Új privát üzeneted érkezett!

Bogyóka,
nagyon sajnálom! :(
Pihenj és élvezd ki a nyarat!
Szeptemberben sikerülni fog!
kocos888
Budapest XIII. kerület
 
 


Szia Nera,
nekem is kellett inszemnél Clostyt szedni,napi 2x1-et.Az 5.napon legkésőbb el kell kezdeni,és,ha jól emlékszem,csak 5 napig szabad szedni.

Én mindenképpen azt javaslom Neked,hogy kezdd el,és hétfőn telefonálj oda,és kérdezd meg a szülésznőket,hogy hány napig kell szedned,akik,ha nem biztosak a válaszban,meg fogják neked kérdezni a Murbert.Nekem annakidején kifejezetten a lelkemre kötötte,hogy nehogy tovább szedjem,de nem vagyok biztos az 5 napban,mert ez már 3,5 éve volt...

Bogyóka,
sajnálom!
Ősszel reméljük,sikeres leszel!

Ruzsoma,
téged is olvastalak,gratulálok!
mmzs75
 
 


Szia mmzs,
neked is köszönöm a választ, elkezdem, a recepten az volt, hogy 5 napig kell szedni, úgyhogy az biztos.
Szedem a napi 2x1-et.
nera
 
 

 
 

Sziasztok

Bogyóka hogy vagy remélem már jobb egy kicsit. Tudom min mész most keresztül, de hidd el nem szabad feladni.

Ruzsoma hány málnácska lesz ? Voltál uh-on???
edina71
Budapest
 
 


Sziasztok!

Eddig minden a legnagyobb rendben, mindkét málnácskánk él és virul! :D
Két petezsák, két embrió, két szívhang!
Nagyon boldogok vagyunk! Két hét múlva megyünk legközelebb! Közben az émelygés is utolért, tegnap óta a legváratlanabb időpontokban tör rám. Nem panaszkodom, erre vártam! :)

Mindenkinek jó pihenést holnapra!
ruzsoma
Budapest XIX. kerület
 
 


Szia Ruzsoma

Gratulálok a két málnácskához. Egy kicsit irigyellek most a rosszúl létek miatt de ami késik nem múlik tudod. Nem adom fel és mivel már megjött másodszorra is telefonálok a héten a klinikára és beszélek Murberrel mikor folytathatjuk a lombikot. Remélem még a szünet előtt és akkor hamarosan követlek én is. :wink:

Beszéltem ma a barátnőmmel ő is a Sotéra jár akkor volt ő is a klinikán amikor velem közölték a rossz hírt. 4 babát kapott vissza és sikerült neki is. Egy baba van de annak is nagyon örülnek most.
Pihenj sokat és ne erőltesd meg magad semmi emelés . Séta a jó időben és sok vitamin. Dolgozol vagy otthon maradsz most már?????
Szép estét és holnapra kellemes pihenést mindenkinek.
edina71
Budapest
 
 


Ruzsoma, ezek szuper hírek. :lol: :lol:

Edina várom nálad is majd a híreket!
kamilla04
 
 


Jah mai küldetés teljesítve. Köldökömből piercinget ki tudtam vetetni. Nekünk itthon nem ment. Még időben. A csütörtöki UH előtt mindenképpen ki akartam vetetni.
kamilla04
 
 


Ruzsoma, most olvaslak ;-) hát ez nagyszerű hír! Örülök a két kis Málnácskához! Gondolom nagy az öröm nálatok. Pihenj sokat! Két babával ki is írtak? Sok fehérje, folyadék plussz amiben van vas nehogy hiány legyen most a két Málnácskánál! ;-)

Edina, te is reméljük követed nem sokára Ruzsomát! ;-) neked is tennének már vissza 4 embriót, ha sikerül megtermékenyíteni ? Jó hír,h sikerült másnak is így, Neked is fog !

Regi, veled mi újság? Hogy bírod a pihenést? Csütörtökön mész vissza igaz? Sok sikert!
84agi
 
 


Kamilla, tudtál még percinget hordani? ;-) nem fordult ki a köldököd?
84agi
 
 


Ági, még a helyén van a köldököm. Nem fordult ki, de a srác aki kiszedte azt mondta, hogy időben voltam mert nemsokára elkezdtem volna repedni. Nem tudom mit jelent ez de akkor jó, hogy elmentem. :)
kamilla04
 
 


Kamilla,
még én nem tudom hogy kifordul vagy sem :) de már eléggé feszül elég érdekes, mondjuk jobban örülnék ha a helyén maradna :p. Tényleg jó hogy elmentél én sem tudom mit jelent, de nem hangzik jól hogy repednél....
84agi
 
 


Sziasztok!
Ma a Sote bemutatta a rossz oldalát is.
Még valamikor márciusban jelentkeztem erre a szívUH-ra. Mára volt időponton. Le kellett adni a TAJ számom, anyukám nevét, lakcímen, telefon számom ahhoz hogy egyáltalán beírjanak ma fél 2-re.
Odamegyek. Papír a falon, hogy ma 13-15 óra között nincs rendelés. Azt hittem valami vicc.
Kijön egy nő kérdezi ki vár itt az UH-ra, mondom én és egy másik kismama. Erre a kérdése: meg tudják várni a 3 órát. Mondom nem, jah akkor már magának nem is mondok semmit.
Kérdeztem, hogy következő időpont? Hétfő vagy csütörtök reggel 9től a bármikor. Új időpontot nem tudnak adni.
Minek kérik el a számom ha fel sem hívnak, hogy ne menjek oda. Annyira mérges vagyok, nem ebédeltem, nem fejeztem be a munkám rendesen a semmiért. :twisted: :evil: :evil:
Egyszerűen nem fér a fejembe, hogy miért szívatják még pluszba a kismamákat. Az meg főleg nem, hogy ha neked kell valami akkor várd ki a sorod mert úgyis neked fontos.
kamilla04
 
 


Odatelefonáltam, 15.15kor még nem volt sehol a professzor asszony. A hab a tortán, hogy március 21 -én kértem az időpontot és még csak be sem voltam írva mára.
DE HÉTFŐN ÉN LESZEK AZ ELSŐ.
Vagy látnak egy igazi kismama hisztit. :) :lol: :lol: :lol:
kamilla04
 
 


Sziasztok lányok

Kamilla sajnálom, hogy ennyire rosszúl sikerült ez a vizsgálat vagy éppen nem vizsgálat de megértem a dühödet teljes mértékben. Nem csak azért mert kismama vagy, hanem mert ennyire semmibe veszik az embert és ha már tudnak elérhetőséget lásd tel. szám. Akkor legalább értesíthettek volna, hogy feleslegesen ne mennyetek oda.. Szóval ne legyen rá szükség de ha kell akkor hajrá kismama hiszti. Egyébként hogy viseled a kismamaságot?

Egyébként én is próbállak követni benneteket a pocakosodásba csak most egy kis akadályba ütköztem és képtelen vagyok elmenni a Murberhez mert minden nap egész napra vagyok beosztva. De talán a jövő hét már jobb lesz és akkor elmegyek a klinikára egy konzultációra.

Ági remélem veled is minden rendben van és szépen nő a baba a pocakban volt mostanában uh ? Mikorra vagy kiírva?

Ha jól emlékszem akkor Kócos és Salsera fog legelőször szülni aztán jön Kamilla és Ági vagy tévedek? Jó sok nyári babánk lesz itt a fórumon. Ja a legfiatalabb kismamánkat sem felejtem el Ruzsoma

:lol:
Hogy viselitek ezt a meleget kismamák ? Remélem jól mert én nagyon kivagyok az egész napos ülésbe .
Saaba neked mikor derül ki az igazság még beférsz Ruzsoma mögé és te lehetsz a következő kismamánk :wink:


Janula remélem te is sikerrel jársz majd a dokinál.
Bogyóka biztosan nehéz még neked de kérlek ne add fel talpra kell állni és folytatni. Látod én is el voltam nagyon keseredve de most már alig várom a folytatást. Pedig én elég nehezen vagyok stimulálható de azért bízom a sikerben és neked is ezt kell tenned.
edina71
Budapest
 
 


Bocsánat Regit kihagytam mert mostanában nem jelentkezik . Bízom benne, hogy jó hírekkel jön majd ő is. Mikor kell vv menni???Szorítok hogy sikerüljön most

Buksi mi volt Murbernél voltál nála ???
edina71
Budapest
 
 


Edina, aranyos vagy, pont most jöttem meg már a HABABos ("vetélős") dokitól is akit M ajánlott.
Hát igazából elég kettősek az érzéseim, mert értem én, hogy ki kell vizsgálni mindent, de... M azt mondta, hogy két esetben jelentkezzem nála, vagy van egy papírom arról, hogy nem immun eredetűek a vetélések vagy immun eredetű, de akkor már megkaptam a megfelelő kezelést. Ha a második az kb 1 év mindennel együtt... Ha az első és kiderül valami más, az is sok-sok hónap, mert nem csak egy vérvételről van szó (IR kivizsgálás, endokrinológus, genetikus, trombózis hajlam, autoimmun kivizsgálás, mellékvese funkciók, folliculometria pfff)
Ja és a prolaktinom is magas, úh a mai dokitól már kaptam is Bromot még gondolkodom elkezdjem -e. És a tsh-m is mászkál. No és van egy cisztám, aminél reménykedünk, hogy nem endos, az is kiderül 1-2 hónapon belül.
Úh megnyitom a parkolópályán lévők csoportját is...
buksi8
 
 


Ja Bromo, sikerült utána keresnem, ha jól értem negyeddel kezdjem, aztán durvuljak?

Az nem volt egyértelmű a dokinál meddig kell szedni, ha jól értettem, akkor egyhavi adagot kaptam most és 3 hónap múlva nézetni kell. Lehet, hogy egyhavi szedés rendbe teszi? mondjuk inkább csak emelkedett volt nem nagyon magas...
buksi8
 
 


Sziasztok Lányok!!

Sokan tudjátok már, h sajnos nem sikerült!! :((
Bogyokával szeptember...

Nagyon megtörtem.. de nem adom fel Cisztáim tuti, h van, mert zsibbad a lábam!! :((
Prof.ban sajnos csalódtam, ez a 2 perces közlése és még kérdezel és már hívja a következőt!!! Flegmán válaszol vagy nem is, majd megbeszéljük szeptemberbe, köszi nem akarom, h akkor találja ki, h még mit szeretne újra kérni :evil: :evil:
Kérdeztém Katiékat, h átkerülhetek-e Murberhez és monta, h mondoljam át és augusztusban megbeszélem velük..

Mindenkinek jó babáskodást!!

Kamilla!! Kár, h nem találkoztunk olyan tájt, még ott voltam :)
Sok sikert az UH-hz!! :))
regi1978
Halásztelek
 
 


Kamilla,
sajnálom hogy így alakult az uh :( hétfőn remélem minden rendben lesz! Én majd május 16-án megyek a szív uh-ra remélem akkor nem lesz ilyen. Engem már volt hogy kerestek telefonon amikor nem találtak, rossz helyen várakoztam a genetikai uh-ra, csodálkoztam is hogy hívtak, de úgy látszik akkor van akit nem értesítenek.... Pf.
Remélem most már minden ok lesz!
Edina,
hogy vagy? mi újság?
Remélem én is hogy Baba a pocakban jól van :) és minden rendben van vele, most már egyre nagyobbakat rúg. Hétfőn megyek a következő terhes gondozásra, reggel cukor terhelés :S :S :S alig várom.... délután pedig a terhes gondozás, szóval egész napos program Bp-en :) addig lehet megvesszük a kiságyat, hogy most már az is meglegyen bár még sok mindent kell a szobában alakítani, festés.... berendezés. Augusztus 27-re vagyok kiírva, még azért rendesen előttem vannak a jó kis nyári hónapok :P mint itt sokunk előtt.... a meleget eddig viseltem, de éjszakánként olyan melegem van mindig, nem is tudom később mi lesz velem,de mindig próbálok arra koncentrálni ami éppen van....
vérszegény vagyok még mindig így is hogy szedek gyógyszert rá.... nem értem ezt de hétfőn a dokim majd megmondja a tutit remélem addig sem lesz semmi gond, valamint a vizeletemben is vannak nagyon eltérő értékek..... :( nem értem eddig semmi gond nem volt.
Buksi,
kitartást neked is! Remélem minden úgy alakul majd ahogy szeretnéd! De ez hogy ennyit kell várni mindenre... hihetetlen, szóval akármelyik variáció lesz várni kell.... Drukkolok neked hogy legalább endot ne találjanak és minden rendben legyen!
84agi
 
 


Regi! :cry: :cry: :cry:
kamilla04
 
 


Sziasztok Lányok!

Ruzsoma olyan kis cseppek lehetnek a málnácskáid :) Egyem meg... :)

Regi,
Sajnálom :( De szeptember Bogyokáé és a tied lesz!!!!!!!!Ez tuti!!!A proffal meg ne foglalkozz...már öreg róka, el sem tudja szerintem képzelni hogy az az egy mondat is hogy megreccsenti az embert...És így van nem feladni!!!!Itt mindenki babás lesz...!!!!

Kamilla,
Sajnálom hogy így jártál...még akkor talán elnézhető lenne ha valaki nem babás..., mert az még úgymond elszaladgál ide oda...de azért egy kismamával így kicseszni....hihetetlen és tényleg felháborító....

Buksi,
Veled mi újság? :) Én akivel beszéltem eddig mindenki minimum fél Bromot szed...miután néztek nekik hormon...többek között én is :)

Edina,
Hogy vagy? :)

Salsera,
köszi, ari vagy :) Jajj már biztos nagy a poci :)



Janula,
Én megyek 6.-án Murberhez 10.30-ra kaptam időpontot :)

Kamilla,
Én olyat is hallottam hogy kiveszik a piercinget a köldökből és egy cérnát tesznek bele hogy ne forrjon össze a lukszi :)

ÁGI!!!!!
Pont augusztus 27.-én van a szülinapom!!!Hát ez tök jó :) :) :)Akkor szép és elbűvölő babyd születik (Mert én is az vagyok/de nem vagyok ám beképzelt de nagyon szép kisbaba voltam! ) :D :D


Bogyoka,
Remélem jól vagy.

Ma megjött, de nem úgy ahogy szokott szóval van egy tippem hogy tuti cisztám van.. :s de nem is baj ha nem minden hónapban van inszem...Nem ért váratlanul...Hétfőn megyek Inzulinrezisztencia vérévételre a Ments-Mentisbe..., mert a tavalyi eredményeimet elnézve sem voltak jók az értékeim és az nagyban befolyásolja a beágyazódást...Hallottam olyat aki 6 inszemen és 5 lombikon volt túl és az Amerikában élő nagynéni javasolta neki hogy mennyen el megnézetni az IR-t és elment elkezdett diétázni meg mozogni...spontán összejött a baby....én most ebben bízok...megcsináltatom és júniusba megyek az endokrinológushoz megbeszélni a leletet...nálam tuti nem sikerül addig amíg ezt nem rakják helyre...a kutyás dologról meg megkérdeztük az állatorvosunkat és annyit mondott (szókimondó és nagyon jó fej) hogy szó szerint idézem: "faszság , mennyetek el egy hétre valahová dug....k sokat és sikerül " :D....Hihetetlen ez a pali :DD De tuti igaza van... :)

Szép Hétvégét csajok!!!
saaba21
Budapest
 
 


Sziasztok!

Edina, jössz hétfőn? :)


Saaba, jössz? :) Kár, hogy mi csak fél 2-re, így nem valószínű, hogy találkozunk... :( Vagy mégis?
Én is a Mens Mentisbe járok Major Judithoz IR-rel! Nagyon ajánlom mindenkinek, hogy ha nem sikerül, ezt is nézesse meg, mert ha IR van, akkor hiába minden, a baba nem jön. :(

Szép hétvégét nektek!
janula
 
 


Saaba, tudok majd segíteni a diétában, ha gondolod!
janula
 
 


Sziasztok! Reggel fél 9 körül ott leszek az alagsorban a büfétől balra. :)
Nem tudom mikor végzek az UH-n.
kamilla04
 
 


Saaba, ha te 10.30-ra mész Murberhez, akkor lehet, hogy 13.30-kor is még ő lesz ott?
janula
 
 


Janula,
ezt az IR-t már én is kérdeztem Murbertől,de azt mondta,hogy tök normális a testtömegindexem (157 cm,54 kg),és az IR-nek úgyis a diéta meg a mozgás az ellenszere,hát ne egyek sok édességet.Meg mikor mondtam,hogy heti 3X körbefutom a Margitszigetet(nyáron 2 naponta mentem),nagyon helyeselt.Szóval nem tudom,kell-e ezzel foglalkoznom ilyen körülmények között.Szerinted?

Regi,
sajnálom,hogy csalódtál a profban,na,ez az,amit mindtam Neked,hogy nem mindig elég empatikus.Semmi gond nincs vele amúgy,de a Murberrel százszor jobban szót lehet érteni,legalábbis én nagyon szeretem.

Nemsokára megyek én is,először egy beugró vérvételre,ha az jó,mehet a kezelés.
mmzs75
 
 


Sziasztok!

Mmzs, igaza van a dokinak, tényleg a kis hízás szokta mutatni, hogy valami nincs rendben és tényleg a mozgás és a diéta kell, de nekem például gyógyszert is kell szednem mellé, a diéta pedig sajnos nem olyan egyszerű, hogy nem eszem annyi édességet és kész. Szerintem ha régóta próbálkoztok, nem jön össze és nem tudod miért, érdemes ennek is utánajárni egy vérvétellel. Legfeljebb megnyugszol, hogy nem. Az én nőgyógyászom sem javasolta, engem a barátnőm beszélt rá, akinek így jött össze a kisbaba.
janula
 
 


Köszi a választ,Janula!

Meg fogom beszélni a háziorvossal,ő is be tud utalni ilyen cukorivósra,ugye?Gondolom,az értékeken meg látszik,ha gáz van.
Nincs kedvem magánba egy csomó zsét otthagyni,ráadásul nekem olyan fura,hogy aki csak elmegy a mensmentisbe,annak valahogy mindig kiderül.gyógyszert nem vagyok hajlandó szedni rá,Murber azt mondta,nagyon haragszik a metforminra,nem is törzskönyvezett gyógyszer és csak legeslegvégső esetben volna szabad felírni.
Szóval egy vérvételes mókában benne vagyok :wink:

6 éve próbálkozunk,spermiumgond van,de 6 sikertelen lombikunk volt eddig,mondjuk bízom a 7.-ben nagyon (amennyire ennyi kudarc után képes bizakodni az ember lánya).
mmzs75
 
 


Mmzs,

igen, be tud! :) Nem a leg kellemesebb, de azért ki lehet bírni! :) Igen, nekem is mondták már, hogy a Mensmentisben mindenki IR-es lesz! Elmagyarázta nekem a doktornő, hogy mit lát és miért kellenek a dolgok. Azért merek csak így bízni, mert a barátnőmnek is sikerült, miután ő rendbetette. És olyan szépen lefogytam, olyan vagyok, mint legszebb fiatal koromban! :wink:
A Merckformin egyébként tényleg nem jó, legalábbis a gyomrom szerint. Most voltam kontroll vérvételen, megyek majd vissza megbeszélni a leletet, akkor majd kiderül, kell-e még ez. A doktornő azt mondta, azért is adja, hogy mihamarabb helyrerázódjon, hogy ne kelljen hónapokat várnom még ezért is.
janula
 
 


Sziasztok Lányok!

Edina:
Köszönöm, jól viselem eddig a terhességet. Néha abban reménykedem, hogy a gondviselés ajándéka, mivel nehezen jött össze és ezzel kompenzál, és nem majd később kapom vissza valami nehéz szülés, vagy rosszul alvó gyerek formájában. Elég sokat mozog babó, néha teljesen önálló életet él a hasam, de hát ezt Neked nem kell magyaráznom. :)
Remélem, hamarosan Te is újra átélheted!

Ági:
Ma rákérdeztem az orvosnál és fejjel lefelé van. Rákérdeztem a köldökzsinórra is, mert míg kezdetben az ember a vetéléstől fél, a végén meg, hogy nehogy rátekeredjen a köldökzsinór a gyerek nyakára.
Az orvos szerint a gyerekek 33%-nak rá szokott tekeredni, de szerencsére ritkán végződik tragédiával.
A derekad biztos a hasad miatt fáj, sajnos eltolódik ugye a súlypont. Esetleg kipróbálhatsz vannak ilyen övek, amik alátámasztják a hasat és így tehermentesítik a derekat. Az úszás nekem erre volt jó, amíg rendszeresen mentem szinte egyáltalán nem fájt a derekam. Most már kicsit én is parázok, úgy hogy már nem nagyon járok.
A vizeletben sajnos előfordulhat baktérium, mivel nem tud rendesen kiürülni a húgyhólyag, de a lényeg, hogy fehérje ne legyen benne, de ezt biztos elmondja az orvos, vagy a védőnő.

Kocos:
Ezek szerint Te a MÁV kórházban fogsz szülni?
Milyen babakocsit vettetek?
Annyiféle van, hogy az ember csak kapkodja a fejét, persze az árak is elég változóak.
Ödémára a csalánteát javasolják, mert vízhajtó hatású, engem eddig még elkerült, remélem, ez nem változik.
Kiváltottam a várandós ajándékcsomagot. Hát nincs sok minden benne, két cumi, egy popsikenőcs minta, meg egy pelenka, a többi újság, szórólap volt.

Buksi:
Egyhavi bromo biztos nem tesz sajnos rendbe, ha elkezded, akkor folyamatosan kell szedni a lombik alatt, csak a terhesség 8.hete körül lehet elhagyni. Én nagyon szarul viseltem, másnak semmi gondja nem volt vele, nem tudom mitől függ?

Régi:
Ahogy írtam priviben, nagyon sajnálom, hogy nem csatlakoztál be hozzánk. Viszont nekem a nyár nagyon sokat segített felkészülni a lombikra lelkileg, egy csomót tornáztam, meg kertészkedtem, valahogy úgy éltem, hogy minél több dolgot meg kell csinálnom, mert nemsokára már nem fogom bírni. A proffal nem foglalkozz, sajnos ilyen. Én hallottam, illetve olvastam lányoktól, hogy magánintézményben is sírva jöttek ki orvostól olyan bunkón beszéltek velük, úgy hogy ez nem csak állami egészségügyben jellemző. Ha tudod, akkor tényleg próbálj átmenni Murberhez, a terhesség tényét inkább tőle jobb hallani.

Saaba:
Hát tényleg nem kicsi a hasam, de azért is szeretem az orvosom, mert ma is meglátott és mondta, hogy: „látom a baba sokat nőtt, de maga nem”.
Én szedtem merckformint, a PCO-ra írta fel az endokrinológus a sote-n, annak ellenére, hogy mind az inzulin, mind a cukrom (ebből 5 pontos terhelésen voltam, úgy néztem ki, mint egy kábszeres) rendben volt. De ahogy átkerültem a z ARO-ra egyből leállítottak róla. Olyan, mintha amikor elkezded szedni akkor megnyomna valamit a szervezetben, mert a 40 napos ciklusaim 28 naposak lettek, de aztán eltelt 4 hónap és visszakúszott, ha nem is teljesen, de hallottam olyat is, aki elkezdte szedni és következő hónapban terhes lett. A vizsgálattal nem vesztesz semmit, reméljük, minden rendben lesz!
Jó fej az állatorvos! :)

Zsófi:
Jó hallani Rólad, remélem, időnként benézel, hogy hol tartasz!
Az IR nem mindig jár hízással, vannak sovány IR-sek is, mint ahogy a PCO sem jár IR-el és fordítva, szóval elég bonyolult a szervezet. Én megcsináltatnám a vizsgálatot én még D vitamin vizsgálatot is csináltattam, mert valamelyik orvos azt mondta, hogy az alacsony szint is okozhat problémákat.
A merckformin egyébként törzskönyvezett gyógyszer, különben nem árulhatnák patikában, de Murberék nem szeretik, meg az IR-el sem nagyon foglalkoznak. Én endokrinológushoz mentem sztk-s alapon ő írta ki nekem a vizsgálatot. Egyébként egy cukorterhelés olyan 9 ezer Ft lenne.

Kamilla:
Sajnálom, hogy rossz tapasztalatod volt, de a lényeg, hogy a prof asszony nagyon kedves és biztos megnyugtat majd, hogy minden rendben van!

A mai mérés szerint 1,6kg a porontyom, ami nagyjából megfelel a terhességi hetemnek, úgy hogy talán még sem lesz óriásbébi. :)
Szerencsére mivel nincs panaszom, csak 4 hét múlva megyek legközelebb, akkor már kipróbálhatom a híres CTG-t is.
salsera
Budapest XIII. kerület
 
 


Saaba,
milyen véletlen hogy aznap van a születésnapod :) hát engem igen akkorra írtak ki :) de ki tudja mikor érkezik a Manó, ha egy két héttel előbb én azt sem bánnám őszintén, túl hordani nagyon nem szeretném, barátnőm túlhordta, de a végén már szerintem annyira látni akarták, meg hogy bújjon ki :)
Drukkolok, majd írd meg milyen lett a vérvételed! Próbálkozzatok persze hajrá, hátha spontán is jönne a várva várt Bébitek :D
Mmzs,
örülök, hogy hallani felőled is :) remélem minden a legnagyobb rendben lesz!
Salsera,
nagyon jó hírek, örülök hogy be van fordulva a Kisbabátok :) ez nagyon jó hír, tudta mikorra kell már elhelyezkednie arra fele ahol majd kibújik :p. Hát igen ez a köldökzsinór téma elég félős, már most gondoltam én is rá, de remélem ilyen nem fog előfordulni. Ezt sima uh-on is látják, hogy minden rendben van vajon?
Remélem hogy nem lesz semmi gond, hogy így van több csillagos a vérképemben és a vizeletemben, fehérje nem volt most legutóbb a védő nőnél sem. Holnap megyek a dokihoz, remélem megnyugtat, tőle eddig mindig jó kedvvel jöttem el :).
84agi
 
 


Mecformin: hát úgy látszik elég érdekes a dokik hozzáállása, mert a csütörtöki doki akinél voltam a habab miatt, azt mondta, az egy csodaszer... Barátnőm viszont túlsúlyos volt, vele is szedetni akarták, nem szedte, aztán "magától" (torna, diéta, akupunktúra) lefogyott, jött is a baba (bár náluk csak a férj részéről volt nehezítés) Azért ezt jó tudni,hogy Murber nem kedveli, így én is tudom, hogy tereljem a dolgot, ha mégis akarják szedetni. Én is halottam gizda IR-st. 172 cm vagyok és 58 kg és mégis elküldött ezekre a vizsgálatokra, azt mondta, ettől még simán lehetek IR-s.

Salsera: köszi az infót én is erre tippeltem. Még nem kezdem el szedni. 3 hét múlva úgyis megyek a endokrinológushoz, majd vele egyeztetek.
buksi8
 
 


Sziasztok

Én holnap hívom csak a klinikát és még nem tudom mikor tudok menni. A hétfői csapatnak hajrá és majd várom a híreket.
edina71
Budapest
 
 


Sziasztok csajok!

Janula, tündér vagy :)

Megjöttek az eredményeim.Megcsináltattam a toxoplazmát is....nem igazán tudom értelmezni de bemásolom :) hátha vki....ma el is viszem murbernek.

Janula,
Kár h nem talizunk.... :s én Rencz Ritához kaptam időpontot júni 4.án megyek.sok jót hallottam róluk és ezért is merek ott belevágni a dologba :) Te mióta jársz hozzájuk?Köszi a segítséget :) elküldöm privibe az e-mailem, kaptam pár receptet én is átküldöm neked ha gondolod :) szerintem még ott lesz Murber tuti :)
Ezek az eredményeim:
IR:
Glükóz terhelés 0' 5,0 mmol/L 3,5 - 6,1

Glükóz terhelés 60' 5,4 mmol/L 3,1 - 10,5

Glükóz terhelés 120' 4,7 mmol/L 3,1 - 7,5

Inzulin 0 perces 3,7 mIU/L 1,9 - 23,0

Inzulin terhelés 60' 46,0 mIU/L

Inzulin terhelés 120' 22,3 mIU/L

HOMA-IR 0,8 - 4,4



Toxoplasma gondii IgG antitest/LEIA (Immulite) 167,00 U/mL

Pozitív (reaktív, küszöbérték index >= 8)

Toxoplasma gondii IgM antitest/LEIA (Immulite) 0,08 S/CO

Negatív (nem reaktív, küszöbérték index <= 0,9)

Interpretáció Toxoplasma gondii vizsgálathoz

Megerősítésre ill. kizárásra -3 hét múlva- második minta (savópár) szükséges,

amelyből avidítás mérése javasolt.


Kamilla,
én fél 11-re megyek szerintem addigra már végzel (remélhetőleg!) nem húzzák el.....

mmzs,
Én is mutattam neki tavaly mikor odakerültem annyit mondott hogy szedjem a mercket ahogy azt felírták és ennyi volt....

Salsera,
nagyon örülök hogy növögettek, biztos szuper érzés lehet :) Bár már én is ott tartanék :)

Ági,
köszike :)
saaba21
Budapest
 
 


Saaba:

Látod kár izgulnod, már átestél a toxoplazmán, ráadásul nem is mostanában, úgy hogy terhesség alatt már nem kell paráznod.

Szerintem jók lettek az eredményeid, de ezek értelmezése is orvosfüggő.
Valaki szerint a "0" perces inzulin 5x-nél nem lehet több a "120" perces.
Míg a "120" perces cukor nem mehet a "0" perces alá.

Kíváncsi vagyok mit mondanak!
salsera
Budapest XIII. kerület
 
 


Hú, Lányok! Mik vannak itt! :)
Én nem értek az ilyenekhez, de remélem, hogy hamarosan rendeződik mindenki dolga és megérkezik a várva várt baba.
Nagyon szorítok mindenkinek!

Mi a körülményekhez képest jól vagyunk! :) Szerdától szombatig reggeltől estig csak hánytam, borzasztó volt. Most már szerencsére jobb, csak az émelygés van, viszont enni nem tudok (max némi vajas kenyér).
Kismamik, Ti mit ittatok? Olyan nagy bajban vagyok ezzel, nem kívánok semmit, viszont ugye sokat kellene inni. Hátha valamit megkívánok a felsorolásból. ;)
ruzsoma
Budapest XIX. kerület
 
 


Sziasztok !
Megjöttek az UH-ról. Nem első hanem a második voltam, de gyorsan végeztem. :) Minden a legnagyobb rendben, amit ez az UH ki tud szűrni.
Pénteken megyünk megint 4D-re. :)

Ruzsoma én tündérvízet ittam meg lúgosvízet, de azt keverve az ásványvízzel.

További kellemes napot Mindenkinek.
kamilla04
 
 


Sziasztok!

Megint nagyon eltűntem… bocsi!

Ruzsoma, nagyon szuper, hogy mindkét baba jól van!
Nagyon drukkolok, hogy a továbbiakban is minden rendben legyen!
Sajnálom, hogy rosszul vagy, próbáld ki a gyömbéres citromos teát. 8-10 gyömbér karikát hámozás nélkül (de azért mosd meg alaposan) forrázz le 1l vízzel, 20 percig álljon, majd szűrd le és tegyél bele egy fél citrom kifacsart levét és mézzel ízesítsd. Én ezt ittam és nagyon bejött! Hátha segít neked is.

Regi, nagyon nagyon sajnálom, hogy nem sikerült. :( Meglepődtem, mert azt hittem, ha spontán sikerült teherbe esned, akkor a lombik „gyerekjáték” lesz.
Remélem már jobban vagy! Szeptember az egy jó hónap én is akkor kezdtem! ;)
Bogyókával, majd erősítitek egymást! Bogyóka Te, hogy vagy?

Kamilla, nagyon sajnálom, hogy így jártál a szív uh-val! A lényeg, hogy minden rendben a babával!
Nekem is mondtak rémhíreket (2 napi hideg élelem, vastag könyv stb…), de szerencsére 30 perc csúszás volt csak.
Mi nem megyünk 4D-re pedig nagyon kíváncsi vagyok, de sokan mondják, hogy nem sikerülnek a felvételek, mert takarják az arcukat, ill. a férjem szerint legyen meglepetés az arcocska… :)
Egyetértek vele meg nem is, de ki fogom bírni ezt a kis időt. :)

Edina, remélem Te is jól vagy és hamarosan ismét kezdhetsz! Ma megtudod?

Ági, nem lesz könnyű a nagy melegben, nagy pocakkal valóban, mert én már ezt is nehezen viselem, pedig imádom a nyarat, de ezt a kevesebb mint 2 hónapot már fél lábon is kibírom! A strand fog nagyon hiányozni! Tavaly sem tudtam menni, mert sokáig húzódott a petevezeték átjárhatósági vizsgálat és nem akartam elkapni előtte semmilyen fertőzést… :(

Salsera, igen a MÁV-ban fogok szülni. Nagyon jó hely. Holnap megyek szülésfelkészítőre. Elmondják a fájdalomcsillapítási lehetőségeket, mi várható a szülésnél stb… és a jövő héten szerdán az újszülött ellátásáról fognak beszélni, hogy tudjuk mi vár a babára a kórházban töltött 3 nap alatt. Utána megmutatják a szülőszobákat. Az a jó még, hogy egyágyas szobákban vajúdunk, nem zavar majd senki! 1 hónapja szült a húgom barátnője és áradozott róla. Nálunk az ajándékcsomagot a szülés után a távozáskor adják a kórházban, nem tudom, hogy ugyan az a csomag, de kíváncsi vagyok rá. :)
Babakocsi a 2013-as Espiro vector pro lesz. Nem olcsó… :(
Szerencsére most már elmondhatom, hogy nem állandóan dagad a lábam, csak ez a hirtelen jött nagy meleg viselte meg a keringésem ill. az időváltozásnál dagad be minimálisan.
Az én lányom is már befordult, nagyon sokat rugdos és helyezkedik, keresi a kényelmes pozíciót, de már kicsi a hely odabent. :)

Saaba, szerintem jók az eredményeid, de majd Murber megmondja a tutit! :)
Nagyon komoly dolgokról beszélgettek amihez én nem értek, sőt nem is hallottam róla, így nem tudok hozzá szólni.

Na jó hosszúra sikerült…

Szép hetet és jó híreket Mindenkinek!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kocos888 2013.05.06 15:02-kor.
kocos888
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok Csajszik!!

Salsera,
Köszike :) Toxoplazmára ugyanezt mondta Murber mint te...és hogy védett vagyok már...mert átestem rajta :) Az IR-t nem is nézte.Szerintem csak a 60 percessel lesz gondom , de állítolag arra diétát rendelnek el és attól is rendbejön....lehet nem is kell gyogyesz :)

Megjöttem.Voltam UH.-n :) mától újra closty és jövőhéten inszem :) kedden v szerdán....majd hétfőn derül ki....akkor mondja meg Murber.

Kamilla,
Örülök hogy minden rendben :) és hogy hamar végeztél... :)

Ruzsoma,
Örülj a hányingernek szívesen hánynék éjjel nappal :) (persze tudom hogy egyltalán nem kellemes... de hát a is málnácskák jelenlétét bizonyítja ez is :) )

Kocos,
Jajj de jó neked már itt tartasz :)
saaba21
Budapest
 
 


Saaba,
na ezek nagyszerű hírek, akkor azért beindulnak az eseménye ;) én bízom nagyon :) drukkolok!
Kocos,
hát igen :) az a két hónap már fél lábbal is :), előttem az egész nyár, de nem baj az a lényeg hogy Manó a pocakomban és jól van. Fürödni én sem fogok merni, tavaly sem sokat fürödtem én sem, de majd jövőre bepótoljuk már a lurkókkal :D.
Jó babavárást minden ok lesz.... a szülés gondolata már nagyon benned is benned van? Te is a soten fogsz szülni? Bocsi lehet írtad már, csak én nem emlékszem....
Kamilla,
Örülök, hogy minden ok volt az uh-on, legalább akkor most behívtak időben remélhetőleg, én is voltam ma a klinikán cukor terhelésen túl vagyok ezen is :) nem is volt olyan vészes, vittem a citromomat, ami jó lédús volt hála az égnek és már olyan szomjas is voltam, olyan volt mint egy jó kis limonádé ;) remélem az endometriózisnak nagyon sokat nem ártottam vele.... Pénteken megyek én is 4d uh-ra :)
Ruzsoma,
hányinger ellen sokat olvastam én is hogy majd mi lesz ha hányós vagy ingeres leszek (nekem elmaradt) és azt írták a citromos víz és a gyömbéres tea nagyon jó lehet a hányingerre, sokszor kevés ropi ropogtatása is bevált valamelyik ismerősömnek. Próbálgasd neked melyik válik be a sok "trükk" közül... én amúgy hányinger nélkül is kívántam sokáig a citromos vizet :).
Edina,
sikerült elérni a klinikát? mikor mész? remélem minden ok :)

Voltam ma terhes gondozáson is, többet kell innom jóval azt mondta az orvosom, 4litert kellene, hát annyit tuti nem ittam eddig szóval most még jobban oda kell figyelnem, a vérszegénységem nem kóros, így maradt a tabletta, csak nem étkezésekhez kell kötnöm a bevételét, így reméljük majd jobban fog hatni. A vizeletben lévő eltérésekre kaptam gyógyszert, azt be kell szednem és remélhetőleg lemegy a gyulladás. Szóval van feladat most is a következő terhes gondozásig. Remélem minden rendben lesz Manóval, még előttem jövő hétre egy szív uh.... aztán utána a kötelező vizsgálatok, valamint a szülésznővel is meg kell ismerkednem lassan, őt is megkeresem :)

Kismamik,
ti gondoltatok őssejt tárolásra? a ti dokitok esetleg mondott erről valamit, kinek mi a véleménye?
84agi
 
 


Köszönöm lányok a tippeket, próbálgatom és remélem, hogy valami beválik! :)

Salsera,
örülök, hogy jól vagytok mindketten!

Kamilla,
szuper, hogy minden rendben a babával! Péntekre jó mozizást nektek! :)

Kocos,
már csak 2 hónap? Jól elszaladt az idő! Megnéztem a kislány járgányát, nagyon szuper, tetszik! :) Vigyázz magadra, ez már a célegyenes! ;)

Saaba,
pörögnek a dolgok. Újabb inszem?! Húzzál bele és akkor 2 hét múlva az összes hányingeres csomagom a Tiéd! :D

Ági,
minden rendben a Manóval! Te csak igyál sokat-sokat, pihenj és szedegesd a gyógyszereket! Te is sotera mész szív uh-ra?
ruzsoma
Budapest XIX. kerület
 
 


Ruzsoma,
igen a sotera megyek Hajdú Júliához szív uh-ra, már egy ideje megkaptam az időpontot, majd jövő héten csütörtökön megyünk, remélem ott is rendben lesz minden.... addig is próbálok többet inni és oda figyelni mit mikor veszek be.... :) örülök, hogy jól vagytok!
84agi
 
 


:) megjött a cukor terheléses eredményem, vagyis telefonáltam 4.7 és 6.6 lett az eredményem, amire azt mondták jó :)
84agi
 
 


Ági!
Ez nagyon jó hír, hogy jó a cukrod.
Mi gondolkozunk ezen az őssejtes dolgon, de még tanácstalanok vagyunk. Kaptam szórólapot és pont ma hívott a csajszi aki ezzel foglalkozik de nem tudtam vele beszélni. Majd visszahívom egy időpont miatt.
kamilla04
 
 


Ági:
Nekem is 6,7 lett. Tuti egyébként, hogy a terhesség valamit ront rajta, mert amikor még nem voltam terhes a 120 perces 4,1 volt.
De mindegy az a lényeg, hogy jó.
A vizelet eredmény miatt kell ennyit vedelni, vagy mi az oka?

Én is akartam már itt közvéleménykutatást folytatni az őssejtről, igazából, ha a piszkos anyagiakat nem nézné az ember, akkor nem is gondolkodnánk rajta, de hát nem olcsó. :(
Gondolkodunk rajta erősen, most kaptam egy jobb ajánlatot, mint a sejtbanké.
Egyszeri díj: 160 ezer
Tárolás: 15 ezer/év
Adnak mindenféle kedvezményt, ha egyszerre befizeted 10-20 évre.
Ami még szimpatikus, hogy nem kell előre fizetni, csak akkor, ha már levették és bevizsgálták, hogy tényleg elegendő a levett minta és megfelelő.
Valami 85 betegségnél használható, állítólag még az anya számára is és a mai tudás szerint életünk végéig lefagyasztható (tehát nem csak 20 évre).
salsera
Budapest XIII. kerület
 
 


Kamilla,
igen bíztam benne, hogy jó lesz :) mi is kaptunk szórólapokat, néztünk több intézetet is, de nem tudom még mi is tanácstalanok vagyunk....
Salsera,
azt mondta az orvosom, a terhesség alatt 4 litert kell inni :S nekem sajnos amúgy is nehezen megy a folyadék, de majd igyekszem akkor jobban oda figyelni, ma irogattam is, de 3l volt maximum.... még ez sem elég akkor.
Én most kikértem az orvosom véleményét is az őssejtleszívásról, nem ajánlotta nyugodt szívvel.... szóval gondolkodunk és hát igen anyagilag sem az utolsó átgondolni... és ha le is vetetjük és valaha fel kellene használni ehhez még ugye el is kell utazni ahol megcsinálják és maga a beültetés sem olcsó mulatság úgy hallottam és van akinek nem is használ.... hű a fene tudja elég nehéz kérdés...
84agi
 
 


Sziasztok Lányok! :)

Ági,
Szuper hogy jó lett a cukrod :) Örülök hogy minden rendben veletek :)
Jajj ma mész 4 D-re :) biztos cukker lesz a kis Manókád :) És ami a legfontosabb igyál igyál és igyál :)

Ruzsoma,
Remélem jól vagytok :) és jól bírod a rosszuléteket :) Adhatsz belőle :) átvállalom :D Igen jövőhéten kedden vagy szerdán inszem...remélem szerda mert kedden még megyek egy vizsgálatra....hétfőn még bemegyek UH-ra+VV-re.Megy valaki hétfőn?Én 9-re megyek :)

Kismamik hogy bírjátok ezt a napi időjárás változást?Elég durva...azért...főleg hétvégére viharokat monddanak... :s

Nagy a csööönnndddd csajok :)
saaba21
Budapest
 
 


Sziasztok lányok

Jelentem július elején lesz a 2. és egyben remélem utolsó lombikunk. Sikerült csütörtökön beszélnem Murberrel a klinikán és azt mondta, hogy vagy július vagy szeptember de ketyeg az óra nagyon gondoljam át. Szóval úgy döntöttünk a párommal, hogy a nyár elején neki vágunk megint. Sajnos júniusba nem tudjuk megcsinálni mert csak a hónap közepéig van a doki utána konferenciákra megy de júliusba van 3 hétig és annyiban segít, hogy gyógyszert kapok a következő ciklus után amivel be tudjuk állítani, hogy jókor jöjjön meg és beleférjek a 3 hétbe a stimuval a leszívással és a beültivel is. Addig megint el kell mennem laborba ekg tüdőszűrés és anesztes.
Addig fogyókúra ezerrel és remélem sikerül a nyári baba. :lol: :wink:
Saaba remélem ez az inszem most már sikeres lesz és nem kerül sor lombikra, van esély rá hidd el.

Kismamik hogy vagytok ? Ez tényleg elég gáz ez az időjárás gondolom titeket még jobban megvisel .
Kérhetünk képet a babákról aki volt 4d uh-on???

Janula mi volt hétfőn mit mondott a doki és kinél voltál???

Kellemes és esőmentes hétvégét kívánok mindenkinek

Sziasztok
edina71
Budapest
 
 


Sziasztok!
Megjöttünk mi is a 4D.ről. Nem lett túl sok jó kép az arcáról mert megfordult és nem mutatta, vagy előtte volt a karja, lába.
Picit kisebb, mint vártam 861 gr. Én azt hittem már lesz 1 kiló. Szóval nőni kell még.

Edina, hova akarsz te fogyni???? Ügyesek lesztek.

Kellemes hétvégét!
kamilla04
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?