Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni tőletek hátha tudtok segíteni.
Kisfiam 4 hónapos. Mivel a szoptatás rosszul indult nem indult meg kellőképpen a tejelválasztás, így 10 hetes koráig pótlást kellett neki adni.Kép Ezek után eldöntöttem, hogy fejéssel megpróbálom feltornázni a tejecske mennyiségét, ami szerencsére sikerült is.Kép A lefejt tejet cumisüvegből kapta vissza, így egy idő után már nem kellett pótolni, csak anyatejet kap. Azonban mostmár szeretném visszaszoktatni a cicire, de sajnos sehogyan sem megy. Rögtön elkezd torka szakadtából sírni, nem érti, hogy mit akarok tőle.Kép Szinte minden nap megpróbálom, hogy újra elfogadja a mellemet, de teljesen elutasító. Van esetleg valami ötletetek ezzel kapcsolatban? Olyan jó érzés lenne megint rendesen szoptatni! Mostmár legalább nyugodt vagyok, hogy csak anyatejet kap,Kép de ez mégsem az az érzés mikor közvetlenül jut hozzá a tejcsihez.
Remélem tudtok segíteni! Előre is köszi!

Dino

Dino


Kép

Kép
dino
 
 


Hahó,
Edit,
nagyon-nagyon gondolkodom, mivel tudnék neked segíteni, de nem jut eszembe semmi, amit már eddig ne mondtak volna. Kép Viszont nagyon együttérzek veled, képzeld, négy hónaposan, amikor a nagy meleg miatt Cicó csak nagyon piciket szopizott, és nem is igen hízogatott, az én párom szintén azt mondta, hogy megunta a szopást, talán már mást enne... nem volt igaza. Ez egyáltalán nem így működik!!! Igen, arra egy baba nagyon könnyen és hamar ráébred, hogy hogyan könnyebb megszerezni a kaját. Tudod, csak kicsi, nem hülye Kép És persze, hogy akkor a könnyebb utat választja, te nem így tennél a helyében? Ilyenkor te mint az anyja, aki a legjobbat akarja neki, választhatsz, hogy mit teszel. A visszaszoktatás lehetséges, csak kicsit nagyon nehéz. Ha esetleg úgy gondolod, hogy érdemes, hívj fel, keress meg egy szoptatási szaktanácsadót (a Kismamában vannak nevek, telefonszámok, és pl. Schneiderné Diószegi Eszter nekem anno nagyon sokat segített), végső esetben kérd meg, hogy jöjjön házhoz (Rózsa Ibolya biztosan csinál ilyet). Vagy van még a szoptatási ambulancia, annak az elérhetősége is benne van a Kismam hátuljában. Nagyon-nagyon sokat tudnak segíteni. Amúgy amit Snoopy írt, az szerintem is teljesen úgy van (noha vicces, hogy ezt pont én mondom, amikor ő sokkal jobban ért hozzá). De nyilván tied a döntés, mit csinálsz.
Ja igen: amikor Cicó nem akart rendesen szopizni az elején, de még később is, anyám, csupa jó szándékból azt kezdte emlegetni, hogy talán nincs benne elég, hiszen nem tudhatjuk, mennyi van benne... én meg már addigra voltam annyira képben, hogy csak ránéztem mártírképpel, megnyomtam a mellemet (három-négy sugárban spriccelt, kapásból egy méternyire), és nem válaszoltam - azóta ő sem mondott ilyeneket Kép
Ajaj, ti is fogtok még itt tartani (tudod, hogy több van, mint kellene).
Nemmondod, az Avent nyikorog??? Ó Kép Én pont a csendesség miatt akartam erre váltani a második kölöknél (az elsőnél Medela motoros gépet használtam, csak az nagyon zajos).

Dino,
ejha, micsoda kitartás! Le a kalappal!
De az írásodból nem tudom egyértelműen, hogy a kisfiad egyáltalán nem szopik már, vagy csak nem minden egyes alkalommal, vagy mindig, csak rövid ideig. Ezt jó lenne tudni, de addig is úgy tűnik, hogy átszokott a cumisüvegre, hasonlóan, mint fentebb Edit babája. A visszaszoktatás rögös, de lehetséges. Addig is, míg a jobban hozzáértők ideérnek, légy szíves, olvass vissza, amit Editnek írtak, abból bizonyára haszonsíthatsz dolgokat te is. Az eddigihez hasonló kitartást és önbizalmat kívánok neked a továbbiakban is Kép

Snoopy,
vajh hol a csudában tudnék esetleg én majd egy olyan kétfejes, csendes nagyipari csodát bérelni vészhelyzet esetén ??? (Tudod, Pécsett lakom.)
Igaz, legkorábban május végén lesz aktuális, de addig is képbe szeretnék kerülni.

Üdv
Kriszi
kriszi
 
 


Sziasztok lányok!
Köszi mindenkinek a tanácsot. Olvastam minden nap, de valami bíztatót akartam írni, így vártam. Szóval most már van tejleadó reflex, ürül a mellem. Bár nem mindig. Hogy amikor nem, miért nem, arra nem tudtam még rájönni. Minden éjjel kelek 1 órakor fejni.Kép Mondjuk hulla fáradt vagyok már. 22-es csapdája: ha éjjel nem ürül a mell, kevesebb tej termelődik, ha meg felkelek fejni, fáradt leszek és az meg nehezíti a tejtermelést.
Egyébként a tejmennyiség említésre méltóan nem nőtt. Vasárnap már este tápszert kaptak a fiúk, ma is fognak. Kép Sajnos, de ez van.

Edit sorait én is írhattam volna, minden szava ránk is illik, a hízástól a mostani kevés gyarapodásig minden!
A múltkor még Peti fiam a cumisüveget nem akarta elfogadni, aztán a tápit jóízűen megette belőle. Most meg a szopi nem megy. Órákig lógna rajta. Közben nevetgél, gügyög,nézelődik, 3 kortyot iszik, majd megy minden előlről. Tegnap az átlagosnál is kevesebbet evett, ma is tömni kell. Hiába teszem mellre, ha nem szívja ki! Nekem meg ott van még a másik babám is, szóval kivárnám én az órákat is, hogy szopjon, ha lenne időm.

Már 3 hónapja küzdök azért, hogy legyen elég tejem az ikreknek és néha úgy érzem, nagyon belefáradtam.
Ezzel nem akarom elvenni senki kedvét, de megértek mindekit, aki ugyanígy van.

Heppi, mennék én mindenféle masszázsra, de nincs kire hagyni a fiúkat.Kép Te cumisüveg és mindenféle pótlás nélkül szoptatod az ikreidet? Ha igen, minden tiszteletem.Kép
eszter28
 
 

 
 

Snoopy, Kriszi!

Köszönöm a válaszokat! Én mindent meg fogok tenni azért, hogy Balázs baba minél tovább szopjon, és legyen is mit szopiznia!!!

Kriszi! Nehogy amiatt ne vegyél Avent mellszívót, mert nyikorog!! Nagyon jó kis szerkezet, de hát tényleg nyikorog, nyekereg. De ha megkened egy kis olajjal, nem okoz zajszennyezést. (Amikor szültem, a szobatársamnak is szintén Avent Isis mellszívója volt, és amikor fejt, kénytelen volt kimenni a WC-be, hogy ne zavarjon bennünket. Akkor per pillanat nem volt kéznél étolaj ...)

Üdv

Edit
pedit
 
 


Szia Dino!

A módszer az, hogy a babától elteszünk MINDEN szopizható dolgot, legyen az cumisüveg, játszócumi. Az etetést valami mással oldjuk meg : kiskanalazás (szerintem idegörlő), Soft Cup. Ez egy kiskanalazáshoz hasonló etető, de sokkal kényelmesebb. Valamivel többett tudhatsz meg a www.tiva-med.hu honlapon. Vagy kispoharas itatás. Kifelé hajló perem előny. pl Medela által gyártott itatópohár...
Egy napig a dedet pl. pohárból itatjuk, ha nyugtalan sírós, akkor öleljük, pusziljuk, cumit nem adunk neki semmilyen körülmények között. A nap vége felé bebújhatunk vele a takaró alá, félmeztelenül, úgy, hogy rajta csak egy pelus és lehet, hogy egyedül is rájön, hogy mire jó a cici. Ha ez nem nyerő, akkor lehet együtt fürdeni. Közben is leeshet a tantusz. Ekkor azt várjuk tőle, hogy a megnyugtató komfortszopi időszakot a mellen töltse. Ha éhes, akkor persze ehet is belőle, de nem muszáj. Lehet, hogy a cicikezelési technikája ennyi kihagyás után hagy némi kívánni valót maga után, ekkor ismét érdemes tanácsadóhoz fordulni (nagyra tátott száj, 3-5 cm átmérőjű bimbóudvar bekapás, ajkak kifelé fordulva, nyelv vályúszerűen körülöleli a mellbimbót és elér az alsó ínyig).
Szeretnénk tudni, hogy mi a helyzet Veletek! Írj majd, jó?

Snoopy

KépKép
snoopy
 
 


Snoopy, Kriszi,
Köszi a tanácsokat, kipróbálom. Jó lenne ha sikerülne! Megírom majd a fejleményeket.

Dino

Dino


Kép

Kép
dino
 
 


Eszter,
Igen, én minden pótlás és üveg nélkül szoptatom őket. Mongyuk meg kell mondanom, én nagy bizonytalansággal jöttem el a kórházból. Besárgultak, és 2 nap fénykezelést kaptak. Ott lehettem velük, így igény szerint szoptak, fejenként alkalmanként 30g-okat 8 naposan. Gondolhatod. Egy kissúlyú fiúcska meg tolta be 70g-okat. 2,5 kilósan adták haza őket, de tápszer receptet nem kaptunk. Ebből próbáltam reményt meríteni. Itthon 3 napont mértük őket, mindig gyarapodtak. EGyre inkább kezdtem megerősödni, hogy lesz elég tejem.

EGyszer azért kaptak üvegből enni, amikor a 6hetes kontrollra mentem, de anyatejet fejtem nekik a megelőző két napban. Picit még hagytak is belőle Kép

Még ma is csak anyatejesek (nov.6-án születtek), és nagyon büszke vagyok rá, mert a most 22 hós lányomat nagyjából eddig tudtam szoptatni. Nála viszont sokmindent elrontottam - ma már tudom Kép

Ezek ők:
Kép

Egyáltalán nincs segítséged? Senki? Ezt elég nehéz elhinnem, persze minden lehetséges Kép Én a sarkamra álltam, és megmondtam, hogy erre szükségem van, és kész. Ha nem állnak mellém, fogadok bébiszittert, vagy hagyom őket ordítani, de muszáj a hátamat rendbetenni, vagy megrokkanok. A több tej, csak bónusz volt Kép

heppi

heppi
KépKép
KépKép
heppi
 
 


Sziasztok Lányok!

Nem kifejezetten szoptatási "problémám" van, de mivel ezzel szorosan összefügg gondoltam ide írok, hátha járnak erre olyanok is, akiknek nagyobbacska gyerkőcük már leszokott, vagy esetleg találkoztak hasonló jelenséggel.
Petra lányom 19 hónapos, kistesó a pocakban 4 és fél. Amikor várandós lettem Petra még 4-5X szopizott egy nap, aztán ahogy haladtunk az időben ez egyre ritkult, sőt jöttek az ünnepek, mikor nagyon izgi volt minden nap, meg itthon volt a papa is két hétig, így sokszor eszébe sem jutott a szopi. A lényeg, hogy január 9-én szopizott utoljára. Persze én is rajta voltam az ügyön, mert már nagyon fájt, meg a tej is egyre kevesebb lett.
Amióta viszont nem szopizik felvette azt a szokást, hogy meg kell fognia a cicit azokban a helyzetekben amikben régebben szopizott (délutáni, esti alvás, meg néha napközben ha fáradt, nyűgös). A baj csak az, hogy ezt egyre sűrűbben teszi, társaságban sem zavartatja magát, és néha számomra fájdalmasan csavargatja, tekergeti. Ha rászólok vagy nem engedem csak idegesebb lesz és jön a hiszti.
Szóval a nagy kérdésem, hogy szerintetek mit csináljak. Hagyjam, majd leszokik magától, vagy szoktassam le? Volt egyáltalán valakinek ilyen tapasztalata? Arra is gondoltam, hogy ha megszületik a tesó majd lehet, hogy újra szopizni fog és akkor ez eltűnik. De addig még van majd 5 hónap!

Előre is köszönök minden tanácsot!

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75
 
 


Bogárka!

Hát nekem ugyan ilyen témában nincs jártasságom, de szerintem minél hamarabb szoktasd le erről a cici-tekerésről!! Biztos, hogy nem fog neki tetszeni és nem máról holnapra tudod leszoktatni, hiszen már egy ideje kialakult ez - a számodra korántsem kellemes - szokása.
Próbálj meg neki olyankor, ha fáradt, nyűgös vmilyen vigasztárgyat (puha plüssállatkát stb.) a kezébe nyomni, vagy valami más módon megvigasztalni. Hát több ötletem nincs, biztosan mások szolgálnak neked vmilyen további jó alternatívával.

Üdv

Pedit
pedit
 
 


Bogárka!
Helyzet ismerős.Kép Pici fiam 22 hónapos, pocakbébi 25 hetes. Beni nov.20.-án szopizott utoljára (magától hagyta abba) és utána neki is szokásává vált a cici fogdosása, benyúlt a polóm alá a nyakkivágásnálKép, nem érdekelte, hogy hol vagyunk. Idegen helyen nem hagytam neki, igaz ő nem nagyon hisztizett ilyenkor, próbáltam elterelni a figyelmét. Aztán apránként leszokott róla magától. Mára már nagyon ritka, hogy ilyet csinál. Engem is idegesített a dolog idegen helyen, de itthon engedtem neki, ezzel nyugtatta meg magát. Elvégre olyan sok hónapon keresztül ott volt nekik a cici, így még valami marad belőle egy kicsit.
Üdv, Panka

panka
 
 


Panka!
Köszi a bíztatást, ezek szerint van remény! Meg jó olvasni, hogy ezek szerint ez természetes velejárója a leszokásnak Kép!
Én is arra gondoltam hogy alváshoz hagynám, de máskor főleg társaságban, vagy napközben inkább elterelném a figyelmét.

Edit!
Plüssállat sajna nem jön be Kép! Én már vagy 8 hós kora óta próbálkoztam vele, mert már akkor is szokása volt szopizás közben a másik cicit markolászni. Nagy ívben hajította a szoba másik végébe Kép

Köszönöm mindkettőtökek, hogy írtatok!

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75
 
 


Kedves Lányok!

Mi a megoldás, ha elkezdek menstruálni, kevesebb a tej, és azt sem fogadja el a ded?
neni
 
 


Szia Bogárka!

Nekünk is volt ilyen. Az én fiam 21 hónaposan hagyta abba a szopit, akkor voltam 12 hetes. Aztán még hónapokig tekergette, simogatta. El lehetett Neki magyarázni, hogy idegen helyen nem lehet és nagyon csavargatni sem. Szóltam Neki, ha fájt. Megértette.
Te is el tudod magyarázni a lányodnak, már elég nagy hozzá.
Aztán amikor a pici megszületett, felajánlottam, hogy szopizzon, de azt mondta, hogy Ő már nagyfiú és nem. Viszont a ciciket elosztotta a kicsivel. Úgyhogy a kicsi szopizott, Ő pedig fogta a másikat. Csak egy kicsit mérges volt, hogy csöpög, de ezt is hamar megszokta. Aztán pár hónap után elmaradt ez a szokása is.

Betti

Betti
KépKép
KépKép
kbetti
 
 


Sziasztok!

Nekem csak egy kérdésem lenne..
A fiam jövő héten lesz öt hónapos. Tegnap jött meg az első rendes menzeszem -eddig csak kéthetente kis pecsételgetés volt-. Szerencsére nem vettem észre hogy kevesebb lenne a tejcsiKép. Kicsit nehezebben szopizik a baba, látszik hogy fura neki az íze, de ezzel sincs baj, a napi 10-15 alkalom megvan még mindig..
A kérdés csak annyi lenne hogy lehetséges e hogy a hormonok miatt megváltozik a baba széklete?
Eddig általában folyós volt neki, tipikus anyatejes baba kaki, most viszont kicsit barnább, és nagyon édeskés a szaga.
Semmi mást nem kap csak anyatejet.

Jó hogy olvastam ezt a cicitapperolást, az én fiam most kezdte, ezek szerint jobb még most elterelni a figyelmét? Én az ujjamat szoktam a kezébe adni, a cicimarkolás helyett, mert marha erős fogása vanKép.

Betti

KépKép
KépKép
szabobetti
 
 


KBetti!

Neked is köszönöm! Egyébként tényleg tök jól lehetett vele beszélni ezekről a dolgokról (afelől eddig sem volt kétségem, hogy nem értené meg, csak elég akaratos, makrancos kis hölgy, és attól féltem, hogy nem akarja majd megérteni). Ma a délutáni alvásnál szóltam neki, hogy ne tekergesse, babrálja, mert az fáj, csak fogja. Olyan édes volt nagyokat bólogatott jelezvén, hogy részéről okés a dolog, és onnantól tényleg csak fogja. Ha elkezdi macerálni már csak mondani kell, hogy: tudod, csak fogd.
Aranyos ez az elosztás, ezt Petra is csinálta, mikor még szopizott, övé volt az egyik cici (1 éves korától csak az egyiket használta) a babájáé a másik. Néha még most is ha látja egyszerre mindkettőt elkezdi mutogatni felváltva, hogy: "Pepa-baba-pepa-baba".

SzBetti!
Szerintem is próbáld már most átszoktatni az ujjadra, vagy vmi mmásra. Emlékszem Petra olyan 8-9 hónapos lehetett, mikor iszonyúan tekergette őket szopi közben én meg csillagokat láttam, de ha elvettem a kezét abbahagyta a szopit és hisztizett. Persze azt nem tudom, hogy ez összefügg-e a leszokás utáni cicifogdosással.
A másik kérdésben sajna nem tudok segíteni, de biztos jönnek majd okosak, akik tudnak.

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75
 
 


Kedves Betti!

Hát nálunk is uaz a helyzet kaka ügyben, mint nálatok, pár napja (a zöld kaka mellett) van világos barnás, émelyítő szagú rész is pelusban. (csak anyatejet kap Balázs fiú). Az előzmény pedig annyi, hogy kb. 2-3 hete nagyon zöldet produkál (olyan mintha füvet etetnénk vele). Doki nénivel egyeztetve mintát vettem és bevittük az ANTSZ-hez bevizsgálásra. Eredmény napokban lesz, kíváncsi vagyok, hogy mi okozhatja a problémát. Majd megírom az eredményt, hátha így megokosodunk!
Üdv

Edit
pedit
 
 


Sziasztok!

Kriszi!
Találtam medela kölcsönzőhelyet Pécsen:
Ad-Vitalis Kft, 7623 Pécs, Rákóczi u. 46.
Tel: (72)327-417, H-P: 9-17.
Ha ott nincs dupla szívókészlet, akkor szívesen küldünk Neked, vagy ha valaki erre jár, akkor bejön érte (akkor nem kell utánvétet fizetni Kép)

Edit!
Kiváncsi vagyok, hogy mi lesz az eredmény. Bár az ÁNTSZ nem hiszem, hogy teljes összetevő vizsgálatot végez. Csak a kórokozókat keresi benne, nem?

Snoopy

KépKép
snoopy
 
 


Bogárka és Edit!

Köszönöm a választKép.
Az én fiamnak is szokott zöld lenni a kakija. Azt figyeltem meg, hogy olyankor általában több tejterméket fogyasztok. De lehet hogy semmi összefüggés nincs közte.
Nálunk asszem megoldódik a dolog, mert tegnap már megint híg volt a széklete, háromszor váltottunk ruhátKép. A szaga viszont még mindig édeskés.. holnap megkérdem a doktornőt, úgyis megyünk oltásraKép.
Mégegysszer köszi a reagálástKép.

Betti

KépKép
KépKép
szabobetti
 
 


Sziasztok!

Lenne egy kis gondom.
Mielőtt elkezdeném írni a gondom...
Első fiamat is igény szerint szoptattam, amikor akarta, volt is tej és 6 hónapos kora előtt nem kapott semmi mást csak anyatejet. Így terveztem ezt a most 6 hetes Dani fiammal is.
Igen ám, vcsakhogy Dani eddigi 6 hete során 3 kg-ot szedett fel. Havi 2kg???????? Baromi sokk. Pedig annyi. Dokinéni javasolta, a legalább 3-4 óránkénti szopit (szigorúan) és az éjszakai teáztatást... Nem mondanám, hogy el vagyok ragadtatva, de kétségeim vannak. Ennyit hízni...
Viszont tény, hogy nagyon sokat és nagyon sűrűn szopik.

sasha

Kép
sasha
 
 


Sasha!
Luca is majdnem így csinálta. Aztán persze lejjebb adta.
Nem kell ezzel tenned semmit. Vannak babák, akik repülőrajttal kezdik a súlygyarapodást, aztán 3-4-5... hónapos korukban behúzzák a féket. Akkor majd jöhet a dokinéni, hogy kevés a gyarapodás, tessék almát adni.
Lényeg: nyugisan maradhat az igény szerinti szopi, a teát pláne kár adni. (Kell neked cumizavar, a citrom miatt allergiaveszély??)
Az egyetlen dolog, amit esetleg megtehetsz, hogy átgondolod, mindig kell-e a cici is, nem lehet, hogy néha elég egy kis tejmentes dédelgetés is.

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 


Azért 6 hét alatt 3 kiló kicsit durva.
Gyerekorvos mit mond?
alice_cs
 
 


sasha! vilka az első két hónapban másfél-másfél kg-t hízott igény szerinti szopival, aztán lelassult a hízás, 4 hónapos korától kb 1 éves koráig hízott ugyanennyit - szintén igény szerint szopizva. most 20 hónapos, 10,5 kg és mi mást mondhatnék, mint hogy tökéletes és gyönyörű? nagyon gyors mindmáig mind a testi, mind a szellemi fejlődése, nem beteges, sőt... a gyerekorvosok nemigen láttak a praxisukban igény szerint szopó gyereket és megijeszti őket minden, ami más, mint az átlag... figyeld danit, minden ok-e vele - de miért ne lenne az Kép és sztem hagyd szopizni nyugodtan Kép

alice! a durva az, hogy mindenbe beleszólsz, noha távolról sem láttál ilyesmit Kép

márti
márti
 
 


Fene tudja, a születési súlyát hat hét-két hónap alatt megduplázni pl. komoly munkát ad a szívnek is, mindenesetre nem szokványos. És ilyenkor okosabb a gyerkorvos tanácsát kérni mint a többi kismamáét. Szerintem.

Lehet, hogy egy ritka ám normális jelenséggel álluink szemben, de akkor is.
alice_cs
 
 


Alice, akkor olvassál figyelmesen, ott van benne, hogy dokinéni látta a gyereket. Nem baj, TE ezt is jobban tudod.

Sasha, Pele Misuja is fél kiló per hét menettel indított, ha jól emlékszem.
És emlékszem egy kisfiúra, a környékről, Ancsi korú, egyszer találkoztunk a buszmegállóban,na a számokra már nem emlékszem pontosan, de valami nagyon hasonló volt. Szép nagy baba is volt, sokkal nagyobb, mint Ancsi, holott korban együtt voltak és Ancsi se volt pici. Ugyanakkor az az anyuka tuti nem a babanetről meg szoptatási isntennők tanácsai alapján szoptatta a babáját, hanem igazi rendes aggódos első gyerekes anyuka volt, dokinénikkel miegyébbel. Gyerek meg gyönyörű és egészséges.
Ilyen is van.

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Snoopy!

Megvan az eredmény, teljesen negatív. Kép!!!(valamilyen Boctox vagy vmi hasonló nevű bacira nézve vizsgálták, ha jól emlékszem a beküldő lapon bejelöltekre)
Hát akkor nem tudom mitől zöld a kaka, és miért van néha benne világosbarnás édeskés, émelyítő szagú rész. Amúgy a gyerek víg kedélyű, nem nyűgös, nem látok rajta semmi gyanús jelet, ami esetlegesen vmi betegsére utalna.
A bbnet-rendelőben egyszer azt olvastam, hogy a babák kakája amúgy nemzeti színű is lehet és ez nem gond, ha a gyerek szépen fejlődik, nyugodt.
De akkor engem akkor is zavar, hogy mindig zöldség van a pelenkában, meg "erjedt almás süti".
Okozhatja ezt esetleg vmi olyan kaja, amit én eszek. pl a tej? [Imádom a tejet, sajtot, és nem tudok róluk lemondani Kép ]

Üdv

Edit
pedit
 
 


Edit!

Mennyi tejet iszol? Mennyi tejterméket? Esetleg egy hétre kipróbálhatnád hogy kihagyod. A tej okozhat zöld kakit, és egy hét alatt kiderülne attól van-e.
Betti

Betti
KépKép
KépKép
kbetti
 
 


Szia Betti!

Tejet kb. fél litert iszom egy nap tejeskávé formájában - egyszerűen imádom Kép! Szoktam natúr joghurtot és mozarella sajtot is enni. Egyszóval nem tejtermékmentes az étrendem.
Kezdettől fogva eszek tejtermékeket és kakival nem volt semmi gond, szép sárga színben pompázott. Mondjuk most már felbátorodtam és emeltem a mennyiséget. Lehet ez okozhatja a problémát?
Próbát kéne tennem és ki kéne iktatni a tejes kajákat. Hát ez nagy próba lesz ..., de belevágok, hátha segít.

Üdv

Edit
pedit
 
 


Szia Sasha!

Az én legkisebb lányom is pont így volt. Minden rokon, barátnő, ismerős szörnyülködött, hogy "milyen kövér ez a gyerek", anyósom rögtön jött is a remek ötlettel, hogy ne szoptassam annyit, adjak neki cumit, meg teát.. persze nem adtam, csak szoptattam, annyit és amikor ő akarta. Most 21 hónapos múlt, még mindig szopik, mondanom sem kell egyáltalán nem kövér, viszont gyönyörű és egészségesKépKép Hat hónapig csak anyatejet kapott, cumit, cumisüveget sose látott.
Egyébként engem a gyerekorvosunk is megerősített abban, hogy mindent jól csinálok!
Ne hagyd magad elbizonytalanítani!Kép

Kati
anya_kati
 
 


Lányok, kösz szépen. Most megnyugodtam kicsit, nem adok neki semmit, csak cicit. Úgy látszik hiába második gyerek, azért ha sokan mondják, hogy jujj, ez már kóros akkor csak elbizonytalanodom. Igaz, hogy mindegyik illető túl van már az 50-en... Reméljük nem fog örökké ilyen tempóban hízni, mert nem fogom elbírniKép Szegényke sírhat majd, mert 5 percnél tovább nem bírom majd ringatni a fenekétKép Ha 4 hónaposan fékezi is be magát az azt jelenti, hogy 10 kg lesz addigra, ha nem több.

sasha

Kép
sasha
 
 


Edit!

Egy-két hete írtam én is,ugyanaz van nálunk is a pelusban,amit Te is leírtál.
Viszont már jó ideje száműztem a tejtermékeket az étrendemből és mégis...
Kíváncsi vagyok,Nálatok lesz-e ettől változás.
Engem is megnyugtatott a Ti negatív eredményetek!Kép

Üdv.

Kata

Kép
Kép
ruszlána
 
 


Sziasztok!

Lányok!

Most nem kellett nagyon nekiugrani Alíznak, nem?
Csak felvetett egy javaslatot. Nem saját tanácsot, csak a gyermekorvos megkédezését. Előfordul az emberrel, hogy figyelmetlen. Ez még nem bűn. De elüldözni valakit nem kell,ha képes változni, ha kooperatívan viselkedik és nem csak a saját nem feltétlenül korrekt ismereteit igyekszik mindenkire ráerőszakolni.

Alíz!
Ez most teljesen korrekt hozzászólás volt.
Lehet azonban, hogy a kismamák közül a gyermekorvosnál többen hallottak olyan esetről, amikor volt ilyen mértékű hízás, mint ahogyan most is találkoztunk ilyen esetekkel. A gyermekgyógyász vizsgálat önmagában nem ártalmas. Csak tudni kell, hogy a gyermekorvos már akkor is változtatásokat eszközölne, amikor csak számára ismeretlen dolgot tapasztal. Persze annak megítélése, hogy ez a hízás a gyermek számára jelent-e hátrányt most egészségileg, azt ő tudja megítélni, de ha ez csak az, hogy később fog tudni a ded megfordulni, mint a karcsúbb társai, akkor ez önmagában nem igényli a változtatást...

Pedit!
Tök jó, hogy semmi kóros nincs a kakiban. Szerintem eleget aggódtál a kaki miatt. Ha nem figyelsz rá, akkor el fog múlni. Persze a tejmentességet ki lehet próbálni... Kép

Snoopy

KépKép
snoopy
 
 


Hahó,
Snoopy,
köszönöm a pécsi kölcsönzős címet, elraktározom, és reménykedem, hogy nem lesz rá szükség (utáltam fejni ugyanis, és nem is sok eredménye volt) Kép

Sasha,
én úgy, de úgy szeretnék másodikra egy ilyen turbókölköt Kép Cicónál folyton azon remegtem/azzal szekíroztak, hogy miért nem hízik többet. Közben meg ő elvolt, mint a befőtt, csak éppen mindig az alsó pár százalékban Kép

Üdv
Kriszi
kriszi
 
 


Snoopy, Kata!

Kezdünk a zöldből sárgába átmenni, lesz ez még jobb is! Kép

Tejadagot csökkentettem, a teljes tejmentességre gyűjtöm a lelkierőt.Kép

Üdv

Edit
pedit
 
 


Snoopy,
nekem az nem tetszik, hogy a gyerekorvost bírálják felül időnként. Ha valaki nem bízik meg az orvosában, akkor válasszon egy másikat akiben megbízik, de ha az valamit javasol, akkor ne hallgasson holmi indexes kismamákra, hogy ugyan ne tedd ezt, az én gyerekem is kövér volt stb.
Az adott esetben a gyerekorvos azt tanácsolta, hogy 3-4 óránként etessen, éjszaka meg egyáltalán ne. Én meg azt vettem ki a válaszokból, mintha azt sugallták volna, hogy hagyja a fenébe a buta gyerekorvos tanácsait, hiszen itt vannak a bölcs kismamák, akik láttak már ilyet.
Nagyon jó dolog ha egy kicsi ennyire szépen gyarapodik, de ezt az ütemet talán mégis a gyerekorvos itéli meg jobban, aki - az itt lévő kismamákkal ellentétben - talán már többszáz gyereket vizsgált meg. No meg tanult róla sok okos könyvből. Csak ennyit akartam mondani.
alice_cs
 
 


Sasha, a havi két kiló meglepő. Talán érdemes lenne tényleg megnézetni a babát szakorvossal is, legfeljebb futottatok egy felesleges kört. Ámde addig, amíg ki nem derül, hogy mi a helyzet, addig szerintem nyugodtan etesd úgy, ahogy eddig. :-) Csak ne ess kétségekbe, valószínűleg a kiskoma remekül hasznosítja a tejet, és kap is belőle bőven. Kép

Kép
Kép
sudve
 
 


Szia Alíz!

Nem vagyunk egyformák nyilván, én például SEMELYIK orvosban nem bízom meg maradéktalanul, és ha úgy gondolom, igenis felülbírálom a véleményét. Mert a saját gyerekemet én ismerem a legjobban. És hiába olvasott el ezer okos könyvet, azokban az én gyerekeimről aligha írtakKép Én viszont a nap 24 órájában velük vagyok, minden rezdülésüket ismerem. Ezért úgy gondolom, igenis jobban el tudom dönteni, hogy mondjuk normális mértékben hízik-e a gyerekem vagy semKép
Természetesen mindez nem áll a betegségekre! Az már tényleg a gyerekorvos dolga. Mondjuk én nem is szaladgálok minden apró-cseprő vacakkal az orvoshoz...

Kati
anya_kati
 
 


Alice!

A (gyerek)orvos nem tévedhetetlen isten, aki az egyetlen élő igazságot képviseli, hanem egy ember, akinek tanulmányai, tapasztalata, világnézete folytán kialakult véleménye van egyes dolgokról - ezek pedig (gyerek)orvostól függően lehetnek ilyenek és olyanok (ne'adj isten, változhat is bizonyos új információk megismerése és értő befogadása hatására). A gyerekorvosok maguk sem értenek egymással mindenben egyet, mint ahogy nincs olyan szakma a világon, amelynek a képviselői mindenben egyetértenének. A szoptatás ráadásul nem tartozik a reflektorral megvilágított, jól ismert és preferált területek közé a gyerekgyógyászatban - ez némiképp érthető is, hiszen a szoptatás jelen ismereteink szerint nem betegség Kép
Nem sugalltam (és olvasatom szerint egyik hozzászóló sem) azt senkinek, hogy "hagyja a fenébe a buta gyerekorvos tanácsait" - nem tudom, milyen a gyerekorvosa - és ha tudnám, hogy buta, akkor is Sasha-nak magának kell eldöntenie, hogy a többféle információ közül hogyan dönt. Mi azt írtuk le, hogy a gyerekeink ilyen arányú gyarapodás mellett is hibátlanul fejlődnek (mellesleg egyáltalán nem kövérek) Lehet, hogy az orvosuk megvizsgált már többszáz gyereket - de lehet, hogy eközül a többszáz gyerek közül csak néhányat szoptatott az anyja igény szerint és ezért nem tapasztalhatta náluk azt a jelenséget, hogy egy csecsemő egészséges módon is hízhat ennyit eleinte kizárólagos, igény szerinti szoptatás mellett. A "sok okos könyv"-ről pedig lassan nagyon közismert adat lesz, hogy pontosan hány oldalt is írnak a szoptatásról - de még ezek sem az igény szerintiről. Természetesen az (gyerek)orvosoknak is lehetőségük van különféle helyekről tájékozódni, nem állítom, hogy a tudása erre a kb. 8 oldalra korlátozódik - de sajnos lehetetlennek sem tartom, hiába tűnik abszurdnak Kép Emiatt szerintem nem szükséges gyerekorvost váltani, csupán tisztában kell lenni azzal, hogy neki is vannak korlátai.
A mi orvosunk pld. szoptatásügyben tökéletes analfabéta - nem hallgatok rá - és tökéletesen működünk. Diagnosztának kiváló, emberileg nagyon korrekt - ezek miatt eszembe sincs váltani. De a gyógymódjait nem szoktam megfogadni, mert évi egy vödörnyi antibiotikumot ettünk volna már meg, ha rá hallgatok. Viszont az általa tökéletesen diagnosztizált betegségeket gyógyítottuk minden alkalommal némileg szelídebb eszközökkel (esetenként konzultálva más orvossal is). Lehet, hogy nagyon renitensnek tűnő felfogás, de igen jól működik.

Márti
márti
 
 


Gondolkodtam ezen a dolgon. Ominózus gyerekdokit nem ismerem, dokikba vetett abszolút hit témakört előttem kifejtették, nekem is hasonló gondolataim lettek volna.

Másrészt. Ami nekem, most tök laikusnak beugrott, az a diabétesz. A terhességi diabétesznél szokott olyan lenni, hogy túl nagyra nő a baba, túl sokat hízik, még pociban. Fogalmam sincs, hogy ilyen kisbabánál ilyesmi lehet-e, meg összefüggések lehetnek-e.
Aztán tovább gondolkodtam. Teljesen elképzelhető, hogy léteznek betegségek, amiknek olyan tünete van, hogy a gyerkőc irreálisan gyorsan gyarapszik, akár az ideális anyatej mellett is. Ha ismertek ilyenek, akkor valszeg az is ismert a gyerekdokik számára, hogy mi módon lehet megbizonyosodni róluk. Teszem azt fenti ötletemnél maradva vércukorszint méréssel, ami nem egy nagy vagyon és katasztrófa.
Azaz ha látta gyerekdoki, és lehet baj a túlzott gyarapodás, akkor jó doki esetén, nem azt mondom, hogy anyuka ne hagyja enni azt a gyereket, hanem azt, hogy ez ennek és ennek a betegségnek lehet tünete, de ezt ezzel és ezzel a vizsgálattal el lehet dönteni. Mert ha valóban baj, akkor nem fog elmúlni attól, hogy nem kap annyit enni, akkor tényleg ki kell deríteni.

Ildi

Ildi
pildi
 
 


OFF
Pedit!
Én amikor fogyókúráztam és tejmentes napom volt, akkor a kávémba valami tejpótlót tettem. Ha jól emlékszem Grand Cucina a neve, ez édes, egész jó a kávéba. És van egy másik is, az nem édes, de a nevére már nem emlékszem. Ezt használtam főzéshez. Én a Tescoban vettem anno, a dobozos tejszínek körül van, szintén dobozban. De láttam már a Matchban is, szóval szerintem sok helyen van.
Bocs a belekotyogásért.
Üdv, Virág
ON
virga
 
 


Sziasztok!

Alíz!
Az szerintem természetes, hogy miután sokszor bebizonyosodott, hogy a gyermekorvosok mérsékelt tudással rendelkeznek általában a szopis gyermek témakörben, mert lássuk be van amikor derogál nekik mástól tanulni, mint egy professzortól, legyen a vizsgálat, vagy bizonyíték bármilyen tudományos, vagy akár logikus, akár természetes, illetve ismereteiket és tapasztalataik nagy részét tápszerrel (is) táplált babákon szerezték, ezért ne ítéljük el azt az anyukát, aki más véleményt is meg szeretne hallgatni. Higgyük el, hogy az anyák (persze mindig akadnak kivételek) nem tekintik az orvost feltétlenül istennek, még ha ezt a doktor, vagy hívei el is várják és szeretnek nem vakon hinni, hanem minél több oldalról megísmerni a világot a babákat és a sajátjukat is. Amíg egy orvos nem mondja el, hogy miért kóros az ekkora hízás, mi baja lett tőle, vagy milyen betegség jár ilyen tünetekkel, és a baba ordítani hagyásán kívül hogyan lehet kezelni a dolgot, addig nem hiteles számomra sem. Ez van. És jó, hogy az anyukák már fontosnak tartják a részletes és megmagyarázott infókat. Ezt sajnos még nem mindenhol lehet tapasztalni. Ezért van, hogy a kismama azt feleli nekem, hogy nem tud semmit az EDA-ról, csak csináljam nyugodtan, nem is érdekli, a szülésznő annyit mondott neki, hogy ez jó lesz. De ebben NEKI kellene döntenie!

Snoopy

KépKép
snoopy
 
 


Sziasztok!
Nem szoktam ide írni, csak olvasgatni, de most szeretnék hozzászólni.

Ildi,
én úgy tudom, hogy a cukorbetegek nem híznak, hanem fogynak, mert nem tud beépülni a sejtjeikbe a vérükből a cukor, ezért is magas a vércukorszintjük. A terhességi diabétesznél a kismama cukorbeteg, ezért sok a vérében a cukor, de a magzat nem cukorbeteg, ezért ő beépíti a sok cukrot, és elhízik. Nem vagyok orvos, de valahogy így hallottam.

Sasha,
az én gyerekem is őrült tempóban hízott az elején, igény szerinti szopi mellett. Persze aggódtam, de továbbra is igény szerint szoptattam, fél éves koráig kizárólag, aztán hozzátápi. Fél évesen 9 kiló volt (3,5-tel született), majd egy évesen 10 kiló. Arra jutottam, hogy a statisztikákban nagyon kevés az igény szerint szoptatott baba. Most olvastam, hogy Pele is ezt írja a Nők Lapja Cafén a blogban.

Habu

Kép

Kép
habu
 
 


Sziasztok!

Habu!
A pocakban-baba több inzulint termel, mint a többiek, ha anyukája cukorbeteg és így a vérükben több a cukor. Hogy csökkentse. Az inzulin segíti a cukrot be a sejtekbe. Azaz a többlet inzulintermelés odakünn is hízást okoz.
Hogy mitől lehet többlet inzulin, annak kitalálása orvosi feladat. Egyes hasnyálmirigybetegségek biztosan okozhatják...de endokrinológus nem vagyok...

Snoopy

KépKép
snoopy
 
 


Sziasztok!

A tanácsotokat szeretném kérni! Nem merem felvállalni a saját nevem, mert annyira szégyellem, hogy rossz anya vagyokKépKépKép

Harmadik kislányom lassan két éves lesz, és még mindig szopik. Ennek tulajdonképpen örülnöm kellene, és valahol nagyon örülök is, de közben már sokszor nagyon-nagyon terhesnek érzem a dolgot. Még ha mondjuk napi egyszer-kétszer szopna, az jó lenne nagyon, de ő nem, éjjel-nappal állandóan szopni akar. Annyi mindent próbáltam már. Természetesen mindig felajánlok neki enni- és/vagy innivalót, megpróbálom elterelni a figyelmét, de nem megy. Maximum két perc, és újra tépi a ruhámat.
Soha nem volt gondom a nyilvános szoptatással, bárhol, bármikor kultúráltan meg tudtam szoptatni, végső esetben most is megteszem, ha már semmi se segít. De nagyon kellemetlen, hogy bárhol vagyunk, bárhová megyünk (orvos, játszótér, bevásárlóközpont, stb) pár perc után el kezd üvölteni, és tépi a ruhámat. Közben meg ordítja teli torokból, hogy " ciciját akajok Anyaka!!" Nem lehet elterelni a figyelmét, mással megvígasztalni, addig sír, amíg meg nem kapja.
Az éjszakáink sokszor úgy zajlanak, hogy fél óra alvás, fél óra szopi, fél óra alvás, fél óra szopi.. stb a végtelenségig, reggel fáradtabb vagyok, mint este, mikor lefeküdtem. ( Köztünk alszik, mert nem bírtam negyedóránként fölkelni hozzá..)
Nem is önállóan csak a szopi a gond, alapjában véve állandóan rajtam csüng, lépni se lehet tőle, nem tudok nyugodtan vécére menni, két szót váltani a férjemmel, elmosogatni, semmiféle normális emberi tevékenységet folytatni EGYEDÜL. Állandóan jön, állandóan csimpaszkodik, állandóan rángat, nem bírom már néha elviselni. Olyan erőszakos ráadásul. Néha ha ránézek, már egy miniatűr kis szörnyeteget látok benne, és szívem szerint lökném le magamrólKépKépKépKépKép

Mit tegyek?? SEGÍTSETEK!!

Köszönöm

Vircsi
piciboci
 
 


Sziasztok!

A 7 honapos gyerkocom ma egyszercsak nem akar szopizni, neki sem allt mar delutan. A tapszert cumisuvegbol siman elfogadja. Lehet, hogy azert, mert beteg vagyok, valami hulye natha elkapott? Algopyrint vettem be parat, de mas semmit. Talalkozott mar valaki ilyennel?
Havim még nincs, a gyerkoc ugyan fogzik, de mar par napja tart nala, eddig az nem zavarta.

-Afonya
afonya
 
 


Piciboci,

Nekem volt már néhányszor ilyen, legutóbb el is határoztam, hogy elválasztom emiatt...
Szóval nem tudom nálatok hogy van, csak leírom az én tapasztalataimat. "Állandó" szopik mögött nálunk állt már éhség, szomjúság, fáradtság, UNALOM, betegség kezdete... Mintha nem tudná, mi hiányzik neki, csak azt, hogy valami nem jó - és akkor jöjjön a szopi. És minél kevésbé élveztem, minél jobban toltam el magamtól, annál jobban akarta.
Érdekes módon ez akkor oldódott meg, amikor belenyugodtam, oké hagy szopizzon. (Legutóbb, mert elválasztom, szóval néhány hónap múlva úgyis vége lesz majd). És közben, akármennyire is ki voltam merülve, nagyon próbáltam kedves lenni hozzá, sok puszi meg ölelés. Ez sokat segített!
Még mindig szopizik, de lassacskán próbáljuk kiiktatni az egyes szopikat.

Nehéz tanácsot adni. Én nem vagyok szakértö, meg Titeket sem ismerlek. Mi lenne, ha csak egyszer-kétszer mondanál nemet (és lassacskán növelnéd a nemek számát Kép). És mi van, ha mosogatáskor stb "segít" neked?
Nem vagy rossz anya, csak attól hogy a gyerekednek még szüksége van rád Kép

Szerintem nézz be az Alvás topikba is!

Kati
kat_ica
 
 


Sziasztok Lányok!
Én is csak olvasgattam nálatok, de az első gyerekem igényszerint szoptatva 4hónaposan 8kg volt, 3,2-vel született, a második gyerekünk ugyanígy csak 10kg, pedig már másfél éves és az elején ő is rohamtempóban hízott. De még szopik ám a 3ésfél éves fiam is, aki igaz már csak napi egyszer, de akkor a tesóval együtt és folyton rajtam lógnak persze. Nem teszek semmit én sem nélkülük, és bármilyen problémára alvással, szopival, hisztivel, féltékenységgel csak az előttem is javasolt szeretgetés segített!
Üdv: Amica

Kép
Kép
Kép
amica
 
 


Sziasztok,

Kérdésem lenne Kép
3,5 hónapos ikerfiaimat egyszerre szoptatom, szopásonként másik-másik ciciből. Egyébként mára már megduplázták születési súlyukat, hetente 200-250g-ot gyarapodnak, nyugodtak, nagyjából négyóránként eszenk, éjjel egyszer szopiznak. Ezzel nincs is gond, szépen gyarapodnak, mégis...
Nekik csak 3 nedves pelus jön össze per nap. Úgy értem, reggel 8 körül kapnak tiszta pelust, délután vmikor és aztán a fürdés után éjszakára. Természetesen az éjszakai pelus rendes súlyt nyom, de a napközbeniek szinte csak épphogy nedvesek. Azt olvasom mindenhol, hogy legalább 4-5 pisis pelust kell termelnie annak a babának, aki megfelelő mennyiségben kap anyatejet. Nos, az enyémek nem termelnek ennyit. Most aggódjak?

heppi

heppi
KépKép
KépKép
heppi
 
 


Heppi

Textilpelus, vagy eldobhatós? Mert az utóbbi úgy tudom csak második, harmadik pisilésre nedves. Javítson ki valaki ha tévedek.

Amica, Kép

Kati
kat_ica
 
 


Hahó,
Heppi,
Pele nekem egyszer azt javasolta, hogy eldobhatós pelusnál (én azt használtam) mérjem meg a pislancs súlyát Kép Persze nem grammra, hanem kanálra. Vagyis eszerint kb. 3 db evőkanálnyi "egy adag" pisi, ebből kellene 24 óra alatt 5-6 adag. Vagyis ha egy tiszta pelusba öntesz 3 evőkanál vizet, azt megemeled (én meglepődtem, hogy ez milyen kevés), akkor lesz fogalmad arról, hogy a szokásos teli pelusaitok mennyit jelentenek. Nálunk ilyen megfontolásból volt "szimpla", "dupla" meg "tripla" pelus Kép
Amúgy szerintem ha híznak, fejlődnek szépen, nyugodtak, élénkek, bőrük szép rugalmas, szájuk nem száraz, a szemük is egészségesen csillog, akkor nagy baj nem lehet Kép
Ha nagyon aggódsz, akkor szopi után megkínálhatod őket egy kis ízesítetlen, hűtött-forralt vízzel pohárból, kiskanálból. De szerintem nem vsz, hogy kell nekik...(viszont ha tényleg rém szomjasak lennének, akkor tuti elfogadnák).

Afonya,
anno Cicót minden megzavarta szopiügyben, beteg éppen nem voltam, de gondolom, ha pl. lázas lennél, akkor ugye változhat a tej íze...lehet, hogy a testnedveid, nyáktermelésed változása is lehet hasonló hatással, nem tudom... ez csak találgatás... sokat izzadsz? Netán nem kapta el a náthát?

Üdv
Kriszi
kriszi
 
 


Sziasztok,

"Természetesen" eldobhatós (Libero) pelust használok Kép

Kriszi,
Ezt a módszert még nem ismertem Kép de meg fogom próbálni!!!
Egyébként, híznak, fejlődnek szépen, nyugodtak, élénkek, bőrük szép rugalmas, szájuk nem száraz, a szemük is egészségesen csillog, de inkább nézd meg magad.
Tudom, szinte mindig rakok fel képet, de olyan büszke vagyok rájuk Kép

Kép

Kép

heppi

heppi
KépKép
KépKép
heppi
 
 

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?