Új privát üzeneted érkezett!

Bence
A hőmérést én is így tudom! :) Ez a fluimar valami orrspray féleség? Írnál erről bővebben? És Neked is köszi a jótanácsokat! :lol: :lol: Jöhet minden infó, mi első babások - mint a szivacs - szívjuk fel az új dolgokat! :lol: :lol:
Reméljük, a kistesóval könnyebb dogod lesz, mint annak idején Bencével! :)

Zuzmi
Éljen Deniel! :lol: Itthon meg majd megszokják! :lol: :lol:

Ficere
Nagyon édi a kis Vince, bár mintha nem lenne túlságosan oda az ultrahangtól - mindig elfordítja a kis buksiját. Aztán meg jól látom, hogy bealudt? Cuki! :)
Na látod, jött még egy kispapa András személyében! Így talán majd felőletek is gyakrabban hallunk! :)

András
Üdv Itt! Jó hogy benéztél. Én emlékszem rád a BMC-s fórumól. Nekünk is Szűcs doki hozta össze a babákat, csak nálunk inszemináció volt...
Örülök, hogy jól vagytok, és minden rendben! Mesélj kicsit, hogy teltek az első hónapok és hol tartotok a készülődésben? És mi lesz a babátok: kisfiú - kislány? Talán már a név is meg van?

Andi
Picit talán félre érthető voltam, a rízs nem a szójával manipulálják, hanem a rízst is és a szóját is ... Úgy tudom, nincs köztünk vega, de érdekességképp leírom, amit nem rég olvastam: a szója önmagában mérgező, rengeteg kémiai behatás és előkészítés után lesz alkalmas csak emberi fogyasztásra. A részleteket nem jegyeztem meg, mert én nem is eszek szóját, de a vegetáriánusok jó része szerintem nem is tudja, hogy állítják elő...

Láttam én is a fotókat a facén, nagyon arik vagytok! Jó mozgalmas hétvégétek lesz! Jó szórakozást! :) Ja, és jó gyakorlást! :lol: :lol:

Képzeljétek, megtudtam, hogy március elején lesz itt nálunk egy baba-mama börze, úgyhogy be is jelentkeztem, és megpróbálok eladni pár dolgot a kislányos cuccokból és beszerezni néhány kisfiúsat! :)))
thimmy
Gárdony
 
 


Sziasztok!
Andi! Remélem sikerrel jársz mellszívó ügyben! :)
Andris! Üdv köztünk! Tök jó,hogy nem csak a kismamák fórumoznak! Gyere gyakran! Ha van kedved csinálj te is vonalzót! Így láthatjuk hogy a ti babátok hány hetes. :)
Ficere! Nagyon édes Vince baba! Jó sokat mocorog! :)
Thimmy! Köszi, én is nagyon örülök ennek a névnek,bár még apa nem bólintott rá 100%-ban,de neki is nagyon tetszik,csak kicsit még vacilál. De szerintem úgyis rábólint ,mert más név meg nemigen van a tarsolyában. :)

Kép
Kép
Kép
zuzmi
Ausztria
 
 


SZiasztok! Thimmy! Igen a fluimar egy só óldatos orrspré,én ezt használom kiskora óta,amikor náthás volt akkor is mert elég jól kioldja a váladékot,persze olyankor nasivint is használok mert az dugulásra is jó.abbol most az 1-6 éves korig ez 0,25 mg os de újszülöttnek van belőle gyengébb is nekik az való.De a fluimart minden nap használom orr nedvesitésre is jó.Andris üdv örülök hogy itt vagy :) Tegnap voltam a házi orvosnál ekg-n,hát azt mondta lát valamit rajta,az egyik ritmus nem jo,de nem fejtette ki hogy mi,hanem fölirta a számomat és azt mondta megmutatja egy dokinak,és majd telefonál hogy mit mondott.Csak ült és nézte a papirt nem szolt semmit :? csak hogy nem kell megilyedni...köszi.Az elsőnél semmi gondom nem volt az ekg val nemtom mit láthat.Remélem semmi komoly nincs kedvem még ez miatt is orvoshoz rohangálni.Sajnos a hugomnak szivritmus zavara volt,már ujszülötten vitték vissza a korházba,de semmi komoly.Baba börzékre én is járok,ma is rendeznek itt nálunk egyet ugyhogy kinézek.Nem tul nagy de a környékbeli kismamák ide járnak,sok mindent meg tudok venni itt,pár száz forintért.És nálunk szokott lenni vásár,hálóinget is ott vettem,800-1000 ft-ért elöl gombosat.Ugy vagyok vele,arra az egy -két alkalomra jo az olcsó is,mert itthon ugyis pizsit hordok,nem szeretem a háloinget.A szoptatós melltartóról mi a véleményetek? Én anno az elsőnél 2 db-ot vettem stella volt azt hiszem,de tönkre mentek,én terhesség alatt is csak azt tudtam elviselni így sokat hordtam.Most valami drágábbat kellene venni de nem tudom milyet,néztem a brendonban,horror áron :? az én méretemben amugy is nehezen kapok :cry: talán még a triump-nak vannak jo fajtái,de azok sem olcsók.Most még tudom hordani a merevitőseket de hamarosan néznem kell valamit.

KépKép
bence27
Dabas
 
 

 
 

Bence
Akkor ezt a sóoldatos sprayt megnézem magamnak. Eddig csak azt a drága tengervizeset hallottam.
A Triump-nak van egy outlete óbudán, a Bécsi úton, és korábban vettem ott magamnak melltartót, sokkal olcsóbban, mint az üzletekben volt. Lehet, érdemes lenne megint benézni.
Amúgy a varrónő, akihez járok, készít szoptatós melltartókat is méretre, ha gondban vagy, ez is egy jó megoldás lehet....
thimmy
Gárdony
 
 


Sziasztok!

Thimmyi!

A fluimart mi is használtuk mig pici volt Matyi aztán mikor bekerült bölcsibe akkor váltottunk mert nagyon hamar kifogyott és kicsit drágálottam.Abból jó tényleg hogy azt fekve is be tudod fújni mert annak az allján van a pumpa és jó erőssen befecskendezi a cuccot.Mondjuk Matyinak már nem kell fekve csinálni mert ülve jobban szereti meg ő maga csinálja én csak befújok neki ő leszivja meg én fogom be az orrlukát mig szivja a másikat.Na ezt jól leirtam.Amúgy a februári baba magazinban le van irva részletessen az orrszivás menete érdemes megvenni.

András üdv köztünk!Te vagy a második András a csoportban mert a mi babánkat is úgy nevezzük el majd.Irj magatokról bővebben!

Zuzmi!

Szuper hogy meg tudjátok oldani a név gondot. :D

Nagyon szuper hálóingeket linkeltetek be én biztos rendelek magamnak egy 3 darabot a kórházba.

Csináltam az uramnak egy fazék madártejet valentin napra.Remélem örül neki ha nem akkor sincs gond mert én szeretem :twisted: :D :D
gtimi83
Győr
 
 



Rendes volt tegnap a kicsinyem. Megbeszéltem vele, h most az egyszer ne takarja el az arcát a kezecskéivel és képzeljétek el, hallgatott rám, annak ellenére h óriási trauma érte szegénykémet.
Én soha többé nem megyek Bp. másik végére. Semmi értelme a dugóban állni. Ti gondoltátok volna, h szombaton 1 óra nem elég arra, h Budaörsről eljussunk Zuglóig? 11-re volt időpontunk a 4d-re, 11.15-re értünk oda, tehát negyed órát láttuk csak a gyereket 8500 forintért( na jó, ebbe egy cd is benne van a képekkel). Tudjátok mi volt az oka? A nyamvadt Hungexpo. Állítólag válság van, mégis lépésben lehetett
a Hungárián közlekedni, mert teli kocsikkal mentek Hajókiállításra az emberek 2000 forintos belépőkért cserében. Én meg emiatt kicsináltam a gyerekemet. Hiába, nagyon gyenge az idegrendszerem, nem bírom a stresszt. Ahogy rájöttem, h elkésünk, én úgy kikészültem, sírtam, remegtem, ordítottam. Persze, a férjem sem volt képes megnyugtatni, csak mondta a magáét, h miért a Hungárián jövünk. Hát miért, azért mert az Erzsébet híd környéke is le van zárva, ott tudtam, h dugók vannak. Erre a nyamvadt expóra nem számítottam. Otthon folytattuk a veszekedést, tehát a gyerekem nem tudom mit élhetett át. ttól féltem, megszülök helyben. Azóta is fáj a pocim.
Én ezentúl mindent itt veszek meg Budaörsön és környékén, hiába kaptam most kedvezményes kupont a Minimanóba( 2 hó mérlegkölcsönzés ingyenes pl.) Nagyon szívesen odaadom, ha kell valakinek, én többet be nem teszem a lábam Zuglóba. Ráadásul ha a Minimanóban veszek meg minden babakelengyét, akkor is csak 5, ritka esetben 10% értékben adnak kedvezményt, tehát maradok a budaörsi Mattinál, ahol 12%-ot kapok. Az árak mindenhol egyformák, minimálisak a különbségek a bababoltok között. Ti nem ezt tapasztaltátok?
Végre láttam élőben azt a Neonato babakocsit, amit eddig álmaim babakocsijának gondoltam. Hát, nagyon csúnya volt. Még jó,h nem rendeltem meg látatlanban. Így legalább sokkal olcsóbb babakocsit fogok venni, persze akkor csak, ha majd azt is meglátom élőben. Amit neten láttok, azok úgy vannak fényképezve, h gyönyörűnek tűnjenek. Csak azt szabad megvenni, amit élőben láttok, v a bababoltokban megmutatott katalógusokban, mert azok közel vannak a valósághoz.
Megtudtam még egy érdekességet, amin érdemes elgondolkodni. Mi ugye multifunkciós babakocsit veszünk, mert szeretnénk a mózes részt. Kiderült, h 130.000-rt csak középkategóriás babakocsit lehet venni, ami max. 2 gyereket szolgál ki. A 60-70 e szettek max. 1 gyereket bírnak. Na, ezért nem vásárolnék én mondjuk a Bergonnál semmi pénzért.
andi565
Budaörs
 
 
 


Ja, bosszúból ma kifizettem egy másik 4d-t, pedig a fizetésem már rég elfogyott. A Genesis megint akciós: 7500 cd és dvd-vel együtt. Állítólag ők a legjobbak.
Kb. 1 hónap múlva fogok oda időpontot kérni. Nem hagyom, h a 4d ilyen rossz emlék maradjon.

Thimmy:egyetértek, várjuk a tanácsokat a tapasztalt kismamáktól!!!
A szóját én is messziről kerülöm már évek óta. Tudom, h mérgező.
Szóval akkor a rizs is káros? Továbbra sem értelek.
Remélem sikeres voltál a börzén. Majd mesélj, mit vettél, mit adtál el.

Zuzmi: most csak azt nem tudom, h hol lehet nálunk ilyet bérelni. Csak komplett mellszívókat találtam 3000/ hó, ami nagyon sok.

Bence: nekem is ilyen olcsó szoptatós melltartóm van( 2000 ft). Az enyém még bírja, persze, én még nem szoptatok. :)
Az elöl gombos hálóing mire kell a kórházban? Szoptatásra? Mert akkor a szoptatós hálóing is jó, nem?

Kép


Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
andi565
Budaörs
 
 
 


Sziasztok!
Andi! Sajnálom,hogy ilyen rosszul sikerült a napotok! Találtam neked egy oldalt,ahonnan lehet bérelni a mellszívót.
Az oldal közepén van az a gép amit én is használtam és fogok most is.innetől olvasd el :
Medela Lactina Electric Plus™ kórházi fokozatú gépi mellszívó bérlés
http://www.babamerlegberles.hu/keret.cgi?/medela_lactina_symphony_korhazi_fokozatu_elektromos_gepi_mellszivo_berles_kolcsonzes.htm
Remélem tudtam segíteni!
Én is elöl gombos hálóinget vittem a kórházba,mert az olcsóbb volt mint a szoptatós hálóing. Otthon meg mindegy mibe van az ember.
Szoptatós melltartót én majd a végén tervezek venni,mert ki tudja még mekkora lesz a cicim addigra és azért nem olyan olcsó,hogy most is vegyek,meg a végén is ha esetleg addigra ezt kinövöm. :) Én a merevítős melltartót már nem bírom elviselni,mert nyomja oldalt a mellem meg alul. Én sport melltartót hordok most.

Kép
Kép
Kép
zuzmi
Ausztria
 
 


Ja és a babád nagyon aranyos a képeken! :)

Kép
Kép
Kép
zuzmi
Ausztria
 
 


Zuzmi: köszönöm szépen a linket. Próbálok kiigazodni az árakon, de nem nagyon értem. Tegyük fel, veszek egy kézi mellszívót, akor is napi 360 forintért kell bérelnem a motort? Ebben az esetben horror ár jön ki: havi 10.800. Félreértek valamit?

Kép


Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
andi565
Budaörs
 
 
 


Sziasztok én is béreltem a medelát 2 fajtát lehetett tölük bérelni,én vecsésről béleltem 2 hónapot,mindent adtak hozzá,10000 körül volt egy honapra,de nagyon jo volt mert nagyon erös gép és éjjel is hamar lefejtem.Ugy volt hogy kézi medelám volt nekem és arra rá lehetett kötni a gépet,amit adtak,egy szivocsövet meg kellett venni hozzá kb 1000ft volt a cső.Csak ajánlani tudom mindenkinek elég drága de megérte nekem legalább is,mert nem tudott szopizni és cumisüvegeztünk egy ideig.Az elöl gombos háloing tökéletesen jo szoptatni is csak olyan kell ami elég mélyen gombolódik.A korházban is kell majd fejni meg szoptatni és igy kényelmesebb egy kicsit. szüléshez meg mindegy mit viszel amit nem sajnálsz :)

KépKép
bence27
Dabas
 
 


Andi sajnálom hogy igy jártatok :( hátha legközelebb jobban sikerül. A babakocsirol annyit ne vegyél semmit látatlanban!én csak egy aushanos babakocsit vetten 25 ezerért de tökéletes,igaz nem sokat használtam,de nagyon szeretem mert könnyen fordul,kicsire csukható,és befér a kis kocsinkba is és a súlya sem mindegy! probáld ki mielőtt megveszed !!!a hordozot is ugy vettem hogy nem mindegy hány kilo,mert a brendonban volt olyan amit üresen is alig tudtam fölemelni!!és gyerekkel nem mindegy mennyit cipelsz!aztán itt vettem helyben a bababoltban 14ezerért tök jo könnyű.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bence27 2013.02.17 16:27-kor.

KépKép
bence27
Dabas
 
 


Andi! Szerintem jól értelmezed! Lehet,hogy drága,de megéri szerintem,mert nagyon jó ez a gép! És nem kell az egész szoptatós időszakra bérelni,mert ha már a babád teljesen kiüríti a melledet akkor nem kell már mellszívózni. Csak addig kell használni a mellszívót amíg van felesleg a mellekben.
Amint látom Bence is innen bérelte.

Bence! Nekem is ilyen kézi mellszívóm van és mi is megvettük azt a kis csövet,a gépet meg béreltük hozzá. Szerintem is nagyon jó ez a gép és én ragaszkodom hozzá most is, nem számít mennyibe kerül. Nekem enélkül tuti mellgyulladásom lett volna. Ezért is merem ajánlani mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
zuzmi
Ausztria
 
 


Andi,
sajnálom a 4D-t. :cry: A következő tuti jobb élmény lesz.

Nekem chicco travel systemes babakocsim van, féláron vettünk olaszban (Anyukámék outletben) remélem ki fogja bírni a harmadik babát is. Brigivel ritkán használtam, csak sétára, boltba, de nem minden nap. Bettivel már naponta többször is, hiszen Brigi oviba jár, gyalog megyunk- jövünk. Azért szerintem 1 gyerek alatt nem kellene szétesnie egy olcsóbbnak sem.

A mellszívónál az elektromosat nem ismerem, aventos kézim van, és simán tudtam vele fejni, bár én inkább csak a felesleget fejtem az elején, pár hétig ha nagyon feszült , Bettivel már jóval ritkábban csak párszor használtam.

A szoptatós melltartót én nem szerettem, vagy varrás nélküliben voltam (ah bra szerű utánzat) vagy sima merevítősben.

Az elöl gombos hálóingnél érdemes megnézni meddig lehet kigombolni, mert ha nem tudsz benne szoptatni, nem sokra mész vele. :)

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07
 
 


Kezdem érteni, h miért mondjátok, h megéri 10.000 ft. havonta a bérlésért. Gondolom azért, mert csak ez tudja rendesen szívni, vehetek én 30.000-rt elektromosat, az nem ilyen erős. Jól gondolom? Mert ha a 30 ezres is úgy szívna, akkor viszont nem lenne érdemes bérelni. Így van?

Az elöl gombolós hálóinget akkor csak a szoptatás miatt kérik a kórházak? Mert ebben az esetben a szoptatós hálóinget veszem meg.

Lehet, h megjártuk tegnap,de a képekkel azóta sem tudok betelni. Folyamatosan nézegetem azt a 20 képet azóta is :)
Mekkora boldogság ez, nem gondoltam volna!

Kép


Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
andi565
Budaörs
 
 
 


Bence: eszem ágában sincs kép alapján vásárolni ezek után!
Ha nem ragaszkodnék a mózeshez, nem kerülne 130-ba a kiszemelt babakocsi nekem sem. Ebben viszont van mózes, hordozó, esővédő, sportrész, pelenkázó táska. Ha külön-külön veszi meg az ember, akkor sem ússza meg sokkal olcsóbban. Nekem is az a lényeg, h könnyen forduljon, már ez az elsődleges szempont, amit nézünk a férjemmel. Jó sok babakocsit megforgattunk tegnap. :P
A másik a kicsi kerék, mert a nagy ronda és a Corsankba sem nagyon férne be. A védőnő azt mondta, h Budaörsön felesleges nagy kerekűt venni, jók az utak. Ez nagy szerencse. Ami viszont szerinte roppant fontos, az az h könnyen meg lehessen fordítani, mert itt sokat fúj a szél.
Ez a legújabban kiszemelt áldozat:

http://bolthely.hu/babyshop/id/01296_Ca ... ocsi_2013_

Várom a véleményeket róla!

Kép


Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
andi565
Budaörs
 
 
 


Andi!
Elhiszem,hogy azóta csak a képeket nézegeted! :) Nem lehet betelni vele igaz!?
Nekem tetszik ez a babakocsi! :) Állítólag a CAM márka jó minőségű.
Azt talán érdemes megfontolni,hogy a világos színe miatt,könnyen koszolódik. Újszülöttnél még nem annyira szempont ez,de később amikor már nagyobb a gyerek,akkor úgyis adsz a kezébe ezt azt rágcsálni menet közben és elég jól össze tudják koszolni a babakocsit a gyerkőcök.:) :wink:
A mellszívóról meg jól írtad. Azért éri meg az árát,mert ez legalább rendesen kiszív mindent! :)

Kép
Kép
Kép
zuzmi
Ausztria
 
 


Zuzmi: köszönöm szépen a válaszodat.
Nekem fel sem tűnt, h ez világos, annyira rá vagyok kattanva a barnára. Kíváncsi leszek rá élőben is. Csak utána döntök.
Ti milyen uniszex színt javasolnátok egyébként? Szeretnénk egy kislányt is. Ha netán összejönne, nem szívesen cserélnék babakocsit. Én emiatt keresem a barnát, a férjem viszont nincs oda érte.

Kép


Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
andi565
Budaörs
 
 
 


Sziasztok!

Eltűnésem oka, nem tudtam belépni, egyszerűen kidobott a rendszer.
Már annyira felmérgesített ez a dolog, hogy tiszta ideg lettem, hogy akkor most mi lesz...., nem tudok írni, se belépni, de aztán gondoltam megvárom a mai napot, ne tegye tönkre a hétvégémet.
És itt vagyok... sikerült!

Zuzmi
Van vonalzóm és be is van állítva..., nem értem miért nem jeleníti meg, reméljük ez is fog működni!

Andi
ma tartok a 23. hétnél.
Vasárnap megtörtént a dolog! :-)
Nagyon kívántam a fagyit, hát elmentem és vettem és az egészet lenyomtam, nem törődve semmivel, csak az érdekelt, hogy ez most nagyon jól esik.
A babámnak is nagyon jó lehetett, mert a fagyi elfogyasztása után akkorákat rúgott, hogy azt látni lehetett. Imádtam, de ezek szerint Ő is.
Apukája teljesen le volt ájulva... :-)

Ficere
Iszonyat aranyos Vince baba és milyen nagy! :-)

Lányos segítsetek!
2 dolog van és nem tudom mitévő legyek.
Most csütörtökön megyek terhelésre és pénteken uh. Így csak pénteken fogok találkozni a dokival és az az én nagy gondom, hogy még nincsen szülésznőm!
Teljesen meg vagyok kavarodva, mert 1-2 helyen azt látom ilyenkor már kell, hogy legyen.
Kérdezzek rá a dokinál??? ezt neki kell mondani vagy mi ilyenkor az eljárás?
Másik: Nem mondta még, hogy mennyi is lesz a szülés...
Nagyon sok ismerősöm az első találkozás után tisztában van az árral, mert a doki kerek-perec megmondja.
Rákérdezzek vagy majd adok ahogy én gondolom?
Hozzáteszem a dokimhoz még anyukám is járt és szinte baráti a viszony..., szóval egy kicsit ez is nehezíti a dolgom.
Teljesen elveszettnek érzem magam.... :-(

Redy/András
Üdv., de jó hogy fiúk is vannak..., kicsit más szemmel is tudom nézni és látom, hogy egy apuka hogy is látja ezt a 9 hónapot.
Ja és mint látod, én is elveszek a rengetegben, de ez az első babám...

Andi
Nagyon jók lettek a képek a kisfiadról, szuper!
És nem idegeskedni, bár szerintem én is így kiborultam volna...
Egyébként nagyon sajnálom, hogy így jártatok..., legközelebb hidd el jobb lesz!
A babakocsiról annyit, hogy csak megtekintés után lehet vásárolni, fontos szempontokat csak amikor látod, tudod eldönteni.
Nekem nagyon tetszik ez a babakocsi!
A barna szín is jó és szerintem a cappuccino vagy bézs szín is ide sorolható, mindegyik unisex.
Vagy még ha szereted, nekem még a zöld is bejön.

Kép
babeeke1
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok!

Andi!

Sajnálom hogy igy alakult a 4D nálatok!A következő jobb lesz ne búsúlj!Aranyos a picurkád.Mi is barna kocsit veszünk sötétbarna mozaik mintás.Bár én nem költök annyit rá mert ugye nekünk a második és egy csomó más dologra is megy a pénz.Matyi bölcsis és oda is a befizetés plussz amit még beszednek meg ugye albérletben lakunk.Egyébként szivem szerint én is ilyen multifunkciós babakocsit vennék.Tetszik ez a cam kocsi amit linkeltél.Nekünk Matyinak fekete fehér babakocsi volt annó.Nagyon tetszett mindenkinek.Kivéve Anyóst de az meg kit izgat. :D

Babeeke!

Én nem fogadok szülésznőt igazából itt a Győriben nagyon aranyos mind szóval nekem elég ha a doki fogadott.Nálunk az orvos nem mondja meg mennyi az annyi adok amennyit tudok.Ebből szerencsém van.

Mi ezt a kocsit választottuk http://pelikanbaba.hu/termek.php?t_id=11354
gtimi83
Győr
 
 


Andi,
nagyon jó ez a babakocsi. A színe tényleg kicsit világos, de nagyon szép. A mienk sötétkék-narancssárga nem az álom színeim, de nagy kerékkel csak ez volt leárazva az outletben. Így olyan típust kaptam amit szerettem volna, csak nem abban a színben. Én pirosat vettem volna vagy bézseset. A mózes nekem sem koszolódott, de a sportrész már jobban. Főleg ahol nem tudják fogni. Szerintem ez kicsit fiús színösszeállítás, de csak megérkezik bele a kissrác is. Szerintem vagy fiús vagy unisex színt vegyél. Azt a lányok is tudják használni. Nagyon sötétet majdnem feketét sem érdemes szerintem (bár nekem nem is nagyon tetszik) mert nyáron nagyon felforrósodik. A mi kocsinkak hátul elég nagyok a kerekei, rossz volt az utunk mikor vettuk, azóta megcsinálták, nekem sem fért el a poloban csak ha levettem a kerekeit. Mondjuk nagyon könnyen levehető, pont a szállítás miatt. Viszont már cseréltünk golf combira. Kellett a két csajnál a nagyobb kocsi.

András,
udv.

Gtimi,
nem veszed ki a bölcsiből Matyit? Vagy még dolgozol?

Babeeke,
és még mekkorákat fog rúgni ahogy nő és csökken a hely. :lol: :lol: De nagyon jó érzés.
Én szülésznő párti vagyok, bár nekem a dokim nem vezet szülést, így átpártoltam a szülésznőhöz. Ha vezetne, nem 100 %, hogy lenne szülésznőm. Ha ennyire jó a viszony a dokival, nem tuti ,hogy kell szülésznő. Biztos nagyon fog rátok figyelni. A tarifánál nem tudok segíteni, de azt mondják a tízszeresét szokták adni a rendélési árnak. :oops: Briginél volt fogadott orvosom, kb 2-szer látott szülés előtt, mert kötelező volt, ha szülésznőt is szerettem volna. Nem kérdeztünk rá a tarifára, hanem adtuk amit gondoltunk.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07
 
 


Sziasztok!

Jó rég nem voltam már... Mostmár annyira elfáraszt a munka, hogy esténként csak ülök a gép előtt, és képtelen vagyok bármire.
Most volt néhány napom, és úgy döntöttem utolérem magam.
Jó aktívak voltatok az elmúlt két hétben.
Megint papírral meg tollal ültem gép elé. :)
Mi jól vagyunk, kicsi lányunk szerencsére elég aktív. Ma voltam védőnőnél, az elmúlt hónapban csak 1 kilót híztam. Ezzel együtt 6 kilónál tartok. Ez így túl a felén nem is olyan rossz.
Jó sok témát érintettetek! Nem is tudom, hol kezdjem.

Először is babeeke óriási gratula neked a kislányhoz!!! :) ;)

Másodszor sicc, andrás, üdv köztünk!
Sicc, gratula a fiúcskához. András, nálatok mi lesz?

Zuzmi, gtimi, remélem túl vagytok a betegeskedésen ti is és a gyerkőcök is.
Én is köhögök rendesen, és persze a háziorvos megnyugtatott, hogy nincs semmi, amit szedhetek, mert már a gyógynövények is hatással lehetnek a méhösszehúzódásra, úgyhogy marad a mézes, citromos tea. Ha meg nagyon köhögök, akkor egy kiskanál méz. Röhej, de bejött. Tényleg használt... :)

andi örülök, hogy túl vagy a cukros vérvételen. És hogy viszonylag jól viselted. Én jövő héten megyek. Eléggé aggódom a tömény cukor miatt. Nálunk úgy van, mint gtimiéknél. Ott csinálják meg, viszont ma mondták a terhestanácsadáson, hogy lehet citromot vinni, de nem biztos, hogy jobb lesz tőle... Hát én azért megpróbálom.
Nálunk a 12. meg a 32. heti labor a zsemlés tejes. Ez éhgyomori, utána meg ez a cukros lötty, és 2 óra múlva újabb ismétlés.
Andi látom, jó mozgalmas mostanában az életed! :) Milyen volt a babázás?
Jó neked, hogy már túl vagy a fogorvoson. Sajnos legközelebb én se úszom meg egy pecséttel... :(

néztem ficeréék videoját, és gyönyörködtem a fényképeitekben. Olyan szép minden baba. olyan édesek. Kicsit irigy vagyok a 4 D miatt. Nekem is hamarabb kellett volna időpontot kérnem. De mostmár marad ez. 3 hét múlva megyek. Azt már kibírom, és addig még látom egyszer a babát sima uh-n.

bence olvastam milyen ügyes és kitartó voltál a szoptatásnál. A kemény és kitartó munka meghozta a gyümölcsét. :) Remélem a nagyfiadat könnyedén be tudod szoktatni az új ágyikóba.
Mit modott a dokid? mi van az ekg-val?

sicc, babeeke, ugyan töltöttem fel képet, tehát ti is láttátok, hogy mekkora a pocim, de igazából szerintem nem túl nagy. Nem nagyon nő, de ez nem feltétlenül rossz. Legutóbb a háziorvos is mondta, hogy olyan, mintha jól lennék lakva. Képzeljétek mi lehet azokkal a csajokkal, akiknek már most akkora a pocakja, mintha nemsokára szülnének. Nekik sokkal nehezebb. Mint
thimmy, vagy ha jól emlékszem még zuzmi írta. Szegénykéim na nekik kell igazán kitartás az elkövetkezendő 3-4 hónaphoz.
Mert hát thimmy, te is ki fogsz tartani még jó darabig. Beszéld meg a babákkal, hogy nincs itt semmiféle kórház 30 hetesen!!! :)
amúgy hogy sikerült a börze?

Látom többen érdeklődtök a börzék után. Mit szóltok egy fórumtalihoz április 20-én a baba-mama expón?

képzeljétek megvan a szülésznőm és már taliztunk is. végigmutogatt a szülőszobát, és elmondott minden fontos dolgot. Pl. azt, hogy bármennyire is szeretnék gátvédelemmel szülni, valószínűleg nem fog menni, mert első szülésnél nem javasolják. Na meg hiába szeretnék a beöntésen kívül valami más megoldást, valószínűleg nem lehet elkerülni. Nem tudom milyen lesz ez a szülés, de az biztos, hogy nem olyan, mint ahogy azt elképzeltem... :)

Látom jópáran túl vagytok már a festésen. Mi egyenlőre sehol se tartunk... Végiggondolni, hogy mi minden vár ránk az se egyszerű, nem hogy megvalósítani a terveket. Persze a vásárlással nem tudok leállni. Minden héten csak néhány dolgot veszek, ruhácskákat, meg apróságokat, de elég szépen gyűlnek a holmik. Persze olyan jó nézegetni őket... :)

Nem tudom szoktatok-e tescozni. hát én jól bevásároltam a múlt héten. Nincsenek akciózva, csak szimplán olcsó jó pár holmi. pl. lepedőt vettem 100-200 Ft-ért, plédeket 300-500 Ft-ért, pólyát 500 Ft-ért, fejvédőt + plédet 1.400 Ft-ért. Szerintem ezek nagyon jó áron voltak. Ennyiért még használtan se kapok.

Ja használt cuccok. Andi olvastam befürödtél néhánnyal. hát én nagyon sokat nézelődtem használt oldalakon, de csak olyan jöhet szóba, ami a környéken van és meg tudom nézni. Nem mernék semmit úgy venni, hogy nem fogom meg, nem nézem át. Te jó bátor voltál. Ezért szeretem a börzéket. Az, hogy Cegléden mikor lesznek, még nem tudom, de már nagyon várom... :)
Bár a kelengyelistám még sehol se áll...
Meg a kórházi listám se...
Annyira nagy munka, hogy nem tudom rászánni magam.

Zuzmi, és a többi gyerekes kismami! Köszi szépen a segítséget, a tanácsokat és a tapasztalatokat! Nagyon figyelek én is, és jegyzetelek! Nagyon fontos dolgokat osztotok meg velünk, első babásokkal! :)

Na jó, mostmár lelövöm magam! :)
Üdv mindenkinek: Bogi
<img src="http://lbdf.lilypie.com/5stkp1.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Pregnancy tickers">
ether
Cegléd
 
 


Babeeke: kidobott a rendszer? Érdekes! A lényeg, h most már itt vagy :)
Látszik a vonalzód is.
Örülök, h látjátok ti is a baba mozgását. Az enyém már akkorákat rúg és csuklik, h csak úgy hullámzik a hasam:)
Szerintem a szülésznővel nem vagy még elkésve. Mindenképp kérdezz rá a dokinál, h ajánlja-e és h kit, mert nekik sem mindegy, h kivel dolgoznak együtt. Én is jövő szerdán fogok csak erre rákérdezni. Kicsit mondjuk én is gondban vagyok és legszívesebben várnék a szülésznő fogadással addig, amíg be nem fordul a gyerek. Nem vagyok hajlandó 30-40ezret adni egy szülésznőnek, aki majd megsimogatja a fejemet a császár előtt, mert ha már fogadott, akkor gondolom mindenképpen ki kel neki fizetni a megbeszélt tarifát.
Nekem sem mondta az orvosom, h mennyi a szülés, de én sem kérdeztem rá. Azt olvastam róla, h nem mond árat. Ebben az esetben a magánrendelés árának a 10szeresét szokták odaadni. Esetleg olvass utána a neten te is, hátha írnak róla.
Köszi a szín tippeket. A cappuccino nem rossz!

Gtimi: a fekete-fehér sem lehetett rossz!
Te, hogy lehet, h ilyen olcsó ez a babakocsi? Ez is multifunkciós, nem? Van sportrésze, mózese. Miért kerül ennyibe? Egyébként nagyon mutatós. Engem csak a nagy kerekei zavarnak, semmiképpen sem akarnék óriáskerekeket. Biztos, h nem esik össze egy hó használat után?

Kri: látom te is a nagy kerekekhez ragaszkodsz. Nekem nagyon nem jön be. Szerencsére Budaörsön jók az utak.
Érdekes, h te csak 1 nagy kerekűt láttál annak idején, ami le volt árazva. Én szinte minden boltban csak nagy kereküket látok és keveslem a kis fitos kerekű babakocsikat :)

Bogi: Meddig akarsz te még dolgozni? Ép ideje lenne otthon csinálni a babaszobát, nem gondolod?
Felesleges papírral meg tollal ülni a gép elé. A lap tetjén van egy Jegyzetfüzet menüpont. Kattints rá, és kezdje el bele írni. Ahogy olvasol, jön utánad. Közben érdemes menteni többször, nehogy kitöröld véletlenül, v elszálljon. Én már csak így írok ide. Arra figyelj, h ha a jegyzetfüzetből küldöd tovább az üzenetet, akkor a vonalzód nem lesz látható. Emiatt én ki szoktam vágni a beírt szövegemet és beillesztem a lenti válasz rubrikába. Így már vonalzóm is van. Sokszor persze elfelejtem, azért hiányzik néha a vonalzóm. Próbáld ki te is, sokkal kényelmesebb!!!
Ügyes vagy a hízással kapcsolatban. Csak így tovább!
Mindenképp vigyél citromlevet, egy egész citrom levét érdemes, mert az eltünteti azt a tömény cukros ízt. Nekem olyan volt, mint a limonádé. Nagyon jól esett, mert baromira éhes voltam már. Nekem az éhezés volt a legrosszabb része. De jó, h nálatok csak 2 vv van ilyenkor! Arra figyelj, h az első félórában ne menj el sétálni, mert könnyen kihányhatod a lötyit. Egy lány így járt amikor ott voltam, pedig tisztán elmondták a vv-es nénik, h le kell ülni minimum fél órára a váróteremben. Ha félóra után hánysz, akkor folytatják a dolgot, ha előtte, akkor nem érvényes a cukorterhelés.
Jó ötlet a fórumtali! Pont aznap van a másik névnapom, előtte 2 nappal pedig Andrea. Egy baj van vele: nagyot csalódtam most az útba odafelé, ugyanis a Hungexpo miatt késtünk el a 4d-ről. Még erőt kell gyűjtenem ahhoz, h arra a környékre menjek.
Te melyik kórházban is fogsz szülni? Cegléden?
Bosszantó ez a gátmetszés dolog, remélem nekem sikerül majd megúsznom. Ez a szülésznő nem beszélt neked homeopátiás módszerekről?
A beöntés része engem nem fog zavarni. Inkább ez legyen, minthogy az orvos vagy a szülésznő láttára nyomjak egy nem odavaló dolgot.
A budaörsi Tescoban nem láttam ilyen jó árakat. Majd jobban szétnézek legközelebb.

Nekem megvan a legújabb 4d-s időpontom: március 14. Remélem nem késünk el onnan is.

Jó lenne összeállítani nekünk is egy táblázatot, melyben benne van minden info a babáinkrók: ki hol, mikor fog szülni stb. Mit szóltok hozzá?

Kép


Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
andi565
Budaörs
 
 
 


Andi,
olaszból hozták a szüleim, kb 4 db volt akkor összesen leárazva travel systemes, ebből ez az egy nagy kerekű. Nálunk iszonyat kátyús volt az utcánk. :cry:

Bogi,
sajnos első babánál nagyon gyakori a gátmetszés. :cry: Fehérváron beöntés helyett kúpot adnak. Mondjuk nekem felesleges volt, mert hasmenés is a szülés része. :wink:

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07
 
 


Sziasztok!

Kri!

Már nem veszem ki Matyit mert azt várjuk hogy mikor szokik le az éjszakai pelusról és mehet az oviba.Nem akarjuk megszakitani neki a közösséget mert lehet hogy azzal többet ártunk mint használunk még kb 1 hónapig megy bölcsibe aztán ovi lesz már. :D Egyébként gondolkoztam rajta hogy kiveszem mert a gondozónőjét nagyon útálom!

Nekünk a fekete babakocsi nem melegedett fel egyáltalán mert ugye nagy melegben nem vittem ki és ha kivittem akkor is árnyékban voltunk.

Andi!

Azért ilyen olcsó mert ehhez ugye nincs hordozó de amúgy minden megvan hozzá.Egy barátnőmnek ez van és szerintem is nagyon pofás.Ilyesmi volt az első is csak az a duplája volt árban Baby Merc Agat Lux volt a neve.A hordozónk megmaradt azt nem adtam el.De lehet ehhez is rendelni.Igen át lehet alakitani sportá de mi vettünk kissebbet is mert azzal könnyebb volt közlekedni mikor már nagyobb volt Matyi.Nálunk is megy a tánc a pocakban tegnap azt röhögtük miket csinál Andris.

Ether!

Jó hallani felőletek is.Nagyon jó vásárt csináltál a tescoban.Ügyes vagy!
gtimi83
Győr
 
 


Sziasztok!
Babeeke! Már látom a vonalzódat! :)
Ether! Nagyon szívesen leírom a tapasztalataimat,ha ezzel segíthetek másoknak! :)
Gtimi! Jól néz ki a ti kocsitok is! :)
Képzeljétek el,hogy a férjemnek már annyira nem tetszik ez a babakocsi ami nekünk van,hogy venni akar egy újat. Igaz,már tényleg régi és az is igaz,hogy kicsit kopottabb mint emlékeimben él és így már nekem sem tetszik annyira. Pedig ehhez minden megvan és tényleg nagyon kényelmes és erős kocsi. Úgyhogy sajnálom is,de annak viszont örülök,hogy kaphatok egy újat. :) De eléggé bajban vagyok,mert sokat nem akarok rá költeni,de olyat sem akarok ami szétesik 1 hónap után. Elmentem nézegetni őket és egyből szerelmes lettem egybe,de az ára... :roll: Kiakadt a szemem. Persze,hogy elsőre kiszúrom az egyik legdrágábbat. De az egy álom. Kisujjal is lehet tologatni,annyira jól forog a kereke elöl. Szóval szuper. De csak álom marad,mert én ennyit nem adok érte. Belinkelem nektek,ha van kedvetek akkor nézzétek meg. Ja és ez a szín nagyon tetszik.:)
http://www.kika.com/at/katalog/m/baby-kind/baby-on-tour/peg-perego/19438987/book-system-plus-kinderwagen-oceano/
Ma voltam uh-on a kórházban,ahol megnézték a babóca fontos szerveit meg hogy meg van-e mindene. Hát a baba egészséges,megvan mindene,de a nő nem találta a kukiját. :lol: Igaz puncit sem látott konkrétan,de elsőre azt mondta kislány szerinte. Mondtam neki,hogy a nődokim 100%-ra azt mondta fiú. Azt mondja szerinte nem,de majd talán legközelebb meg láthatjuk ha megyek uh-ra. Na mondom marha jó. Tehát nem tudta megmondani konkrétan,hogy most akkor mi van. Amúgy én a múltkor mintha láttam volna a nődokimnál azt a kukit,úgyhogy inkább fiúra szavazok,de most elbizonytalanított ez a nő. Úgyhogy jövő héten megyek 4D-re.Ha kapok időpontot. :)

Kép
Kép
Kép
zuzmi
Ausztria
 
 


Találtam egész jó áron textil pelust Lányok!

http://elefani.eu/spd/175-311410/Babybr ... 70_cm_10db
gtimi83
Győr
 
 


Andi
Nagyon édes a picuri! :) Sajnálom, hogy így megjártátok ezzel a pesti közlekedéssel - soha nem lehet kiszámítani...

A börzét ezek szerint nem jól fogalmaztam, mert többen is félreértettétek: most hallottam róla, jelentkeztem is, de maga a börze majd csak március 9-én lesz. Úgyhogy még csak a felkészülés folyik :)

Látom a melltartó és a hálóing mindenkit érint - én jelenleg még a korábbiakat hordom - triumpf és sportosabb fazon, úgy tűnik, jobban bírja a "növekedést" :))
Mellszívó ügyben még nem tájékozódtam, viszont a babakocsi témában igyekszem olvasgatni. Az a felajánlott kocsi még lóg a levegőben, és ahogy most nézegetem a kocsikat, emlékeim szerint azt nem tudnánk újszülöttkortól használni.
Ikerkocsit szeretnénk, valószínűleg használtat. Ahogy nézem, ezekhez nem adnak hordozót, úgyhogy azt majd külön kell vennünk. Nem is lesz nagy igénybevételnek kitéve, itt betonozott utakon járunk és max. 2-3 km távolságot fogunk babakocsizni, azt is sík terepen, nincs lépcsőzés és nincs tömegközlekedés sem.
Andi
Te írtad, hogy a Bergon nem jöhet szóba - megírnád, miért? Mert ikerkocsikban épp ez lenne egy kedvezőbb árfekvésű termék, és bár még élőben nem láttam, a képek tetszenek róla. De kiváncsi vagyok a véleményetekre na meg a kismamák tapasztalataira :)

Babeeke
Szóval ez a kívánósság? Engem még elkerül, és bár néha ennék egy kis édességet, azért annyira nem erős a vágy bennem, hogy elzavarjam a férjemet vásárolni :)))
Én a helyedben rákérdeznék kerek-perec az orvosnál az árra, hogy mi a szokás nála. Nekem jobb a világos beszéd.

Gtimi
Akkor a szülésznővel neked nincs gondod! :) Tök ari a babakocsi, amit választottál. Meg is nézem az oldalt, hogy vannak-e ikerkocsik is itt :)

Ether
Tényleg rég voltál már! :) Ne dolgozz annyit! :) Jó, hogy meg van a szülésznőd, gondolom, a korházi protokoll ilyen szigorú a beöntést és más dolgokat illetően. Ez ellen nem tudunk mit tenni. Melyik korházban fogsz szülni? A vásárlás miatt inkább irigyellek, szerintem ne legyen rossz érzésed! :)

A börzés tali szerintem is jó ötlet! :) Ja, és a táblázat is!

Zuzmi
Új kocsi, hajrá! :)) Nincs meg a kuki? :) Most fog kiderülni, hogy kislányotok lesz? Hihetetlen! :)

Én tegnap voltam ultrahangon a korházban, holnap reggel pedig megyünk a magánrendelőbe a doktornőhöz együtt a férjemmel, így a 12. hét után újra láthatja őket! Már nagyon várjuk. Tegnap minden rendben volt, a magzatvíz újra normális mennyiségű (hurrá!!) és a babák a koruknak megfelelően nőnek, alig pár mm a különbség köztük. A korházban súlyt nem mondanak, de holnap rákérdezek! És így csak 5 hét múlva kell a korházba mennem. :) A doktornőmhöz úgyis 3 hetente megyek. Rákérdezek a terheléses cukorra is, gondolom, ad beutalót.
thimmy
Gárdony
 
 


Sziasztok!

Köszönöm Mindenkinek a segítséget!
Úgy döntöttem, hogy pénteken a szülésznős dologra rákérdezek, hogy hogyan is működik....

Holnap drukkolni, megyek cukor terhelésre..., ma még a jó kis citromlevet beszerzem ;-)

Zuzmi
Megértem, hogy beleszerettél ebbe a babakocsiba. :-)
Tegnap este én is nézegettem..., Nekem ez tetszik nagyon, bár hiányolom, hogy nem lehet vízszintesen fektetni a babát. Még nézelődök!
http://elefani.eu/spd/120-000638/Chipol ... ett_Purple
Na, kíváncsi vagyok mit mondanak 4D, de izgi!
Én tuti kész lennék, ha most fiút látnának, annyi ruhácskát vettem..., meglennék lőve, de nagyon.

Gtimi
Nem is tudom mit mondjak, istennő vagy, nem tudom hány helyen néztem már a textil pelust...! Egy-két boltban már nem is lehet kapni..., pedig szerintem a legjobb!

Valóban jó ötlet a tali és a táblázat is!

Kép
babeeke1
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok!

Most nem tudok mindenkinek reagálni, mert vendégem lesz. Este jövök.
Addig is:

Thimmy: találtam egy szupi kalkulátort a neten. A 4d-n nekem sem tudták megmondani hány gramm a baba, de a többi mérete alapján, itt még a hosszát is kiszámolhatod. Az enyém a kalkulátor alapján szombaton 733g és 33 cm volt :)

http://www.gravidanzaonline.it/calcola- ... o-feto.htm

Kép


Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
andi565
Budaörs
 
 
 


Sziasztok!

Thimmy!

Találtam egy oldalt ahol ikerbabakocsik is vannak.Nem tudom láttad e?

http://www.pelikanbaba.hu/alcsoport.php?a_id=99
gtimi83
Győr
 
 


Nagyon aranyosak vagytok lányok! :)

Andi
Ma voltunk a magánrendelőben, és megmérte a dokinéni a babákat, 600 és 620 gr-osak! :) Nagyobbak, mint gondoltam. (a kalkulátor is hasonló értékeket dobott ki! :) ) Úgy kalimpáltak, nagyon édesek voltak, a férjem is odáig volt értük! Jó sokáig nézte őket a dokinéni, a végén, amikor felültem, egész szédültem. Mondta is, hogy nem szabad már hanyatt feküdnöm. Mondtam, hogy nem is szoktam :) Kaptam vasat receptre, viszont elfelejtettem rákérdezni a terheléses cukorra, a doktornő meg nem mondta. Holnap felhívom a védőnőt, hogy mit javasol.

Nektek szokott görcsölni a vádlitok? Nálam eddig 3-4-szer fordult elő, utoljára ma reggel, de már sírtam a fájdalomtól és az ijedtségtől. Ilyenkor a férjem segít kimaszírozni, a bal görcsölt előszőr, amint elmúlt, a jobb is rákezdte. Visszafeszítettem a lábfejemet, erre úgy maradt és nem tudtam előrenyújtani. Na ekkor törött el a mécses. De aztán a párom segítségével elmúlt a görcs. Rákérdeztem a dokinéninél, és a magnéziumot mondta (tegnap este csak pezsgőtabit ittam, mert a gyógyszer a boltunkban maradt - szerintem ez kevés volt már) A magnerotot emelhetem 3x2-ig, de nem akarom egyből duplázni az adagot, inkább előszőr csak este veszek be kettőt belőle. Drnéni szerint vigyázni kell, mert ezután a méh is görcsölhet.

Amúgy a méhszájam teljesen zárt. :) Rákérdeztünk a szülésre és fel is kértük. Szinte biztos, hogy császárral kell szülnöm (nehezített teherbeesés, alkatom miatt 148 cm/49 kg, plusz vesegondok)

Gtimi
Köszi, a fenti hozzászólásodból már kattintottam a linkre, és meg is néztem az ikerkocsikat! :) Most úgy vagyok, hogy átnézem az újakat, miket írnak róluk, és utána tájékozódom, hogy van-e valahol az a típus használtban :)
thimmy
Gárdony
 
 


Sziasztok!

Andi: jó ötlet ez a jegyzetfüzet, de pont akkor szállt el az egész, amikor küldeni akartam... még jó, hogy ahhoz is fáradt vagyok, hogy felidegesítsem magam.
Remélem könnyen túl leszek a cukros vérvételen. Jól kiéheztetem a szervezetemet, holnaptól szénhidrát megvonás... Így talán jobban viseli majd a cukor sokkot.
Cegléden fogok szülni. Itt is csinálnak gátvédelmet, de csak annál, aki kellőképpen tágul. Viszont ebben az esetben megereszkedik a hüvely fala, amin nem tudnak segíteni. Ezért szorgalmaznak inkább egy kisebb vágást, mert akkor jobban helyre tudják állítani a dolgokat.
Olvastam én is a homeopátiás szerekről, pont ezért hoztam fel már első találkozáskor. Azokat már lassan el kellene kezdeni...
Tetszik a táblázat ötlete. Tényleg jó lenne. Jobban nyomon tudnánk követni ki hol tart.

Zuzmi: ez a kocsi tényleg nagyon klassz! Mondjuk az ára igen húzós...
Nem csodálom, hogy beleszerettél. :)
Örülök, hogy rendben van minden a babóval, de nincs meg a kukaca? Na, kíváncsi vagyok mit látnak majd 4D-n! :)

thimmy: akkor tényleg jól félreértettük ezt a börzét. de megy a drukk, hogy úgy sikerüljön majd, ahogy tervezted.
Nekem még muszáj kitartanom egy kicsit meló ügyben, de áprilistól biztos itthon leszek. Akkor majd ráérek mindenre. Addig pedig még terelem egy kicsit a gondolataimat, hogy ne csak a baba körül forogjanak. Ha sokat gondolok rá, akkor még rengetegnek tűnik az a 4 hónap, míg magamhoz ölelhetem. Maga az örökkévalóság... :D
Klassz, hogy a babákkal minden rendben.
görcsökkel kapcsolatban nekem azt mondta a doki, hogy a magnézium a méh összehúzódásokra kell, ha nekem görcsöl valamim, pl a lábam, akkor kezdjek el kálciumot szedni. Viszont a szülésznő egyiket sem javasolta a 36. hétig, nehogy hozzászokjon a szervezet.

babeeke: megy a drukk holnapra. együttérzek veled... Hétfőn én is megyek.
jó ez a kocsi, bár kicsit kicsinek találom az első kerekét. Jól látom, hogy a tolókar sem állítható? Viszont jobb minőség, mint azok a lengyelek, amiket én néztem.

csajok ti kaptatok a védőnőtől felicitas füzetet?
lassan beválthatjuk az első kupont...
vagy van aki már beváltotta?

Üdv mindenkinek: Bogi
<img src="http://lbdf.lilypie.com/5stkp1.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Pregnancy tickers">
ether
Cegléd
 
 


Sziasztok!
Babeeke! Klassz a kocsi amit néztél. :)
Nekem már megvan a babakocsim. A férjem munkatársa eladja az övékét nekünk. 1,5 éve vették és nagyon jó áron megkapjuk. Van hozzá mózes,sport rész,hordozó és isofix talp. Mindezt 50000-ért. A színe először nem tetszett,de már kibékültem vele,mert unisex és nem kényes. Belinkelem nektek. Ugyanez a szín ami a képen is van.
http://www.babyartikel.de/produkt/kombikinderwagen/abc_design_3_tec_cognac
Tegnap elmentünk megnézni élőben is,hogy milyen. Az más színű volt amit láttunk,de ugyanez a kocsi és nagyon szuper. Kipróbáltam rajta mindent.Még a fiamat is beleültettem,mert kíváncsi voltam meddig lesz jó a gyereknek. Hát kisfiam majdnem 3 éves és overallban és kabátban is elfért még benne,úgyhogy meg vagyok elégedve. :)
Thimmy! Lábgörcsre calciumot szedj! A dokim nekem is azt javasolta amikor nekem volt az előző terhességemben. Magnéziumot meg amúgy is szeded nem? Ha az kellene rá akkor nem görcsölne a lábad. De az is lehet hogy a kettő együtt kell a lábgörcs ellen. Azt nem tudom,de nekem a calciumot mondta a doki amikor görcsölt a lábam.
Egy próbát megér.

Kép
Kép
Kép
zuzmi
Ausztria
 
 


Zuzmi:
Hihetetlen, h nem találták a baba kukiját. Melyik nap mész 4d-re? Izgi a helyzet! Egyébként fiúnak vagy lánynak örülnél jobban?

thimmy: Én már csak a szoptatós melltartómat tudom hordani. Van Takko-s 30, 25, 20 stb %-os kuponom, úgy h holnap nézek valami sportváltozatot, illetve nagy méretű bugyiszettet, mert a tangák nálam kizárva egy ideje.
Sajnálom, h lóg a levegőben a felajánlott kocsi. Miért nem kérdezel rá? Esetleg ajánlj érte egy jelképes összeget. Lehet jobban jársz egy olyannal, ami már kibírt egy ikerpárt, mint egy kínaival, ami a gyerekek alatt csuklik össze. Na ezért nem mernék én Bergonban vásárolni. Szerintem gagyi. Akik élőben látták( lásd májusi babavárok), mind csalódtak benne.
Örülök, h normál mennyiségű a magzatvizet. Nálam is ugyanez a helyzet, már nem mondják, h sok.
Nem értem, h te miért jársz kórházba és magándokihoz is?
Nagyon szépen fejlődnek a babáid. :) Nem semmi, h már több mint egy kiló van a pocidban. :)
A vádligörcsben Zuzmival értek egyet: sok magnézium és kálcium.
Miért görcsölhet a méhed ezután? A sok magnézium vagy a vádligörcs miatt?
Szerintem ti olyan szépen fejlődtök, h nem kizárt a természetes szülés. Én úgy érzem. Persze, ha a dokinéni azt mondja, h császár, akkor nincs mit tenni.

Bebeeke: milyen volt a cukorterhelés?

Én ma egész nap takarítottam.Nagyon kifáradtam. Lassan el kell kezdenünk a házat átrendezni, mert a babaszobából ki kell pakolni. Közben mindig jön valaki, vagy nekem kell mennem. Pedig én már csak ezzel foglalkoznék, kezdődik a fészekrakó ösztön. :)

Kép


Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
andi565
Budaörs
 
 
 


Bogi: szerintem ne éheztesd a szervezeted szénhidrát megvonással, mert nem fogsz reális értéket kapni. Most pedig csakis ez a lényeg. A babád élete forog kockán! Úgy étkezz előtte, mint bármelyik normál napon.
Megereszkedik a hüvely ha nincs gátmetszés? Na ezt még nem hallottam. Ennek utánajárok.
Áprilisig akarsz dolgozni? Hogy fogsz majd nagy hassal rendezkedni otthon? Nekem már most nagyon nehezemre esik minden.

Látjátok az uh-s vonalzómon, h már csak SZÁZ NAP VAN A SZÜLÉSIG? Nagyon boldog vagyok, habár a centit csak a menstruáció alapú vonalzóm szerint kezdem el vágni. Még 5 nap addig. Az Ikeából elhoztam 1 papírcentit és azt fogom vagdosni. :P :P :P :P :P :P

Kép


Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
andi565
Budaörs
 
 
 


Sziasztok!
Andi! Én már megmondom őszintén.hogy beleéltem magam a kisfiúba,így egy kicsit csalódott lennék,ha most kiderülne,hogy mégis kislány. :) De hamar meg tudnám azt is szokni,mert a terhességem elején pedig sokáig úgy éreztem,hogy kislány lakik odabent. :) Na majd kiderül. Az a helyzet,hogy nem tudom melyik nap tudunk menni,mert ma kérek időpontot,csak meg kell várnom amíg a férjem hazatelefonál,hogy akkor melyik napon is lesz szabad napja. Sajnos olyan hülye főnöke van,hogy általában 1 nappal a szabadnapja előtt közli,hogy másnap szabadnapos. Így nagyon nehéz előre tervezni. Már csak azt remélem,hogy ilyen rövid határidőn belül kapunk időpontot valamelyik 4D rendelőbe.

Kép
Kép
Kép
zuzmi
Ausztria
 
 


Ether! Szerintem se éheztesd ki magad CH ügyileg,mert szerintem akkor még rosszabbul leszel a hirtelen nagy dózisú CH-tól. De te tudod! :)

Kép
Kép
Kép
zuzmi
Ausztria
 
 


Zuzmi: drukkolok, h legyen megfelelő szabad időpont mielőbb!

Kép


Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
andi565
Budaörs
 
 
 


Köszi Andi! :)

Kép
Kép
Kép
zuzmi
Ausztria
 
 


Sziasztok! Andi szerintem tök jó ez a babakocsi nekem tetszik!Az ekg-M valószinű rendben mert anyu volt nála és nem üzent semmit.Ma voltam dokinál mondtam neki hogy elég erős folyásom van,irt egy kupot amit használni kell,és adott beutalót terhelésesre.Szerncsére a méhszáj zát.és ha már ottvoltam kértem időpontot fogászatra is egy honap mulva adtak.Babeeke én egy egész doboz jégkrémet bevágok egyedül :) imádom:) .
bence27
Dabas
 
 


Sziasztok!

Zuzmi!

Én sok olyant hallottam már hogy eltünt a kuki! :D Akkor most izgulhattok az ultrahangig.Nagyon tuti a babkocsi amit belinkeltél de nagyon sok tényleg az ára.Viszont amit másodszor linkeltél olyan van az egyik ismerősömnek és nagyon meg vannak elégedve vele.

Nekem a hétvégén sütni kell.Öszibarackos túrós charlott tortát sütök mert Zolinak a szülinapja Matyinak a névnapja lesz a hétvégén.

Bogi!

Szerintem se vidd túlzásba az éhezést.Egyél nyugodtan Ch csak este felé ne azt egyél és ennyi én is ezt csináltam Matyinál annó és jó lett az eredményem és nem is lettem rosszul.Hirtelen annyi cukor nagyon sok a szervezetnek.A csomagot én csak a jövőhéten váltom majd ki nekem onnantól lehet.

Andi!

Hát igen gyorsan megy az idő!Majd a vége tünik a leghosszabnak mikor már mindenhogy kényelmetlen lesz az élet a nagy pocak meg minden miatt.Viszont most a cukorterhelés után 8 hét nyugi csak védőnő és doki lesz más vizsgálat nem.Mondjuk fene tudja kit mikor küldenek az utolsó uhura.Engem biztos csak a 32. héten majd.

Thimmy!

Én a magnéziumot is tudom a görcsre meg a kalciumot is mondjuk én szedem mindegyiket most.Szóval császár lesz nálad.Nem baj hamar túl leszel rajta.
gtimi83
Győr
 
 


Sziasztok!
Gtimi! Hát pont az én barátnőmnek is egészen a 25. hétig azt állították,hogy fiú,aztán meg kiderült hogy kislány! Mondjuk ők nagyon örültek,mert már van egy kisfiuk és lányt akartak nagyon. :)
Nagy szerencsém van,mert kaptam időpontot 4 D-re jövő hétre. Remélem kiderül mi is van akkor a lábacskák között. :)
Babakocsiról örülök,hogy te is ezt írtad,hogy az ismerősöd meg van vele elégedve. Másoktól is ezt a véleményt hallottam.

Kép
Kép
Kép
zuzmi
Ausztria
 
 


Sziasztok!

Túléltem a csütörtöki cukorterhelést, tényleg nem olyan szörnyű!
Vittem citromlevet és olyan volt, mint egy picit túlcukrozott limonádé íze. Inkább a 2 óra várakozás, evés és ivás nélkül eleve éhgyomorra, az volt fárasztó, egész nap nyomott voltam emiatt.
A vérvétel jól ment, leszámítva, hogy a 2. nál már voltak tanulók, kérdezték veheti-e az egyikük, én persze mondtam hogyne, baj nem lehet... :-)
Elszorították a karom, látom nagyon remeg a lány keze, de bíztam benne..., mikor már közelített felém megáll és mondja hoppá van ott a tűn valami..., egy szösz volt, de tűt cserélünk.
Ismét jött az elszorítás, majd nem találta a vénát tapogatva..., hát nekikezdtünk 3x is..., megvolt a véna, szúrt nem is éreztem, de nem jött semmi, majd mondta az oktató, hogy vigye egy kicsit balra a tűt, de semmi, aztán húzza kicsit kifelé és úgy..., de semmi, jött az oktató és a vége az lett kihúzta véletlen a tűt...., szúrt egyből mellé és jött a vér..., de én már sziszegtem..., eredmény: a mai napra már szép kék-zöld folt..., de legalább sűrűn elnézést kértek.

Ma volt ultrahang, Babóca jól van, farfekvésben, de még aprócska, így azt mondta a vizsgáló doki, hogy még nagy a hely, így jó neki.
Viszont hétfőn lennék 24. hétben, a mai mérés alapján meg csak 22. hét és 3 nap..., de a dokim azt mondta csodálatos a vérképem, a cukrom és a baba is nagyon jól van: 550gr.-ra becsülték a súlyát, magzatvíz normális, szóval nagyon örül.
Viszont megbeszéltük, hogy császárral fogok szülni, hozzáteszem nem is bánom, hogy így döntött...., most lehet sokan megköveztek, de sok volt a környezetemben a negatív példa és tudat alatt nagyon tartottam a természetes szüléstől. Jó lesz ez így! 1 hónap múlva kell csak mennem ismét...
Így a szülésznő dologra nem is kérdeztem rá...

Zuzmi
Irigykedem..., de nagyon! Király a kocsi amit vesztek az ismerősötöktől!
Nagyon kíváncsi vagyok, mit mondanak a 4D-ben, kiscsajszi vagy kisfiú :-) izgi nagyon!

Thimmy
Vádligörcs volt nekem is, de mióta naponta 2x1 magnerotot és 1 magnézium és 1 c-vitamin pezsgőtabit fogyasztok, nem jelentkezett...., pedig voltak nekem is könnyfakasztó görcseim és ébredésem!

Andival értek egyet Bogi, áprilisig dolgozni...??? -én január végéig bírtam és most érzem csak, hogy mi mindent megér a pihenés! Néha még így is úgy nézek ki egy-egy pörgősebb nap után, mint egy mosott rongy!
A cukorterhelés után alig vártam, hogy az ágyat lássam és pár percre megpihenjek..., pedig a baba előtt aktív sport és munka volt...! Próbálj meg otthonról dolgozni, ha megoldható már az is többet ér.

Kép
babeeke1
Budapest XIII. kerület
 
 


Babeeke!
Köszi! Nekem is egyre jobban tetszik a babkocsi! A minap megnéztünk egyet élőben is és nagyon tetszik. :)
Sajnálom,hogy így elintézték a karod a vérvételen!
Én nem kövezlek meg a császár miatt,de elmeséled végülis milyen ok miatt lesz császár? Vagy csak a te kérésedre?
Nekem volt részem mindkettőben,de én a természetes szülést választanám!

Kép
Kép
Kép
zuzmi
Ausztria
 
 


Sziasztok!

Zuzmi!

Nem is tudtam hogy te ismered az unokatesómat a Gressai Bettit.Most látom csak hogy az ismerőseid közt van. :D
gtimi83
Győr
 
 


Gtimi! Kicsi a világ! :) Igen ismerem! Pár házzal laktak tőlünk arrébb,mikor még a szüleimmel laktam együtt. :)

Kép
Kép
Kép
zuzmi
Ausztria
 
 


Vagyis inkább 1 utcasarokkal arrébb ha egészen pontos akarok lenni. :)

Kép
Kép
Kép
zuzmi
Ausztria
 
 


Sziasztok!

Zuzmi, klassz a kocsi szerintem. Nekem nagyon bejön.
Nekem is megvan a két befutó. Kunert silver, vagy Anmar hilux. A hiluxot láttam élőben, tologattam is, az minden szempontból tetszik. A kunertet még nem sikerült kipróbálni. Látatlanba nem veszek, tehát lehet, hogy a hilux marad.
Még keresgélek használtat, ha nem találok, akkor májusban megveszem az újat.
Látom van időpont 4D-re. De izgi!!! Kváncsi vagyok kit rejt a pocak! :)

Andi lehet, hogy neked van igazad szénhidrát téren, de eléggé megijesztett a szülésznő, mi lesz, ha magas lesz. Bár mitől is lenne magas? Szerencsére soha nem volt gondom a cukorral, és most se viszem túlzásba.
Na hétfőn meglátjuk.
Lassan nekem is vennem kell fehérneműt, sőt tegnap rájöttem, hogy a pizsamáim is elég szűkösek a pocakomnak. A hálóinghez meg még nagyon hűvös van. Azt hiszem megvan a kövi beruházás. :)
Kedden beszélem meg a főnökömmel, hogy meddig dolgozom még, de szeirntem márc. 31-ig kihúzom. A lakást amúgy is csak áprilisban szeretnénk újítgatni, átrendezni.
Szerencsére a hasam még nem ugrott meg nagyon, még nem zavar semmiben.

babeeke, örülök, hogy minden rendben veletek, és jó neked, hogy már túlvagy a cukros vérvételen. :) Mondjuk azt sajnálom, hogy így megjártad a tanulóval.
Higyjétek el csajok, én is nagyon vágyom a pihenésre. Jó lenne már listát írni, netezgetni, nyugodtan tervezgetni, hogy hogyan alakítjuk át a lakást.
Igazából ami legjobban megterhel, az a korai kelés, meg a bejárás, de a munka nem vészes. Már kijelölték az utódomat, lassan elkezdem átadni a beosztást és ha esetleg hamarabb végzünk, akkor hamarabb tudok eljönni.
De ez már nem olyan sok. Kicsit fáradtan, meg többet hisztizve kibírom. :D

Tegnap voltam uh-n. Babócánk még mindig kislány. Azt mondta a doki, nem nőtt kukija, és valószínűleg már nem is fog. :)
550 gr-nak saccolta, minden mérete 23 hetesnek felel meg.
Nem tetszett az uh a Babónak. Mindkét lába, és mindkét keze a kis arca előtt volt. Meg is jegyezte a doki, hogy milyen hajlékony, biztos tornász lány lesz belőle. Így ujjacskákat számoltunk, és mutatta a kis lábfejét. Olyan jó volt gyönyörködni benne. :)
Ja és persze még mindig faros. De ezt mondani se kell, hiszen érzem, hogy nem tágít a hólyagomról. :)

Aranyosak vagytok a szénhidráttal kapcsolatban. Igazából nincs nagy változás a megszokotthoz képest, csak mondjuk egy szelet csoki, vagy süti helyett inkább egy almát eszem. Abban is van gyümölcscukor, és ez most elég.
Amit megvonok, az a mogyorókrémes palacsinta vanilia pudinggal, de jövő héten újra sütök, csak a héten már ettem vagy 3x. Most erre cuppantam rá, más édeset nem is nagyon kívánok.
Tehát nem vagyok drasztikus! :)

Március 10-én lesz nálunk a nagy börze. Már alig várom. Előszedtem a kelengye listákat, és elkezdtem átnézni, azok alapján fogom megírni a sajátomat. A börzéig el kell készülnöm vele. :)

Üdv mindenkinek: Bogi
<img src="http://lbdf.lilypie.com/5stkp1.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Pregnancy tickers">
ether
Cegléd
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?