Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Annyira aranyos tőletek, h gondoltatok rám :) Köszönöm, jól esett!
Ma hívtam a dokit, h megmutatta egy nagyon jó szakembernek is a mr-t, és ő is azt mondta, h nincs semmi a fejmben..mehet a lombik, a prolaktin szintet kell ellenőrizni, és ha gyógszer nélkül újra magas lenne, akkor kell majd új mr...
óriási kő esett le..
kedden kéne mejönnie, és akkor pénteken megyek vérvételre, és utána 14. vissza a profhoz..
Ruzsoma hogy vagy? Remélem már túl vagy a műtéten, és minden rendben, sajnálom, h nem csinálták meg, te meg izgulhattál tovább.
Saaba hogy vagy? nagyon drukkolok! most pihensz otthon?
Regi mizu, mi volt a profnál?? drukkolok :)
Buksi kitartás, minden rendben lesz.
Úgy látom a tavasz lesz a nyerő mindnekinek :)
Agi köszi :) mikor mész ultrhangra? akkor lehet már látszik, h kisfiú v kislány lesz :) Kamilla nálatok nem lehet még tudni? :)
Edina mizu, hogy vagy, már mindjárt lejár az 1 hónap :)?? Sogirl, ti hogy álltok? :)
Petra hogy vagy?? Zóráról tud vki? Zsóról? Remélem jól vannak ők is!
Ha vki kimaradt bocsánat, mindeki érdekel mivan vele, írjatok, drukkolok!
szép napot!
bogyoka999
Budapest
 
 


Sziasztok Csajok!

bogyoka,
Hát ez remek hír :oD Szuper és akkor kezdhettek is....jajj de jó :))))

Ági,
Köszike :)

Regi,
köszönöm neked is :) mesélj rögtön ahogy végeztél :) Várom a jó híreket :)

Ruzsoma,
Köszike,
Sajnálom hogy tegnap nem jutottál sorra....én már azon is kibuktam hogy 10 helyett 1-kor vittek :) De mostmár szerintem túl is vagy rajta és pihizel :) Gondolok rád.....hogy minden rendbe legyen :)

Többiek?Mi újság?
saaba21
Budapest
 
 


Sziasztok!!

ÁÁÁ 2,5 órás várakozás után meg se nézett! :(
Újra kell csináltatnom a vér és EKG-ét, ami természetes.. márc. v. ápr. elején talán kezdhetek.. még korainak tartja a prof..


Bogyoka! Hajrá!!
Talán te indítod a lombikos-sort!

Saaba!!
Pihizel??!!

Ruzsoma!!
Remélem, már túl vagy rajta..:)

Buksi!! Hát fél órán múlt, h találkozunk!! Majdnem bejött! :))
regi1978
Halásztelek
 
 

 
 

Regi,
Sajnálom , főleg hogy feleslegesen vártatok, de hogy hogy nem nézett meg?.....Én dolgozom....mindent úgy csinálok ahogy eddig :) Az inszemekre nem szeretném "elkölteni" a szabimat...meg a betegszabimat se.Spórolok a lombikra.Nálatok mikor dől el hogy márc. vagy ápr.-ban kezdtek?
saaba21
Budapest
 
 


Saaba!

Az elkövetkező 2 hétben megcsináltatok az altatóorvos papírokat! Most vagyok a 2.ciklus 20napján, a következő cilus 20-án bejelentkezek újra az márc.18-19 és meglátjuk, h mit mond...akkor van a szülinapom is! :) hátha szerencséthoz! :)
regi1978
Halásztelek
 
 


Pf Regi, körbe sem néztem, hogy ott lehetsz-e még, bár 3/4-edre értem oda. Én meg látszik, hogy teljesen össze vagyok még zavarodva, minden papírt itthon hagytam. Még szerencse, hogy nyáron volt a multis műtét, ezért nem szívózott a helyes altató orvos. Regi, neked most azt is újra kell csináltatni? A laborokat ok, de ezt is?

Bogyóka, csodajó hír!
Ruzsoma remélem már tényleg túl vagy rajta.

én most épp nem vagyok toppon, ezért tegnap csináltam egy tesztet, még jelzett, úh valszeg a hcg-től, holnap elmegyünk síelni, ami nekem hütte buli lesz, aztán hétfő este meg meglátjuk, túl vagyok-e rajta már

Ma már azért tavasz volt a levegőben :)
buksi8
 
 


Lányok!
Olyan jó, hogy gondoltatok rám, ahogy Bogyoka is írta, nagyon arik vagytok.
Már itthon pihengetek, minden rendben a méhemben, jöhetnek a babák! :)

Bogyoka,
szuper, hogy a buksidban semmi gond, akkor hajrá március! :)

Regi,
jaj, ez a sok macera megint! :( Viszont akkor már márciusban nem állíthatnak meg! :)
Egyébként van választott orvosom (Szarka András) és lehet, hogy ennek is köszönhető, hogy ma tényleg engem műtöttek elsőnek. Sajnos volt olyan lány, akit hazaküldtek annyival, hogy kérjen egy új időpontot. :( Én ki is borultam volna, ha ezt tegnap benyögik.
Képzeljétek, még a Murber doki is lecseszte tegnap a műtősöket, hogy miért nem kerültem sorra. Mondjuk sokat nem segített ;) , de jó azért, ha érzi az ember a törődést! :)

Buksi,
próbálj pihenni, feltöltődni és tisztulni a síelés alatt!

Gyönyörű lesz ez a tavasz, én érzem!
Nekem március 4-én kell mennem 10-re Murberhez (a ciklusom 20. napján) és akkor eldől, hogy azonnal kezdem a hosszút vagy megvárjuk a 2. napot a rövid protokollhoz. Nagyon várom! :)
ruzsoma
Budapest XIX. kerület
 
 


Ruzsoma szuper!
Gratulálok :) Ez nagyon jó hír!

Hát Regi nem is tudom mit mondjak. Ezek szerint semmi változás ebben. Profnál még mindig órákat kell várni... Nem teljesen értem, hogy mi a korai. Te nem kaptál "hormondózist". Mondott valami konkrétumot is, vagy csak kezedbe nyomta a beutalókat?
De tudod legalább már az a kezedben van :) A következő ciklusnál legalább már azt meg tudod csináltatni. És irány a wellness :)
sogirl
Szigetszentmiklós
 
 


Ruzsoma,
örülök, hogy túl vagy rajta és hogy minden rendben van, hajrá a kezdés :)
Regi,
sajnálom, hogy most nem kezdhettek, de addig akkor talán a wellness is bele fér :) amin gondolkodtatok....
és a szülinapod is szerencsét fog hozni.
Buksi,
kitartás, de akkor jó bulit :) reméljük feltöltődsz picit, jó szórakozást!
Bogyoka,
örülök a jó híreknek, minden ok lesz :) kezdhetsz nemsokára :D
juhééééééééé
remélem legközelebb is megnéznek uh-on mert Bokor azt mondta nem mindig nézik március 4-én megyek hozzá újra. De ha nem néz meg megnézetem magam akkor is. Akkor már egy nap híján 15. hetesek leszünk. :) nem tudom hogy látják már a nemét vagy sem, elég mocorgósok szoktunk lenni :D jó lenne tudni.
84agi
 
 


Sziasztok,

Bogyóka: örülök, hogy nincs nálad semmi komoly baj. Remélem, így akkor már semmi akadálya, hogy kezdjetek.

Nálam sajnos semmi jó hír, ezért is vagyok így eltűnve, mert még emésztem a híreket. Kedden voltam a prof-nál. Igaz, hogy bal oldalt már nincs ciszta, de helyette lett egy nagyobb a jobb oldalon és a méh mögött is van valami. Azt mondta a doki, hogy mindenképp meg kell műteni és jelentkezzek be Bokor dokihoz egy laparra. Március 22-re kaptam konzultációra időpontot.

Regi, sajnálom,hogy nem kezdhettek még. Mi votl a pontos indok? Regenerálódni kell még?

Ruzsoma, ezek nagyon jó hírek. Szuper, hogy túlvagy rajta és minden rendben van nálad. Március az már mindjárt itt van.

Mindenkinek kitartást és szorítok, hogy sikerrel járjatok.
petra12
 
 


Sziasztok lányok

Én most csak csendes megfigyelő vagyok itt a fórumon, szedem a fogi gátlót és szorítok mindenkinek ezerrel. Olvaslak benneteket folyamatosan ki min megy éppen keresztül.
Azt viszont örömmel olvastam, hogy a kismamáink jól vannak a babák szépen fejlődnek és a rosszúl létek lassan elmúlnak ahogy telik az idő. Kamilla Ági semmi stressz sok vitamin a picúrnak és nektek ill. sok pihenés.
Salseráról Kócosról semmi hír ?
Én már nemsokára mehetek megint a dokihoz és izgulhatok ezerrel most vajon melyik hormonom viccel majd meg. A másik félelmem pedig az altatóorvos, vajon elfogadja még a doki a novemberi leleteket vagy kezdhetem előröl és akkor megint csúszunk.
Szóval semmi stressz mondaná a doki :cry:
Szép estét és mielöbbi két csíkos tesztet kívánok mindenkinek.
edina71
Budapest
 
 


Sziasztok!

Megjöttem én is.
Petra az aviva torna, hogy áll? Én ittam körömvirág, citromfű,kamilla teát kombinálva, és palást és cickafark teát. Nem okoskodni akarok. De egy próbát megérne esetleg.

Ruzsoma szupi ügyes vagy, hogy kibírtad és hogy túl vagy már rajta. Pihenj amíg tudsz.

Saaba kicsit tedd azért pihisebb üzemmódba magad.
Regi, sajnálom, hogy rossz híreket kaptál.:(
Agi, nálad is hogy rohan az idő. 15. hét. :)
Edina, még pihi aztán indul a buli, csak arra gondolj, hogy minden ok lesz.

Mi ma voltunk a genetikai tanácsadáson. Jó lett a kombi tesztem, AFP-re holnap megyek. Azt mondták hogy csináltassam meg a mintavételt mert az ICSInél ez ajánlott. De az volt az érzésünk, hogy aki odamegy annak csak ezt az egyet tudják mondani. Március 7-re kaptam időpontot, de ha nem megyek akkor mondjam le.
Elbizonytalanítottak egy kicsit, mert hogy az integrált és kombi teszt az náluk csak kidobott pénz és csak ez a jó. Azt mondták,hogy sérülhet a petesejt membránja ahogy beleinjekciózzák a hímivarsejtet. ááááá Úgy mentem oda, hogy nem kell de most azért elgondolkoztattak. 2-3 % az esély, hogy valami lehet.
Mindegy alszunk rá még.

Csajszik egyre több gólya fog jönni és a tavasz is kopogtat, minden rendben lesz. :D :D :D
kamilla04
 
 


Sziasztok,
Kamilla,
Örülök, hogy jól vagytok. Mi még csak a 14. hétben vagyunk, majd ha megyünk a dokihoz leszünk közel a 15. betöltötthöz. :) de jól vagyok, csak úgy látnám, hogy ott van bent, így hogy nincs semmi féle tünet, olyan sok idő van az uh-ok között, hogy hihetetlen.... elég nyugtalan vagyok emiatt :( pedig most tényleg egy hete nézték. :) ennyire sűrűn tudom nem lehet.
Edina,
de jó hallani rólad is! Remélem minden ok lesz következő alkalommal és egyik hormonod sem szeretnem már megviccelni ahogy írtad! Én drukkolok és remélem kezdhettek most már, megérdemelnéd!!!!
Petra,
hihetetlen, hogy egyik oldalt eltűnik a ciszta a másikon meg jön :S sajnálom, hogy téged is ilyen soká váratnak. Bokor dokiról viszont csak jó tapasztalataim vannak, ő szerintem fog tudni segíteni, nem tudom ismered van sem, de jó szakember az biztos!!!
84agi
 
 


Sziasztok!
Ági nyugi minden rendben lesz :) mikor lesz a következő ultrahang? Még mindig csak 1 óra séta van engedélyeve?
Kamilla örülök, h jól vagytok. Hogy döntöttetek az amnioval? Olyan rossz, h a felelősséget a ti nyakatokba teszik.. A többi eredményed jó, nem? Már elég nagy a baba, h az ultrahangon látszodjon, h vmi gond lenne, nem? Ma már annyira profik az ultrahang készülékek!
Petra sajnálom.. :(( nem lehet ez a konzultációt megsűrgetni valahogy.., ha olyan nagy az a ciszta.. ?? Nekem egyszer volt és azt mondta a doki, h 5-7cm között (orvos/klinika válogatja) azonnal műtik, mert komoly gondot okozhat..
Regi: kitartás ez az egy hónap már elhussan, te is kicsit gyógyulgatsz még, és minden rendben lesz márciusban :)
Edina: minden rendben lesz a hormonkkal!! :) már nincs sok vissza ugye? mikor mész vissza?
Ruzsoma: örülök, h minden rendben, és jól vagy! Úgy látom, most te előztél be :) nekünk márc. 14. kell visszamenni. (bár most előbb megjött.., szóval lehet -2-3 nap)
Saaba azért pihenj kicsit, hátha sikerül :) és nem lesz szükség a lombikra! :) én drukkolok a meglepetésnek :D
Buksi jó síelést! :D
Én ma elmentem a neurológushoz, írt papírt, h semmi nincs az mr-en, és mehet a lombik, nagyon rendes volt :) Mondta, h a kollégájával együtt ki voltak akadva, h vajon mit nézhettek 2 adenomának, mert még 1nél azt mondja, h vmelyik árnyékot, de 2-t... Örülök, h volt egy ilyen ismerősőm, de nagyon bosszant, h semmit nem tettek az előző helyen, h megismételjék, v más szakembernek megmutassák a leletet.. ha ő nem látja.. :(
Mi még pihenünk 3 hetet, aztán kezdünk, egyedül egy vérvételre kell majd mennem, de más már nincs. Vagyis nagyon remélem, h nem talál ki semmit a prof :)
Szép hétvégét mindenkinek! HAJRÁ MÁRCIUS :D
bogyoka999
Budapest
 
 


sziasztok!

Csak kocaolvasó/író vagyok, de igyekszem nyomon követni az eseményeket.

Edina,
az altatóorvoson én is stresszeltem (miért pont azon ne),
én szeptember-október tájékán voltam, de nem volt belőle gond, most, februárban szó nélkül elfogadták az akkori leletet - szóval ne aggódj! :)

ügyesen mindenki, jön a tavasz...

Zs.
zsuzsanna83
 
 


Sziasztok Lányok!

Bogyoka,
szuper, hogy viszonylag gyorsan lerendezted ezt az neurológusos dolgot és már semmi akadály.
Én is azon agyalok, hogy elvileg most már minden megvan és remélem, hogy nem találnak ki még valamit!
Szóval Szarka doktor szavaival élve március 4-én indul útjára a gyönyör! :D

Kamilla,
sajnos én nem tudok semmi értelmeset javasolni a mintavételhez, de gondoljátok át jól és biztosan jó döntést fogtok hozni! Nem lesz semmi baj! :)

Ági,
teljesen megértelek ultrahang ügyben, be kellene egyet otthonra is szerezni. :D Pocakod növöget, szóval minden rendben! ;)

Edina,
ne aggódj, nem fognak már viccelődni a hormonjaid! :) Szerintem az altatós doki elég jófej, nem fog kötekedni. De nekem azokat a leleteket volt a legegyszerűbb beszerezni. (pár nap alatt)

Petra,
nem lehet most könnyű, de kitartást! Gyorsan megműtenek és ciszta mentesen kezdhetsz is!

Zsuzsa,
nálatok mi a helyzet? Hol tartotok?

Ma még itthon maradtam, pihentem, de szerencsére már sem vérzés, sem hasfájás nincs. A következő kontrollig viszont nem emelhetek, nem fürödhetek kád vízben (amit nehezem viselek :) ) és semmi szerelmeskedés! :)
ruzsoma
Budapest XIX. kerület
 
 


Csajszik! Köszönöm a biztató szavak.Ma egész nap ezen kattogott az agyam. Tele vagyok számokkal, hogy mennyi a negatívum meg a minden egyéb. A dokim teljesen idiótának nézett, hogy miért nem csináltatom meg az aminot. Akkor mi van ha megcsináltatom, elvetélek tőle az eredmény meg jó akkor azt mondják, hogy na erről beszéltünk, hogy 1 % esély sajnos maga pont belekerült. Ha nem látszódik semmi és mégis lesz valami akkor mit mondanak. Ja csak 97 % a pontosság, mindenre mi sem tudjuk a választ. Szóval teljesen kétségbeestem, most néhány órára. Az egyik oldal ezt írja a másik azt. De ha a Jóisten nekem ilyen gyereket szán vagy egyáltalán nem szán akkor bármelyik vizsgálat is kevés bármit kideríteni.
Szülés közben is lehet bármi. Sőt egy mandulaműtét is végezhet velem is, vagy......
Szóval nem értem a logikát, hogy 2-3 % az esély arra hogy legyen valami és 1% a vetélés esélye a szúrás miatt akkor itt miért van ez a nagy hajcihő. Mert ha az lenne, hogy 80 és 20 % a rossz és jó aránya és 1% a vetélésé akkor el lenne döntve a kérdés.
A genetikán azt mondják, hogy az összes többi vizsgálat csak kidobott pénz. Tegnap konkrétan azt mondták, hogy miért nem vettünk inkább mozijegyet rajta.
A spontán teherbeesésnél ha jól emlékszem 5,8% az IVF nél 8,5% és az ICSInél 9,9% százalék körüli a nem kívánt dolog. Itt sem azt írták le, hogy 90 % és 10%.
A döntés mindenhogy az enyém mindenért nekem kell vállalni a felelősséget.
Nah kiírtam magamból azt hiszem.
kamilla04
 
 


Kamilla nagyon átérzem a félelmedet. Nem tudom mi lenne ebben a helyzetben a jó döntés... majd azért írj, h hogyan döntöttetek.
Ruzsoma azért tudtam ilyen gyorsan elintézni, mert volt ismerősöm.. szerencsém volt.
bogyoka999
Budapest
 
 


Kamilla,
nem vagy könnyű helyzetben, az biztos. Sokat olvastam róla, illetve beszélgettünk a párommal is erről.
Minden vizsgálatnak/beavatkozásnak van kockázata, mindenhol ezer papírt kell aláírnod, hogy ez meg az lehet és minden a saját felelősséged. Ez alól ez sem kivétel. :(
A vérből csinált tesztek csak kockázatbecsélesek, mekkora az esély, hogy... Nekem a genetikai ultrahang szimpibb, amin ugye szemmel is látható, ha valami nem ok. Ugyanakkor a magzatvízből több fejlődési rendellenesség kiszűrhető. Ha a vizsgálat után szigorúan be van tartva a pihenés és a többi előírás, akkor semmi gond nem lehet. Szörnyű még a gondolata is a vetélésnek főleg így, hogy nem egyszerűen esünk teherbe, de annak is, hogy valami fejlődési rendellenességgel születik meg a baba. Talán én az utóbbit nem tudnám feldolgozni ezért ha majd ott tartunk, mi megcsináltatjuk.
Ez az én személyes véleményem, jelenleg így gondolom. Abban egyetértünk, hogy a sorsunkat nem kerülhetjük el.
Nem volt egyszerű az út idáig, hogy a babóca a pocakodban fejlődjön, úgyhogy most már mindennek rendben kell lennie és lesz is!!! :)
Mennyi időd van még? Mikorra kell döntened?
ruzsoma
Budapest XIX. kerület
 
 


Sziasztok! Lenne egy kérdésem azokhoz, akik szedik v szedték a bromot. Ti szedtetek vmilyen vitamint melle? És mit? Prof mit modott erre?? Femibionra gondoltam, mert az eddigi próbálkozások nem voltak sikeresek, mivel mindig szédültem, erről evésbé hallottam ezt.. eddig pezsgőtabit ittam, de abban kevés van, és nem tudom a felszívódása milyen...
köszi a segítséget :-)
bogyoka999
Budapest
 
 


Bogyoka, én végig szedtem egy nőknek való kombi vitamint. Már hónapok óta előtte is. Szelén cinket is szedtem. A bromot mindig estére kellett szedni tehát nem ütötték egymást.

Ruzsoma, köszi! Még március 4-ig el tudom dönteni. Lehet a hosszú hétvége előtt lesz a nagy nap, ha addigra kapok időpontot. Még alszunk rá....
kamilla04
 
 


Szia Zsuzsanna83

Köszönöm a megnyugtató választ, nem szerettem volna most emiatt csúszni még egy hónapot. De akkor ez az akadály már elhárítva.
Te most kezded a lombikot ? Rövid, vagy hosszú protokoll lesz nálad?
edina71
Budapest
 
 


Bogyoka,
én is szedtem kombi vitamint mellette, már a lombik előtt hónapokkal, folsavat, d vitamint. Szedhetsz nyugodtan nem lesz semmi gond és igen a bromot este veszed be :). Örülök, hogy most már úgy néz ki, hogy minden a legnagyobb rendben lesz! Hajrá március :D, gyertek gólyák.
majd március elején megyek újra terhes gondozásra, még egy bő hét van hátra az már igaz nem sok :D. Igen elvileg még mindig csak 1 óra van engedélyezve az újabb találkozóig, de azért többet fent vagyok itthon. Nálunk sajnos eléggé tombol a városban az influenza, nem is nagyon merek nagyon forgalmas helyekre menni, de egy egy séta néha bele fér.
Kamilla,
nem irigyellek, olvasgatom a %-os esélyeket, amiket leírtál, nekem senki nem mondta, fura, hogy akár meg kellene csinálni ezt a magzatvizes vizsgálatot, sőt a dokim akihez most járok terhes gondozásra (sotes), azt mondta az integrált teszt van ugyan olyan jó és felváltja ezt, nehogy elmenjek. DE! ez megint csak az én storym, úgy látszik minden orvos máshogy gondolja. Nem irigyellek, meddig kell megmondanod hogy döntöttetek?

Ruzsoma,
köszönöm, igen minden rendben :) növögetünk és semmi gond nincs. :) de jó lenne az az uh itthonra :D
Örülök, hogy jól vagy és minden rendben van!

Van tapasztalata valakinek abban, hogy nekem mostanság ebben a pár napban elkezdett néha ilyen enyhe szúró érzésem lenni. Olvasgattam, hogy nőhet a méhem és nyúlhatnak a szalagok, ez ettől lehet tényleg? Tegnap még növeltem a magnézium adagomat és úgy el tudtam aludni, mert ezek csak úgy jöttek-mentek. Nem görcsös fájdalom, el is múlik, de tegnap többször jelentkezett. Ez normális lehet vajon?
84agi
 
 


Kamilla,
Megértem a dillemmádat. Nem vagy könnyű helyzetben. Fogalmam sincs, a helyedben én mit tennék. Egy kolléganőm, aki tavaly szült, megcsináltatta. Előtte ő is rettenetesen félt, de utána azt mondta, hogy ha újra kellene döntenie róla, akkor is megcsináltatná és ő tanácsolja mindenkinek, akinél szóba jön. Nos, ez is egy véleméyn.Remélem, akárhogy is döntesz, minden rendben lesz majd.

Bogyóka, sajnos nem tudtam előbbre időpontot kapni. A mobilján is felhívtam az orvost, de csak március 22-én tudok menni. Szeretném elkerülni a műtétet, mert semmi értelmét nem látom, hogy megműtenek, utána a következő menstruációkor ugyanúgy lesz cisztám. Mindig van.Kéne valami megoldás, hogy megelőzhető legyen. Fogamzásgátló, vagy nem tudom. De minimum azzal kéne kezdeni, hogy meg kellene vizsgálni, milyen fajta ciszta.Ezt még soha senki nem tette meg nálam.
Remek hír, hogy nálad semmi akadály most már a kezdéshez. Remélem, minden rendben lesz nálad és hamarosan gyarapítod a kismamák csapatát.

Ruzsoma, örülök, hogy jól vagy. Remélem a kontorllon is mindent rendben találtank majd. Addig is kíméld magad, ahogy mondták.

Ági, amit érzel az szerintem normális. Egyik rokonom szült múlt hónapban, ő az egész terhessége alatt ilyeneket érzett és minden rendben volt nála.
petra12
 
 


Sziasztok! Köszönöm :-)
keresni fogok valamilyt, azt hiszem a femibiont fogom kipróbálni. Viszont van nekem itthon 1,5doboz ladeevit-em, amit nem birtam szedni mert szédültem (bárszinte az összes vitamintól) nagyon szívesen odaadnám vkinek ingyen, akár el is küldöm. Annyiban különbözik a többi kismamistól, h van benne omega3. Decemberig jó a szavatossága.
Petra próbáld inni a teát, amit írtam múltkor, a bnő, akitől kaptam az infót ő is itta és elmúlt az összes cisztája, és rögtön elsőre sikerült a baba.
bogyoka999
Budapest
 
 


Lemaradt, ha érdekelne vkit, v tud vkit, akit igen szóljtok :-)
bogyoka999
Budapest
 
 


Bogyoka, megegyezhetünk. Én szeretném, mert most fogyott el a vitaminom.
Amiket én szedtem: licíum, jód, szelén, cink. halolaj +omega akármi, multivitamin, és pecsétviaszgomba, c vitamin, E és D időnként. Ebből maradt mára a multi és folsav, néha a szelén cink.
Még alszom a döntésre, ha úgy döntünk akkor március 14 én csináltatom meg. Ha lesz akkor időpont, hogy utána tudjak még itthon pihenni.
Minden doki mást mond. Ez az őrület az egészben.
Az én véremből sajna a gyerkőc kromoszómáit nem látják.
kamilla04
 
 


Sziasztok Lányok!

Jó ideje eltűntem. Biztosan emlékeztem még rám. November végén 6 hetesen 4. alkalommal vetéltem.

Most letelt a kötelezően kimaradt 2 ciklus.

Voltam hematológusnál vérvételen február 1-jén, aminek 14-én volt eredményhirdetése. Jók az eredményeim Domján Professzor Úr szabad utat adott. Felírta a Clexan injekciót, napi 2 alkalommal kell szúrni, 9 hónapon keresztül. Adott szakvéleményt amivel 90 %-os TB támogatással váltható ki az injekció. Erre a Leiden mutáció miatt van szükség.

2 ciklus során kell itthon spontán teherbe eséssel próbálkozni. Ha nem járunk sikerrel, akkor a 3. ciklusban már inszemináció következik. Murber doktorral novemberben így beszéltük meg.

Ha 28 napos a ciklus már a 29. napon terhességi tesztet kell csinálni. Pozitív teszt esetén azonnal el kell kezdeni a Clexan injekciót adnom magamnak és szintén azonnal hívni kell Murber doktort is és Domján Professzor Urat is.

Domján Gyula Professzor Úr végig figyelemmel akarja majd kísérni a terhességet. Ő úgy látja, hogy 99%-ban a Laiden mutáció okozta a vetéléseket.

Kismamáknak gratulálok! Nagyon vigyázzanak magukra! A kezelésre váróknak és résztvevőknek nagyon szorítok, hogy sikerrel járjanak! Remélem a gólya idén nagyon sok házba bekopogtat majd!
sziszi73
 
 


Sziasztok Lánykák!

Bár nem írtam, de szorgalmasan olvaslak Titeket.
Látom, hogy a gólyák eltévedtek valahol, de szerintem már útra keltek és előbb utóbb biztosan ideérnek! :)

Régi, Petra, Edina, Bogyóka és mindenki, aki küzd, hogy kezdhessen azoknak megy a drukk, Zsófi, meg Zora is sokszor eszembe jut mi lehet velük?

Ági: én abszolút megértem, hogy min mész keresztül, én is mondtam a férjemnek, hogy vegyünk egy uh gépet. A rossz hírem, hogy később sem lesz könnyebb. Most már, hogy érzem a babát most már azon parázok, ha kevesebbet mozog, egyik nap kis aktív, másnap meg alig mozdul meg, ez is tiszta idegőrlő.
Ha mész orvoshoz mindenképpen ragaszkodj az uh-hoz, még ha hisztis paranoiásnak is néz az orvos, kit érdekel??
Most is olyan jó volt az uh-n, hogy a legelső, ami feltűnt a kis pulzáló szíve volt.

Kamilla: Igazából az amnio vita miatt akartam mindenképpen írni. Szerintem, ha minden eredményed rendben van, akkor én nem csináltatnám meg. Ahol meg ilyen hülyeségeket mondanak, hogy pénzkidobás, meg miért nem vettél inkább mozijegyet, na ott a szakértelmet is megkérdőjelezném, a kismamával való bánásmódról már ne is beszéljünk.

Én voltam integrált teszten, afp-n, genetikai uh-n, most legutóbb magzati szívultrahangon és minden eredményem rendben volt.
Ezután kockáztassam, hogy beleesek abba az 1-2%-ba és elvesztem az egészséges gyerekemet, akit megszületnek, mert már így a 21. héten nincs más megoldás?

Akik túl vannak rajta és nem volt semmi gond, azok nyilván azt mondják, hogy megérte, de mi van azzal az 1-2%-kal és ha elvetélnek, akkor mit csinálnak a következő terhességnél, reménykednek, hogy most nem esnek bele?
Az orvosoknak könnyű, nem ők szenvedtek meg a terhességért, meg hordják már a szívük alatt hónapok óta a gyereket, szóval, nem lebeszélni akarlak, csak leírtam a véleményem.
A sote-n állítólag minden 2. kismamát elküldik erre a vizsgálatra, anélkül, hogy komoly indok lenne rá. :(

Olvastam olyan történetet is, hogy valaki megcsináltatta, mondták, hogy rossz lett az eredmény, de a kismama nem hitte el, ezért megcsináltatta még egyszer, akkor meg már minden rendben volt. Most akkor ez ennyire megbízható vizsgálat, egyszer ezt mond, másszor az ellenkezőjét? Ha jól tudom ez sem 100%-os?!

Nem akarok senkit ijesztgetni, de a prof, aki csinálta a magzati szív uh-t mondta, hogy 3x nagyobb az esély, hogy a gyerek szívbetegséggel születik, mint, hogy downkóros lesz. Úgy hogy mi inkább erre áldoztunk, legalább megnyugodtunk, hogy mindent rendben találtak.

Ha bármelyik eredményem kicsit is eltért volna, akkor valószínűleg én is megcsináltatnám a vizsgálatot, de így, én nem merem bevállalni.

Egyébként mi jól vagyunk, néha eldugul az orrom, meg fáj a fejem, na meg az alvás sem könnyű, de ettől eltekintve tényleg nem panaszkodhatok.
Az egyetlen bajom, hogy az álmom úgy néz ki nem válik valóra, kisfiú helyett most már kislányt jósoltak. Ez kicsit megzakkantott, nagyon beleéltem magam, mindig is fiút szerettem volna, de hát csak nem mehetek vissza Urbancsekhez reklamálni!? :)

További szép hétvégét!
salsera
Budapest XIII. kerület
 
 


Salsera, a down nálam csak 1:2400 lett, ez önmagában jó, de ugye a gyerkőcöt nem az én véremből nézik.
Jah egyébként köszi a megnyugtatást. :D

De jó neked, hogy érzed már. Nekem még ez várat magára.
kamilla04
 
 


Salsera örülök, h jól vagyoktok :-) már jó sokadik hétben jártok ? Bnőm is hasonlóan járt, h végig fiút mondtak, tök örült, azt szeretett volna, de a vége felé kiderült, h kislány :-) ma már semmiért nem cserélné vissza :-)
Kamilla írtam privit. :-)
bogyoka999
Budapest
 
 


Salsera,
Örülök, hogy jól vagytok minden eredményed megfelelő lett! :) Megkérdezhetem hol csináltattad a genetikai uh-ot és szív uh-ot? Én az integrált teszt egyik felén vagyok túl, még hátra van egy vérvétel. Elmennék valahova még egyszer hogy megnézzék a Baba szívét, ezért kérem a segítségedet!
Köszönöm előre is!
84agi
 
 


Salsera,
írtam privit, remélem nem zavarlak vele!
84agi
 
 


Bogyoka, nem kaptam semmit!
kamilla04
 
 


Kamilla újra próbáltam,:-)
bogyoka999
Budapest
 
 


Kamilla:
Ha lehetséges, szerintem várd meg a genetikai uh-t és ott kérdezz rá az orvosnál, hogy ő mit javasolna a kapott eredményeid alapján!

Szerintem egy-két hét és már érezni fogod a babát, ilyen kis buborék pukkanás szerű érzés, kezdetben alig érezni, most már valamivel erősebb.

A gyerekem tiszta apja, ugyanolyan édesszájú lesz, egész nap meg sem mozdult, amikor elkezdtem sütni a palacsintát, akkor meg beindult, nagyon bírja a túrósat. :D

Bogyoka:
Hát igen, durván rohan az idő, már túl vagyok a felén, néha nem bánom, mert már a hasamtól sehogy se tudok aludni.
Igen, hallani történeteket, múltkor is mesélte az orvosom asszisztense, hogy a kismama nagyon lányt akart, de végig fiút mondtak neki, aztán megszületett, jött be, látja, hogy a gyerek rózsaszínbe van öltöztetve, kérdezi, hogy na és mi lett a neve: Réka. Kicsit megijed az asszisztens, hogy becsavarodott a csaj, de aztán kiderült, hogy végig rosszul látták és mégis lány lett. :D

Azt mondják, az első 5 percben számít a neme, aztán már teljesen mindegy. :)

Ági:
Írtam Neked privit, de azért leírom, hogy a genetikai uh-t a sote-n csinálták, a szív uh-t, pedig a magzati diagnosztikában.
salsera
Budapest XIII. kerület
 
 


Salsera köszi.
A genetikait a soten pontosan hol csináltattad?
kamilla04
 
 


Sziasztok! Kérdésem lenne, h kinek mikortól jelentkeztek a bromo mellékhtásai, már akinek voltak. Én 1 hétig felet szedtem, semmi gond nem volt most 3.napja egészet és ma éjjel wcre indultam, de csak épen, fel tudtam ugrani mert elkapott a hányinger és és mindent ki is dobtam, ez kb a gyógyszer bevétee után 5 órával volt. Gondoltam, h beteg vagyok mert vendégségben voltunk, és ott a pici gyerek beteg vokt, de ő infulenzás vot, és hasmenéses, nekem ez nincs. Terhességet kizárnám, mert ugyan 3napja megjött, ugyan korábban jóval és egyik napra sem mndanám még, h az az első de még is érzem.. h megvan.. és erősödik.. es ez mellé iszonyúan görcsölök... éjjel az akció után a férjem az ügyeletet akarta hívni, de szerencsére jobb lett, de ennyire sose fájt még... Viszont reggel keltem, irány wc.. és ugyan úgy ugrottam, csak most már nem vot benem semmi. Most itt ülök és várom, h elmerjek indulni lesz-e folytatás..
mi lehet ez?? Sok izgalom, gyógyszer?
bogyoka999
Budapest
 
 


Szia Bogyoka

Igaz, hogy én csak feleket szedek este a bromoból, de egy hét után nekem is jelentkeztek a mellékhatások. Hányinger rossz közérzet szédülés hasmenés majd székrekedés. Szóval könnyen előfordulhat hogy az adag megemelése miatt vagy most rosszul.
Jobbulást neked.
edina71
Budapest
 
 


Szia Bogyoka,

én is csak felet szedek, de amikor elkezdtem én is nagyon rosszul voltam. Iszonyat hányinger és fejfájás. Egy gyógyszerésszel beszéltem, aki azt mondta, hogy ez teljesen normális, amíg nem szokik hozzá a szervezetem. De hozzátette, hogy ha sugárba hányok többször is, azért keressem meg az orvosomat! Hát köszi...ezt magamtól is kitaláltam volna. :)
Szerintem bőven lehet az adag emelése miatt, de még egy wc-s akció és szerintem menj el orvoshoz inkább!

Gondolok Rád, jobbulást!
ruzsoma
Budapest XIX. kerület
 
 


Bogyoka, szerintem is kérdezz rá a dokiknál. Jobbulást!
kamilla04
 
 


Sziasztok!
Bogyóka, örülök, hogy az MR lelet végül is negatív lett, és ez az akadály már nem áll előttetek! A rosszullét simán lehet a Bromocriptintől, nekem anno migrénes rohamot váltott ki, 1/2 óránként jártam a wc-re, minden kijött belőlem, felkelni sem bírtam. Hívtam a klinikát, beszéltem a proffal, aki orvoshoz küldött (azt mondta, ilyen heves reakcióról nem hallott még-gondolom, mert nem sokan telefonálnak be ilyen panasszal).A párom levitt dokihoz (még várakozás közben is kidobtam a taccsot) kaptam egy jó kis koktél szurit (Cerukál + vmi fájdalomcsillapító), attól jobban lettem. Mindenképp menj orvoshoz, ha nem javulsz. Ja, és utána én elkezdtem csak fokozatosan szedni (először pár napig negyedet, majd 5-6 nap után emeltem az előírt 1/2 tablettára). Vitamin kérdés: a kezelés alatt Femibiont szedtem egy darabig, aztán a BioTech One-A-Day vitaminját, aztán a várandósság alatt Spirulina kapszulát. És persze C vitamint folyamatosan.
Ruzsoma, gondoltam Rád sokat, örülök, hogy jól viselted a beavatkozást, és hogy minden rendben!
Ági, innentől kezdve midig lesz miért aggódni (ha már érzed a mozgását akkor azt fogod figyelni, hogy eleget mozog e, aztán a szülés, aztán a fejlődés, ovi, suli, és ha felnőtt lesz, akkor a boldogulásáért). Pihenj, amennyit csak tudsz, növesztgesd a babácskád!!
Saaba, mennek a drukkok!
Edina, hajrá!!!
Petra, nagyon sajnálom, hogy nem tudtok kezdeni. Jó lenne a végére járni, miért alakulnak ki ezek a ciszták! Amikor a lánykámmal pocis lettem, az uh-n derült ki, hogy a 18mm-es magzat mellett van egy 50mm-es petefészekciszta. Azt mondták, csoda, hogy így megmaradt a baba.
Kamilla, igazából nem értem, miért paráztatnak fölöslegesen ilyen-olyan arányszámokkal, vizsgálatokkal. A lombikos várandósság ugyanolyan várandósság, mint egy spontán terhesség. Az én dokim semmivel sem kezelt különbül, mint a spontán terhességeimmel, és nem küldözgetett vizsgálatokra. Mi még Kombinált tesztre sem akartunk menni, nem tudtuk volna elvetetni a babánkat. Nagyon sokat hallottam pro és kontra (akinek azt mondták minden oké, beteg lett a baba, akinek azt mondták beteg a baba megszakítás után kiderült, hogy semmi baja nem volt...) Nehéz döntés előtt álltok, nem irigyellek...
Salsaera, de jó, hogy jelentkeztél! Örülök, hogy jól vagytok! A pocakkal a java még csak most jön :wink: Tudjátok már mi lesz a pici neve? Dolgozol még?
Sziszi, jó Rólad is hallani! Drukkolok, hogy ne legyen szükség inszemre :wink:
Buksi, remélem, hamar rendbe jössz, és kezdhettek!
Hoztam Nektek egy képet Kismackóról, hihetetlen, hogy már 2,5 hónapos
Kép
maci80
 
 


Sziasztok Lányok!

Regi,
Remélem elfogadják sikerül mindent elintézni, a Szülinapodra esik ez tök jó :) ez lehet egy jel biztos okés lesz minden :)

Buksi,
Már biztos túl vagytok a síelésen :) Jó volt?

Ruzsoma,
Igaz, nem is volt vészes :) Sokat gondoltam ám rád :) Örülök hogy minden szuper most már tényleg jöjjenek azok a babók :) Húúú március 4 mindjárt itt van...izgííííííí :) pont egy hét :)

Ági,
Akkor te is hétfőn mész ?....Hát csajok....és már a 15. héten leszel...szuper...elhiszem én is így lennék naponta nézegetném az tuti :) Kíváncsi leszek hogy kisfiú vagy kiscsaj lesz :) Te mit szeretnél , persze az a legfontosabb hogy egészséges legyen...de mindenkinek van egy álma :)

Petra,
Sajnálom :ss És akkor most ha megcsinálják a Lapart utána akkor felfrissül minden bent és akkor biztos összejön :) Ne szomorkodj..... :) Mert a műtét után már nem lesz semmi csúnyaság bent... és szabad utat kapnak a kis lurkók :)))) Tudom a legrosszabb a várakozás és tavaly voltam így 3 hónapig mászkáltam....mert volt egy tüsző maradványom....mondtam is Murbernek hogy ezt nem hiszem el...adott akkor fogigátlót, de semmi...és így lett decemberbe egy lapar + histeroskóp műtét...de egész szeptembertől ez miatt nem volt semmi :s Szóval együttérzek veled.....De kitartás....mert még csak most indultak a gólyák :)

Edina,
Remélem minden okés lesz :) Mikor kell vissza menned?Mikor visszamész akkor mész az altató orvoshoz is?

Kamilla,
Köszike :) Hát azaz igazság hogy én még ezekhez nem nagyon értek.....mármint a vizsgálatokhoz...sajnos ehhez nem tudok hozzászólni :s De örülök hogy szépen fejlődik a kis Manótok :) és növögettek :) Csak annyit tudok írni, bár azt nem tudom hogy ilyen vizsgálat lehet k. apámék voltak 15. héten down kór szűrés nemtom apontos nevét...és ott azt mondták nekik hogy nem lett jó az eredmény és meg kellett csináltatniuk ezt a beszúrós vizsgálatot (ami után el is vetélhet, mert veszélyes....) és ezért kb 2 hónapig izgultak de hál istennek minden okés volt a kisbabával...Nem értem hogy hogy lehet így megbízni a vizsgálatban...hogy egyszer ez jön ki máskor meg nem....hihetetlen....A magyarázat az volt erre hogy hát lehet hogy korán csinálták ezt a vizsgálatot és ezért jött ki h beteg a baba....hát köszi és utána idegeskedjek 2 hónapot míg megjön a másik vizsgálat eredménye....de lényeg tényleg az hogy ott minden okés volt :)

Bogyoka,
Köszike :)Szuper 3 hét az úgy elrepül észre se veszed :) Nagyon jó hír hogy nincs semmi gond és mehet a lombik :) Jajj de jó :) Nagyon örülök :) Én nem szedek mellé csak alga kapszulát :) mármint a Bromo mellé....Én is rosszul voltam a terhesvitamintól...Eszel mielött beveszed?Bocsi ne nézz hülyének mert én éhgyomorra vettem be és ki is hánytam....csak a rosszullét miatt kérdem :) Lehet a stressz...így jön ki.... :s Elég sokat kellett idegeskedned az utóbbi időben és hát ugye az nem rögtön jön ki az emberen....

Szia Sziszi,
Sajnálom ami veled történt :s De látom hogy jók az eredményeid és már jóm úton haladtok :) Tényleg sok feladatuk van idén a gólyáknak :)

Salsera,
Nagyon örülök hogy jól vagytok :) Szuper hír....és látom kis lányotok lesz :) kis édesszájú már most? :) A palacsintát én is szeretem :) Szeretnék én is ott tartani hogy ne tudjak aludni a pocakomtól :)

Maci,
Köszike, ari vagy :)
Hát elájulva nézem a gyönyörűséges pici babádat...Csodálatos kis teremtés :) Én is ilyen szép babát szeretnék :D Nem bírok betelni vele :) Ahogy csillognak a szemei...látszik hogy nagyon kiegyensúlyozott baba :) Egész nap elnézegetném :)

Nekem jhét kedden telik le a 2 hét....azt mondták ha megjön azért telefonáljak ha nem akkor meg azért :)
saaba21
Budapest
 
 


Sziasztok!

Salsera, örülök, hogy jól vagytok. Azért ne keseredj el, ha kislány lesz. A lényeg, hogy egészséges legyen. Ha megszületik, úgyis beleszeretsz 1 perc alatt.:-)

Maci: Gyönyörű ez a kisbaba!:-) Hogy repül az idő! Már 2,5 hónapos:-)
Igen, én is azon vagyok, hogy kiderítsem, mitől jönnek ezek a fránya ciszták, úgyhogy nem fogom hagyni magam. Ki fogom harcolni, hogy előbb vizsgáljuk ki, mitől lehet.

Saaba, szurkolok neked, hogy összejöjjön.:-) Jövő hét kedd, az mindjárt itt van.
Az a baj, hogy rajtam a műtét nem igazán segít. Nyáron is elvileg egy ciszta miatt volt a laparoszkópiám júliusban. Augusztusban, mikor mentem az ARO-ra már mondta a doki,hogy van egy új cisztám. Utána az októberi ciklus 20. napján valami csoda folytán nem volt, de azóta is minden ciklusban van, ahogy az életem során eddig mindig is volt. Nem nagyon tudok olyan ultrahang vizsgálatra visszaemlékezni, amikor nem volt cisztám. És mégse vizsgálta ki soha senki, hogy mitől lehet. Tehát most hiába műttetem meg, ha a második ciklusra, mikor menni kéne a prof-hoz újra visszajön a ciszta.
Minden második hónapban meg mégsem mehetek műtétre.
Szóval eléggé el vagyok keseredve, mert nem nagyon látom a fényt az alagút végén, az idő meg rohan.Én se leszek már fiatalabb.

Bogyóka, nagyon kellemetlenek lehetnek ezek a rosszullétek. Én nem szedtem ezt a gyógyszert soha, de szerintem is azért van, mert felemelték az adagot. Meg kéne próbálnod fokozatosan emelni, akkor talán kevésbbé fogsz hevesen reagálni rá. Remélem, hamarosan jobban leszel!
petra12
 
 


Saaba,
Drukkolok, hogy meg ne jöjjön :) majd azért írj mi újság veled.
igen én hétfőn jövő héten megyek újra az orvosom rendelésére, ott remélem megnézik a Babát és a cisztámat is mi újság vele.
Maci,
Gyönyörű a Kisbabád! Nagyon édes! :D Biztos nagy az örömködés vele otthon...... de jó hogy megszületett már és hogy növögetünk :) 2.5 hónapos :)
Bogyoka,
én is felet szedtem esténként, nekem speciel akkor voltak tüneteim, ha kikeltem az ágyból, szédülés, hányinger.... de nagyon rossz volt, amíg vízszintben voltam semmi, de az elején rosszabb voltak tüneteim aztán jött ez....
Szerintem hívd fel a sotet, megnyugtatna engem jobban.
84agi
 
 


Petra,

Én azt hallottam hogy ciszta mellett is teherbe lehet esni.....emlékszel a Judyra?(Groovhouse) Neki miómája volt.....mikor terhes volt....és elég nagy....Csak hát tudom ugye a stimu miatt kell vigyázni a cisztákkal, meg az se mindegy hogy milyen ciszta....Érdekes....De tényleg ha meglenne az ok akkor megoldódna a ciszta ügy és akkor haladna a dolog....Talpmasszázson nem gondolkodtál?Szigfrid bácsi hátha tudna segíteni, nem tudom Budaörs hová esik tőletek.... Nézd csak ezt találtam :) Hátha egy kérdést megér sok jót hallottam róla :) Ott van a felsorolásba a ciszta is :) Hívd fel kérdezd meg :)
http://szaboszigfrid.internettudakozo.h ... utato2.htm
saaba21
Budapest
 
 


Ági,
Köszike :) Bizti minden rendben lesz a kis babyvel....reméljük a fránya cisztának meg hűlt helye :D
saaba21
Budapest
 
 


Sziasztok! Köszönöm az aggódást, most már jobban vagyok, a délelőtt még émelygősen telt :) de tudtam dolgozni.
Remélem jobb lesz már.. Valószínű a gyógyszer lesz, Ági nekem is akkor jelentkezett ahogy kikeltem az ágyból, előtte az ég világon semmi bajom nem volt.. De pl nem értem egy hétig a féltől 2-3 nap volt orrdugulás, és ez is már a 3. egész volt.. a héten megyek vérvételre és ha nem múlik rákérdezek, h mit tegyek.
Maci annyira édes a kisbabád :)
Mindekinek nagyon drukkolok, hormonok rendben legyenek, ciszták eltünjenek, gólyák jöjjenek, babák növögessenek, és szépen fejlődjenek :)
Szép napot!!
bogyoka999
Budapest
 
 


Saaba, az első terhességem nekem is ciszta mellett jött össze és nem volt a világon semmi probléma. Az spontán terhesség volt. Nem tudom, pontosan mi az oka, hogy a lombikot így nem vállalják be, de biztos megvan az orvosi magyarázata.
Köszönöm a linket, meg fogom nézni.

Bogyóka, örülö, hogy most már jobban vagy. Bízzunk benne, hogy ez nem lesz egy állandó probléma.
petra12
 
 


Bogyoka,
örülök, hogy már jobban vagy! Reméljük, hogy "csak" ennyi volt és a ma éjszakád/reggeled már nyugodt lesz.

Saaba,
tényleg semmiség volt! ;) Nagyon szurkolok Nektek, hogy végre már Te is növeszthesd a pocakod!

Maci,
aranyos vagy, hogy gondoltál rám! Annyira édes a Kismackótok, hogy nem lehet vele betelni! :) Vigyázzatok nagyon rá és sok-sok boldog percet Nektek!
ruzsoma
Budapest XIX. kerület
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?