Új privát üzeneted érkezett!

Neni!
Cumit, cumisüveget, bimbóvédőt használtok?
Betti

Betti
KépKép
KépKép
kbetti
 
 


Hahó,
gyerek, igény, tejecske: én csak a saját tapasztalataimat tudom leírni. Cicónak eleinte, az első hetekben tök mindegy volt, hogy mennyi jött a ciciből este (csak én paráztam persze friss anyukaként, hogy miért csak ennyit tud enni). Később viszont, olyan egy hónapos kora körül hirtelen bejött az általatok is többé-kevésbé hasonlóan leírt helyzet: üvöltő gyerek, kizárólag cicin nyugszik meg, cici nem feszül, én is hótt fáradt vagyok stb. Végül, hogy mindenkinek nagyjából oké legyen, olyan este hat körül kezdve kialakult az esti maratoni cicizések időszaka: én feküdtem a tv előtt, kölök hol egyik, hol másik cicin, közben félig alva, és én is félig alva. Aztán mintegy másfél-két óra után beájulás, letevés. Na igen, az én lányom nem volt és most sem egy zabás fajta, úgyhogy sosem reklamált a tejcsi mennyisége miatt, viszont három hónapos korára hirtelen, egyik napról a másikra beszüntette mind az esti hisztit, mind a maratoni szopit. Ami azért érdekes, mert akkor éppen hízott, mint a kismalac (már önmagához képest), és ebben az időszakban van egy növekedési ugrás is, ami egyben igényugrással is szokott járni. A maratoni cicizések óta nem mértem, mennyit eszik este, fölösleges macera volt, hiszen a végén úgyis elaludt, és amúgy sem evett soha semmi mást, mint ciciből (nem volt hajlandó).
Na a lényeg, hogy szerintem ha eleinte kevesellte is a tejet (bár nem mondta Kép ), két és fél-három hónapos korára minden bizonnyal csinált eleget, ill. kinőhette azt az időszakot, amikor túlságosan elfáradt estére, így nyűglődni kezdett. Szóval nyugi Kép

Neni,
megerősítésül: én kb. a dedem öt hónapos korától csupán néhány nyomorult cseppet tudtam fejni akármivel is, és előtte sem sokat (kicsit feljebb írtam, mennyit). Ebben az időszakban a kölköt megint hetente kellett dokihoz hurcolni, mert nemigen akart hízogatni. Éjjel is sokszor ébredt. Emellett kánikula volt, ő meg nem fogadott el plusz folyadékot, úgyhogy a kiszáradástól is féltette mindenki. Na most éppen ebben az időszakban volt az első, túltelítődésből fakadó mellgyulladásom. Ezt követte a gyerek egyéves koráig még kettő. A túltermelés igazán csak akkor szűnt meg, amikor abbahagytuk az éjjeli szopit, addig egyfolytában aggódtam, vajon eszik-e annyit őnagysága, hogy ne csomósodjak be.

Üdv
Kriszi
kriszi
 
 


Betti!

Nem. Csak a cici van.

Neni
neni
 
 

 
 

Sziasztok!!!

Neni, szerintem a babád ilyen kis mennyiségeket szeret enni, kár erőltetni a nagyobb adagot mint írtad úgyis kibukja. Plussz csak feleslegesen terheled a pociját. Esetleg próbáld meg, hogy egyszer nem adod oda neki a cicit kicsit kiéhezteted hátha akkor elfogadja majd mind a két cicit és helyreáll a rendszer.
Persze én sem vagyok egy tejgyáros, Gigi 2 ciciből szopizik, sokszor 45 percenként, óránként, a 1,5-2 órának én már csak örülök.

Sziasztok
Márti
márti05
 
 


Sziasztok!

Egy gyors kérdésem lenne: Lassan vacsiidő közeleg ...

Lehet borsót (nevezetesen) borsófőzeléket enni a szoptatás ideje alatt? Anyukám ugyanis azt hozott és én nagyon szemezgetek a borsifőzelékkel, mivel imádom. De ha hasfájást okozhat a gyerkőcnél, inkább kihagyom.

Irjatok minél előbb! Lassan kezdek éhes lenni ...

Üdv

Pedit
pedit
 
 


Edit!
Tudtommal lehet - nálunnk legalábbis semmi zűrt nem csinált.
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 


Kedves Márti!

Le a kalappal előtted... Mióta csinálod ezt? (Mármint hogy 45 percenként, óránként eteted a kicsit?) Hogy bírod?
Az igazság az, hogy az én álláspontom az volt, hogy ha a babám ezt akarja, akkor ám legyen: egyen amilyen gyakran csak tud. A nagyobb gyermekem bölcsiben van napközben, így ekkor ezt meg tudom oldani. DE. Ha így is csak 4 dekát hízik egy hét alatt, akkor mégsem jó ez a rendszer. Kérdésem: miért nem, és mi a megoldás. Továbbá mivel két gyerekem van, valahogy meg kellene találnom az egyensúlyt a kettő között. Amíg a nagyobb bölcsiben van, addig teljes egészében a kicsié vagyok, hogy úszik a ház stb, azzal már rég nem foglalkozom, tűzoltás folyik ezen a szinten. Amikor viszont otthon van a nagyobbik, akkor nem lóghat a kicsi állandóan a mellemen! Egy féltékeny hároméves kisördög tud ám lenni, mindenre képes, és ráadásul igaza van. Főznöm kell neki, játszanom kell vele, fürdetnem kell, mesélnem kell neki, és ne adj Isten, ha beteg (ami nem ritka), mellette kell lennem, testben és lélekben is. Nagyszülők távol, apa sokat dolgozik, de hát hónapokon keresztül amúgy sem pótolhatnák az anyát. Ez az én nagy dilemmám.

A javaslatodat, hogy próbáljam meg háromóránként szoptatni, köszönöm, egyszer már kipróbáltam, igaz, hogy három hete: annak az eredménye lett a heti 15 dkg-os fogyás. Lehet, hogy még egyszer nekifutok, hátha most más lenne a helyzet.

Köszönöm a tanácsodat.

Neni
neni
 
 


Neni!

2 dolog jutott eszembe. Mi lenne, ha, amikor megkinalod mondjuk 1 ora mulva, akkor ugyanazt a melledet adod, mint amibol elotte evett? Igy nagyobb a valoszinusege, hogy a zsirosabb hatso tejbol is tobbet eszik.
2.
Nincs ekcemaja, vagy vmilyen kiutese? Azert kerdezem, mert nekem mind a kettom tejerzekeny, es mikor az anyatej (vagy hat en igy tudom elkepzelni) epp tartalmazott vmi allergizalot, amit epp elotte ettem, akkor nem volt etvagyuk.
Nagyon figyelek, mit eszem, Daninak megis nagyon csunya a bore, holnap viszem is a borgyogyaszhoz.
Szoval, ha nincs is jele, esetleg kiprobalhatnad, hogy nem eszel par napig egyaltalan tejtermeket, hatha lesz valtozas.
Udv
Kakukk
kakukkfu
 
 


Kedves Lányok, mindenkinek köszönöm az ötleteket!

Képzeljétek, gyermekem ma egész nap ordított/ordít. Semmi, de semmi nem nyugtatta meg, már ott tartottam, hogy viszem dokihoz, mikor az egyik barátnőm adott egy tippet. És igaza lett. Szóval:
A GYEREKEMNEK JÖN A FOGA! És nem is egy, hanem kettő. Még csak csütörtökön lesz három hónapos. Nem tudom, hogy ez magyarázhatja-e az egész szopási mizériát (szerintetek?), de én most egy kicsit (nagyon) megnyugodtam.

Sziasztok.
neni
 
 


Sziasztok!!!

Neni, ez jó hír, reméljük tényleg a fog okozza a kalamajkát. Szerintem lehet a fogzástól nyűgös egy gyerek, s ha magamra gondolok amikor fáj az ember foga enni sincs kedve.

Márti
márti05
 
 


Neni,
abszolúte! Az én lányomnál kb. négy hónapos korától készülődtek a fogacskák (dokibácsi észrevette), és onnantól kezdve időről időre cicirángatós, nemhízós, étvágytalanabb időszakok követték egymást. Amikor pedig (hónapokkal később, már elmúlt nyolc hónapos is) finisbe jutott a dolog, a kölök három napig egyáltalán semmit nem volt hajlandó enni - csak cicit (pedig ő akkor már ebédelt és vacsorázott mindenféle szilárdakat). Akkor csak egy fog jött ki, azóta viszont 3-5-ösével növeszti őket (most éppen le vagyunk maradva, több mint fél év szünet után csak kettő jön egyszerre ) Kép
Szóval kitartás Kép

Pedit,
van olyan bébi, aki mindenféle hüvelyesre, sőt tejtermékre és miegyébre is érzékeny a szoptatás alatt is már, és van olyan, akinek teljesen mindegy, mit eszel. Itt nincs más hátra, mint a kísérletezés Kép De mostanra talán már látod is az eredményt Kép

Üdv
Kriszi
kriszi
 
 


Sziasztok!

Úgy emlékszem nem írtam még ide, és sajnos nincs időm visszaolvasni a 6000 hsz-t (Kép). Lenne egy kérdésem: tegnap kiderült, hogy terhes vagyok, még nem tudom, mennyi idős, olyan egy hónapos körül lehet kb. A kisfiam 14 hónapos, és olyan 6-7 napja éjszaka 3-szor felébred (noha 5-6 hónapja már végigalussza az éjszakát), szopik, és visszaalszik. Mi lehet ez vajon? Fogait nem látom jönni (persze gondolom, attól még lehet a fog is, bár nappal semmi jele nincs), fájdalmai tudtommal nincsenek. Beteg volt viszont sokáig, arcüreggyulladással meg középfülgyuszival, mostanra gyógyult meg aránylag. Étvágya nem egy hajdehajde. Betegség előtt nagyétvágyú kis vasgyúró volt. Érezheti őt, hogy jön egy másik baba, ráállhat ezért újra az éjszakai szopásra? Változik ilyenkor a tej összetétele? Nagyon ízlik neki most, úgy veszem észre. Egyébként napi három szopi volt idáig, amíg ezek az éjszakaiak meg nem jelentek.
Szóval, mi lehet az oka ezeknek az éjjeli keléseknek? Tudom, hogy tudjátok.Kép

Éva
rizike
 
 


Sziasztok!
Ami a tejhozam, esti szopi, stb problémát illeti, Ildihez csatlakoznék! Nyugi, ha rendesen fejlődik, hízik a gyerek, és hagyod szopni, akkor be fogja osztani!!! Bízzatok benn, és persze magatokban, egészen hülye helyzeteknek is utána tud állni a mell, meg a szervezet!
Éva! Lehet, hogy érzi...
Meddig akarod szoptarni a nagyot? Én ilyenkor választottam el, de van aki terhesen is szoptat, sőt a kettőt egyszerre utána!
Claire
claire
 
 


Szia Claire!

Én azt gondoltam, addig fogom szoptatni, amíg ő akar. Akár együtt is kettejüket.
rizike
 
 


Szia Éva! Csak ideugrottam gratulálni Kép Remélem, Samu már kifelé megy a nyavalyákból! Puszi, és a többiektől bocs az OFF-ért!
Klára
klara
 
 


Klára, drága vagy! Köszönjük a gratulát! Holnap tudom meg, mekkora! Sami immunilag szerintem gyengécske, de nem beteg! Végre!KépKépKép
Bocs én is az OFF-ért, többiek!Kép
rizike
 
 


Sziasztok!

Bocsi, csatlakozom az OFF-olókhoz!

Snoopy!

Benéznél légyszike az MP-s topikba, mert kérdeztem tőled valamit már elég régen, és azóta úgy látom nem jársz arra. Kép

Lécccilécci!
Mert már enyhén zöld vagyok a kíváncsiságtól! Kép

Aztán majd jövök én is szopi témában is, mert lenne egy két kérdésem!

Köszi előre is!
Andi
andi68
 
 


Pedit,
Bocs, hogy csak most Kép
Szal a magokat sima "kávédarálóval" őrlöm. A turmixgépet azért nem ajánlom, mert ha nem bírja, elég húzós egy másikat venni. De liszteket is vehecc Kép az ugyanaz.

heppi

heppi
KépKép
KépKép
heppi
 
 


Sziasztok!

Kivételesen örülni jöttem nem panaszkodni.
Snoopy,
tegnap délelőtt már minden egész jó volt evett maradékot lefejtem, aludt napközben és amikor felkelt nem kezdett el egyből kaja után üvölteni.
Délután már sajna visszatért a régi rendszer 4-től folyamatosan szopizott, 8 kor adtam pótlást de hiába fejtem le a maradékot nem ette meg, csak a tápszert, hát most az sem segített az alvásban, éjfélig szopizott, pihizett 15-20 perceenként. Éjszaka szépen evett, nem fejtem le a maradékot minek ha ugysem eszi meg. Délelőtt már csak 1 ciciből evett ez du 4 ig így ment közben alvás játék séta, a 7 órási szopinál már a másik ciciből is kért, 8 körül fürdött majd cicizett mindkettőből és elaludt.
Remélem ez maradandó állapot lesz nálunk.
A hét eleji folyamatos cicizés és talán a vitamin amit elkezdtem szedni segített.
Kicsit furcsa volt, hogy csak egy cicit kért, rég erre vágytam ,de 10 hét alatt még nem értük eddig el ezt a szintet. Kissé hiányérzet van bennem miatta, furcsa. Mi lesz velem ha majd nem fog szopizni, remélem soká lesz még azért.
Köszönök szépen minden jó tanácsot, segítséget, jó szót, nagyon sokat segített.

Jó éjszakát
Márti
márti05
 
 


Rizike! és hogy fofod csinálni, amíg kórházban vagy,Vagy azt már kibírja?
Immunilag az aloe lötyit tudom ajánlani, meg terhesileg is, nekünk a gyorvos javasolta, de bevált!
Claire
claire
 
 


És ha már FLP, a teájuk isteni tejcsináló!!
Az aloét viszont terhesen kiváltképp óvatosan kell elkezdeni inni, mert egyéni érzékenység függvénye, hogy mennyire reagál rá a simaizom. Van ismerősöm, akinek nagyon durva keményedéseket csinált - nekem még csak a székrekedésemet se bírta elmulasztani.
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 


Borsts

Mi az az FLP? Milyen teáról van szó? Bármire ami tejgyarapodást eredményez nagyon vevő vagyok.

Pedit
pedit
 
 


Borcsa
Énis, énis vevő vagyok mindenre, ami tejszaporító Kép
Egyébként a www.nandu.hu szer-tárában is van tejszaporító cucc, én most a More Milk Plus-ra várok, állítólag napokon belül megint rendelhető lesz. Gondolom egy vagyon, de nekem megéri.

heppi

heppi
KépKép
KépKép
heppi
 
 


Az FLP az a cég, ami Claire által is ajánlott aloé gélt árulja. Ez egy mindenféle fűszer és gyógynövényekből meg aloe virágból álló teakeverék, filteres. Finom fahéj íze van.

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 


sziasztok! Az FLP-s tea jó tejszaporító? Az fura, mert sok olyan növény van benne, ami vízhajtó hatású, méregtelenítésre, meg vesebetegeknek ezért adják. Amúgy tényleg finom.
Az aloét mindig fokozatosan kell bevezetni, de ilyen szélsőséges hatást csak az csinál, amit a teljes levélből készítenek. Az FLP-set úgy csinálják, hogy alevél külső (zöld) szöveteit lenyúzzák, és azt a belső kocsonyás anyagot töltik gyak. az üvegekben. Ez tele van értékes anyagokkal, és nem vélt ki erős hasmenést, görcsöt, stb-t. Én most a harmadik terhességemneél, az ikreknél folyamatosan ittam, meg szedtem még egy csomó ilyesmit, szerintem ennek is zserepe volt abban, hogy végül sima eset volt az egész, mivel a végén már nem nagyon tudtam enni, ez adta az értékes anyagokat. A gyerekek nagyon jó állapotban születtek, és én is jól bírtam, ha soványan is.
Mi az a MOre milk plusz, miből van? Bár én már kifelé megyek a szoptatásból, de nem árt tájékozottnak lenni!? Bár a legjobb tejszaporító , tapasztalatom szerint egy jól szopó gyerek Kép!
Üdv: Claire
claire
 
 


Claire!

Teljesen igazad van, hogy a legjobb tejszaporító egy jól szopó gyermek. Sajnos az én fiam (most volt 4 hónapos) egyre türelmetlenebb, nem igazán szopik hatékonyan. Ez megmutatkozik abban, hogy egyre kevesebb a tejem. (no meg én is idegeskedem emiatt) Doktornéni elkötelezett híve a szoptatásnak (ahogy én is), javasolta, hogy tegyem mellre gyakrabban, 2 óránként Balázs fiút. A gond az, hogy kialakult már egy napirend, és nem igazán tér el tőle. Ha 2 óra múlva mellre teszem, van amikor csak nyammog, szív egy, kettőt oszt bealszik vagy ordít, befeszíti magát és nem szopik. Ennek így nincs semmi értelme. Viszont amikor megéhezik 2 cici sem elég neki, kurjongat nagyokat. Így kénytelen vagyok pótlást adni. A lefejt anyatejet - elveimmel ellenkezve- cumisüvegből úgy beszippantja, hogy egy csepp sem marad. Félek, hogy így még inkább nem fog szopni, de attól meg méginkább tartok, hogy éhezik és nem kap elég kaját. Tápszert nem akarok adni, úgyhogy nincs más választás elkezdjük a gyümölcspépeket.
Hiába döntöm magamba a tejszap. teákat, semmi hatása nincs. A konkluzíó ismét ugyanaz: egy jól szopó baba tud sok tejet csinálni.

Üdv

Pedit
pedit
 
 


Claire!
Erre mondtam, hogy egyéni érzékenység kérdése is. Nekem se csinált görcsöket, még akkor se, amikor szívem szerint már szülni mentem volna.

Én a tea nyugtató hatására fogom a tejszaporítást, de gőzöm sincs. Csak amikor hólyaghurut miatt napi 2 kancsóval ittam, a leányzó bele akart fulladni a tejbe.

Pedit! Nincs türelme a 3-4 mellből szopihoz?

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 


Sziasztok!

A tanácsotokat szeretném kérni.

Két hónapos a fiam,anyatejen kívül semmit nem kap.
Tegnapelőtt este rendezett egy jó nagy sírást,csak a cicin nyugodott meg,olyan volt,mintha folyamatosan éhes lenne.

Azóta visszatértünk a nagyjából 3 óránkénti evésre,de a széklete zöldes.Az állaga olyan ,mint eddig,csak a színe más.Sűrűn van,de ez eddig is így volt.

Kérdésem:túletetésen kívül mire utalhat még a zöldes széklet?

Amúgy jól van,mosolygós,bár nyugtalanabbul alszik,mint eddig.

Előre is köszönöm a választ.

Üdv.

Kata

Kép
Kép
ruszlána
 
 


Zöldes székletről nekem két dolog jut eszembe.
Az egyik, hogy akkor lesz ilyen ha sok elsőtejet eszik a baba (túl gyakori cici váltás, nem jut hozzá a hátsótejhez). Az első tej laktózban gazdagabb, és a sok elsőtej csinálhat hasfájást is.

A másik ötletem a fog. Ami azért még elég korán lenne... enyém gyerkőcnél 4 hónaposan a zöld kaka megjelenése után 2 napra foga lett.

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Hahó,
Kata,
itt vagyok mint ellenpélda: enyém kölök kb. három hetes korától egészen a szilárd kaják bevezetéséig, azaz négy hónapig zöldeset, sőt hígat is termelt, fog meg csak nyolc hónaposan lett Kép Na jó, nála nem fognám a fogra. Nálunk az elsőtej téma játszhatott bele, hasfájás viszont nem volt. De hiába próbálkoztam, gyakoribb cici, ritkább cici, akármi, nem változott. Baj nem volt vele, én izgattam magam sokáig, aztán hanyagoltam, mert láttam, hogy rajtam kívül senkit nem zavar. Viszont a leányomat most is könnyen meghajtják különféle kaják, sőt az sem mindegy, hogy milyen zsírtartalmú tejet iszik (már két éves). Az is lehet, hogy a babád valami olyanra reagál, amit te eszel-iszol, és átmegy a tejbe. Nálunk ez az egész zöldkaka téma egy kínai vacsora után kezdődött...

Üdv
Kriszi
kriszi
 
 


Szia Borcsa!

Hát próbálkoztam vele, de megfeszíti magát, lába kalimpál, kiköpi a cicit és sír. Ilyenkor abbahagyom, nem erőltetem a szopit. Érdekes módon ha felvesszük böfizni, szépen nyugszik. Csak valahogy az, hogy egy cicin kb. 3-4 percet tölt, szerintem kevés. Miután a elkezd obégatni, átpakolom a másikra, itt is kb. ennyi időt elvan és megint kezdi a műsort. Napközben még úgy ahogy szopik, de este olyan műsort rendez ... Kénytelen vagyok ilyenkor a cum. üveget elővenni, így legalább jóllakik. (Én meg bőgök mint a záporeső.) Már az egész családot kiborítottam ezzel a szopás dologgal, már én is lassan beleőszülök. Nem tudom, hogy mi a fenét lehetne csinálni. Gondoltam beszerzem azt a szoptanít nevű dolgot, de a férjem lebeszélt róla, azzal, hogy szerinte amúgyis csinálná a műsort Balázs. Hát én megpróbálom szoptatni, addig amíg lehet, ha Balázs is akarja, a maradványt pedig lefejem. Más ötletem már nincs (Kép)...


Kata! Mondjuk nálunk is folyamatosan zöld a kaka, legutóbb azt hallottam, hogy attól is lehet, ha valaki túl sok citrusfélét eszik (narancsot, mandarint). Mondjuk én sok narancslevet ittam, és arra fogtam a dolgot. Most nem iszom, mégis zöld a kaka. A fene se érti az egészet!!!

Üdv

Edit
pedit
 
 


Sziasztok!

Nagyon köszönöm,megnyugtattatok!!!KépKépKép

Eléggé nyáladzik is pár napja,de fogra gondolom még tényleg korai fogni.Kép

Azért,ha pár napon belül kibújna,azt megírom.Kép

Üdv.

Kata

Kép
Kép
ruszlána
 
 


Sziasztok!
Borcsa! Ez tényleg egyéni kérdés, csak azért csodálkoztam, mert még nem hallottam, hogy ez szaporítaná a tejet, meg biológus agyamnak jól be is adtam, hogyha vízhajtó, akkor az nem lehet tejszaporító is. Ennyit a tudományról és a valóságról Kép. Én tökre szeretem azt a teát, lehet, hogy akkor nem fogom megtartóztatni magam!
Pedit! Sajna tényleg vannak ilyen pasik, a nővérem fia pl csak addig szopott, amíg dőlt a tej, melózni már nem volt hajlandó, persze, hogy hamarabb elapadt az anyatej!
Attól, hogy éhesnek látod, még lehet, hogy nőtt a tejed mennyisége, csak azt is bezabbatja, nem?
Azért nem idegesítd magad, amikor mi voltunk gyerekek, már 3 hetesen elkezdték a gyümit, és azért felnőttünk, meg én pl így is elszopiztam vagy 8-9 hónapos koromig. A WHO ajánlás :4-6 hóig csak anyatej, ez azért sikerült!
És ha két mell után nem azdsz pótlást, de hagyod nyammogni a mellen? Akkor tök ideg lesz? Nem tudok okos lenni, mert az enyémek a cumis üveget nem fogadták el, ha ott hagytam őket pl nagyszülőkre, inkább üvöltöttek, vagy elaludtak, de cumisüveggel nem álltak szóba Kép, ez már a másik véglet , nem?
Kata! Egy idős gyorvos bácsi azt mondta, hogy "ha a gyerek csak anyatejet kap, jól fejlődik, élének, stb, akkor felőle nemzeti színt is kakilhat!" Kép Na, jó, lehet, ez egy kicsit sarkított, de én ehhez tartottam magam. Azt érdemes megfigyelni, amit Ildi írt, és ha amúgy minden OK vele, akkor nyugi!
Egyébként nyugodtan lehet már fognövesztős tünete, nálunk a másodiknak 20 hetesen már volt foga, és nem egy nap alatt jön ki!
Na, nem okoskodom itt tovább, vár a háztartás Kép
Üdv: Claire
claire
 
 


Kata!
Még egy ötlet: zöldes-habos kakát csinálhat az általad fogyasztott tehéntej is. Csatlakozva Clairehez, amíg a baba jól van, addig nem számít a kaka a szine.
(Pár nap nyugtalanabb alvásból meg kár bármire következtetni.)

Pedit!
Amikor elkezd nyugtalankodni a cicin megpróbálhatod még a c-fogást - mintha belefejnéd a tejet a szájába, hátha így még marad egy kicsit. Valamint ki lehetne próbálni a "híd" tartásban szoptatást. Itt van róla egy kép:
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/show.cgi?tpc=275&post=126686#POST126686
Így általában jobban jön a tej.
A legfontosabb persze az, hogy elhidd, meg tudjátok csinálni.KépKépA nyugtalanságot nagyon átveszik a babák.
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 


Pedit!
Még egy ötlet - főleg ha este a párod is be tud segíteni, meg lehet próbálni a "pótlás fecskendővel szopi közben" hadműveletet. Vagyis amikor nyugtalankodni kezd, fecskendővel a szája sarkába csepegtetni a pótlást. Hát igen, a kivitelezéséhez nem árt 3-4 kézzel rendelkezni.
Egy ilyen feccskendőt bármilyen gyógyszertárban beszerezhetsz, nagy előnye, hogy ha nem válik be, akkor is csak 50 ft volt, ráadásul később remekül felhasználható vizipisztolynakKépKép.

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 


Kedves Lányok!

Köszönöm a tanácsokat, biztatásokat. Megpróbálom minél tovább szoptatni, nem adom fel, megnézem a híd pozíciót, illetőleg a fecskendőt. (bár elég figyelmes a nagyfiú, lehet, hogy meg akarja majd kaparintani).

Ahogy megfigyeltem, szopi elején amikor jól jön a tej, minden rendben van, de amikor már nem olyan ütemben jön neki, ahogy elképzeli, elkezd izegni, mozogni, fejét rángatja, lábával kalimpál, elkezd beidegesedni. A vége mindig sírás-rívás, nem hajlandó nyammogni. Pedig a régi szép időkben úgy elalélt szopi végére, a tej csak úgy csorgott a szájából ... Tegnap adtam neki ebédkor 2 cici között egy kis krumplit, úgy láttam, hogy ízlett neki, mert csak úgy nyomta a kanalat a szája felé ... A pótlást cum. üvegből csak estefelé adok, bármennyi is van az üvegben mindent kiszippant. (A kórházban is már mondta a nővérke, hogy nagyon kajás a kismaszat.) A cum. üveget szépen elfogadta, inkább attól féltem, hogy utána majd nem kell neki a cici, de hála égnek nem így történt. Mindenesetre nem viszem túlzásba a cum.üveget, nehogy túlságosan hozzászokjon.

Következő héten kapja a 3. oltást mindkét combijába, és akkor bemérik a nagyfiú paramétereit. Kíváncsi vagyok globálisan mekkorát nőtt az elmúlt 2,5 hónap alatt. Lehet, hogy az utóbbi 4 hét alatt csak azért hízott 35 dkg-t Kép , mert hosszra növekedett? A hálózsákja ami még múlt hétvégén teljesen jó volt (62-68 méret, bótban azt mondták, hogy fél éves koráig kiszolgálja (Kép!) most már nem jó neki, mert ha kinyújtja a lábát, feszül és billeg ide-oda.

Kérdésem lenne: Minden (rapid)szopi után szorgosan fejek (hogy legyen mit pótolni estére). Mennyi ideig tartson a fejés? Azt tapasztaltam,hogy x idő után is valami mindig csurran-cseppen! Kb. mennyi idő alatt "töltődik fel" a cici? (azt olvastam valahol, hogy kb. 1 óra alatt)

Üdv

Edit
pedit
 
 


Sziasztok!
Elolvastam az utóbbi pár hozzászólást, nagyon tanulságosak voltak. Most én is szeretnék tőletek kérdezni, segítségeteket kérni.

Ikreim lassan 4 hónaposak lesznek, eddig csak anyatejet kaptak, semmi gondom nem volt a szoptatással. Illetve rám is igaz, hogy este a tej kevesebb, de az utolsó etetéskor az egyik fiunkat a férjem eteti éjjel lefejt tejjel üvegből. Nálunk ismennek a maratoni esti szopik, nyűgösködések.

Pár napja jöttek a gondok. A srácok már régebben áttértek a 4 óránkénti evésre, néha az éjszakát is átalusszák. Van, amikor lusta vagyok felkelni fejni, pedig kéne.Kép Kórházban is voltunk nemrég, ritkábban tudtam a melleket kiüríteni.
Ezek az előzmények. Most ott tartunk, hogy a mellembe bele van csomósodva a tej. Régebben ömlött belőle, a srácok alig győzték nyelni. Most meg érzem, hogy van benne, de nem jön. Ha fejegetem, meleg vízzel borogatom, akkor is nehezen. Nekik sincs mindig türelmük kiszívni. Ezzel egyidejűleg viszont mindkét mellem fáj. Nem tudom, mitől alakult ez így ki, mit tehetnék, hogy minden a régi legyen. Eddig Avent mellszívóval éjjel, reggel is 10 perc alatt lefejtem 150 ml tejet, most ez sem megy. El vagyok keseredve.Kép Már tápizni fogunk...

Másik gond: Peti babánk eddig örömmel evett üvegből. Most pár napja ha csak meglátja is visít, hisztizik, csak szopni akar. Pont most.Kép
Mi lehet vele? Beteg? (Mondjuk volt egy kis láza, de nem komoly)Jön a foga? Ezt nem látom, pedig belenéztem a szájába.

Miért nem lehet narancsot enni? Mostanában azt is ettem. Az ember már nem tudja, mire gondoljon.

Tudnátok segíteni? Volt valakinek hasonló problémája?

(Egyszer volt mellgyuszim, az 2 nap alatt megoldódott, nem okozott ekkora problémát. Most tanácstalan vagyok)

Előre is köszönöm. Üdv: Eszter
eszter28
 
 


Sziasztok!

Edit!

Írtam neked délután, de úgy látszik túl hosszan, közben felébredtek a dedek, így elszállt, pedig azt hittem, hogy megkaptad. De most nincs benne.
Szóval aról szólt, hogy a dedeknek 6 hónapos korukig ha nincs anyatej, nincs más anya teje és nincs tápszer, csak és kizárólag akkor ildomos mást adni. Az emésztő kapacitás 6 hónapos korig az anyatejre van kalibrálva. A tápszerrel ezt kívánták utánozni, amennyire tőlük telt. A zöldségek és gyümölcsök nem ilyen összetételűek, azaz nem hasznosulnak igazán, viszont ugyanúgy allergizálhatnak, mint a tápszer. Miért is nem tápszert választasz?
Miből gondolod, hogy kevés a tej? Megbízható adatokat a kajabevitelről a pisis-kakis pelusok számából lehet következtetni. Most már türelmetlenkedhet amiatt, hogy a cumisüveg szopizható és jobban is jön belőle, mint a ciciből. Viszont ha csak egy kicsit is csökkent a tejfolyás az elején, akkor teljesen áttér a cumisüvegre. Szerintem ha tényleg szeretnéd szopiztatni, akkor annyit megér, hogy megpróbálj megszabadulni a cumisüvegtől, hogy a babának a cicid legyen az egyetlen, amit szopizik. Erre a szoptanít kitűnően alkalmas. Hiszen a bő tejfolyást tudja imitálni később is. A fecsi szerintem feltűnőbb, bár tényleg olcsóbb. Ha nem is szopi közbeni pótlás, akkor is a poharas etetésre szavazok a cumisüveg helyett.

Eszter!
Szerintem Peti baba segíteni akar Neked. Rájött, hogy a cumisüveg nem ANYA. Szerintem érthető. A friss tejcsi pedig nem hasonlítható semmihez! Kép
Mitől és hogyan fáj a melled?
A melegvizes előborogatás és az előmasszírozás eredményét növelni lehet azzal, hogy szopi közben is masszírozod a melledet a C fogással, illetve, hogy úgy helyezkedsz, hogy a baba álla essen a csomó felé, mert így a leghatékonyabb.
Szerintem pont azért nem tudsz annyit fejni, mint előtte, mert a ritkább fejés és esetleg ritkább, rövidebb szopi miatt a tejtermelésed lecsökkent, mivel úgy tűnt, hogy nincs rá szükség. Ennek megoldása pár nap, ha nekifekszetek a szopinak és ahányszor csak úgy tűnik, hogy elfogadják a mellet, annyiszor kínálod meg őket. Örülj Petinek, hogy nem nehezíti a dolgodat cumizavarral is. Egyébként minden kis betegség, a fogzás jelei okozhatnak ilyet.
Ikrek szoptatása nem kis feladat és szervezőtevékenységet jelent, kár lenne, ha pár nap miatt a tápszer a képbe kerülne!...

Jó éjszakát!
Snoopy

KépKép
snoopy
 
 


Csak röviden Kép

More Milk Plus

anyatejképzést serkentő gyógynövénytinktúra
Származási hely: USA Összetétele:görögszéna mag (Trigonella foenum-graecum), benedekfű levél (Cnicus benedictus), csalánlevél (Urtica urens), édeskömény (Foeniculum vulgare), alkoholos, növényi glicerines tinktúrában. A tinktúra biotermesztésű gyógynövényekből készül, nagyon jó minőségű. Többen visszajelezték, hogy nagyon hatásos, amit én magamon is így tapasztaltam!

ANYATEJ-KÉPZO SZEREK
Minden anyatejképzo szerre igaz, hogy csak akkor jó használni oket, amikor szükség van rájuk. Nem jó pl. állandóan tejképzo teát inni, mert hozzászokik a szervezetünk és utána már akkor sem hat, ha szükség lenne rá. Ha mindenképp szeretnénk valamilyen teát fogyasztani, akkor az édeskömény, kömény, csalán vagy görögszéna teát inkább külön-külön igyuk egy-egy hétig, mint folyamatosan, összekeverve. Igyunk rengeteg folyadékot, leginkább vizet. Fontos a tej megfelelo képzodéséhez a stresszmentes környezet és lelkiállapot, folyamatosan is, de különösen szoptatáskor.
Szoptatási problémákkal a következo szervezeteknél lehet szakember segítségét kérni: A Szoptatásért Magyar Egyesület (tel./fax: 316 6762), La Leche Liga Magyarország (tel. 202 2157).

És itt lehet majd megrendelni, ha már lesz Kép
http://www.nandu.hu/Shop/shopHU.php

rohannom kell

heppi

na jó, még egy kép Kép

Kép

heppi
KépKép
KépKép
heppi
 
 


Snoopy, köszi a tanácsokat. Tudom, hogy igazad van, csak nálunk az a helyzet, hogy Peti helyett így a másik fiú eszik cumisüvegből, mert kora délutántól pótolnom kell. Illetve előbb mellre teszem, kiszívja a benne lévő pár ml-t, aztán jön az anyatejcsi üvegből.
Régebben csak az esti etetéskor kapott az egyik baba tejet üvegből, most már többször is. Régebben is próbáltam már tejet szaporítani, több szopival, fejéssel, nem túl sok sikerrel.

A legnagyobb problémám most tényleg az, hogy gyakran érzem, van tej a mellemben, de egyszerűen nem jön ki. Nem feltétlenül csomós a mellem,nem is feszül, mintha túl lenne telítve, hanem az állagán érzem, hogy van még benne.Meg a kék erek is duzzadtak.

Éjjel egykor felkeltem, sikerült könnyen lefejnem 140 ml-t. Peti fél 4-kor szopizott, hattól pedig mindketten. Már azt hittem, elmúlt a probléma, újra folyós a tej, de nem. Régebben tényleg spriccelt, ömlött, a gyerekek se ehhez vannak szokva, türelmetlenek én meg el vagyok keseredve.Kép
eszter28
 
 


Hahó,
Eszter, nekem egy darab gyerekkel ugyan, de volt hasonló gondom, kb. egy hónappal később. Cicó lányom a nagy melegben egyszercsak ráállt a nagyon gyakori, nagyon rövid szopikra négy hónaposan, és mire öt hónapos lett, ettől a stílustól annyira megdobódott a tej mennyisége, hogy nem tudtam vele mit kezdeni. És egy nagyobb ki nem ürítés után egyszercsak azt vettem észre, hogy a jobb mellem be van dugulva, fejni egy cseppet nem tudok belőle semmilyen eszközzel vagy eszköz nélkül. Ugyanakkor a durranás határán van. A következő három hónapban havi rendszerességgel be is gyulladt, és összességében úgy nézett ki a dolog, hogy amikor a kisasszonynak olyan kedve volt, akkor kiszippantotta, amikor nem, akkor maradt benne és pangott. Neki mindig ment a dolog, csak fejésre nem. Pedig én aztán mindent megpróbáltam, a forró víz alatt fejéstől az ilyen-olyan mellszívókon át addig, hogy még Apa is megpróbált segíteni Kép Most egy jó darab idő múlva azt gondolom, hogy mivel idővel a tejleadó reflex intenzitása csökken, nálunk valami ilyesmi játszhatott közre, hogy egyszercsak a mellem nem reagált a fejésre mint ingerre, csak a valódi szopira. De van még egy tippem, főleg ha sokat agyalsz a tejecske témán: nevezetesen hogy a stressz, az idegeskedés pszichés módon masszívan legátolhatja a tejleadó reflex működését. És akkor az az eset állhat fenn, amit te mint határozott érzésedet említesz: hogy ott van az a tej, csak nem jön ki. Volt egy cikk erről elég régen a Kismamában, én is a netes archívumban találtam meg anno, ha most megtalálom a cuccaim között, elküldöm. A megoldás persze a nyugi, nem agyalás, a szoptatás előtti relaxálás, illetve a figyelmed elterelése szoptatás közben (én anno olvastam, tévéztem, ilyenek) - persze nem tudom, ikrekkel ez hogy megy...
Az, hogy éjjel könnyedén fejsz, nekem valami ilyen pszichés izét sugall (de persze nem akarom rád beszélni).
A narancsot én nem keverném ide, most itt nem vsz. hogy ez a probléma (a zöld kaki kapcsán jött elő egyébként, meg hasfájás kapcsán is elő szoktuk rángatni néha, mint bűnbakot). Amúgy is csak a nagy mennyiségnek van hatása Kép (Azért vigyorgok, mert mielőtt megindult a szülésem, rengeteg narancsot ettem, és még utána legurítottam egy pohár tejet Kép )

Kitartás, nyugi, és menni fog Kép

Üdv
Kriszi
kriszi
 
 


Eszter!

Nekem is ez jutott eszembe, hgoy a tejleadó reflexxel lehet a baj. Mindenképp jó lenne, ha ki tudnál kapcsolódni, elmenni kicsit sétálni, vásárolni, barátnőkkel dumálni 1-2 órácskát, lazítani! Otthon is jól jönne valami megnyugtató, ellazító dolog, lehet ez egy-egy forró fürdő (zuhany), valami kellemes zene, egy finom tea, akármi. Sokszor kisbabás képek, visszaemlékezés milyenek voltak az első napokban, beszélgetés róla is hatásos tud lenni. És amit még meg lehet próbálni: oxytocin. Doki írhat fel (nekem szülészdokim mindig alapban adja szülés után a recept-kupacában), injekció formátumu, egy ampulla tartalmát vattára önteni, a vattát az orrba helyezni, belégzéses alapon felszívódik, kb negyedórával szopi-fejés előtt lehet vele próbálkozni.

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Haho
Korabban ha becsomosodott kicsit vagy kozepesen a mellem, az mindig a szelen, leginkabb a honalj fel tortent (fekve szoptatok), es sok masszirozassal megoldodott. Most viszont apro kis gombocskeket erzek a bimboudvar korul. Es ahol ezek vannak, ott alig lehet (kezzel) fejni. Pedig azt erzem, maradt benne tej.
Van valakinek tapasztalata?
petine
 
 


Eszter,
Mint láthattad, nekem is ikreim vannak, mellette egy most 21 hós lány Kép Szóval én nem akarok okos lenni, meg nincsenek is hasonló problémáim, csak elmondom, ami velem történt a napokban.
A három gyerkőc miatt nagyon fájt a hátam, hát felkerestem egy jónevű gyógymasszőrt. Bejelentkeztem, elmondtam, hogy ikreket szoptatok, és borzasztóan fáj a hátam stb, segítsen. Szombaton voltam nála, és mégeccer rákérdeztem, hogy ugye ettől a masszázstól nem lesz semmi baja a tejnek, nem lesz kevesebb stb. Megnyugtatott, hogy max több lehet, vagy könnyebben fog jönni, hiszen a masszázs hatására kikapcsolódok (volt ezoterikus zene, jázminos füstölő is), távonak a szervezetemből a méreganyagok és a stressz stb. Én ezt eleresztettem a fülem mellett, bár az aromaterpáiról vannak jó tapasztalataim. A lényeg: szombat estétől dől belőlem a tej Kép Úgy értem, hogy határozottan érzem a tejleadó reflexet, pedig az egyszerre szopi miatt eddig soha, kaja előtt fél órával már feszülnek a melleim, mire a fiúk jelentkeznek, már csöpög. A fiaim szószerint belefulladnak a tejbe, rengeteget buknak (főként vizes cucc jön vissza), nagyokat alszanak, hogy meg vagyok lepődve Kép
Egy kis anyagi befektetést megér Kép Ráadásul nem hiszem el, hogy a te hátad nem fáj Kép Rajta, keress egy jó GYÓGYmasszőrt Kép
Szurkolok.

heppi

heppi
KépKép
KépKép
heppi
 
 


Sziasztok!

Kérdésem lenne: jól gyarapszik a kisfiam, elmúlt már 4 hónapos, és még mindig csak szopik. Viszont az utóbbi pár napban, mikor kakit találok a pelusban, az elég híg, nem kenőcsös, hanem inkább folyós. A színe ugyanúgy sárga, de az állaga nem tetszik nekem. Összefüggésben lehet ez azzal, hogy 2 héttel ezelőtt elkezdtem tornázni. Konditornára járok, nem ugrálok, azt vettem észre, hogy azóta több a tejcsi, csak félek, hogy esetleg az állaga nem megfelelő.
Vagy csak hozzá kell szoknia a kisfiamnak ehhez?
Vagy mindenképpen szóljak emiatt a dokinak?
Hasonló most nálunk is, mint Krisziéknél, hogy többször eszik kevesebbet Balázs, lehet, hogy ettől is több a mennyiség.

Köszi
Lau
lau
 
 


Snoopy!

Dokinéni nem engedte, hogy tápszert adjunk pótlás gyanánt, csakis lefejt anyatejet. (Mást sem csinálok csak szoptatok, utána meg fejek. Max. mennyiség amit így ki tudok 2 mellből préselni kb. 40 g. De ez a csúcs). A szoptatás kezd rémálommá válni, bármilyen testhelyzetben is szoptatok, mindig sírás lesz a vége. Próbáltuk pohárból is itatni, nagyon édes volt csak úgy tátotta a száját, csakhát a fele kifolyott. (sajnáltam, hogy pocsékba megy az anyatej, hiszen annyit küzdöttem érte). Kiskanál sem jött be. Így maradt a cum. üveg. (tegnap este apja nem csavarta rá teljesen a cumirészt, így szépen kifojt a tej az üvegből=jó nyakon öntöttük Balázst anyatejjel. Néztem is, hogy milyen gyorsan fogy az üvegből a tej, gondoltam baromi éhes ez a gyerek).
Néha már úgy érzem, hogy kínzom szegény Balázst, hogy ennyire erőltetem a szoptatást. Próbálom magamat is lenyugtatni szoptatásra, hogy jöjjön a tejleadó reflex (ami jönne is), de Balázsnak nincs türelme kivárni, nagyon hamar felizgatja magát, könnyen bedühödik (mint az anyja).
Nem értem, hogy miért nem több a tej, hiszen egy nap 7-szer szoptatok (ebből 1 éjjel van), minden szopi után fejek. Próbáltam ennél gyakrabban mellre tenni, de kialakult már nála egy napirend, és hiába is variálok, csúsztatok be egy +szoptatást, a végére mindig a megszokott menetrend szerint történik minden.
Minden szopi előtt átpelenkázom, mindig van benne pisi + kaki is, hol kevesebb, hol több.(mostanság szinte csak zöld, kezd izgatni, hogy miért). Az utóbbi négy hétben igen keveset gyarapodott (szumma 35 dkg-t.), emiatt gondolom azt, hogy kevesebb a tejem. Kép

A Szoptatás c. könyben + a Kismamában olvastam a szoptanítról. Ezért gondoltam, hogy nálunk segíthet. Mert szeretnék szoptatni, olyan jó érzés. (persze ha a baba is szépen szopik). Lehet szerinted bérelni ilyen SNS szettet? Először is kipróbálnám, és ha beválik, akkor vennék egy saját ketyerét.

Üdv

Edit
pedit
 
 


Szia Edit !
Próbáld itt: www.tiva-med.hu
schmo
 
 


Hahó,
Lau,
mint folyóskakaügyben tapasztalt mama Kép mondom neked: szerintem amíg a kölök szépen hízik és nyugodt, elégesett, továbbá van elég pisi és kaka, nem érdemes foglalkozni a kaka állagával. (Én anno a kakánkat rendszeresen és hónapokig hurcoltam a dokihoz mustrára, amikor dokit váltottunk, akkor oda is, de az új dokink egy nyugodt családapa, egyzser megszagolta, és közölte, hogy ezzel nincs semmi baj). Egyszer vagy itt, vagy egy másik szopis topikban előjött egy olyan, hogy sportolás után előfordul, hogy (ha eleget iszol) mintha több lenne a tej, méghozzá mintha az elsőtejszaporodna fel, ami tudvalevőleg szomjoltásra (is) való, hígabb állagú cucc. De ettől még ugyanúgy van hátsótej is, csak talán a rövid ideig szopizó kölök a több elsőtej miatt nem jut el hozzá, hogy még a hátsót is mind kiszippantsa. Ennek jele lehet a zöldes és/vagy hígabb kaki (de nem feltétlenül). Amíg szépen fejlődik a kölkec, nem fáj a hasa, nyugis, jól érzi magát, szerintem ezen sem érdemes sokat rágódni. Ha mégis másképp szeretnéd, akkor a gyakoribb, de hosszabb idejű szopi segíthet (tudom, őrült nehéz rávenni egy négy hónapost, hogy hosszabb időt töltsön a cicin, ha ő nem úgy akarja). Nálunk időnként bejött az, hogy ha elvesztette az érdeklődését, akkor áttettem a másik cicire, aztán megint vissza, és így tovább, ameddig csak hajlandó volt rá. De ha ez nem megy, akkor viszont érdemes a ritkább ciciváltásra törekedni, pl. ha nem akar mindkettőből szopizni, akkor ha jól rémlik, három-négy órán belül csak az egyiket odaadni neki, és csak aztán a másikat. Akkor az egyikből kénytelen kiszippantani a hátsó tejet is. De a két módszert nyilván nem lehet keverni Kép

Heppi,
az ötlet remek Kép

Edit,
kitartás, az nagyon fontos, hogy ne idegeskedj, mert azt a babó is átveszi (könnyű mondani). A gyógymasszázs biztosan neked sem tenne rosszat Kép A szoptanít lehet, hogy segíthetne nektek csakugyan. Előfordulhat, hogy Balázs már kissé cumizavaros, a szoptanít pedig - ahogy nyilván olvastad is - abban segít, hogy a kölök pótlást kaphasson, miközben szopik is. Lehet bérelni, ha Snoopy eljut ide, neki biztosan lesz több tippje is (amúgy nem akarok pletykálni, a tiva-medet én miatta is ajánlom Kép ).
És most félre ne értsd, amit mondok Kép Nem érzed lassan úgy, hogy szoptatásból, fejésből és pótlásból áll az életed? Én nem akarlak semmire rábeszélni, de idegileg neked nem lenne egy picit könnyebb, ha mégis beszereznétek egy doboz tápszert? Csak hogy biztos legyél benne, nem a te fejési teljesítményeden múlik, hogy a gyerek éhen hal vagy nem Kép Az is lehet egyébként, hogy el sem fogadja. Vagy nem tudom. Szóval lehet, hogy ha ennyire rossz lelkiállapotban vagy, akkor segítene, hogy végszükség esetére kéznél van valami. Lehet, hogy attól a bontatlan doboztól a polcon egyből elkezdene dőlni a tej Kép

Üdv
Kriszi
kriszi
 
 


Kriszi!

Most már belenyugodtam, hogy valószínűleg nem fogom sokáig szoptatni Balázs babát. Férjem szerint megunta a szopást. Hát nem tudom... De az tény, hogy pár perc után mindig kezd fészkelődni, rugdosni, a mellbimbómat cimbálni stb., a végén pedig eltolja a cicit.
Tápszert beszereztük kb. 2 hete, doboza ott virít a konyhában, áttanulmányoztam a kezelési útmutatót. (Nem gondoltam volna, hogy kénytelen leszek majd adni neki Kép.)
Idestova már karácsony óta megy ez a cirkusz a szopival, nem is tudom, hogy hogyan bírtam eziáig. Érzem, hogy termelődik tej a mellemben, mert sokszor bizsereg két szopi között, sőt - régebben amikor elvolt a mellemen Balázs kb. 30 percet- szoptatás alatt is. De Balázs annyira türelmetlen, hogy nem bírja kivárni, azt amikor megindul még jobban a tejcsi (max. 3-4 percet tölt egy mellen.)Ha vissza akarom tenni a cicire harap!!! Visszatértem megint a mérlegeléshez, megmérem mennyit eszik, oszt kipótolom lefejt anyatejjel. Nem akarom éheztetni, kínozni szegényt.
Megnéztem a tiva-med honlapját, és azt is, hogy helyileg hol vannak. Sajnos jó messze, (mi Zuglóban lakunk) csak hétvégén tudnánk elszabadulni a szoptanítért, akkor is a férjem tudna menni, mert én ugyebár nem tudok sehova sem eljutni. (Remélem még nem lesz késő kipróbálni).
Hát tényleg másból sem áll a napom, csak szoptatok (no ez hamar megvan), kipótolom cum. üveggel Kép, fejek, sterilezek (napjában 1-szer). Már nagyon-nagyon belevagyok fáradva. Sok időt elvesz, már azon is gondolkodtam, hogy hasznosabb lenne, ha ezt az időt érdemben Balázs babával tölteném, vele foglalkoznék. (Bár fejés közben mindig mondókázok, énekelek neki. Már sajognak a melleim a sok fejéstől.) Ráadásul nem is gyarapodik megfelelően, még a minimum 12 dkg sem hozza. (pedig anno volt olyan hét, hogy 40 dkg-t hízott Kép, azt hittem, hogy megbolondult a mérleg, de nem!!)
Úgy gondolom minél kevesebb időt tölt a mellemen, annál kevesebb inger éri, és persze kevesebb lesz a tej. A fejés szerintem ezt nem tudja pótolni. (Bár az Avent Isis mellszívója a szilikon párnával tényleg nagyon jó, csak ne nyikorogna olyan hangosan - kénytelen voltam étolajjal megkenni, mert féltem, hogy éjszaka felébred tőle az egész család.)
Nagyon köszönöm a biztatást, a segítséget, de sajnos itt az én elhatározásom kevés. Az lenne a jó, ha Balázs baba ismét olyan jól, intenzíven szopizna, mint a kezdetekben....

Üdv

Edit
pedit
 
 


Edit!

A cumisüveges baba átszokik a cumisüvegre! Hidd el nekem! Balázs baba azért nem szeret a melleden lenni, mert a cumi jobban beválik neki. De a kézi fejés nem biztosít annyi tejet, hogy teljesen elég legyen egy ekkora babának! Azaz, ha ő keveset szopik, akkor egyre kevesebb lesz a tej. És tényleg hamar abba fogod hagyni a szoptatást és az anyatejes táplálást is.
Szerintem tanuljatok meg hatékonyan, kevés veszteséggel pohárból, Soft Cup-ból enni (akár tápszerrel töltve, hogy ne vesszen kárba a kiszenvedett anyatej), ezzel egy időben próbáljátok meg a szoptanítot, hiszen lehet, hogy ennyi kellene és máris semmi gond nem lenne a szopival. Nem éri meg???

Balázs baba akkor fog ismét olyan intenzíven, jól szopizni, ha nem lesz cumisüvege és játszócumija és eredményes lesz, ha ő szopizik!!!!

A megfelelő mennyiségű anyatej előállítására több segítséget jelent a dupla szívókészletes gépi mellszívó, mint a legjobb kézi modell, mert rövidebb idő alatt kevesebb izommunkával szippantja ki az ugyanannyi tejet. Bérelhető nagyipari verziója csendes is.
Az elhatározásod ahhoz kell, hogy meglépd azokat a lépéseket, amik közvetlenül nehezítik az életet,( pl, amíg a ded ordít, hogy a cumisüveget akarja, vagy a 1.5 óránkénti 5 perc szopit jelentik 2 héten keresztül), de hosszú távon a megoldást jelentik. Viszont egyelőre számomra semmi nem szól az ellen, hogy ez a mizéria megszűnjön. Ha eldöntöd, hogy ebben az irányban teszel valamit, akkor az egyes lépésekhez is vannak ötleteim, hogy hogyan lehet előrelépni (legyen ez akár a pohárból itatás, akár a fejés, akár a cumisüvegről való leszoktatás). Az elhatározáson kívül pedig önbizalom is kell, amivel el tudod hitetni a szkeptikusokkal (pl akár a férjeddel), hogy tudsz annyit, amennyivel biztosan állíthatod, hogy ezt, vagy azt érdemes megtenni, mert megéri. És ha segíteni akarnak akkor ebben és ebben segítsenek és ne elbizonytalanításra játsszanak, mert az mindenkinek csak rossz!

Minden jót!

Snoopy

KépKép
snoopy
 
 

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?