni szabad-e nála a vajúdás alatt? Mondjuk ezt lehet, hogy egyel lejjebbi topikban kéne kérdeznem...

Falina
falina

Pkagi,
láttalak egy kevésbé kellemes elnevezésű topikban is. Ott van Vtina is sajnos, ő is Arnoldos kismama várományos.
Amúgy hogy találtál a dokinkra?
A pajzsmirigy dologról írnál nekem bővebben, akár abba a topikba is, ha ide nem akarod. Nekem már volt 2 vetélésem, a pajzsmirigyet nem vizsgálták sosem szerintem, csak progeszteron szintet most Arni. A mostani várandósságok is kritikusan kezdődött, fenyegető vetéléssel fekszem itthon már 1 hónapja.
Falina
falina

Hú az nem valami kellemes. Pihenj nagyon sokat.
Nekem Cat ajánlotta innen a babanetről. Neki 2 gyönyörű lombik kisfia van már.
Nekem Arnold doki vett vért horomnszint vizsgálatra és abból derült ki. Ez kb HSG-vel volt egyidőben.
Mennyi idős terhes vagy?
És mi a pprobléma, ami miatt vetélés gyanús vagy? (az, hogy már 2x vetéltél?)
Mennyi idős terhesen volt a vetélésed?

Kép

Kép
pkagi

Pkagi,
Catet én is ismerem. Mivel tudtam, hogy ő is Arnis, már kértem tőle néhányszor segítséget.
Hm, akkor talán nekem is nézte a pajzsmirigyet, csak nem mondott róla semmit, megkérdem legközelebb.
Tegnap kezdtük a 12. hetet.
Vérezgetni kezdtem megint, mint a korábbiaknál (akkor egy olyan dokim volt, akinek fogalma sincs valszeg a meddőségi problémákról, így xart rám és lebeszélt a vizsgálatokról) és emiatt írt ki Arni és kaptam progipótlást. Nem a 2 vetélés miatt, mert akkor már az elejétől kiírt volna. Az előző angyalbabáim a 7. héten köszöntek el tőlem. Kép

Most azon kaptam fel a fejem abban a másik topikban, hogy pajzsmirigy problémánál, ha nem is megy el a baba, beteg lehet akár a baba.

A pajzsmirigy dologgal akkor nem Arnihoz jártál kezeltetni, hanem szakorvoshoz, jól értettem?
falina

NEM VALAMI NAGY DOLOG EZ A PAJZSMIRIGYBETEGSÉG.
Én eddig észre sem vettem az egészet, úgyhogy ha esetleg örökli is a babád ne ess pánikba, semmi rossz nincs benne.
Nekem Arnold doktor vette észre, de természetesen elküldött pajzsmirigy szakorvoshoz, aki ezt tudja kezelni.

Kép

Kép
pkagi

És milyen tünetei voltak nálad?
Múltkor láttam egy listát, ahol felsorolták a tünetetket. A 90-a igaz volt rám... Persze, azok megegyeztek a depresszió tüneteivel is, amire hajlamos vagyok.
falina

Én nem vettem észre, persze így utólag mostmár látom.
Amit látom, hogy javult a gyógyszerektől az a fáradság.
Régen minden hétvégén aludtam délután és esti filmet sem tudtam megnézni soha, mert mindig elaludtam rajta. Szóval a fáradság.
Elvileg még tünetnek mondják a hirtelen hízást és a csomót a nyakban. Elöl a tokánál.
Egyébként mindig kérdezi a doki, hogy érzem magam és én mindig mondom neki, hogy nekem előtte nem volt semmi bajom, csak egy vérvételnél derült ki.
Egyéként, amikor Arnold doki vért vett a tejtermelő hormonom volt magasabb meg a TSH-m.
Biztosan megcsinálta neked is ezt a vizsgálatot.
Egyébként ezt a háziorvos is megcsinálja.
Ha elmész hozzá, hogy szeretnéd megcsináltatni, mert ettől te megnyugodnál, biztosan beutal laborba egy ilyen vizsgálatra.
Kép

Kép

Kép
pkagi

Ha csak mostanában vagy fáradt az a terhesség miatt van nem a pajzsmirigy miatt. Kép

Kép

Kép
pkagi

Sziasztok!
Sima szülésem volt, a magzatvíz folydogált hajnalban, felhívtam, behívatott és befektetett. Sajnos a fájások nem jöttek, így másnap hajnalban kaptam oxytocint. Reggel 7-kor kötötték be, Ő már 8-kor lejött hozzám a szülőszobára, pedig még nem volt semmi...Kép
Sajnos tisztán már nem emlékszem semmire, mert hosszú órákig 1-2 perces fájásaim voltak, de arra emlékszem, h végig ott sertepertélt körülöttem (bár a férjem is ott volt), és bíztatott. (pedig nem mindig voltam könnyű eset)Rendszeresen megnézte a szívhangot is. Amikor nem volt ott, a szülésznő lelkére kötötte, h hívja, hogy haladok.
Szóval tényleg tüneményes volt! S ami a legfontosabb: tudtam, h jó kezekben vagyok!!
Hát ennyi...Kép

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Judit,
ez nagyon jó hír. Köszi, hogy leírtad!

Ági,
már 12 éve, 14 éves koromtól küzdök az állandó fáradtsággal. Amikor kezdődött ez, 2 hét alatt felszedtem 10 kilót. Utána még többször volt olyan, hogy hirtelen felkaptam magamra 5-10 kilót. Így már 80 vagyok, pedig madárétkű vagyok.
Szal asszem megnézetem ezt a pajzsmirigyes dolgot!
falina

Patri, köszi az infókat. Én is szeretnék menni, bár ez a szerdai időpont nem a legjobb, mert az pont a sportnapom lenne. Jól megkínoztak téged a vérvétellel!

Csenge
Vendég

Sziaszok!

Még nagyon friss terhes vagyok. Tanácsot szeretnék kérni Tőletek. A helyzet az, hogy a Sote I-en van a dokim, de a hozzászólásokat olvasgatva elég rémítőnek tartom az ottani helyzetet. Tud nekem ajánlai valaki egy megbízható, kedves, rokonszenves doki bácsit?
Nagyon köszi a segítséget.
aviv

Sziasztok csajok!

Szeretnék kérdezni Tőletek valamit. Párommal hamarosan nekiugrunk a "baba-projekt"-nek és az orvosom a Budai Irgalmasrendi Kórházban van, de mivel ez ambuláns kórház, a szüléseket mindig a Söpfi-ban vezeti. A doki neve: Vojcek László. Tud valaki valamit róla? Esetleg van olyan, aki szült nála? Nagyon jó lenne, ha valaki infókat tudna adni.
Előre is köszike: Lola
lolita

Sziasztok!

Egy hétig nem voltam, sielünk, illetne néztük a tájat, milyen gynyörűen esett a hó. Atán hazajöttünk, mert a nagylányom belázasodott.:-(
Még ma hajnalban is 39 fölött volt a láza. :-(( mÁr negyedik éjjel. Nappal jobban van szerecsére.

Kedves Mzille,
Elolvastam visszafelé, amiket irtal. nagyon gratulálok a kicsihez!
En is herczegh dokihoz járok, szintén mávos első szülés után leszeka söfiben. Nagyon érdekelne, mit ertettel azon, hogy itt konzervativabbak a novékék? (pl Etették, itatták mással, mint a Te tejeddel?, elvitték tőled hoszabb idore, mint 1 ora? Veled volt éjszakánként?, stb. Szülés után rögtön szoptattad?)Ilyen kérdéseim lennének. Meg egyáltalán a szülés bővebben, ha nem gond leirnod, és van idod ket nagy meg egy pici mellett. (megvan az emailem a profolomban, oda is irhatsz).
Köszi,
Második
masodik

Sziasztok!

Most látogattam el Hozzátok először, mert nemsokára szülni fogok a Schöpfben.
Van valamelyikőtöknek tapasztalata Schleffer Ödönnel kapcsolatban?

Segítségeteket előre is köszönöm!
caro

Sziasztok!

Friss infók a "Söfis" árakról:

1 ágyas szoba RÉGI - 7e Ft
2 ágyas szoba RÉGI - 6e Ft (/fő gondolomKép
3 ágyas szoba - 5e Ft

1 ágyas szoba ÚJ - 9e Ft
2 ágyas szoba ÚJ - 7e Ft

Üdv, kisbora
kisbora

Kisbora.

Ezek azok az árak, amiket akkor kell fizetni, ha szülsz, vagy ha bármiféle kezeléssel be kell feküdnöd?

És ez tarifa, vagy mi?

Megmondom őszintén én csodálkozom, mert én úgy gondoltam, hogy ha csak nem akarsz jobb szobát nem kell fizetned a korházi ágyért.

Kép

Kép
pkagi

Ezek a jobb ágyak, azaz szobák, általában előre le kell foglalni őket, vagyis talán valamiféle előjegyzéses rendszer működik...
A 'normális' kórtermi ágyak természetesen ingyen vannak.
lirian

Kedves Aviv,

ha nem félsz a fiatal dokiktól, akkor Olsavszky Szücs Gábort javaslom. Igaz, hogy csak valamikor most szakvizsgázik, mire Te szülsz, addigra rég túllesz rajta. Kép

Ügyeletes volt, amikor elfolyt magzatvízzel beestem a kórházba, ő csinálta a császárt. A sebbel/műtéttel minden rendben volt, pedig nagyon megdolgoztattam (egyéb nőgyógyászati problémáim rendesen bekavartak).

Nagyon kedves, figyelmes, gondos és embernek tekint, ez sajnos a kórházban nem minden kollégájáról mondható el. A bent töltött hetek alatt jó néhányhoz volt szerencsém, de örülök, hogy Gábor volt aznap az ügyeletes.

Szia. Zsófi
pingvin

Szia Második!

Jobbulást kívánok a kislányodnak, remélem már jobban van!
A kérdéseidre válaszolva: igen adtak a babáknak pótlást(anyatejet, van anyatejgyűjtő a kórházban),és teát is. Ha babás szobában vagy akkor Veled lehet éjszakára is, de akkor szólni kell mikor elviszik fürdetésre, hogy maradni fog.
A vizsgálatokra délelőtt szokták elvinni a babákat és ekkor bizony volt, hogy 2 óra múlva hozták csak vissza.
Hiába harmadik babám tudott azért új dolgokat hozni ez a szülés, ugyanis volt egy kis oxigénhiánya, ráadásul meconiumos volt a magzatvíz amibe beleivott, úgyhogy egy pillanatra sem láthattam egyből elvitték.Nem volt most hasratétel, meg "apuci elvágja a köldökzsinórt", pedig szegény férjem ajánlkozott, de modták, hogy most inkább ne!Lényeg , hogy ilyen szempontból még jó is, hogy a Söfiben voltunk, mert itt nagyon jó az intenzív, csak rossz érzés volt hogy hirtelen nem tudtuk, hogy mi van a babával, bár amint tudott jött a gyerekorvos és elmondott mindent, meg a Herczegh is elment többször az intenzívre és hozta a híreket ez nagyon megnyugtató volt.Hálistennek minden jól alakult és két nap múlva már velem volt és 4 nap múlva otthon voltunk.
A szülés nagyon gyors volt, burokrepesztéskor vízzel együtt jött a baba a szülésznő még mondta is, hogy még a kötényébe sem tudott beleugrani!
Irigyellek a síelés miatt, bár gondolom Te most nem kockáztattál, de így is szuper lehetett!Én az idén kihagyom, de a fiúk mennek vasárnap apával, már alig várják én meg izgulhatok, hogy épségben jöjjenek haza!

Herczeghhez mikor mész legközelebb? Én csüt-ön megyek.Vigyázz magadra!

Mindenkinek jó babavárást, babázást!
Mzille

Kép
KépKépKép
mzille

Ezt az előjegyzést nem értem.
Hogyan foglalod le a szobát mondjuk szülés utánra? Hiszen pontosan senki sem tudja hogy mikor jön a baba.
Bocsi a sok kérdésért, de érdekel ez a téma.

Kép

Kép
pkagi

Nem vagyok teljesen profi a témában, elvégre még én is előtte állok. A szülés várható időpontjára lehet elvi foglalást kérni...
Úgy tudom, hogy ha előbb (netán később) jön a baba, akkor is megpróbálják megoldani a dolgot, ha igényled.
Az egyik lányzó múlt héten szült, kicsit előbb (39.-ik héten), ő is kapott fizetős szobát...
Nyilván, akkor tudják megoldani, ha épp nincs teltház a rooming-in szobákban... gondolomén Kép
Ha továbbra is érdekel a dolog, holnap megyek az orvosomhoz, kifaggatom úgyis, és akkor leírom ide is Kép
lirian

Oké.
Bár én még csak most megyek az 1. inszemre, így még ugyebár nekem baba sehol, de érdekel.
Meg az is, hogy ezek a szobák miben különböznek a nem fizetősektől?
köszi.

Kép

Kép
pkagi

Előszöris, nem hatszemélyesek, hanem max. 3, ha jól tudom...
Másrészt, sokkal szebbek, a harmadikon levő két szobához tartozik mondjuk egy fürdő, nem az egész folyosó jár ugyanoda...
Ilyesmikben, ha jól tudom Kép
lirian

Caro!
Én 12 évvel, illetve 10 évvel ezelőtt szültem a Scleffer doktronál. Hát nem is tudom.... akkor nagyon meg voltam vele elégedve, mert nem ismertem senki más Nőgyógyászt, és ragaszkodtam a Kórházhoz.
A kislányomat már nem nála szültem, mert 2000-ben nagyon nem úgy viszonyult a dolgaimhoz, ahogy azt elvártam volna tőle, miután az első 2 gyerekemet nála szültem. Így fájó szívvel megváltam a Kórháztól is, és azóta nincs sok indóm róla. Azt biztosan tudom, hallottam, hogy még mindig nagyon konzervatív doki. Ezen azt értem, hogy a 2. fiamnál amikor burkot repesztett, azonnal lefektetett, és meg sem mozdulhattam, míg a fiam fel nem sírt. Ugyanakkor 6 évre rá, 2001-ben egy másik kórházban (Kistarcsa) kifejezetten rám parancsoltak burok repesztés után, hogy tessék sétálni.... Viszont, hogy valamii pozitívumot is írjak róla... Gyönyörűen stoppol gátvarráskor. Kép Nekem a 3. szülésnél megkérdezték, hogy hol van a varrás a 2 előző szülésem után észre sem lehetett venni, pedig mondjuk az elsőnél még méhszáj repedésem is volt.
Ja, és szerintem nagyon drága a doktor úr tarifája.

Zsuzsa

beababa

Lányok,

köszi a Herczeghes információkat. Én is jövő héten megyek hozzá vizsgálatra, majd jól kikérdezem. Szülésznőt is megkérdezem, meg megkérem, hogy vezessen körbe a kórházban.

Hallottatok valamit a HSZ ügyről mostanában? Mert én megint közvetve azt hallottam, hogy felfüggesztették. igaz, hogy ez ezt egy olyan lánytól, aki mostanában a TZS-nél szült a MÁV-ban (és róla tudom, hogy a HSZ-t zsigerből utálja - személyesen tapasztaltam). Szóval nem hallottatok semmi ilyesmit? Majd jövő héten finomat rákérdezek....

Tényleg már most rá kell vetni magunkat a fizetős szobára, hogy mondjuk június első hetében kérek egyet? És ugye ezekben a szobákban lehet együtt a baba a mamával? Én nagyon pályázom rá, mert a 7-8 személyes sima szobához, nekem annyira nincs kedvem. Most volt egy ismerősöm amnion, egy napra befektették, azt mondja, borzasztó volt, amikor a szomszéd ágy mellett megjelent a pereputty, 20 ból 10-en férfiak....

sziasztok, Kata
kátyuska

Kata!

Elvileg (ez a szokás, amennyire én látom), elég a 35. hét környékén intézkedni a szobafoglalásról... majd a szülésznőd segít ez ügyben...
lirian

Szaiaszok!
Tegnap kellett volna mennem az orvosomhoz, de mivel a lanyom mellett itthon akartam lenni (beteg es nem Bprol jarok be, tehat egy vizit nem egy ora, hanem durvan 3-4), felhivtam az asszisztenset, hogy mi a helyzet, mas idopont kellene. Legközelebb ket het mulvara kaptam!! Akkor ar az AFP-re kellene mennem!! Szerintetek hivjam a dokit kozvetlenul? Van ertelme? Mi a tapasztalatotok? A asszisztense
annyit közölt, hogy ez az en problemam, nem az övé. Úgy beszélt velem, mint egy "hülye csajszi"val, aki elfelejtette az idopontjat. Valszeg tenyleg at hitte, a story elmodasara nem volt kivancsi.
M
masodik

Második!

Szerintem (mivel az AFP időpontjának elég nagy jelentőséget tulajdonítanak), nem kellene ennyiben hagynod a dolgot...
Ha nem boldogulsz az asszisztenssel, próbáld elérni a dokit... elvégre rólatok van szó... neki oly mindegy, hogy téged milyen vizsgálatokra küldenek még, csak mert ő nem adott időpontot, és emiatt esetleg utána kell nézni az AFP-dnek...
lirian

Második!
Az AFP-hez a vért helyileg nálatok is levehetik. Az eredménnyel meg szépen bemész a Kórházba.
Nálunk Gödöllőn, soha senkit nem küldtek a Kórházba az AFP vérvételére, itt megcsinálták, vődőnő megkapta az eredményt, és slussz-passz. Az AFP-t tényleg időben kell levenni 1-2 hét csúszás már gázos lehet. A genetikai UH már más kérdés, arra igenis be kellett menni abba a Kórházba, ahol a dokim rendel.
Én is azt mondom, hogy ne hagyd ennyibe. Ilyen nem normális hülye banyák miatt idegeskedj, ha esetleg nem jó az AFP értéked, mert rossz időben vették le??? Nehogy már!!!!

Hicu!
Egész héten gondoltam Rád, hogy mi van veletek? Ha ráérsz kéretik egy kis beszámolót pötyögni!!!!

Sziasztok! Zsuzsa

beababa

Szia Lola!

Én biz ismerem, hozzá jártam, de már váltottam. Nőgyógyászként meg voltam vele elégedve, de szülni nem szeretnék nála. Nme tetszik a a teatralis stílusa, ill. az a fajta doki -szerintem- aki mindent meg akar mondani a kismamának, és mindent jobban tud, ami nem orvosi kérdés, azt is. Emellett egy csomó hülyeséget mondott, pl.azt állította, hogy terhesség alatt már nem lehet megnézni, hogy védett vagyok-e bárányhimlőre, mert szerinte úgysem mennék vele semmire. Ha kiderül, hogy nem, akkor sem tudnék jobban védekezni-szerinte.Ez persze igaz, viszont ott a másik oldala is a dolgoknak: szerencsére kiderült, hogy védett vagyok, így nem kevés szorongástól szabadított meg ez a tudat. Na ilyen kérdésben egy orvos se döntsön helyettem. Más hülyeséget is mondott, az volt a benyomásom, hogy igazgatási és tisztiorvosi teendői mellett kevés energiája és figyelme jut a szülésvezetésekre. Ja, és azt is mondta, hogy 10 hetesen is jó, ha 12 hetes UH-ra megyek, akkor is látszik már minden. Mondanom se kell, semmi se látszott, ami fontos, se a nyaki redők, se a placenta szempontjából nem volt itt az idő. Szóval nekem nem jött be, én bizony ezek után otthagytam. Ez anúgy elég friss történet, most vagyunk húszhetesek, és az Istvánban fogok szülni.
Szia, kérdezz ha még szeretnél, de inkább az S.O.S.Istvánt szoktam olvasni , ide véletlenül tévedtem el.
Vio
varvi

Sziasztok!

Második
Szerintem feltétlenül hívd fel a Herczeghet biztos segítőkészebb lesz mint az asszisztensnőci, aki egyébként nekem abszolút nem szimpatikus, sokkal arannyosabb volt a Judit.
Lényeg, hogy az AFP ideje tényleg fontos.

Kátyuska
Szerintem a HSZ ügyhöz köze van annak, hogy a Marton sincs már ott, úgytudom ő sem önszántából távozott... Sőt egy másik topikon olvastam, hogy januártól a Harsányi már a Rókusban van, neki is rengeteg betege van.Nem tudom mi lehet a háttér de érdekes...

Puszi Mzille

Kép
KépKépKép
mzille

Falina!
Elmentél a körzeti dokidhoz, pajzsmirigy ügyben?

Ági

Kép

Kép
pkagi

SziasztokKép

Ne haragudjatok,hogy belepofátlankodok a beszélgetésbe,csak böngésztem a topikok között és idejutottam.Csak azt szeretném kérdezni ismeri -e valaki közületek Dr. Szabó Györgyöt?Szerintem nagyon rendes,de szeretném tudni mások tapasztalatait.Köszönöm!

Illetve abban nem tudnátok tanácsot adni,hogy Komáromban milyen kórház van?Egy hónap múlva költözünk oda,csak addig járok már Szabó dokihoz a Schöpfibe dolgozik,ugy tudom.Szóval Komáromban kénytelen leszek más orvos után nézni.Kicsit félek még soha nem jártam ott előtte.KÖSZÖNÖM előre is,mindenkinek szép napot!

Gömbölyű
gömbölyû

Pkagi,
dokinktól szerettem volna megkérdezni, de hamar kirakott, mert vmi műtétre készült...
Falina
falina

Kérj nyugodtan a körzetidtől beutalót vérvételre. Anyukám is tőle kért.
Amúgy minden rendben van a babócával és veled?

Kép

Kép
pkagi

Ági,
Doki szerint a méhem növekszik rendesen - manuális vizsg. után megjegyezve.
UH: 47 mm-es a babym.
2 hét múlva újra tali.
Te mikor mész hozzá legközelebb?
Falina
falina

Mihelyst megjön a menstruációm, mert utána megyek hozzá mesterséges megtermékenyítésre. Már nagyon várom!
Örülök, hogy akkor veled minden rendben van.
Pihizz nagyon sokat!
Mennyi idős vagy?
Ugye támogat a párod mindenben?

Kép

Kép
pkagi

Ági,
a 13. hetet ma kezdtem. Ma voltam először védőnőnél, nagyon szimpi elsőre. 1 órát dumáltunk.
Párom minden tőle telhetőt megtesz értünk szerencsére. Kép Mondjuk ő nem az a babusgatós típus, de már így is túltett önmagán! Kép

Inszem vagy lombik?
F.
falina

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?