Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Piros pöttyök: az elsõ hetekben szinte minden babának van, néha olyan, mint egy mini pattanás, ezt hívják tejpöttyöknek, az anyatejtõl jönnek ki, maguktól elmúlnak, nem kell velük semmit sem csinálni. Fõleg nyomogatni, stb. nem szabad, mert elfertõzõdhet. A tûzfolt inkább egybefüggõ piros folt, ami ált. attól van, hogy ott az erek felett vékonyabb a bõr, ez is idõvel magától el szokott múlni,de ha nem, és nagyon zavaró, lézeres mûtéttel eltüntethetõ késõbb.Ez utóbbi örökletes.
A tejpettyek után majd jön a koszmó, attól se ijedjetek meg, állítólag ez is a tejtõl jöhet ki, bár ebben nem nagyon hiszek...Kép

Szem és hajszín: A szem alapszíne úgy 6 hónapos korra alakul ki, késõbb még változhat, de már csak árnyalatokat. Hajszín mindenkinél általában felnõttkorra alakul ki véglegesen, bár ha azt nézem, minden ember eredetileg õsz hajú...Kép

Gripe Water: Kapormagolaj, jó nagy az üveg, a fele sem fog elfogyni, hacsak el nem ejtitek, mint én tettem. Így mi másfél üveggel használtunk fel anno. Bori utálta az ízét, de a hatása itt is megvolt.

Puszi mindenkinek:

Dia
Dia

Sziasztok!

Kicsi Hanna nagyon ügyes volt az éjszaka. Most nem fájt a hasija. Megjegyzem Gabi bejött a hirtelen emelgetés, olyan ügyesen büfizett és csak egyszer kelt fel az éjjel.
De azért beszerzek én is ezekbõl a csodaszerekbõl rosszabb napokra.

Puszi mindnekinek
Tikk
tikk

Sziasztok!

Idézek Larától:"egyébként 20
babából csak 1 volt allergiás a klinikán a Johnson's-ra"
Na, erre mondom én, hogy "csak"???? Ez 5%!! És csak azok a babák, akiknél 3-4 nap alatt kijött. Nem biztos, hogy ennyi!
A fiam nem volt parlagfû allergiás 6 évig. Az utolsó egy-két évben a szomszédnénik (allergiások) bíztatására lelkesen tépdeste õ is kifele. Most már allergiás rá. (ugyanezen okból szüntették meg a korábban iskolásoknak meghirdetett szedd a parlagfûvet jellegû akciókat). Az allergia kialakulásához idõ kell. Amikor elõször találkozik a szervezet vele még nem, vagy csak enyhébb reakciót vált ki, majd pedig másodjára fogja túlreagálni.
Ne haragudjatok, nem elrémiszteni akarok senkit, csak nem értek egyet vele, hogy a klinika nem gyógyszertári jellegû tisztálkodókat használ. Szerintem azok sokkal-sokkal olcsóbbak és semmivel sem rosszabbak, ráadásul kevésbé allergizálnak.
Ildi

Ildi
pildi

Sziasztik!

Ildi: teljesen igazad van. Kivéve egy dolgot. Nem olcsóbbak a gyógyszertáriak, ugyanis a többit általában reklám célból kapják. Az meg ugye ingyen van!

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

COry, igazad van, éreztem, hogy ezt a mondatot kihagytam. Hogy a kórház csak azért használja a j-t, mert abból kap ingyen. És nem azért, mert azt jobbnak tartja, mint bármi mást. Az olcsóbbat illetõen inkább az otthoni helyzetre gondoltam, a mamákat illetõen.
Ildi

Ildi
pildi

Ildi!
Ebben a dokikat tartom hibásnak. Ha nem kérdezek rá, nekem sem írták volna fel. Sõt a kórházból vasárnap délután hazaengedtek volna popsikrém és hintõpor nélkül! Kép
cory

cory
Budapest

Sziasztok!
Az én kisfiamat is Johnsonnal fürdették,hát ö benne van abban a bizonyos 5%-ban.Az elsö fürdetés után olyan lett a bõre,mintha megégett volna ,persze hozzá kell tennem,hogy TÖMÉNYEN! kenték a börére és úgy mosták le a csap alatt. Szerintem a gyógyszertári hydrofil nonionic a legjobb a másfél éves kisfiamat is azzal fürdetem.
Beáta
Beáta

Szia Mindenki!
Segítsetek: Máté nagyon sokat tüsszög. Egyébként már a kórházban megfigyeltem, hogy szinte minden baba tüsszögött a szobában. Az orrában csak egy kevés száraz váladék van. Szerintetek ez nátha??? Még nem voltam vele egyáltalán kint, sõt, nem is szoktattam a levegõzésre. Remélem, nem fog megbetegedni. Nagyon aggódok...Kép Egy ilyen csöppségnek is látványosan folyik az orra???
Viráganya
Viráganya

Viráganya,
ne aggódj, ez tényleg nagyon sok picire jellemzõ. Az egyik oka az is lehet, hogy túl száraz a levegõ a szobában, ez esetben párologtatni kellene, hogy ne száradjon ki az orr nyálkahártyája. A nátha általában nem is a tüsszögéssel kezdõdik, inkább az orrfolyással. Igen, látványosan folyik az orra az egész kicsiknek is, ha náthásak, ilyenkor feltétlenül szívni kell (én csak az orrszívó porszívót ajánlanám), amilyen gyakran csak szükség van rá. Én mindig befújom az orrszívás elõtt ezzel a gyógyszertárban is kapható tengervízes oldattal (Sterimar), amit 15 napos kortól lehet használni korlátok nélkül. Ez jól fellazítja ami az orrban van, és nagyon jól kihoz mindent.
Párologtatót nagyon sokfélét lehet kapni, nekem jól bevált a Chicco meleg párásítója, ehhez nagyon finom illatú fenyõmagolajat is lehet használni. Minden este alvás elõtt két-három órára bekapcsolom, ha meg náthásak, akkor alvás közben napközben is az ágyuk mellé teszem.
Az újszülöttek a szülés alatt/közben/után bent maradt dolgoktól is tüsszöghetnek, amit nem sikerült a csecsemõsöknek leszívni, de emiatt sem kell aggódni, teljesen normális dolog.
Szerintem a levegõztetés nagyon fontos, már néhány napos babát is lehet nyitott ablaknál jól felöltöztetve levegõztetni. Nem kell feltétlenül odaállni az ablakhoz, csak a friss levegõ a fontos.
andi
andi

Viráganya, mi 2 hetes korától járunk flangálni Mankával. Ebben benne van a szükséges boltba-gyógyszertárba stb. járás, de még most is járunk le kocsival csak úgy. Ha nincs idö a sétára (szerecsére alig van ilyen), akkor melegen felöltözve az erkényen alszik 1 nagyot az ebéd után a babahordozójában. Ö is tüsszög, de nem sokat, vagyis nem tünik egészségtelenül soknak.
Andi, ez a párásitó nagyon drága? Hol lehet kapni?
pocok

Kedves Pocok!
Bocs az off-ért, de új vagyok a babaneten, és tegnap néztem meg a képeket. Ott is kérdeztem, hogy melyik gimibe jártál, mert nagyon ismerõs vagy nekem!
Jó egészséget,
Helga
Helga

Pocok,
bármelyik Chicco szakboltban, én a Szeiler-Brendonban vettem, 12 000-ért, és ez szerintem a párásítók közt nagyon jó ár (láttam 30 és 50 ezerért is). Lehet, hogy azok sokkal többet tudnak, igazából nem néztem utána, de szerintem a Chicco tökéletesen megfelel a célnak, én szeretem. Tisztítani is nagyon egyszerû, és egyszeri adag víz benne kb. 12 órás használatra elég, tehát akár egész éjszaka is mehet, ha nem zavar, hogy túl meleget csinál. Vannak hideg párásítók is, de úgy tudom, hogy azokat különösen asztmás, kruppos gyerekeknek ajánlják. Lehet, hogy más tud többet errõl a témáról....
andi
andi

Sziasztok!

NÁlunk még sehol nem volt a gyerek, mikor szükségünk volt párásítóra. Egyszerûen bementünk a keravillba és vettünk. 10e körül

cory

cory
Budapest

Na én Keravillban csak nagyon drágákat láttam. Majd megnézem a Brendont.

Megörit a kicsilányom (ez persze nem igaz, de valahogy fel kell vezetni), szóval néhanap, mint pl. most is bezabál nagyon, aztán egész délután kacagva hányja ki az ebédet. Szépen gyarapszik, nincs különösebb baj a hasával, egyszerüen csak köpi ki a megevett tejet és közben röhög. Nem tudtam, hogy a hányás ilyen vidám dolog is tud lenni.
Pocok

Szijasztok!

Ma megyek 6 hetes kontrollra, igaz már lassan a 7. hétnél tartok, de mind1. Úgy félek! Nem igazán szeretek nögyógyihoz járni, dehát ki szeret.

Cory! Eccer megkérdeztem én ezt egy fogorvos nötöl, azt mondta, hogy a baba miatt, ki kell birni injekció nélkül a fogtömést. Hadne mondjam, hogy ehhez a fogorvoshoz nem megyekKép

Ildi! Gondolom a klinika a Johnson's cégtöl reklámozási céllal kapja a fürdetöket, törlökendöket, azért használják ezeket ott. Meg ez ingyen lehet, aztán igy jobban megéri a klinikának. Gondolom én. Én kérdeztem a klinikai védönöt, hogy használhatom-e továbbra is otthon a Johnson's-t, azt mondta, hogy nyugodtan, nem lesz baja a babának. Hát nem is lett, szép a böre, de igazad van, ennyi erövel utólag is kijöhetett volna rajta az allergia.

Viráganya! Hanga is sokat tüsszög. Minket elöre figyelmeztetett a gyerekorvos, hogy ne ijedjünk meg majd a sok tüsszögéstöl, mert az nem azt jelenti, hogy náthás, hanem, hogy igy szabadul meg az orrában felgyülemlett dolgoktól. (gondolom azért mondta, hogy ne zaklassuk feleslegesenKép)

PocokKépKépKép

Szijasztok, Lara
lara (lara)

Sziasztok!

Mi a Media Marktban vettunk 9.900-ert 2 hete egy hideg parasitot, es azon kivul, hogy nem latszik, ahogy jon a para, amitol az elejen kicsit megijedtunk, nagyon jo, erezni a szoban, hogy nem olyan szaraz, es a torkom se faj reggel, mint elotte. Maja baba orra ettol nem lett szarazabb, de arra gondolok, ha nem lenne parologtato, meg tobbet taknyozna.

Ti milyen sampont hasznaltok a baba fejere? Samponbol is van gyogyszertari?

Cory! Megkaptatok az oltast? MI ma kaptuk meg, olyan hosiesen viselte a kislany, hogy nem is sirt, remelem nem fog nagyon belazasodni.

Vettunk egy heliumos lufit, imadja, ha a labara kotom, eskuszom azota nem hallottam sirni. Probaljatok ki!

Zsuzsa
zsuzsa73

SZiasztok!

Lara: az infom a fogorvosomtól származik, aki éppen nagyon tájékozott volt ez ügyben, mert a lánya is terhes volt!

Zsuzsa: szerdán megyünk! Ez belázasodós oltás már?

cory

cory
Budapest

Sziasztok,

Lara, jó volt a hasnyomkodás? Az én dokim 5 perc után feladta, mert nem tudtam kilazulni, és azt mondta, hogy nem birkózik velem tovább, majd ha legközelebb megyek jobban megnéz.

Vettem Chicco párásitót, 12e ft volt. Nagyon jó!
Pocok

Lanyok!

Pocok! Ne is emlegesd a kontrollt, orulok, hogy egy ideig nem nezek nogyogyasz fele. Tenyleg, ti milyen fogamzasgatlot hasznaltok? Van valakinek tapasztalata a Pharmatex-el? Nekem azt ajanlotta a dokim, mert nem akartam talbettat szedni.

A kormom alatt kis feher potty kezd elindulni, mint kamaszkoromban. Ez milyen vitamin hianyra utal? Ha jol emlekszem Kalcium.

Zsuzsa
zsuzsa73

Zsuzsa! Nyugodtan használd a babás fejére a fürdetõkrémet. Mosd meg azzal, nem kell sampon külön.

Viráganya! Aggódás vége, Lili is egyfolytában tüsszögött. És ez így természetes. Puszi KépKépKép

Anikó
Gerianikó

Viráganya, a citrusfélék is allergizálhatnak, (egyéves kor alatt nem ajánlottak), de szerintem, ha nem iszod literszám, akkor nem lesz tõle baja Máténak.
Az elsõ hetekben egyébként, nekem is az volt az érzésem, hogy lassan már semmit sem ehetek...

Iboly
iboly

Sziasztok!

Nem tudom Ti hogy vagytok az orr-porszívózással, de én kezdek tanácstalan lenni. Sokszor úgy tûnik, hogy Zolika nagyon szörcsög, de ha kiszívom az orrát alig jön belõle valami. Ez miért van? Már nem tudom, hogy szívjam-e vagy sem.

Katica
Katica

Katica!

Ez nalunk is igy van, a szorcsoges, ha eves utan van, akkor csak a tej marad valahogy ott, ha meg nem, akkor allitolag vmilyen tengerviz cseppet kell belecsopogtetni (gyogyszertarban kaphato) a szivas elott, es az feloldja. Azt hiszem STEIMAR a neve. En pont most fogok venni, majd beszamolok.

Zsuzsa
zsuzsa73

Sziasztok!

Párásító: mi szakember javaslatára a Boneco ultrahangos párásítót használjuk,tudom hogy drága de nagyon jó.
Nem csapódik le a pára és nincs hangja,vettünk hozzá páratartalom méröt is igy mindig be tudom állítani hány órát menjen.

Beáta
Beáta

Katica!
A csecsmõk normál állapotukban is képesek szutyorogni. Ez miatt nem kell aggódni, nem igényel teendõt, hamar elpárolog. Orrszívózásra csak nátha esetén van szükség! A Sterimar tényleg jó, enyhe szer, de erre sem igazán van szükség alaphelyzetben
ss
Névtelen

Sziasztok!

Nekem egy kicsit náthás a picur, vettem neki nasivin orrcseppet csecsemõknek, de van itthon sterimar is. Aki használta már mondana tanácsot, hogyan fújjam a pici orrába?

Köszi

Tikk
tikk

Tikk!

A Nasivint ne használd még neki, túl kicsi hozzá, és felesleges. A sterimar is elegendõ lesz.
Ilyen pici korban én még nem használtam, így csak azt tudom leírni, hogy használnám. A babát fordítsd oldalra, és úgy fújj az orrába, hogy a felesleges ki tudjon belõle folyni, és ne a torkára menjen. 1-2 percet hagyjad hatni, és utána szívd le. Nekünk még annyit mondott a doktornéni, hogy akárhányszor lehet fújni, ha leszívjuk utána, és csak 3-4-szer, ha nem.

Remélem tudtam segíteni.
Puszi:
Gabi
bgabi

Szia Gabi!

Te egy kincs vagy a háznál.Kép)
Megpróbálom a Sterimart, az is van itthon. Bár ez a nasivin direkt csecsemõknek van, de lehet az égiek sem akarták, hogy használjam, mert ma cseppentettem elõször és a felét kiborítottam.Kép)
Akkor ma este fiss tengeri levegõ próba.

puszi

Tikk
tikk

Beata!

Es mi az "idealis" paratartam a lakasban? En is akartam venni ilyen paramerot, de kb. 6.000 ft-ot sajnaltam. Most probalok valami regimodit (ertsd nem digitalis) szerezni.

Nalatok is barnas maradt a baba koldokenek a belseje? Most mar 3 honapos, es meg mindig van egy kis barnasag, mintha alvadt ver lenne, de a doki neni szerint ez termeszetes, ne csinaljak vele semmit?

Zsuzsa
zsuzsa73

Helló Lányok!

Nem szükséges sem a Sterimár, sem a Nasivin, nagyon hatásos az anyatej csepegtetés, bár szerintem csak arról van szó, hogy az anyatej visszajut a nóziba (mohó szopizás) és az fellazítja a váladékot. Nálunk is ez volt. A doktornõ nagynéném szerint ez a szülõket jobban zavarja, mint a gyerekeket, ha mejd nem kapnak levegõt az orrukon úgyis sírnak. Bár ez csak nagyon erõs náthánál lehetséges. felesleges orrszívóval piszkálni, fõleg, ha nem jön ki semmi.

Nem muszáj párologtatót semmi venni, ha rátesztek a radiátorra egy vizes törülközõt, vagy oda tergettek az is jó.

Pusz:

Anikó
Gerianikó

Tikk!
Próbáld ki!
1dl kamilla tea + 1 kiskanál só.Ezt cseppentsd a baba orrába,utána porszívózd ki.Ezeket az orrcseppeket ne használd,mert nem jó a nyálkahártyának!Próbáld elõször a természetes dolgokat,és ha tényleg baj van akkor jöhet a gyógyszer.Nálunk ez mindig használt.(Igaz tarcsiba van a hûtõbe babynasivin)
Üdv.Mariann
ui.nekem a konvektoron van egy cseréptepsi,ez csinálja a párát.
zmariann

Sziasztok, anyukák!
Ti hogyan altatjátok el este a babáitokat??? Virágnál még ez abszolút nem volt gond: elaludt a cicin, meg persze cumizott is. Máté ezzel szemben teljesen éber az evéseknél, a cumiról hallani sem akar, és mintha félne, amikor este letenném aludni. Így amikor fél nyolckor fürdetem, kb. 10 óráig tart a felveszem-leteszem-dajkálom-énekelek-szavalok-szoptatom-szoptatom-szoptatom szakasz. Közben Virág egyedül fürdik, lopva tudok neki mesélni, nagyon rossz. Mit tanácsoltok?

Még egy kérdésem lenne. Ti hogyan tudjátok beadni a K vitamint? Rémes a szaga, még rémesebb (gondolom) az íze, Máté pedig nem fogadja el a teát, de a cumisüveget és a kanalat sem. Kép
Mindenkit üdvözlök: Viráganya
Viráganya

Sziasztok!

Viráganya: hát az altatást nálunk apa végzi énekléssel, dajkálással. A K-vitamint pedig fecskendõvel adjuk be!

Nekem is lenne egy kérdésem. Mit csináljunk a fogzáskor??

cory

cory
Budapest

A K-vitamin valóban rossz, nem árt megkóstolni, amit a gyerekkel megetetsz. A legjobb módszer, kiskanálba anyatejet tenni és arra rácsöppenteni a vitamint. Az én dokim szerint a D-vitamint is egyben 5 cseppet kell beadni, azt még rácsepegtetem és így elveszi végképp a rossz ízt. A D-vitaminnak nem rossz az íze. Egy nap alatt letudom az egészet.
Sziasztok Éva III.
Névtelen

Sziasztok!

Köszi a tippeket.
A vitaminokat én is lefejt anyatejbe csepegtetem, a D vitaminttöröm, mert azt tablettában esszük. Evés elõtt kell nekik odaadni, és akkor csak a tejre koncentrálnak, mert éhesek és lenyelik rögtön. Legalábbis kis Hanna ügyesen bekortyolja.Kép

Tikk
tikk

Sziasztok,

nekünk eleinte por formájú K-vitaminunk volt, ami még édes is volt, szóval szerette a babám. Aztán ezt beszüntették, most Konakiont adok Mankának, anyatejjel, azt is gond nélkül megeszi cumisüveggel, az étkezés elején. A D-vitamint cumira csöpögtetem, gond nélkül lenyalja róla. De nekünk csak heti 1 cseppet mondott a doktornö.

Altatás: Mankának van 3 szines puha kendöje, amit a kezéhet teszek, mikor leteszem (azért 3, mert gyakran összenyálazza és mosni kell). Azt az arcához szoritja, úgy alszik el. Ma este még hallottam, hogy kicsit csörgözött a sötétben magának, aztán elaludt.
Pocok

Sziasztok Lányok!

Szeretnék csatlakozni hozzátok, olyan jó itt a hangulat! Néhány napja olvaslak benneteket. Végigböngésztem az "Ami a szülés elött van" topicot is, így utólag végigizgultam veletek a babavárás hónapjait. Milyen jó látni, hogy mostmár mind itt babáztok! Biztos már el sem tudjátok képzelni, hogy néhány hete/hónapja még ott rugdosott a pocaklakó a hasatokban, ti pedig izgultatok, hogy mikor jön el végre a NAGY NAP. Ajánlom mindenkinek, hogy idönként olvasson bele az "Ami a szülés elött van" topicba ... Jó egy kis nosztalgia :-) !

Nekem 6 hónapos a kislányom, Moira Vera. Cappuccino baba, kongói az apuka. Imádom a lányomat, el sem tudom képzelni, hogy tudtam majd 28 évet leélni nélküle!

A hasfájás ellen úgy tudom, hogy nagyon hatásos a babamasszázs. Probáltátok már? Én Moirát pár napos kora óta masszírozom, bár nem a hasfájás miatt, mert az neki még nem volt. Nagyon szeretjük mind a ketten. A gyerek mozgását is fejleszti + mióta a popsikenöccsel (gyógyszertári) masszírozom, azóta nem száraz a böre. Elötte próbáltam olajjal, de attól ugyanolyan száraz maradt. A MOM-ban van INGYENES babamasszázs tanfolyam, 3 alkalom, keddenként 10.30-11.30-ig, januárban indul legközelebb. Biztos van máshol is, remélhetölég vidéken is (tudom Larának szegedi cím kéne), talán a védönénik tudnak felvilágositást adni.

A vitaminokat úgy kell beadni, hogy kiskanálba tesztek egy kis anyatejet és abba cseppentitek a vitamint. A védönö nekem is azt tanácsolta, hogy egybe adjam a K vitamint + az egész heti D vitamint. De ezen a doktor nénink nagyon kiakadt, mert nem szabad keverni a vitaminokat, és a D vitamint naponta kell cseppenként adni, mert pont a folyamatos adagolás a lényeg. A heti egy csepp biztos hogy kevés! Egyébként nekünk a K vitamint csak 3 hónapos korig adták, két hónapos kor után kéthetente egyszer. Úgy látszik az orvosok még a vitaminadagolásban sem tudnak egyeszségre jutni, ez azért szomorú.

Jó éjszakát mindenkinek!

Cappuccino
cappuccino

Szia Capuccino,

köszi a kedves tanácsokat!
Nekem kicsit szigorúan hangzott az, hogy "a heti egy csepp biztosan kevés". Nem csak az orvosok, a babák sem egyformák. Halványan emlékszem, még kicsi föiskolás koromban tanultuk táplálkozástanból, hogy a zsirban oldódó vitaminoknál, (mint a D is) a túladagolás csúnyább tünetekkel jár, mint a vitamin hiánya. Szóval az nem olyan, mint a vizben oldódóaknál, hogy csak kipisili az ember a felesleget.
Pocok

Sziasztok!

Remélem, hogy minden baba és mama jól van.Kép

Szia Cappuccino, üdv közöttünk.Kép Valóban furcsa visszagondolni a pár héttel ezelõtti idõszakra. Én nagyon szerettem "pocakos" lenni, bár borzasztó türelmetlen voltam.Kép

Nektek milyen lázcsillapítót ajánlott a doki/védõnéni? Nálunk ebben sincs egyetértés, mert a dokinéni Amidazophen kúpot írt fel, a védõnõ szerint ezt már nem is nagyon használják, õ a Germicid C-t javasolta. Ráadásul a dokinõ ajánlotta a Panadol bébit, a v.nõ szerint az meg nem ér semmit, mert nagyon gyenge. KI tud ezen eligazodni?

Szerintetek lehetséges, hogy egy kéthónapos babának jöjjön a foga? Ugyanis borzasztóan folyik a nyálunk az utóbbi pár napban és a pici fiú folyamatosan rágja az öklét, amit eddig sose nem csinált.

Viráganya, altatás nálunk is hasonlóan zajlik.Kép
K-vitamin: kiskanállal, anyatejet csöpögtetek hozzá. Zolikának nem túlságosan ízlik, de azért megeszi(egyenlõre), hetente egyszer ki lehet bírni.

D-vitamin nálunk napi egy csepp.

Sziasztok, Katica
Katica

Sziasztok!

Katica! ÉN már hallottam olyat, hogy 2 hónaposan elkezdett jönni a foga a babának.
Mi is kikanálból esszük a vitaminokat, amikor már éhes és akkor nem bánja mit tömök a szájába csak tejes legyen.Kép
A mi védõnõnk és doki nénink is a Germicidet javasolta láz ellen.

Szerintetek, hogyan lehet megállítani a babut, hogy ne szopja az ujját? MÉg csak az öklével próbálkozik, de egyszer már sikerült az ujját is bekapnia. A cumikat kiköpi, a cumisüveget utálja, tehát nem tudom leváltani az ujját egyelõre.

Mindenkinek további jó babázást

Tikk
Tikk

Katica,
az én tapasztalataim szerint (két gyerek és egy pár ismerõs baba) a Panadol semmit sem ér. Kisbabánál én mindig a Germicidet használtam/om, de ebbõl is kettõ van. A sima Germicidet lehet recept nélkül kapni, a Germicid-C, amiben nem csak láz és fájdalomcsillapító van, hanem nyugtató is, csak receptre. Mindkettõ jó, én Germicid C-t csak oltás után használok.
A hét hónapos lányomnak is kb. két hónapos korában kezdett 'jönni a foga' - azóta egyfolytában folyik a nyála, keze a szájában... és még nincs egy foga sem. Hosszú hónapokig is eltarthat ez az állapot, mivel a kis göbök már ott vannak és sokszor feszítenek, még a kibújás elõtt, sajnos! Most jön majd az a szakasz, amikor minden megmagyarázhatatlan nyûgösséget,lázt stb. a fogzásra fog még a doktor néni is!!!
andi
andi

nálunk is Germicid van, egyelöre (lekopogva) csak a biztonság kedvéért.
És Mankának is folyik a nyála sokat és rágcsálja az öklét, de elég rendszertelenül. Néha egész nap a szájában van a keze és kiköpi a cumit, máskor meg elfogadja helyette, bár nagyon fancsali arcot vág. A gyermekorvosunk cumipárti, mert szerinte a gyerek kezének és fogának is árt az ujjszopás, az én körzeti orvosom viszont rendesen megszidott, hogy miért adok a gyereknek cumit, inkább rágja az ujját. ÉN nem szeretem, ha a kezét eszi, mert az egyik mutatóujja már elég szépen bedagadt emiatt. Akkor már inkább tényleg a cumi.
Most hogy irtátok többen a napi 1 csepp D vitamint megnéztem még 1x, de nekünk tényleg heti 1 csepp van felirva. Hm.
Pocok

Sziasztok!

Capuccino, milyen szep nevu a babad! Legy udvozolve koztunk.

D vitamin: mi napi 1 cseppet adunk, amibol neha 2 lesz, de allitolag telen a 2 is jo. Tuladagolni azonban nem szabad, allitolag meggyorsithatja a kutacs benoveset, ami nem celszeru.

Viszont a K vitaminnal kapcsolatos nezetek kulonbozosege nagyon durva. Egyik orvos 6 honapig adja, a masik 2-ig. Mi 10 hetig adtam, direkt rakerdeztem megegyszer a dokineninel, hogy nem kell -e tovabb adni, de nem kell. Egyebkent mi kiskanallal adtuk be, egy pillanat muve volt, es sose hisztizett erte, pedig mar a szaga is keseru.

Cumi ugyben en ujjszopo parti vagyok. Bar Majababa meg csak az oklet eszegeti, de alig varom, hogy bekapja a huvelykujjat, mert akkor sok olyan alkalommal, hogy nem vagyok ott a szobaban, meg tudja nyugtatni magat. Szerintem ez egy osi oszton, es nem szabad megallitani. Inkabb arra kell figyelni, hogy ne szokjon ra, azaz ha baja van, eloszor jojjunk mi, es csak utana a cumi. Akkor nem tanulja meg, hogy a cumi az elso.

Fogzas ugyben nalunk is pont most aktualis, (vagy nem, ahogy ANdi irta). Maja 14 hetes, es most volt egy 4 napos hasmenese, mindenki szerint a fogzas jele. Hat nem tudom, dokineni azert elkuldte a kakijat vizsgalatra.

Melyik fogak jonnek ki elobb? Allitolag az also ketto, de Majanal alul puha az inye, folul viszont feherkes, kemeny. Lehet, hogy neki folul jon eloszor???

Kepzeljetek mar 4. napja kuszkodunk az esti elalvassal, 11 korul razendit, es 1-ig meg sem all. Allitolag 3 honap korul van egy ugras, hogy tobb tejet kivannak, es a mama cicijenek is be kell erre allni. Ti hallottatok mar errol?

Lanyok, ti ilyen hidegben is kiviszitek a babakat? A vedoneni szerint -5 alatt nem jo ha alszik. MOndjuk Maja ma nem is aludt el a szabad levegon, csak nezelodott, lehet, hogy a szervezete figyelmezteti, hogy nehogy elaludjon.

Zsuzsa
zsuzsa73

Sziasztok!

Lázügyben néhány "helyi" oldal, Szandra ehhez nyílt topikja:[url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/279/1302.html?1008522048" TARGET="_top]http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/279/1302.html?1008522048[/url]
és a megjelent cikke: [url=http://www.babanet.hu/publ/laz.htm" TARGET="_top]http://www.babanet.hu/publ/laz.htm[/url]

Egyébként ha jól tévedek, a Germicid (és C) lázcsillapítók alapja Amidozophen, így a Germicid (sima) kúp meg az Amid. kúp között lényeges különbség nincs. A Panadol (és tablettában a Rubophen) termékcsalád Paracetamol alapú. Én személy szerint úgy tapasztaltam, hogy alacsonyabb láz, avagy fájdalom csillapítására elég a paracetamol tartalmú dolog, komoly láz (mondjuk popsiban 38.5 fölött) viszont az amidozophen típusúak válnak be.

Fogakról: még olyan is lehet, hogy valaki fogakkal születik! Szóval létezhet olyan, hogy kéthónaposan jöjjön a fog, de olyan is, hogy nekiáll ezen nyûglõdni a baba, de mire tényleg fog lesz belõle, meglesz a tipikus 4-5 hónap. És én most már azt is tudom, hogy a tejfogak korai-késeisége nincs összefüggésben a maradó fogak megjelenési idejével. (késõn tejfogzó fiam hamarabb indult neki a maradóknak, mint normálisan tejfogzó lányom, utóbbi most már közel 6 és fél éves, és még sehol egy maradó fog)

Ildi

Ildi
pildi

Szijasztok!

Csipöszürés:6 hetesen voltunk elöször, megnézte a doki ultrahanggal. Azt mondta, hogy az egyik csipöje egy kicsit éretlen, ezért minden pelenkázáskor tornáztatni kell és terpeszpelenkát kell hordaniaKép
Tudtok erröl valamit, hogy ez mennyire súlyos, vagy csak elövigyázatosságból kell ilyen pelenkát ráadni?

Pocok!A nögyogyi nem nagyon nyomogatta a hasam, egy picit megtapintotta és kész.

Zsuzsa! Mi a változatosság kedvéért samponból is Johnson's-t használunk, olyan jó illatos lesz a fejecskéje töleKép

Cappuccino! NAgyon szép kislányod lehet, imádom a kreol babákat:-)) Hallottam már én is a babamasszásról, itt is oktatják ingyenesen, de még nem vittem Hangát, mert ahányszor elkezdtem masszirozni a pocakját, elkezd vonaglani:-))) (elég hü*e szó, de ez a legjobb erre)Bár lehet, hogy rosszul csinálom a masszirozást...

Vitaminokról annyit, hogy én néha néha elfelejtem beadni, de van úgy is, hogy egy este két csepp megy véletlenül a kanálba...
Bár most hogy olvasom Pocokot, lehet, hogy vigyázni kéne a cseppek számával, hogy túl ne adagoljam.
Nekem a K vitamint kéthetente kell adnom csak, a D-t naponta egy cseppet.

Zsuzsa! Én minden nap kiviszem a babát, pedig -5fok alatt van a hömérséklet. 1-2 órát sétálunk(Cory!Kép), olyan jókat alszik. Mikor hazaérünk és levetköztetem, jó meleg a keze és a teste, szóval biztos nem fázik lenn.

Szijasztok, Lara
lara (lara)

Lara!

Csípõügyben ne ijedj meg!!!
Nálunk az elsõnél diagnosztizálták "kötött"nek, aminek eredményeképp terpeszbetétes gumibugyit kellett hordania. Azaz simán bepelenkáztam, ahogy máskor, és még pluszba jött ez a gumibugyi, ami egy régi fajta g.b. volt, a lába között egy mûanyag (kb6-8 mm vastag) lappal. 4 hónapos kontrollon ugyanolyan kötöttnek érezték, akkoriban még csípõ uh (ott) nem volt, röntgent csináltak, de megállapították, hogy teljesen oké.
Szóval, ha ilyen terpeszbetétes bigyót írnak, az inkább elõvigyázatossági jellegû, ha komoly gond lenne, akkor komolyabb eszközöket (kengyel) adnának.
Ebben a bigyóban az az egy jó volt, hogy nagyon klasszul meg lehetett fogni a feneke alatt a babát. Ami rossz: akadályozza a mozgásban. Szerintem ez is benne volt abban, hogy Bálint elég késõn fordult hasra.
Na, a lényeg: ne ess kétségbe! Anno nekem sikerült, emlékszem tök depis voltam miatta. Ma meg már "kacagok" az egészen így utólag.

Ildi

Ildi
pildi

Kedves Lara!

Nekem is nagylanyomnak volt terpeszbetetes pelenka nadragja. Ildinek teljesen igaza van nagyon konnyu benne fogni a babat. En viszont meg azt se tapasztaltam, hogy valamibe amiat lassabban fejlodott volna Bianka. Velem varratak ra egy gumit amivel helyen tudtam tartani, igy nem csuszott el neki. Arra nem emlekszek meddig hordtuk, de azt biztosan tudom, hogy 6 honaposan mire egyedul felallt mar nem volt rajta. Engem lelkileg sokkal jobban zavart mint a kisholgyet a mozgasaban.
Aztan en kiprobaltam milyen a kengyel is. Szabikam kengyeles volt. Hat az sokkal nehezebb eset. Vegulis Kisholgy azt is jol birta, csakhat nehez volt barmit is raadni, es abba tenyleg nehez volt neki mozogni, de szerintem meg mindig jobb gyerkocoknek kicsi korba par honapot hordaniuk mint mondjuk 8 honaposan. En gyerek koromba az ido tajt voltam kengyeles.

Jo egeszseget es boldog bekes karacsonyt mindenkinek

Napocska
napocska

Sziasztok!

Lara: nyugi csipõügyben! Én is hordtam anno terpeszbetétes pelenkát, meg az öcsém is, és más gondunk nem volt!

Balu beteg lett Kép

cory

cory
Budapest

Sziasztok,

Mankának is "ráncaszimmetriája" van a combján (de randa szó!), de nem kell vele semmit se csinálnom, csak majd 4 hónaposan visszavinni az ortopédiára.
Szerintetek meg merjem kérdezni a doktornöt, hogy miért csak heti 1 csepp vitamint irt? Elég harapós jószág, mármint a doktornö.
És van még egy gondom: a múltkor irtam, hogy megjött. Most megint kellett volna, de semmi. Kicsit megrettentem, gyorsan csináltam tesztet, de nem vagyok terhes. Ez most még sokáig ilyen rendszertelen lesz vagy valami bajom van?
pocok

ja és Cory, mi a baj?
Pocok

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?