Új privát üzeneted érkezett!

Talán most?

Kép
thimmy
Gárdony
 
 


Azt hittem, nagyobb lesz :? :roll:
A lényeg azért látszik?
thimmy
Gárdony
 
 


Sziasztok!

Thimmy!

Szép a pocakod és jó nagy már.Szegényke mi lesz veled a végére.

Zuzmi jobbulást nektek.Én sem minden esetben viszem Matyit a dokihoz ott csak összeszedne valamit megint.Ha nagyon elesett vagy nyüglődik meg egész nap alszik akkor már nagyobb baj van mint egy kis nátha na akkor szoktunk mi menni.Nálunk a hütőfürdő nem jött be csak a borogatás de az 3 csere után le is viszi a lázát neki.

Sikerült beszélnem a dokimmal.Holnap megyek a diétás nővérhez ott megmondják mi meg hogy legyen.A doki is azt mondta hogy ez még nem olyan magas érték.Reménykedem benne én is hogy nem lesz olyan kemény diéta.Most visszafogtam magam de nagyon éhes vagyok egyfolytában.Irom mit ettem meg néztem minta étrendet az alapján próbálok addig élni.
gtimi83
Győr
 
 

 
 

Sziasztok én is császárral szültem az elsőt,altatásban és az nagyon rossz volt. szerintem most is császár lesz,mivel itt ez a szokás,és kevés idő telik el a 2 szülés között.De amugy nem volt olyan kibirhatatlan,csak amikor ébredeztem és még éreztem a méh összehúzódásokat,na azok fájtak nagyon.A seb nem annyira simán sétáltam másnap igaz elöször úgy mint a kérdőjel.Andi örülök hogy kész a festésetek :)Engem az altatás után 7 órával lábra állitottak !ha tetszett ha nem.Zuzmi sajnálom hogy betegek vagytok.nekünk is volt egy ilyen egy hete,de szerencsére levitte az ülőfürdő.én sem szoktam egyböl orvoshoz rohanni,csak ha muszáj.Sajnos 2 hete meghalt egy kisfiu gennyes agyhártya gyulladásban,keresztlányom osztálytársa,ugyhogy most komolyan elgondolkodtam hogy be kellene adatni az oltást a fiamnak,azt mondta a védönöm 2 éves kor alatt támogatják igy olcsobb.Thimmy szép nagy pocid van!:) elég lehet cipelni Őket:)most nekem is elég hirtelen megnőtt.eddig 6 kilonál járok,nem tudom még mennyit hízok de szerintem most jön még a java..
bence27
Dabas
 
 


Sziasztok,

ma voltam dokinál a baba még mindig fiú, szóval már az is marad. 800 gr körulire saccolta. Rajtam már 9 kg van, mondta, hogy fogjam vissza magam, mert nagy lesz a baba. A csajok 9 és 2 nappal jöttek előbb és 3200 grammosak voltak. Én meg 15 kg plusszal feszítettem. Szóval remélem én növök ilyen iramban.

Zuzmi,
jobbulást Benjinek. Én sem rohangálok dokihoz, ha lemegy a láza 1-2 nap alatt, múlkor 3 napig volt lázas Betti, de se nátha se köhögés, majd kijöttek rajta a pöttyök, 3 napos láza volt.

Gtimmy
sajnálom a cukrodat én majd pénteken megyek. 7,8 azt hiszem a határ ami felett diétázni kell. A barátnőmnek 7,5 volt és mégis küldtek diabetológóshoz.

Bence,
a meningoccousra gonodolsz? 2 éves kor alatt 2000 Ft körul volt Bettinek, Briginek kb 5000. Ő később kapta meg.

Thimmy,
szép nagy pocid van neked is, az enyém is nagy, pedig csak 1 baba van benne. :lol:

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07
 
 


András: ezúton is gratulálok Zsófihoz!!!
Szóval ti is júniusiak lesztek. Szuper!
A 4d-ről próbáld valahogy meggyőzni a feleséget. Csodálatos dolog! Az éjjeli szekrényemen kettő van belőle kinyomtatva. Egyiken rám, a másikon pedig a férjemre hasonlít. Össze-vissza puszilgatom és úgy beszélek a babámmal, hogy fogom a hasam és nézem a képeket. Nehogy kihagyjátok! Mi 14-én elmegyünk egy újabb körre.
10ezer egy vizsgálat? Én 8-at fizetek és képeket is kapok. Nekem rengeteg 2d-s fotóm van, mondjuk ez azért van, mert a 22-ig hétig kéthetente jártam orvoshoz. Szerintem kérjetek legközelebb.

Thimmy: milyen szép nagy pocid van! Az enyém még mindig sehol, habár nem bánom, mert így is nehezen takarítok. Te hogy bírod a strapát így?
Voltál ma cukorterhelésen? Milyen volt? Eredmény mikor lesz?
Sajnálom az alacsony vasadat és a vénás szurikat. :(
Te a Femibiont szedted, amikor beszéltünk róla? Mert ha igen, akkor sokat nem ér.
Remélem a neten találsz valami jó babakocsit.

Bogi: köszi az együttérzést. Most már elkészült a méregdrága festés, már csak kéne valaki aki mindent összepakol és kitakarít. Én nagyon lassan haladok, bútorokat meg nem tudok tologatni. Szerencsére a férjem kivett holnap, holnaputánra szabit, remélem befejezzük a munkát.
Ja, tényleg az csak 5%! Már számolni is elfelejtettem.
Mi az oka annak, h nem jutsz hozzá a saját pénzedhez? Valakinek kölcsönadtad? Esetleg befekteted valamibe? Ez borzalmas!
Ezzel a pisi dologgal én is pont így vagyok. Olyankor feszül a hasam és el kell rohannom azonnal. Aztán elmúlik. A keményedés is ehhez hasonló. Egyébként pontosan én sem tudom, h mikor feszül és mikor keményedik. Az biztos, ha ideges vagyok, vagy valaki megbánt, akkor azonnal befeszülök. Elvileg a keményedés pár másodpercig tartó feszülő érzés a pociban, ami fájdalmat nem okoz.( csak szülés előtt)
Van akinek egy kemény gombóccá alakul át az egész hasa ilyenkor.
Az általad leírt hasfeszülés is teljesen természetes. Nekem is szokott lenni, a méhszájam ennek ellenére teljesen zárt maradt. Tágul a méh, feszülnek a szalagok. Az orvosnak azért mond el és kérd meg, h vizsgálja meg a méhszájadat. H azt mondod keményedsz és görcsölsz, akkor szó nélkül megteszi. Mikor mész legközelebb?

Babeeke: remélem igazad lesz! Az orvosom asszisztensnőjével beszéltem telefonon és ő mondta, h az lenne a legjobb, ha besétálnék a diabetológiára.
Hogy álltok a lakással? Miért nem leányálom?
Milyen aranyos a párod! Az enyém szerintem majd csak a szülés után fogja fel, h mekkora csoda fejlődik a pocakomban.

Zuzmi: jobban van már a kisfiad?

Gtimi: kíváncsi vok, mit mondanak holnap. Én csütörtökön megyek.

Bence: te miért szültél altatással?
Meghalt egy kisfiú? Szörnyű! Én biztos, h minden oltást beadatok majd a gyerekemnek. Nem véletlenül találták őket ki.

Kri: jó nagy a kisfiad már :) Mi 26 hetesen voltunk kb ekkorák.

Mi jól vagyunk. Remélem végzünk a héten a nappalival. Utána jön a cuccok kipakolása a gyerekszobából( eddig munkaszobaféle volt), a selejtezés és az egész ház átszervezése.
Vigyázok magamra, 1 órát dolgozok, kettőt pihenek. Nem esik nehezemre a mozgás. Kifejezetten jól esik.

Kép


Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
andi565
Budaörs
 
 
 


Nekem 8500 Ft úgy a vizsgálat, hogy dvd-re veszi a doki az uh-ot. Egyébként 1000 Ft-tal olcsóbb lenne. Tudjátok, hogy sok minden elszámolható egészségpéntzárra? A dm-es akciókat ismeritek? Én mostanában csak ott veszek pelust, 50 pontért kiváltom a 25 pontos kuponfüzetet és 25 %-kal olcsóbban lehet venni a legdrágább terméket. + Áfás számlát is kérek és elszámoltatom ep-ban. Sokszor küldenek 15 %-os végösszeg kupont is, fel lehet együtt használni a 15 % + 25 %-ot.

Andi,
jó, hogy végre végeztetek a festéssel. A pakolással lassacskán, megvár. :lol:
Az uh-os súlybecslés kicsit csalóka, a baba 2 nappal nagyobb a kíírásnál. Bettinél a 30 heti uh-on 3 kg-ot mondott a doki, erre 10 héttel később 3210 gramm-mal született. Kétlem, hogy csak 20 dkg-t hízott volna 10 hét alatt.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07
 
 


Köszi, lányok, a pocakdícséreteket! Nő rendesen, szinte el sem hiszem. Pont ma mértem magam, még mindig 50 kg vagyok, a pocakom 94 (!) cm. Óóóóóriási.
Leginkább gyaloglásnál érzem, hogy nagy vagyok :) Ezt már nem is lehet gyaloglásnak nevezni, az andalgó szerelmespárok is füstölve húznak el mellettem... :lol: :lol: Meg-megállok, pihegek, aztán totyogok tovább :lol: :lol:

Gtimi
Kiváncsi vagyok én is, mit mondanak a diétádra. Az azért szerintem nem jó, ha éhes vagy. Biztos lehet ilyenkor valami alacsony glikémiás indexű kaját enni, esetleg gyümölcsöt?

Kri
Tényleg jó nagy a babád! :shock: :D Viszont a hízás mértéke nem befolyásolja a baba méreteit - legjobb tudásom szerint.

Andi
Hogy hogy bírom? Hát lassabban! :lol: :lol: Igazából szinte mindent csinálok, csak furi testhelyzeteket veszek fel közben :lol:
Terhelésesre végül is holnap megyek csak, mert időközben lerobbant az autónk és szervízben van, most megy érte a párom. Nálam is a glükózos variáció lesz :? Remélem, nem leszek rosszul...
A Femibionnal most leálltam, elég az, amit szuriban kapok. Kiderült, hogy a veserendellenességem abban is megnyilvánul, hogy a vesém nem termel valami hormont, emiatt nem szaporítja a vörösvérsejteket - emiatt kevés a hemoglobinom...
Jó, hogy a festéssel végeztek, a többit meg csak óvatosan! Gondolom, ha otthon van a párod, együtt azért könnyebb. :)
thimmy
Gárdony
 
 


Megkérdeztem, hogy mennyibe kerülnek az elenor kismamaruhában a következő termékek:

hálóing 3.990 Ft
pizsama 4.990 Ft
3 részes pizsi szett köntössel 6.200 Ft
köntös+hálóing szettben 5.690 Ft
szoptatós melltartó 1.990 Ft
thimmy
Gárdony
 
 


Sziasztok!
majd jövök reagálok is,csak most ápolom a kis betegeket. Kisfiam már jobban van,köszi a kérdést,de ma reggelre meg a kislányom lázasodott be. Gondolom elkapta a fiamtól. Így szokott ez lenni általában. Majd jövök,ha lesz egy kis időm!

Kép
Kép
Kép
zuzmi
Ausztria
 
 


Sziasztok!

Voltam a diétás nővérnél.Igazából azokat mondta amit eddig is tudtam.3 hétig szigorúan kell mérni és tartani a diétét ami 160g ch/nap és 4 mérés.Aztán majd meglátjuk kell e állitani rajta fel vagy le.

Thimmy!

Hát nekem ezek a pizsi árak kicsit húzóssak én ennyit nem szánok rájuk.

Azt nem is irtam hogy voltam túrkálóban és vettem 3db rugit meg egy vadi új badyt 1060 ft-ért.Szerintem tök jó!Csak azért nem vettem többet mert annyian voltak mivel árucsere volt hogy nem birtam tovább a keresgélést.
gtimi83
Győr
 
 


sziasztok:) Kri igen a meningoccocus talán igy 2500ft lesz csak most megyünk majd másfél éves oltásra és utánna 1 honap mulva kaphatja meg.Andi nekem azt csinálja a kisfiam hogy egyik oldalra kinyomódik,ott úgy kiáll a hasam mint az állat,tök kemény azon a részen,a másik felén meg puha de olyan mintha keményedne olyankor de csak a baba nyomul:) az első ugyanezt csinálta állandoan nyomult.Mutattam a védönönek mikor ott voltam,de csak nézett mintha nem látott volna ilyet még soha.azt mondta ez érdekes.Altatással azért szültem mert levált a lepény és sos ki kellett venni Bencét.Tudtam hogy császár lesz arra már felkészitettek elöre. most jo helyen tapad hála égnek :)Zuzmi jobbulást neki!Gtimi én is szinte mindent a turiban veszek! sajna nem tudnám követni a gyerek növését ha mindenböl újat vennék,csúszni-mászni le enni tökéletesek azok is!Viszont a cipőn nem spórolok,abbol megveszem neki a salust,mert elég csámpás a lába és az orvos azt ajánlotta 4 éves koráig,miután elindul.6 hónapja jár de nagyon sokat javult! még az 1ik egy picit kifelé áll de nem vészes,az ortopédián azt mondták jo lesz.És a ruhákat még ilyen adok -veszek oldalon is szoktam venni,nálunk van itt dabason ilyen környékbeli babaoldalak.érdemes nézegetni mert márkásakat is ki lehet fogni.
bence27
Dabas
 
 


Thimmy: találtam ikerbabakocsikat. Nem tudom, milyenek, de én tőlük rendelem az ágyneműt.
Nézz körül, van többfajta:

http://www.olcsobabakocsi.com/duo_iker_babakocsi.html

Holnap visszaolvasok, nagyon elfáradtam ma.

Kép


Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
andi565
Budaörs
 
 
 


Bocsi, nem a 30. hanem a 36 uh-n becsültek 3 kg-ra, kismama agy. :lol:

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07
 
 


Sziasztok!
Köszi mindenkinek aki aggódott a gyerekeimért! Most már csak nátha van,úgyhogy orrot szívunk ezerrel. Bár Lili még éjjel lázas volt,de gondolom ma már nála is csak hőemelkedés lesz meg a nátha.
Oltások. Én mindegyik gyereknek beadattam külön a meningococcust is.Sőt még a Lilinek fizetős volt a pneumococcus elleni is,de beadattam neki annak ellenére,hogy 15000ft volt/db. Az utolsót azt már ő is ingyen kapta mert akkor vezették be a kötelezők közé. Ezen kívül még ami fizetős volt és beadattam,az a bárányhimlő elleni volt meg a kullancs elleni. Úgyhogy enyémek voltak szurkálva rendesen. Picurinak is beadatok mindent amit a nagyobbjaim megkaptak.
Thimmy! Szép a pocakod! :) És még csak most fog beindulni igazán! Kitartást!
Az enyém sem éppen kicsi,de lusta vagyok képet csinálni. :) De 3. gyereknél már nem kell csodálkozni. :)
Andi! Jó hogy végre kész lett a festés! Kitartást a takarításhoz! :)
Kri! Nem semmi,hogy már 800 grammra saccolta a gép a babádat! Bár én sem hiszek ezekben a jóslásokban,mert nekem is a fiamnál 36+6 naposan 3377 grammot jósolt a gép és ijesztegettek,hogy hú ez a baba még 4 kilót is meghaladja mire megszületik. Aztán megszületett 3400 grammal a 39+2 napon.
Engem is mindig azzal riogatott a doki,hogy ne hízzak sokat,mert nagy lesz a baba! Szerintem ez egy nagy hülyeség. 11 és 15 kilót híztam a 2 terhességem alatt és szültem egy 3000grammos és egy 3400 grammos babát. Szerintem teljesen normális méretek ezek. Most sem számítok óriásbébire. :)

Kép
Kép
Kép
zuzmi
Ausztria
 
 


Kri: én is egészségpénztár és dm párti vagyok :)
Most 100ezret kapok vissza, annyi költségem volt tavaly. Állítólag a dm-ben a legolcsóbb a pelenka. Igaz ez?

thimmy: de jó, h te még mindig csak 50 kg vagy! Sajna én má3 77, szóval 8 kg hízásnál tartok. Mondjuk már elkezdtem a 7. hónapot, illetve a HARMADIK trimesztert.( sok táblázat szerint csak a 28. héten kezdődnek, de én nem azokat veszem alapul :) )
Milyen volt a terhelés?
Köszi a pizsi árakat. Hát, kissé drágák. :(

Zuzmi: Még mindig náthások vagytok? Szegények! Legalább a láz elmúlt.
Ügyi vagy az oltásokkal. Sokan ellenük vannak. Olyat is hallottam, h az oltásokon keresztül sterilizálják az embereket, emiatt van ilyen sok meddő pár manapság. Remélem ez nem igaz. Én akkor is beadatok majd mindent, a fizetőseket is!!!

Gtimi: otthon méred? Lesz új vérvétel is? Kitartást neked!
Én is megnézem ma a turimat. Ebben a hónapban alig van pénzem, de nem fogok tudni ellenállni a babaruciknak.

Bence: az én tündérem is ugyanezt csinálja. Sokszor kitolja magát. Tudtom szerint, ez nem minősül keményedésnek.
Te tudod, h mitől vállt le a lepény? Takarítás ugye nem okozhat ilyet?
Egyetértek a cipővel. Már rég eldöntöttem, h a gyereknek csak új cipőt fogok venni, ha majd kezd járni. A ruha lehet használt, de a cipő nem!

Én ma már nagyon hulla vagyok. Nem dolgoztam olyan sokat, mégis megviselt. Így hogy itthon volt a férjem, rengeteget haladtunk. Végre a bútorok a helyükön vannak. Sajnos belülről még nem rendszereztem őket át. Majd szép lassan. Most izomlázam van és megint szúr az oldalam, a derékfájásról ne is beszéljünk. Remélem nem ártottam a babának. Ugye nem nyílhat ki a méhszáj egy kis takarítástól?

Tegnap megkíséreltük a diétás tanácsadást is. Sajnos nem jártunk sikerrel. Megbeszéltem egy hete a dokim asszisztensével, h reggel 8-ra megyek a beutalóért. Hiába hívtam, kopogtam az ajtón, 8.40-kor kezdte beengedni a pácienseket. A tanácsadás 8-10-ig volt, így már nem tudtak fogadni. Hétfőre kaptam időpontot. Most az 1X nem baj, mert amúgy is megyek a dokimhoz aznap, tehát mind1. Mi lett volna, ha nem? Nagyon gáz!!

Megkaptam a vérképemet legalább. Ez is elkeserít! Egy éve ilyenkor,amikor még dohányoztam is, egy darab kereszt nem volt rajta. Most meg....
Nem értem ezt a vas dolgot sem. Hemoglobin, vörösvértest, hematokrit alacsony, transzferrin, teljes vaskötő kapacitás magas.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára andi565 2013.03.08 21:36-kor.

Kép


Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
andi565
Budaörs
 
 
 


Hát Andi! Fiamnál vasárnap éjjel kezdődött a láz és 2,5 napig tartott,onnan meg kezdődött az orrdugulás,ami azóta is tart. Lányomnál meg szerdán kezdődött a láz és ma még hőemelkedése volt. Nála is orrdugulás van jelenleg. Hát nagyon remélem hogy a hét végére már meggyógyulnak. Persze ha rosszabbul lesznek akkor irány az orvos,de egyenlőre még uralom a helyzetet! :) Van már benne tapasztalatom,hogy mikor kell menni a dokihoz és mikor nem. :)
Cipőből illetve csizmából én kizárólag csak újat veszek nekik. Ruhából is újat szoktam venni,de vannak használt cuccaink is amit úgy kaptunk. Játszóterezéshez teljesen jó a használt ruha is. Cipőből eddig mindig Siesta cipőt vettem nekik.De 3 éves kor után már lehet venni más cipőt is nem muszáj a gyógycipő. Persze ha valami indokolná akkor megvenném továbbra is ezeket.

Kép
Kép
Kép
zuzmi
Ausztria
 
 


Sziasztok!

Vagyok én is csak ez a méricskélés lefoglalja az időmet.Eddig jól tartom a diétát a legmagassabb értékem is 6,8 volt eddig remélem igy is marad.Már alig várom a tizórait mert norbi pudingot eszek ma.Már olyan édes ehetnékem van.Ebédhez vettem köretnek csicsókát hát kiváncsi vagyok milyen lesz.Pürét csinálok belőle.

Zuzmi nektek továbbra is jobbulást.Matyi is kezdi megint.Áprilistól nem megy bölcsibe mert akkor valamelyik héten kezdi az ovit és áprilisra már nem akarom befizetni a bölcsibe.

Andi!

Sajnálom a vérképet.Nem mondták hogy mitől lehet?Cipőt mi is újjat vettünk Matyinak eddig abból én sem engedek.Minden gyerek máshogy tapossa ki és nem jó ha használtat adunk rá.

Ma vettünk két scamp badit a pocaklakónak olyan édessek.Rugik csak áprilistól lesznek a srácnál úgyhogy azt majd akkor veszünk csak.
gtimi83
Győr
 
 


Sziasztok!
Gtimi! Köszi! Kívánom,hogy Matyi ne legyen nagyon beteg!
Úgy sajnállak emiatt a diéta miatt! De te erős vagy és meg tudod csinálni! :) Hajráá!
Én totál ki vagyok purcanva a 2 beteg gyerektől,lakástól,főzéstől. Tegnap nagyon besokalltam. Egész nap mostam,vasaltam,lázat mértem,orrot szívtam,kenyeret sütöttem meg kuglófot,főztem. Estére már nagyon fájt a hátam,de pocaklakó jól bírta. Nem kellett elaltatni az biztos. Bár mostanában meg az van,hogy a kis pocakmanó napközben alszik és éjjel meg bulizik a hasamban. :) Úgyhogy éjjel meg azért nem alszok. :) Ma nem csinálok semmit,csak vasalok,meg orrot szívok. Tegnap éjjel volt az első,hogy egyik gyerek sem kelt fel,hogy be van dugulva az orra. Kibírták reggelig. Ez már jó jel! Aztán már tényleg ideérhetne a tavasz! Bár megint jön a hideg! :(

Kép
Kép
Kép
zuzmi
Ausztria
 
 


Lányok! Aki szed calciumot légyszi írja meg,hogy mennyit szed 1 nap! Mert vettem a patikában a Béres calcium tablettáját és ebben 500 mg van. Azt mondta a patikus,hogy csak 2 naponta vegyek be belőle,mert hogy szedek terhes vitamint is és hogy abban is van.
Köszi

Kép
Kép
Kép
zuzmi
Ausztria
 
 


Zuzmi: az enyém is 500 mg-os. Én már nem nagyon szedem, mert a fogorvosom is azt mondta, h vigyázni kell vele( vesekő, egyebek). Csak akkor érdemes rendszeresen szedni, ha a vérkép indokolja.

Többiekkel mi újság? Nagy a csend.

Mi még mindig takarítunk. Nem tudom mikor lesz vége, de már nagyon unom. A babaszoba még el sem lett kezdve...

Kép


Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
andi565
Budaörs
 
 
 


Andi! Köszi,hogy leírtad! Én azért kezdtem el most szedni,mert megjelent a lábgörcs nálam is,meg a fogaim is elkezdtek fájdogálni. Olyan érzékenyek lettek. Most mióta szedem,megszűntek a problémáim. Csak nem tudom,hogy most akkor naponta szedjem vagy 2 naponta ahogy a patikus mondta.

Kép
Kép
Kép
zuzmi
Ausztria
 
 


Gtimi
Ügyes vagy a diétával! Van valami tiltólistán is? Miket eszel általában? Csicsóka hogy ízlett?
Az árak tényleg magasabbak, mint máshol, talán a szoptatós melltartó az, amire beruháznék nála.
Lányok, van olyan is, hogy szoptatós póló? Már ha nem szeretnék egész nap hálóingben lenni?

Bence
Nekem ugyanezt csinálják odapent a pocakban - csak ketten! :) A ruhák és a cipők terén teljesen egyetértek veletek - látom, hogy szinte az egész fórum azonos véleményen van! :)

Andi
Szuper babakocsit találtál nekünk, kár, hogy nem engedhetjük meg magunknak. Talán ha használtan találnék egy ilyet... De nagyon köszi a linket, ha láttok valami nekem valót, nyugodtan osszátok meg! :)
Laborodat sajnálom! Mikor mész megmutatni a dokinak?

Zuzmi
Nátha elmúlt már? Hiába, a testvérek általában megfertőzik egymást. Kalciumot én csak ritkán iszok - pezsgőtablettában... Lábgörcsöt sajnálom - nekem szerencsére azóta nem jelentkezett, reméljünk, nálad is így lesz majd!

Voltam szombaton a börzén - életemben előszőr, és árultam is a kislány ruhákat. Nem sok vevő volt, csak pár dolgot sikerült eladnom (3.900 Ft bevételem lett). Viszont vettem 50-es és 56-os badykat 11 db-ot (rövid meg hosszúujjút is), meg két plüss kardigánt, összesen 1.700 Ft-ért! :shock: :D Néztem rugikat is, de azok annyira nem tetszettek, illetve volt használtan hálózsák is, de azokat elnézve inkább újat vennék...
thimmy
Gárdony
 
 


Thimmy!
Köszi az érdeklődést! Sajna tegnap megint belázasodott a lányom és elég carul van. :( Holnap viszem a dokihoz. Kisfiam már jó van szerencsére. Őt erősebb fából faragták,mint Lilit.
Lábgörcsöm azóta nincs mióta szedem a calcium tabit. :)
Most azon imádkozom,hogy nehogy elkapjam a betegséget én is a kis csajomtól,mert már így is kivagyok,nemhogy még betegen ápoljam a beteg gyerekeimet. Na az lenne ám a szép. :(

Kép
Kép
Kép
zuzmi
Ausztria
 
 


Sziasztok!

Újra itt vagyok :-)
Kicsit lekötött minden és nem voltak jó napjaim.
Sokat feszült a hasam, keményedett, de szerintem a front is közbe játszott, meg a sok idegeskedés, sőt 2 éjszaka nem tudtam jól aludni, a babám nagyon aktív volt éjszaka.
A hétvégét próbáltam kihasználni és a párommal pihenni :-)

Thimmy
Szép nagy a pocid, büszke lehetsz rá!
Nekem is 2 hete, hogy látványosan növöget, bár találkoztam a kollégákkal és azt mondták, hogy sokkal nagyobb pocakra számítottak, még csalódottak is voltak :-)

Kri
Szerintem azért nem kell aggódni a súly miatt, bár igaz, most fog csak jönni a java.
Én annyira figyelek, hogy naponta legyen gyümi, illetve zöldség és abból is friss zöldség, öntettel és mellette valami szárnyas hús.
Egyébként se szeretem a nehéz kajákat, gondolom ez a sok edzésnek köszönhető.
Én még mindig annál az 5-6kg-nál vagyok és szerintem ez sokban befolyásolja azt is, hogy ki -milyen alkat.
Én eleve nem vagyok az a hízékony alkat, eleve nem is voltam.

Andi
Úgy néz ki már sínen vagyunk a lakással.
Pár nap és aláírjuk a szerződést és kezdődhet nálunk is a festés, mondjuk annyi a segítség, hogy nem mi festünk, hanem hívunk festőt.
Sajnálom a vérkép eredményeket, de ne idegeskedj, biztos lehet az eredményeken javítani...!

Zuzmi
Remélem jobban vagytok és meggyógyultak a gyerekek!
Fuu, azért próbálj pihenni is, bár gondolom 2 beteg gyerek mellett + még háztartást vezetni, hát nem lehet könnyű!
Én mostanában vettem észre, hogy nem úgy mennek a dolgok, mint régen.
Ha takarítok, akkor hipp-hopp úgy elkezdek lihegni és aztán jön a derékfájás, lassan kell mindent csinálnom és többször le kell ülnöm. Furcsa volt nagyon, régen a baba előtt pörögtem 110%-on, most meg 50%-on is ki vagyok.
Calciumot én nem szedek, c-vitamin, magnézium és magnerot, ennyi amit szedek, a többit gyümiben és zöldségben próbálom bevinni.

Gtimi
Sajnálom ezt a diétás dolgot, csodállak, mert egész nap ezt méregetni..., hát..., én tuti tiszta ideg lennék, ha valami eredmény nem jó!
Kitartást Neked :-)

Kép
babeeke1
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok!
Babeeke! Köszi az érdeklődést! Sajna Lili még mindig elég beteg. Ma el is vittem dokihoz,de nem írt neki gyógyszert. Azt mondta csináljam vele tovább amit eddig is és ha nem javul vagy rosszabb lesz a helyzet akkor vigyem vissza. Hát nem lettem okosabb. :(
Tiszta fáradt vagyok ma! Nincs is erőm írni!

Kép
Kép
Kép
zuzmi
Ausztria
 
 


Zuzmi: szerintem egyelőre szedheted minden nap. 1 hét múlva meg szedd 2naponta.
Nagyon sajnállak titeket! Remélem mielőbb kilábaltok ebből a betegségből és ki tudod magad majd pihenni.

thimmy: miért nem csatlakozol Etna facebook-os csoportjához? Ott megpróbálhatnád eladni a kislány rucikat. Hozzáadjalak vagy már tag vagy? Én már kétszer is vásároltam onnan. Jó vásárt csináltál, egyébként!!

bebeeke: Miért idegeskedtél? Éjszaka én sem tudok már sokat aludni.
Örülök a lakásnak! Nálunk is festő volt. Ne aggódj, a festés után úgy is sok dolgotok lesz. Mondjuk nektek legalább nem kell bútorokat pakolgatni meg fóliázgatni.
Takarítástól nekem is nagyon fáj a derekam. Lóbalzsam szokott segíteni. Sokat pihenek közben én is, nem megy másképp. Pörgésügyileg pont ez vonatkozik rám is.

Én ma egész nap úton voltam. Kezdtem a diabetológián, ahol közölték velem, h semmi közöm nincs a cukorhoz, de ha már beutaltak, akkor felvesznek. Határeset vok, pont ahogy gondoltam. Nem kell diétáznom, de nem ihatok cukros italokat( eddig sem tettem) és tejet sem( eddig sem ittam). A kávémba cukormentes tejszínt tehetek( eddig is azt tettem). Ettől függetlenül, holnap mehetek vérvételre( nem glükózra, szerencsére). Heti 2X ellenőriznem kell a cukromat otthon 2 héten keresztül, majd vissza kell mennem kontrollra. Mondja nekem a dokinéni, h menjek át a szomszéd szobába, mert ott adnak kölcsön vércukormérőt. Átmegyek és közlik, h ők csak eladni tudnak. Így otthagytam 6900-et a készülékre és 2900-et a tesztcsíkra. Hát nagyon örültem. Ahhoz képest, h semmi bajom, elég érdekes a végeredmény.
Ezután átsétáltam a dokimhoz a nőgyógyászatra. A méhszájam a sok takarítás ellenére szerencsére zárt maradt. A babám 1 kilós már :) Meglátogattuk a szülőszobát is! Olyan jó volt! Nagyon szép, olyan mint a képeken. Meglepődött a doki, h azt mondtam, alig várom a szülést!! Én még mindig nem félek. A baba még mindig irányban van, remélem így is marad szülésig.
Hazafelé beugrottam az okmányirodába ügyfélkapu miatt, de ha már ott voltam, felsétáltam az anyakönyvvezetőhöz is. Képzeljétek el, már 3 éve nem kell a szüléshez friss anyakönyvi kivonat! Elég a régi is. Sok kórház még mindig nem tudja és kéri a 100 napnál nem régebbit, szóval ne hagyjátok magatokat!!!

Tegnap a Kikában 15% volt a bébiosztályon.
Megrendeltük a gyönyörű járókabetétet a hozzáillő pelenkázófeltéttel és ágyneművel. Kb. 4 hét múlva lesznek meg. Nagyon várom!

Kép


Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
andi565
Budaörs
 
 
 


Sziasztok!

Zuzmi, sajnálom nagyon, hogy betegek vagytok. Remélem Lili hamar meggyógyul, és nem kapod el.

Én nem voltam szerencsés. Párom kislánya már egy hónapja taknyol. A múlt hét végén anyuka lepattintotta, nálunk volt. Még dokihoz is mi vittük, mert azt mondtam, hogy nem állapot, hogy 3. hete folyik az orra, a takony ráment a fülére, és arra kel éjszaka, hogy nem kap levegőt. Persze anyukát különösebben nem érdekelte. 9 éves a gyerek, de annyira le van tapadva a fika, hogy szívni kell az orrát. Amikor mondtuk anyukának, felháborodva közölte, hogy tudja ő, hogy hogyan kell. Hát kérdezem én, akkor mi a fenéért nem csinálja??? Miért kell hagyni, hogy 3 hétig szenvedjen a gyerek??? Persze a doki kiírta, így csütörtökön anyuka újra lepasszolta. Nem érdekli, hogy nekem pont a beteg gyerek nem hiányzik most.
Az elmúlt 4 hétben a gyerek minden hétvégén itt volt. Persze én minden alkalommal elkaptam tőle a takonykórt és köhögtem is. Hétvégére kikúráltam magam, erre újra jött a beteg gyerek, és újra elkaptam. Már nagyon unom. Most megint rámragasztotta, így most nem szelel az orrom. :(
Szörnyűűű!!! Próbálom kúrálni magam, de nem könnyű.
Erre a hétre terveztem a kamu eü szabit. Hát sajna nem kamu lett... :(
Kiírtak erre a hétre, hogy ne legyen komolyabb gond. A múlt héten a torkom is fájt. Szerencsére az elmúlt. Kopp-kopp...
Na de ennyit erről!

babeeke, örülök, hogy sínen van a lakásvásárlás. Remélem minden úgy alakul mostmár, ahogy szeretnétek, és tudtok haladni a festéssel, meg a költözéssel.

thimmy, szép nagy pocid van! nem semmi, nem csodálom, hogy hamar kifáradsz. de még mindig csak 50 kg vagy? és ebből már biztos sokat nyomnak a babáid is...
Én is rájöttem pénteken, hogy többet kell mozognom, mert szerettem volna besétálni a városba, de félúton haza kellett küldenem a páromat a kocsiért, mert annyira elkezdett fájni a hasam. Mókás volt, mert ha alulról megtámasztottam, akkor nem volt gond. Kínomban nem tudtam mást csinálni, csak kiröhögtem magam. Kíváncsi voltam, hogy ki fog előbb nyafogni. A gyerek, vagy a párom. Erre én voltam a gyenge láncszem... :)
Ma megismételtük, és sikerült besétálnom a városba, meg vissza hasfájás nélkül. Ez nálunk olyan 4-5 km oda-vissza. Izomlázam lett a vádlimba meg a fenekembe. Kész röhej, hogy néhány hónapja még hetente 4 alkalommal edzettem 3 óra hosszákat és semmi bajom nem volt tőle, most meg így megárt egy kis séta.
thimmy voltál a múlt héten a cukorterheléses vérvételen?

kri, jó ötletet adtál ezzekkel a DM-es kuponokkal. kicsit utánanézek, hogy lehet hozzájutni. :)

gtimi, sajnálom, hogy diétáznod kell. az biztos nem jó, ha sokat vagy éhes, és ráadásul folyamatosan számolnod kell, és odafigyelni arra, hogy mit eszel.
kitartást neked!

látom mindenki az új cipőre voksol. Ezt már én is eldöntöttem, hogy ha elindul a babám, akkor csak új cipőt veszek majd neki. Ezt nagyon fontosnak tartom, mert párom kislányának már a csontja is el van deformálódva a nem megfelelő cipőtől. Én neki is csak siestát veszek, el is küldöm vele haza, de anyuka nem mindig azt adja rá... Ő megveszi a kínaiban a két számmal nagyobb gördeszkás cipőt, és hagyja, hogy azt vegye fel a gyerek, mert az nem nyomja a lábát. Hát én majdnem elsírtam magam, ahogy megláttam a gyereket és meghallottam, hogy csoszog benne...
Hihetetlen, hogy emberek hogy el tudják hanyagolni a gyereküket...

andi, a doki minden alkalommal megvizsgálja a méhszájamat is. 3 hetente megyek hozzá. eddig mindig 3000 volt. Azt magyarázta, hogy ez a jó. ha a 3 csökken, az azt jelenti, hogy rövidül a méhszáj, ha meg a többi nő, akkor úgy nyílik.
anyukámnak mutattam a múltkor, hogyan feszül a hasam, és megállapította, hogy az csak a baba, mert sehol nem volt kemény, csak ahol a baba megfeszítette a gerincét. a hasfájás se jött elő a múltkori front óta. Viszont szerintem most megint megugrott a hasam. most előre nő, de továbbra se nagy.
A pénzzel úgy jártam, hogy befektettem, de közben eljárást indítottak a cégvezető ellen, így az államkincstár zárolta a cég teljes vagyonát. Most jár le az eljárás 1 éve. Ha meghosszabítják, akkor továbbra is várhatunk...

Ma vettem egy utónévkönyvet. Szeretném már én is nevén nevezni a babámat. Ha valami oknál fogva most születne, azt hiszem Bogyónak anyakönyvezném, mert egyenlőre így becézem... :D
Jó lenne mielőbb megtalálni a legmegfelelőbb nevet.

Többen írtátok, hogy az elenoros pizsik, hálóingek drágák. Én még csak most állok a vásárlás előtt, és fogalmam sincs mennyibe kerülnek. Ti mennyiért láttatok/vettetek?

Tegnap megvolt a nagy börze nálunk. Nagyon vártam már! Erre kuporgattam hónapok óta. Nagyon megérte!!!
Azt hiszem a babának nem kell már ruhát venni tavaszig. Rengeteg holmit összevásároltam. Szebbnél szebb darabokat. Kevés 56-ost, sok-sok 62-68-ast. Nem tudom hogy fog nőni a baba, de sok 6-9 hónaposra való is van.
A nagy része szinte teljesen új. 200-300 forintért vettem bodykat, hosszú ujjú pólókat, rugikat, plüss kardigánokat, nacikat, overálokat 600-1000 forintért, zoknikat, harisnyát 50-100 forintért, kisruhákat 500-ért, kissapkákat 200-300 forintért, brendonos rugikat, hálózsákokat 500-ért. vettem néhány kocsicipőt, meg egy cuki kiscsizmát 300-ért, együtteseket 300-500 forintért.
Mindent turis ár alatt sikerült megvennem. Ezen kívül vettem babamérleget 7.500-ért, sérülésmentes, szinte új. 20 kg-ig használható. Vettem bright starts pihenőszéket, tommee tippee, bontatlan, teljesen új cumisüvegeket etetőcumival, fedővel, törölközőket, textil kifogókat, kádállványt, Aventes tejtároló poharakat fedővel, teljesen új ágyneműt (paplan, zsebes tároló, íves rácsvédő), pelenkatartós szemetest 3 db utántöltővel, az eredeti áruk töredékéért. A használt dolgok is teljesen újszerű állapotúak.
Megérte gyűjtögetni erre a börzére... :)
Kiságyat meg babakocsit nem sikerült találni. Babakocsi nem volt csak nagyon fiús, a kiságyat meg elpackáztam. Eladták, mire rájöttem mekkora üzlet lett volna. rácsos íves kiságy volt a végén díszítéssel, kókuszmatraccal, baldachinnel, tartóvassal, ágyneművel 5000-ért. Mire kapcsoltam, a csaj már el is adta. De ezt leszámítva is jó börze volt. :D

Holnap cserélik az árukészletet a kedvenc turimban, megyek és nézek magamnak is valamit. A hasam már nem nagyon fér el a kisebb kismamanacikban, de még nem elég nagy a nagyobbakhoz... :)
A megtakarított pénz maradékát magamra költöm. :)

Holnap megyünk 4D-re. Már alig várom, hogy lássam a kicsikénket. Annyira kíváncsi vagyok rá. Hallani fogjuk a szívverését is! (még nem hallottam.) Addig még beszélgetek vele egy kicsit, hogy szépen mutassa meg mindenét. :)

Eldöntöttem, hogy új légzésfigyelőt veszek (angelcare AC401), és mellszívót is újat veszek. Viszont olyan sokfajta van. A kéziben gondolkodok. Mit ajánlotok???

Üdv mindenkinek!
Bogi
<img src="http://lbdf.lilypie.com/5stkp1.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Pregnancy tickers">
ether
Cegléd
 
 


Jesszus, mennyit írtam!
Bocsi a kisregényért! :oops:

<img src="http://lbdf.lilypie.com/5stkp1.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Pregnancy tickers">
ether
Cegléd
 
 


Lányok! Vigyázzatok a beteg gyerkőcökkel - nyomassátok a C meg D vitamint, segíthet!

Zuzmi
Jobbulást a kiscsajnak! Nem baj, hogy a doki nem írt fel gyógyszert, csak gondolom, már túllennétek rajta! Reméljük, gyorsan kikúrálod!

Babeeke
A fiaim is aktívabbak este lefekvéskor, ilyenkor kicsit dumálok nekik, hogy most alvásidő van! :)) Tök jó, hogy meg van a lakás, gratulálok! Kitartás a továbbiakhoz! :) Mikor költöztök? És merre van az új lakás, ha szabad kérdezni?

Andi
Még nem csatlakoztam a klubhoz, valamikor hónapokkal ezelőtt szóba került a dolog, de akkor még nagyon korainak tartottam. Ha küldessz meghívót, megköszönöm! :)
Húúú, hogy nő a bébid! :) Már egy kiló! Én holnap megyek a doktornénimhez, ő szokta a súlyukat is nézni, úgyhogy én is nagyon kiváncsi vagyok, mekkorák a srácok.

Ether
Jobbulást neked/nektek is! Nem semmi a történet, nincs könnyű dolgod így, hogy "anyuka" ellened dolgozik!
Ez valami óriási börze lehetett - legalábbis az ittenihez képest, mert rengeteg mindent sikerült beszerezned, nagyon ügyi vagy!

Kismama felsőket nekem is néznem kell már, mert eddig a téli pulcsikat sikerül ráhúznom a pocakomra, de most, hogy jön a jobb idő, azok már túl melegek lesznek... Lehet, hogy holnap a doki után körülnézek fehérváron kicsit. A nadrág, amit az Elenorban vettem, még kitart - a varrónő mondta, hogy elkísérhet akár végig is, na ez akkor elég furának tűnt, de igaza lehet! :D
Délelőtt megyek a terheléses cukor leltért, nagyon kíváncsi vagyok már, milyen lett az eredmény!
thimmy
Gárdony
 
 


Sziasztok!
Ether! Nagyon ügyi voltál a börzén! :) Sajnálom,hogy beteg vagy! Jobbulást! Nem értem azt az anyukát,hogy nem érdekli a beteg gyereke!? Nálunk most szerdán lesz 1 hete,hogy beteg a Lili,de én folyamatosan szívom az orrát a kezdetektől,mert gyorsan rámehet a fülükre,ha nincs kitisztítva rendesen az orruk. Tud orrot fújni rendesen,de az orrszívó a legjobb és ha nem felügyeli az anyuka akkor a gyerek elmismásolja az orrfújást. Szóval ez igenis nekünk a szülőknek a dolga hogy odafigyeljünk a gyerekünkre! Mindig felháborít az ilyen felelőtlen szülő! Egyébként Lili ma már jobban van. Már tegnap sem köhögött annyit,láza sincs már. Még az orrdugulás megvan,de kezeljük! Ezen a héten mindenesetre még nem viszem oviba,nehogy összeszedjen még ott valamit aztán visszaessen!
Thimmy! Az én gyerekeim minden ősztől tavaszig szedik a c-vitamint és gyerekeknek való multivitamint,de még így is megtalál minket a betegség! :( Pedig én már a legdrágább vitaminokat is megvettem nekik,de nem sokat érnek!
Cipőt egyébként én úgy tudom,hogy 3 éves korig a legfontosabb a gyógycipő,mert addig alakul a kicsik lába! Bár én még most is siesta csizmát vettem mindkét gyereknek a télre,pedig Lili már lassan 6 éves lesz. Én nagyon szeretem a siesta márkát,mert amellett hogy gyógycipő még nagyon jó minőségű is és szépek is!
Haskeményedés! Tegnap nekem is volt mire hazaértünk a dokitól. El is fáradtam rendesen tegnap,úgyhogy nem is csodálom!
Andi! Azt hiszem maradok a naponta 1 calciumnál,mert tegnap elfelejtettem bevenni és reggel olyan szintű vádligörcsöm volt,hogy még a férjem is felébredt a jajgatásomra. Ennyire durva még nem volt! Teljesen egy csomóba állt az izom a vádlimban és még most is fáj. Most egész nap nyújtom az izmot a lábamban.
Babácskám éjjel olyan bulit rendezett a hasamban,hogy felébredtem rá! Nagyon be volt indulva! :)
Kismama felsőt nekem is kell vennem,mert már kilóg a hasam a felsőimből! Sőt a csípőm is kiszélesedett,úgyhogy nem sokáig jönnek ráma kismamagatyáim sem! Ezzel a terhességemmel vagyok a legtöbb súlyú,úgyhogy nem ihiszem hogy kitartanak a gatyáim a végéig. Majd valamit kell néznem! Pedig még csak 4,5 kilót híztam eddig. A java még úgy is csak most jön.

Kép
Kép
Kép
zuzmi
Ausztria
 
 


Zuzmi
Örülök, hogy Lili jobban van, de megértem, hogy a héten még nem viszed oviba. Vitaminok - valószínűleg csak bizonyos fokig felelősek az egészségért, emellett még nagyon sok minden közrejátszik...
Ilyen lábgörcsöm nekem is volt három hete, és nekem a férjemet kell felébresszem, hogy segítsen, mert nem érem el a vádlimat. Szörnyű volt, én már sírtam elkeseredettségemben. De szerencsére azóta nem volt egy sem! Lekopogom! :lol:

Szegény Dávid a pocakomban hosszú percek óta csuklik - olyan rossz, hogy nem tudok segíteni neki.

Meg van a terheléses cukor eredményem:
Úgy írták, hogy glükóz plazmából: 4,6 (ref.: 3,8 - 6,0)
Glükóz 120 perc 5,1 (ref.: 4,1 - 7,8)

Az első érték lehet a 0 perces? Mert hogy kétszer vettek vért. De ahogy látom, mindkét érték határon belül van :D Legalább emiatt nem kell aggódnom! :D
thimmy
Gárdony
 
 


Thimmy!
Emlékszem amikor írtad a lábgörcsödet! Nem egy kellemes dolog az biztos! :(
Örülök,hogy jók lettek az eredményeid!:)
Csuklás miatt ne aggódj! Teljesen természetes ez a babáknál!
Nekem is sokat csuklottak a hasamban! :) Legkisebb pocaklakó még eddig nem csuklott,de biztos fog ő is! :)

Kép
Kép
Kép
zuzmi
Ausztria
 
 


Az uh méretek alapján ma vagyok a 200. terhességi napon és 80 nap van hátra :)

Bogi:De sajnállak téged és a párod kislányát is! Remélem mielőbb meggyógyulsz! Milyen anyja van ennek a kislánynak? És az ilyen nők gondtalanul szülnek, miközben a meddőségi centrumok tele vannak olyan nőkkel, akik mindenüket odaadnák egy gyerekért. Nagyon igazságtalan az élet!
A DM kuponokhoz először ia igényelned kell egy DM kártyát. Bármelyik üzletükben, de azt hiszem a neten is megteheted.
Sajnálom a pénzügyeidet. Remélem mielőbb visszakapod!
Szoptatós hálóinget én innen fogok rendelni, 1790.ért itt a legolcsóbb:
http://szegedi.boltaneten.hu/kinalat/6_ ... oing_m_es/

A börzén nagyon jó vásárt csináltál! A kókuszmatracot ne sajnáld, mert azt jobb újonnan megvenni. Nem tudhatod, h rápisilt-e az előző baba. Ha igen, akkor a matrac belseje csúnyán bepenészesedik és nagyon fertő lesz. Nem drágák az új kókuszmatracok, ki lehet bírni.
Várjuk a 4d-s beszámolót és a képeket is!

Thimmy: hozzáadtalak a csoporthoz!
A te fiaid mekkorák, mit mondtak?
Tökjó a cukor eredményed! Az első az éhgyomri.
A csuklás miatt ne aggódj, az csak jót jelent. A baba edzi a tüdejét ilyenkor.

Zuzmi: örülök Lilinek!
Nem is hallottam még a Siesta cipőről. Örülök a tippnek.
Csak 4,5 kilót híztál? Jó neked! Én már 8-nál járok, habár nekem is nemrég lódult meg a súlyom.

Ti hogy bírjátok ezt az időjárást? Én tiszta kóma vagyok. Tegnap este az én méhemben is nagy buli volt :)
Megint fáj a jobb oldalam, szerintem nagyon elnyom ott valamit a kicsim.

Kép


Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
andi565
Budaörs
 
 
 


Sziasztok!
Andi! Én is örülnék a 4,5 kilónak,ha nem 70 kilóról indultam volna neki a terhességnek az én 154cm-emmel. :) Jó, azért így is örülök,hogy nem a duplája jött fel eddig,de jól tudom,hogy a java még csak most jön! Nem nagyon szeretnék 80 kg felé menni,de koplalni nem fogok! Sosem tettem terhesség alatt én mindig azt eszem amit megkívánok. Persze ha rossz lesz a cukoreredményem akkor diétázok majd,de addig nem vonok meg magamtól és a kicsimtől semmit csak azért hogy ne hízzak el még jobban.

Kép
Kép
Kép
zuzmi
Ausztria
 
 


Köszi, Andi, jártam pár percre a facén, de a csoportot most nem néztem, majd később visszanézek...

Voltam ma a doktornénimnél! Az egyik baba 950-1000 g, a másik kicsit kisebb, 850-900 g körül van. A dokinő szerint nincs 10 % különbség a kettő között, úgyhogy ez jó, és a koruknak is megfelelő a méretük. Mocorogtak rendesen :lol: :lol: Egyikük most fej- a másik faros fekvésű :lol:

A cukrom tökéletes, a vasam miatt kicsit aggódunk, de reméljük, a szurik megteszik a magukét (hétfőn reggel megyek újra, lesz egy vérvétel és utánna elvileg a következő vas szuri) - ilyen értékekkel nem is fekhetnék műtőasztalra. Méhszáj zárt, minden más szupi! :)

Viszont a dokinéni figyelmeztetett a hétvégi frontra - a szülőszobán már most érzik! Mostantól napi 3x2 magnerotot kell szednem, ha görcs lenne, azonnal kettőt bevenni, és ha egy órán belül nem múlik, irány a szülőszoba! :roll: :shock: Hát mit mondjak, ez kicsit megijesztett - de a dokinéni szerint inkább legyek képben, minthogy hirtelen meglepődjek.

Nekem, mióta babás vagyok, nem volt semmi görcsöm, remélem, most is elkerülnek! Ugye azt nem lehet összetéveszteni a keményedéssel? Olyan lehet, mint a mensis görcsök?
Mindenesetre sokat fogok feküdni és pihenni, és ezt javaslom mindenkinek!!!

A súlyom folyamatosan kúszik felfelé :lol: most 51 kg vagyok, az 7 kiló hízás. A pocakom viszont 94! :shock: cm, szinte egy centit nő hetente. Többen kérdezik már, mikor szülök meg? :lol: Látni kéne a fejüket, amikor mondom, hogy még legalább két hónapot ki kéne húznom :lol: Aztán, ha úgy adja a szitu, elárulom a nagy titkot, hogy két babát várok :lol: :lol:
thimmy
Gárdony
 
 


Sziasztok!

Most csak egy pillanatra ugrottam be, később jövök olvasni és írni.

thimmy, nem tudom hogy álltok babakocsi ügyben, de találtam egyet:
http://www.jofogas.hu/bacs_kiskun/Graco ... 718430.htm

Üdv mindenkinek!
Bogi
<img src="http://lbdf.lilypie.com/5stkp1.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Pregnancy tickers">
ether
Cegléd
 
 


Thimmy, még egy dolog. :)

http://www.jofogas.hu/csongrad/56_os_ba ... 713151.htm

Üdv: Bogi
<img src="http://lbdf.lilypie.com/5stkp1.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Pregnancy tickers">
ether
Cegléd
 
 


ether
Cegléd
 
 


Sziasztok!

Jövök én is egy kicsit.Már rég irtam csak olvasgatni volt energiám.A diéta megy szépen.Voltam dokinál meg nem vizsgált de szivhanhgot halgattunk azt mondta szép erős fiús szivdobogása van a babónak.A cukorra annyit mondott hogy ez még nem olyan vészes és hogy szépek az értékeim.Eddig az 1 hét alatt csak 1x ment fel 7,1-re de szerintem elszámoltam valamit és ezért.Tök jó mert azért néha egy kis bünözés is belefér úgy hogy fel sem megy tőle a cukrom.Vettem diabetikus nápolyit meg töltött kekszet és a vacsim mellé napi 1 belefér :lol: Milyen kis dolgoknak tud az ember ilyenkor örülni.

Thimmy!

Jó nagyok már a babáid.Akkor nekünk mekkora lehet most?Már nagyon várom a következő uhut ami 6 hét múlva lesz majd,hogy mekkorának saccolják.Szupik az eredményeid.A vason meg csak segitenek valahogy.Mostmár jön a friss spenót sóska egyél sokat nyesen mert az nagyon jó rá.

Én 7 kiló hizásnál tartok de a diétával valószinü nem is nagyon fogok többet hizni jó lenne egy 86-87-nél megállni persze abba már mindenféle dolog számitson bele a baba a lepény a viz.

Jajj lányok én már annyira várom,hogy megszülessen ez a csöpp ember.Olyan kiváncsi vagyok milyen lesz a haja meg mindene.Hasonlit e majd Matyira?

Zuzmi!

Örülök hogy jobban van a lánykád!Igazad van hogy még nem viszed oviba én sem vinném.Mostmár reméljük vége lesz ennek a hülye időnek és nem lesznek annyit betegek.Csuklani még én sem éreztem a babát pedig Matyi annó nagyon sokat gyakorolt :lol: Viszont annyit mozog hogy kész vagyok tőle.Egyfolytában táncol.Szerencsére éjjel elég keveset érzem inkább nappal van fent.Tudja a rendet mondtam neki hogy én éjjel aludni szeretek a legjobban és ehhez tartja is magát :lol:

Csajok!

Mostmár lassan ideális lesz a dolog.Valahogy meg kéne oldani hogy tudjuk egymást értesiteni ha elkezdenek érkezni a babák.Kellene egy táblázat vagy valami hogy tudjuk egymás telefonszámát és tudjunk szólni ha valami esemény van.

Bogi!

Nagyon ügyi voltál a börzén.Mi még nagyon kevés dolgot vettünk egyenlőre.Már elhoztuk Anyóstól is a babaruhákat de még be vannak zsákolva.Olyan fura hogy ilyen pici volt Matyi.
gtimi83
Győr
 
 


Sziasztok!
Voltam dokinál ma! Hát kicsit megijesztett,mert azt mondta hogy kicsit nagy a baba. 1100 grammra saccolta a gép. Igaz csak a fej átmérőt és a has átmérőt nézte,ebből kalkulált valahogy. Persze tudom nem pontosak ezek a mérések,de azért megijedtem,mert nem szeretném ha nagyon óriási lenne a baby. Bár a fiamnál is ijesztgettek,hogy milyen nagy lesz aztán mégsem jött be nekik. Mindenesetre a 30. hét körül elmegyünk megint egy 4D-re. Jövő héten megyek cukorterhelésre is,aztán már csak 2x kell dokihoz mennem és jöhet a szülés. :shock: Kicsit már kezdek parázni,mert tudom mi vár rám!

Kép
Kép
Kép
zuzmi
Ausztria
 
 


Sziasztok!

Thimmy, tényleg nagy volt a börze, a ceglédi sportcsarnok tele volt árusokkal.
örülök, hogy a cukroddal minden rendben, és remélem, hogy a szurik gyorsan helyrehozzák a vasadat.
Szép nagyok a babáid, főleg, hogy ketten vannak. szerintem a 7 kiló hízás se sok. ebből azért már jó 3 kilót számolhatsz a babákra, ha nem többet. :)
remélem jól fogod bírni ezt a frontot, mondjuk ezt mindenkivel kapcsolatban elmondhatjuk. Látom mindenki megküzd az időjárással. mondjuk az én babám ilyen időben nagyon nyugis, de engem mégis iszonyatosan megterhel és elnyom a sok eső.

Nem tudom milyen görcseink lesznek, de nekem az elején nagyon sokat voltak mensi szerű görcseim. A doki is, meg a védőnő is azt mondta, hogy az rendben van. Akkor nőtt a méhem, meg a szalagok.
Mostmár nem sűrűn fordul elő, de nagy ritkán érzem. olyankor mindig megugrik a hasam mérete is, tehát tényleg nőnek bent a dolgok. :)

Én két napja figyeltem fel rá, hogy csuklik a baba. Este is észrevettem, meg reggel is. az ágyban feküdtem a hátamon. olyankor érzem a legjobban. ahogy a hasamra raktam a kezem, éreztem az ütemes mozgást. nagyon gyengén lehetett érezni, ha nem a hátamon fekszem, lehet nem is éreztem volna. olyan kis cuki ez a bébi!!! :D

Zuzmi, örülök, hogy Lili jobban van. Remélem mostmár szépen helyrejönnek a gyerkőcök, és egészség lesz nálatok. :)
Én is szeretem a siestát. szép modellek vannak, és ezt is ki lehet fogni nagyon jó áron. tavasszal vettem a csajnak egy csizmát 6 ezerért (18 ezer helyett), egész télen ezt hordta, és ráadásul gore texes, nem engedi át a vizet. Érdemes figyelni az Auchant is, mert ott 4 ezerért meg lehet venni a 10-12 ezres modelleket is.
Gratulálok a 4,5 kilóhoz. Úgy látom eddig te állsz a legjobban. :)
Én hétfőn megyek a védőnőhöz. Akkor derül ki mennyi az annyi, de szerintem megint sok szaladt fel.

gtimi, örülök, hogy minden rendben a diétával. Ügyes vagy, hogy még a bűnözés is belefér. :)

kedden megvolt a 4D. Babócánk nagyon nem akarta megmutatni a kis arcát. fél óra alatt jó alaposan átnéztük, mindene rendben, a méretei alapján pont annyi idősnek számolta a gép, amennyi volt. veséje, nyelőcsöve működik, gerince zárt, az erek rendben vannak, a vér és oxigénellátás mindenhol jó. Végre hallottuk a szivecskéjét is. :) A súlya kb. 1 kg. :D
A kis kezecskéit nagyon nem akarta elvenni az arca elől, így elküldtek sétálni egy fél órára, és utána még jó 25 percet nézegette a doki. Szerencsére a kis drágánk meggondolta magát, és szépen letette a kezét, így megörökítettük a kicsi arcát. Ásítozott szegénykém egyfolytában. Aztán a kezecskéjét elkezdte felfelé tolni az arca elé, és olyan 20 perc múlva teljesen belefordult a lepénybe, és úgy feltette a kezét, mintha a bújócskánál ő lenne a hunyó. Olyan jókat derültem rajta. Nem győztem dícsérgetni, olyan ügyes kislány volt. :)

Szerdán sikerült a turiban beszerezni jó néhány felsőt, meg egy farmernacit is. Azt hiszem magamnak se kell már ruhát venni. :)

Ma egy kis szülői segítséggel vettem magamnak egy szoptatós fotelt. már most imádom. Jó kényelmes, és mivel nekünk nincs kanapénk, így legalább mostmár van hova bekucorodnom. :)

Kép szoptatós fotel

nem tudom a babával mennyit fogom használni, de azt hiszem ha csak egyedül ücsörgök benne, akkor is megérte az árát. 45 ezer volt, és semmi hibája. élvezem nagyon... :)

andi köszi a linket a hálóingről, majd körülnézek az oldalon, és a DM-s kártyát is megcsináltatom. :)

Üdv mindenkinek!
Bogi
<img src="http://lbdf.lilypie.com/5stkp1.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Pregnancy tickers">
ether
Cegléd
 
 


Ether!
Nagyon ari vagy a linkekkel, köszi, megnéztem őket. :lol: Babakocsit olyat szeretnék, ahol a gyerekek egymás mellett vannak, újszülött kortól használható, legyen hozzá mózes, legyen megfordíthetó a tolókarja, és a kerekei bolygósíthatók - namármost ez egyenlőre úgy tűnik, túl sok kívánság egyszerre. Egy Takko duo kocsit láttam, ami már majdnem mindent tud, csak a kerekei nem bolygósíthatóak - gyerekes kismamik, ez szerintetek nagyon gáz? Ti milyet használtatok korábban?

Egyenlőre tök jól érzem magam - remélem, Ti is! :lol: Pihengetek, úgyse lehetne sehova menni, az itthoni dolgokat meg csak szép lassan intézem...

Ether
A 4Dn tök rendik voltak veletek, hol csináltattátok?
A fotel tök szupi, biztos jó lesz majd ücsörögni benne! :)
Én egy olcsóbb heverőt szeretnék a babaszobába, hogy ha úgy alakul, le tudjak feküdni ott :)

Gtimi
Tényleg nagyon ügyi vagy a diétával, csak így tovább!!! :lol: Az, hogy a doki nem vizsgált meg, azt jelenti, hogy nem is nézett uhuval? :shock: Furi, nekem mindig csinál.
Az adatgyűjtés jó ötlet, páran ugye a fészen is ismerjük már egymást, az is jó kapcsolattartásra, de egy-egy sms, vagy telefon, ha jönnek a babák, jó lehet! :lol:

Zuzmi
Hűűű, Te már a szülésre gondolsz? :shock: :D
Én meg amiatt ilyedtem meg kicsit, hogy az egyik baba kisebb - erre újra rámért a dokinéni. Valahogy az a megérzésem, hogy ez a pár deka adódhat abból is, hogy épp tele van-e a pocakjuk, vagy nem. Vagy ez hülyeség? Mert nyelik a vizet és pisilnek, meg már működik a veséjük és a gyomruk is úgy tudom. Valaki? Vélemény?
thimmy
Gárdony
 
 


Sziasztok!
Thimmy!
Bizony,nekem már egyre többször eszembe jut a szülés! :shock:
Örülök,hogy te ilyen fitt vagy még! :) Én már nem mondhatom el ezt magamról. :( Sajnos már jön elő,hogy itt fáj meg ott fáj. Most pl szerintem a babám nyom valami ideget mert a szeméremcsontom néha úgy fáj,hogy nem tudok lábra állni. A hátam is már kezdi feladni a szolgálatot. Szóval én már nem érzem magam valami fittnek! Ráadásul mindig fáradt vagyok. Na mindegy nem panaszkodni jöttem. :)
Én is találtam nektek babakocsit. :) Nem tudom mennyit szántok rá,de ez pl egy szép állapotú és majdnem minden kritériumodnak megfelel. :)
http://www.willhaben.at/iad/kaufen-und-verkaufen/baby-kind/verkaufe-firstwheels-city-twin-zwillings-geschwisterwagen-aehnlich-wie-bugaboo-55750964?adId=55750964

Ezen az oldalon tudsz nézni babakocsikat. Lehet,hogy olcsóbban ki tudsz fogni egy drágább minőségű babakocsit mint otthon. Én nagyon sok mindent találtam már itt magunknak. Szuper oldal.
http://www.willhaben.at/iad/kaufen-und-verkaufen/marktplatz?sort=1&keyword=zwilling+kinderwagen&page=2

Kép
Kép
Kép
zuzmi
Ausztria
 
 


Ja és még akartam írni,hogy amiatt ne aggódj,hogy az egyik babád kicsit kisebb. Ez normális ikreknél ha jól tudom és hát nem lehetnek egyformák. Egyik ember sem az még az ikrek sem. Addig amíg ilyen kicsi különbség van köztük addig szerintem nem kell aggódnod! :) Teljesen egészségesek a babáid ne aggódj! :)

Kép
Kép
Kép
zuzmi
Ausztria
 
 


Ether!
Köszi, Lili már meggyógyult. Hétfőn megy is már oviba.
Bizony én is nagyon szeretem a siestában hogy vízálló is. :)
4,5 kg. Hát igen,lehet hogy eddig én híztam a legkevesebbet,de a kiinduló súlyom az nem kevés.... :(
Nagyon szuper ez a fotel! Biztosan nagyon kényelmes! :)
Képet nem tudsz rakni a kicsi lányodról? Szívesen megnézném! :)

Kép
Kép
Kép
zuzmi
Ausztria
 
 



Bocs Thimmy! nem akarok tolakodó lenni de úgy szeretnék segíteni neked! Én annyi kocsit találok itt! :)
http://www.willhaben.at/iad/kaufen-und-verkaufen/baby-kind/teutonia-zwillings-geschwisterwagen-56175520?adId=56175520

Itt van sok:

http://www.willhaben.at/iad/kaufen-und-verkaufen/marktplatz?keyword=geschwisterwagen

Na most már eldugulok! :lol:

Kép
Kép
Kép
zuzmi
Ausztria
 
 


Zuzmi!
Nagyon édi vagy! :lol: De tényleg! Szuper az oldal, amit linkeltél és a babakocsik is nagyon jók. A választék is mintha nagyobb lenne, mint itthon - ott több iker születik? :) Picit beszélek németül, de a többit a fordítóprogram is megoldja. :) Gondolom, a különbség nem csak az árban, hanem a minőségben is meglátszik! A 200 € körüli ár még bele is férne, de a szállítási költség elég magasra rúgna Ausztriából :oops: :? Én meg mindenféleképpen látni szeretném személyesen (a vétel előtt) a kocsit, mert bármennyire is korrekt az eladó, mégiscsak az a biztos.
Ezért nézem az itthoni oldalak közül inkább a Vaterát, mert a szabályzata annak a legszimpatikusabb.
thimmy
Gárdony
 
 


Thimmy!
Én sem vennék úgy meg semmit,hogy nem nézem meg előtte. De pl ha találnál egyet niederösterreich környékén,az azért még közel van a határhoz. Bocs,de most hirtelen nem tudom,te merre is laksz. Ha messze a határtól akkor nem érdemes idejönni babakocsiért,de ha nem akkor lehet megéri kicsit kirándulni. :) Közben meg meglátogattok minket! :wink: :)

Kép
Kép
Kép
zuzmi
Ausztria
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?