Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Helyesbítek 4D már 9000 Ft.

Érdekes, hogy csak nekem vannak jó tapasztalataim a PG-vel?
Pedig nekem is volt minden. Missed ab, az első terhesség, második is annak indult, 1 hét kórház, és csodák csodájára ez a harmadik is annak indult. Úgy látszik, hogy ilyen alkat vagyok.
Velem mindig mosolygós volt a PG-is. Sőt, amikor a második babával voltam UH-n, amin kiderült, hogy mi a helyzet, él-e (én is bentfekvős voltam Kép ), akkor pl. kedvesen odamondta, hogy 1 élő embrió, és amikor sírva a nyakába ugrottam, még meg is ölelt egy pillanatra. Most az eddigi 3 UH-ból, kettőt a Bödecs csinált, egyet a PG. Kicsit unott volt, de pl. mikor képet kértem róla, megkérdezte vigyorogva, hogy persze, akármennyit. 500 Ft/db-ért, mennyit kérek?

Úgyhogy én nem panaszkodom rá.

Egy kis remény MAYA!
Nekem az első terhességem a 9. héten missed ab-val véget ért. Kerek 3 hónapra rá terhes lettem újra, barnázgatás, 1 hét kórház (semmi megtartó gyógyszer, csak szigorú fekvés!!!), és megmaradt.
Az eredményét itt láthatod:
http://jaksy.different.hu

Úgyhogy ne izgulj, és Dunyi Te sem!
Én a második terhességemet végig hihetetlen paranoiásan, és idegesen éltem meg, ami így utólag szörnyű volt. Ha nem éreztem semmit, az volt a baj, ha igen, akkor az. Szóval tudom min mentek keresztül.

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Áfonya!
Megnyugodtam. Akkor nem maradtam le semmiröl :-)... Lehet, hogy egyszerüen a "megkönnyebbülés" érzést nem találták elég szexinek és trendinek. Talán "Birth, Sexuality and Orgasm" címmel könnyebb eladni még egy könyvet a szülésröl,terhességröl...

Farkasbogi!

Kicsit olvasgattam a Lili oldalán. Nagyon gyorsan telik az idö! Már alig várom, hogy éloben is lássam. A pocakosodó mamával együtt. Most elég vacak az ido ahhoz, hogy a csecsmovel felétek turázzunk, meg a szokásos téli bacik sem kimélik a csapatot, de remelem most mar csak-csak elkeszül az a ... ház és végre közelebb költözhetünk. Talán mire Lili kisoccse megérkezik már ott lakunk.
Gondolom mostanában kevesebb idod jut izgulni a terhesség miatt, mint anno Lilinél.

Piros

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!
Végre vmi pozitív is pg-ről! Kép
Szerencsés vagy Bogi!

Áfonya! Szürke hétköznapok? Kép Nem is tudom.
Ami Benettet illeti változatlanul eszik meg alszik. Kép Igaz egyre többet van fenn is és szemléli a világot. Ma vittem védőnőhöz méredzkedni. 3310g. 50,5 cm (Ezt vagy most vagy a kórházban mérték el, 17 nap alatt 2,5 cm kicsit sok, nem?) A feje meg 35-ről, 36 cm.
Viszont keményen pipázik. A lányom azt se tudta mit kell csinálni a cumival, a fiam meg állandóan csak cumizna. Kép
A lányom? TÍZIG számol! Tegnap majd lefordultam az ágyról, mikor elkezdtem számolni, ő meg 10-ig meg sem állt. A múltkor irigyeltem Dirthát, hogy a fia ilyen ügyesen szoktatja magát a bilire, de most én is dicskeszem a lányommal. Kép A bilizés nálunk mostanában kezd téma lenni - amennyire Fiona forszírozza, mert nekem most nincs rá kapacitásom, de lassan majd nálunk is kialakul.

Talán hirtelen ennyi a hétköznapokról. Kép

Kamilla

ui: a múltkor olvastam egy cikket itt a babneten egy meddő nőtől. Így zárta:
Egy meddő nő annyiszor kerül padlóra, ahányszor feláll. Nem marad ott elnyúlva, port nyelve, mert tudja, hogy az út végén a kincse várja.
Egy meddő nő erős, aggódó feleség, mert figyel a férfira, és félti, védi, elé áll, ha úgy érzi, bántás érheti, védi a lelket, kíméletesen tálal, a legjobb időben.
Egy meddő nő tud nagyon gyenge lenni, napokig a kudarc után, kitépik a szívét, de aztán feláll, nem is áll, ugrik, libben-toppan, mozdul, harcol.
Egy meddő nő, nagyon egyedül van, és mégsem, mert a szívében ott él a gyermeke már évekkel előbb.
Egy meddő nő tud bölcs lenni, tud értékelni, tud vigyázni, tud tanulni, de egyet nem tud: feladni.

Szerintem ez nem kizárólag a meddő nőkre kell hogy jellemző legyen. Azokra is akik keményebben "megdolgoznak" a babáért. Sőt szerintem valahol minden nőre igaz kéne legyen. Azokra is akik olyan szerencsések mint pl.én.
Gondolok mindenkire, aki veszített már el babát és most aggódik. Vagy kitartóan próbálkozik. Sok erőt nektek és SOHA NE ADJÁTOK FEL!
fióka
 
 

 
 

Sziasztok!
Remélem befogadtok egy hónapok óta "két csíkot" reménytelenül váró újoncot.A neten már elolvastam minden fogantatással és terhességgel kapcsolatos cikket mire megtaláltalak titeket.A szép babákhoz gratulálok, nagyon aranyosak.Ha van időtök kérlek írjátok meg, hogy ki mennyi ideig próbálkozott mire összejött a terhesség, és ha van "biztos módszer" ez is nagyon érdekelne! Orvosokkal kapcsolatban csak annyit, hogy én dr.Parányihoz járok és nagyon meg vagyok vele elégedve. Mindíg nagyon kedves, és ami a legfontosabb napra készen tisztában van a problémámmal.
Üdv:Sika
sika
 
 


Sziasztok anyukák és leendő anyukák!
Ma olvastam először ezt a fórumot, de gondoltam, ide én is szívesen irogatnék. Ki nem találjátok: győri 25. hetében levő kismama vagyok. Gratulálok a gyönyörű babákhoz, remélem májusban én is csatlakozhatok a családosokhoz.
Sikának üzenem, ne csüggedj, mi is egy évig próbálkoztunk, mire összejött ez a kis picurka. Már ott tartottam, hogy elmegyünk a Kaáliba, csináltak is egy vizsgálatot, a többire már nem is volt szükség. A pici is úgy gondolta, hogy itt az idő. Remélem nálatok is összejön elöbb-utóbb.
Biztos módszer? Figyeld nagyon a hüvelyváladékod minőségét, ez segít. Természetes fogamzásszabályozás cimmel vannak erről nagyon jó könyvek.

Mindenkinek jó babázást kívánok : Eszti
icet
 
 


Sika,
nálunk egyszerűen csak becsúszott a baba, később szerettük volna, de jönni akart, így jött, na jó, volt neki kb 3 db "balesetes" lehetősége, de nem több. Ebből én azt szűrtem le arra gondolva, hogy mások évekig hiába próbálkoznak, és semmi, hogy nem kell próbálkozni, csak lehetőséget kell teremteni, és lehetőség szerint minél gyakrabban élvezni a dolgot. Szóval próbálj meg lazítani, és inkább a dolog örömteli oldalát még jobban élvezni! Kép
holly
 
 


Szia Sika!

Ti mióta próbálkoztok?( ha nem titok)Kizártátok a lehetőségét annak, hogy valamelyikőtöknél gond lehet?Nincs még gyermeked?
Nekem van egy 8 éves fiam, 1 év után estem teherbe.Most 20 hetes terhes vagyok ikrekkel.Velük 26 hónap kellett,hogy teherbe essek.Minden rendben volt nálunk, mindent meg is tettünk érte.Hőmérőzés, peteérés vizsgálat, petevezeték vizsgálat,hormon tabletta,programozott szeretkezés stb.Elutaztunk, fő a változatosság címszóval stb.Mégis elég hosszú ideig tartott!
Kitartás neked is!

Edit

Kép

Kép
edit73
 
 


Áfonya,

az utolsó hozzászólásod Kép Kép Kép Kép
dirtha
 
 


Sziasztok!
Hetedik hónapja próbálkozunk, ami szakemberek szerint természetesen nem sok normálisnak mondható.Nekem viszont nagyon soknak tűnik úgy hogy minden nap hőmérőzöm, számolgatom a napokat várom /vagyis nem/ a mensest, ami már soha nem jön meg rendszeresen csak miután megcsináltam a tesztet és az negatív! Magamról annyit, hogy 30 éves leszek soha nem volt még terhességem, a férjemnek sincs gyereke. A vizsgálatokat már elkezdték nálam hormonvizsálattal. Egyedül a prolaktin szintem volt magas amire azt mondta a doki, hogy lehet hogy ez az oka de ez nem biztos. Erre szedtem gyógyszert, az eredményt most várom.Peteérésem az szerintem van, mert már csináltam ilyen házi tesztet ami jelzett LH kiugrást /ami tüszőrepedéskor van/.Ennyi a történetem ami gondolom másnak nem túl érdekes , engem viszont mostanában ez foglalkoztat. Azért ne gondoljátok rólam, hogy egy pesszimista alkat vagyok ,a válaszoknak is nagyon örültem. Egyenlőre ennyit most megyünk ki a szabadba mert nagyon szép az idő, lehet hogy még korcsolyázunk is.Sika!
sika
 
 


Sziasztok!

De szuper, hogy vannak újak megint!

Szia Sika! Szia Eszti!

Eszti!
Gratulálunk a pocaklakóhoz. És tudod, hogy mi lesz? Vagy nem is akarod tudni?

Sika!
Hülye tanácsot fogok adni.
Ne foglalkozzatok a kérdéssel.
Itt mindenkinek a könyökén jön ki a történetem, de neked elmesélem még egyszer.

Én régóta meg voltam győződve róla, hogy nekem nehezen fog menni a teherbe esés. Sőt, azt gondoltam, hogy meddő vagyok. (sorozatos felfázások, gyulladások stb.)
Aztán 5-6 hónap próbálkozás után elmentem egy dokihoz, aki Clostylbegitet írt fel, amit 3 hónapig kellett szednem. Természetesen hőmérőzés, hormonvizsgálat, peteérés figyelés minden nap, programozott együttlétek stb. 24 órán át csak erre gondoltam, és nem túlzok. SEMMI MÁSRA NEM TUDTAM GONDOLNI hónapokon át, csak, hogy mikor esek teherbe. A 3. hónapban teherbe is estem. Ez volt 2003 januárjában.
Februárban ugye kiderült, hogy terhes vagyok, nagy boldogság. Ez kb. 2 hétig tartott, mert a 8. héten be is fejezték műszeresen a terhességet.
Újabb 3 hónap szünetet kellett tartani.
Csakhogy az élet közbeszólt. A műtét után gyorsan talpra álltam, minél előbb rendbe akartam jönni, hogy elkezdhessük megint a projectet. Újra semmi más nem kötötte le a figyelmemet, iszonyúan AKARTAM a gyereket. Majdnem két hónap múlva, egyik vasárnap reggel arra ébredtem, hogy lebénult az arcom jobb oldala. Semmi előzmény, teljes tanácstalanság. Enni, inni nem tudtam, mert minden kifolyt a számból. Attól a perctől kezdve a gyerekkérdés meg sem fordult a fejemben, elfelejtettem. Kezelésekre jártam, szteroidot szedtem, akkupunktúrára jártam, megmozdult az arcom, gyógyulgattam. Aztán kereken 3 hónappal a műtét után újra teherbe estem, úgy, hogy szinte esély sem volt rá, hiszen semmi programozás, hőmérőzés, stb nem volt.
Ennek eredménye egy két hét múlva egy éves Lili baba.
Ja, és a pocakomban van egy 18. hétbe lépett kistesó Kép

Úgyhogy tényleg csak annyit tudok javasolni, hogy ne akard annyira. Tudom, hogy ez iszonyú hülye tanács, mert én is átéltem, de pl. ha valamivel megpróbálod elterelni a figyelmedet, hidd el, hamarabb jön a két csík, mint gondolod!

Piros!
Én is várom már, hogy gyertek. Ma is szánkóztunk, és nézegettem arra, hátha itt vagytok.
De nem Kép
Ma apa engem is szánkóztatott. Kép Tök jó volt.

Fióka!
Azért legközelebb én is betelefonálok, hogy ki csinálja az UH-t Kép Kép

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!

Sika!

Még egy élettörténet a biztatásodra,a sajátom. Ma már a harmadik csimotával vagyok itthon, de nekem sem kezdődött egyszerűen. Igaz a gyógyszerezésig nem jutottam el, mert pont a bogyók juttattak a kényszervárakozáshoz. Kb. 5 évig szedtem fogamzásgátlót folyamatosan. Azután amikor már nem, akkor három év , valamint egy hat hetes szexmegvonás (külföldi tanulmányút miatt) kellett hozzá, hogy az első csimota megfoganjon. Utána megint bogyóval védekeztem kb. 1,5 éven át. Újabb két év kellett, hogy megfoganjak és a bogyó utóhatásaként(?) a második próbálkozásnak egy művi befejezés lett a vége 8 hetesen, mert elhalt a baba. Szerencsére mielőtt felocsúdtam volna sokkból, a kúraként alkalmazott utazás során megfogant Sáránk. akkor döntöttem el, hogy ez a kemikáliáktól van, nem regenerálódik elég gyorsan a szervezetem a hatásuk alól. Így nem szedtem azóta semmit. Úgy látszik a szervezetem magában viszont elég termékeny, mert - más védekezési mód alkalmazása ellenére -, egy hónappal a középső gyermekem szoptatásának befejezése után újra állapotos lettem. Így most itt szuszog a kisfiam is. Összegezve 2-3 év várakozás, próbálkozás is simán belefért és az orvostudomány mellett ( az esetemben helyett) a lelkiállapot a döntő. Ha érzi a születendő gyermek, hogy jól érzed magad a bőrödben és elég kiegyensúlyozott az életed, akkor szívesebben "költözik" hozzátok. Márcsak azért is, hogy felrúgja a gondosan kialakított életet vagy terveket :-))!

Biztos vagyok benne, hogy megleled majd a saját megoldásodat és nemsokára a Te babád képében is gyönyörködhetünk majd itt a fórumon. Én szurkolok!

Piros

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!
Farkasbogi, köszi szépen az érdeklődést.
A válaszom a kérdésre, hogy nem, nem tudom a baba nemét, nem látszott az uh-n, de igazából nem létfontosságú, hogy megtudjam. Ha a köv. uh-n megmutatja magát, akkor jó, ha nem, akkor is jó, csak ezért nem fogok elmenni a Babits M. utcába 4Dsre. Azt hiszem ez csak a környezetemet érdekli, mert a "mikorra vagy kiirva" kérdés után ez a favorit. Vagy csak nem tudnak mit kérdezni egy kismamától. De az igazság az, hogy a nevét már eldöntöttük, májusban meg az is kiderül, hogy melyiket adjuk neki.

Sika: csatlakozom az elöttem szólókhoz, ne törd magad nagyon, hagyd, hogy megtörténjen. Tudom, ez egy nagyon nehéz tanács, de megéri. Velünk az volt a baj főleg, hogy én ugyan tudtam, éreztem, hogy mikor ovulálok, de a férjem nem szerette ezeket a tapsra történő együttléteket. Ez már majdnem ki is kezdte a kapcsolatunkat. De aztán hál istennek, sikerült.
Szóval, kitartás.
Üdv.: Eszti
icet
 
 


Sziasztok!

Szia Bogi!
Elnézést a többiektől, de tényleg régen "találkoztunk" össze Bogival! Gartulálok a pocaklakóhoz! Mi még nem merünk belevágni a harmadik gyerkőc programban a lányok sok energiát emésztenek fel, ezért nem is tudtam nagyon internetezni. Most, hogy elmúltak egy évesek egy kicsit önállóbak lettek, sokat játszanak együtt, vagy csak úgy magukban.
Jól vagyunk, járunk tornázgatni, úszni, nagyon élvezik. Szerencsére továbbra sincs semmi hátrányos jele a koraszülöttségüknek, szépen behozták a lemaradásaikat! Töltöttem fel képeket!

Sika! Kitartás, mi fél év próbálkozás után orvoshoz fordultunk, és egy év múlva már 12 hetes terhes voltam a lányokkal!

Edit, készülj fel nem lesz egyszerű az első pár hónap az ikrekkel, de egyre könnyebb, és dupla öröm! Van már babakocsitok, eladó a miénk!

Üdv mindenkinek: Noémi
vargaikrek
 
 


Sziasztok!

Én is új vagyok. Nekem 19-én múlt 6 hónapos a kisfiam, Marci.

Sika!
Nekünk több, mint 1 év próbálkozás után jött össze. Az orvos, akihez akkor jártam mindig azt mondta, hogy a természet így a természet úgy. Állandóan csak erre tudtam gondolni. Megcsináltam egy csomó tesztet, de mind negatív volt. Nem küldött semmilyen vizsgálatra. Orvost váltottam, aki javasolta, hogy szedjek E-vitamint és Folsavat. Kivizsgálásra küldött, majd úgy gondoltam, hogy mindegy nem stresszelem magam tovább, s mire meglett az eredmény már pocakban volt a baba. Sokat vártunk, de nagyon megérte!!!!! Én is azt mondom, hogy próbálj meg ne gondolni rá, nekem bevált.

Holly!
Mi is 3 hónapos kortól eszünk gyümölcsöt. Nekünk a doktornő javasolta, mert Marci 8 naponként kakilt. Először sütőtököt, majd öszibarackot kapott. Azóta persze bővült a menü.

Áfonya!
Írtam neked a bábokról a "Foltozgató Anyukákba".

Üdv.: Judit
zsjudit
 
 


Sziasztok Lányok!
Nagyon aranyosak vagytok,sikerült reményt öntenetek belém. Próbálom mással elfoglalni magam, mint az alábbi példa mutatja ez nem igazán sikerül, mert az első utam a neten ide vezet.Tudom, hogy a görcsös akarás ritkán vezet eredményre, de ha valamire nem akarok gondolkodni akkor már valószínűleg azon gondolkodom. Na de senkit nem untatok a badarságaimmal, inkább még egy kérdésem lenne. Szerintetek a férfiakat mennyi idő múlva hívják be vizsálatra? Igazából még egy picit szeretném a férjemet megkímélni ettől, de a kisördög bujkál bennem, hogy talán nála is lehet gond. Azt hiszem a héten elmegyek a dokihoz, és most már alaposan kikérdezem erről.
Üdv:Sika
sika
 
 


Sziasztok!

Most kaptam az sms-t:
Január 31-én éjjel 1/2-kor megszületett Fióna Szonja, 3230 gr, császárral, minden ok.
Üdv: Judit

Nagy gratula a kislanyhoz, gyors felepulest a mamanak, hosszu boldog eletet a babanak, jo egeszseget az egesz csaladnak!Kép

-Afonya
afonya
 
 


Gratula, gratula, gratula! Éljenek a nagycsaládosok (és a jövendő nagycsaládosok is)!
Ennél szebben nem is lehetne befejezni egy hónapot!

Piros

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Egy unnepi tabla Fiona Szonja szuletesere:

Kép

Chalice/Marengo nagyon eltunt, biztos babazik mar o is.
Ujaknak udv, lassan elfogynak a Kismamaink, ugyhogy varjuk az utanpotlastKép
Nem tudom mennyi idotok van a netre, itt a babaneten van tobb, babara varokat tomorito topic, esetleg nezzetek be oda is tippekert, infokert, biztatasertKép De aztan nem hutlennek lenni hozzank!

Dirtha,
Kegyed meg ne vigyorogjon ennyire, mert a nevetes is hizlal!Kép
Nalatok mennyi ideig tartott a fulgyulladas? Benjamint nagyon megviselte? Minket is utolert, Rekanal fulgyulladas, Matenal pedig kronikus horgogyulladas lett szovodmenykent, napi vendeg vagyok mar a dokinal egy hete, hol az egyiket, hol a masikat kell vinnem. Hetvegen meg ugyelet, inyenceknek.

Piros,
en azert a huvelyi szulest valasztanam /ha rajtam mulna/ annak ellenere is, hogy nem volt egy élvezetKép vegigcsinalni.

-Afonya
afonya
 
 


Ezt pedig a masfel eves Fionanak kuldom:

Kép
afonya
 
 


Áfonya4

Szép a tábla (mint mindig). Azt hiszem én is csak vigazstalom magam, amiért nem adatott emg nekem a normál szülés élménye. Nem kesergek rajta, hiszen a abbák megvannak és az a lényeg, de ez most már végképp kimaradt az életemből. Persze ünnepelt balettművész sem lettem, pedig az sem lehet rossz dolog.

Mi is kinlódunk rendesen a köhögésekkel, bár eddig szerencsére (kopp-kopp)nem fajult el a dolog. Mindhárom szenved kisebb-nagyobb mértékben a dologtól és én már nem is hordom a dokihoz. Úgyis csak Mucopront/papírzsebkendő-kezelést ír elő, meg szoptatást a kicsinek. Dávid nem is eszik rá semmit, csak Baby Pulmex-szel kenegetem estére. Figyelgetem, hogy változik-e, lázasodik-e, stb. Sára egy hétig itthon volt, de a doki már szerdán azt mondta vihetjük, mert nem fertőz, de a felülfertőződés elkerülése érdekében inkább itthon tartottam. Ma viszont már ment a két nagy dolgozóba.
Gondolom Réka is hanyagolja most a bölcsit?

Lassan valóban átalakulunk kisgyermekes klubbá. Hacsak nem követitek Farkasbogi példáját...

Bogi!

Most olvastam a "Kisalföld gyöngyszeméről" (ez a falunk, ha nem tudnád)a neten, hogy van baba-mama klub a faluházban szerdánként 10-12 között. Te ismered ezt? Voltál már esetleg?

Eygre jobban érdekelnek a helyi vizsonyok is pl. gyerekorvosról van tapasztalatod? Van választék esetleg? Én a helyi felnőtt háziorvost (Elemér)már kipróbáltam a terhességi EKG-hoz és egész normális. Az asszisztense pedig kimondottan aranyos volt.

Piros

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!
Végre tudok írni, és meg tudom köszönni a sok infót, meg bíztatást, meg mindent! Köszönöm, nagyon aranyosak vagytok!
Tegnap voltam a Drozgyiknál, Hál Istennek rendben van minden. 3 hét múlva lesz a 12 hetes UH, nagyon izgulok!
Sika!
Nálunk az első terhesség összejött a legelső próbálkozásra, sajnos aztán elhalt a baba. Utána egy évet próbálkoztunk, mire megint teherbe estem. Akkor, amikor már azt mondtam, nem érdekel, most tartunk egy kis szünetet, nem próbálkozunk......
Egy dolog, ami lehet, hogy véletlen, de elkezdtem inni a palástfű teát, és egy hónapra rá estem teherbe. A sógornőm szintén így volt. Ártani nem árt...
Ránéztem néhány születésélményre! Gratulálok mindenkinek a gyönyörű babákhoz!!!!
Dunyi

Kép

Kép
dunyi
 
 


Nagy gratula Juditnak és az ő Fionájának, és Krisztinának is! Már ő is biztos babázik csak nem tudunk róla.
Áfonya nagyon kedves vagy, hogy megemlékeztél az én Fionámról is!!!! Köszönjük szépen. (Ha felébred majd megmutatom neki, mit küldtél a szülinapjára. Kép)
A tábla nemcsak hogy megint nagyon szép, hanem mintha minden alkalommal egyre nagyobb lenne, nem???
Sika! Nem tudok tippeket adni, de kitartást kívánok! És sok sikert! Hidd el, hamarosan jönni fog az a babóka!

Mi hál'isten nem vagyunk betegek most, de tegnap azért nagyon rám ijesztett Fiona. Valamire rettenetesen allergiás, és rendszeresen kiütéses (december óta, mióta kapott egy antibiotikumot), de nem tudjuk mire, csak találgatjuk. 3 dolog biztosnak tűnik, de emellett lehet még más is, sőt lehet valami kombinált allergia. Tegnap ráadásul a pöttyök mellé megduzzadt a szeme és a keze is. Elég ijesztő volt! Doki néni ma itt járt, (mára persze alig van a pöttyökből) nagyjából megnyugtatott, de igazán nyugodtak csak akkor lennénk, ha többé nem jönnének ki a pöttyök. Most vitt el "anyagot", és kivizsgálják, talán péntekre meg lesz az eredmény. Nagyon kíváncsi vagyok.
Benett jól van, roham tempóban nő és fejlődik. Kép Doki néni nagyon elégedett vele.

Mindenkinek jobbulást!

Kamilla
fióka
 
 


SZiasztok!
Nem nagyon tudok visszaolvasni, de megírtam a kórházi napok történetét, hátha érdekel valakit.
Nem valami vidám olvasmány.
Velünk még az van, hogy gyógytornára visszük AJnát a Gézengúzosokhoz, mert kényszertartása van. Úgy néz ki testi oka nincsen, de még neurológushoz is elmegyünk, hogy ez tuti legyen.

Kórházi napok

Hát itt most nem túl kellemes élményekről lesz szó. Ha arra gondolok, hogy lesz még gyerekem, akit meg kell szülni, akkor nem a szülés riaszt el, hanem az utána való időszak. Mert az, sokkal rosszabb élményként maradt meg bennem.
Miután véget ért a megfigyelési időszak Böbe, a szülésznő megkérdezte, hogy tolószékben, vagy ágyon akarok átmenni a gyerekágyas részre. Én naivan azt mondtam, hogy tolószéken. Segített feltápászkodni, de amint megpróbáltam felállni és leülni a székre olyan szédülés és fülzúgás jött rám, hogy inkább hozták az ágyat. Kezembe adták Ajnát, és eltoltak a szobába, ahol Tünde feküdt, akinek kislánya, Blanka előző nap született. Ott segítettek átszállni az ágyra. Böbe mondta, hogy 2 körül visszajön, kikísér a WC-re, kellene pisilni. Addig csak pillegtem, és csodáltam a lányomat, próbáltam feldolgozni, hogy anya lettem, és igen, túl vagyok a szülésen! 2-kor Böbe jött is, hát nem volt könnyű, de elvánszorogtunk a tök messze lévő klotyira. Hát ültem vagy 10 percet a WC-n, de nem sikerült. Böbe visszakísért és azt mondta, hogy majd 3-kor újra próbáljuk, ha másképpen nem megy, akkor beállok a zuhany alá, hátha a csobogó meleg víz segít. Valamivel három után jött is, kimentünk. És nem túl hamar, de végül sikerült pisilni!! Hát nem gondoltam volna, hogy egy ekkora sikerélmény lesz!! Aztán zuhanyoztam, és tiszta cuccba öltöztem. Hát az is szuper élmény volt. Egész estig nézegettem Ajnát, aki gyönyörű volt. A férjem is velem volt. Aztán haza ment, mert már ő is nagyon-nagyon fáradt volt. Persze közben anyuék is megérkeztek, és teljesen meghatódtak a kis unokájuktól. Én próbáltam szoptatni, de nem nagyon sikerült mellre tenni Ajnát, így Laci szólt egy csecsemősnek, hogy segítsen. Ha egyedül lettem volna nem is tudom mit csinálok, mert a folyosó másik végén voltak, és estig rám sem bagóztak. Ráadásul akkor derült ki (át akartuk pelusozni a szopi előtt), hogy nekik kell addig pelenkázni a babát, amíg nem látják az első pisit, meg székletet. Na és ezt pl. honnan kellett volna tudnom? Na jöttek és segítettek. Hát elég kiábrándító volt, hogy egy olyan kis fiatal csaj volt a csecsemős, akinek baromi hosszú festett műkörmei voltak. Azzal fogta meg a gyereket, meg az én mellemet. A meglepettségtől szóhoz sem jutottam. Este aztán, mikor már mindenki elment tőlem Ajna bepótolta az egész napos alvását. Éjszaka ordított, mint a fene. Én próbáltam vigasztalgatni, de nem nagyon sikerült. Ráadásul a gyengeség miatt járkálni nem tudtam vele, ülni a seb miatt nem, valami fél fekvésben próbáltam tartani magam, de nem nagyon sikerült. 4 órán keresztül sírt, aztán valahogy megnyugodott félig hasamon, úgy, hogy a lábai lelógtak. Most utólag visszatekintve azt hiszem éhes volt. Erre gondoltam akkor is, de nem tudtam mellre rakni, mert veszettül hadonászott, és lökte el a mellemet. Akkor azt hittem, hogy mégse éhes. Most már tudom, hogy az volt, a hadonászás, meg lökés csak önkéntelen mozgás volt. Szóval rettenetes volt az első éjszaka. Másnap Laci eredetileg dolgozott volna, de sikerült elkérnie magát, így 10-kor már nálam volt. Hát az felüdülés volt, mert így tudtam egy kicsit pihenni. Az ágyunk melletti babaágy ugyanis nagyon bután volt megcsinálva, nagyon magasan volt, alig tudtam betenni, meg kivenni a kislányt. Ezért inkább az ágyamba vettem, hogy ne kelljen minden szoptatásra felkelni és kivenni. Amúgy sem volt könnyű kikászálódni, mert tök magasan volt a mi priccsünk is. Meg hát az a szokásos deszka ágy, nem valami kényelmes. Így viszont, hogy az ágyamban volt Ajna nem igazán tudtam aludni, mert féltem, hogy ráfekszem. Csak akkor tudtam pihenni, ha valaki jött, és vigyázott kicsit a kislányra. Hétfőn még többször ment Laci hátra a csecsemősökhöz, hogy segítsenek mellre tenni. Maguktól miért nem néznek körül időnként, hogy mi a helyzet?! Annyi volt az utasítás, hogy kismamák szoptassák igény szerint. Mivel akkor nagyon tapasztalatlan voltam, hát mellre tettem bármikor, amikor sírt. Volt, hogy 20 perc múlva újra sírt, újra mellre tettem. Nem ment könnyen, néha sokat szenvedtünk, hogy bekapja a mellem. Laci már totál ideges volt, inkább arrébb is ment, hogy ne is lássa a küszködésünket. De aztán sikerült. A kis mellek miatt nekem nem igazán jött be a fekve szoptatás, de a gátseb miatt nem tudtam ülve. Ezért valahogy ráhajolva a gyerekre, könyökölve szoptattam, ami nagyon fárasztó volt, a végére már nagyon remegett mindenem, és fájt is, mindig kérdeztem a férjemet, hogy még hány perc van hátra (min. 20 percet szoptattam egy mellből). Mikor haza jöttünk a kórházból, akkor vettem észre, hogy totál sebesre ki van dörzsölve mindkét könyököm…1 hónap volt, mire helyre jött. Ekkor már mondta az egyik nővér, hogy mintha egy kicsit sárga lenne, de még nem volt nagyon az, tehát vártak. Ezen a napon már produkálni kellett egy kis tálkába vizeletet, na ez szerencsére azért ment. A második napon a reggeli viziten a doki igen sápadtan talált, meg mondjuk én is elég szarul éreztem magam. Nagyon gyenge voltam, és állandóan szédültem. Ezért vérvételt rendelt el. Jött is egy nővér, és baromi szarul vett vért. Hetekig látszott a nyoma, csak azt nem értem, hogy miért lett még tök karcos is a kezem. Kiderült, hogy nagyon vérszegény vagyok…Jött a dokim, és megbeszéltük, hogy nem kérek vért, mert annak azért vannak veszélyei is, de napikét vas, és vitamin menjen. De a gyengeség nagyon rossz volt, amint felkeltem az ágyból rögtön szédültem. Amikor szegény Ajna nyűgös volt, akkor nem tudtam menni vele sokáig, mert nagyon hamar elfáradtam, de ülni sem tudtam a sebem miatt, félig fekve próbáltam ringatni, meg büfiztetni, de nem volt könnyű.
Na most erre nem emlékszem pontosan, de azt hiszem, hogy a második napon székletet is kellett volna produkálni, de nekem az nem sikerült, pedig töbször próbálkoztam, de nem igazán ment. Eleve utálok idegen helyen, meg úgy, hoyg nem tudom bezárni az ajtót, és többször is rám nyitnak, mert nem mindenki képes kopogni, meg zajok vannak. Ráadásul pont akkor szereltek valami a klotyiban, és férfiak mászkáltak, kalapáltak, meg fúrtak…Egy idő után aztán le is zárták, és a személyzeti WC-be kellett járni. A WC-k állapota ugye elég gázos eleve, az ember 10 percet takarít, meg papír WC ülőkét szerel fel, hogy ne kapjon el minden fertőzést. És betétek meg egyebek megnyitott szemetesben melletted, hogy legyen gusztusod a dologhoz. Ja és vércsíkok, meg nagyobb vérdarabok végig a folyosón, át a zuhanyzóig, hiszen a frissen szülteknek először nem engednek betétet feltenni, hanem csak egy lepedőt adnak a lábuk közé, semmi bugyi, vagy ilyesmi. Aztán az első zuhany után vehetnek csak fel rendes betétet, meg bugyit. Tehát a nagydolog nem sikerült, ezért másnap (az volt a harmadik nap) hashajtót kaptam. Na én még olyant sosem szedtem, ezért nem is tudtam, hogy milyen lesz a hatása, és mikor érkezik. Délelőtt bekapdostam tehát, amit oda tettek. 2-3 óra múlva már érezni véltem a hatását, ami rendkívül kellemetlen volt, mert mindig akkor jött rám, amikor Ajna evett, és nem akartam ott hagyni, vagy, ha a szobatársam éppen nem volt a szobában és én figyeltem mindkét gyerekre. Majdnem megőrültem már. Amikor meg kijutottam a klotyira, akkor persze nem sikerült produkálni. Alig vártam, hogy jöjjön végre látogatóm, hogy szabadabban el tudjak járkálni. Aztán 2-szer más sikerült produkálni. De az igazi hatás még nem ekkor jött el. Hanem inkább este, na akkor még 2-szer kellett „szaladnom”. Itt térek ki arra, hogy az első napokban elég borzalmas látvány a féloldalasan mászkáló néptömeg a folyosókon, mert a friss gátsebbel nem könnyű nem csak ülni, hanem menni sem. Hát én is így kilavíroztam. Borzalmas volt. Aztán este féloldalasan feküdtem az ágyban és beszélgettem a férjemmel, amikoris éreztem, hogy na megint kellene, de már nem tudtam leszállni az ágyról...Hát életem legszörnyűbb élménye volt!! Nagyon szégyelltem magam a férjem előtt, meg hát az egész annyira rossz volt! Bőgtem. A férjem persze mondta, hogy semmi baj, de akkor is vacak érzés volt. Még jó, hogy a Tena Super ezt is megfogta. Na de nem volt egyszerű elrendeznem magam, mert ugye a zuhanyzó melletti WC-t lezárták, a másik meg messze volt a zuhanytól. Hát az összes kreativitásomat fel kellett használnom, hogy ezt a helyzetet megoldjam…
A harmadik napon a reggeli fürdetésnél már eléggé sárgának találták Ajnát, ezért vért vettek tőle. Sajnos mehetett a kék fény alá. Én nagyon odáig voltam, mert láttam, hogy minden nap kevesebb a súlya, 15-én már 2780 volt csak. Kiderült, hogy nem elég a tejem. Addig senki nem mérte, hogy mennyit eszik, csak szoptattam úgy mond igény szerint. De hát a sárgaság miatt Ajna gyakran bealudt, ezért 21-es csapdája alakult ki, mert nem nagyon ébredt fel, hoyg egyen, de így meg nem kapott elég folyadékot, és még sárgább lett, tehát még inkább aluszékony. A vérvétel eredménye után máris hozták neki a tápszert, amit számomra eléggé félelmetes módon egy üvegből döntöttek belé. Akkor is öntötték, amikor ásított, vagy láthatóan már nem volt éhes. Szörnyű volt nézni, és hiába mondtam, hogy már nem kér, csak ásít, akkor is töltötték belé. Aztán meg persze bukta vissza az egészet. Egyik este volt nagyon félelmetes, mert akkor szépen szopizott, és láthatóan nem maradt éhes utána. Minden gond nélkül elaludt. De jött a csecsemős, és azt mondta, hogy ő azért megpróbálja. Na és szépen beledöntött még 10-20 ml tápszert. Aztán éjszaka arra ébredtem, hogy Ajna hatalmasat bukik, egy nagy kupacot produkált a kiságyba. Át kellett húznom az ágyat, átöltöztettem, letörölgettem a gyereket, és utána nem tudtam, mertem visszaaludni, mert annyira szörnyű volt, azt hittem megfullad. Amúgy az is elég félelmetes volt, hogy mindenki szükségét érezte, hogy nyomkodja a mellemet, hogy van-e benne elég tej, de nem szóltak, hogy mit akarnak csinálni, és így a hálóingem tökre olyan lett. Meg a doki is áttapintotta a mellemet, hogy igen csomós, én is éreztem, ezért szegény férjem masszírozgatta meg fejtem, hogy nehogy bedurranjon. Amikor hátra baktattam a csecsemősökhöz, hogy csomós a mellem, és mutassák meg hogyan kell masszírozni, erre kiröhögtek, hogy ilyen kis mell nem is lehet csomós. Hát elég megalázó, mit ne mondjak. Minden reggel rémálmom volt, amikor jött a doki megnézni a gátsebet, meg, hogy hogyan húzódik vissza a méhem. Az első két napon nagyon elégedetlen volt, de amikor sikerült a nagy dolog, akkor gondolom a méhemnek is több helye lett, és onnan kezdve szerencsére szépen visszahúzódott, de a hasnyomkodás akkor is borzalmas maradt.
Szóval Ajna kékfény alá került. Még az a jó, hogy nem vitték el, hanem a szobámba hozták be az inkubátort. Leragasztották a kis szemét, amitől elég félelmetes látványt nyújtott, és pelenkában be kellett tenni a fény alá. Csak kajálni vehettem ki, vagy ha nagyon nyűgös volt. A telefonomon beállítottam mindig az ébresztést, hogy nehogy elaludjak, mert a gyereknek 3, max. 4 óránként enni kellett. Akkor kivettem megszoptattam, majd bebugyoláltam, és a hűvös folyosón hátracaplattunk a csecsemősökhöz, akik pótolták neki tápszerrel. Akkor visszacaplattunk, majd próbáltam büfiztetni, aztán lefeküdtem. AZ az igazság, hogy mivel ő a sárgaság miatt jól aludt, pihenhettem volna, de nem igazán tudtam, mert valamelyik gyerek mindig üvöltött. Rettenetes volt, volt, hogy egész éjjel zengett a folyosó. Nappal meg szépen aludtak. Ebben talán az is közre játszott, hogy reggel fürdették őket.
A kékfény miatt az amúgy is baromi meleg szobában már-már elviselhetetlen lett a hőség, már ettől is rosszul voltam, mert a folyosón mindig jobb lett a közérzetem. Meg hát bőgtem mint a fene, hogy ennyire alkalmatlan vagyok, hogy itt kiéheztetem ,meg kiszárítom a gyerekem, meg nincsen elég tejem.
Ja még azt is elfelejtettem, hogy a mellszívóval ha nem is sokat,de napi olyan 20 ml-t lefejtem, és majdnem megszakadt a szívem, hogy ki kell öntenem. Nagyon sírtam miatta. Aztán kiderült, hogy odaadnák neki!!! De miért nem mondták ezt is előbb?! Bár amikor megkértem őket, hogy sterilizálják a mellszívót, akkor azt is elutasították, hogy nem kell ,elég ha jó forró vízben elmosom…Na ebből nem sok jót vontam le az üvegekre vonatkozóan, amiből a gyereket etetik. Amúgy is rém furcsa volt, hogy a hűtőből előveszik a kaját, aztán zsupsz be a mikróba melegíteni! Amikor mindenhol azt mondják, hogy azt nem szabad. Meg, hogy csak frissen csináljunk tápszert, és ami marad öntsük ki. Na hát ez volt.
Már alig vártam, hogy végre szabaduljunk, de nekem állandóan hőemelkedésem volt, meg kis lázam, e miatt nem engedtek el, meg még antibiotikumot is kaptam. Azt mondták, hogy 2 láztalan napot kell produkálni. 1 már volt, de a második napon, amikoris Ajnát már rendben találták és kiengedték volna, akkor nekem este már megint kis lázam volt (37,8). Persze aggódtam azért, hogy nehogy probléma legyen, de ugyanakkor már nagyon haza akartam menni. Szerencsére találkoztam a szülésznőmmel, aki azt mondta, hogy a méhemet rendesen kitakarították, a méhlepényből semmi sem hiányzott, a gátsebbel nincs gond, csak hát repedtem, meg duzzadt az érzéstelenítés helyén, a mellem sincs bedurranva, biztos a fáradtságtól, meg a kimerültségtől van. Azt tanácsolta, hogy tagadjam le, aztán menjek szépen haza. Így is csináltam. Bár este már nem is kérdezte senki, hogy mi a hőm, reggel meg már nem is volt a kórlapom bent a többieké között. Azt az örömöt, hogy végre elmehettünk!!!
Az is nehéz volt, hogy amikor a kórházban voltunk az volt az utolsó hét a téli szünet előtt az iskolában, ezért anyunak nagyon sok dolga volt, a férjem meg pont térningen volt, ezért nem tudtak annyit segíteni és velem lenni, mint ami jó lett volna. A kórházban magamra voltam hagyva, és mindenért úgy kellett könyörögni. Jó példa erre, hogy a doki mondta, hogy jegelni kell a sebet. Mondtam, hogy majd ha anyuék be tudják hozni azt a kis kék valamivel töltött tasakot, amit le lehet fagyasztani, meg melegíteni is lehet, ha valakinek meleg borogatásra van szüksége. Doki erre: nem várni, hanem kérni. Este jött anya, hogy elfelejtették, de kér a nővérektől. Hát jól leteremtették, hogy minek az, és ki rendelte el, pedig szvsz maguktól kellett volna adni mindenkinek…Aztán behozták a sajátunkat, amit a szobánk melletti hűtőben tároltam, amíg el nem tűnt…
Na meg azt is totál elegem volt, hogy nem a gyerek itt a lényeg. Amikor pl. jött a főorvos vizitelni, akkor bámulatos takarításba kezdtek, még a CIf súrolószer is előkerült, és rendesen fel is mostak, mert amúgy a tisztaság elég sok kívánni valót hagyott maga után…És addig nem tudtam megetetni a gyereket, amíg nem fejezte be a vizitet, és pisilni sem mehettem el, mert a nővér visszazavart, hogy ne mászkáljak már sehová, mert mindjárt jön a vizit. Aztán meg állandóan félbehagyatták vele a szopizást, mert most vérvételre kellett vinni, aztán ortopéd orvos jött, aztán meg vizsgálatra vitték. Miért nem lehet kivárni, amíg befejezi?! Arról nem is beszélek, hogy volt, hogy kimaradt valami a vérvételnél, és ezért újból meg kellett bökni szegényt, vagy amikor selejtes volt a kis üvegcse, amibe vették a vért, és nem folyt bele, csak mellé…Szegény gyereknek még most, 7 hetesen is lehet látni a nyomokat a kezén, hiába kenegettük.
Összességében sokkal többet vártam el azt hiszem magamtól, mint ami reális lett volna. Nem gondoltam, hogy ennyire gyenge és elesett leszek, ennyire ramaty állapotban lesz a sebem, és ennyi idő lesz, amíg rá tudok ülni. Azt, hogy az elemi élettani funkciók is ennyire lassan jönnek helyre azt sem gondoltam volna (gondolok itt a klotyin végzett dolgokra.) Annyira kimerült voltam, hogy karácsonykor, amikor már majdnem 2 hetes volt Ajna nem tudtam a többiekkel énekelni a fánál, mert egyszerűen nem volt bennem annyi szusz. Anya külön hozott nekem széket, mert látta, hogy nem bírom végig állva az ajándékozást. Talán ha nem lettek volna más elképzeléseim, akkor könnyebben viseltem volna ezt az időszakot is, és sokkal hamarabb ráéreztem volna az anyaság szépségére. Mert akkor is boldog voltam, örültem a kislányomnak, és órákig csodáltam, de azt az érzést nem is lehet ahhoz hasonlítani, amit most érzek iránta.

Kép
Kép
Kép
constanze
 
 


Constanze!

A történetedet olvasva szinte újraéltem a kórházban töltött öt napot. Sajnos sok minden hagy maga után kívánnivalót, és persze a legsz..abb az egészben, hogy kiszolgáltatott vagy a végtelenségig.

De mielőtt előre elkeserednél a következő babuka előtt, hidd el nekem: én ugyanilyen elkeseredve, ödémás gátsebbel, csomós mellekkel és átvirrasztott éjszakákkal jöttem ki a kórházból. Na és persze egy kikericssárga kisfiúval (az gy.orvos mondta) és megannyi rossz emlékkel. Azóta eltelt majdnem 17 hónap. Az emlékek megszépültek valamelyest, és sok-sok tapasztalattal gazdagodtam. A köv. alkalommal tudni fogod már, hogy éhes v. nem éhes a babád, és biztos vagyok abban, hogy nem fogod hagyni magad! Kép A kimerültségedhez még párosult a bizonytalanságod és a szülés utáni érzékeny időszak...
Azóta persze tudod, hogy a kislányodnak ott és akkor is olyan tökéletes anyuka voltál, mint most vagy! Sok sikert nektek és drukkolok Ajnának, a kényszertartás nem ritka és úgy tudom, gyorsan gyógyul.

Áfonya, Benjamin fülgyulladása egy hétig tartott, a pöttyök a testén másfél hete tart. Nekünk sokat használt a bioptron lámpa fülére, tűrte is, ha lámpáztuk, mert meleg sót nem engedett a fülére tenni! Nem semmi két gyereket ápolgatni! Hogy bírod? Mi a tünete a hörgőgyulladásnak? Szegény Máté! Réka amúgy fülfájós? szúrták már fel a fülét?
Múltkor írtam, hogy a barátnőm a Gy-ek házába vitte játszóházba a kisfiát, azóta mondta, hogy nem oda, hanem a Széchenyi téren van valami játszóház (talán Tappancs?), de tök drága, 700 ft/óra.

Pá,

*Dirtha
dirtha
 
 


SZiasztok!

Csapongo leszek, bocsi.

Constance,
a kenyszertartas a ferdenyakusagot jelenti? Matenak is volt, mi is jartunk miatta gyogytornara, csak en elvittem inkabb Mosonmagyarovarra hetente, a Deveny-modszeres gyogytornaszhoz. A neurologus doktornovel valo konzultacio utan inkabb ezt valasztottam, mint a Gezenguzt. Azota is jarunk, mert Mate hypoton is, tulzottan lazak az izmai.
Ha bovebben erdekel a tapasztalatom, levelben szivesen meselek, nem akarok itt offolni.


Csatlakozom Dirthahoz, nekem is elojottek az elso szulesem emlekei, irasod alapjan.
Hashajto, balesetKép Engem masodjara is annyira stresszelt az a gusztustal korulmeny, hogy a tabletta sem hasznalt, ricinust kellett innom. Na, en sem ittam még olyat, foleg nem friss csaszarsebbelKép

Nem okoskodas, csak leirom, hatha valakinek még jol jon: nekem gatsebre egy uszogumi jott be, en biza" azon ucsorogtem a korhazbanKép
En is allandoan attol feltem, hogy rafekszem a gyerekre, en is kinlodtam a babaággyal, meg a magas sajat aggyalKép Masodjara mar ugy csinaltam, hogy Matet az ágyam vegebe, a fejem fole, keresztbe fektettem. Igaz, en parna nelkul alszom.
Sargasag: Rekaval ra kellett huznom egy napot bent, mert besargult, sot utana még itthon is majdnem egy honapig az volt, aluszekonysaggal egyutt /en is mobilon ebresztettem magam a korhazban szopihoz, tenyleg egyformak az emlekeink nagyonKép/ Es elsirtam magam, mikor leragasztott szemmel orditott a kekfeny alatt. Es novert hivtam, mert annyira beesett minden levegovetelkor a mellkasa. Aztan mondtak, hogy ez ujszulotteknel normalis. Matenal mar en szoltam delelott, hogy szerintem sarga, nezzek meg, inkabb tegyuk idoben kekfeny ala, minthogy akar egy plusz napot benn toltsunk emiatt. Noverke szerint meg nem volt sarga. Aztan egy ora mulva jott, hogy megmutatja gyerekorvosnak. Vegul vettek vert es ment a kekfeny ala, tenyleg sarga volt. Igy viszont csak masfel napot kellett feny alatt lennie, pedig sokkal tobbszor kivettem, amikor sirt, mint Rekat. Es nem aggodtam a beeso mellkasa miatt semKép Es szoltam, hogy ne a hajara ragasszak azt a ragtapaszt, mint az elso gyerekemnel,akinek benzoinnel kelllett leoldani utana a fejerol. Kepzelj el egy babaszagu, puhaboru ujszulottet, buzolgo benzinszaggal!

Elso szulesem utan ugy jottem ki a korhazbol, hogy nem tudtam, van benn gepi fejo. A kutya nem mondta!! Masodjara mar fejtem, ha Mate sokat aludt. Es nem ebresztettem magam a telefonnal, biztam a gyerek gyomrabanKép

Hoemelkedesem nekem is volt hazajovetelkor, en is letagadtamKép
Hogy az esti furdetest miert nem tudjak megoldani, nem ertemKép

Pisiles, mint sikerelmenyKép Majd felzarkozik melle a bufiztetes, kakiltatas tudomanya is, az is igen nagy kincsKép

Azert irtam ilyen reszletesen, hogy hidd el, hogy mindenki atmegy ezen, nem benned van a hibaKép
Nem tudom olyan szepen megirni, mint Dirtha Kép, de tenyleg elhalvanyul ez a sok rossz emlek, feledteti az a kicsi, szuszogo kis csomag. Bizonyitek ra a felevesemKép Es masodjara tenyleg sokkal konnyebben veszi az akadalyokat az ember. Hisz addigra mar a szoptatasban is lesz gyakorlata, tudja, mire szamitson, ki meri mar nyitni a szajat es foleg, mar sokkal jobban bizunk onmagunkban! /es ha bator vagy, hazajossz a masodik napon, mint PirosKép/

Dirtha,
pottyok még mindig vannak ezek szerint? Eza virustol van vagy allergia?

Horgogyulladas: sipol, zoroga mellkasa minden levegovetelnel, nekem ez tunt fel. Rekanak még sose volt a fulevel baj, beteg is alig volt.
Nem egyszeru, mert annyi gyogyszert, orrszivast, orrcseppet, kupot kell beadni, megcsinalni, fejbentartani, mindezt duplan, lassan irnom kellKép
Raadasul Matenak a heten kijott az elso foga, a masodik is tolakszik, ezert extra nyugos, nem alszik, nem szopik, stbKép

A Széchenyi téri játszóház a Tappancs, igen, a Lloydban van. Es tenyleg baromi draga, en is csak korulnezni voltam ottKép

-Afonya
afonya
 
 


Constanze,
hat kis hijan elbogtem magam, ahogy olvastam, mert bennem is elojottek a szuleszeti elmenyek Kép
ilyenkor mindig megfogadom, h kistesoval, ha sima szules lesz, lelepunk hamar. Meg ilyenkor nagyon meg tudom erteni azt is, aki otthon akar szulni inkabb.
holly
 
 


Jelentem Dávid ma 2 hónapos! És már most alig emlékszem a kórházra. Úgyhogy van még 10 rossz napod és már el is felejted, Constanze! Na jó, ennyire valóban nem lesz egyszerű, de hidd el milliónyi jó élmény, megható pillanat feledteti majd. Kezdődik a mosolygós időszak és az interaktivitás kora a babádnál és egyre több lesz a látványos fejlődési elem.

Túlélési ötlet esetleg a kórházhoz még: én a meleg ellen kértem egy üres paplanhuzatot/lepedőt takaró helyett, amit azután simán vittem magammal reggelente zuhanyozni. Egyszerűen bedobtam a zuhany aljára félig kilógatva, így nem kellett a kőlapra lépni (még papucsban sem volt hozzá gusztusom) és szárazra léptem ki. A WC ellen nem tudtam mit kitalálni, így én is eljutottam a ricinusig is, mert annyira nem ment. Sajnos a babaágyat nem tudtam kipróbálni de a saját ágyba fetetés sem nagyon szimpi, főleg az elején, higiéniai okokból. Mondjuk én hamar felfedeztem, hogy a tiszta ágyneműs kocsit az üvegajtó melletti rendelő előtt tárolják napközben és simán kiszolgáltam magam, ha szükségét éreztem. Na jó ez a harmadik gyerekkel volt, ahol már legalább azt tudtam,hogy mit kérdezzek, mit keressek (pl. fejőgép).

Amit még nagyon furcsának találtam az az, hogy a nagy bababarátságba a mi szobánkba pl. nem fért be egy pelenkázó és popsikenőcs és egy elsőszülő nem tudom kitől tanul ott babaápolást. Az Uzsokiban volt a szobánkban mérleg, pelenkázó, tiszta ruha, köldökcsonkra vatta, stb. egyaránt és minden anyukához (első gyerekes vagy sem)jött a nővér tisztábatevést és öltöztetést tanítani.

játszóház: a Tappancs nekünk bejött, igaz az ára miatt csak "ünnepi" alkalmakkor, jutalomként megyünk. Vettünk egy 10 alkalmas bérletet és a testvérkedvezményt is felhasználtuk, így jóval kedvezőbb óradíj jött ki. A másikat még nem ismerjük.

Ja, Dávid hófordulóra megkapta a járókáját ajándékként. Már nagyon unta a kiságyat és az autósülést, viszont nekem kellett egy biztos hely, ahol nem tapossák el a lányok. Így most érvényesülhet a fejemelgetés, fekvőtámasz, sőt hátonfekve a játékütögetés is a játékállványról. Hozzá zenei aláfestésnek a gügyögés és a széles vigyorok. Egész szórakoztató már a kölyök.

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!

SOS!
Nincs valakinek málnalevél teája valamennyi?
Sehol nem lehet kapni, és a barátnőmnek hétfőig adtak haladékot, hogy produkáljon valamit. Már 8 nappal hordta túl a babát.
A másik megoldásra sajnos nem tudja rávenni sem a férjét, sem magát Kép, más meg nem jött be. Egyedül a tea maradt, amit még nem próbált.

Puszi: Bogi

ui.: Cukor rendben, holnap megyek 4D UH-ra.

Puszi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Halihó!

Megjöttem, illetve megjöttünk!

Hát, lányok, én lehet, hogy abberált vagyok, de nekem csak jó emlékeim és élményeim vannak a kórházból, olyannyira, hogy én első nap, mikor hazajöttem, nagyon meg voltam ijedve, hogy ha valami lesz, kinek fogok szólni, pedig itt volt a férjem, anyám is kéznél, de egy picit bepánikoltam.

Én 25-én bevonultam a kórházba, akkor hajnalban kezdett esni a hó, úgyhogy mire reggel mentünk, már tekintélyes mennyiség volt az utakon, de szerencsére pár percre lakunk a kórháztól, úgyhogy nem is hagytam, hogy elővegyük a kocsit, besétáltunk, még jól is esett. 8-ra ott voltam, mondtam, hogy semmi,de a doktor úr berendelt felvételre.
Kérik a kiskönyvet, erre nem találom. azt hittem, lesül a pofámról a bőr, hogy "csak" ezt hagytam otthon, de csak vigyorogtak, hogy nem baj, majd behozza utánam a család, addig is felvették az adatokat.
Jött a dokim, megvizsgált, sajna változás semmi, csak a szűk egyujjnyi, ami már addigra két hete megvolt, fájások nélkül.
Utána az ügyeletes orvos (irtó aranyos volt ő is, egy fiatal hölgy, a nevét megjegyeztem, mert nem szokványos: Csenge Titanilla) befejezte az adatfelvételt.
Elszállásoltak a szülőszobai kórteremben, és jött megint a doki bácsim, elmagyarázta, hogy akkor most nekiugrunk az oxytocin-próbának és bízunk benne, hogy fájásokat fog indukálni, ha mégsem, nem kétségbe esni, holnap újra megpróbáljuk, a baba jól van én is, ezért nem kell sietni.
Egy igazán aranyos szülésznő gardírozott, kérdezte, hogy apás szülés lesz-e, én mondtam, hogy nem hiszem, Péter nagyon nem akarta én meg nem akartam erőltetni. Mondta, hogy döntsük el, mert akkor apa is beöltözik, hátha beindul a szülés, meg hát nekem is jobb lesz ott nem egyedül feküdni órákig, ha nem lesz semmi akkor is. Ekkor ért egy óriási meglepetés: a férjem közölt, hogy jön, irtó aranyos volt és én tudom, hogy ez neki nagyon nehéz döntés volt.
Két órán át ott feküdtem, fájás semmi, szülésznő 15 percenként ellenőrizte a baba szívhangját, kérdezte, hogy minden oké-e, és az orvosom is mindig jött megnézni, de hiába. Közben mindig magyarázott, beszélgetett velem, vagy Péterrel, hogy mi van és mi lehet. Aznap nem jött össze, irány vissza a kórterem. A lányok, akik bent feküdtek, jópofák voltak, még visszajártunk egymáshoz a szülészetről is megnézni a másikat, mi van vele. Este még benézett a dokim, mondta, hogy nem csüggedni, holnap újra nekifutunk.
Másnap ugyanígy indult: fájás semmi, de egyszer csak elment a magzatvíz, spontán burokrepedéssel. Szegény dokim nem örült neki annyira, mert mondta, hogy tágulás semmi, fájás semmi, viszont így már a fertőzés veszélye fennáll. Nemsokára ezért kaptam antibiotikumot is. 15-kor elment a víz, innen 16-ig 5 percesek voltak, de nem vészesek. Aztán 16-tól beindultak a 2 percesek 17-re már elég jól érezhetően, aztán innen csak erősödött és tartotta a 2 percest. Először örültünk a dokival, hátha, de aztán este 9-ig se változott a méhszáj, nagyon éretlen volt, egyujjnyi, és a gyerek feje fent volt. Akkor megígérte a doki bácsi, hogy így vagy úgy de még ma meglesz, tovább nem várunk, ha nem lesz változás. A vajúdás alatt a szülésznők azt se tudták, hogy segítsenek, picit inni is adtak, javasolták, hogy sétáljak, ha szeretnék vagy zuhanyozzak, mindkettő isteni volt a fekvéshez képest, zuhanyozni voltam háromszor is, szegény Péter végig ott volt velem, és nagyon jó volt. 23-ra azt mondtam, hogy kész, elég volt, pedig akkor már megbeszéltük, hogy császár lesz, de előttem a dokinak volt egy másik kismamája, szintén császár, úgyhogy kivártam a sorom. Előtte mindig odajött az orvos, biztatott, megsimogatta a kezem, nagyon ember volt, a szülésznők mosolyogva, türelmesen viseltek engem, bár igaz, én sem hisztiztem, vagy üvöltöztem, csendben nyögtem, de úgy éreztem, ha rövidesen nem lesz valami, akkor üvölteni fogok.
A műtétnél a legszebb az volt, ahogy áramlott a meleg a lábamon fel és megszűnt a fájdalom, az orvosom adta be a gerincet is, mert ő altatóorvos is és beszélt hozzám, magyarázott. A teammel is meg voltam elégedve, mert a másik két orvos a Bödecs és a Vajda volt. Az altatóorvos (már aki ellenőrzött, hisz a dokim vagdosott) is aranyos volt egy fiatal nő. Semmit nem éreztem, azon kívül, hogy a karom remegett, az meg a velejárója. Aztán közölték, hogy a lányom egy vasgyúró és kiemelték. Mikor visszahozták egy pofaösszedörgölésre, mondták, hogy 3950g és 51 cm és irtó jó kis haja volt (van.)
Elvittek őrizni, ahol 3 óra helyett 4 órát töltöttem, mert picit felment a vérnyomásom, ezért kaptam közben csillapítót, a szülésznő betakargatott, szívószállal itatott, kérdezte elég-e a fádalomcsillapító, nem kérek-e még, nyugodtan szóljak, nézte a katétert, tett a hasamra zsákot és folyamatosan ellenőrizte a hasamat, ilyenkor mindig bocsánatot kért, mert meg kellett nyomkodnia. Adott a rémes hidegrázaásra is infúziót. Amennyire csak lehet, jól éreztem magam, biztonságban tudhattam magam, lekapcsolták a villanyt a szülőszobán (ott őriztek), hogy aludni tudjak. Pétert hazazavartam, addigra éjjel fél három volt.
4-kor betoltak a kórterembe, hagytak ott nekem teát, vizet a szívószálas poharammal.
Reggel felkeltettek, lemosdattak, tiszta lepedő és hálóing, ez nagyon jól esett, délelőtt benézett az orvosom, jól voltam, de a vágás miatt nehezen mocorogtam. Azt hiszem annyira akartam bugyit felvenni, hogy ultragyors felépülésbe kezdtem, így a doki nagyon meg volt elégedve velem és este kivette a véres diszkótáskámat, a draincsövet és a katétert is. Mennyei volt, hogy végre mehettem pisilni, másnap már zuhanyozni is, de a sebet kihagyva.
Csodálkoztak a nővérek, mit rohangálok a napos hasi sebemmel, de én úgy utálok tétlenül feküdni, pláne véresen, hogy ez nekem óriási erőt adott. Következő nap kivette a varratokat is, vigyorogtunk, mondtam, doktor úr, meg vagyok elégedve a keze munkájával, szép az öt öltésem!
Kicsit beszűrődött a széle, így kaptam egy jeges zacsit, az nagyon jól esett.

Most mennem kell majd folytatom. Puszi
marengo
 
 


Szia!

Nekem is ilyen élményeim voltak.
Engem a látogatási renddel kapcsolatos élményeid izgatnának. Vasárnap jött ki a kórházból a barátnőm (ő is császáros volt Helga, a kisfia meg Mikes). Ő 25-én szült reggel. Ő panaszkodott, mert neki 300 km-ről jött az anyukája babát nézni, és nem engedték be. Nekem mondjuk van protekcióm (a főorvos és egy csecsemős), de nem tudom, hogy mennyire gáz a helyzet most.

Egyébként érdekes, de a császárosok is éppen olyan gyorsan gyógyulnak. Nekem pl. pár óra múlva már mozgott a lábam, fájdalomcsillapítót sem kértem, még aznap felkeltem, sétáltam. És a többi császáros kismama sem hagyta el magát.

Nekem a varratokat aznap vették ki, amikor hazajöttem. Neked már másnap, vagy 2 nap múlva? Nem gyors ez egy kicsit?

Na puszi, és gratulálok még egyszer. Ügyi voltál!

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!
Farkasbogi! Jó lenne tudni, hogy a barátnődnek milyen méhszájleletet mondott a dokija.Felpuhult ill. érett-e a cervix, nyitva van-e valamennyire?
Ha szereti a kompótot főzzön azt, sok szegfűszeggel és fahéjjal. Aszaltszilva és utána tej, erőteljes bélműködést eredményez és jobb mint a ricinusolaj. Ez azért hatásos, mert a fokozott bélperisztaltika stimulálja a méhet, kontrakciókat idézhet elő.
15 csepp muskotályzsálya, 5 csepp rozmaring és 15 csepp geránium illóolaj valamilyen bázisolajba keverve pl. mandula,orbáncfű,-bár a leggyorsabb vivőolaj a mogyoró - is segíthet.Ezt a keveréket kell a hasfalra masszírozni.
Homeopatiás szerből a Caulophyllum 30C 2x1 golyó/nap.
A "másik megoldás" pedig jó recept, hisz sok prosztaglandint tartalmaz. Igaz csak "érett" méhszájnál hatásos.
ráhel
 
 


2111-es a méhszája, de azt mondta neki a doki, hogy szinte 100%, hogy nem fog történni hétfőig semmi, és indítás lesz belőle.

Ezért lenne jó, ha tudná kicsit stimulálni a dolgot.
Amúgy úgy tudom, hogy az ondó oxitocint is tartalmaz Kép

Puszi, és köszi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Ja, és nincs felpuhulva neki sajna még

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok lányok!
Olvasom itt a "jobbnál-jobb" kórházi élményeket, és meg kell mondjam, kezdek félni. Pedig eddig nem féltem a szüléstől, attól most se nagyon, csak ezek a kórházban töltött napok szörnyűek lehetnek. Főleg az első babánál. Most lényleg úgy van a kórházban, hogy csak 2-5-ig van a látogatás? Régen (öt éve) mikor az unokatesóm szült, ki-be járkáltak a látogatók egész nap. És a babák minden szobában bent vannak az anyukákkal, vagy csak néhány szobában? Vagy ezeket a dolgokat elmondják a terhestanfolyamon? Még nem kaptam ugyan visszajelzést, hogy mikor indul, de remélem, hamarosan megjön a levél. Talán valakivel találkozni is fogunk közületek. (én május 7-re várom a picit.)
Puszi mindenkinek: Eszti
icet
 
 


Csak átfutottam, majd reagálok...

Bogi!
Nekem van egy zacskó bontatlan teám. A barinőm hozta nekem, mert nem volt alkalma meginni. Este hozta, másnap én is megszültem, anélkül, hogy kibontottam volna:-)) Elvinni nem tudom, de szívesen átadom, ha kell, és érte tud valaki jönni.

Kép
Kép
Kép
constanze
 
 


Ja és ötlet még:
apa bevetése (mi a szülés előtti este hmm...)
mellbimbó csavargatása (oxitocin termelődés)
nagy séták

Kép
Kép
Kép
constanze
 
 


Szia Bogi!

Utóbbi két ötlet jó lenne, de nem jönnek be, arra meg nem tudják rávenni magukat. Se ő, sem apuka Kép

Holnap megyek Győrbe, nem tudnánk valahogy megoldani?

Tudsz adni telefonszámot?

Felhívnálak.

Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Farkasbogi!
Egy finom kis szerelmeskedéssel pedig lehet, hogy elő lehetne csalogatni azt a babát.
Az is jó lenne, ha nem arra gondolnának folyamatosan, mi lesz ha hétfőig nem indul be a vajúdás. Egyébként egyik orvos sem jós, sőt. Az sem túl szerencsés, hogy keményen azt állította 100% hogy nem lesz semmi.
Ez nem verseny! A babák tudják, mikor kell megszületni. Csak nem mindig hagyják, sajnos...
A ciklusa milyen hosszú a barátnődnek, és rendszeres volt? Próbáld meg minél több praktikára rávenni. A szülésindítás egyiküknek sem tenne jót. Nagyon sok egyéb beavatkozást vonhat maga után.
ráhel
 
 


Marengo,
es vajon mi tortent mindekozben a babaval?
h
holly
 
 


Farkasbogi!

Hívd fel a barátnőd figyelmét, hogy addig bújjon össze a párjával, amíg teheti, utána úgyis lesz kényszerszünet meg gyerekhez alkalmazkodás elég. Nálunk mindhárom gyereknek volt a kezdetektől valamiféle beépített radarja és a harmadik szobából is megérezték, ha anyáék kicsit papás-mamás akartak volna játszani és rögtön felordítottak. Ma már a nagyobbal a ránknyitás "romantikáját" is gyakorolhatjuk. Na nem is kell vágyfokozót szedni!

P.

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!


Szeretném megkérdezni,hogy légzésfigyelővel kapcsolatban kinek milyen tapasztalata van?
Találtam egy szerintem elfogadhatót a neten,Babycontrol a neve.Ismeri valaki?

Edit

Kép

Kép
edit73
 
 


Bogi!
Nem tenném itt közre. Adsz egy mail címet, aoda megírom.

Többiek!
Ki is írta, hogy Dévényeznek? Győrben nincsenek?

Tegnap voltunk neurológusnál úgy néz ki, hogy a keze, meg a lába egy kicsit feszes Ajnának, de a poén, hogy a nyaka az nem, és a csípője is szép laza. A dokinő szerint ez így ritka. Egyelőre úgy néz ki, hogy szerencsére nem idegrendszeri eredetű (de kell egy pontosabb vizsgálat, ezért kedden be kell bemennünk a kórházba), hanem magzati korból hozott dolog lehet. A dokinő szerint val. sezg a méhen belül felhúzott kezekkel és terpeszben felhúzott lábakkal helyezkedett el, miközben a feje jobbra nézett, és kicsi volt a helye, ezétr ez rögzült neki. MIndenképpen kell ezért a torna. Ha rendesen megnézi, akkor ad egy pontos szakvéleményt, hogy akkor a rossz fejtartáson kívül a kezét, meg a lábát is lehessen tornáztatni.

A gyógytornász szerint sincs idegrendszeri probléma, csak tartáshiba, a tornát nehezen viselte szegénykém. Három része lesz, ebből most kettőt tanultunk meg, a passzív kimozgatást, amit minden pelenkázáskor végig kell csinálni, és az aktív tornát, amit egyelőre napi egyszer-kétszer, aztán szépen emelni kell az adagot. Mindent nekem is meg kellett csinálnom a gyerekkel, hogy én is megtanuljam helyesen csinálni. Szerinte egy kicsit lustább, mint átlagban a kortársai, bár ilyenkor ezt még nehezebb megállapítani, mert a mozgásfejlődésben nagy eltérések lehetnek, és az még mind normális. Azt mondta, hogy menjen a hasaltatlás is orrba-szájba, de csak annyit, amennyit türelemmel bír, ha begurul, akkor nyugodtan tegyük vissza hátra, mert akkor már úgysem ér semmit.

Hát remélem, hogy tényleg csak tartáshiba az egész, és a keddi vizsgálat ezt megerősíti, és sikerült hamar helyre hozni. AZt persze elfelejtettem meglérdezni, hogy mennyi időbe telik, meg majd a TB alapú tornára is rákérdezek.

A keddi nap megint nagyon húzós lesz, mert 10. 30-ra megyünk tornázni, 13. 00-ra UH-ra, 13. 30-ra hallásvizsgálatra (ezek már a születésekor adott dátumok voltak), és a dokinő is aznap tudja megnézni. Ez egyrészt jó, mert a férjem szabit kért aznap, és akkor mindet le tudjuk rendezni, másrészt a gyerek totál ki lesz val. szeg, és remélem, hogy a kajájit is be tudjuk osztani. AZt hiszem kell vennünk termoszt, hogy tudjunk megunkkkal kaját vinni.

Elég fárasztó nekem is minden alkalommal végigcsinálni mindent, meg aztán a tornát is, de nem érdekel, csak jöjjön tényleg helyre!!!

Amúgy mi is totál kimerültünk (ráadásul délelőtt még babalátogatónk is volt), a férjem ruhástól elaldut a fürdetés után, éjfélkor szóltam neki, hoyg menjen el fogatmosni, meg menjen át a saját térfelére az ágyban.:-)) És én is totál le voltam lassulva.

Ajna is kipurcant, a torna meg a doki annyira kimerítette, hogy a fürdetést követő kaja után totál beájult, és nem tudtam felébrezsteni csak éjfél előtt valamivel, de akkor is csak félálomban evett 30-at aztán menthetetlenül aludt tovább reggel 5. 45-ig.

Icet!
Minden szobában ott vannak a babák!

Kép
Kép
Kép
constanze
 
 


Bogi!

Látogatás: 10,00-11,00 és 14,00-17,00-ig lehet a belső látogatótérben, a kórteremben elvileg nem, de gyakorlatilag igen. Tulképp akárminkor lehet látogatni, de ezen időpontokon kívül ki kell menni az előtérbe, ott nagyon kényelmes hatalmas fotelok és ülőgarnitúra van.
A varratokat úgy szedte ki, hogy én 27-én szültem éjjel 23 körül, és 30-án délelőtt szedte ki. Tehát szerintem a harmadik napon.
Van egy bontatlan málnalevél teám nekem is.

Üdv minden új emberkének, nagyon megszaporodtunk!
Mindenkinek sikerült jó dokit találni? Úgy emlékszem, többen kerestek.

Icet, ne félj a kórháztól, én nagyon jól éreztem ott magam, a baba végig veled van. Én császáros voltam, Száva éjjel 23-24 körül született, 4-re kerültem kórterembe. A kisasszony nehezen született, inkubátorba tették, mert pár másodpercre maszkos lélegeztetést is kapott. A bevett rend szerint császáros nem szokta megkapni az első éjjelre a babát, mondván hadd pihenjen kicsit, úgyis elég baja van. Mindenek ellenére, én mondtam, hogy jól vagyok, és nem kell őt elvinni, köszönöm. Így velem maradt, csak kérni kellett.
marengo
 
 


Szóval a kórházról még csak annyit, hogy a vizitelő orvosok is normálisak voltak mindig, még a hajnali fél ötös oxytocin-injekciót hozó nővérkék is kedvesek és vidámak voltak, így kicsit könnyebb volt az ébredés.
Nekem a szoptatás nehezen indult, még most is szoktunk küzdeni a mellretevéssel kicsit, de aztán fejtem a gépen, ott is volt egy idősebb nővér (olyan nénis) vele beszélgettem egy fél órát az éjszaka közepén, mert akkor mentem a gépre és fogalmam se volt, hogy működik, hát segített.
Száva végig mellettem volt, tündérként viselkedett, evett, aludt és nézegetett. Először veszített a súlyából, de amikor elkezdtük a szoptatást hozzátáplálás nélkül, akkor elkezdett felfelé menni, a kórházból 3720-al jöttünk el.
Nekem az is szimpatikus volt, hogy nem ijesztgettek, pl. csak a zárójelentésről tudtam meg, hogy volt az a kis lélegeztetés a születéskor, jobb is, hogy nem tudtam róla.
Az orvosom minden nap megnézett, volt, hogy reggel este is, és ez nekem megnyugtató volt. Mindehhez hozzáteszem, hogy tőlem ajándékot a távozás percéig nem látott, tehát őt nem ez hajtotta, de ezt én amúgy is tudtam róla. Nagyon örülök, hogy Száva az ő felügyelete alatt növekedett a pocakomban és, hogy ő segítette a világra. Azt hiszem, Kamilla egy véleményen van velem.

SZÓVAL "MÉG KISMAMÁK" HAJRÁ,A KÓRHÁZTÓL NE FÉLJETEK, én akár most visszamennék szülni vagy terhesnek, úgyis olyan fura érzés, hogy én már nem vagyok se terhes, se kismama!
marengo
 
 


Edit!
Miért kell neked légzésfigyelő?
Koraszülött a babád, vagy egyéb okok vannak az előzményekben. Egyébként bőven elég vagy neki Te mint légzésfigyelő. Hisz az elején a nap 24 óráját együtt töltitek, később meg már jelentőségét veszti. Erre jó pl. az együtt alvás és a hordozókendő.
ráhel
 
 


Constanze,
mi Devenyezunk. Gyorben egy no van, aki most GYED-en van, kezelesre nem vallal babakat. Neked a Gezenguzban a Katona-modszert javasoltak?

-Afonya
afonya
 
 


Krisztina! Gratula! Gratula! Gratula! Kép
Örülök a pozitív beszámolódnak, annak meg különösen, amiket a dokiról írtál! Kép Egyetértek.
A továbbiakhoz is sok-sok örömöt, jó egészséget és optimizmust! És hasonlóan pozitív beszámolókat várunk!
Száva! Érdekes név. Tetszik. Benne van a Ladóban? Simán anyakönyvezték? Mit jelent?

Kamilla

Ui: Lazul a fegyelem. :-) Nálunk 1-2 esetet kivéve még nem lehetett bemenni a kórterembe.
A foteloknak és az ülőgarnitúrának akkor pedig még híre sem volt.
fióka
 
 


Ráhel!

Edit hármas ikreket vár. Olvass vissza egy kicsit, hogy képben legyél, mikor jó ötleteket adsz.
Terólad mit tudhatunk? Eddig nem olvastam rólad semmit...
fióka
 
 


Krisztina!

Gratulálok a kislányodhoz! Örülök, hogy végre egy totálisan pozitív véleményt olvashattam a kórházról. És a történetedben találkoztam először az én orvosom nevével ezen a fórumon.

Gyerekek, kérdés: unokatesóméknál baba lesz. A kismama Pap Zsolthoz jár (évek óta). Nem tudja, hogy megmondja-e, hogy mennyi a szülés, még nem kérdezte, így megígértem, hogy utánakérdezek, hátha valaki itt tudja. (amúgy nem váltana orvost akkor sem, ha megmondaná, hogy mennyi az annyi, tehát nem "vitát" szeretnék indítani róla és egyáltalán a témáról) Szóval, tudja-e valaki, hogy a Papp Zsoltnál van-e konkrét tarifa és ha van, akkor az mennyi. e.dirak@axelero.hu Köszönöm!

Áfonya, megőrülnék, ha két gyereknek ennyi gyógyszert, időpontot stb. kellene betartanom! Eggyel is elég, néha ki is marad pl. a D-vitamin, pedig úgy odafigyelek! Máté már féléves?!?!?! Hihetetlen, hogy megy az idő! Ma bent voltam a munkahelyemen, ahol a főnököm (akivel tényleg és őszintén jóban vagyunk) nem bíztatott semmi jóval, vagyis egy darabig nem tud visszavenni, viszont folyamatosan hosszabbítja a szerződésemet (ideiglenes munkaerő voltam, de azóta is hosszabbítja minden évben, ezt más suliban nem biztos, hogy megtennék). Áfonya, a kérdésem hozzád szól, illetve azokhoz, akik egymás után vállalták a piciket: mi a helyzet az anyagiakkal akkor, ha gyes alatt (tehát Benjamin 2 éves kora után) szülök??? Akkor is a fizetésem az alap? Olvastam a kismamában, hogy ha már nem a gyed alatt szüli az ember a következő gyerkőcöt, akkor már nem a fizetése, hanem a mindenkori minimálbér kétszerese az alap, amiből kiszámolják. (a felemelt minimálbér kétszerese majd' 100.000!) Nem értem? Ha kényes a téma, Áfonya, megírnád e-mailben? Köszönöm! Nagyon izgat a téma, mert lehet, hogy be kellene vállalnunk a másodikat most. Amúgy a kiütések elmúltak, bár minden este vélek Benjaminon felfedezni pöttyöket, a férjem szerint azonban hallucinálok Kép Jövő héten viszem vissza, amúgy is menni kellene, de megint kapkod a füléhez. Gyógyulgassatok Ti is.


Info, amit hallottam:
Új játszóház-megőrző nyílt a Liezen-Mayer utcához, Áfonya, ez hozzátok is közelebb van. Makk Marci a neve és 500 Ft/ óra. Egy csecsemőotthonban dolgozó hölgy nyitotta, úgyhogy biztosan tudja, mit csinál. Én biztosan elviszem a kisfiamat, most, hogy nincs jó idő, nem lehet játszótérre menni, látszik, hogy hiányoznak neki a gyerekek.

Farkasbogi!!! Tényleg, mi van a cukroddal, azonkívül, hogy rendben? úgy hallottam, hogy aki az elsőnél diabéteszes volt, annak már a terhesség elejétől (tehát nem csak a cukorteszttől) diétázni kell! Tényleg így van? Örülök, ogy minden rendben van veled/veletek!

*Dirtha
dirtha
 
 


Dirtha,
az Indexen talalsz egy gyed/gyes/... topikot (pontos nevet nem tudom, keress ra arra, h GYED), ott nagyon sok hasznosat olvashatsz, ill kerdezhetsz is Szakbarbartol, nekem is o segitett, de asszem csak feb 15 utan ir ujra. Az en tgyasom az o segitsegevel tobb mint ketszerese annak, mint amit alapbol kaptam volna. Erdemes benezni.

Amugy ki vagyok purcanva, keveset alszom. Majd jovok kesobb azert.

h_
holly
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?