Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Boldog Új Évet kívánok mindenkinek. Kívánom, hogy 2013 - ban mindenkinek sikerüljön a legnagyobb vágya.

Puszi mindenkinek. :)
mokucica
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok!

B.U.É.K Mindenkinek!!!Kívánom hogy 2013 hozzon szerencsét Mindenkinek,és jó sok babás kismama legyen!

Remélem nekem is sikerülni fog :)
moro75
Budapest IX. kerület
 
 


Sziasztok!

Boldog Új Évet Kívánunk, legyen 2013 a Ti évetek!!!

Bálint,Era,Tamás

Eramami

Kép
era33
Biatorbágy
 
 

 
 

Boldog Új és Babában Gazdag Évet Mindenkinek!
Hogy telt a Szilveszteretek? :D
Vendég
 


Sziasztok,

Új vagyok a fórumon és abban kérném a segítségetek, hogy a Kaálit vagy a Dévait válasszam? Kaáliban van időpontom márc1-ére, dec elején kértem, de titeket olvasva egy kicsit elbizonytalanodtam, mert Dévai dokiról olyan szeretetteljesen írtok és, hogy mindent megtesz az ügy érdekében.
Kaáliba a Krizsához kaptam időpontot, de olvasva egyéb fórumot nagyon hosszú a várólista egy-egy lombik előtt. Dévainál milyen a várolista és mi a protokoll?
Köszönettel ha válaszoltok
zzsuga
Budapest
 
 


Szia!

Üdv itt és mielőbbi babásodást!
Hát én sem vagyok szakértő benne. Mi is a Kaáliba akartunk menni eredetileg, de nagyon sokan ajánlották helyette a Dévai intézetet. Mi decemberben kértünk időpontot, valahol a közepe fele aszem és január 15.ére kaptunk, konzultációra. Az oldalukon fent van, hogy milyen vizsgálatok szükségesek. Más nagyon én sem tudok, mert még nem voltuk ott soha. A többiek biztos többet tudnak segíteni. :-)

Sziasztok,

Új vagyok a fórumon és abban kérném a segítségetek, hogy a Kaálit vagy a Dévait válasszam? Kaáliban van időpontom márc1-ére, dec elején kértem, de titeket olvasva egy kicsit elbizonytalanodtam, mert Dévai dokiról olyan szeretetteljesen írtok és, hogy mindent megtesz az ügy érdekében.
Kaáliba a Krizsához kaptam időpontot, de olvasva egyéb fórumot nagyon hosszú a várólista egy-egy lombik előtt. Dévainál milyen a várolista és mi a protokoll?
Köszönettel ha válaszoltok
Vendég
 


Sziasztok Csajok!

Remélem mindenkinek jól telt a Szilveszter :)
Gondoltam megosztom Veletek,hogy ma voltam Apánknál,és februárba indulhat a következő babaprojekt :lol: Úgy örültem neki!
Azért mondott kicsit nem jó híreket is.Szóval 9-ből kevés az a 2 sejtecske ami megmaradt.Rákérdeztem,hogy lehet az a gond mint a kaáliban,ahol 5 nap után nem fejlődtek rendesen?Azt mondta ha több maradt volna,akkor tovább tudták volna tenyészteni,és talán kiderült volna,de a 3.lombik után állitólag van ilyen kromoszóma vizsgálat.Nagyon remélem nem lesz ilyen problémánk!!!Nem tudom akkor hogy lesz tovább!Na,de pozitívan,nem lesz ilyen gondunk és sikerülni fog most majd!!! :)

gkhenriette:Mi itthon ünnepeltünk a párommal :lol:

zzsuga:Szia,üdv köztünk!
Furcsa ,hogy minket kérdezel erről?! :wink:
Ahogy írtad,itt szerintem mindenki a Dévai doktorra esküszik.Én a Káli intézetből jöttem át ide,és NEM BÁNTAM MEG!!!!Ég ,és föld a két intézet és a személyzet is!
Nekem csak rossz tapasztalatom van a K-ról.1 évet kellett volna várnom a következő lombikra,itt meg addigra már meglesz a kettő.Röviden ennyit.Itt 3 hónap van a két lombik között.
Mondjuk Krizsá-ról jókat lehet hallani.Ezt Neked kell eldönteni úgyis,hiszen mindenkinek más a jó!

Többiek jól vagytok?Sheil,mokucica,stb...............
moro75
Budapest IX. kerület
 
 


Szia moro!

Ez nagyon jó hír! :-) Reméljük nem lesz semmi gond és szépen visszakapod mind a kettőt! És szép ikreid lesznek! :-) Szorítok neked!
Vendég
 


Búúújjjééék kedves mindenki :D
Remélem jól bebabásodunk jövőre :)
Mi februárban kezdjük a másodikat, remélem a DHEA hatására több és jobb minőségű petesejtem lesz :D
Végülis 4 hét alatt a sorvadt jobb petefészkem normál méretű lett, szóval bizakodó vagyok :)
Addig kicsit vissza megyek dolgozni,nem mintha annyira vágynék vissza a kórházba, de már itthon se szeretek lenni így, mert lassan telik az idő :cry:
Moro, újra együtt fogunk ülni a folyosón hurráá :D
Kedves újdonsült érdeklődők, reméljük minket választotok, én csak azt tudom javasolni, hogy olvassátok vissza a fórumot, én is így választottam ki Apánkat, és mondhatni szerelem volt első látásra :oops:
Mutassatok még egy olyan dokit, aki szívecskéket rajzol a tenyeredbe leszíváskor ( annyi szívecske,amennyi sejtet leszívott) , és szerencse-puszit ad a beültetés után mindenkinek, hogy baba legyen a beültiből :D
Úgy érzem magam, mint ha valami családi vállalkozásnál lennénk :)
Ha kéritek,leírom a menetet,mert lementettem magamknak a dokumentumok közé, hogy ha valakit érdekel,csak bemásolom,és elküldöm, én is az itteni lányoktól szedegettem össze az infót :)
Puszi mindenkinek :)
normocyta
Budapest XI. kerület
 
 


Szia normocyta!

B.U.É.K neked is!
Szorítok neked, hogy minden a lehető legjobban menjen!
Bemásolhatod a menetet engem érdekelne. Szívesen elolvasnám, hogy minél felkészültebb legyek a témában.
Nekünk legkorábban márciusban indulhat szerintem. Legalább is nagyon remélem, hogy lesz.
Vendég
 


Sziasztok! Boldog Új Èvet.kívànok mindenkinek!

Zzsuga: Üdv itt közöttünk! Dèvaival nem jàrnàl rosszul,ès mint "normocyta" leírta a szívecske a tenyeredben ès a szerencse puszi annyira cuki,hogy ilyet màshol nem tapasztalhatsz.Mint egy nagy csalàd,ahol mindenki azèrt dolgozik,hogy mindenkinèl baba legyen! Te döntesz,ugyan de hívd fel,hogy kb mikorra kapsz időpontot,ès olvasd vissza egy jó pàr oldalt! Ha valamit szeretnèk tudni,de nem talàlod,akkor csak írj ès mindenki segíteni fog!
Amúgy èn is a kaàliból jöttem el,ne rèszletezzük,hogy mièrt.Akàrhogy is döntesz,kívànom,hogy mihamarabb babàsodj!
dario88
kiskunhalas
 
 


Szia dario!

Miújság? Hogy vagytok? :-))
Vendég
 


Apánknál ez a menet:)
Amikor először hívod ( általában ő veszi fel a telefont,mert ez egy kis intézet, Ő van és egy fiatal doki, van két tünemény biológus, és három asszisztens..asszem ennyi:)elnézést,ha kihagytam valakit..)
Szóval az elsőre vigyél minden papírt, át fogja nézni, minden ami egy éven belüli az jó ( a weboldalukon megtalálod a listákat A és B ) csak minden újabb lombiknál kell friss hüvelyváladék tenyésztés és chlamydia szűrés,meg ami lejárt.Ezt ő is megcsinálja, nekem chlamydia nem volt, azt levette, de nem kellett érte fizetnem, gondolom az már TB-re ment. Fénymásold le magadnak a leleteid, mert Dévai mindent elvesz tőled a dossziédba.
Az első alkalom fizetős, azt hiszem 10 vagy 15e volt, de utána már OEP finanszírozott minden.
Fog adni egy időpontot az ismertető előadására, ott tartja az intézetben, mindkettőtöknek el kell menni, kb 2 órás, és az egész lombik folyamatát elmondja részletesen:) látszik rajta,hogy élvezi, ez az élete, anno az első Mo-i lombik csapatba benne volt, és azóta ezzel foglalkozik :)
Szóval az előadás kissé rémísztő dolgokat is tartalmaz,azonkívül egy kb 40 oldalas ismertetőt is kaptok,amit alá kell irni sok-sok helyen, és letanúztatni, de ez inkább szerintem csak azért van,hogy elkerüljék az esetleges pereskedést,mert mivel ők egy kicsi intézet,ezért abba lehet,hogy tönkre is mennnének:( De az előadáson tedd majd túl magad,én is csak fél napig voltam kiborulva, mert utána nem lesz benned rossz érzés,amikor mész,mert nagyon kedvesek...csak megvan a rend,az időbeosztás, és ahhoz tartani kell magunkat!!! :)
Ha minden papír megvan, és megjött a menstruációd,akkor aznap telefonálsz reggel ( nem amikor még csak maszatolsz,hanem amikor már rendesen vérzel) , és vagy azon a napon vagy a következő napon hív be, első UH-ra, ott elvégez egy hüvelyi ultrahangot ( belső szobába mentek , megnézi a petefészkeid, és hogy mennyi őstüsződ van,mert az ilyemkor ltszik, és majd az alapján dönti el a stimuláció típusát. Aztán a másik helyiségben felugrasz a lábtámaszos ágyra, és beméri egy kis szondával hogy majd pontosan hová rakja be Bogyókát( kat) . Az kicsit kellemetlen, olyan szúrkálós,de kibírható. Én úgy mentem,hogy tamponnal, és amikor már tudtam,hogy a következő én leszek, a mosdóban kivettem, beraktam egy betétet, és így nem volt semmi véres jelenet :)
Utána felöltözöl,és vissza mész az irodájába, és ott elmondja ő és az asszisztens,hogy mit hogyan szedjél,szúrjál,ilyesmi...erről lesz egy lapod,azt mindíg hozod magaddal.Kint a pultnál majd elmondja neked az asszisztens, pontosan hogyan kell csinálni. Felírják a recepteket, nekem az első adag 51.000.- volt támogatottan, de én 225 Gonal-f-et és 225 Merionalt szúrtam, az elég sok. Az összes gyógyszerem nekem kb 145.000.- volt, ez kb 13-14 nap alatt .Ezt csak tájékoztatásul írom, mert engem azért ez felkészületlenül ért.Ott a gazdagréti buszvégállomáson ( az intézettől jobbra lefelé) a patikában mindíg van minden .
A mensi 3.napján a tablettát kezded szedni a 4.( vagy 5.?) naptól meg már szúrod is magad.
A második UH a mensi 7. napján lesz,és utána minden második nap,ez már mindíg csak hüvelyi.
UH mindíg hétfő,szerda,péntek van, ha negyed 8-fél 8 közt odaérsz,akkor legkésőbb 9-re végzel. Ilyenkor bemész, megkérdezi hogy vagy, van-e panasz,kérdés, utána megint bementek a belső szobába,megnézi UH-gal a tüszőket, és diktálja a méreteket az asszisztensnek.
Ha késel,mint én szoktam, akkor az a baj,hogy 9-kor elmegy a leszívásokra, és csak fél10-től kezd újra behívni.
Stimu közben 2 alkalommal vesznek majd ott tőled vért hormonra a végefelé. Mostmár ott leveszik, és nem kell elmenni máshova.
Amikor már szép nagyok a tüszőid ( 15 mm vagy afölött az igazi) ,akkor megadja a leszívás napját,az is hétfő-szerda-péntek van. Akkor fél8-ra mentek pároddal, amikor kinyitnak, egyből mondja , hogy kéri a mai műtéteseket, ( akiknek leszívás van) szóval nem kell sorba állni, akkor gyorsan csinál egy UH-ot,hogy hogy vannak a tüszők,és utána a lányok a pultban elnavigálnak, aláírtok még pár papírt.Utána te bemész a kórterembe,megmutatják az ágyadat, sorrendben fekszetek, és onnan nyílik a pici műtő. Átöltözöl,bejön az altató orvos,ő is nagyon kedves, és elmondja mi fog történni.
Én kértem altatást,ami csak egy kis koktél,azt mondta az anesztes,hogy a petesejtbe ez a szer nem hatol be, de ha nem kérünk,akkor a stresszhormonok viszont szédurranthatják a tüszőket.
A leszívás kb 10 perc,a Dévai beleírja tollal a tenyeredbe a leszívott petesejtek számát, és mellé egy szivecskét, és amikor felébredsz, egyből látod,mennyit sikerült leszívni.Közbe Apu félrevonul a személyivel,tajkártyával. Otthonról nem lehet mintát vinni. Utána kicsit mensi-szerű görcs és vérezgetésed lehet,mert nyitva a méhszáj, és amíg az be nem zárul,ezt érzed.
3-ig bent fekszel,utána felöltözöl, és a pároddal együtt bementek hozzá.Ott elmondja, amit amúgyis láttál a tenyeredben... aztán hazamehetsz.
Másnap reggel hívod őt ,és megmondja mennyi indult osztódásnak.
A transzfer attól függ, hogy mennyit szívott le, mennyi termékenyül meg, mert ha több mint öt, kérheted a D+ verziót, ami azt jelenti, hogy tovább tenyésztik őket, ilyenkor a kb 5 nappal kapod vissza, ha nincs továbbtenyésztés, akkor 2 nap múlva.
Mindig hé-szer-pént vannak műtéti napok, így a transzferek ( beültetések )is.Ha kevesebb van mint 5, még akkor is behív előtte,és döntened kell, hogy mennyit kérsz vissza, mennyit fagyasztatsz le, vagy esetleg semmisítsenek meg.
Kb. a saját normális ciklusodhoz igazodik az egész, tehát kb a 13 és 14. ciklusnapon lesz a punkció. Visszaültetés a 2. napon, vagy ha továbbtenyésztést kértél mert sok a petesejt volt, akkor az 5. napon. Folyamatosan ultrahangoz a 7. naptól kezdve. Vérvétel az utolsó 2 UH napján van.
Nem engedik hogy vigyetek otthonról spermát, mert ök nem vállalhatják a felelősséget azért hogy más spermáját viszed oda esetleg a férjed neve alatt, aztán ők lesznek beperelve. Elkérik ezért a férfiaktól a személyit, TAJ kártyát is a spermaleadásnál, az legyen a párod zsebében.
Közben a hiperstimulációt elkerülendő napi 500 gramm fehérje kell,mert a hormon nem tud csak úgy "úszni" a vérben,csak fehérjéhez kötődve,tehát ha nem viszel be eleget,akkor nem jut el a petefészkekbe, és megette a fene az egészet..
Végül is nem sokáig tart (persze peteéréstől függően) 14 nap körül peteérés, és így volt összesen 3 alkalom a punkció előtt, utána még kétnaponta a leszívás és beültetés, tehát 5 db hétfőszerdapéntek. Punkció egész nap, transzfer jó esetben fél nap.
Telefonálás: fél8 stimusok, fél9 -babás telefonok, 9h embrió információ.
Azt hiszem ennyi :)
normocyta
Budapest XI. kerület
 
 


Köszönöm szépen! :-)

Akkor nem abban a ciklusban ültetik vissza, amelyikben a leszívás volt?? Hanem a következő elején?
Az egy kicsit kellemetlen lesz, hogy pont akkor vizsgál, amikor megvan. Kényelmetlen lesz, összevérzek ott mindent.
A hormonos vérvételből gondolom friss kell, nekem augusztusi van.
Vendég
 


Bocsi, hogy ekkora hülyeséget kérdeztem! Már mint, hogy nem abban a ciklusban van a visszaültetés! Csak megtévesztet, hogy 2. vagy 5. napot írtál. De már leesett, hogy miért! Asszem, jobb lesz, ha már elteszem magam holnapra, mert nagyon fáradt lehetek agyilag, ha ilyen hülyeségeket kérdezek! :lol:
Annyit kérdeznék még, hogy a szurikat rendes fecskendős meg tűs megoldással kell beadni? Vagy már van valami speckós megoldás rá (pl. mint amivel a vércukornál is nézik, az a toll)? Rettentően parázok a szuriktól meg a vérvételektől is. Utálom a tűket!
Mindegyik alkalommal ott kell lennie a páromnak vagy csak pár esetben? (az első konzultáción, meg az előadáson és a leszívásnál ok) Csak azért kérdezem, mert közben lesznek vizsgái is, meg sokat lesz a főnöke szabin, nem bizti, hogy mindig el tud jönni ő is. :(
Vendég
 


Kedves Mindenki!
Bocsánat,hogy így eltűntem,de sajnos elmúltak a boldog(tünetmentes) békeidők és az ikrek lassan minden nap a tudtomra adják,hogy itt vannak :-) Ami egyrészt jó....másrészt....hát nem annyira :roll:

zzsuga: Ha valaki, akkor én Dévait fogom ajánlani. Nekünk szept.4-re volt időpontunk és látod, itt vagyok a két kis tigrissel a hasamban. Elsőre sikerült és ezt Dévainak és az intézetnek köszönhetem,na meg itt a lányoknak a fórumon! :-) Rossz tapasztalatom máshol szerencsére nem volt, viszont Dévairól sem hallottam még semmi negatív dolgot-biztos lehetsz benne,hogy ő azért van,hogy Nektek is sikerüljön a baba. Szigorú ember, néha halálra rémített a mellékhatások sorolásával-de ez (is ) a dolga és egy biztos:meglepetés nem fog érni,mert mindent elmond!
Bárhogy is döntesz,sok sikert kívánok Nektek!

moro75: Ez nagyszerű hír,örülök,hogy itt tart a dolog! :-) Nagyon szorítok Nektek is és bízz benne,hogy most sikerülni fog!

normocyta: Február mindjárt itt van és lehet,hogy Valentin-napi szívecske babátok lesz :-) Hajrá, szerintem biztatóak babafronton az előrejelzések erre az évre! :-P

gkhenrietta: A tájékoztatón és a leszívás napján ott kell lennie a párodnak,az biztos.A többin nem fontos,ha nem tudjátok megoldani. Hányadikán mentek Apánkhoz??Mikor mész vissza a másik orvoshoz?

sheil
Budapest I. kerület
 
 


Lányok nagyon szépen köszönöm nektek a kimerítő választ. Fogok kérni időpontot akkor Dévai doktorúrhoz. Kb 2 hét múlva lesz az átjárhatóságim, addíg még várok, mert az jó lenne ha meglenne. Ha már tutira látom az időpontot (mert tegnap vettek kenetet), mert ha van valami baci akkor ki kell írtani és nem csinálják meg addíg és nem akarom feleslegesen foglalni más helyett az időpontot. Még a 2 ünnep között letöltöttem onnan a 2 oldalt és jövőhéten megyek a körzetihez beutalókért. Van ami már megvan, mert magán úton csináltattam meg mert kellett egyéb más ok miatt is. Sajnos volt egy babám (ternészetes úton), csak nem fejlődött tovább és missead ab lett a vége. Akkor a dokim azt mondta, hogy ez bárkivel előfordulhat. A női hormonokkal semmi gond nam volt, de én addíg jártam utána a dolgoknak, hogy ha minden oké, akkor mégis mi történhetett. Sajnos kiderült az igen súlyos IR illetve IGT állapot. Most egy éve, többszöri túladagols után javultak csak a értékeim és már megfeleztem a kezedeti inzulint (112-et 44-re) és a 12-es terhelet cukor már értékhatáron belül van 7,1. Igaz ezek még mindig nem tökéletesek, de most már jó úton haladok.
A gyógyszer hatására sajnos azonban az FSH-m felment az egekbe. És amikor már a 11-es taposta akkor mondtam meg endo dokinak és ugyan azt a gyógyszert nem szedem tovább. Azt kérte, hogy még 1 szemet vegyek be naponta, mert szerinte még egy darabig kéne szedni. Így maradtunk 1 szemben és az FSH már csökkent. Kíváncsi leszeke a követekező cilkusban mit fog mutatni. Met ha nem javul vagy romlott azt az egy szemet is elhagyom. Mindenki éretetlenül állt a dolgok előtt mikor mutattam a táblázatomat, hogy nézzék meg mi mikor történt a gyógyszer hatására. A saját orvosam is azt mondta, hogy a metformin hatása a stimulációt rontja. Hát ez jó, egyik javul a másik romlik.

Szerintetek mivel egy kicsit így problémás vagyok úgy-e nem fog gondot okozni neki?
zzsuga
Budapest
 
 


Szia sheil!

15.-én fogunk menni, már alig bírom kivárni! Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit fog mondani. Meg hogy hogy alakulnak majd a dolgok. A héten megyek a házi orvoshoz a beutalókért meg a vizsgálatokért, amit neki kell intéznie. A jövő héten szerdán lesz a nőgyógyász, aki műtött. Vele meg rendezem a többit. Bár szerintem egy-két dolog miatt magán dokihoz kellesz mennem (pl. endokrinológus). Neked teljesen rendben voltak a hormonjaid, amikor kezdtétek a stimulációt? Emiatt félek nagyon, mert nekem nincs mindegyik rendben. Még bogyót sem kaptam rá. :( Azt is most fogom intézni, de a konziig még biztos nem fogok kapni. :( De bízok benne, hogy nem megyünk hiába a Dévaiba és még időben indulhat a stimu.
Nagyon jó lehet, hogy ikreket vársz! :-) Sokat vagy rosszul? Hogy viseled?
Vendég
 


sheil:Szegénykém :( De még az a szerencse, hogy tudtodra adják a kis tigrisek,hogy ott vannak és jól érzik magukat :D
Nagyon remélem, nemsokára engem is fognak kínozni ilyen rosszullétek!!
Pihenj sokat,persze ha a kis rosszcsontok hagynak :)

gkhenrietta:Köszi a drukkot,de lehet hogy félreérthetően írtam,a 2 picurit decemberben kaptam vissza,de sajnos nem maradtak velem.Most majd februárban meglátjuk mi lesz.Elkezdek vitaminokat szedni,hátha segít valamit.
Szurkolok Neked, hogy minden rendben legyen :) Már nem kell sokat várnod!!!

zzsuga:Biztos, hogy Apánk mindent meg fog tenni annak érdekében,hogy egészséges babád lehessen! :) Ne izgulj,és kérdezz nyugodtan,itt mindenki segítőkész és aranyos!!!!

normocyta:Remélem is, hogy talizunk a váróban!!! :lol: puszi
moro75
Budapest IX. kerület
 
 


zzsuga:
Dévainál sok olyan emberke köt ki,akit máshonnan elküldenek,mert problémás-vagy emiatt nem is vállalják vagy egyszerűen évekig csak vizsgálgatnak és tologatják a papírjaikat. Szóval ez amolyan "menedék" és "utolsó esély" sokaknak,mert Apánk mindenkivel személyre szabottan foglalkozik. Mert aki már lombikra kényszerül,vagy idáig eljut...hát tuti, hogy nem egyszerű eset.Emiatt ne aggódj! Sajnálom,hogy ennyi mindenen kellett keresztül menned. De tudod,minden jó,ha a vége jó! :-)

gkhenrietta:
Elhiszem,hogy várod már az első konzultációt,biztosan sok kérdésre választ kapsz és meg tudjátok beszélni mi a teendő. Nálunk minden rendben volt a stimu kezdetekor. Ne aggódj, D majd ír gyógyszert, ha úgy látja kell még "javítani" vmelyik eredményen. Hiába biztosan nem mentek!
Köszönöm a kérdésed,eddig nagyon jól viseltem a terhességet, nagyon ritkán voltam rosszul. Sajnos most nagyon sokat hányok,nem marad meg bennem semmi-emiatt aggódom,hogy nehogy az ikreknek legyen emiatt baja. Mert az nem érdekelne,hogy velem mi van. Vasárnap már betöltöm a 12. hetet és reménykedem,hogy elmúlik a fejfájás és a többi. De azért nem panaszkodom,hiszen a végeredmény a lényeg, értük bármit kibírok :-)

sheil
Budapest I. kerület
 
 


Szia moro!

Bocsi, én értettem félre. Az utóbbi pár nap nem az én napom.
Biztos minden a legnagyobb rendben fog menni! Szorítok nagyon! :)
Vendég
 


Még lenne egy kérdésem csajok.
Holnap megyünk a házi orvoshoz, hogy az ő részét elintézzük a vizsgálatoknak. Elég, ha megmutatom neki azt a papírt, amit a Dévai oldaláról nyomtattunk ki (ahol az egész vizsgálat fel van sorolva)? Vagy amit utána van vizsgálati A és B lap azt kell kinyomtatni és vinni? Csak mert néztem, hogy van olyan, ami nincs azokon feltüntetve előtte meg az összesben benne van. Így is meg tudja írni, amit kell, vagy vinni kell neki egyet, amit kitölt? Nem akarom, hogy ott derüljön ki, hogy vinni kellett volna és még egyszer kelljen mennünk. A B lapon vannak a hormonok. Ott nincs is minden olyan, ami az összesben előtte (pl. ösztradiol, tesztoszteron). Meg nekem a prolaktint pl. nem ártana a 21. napon is nézni szerintem, mert akkor volt emelkedett. A 3. napin még jó volt. Azért lenne fontos, mert a nődokitól akkor úgy kérném jövőhéten a beutalókat. Az meg még a konzultáció előtt van. Pont akörül kell megjönnie vagy még hamarabb, amikor megyünk D-hez, így nem lenne mindegy, hogy hogyan íratom meg. Nem akarok egy újabb ciklust kivárni emiatt.
Vendég
 


sheil ne aggódj, nem lesz semmi gond. A nővérem anno ugyan így volt mind a két terhességénél. Szinte semmit sem tudott enni, mert mindent kihányt. Utána szépen elmúlt ez is és már tudott enni rendesen. Szedsz valamit hányingerre? Vannak jó homeósok is.


Amúgy milyen házassági papírt kell vinni? Mármint tudom, hogy milyen az, csak elég lefénymásolni a miénket, vagy az anyakönyvvezetőtől kell hiteleset kikérni ismét? (mint anno, amikor szültem és a kórháznak kellett).
Vendég
 


gkhenrietta:Én anno,azt vittem magammal, amin az összes vizsgálat rajta van,és azt mutogattam mindenhol.
Nekem is régen magas volt a prolaktinom,szedtem rá bromokriptint,de így is sikertelen volt a teherbeesés.Lehet hogy nekem is az magas különben,mert a mostani hormonvizsgálaton azt a 3.napon nézték, és nem mondta Apánk hogy rossz lenne,de lehet hogy akkor a 21.napon már nekem is magas lenne megint?!
Nekem sajna még tejem is volt az egyik mellemben,illetve nyomásra jött,pedig már nagyok a gyermekeim.Azt mondták,van akinek örökre megmarad a tej.Nagyon senki nem foglalkozott vele.
moro75
Budapest IX. kerület
 
 


Köszi moro! Én is azt nyomtattam ki. Azt a párat, ami a másik két lapon van, azt hozzáírom és kész.
Neked mennyi a prolaktinod akkor, ha megkérdezhetem? Nekem a 3. napi az pont belefér még. A 21. napi a magas. Ott 500valamennyi a felső határ és nekem 700 valamennyi (most nincs kéznél a papírom). Még nem kaptam rá semmit. Azt mondta a nődoki, aki műtött, hogy majd utána megbeszéljük. Azóta nem találkoztam vele. Majd a jövő héten fogok menni hozzá, akkor már lesz. Ő írhat fel rá bromokriptint egyébként? Vagy azt is csak az endós doki?
Vendég
 


Egyébként marha nagy volt. A kórházban, amikor a műtét előtt töltötték ki a papírokat, megkérdezték, hogy milyen gyógyszert szedek. Én meg mondtam, hogy semmit. Aztán csodálkozott a nő, meg mondta, hogy a lelelteim alapján nekem a prolaktinra bromokriptint kéne szednem. Meg hogy miért nem szedem?? Én meg mondtam, hogy mert senki sem írta fel. Azt már meg sem említettem, hogy az egyik korábbi doki, akinél voltam, az meg duphastont írt fel rá. A többivel meg nem is foglalkozott.
Amúgy nekem semmi tünetem sincs mellette, hogy magas a prolaktin meg a tsh-m (azon kívül, hogy nincs baba, de ugye el is vagyok záródva, lehet, hogy egyébként meg sikerülne?). Fáradékonyság meg aluszékonyság van, de kicsit vérszegény is vagyok, úgy hogy az vszínű amiatt van. De azok a tipikus tünetek nincsenek, amiket a neten lehet olvasni. Meg a vérnyomásom sem valami magas.
Vendég
 


moro: "de lehet hogy akkor a 21.napon már nekem is magas lenne megint?! "
Nézess egy prolactin szintet most a 21.napon, mert a magas prolactin szint akadályozhatja a beágyazódást, elméletileg ezért nem esnek teherbe a szoptató nők...emelkedhet stressz hatására is, de nézesd meg...
gkheni: mennyi az a magas TSH? Mivel az ideális 2.0 alatti, de a lombiknál jobb az 1,0 körüli...ha magas, az azt jelzi,hogy alul működik a pajzsmirigyed, ami okozhatja a fáradtságot...ha nem jó az érték, Apánk el fog küldeni endokrinológushoz :(
Nekem is alulműködik, de 12 éve szedem a hormonpótlást, jól be van állítva, így nálam ezzel nem foglalkozott :)
normocyta
Budapest XI. kerület
 
 


Szia normocyta!

Nekem most 4.150 (4 a felső határ). Még nem kaptam rá semmilyen gyógyszert sem. :( Majd pont a konzi körül kell megjönnie. Akkor tudok elmenni vérvételre és utána egyenesen a magán endokrinológushoz vele. Akkor gondolom kapok majd gyógyszert. De akkor, még ugye azon a vérvételen a rosszabb érték fog szerepelni. Az úgy nem lesz túl jó, mert akkor biztos kellesz még egy vérvétel a stimu előtt, hogy hogy alakul a gyógyszer után. Akkor meg tényleg kifutunk az időből. :(
Amúgy a t4 és a t3 is tökéletes. Uh-n is voltam ott sem találtak semmit. Vérszegény voltam nagyon, arra fogták a fáradságot. Szedtem rá vasat és jobban éreztem magam. Most megint kéne, mert nagyon a határon mozog.
Vendég
 


gkhenrietta:
Sajna hormonokkal kapcsolatban nem tudok segíteni,mert nem volt ilyen gondom. Szerintem a házassági papírról mindenképp vigyetek fénymásolatot,mert nyilván az eredetit nem hagynátok ott úgy sem.Hitelesíttetni biztos nem kell, el fogják hinni. A lombikhoz nem kell házasnak lenni. Mi sem vagyunk összeházasodva.

sheil
Budapest I. kerület
 
 


Sheil
Ha nem vagytok házasok, mi sem, akkor milyen papír kell? és honnan?
zzsuga
Budapest
 
 


zzsuga:
Nem kell semmilyen papír.Majd a 40oldalas tájékoztatóban lesz egy oldal,ahol alá kell húzni,hogy házas/élettárs...Aláhúzod,h élettárs és az alján aláírjátok mind a ketten.Ennyi.Nem firtatják!

sheil
Budapest I. kerület
 
 


Sziasztok!

Csajok a Dévaiban a doki adhat nekem beutalót hormonos vérvételre?? Itt (ahol lakom) szeretném levetetni a vért a szakrendelőben, csak az a baj, hogy mire eljutnék az itteni orvoshoz beutalóért rá, addigra már késő lenne. Kiderül most, hogy jövő héten nem tudok eljutni hozzá egyéb okok miatt. Csak pont a konzultáció utáni nap, akkor meg vszínű, hogy már késő lenne. Amit a 3. nap körül kell nézni, az kellene nekem. A 21. napi beutalót már meg tudnám itt is szerezni.
Vendég
 


zzsuga: kell papír, tőlünk is kértek, ha házas vagy szerintem nem kell bemutatni ( de biztonság kedvéért vigyél egy fénymásolatot a házassági anyakönyvi kivonatról).
Mi nem vagyunk házasok, így egy közjegyző ( bármelyik csinál, mi a netről néztünk ki egy kerületit, kértünk időpontot, asszem kb 15-20e volt ) szóval közjegyző által hitelesített ,bejegyzett élettársi viszonyt kell igazolni, KÜLÖNBEN A TB NEM FINANSZÍROZZA!
Hiába vagytok egy lakcímen ( mi pl nem vagyunk) , de a tb csak házas-vagy élettársaknak fizeti, illetve egyedülálló nőnek, de akkor csak spermabankból választhatsz donort, szóval olyan nincs,hogy besétáltok,és azt mondod,hogy mi egy pár vagyunk..Apánk elhiszi, de az OEP leszarja :(
normocyta
Budapest XI. kerület
 
 


gkheni:
Dévai nem ad beutalót :( nem adhat,mert ilyen jellegű szerződése nincs az OEP-pel azt hiszem.
Viszont elméletileg kifizetheted a vizsgálatot a szakrendelőben is, tehát mehetsz beutaló nélkül, és megmondod,hogy fizetnéd...kötelező ezt mostmár minden intézetnek biztosítani, mert nálunk is egyre többen vannak,akiknek nincs taj-kártyájuk,és fizetik a vizsgálatot...vagy ha jó fejek,megmondhatod a laborvezetőnek ( vele beszélj,ne azzal aki az ablakban ül) hogy neked lombikhoz kell , ( ez általában varázs-szó, mivel ők is nők..) és pont ma!!! mert ez fontos ,és lehet-e olyat,hogy leveszik, lesavózzák, lefagyasztják, és te hozod a beutalót, és akkor aznap besorszámozzák,és lemérik...én is laboros vagyok,csak azért mondom,mert fagyasztva nem bomlik de a 3.napot muszáj betartanod,különben nem tudja a doki figyelembe venni az értékedet.
normocyta
Budapest XI. kerület
 
 


Erre a hàzassàgi/èlettàrsi papírról csak annyit,hogy Apànknak mutattuk,de visszaadta! Nem kèrte tőlünk sem! Azt mondta,ezzel mit kezdjen!?
Vidd magaddal,a biztonsàg kedvèèrt,abból gond nem lehet!
dario88
kiskunhalas
 
 


Sziasztok

Egy kicsit segítek! :) Nem tudom miért kellene a házassági papírt bemutatni?! Soha nem kellett,ha csak nem jött divatba,most.Aláírod egy papíron,előtte alá húzod mi vagy a pároddal és ennyi.A másik vérvételre hormonra adhat beutalót.Én is mindig kaptam tőle.Most,hogy állítólag ott is levehetik a vért..akkor miért ne lehetne ott is? Egy kicsit kusza lett ezek szerint minden,vagy csak még teljesen nem alakult ki.

"Minden nap megszünik valami
Amiért az ember szomorkodik,
De mindig születik valami,
Amiért érdemes élni és küzdeni"
kagyló
 
 


Sziasztok!

normocyta - Köszönöm szépen! Hát itt elég kicsi a szakrendelő itt szerintem ezt nem tudnák megoldani, mert innen viszik el máshova a levett vért. Max. a kórházban (ahova tartozunk, csak az jóval messzebb van), de ott meg nagyon bunkók sajnos. Tapasztaltam egy párszor. Igazából, ha nem jön meg sokkal hamarabb, akkor nem lehet gond. Ha késne az sem baj, de akkor több napot ne egy-kettőt (a hétvége miatt). Meg ha nem szemétkedik velem a nőgyógyász és ad beutalókat, akkor nagy gond nem lehet. Vérvételre is fel kell iratkozni itt előre, nem egy nappal azelőtt. Majd szólok az asszisztensének, hogy írjon már be másnapra legfeljebb (a műtét előtt is rendes volt és beírt, hogy időben kész legyen).

Van pont egy fénymásolatom itthon korábbról a házassági papírról. Elviszem, legfeljebb nem kell és kész.

kagyló - Neked is nagyon szépen köszönöm! Majd rákérdezek nála, ha megyünk. Úgy is másnap megyek a nődokihoz. Ha még sem adna, akkor kérek másnap.


A keneteket ugye leveheti ő is? Rákszűrésen nyáron voltam. Csak most pont meglesz vszínű, amikor megyek a nőgyógyászhoz. Így nem tudná levenni (vagyis lehet, hogy igen, de így nem szeretném). Akkor meg inkább levetetném a Dévaiban. Tényleg, ott mikor vennék le, ha levennék? Gondolom nem rögtön az első konzultáción.
Vendég
 


Dario neked is köszönöm szépen!
Amúgy hogy vagytok? Hogy érzed magad? :)
Vendég
 


....érdekes , mert nekünk meg az élettársi okirat másolatát hozzá tűzték a papirokhoz :0 ki érti ezt??
Mondjuk a hormont ott is leveszik az igaz , csak úgy értelmeztem hogy gkheni nem lakik közel az intézethez, ezért nehezebb neki intézni a dolgokat :(
Én nagyon szerencsés vagyok, hogy kórházban dolgozom , így nekem nem kellett beutaló beszerzéssel időt veszíteni ... Szerintem ez a legrosszabb rész , amíg mindent össze szed az ember lánya :(
normocyta
Budapest XI. kerület
 
 


normocyta:Még régebben volt magas a prolaktinom,2009-ben.Akor a doki azt mondta kicsit magasabb,de azért írt fel bromocriptint.Szedtem is 9 hónapig,ezalatt volt meg a k-ban a lombik,de nem sikerült így sem.Most a 3.napon csinálták,és Apánk nem mondta hogy rossz lenne.
Megy a privi.

gkhenrietta:Szóval az az igazság nem tudom mennyi volt az érték,ez már rég volt,a mostani 3.napi jó lett,mert nem mondta Apánk hogy rossz.Tünetem csak annyi,hogy olyan bizsergő érzés van a mellemben néha.De már rég nem éreztem.

zzsuga:Tőlünk sem kértek semmilyen papírt,élettársak vagyunk.Van közjegyzői papírunk,de azt még a Káli intézet kérte.Szóval itt nem kellett semmi.
moro75
Budapest IX. kerület
 
 


Normocyta jól értelmezted. Én elég messze lakom onnan. Azért gondoltam a beutalóra, hogy hátha azt ad. És akkor itt nálunk is meg tudnám csináltatni, ez mégis közelebb van. De ha nem nem baj. Másnap megyek a nődokihoz is, csak fog adni akkor ő. Hát sajnos nem úgy van, hogy amikor kell megyek és kész. Beutaló + időben be kell jelentkezni. Hamarabb meg nem is tudnék, mert ahhoz a beutaló is kell. Meg a fene sem tudja, hogy mikor szándékozik megjönni. Sajnos szülés után nem állt vissza napra pontosan, mint azelőtt volt. Általában 24-26 nap között jön meg (nagyrészt 25.re), de előfordult már többször is, hogy 23, 27 vagy 28-ra. :( Komolyan mondom ezek miatt, meg hogy beleférjünk az időbe többet idegeskedem, mint amiatt, hogy elsőre összejöjjön.
Vendég
 


Köszi moro!

Szerintetek egy hónap alatt lehet a 4.150-es ths-ból 1 körülit csinálni? Reménykedhetem benne, vagy felejtsem el? Nem tudom, hogy ez számít-e, a pm uh-m tökéletes, a t3, t4 és az AntiTPO is jó. És elég vékony vagyok.
Vendég
 


Sziasztok, lenne egy fontos kérdésem: akitől kért Apánk hiszteroszkópos (méhtükrözéses) vizsgálatot, ráíratta a leletre hogy "ép méhűr" ? A lelkemre kötötte, hogy ez a két szó mindenképp legyen a leleten de a műtős doki nem írta rá, hiába kértem, de minden rendben alul csak más szavakkal leírva, jellemezve a méhfal felszínét stb. Valaki be tudná másolni a leletét, melyet elfogadott Apánk, mi volt ráírva, ami "sikerre vitt"?
mbetty2
Aszód
 
 


Mbetty2: Nekem ugyan nem "mèhtükrözèsem" volt,csak "HSG-m" de a dokim nekem ràírta,pedig akkor mèg nem is gondoltam,hogy lombikra kell mennünk! Apànk mikor látta ezt a papírt örült,hogy rà volt írva,hogy "èp mèhkürt"! De lehet,hogy az is jó amit neked ràírtak!
dario88
kiskunhalas
 
 


moro írtam privit, bocsi hogy csak most néztem be ide :oops:
normocyta
Budapest XI. kerület
 
 


Moro, ezt a neten találtam egy orvos válaszolós oldalon... én lehet hogy elmennék a helyedben soron kívül Apánkhoz ezzel a tej-témával...és nem is tudtam jól, mert a PRL is ciklusfüggö. azért itt irok , mert mobilról nem enged privit, és mégegyszer tuti nem találnám meg ezt az oldalt "A Bromocryptin (Serocryptin) az agyalapi mirigy által termelt tejelválasztási hormon - Prolaktin - szintjét hivatott csökkenteni. A tejelválasztási hormon magas szintje gátolja a petesejtek érését (ezért nincs általában peteérés pl. szoptatás alatt), illetve gátolja a beágyazódást, illetve a terhesség első 12 hetében, amíg ki nem alakul a méhlepény, sárgatest elégtelenséget okozva vetélést okozhat. A Prolaktin szintje vérből mérhető, amennyiben ez Önnél magas szintet mutatott, a tabletta szedése indokolt. Ugyancsak indokolt a szedés, ha az emlőkből normál prolaktin szint mellett nem terhes állapotban tej préselhető ki. Ezen hormon szintje ugyanis a cikluson belül változik, illetve nagy napi ingadozást mutat, így normális hormonszint nem feltétlenül jelenti, hogy rendben is van. Az agyalapi mirigy más hormonjai is hatással vannak rá, hibás pajzsmirigy működés, illetve az un. policisztás petefészek szindróma is rossz prolaktin szintekhez vezethet. "
normocyta
Budapest XI. kerület
 
 


Húú lányok, most akkor ezzel papír nem papír dologgal nem lettem okosabb, de inkébb majd akkor megvárom mit kér Dévai, ha kell majd valami akkor azt megcsináltatjuk.

Viszont az inszemnél nála is kell fizetni, vagya ő csak lombikor csináltat?
Ma megyek a körzetihez beutalókért, kíváncsi vagyok mire fog adni és mire nem..
zzsuga
Budapest
 
 


gkhenritetta,
Figyu ez a TSH rohadt magas, mennyi a T4, T3 és az ATPO? jó lenne ha azok is meglennének, mert erre már gyógyszert szoktak adni.
1 hónap alatt 1 körüli érték nem valószínű, de nem lehetetlen, csak jó endokdoki kell hozzá. Voltál már az MM-ben?
zzsuga
Budapest
 
 


zzsuga: az inszem fizetős nála. 8000ft/ ultrahang, maga az inszem 40.000. És erre még a gyógyszer árak jönnek rá + a hormoninjekcióké.
Ez az ár októberi, remélem, hogy azóta nem emeltek :o
mokucica
Budapest XIII. kerület
 
 


Köszi és hányszor kell menni nála, csak hogy tudjak kalkulálni az összeggel?
zzsuga
Budapest
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?