Új privát üzeneted érkezett!

Pár perce pezsgést éreztem a méhemben, most pedig húzódást, mintha apró bútorokat húzkodnának...:) na, megint görcsöl. A hétvégén katicabogarak volt. :D na, jó, tudom, zártosztály:)))) bocs a részletezésért, csak olyan furi.:)
lepke83
 
 


Nekem volt az elsőnél. Pont ovu után tíz nappal. Sajna az nem sikerült, 8hetesen elhalt, a második és a jelen terhességnél nem volt beágyazódási vérzés. Ez szerintem egyénenként és terhességenként eltérő. Ovu után 14 nappal érdemes leghamarabb tesztelni. Persze csak ha pontosan tudod, mikor volt az ovu. Én mindig érzem, amióta menstruálok.

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
makkmarci2
Szolnok
 
 
 
 


Eddig én is tudtam, de most nem, több nap is esélyes. Hő alapján is. Köszönöm! :)
lepke83
 
 

 
 

Lepke!
Drukkolok!

Krisszi!
Csuda jó dolog 3 fiú anyukájának lenni, nekem elhiheted! Persze abban igazuk van, hogy 3 átlagos fiúval nehezebb dolga van az embernek, mint 3 átlagos lánnyal, de mindig az adott helyzettel kell megbírkózni. Egy lány is lehet nehéz eset, meg egy fiú is egyszerűbb. 
Gondolhatod, nálunk is sokan azt hiszik, hogy azért vállaltuk a 4.-et, hátha lány lesz, pedig nekem mindegy. Nem is akarom megtudni a nemét.

Lucky???? Minden rendben? Rég írtál!

Éjjel megijedtem, mert megint megindul egy kis vérzés, de mivel nagyon sötét volt, rájöttem, hogy csak a burok mögött felgyűlt vér szivárog. Ami alapból nem baj, de azért ijesztő tud lenni. Kicsit többet mozogtam tegnap, de csak lakáson belül, lehet, hogy ezért indult meg? Mindenesetre ma nem nagyon merek felkelni, este úgyis mennem kell a dokihoz kontrollra.

Legyen szép napotok!

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske
 
 


Köszi Boeske!!!:) Egy órája beszéltem a nőgyógyászommal, hogy lehet, hogy később volt ovu, mint számítottuk. Most négy napig nem lesz, Úgyhogy hétfőn reggel kell felhívnom, nagyon-nagyon rendes, kedves a hangja, hihetetlenül Örülök neki. Én azért úgy tartok a nőgyógyászoktól, de Megtaláltam, akit a bizalmamba tudok fogadni.:)


Boeske, ettől én is Megijedtem volna, és ez mitől van? Jó, hogy ezeket írjátok, teljesen képzett leszek a második terhességemre.:) Megírod, ugye, hogy mit mondott a doki? :)


http://www.fertilityfriend.com/home/4b3b26


 

lepke83
 
 


Sziasztok!

Köszönöm, jól vagyok, csak nagyon sok a tennivaló, teljesen lefáradok estére, utána meg már azért nem bírok aludni, szóval nem vagyok túl pihent, ma délután tudtam szundítani egy fél órát az jól esett :) Félek azért ettől a sok munkától, remélem a baba nem látja kárát, ezután már semmi ilyen volumenű dolgot nem vállalok.

Néha rám jön a para, ha nem úgy fordulok és fáj a hasam/derekam azonnal megijedek, normális e a dolog. A héten megpróbálok eljutni a védőnőhöz!!! Jövő pénteken megyünk ultrahangra, olyan baromi lassan jön el, nagyon várom már, megnyugtatna nagyon. Minden nap érzem h mozog, úgyhogy nagy baj nem lehet, de úgy szeretném már újra látni :)

Az utóbbi hetekben pici barna bogarak jelentek meg, olyanok mint egy kis pötty, először nem is láttam h bogár, azt hittem valami szöszmösz csak utána láttam h mászik, először a konyhában volt, utána már a fürdőben is találtam most már a nappaliban is láttam, mi a jó fene ez??? Mintha nem takarítanék :( Egyszerűen nem értem. Mondtam a férjemnek h talán az sem tesz jót h éjjel nappal szellőztet, mert mindig melege van, valószínű így jutnak be, nem hiszem h csakúgy teremnek a lakásban ...

Boeske: pihenj!!!!!!!!!! Minden megvár, vigyázz magadra!!!! Le a kalappal amúgy, hogy ilyeneket meg tudsz állapítani, nagyon profi vagy! :) örülök, hogy nincs gond! kíméld magad!
luckyone
Budapest XI. kerület
 
 


Sziasztok!

Csak helyzetjelentés: Az orvos is megerősítette, hogy a haematómából szivárog a vér. Már csökkent is a mérete, de azért még kell 2-3 hét, mire megszabadulok tőle.

Az az érdekes, hogy amikor a 2. fiammal történt ugyanez, akkor kórházba fektettek, és ott heverésztem 3 hétig. A 3. fiammal már csak azt mondták, hogy otthon feküdjek, most pedig az a legújabb álláspont,hogy nem kell szigorúan feküdni, csak kíméletes életmód, sok pihenés, semmi megerőltetés. Nem tudom, mi az igazság, de én inkább alapból fekszem, és néha felkelek kicsit sétálgatni/teregetni/mosogatógépbe pakolni. :) Mást nem. Már olyan mocsok van a lakásban, hogy úgyis mindegy, 2-3 hétig még kibírjuk. :)



Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske
 
 


Boeske, örülök a hírnek! Lassan szakvizsgázhatsz szülészet-nőgyógyászatból.
Szerintem a lakás megvár, lényeg, hogy Ti rendben legyetek!
(Valakitől hallottam, hogy inkább a gyerekek szeme csillogjon a lakásban, ne a kilincs meg a padló - igaza van)

3 órás adminisztráció után megkaptam a kiskönyvemet. Alacsony a vérnyomásom és vágósúlyban vagyok, de ezt tudtam alapból. 
ma viszem Márkot iskolaérettségi vizsgálatra - ez az új szabályozás, aki betölti aug. 31-ig a 6. életévét, csak akkor maradhat még egy évet az oviban, ha arra a Nevelési Tanácsadó rábólint egy iskolaérettségi vizsgálat keretében. 11-től 13 óráig fog tartani (?!) két órán keresztül faggatják, elemzik a gyereket, ebédet vinni kell magunkkal. Király.

Ja, megszülettek a kiscicáink, kettő darab. Ha valakinek kell, szóljon, Maine Coon típusúak, acélszürkék. Cukik.

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
krisszi
 
 


Sziasztok! 

Boeske: tényleg össze-vissza beszélnek néha, őrület! Az a biztos, ha fekszel, a lakás megvár!

Nálunk abogarak még mindig jelen vannak, bár már sokkal kevesebb, hülyét kapok tőle, de egyszerűen nem bírok már ennél többet takarítani, hamarosan festünk, akkor majd kitessékeljük őket.

Nekem meg tegnap jött valami az egyik mellemből, először frászt kaptam, de remélem csak tej volt és nincs okom aggodalomra. Még elég korai amúgy ...

Hogy vagytok többiek?
luckyone
Budapest XI. kerület
 
 


Sziasztok!
Boeske, ez nagyon jó hír. Mitől lehet ilyen hematoma?


Lucky, nem ilyen pici, barna, kitinpáncélos, hosszúkás izék?



Nekem úgy néz ki megjön. Igaz ma csak két barna alvadék, de a hőm a vonalon...:(


 

lepke83
 
 


Lucky a 16.héttől van előtej, ha jól emlékszem. Hol tartasz? Hány hetes vagy? Nyugodj meg,normális. Barátnőm a második trimesztertől tapasztalta ezt,bár nem függ össze,de rengeteg teje van.
Lepke ha nem most, majd hamarosan. Írj majd.
Boeske pihenj!!!
Krisszi 3óra? Velem összesen nem foglalkozott ennyit a védőnő.

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
makkmarci2
Szolnok
 
 
 
 


Sziasztok,
Lucky, sejtelmem sincs, hogy milyen bogarak lehetnek ezek  nálunk zöld színű pattogó izék vannak, amik barnává változnak idővel, de azok nagyok és nem jönnek be a lakásba, csak elvétve. Szomszédokat nem tudod meginterjúvolni, hogy náluk van-e ilyen? vagy a gondnokot?
szerintem is teljesen normális a váladékozás, én már most is látok valamit, pedig csak 15 hetes vagyok. az a lényeg, hogy nem szabad nyomkodni.

Nagy babakocsi vadászatban vagyok és annyi a szélhámos eladó, hogy az agyam eldobom. Lehet, hogy tényleg van olyan hülye ember, aki egy expresszes hirdetés alapján előre elutal 200.000 Ft-ot?

Nagykrisz, hogy vagy?
Lepke, teszteltél végül? Bocs. ha már írtad, de már nehéz követni azért még nem biztos, hogy megjön, ha csak barnázol...


Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
krisszi
 
 


Sziasztok!

A bogarak lassan eltűnni látszanak, tegnap már csak egyet láttam, úgyhogy valószínűsítem h azért jelentek meg, mert 10 napig nem voltam otthon és a férjem hát ....  vannak hiányosságai a takarítást és a mosogatást illetően :D 
lepke: amúgy igen, olyanok, ilyen nagyon pici, barna, kemény páncélú és amikor közelébe mész akkor halottnak tetteti magát, amúgy úgy néz ki mint egy lenmag, valamelyik nap egy lenmagot is lecsaptam, aztán rájöttem h csak a kenyérről hullott le, már haluzok is :D

Boeske, hogy vagy???

Krisszi: én ezért vettem meg barátnőmtől már olyan korán a babakocsit, mert tudom h ő tuti nem akar átvágni, nem egyszerű... Az én kicsi autómat használtan vettük és rengeteg dolog jött ki rajta, annak ellenére h kétszer átnézettük mielőtt megvettük. Egy csaj használta, először a férjével találkoztunk, utána a csajjal is, hát elég brutális egy nő, és az autóval is brutálisan bánhatott mint utólag kiderült. Szóval tényleg nem mindegy kitől veszi az ember, de nagyon sokan eladják, úgyhogy tuti találsz kedvedre valót, jó állapotban :)

Hogyan bírtad a kisfiad az iskolaérettségi vizsgálatot? és mit mondanak, muszáj menni jövőre? nem értem, hova sürgetik szegény gyerekeket, anyukám pedagógus és mindig mondja h sokkal jobb ha maradnak még oviban, én is évvesztes voltam. Had játszanak, élvezzék h gyerekek, ráérnek még tanulni.

Lepke: én is barnáztam amikor meg kellett volna jönnie, 2 napig azt hiszem, utána elmúlt és nagyon halványan pozi lett a tesztem, de el sem hittem. Nincs veszve semmi, és makkmarcinak igaza van, ha nem most akkor következő hónapban ;)

Láttátok a Great Gatsbyt? Nekem a film egyáltalán nem tetszett, de a zenéje annyira jó, ajánlom mindenkinek :D
luckyone
Budapest XI. kerület
 
 


Ja még azt akartam h 20 hetes leszek holnap, éljen! Bár még mindig nem volt második genetikai UH-m és most úgy néz ki nem is annál az orvosnál lesz aki miatt kábé befizettük magunkat erre a magánrendelésre, szóval lehet h még háromszor idegösszeomlást kapok ma, de akkoris nagyon örülök!!!! :))))
luckyone
Budapest XI. kerület
 
 


Gratula Lucky!!!;)
Nekem végül Megjött, de végül is most pozitívnak látom, mert:


Most végre rendes menzim van, mint gyógyszerrel volt. Se nem olyan, mint, mikor abbahagytam, hogy túl sok, se nem, mint az elmúltak, hogy túl kevés. Szóval március lesz az én hónapom;)))))))


Akkor ők azok, a lenmagbogarak!!!Igen, pont így voltam, mint te, a lenmagban is őket láttam. Nem hiszem, hogy a férjed a ludas. Nálam megtelepedtek a lisztben, a magokban, még a légmentesen Lezárva tartott pirospaprikában is!!! Nagyon túlélőek!!!! Alig bírtam kiirtani. Ha bármelyik én a fentiek közül ilyen pókhálószerű izét látsz, azonnal vidd ki a házból, mert az a petéje, amit mondjuk liszttel kever. Nem Tom mi a neve, de én is lenmagbogárnak neveztem.:))))

lepke83
 
 


Azért köszönöm ám a bíztatást!! Nagyon kedvesek vagytok, nagyon jól esett!!!:)))
lepke83
 
 


Szaisztok!

Lucky!
20 hét? Gratulálok! Én is szívesen tartanék már ott. Onnantól már semmi bajom nem szokott lenni. :)

Belőlem sajnos még mindig folydogál a barnás vér. Alattomosan, éjszakánként. Brrrrrr. De tudom, hogy előbb-utóbb vége lesz. Már nagyon várom. 

17-én megyek AFP vizsgálatra. A cél, hogy arra a hétre már tűnjön el a haematóma.


Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske
 
 


Boeske, szurkolok, hogy úgy legyen!
lepke83
 
 


Sziasztok!

Lucky?
Voltál már UH-n?

Nagykrisz?

Krisszi?
Mire jutottatok a Nev. Tan-ban?

Makkmarci?

Én még fekszem, de  1 napja semmi vér. Hurrá! Remélem így is marad, és akkor holnap kicsit elkezdek mozogni. 


Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske
 
 


Boeske, én is szurkolok.
Lucky szurkolok az UH-ra 
Lepke83, biztosan nem várat már sokáig magára a baba 

Krisszi, milyen volt a tanácsadónál? Egyébként nekem is alacsony a vérnyomásom. Gondolom a terhestorna segíteni fog ezen.

Makkmarci hogy vagy?

Tegnap voltam a védőnőnél harmadszor. Nagyon kedvelem  Kaptunk Apa füzetet :). Apa el is kezdte olvasni. Azt mondta, h jónak tűnik. Már 6 kg-ot híztam  Bár így is normál súlyom van, még nem vagyok túlsúlyos, azért remélem, h majd lemegy. Mennyi lehet ebből a gyerek és a járulékos cuccok a 21. héten? 
Volt egy fogorvosos tortúrám, amíg nem voltam. Kiderült, h nem lyukas fogakat fúrogat a doki... Az utolsó fúrás és tömég után fogselymeztem egyet, majd kijött egy kis tömés a fogam egy darabjával. Az oldala tört ki. Elmentem a Szentkirályiba. Direkt megkérdeztem, hogy melyik fogam lyukas, és tök más fogat mondott a doki. Ráadásul én is láttam, h az, amit ki akrt fúrni az eredeti orvosom, az nem is lyukas. Olvastam is erről a fogorvosról hasonlókat. Muszáj hozzá visszamennem betömetni, de utána soha többet. Sőt, inkább csináltatok minden alkalommal panoráma rötgent, hogy lássák, hogy mi az, ami tényleg lyukas. Nagyon szomorú vagyok. Így a fogkövemet majd csak májusban szedik le sztem a Szentkirályiba....
Erik már nagyon mocorgós. Tegnap a védőnőnek is bemutatkozott :D Pont amikor hallgattuk a szívhangót :).
Azt mondja a védőnő, h szerinte 1-2 héttel nagyobb a koránál. Gyorsan nő. Sztünk előbb is fog jönni. Kb. a 36-37. héten.

Az a bogár a kenyérbogár, nem? Egyik barátnőmnél is volt...

Szép napot nektek!

Lilypie First Birthday tickers
nagykrisz85
Budapest XIII. kerület
 
 


Szisztok Lányok!

Csak gyorsan annyit írok h megvolt az UH és minden oké, szépen fejlődik!!! Kislány!!!!!!!!!!!! És Anna lesz a neve :) Olyan szép már most is, nagyon :) Nagyon boldog vagyok!

Most rohanok, csak gyorsan meg akartam oszatni Veletek is! :)
luckyone
Budapest XI. kerület
 
 


Lucky, de jó!!! Érezted, hogy kislány és be is jött!!! :)
Nekem is Anna lett volna, ha Ricsi lány lett volna:)
Néha amúgy elfog a szomorúság, hogy nekem sosem lesz lányom... Negyediket nem szeretnénk. Báááár... de inkább nem.

Nagykrisz, ez annyira gáz! Októberben voltam a Zuglói Fogászati Központban, leszedték a fogkövemet és csináltak egy panoráma rtg-t, valami akció volt, 5000 Ft volt a két dolog, nagyon elégedett voltam velük. Nekem a fogszabályzó miatt félévente kell kontrollra mennem - már nincs fent, 3 éve szedték le - szóval nincs ilyen problémám, de fogszab kontrollra a Szentkirályiba járok.

Boeske, mizu?

A tanácsadón azt mondták, amit én is gondoltam: nagyon okos, értelmes, korának megfelelő. Pont ezért NEM javasolják, hogy iskolába menjen, hiszen 5 és fél éves!!! A nagyfiam tanítónénijével beszéltem, ő is azt mondta, hogy ha egy mód van rá, maradjon oviban, nem normális ez a leterheltség egy kisgyereknek.

Az óvodában meg vágták a pofákat, amikor elmndtam a véleményt. kapják be.

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
krisszi
 
 


Sziasztok!

Nagykrisz!
Miért kell visszamenned ahhoz a fogorvoshoz? Ezt még olvasni is szörnyű volt. Főleg, hogy 20-án engem is vár a fogorvos, bár ő teljesen megbízható.

Lucky!
Gratulálok a kislányhoz!

Krisszi!
Ha Te és a Nev. Tan. is azt mondja, hogy maradjon a fiad oviban, akkor nem tehetnek semmit az óvodában. Ne hagyd magad!


Megszereztem a hipno-szülésről szóló könyvet, és nagyon tetszik. Utólag is megvilágosodtak dolgok a szüléseimmel kapcsolatban. Sosem értettem, miért mondják azt sokan, hogy a kitolási szakasz már sokkal jobb, mint a vajúdás, nekem mindig is fordítva volt. És már azt is értem, miért "gyanusítottak" meg azzal az első szülésemkor, hogy átaludtam a vajúdást, pedig nem is, csak gyorsan ment. 

Remélem nem kiabálom el, de mintha egyre jobban lennék, talán vége a vérzésnek. Ma már inkább ücsörögve töltöm az időmet, és 1-1 órára felkelek, persze semmi komoly házimunka. Sajnos UH kellene ahhoz, hogy lássam, hogy áll a haematóma, de tegnap meghallgattam a baba szívdobogását, és az is megnyugtató volt.

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske
 
 



Sziasztok lányok! Gondoltam felnézek kivel mizu.:) Remélem hamarosan mindenkinél rendeződik minden gond.


Én is szeretnék majd ilyen szívhangfigyelőt beszerezni. Ti is a netről rendeltétek, vagy boltban sikerült beszerezni?


Nagykrisz, Köszi, valahogy már én is így érzem, nem tudom miért, de talán mintha kezdenének helyére állni a dolgok.;) Most elkezdtük a területrendezést kint is, ez olyan optimistává tesz. Tegnapelőtt megvolt a hormonlaborom is, 19-én megyek újra. Aztán 27-én a dokival elemezni. Ha ebben a hónapban sikerülne, olyan csillagjegyű lenne, mint apa.:)


Gondolok rátok sokszor, és szorítok, hogy mindenkinél minden rendben Menjen!


Legyen szép estétek!

lepke83
 
 


Lepke!

Nekem a férjem a Brendonból hozta, de biztos, hogy máshol is kapható, valószínűleg olcsóbb is. 
Továbbra is drukkolunk!

Megint volt egy kis vér.  Most már tényleg türelmetlen vagyok.

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske
 
 


Sziasztok!

Az első babánkat tervezzük a férjemmel, nemrég kezdtünk el probálkozni. Szeretnék tanácsot kérni, hogy kinél melyik terhesvitamin vált be leginkább? Tegnap voltam dokinál, megkérdeztem, de semmi konkrétat nem mondott, csak az Inofolicot javasolta. Igaz, még nincs választott orvosom, mert költözés miatt kénytelen voltam váltani, de azért gondoltam majd megmodja melyik a jó, elvégre ő a szakember. :) Szóval szívesen veszek bármilyen építő jellegű tanácsot! Szép napot mindenkinek! :)


Lilypie First Birthday tickers
rokatunde
Budapest X. kerület
 
 


Szia!

Én eleinte Elevitet szedtem, de aztán áttértem a Hipp Natalra. Volt olyan is, hogy sima multivitamint ettem + folsavat hozzá.

Igazából bármelyik vitamin jó, a folsavtartalom a lényeg, és érdemes fogamzás előtt min. 1, de lehetőleg 3 hónappal elkezdeni.

Sok sikert!

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske
 
 


Szia Boeske!

Köszönöm szépen a tanácsokat, utánanézek a termékeknek. :) 

Ha valakinek más tapasztalata van, írja meg bátran. :)

Szép napot!

Lilypie First Birthday tickers
rokatunde
Budapest X. kerület
 
 


Sziasztok,
nekem egyedül a Gravida nem vált be, mert attól hánytam, mint kiderült, elég sokan voltak így, főleg, ha reggel vették be. Én este is hánytam tőle. most Elevitet szedek, fogamzás előtt három hónappal is érdemes már elkezdeni, folsavval együtt. A folsavat a 12. hétig kell szedni pluszban, de erről megoszlanak a vélemények, mert 0,8 gr folsav a mostani protokoll szerint ajánlott és ez a vitaminok többségében benne van.
Ha volt velőcsőzáródási probléma a családban, akkor érdemes a 3 grammos tablettát szedni naponta.
Sok sikert a babázáshoz!

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
krisszi
 
 


Sziasztok. Férjemmel 6 hónapja próbálkozunk, de nem sikerült eddig teherbe esnem. Pár hónapja ovulációs teszttel, egy hónapja hőmérséklet mérés, ovulációs teszt kombináció, de semmi. Kaptunk egy ovulációs mikroszkópot ajándékba, minden nap azt mutatja, hogy éppen termékeny vagyok. Voltam 21. napon progeszteron-prolaktin tesztet csináltatni, elvileg határértéken belül van mindkettő.
TUdtok esetleg valamit javasolni? Férjemnek spermogramma megvolt, minden ok:)
mese86
 
 


Szia mese86!

Nekem a doki, akinél nemrég jártam Inofolicot javasolt.Jókat írnak róla a neten, keress rá esetleg. Nem próbáltam, mert mi még nem túl rég próbálkozunk, meglátjuk, hogy mennyire sikeresen. :D Amiről még sok jót hallottam az a Györgytea. Gyógynövényekből álló teakeverékek vannak külön a nők és a férfiak részére, amik segítik a teherbeesést. Az egyik ismerősöméknél ennek köszönhetően született meg a második baba.Remélem tudtam segíteni. :)

Szép délutánt!

Lilypie First Birthday tickers
rokatunde
Budapest X. kerület
 
 


Kedves Mese86!

Ugye jól értettem, hogy akkor van peteérésed, és a férjeddel is minden rendben?
Érdemes elkezdened vitamint szedni (terhesvitamin, vagy valami alap+folsav), az E vitamin kifejezetten jót tesz a méhnyálkahártyának, azzal is rá tudsz segíteni. 
Én még próbálkoznék türelemmel néhány hónapig, jönni fog az a baba. Drukkolok!
 Ja , és még valami. A peteérés környékén 2-3 naponta érdemes próbálkozni, sűrűbben nem, mert az rontja az esélyeket. 

Képzeljétek, végre remekül érzem magam. Igaaz, hogy tegnap még visszaköszönt egy fél pohár narancslé, de kit érdekel. :) Nem vagyok fáradt, nem vérzek, a baba is remekül van. Remélem jövő héten az orvos is megerősíti ezt, és akkor végre elfelejthetem a kezdeti nehézségeket.

Ti hogy vagytok? 

Éljen a tavasz!

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske
 
 


Kedves rokatunde es boeske!

Köszi a bíztatást. Vitamint elkezdtem szedni egy hónapja, azt elfelejtettem írni:) Az ovuláció előtt, közben és utána is próbáltunk naponta együtt lenni:) de tényleg van logika abban, hogy 2-3 naponta elég. Köszi a tippeket, jelentkezek még. A Györgytea sajnos  nálunk (Erdélyben) nem kapható.

Üdv nektek!
mese86
 
 


Sziasztok!

Boeske!

Örülök, hogy kezdenek elmúlni a kezdeti rosszulléteid. :)

Mese86!

Ha jól tudom a Györgytea honlapjáról tudsz külföldre is rendelni, viszont sajnos ahogy láttam elég húzós a szállítási költség. :S Te milyen vitamint szedsz? Én Elevitet kezdtem el hétvégén, reméljük beválik. :)

Szép napot mindenkinek!

Lilypie First Birthday tickers
rokatunde
Budapest X. kerület
 
 


Sziasztok,

Boeske, nagyon örülök, végre!!! nem fogytál le nagyon, ugye?


Mese, hajrá, drukkolok! Szerintem ez a hat hónap még nem hosszú idő, tudom, hogy milyen átélni hónapról-hónapra, hogy nem fogant meg a baba, de orvosilag ilyen fiatal korban másfél-két éves próbálkozás után javasolják a kivizsgálást. persze jól tetted, hogy megnézetted magad! Átjárhatósági vizsgálat volt?


Igazából mi két hónapig próbálkoztunk, aztán elmentem egy meddőségi klinikára, ahol körberöhögtek, hogy mit akarok ott, aztán meg jól megijesztettek, hogy semmilyen értékem nem jó és öreg is vagyok és egyébként is, indítsuk a lombikot. Egy másik - normális - doki viszont azt mondta, hogy minden rendben van velem, szeressük egymást és sikerülni fog. Így is lett.

Az jó, hogy hormonálisan rendben vagy és a Férjed is ok, nekem egy másik doki javasolt egy olyan vizsgálatot, hogy az én hüvelyváladékomat összevetik a férjemével és megnézik, hogy a kettő együtt "működik-e". aztán végül nem kellett sehová mennünk, mert harmadikra összejött.

A mikroszkóp - ha jól értem - nem működik rendesen, mert mindig termékenynek mutat vagy jól működik és akkor mutat termékenynek, amikor az ovulációd van? vagy félreértem?

van egy kúra, amit nagyon javasolnak még, utánanézek és belinkelem...


Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
krisszi
 
 


Kedves rokatunde! A vitamin neve Natalvit, és itt az összetétele.















































































































IngredienteCantitate%DZR
Vitamina A150 µg18,75
Vitamina C100 mg125,00
Vitamina D36,25 µg125,00
Vitamina E18 mg100,00
Vitamina B13 mg272,00
Vitamina B23,40 mg242,00
Nicotinamida20 mg100,00
Vitamina B64,2 mg300,00
Acid folic-Folsav600 µg300,00
Vitamina B126 µg240,00
Biotina30 µg60,00
Acid pantotenic10 mg166,00
Calciu250 mg31,25
Magneziu50 mg14,00
Fier-Vas18 mg128,00
Zinc15 mg150,00
Mangan3 mg150,00
Iod150 µg100,00
Seleniu25  µg45,45
Crom25 µg62,50

%DZR: procent din Doza Zilnica Recomandata


%DZR: procent din Doza Zilnica Recomandata-ez a napi javasolt mennyiség A mikroszkóp mindig azt mutatja, hogy termékeny vagyok, még menstruáció ideje alatt is, ezért aggódok egy kicsit. Saját fejemtől csak progeszteront és prolaktint nézettem emiatt. Egyszer a nőgyógyásznál voltam, épp ovuláció nap környékén, és szépen látszott az UH-n, hogy megvolt a tüszőrepedés, ki volt lökődve a petesejt frissen. Persze lelkesen rohanok haza, együttlét, de akkor se semmi:) Átjárhatósági vizsgálat nem volt még. Üdv nektek:)
mese86
 
 


Szia Krisszi!

Szerencsére volt honnan fogynom. - 5 kg-nál álltam meg, talán 1 már vissza is jött. De ez nálam mindig így van. Általában félidőre jutok vissza a kazdősúlyomhoz.

Makkmarci?
Lucky?
Nagykrisz?

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske
 
 


Sziasztok,
nálam megint kezdődik a kálvária. Nem hiszem el.

Tegnap kiderült, hogy a szomszédék babája down szindrómás (4 hónapja született, koraszülött volt, azt hittük, ezért nem engedik még haza, de tegnap egy elszólásból megtudtuk, hogy downos.)
Az Istenhegyin voltak genetikai konzultáción, ahol a korionbiopszia és amniocentézis kivételével minden vizsgálatot megcsináltattak és negatív lett, szüléskor derült ki.
A terhesgondozáson pedig ismét belém állították az ideget, hogy a korionbiopszia - nekem az volt - is tévedhet és lehet negatív, pedig beteg a baba.

Felhívom az istenhegyit, beszélek a biológusokkal, akik megnyugtattak, hogy a down triszóma egyértelműen kiszűrhető a korionbiopsziával, persze vannak fals eredmények, volt, hogy pl egy nem létező genetikai eltérést mutatott ki a vizsgálat, de a korionbiopszia igenis megbízható vizsgálat.

Beszéltem a dokimmal, mondta hogy menjek a sote-ra genetikai tanácsadásra, hogy megnyugodjak. Felhívom a sote-t, ahol minősíthetetlen hangnemben (arrogáns és lekezelő, egyben unott módon) közlik, hogy nekem ugyan ők nem tudnak segíteni, menjek vissza az istenhegyire. Mondom. hogy nem megyek, mert nekem ez az ellátás jár, mivel rendelkezem társadalombiztosítással. Na erre azt mondják, hogy vigyek beutalót és akkor ők kötelesek ellátni. kíváncsi vagyok, hogy mikorra fogok időpontot kapni. Igazából csak kíváncsi vagyok az ő véleményükre is, nem szeretnék újabb hasbaszúrást.
Viszont felháborít az eljárásuk, egy határozatlan kismama erre biztosan nem kezdi nyomatni, hogy márpedig én ide szeretnék jönni.

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
krisszi
 
 


Krisszi!
Próbálj megnyugodni. Higgy az istenhegyiseknek. Egyetlen vizsgálat sem 100%-os, épp ezért felesleges újra végigcsinálni. 
Nem hiszem, hogy lesz orvos, aki írásba adná, hogy 100% egészséges a babád, pedig az!!!! Csak félnek a perektől, ezért óvatosan nyilatkoznak.
Ne menj a Sotéra, ott sem fognak mást mondani, mint az istenhegyin, max. ha nagyon erőszakoskodsz, akkor felajánlják az amniocentézist. 
Ne hagyd magad beparáztatni!

Egyébként az októberi topikban van egy anyuka, akinek a chorionbiopszia kihozta, hogy beteg a babája. De ő érezte, hogy nem. Megismételtette a vizsgálatot, és igaza volt, egészségesen született a baba. Ilyen is van.

Különben is a 18-20. héten még egyszer alaposan megnézik UH-n, és megnyugodhatsz.
És még valami. Azt mondtad, hogy a szomszédpd nem csináltatott biopsziát. Pedig az biztos jelezte volna, ha beteg a baba. De Te megcsináltattad, és minden OK. Higgy benne!!! Nyugi!


Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske
 
 


Sziasztok!

Amióta elindult Erik, folyton a nyomában vagyok továbbra is. Ha meg épp nem, akkor vár a halom házimunka, főzés, vasalás. Olyan gyorsan elszalad minden nap. Épp hogy felkeltünk, szinte már este is van. Akkorra meg én fáradok ki, egyszerűen nincs lelkierőm nekiülni a gépnek és végigbogarászni a netet. Szóval bocs az eltűnésért!

Velem eddig minden OK (lekopogom). Voltam háziorvosnál belgyógyászati vizsgálaton, vérvételen és tegnapelőtt védőnőnél. Itt még talán nem említettem, hogy nem nagyon vagyok megelégedve vele. Ezúttal még volt egy beszólása is, amit ő biztosan viccesnek talált, de számomra sértő volt. Ezért elhatároztam, hogy csak akkor megyek majd hozzá, ha nagyon muszáj. Sógornőm mindig is sokkal hasznosabb és kimerítőbb válaszokat adott a kérdéseimre, ráadásul nem egyszer épp ellentéteset a körzeti védőnőnkével. Pedig ő is védőnő.
UH-ra és AFP vérvételre 21-én megyek majd.

Örülök, hogy vannak újabb csatlakozók, sok sikert a mielőbbi babásodáskoz!

Olvastam, volt szó a szívhanghallgatóról. Néztem anno használtan (két éve), de a vaterán postaköltséggel gyakorlatilag ugyanannyira jött volna ki, mint egy új készülék. Ezért inkább újat vettem. Angelsounds, Brendonból. Kifogástalan. Apa még amikor 8 hetes voltam, akkor is elcsípte a szívhangját. De könnyebb megtalálni a 12. hét után.

Terhesvitaminok. Én előzőleg is, és most is a Gravida mellett döntöttem. Valahol olvastam, hogy este jobb bevenni, mondjuk most reggel szedem. Még egy bő hétre való van, aztán abbahagyom. Pár hete rámtört a zöldség-ehetnék. Azóta nem nézem, mennyibe kerülnek a nem szezonális áruk, megveszem a paradicsomot és a paprikát is. Uborka, zöldhagyma bármilyen mennyiségben. Ezek mellett még elég sok édességet is kívánok, és sokszor el is csábulok sajnos. De visszatérve a vitaminokhoz. A Gravidát még az ősszel elkezdtem szedni, igen, 1-3 hónap kell a teherbeesés előtt, hogy egy kicsit feltöltődjenek a vitaminraktárak. Én a folsavat is szedtem hetekkel (6-8 héttel) a fogamzás előtt, hogy bármikor összejön, legyen elég abból is. Az E-vitaminról azt hallottam, a férfiaknak is érdemes szedni a jobb minőségű spermáért. (Apa csak a szokásos vitaminkomplexét szedi, más extrát külön nem)

Vérkép, hormonlabor: válassz egy megbízható orvost, aki kívül-belül alaposan kivizsgál, és ha szükséges, továbbküld! Ne abból, amit olvasol, vagy amit te gondolsz, mert a régen nem teljes kép.

Krisszinek: néha és is elmélázok azon, mi lesz, ha tényleg fiú lesz. Nagyon szerettem volna (szeretnék még mindig) egy kislányt is! A babád egészséges, ne aggódj! Tudom, most összeszaladtak az események, ezért is parázol a kelleténél jobban. Ne tedd!

Ennyi volt a szabadidőm, most mennem kell. Boldog babavárást és babásodást minden érintettnek!

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
makkmarci2
Szolnok
 
 
 
 


Sziasztok! :)


Én is előkerültem.;) Néhány furcsaság közepette túl vagyok az ovun nagyon úgy néz ki. :) http://www.fertilityfriend.com/home/4b3b26


Túl vagyok az 5. napos laboron, szerdán megyek a 21. naposra. 27-én kell mennem a leletekkel a doktorúrhoz, Elvileg Aznap lenne a mensim...hát remélem, hogy helyette mást látunk majd.. Jó lenne nagyon!


Krisszi, szerintem se aggódj, neked megvolt az a vizsgálat, de ha téged megnyugtat, én azt mondom Menj addig, hogy megnyugodhass! Addig is legyél pozitív, amennyire csak tudsz.


A sorstársaknak mihamarabbi babásodást kívánok!!! ;) Vitaminból én is Gravida párti vagyok, bár én még mást nem próbáltam, de előző terhességemnél 11 éve is azt szedtem. Én már bevettem 3 havit, most egy hó szünet után újra elkezdtem.


Köszönöm a tanácsokat a szívhangfigyelővel kapcsolatban! Szerintem mi is a Brendonból vesszük majd!


Szerintetek mitől lehet pozitív az lh teszt ovu után? Lehet osztódástól újra lh csúcs?


Mindenkinek szép napot kívánok! :)

lepke83
 
 


Sziasztok, köszi, ma voltam az I. Nőin, megnyugtattak, a javasolt doki személyesen ultrahangoz meg a 18. héten. Hozzáteszem, ha a nőgyógyászom nem sírja ki az időpontot, kb egy hónap múlva mehettem volna. erről ennyit.

Lepke, nekem még soha életemben nem volt pozitív az LH teszt, pedig nagytételben vettem. 

Vigyázzatok magatokra,
Krisszi

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
krisszi
 
 


Krisszi, nagyon Örülök neked!!!:))))


Én is hat hós terhes vagyok, lányok, úgy felfújódtam a semmitől...:D Bár már ott tartanék, nem csak levegőbabám lenne..:)))

lepke83
 
 


Én itt tartok, ma megvolt a hormonlaborom, egy hét és eredmény.;) http://www.fertilityfriend.com/home/4b3b26


Ki hogy van? Kismamák, sorstársak?:)

lepke83
 
 


Sziasztok!

Örülök, hogy a kismamák jól vannak. :) 

Elvileg 6 nap múlva kellene megjönnie, remélem nem fog, erre koncentrálok. :)

Lilypie First Birthday tickers
rokatunde
Budapest X. kerület
 
 


Szia!:) De jó, drukkolok. Nekem még 8. :)
lepke83
 
 


Hello mindenkinek gratula a babasoknak es sok szerencset azoknak akik babara varnak mint mi is
Nalam van egy olyan problema h most is probalkoztunk de sajnos ugylatszik nem jott ossze sajnos, mert megjott de nagyon gyengen, de a hom meg fent van 36.7 en de a tesztem negativ lett sajnos. Remelem h megiscsak az vagyok de attol felek h cisztam van es az lehet az ok a magas hore
Szeretnem megmutatni nektek a leletemet h hatha valamelyikotok tud erre valamit mondani h segitsen.

http://kepfeltoltes.hu/view/140320/vgvg ... es.hu_.jpg
brigi0411
 
 


Sziasztok!
Amit most kérdezek, arra én azt válaszolnám, hogy menjen el a kérdező orvoshoz. Viszont különböző adminisztratív gubancok miatt áprilisig csak fizetős klinikákra mehetnék, s hátha tudtok valamit mondani. Vagy egy vállveregetést küldeni... vagy valami.
Szóval késik a menzeszem 6 napja, legutóbbi terhességem alatt ilyenkor már pozitívan villogott a teszt, voltak tüneteim, stb. 
Most meg negatív lett két teszt is, tehát elvileg nem vagyok terhes. De fáradékony lettem, néha a derekamat érzem (?), kívánósság és egyéb tüneteim vannak. Nem akarnék épp most bébit, eléggé hullámvölgyben vagyunk családilag is, meg a melóilag is. Visyont eléggé aggódok, hogy akkor most mi van? netán beteg vagyok, csak nem érzem? 
És igen érzékeny hülyepicsa is lettem az utóbbi néhány napban. 
:-( 

debella
 
 


Debella, ezek lehetnek premens tünetek is, negatív teszttel pedig valószínű, de mindkettő esetben valszeg később volt ovud. Szóval még bármi lehet, kitartás!;)
lepke83
 
 


Brigi, a lelet szerint ciszta, vagy talán meg nem repedt tüsző. Doki nem mondott semmit? Nem is kérdeztél?:)
lepke83
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?