Új privát üzeneted érkezett!

Gyuri,

köszönöm a gyors válaszát. Még egy kérdés: most vagyok a 36. hét végén. Milyen következményekkel járhat a diabétesz a Picire?

üdv: Timi
timcsi8

Timcsi!
Erre olyan sok miondent lehet válaszolni, de csak halálra ilyeszeteném. Ezért egy mondatban: ha UH-on nem látszik túl nagynak, akkor valószínűleg semmi baj nem lesz. Mindazonáltal én mindíg azt üzenem ilyenkor, helyes olyan helyen szülni, ahol felkészült neonatologus veszi át a gyereket a szülőszobán és van koraszülött ellátási lehetőség (koraszülött osztály, vagy intenzív) Óvatosságból.-
gyuri
Szeged

Timcsi!
Erre olyan sok mindent lehet válaszolni, de csak halálra ijeszteném. Ezért egy mondatban: ha UH-n nem látszik túl nagynak, akkor valószínűleg semmi baj nem lesz. Mindazonáltal én mindíg azt üzenem ilyenkor, helyes olyan helyen szülni, ahol felkészült neonatologus veszi át a gyereket a szülőszobán és van koraszülött ellátási lehetőség (koraszülött osztály, vagy intenzív) Óvatosságból.-
gyuri
Szeged

Kedves Gyuri!

Honnan lehet tudni, hogy melyik kórház felkészült az ilyen újszülöttek ellátására?

Még egy gyakorlati kérdés: Nekem minden fő étkezés után 1 órával kell mérnem a cukrom. Ez az étkezés befejezésétől számított 1 óra? és teljesen téves az eredmény ha 70 perc?

Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus

Kedves Gyuri,

köszönöm a válaszát. A múlt hét eleji ultrahangon teljes normális méretű volt a baba, és a magzatvíz is átlagos mennyiségű.

Első levélváltásunk óta már nagyon figyelek arra mit eszek, és a héten elmegyek dietetikushoz is. Remélem minden rendben lesz vele.

A terheléses cukorvizsgálat idején éppen nyakig bentvoltam egy megfázásban. Ez nem befolyásolhatja a cukor értékét? Érdemes még kontrollvizsgálatot kérnem?

Nagyon köszönöm a segítségétKép

Timcsi
timcsi8

Timcsi!
diétázzon, az biztosan nem árt, tuti hasznosabb, mint ujabb vizsgálatokra járni ...

Sziszi!
Azt kell kérdezni, hogy van-e koraszülött osztály, és évente, hány cukorbeteget kezelnek.
gyuri
Szeged

Sziszus!

Nem okozhat gondot a 10 perc "késés"... Igen extrém helyzetben persze számít. Pl. egy hatalmas hipózásnál akár 10 perc is jelenthet 1-2 mmol/l-es vércukoresést, de ez azért valljuk be elég extrém helyzet...
Ha pl. délben eszel, akkor 1 és negyed kettő között ajánlatos mérni. (nem igazán "praktikus" az ebédet elhúzni fél óra hosszúságúra...).

Kitartás!!

Ági
aszemenyei

Ági Kép köszi. Próbálkozom, de most kicsit kisebb a lelkesedésem, a "mindenrendbenlesz" nem olyan egyértelmű ... Két hete küzdök egy makacs megfázássa, gondolom ez sem tesz jót ennek az egésznek.

Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus

Sziszus!

Nálam előfordult 2 hete,hogy megemelkedtek a cukorértékeim.Aztán kiderítettük a doktornőmmel,hogy valószínűleg egy kezdödő vírusos megbetegedés lesz az oka.Ez be is igazolodótt.A Te megfázásod is hozzájárulhatott a magasabb eredményhez.Kontroll az sosem árt!

Jucus
20170114224602

Sziszus!

Ha a "mindenrendbenlesz" nem olyan egyértelmű, akkor ajánlom a "csakazértismindenrendbenlesz" felfogást KépKép
Sajnos a megfázás, fertőzés, láz mindegyike emeli a vércukorszintet, úgyhogy teendők:
most különösen odafigyelni a diétára;
gyorsan meggyógyulni;
és a legfontosabb:
CSAK SEMMI PÁNIK!!!! Ugyanis az sem tesz jót a cukraidnak...Kép

ÁgiKép
aszemenyei

Jucus Kép Ági Kép próbálkozom meggyógyulni és megnyugodni Kép

Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus

Egy érdekesség:

http://hvg.hu/Tudomany/20050119mobkor.aspx

Gondolatébresztő...Kép

Ági
aszemenyei

Sziasztok!

Cukorértékeim miatt felírta a Tanár Úr a Merckformin nevezetű gyógyszert.2x1-et kell szednem.Ez állítólag ugyanaz mint az Adimet.
Hááááát nem volt zökkenőmentes a hozzászokás de túl vagyok rejta.Iszonyatos hasmenésem volt.
Fel kell keresnem a JFK kórházban a diabétesz ambulanciát.Tartom a diétát, 120-130 gr naponta.
Még számolgatok de kezdek belejönni.

Ági, nem semmi a cikk jó lenne ha nálunk a cukrosok ezt kedvezménnyel kaphatnák meg.
Gondolom nem olcsó egy ilyen telefon.

Márti
martibaba

Márti!

Én igazából nem nagyon tudom (MÉG!!!) elképzelni, hogyan is működik majd ez a telefon, de hát ha valóban nem kellene ujjat szúrni...
Napi 8 mérést spórolnék meg.. Szép álom!!!

Aztán lassan feltalálják az érintésre inzulint (no persze a helyes dózisban...) adagoló telefont...

Azt hiszem itt az ideje aludni, mert már ébren álmodom...Kép

ÁgiKép
aszemenyei

Ági!

Már évek óta kisérleteznek valami olyan inzulinnal ill. készülékkel amit a bőrön keresztül,szúrás nélkül lehet bejuttatni.Valami olyasmire emlékszem egy ismeretterjesztő műsorból,hogy egy olyan készülék mint az asztmások pipája és a karodra kell tenni és pumpálsz egyet az inzulin meg sutty...és már bent is van a bőr alatt.Olyasmi a lényege,hogy annyira apró részekre porlasztja az inzulint,hogy így is be tud jutni.Persze ez még csak kisérleti stádium volt akkor is és már cáfolták is a létjogosultságát,de azért tényleg jó lenne valami szúrás nélküli módszer!

Jó éjt:Jucus
20170114224602

Jucus!Kép

Már látom is: szép kis lila foltokkal fogunk közlekedni...

Csak nehogy ezek az új fejlesztések olyanok legyenek, mint pl a vércukormérő óra: jó találmány, "csupán" annyi gond van vele, hogy kb. 20.000 Ft-ba kerül a havi fenntartása...

De gondolom a telefon sem lenne ingyen...

Mindenkinek szép napot!!Kép

ÁgiKép
aszemenyei

Kép

Láttátok a tegnapi híradót?? Több, mint 7 kilós bébi...
Kép
De ami különösen bosszant: ami elhangzott "a cukorbetegeknél előfordul...". Ahelyett, hogy elmondták volna, hogy a rosszul kezelt, nem beállított cukorbetegekre igaz ez. Gondolom egy csomó embert megrémisztett a hír.
Azért annak örülök, hogy elhangzott az anyuka, vagy apuka szájából, hogy a kismama nem foglalkozott a cukrával...

ÁgiKép
aszemenyei

Sziasztok!

Láttam. Iszonyatos. Azt mondták, hogy a baba jól van, de az idegrendszeri károsodásokat kérdés, hoyg ebben a korban mennyire tudják megállapítani, ha vannak. De mindenesetre szörnyű, hogy vannak ilyenek, és félek nem kell ehhez Brazíliába menni.

Na jó éjt mindenkinek

Panni
uran

Sziasztok!

A véleményetekre lennék kíváncsi, szerintetek felelőtlenség lenne a részemről a második Babámat olyan kórházba megszülnöm, ahol csak terhességi diabosokat szoktak fogadni, de engem el vállalnának annak ellenére hogy cukor beteg vagyok.
Sajna PIC nincs az osztályon, de egy csomó dolog ez a kórház mellett szól, tisztaság, kedves orvosok a nőgyógyászaton és a diabetológián egyaránt, ez van e legközelebb a lakhelyemhez...stb!
Tanácstalan vagyok!
AryVirág!
arivirág

Szia Arivirág!

Én pont ezt kérdeztem a szülésem előtt. Aztán nem váltottam kórházat. Nem volt semmi gond. DE!!! A mai eszemmel váltanék!! A szülés után az egy szem neonatológusnak sokkal fontosabb volt fél napig a hazamenők zárójelentéseit írni, mint az én babámat levizitelni, úgy, hogy végig ott nyomultam a háta mögött és azt hajtogattam, hogy terhescukros voltam és izgulok a babám cukra miatt! Persze, mindenkinek a saját babája az elsődleges, de úgy vélem a zárójelentés kiadása nem annyira sürgős, mint a frissen szülöttek vizsgálata. (Esze 9-re szültem, akkor megnézték persze, de másnap 10-től 2-ig! toporogtam a neonatológus felett, mire levizitelte. ( én voltam a hisztis anyuka.. ) No nem folytatom, mert csak belelovalom magam. Ettól függetlenül a kórházzal semmi problémám nem volt, tisztaság, kedves szülésznők, stb. Szent Imréről beszélünk gondolom. Nekem is nagy érvágás, miután mindent megtudva cukrosként (még leírni is utálom) nem ott szülöm a másodikat.
Eszter
cseszi

Szia Cseszi!

Igen a Szt Imre!
Te nem vállalod be ott a következő Babát? Mert Én nem tudom mit csináljak, komolyan.
A diabetológián azt mondták hogy nagy valószínűséggel, maradhatok a szülészeten, de a Babát sem, és magamat sem szeretném veszélyeztetni!
Te is tudod mennyit foglalkoztak a szülészeten a terhességi diabunkal, és most már cukor betegség lett belőle, gondlom így még nagyobb a veszély!
Nem tudom hogy legyen, mert a diabetológia jó, a nődokim is szuper( csak sajna nem cukor betegekre van felkészülve)
Neked megnézték a Babád cukrát mikor megszültél?
Nekem nem!!!! Oda adták rögtön és 2órát velünk volt, addig egy orvos sem látta Őt!
Az Én cukrommal sem törődött senki, de mégis jó vissza gondolni az ott töltött időre, félek ilyen lepusztult kórházba menni szülni(Szabolcs) ki tudja mennyi időt kell bent töltenem, a Jahn meg nekem nagyon messze van!
Most már Én is jobban a sarkamra állnék a Szt Imrébe, hogy figyeljenek a cukor bajomra, csak nem tudom mennyi sikert érnék el vele!

Diabetre jelenleg a Szt Imrébe jársz vissza, vagy már a Jahnba?
arivirág

Arivirág!

Egyelőre a Szent Imrébe járok vissza, most még nem aktuális a következő, csak 1-2 év múlva. Szülés után szintén velünk volt 2 órát a baba.... Nem merem bevállalni oda a következőt! Viszont a Szabolcsban meg nincs rooming-in úgy tudom,én meg ha lehet nem adom ki a kezemből a gyerkőcöt. Úgyhogy marad a Jahn, pedig nekem is messze van.

Eszter
cseszi

Arivirág!

Felelőtlenség olyan helyen szülni, ahol se hozzád, se a babádhoz nem értenek igazából. Itt elsősorban azt kell eldönteni, hogy mi a fontosabb: a kényelmesség vagy a biztonság.

Yndi

Kép
Kép
yndi

Szia Arivirág!

Egy alternatív megoldás. A Péterfyben van diabetológus aki vállal cukros terhességket, elvileg van néki egy szülésze is, akivel együtt szokott dolgozni, és akit sokan dícsértek, van PIC a kórházban, kényelmes, jó szülészete van, erről szinte csak jótmondanak.

DE. Nálam terh. diabos voltam, nem nézték a Misi vércukrát, de erről azért gondoskodhatik az ember, beszélhet a gyerekorvossal akár előtte is, mármint mielőtt odamenne terhesgondozásra, hogy megteszik-e, és ha nem akkor vajh miért nem. Nagyon korrekt a csecsemős főorvos, lehet vele beszélni. Sajna votl hozzá "szerencsénk", mert MIsi besárgult úgy rendesen.

Tehát, lehet ezen gondolkodni.

Panni
uran

Panni!

Te hol szültél?Nekem azért tetszik a hozzászólásod mert nem ijesztgetős!

Jucus
20170114224602

Sziasztok!
Szeretném a véleményeteket kérni,25 hetes kismama vagyok,most volt cukorvizsgálatom 4.4 volt az éhgyomri,megettem a zsemlét egy kefírrel és egy óra múlva az érték 7.1 volt.Amire azt mondták kóros,másnap mentem terhelésesre,éhgyomri érték 4.6,60 perces 6.2,120 perces 7.0.Még néznek hemo ac-ét vagy micsodát,az holnap lesz meg.Én mintha itt is azt olvastam volna,hogy a 120 perces érték 7.8-ig jó.Nekem minden érték mellé normáltartománynak 3.9-5.8 van megadva.Akkor ez most rossz vagy jó?Tud nekem valaki segíteni?Kép

Timurr
Vendég

Sziasztok!

Ma voltunk UH-n. Babókkal minden renben! Magzatvíz normális mind a kettőnél, szinte teljesen egyformák. A méreteik alapján is napra pontosan 24+1-et tapossuk. Kép
Viszont a genetikus azt mondta a cukorra, szerinte a vége felé nem lesz elég a diéta (mivel ikrek, és túl korán kimutatható volt).
Hát kicsit letörtem ...

Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus

Sziszus!

Én is letörtem amikor az inzulint meghallottam,ma meg már nem is törödöm vele!Az a fontos,hogy a babáknak semmi bajuk se legyen!Ha ehhez szúri kell akkor nincs mit tenni,de még ez nem is biztos nálad!Ja és egyáltalán nem fáj!

JucusakinagyonparázottaszúrástólKép
20170114224602

Szia Jucus!

Ott. A Péterfyben. Ezért is írtam, hogy nem foglalkoztak sem az én cukrommal, sem a vérnyomás gondommal a szülés után. 6 hetes kontrollkor visszahívtak a diabetológiára. Ennyi. Tehát ez nem egy pozitívum, azonban ha az ember tudja, hogy erre szüksége van, akkor kéri, akkor megteszik, hiszen tudják, hogy az ő felelősségük, ha baj lesz belőle, mert nem tették meg a kellő lépéseket. Tehát mi is tehetünk a saját egészségünkért, ill a gyerekünkéért. Nem kell ülni, mint luló, magunkat 100 %-ban az orvosra hagyva magunkat. Ezért biztosan kikapok. Bocs.

Én lazább felfogású ember vagyok, ezen kívül nem volt nagyon komoly a cukorbetegségem, tehát soha nem mértek 7,8 feletti értéket, még a diéta előtt sem. Tehát nyílván nem éltem át annyira mélyen a gondokat. Ezért többen itt neheztelhetnek rám, mármint a lazaságért. Tehát nem adtam feloldozást, legalábbis nem akartam azt adni, mert az nem lenne helyes, és jó sem, csak felajnálottam egy fokkal jobb megoldást, ami kompromisszumosabb annál, mint amit te írtál. Ezen kívül Thaisz drnőnek jó híre van cukros terhességek ügyében, tehát nincs mit félni tőle. Nem hiszem, hogy felelőtlenség lenne hozzá menni.

Remélem segítettem
Panni
uran

Szia Timurr!

Lesznek még bizti hozzászólok, de ma már nem biítos, így azért elkezdem a megnyugtatásod.

Először is a normál érték amit ráírnak a gépek a leletedre, az az éhgyomri és nem a terheléses normálérték. Ezzel ne foglalkozz.

A zsemle+kefir -es vizsgálat egy szűrővizsgálat. A célja, hogy kiszűrje a gyanús eseteket. Ennek értéke 7.0-ig jó, ezt te túllépted ezért volt szükség a "rendes" terheléses vizsgálatra. Ami viszont a 2 órás értéket nézve negatív. Merthogy annak az értéke ahogyan írtad 7,8-ig nem kóros. Tehát most nem kell semmit tenned, azonban figyelni kell a cukrodat, ha jól sejtem. Legalábbis én figyelném. És ártani nem árthat ha figyelsz az étkezéseidre, és kevesebb szénhidrátot fogyasztasz.

Amihez nem értek de lehet, hogy gond, hogy a cukrod az 1. és 2. óra közt még felfelé ment. Nem tudom, hogy ez normális-e.
Illetve a holnapi leletedhez sem tudok okosat mondani, mert ahhoz sem értek, de ha jól sejtem az azt mutatja, hogy az elmúlt x időszakban milyenek voltak a cukorértékeid.

További jó pocakosodást
Panni
uran

Sziasztok!

Uran, a Péterfy nekem nagyon be jönne, csak olvastam Tőled már régebben is, hogy a Te cukroddal nem igazán törődtek, és ezek után már nem gondoltam erre a kórházra mint számomra megfelelő szülészetere!
De ha ott biztos kezekbe lennénk Én szívesen szülnék ott!

Cseszi, Én is úgy hallottam hogy a Szabolcsba nincs rooming-in, és ugyan úgy vagyok ezzel hogy nem szakadnék el szívesen a Babámtól!!!
Számomra nagyon fontos hogy együtt lehessek vele!
arivirág

Uran!

A 6 hetes kontrollon mit csináltak?Labor meg ilyenek?

Köszi:

Jucus
20170114224602

Timurr!
Amit Uran írta vizsgálataid ereményéről a teljesen pontos, különösen tetszik, ahogy a szűrővizsgálat jelentőségét ecseteli. Bár a kollégák tudnák ezt így.
Szerintem nincs semmi bajod, max. a 32. hét körül kellene még egyszer cukrot nézni, de nem kefir, hanem tej.

Uran!
ovábbképzés: a terhelés során a vércukor mindenkinek felfelé megy, az a normális, ekkor kezdődik a szervezetben az inzulin válasz és ezért megy a 2órás más lefelé. Pont ezt vizsgáljuk.

Jucus!
Cukorterhelést kell csinálni a terhességi cukorbetegnek, 3 napi diéta-felfüggesztés után, hogy van-e nem terhesen is látható eltérés. Ilyenkor mindíg terhelést és nem szűrést (zsemle tej) kell csinálni!
gyuri
Szeged

Sziasztok!

Meg van a többi eredmény is,és elég érdekesnek találom,mégegyszer éhgyomor:4.6,30 perces:7.6,60 perces 6,2 és 120 perces 7.0.Ez eleve érdekes hogy lehet,hogy felment a cukrom aztán le,majd megint fel???A másik hogy a fruktózaminom 206.0 (normáltartomány:200-300),HbAlc 4.4 % (norm.:4.5-7).Ezek szerint a cukrom átlaga épphogy minimum?
Köszönöm az eddigi válaszokat,remélem még ebben is tudtok segíteni.
Gyuri
A tejet kihányom,ezért kefíreztem.:-)

Timurr
Vendég

Sziasztok!

Arivirág!

nekem voltak problémáim a diabetológus drnővel de inkább emberileg kifogásolom a betegekkel való viszonyát, mint szakmailag. Bár igaz, hogy ott is követett el szerintem hibát, de ezek nem voltak fatálisak. Maga a szülészete kítűnő. Amit még fontosnak tartok, hogy beszélni kell a gyerekosztály vezetőjével, hogy miként foglalkoznak a cukorbeteg anyukák újszülöttjeivel, és utána dönteni. De a főorvos úrral lehet beszélni, ez saját tapasztalat.

Gyuri!
Köszönöm a dícséretet. A másik dolog a továbbképzés rész: pont az volt számomra az érdekes, hogy a 2órás még nem ment lefelé. Hanem még az is magasabb volt az 1órásnál.

Timurr!
Most már kíváncsi lennék hogyan mérik ezeket az eredményeket. vérvétellel laborban, vagy ujjbegyből egy sima kézikészülékkel. Mert az utóbbinál el tudom képzelni ezeket az értékeket, és az diagnózis felállításra nem alkalmas, az előbbinél
meg a jelenelegi tudásommal összeegyeztethetetlen ez az eredmény.

A többihez még mindig nem értek. Kép
De szerintem a HbA1c értéked nem azt jelenti, hogy a cukrod átlaga minimumon volt, hanem az elmúlt időszakban a vércukrod normális volt.

Pusz
Panni
uran

Uran

Vénás vérből nézték,csak az éhgyomrit nem.Nem lehet hogy összekavarcoltak kettőt???

Timurr
Vendég

Timurr!
azért ilyen összevissza, mert a terhes esetében a felszívódás nem mindíg egyenletes, ugyanez a baj akefirrel is, a kefir is bezavar, mert zsírtartalma miatt a felszívódás nem olyan mintha tejet innál, ha nem birod a tejet más, gyorsfelszívódót pl. ismert cukortartalmú "üdítő " vagy pontosan készített tea is jó.
Terhességi cukorbetegség esetén a fruktozami és a HgA1c csaknem mindíg jó (még), mert időben fedezték fel.
gyuri
Szeged

Kérdés:Akkor ez a felszívódás hogy is van?Elvileg az étkezés megkezdésékor kezd el emelkedni a vércukorszint és egy óránál a legmagasabb majd innentől csökken?És a lassú ill.gyors szénhidrát milyen tempóban emeli meg?
A terheseknél ez sem mükődik "szabályszerűen"?

Jucus
20170114224602

sziasztok!nekem csak egy kérdésem lenne,aztán már itt sem vagyok,de máshol sehol senki!melyik az az időszak,amíg még nem szoktak szólni senkinek(már a páromon kívűl) a teerhességről?babona meg minden miatt?

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Nyúlné!

12.hétig?

Jucus
20170114224602

Gyuri

Akkor most ez jó vagy nem?

Timurr
Vendég

jesszus,jucus!
az nagyon sok!köszönöm

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Szia Nyúlné!

Én nagyon gyorsan ellmondtam mindenkienk, aki kérdezte. A 12. hetet azért szokták egyesek kivárni, mert addig gyakrabban elmehetnek a babák, ha esetleg a "természetes kiválasztódás áldozataivá" válnak. Utána már biztosabb a terhesség.

De ne babonáskodj, hanem örülj és bízz a babádnak/babádban!

Panni
uran

köszönöm Uran!
természetesen nagyon örülünk a párommal,azóta beavattuk egy nagyon kedves házaspár ismerősünket(a lány ráadásul ápolónő,gyerek is van),azóta megnyugodttam/tunk!az volt agond,hogy síel a nőgyogyim,ráadásul náthásan ülök otthon és azt se tudtam mit lehet,mit nem,de most már minden oké!nektek is nagyon köszönöm!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Szia Emese! (Nyúlné de ez nekem olyan fura)

Örüljetek csak. Nálam az első terhességnél úgy repültek a napok, kár lenne egy-egy nap örömet kihagyni.
Nagyszülők? Nálunl "megsértődtek" anyukámék, hogy nekik nem mondtuk azonnal, hogy örülhessenek. Kép

Panni
uran

Timurr!
A számok a döntőek. Aszerint nincs baj.
gyuri
Szeged

Sziasztok!
Gyuri
Az a helyzet,hogy az orvosom azt mondta 3-4 hét múlva be kell mennem a kórházba vércukor profil vizsgálatra,ez azt jelenti hogy ötszöri étkezés,öt bökés?És felírt 200 grammos diétát,amihez útmutatót nem igen kaptam ,magamtól próbálkozom.
Nem igazán értem,de azt mondta nem teljesen negatív az eredményem.Végre megjött az étvágyam most meg szinte éhezem.
Van valakinek tapasztalata ezzel a vizsgálattal kapcsolatban?

Timurr
Vendég

Timurr!
Nem értem. Miért kell diétázni, (a diéta az egy kezelés), ha nincs semmi bajod? A vércukor értékeid mind normálisak.
továbbá:
200g diéta terhesnek nincs.(nem diéta)Persze ha felesleges ...
Ha nem beteg nem kell vizsgálni, minek is kell az ötszöri szúrás meg a kórház?
gyuri
Szeged

Gyuri!
Én sem értem,de mit tehetnék,most parázhatok,hogy az itteni etalon szerint jók legyenek majd az értékeim,de már előre félek,hogy bent kell majd maradnom tovább.Vagy az értékeimmel lesz baj,vagy produkálok egy 150-es vérnyomást,nem tehetek róla,de amint orvost,kórházat látok felmegy a vérnyomásom.
Gondolom azért mondta a 200 g-ot,hogy oda figyeljek mit eszem,most számolok mindent,hogy 200 g fölé ne menjen,ettől várok majd jó eredményeket,rosszul teszem?

Timurr
Vendég

Gyuri!
Most olvastam egy topikban, hogy a streptococcus baktérium vetélést okoz. Ez igaz? Nekem azt mondta a dokim, hogy nem gond csak a szülésnél, mert megfertőzi a babát és mint ha máshol is ezt olvastam volna (talán pont itt). Nekem ez van és mivel volt két elhalt terhességem, félek, hogy ez gondot okoz. Kezeltessem, vagy ne foglalkozzak vele a baba project előtt?
Elnézést az OFF-ért

Kép

KépKép
nyanya67

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?