Új privát üzeneted érkezett!

Beus79!
Köszi a választ. Az eredmény után keresek egy dokit és utána havonta nézetem az eredményt.
Köszi a segítséget!

Gömbölyű!
Köszi, de Keszthelyre semmiképp nem mennék. Zegen nem ismersz valakit?

Andi
andi71

Gömbölyü Kép
A PIC koraszülött intenziv. Koraszülött osztály valszeg mindenhol van, de koraintenziv nem mindenhol.
Nem tudom, milyen salira gondoltál, de én csak egyszerü zöldsalit szoktam csinálni:
kigyóubit felkarikázok, és a karikákat még félbe vágom. Paprikát, paradicsomot, karalábét, retket, céklát feldarabolok aprora, ezeket mind egy tábla dobálom, megszórom vegetával (vagy tengeri soval), kefirt teszek a tetejére és reszelek rá sajtot. Ha dusitani akarom, darabolok bele sajtot és sonkát, illetve a kefirbe teszek juhturot.
Nyamm, nyamm.
Minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Gemini,
Jók az adataim koszi.

Beus79,
Csucs a tablazatok, legy szives az utolso fulbe is belevarazsolni engem.
Koszi

Rokica,
Nekem ez az elso babam. A 6-7. heten egy hetet barnaztam, ugy hogy nem is gondolkodtam azon, hogy az jo vagy rossz. Arra fogtam, hogy voltam egy komoly turan azon a heten es a munkaban is sokat rohangaltam, igy het vegen pihenesre iteltem magam. Mire dokihoz kerultem hetfon mar elmult es azt mondta, hogy abban a korszakban termeszetes lehet mert valami kialakul/vagy elmulik. Mar nem emlekszem pontosan. Igy en lemaradtam az izgulasrol. Azota nincs semmi ilyen problemam. Azert jobb felni, mint megijjedni, ha megnyugtat akkor menj/hivd fel a doktort.

Monika
14+0

mmónika

Sziasztok,

Küldöm a táblázatot! Én ápr 2. felétől még nemtom, úgyhogy azt kihagytam!

Katica<!--attachment: kismam_tali-145521.xls*mime_msexcel.gif*application/vnd.ms-excel*20.0**kismam+tali%2exls --><center><pre>
Kép
kismam tali.xls (20.0 k)</pre></center><!--/attachment-->
katica78

Mmónika

bocsi bocsi bocsi
<!--attachment: kismam_k_01_11-145523.xls*mime_msexcel.gif*application/vnd.ms-excel*63.0**kismam%e1k+01%2e11%2exls --><center><pre>
Kép
kismamák 01.11.xls (63.0 k)</pre></center><!--/attachment-->
beus79

Beus!
Tényleg csúcs a táblázatod! Köszi!
Gem
14+3
gemini

Gemini!
Hát én csak az én tapasztalatomat tudom Neked leírni.Az első három hónapban hol kívántam ,hol nem,aztán most a második tromeszterben volt két hetem,amikor mindig mindig mindig akartam,de két hete megint nem nagyon érdekel a dolog.Olyan ez nálam mint a hangulatingadozás,tudod:hormonok.De én egy percig sem aggódom e miatt.Te se tedd.Ezt minden férj megérti.Mondjuk lehet,hogy butaság,de amikor nincs kedvem én akkor is "hagyom magam" és közben már mindig megjön a kedvem,ahogy mondják evés közben jön meg az étvágy.De most nekem is ilyen "nem érdekel" időszakom van.Szerintem ne aggódj,teljesen természetes.

Beus79!
Na akkor nekem még van időm ,én csak pár napja érzem és még nagyon kis gyenge a mozgás.DE JÓ NEKED!!!!!!Kép

Andi71!
Sajnos csak Keszthelyt ismerem,de van egy csomó bnőm akik ismerősek Zegen,utána nézek Neked,megígérem és a napokiban megírom,jó?Sok ismerősöm lakik arrafelé,körbe telozom őket innen a munkahelyről.Ha kiderítettem valamit megirom,lehet beletelik pár napba.

Minyu!
Fincsi lehet a salid,kefirt nem nagyon szeretem,tudom ezt helyettesíteni tejföllel is?
Most már értem mi az a PIC,es megnyugtató hogy van ott ilyen.Köszi!
gömbölyû

Sziasztok,

Beus,
SZUPER A TÁBLÁZAT, akár egy naptár, mely minden oldalról átlátható!!!! GRATULÁLOK, szép munka! Kép

Annyit írtok, hogy alig győzőm utolérni magam az olvasásban. Egy-egy témához lenne is egy-két gondolatom, de mire a lap aljára érek, gyakorlatilag tárgytalanná válik... Kép

Jót mosolyogtam az odaégetett tejen, mert én a cumisüvegeket+cumit főztem más állagúra (az anyag nem vész el, csak átalakul...). A cumi ráolvadt az üvegre, miközben én nyugodtan szoptattam Bencét a szobában. Még jó, hogy a nyitott ablakon keresztül bejött a konyha nyitott ablakán távozó iszonyú szag (mert persze a szobaajtó zárva volt!)... Tehát én valószínüleg élni fogok a sterilizálóval.

Ma nagyon büszkén szálltam le a mérlegről, mert farmerban volt rajtam 3 kiló felesleg. Nekem Bence után nagyon fontosak a kilók, mert biztos vagyok benne, hogy ez is közrejátszott a magasabb vérnyomásban és vizesedésben, melynek szülés előtt két hét kórház lett a vége. Ezt most nem engedhetem meg magamnak, mert Bence otthon lesz. Bár én nem híztam nagyonsokat (15 kg), de szeretnék most jobban odafigyelni. Visszanéztem a kismamakönyvemet, és a 18-23. hét között híztam 4 kilót - a már meglévő +4-hez - (ez a többi hetek száma-kilók növekedése arányt nézve hirtelen ugrásnak tűnik), így most vagyok a "kritikus" időszakban.
A vizesedésnél tényleg sok folyadékot kell inni, ugyanakkor természetes vízhajtókat enni (kígyóubi, paradicsom), persze ezeket só nélkül, viszont figyelni kell, hogy a só is bekerüljön a szervezetünkbe, mert annak is fontos szerepe van, tehát megvonni is ugyanolyan káros, mint túlzásba vinni!!! Erről előkeresem a neten a cikket, és megadom majd az elérhetőségét.

Másik fontos témának tartom (,bár alig érintettétek) az édesítő-cukor témát. Kicsit meglepődve olvastam, hogy az aszpartam milyen természetes készítmény... Erről én egész mást olvastam! Kifejezetten veszélyes, alattomos, mely mindig csak rakódik a szervezetben és soha nem tud kiürülni. Ezzel kapcsolatban is szívesen felteszem ide az általam olvasott anyagot, ha érdekel Benneteket (természetes, hogy a Canderel cég csak jót fog írni az álatal forgalmazott termék(ek)ről). Részemről maradunk a cukornál, de kizárólag barnacukrot használunk.

Mircimama (19+5)
mircimama

Köszönöm igyekeztem és szóljatok ha változik valami

Beus (20+5)
beus79

Huha! Jo sokat irtatok. Kép

Beus,
A tablazat az szuper nagyon! Nekem tetszik csak az en adataim nem lettek frissitve. Kuldtem neked egy e-mailt, elkuldjem megint?

Wica,
Igen, Poochnak akarmilyen nevet adhatunk. Sajnos annyi nev van, en meg olyan otlettelen vagyok, hogy valahol el kellett, hogy kezdjem a dolgot. A kelta, ir (ha kisfiam lett volna, ir neve lett volna), afrikai, aramiai, hener es azsiai nevek is teriteken vannak. Marmint igazabol barmilyen nev johet, de ezekben van sok olyan ami tetszik. Egy dologot fogadtam meg, nem akarom, hogy tucatneve legyen, tehat nem lesz Jane, Cindy vagy valami hasonlo (igaz, ami igaz a Jenni nagyon tetszik, de csak ebben a formajaban). Mindenkepp olyan nevet kell valasztanunk, amit ki tudnak ejteni Magyarorszagon (en csaladom), Angliaban (apa csaladja) es Amerikaban (az en egyebkenti lakhelyem) is.... Fel van adva a lecke. Kép Ha valakit erdekel, van egy nagyon jo web oldal, ahol minden fele nevek vannak. http://www.babynamesworld.com/
Itt aztan lehet keresgelni. Kép Oszinten bevalva nekem, most a Megara az uj kedvencem... Kép

Gem,
Szexualis etvagy....haaat en bevallom oszinten, hogy nekem meg nott is amiota nem hanyokazok reggelente. Nalunk, pont forditva van a dolog, amiota athelyeztek es apa nem a testorom mar, azota nem tudunk eleg idot egyutt tolteni ahhoz, hogy en megunjam. Nekem allandoan azon jar az eszem. Kép Szerintem ez teljesen alkati kerdes, van akinek fokozodik az etvagya, van akinek csokken, nem hiszem, hogye zt lehet altalanositani.

Pmama

KépKép
KépKép
pizzamama

Megtaláltam a sóval kapcsolatos írást, mely egyéb hasznos tudnivalókat is tartalmaz a toxémiával kapcsolatban (emiatt vetődik fel a sóbevitel is).
Érdemes egyszer átolvasni! Kíváncsi vagyok a véleményetekre!!!!

Mircimama

http://www.nandu.hu/Magyar/Szules/Toxemia.htm
mircimama

Gem Kép
Hát, libidóval én is bajban vagyok, de nagyon igyekszem. Igazábol mondanám, hogy csak elkezdeni nehéz, de pont azok a "pózok", és egyéb dolgok, amik nekem legjobban bejönnek, azok már most kényelmetlenek. Kép
minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

ne haragudjatok ha valami nem stimmel pedig nagyon igyekeztem
Pizzamama nézd meg léci hogy így jó e

Beus<!--attachment: kismam_k_01_11-145529.xls*mime_msexcel.gif*application/vnd.ms-excel*63.0**kismam%e1k+01%2e11%2exls --><center><pre>
Kép
kismamák 01.11.xls (63.0 k)</pre></center><!--/attachment-->
beus79

ez a piszok nem írta be, amit az előbb pötyörésztem...

szóval, Gemini ha ez megnyugtat, én nagyon jól megvagyok szex nélkül, szerencsémre a párom is azt mondja, hogy én most áldott állapotban vagyok, és ez más.
azért remélem nem lesz ez mindig így, bár nagyon szeretek áldott állapotban lenni, és nem a szex(nélküliség) miatt Kép

KépKép
vikka

Gömbölyű!

Minyu saláta receptjében a kefírt helyettesítheted natúr joghurttal is. Kép
Bocs, hogy beleszóltam, de én is szoktam ilyesmi salit készíteni, csak én a nemszeretem zöldségeket ki szoktam hagyni Kép

Akiren
akiren

Beus,
nem semmi ez a tábla! Gratulálok, remélem 1-2 hét múlva már én is bizton kérhetem, hogy vegyél bele engem is.

Barnázással kapcs összes választ köszönöm.

Falina
7+5
falina

Gemini
Ne aggódj, nekem is pont ez a problémám. Azért gondolom téged is zavar, mert engem nagyon. De nem vagyunk egyformák, van aki ilyenkor nagyon kívánós, van aki nem. Úgy látszik sajna a második csoportba tartozunk. Csak az zavar a dologban, hogy a párom nehogy úgy érezze, hogy vele már nem is foglalkozom, csak a picivel. De szerencsére úgy látom,hogy megérti ezt, remélem a tiéd is.

Adri
14+3
adri77

Jaj lanyok! Most en is megkivantam a salatat, azt hiszem a ma esti menut egy kicsit atszervezem. Kép Belefer egy kis tesztasalata meg zoldsegek is. Kép

Pmama

KépKép
KépKép
pizzamama

Falina én nagyon szivesen felveszlek most is ha megmondod az adataidat szerintem mindenki nagyon örülne ha bővülne a csapat Kép én biztosan
beus79

BEUS Kép
Le a kalappal, nagyon szuperek a táblák.

A terhességi heteim elkéstek egy kicsit, kijavítanál mindenhol? Ma vagyok a 13+4 - en és Vanda is!

Köszönöm.

Falina
Szólj a dokidnak, hogy mik a tüneteid és kérd, hogy fokozatosan álljatok át a szájon át szedhető sárgatesthormonra a Duphastonra! A fokozatosságon hangsúly van, mert a Duphaston másképp szivódik fel mint a hüvelykúp.

Vikka, Gem, MinyuKép
Miért létezik olyan szó, hogy libidó vagy szex? ... :o :o Várjatok csak?! Ja, tényleg! Mintha valami rémlene ...

Most pedig PANASZKODNI szeretnék! Még mindig rosszul vagyok majd 7/24-ben! Ráadásul ma még a fejem is irtóra fáj. Aszpirint bevehetek vagy mit javasolnak?

Na megyek is egy kicsit ejtőzni, mert visszaköszön a csirkecomb amit letunkoltam a torokomon.

Ja, igen! STERILIZÁLÁS. Lányok, én végigfőztem 7-8 hónapot 2-3 naponta. A konyhasarok a sok kicsapódó viztől bepenészesedett, időigényes és macerás volt és volt olyan, hogy biza a cumik odaégtek a gáztűzhelyre! Fujjjjjj, azt a bűzt!!!!!
Javaslatom a Chicco 1 literes fertőtlenítő szere. SZUPI és tényleg bevált és nagyon sokáig elég, mert 2%-osra kell csak higítani. Egyszerűbb mint bármelyik sterilizáló készülék.

Különben az első időkben fontos a fertőtlenítés, sajnos a nem megfelelő fertőtlenítés miatt szájpenész alakulHAT ki a gyereknél! Erre majd figyeljetek!

Üdv mindenkinek,

MJ-Móni
13+4
mj__móni

Szia Mj_Móni

jól van beírva ha megnézed a hetek+napok oldalon.

pusza
beus79

Sziasztok!

Gemini!

Elárulom, hogy mi tartozunk a többségbe. Én ugye még egy éve sincs, hogy szültem a lányomat, de sem a terhesség alatt, sem azóta!!! nem kívánom a szexet, és előtte nálunk MINDEN NAP volt valami. Nekem ez az állapot iszonyatos, hátmég a férjemnek. Sajnos nagyon megsínylette a kapcsolatunk, és a vicc az, hogy ez a bébi is a HAVI 2!!! együttlét gyümölcse!
Persze más formában én próbálom őt babusgatni, de az nem ugyanaz.

ÉDESÍTŐSZER!
Én a kislányommal cukorbeteg voltam, így pontosan tudom mit kell használni.
Kicsit ugyan drága, de a FRUKTÓZ (gyümölcscukor), teljesen természetes eredetű cukor, és mindenhol lehet már kapni. Még így is olcsóbb, mint az édesítőszer, mert abból kell főzéshez is külön, kell a kávéba, teába külön, szóval egy vagyon.
Fruktózt a gyereknek is adhatsz később, és akkor nem lesz cukorfüggő.

Mircimama!
El kell, hogy keserítselek, a barnacukor is cukor. Ha természeteset akarsz, és nem akarod, hogy a gyereked függő legyen, fruktózt kell használni.

Bár az egészséges életmód nem itt ér véget.
Sajnos a cukordiétánál ezt megtanultam.
Hús, zöldség dögivel
Gyümölcsökből nem mindegy, hogy mi, de mértékkel
Cukor egyáltalán semmi
Köret (rízs, burgonya) nagyon minimális
Kenyér minimális és csak teljes kiőrlésű lisztből készült (legjobb, ha magad sütöd).
A vicc az, hogy a cukorbetegség miatt még gyümölcslevet sem ihattam (semmilyet, még olyat sem, amiben nincs cukor)
Szénsavas üdítő, ásványvíz kilőve
Tej kilőve!, csak tejtermék

Szóval drasztikus!
Ha netán valaki itt terhességi cukorbeteg lesz, az bizalommal forduljon hozzám.

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Mindenkinek köszönöm a szexuális kérdésemre adott választ, észrevételt Kép

Vikka, Pipocska, Csmárti,
nézzetek rá az általam feltett táblázatra! Nektek akkor jó, vagy akkor nem jó, amikor be vagytok jelölve? (ld egy kicsit fentebbi hozzászólásomhoz csatolva).
Pipocska - gondolom neked akkor jó Kép

Másik elmés kérdésem is van: ti hogy oldjátok meg a főzés problémáját, amikor arra sem tudtok gondolni, hogy valaha még ennétek valamit életetekben. Kezdem elhanyagolni a főzést (pedig imádok főzni), csak egyszerűen, amikor bemegyek egy közértbe, egyszerűen minden felkavarodik ebnnem, pedig egyszer nem volt hányingerem a 14 hét alatt! Kép De az ember nem élhet folyamatosan felvágottakon meg mirelittkaján... Kép

Gem Kép
14+3
gemini

Szia Gem!

Hát ez így van. Én Lilivel 6 hónapig voltam rosszul, és végig alig tudtam bevásárolni, ugyanazon okokból, mint Te. Nem kívántam semmit.
Aztán mikor kiderült a cukorbetegség, és mindenről le lettem tiltva, na akkor aztán már minden kellett volna Kép
Szerintem ez ellen ne harcolj. Ha apuci megérti (márpedig miért ne tenné), akkor úgyis kitaláltok valamit.
Pl. fizess be valahová, változatos a kaja, és nem kell neked főzőcskézni.
Vagy rendelj házhoz valamelyik cégtől.
Én mikor még irodában dolgoztam, a Totalfood-ot, meg a FoodExpress-t is kipróbáltam, mindegyik finom volt. És annyi pénzt meg a boltban is elköltesz az alapanyagokra.

Én mondjuk simán megoldottam. Nem főztem. Férjem eszik a munkahelyén, vacsi volt hideg, vagy nagyon egyszerű meleg, amivel nem kellett sokat pepecselni.

A terhesség alatt fogytam is 16 kilót!!!!!!!! Kép
Jelzem, még most sem híztam semmit (14+4).
Igaz van rajtam 10 kiló túlsúly, úgyhogy megint arra játszok, hogy a cukordiétával a végére lefogyok, és megpróbálok nem visszahízni.
Kép

Bocs, hogy ennyit pofázok, de olyan boldog vagyok, hogy nincs baj a pocaklakóval.

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Bogi,
én nem mondtam, hogy a barnacukor nem cukor, de édesítőszert a világon semmi pénzért nem ennék, főleg nem ebben az állapotban. Édesítőszer alatt csakis a mesterséges dolgokat értem, nem a fruktózt. Szerencsére soha nem volt gondom a cukrommal, még csak terhesség alatt sem, így pláne nem gondolom, hogy mű cukrot kéne ennem.
Úgy gondolom, hogy elsősorban nem az a lényeg, hogy mit eszel (ha alapban egészséges vagy), hanem az, hogy mivel, mikor és mennyit eszel. Nyílván ha probléma van, akkor az egy kivételes helyzet. Én például nem ehetek olajos magvakat (diót, tökmagot, mandulát, kesudiót, stb...), mert allergiás vagyok rá (bedagad a nyálkahártyám és ettől nehezen kapok levegőt).
Tehát én így értettem, a fentebb írtakat. Remélem nem értettük félre egymást. Kép

Gemini,
mire félidős leszel, ismét a konyhatündérévé válhatsz... Én sem főztem a 16. hétig. Hogy a Páromnak néha főtt étel is jusson, inkább átmentünk egy-egy hétvégi napon Anyuékhoz enni. Kitartás!!! Kép
Mircimama
mircimama

Csmarti!

Hát ha a toxoplazma a gyerkőcre nem is veszélyes, egy egyszerűbb megfázás tüneteit produkálja, de rád viszont az lehet, tehát próbáld elkerülni kicsit macsekokat. Egyébként a szűrés egy egyszerű vérvétel,viszont kb. 3 hét kell az eredményig. Legalábbis nekem ennyi kellett. De nem kell nagyon aggódni, mert nekem is teljesen negatív.

Pizzamama!

Azt hittem, hogy azért keresel magyar nevet, mert azt hitted hogy nem anyakönyvezik itthon másképp, de látom szuperül képben vagy, bocsi!!
Egyébként nekünk is naygon tetszenek a Kelta nevek, és ha fiú lesz mi Benedek Arlen-nek akartuk hívni, (lányra még nincs Kelta változat) de nekünk pont az a gondunk, hogy az Arlen nem engedélyezett itthon :-P. No majd meglátjuk.

Puszi

Wica
18
wica

Csmarti!

Hát ha a toxoplazma a gyerkőcre nem is veszélyes, egy egyszerűbb megfázás tüneteit produkálja, de rád viszont az lehet, tehát próbáld elkerülni kicsit macsekokat. Egyébként a szűrés egy egyszerű vérvétel,viszont kb. 3 hét kell az eredményig. Legalábbis nekem ennyi kellett. De nem kell nagyon aggódni, mert nekem is teljesen negatív.

Pizzamama!

Azt hittem, hogy azért keresel magyar nevet, mert azt hitted hogy nem anyakönyvezik itthon másképp, de látom szuperül képben vagy, bocsi!!
Egyébként nekünk is naygon tetszenek a Kelta nevek, és ha fiú lesz mi Benedek Arlen-nek akartuk hívni, (lányra még nincs Kelta változat) de nekünk pont az a gondunk, hogy az Arlen nem engedélyezett itthon :-P. No majd meglátjuk.

Puszi

Wica
18
wica

Akiren!

Igazad van,jo a joghurt is,nekem miert nem jutott eszembe?Kép

Pizzamama!
Légyszi irj le nekem egy tésztasali receptet.Én ilyeneket nem tudok.Lehet,hogy a saláta az egyik legkönnyebben elkészíthető étel,nekem még sincs fantáziám hozzá.Kép

MJ_Móni!
Érdekes ma nekem is iszonyatosan fáj a fejem,pedig nem vagyok frontérzékeny,azt mondják most az van.

Szóval várom a sali ötleteket,könyörgöm!!!!!!!!!
Puszi mindenkinek,18+4
gömbölyû

Elszállt amit irtam Kép Kép
És a dokim most hivott, hogy tüdögyuszija van, ugyhogy holnap nem mozizunk, 1 héttel elhalasztva a terhesgondozás Kép Kép Kép Kép (mondjuk elég rusnya volt a hangja a dokinéninek, ugyhogy jobb is, hogy otthon van betegácsiban, és nem fertözi végig a pácienseit)

Gem Kép
Szerintem is fizess elö, vagy ha nincs a közelben, akkor netpincért ajánlom, ott van pl Fözelékfalva (vagy valami hasonlo), mi szoktunk onnan rendelni a munkahelyen. Egész ehetö, és nagy a választék.

Pusz minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Nem ment el az előzö üzim?Csak azt kérdeztem,hogy ismeri-e közületek vki a Maltofer Fol rágótablettát.Irtak fel nekem,nem tudjátok mennyibe kerül,mert 3ezer van nálam és még a magzatvédőm is ki kell váltanom,ami kb. 1700Ft.Dolgozom és innen akarok a gyogyszertárba menni.
gömbölyû

Jaj. Gömbölyü Kép
Persze hogy helyettesitheted a kefirt. Azzal, amivel jolesik. söt, ha szeretitek, tehettek bele campingsajtot, vagy sima reszelt sajtot.

Pusz
minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Gem,
nekem akkor jó, amikor bejelöltem, úgyhogy úgy jó, ahogy van Kép

én hál' istennek már nem vagyok rosszul, bár a piros paprika szagát, és a fokhagymát most is rosszul viselem.. a 7-8-9. héten mi úgy oldottuk meg a főzöcskézést, hogy a párom vásárolt és főzött, és meg csak "döglöttem", borzasztó voltam, ha hazaértem csak arra vágytam, hogy ne kelljen megmozdulnom, bár ezzel most is így vagyok néha Kép

KépKép
vikka

Egyébként Lányok én is benne vagyok a találkozóban,nekem márciustól valószinüleg minden jó lesz.
Receptek?Puszi!
gömbölyû

Egyébként Lányok én is benne vagyok a találkozóban,nekem márciustól valószinüleg minden jó lesz.
Receptek?Puszi!
gömbölyû

Beus,
köszi, de úgy érem még korai lenne.
F.
falina

Vanda!
Remélem, minden rendben van ufóddal!
GEm
14+3
gemini

Szia Mircimama!
Nem értettük félre egymást, csak azt vettem ki a szavaidból, hogy tanácstalan vagy. Édesítőszert semmi pénzért, a cukor egészségtelen, akkor marad a barnacukor. Ezért írtam, hogy van még alternatíva, ami még annál is egészségesebb.

Puszi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok Lányok!

Gemini!
Én azokat az időpontokat adtam meg, amik előreláthatólag JÓK nekem.

Wica!
Én messze elkerültem az említett macskát, ui. nem nagyon szeretem őket. Bocs, h. pont neked írom ezt, akinek cicája van, de ez az őszinte igazság! Nagyon bízom benne, h. nem lesz ebból semmi kalamajka! Köszi a válaszokat!

Gömbölyű!
Úgy látom megkívántad a salátát!Kép Ha mondhatok én is ötletet, akkor javaslom a "mindent bele" zöldségeket, amit szeretsz, és öntetnek pedig olívaolajat és almaecetet kell összekavarni, majd ráönteni. Annyit tegyél rá mindkettőből, hogy jóízűen meg tud enni! Nem tudom szereted-e ezeket, én nagyon?!

Farkasbogi!
Te vagy a világ 8. csodája!Kép Terhesség alatt fogyni? Nagyon szigorú diétát kaphattál! És már most tudod, h. ezzel a babával is cukorproblémáid lesznek? Ez törvényszerű? A fruktózból ugyanannyi kell az édesítéshez? Sütni is lehet vele? Bocs, h. ennyit kérdezek!Kép

Beus!
Klassz a táblázat, jó alapos! Lassan nem én leszek benne a legutolsó!Kép

Márti
csmarti

Sziasztok!

Ma nem dolgoztam, így nem tudtam követni az eseményeket. Délre kellett mennem a terhesgondozóba, utána pedig a dokim magánrendelésére mentem. Most kaptam meg az előző vérvétel eredményeit, illetve a vizeletvizsgálat eredményét is. Míg az előző szinte tökéletes (kivéve, hogy a vasam alacsonyka), addig a vizelet eredménye szinte botrányos KépKép lett. Sok baktériumot találtak, meg egyebeket, s ez húgyhólyaghurutra utal. KépKép Holnap kell kontrollra mennem, annak eredménye alapján ír föl a dokim antibiotikumot... Kép Állítólag azért is lehetett ilyen rossz az eredmény, mert bár reggeli vizelet, de délre sikerült bevinnem, s ha még onnan is volt idő, míg leellenőrizték, addigra a melegen eleve elszaporodhattak benne a bacik. Úgyhogy erre alapozzuk a holnapi ismételt vizelet vizsgálatot, hátha nem lesz ennyire rossz... Kép
Persze mindennek SEMMI jele nincs, tehát nem fáj, ha pisilek vagy ilyesmi, úgyhogy teljes érthetetlenséggel ültem, amikor közölték az eredményt. Hát nem vmi jó kedvvel mentem délután a dokimhoz. Ő nyugtatott meg, illetve ő szeretne gyorsan kontrollt.
Amúgy Maszatkával minden rendben van Kép. A kis fejecskéje 26 mm (BPD), ami 13+6 napnak felelt meg, s mensi szerint 13+4 vagyok ma Kép. Képzeljétek, pont szopta az ujját! KépKép Még a doki is jókedélyűen felszólalt, hogy "megáll az eszem" Kép. Úgyhogy legalább ez okés. Láttuk a gerincét, lábcsontját, stb. Sajna CRL-t nem mért, de ez most amúgy is amolyan plussz UH volt, igazán nem volt rá szükség.

Szóval velem ennyi történt ma. Este igyekszem elolvasni miket írtatok és majd reagálok. Remélem Veletek minden rendben van!

Vanda

Vanda

Kép
vanda

Ja, ezt nem tudom ismeritek-e, be lehet írni a baba méreteit és kidobja, hogy kb. mennyi idősnek felel meg a baba méret alapján.
http://www.med.upenn.edu/fetus/gestage.html

Pl. most én beírtam BPD-hez a 26 mm, és 13,9 hetesnek írt ki, ami ugye 13+6 Kép

Vanda

Vanda

Kép
vanda

Sziasztok!

Múltkor bejelentkeztem topik tagnak, most meg kijelentkezek.
Mert az úgy illik, hogy ne szó nélkül távozzon az ember lánya.

Túlvagyok egy szerencsés vetélésen, amit nem éltem meg rosszul. Nem mondom, hogy nem volt pár rossz lelki pillanata, de testileg végig teljesen jól voltam.
Gondolom sokat segített a pozitív hozáálásomon, hogy van már egy fiam.
Valamint az egészséges gyerek utáni vágyam nagyobb, mint a gyerek utáni vágyam.
Nincsenek véletlenek, a természet tévedett, mikor baba költözött a pocakomba, és most korrigálta.

Nektek viszont kívánok további jó pocakozást, és tényleg ne izguljatok túl sokat, hanem élvezzétek a babavárás minden percét.

Üdv.

Marcsi

Marcsi
Ákos(2003.07.23), Peti(2005.12.22) és Eszter(2009.02.17.) anyukája
marcsi77

ez erre okosat irni, irigylesre melto a hozzaallasod. Nem emlekszem mennyi idos voltal, remelem inkabb meg az elejen tortent...
Bizom benne, hogy hamarosan teljesul a vagyad es megerkezik hozzatok egy aranyos, egeszseges bebi...

Puszi

Katica
katica78

Marcsi!
Minden jót neked!
Szeretettel: Márti
csmarti

Márti!

Fruktózból kevesebb kell, mert édesebb, mint a cukor. És mindent lehet vele, sütni, főzni. Bár a sütik állaga nem teljesen olyan lesz tőle, mint a rendes cukortól, kicsit talán omlósabb lesz, szóval még jót is tesz a sütinek.
(Bár a sütibe, ha már annyi lisztet belepakol az ember, mindegy milyen cukrot használ Kép Kép )
De a többibe is jó.
A főzésnél én mindig utólag ízesítek vele, hogy a főzés alatt ne veszítsen az édességéből.

150 g szénhidrát diétára voltam fogva. A cukor eredményem az elfogadható 7,8 helyett 8,4 lett. És ez még nem is kimondottan magas. Vannak, akiket ilyen eredménnyel simán 160-180 g-os diétára fognak.
És tudod hogy fogytam 16 kilót? Napi ötszöri étkezéssel! Egyáltalán nem voltam éhes amíg diétáztam. Előtte sokkal többet éheztem. És ez a rendszeresség, na meg a diéta csodát tett.

Sajnos az esetek nagyobb (90) százalékában a következő terhességekben is előjön a cukorprobléma, és már szinte előrevetíti a 2-es típusú, öregkori diabéteszt is. Úgyhogy mindenképpen le kell fogynom, ha ezt el akarom kerülni.
Nekem már a 16. hét körül fognak csinálni egy terheléses vizsgálatot. Már nem is parázok rajta Kép

Azért a jövő heti disznóvágást még megvárom a diétával, mert a tóroskáposztáról nem tudok lemondani Kép

Üdv: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok Lanyok!

Huha,nem semmi,mennyi hozzaszolas lett 1 nap alattKépKép

FejeskeKép
Gratulalok a kisfiuhoz!!

GombolyuKép
Koszonjuk a dicseretet es szuper,hogy jo lett az AFP-dKépKép

HaneeKép
Nekem mar a 11. heten megmondtak,hogy "vmi van a laba kozott", valoszinuleg kisfiuKépAzota is ezt erositik meg,de en azt mondom,ha a 4D-n is ezt fogom latni,akkor elhiszemKép

VikkaKép
Nagyon szep a babaoca!!

Beus nagyon tetszik a tablazat!!Kép

FalinaKép
Nekem a 12. het vegeig kellett Utrot szednem.4szer 1et a 11. hetig,aztan pedig fokozatosan egyre kevesebbet.Biztos,hogy nem fogod tuladagolni.Kép

Gemini:
En a nyaki redo szuresig nem mertem sexualis eletet elni,bar kivantam volna,de a felelem erosebb volt.Azota valtozoKépDe en is ugy vagyok,mint Minyu,hogy a pozok mar nem annyira kivitelezhetok...Kép

Marcsi
Nagyon sajnalomKépKépKépKépKép

Es a tablazat:
<!--attachment: M_solat_eredetijekismama_talalka-145465-145621.xls*mime_msexcel.gif*application/vnd.ms-excel*18.9**M%e1solat+eredetijekismama_talalka%2d145465%2exls --><center><pre>
Kép
Másolat eredetijekismama_talalka-145465.xls (18.9 k)</pre></center><!--/attachment-->

Bejeloltem,bar biztosat nem tudok mondani.Azert csak marciusig jeloltem,mert elmeletileg jo az aprilis,gyakorlatilag nem tudomKép

Jo ejt!

Kriszta es Akos
22+5

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Szia Bogi!
Férjemmel együtt kíváncsian vártuk a válaszod, köszönjük. Nálunk egyelőre nincs cukorprobléma, de mostanában olvastunk egy cikket az inzulint termelő sejtek "elfáradásáról", s azóta Csaba látványosan csökkentette a cukor bevitelét. Én jól megvagyok nélküle, szinte semmibe sem teszek. Ha viszont Ő ilyen komolyan gondolja, akkor szeretnék segíteni neki. Mi is a barnacukorban gondolkoztunk először, de láttam, h. mit írtál róla. Eszternek is egészségesebb lenne a fruktóz, igaz? Kipróbáljuk!Kép Hol szoktad beszerezni? A diétáddal kapcsolatban: leírnál egy napot, h. miket ehetsz? Nem tudom belőni, h. mi fér bele 150g szénhidrátba. És kötelező akkor is 5-ször enned, ha nem vagy éhes?
A disznók közül vmi jó kis light-osat vágjatok le! KépKépKép

Mindenkinek jó éjt!

Szia: Márti
csmarti

Sziasztok!

Bogi, nekem ugyan 7,19 lett a cukorterhelésem Petrával, de a doki így is elküldött diabetológiára, így én is 150 gr-os diétát csináltam. Most ezért figyelek oda nagyon, és a reggeli teámba ezért teszek édesítőt, ha pedig megkívánok valami édes kaját, abba én is fruktózt használok (ma pl- nagyon finol sütit sütöttem fruktózzal meg graham-liszttel). Csakhát ugye a fruktóznak ugyanúgy majd 100 a ch értéke (/100 gr.), tehát számolni kell vele, az édesítővel nem. Azt gondolom, hogy az a napi 1-2 szem nem fog ártani se nekem, se a babának.

Üdv: Bogárka (16+4)

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Márti, most láttam, hogy megelőztél. Én a tescoban vettem a fruktózt, szóval ilyen nagyobb hiperekben biztos találsz. A diétába egyébként bármennyi sajt, hús, némi tojás (ebből azért nem bármennyi) mehet, mert azok, szinte 0 ch-sak. A többit pedig számolgatni kell. Én reggelire két vékony szelet grahamkenyeret eszem sonkával, délelőtt valamennyi kis gyümit, ebédre jöhet a főzelék (itt főleg a liszttel kell számolni!), rakott zöldség stb. - talán a krumplié a legmagasabb (20), délutánra turmixot csináltam/csinálok natúr yoghurtból és gyümiből (persze no banán, mert az nagyon magas), este pedig újból kenyér mindenfélével, esetleg virsli, rántotta, saláta ilyesmi.
De majd biztos Bogi is ír bővebben.
Bocs, hogy nem engem kérdeztél és így belekotyogtam, de gondoltam szívesen elmondom én is.

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Szia Bogárka!
Még pont elcsíptem a leveled, de ezután tényleg lefekszem, mert holnap kora de. megyünk Eszterrel babatáncra. Örülök, h. írtál, köszi az infókat!Kép Éhezni tényleg nem lehet a diétával, de a számolgatás nem túl bonyolult? Jól értem, h. nem lehet enni krumplit, banánt? Kicsit azért szabad?Kép Én nagyon szeretem őket, nehéz lenne lemondani róluk!
Most viszont tényleg alvás!

Bogi!
Aranyos a családotok története!Kép

Márti
csmarti

Beus, nagyon klassz ez a táblázat, vagyis a táblázatok!Jól néznek ki!!!KépKép

Na,megvolt a mai Uh, ez egy genetikai nagy Uh, 35 percig méricskélta technikus...A lényeg,hogy minden szép és jó, egészséges,méretének megfelelö, percre pontosan 18+4 hétnek felel meg. És a másik lényeg,hogy láttuk mi van a lába között,és jelentem ezek szerint megint kisfiunk lesz!!!KépKép Apa mérhetlenül boldog és büszke, én is nagyon örülök,és most akkor elkezdhetünk neveken gondolkodni...
Rengeteget mozgott, alig érte sokszor utol az UH fejjel a babát,amin én jót nevettem. Kaptunk 4Dzos felvételt,amin éppen az arcát simizi,és mintha bekapná az ujjacskáját. Nagyon tökéletesen láttunk mindent,még a hugyhólyagot is,ami tele volt, a négy szivkamrát, mindent-mindent alaposan megmutattak.
Szóval én javaslom a 18heti Uh látogatást mindenkinek, ilyenkor már "olyan" nagyok, de még elfér a képernyön...

Fényképet nem kaptunk, de majd megpróbálok a videóról késziteni,és felteszem a profilomba.

Na,most eléggé megnyugodtam, pláne,hogy este kaptam egy kis rugdosást, hogy minden OK odabenntKépKép

Sziasztok
Barbi
18+5

Kép
Kép
barbi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?