Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Bocsánat, hogy csak úgy Rátok török!
Szeretnék egy távmunkát a szíves figyelmetekbe ajánlani!
Köszi, hogy megnézitek!http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/show.cgi?tpc=118983&post=436153#POST4361 <http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/show.cgi?tpc=118983&post=436153> 53
Buda Krisztina
mazsola_muzsika
 
 


Sziasztok!
Minden rendben. Láttam dobogni a szívét. Ő nem olyan virgonc, mint Lili volt. Lili meg sem állt, állandóan mozgott.
Most megnyugodtam. Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Bogi!
Látod minden rendben!! Örülök, hogy megnyugodhattál!!!

Kép
Kép
Kép
constanze
 
 

 
 

Bogi!Nagyon örülök én is!
Lina
flina
 
 


Sziasztok!

Hajrá Bogi, drukkolok és örülök, hogy minden rendben!

Afonya, akkor nem maradtam le semmiről, de nagyon sajnálom, hogy nincs rá érdeklődés. A barátnőm azt mondta, hogy a Gy. Házában egy óra játszóház (v. mi) 700 Ft, szóval, nem csodálom, hogy nem tolonganak a mamák a picikkel!
Régóta töröm a fejemet valami foglalkoztató-féle szervezésén, ami reális áron kínál lehetőséget, ne adj' isten még szakemberekkel is felvértezve. Ez a Mazsola muzsika érdekel, úgyhogy jelentkeztem. Majd mesélek, ha valakit érdekel.

Minden jót,

*Dirtha
dirtha
 
 


Ja, még egy hír:

a lassan 16 hónapos fiam belepisilt a bilibe, sőt, most már minden este megteszi, de előfordult, hogy reggel abba intézte el a nagy dolgát is!! Kép Gyakran megmutatja már, ha műsoros a pelus, persze utána mutogat már. Lehet, hogy nem nagy szám, de tökre nem számítottam még rá, hogy idáig eljutunk ennyi idősen! Büssssssssszke vagyok!!! Kép

Jó éjt,

*D.
dirtha
 
 


Sziasztok!
Bogi örülök,hogy minden rendben a babával! Kicsit aggódtam miatta azok alapján amit írtál.
Piros! köszönöm az E-mailt végre elolvastam mi volt Veletek.Elég hajmeresztö!!!Örülök,hogy végül minden jó lett.
Azóta lezárták az osztályt,és10- 11, du 14-15 -ig van csak látogatás.Állítólag a kórtermekbe sem lehet majd bemenni.kíváncsi vagyok,mennyire lesz szigorú ez a dolog! Bár tényleg fárasztó volt mindig az a sok ember.Pénteken be is ugrom a szülésznőhöz,megpróbálok kikuncsorogni egy protekciós egyágyas szobát.Remélem összejön!Elég leszitthon éjszakázni!
Rengeteget keményedik a hasam,ezek már rendes "jóslók",néha mozdulni sem tudok.Kiváncsi leszek mikor jön el a mi időnk!
Szurkoljatok!
Sziasztok!
Judit
fanniflóra
 
 


Bocs!Vali köszi a Karácsonyi lapot!
Majd írok Is egyszer!
Judit
fanniflóra
 
 


Sziasztok!

Bogi!

Nagyon örülök, hogy minden rendben van Veletek! Nagyon számítok a bölcsire, amit majd alakítunk a telepen a csimotáinkból!

Flina! Írd meg légy szíves mi ez a készítmény, mert nekem Infacolt és valami angol vizet javasol a védőnő, de nem nagyon hiszek a dologban. Ráadásul a köldöksérve miatt sírni sem nagyon akarom hagyni, nehogy rosszabb legyen. Persze hallgatni se szívesen hallgatom.

Áfonya!

Ez nem könnyű időszak. Én a páromat küldtem az elsővel is beszoktatni, mert nekem majd meghasadt a szívem, annyira tudott sírni Anna. Most a legkisebb miatt nem én szoktatom a Sárát sem, de nem is bánom. Nehéz elhinni a gondozóknak, hogy amint kiteszed a lábad a legnagyobb sírás is nyomtalanul eltűnik és igenis jól érzik magukat. Sárával már annyiban más a dolog, hogy látja Annán, hogy reggel elmegy a suliba és délután hazajön és vonzza a nagylányság. Persze rá is játszottunk. Kapott még bölcsis táskát is.

Összességében nagyon pozitív változásokat hozott a bölcsi az első gyerekünk életébe is: sok ahsonkorú játszótárs, csomó mondóka, foglalkoztatás egész napon át. Ami nekünk nagy könnyebbség volt az a rendszer, a napirend, ami nekünk nagyon hiányzott előtte. Gyakorlatlan szülőként a könnyebb ellenállás felé mentünk és hektikus, véletlenszerű volt a napunk addig. A bölcsiét meg csak be kellett tartani hétvégén is és kiszámíthatóbb lett az élet. Sárát már kezdettől a bölcsis rendnek (reggeli-levegőzés-tízórai-játék-ebéd-alvás-játék/séta-vacsi-fürdés-alvás) megfelelően szoktattuk.

Az ovi megismerése után áldottam a szerencsénket, hogy bölcsivel kezdtük a közösségi létet. Itt még nincsenek elvárások sem a szobatisztaság, sem az önállóság tekintetében. Kedvesek a gondozónők és nem derogál nekik akár ölbe is venni és személyreszabottan vigasztalni/foglalkoztatni a gyereked. Igaz, meg is tehetik, mert elméletben is max. 6 gyerek jut egy gondozóra, de sosem teljes a létszám. Nálunk megcsinálták, hogy a rosszalvó Annának mellékuporodva végigmesélték a csendespihenőt napokon át, amíg meg nem nyugodott annyira, hogy elaludjon a bölcsiben. Az oviban ugyanerre a kezdeti szorongásra csak ráparancsoltak, hogy maradjon csendben az ágyában.

Én úgy tervezem, hogy Dávid is bölcsis lesz,ha betölti a második életévét.

Fanniflóra!

Ideális szülést és kórházi tartózkodást kívánok!Nem tudom mennyire fog bejönni az új látogatási rend (én legalább az egyik időpontot azért munkaidőn kívülre tettem volna, hogy az ismerősök látogatását le lehessen tudni a kórházban, ahol legalább vendéglátóként nem kell kitenni magadért), de megszorítás mindenképpen kellett.
Reméljük neked minden összejön. Nekem egyébként a kórházban a WC papírülőke nagyon bejött, ne felejtsd ki a csomagodból.

Most rohanok aludni, amíg lehet.

Jó éjt!

Piros

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Piros! A gyógyszertári készítményünknek nincs neve- csak 46-os számot adtak neki. Állítólag 2 féle ilyen készítmény van. Nálunka z Infacol, csak egy ideig hatott. Az angol víz, még kevésbé jött be.
Sziasztok
Lina
flina
 
 


Sziasztok!

Bogi, örülök én is, hogy jól van a baba. Mennyi is lesz a korkülönbség a két babóca között? Nemét megkérdezitek majd?

Lányok! Krisztinával mi újság? Nem mostanában van kiírva?
andisz
 
 


Hát ez az! Mindig kiakadok ezeken a gyógyszertári készítményeken. Leadod a receptet és a kiadott tégelyen csak annyi van, hogy gyógykenőcs. Nem tudod, hogy mit is kensz a gyerekre. Sőt, ha egy másik dokinak el akarnád mesélni, hogy mit kaptál eddig, csak annyit tudsz mondani, hogy valami gyógykenőcsöt. Így a legnagyobb jóindulattal sem tud arra választ adni, hoyg használhatod-e másik készítménynel egyidejüleg vagy esetleg tök ugyanaz a hatóanyaga, mint amit ő adna. Erre nem vonatkozika fogyasztóvédelem? (puf-puf-puf)

Elnézést a puffogásért, de ez az egyik legfrissebb sérelmem, amin kiakadtam. Mindenestre kösz, Flina, majd rákérdezek a dokinknál, hogy mi lehetett.

Viszont el akartam mesélni nektek egy pozitív kismama-élményemet is! Decemberben beadtuk a családi pótlékra a módosítást a harmadik gyerek alapján. Itthon a netről letöltöttem a nyomtatványokat és a párom bevitte. Eddig ez csak "normál" XXI. századi elvárható dolog, bár máris kellemesebb, mint korábban a személyes ügyintézés kényszere. Azután megjelent a számlánkon egy 4900,- FT-os összeg. Megrémültem, mert ez az egyedüli gyerek után járó összeg. Már heregltem magam, hoyg hogyan fogom kiosztani a hivatalt, amikor felhívva őket közölték, hogy ez csak előleg, hogy addig se legyek pénz nélkül, amíg a hivatal levelez egymással (az előző két gyreket a pestiek fizették és ott kell töröltetni) és amint tisztázták, hogy tényleg három gyerekem van, soron kívül küldik a különbözetet. kellemesen meglepődtem.

Dávid bőg, mennem kell.

Piros

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok lányok!

Ismét a segítségeteket kérném. Azt hiszem megint dokit kell keresnem, mert a Balogh Ildikó sem volt egy jó választásKép Tegnap voltam nála ellenőrzésen, ami annyiból állt, hogy megnézte e hőgörbéimet. Se uh, se vizsgálat, se labor. Semmi! A hőgörbe alapján megállapította, hogy még mindig nincs peteérés (ami ugye, marhára "megbízható" kiindulópont) és újabb gyógyszereket írt fel. Ha ez sem jön be, akkor majd 2 hónap múlva mennem kell(ene) vissza, és ad clostyt. Teljesen olyan érzésem volt, hogy azért vált gyógyszert, mert érdeke felírni azt, amit felírt. Azóta kiderítettem, hogy az egyik gyógyszert (Climen28) klimaxosoknak adják és előzetes kivizsgálás nélkül nem ajánlatos elkezdeni szedni.

Tudnátok ajánlani dokit, akit ismertek és megbíztok benne? Ismeri valamelyikőtök Kelemen Szilárd, Bodai vagy Parány János dokikat?

Válaszotokat nagyon várom és előre is köszönöm!
Vali

Kép
Kép
tacsifül
 
 


Sziasztok!

Bogi,
orulok, hogy minden rendben! Remelem, tobbet nem ijesztget Titeket a PottomKép

Dirtha,
nem is tudtam, hogy a Gy.H-ban is van jatszohaz.
Engem erdekel ez a Mazsola-dolog, irj majd, ha van valami konkretum.
Es nagy gratula Benjaminnak, 16 honap az igencsak karcsuKép a bilizeshez. Nalunk Reka total visszaesett szobatisztasag teren, mikor Mate megszuletett, ugyhogy most pihentetem a temat.

Fanniflora,
en szurkolokKép A baratnom azt meselte, hogy nala kikuldtek a szobabol a latogatokat a tarsalgoba, pedig o csaszaros volt. Szoval remelhetoleg betartjak.

Piros,
koszi a bolcsis tapasztalatokat.
En el szoktam tenni a blokkot a gyogyszertari kevert kenocsokrol, mert azon reszletesen rajta van, hogy miket tettek bele. Anno a borgyogyasz kenocset is igy "szereztem meg" es azota a haziorvos irja fel, ingyen.

Tacsifül,
en a Bodainal /Amorka, igy hivjak a hata mogott a furtjei miattKép/ voltam parszor, ugy ket eve. Szakmailag sajna nem ismerem /az en akkori gondomat korrektul megoldotta az elozo dokimmal ellentetben/, de azt gyanitom, hogy emberileg biztosan maximalisan jo valasztas. Nagyon kedves tipus. Nekem még le is rajzolgatta, hogy mi a gond nalam. Akkoriban kezdte a maganpraxisat, ugy remlik, ezert nem volt elszallva magatol. Tobbieket csak hallomasbol ismerem.

-Afonya
afonya
 
 


Szia Vali!

Na rászántad magad a férfi dokira?

Szerintem a Bodai is jó választás, de ott az én dokim, a Likár Zsolt, DE A TÖBBIEK IS biztos mondanak valakit.
A Bödecs Péter is jó orvos, ráadásul UH-s szakorvos.

Dirtha!
Gratulálunk okos és szép fiacskádnak szobatisztaság ügyben!

Andisz!
17 hónap lesz köztük, vagy 16 és fél.
Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz, most fiút szeretnénk Kép

Áfonya!
Én is remélem, hogy többet nem rémísztget minket a pöttöm.

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Hahó mindenki!

Még megvagyok, bár tudom, jól eltűntem, semmi gond.

Andisz!
Igen , asszem én vagyok a a soros, mert jan.25. a dátum, de igazán nem bánnám már, ha esetleg kibújna. Aludni elég pocsékul tudok, a gyomorsavam ugyanis ezerrel tombol a torkomban és sem a Rennie sem a keksz nem segít ilyenkor. Nem baj, legalább treníroz a gyerek az éjszakázáshoz.

Tényleg, ti kiváltottátok a "Várandós mama" csomagot, vagy valami hasonló a neve. Hol? MI volt benne?

Voltam NST-én, jó lett, de valamit ne értek. Az most nézi a contractiot is vagy csak a szívhangot?
Milyen egy jóslófájás?
Nekem szerintem még egy igazi jó kis méhösszehúzódásom se volt. Persze vannak nagyon ritkán amolyan keményedések, de abszolút nem brutális, nem fáj.

Tacsifül!
Én valamennyi dokiról, akit itt emlegetnek, jókat hallottam, a Bodai a barátnőmé is, meg van vele elégedve, de nagyon jó fej, alapos és megbízható a Hillier is, ő egyszer kezelt engem méhszájsebbel, és, ha jól emlékszem Flina orvosa.
Bödecset is szeretem, bár őt csak ultrahangilag ismerem, ő nyugtatott meg a pappgábor (minden tiszteletemmel) baromsága után. Végül is nem rossz, ha a dokid ultrahangos szakorvos is, pláne, ha "C"-és (magas kategória), így egy kézben futnak össze a dolgok.
Én ezt az "egyesítést" (teljesen véletlenül, mert nekem őt úgy ajánlották)a saját dokimmal úgy oldottam meg, hogy ő szülész-nőgyógyász, aneszteziológus, intenzív főorvos. Azt hiszem Piros is dicsérte őt, mert a császárjánál ő volt az altatóorvos. Ha netán valaki EDA-t akar tutira, nem rossz, ha ilyen orvosa van, mert tudtommal Győrben csak akkor kapsz, ha mikor beesel szülni, épp van ügyeletben olyan team, aki alkalmas a beadásra, ha nincs, hiába kérsz. Én úgy tervezem, nem kérek, de sose tudni, ha majd a falat kaparom...

A kórházi látogatási rendet én is megnéztem, nagyon jól sikerült, szerintem:
10-11 és 14-17 a látogatótérben, látogatási időn kívül az előtérben, és soha a kórteremben! Szerintem ez így rendkívül korrekt megoldás, remélem, sikerül szegényeknek betartatni. Végül is, így megoldották azt is, hogy tulképp továbbra is akkor mehet a látogató, amikor csak tud, vagy akar. Szerintem nagyon jó így.

Mit szóltok a Kisalföld cikkéhez? 50,000 egy szülés Győrött????

Még valami! Nyilatkozzatok légy szi' mellszívó ügyben! Kell, nem kell, melyik????

Üdv mindenkinek, asszem bepótoltam a hiányzást.

Krisztina (Chalice)

Ui.: TÁBLÁZATOT KÉRÜNK SZÉPEN!!!
marengo
 
 


Áfonya, ez nagyon jó ötlet! Nem is tudom miért nem jutott eszembe. Köszi.

Szobatisztaság-ügyben nálunk is visszaesés van. a szülés előtt Sára már minden reggel, a délutáni alvás után és fürdés előtt ment a bilire és büszkén "alkotott". Most ha kérem sem megy, hanem közli, hogy a pelusba szeretné. Nem eröltetem, majd a bölcsiben megint lesz csábító minta.

A sok bölcsesség ellenére majdnem megesett a szívem rajta ma reggel, amikor a következőt adta elő sajátos mondatszerkesztésével: "Sára baba nem bölcsibe megy, itthon marad. Utolsó, jó?!" Még az ujját is emelte hozzá, ahogy mi szoktuk az utolsó keksznél, csokinál, stb... Délután aztán én mentem érte és a gondozónő szerint bent nem volt már hiszti és könnyen el is aludt délben.

Majd mesélj a tapasztalataitokról Rékával!

Dirtha! Ez igen!Mi a titok?

Bogi! Szurkolok az egészséges babáért. Lehet, hoyg tényleg fiúcska lesz, ha ilyen lusta... De hamarosan már látható is lesz az ultrahangon, ha jól emlékszem. Akarjátok majd tudni előre?

Edit! Most esett le, ahogy visszaolvastam kicsit, hogy a hármasikreidet már várja egy gyerkőcöd. Róla mit lehet tudni?
Lassan érik az új tábla az új fórumtagokkal és Bogi babájával. Bár remélhetőleg úgyis aktuális lesz hamarosan egy frissítés az új babák miatt. Fióka pl. mára van kiírva, nem?!

Piros

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Egy tabla Fiokanak ajanlva. Penteken irt utoljara, lehet, hogy mar o is babazik?Kép
Ha valaki szeretne bekerulni a tablaba, akkor szoljon am!

Kép

A kerdesekre megvarom a tobbiek valaszait, ne mindig en osszam az esztKép

-Afonya
afonya
 
 


Sziasztok!

Bogi! Akkor olyan, mintha nekem most születne egy kicsi! Én egyenlőre a Bálinttal is nehezen bírok. Borzasztóan eleven.
Nálunk amúgy is függőben van a gólya-dolog, mert férjem külszolgálatra megy.

Emiatt egyedül kezdem el a szobatisztaságra szoktatást, nem tudom mi lesz, kíváncsi vagyok! Egyenlőre még bilink sincs! Kép

Krisztina! Én kiváltottam a Várandós mama csomagot, de már fogalmam sincs mi volt benne! Kép Azt hiszem újságok. Adtak bent a kórházban is egy dobozt, abban is újságok voltak, babanapló, meg ilyesmik.
Nekem "bicikli-duda" mellszívóm van, de igazából sosem használtam. Nem is szülés előtt vettem, hanem amikor úgy volt, hogy Bálintot műtik. Mondtam a férjemnek, hogy a legolcsóbbat vegye, mert csak akkor kellett volna. Aztán végül nem műtötték, így nem kellett. Azóta volt mellgyulladásom, akkor használtam, de tulajdonképpen sosem tudtam fejni. Egy-egy cseppet kipréseltem, és kész. A Bálint ismeri csak ennek a technikáját, ez a lényeg!
Az Aventről jókat hallottam, viszont jó kis ára van!

Áfonya, osztottam egy kicsit az észt, Te jössz! Kép
andisz
 
 


Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a segítséget! Annyit kérdeznék még, hogy a Bodai doktor ultrahangos is? És a Likár Zsolt? Hol van a maszek rendelésük és melyik napokon rendelnek?
Meg tudná valamelyikőtök adni a dokik tel.számát, ahol időpontot lehet kérni? Mail címem: kadekvali@freemail.hu

Köszönöm még egyszer!
Vali

Kép
Kép
tacsifül
 
 


Sziasztok!
Kaca vagyok!21. héten élem át a Picur első mozdulatait.Csodálatos!
Van valakinek élménye, tapasztalata a dr.Parányi Jánossal kapcsolatban? Én hozzá járok, de nem túl barátságos, bár úgy hallottam korrekt és a kritikus helyzetekben is képes dönteni. A Papp Gábor engem is megijesztett az ultrahangon. Hiába kérdeztem bármit nem válaszolt, csak rázta a hasamon az ultrahang fejét. Már teljesen kétségbe estem. Kérdeztem tőle, hogy baj van-e , de arra sem válaszolt. Utána az asszisztens kijött és mondta, hogy nyugodjak meg semmi gond. Honnan tudtam volna, hogy csak alszik a Picur és azért rázza annyira a hasamat? Egyrészt ez az első terhességem, másrészt ha a monitort nem látom és nem válaszolnak a 15. terhességemnél is megijednék. No mindegy, megnyugodtam, mert hallottam a szívdobogását, de azt a 8-10 percet nem szeretném átélni újból.
Aki a Parányiról tud bővebbet meg tudná azt is mondani, hogy mi az az összeg, amit a szülésért kér? Elképzelésem sincs mennyit szoktak ilyenkor adni...Így is nagyon sok a magánrendelésén kifizetni havonta az 5000 Ft-ot!

Várom az Információkat és örülök, hogy valakivel/ valakikkel megoszthatom a gondolataimat és tanácsot kérhetek.

Mindenkinek jó babázást!

Kaca
kaca
 
 


Sziasztok!

Tacsifül!
Én jól szívvel tudom neked a Papp Zsoltot (30/9897870)ajánlani.Minket is ő segített hozzá a hármas ikrekhez.Bár aztán bocsánatot kért,hogy nem így gondolta.Vigyorogtam rajta, mintha ő tehetne róla.Ehhez jó minőségű sperma (az apa!) és én kellettünk.
Szóval engem minden alkalommal megvizsgált, uh is volt mindig.Laborba is küldött.Mikor látta, hogy mi a probléma, megbeszélte velem, felírt gyógyszert.Aztán minden hónapban mennem kellett és legalább uh-n ellenőrizte a gyógyszer hatását.Amikor nem volt jó, elmagyarázta, hogy mi a gond, mi törénik a szervezetemben és min változtassunk.Próbálkoztunk másfajta gyógyszerrel is.Amikor így sem jött össze (kb 10 havi gyógyszerezés után) csinált egy petevezeték átfújást, itt is mindent részletesen elmondott előtte és a vizsgálat alatt is folyamatosan beszélt hozzám. Szerintem rendkívül korrekt, alapos és a megoldáshoz a beteg véleményét is kikéri. Soha nem volt türelmetlen, bármikor kérdezhettem tőle.Ez a terhességem alatt sem változott, sőt most bármikor hívhatom, ha nyugtalanít valami.
Szóval ha gondolod, jelentkezz be hozzá, beszélj vele és ha szimpatikus akkor maradj nála.
Egyébként eddig 5000Ft, januártól 6000Ft nála egy vizsgálat.
Marengo!
Én úgy tudom az Nst szívhangot és méh összehúzodást ( fájást) is néz.
A joslófájás olyan mintha enyhe menstruációs görcs lenne.Talán hasonlít ahhoz, amikor kakilni kell.Az alhasban érzed, sokszor csak olyan nyomásszerű dolog.Nem biztos, hogy érezni fogod.Attól függ, milyen a fájdalom küszöböd.
Mellszívót csak szülés után vegyél, ha úgy látod, hogy szükséges.Dícsérik még a Chiccot is, ez olcsóbb, mint az Avent.
Piros!
A gyerkőcöm egy kisfiú (Dávid) és februárban lesz 8éves.A héten a tanító nénikkel beszélgettem, akik szintén mondták, hogy nagyon várja a tesókat.

Holnap megyünk családilag 4D uh-ra.Szorítsatok, hogy kislány is legyen. Eddig csak "C" baba mutatta meg magát, ő kisfiú és Ákos lesz a neve."A" és "B" baba egypetéjűek, úgyhogy ők vagy lányok vagy fiúk. Így 3 fiúra vagy 2lány+1fiú-ra van esélyünk.

Bogi!
örülök, hogy jól vagytok.Pihenj sokat, az a legjobb gyógyszer!

Kép

Kép
edit73
 
 


Sziasztok!
tegnap voltam orvosnál,azt hittem a jóslók alapján legalább rövidebb a méhszáj de méd mindig 2000.Jobb is ha császárosak a babáim úgy látszik maguktól nem is tudnának megszületni.A fájások komolyak és rendszeresek,de ez a másik kettőnél is így volt!Egyiknél sem értem el a 2 ujnnyit.Hétfőn kezdjük az NST-t,nehogy Ő is a köldökzsinórba legyen tekeredve.Nem jár vki. ott 14.00 után?Beszéltem a szülésznőmmel,engem Ő tud egyedül megnyugtatni.Rosszul alszom,sok a gyomorsav és már a Rennie ízétől is undorodom.A kisebbik éjjel 2-kor kelt,és csak 5-
re sikerült viszafektetnem.Ma terv szerint 8-kor lefeksze,kiváncsi vagyok mi lesz belőle.Jó lenne kipihentem menni a kórházba,elég lesz ott azéjszakázás!
Na majd írok,ha kicsit pozitívabb leszek!
Mindenkinek köszi a szurkolást!
Sziasztok: Judit
fanniflóra
 
 


mellszivo: nekem Medela mini van, fontos volt, h gepi legyen, mert Koni mar csak lefejt tejet kap. Hat decit fejek naponta (hat orankent), es erre ez a kis gep nagyon bevalt. fokozatmentesen allithato a szivoereje, en inkabb alacsony fokozaton hasznalom, es masszirozok hozza. volt Nuk kezi mellszivom is, de az katasztrofa, total kifaradtam, es alig jott valami. Allitolag az Avent Isis is jo, de nagyon draga, akkor mar egy picit tobbet megeri kifizetni, csak ne kelljen kezzel pumpalni... De azt javaslom, elobb kerj egyet kolcson, mert tobb sikerrel szoptato anyanak nem megy a fejes. Hiaba sok a tej, a fejes valahogy mas teszta.
holly
 
 


Edit!

De jó! Akadt egy névrokon a kisfiamnak. Valóban nem aprózzátok el. Így könnyű nagycsaládossá válni :-). Egy 8 éves már igazi segítség lesz a babák körül. Szükség is lesz rá, úgy hiszem. Kíváncsi vagyok, hogy összejön-e a nemek kiegyensúlyozott aránya a családban. Bár az sem lehet semmi, ha négy hapsi kényezteti az embert...

Fanniflóra!
Ez már a "csak szüljek már, mindegy milyen lesz " állapot. Ez a célegyenes! Kitartás!

Mellszívó: valóban egészen más a szoptatás és a fejés. Hiába szoptattam/szoptatom mindhármat gond nélkül, a fejés nekem nem ment. Még leginkább a kézi fejés jött be, csak úgy, eszköztelenül. Azután Dávidnál a PIC miatt kipróbáltam az elektromos mellszívót is. Csak annyit tudok javasolni, hogy az előtejes időszakban ne nagyon erőltessétek az elektromosat, vagy csak alacsony fokozaton, mert könnyen kisebezheti a gyakorlatlan mellet.

Üdv a csapatban, Kaca!

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!

Krisztina, nekem Medela elektromos mellszívóm van/volt, egyszerű a kezelése, két fokozatba állítható a szíváserőssége, egyszerűen és könnyen tisztán tartható.
Szülés után (aki tud szoptatni és van is teje), szóval néhányan azt mondják, hogy nem fejnek, így beáll a tej mennyisége. Ez gyakran így is van, de én arra startoltam, hogy mindig kiürítsem a mellemet, mert szerettem volna lefagyasztani a tejcit, hogy a hozzátáplálás elkezdésével fel tudjam használni a tejet a főzelékek sűrítésére. Így is lett, amikor már alig volt tejem, a hűtőben még mindig volt (hozzáteszem, nem itta meg a felmelegítettet, de sűrítésre tökéletes volt)

Nem tudom, ki ajánlotta, de én is azon a véleményen vagyok, hogy ha van rá lehetőséged, először kérj kölcsön egy mellszívót!

Pá,

*Dirtha
dirtha
 
 


Kaca!
Én is Parányi doktorról érdeklődöm a többieknél, hisz még csak nála jártam a győri nőgyógyászok közül, bár nem baba-ügyben.
Tulajdonképpen a leendő kisgyerekkel még nyilvántartásba sem vettek, most készülök a sima kórházi nőgyógyászat terhesgondozójába bejelentkezni. Ott kik rendelnek? Én nem feltétlenül ragaszkodom magánrendeléshez, annál is inkább, hogy talán Parnyi dr-nál nincs is a magánrendelésen UH-készülék. Akkor hogy ultrahangoz? Milyen gyakran kell menned hozzá magánra egyáltalán? Köszi a választ, D.
doró
 
 


Piros!

A te Dávidod mennyi idős?
Sajnos, nem jött be a nemek aránya. Az uh 3 kisfiút mutatott.Azért még reménykedem! Legalább 1 kislányt szerettem volna.Tarcsiba tettem a lány neveket.
De egészségesek és ez mindennél fontosabb! Most már csak híznunk kell.
Edit

Kép

Kép
edit73
 
 


a terhesgondozoban talan van ultrahang? nem is tudtam.
ha maszek mentek dokihoz, ultrahangra beutalnak a korhaziba, ami a terhespatologia vegen van. a korhazi uh eleg jo, valszeg jobb, mint amit egy magan doki egymaga megengedhet maganak.
azt sajnos nem tudom, kik rendelnek a terhesgondozoban.
holly
 
 


sziasztok!
bocsi az írásmódért, de egy ujjal pötyögök: itt durmol rajtam a csöpp: Lukács Benett. kedd este 22.20-kor született 3200g és48 cm.
csütörtök du. haza is jöttünk. minden rendben van mindkettőnkkel.
képet teszek fel holnap, de ma már nincs energiám válogatni közülük. aszülésről is kicsit később.
üdv az újaknak
a dokis kérdésekhez röviden: a bödecset én kifejezetten nem javaslom. és a papp gábort sem. emberileg semmiképp.
a krisztina-chalice-marengo dokiját viszont nyugodt szívvel ajánlom én is bárkinek!!!!!!!!!! :-)
judit! gondolunk rád. kitartás. én pont így éreztem magam az utolsó hetekben...
a látogatást egyelőre tényleg szigorúan veszik úgy tűnik. ill. nővérfüggő.
kamilla
fióka
 
 


afonya
köszi táblát :-) jól esett.
most már kitölthető. :-)
fióka
 
 


Kamilla,
gratulálok!!
várom a képet, és az élményeket!
holly
 
 


Hahó!

Kamilla, csak nem ismered a Maár dokit? Ugye jó fej? Nekem az is szimpatikus benne, hogy nem az a hisztis fajta, nem gondoz agyon. Már két ill. egyhetetnte megyek hozzá vizsgálatra, de eddig nem volt gond, hála Istennek, így, mikor megnézte az NST-ét a kórházban, azt mondta felesleges aznap délután elmásznom hozzá, majd csak rákövetkező héten.
Karácsonykor már azt mondta, hogy szép nagy baba, most már bármikor megszületne, nem lehet baj. Pedig akkor még csak 35-36. hét volt.
Amikor volt egy kis gond (gomba) és elmentem hozzá a havi vizsgálaton túl is, nem engedett fizetni. Olyan, mint a kínai orvosok valaha: fizetés csak addig jár, amíg a páciens egészségét meg tudja őrizni.
Soha egy szóval nem utalt arra, hogy kicsit sok a kg (19), ő egy úriember.
Múltkor este, amikor nehezen találta a szívhangot (sokáig kerestük), beküldött a kórházba NST-re, mire végeztem és a folyosón vártam, hogy valaki kiértékelje, egyszer csak megjelent, hogy na, mi van? Bejött a magánrendelése után a kórházba.

KAMILLA! GRATULÁLOK!!!!!!!!!!

(Most már tényleg én jövök, ha minden igaz, milyen fura, sose hittem volna, hogy egyszer ilyen közel lesz!)
marengo
 
 


Sziasztok!

Fioka,
nagy gratula, jo egeszseget mindegyikotoknek! Majd meselj, konnyu volt hazajonni 2 nap utan? Kepeket akarunkKép

Chalice,
nekem gyomorsavra a par korty tej hasznalt. De a legtutibb, ha megszuletik a gyerkoc, attol tenyleg elmulikKép

NST: szerintem csak szivhangot neznek Gyorben. Ill. neked kell nyomni a gombot, ha mozdul a baba, ekkor a gorben lesz egy nyil alul az x tengely alatt, es jo esetben ez osszhangban van a szivhang emelkedesevel.

Az en orvosom a dr. Hillier, en is merem ajanlani. A terhesgondozason "ismerkedtem meg" vele, nagyon szimpatikus volt En csak az utolso honapban lettem a "maganbetege", tk. a szulesre kertem fel.
Cikket nem olvastam, de 50,000 egy szülésert Győrött szerintem sok.

mellszívó: szerintem kelleni kell, foleg elso gyereknel, de az a gaz, hogy elore nem tudod, mennyiszer es mire. Nekem kezi Medelam van, de en csak az elso 2-3 hetben fejtem, utana mar csak mellgyulakor, mellfeszulesnel en is inkabb kezzel fejtem. Aki meri, kerje meg a csecsemosoket, mutassak meg, hogy kell kezzel fejni, szerintem sokszor jol jon!
En is azt javaslom: ne vegyel es kerjel kolcson, mikor beindult a tejed, hogy melyik valik be.

Piros,
nincs mitKép
Szobatisztasag ugyben en is bizom a bolcsi hatasaban.
Egy het szoktatason vagyunk tul, egy hiszti nem volt, egy konny nelkul. Ket kis balhe volt allitolag, mialatt nem voltam benn, de mindegyik hatalmi harc volt: kie legyen a vonat, ill. a baba, vagy ilyesmi. De ez szerintem normalis, ilyenek a jatszoteri homokozban is vannakKép
Egyebkent csutortokon mar szabalyosan elkuldott, hogy Anyukak itt nem lehetnek, menjek ki. Penteken meg mar ott ebedelt, mindent megevett, egyedul, s utana kereste az ágyát es meg volt sertodve, hogy neki még nincsKép
Remelem, ez a lelkesedes, varazs nem mulik el teljesen. Kivancsi vagyok, hogy a hetvege mennyire zokkkenti ki.
Elsobabasoktol bocsi a tema miattKép

Edit,
en még nem is gratulaltam, azt hiszem! Neked a P. Zs. megadta a mobilszamat hivatalosan? En ugy tudtam, nem nagyon szokta... Nala szultel eloszor is?

Tacsiful,
a Bodai a Kodaly Z. uton rendel, de az idopontot nem tudom. Telefonkonyvben biztos bennev van. A Hillieret meg tudom adni pontosanKép

Szia Kaca, udv itt, gyere gyakranKép
Papp Gabor sokakat megijesztett marKép
Osszegeket en ide biztos nem irnek, jobb az ovatossagKép Irj mailcimet, hatha valaki maganban tud infot adni.

Fanniflóra,
kitartas! En szoritok, de gondolom, ez nem sokat vigasztalKép Akkor ez mar olyan programcsaszar lesz vegulis?

Csatlakozom Piroshoz es Holly velemenyehez, en Rekat egy eves koraig szoptattam, Mate fel eves es még csak szopik, de fejni egyiknel sem tudtam mennyisegeket. Valahogy nekem nem indult be a reflex. De lehet, hogy masik geppel ment volna, ki tudja..

Szia Doro,
udv ittKép Boldog varandossagot, gratula a pocakbabahozKép
UH: szerintem a dokik /tobbsege es problemamentes terhesseg alatt/ csak a kotelezo UH-okat csinaljak, a 12. dik heten, 18? es 32?.

szolit a kisfonok
afonya
 
 


Ez a többször említett Hillier dr. a kórházban terhesgondozáson rendel? Mikor?
D.
doró
 
 


Sziasztok!!!
Megpróbálkozom egy képpel. Tegnap készült. (Aztán majd csinálok egy albumot, ott sok minden látható lesz. Kép) a szülésről meg majd a héten írok egy összeszedettebb történetet.
Hazajönni nem volt egyszerű, a gyerekorvos akadékoskodott, de ez külön történet. Végülis sikerült, minden a legnagyobb rendben, így örülök, hogy végigharcoltam. De csak erős idegzetűeknek javaslom, hogy belevágjanak hasonlóba. Kép Én legközelebb is végig fogom harcolni, ha kell, azt tudom.
A mostanában szülőknek: a látogatási időt komolyan veszik. Sőt meglehetősen mereven. Látogatási idő alatt sem szabad a kórtermkben tartózkodni. Akkor sem, ha a kismama szoptat. A szobatársam kisfia mindig látogatási időre rögzítette a szopikat, és mivel sűrűn evett keveset a 3 órás látogatási időben a férje kinn ült a folyosón a nagyobbikkal, ő meg benn szoptatott, mert nem jöhettek be. Másnap viszont a szomszéd szobából nem zavarták ki a látogatókat egyszer sem. Gondolom nővérfüggő. Ők járnak körbe ellenőrizni. És általában elég határozottan betartatják a szabályokat. Az üvegajtón kívűl viszont bármikor lehet látogatót fogadni.
Kitartást mindenkinek, aki a végén van!!! Gondolok Rátok és alig várom a híreket, hogy vége a gyomorsavnak!!! KépKép Tényleg szülés után nyomtalanul eltűnik!!! Hála Istennek!!!
Most megyek mert etetni kell a fiatalurat. Rövidesen megírom a szüléstörténetet is.

Krisztina!!! A szülésnél is csak bízz a dokiban, mint eddig. Nem fogsz csalódni!!! Tudja mit csinál. Emberileg pedig valóban magasan veri az összes többit, akivel eddig dolgom volt. A többit esetleg priviben... Sok sikert és kitartást!!!

Kamilla

Kép
fióka
 
 


Kamilla!

Nagyon örülök, hogy ezt írtad a dokimról, te honnan ismered? Én csak a 16. héten "kaptam meg" őt egy ismerős ajánlotta, de teljesen meg vagyok vele elégedve. Hogy érted azt, hogy priviben?

Krisztina
marengo
 
 


2 gyermekemet segítette világra. Kép
én is véletlen találtam rá. de nem cserélném le.
inkább e-mailben mondanám el a konkrét tapasztalataimat...
fióka
 
 


Jó, nagyon várom az e-mailt: chalice@axelero.hu!
marengo
 
 


Fióka,
kiről mondtok ennyi jót? D.
doró
 
 


Kamilla!

Ez igen! Nagyon formás ez a baba! Nem írtál méreteket, de nem aprócska a kép alapján. Gratulálok a szüléshez is és főleg ahhoz, hogy ilyen karakán tudtál lenni a kettőtök nyugalma érdekében. Tanulhatunk tőled érdekérvényesítést.

Maár doki nekem is bejött, bár csak aneszteziológusként volt vele dolgom (ő adta a spinált). Igaz velem már nem volt iylen udvarias a súlyommal kapcsolatban: mindenáron cukrost akart belőlem csinálni és a gyerekek nagy súlyában is ezt látta visszaigazolódni. Mellesleg én 10 kilót fogytam a terhesség alatt. Így már csak olyan 30 kilós plusz van rajtam a versenysúlyomhoz képest, amivel 10 éve elvett a párom. Nekem a szoptatás alatt ugrott fel és maradt meg 15-15 kiló mindkettőnél. Eddig.

OFF Áfonya! Szerencsére Sáránk is természetesnek vette, hogy bölcsibe megy ma reggel, bár az előző heti mutatvány után nem voltam erről meggyőződve. A gondozónéni tapasztalata szerint kb. 2-3 hét után van még egy mélypont, amikor elmúlik az újdonság varázsa és a gyerek rájön, hoyg minden nap ide kell jönni. Nálunk Anna nehezen vette az első napokat, viszont később nem volt mélypont. Ebben is egyediek a gyerkőcök. Inkább csak azért írom, hogy ne keseredj el, ha esetleg lesz visszaesés a lelkesedésben. Melyikbe jártok? Mi Csanakra a (remélt) mielőbbi kiköltözéshez igazodva. Tudsz olyan topikot ahol a nagyobbacskákról csacsognak győriek?

Edit!
Ne keseredj el! Négy fiú anyjaként legalább nem kell félned, hogy nem lesz táncosod, ha apjukom már elfáradt! Egyébként meg anyósom példáján látom, aki 2 fiút nevelt nagyon háziasra, hoyg belőlük is jó segítség válhat a háztartásban. Lányt meg majd hoznak haza eleget. Csak győzd megjegyezni melyik kihez tartozik.

Az én fiam még csak 6 hetes, de máris igazi kis kényúr. Nincs nyöszörgés, egyből üvölt ha valami baja van és növesztett egy kis köldöksérvet is, hogy anyja ne hagyhassa nyugodt szívvel ordítani, hiszen az neki árthat. Egyébként is "problémás" gyerek. Leginkább a bőrével szenvedünk. Bejelentkeztem bőrgyógyászhoz, de csak január 28-ra kaptunk időpontot. Nem tudjátok a Döbrössy Andreának van magánrendelése? Volt már hozzá szerencsétek?

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!

Edit én is a Papp Zsolthoz járok, szerintem is nagyon jó és lelkiismeretes orvos.


Hajni
Vendég
 


Sziasztok!

Kamilla!
Gratulálok a bábohoz, tüneményes.Várjuk az élményeket a szülésről és a hazajövetel praktkáit ( küzdelmeit)!
Hátha tudunk hasznosítani belőle!

Piros!
Neked se lehet könnyű a helyzeted.Az én fiam meg hasfájós volt.Így aztán jól elkényeztettük, állandóan kézben volt.Ha nem akkor, eladta a fél utcát.
Talán ezért is tartok kicsit jobban a fiúktól!

Áfonya!
Igen, a P. Zs.-nél szültem a fiamat 8 éve.Én csak jót tudok róla mondani.Velem szemben mindig korrket volt.Sosem tapaszataltam, hogy pénzéhes lenne. A tel. számát akkor adta meg,amikor 8 hetesen egyik éjszaka bevéreztem.A férjem a hozzánk legközelebbi kórházba vitt, itt derült ki, hogy 3 baba van. Ekkor beszéltünk telefonon és amikor kiengedtek a kórházból ( persze saját felelősségemre), újból felhívtam és még aznap találkoztunk Győrben.

Van valakinek a koraszülött osztállyal kapcsolatban valamilyen tapasztalata?Örülnék, ha megosztaná velem!
Edit

Kép

Kép
edit73
 
 


Valaki el tudná magyarázni, hogy mi a különbség a terhespatológia és a terhesgondozó között? Nem győri vagyok, de Győrbe szeretnék járni terhesgondozásra, és itt szeretnék szülni is.
Felhívtam a kórházat, s amikor a t. patológiát kapcsolták, azt mondták, győri lakcím nélkül is lehet az ott rendelő dokikhoz menni terhesgondozásra, amikor pedig ma reggel be akartam jelentkezni, ugyaerre a kérésre a Liezen Mayer utcai kirendeltséget kapcsolták, ahonnan el is hajtottak (tekintve hogy nem vagyok győri...)
Annyira hálás lennék, ha valaki segítene megérteni. MIt tegyek? D.
doró
 
 


Sziasztok!

Én is szeretnék csatlakozni a jókívánságaimmal a legifjabb Manóhoz. Nagyon édes ez a kép.
Ha lehet én is szertenék bearcátlankodni a táblázatba, mert a jövő héttől már mi is győriek leszünk.
Én 28 éves vagyok. A lányom Eszter 2003.06.02.-án született Miskolcon. Bálintot pedig 2005.04.02-re várjuk,papírforma szerint Győrben.

Kamilla!
Lehetek olyan arcátlan, hogy megkérhetlek arra, hogy a dokidról nekem is írsz infókat privibe?
Címem:gyarniki@freemail.hu
Előre is köszi.Február első hetében fogok menni dokihoz (mert akkor már Győrben leszünk), akkor már 32 hetes leszek.
Holly már megadta az Ő dokija címét, de nagyon felkeltette az érdeklődésemet a tiéd az alapján amiket írtál róla.
Jövő héten költözünk Győrbe az Ady Endre utcába, ez az albi tetszett a legjobban, úgy tünt, hogy közel lesz hozzá minden.
Ezen a környéken tudnátok ajánlani nekem gyerek és felnőtt háziorvost. Gyerekorvost olyat szertnék aki kijön házhoz.

Sziasztok Niki
retimama
 
 


Sziasztok!
Köszi szépen!!! Tényleg zabálni való egy gyerek. Imádom, pont úgy mint a lányomat. Már azt se tudom, hogy volt élet nélküle. És nagyon jó baba! Eszik meg alszik. Igaz múlt éjjel 3 órát sétálgattam vele mert fájt a pocija. Valószínűleg csak mert én ettem valami olyat. Legalábbis remélem, hogy csak azért és ez nem lesz rendszer.
Bocsi, hogy kimaradtak a méretek: 3200g, 48 cm.
Nem egy óriás bébi, de épp elég volt megszülni. Kép
Kedvesek vagytok, de nem hiszem, hogy bármiféle dicséretet érdmelnék. Az az igazság, hogy túl sok minden összevágott ahhoz, hogy ragaszkodhassam az eredeti elképzelésemhez, csak a gyerekorvos próbált meg lebeszélni - hogy finoman fogalmazzak. De ez megint csak az a téma amiről nyílt webldalon inkább nem nyilatkoznék. Inkább priviben, ha valaki komolyan gondolkodik valami hasonlóban. Edit, Neked pláne nehézségeid lennének ez ügyben, három babával...
bocsi most megyek, mert alányom belekrampácsol. vinnem kell fürdetni. Este visszajövök. Hátha akkor sikerül összehozni egy szüléstörténetet is. Ha Beni közbe nem szól.

addig is üdv mindnekinek

Kamilla
fióka
 
 


Doró,
a terhespatológiára tudomásom szerint a patológiás, azaz problémás esetek járnak. Az ottani dokik maszekban biztos terhesgondoznak, nem hallottam róla, h ambulancia is működne, de attól még lehet. Attól tartok, ha győrbe akarsz járni, magánutat kell keresned. De várd meg, mit mondanak a többiek.

Fióka, engem érdekel, hogyan jöttél el, kérlek, ha lesz időd, írd meg a holly_@freemail.hu-ra. de csak ha éppen lesz pár perced, nem akarlak feleslegesen ezzel terhelni.
holly
 
 


Jaj. lányok, úgy örülök!!! Lehet, hogy nem kéne, meg tudom, hogy még akár két hétig is ellehetek így, de most jöttem meg a dokitól és az eddig állandóan 3000-es méhszájam 2111!!!
Na, ahogy ő fogalmazott, 10 méter megvan a 100 m-es síkfutásból és ez állítólag nagyon jó, mert akkor könnyebben fog menni a tágulás és a szülés. Mit gondoltok? Holnap NST. Amúgy nagyon jól érzi magát, fészkalódik, óvatosan mocorog, az eddigi szívhangok mind nagyon jók voltak. Nem t'om, mit gondoltok beindul???

Krisztina

Ui: Kamilla, feltétlenül írj szüléstörténetet és Maár doki dicshimnuszt is, ha ráérsz!
marengo
 
 


Retimama!

Üdv az utcánkban! Mi is az Ady Endrében bérelünk. Biztos összefutunk majd sétáltatás közben. Nagyon jó környék. Közel a város, de zöld is van errefelé. Játszótér is akad, a közelben is egy "klasszikus" beton/fém és kicsi séta árán, a főiskola mögött egy szuper EU kompatibilis fajátszó.
A gyerekorvos a körzetben dr. Sztanó Gabriella, maga is kétgyerekes anyuka egy ovis meg egy bölcsis babával. Nekünk elég jók a tapasztalataink vele. Házhoz még nem kellett jönnie, így erről nem tudok nyilatkozni. A többit majd személyesen, ha összefutunk! Ha van konkrét kérdésed, inkább privátban (piroska@gps.hu). Felnőtt háziorvost mi kapásból Győrújbaráton választottunk "fő az optimizmus" felkiáltással.

Edit!

Mi megjártuk a PIC-et. A születéstörténetünkben is olvashatsz róla kicsit. Sajnos nem a legügyesebben szervezett dolog ez a kórházban, de az ellátás és a személyzet nagyon jó, gondos.Inkább a szülészettől való távolsága szerencsétlen (másik épület másik szintje kb. 800 méter huzatos folyosói kirándulással kombinálva) és a szoptatási/fejési szabályokkal nem voltam egészen kibékülve. 8,11,14,17 órakor volt etetés. Az osztály 7-19 óra között fogadszülőket és csak szülőket. Zöld köpenyben, cipővédőben mehetsz be a babához. Van külön "fejőszoba" két elektromos mellszívóval, steril edényekkel és persze hűtővel. Használhatod a saját eszközeidet is és miután sok anyuka van, gyakran sokat kell várakozni, így ha tartósan vagytok ott, érdemes is beszerezni egy sajátot. A gondom inkább azzal volt, hogy du. 5 és reggel 8 között nem tudsz menni szoptatni és bár van a szülészeten is elektromos mellszívó (egyébként régebbi, de jobb gép, mint a PIC-en), az ott lefejt tejet nem vihted át a babáknak és nam adják oda nekik. Van ott is hűtő, így én hazaküldtem lefagyasztani az éjszakai adagokat. Programra mindenesetre nem lesz gondod: a túra a szobából az osztályra, a szoptatás, a fejés és a túra vissza a szobába naponta négyszer plusz esetleg egy kis ögondoskodás pl. ebéd vagy látogató, kitölti a napot. Kérdezz, ha tudok, válaszolok.

Krisztina! Alakul, alakul!

P.

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Mindenkinek válaszolni, írni fogok, de nehezebb odáig eljutni, mint gondoltam.
Chalice! Mivel te mindjárt szülsz, neked már elküldtem. Kép
Nagyon igyekszem a szüléstöténettel is.

Addig is üdv

Kamilla
fióka
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?