Új privát üzeneted érkezett!

hosszú leszek, bocsi :)))

Nnnna tehát, megvolt tegnap a Murberes konzultáció.
A hormon vv-im eredményei teljesen jók, a terhelt prolaktint kivéve. Zárójelben a ref. tartományok.

3.cn

FSH: 9,8 mU/ml (<10)
LH: 4,9 mU/ml (<10)
Ösztradiol: 41 pg/ml
Prolaktin: 7,6 ng/ml
TSH: 0,7 mU/l (ennek nagyon örülök:))
Tesztoszteron: 0,1 nmol/l (ez mondjuk nem tudom, jó-e…de nem említette a doki, pedig a ref. tartomány: 0,9-4,5 – ápdét: felhívtam az ARO-t, és azt mondta az asszisztens, h a lényeg, h 4,5 alatt legyen)
SHBG: 36 nmol/l (20-118)
DHEAS: 118 ug/ml (0,7-3,9; < 580 (?!??) )
FAI (ez gőzöm nincs, h mi): 0,2 (átlag 2,9)

16. cn (5. dpo)

Ösztradiol: 104 pg/ml
Progeszteron: 11,7 ng/ml (elvileg kb. 37,2 a másik mértékegységben, mert emlékeim szt 3,18 a szorzó)

18. cn (7. dpo)

Ösztradiol: 68 pg/ml
Prolaktin: 17,2 ng/ml
Terhelt prolaktin: 435 ng/ml
Progeszteron: 12,2 ng/ml, átváltva: 38,8

20. cn (9. dpo)

Ösztradiol: 99 pg/ml
Progeszteron: 14,2 ng/ml, átváltva: 45,2

Tehát elvileg a terhelt prolaktinon kívül (amire kaptam Bromot, 1*fél tablettát kell naponta, tegnap el is kezdtem) minden OK. A HIV-es vv eredményét nem mondta, de remélhetőleg azzal sincs gond.

A férjemnek viszont mindenképp el kell mennie a 2. spermiogrammra, az 13-án lesz a SOTE-n. És akkor már tényleg meglesz minden vizsgálat.

Viszont most nem kezdünk. Nem csak emiatt, hanem mert csinált Murber UH-t, és még mindig ott van egy kis cisztaszerű cucc (20*17mm-es, finom belső echokat tartalmazó cisztikus képlet, „cysta corpois lutei”), ami valszeg a tüszőrepi utáni maradék. (egy hete volt egy kb. 3*2 centis hasonló folt, meg egy érésben lévő, tán 17 mm-es tüsző, szóval sztem ez a 17 mm-es cucc maradéka) Emiatt pedig nem kezdhetünk, mert hogy „ciszta”.
Ha megjön, akkor sajnos foggátlót kell szednem (Volina). A hideg ráz a gondolattól, de Murber felírta (ráadásul 3 havit – de minek?!), hogy az 1. cn-tól szedjem, mert eltünteti a cisztát, meg beszabályozza a ciklusom. Okkkké…szerencsére csak 07.07-ig kell szednem, akkor megjön 10/11/12-én. Aztán 07. 12-én újra megyünk hozzá (látom, ezzel nem vagyok egyedül, ugye, Edina? :)) magánba, megnéz UH-val, és ha tiszta vagyok, akkor azonnal kezdjük a lombikot. Hát igen…ez a jó hír. Akkor 22/23-án leszívás és 25/26-án beültetés.

Azért a szurik gondolatától még f.sok… :S :D

Na hát ennyi volt. Szóval július, rövid protokoll, addig meg Bromo és foggátló.
zsu85
 
 


Zsu!!

Részben jó részben rossz hír a ciszta miatt! :( Cisztára tornázz szorgalmasan, h kidurranjon!! (pl. Láb lendítések

Hármotokért fogunk szorítani júliusban! :) szuper! :) Harjá!!
!!

Szuriktól nekem is borsozik a hátam! :( de a babóért mindent!
Kíváncsi leszek, h meg fogod-e tudni szurni magad :wink:
regi1978
Halásztelek
 
 


Sziasztok!
Zsu, ez nagyon jól hangzik, persze a ciszta kivételével. De az úgyis el fog tűnni, addig meg rápihensz a dologra. :) Na a szuriktól én is parázom kicsit, bár kaptam már fostimont és a tüszőrepesztőt. De ez azért kicsit több lesz azt hiszem.
Én tegnap voltam az anesztesnél, aki mindent rendben talált és zöld utat adott. Szóval most már csak azt várom, hogy megjöjjön és akkor mehet a teló a klinikára az időpontért. Nagyon remélem, hogy nem pénteken fog megjönni, mert az elég gáz lenne. Ja, amúgy találkoztam Edinával tegnap, mert ő is jött az aneszteshez és egy rengeteg információval ellátott, amit nagyon-nagyon köszönök! :)
Megy valaki a héten még a dokihoz? Vagy most mindenki várakozó állásban van?
Dekatka, hogy vagy? Kértél új időpontot?
noee
 
 

 
 

Sziasztok!

Gyors leszek,mert dolgozom!Köszi a drukkokat,tegnap 58-ból 2. lettem,így bekerültem a zenekarba!
Iszonyú hosszú nap volt, 3 fordulóban versenyeztünk,de jól bírtam,végig pozitív voltam,úgyhogy szerintem a baba-ügy nem ezen fog múlni.

Mindenkinek a legjobbakat,most mennem kell előadásra.
mmzs75
 
 


Zsófi!!

Hatalmas Gratula!!! :))
Most SIKERÜLNIE KELLLLLL!! :))
regi1978
Halásztelek
 
 


Mmzsó,
Gratulálok! :-D vigyázz magatokra
Zsu,
Sok sikert, ezek egész jó hírek ;-)
84agi
 
 


Köszönöm a gratulációkat!Remélem,ez nem egy hosszú álom,amiből fölébredek és indulni kell a próbajátékra.... :wink:
mmzs75
 
 


Sziasztok

Zsófi gratulálok a sikeredhez, továbbra is legyél ilyen ügyes és várunk hamarosan a másik jó hírrel is. :wink:

Zsu
Én is volina-t szedek de nekem 44 napig kell szednem folyamatosan. Szóval most apa örül én meg szedem a bogyót rendületlenül. Nekem és Zorának is júli 6-ig kell szednie szóval akkor három a kislány nyáron. Sikerülni fog érzem és augusztusban nagy kétcsíkos tesztek lesznek fent a fórumon.
Addig is kitartás mindenkinek.

Kismamik jól vagytok remélem.
Szülés előtt álló mamáink mikorra is vagytok kiírva ?
Nemsokára izgulhatunk majd értetek :wink:
edina71
Budapest
 
 


Sziasztok!

Zsu, üdv köztünk! :) Úgy tűnik idén eseménydús nyarunk lesz. :) A szurik miatt ne izgulj, 1-2 nap alatt bele lehet jönni, csak az elsőn kell túl esni. :)

Zsófi, nagy gratula!! :)

Zsófi, Ági, Edina, tegnap kaptam egy cetrot, mert a tulajdonosának szerencsére már nincs rá szüksége. Átfutottam otthon a használatát és a visszaszívós résznél egy kicsit elbizonytalanodtam. :D Csak bonyolultnak tűnik, vagy tényleg az?
zora82
Budapest
 
 


aranyosak vagytok, csajok!!:)
amúgy tegnap megjött, szóval pont 14 nap volt a luteálisom, és a görbém is szépen jelezte, h mensi lesz. szóval tegnaptól nyomatom a Volinát (jeee :S :)), a Bromot meg tegnapelőttől. Nekem július 7-ig kell szednem...nektek 6-át mondott Murber? Nem ééértem...

szia Zora! :) remélem, h bele lehet... :S :)
zsu85
 
 


Köszi,Zora!

A visszaszívós részt hagyd ki az olvasásból,ugyanúgy kell beadni,mint bármelyik másikat!
mmzs75
 
 


Sziasztok,
tudja valaki hogy lehet elérni a klinikát így péntek délután? Szeretnék időpontot kérni hétfőre, de senki nem veszi fel a telefon. :(
noee
 
 


Zora,
én sem szívtam vissza, megkérdeztem az asszisztenseket azt mondták nekem is hogy nem kell, mert nem tudtuk vissza szívni.... hagyd ki tényleg :)
84agi
 
 


Sziasztok!

Szorítok mindenkiért ahogy eddig is.
Zorának már mondtam hogy a Nőklapja különszám és a HVG Pszihológia is a babatervezéssel foglalkozik. A HVG megvettem de még nem olvastam csak belelapoztam.
Nálunk a dokim kicsit megrémisztett, mert a gyerkőc haskörfogata nem nő a megfelelő mértékben. A többi adat jónak tűnt, de nem az idejének megfelelő a mérete. Szóval lehet előbb lesz kanapébérletem mint vártuk, de nem bánom. Mindent a babáért.
Ági ne foglalkozz a hízással. Mióta engem beparáztatott nem nagyon híztam és a gyerek is fogyózik. :D
kamilla04
 
 


Kamilla,
hogy-hogy a haskörtérfogata nem akkora,amekkorának lennie kell? Nem lehet ez is csak egy fals érték? Vagy pedig jó, remélem nem ijesztgetnek már! Én megkérdeztem a dokim azt mondta,h a Baba nem nagy,de méreteket nem mondott. Méreteket én mindig csak a klinikán kapok. Majd megyünk 24.én a 30. heti uhra, akkor talán tudok többet. Engem amúgy nem zavar a 10kg,igazából úgy néz ki mintha mindet a hasamra szedtem volna, kinézetre mindenki azt mondja. :-D
úgy megy az idő....
84agi
 
 


Ági, nem tudom annyit mondott, hogy most 68 mm és 75 nek kéne lennie. A méretei alapján 29 hét 3 napos volt pedig már a 31. hetet kezdtük. De a többi mérete jónak tűnik. Most figyelni kell a vérnyomásom és hogy mennyit rúgdal félóra és egy óra alatt. Ha csökken a mozgás és tartósan magas lesz a vérnyomásom akkor hívnom kell és abba hagyni a munkát. Lehet előbb lesz kanapébérletem. :)
kamilla04
 
 


Kamilla,
Minden a legnagyobb rendben lesz :) szerintem! Számolj és reméljük okésak az eredmények! A vérnyomásoddal gond volt eddig is? Vagy azt csak mostantól kell majd nézni? Hű mik vannak.... és az a 7mm ennyire sokat számítana? Jajj de megy az idő, már a 31. hetet :o. Nem semmi.... Otthon már teljesen kész vagytok mindennel? Nekünk még azért van hátra ez az sajnos , a cuccai megvannak, de még nincs kifestve, (remélhetőleg az ebben a hónapban már kész lesz) :). Aztán a helyére minden, a mi szobánk annyira nem lényeges, de közben azt is alakítjuk, hogy jó legyen.... :)
84agi
 
 


Ági mi is ma vettünk festéket. Jövő héten festünk. Nálunk is vannak már cuccok de még annyira nem készültünk el.
Jövő héten elmegyek egy másik dokihoz. Az enyém a lombik miatt mindig paráztat.
Jó készülődést!

Többiek?
kamilla04
 
 


Kismamik, de jó, hogy már itt tartotok! Ez nagyon izgi! :)
Kamilla, hogy állsz az orvos váltással?

én ma voltam Murbernérl, és úgy tűnik, hogy én is a júliusi kezdők táborát fogom erősíteni :) 25-én még megyek hozzá uh-ra (kb. 20. nap), ott remélem minden oké lesz és akkor kezdődhet a felkészítő hét. Ma odaadta az összes receptet, de persze nem mondta még el, hogy melyik mihez kell majd és mennyi. Mindegy, csak magamban hüledeztem. Ja és persze olyan bénán sikerült leszállnom az ágyról az uh után, hogy ráléptem a gurulós székre, ami persze tova szaladt, én meg majdnem pofára estem. :roll:
Amúgy ha jól emlékszem, akkor júli 11-ét mondott kezdésnek, de már megint olyan gyorsan sorolta a dátumokat, hogy csak kapkodtam a fejem. így elsőre azért nem könnyű ezeket megjegyezni. De a lényeget igen, vagyis hogy először 25-re kérjek hozzá időpontot. (persze magánba...)

Egyébként hogy vagytok? Megy valaki a héten a klinikára?
noee
 
 


Sziasztok!
Csütörtökön lesz a petesejt leszívásom. Szerintetek akkor hétfőn lesz beültetés, vagy hétvége is lehet? Egyáltalán mikor tudom meg? Megmondják már punkció után?
sansa
 
 


Jaaaa, elolvastam a tájékoztatót :D De a hétvégés kérdésem továbbra is áll.
sansa
 
 


Sansa, ha csütörtökön veszik le akkor pénteken kell telefonálni, hogy hány termékenyült meg. Akkor másnap mondják meg hogy akkor mennyi lett és hogyan osztódnak és attól függ mikor kapod vissza őket.
Nekünk kedden volt a leszívás és pénteken kaptam vissza őket.
Esélyes a hétfő szerintem. Szombaton szoktak lenni, de vasárnap nem biztos.
kamilla04
 
 


Sansa,

Szombaton vagy vasárnap lesz beültetés.Ha több embriód lesz,mint amennyit beültethetnek (2),akkor vasárnap,ellenkező esetben szombaton.
Hajrá!
mmzs75
 
 


Noee,
először elkerekedett a szemem,mikor olvastam,hogy magánba kell menned,de rájöttem,hogy akkor még nincs a klinikán,csak júliusban.
Akkor neked hosszú protokoll lesz.

Most megyek 1.vérvételre,de már tudom az eredményt.már görcsöltem is hajnalban.Ne mondjátok,hogy ne adjam fel,mert 6-ból 5x így volt már,nagyon meg akart jönni,csak az utro miatt nem tudott.Legszívesebben abbahagynám az utrot most,de persze ilyet azért nem teszek.
Próbálom úgy felfogni,hogy ha már fölvettek a zenekarba,ami óriási dolog,akkor elkezdhetem az "új életem",és ősszel jöhet a köv.lombik.Addig se védekezünk,végülis bármi történhet...
mmzs75
 
 


noee, ezt a július 11-ét azért nem értem, mert nekem azt mondta, h 12-ére kérjek időpontot magánba, és h aznap fog hazaérkezni repülővel valahonnan és egyenesen jön a rendelőbe...!

amúgy
tegnap voltam az Örs vezér téri SZTK-ban uh-n. a doki nem látott semmi nem odavalót, azaz a múltkori cucc eltűnt a mensivel (úgy tudtam...), azaz kezdhettünk volna. na mindegy...
látott viszont 11mm-es szép tüszőt meg 4-5mm-es méhnyh-t. létezik ez az 5. cn-on?! megint 11. napi pé...?!
ugyanakkor: 5. napja szedem a Volina foggátlót. ennyire hülye vagyok, v mi, mert én eddig azt hittem, h ha vki foggátlót szed, akkor a saját szervezete kikapcsol, se pé, se mensi (csak megvonásos vérzés)...akkor most wtf?!
ja, méhem, petefészkem, nyh mind meg lett dicsérve :)

mit gondoltok??
zsu85
 
 


na jó, akkor én sem értek semmi! lehet hogy 25-én nekem is azt fogja mondani, hogy 12-re kérjek hozzá időpontot. passz.

mmzs, majd azért írd meg, hogy mi lett a vérvétel eredményed. Ja és nagy-nagy gratula, hogy felvettek a zenekarba!

Egyébként mik a tapasztalatok a rövid és a hosszú protokollról? Kinek melyik vált be? Tudom, hogy mindenki más, de azért érdekel, mert még mindig nem nagyon tudom, hogy mire számítsak. Gondolom azért is döntött a hosszú protokoll mellett, mert a rövidbe nem fértem volna bele, mivel elutazik. De lehet, hogy rosszul látom. Vagy elsőre mindig hosszút csinálnak?
noee
 
 


Sziasztok lányok

Zsófi azért mennek a drukkok továbbra is csak pozitívan oké???

Kamilla voltál másik dokinál mit mondott ?

Noee Zsu most pontosan kiszámoltam a bogyókat és júli7 az utolsó nap amikor be kell vennem Kb 2-3. napon fog megjönni vagyis 10 környékén és nekem is és Zorának is 12.-én kell menni a klinikára először de nekünk rövid lesz az biztos.

Noee ha neked a 20. napon kell menni akkor az nagyon is hosszú protokollnak tűnik de nem biztos. Nekem novemberben hosszú volt de nem vált be a Gonától teljesen leállt a pete termelődés és félbe is kellett hagyni akkor. Márciusba rövid volt az sikeresnek mondható volt .De a többieknek akinek hosszú volt szerintem nem volt gáz. Mindenki máshogy reagál a hormonokra szerintem.
Ha jól tudom Ruzsoma is ráhúzott a Gonából még egy pár napot mert nem reagált rá jól ha emlékezetem nem csal.
edina71
Budapest
 
 


nekem is épp ezt mondta Murber: h 07.07-én vegyem be az utolsó foggátlót, és akkor 10-12. között megjön, és 12-én menjek hozzá magánba.
zsu85
 
 


Zsu nekem nem magánba kell akkor mennem mert Murber akkor már lesz a klinikán. Én megkaptam a vv beutalót is amit akkor reggel kell levetetnem majd.
edina71
Budapest
 
 


Edina, de ha jól értem, akkor azért kb. együtt csináljuk majd, csak nekem előtte lesz "pár" gona-s napom?
noee
 
 


Ha gonát írt fel neked a doki meg fostimont akkor igen . Akkor az hosszú protokoll lesz és először leállítja a saját hormonjaidat,aztán a másik szurival arra serkenti a szervezetet, hogy minél több petesejt termelődjön. Kb ugyan úgy haladsz majd mint mi csak a hosszú a mensi 20. napján kezdődik.
edina71
Budapest
 
 


edina, mondom, nekem ezt mondta Murber, h aznap fog hazaérkezni repülővel valahonnan és egyenesen jön a rendelőbe. de csak tudja, mit beszél :)
zsu85
 
 


Sziasztok Csajok!

Már meg is jött :) a miki...de megint cisztám van a változatosság kedvéért....jövőhónapban mehettem volna még , de elutazunk és nem tudom meg nem is akarom már ennyire leterhelni a szervezetem.....szóval nyáron azaz jövőhónapban megyek 2 hetes kezelésre Erdélybe (Szovátára) nőgyógyászati kezelésre.....+elkezdtem inni aloe verás cuccokat :) Möglátjuk...Vettünk egy autót időközben..idén ki kell fizetnünk azért is mindegy hogy mikor lesz az utolsó inszemem....idén, mert a lombik anyagilag nem fér bele már ebben az évben....hát röviden ennyi :)

MMZso,
Nagyon drukkolok neked, azért :)++++++

Jajj csajok a nyári csapatnak drukkolok ezerrel :)
saaba21
Budapest
 
 


Köszönöm a válaszokat csajok!
sansa
 
 


zsu, fogigátló szedés első hónapjában még lehet pé, asszem az rajta is van a tájékoztatón, hogy első ciklusban kell védekezni

egyébként pont nem lesz péd, hiába készülődik a tüsző addigra hat annyira már a gyogyó, hogy nem fog tudni megérni, pláne megrepedni...
buksi8
 
 


na de ez nem azt jelenti, h akkor az a tüsző be fog cisztásodni? :S

és ha mégis lesz pé, akkor teherbe is eshetek?

és ha igen, akkor a foggátló szedés miatt károsodhat a magzat??

bocsi a hülye kérdésekért...
zsu85
 
 


Nyugi,Zsu,nem lesz semmi baj!
mmzs75
 
 


Zsu, nem cisztásodsz, már nem is fog akkorára megnőni a tüsző
nyugi
buksi8
 
 


Zsu ne izgulj, ciszta nem lesz és a babára is nagyon-nagyon kicsi az esély. De ha mégis becsúszna, szerintem akkor sem fog neki ártani a fogigátló.
mmzs, hogy vagy? Végül mik lettek a vérvétel eredményeid? Miben maradtál a dokival?
Kamilla, sikerült másik orvost találnod?
noee
 
 


Noee,
holnap lesz a 2.vv.,délben beszélek a dokival,majd jövök és elmondom.
mmzs75
 
 


köszi a nyugtatást, lányok!! :)
buksi: mármint mekkorára? 11mm-es volt hétfőn. v ez még visszafejlődhet akkor?
(bocsi a sok buta kérdésért...)
zsu85
 
 


Sziasztok :D

Új vagyok itt köztetek .
Mi jövőhét kedden megyünk elösször konzultációra .
Tudtok esetleg abban segíteni hogy mire számíthatunk mint időben , orvosok ...?
Nálunk a páromnál vannak problémák ( nagyon alacson spermaszám ).


Előre is köszönöm a válszokat :D
evi89
Vecsés
 
 


Szia Evi!

Üdv itt!
Első alkalommal tuti ki kell tölteni egy hosszú kérdőívet. Szerintem a profnál fogtok kezdeni, de lányok cáfoljatok meg, ha valaki egyből Murbernél kezdett. A prof nagyon normális, mindent érthetően elmond, hogy milyen vizsgálatok kellenek még esetleg, de egy kicsit gyors lesz elsőre. Bár lehet, hogy sokadszorra is. :) De minden kérdésre válaszol. Szerintem próbáljatok meg összeírni pár kérdést ha van, mert ott nem biztos, hogy eszetekbe jut. Bár lehet, hogy ez csak velem szokott előfordulni...
Szóval a várakozás általában hosszabb, mint a konzultáció. :) Ha nincsenek nagyon sokan, akkor szerintem gyorsan bejuttok. Szóval Hajrá! :wink:
noee
 
 


szia Evi! :)

vizsgálatok:

- HIV, hepa vv (mindkettőtök, neked plusszban rubeola is)
- KÉT spermavizsgálat, ha nincs 1 éven belüli eredmény (ha kell, akkor gyorsan kérjetek időpontot, mert nagy a várólista)
továbbiak neked:
- általános labor vv
- 4 hormonvv (le van írva, h pontosan mikor)
- mellkasrtg (1 éven belüli)
- EKG (3 hónapon belüli)
- konzi az altatóorvossal (3 hónapon belüli)

nekem ezek jutnak most az eszembe. ha pörgetitek, akkor 3-4 hét alatt végig lehet csinálni.


noee: mi pl. Murbernél vagyunk, de azért, mert ugye Bokor doki műtött endóval, és ő Murbert ajánlotta.
zsu85
 
 


Szia Zsófi

Holnapra megy a drukk ezerrel és bízom benne hogy jó hírekkel jössz.
Egy kérésem lehetne?
Ha már a doki mosolyogva közölte veled veletek, hogy gratulálok ön gyermeket vár akkor légyszi kérdezz rá júliusban mikor lesz a klinikán először?
Köszönöm és csuriban lesz holnap délig a kezem
edina71
Budapest
 
 


Edina,
Nem hiszem,hogy ezt fogja közölni...megpróbálom nem elfelejteni,de nekem is volna vele pár megbeszélnivalóm.Ha elfelejteném,szerintem a szülésznők tutira megmondják neked telefonon,ha odaszólsz.
Csak azért mondom ezt,mert a beültetéskor is annyira zizi voltam,hogy saját magamnak is elfelejtettem Utrot kérni...
mmzs75
 
 


MMzs,
nagyon drukkolok én is!!!! nagyon szeretném, ha jó hírekkel jönnél!
Edina,
hogy vagy mi újság? Olvaslak titeket :) csak néha háttérben maradok.... látom nemsokára mehetsz te is.
Zsu,
egyre előrébb lesztek Ti is, nagyon drukkolok, hogy minden rendben menjen!!! :D
Saaba,
reméljük jót fog tenni a kis feltöltődés neked és minden a legnagyobb rendben lesz, ciszta eltűnik mire vissza jössz semmi sem lesz ott ;). Gratulálok a kiskocsihoz!
84agi
 
 


Zsófi Szurkolunk! :)

Szeretném megkérdezni, h ki szed D vitamint esetleg? melyik fajtát és mennyit?

Ki volt a SOTE-n már terheléses cukor vizsgálaton és inzulinon hányra kell menni?! elfejletettem megkérdezni:( de ha nem tudjátok, akkor felhívom őket.. köszi

Saaba!!

Remélem, h segít a kezelés!! csak hinni kell benne,tegnap nem is ezt mondták a talpmasszázsra is! :)

Edina, Zora, Zsu és Noee szurkolok, h minden rendben menjen! :)
Noee kitartás a sok szurihoz a hosszú protokollnál!

Sansa

mikor lesz beültetés? :)Hajrá petécskék! :)

Ági, Kamilla, Kocos és Salsera!!
Remélem, h jól vagytok!!

Kismamik sajnálak benneteket az utolsó 2 hónap a legnehezebb azt mondják és meleg lesz!!

Ruzsoma jó volt látni téged!!
Cupp a pocokra!! :)
regi1978
Halásztelek
 
 


Évi!!

HSG is fognak szerintem kérni! :( Méhed és petevezető állapotáról info!
regi1978
Halásztelek
 
 


köszi, Ági, drága vagy!! <3

regi, neked is köszi!
zsu85
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?