Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

KIKOCS!MIÉRT HARAGSZOL RÁM?!Peidg annyira igyekszem mindenkinek reagálni!Persze a tőlem teljesíthető jelenlegi kapacitással!De nem haragszom,hogy haragszol!KépAkkor is imádlak!
Mellfájás!Nálam szülés előtt két nappal kezdett el fájni,vagyis nyilalni az egyik mellembe!Úgyhogy hajrá!!!

Bagzer!A nyálkás cucc nálam is volt(vasárnap este kezdődött és keddre szültemKép, és másfél napba került mire ténylegesen beindult, hogy távozzon,de jókat jelent,mert nem sokára szülsz!

Zsuzsi!
Légzésfigyelő:
Az angelcare-ről nem hallottam jókat,mert ha babaőrrel együtt használod, beriaszthat!A legjobb,amit mi is használunk és leteszteltünk,az a babysense!Drágább,de megbízhatóbb!

Orbis!
Értem mire gondolsz!És tényleg nem lehet erre felkészülni,és riasztó és csodálatos egyben!Nekem szülés után jött ilyen hangulatom és nagyon nagyon megdöbbentett, hogy ilyet érzek!De elmúlik, ezt biztosíthatom!Kép

Képzeljétek!Volt itt a gyerekorvosunk tegnap a védőnő és Dávidból kisanygal lett!Egy csomó mindent megnutatott és nagyon helyes, és nagyon örülök neki, hogy Ő lett a dokink!A védőnő is u.ilyen!Mind a ketten segítőkészek és saját maguk tették tisztába Dávidot, illetve ápolták le a köldökcsonkját!És semmiért sem csesztetnek!Szóval nagy a boldogság!És lemértük Dávid 8 perc alatt szopik 60 grammot, úgyhogy bevetettük a cumit, amit szintén a doktornő varászolt a szájába!

Noémi! A lényege a dilemmámnak az volt, hogy Dávid folyamatosan szopni akart és nyugtathatlan volt cici nélkül!Remélem a prolbléma megoldódott!

Na remélem mindenki jól van,nem csak én!

Gyönyörű napot és új babákat erre a napra!!!
Kép

Katy és az 1 hetes Dávid
Katy
 


Na így visszaolvasva remélem csak,hogy érthetően artam,mert azért erősen összeszedetlen vagyok!

Puszi:Katy
Katy
 


Kicsi drága kisfiam ismét jól belakott, így most békésen alszik, apuci vásárolni van, így most van időm írniKép
Megpróbálom leírni a történetünket. Vigyázat, extra hosszú lesz:

Szerdán, minden előjel nélkül, elkezdett fájdogált a pocim, meg a derekam, és mindenféle barnás trutyi jött belőlem(bocsiKép), pedig előtte soha semmi bajom nem volt, még keményedni se keményedtem soha. De mindenki (szülésznőm, védőnő) csak az előző napi vizsgálatra fogta, meghogy ezek csak jóslófájások.
Délutánra el is múlt minden, tök jól voltam, viszont Kristófka nem akart mozogni 8szokás szerint), este 8-ra ez már nagyon aggasztott, bárhogy noszogattuk, semmi. Úgy döntöttünk bemegyünk ide a helyi kórházba, megnézetni minden oké-e. Természetesen ismét nagyon bunkók voltak, azzal kezdték, hogy miért hozzájuk megyek, ha én a MÁV Kórházba járok. És még magyarázkodnom kellett, hogy hát csak mert szakad a hó, messze van Pest ilyenkor, meghát azt se tudom, tényleg baj van-e. Mindegy, írtó szemetek voltak velem, de csináltak egy CTG-t, ami eleinte tök jó volt, de a 30.perc körül egyszer leesett Kristófka szívhangja. Amnioszkópiát akartak csinálni, éshát bent akartak tartani. Én -bár felelőtlennek tűnhetek-, de nem egyeztem bele semmibe, saját felelősségemre eljöttem és száguldottunk fel Pestre, a legnagyobb hóesésben. Persze az itteni doki kioktatott, hogy felelőtlen vagyok, meg hasonlók, de nem érdekelt. Bíztam a megérzéseimben, és milyen jól tettemKép

11 körülre értünk fel Pestre, azonnal CTG, másfél óráig, de minden a legnagyobb rendben volt, a kíváncsiság kedvéért megnézték a méhszájat, ami változatlanul olyan volt, szűk 1 ujjnyi, mint 2 nappal ezelőtt, semmi fájásom nem volt, de a doki a rossz útviszonyokra, meg arra tekintettel, hogy messze lakunk, azt javasolta, maradjak bent, egész éjjel CTG-zni fognak, hogy meglássuk, egyszeri alkalom volt-e ez a szívhangleesés. Apucit éjfél körül hazaküldtem, hisz nem történik semmi érdekes, aludjon nyugodtan.

Mi a szülésznőmel tök jól elvoltunk, beszélgettünk, nevetgéltünk, közben ment a CTG, minden oké, teáztunk, néha bele-bele hasított a derekamba a fájdalom, gondoltam, kényelmetlen az ágy. Aztán ez egyre csak erősödött, a szülésznőm szerint ezek a jóslófájások akár még 1-2 hétig is eltarthatnak. De egyre csak erősödtek, sőt, átvándorolt a pocim aljába. Mindez olyan hajnali fél 2 körül kezdődött. Kezdtem gyanússá válni. Az ügyeletes doki megvizsgált, tágultam tovább!!! Majdnem 2 ujjnyi! Dokimat értesítették, közben beöntés, borotválás, fájások kezdtek egyre elviselhetetlenebbé válni, én minden elvem ellenére az epidurál érzéstelenítés mellett döntöttem, mert már iszonyúan fájt. Sétáltam, zuhanyoztam meleg vízzel, vajúdó labdán ültem, akupunktúrás kislabdát szorongattam, de egyre csak fokozódott a fájdalom. De az éltetett, hogy hamarosan megkapom az epidurált. Mindezek fél 2 és fél 4 között történtek. Megérkezett a dokim, megvizsgált, méhszáj 4 ujjnyi!!! Mindenki ledöbbent, hogy ilyen nincs, első szülőnél 2 óra alatt ennyit tágulni...ez már valami A dokim mondta, itt már nincs idő epidurálra, itt már szülünk. Burkot repesztett, ezután még jobban fokozódott a fájdalom, teljesen végem volt, már majdnem sírtam.
4-kor eljött az idő, szülünk. Toljak, ha érzem az ingert. Na innentől maga volt a rémálom. 4-től 5-ig csak toltam, fájásonként 4-et, folyton azt kérdezgettem, kint van már a feje, mondták, hogy már 1mm-t haladt, örökkévalóságnak tűnt ez az 1 óra. Én mindig csak olyanokat hallottam, hogy 2-3 tolófájásra megszületett a baba. Nahát én 1 órán keresztül 2 percenként toltam. A végén már két fájás között is fájt. Én már mindent mondtam, hogy nem akarok szülni, hogy nem akarok több gyereket, mikor lesz már vége. Nem rémisztgetésképpen, de pokoli fájdalmas volt. Lassan elindult ki a buksija, és én megfoghattam. Ez erőt adott, mindent beleadtam. Majd végre kint volt a feje, innen már csak a nagy glutty:o, és megérkezett a teste is. Nem sírt fel rögtön, piszkálni kellett, és bejött a rémálmaim rémálma, a nyakán volt a köldökzsinór!!! De azért kicsit a mellkasomra tették, gyönyörű volt, de még nem fogtam föl. Majd gyorsan el is vitték inkubátorba, merthát pici, meg nyöszörgött, meghát kicsit ő is belefáradt a szülésbe.
Ezután jött a méhlepény és a varrás. Ez már igazi élvezet volt a számomra, pedig utólag kiderült, nem volt egy sima ügy, mert a méhlepény elszakadt, a doki cibálta ki a másik felét.
Amúgy utólag mondták, hogy minden műszer nálam romlott el, gátmetszésnél nem fogott az olló, de ennek ellenére én csak egy nyisszt éreztem. A varrásnál se működött valami, de ezek már számomra mellékesek voltak. A varrásnál én már félálomban voltam(hisz már 3.éjszaka volt, hogy nem aludtam), mindig azt hitték, hogy elájultam, annyira eldobtam magam. De már annyira jó volt, hogy végre nem fáj, pedig sokak szerint ez is nagyon fájdalmas. Hát én a szurikon kívül semmit se éreztem belőle, felüdülés volt a szüléshez képest

Így utólag belegondolva, egy álomszülés volt. Hajnali fél 2-től 5:10-ig tartott, mindennemű beavatkozás, gyógyszer és fájdalomcsillapítás nélkül lezajlott. Félhomályban, halk zene mellett szültem, pedig nem én kértem, de a szülésznőm tudatosan így csináltaKép
Az egész szülőszoba üres volt, csak én "birtokoltam", azt csináltam, ami éppen jól esett, ettem, ittam. Kitolásnál guggoltam is, ez is sokat segített, azt mondták. A világ legszuperebb szülésznője és dokija volt velem, a kisbabám a körülményekhez képest jól volt.
Hát kell ennél több?!

A szülésznőm szerint is példaértékű volt a szülésem, mind a rövidségét illetően, mind pedig az én magatartásomat illetőenKép, merthát hiába éreztem én magam hisztisnek, szerinte fegyelmezetten viseltem, mindig azt csináltam, amit kellett, szépen, csendbenKép Persze mondtam egy-két dolgot, dehát ilyeneket mindenki mondKép


Apuci pedig mindenről lemaradtKép, felébreszthetetlenül aludt otthon, reggel fél 7-kor tudtam csak elérni, amikoris tudattam vele, hogy másfél órája megszületett a fia Képzelhetitek, hogy köpni-nyelni nem tudott...Kép

Örülök, hogy a megérzéseimre hallgattam, és nem maradtam a gyöngyösi kórházban. Még belegondolni is rossz, hogy mi lett volna, ha ott kell szülnöm, ismeretlen helyen, idegen, bunkó orvosok és szülésznők között.
Az is lehet, hogy az az ottani szívhang-leejtés csak a technika ördöge volt, mert soha többet nem fordult elő, pedig a szülőszobán egész éjjel CTG-ztek, két fájás között is, de még a kitolásnál is tartotta a szívhangot. Persze lehet, hogy valós volt a gyöngyösi eset, és talán a küldökzsinór miatt volt, akkor pedig méginkább jobb, hogy megszületett, mégha kicsit korábban is, de egészségesen.

Visszatérve a szüléshez, Kristófka csak 2-3 órát volt inkubátorba, inkább csak a biztonság kedvéért, de mivel tök jól volt, hamar megkaptam. Az első pillanattól kezdve úgy szopizott, mint egy porszívó. De mivel még csak előtej volt, így cumisüvegből kapott még pótlásként anyatejet, elkerülendő a nagyobb súlyesést, és a sárgaságot, ami ilyen pici, korábban született babánál nagyon gyakori.
A 3.napra beindult a tejcsim rendesen, és innentől kezdve rengeteg szopizik a kis drágám. Csak eszik és alszikKép
A tegnap délutáni hisztitől eltekintve Kristóf egy hipernyugodt és kiegyensúlyozott kisbaba 80gr-kat eszik már, ez rekordmennyiség egy ekkora és ennyi idős babánál, utána pedig 4-5 órát alszikNyugodt, boldog, kiegyensúlyozott, napról napra látványosabb szebbKép
Mi pedig a világ legeslegboldogabb anyucija és apucija lettünkKép
Ennél fantasztikusabb, csodálatosabb, elképesztőbb dolog nem létezik a világon!!!

Babus

Kép
babus2005
 
 

 
 

Rémes nap van a hátam mögött, bár délelőtt sikerült végre nyugizni egy kicsit.
Hana tegnap túlteljesítette nyüglődésben és sírásban eddigi minden rekordját. Szeretném az időjárásra fogni, mert ha ez így lesz tartósan akkor még én türelmes mami is fizikailag ki készülök. Éjjel végül fél három körül kerültem ágyba, Hanát mégis a kiságyába raktam le. Fél hatkor enni kért, és nem aludt viszaKép!!! Ilyet még nem tett, nem tudom mi lehet az oka de nyüglődött rendesen. Aztán 8kor adtam neki megint enni és akkor végre bealudt. Már arra gondoltam lehet, hogy beteg, vagy allergiás valamire, de igazából a nyűgösségen kívűl erre semmi sem utalt, tehát elvetettem. A piros pöttyök se tetszenek az arcán meg a testén, bár állítólag ez normális. Megfigyeltem, hogy este mindig intenzívebb. Arra is gondoltam, lehet, hogy érzékeny a levendulás mandula olajra emivel esténként masszírozom. Áttérek a natúrra, és fogadom, hogy drasztikusan csökkentem a csokoládébevitelt.

Tulajdonképp ez az egész szoptatás totálisan összeomlott. Hana két napja kétóránként kér enni, de nem eszik rendesen, viszont minden ébredéskor üvölt, sőt zokog. A kaki mennyiséggel se vagyok megelégedve. (tudom, hogy anyatejes babáknál a heti egyszeri kaki is normális, de akkor is)Kipróbáltam a lázmérős trükköt, de nálunk nem lett eredménye. Viszont nincs láza.Kép Néha álmában is elsírja magát. Lehet, hogy az újabban beengedett látogatók zavarják meg ennyire? 6 hétig szigorúan csak a nagyszülők jöhettek.
Nőtt a feje. Kinőtte a sapiját. Tomi mondta is, biztos azért ilyen nyűgös, mi is ki lennénk ha feszülne szét a fejünk. Kép

Én úgy várom már, hogy megtanulja, hogyha valami jó neki akkor mosolyog. Lehet, hogy már rég megtanulta, csak szarul érzi magát? ááááááááááááá............!!!

Most is itt nyökög mellettem az autós ülésben.

Noémi, azt hiszem ma mégsem mozdulok ki, pedig azt terveztem legalább a teára átugrok, de pont a fentiek miatt lehet, hogy ma nyugis napot kéne tartanom.

Egyébként ma egyedül fogom fürdetni, mert Tomi csak későn ér haza. Elkezdődtek a rettegett hétköznapok.

Szülési fájdalom: én borzalmas fájdalmakra készültem és nagyon féltem attól, hogy nem tudom miféle lesz. Mert ugye van amit könnyebb, van amit nehezebb tolerálni, intezitástól függetlenül. Hát rohadtul fájt, DE szakaszokban jön és két fájás között egyáltalán nem fáj és az annyira jó, hogy erőt meríthetsz belőle. Én az egész szülést úgy képzeltem mint a hullámvasutat és ez be is jött. Mikor indul már nincs kiszállás és ez végülis erőt ad, mert nem rajtad múlik, te biztos nem cseszed el, mennek a dolgok a maguk útján, dolgoznak az erők. És csak hullámokban rossz. Lehet pihenni piciket.
A jógás kismamikkal nekünk kellet olyan gyakorlatot csinálni ami a fájásra készít fel. Tulajdonképp gyakorolni a fájás elviselését. Én ezt kihagytam, mert terhesen már semmi kedvem nem volt ilyen tűrőképesség játékokhoz, nem akartam semmit se feleslegesen elviselni, de leírom hátha segít elütni az időt.Kép
Markolj meg egy jégkockát, és szorítsd addig amíg el nem olvad a kezedben. Ez szimbolizálja a fájást mert kb annyi idő alatt olvad el ameddig egy fájás tart és elég kellemetlen is. Közben kell kikisérletezned, hogy egy ilyen terheléses helyzetben mi az ami segít (a jégkocka elengedésén kívűlKép) és mi az ami nagyon zavaró. Vajúdásnál hasznosak lehetnek az ilyen tapasztalatok. Én ezt sose gyakoroltam, de elméletben tetszik.

Lili

KépKép
savitri
 
 


Na még elfelejtettem, hogy azok akik még nem szültek!Nekem a tena batétből a legnagyobb jött be!Tényleg nagyon sok vér jön ki szülés után!
Szóval nagyot vegyetek,mert különben óránként kell hálóruhát cserélnetek!

Ha lesz időm, neki állok én is a szüléstörténetünkhöz,de ne várjatok valami csoda fogalmazást,mert nem vagyok toppon!

Savitri!Segénykék!Nálunk pont az elenkező van!A doktornőnél esküszöm 5X-6X letrotyizott a vizsgálat alatt!Én semmit nem merek enni,ami irritálhatja,de hát előrer úgysem lehet tudni nem igaz?Kitartást Nektek!
Ja és gyönyörű az utolsó fotón!!!

Puszi:Katy
Katy
 


Sziasztok!

Babus!Kép
Köszönjük a szüléstörténetet, igazán jó volt olvasni és én megint csak erőt merítettem!

Én ma megint kórház, ctg szülésznénivel, aztán doki az ultrahangjával és kezével.
Minden a legnagyobb rendben, Makk-Marcim kitünően érzi magát odabent.
Folyamatos aorta descendens flow, meg jól megnéztünk megint mindent, továbbra sincs köldökzsínór a nyakán,mert akkor ott is tudtunk volna nézni valami színes áramlást vagy mit.
És rákérdeztem,hogy nem nagy-e ez a gyermek, de azt mondta,hogy teljesen normális.
És jól elbeszélgettünk,ez olyan jó mert ilyenkor mindig megnyugszom és már mennék is vissza szülni.
De nincs kizárva az 1-2 hét sem!

Hát, most ennyi mert megint olyan fáradt vagyok!
Ilona(38+2)
Vendég
 


Aura, én a dokinak és a gólyanéninek is hazamenetelünk előtt egy nappal adtam a pénzt. Így adódott alkalom és tök rendben volt. Egyébként a dokim és a szülésznőm is rendszeresen látogattak a gyerekágyon. Lehet, hogy csak a pénz miatt? Kép Nem hiszem.
A varrat szedés amit Orbis írt az is kb ebben az időben történik, de nekem nem volt mert nem kértem, itthon kiesett magától.

Zsuzsi, minden rendben lesz, bár nem jó hír ezt belátom. A babának meg se kottyan az a szuri szülés után. Kitartás nem lesz semmi gond!!!

Közben Hanának elkezdett görcsölni a hasikója és most már túl vagyunk egy hatalmas kakin. lehet, hogy ezért nyűglődött szegénykém.

Tüni, tényleg nagyon drága az a kép! És Kincső tényleg mamabarát. Jól feltankolja magát napközben.Kép

Lányok. mit jelent az hogy egy légzésfigyelő bevált? Ti ismertek olyan történetet amikor ez mentette meg a baba életét? Egy csomót filózom ezen a légzésfigyelőn, mert mi végül úgy döntöttünk, hogy nem lesz, mert ezt csak a szülők lerablására találták ki és hogy a veszély valójában nem olyan súlyos mint amilyen mértékben foglalkoznak vele. És itt is olyan sokan foglalkoztok vele, hogy már-már nemtörődöm anyukának érzem magam. Nem is tudom milyen választ várok.KépKép

Rékacs, klassz hogy működnek a reformok, bár én Hanga babát is mamabarátnak nyilvánítom alapból. Ti hova jártok sétálni?

Nekem ez a Liget még nagyon macerás mert két járművet is igénybe kell vennem mire odaérek. A Margitsziget is közel van de az még megközelíthetetlenebb.Kép

Babus, nagyon tetszik a szüléstörténeted. Meglepően hasonlít a sajátomra, már ami a rövidséget illeti, meg én is egyedül voltam a szülőszobán, ugyanazok a körülmények. Tök jó volt olvasni.

Lili
Kép
még hascsikarás előtt

KépKép
savitri
 
 


Babus! Ez aztán a kalandos szülés mire a végére értem rázott a hideg, sajnálom hogy a párod lemaradt, de azért jó hogy ilyen "rövid" ideig tartott. Érdekes én is azt hittem, hogy hisztizek és kiabálok, de a párom azt mondta, hogy meg se mukkantam és megdicsértek, hogy ügyes vagyok. Félreértés ne essék ha sikitani kell, mert az esik jól akkor gyerünk kiabálni, sikitani.....csak érdekes hogy én azt hittem amit hittem. Jaj, teljesen elkalandoztam,de hiszen nem is rólam van most szó hanem Babusról gratula mégegyszer.Kép

Kép
Kép
bendegúz30
 
 


Sziasztok!
Voltunk sétálni, jó volt, jól elfáradtam, most legszívesebben aludnék Kép Voltam Esztyxnél is, az is nagyon jó volt! Lili nagoyn aranyos, és nagyon jó gyerek. Nekem már egészen tudatosnak tűnt a mosolya is Kép

Katy, nem haragszom rád, csak meg akartalak szólítani, meg valamit örülni annak, amit írtál, de már nem tudtam hozzászólni Kép Ami újat írsz, amihez tudnék hozzátenni, arról nekem még nincs élményem Kép ennyi. Kép

Tüni, elhiszem, hogy ez egy kedvenc kép Kép Csodaszépek!!!

Zsuzsi, remélem már jobban vagy, szerintem is jó a helyzet, ugyanis így odafigyelnek rád. És nem az óránként négy számít, meg nem a keményedés, hanem az, ami fáj is, nem? Nekem is voltak már 10percesek, azt csak a te módszered segített, hogy kitaláljam, hogy nem is azok Kép (Annyira nem azok voltak, hogy 3000-es a méhszájam mégmindig Kép)

Bendegúz, ne veszítsd el a kedved, írj még Kép Nekem is szokott lenni ilyen nincskedvemsemmihez kedvem, mikor a párom meghallja, hogy még babanetezni sem volt kedvem, akkor tudja, hogy tényleg baj van Kép Néha egészen kényszeríteni szoktam magam, mert terápiás hatása van Kép Meg most már azért főleg a babák vannak...
Nem sikerült tegnap képet feltenni? hajráelőre ám vele Kép

Na, asszem mást most nem is akartam, felöltözöm gyorsan mert fürcsi után vagyok, azt minnyá itt a srác, aki szereli a konyhabútort Kép

Majd mégjövök talán...

Kik.
38+5

kikocska
 
 


Lili, hogy mondhatod, hogy macerás??? A 20-as és 30-as busz is megáll Újpest-központnál, valahol a metró közelében, meg a Hősök terén is... csak szólok. Ez nekem egy... mondjuk busz, de kendővel mindegy, nem? (és ezek nem is zsúfolt járatok annyira...)

kikocska
 
 


ezt nem is tudtam.
utánanézek

KépKép
savitri
 
 


Savitri
És még a dokink is ugyanaz voltKép

Most evett a törpém, 90gr-ot, elképesztő ez a srácKép Hová fér egy 2700gr-os babában ennyi kaja?!Kép És még utána is keresett volna tovább, szopizta a kezemet is, de már megállj parancsoltam neki, most épp cumival kábítja magát álombaKép Ettől este 8-ig tuti kómában leszKép
Anyukám már elkezdett aggódni, hogy mi van, ha túleszi majd magát. De szerintem szoptatott babánál ilyen nem lehetséges. Hisz ha nem bírja már tovább, akkor abbahagyja. Meghát nem 3 óránként eszi meg ezt a rengeteg mennyiséget, hanem 4-5 óránként. És hiába álltunk meg 70-nél, ha ő tágra nyitott szemekkel keresett tovább. Ő ennyit igényel, ez van. Szerintem. Be akarja hozni a lemaradástKép

Babus

Kép
babus2005
 
 


nahát! tényleg.
én meg bénáztam a metróval meg trolival vagy villamossal.

KépKép
savitri
 
 


Babus, vajon a szülésznőnk is ugyanaz volt?
egyébként ha túleszi magát, 10 perc múlva visszabukja a felesleget. Nektek most úgyis gyarapodni kell.
Olyan drágák a babák amikor szopiznak! Olyan kis lelkesek.
Lassan adok Hanának is, eddig cumival bírtam türelemre.Kép

KépKép
savitri
 
 


Savitri
Az tuti nemKép, az én szülésznőm egyébként nem vállal külön szüléseket, nekem protekcióm volt nála, azért vállalt elKép

Babus

Kép
babus2005
 
 


na, megoldottam a közös sétákat Kép Egyébként érdekes, hogy ugye mi is voltunk arrafelé albérletben, és a Gergő ugye mindig ott volt, én nem annyira, max 1-2 napot hetente, mégis én fedeztem fel ezeket a buszokat Kép sose ment vele, amíg egyszer rá nem beszéltem Kép szóval ezek olyan szellembuszok, pedig jó gyakran járnak...

Babus, asszem van itt egy-két olyan baba a topicban, akinek már beszabályozták az evésidejét, nehogy túlegye magát, mert attól fáj a hasa... De nem akarok észtosztani, mert ez csak az, amit itt olvastam...

Bendegúz, már előbb is akartam írni, csak elfelejtettem, hogy jó, hogy lassan azért jó emlékek is jönnek elő a szülésedről Kép Egyébként te nem írtad le így, ahogy most Babus is? Nem emlékszem rá, hogy olvastam volna... Persze lehet, hogy igen, mert azért részletek megvannak... No, mindegy.

kikocska
 
 


Sziasztok,

Köszi a nyugtatást mindenkinek, meg a tanácsokat légzésfigyelő meg mérleg ügyben. Most már picit jobban érzem magam.

Babus: elég kalandosnak tűnik ez a szüléstörténet. Szerintem az egészben az a legjobb, amikor az ember túlvan rajta. Vagy rosszul gondolom ?

BAGZER merre lehet .....

Továbbra is nagyon édesek a babák. És még azt akartam leírni, hogy én ugye a Jánosban fogok szülni, és sokat sok rosszat mondtak már erről a kórházról, de mióta ctg-re, meg most már dokihoz is oda járok (nem a magánrendelőbe) csak pozitívat tudok róla mondani. Rettentően kedves a személyzet, eddig semmilyen vizsgálatra nem kellett várni, minden időre, bejelentkezésre megy. Szóval eddig tuti. Remélem nem szólom el magam így szülés előtt...

Aura: nekünk azt mondta a doki, hogy varratszedéskor adjuk oda a jussát... A szülésznőnek meg gondolom valamikor a szülés utáni napokban. Gondolom majd még az EDÁ-ért érdemes lesz az anesztesnek bekészíteni egy kis paraszolvenciát, amit akkor rögtön rendez majd a férjem, ha igényeljük. Hát nálunk ez a terv...

Zsuzsi
vzsuzsi
 
 


Zsuzsi, tényleg jó az a szuri, ne aggódj, nem lesz semmi baja a babának. És ha utána kap antibiotikumot, az se tragédia, majd jól felturbózod anyatejjel. A lényeg, hogy tudják, hogy van ez a bacid, mert előre gondolkoznak.

Tudod, Leventének is volt tüdőgyulladása, ha előbb tudják, hogy számíthatnak rá, "rutinból" meggyógyítják. Sok babának van viszonylag.
Persze nem jó, de nem életveszélyes.Ha szülsz, azt meg tudni fogod. Legfeljebb bementek potyára. Egyébként fájni fog a keményedés, és első baba amúgy se lesz meg olyan hamar. No para, lehetne sokkal, sokkal rosszabb is!

Puszi
Noémi és Levente, aki makk egészségesKép
vghnoémi
 
 


Megírtam a születéstörténete, de nem sikerült a helyére rakni a yahoon. Kikocs! Segíts! Hogy tudom berakni a többi közé? Vagy nbetennéd,valami értelmesebb címmel? Köszi
rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs
 
 


Hát sziasztok!

Levente véfre tök jól alszik, nem fáj neki semmi. Ez a séta jó voltKép, bár már kezdem magam kellemetlenül érezni, hogy babázok, a többiek meg nemKépDehát csak lesznek babás séták is már, nemigaz?

Lili, Zsuzsi, nekünk nincs se légzésfigyelőnk, se babafigyelőnk, és mérleget béreltünk, ami ilyen régi bigyó, de állítólag pontosabb a digitálisoknál. Alapvetően úgy vélekedek a kérdésről,mint Lili.

Babus, a szüléssztorid érzékletesKépSzegény apuka, nem volt csalódott, hogy lemaradt? Hány hetes voltál? És igenis tudják túlenni magát a babák, és Levente nagy kínok árán tud csak bukni annyit, amennyi jó neki.

Lili, Hana most már jól eszik? És nem a hasa fáj, amikor nyüglődik? Mert a sok tejcukor okozhat hasfájást...De ezt most nem tudom, csak kérdezem.
És ezek a lányokKép nem jöttek ám teázni, úgyhogy be kell pótolniKép Holnap nem tudom milyen idő lesz, de ha sétálunk egy picit, alkalmat is keríthetünk rá. Pocakosok közül is jöjjön, aki bírja!

Katy, tök jó, hogy jó a dokitok.
Rékacs, mi is napirendezünk: láncetetés 5-kor, 7-kor, 10-kor. Aztán 4-ig alvás. No mit szólsz? És tök jó a séta, nekünk is feldobó volt. Szeritned milyen típus Hanga a Tracy Hoggos kategóriák szerint? Levente végigalussza az összes sétát, sőt, utána is lépes még órákat aludni. De nem hagyom most már, mert azt hiszi, akkor van éjszaka.

Ja, Lili, Levente is ébredt éjszaka 2-kor, valami front van szerintem, mert ő is nyűgös már tegnap óta. Szeritnem bízz ebben, amíg be nem bizonyosodik az ellenkezője.

Puszi:
Noémi
vghnoémi
 
 


sziasztok lányok, itt vagyok!!
csak nem akartam az önsajnálatommal, és pesszimizmusommal itt fárasztani mindenkit!!

nagyon köszönöm újból a kedves szavakat, teljesen meghatódtam tőlük!!!!!!!!! nagyon jól estek!!

ma túráztam egy kicsit, hogy majd hátha, de eddig semmi.... úgyhogy szééépen, türelmesen(grrrr) kötni fogok-rögtön kész a kistakaró, meg varrok egy nagy zsebes tárolót picurnak, hátha megtetszik neki, és megvizsgálná közelebbről is!!!!

megyek is, mert eléggé elfáradtam!!
puszi mindenkinek!!!!!!!
bgz, aki holnapra van kiírva................

KépKép

KépKép
bagzerka
 
 


Bagzer, az önsajnálkozás ebben a topicban szerintem abszolút terápiás jellegű, ráadásul mindenki szívesen olvassa, ahogy itt olvastam a bátorításokat, szóval hajrá.
A zsebes tárolóval meg remélem nagyobb szerencséd lesz, mint nekem, bár én még nem edzettem rá, hogy használjon... Kép

Na, asszem bepróbálom ezt az új sorozatot, a jóban-rosszbant, kíváncsi vagyok, milyen... Gergő ma túlórázik, igaz ez a ritkább, tegnap is vagy 2 órás ebédszünetet tartott, holott nem is jár neki hivatalosan... Szóval nem morgolódom, hanem kihasználom, hogy nem szól le érte, hogy sorozatot nézek. Kép

Rékacs, küldd el a mailcímemre, felteszem neked, ha nem sikerül. Egyébként meg úgy kell, hogy rámész a files linkre, ott a születéstörténetekre, mikor azon belül vagy, a címek felett vannak linkek, katt az Add file -ra, aztán choose gomb, kiválasztod a gépedről a fájlt, és a description-hoz pedig beírod, hogy mondjuk Rékacs Hangája, vagy valami címet.

kikocska
 
 


ja, és upload file a vége Kép

kikocska
 
 


Kikocs! De már feltettem, csak nem a születéstörténetek mappába és nem tudom átrakni oda! Az a bajom!
Szóval az ott ami szülés névre hallgat az az én születéstörténetem.
Mindenki! szóval a yahoora raktam, mert írtó hosszú lett!

Babus! A Te történeted nagyon jó volt, az vett rá,hogy végre befejezzem.

Képzeljéztek! elhatároztam, hogy az öt órás etetéstől ébren tartom Hangát, hogy a fürdetés után aludjon. És erre a kisasszony tök magától ébren van. Hat óta a szoptatóspárnában fekszik és néz a polipot az igaz barátját!!Kép Az én lányom tökéletes!!!!!

rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs
 
 


akkor átteszem, és utána kitörlöm a másikból... Kép És gratulálok a tökéletes lányodhoz Kép

kikocska
 
 


Sikerült! Itt van BenceKép
Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
bendegúz30
 
 


nos, máris jobb kedvem lett!!! Kikocs miattad meg a nyafogást bátorító hozzászólásod miattKépKép!!!
meg most este még kimegyünk a tesco-ba, egy kis feltöltésre, most hogy anyu megszereltette a fridzsit, meg a boljlert, meg a wc-t, hmmmmm..... szóval kezdünk normál-ember módjára élni!! hurrá!!
és hát egy kis vásárlás mindig jobb kedvre derít!!Kép

Rékacs, remélem sikreült feltenned a szülés történeted, mert most utánanézek ám!

Babus, húúú, azért irigyellek a szülésed miatt! jó, azon kívül hogy apa nem lehett ott..... asz eléggé megviselhetett téged, bár ez nem jön le a sztoridbólKép szóval gratula nektek!! ügyesek, és szerncsések voltatok!!

no, kötögetek, anyó-módra!!
bgz

KépKép

KépKép
bagzerka
 
 


Bendegúz!
nagyon édes a fiacskád!!!!!!!!!!!!!

KépKép

KépKép
bagzerka
 
 


most kaptam sms-t Vicától, hogy holnap valószínű mennek is haza!!!!! tök jóóó nekik.......

télleg, Savitri, megkaptad este az emailemet, mert válaszoltam ám, de lehet hogy elbénáztam??!!!
b

KépKép

KépKép
bagzerka
 
 


hát jól nincs itt senki......

Rékacs!!!!! olyan jó volt olvasni a szüléseteket!!!!! tök jól leírtad! és talán egy kis erőt is adott, hogy én is kibírom....mert mostanában szt gondolom hogy én biztos extra érzékeny, és gyengusz leszek..... de háááthaaaa

KépKép

KépKép
bagzerka
 
 


Réka!
Küldd el a mailemre a történetet, és egyébként is micsoda merénylet ez a yahooval? Utállak, én akkor sem yahoozok!!

Egyébként olyan jól panaszkodtok most én is fogok: egyik gyerekem kimegy a betegségből a másik bemegy. Jövünk megyünk jaj de jó nekünk. Most tojás líkőrrel kicsit kiütöm magam aztán kezdjük az éjszakát,
Tegnap hajnalban volt kis hányás, ma nem tudom mi lesz...- mármint legkisebb utód hányt nem a szülő, annyit azért nem iszom!

Ja a légzésfigyuval kapcsolatban akartam hozzászólni, na majd most jól hozzászólok.
szóval tök aegyetértek azzal amit Savitri írt, de engem így öregecskén elkapott a hév, mert ugye olyan málységes mély depim volt, hogy állandóan a gyerek légzését figyuztam, ezt még megspékeltem egy jó pár bölcsőhalál sztori olvasással, na ezt követően vettem meg a légzésfigyut.Arra tényleg tök jó, hogy utána nyugiban tud aludni a mélyen depressziós anyuka. ha ilyenem lett volna 14 éve, lehet hogy hamarabb átestem volna a dolgon . Na de ez nem tuti, ezt aztán már 6 öregaszony sem tudná megválaszolni, hogy hogy lett volna a legjobb.

Na pusz mindenkinek!
nullácska
 
 


Sziasztok!
Na most én is mindenféle reagálás nélkül csak úgy nyafogok egy sort!
Szóval a Városligetben tett séta után (ami egyébként nagyon jó volt) hazafelé olyan érzésem volt, mint még soha! A földalattiról már nem túl nagy kedvvelé szálltam le, de még elment. Aztán a buszon már elgondolkoztam, hogy megyek egy kört. Végül leszálltam, és akkor olyan érzés fogott el, hogy itt most azonnal leülök az út közepére, és soha többet nem megyek már innen sehova. Egyszerűen kényszerítenem kellett magamat, hogy tegyem egyik lábamat a másik után. Ráadásul egy saroknyit lépcsőn kell lefelé menni, ahol már könnybelábadt a szemem és minden lépésnél remegett a lábam. Attól féltem, hogy összecsuklom és legurulok. Nagyon rossz volt. Végül mégis hazaértem valahogy, bár még életemben nem tartott ennyi ideig két emelet megmászása. Itthon levetettem magamat egy székre, és ha be nem pisilek majdnem, talán fel sem állok. Aztán befeküdtem az ágyra, és kb 3 órán keresztül meredtem magam elé mozdulatlanul. Pedig addigra Áron is itthon volt már, néha odajött, aggodalmasan végigmért, és mondta, hogy pislogjak kettőt ha élek még Kép Ezen kuncogtam egy kicsit, amitől megnyugodott.
Aztán egyszercsak varázsütésszerűen ez elmúlt. Most tök jól vagyok. (bár azért azt hiszem, az alvás ma is menni fog)
Szóval én nem tudtam, hogy így el lehet fáradni. Azt hiszem, feléltem a tartalékaimat. Vagy nem tudom. Na most visszavackolom magamat az ágyra, majd már szerintem csak reggel jövök:
Puszi:
Orbis (40!!)
Kép
orbis
 
 


Sziasztok Kép

Egy üzenetet hoztam nektek:
Ilonanna örömmel tudatja, hogy ma reggel megszületett a kisfiuk, Márton. 3400 gr, 54 cm, mindketten jól vannak Kép

Lirian
lirian
 
 


Ilona! Óriási gratula! remélem olyan szülés volt,amilyet elképzeltél!!! És sok tejcit is kívánok!!!

Képzeljétek tegnap a lányom, mint már említettem hattól nézelődött. de nem akármeddig!! Nyolcig!!! Akkor megfürdettük, ahol hangja nem volt, sőt mintha élvezte volna!!! Aztán evett. Kilencre ágyba került, mint akit fejbevertek aludt FÉL NÉGYIG!!!!! Aztán meg most negyed nyolckor kelt!!!!
Hát semmit nem merek elkiabálni,de ez az egy nap is szuper volt,ha meg folytatódna.......!!
Az biztos,hogy február elsejét mintanappá nyilvánítom(ez oylan mint a "minta lakótelep", a József AttilaKép, ez a követendő példa,bár a lakótelep annyira nem jött be,de a napnál hátha jó....)
Ja, nem tudok képet przentálni(na milyenm szavakat ismerek???!!),mert a fényképező eleme a légzésfigyelőben van(amitől nyugodtan alszik anyukaKép) és napok óta kérem Apát, hogy vegyen már tartós elemet az OBI-ba, ami ott van a munkahelye mellett,de eddig nem sikerült nekiKép.
Szóval, ha lesz elem, lesz kép!!!
És így azt sem tudtam megörökíteniKép, ahogy a ma három Hetes nagylányom tegnap este nagylánnyá vált és kinyilt a csipája!!!!Kép

rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs
 
 


Ilona rövid összefoglalója:

'I. emelet 31. Éjfélkor elfolyt a magzatvíz, rögtön 5 perces fájások egyre intenzívebben. Lebeszéltek az EDA-ról, nagyon gyorsan tágultam! 5.44-kor kint is volt.'

Lirian
lirian
 
 


Hűha! Ez aztán a hír! Nagy -nagy gratuláció Ilonanának és Marcikának és várjuk Őket vissza!

Nem semmi visszaolvasni Ilonanan tegnap délután 16:40-kor írt üzenetét !

Kikocs: kezdenek minket alulról-felülről bekeríteni!!!

Szép napot mindenkinek.Puszi,
zsuzsi
vzsuzsi
 
 


"Én továbbra is sétálgattam és kakiltam, meg fájtam" -
ezt idemásoltam Réka sztorijából annyira tetszett.

Orbis tépelődésére, hogy lehet-e a szülésre felkészülni annyit reagálnék, hogy én ugye 3X szültem már.
-az elsőnél volt bennem egy titkos remény, hogy lehet hogy nem is fáj majd annyira ( mert ugye nem tudtam semmit a dologról) természtesen alaposan kiaakdtam az egész világra főként az összes pasira, hogy ez FÁJJJ!!!
-másodiknál ikreket szültem : na most ugye olyat se csináltam még, gondoltam dupla szar lesz, tehát az első szülésx2= nagyon fáj, de erre már eleve így készültem, nem is reménykedtem. Aztán kellemes meglepi volt, hogy nagyon gyors, könnyű és gyönyörű élmény volt
-harmadiknál pontosan úgy éreztem megam, mint mondjuk a 62. nehéz vizsgám előtt : tudom hogy 61X már tök jó voltam , de fog menni 62.ikre is???? Szóval olyan bizsergetően izgalmas, hogy nem tudod mi lesz, de sejted, hogy jó lesz a vége. Az egyes részek még a jövő homályában mégis az egészről már van előre egy képed, ezt rakosgatod, tologatoD a szülés előtti napokban mint egy puzzle-t.Aztán szülés közben már ismerős mozdulatok, ismerős fájdalom, mégis valahogy más.
Igen szokták ezt mondani hogy minden szülés más. és mindegyik ugyanolyan.
A harmadik szülésemnél éltem át először, hogy megkaptam rögtön a babát ahogy megszületett ( 1991-ben erről még szó sem lehetett, az ikreknél nagyon kellett figyelni a második babára, utána meg rám kellett nagyon figyelni, így kimaradt )Ez a mellemen a baba ez nagyon kellett!!!Nem hittem, hogy ez ennyit jelent és nagyon csodálatos élmény volt, soha nem felejtem el, és most is bőgök ha erre gondolok.

Na nem tudom, hogy segítettem -e Orbisnak és a többi első szülés előtt állónak, de mindenesetre szorítok Nektek!
Na pusz.
nullácska
 
 


Sziasztok, nem nagyon van kedvem most írni, de azért röviden. Úgy tűnik megoldódott az összeomlás, a tegnap délutáni kaki óta visszatértünk a rendes kerékvágásba, legalábbis ami a szopikat illeti. Sajna Hanánál még mindig fél háromkor van a lefekvés idő és ma se volt türelmem az ágyában altatni. Viszont olyan édi volt, mert hajnalra teljesen odamászott hozzám és fejét a karomhoz nyomkodta. Megzabálom. Azt hiszem igazából én nem akarom még a kiságyban altatni. Meg hát így legalább vizszintesben vagyok, amíg megy a hancúr, nem pedig az ágya mellett szobrozok majd elájulva. A járkálás fázis természetesen így se maradhat el.Kép
Ma reggel megint zöld trutyikat húzgáltam ki az orrából. Ti csináltok ilyet babások?

Orbis, az interbook visszaírt, hogy nem tudják hozni a könyvet és, hogy majd értesítenek ha megérkezik az utánnyomás. Egyébként meg tök köszi, hogy foglalkoztál vele. Ha esetleg elérsz a mammutig és nem kell közben a kórházba menned(Kép), és van a könyvből akkor félre tetethetnél nekem és szólhatnál sms-en
Szar lehetett az a fáradtság roham. Mintha nekem is volnának hasonló emlékeim. Az ember csak pörög pörög, aztán hirtelen rájön, hogy elszámolta magát és már ahhoz sincs ereje, hogy az ágyig elvánszorogjon. Pihenj! mert fáradtan nem jó szülni, de ezt már annyit szajkóztam, biztos nagyon unod.

Képzeljétek, ma reggel felfedeztem, hogy a netpincérnél van online bevásárlás is. Ez engem csak annyiban érdekel, hogy a giga mennyiségű ásványvizet, amit most már nem csak Tomi, de én is fogyasztok, házhoz hozza valaki. Nagyon megörültem, mert napok óta megy a huza vona tomival, hogy mégiscsak ő a férfi és menjen már el egy nagyobb adag vízért. De belátom, hogy nem jó móka több kört futni mire felhozza a készletet. Mert nem jó ám nekem akármilyen víz. Nekem a szentkirályi szénsavmentes kell, azt meg nem lehet mindig kapni.
Ja, és ma érkezik a második biozöldség adag, amihez extrába rendeltem biohurkát(Kép) is.

na mégis jó sokat írok látom

Bendegúz, a fiad tökéletes! Annyira klasszikus kisbaba feje van! Nagyon drága!

Bagz, én is ccsak bátorítani tudlak a nyafogásra. Imádjuk!! Megkaptam a hajnali mailt ha arra gondolsz.Kép

Ilona, gratula hegyek, jól begyorsítottálKép

Rékacs, most már kezd kínosan jól viselkedni Hanga. Követelem, hogy oszd meg velünk titkaidat.Kép

Kép
Hana éjjel egykor altatás közben. Babakocsiban tologatom, mert este már fáj a hátam a kendőtől, de a vége mindig a kendő.Kép

KépKép
savitri
 
 


Sziasztok!
Úgy reagálnék sokat, de egysterűen nincs ihletem.
Épp "Apát" várom hogy menjünk apaságit intézni, de eddig nem adta jelét, hogy úton lenne Kép na mindegy, legfeljeb az én nevemre kerül a bébi, végül is úgyis az én lányom. Nem is szontyizok tovább, elvégre még van remény...csak hinnék benne, jajj!

Megyek viszont ctg-re du, most lesz az első és nagyon kíváncsi vagyok mit produkálunk. Bagz, te nem leszel kórházközelben?

Kikocs,
olvastam amit Zsuzsinak írtál a fájásokról, gondoltam hozzáteszem az én tapasztalatomat, ami lényegében abból áll, hogy nekem nem Xperces fájásaim vannak, hanem fáj egyszerre 15-20 percig is mondjuk délelőtt, aztán mondjuk délután megint, de van, hogy csak este, szóval teljesen redszer nélkül. Ehhez képest nyitva vagyok egy ujjnyira. Mondjuk nem tudom ez a fájásoktól van-e vagy a lépcsőzésektől, csak gondoltam leírom nektek.

Megyek hamizni, hátha elmúlik ez a nyomi hangulat.

És Babus én is gratula természetesen!!!
Ilona neked is megy a nagy gratuláció!

Pussz, Aura+Erika
36+6
aura
 
 


Rékacs, jó kis szülésed volt neked is! Szülni jó, hurrá!

KépKép
savitri
 
 


Rékács: én is elolvastam a szüléstörténetet. Nagyon sokat segít nekem, hogy lelkileg felkészüljek a dologra és nagyon jókat derültem is rajta.Köszi szépen.
Nullácska neked is köszi a kiegészítést.


zsuzsi
vzsuzsi
 
 


Én csak azzal bíztatom magam, hogy ne útáljam RékacsotKép, hogy 3 hetesen Levente is ilyeneket csinált. Mostanában azonban egyre fáradtabb vagyok. Folyton fáj a pocakja, most próbálom 3 óránként etetni, hátha segít neki. Azt figyeltem meg, hogy ha háton teszem le,akkor nagyon jó neki. Hasra fordítom, és akkor kezdődik az egész. Most a következő szopi után megpróbálom háton altatni, bár utálom....Nem is írom le az éjszakát, mert nem érdemes. Keveset aludtam, és nagggyon fáradt voltam. Ez a lényegKép Azt mondják, lehet, hogy igazuk van, hogy a 2.,3. hónap a legrosszabb...Valószínűleg addigra dől ki teljesen az ember. Na én kezdekKép Úgyhogy most erőt veszek magamon, és alszom, mikor ő. Vagyis igyekszemKép

Ja, és Rékacs, nagyon klassz a szüléstörténeted. Stílusos is, mókás is, és szép is.

Ilonana, gratulálok, jó gyorsan ment!Kép Kérünk képeket!Kép

Lili, mi együtt dőlünk kiKép De jó!Kép

Puszi:
Noémi
vghnoémi
 
 


Sziasztok!

Én nem igazán merek már álatlános érvényűt írni a napjainkról,mert őszíntén nem igazán látok egyenlőre benne rendszert!Viszont már babakocsiban is,meg ágyban is alszik egyedül ami fantasztikus, mert az első pár napban elképzelni sem tudtam!
Hurrá!Kép
Különben vicces,hogy milyen kicsi dolgoknak is mennyire tudunk fáradtan örülni nem?

Egy kérdés!Nálatok volt zöld színű kaki?Liliékrők jutott eszembe (hogy Hanának zöld truty jött az órrából,nálunk tegnap a másik oldalon volt!)Mintha füvet evett volna!Tudtok erre valamit mondani?

Ilonának gratulálunk!!!
Kép

Most már Kikocs Te vagy egyedül Schöpf-Méreis nem?Úgyhogy hajrá!

Orbis!Bagzer!
Kép
Csak mert nagyon nagyon sokat gondolok ám rátok!!!
Tényleg pihenjetek sokat!Bár én is képtelen voltam rá hiába mondták!

Meg nagyon tetszett,amit Nullácska írt a szüléséről!A legcsodálatosabb tényleg az volt, amikor Dávidot magzatmázasan a hasamra tették és Laci elvágta a köldökzsinórt!(És nem ájult el!!!Kép)
Lassan folytatásosban megtudjátok az egész szülés sztorimat!Kép

Puszi mindenkinek!!!
Katy és Dávid
(1hét+1)
Katy
 


<pre>
2004/2005 téli mamák Kora Szülés ideje baba Baba neve: Méretei: Kórház neve
1. MaricaKép 35 2004.11.13.Kép 2 Mariann 4200g/53cm Szeged/ Klinika
2. BendegúzKép 30 2004.11.19.Kép 1 Bence 3750g/57cm Bp./Szt.István kh.
3. Márti05Kép 31 2004.11.01.Kép 1 Brigitta 3450g/50cm Bajcsy kh.
4. BringaKép 29 2004.11.18.Kép 2 Bernárd 3400g/54cm
5. EsztiKép 22 2004.12.09.Kép 1 Lili 2770g/52cm Bp./ Schöpf-Mérei kh.
6. DiánaKép 28 2004.12.08.Kép 1 Dominik 2930g/50cm Bp./Szt.István kh.
7. MackósajtKép 32 2004.12.07.Kép 2 Nem tudom??? 3600g/58cm Bp./Szt.István kh.
8. CsillaKép 29 2004.12.17.Kép 2 Péter 3900g/53cm
9. HulcsiKép 28 2004.12.19.Kép 1 Benedek 3700g/58cm Bp./Szabolcs u.
10. KatinkaKép 27 2004.12.23.Kép 1 Lili 3100g/54cm Székesfehérvár
11. LiliKép 31 2004.12.18.Kép 1 Hana 3050g/50cm Bp./MÁV kh.
12. EdinaKép 23 2005.01.10.Kép 1 Bálint 3700g/54cm Rókus kh.
13. GabiKép 20 ?Kép 1 Zsombor ? Bp./ Schöpf-Mérei kh.
14. NoémiKép 23 2004.12.16.Kép 1 Levente, Donát 2680g/45cm Bp./Szabolcs u.
15. RékacsKép 30 2005.01.12.Kép 1 Hanga 3700g/55cm Bp./ Schöpf-Mérei kh.
16. MártiKép 29 2004.12.17.Kép 1 Péter,Benjámin 2700g/52cm Bp./ Schöpf-Mérei kh.
17. HanitkaKép 29 2005.01.18.Kép 1 Hanna 4450g/55cm Bp.
18. KireKép 33 2004.12.28.Kép 2 Erik 3150g/51cm ?
19. TüniKép 28 2005.01.12.Kép 2 Kincső 3100g/57cm Bp./MÁV kh.
20. BrigiKép 30 2005.01.13.Kép 3 Máté 3620g/53cm Bp./ Bajcsy K.
21. Eszter2004Kép 28 2005.01.30.Kép 1 Petra 3300g/55cm Bp./MÁV kh.
22. Orbis 23 febr. 1. 1 Botond Merse/ Csenge Borka Bp./Margit kh.
23. VicaKép 29 2005.01.30.Kép 3 Zsuzsanna 3580g/ Bp./Szt.István kh.
24. Bagzer 26 febr. 2. 1 Simon, Bp./Szt.Imre kh.
25. KatyKép 27 2005.01.25.Kép 1 Dávid 3460g/53cm Bp./ Schöpf-Mérei kh.
26. Mazsom(Zsuzsa) 27 febr.7. 1 Lili Tatabánya/Szt.Borbála
27. Cicmerák 24 febr.8. 1 László,Gergő Bp./Szt.István kh.
28. Flo 28 febr.10. 1 Matyi Bp./Szt.István kh.
29. BabusKép 25 2005.01.27.Kép 1 Kristóf 2700g/52cm Bp./MÁV kh.
30. IlonaKép 29 2005.02.02.Kép 1 Márton 3400g/54cm Bp./ Schöpf-Mérei kh.
31. Zsuzsi 29 febr. 13. 1 Marcell/ Zsófi, Ágnes Bp./Szt.János
32. Kikocska 26 febr. 13. 1 Réka,Borbála/Gergely Bp./ Schöpf-Mérei kh.
33. Tamesz ? febr.16. 1 Marcell,Kristóf Kistarcsa
34. Rózsika 34 febr.19. 3 Lili Bp./Rókus kh.
35. Ttika 32 febr.19-20. 1 ? Győr/Petz A. kh.
36. Vera 30 febr.20. 2 Matyi Bp./Szabolcs u.
37. Timi 26 febr.23. 1 Máté, Levente Pécs/Szülészeti klinika
38. Zsuzsa 28 febr. 26. 1 Áron Bajcsy kh.
39. Aura 23 febr. 26. 1 Erika Bp./Szt.Imre kh.
</pre>
Katy
 


Bendegúz!

Gyönyörű a fiad!De gondolom ez nem titok a számodra!
Katy
Katy
 


Sziasztok!

Először is Nullácska, nagyon köszi, hogy megosztottad velünk!! Most épp nem próbálok felkészülni Kép Szerintem majd mikor befekszem a kórházba, újra rámtör ez Kép

Savitri!
Sajnálom, hogy nem jött össze. Pedig épp kezdtem arra vetemedni, hogy én is megrendelem. Voltam ma a Mammutban, de sem a Libriben, sem az Anima könyvesboltban nincs belőle. Szerintem túlságosan elterjedt a hír a babaneten, hogy ez milyen tuti, és felvásárolták Kép
Ja, meg már régebben akartam írni neked, hogy végeztem a baba memoárjával, és végülis nem rossz, de nekem a kismama naplója után kicsit csalódás volt. Azért ha érdekel, egyszer odaadom szívesen. (bár nem tudom, mikor találkozunk legközelebb, városligeti sétára asszem most egy ideig nem megyek Kép)

Aura!
Ez a jó hozzáállás! Nehogy idegesítsd magad! Ha a te nevedre kerül, az nem változtat semmin! Tojd le azt a pasit!

Kikocska hová lett??? Igazoltan hiányzik, csak nem emlékszem? Hahóó, Kikocs!

Ilonának gratula! Nem semmi ez a sztori. Egy ilyen szülés rendel nekem is!!! Kép

Voltam ctg-n. Hát semmi változás Azt mondta a szülésznő, egy fia fájás nincs rajta Kép
Viszont azt is mondta, hogy ez egy büdös kölök már most Kép (Osztom a véleményét) Ugyanis elmászott a ctg elől, és mindig alig találtuk meg újra. Kis izgága.
Ja, és elmesélte, hogy ez a szülésmegindítás hogy lesz: első nap valami méhszájlazító zselével kezelnek, hátha felpuhul. Talán második nap is, ha van esély, hogy használ. Aztán legkésőbb a harmadik napon pontot tesznek a dologra. Így vagy úgy, az a két nap zselézéstől függ. Ja, ez csak akkor, ha nem nyílok addigra egy ujjnyit sem.

Viszont reggel óta iszonyúan görcsöl a fejem. Lehet, hogy nálam ott jelentkeznek a fájások?? KépKép
Pedig aludtam is, aránylag egész jól. Csak néhányszor ébredtem (egyszer arra, hogy Áron röhög álmában) de mindig vissza tudtam aludni egész hamar.

És akartam írni, hogy már többször megpróbáltam elolvasni Rékacs meg Babus szüléssztoriját, de nem megy... bocs, talán ha lesz nekem is, akkor rá tudom venni magamat. Most nincs hozzá idegem...

Na megint regényt írtam, megyek is, puszi:
Orbis (40+1...hjajj)
orbis
 
 


Jaj, az jutott eszembe, hogy egyszer Aurával felraktunk ilyen tojásokat meg csibéket, és utána volt egy csomó szülés! Most annyian várunk már rá, kipróbálom hátha nekünk is használ!!!
KépKépKépKépKép
Kép
orbis
 
 


Tettem fel képeket Dávidról!
http://babanet.hu/album/main.php?album=4653


Ide nem tudok!Kikocs!Már 100-szor leírtad, hogyan kell kicsinyíteni a képeket?
Photo Editorunk van és ott nem akarja!

Orbis!Adok én is csibét meg ilyeneket Nektek jó???


KépKépKépKépKép
Katy
 


Katy, tök normális a zöld kaki, valószínű csak több időt volt a pellusban, azért zöldült be. Ne aggódj!KépÉs az alvás egy nagy fegyvertényKép, örülök veled!KépLevente is csak akkor nem alszik el egyedül az ágyban, ha valami baja vsn-nem elég fáradt, vagy fáj a hasaKépáltalában ez az ok, vagy egyszerűen még egy picit babusgatni kell.
És attól se ijedj meg, ha Dávidnak fájni fog a pocija, valamennyire minden babának fáj, még nem kialakult az emésztőrendszerük.

No ennyi. És írd a parákat, mert a kakin pl. én elég sokat paráztam az elejénKép

Végre elküldöm,eddig nem sikerült. Katy után írtam. Babások, front is van? Levente szinte egyfolytában sír, nem tudom, hogy csak a hasa-e... Vagy hogy az-e egyáltalán. Egy ideig bizots, de amúgy?...

Noémi, aki most kezd éhes lenni, de nem tud enni, mert Levente az ölében van, és kivételesen elaludt...Kép
vghnoémi
 
 


Katy!
Köszi a csibéket!!! Hátha ér valamit (valakinek)
Dávid nagyon édes!! Babázzál vele helyettem is!!!!
Puszi!
orbis
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?